Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του Λαογραφικού Μουσείου Ξηρονομής Γιώργος Μπλάνος




        Έφυγε στα 85 του χρόνια, ο συλλέκτης Γιώργος Μπλάνος, αφήνοντας ως κληρονομιά ένα σημαντικό χώρο πολιτισμού στην Ξηρονομή  Θηβών.
Ο Γιώργος Μπλάνος γεννήθηκε το 1932 στην  Ξηρονομή Βοιωτίας και μετά το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα όπου εργάστηκε σε ραφείο της οδού Πανεπιστημίου.Παλαίμαχος ράφτης και από τους πιο κορυφαίους της εποχής  με καριέρα σε Αθήνα και Παρίσι  έντυσε μεγάλες προσωπικότητες, επιχειρηματίες  και πολλούς διάσημους  Έλληνες ηθοποιούς.
Έπειτα από μισό αιώνα επέστρεψε στη γενέτειρά του την Ξηρονομή Βοιωτίας και ίδρυσε ένα Λαογραφικό Μουσείο μέσα στο σπίτι του!!!
Το μεράκι του  Γιώργου Μπλάνου και της συζύγου του για την λαογραφία,τους έκαναν  να αγοράζουν σε κάθε τους ταξίδι οποιοδήποτε παραδοσιακό προιόν τους κέντριζε το ενδιαφέρον.
Το Λαογραφικό Μουσείο Ξηρονομής είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στη περιοχή μας με σπάνιες συλλογές, αντικείμενα και κειμήλια που μάζευε μια ζωή.
  Δείτε το αφιέρωμά μας στο Λαογραφικό Μουσείο
Η κηδεία του θα γίνει αύριο 10-1-2018 στις 13:00 στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στη Ξηρονομή.
Καλό Ταξίδι Γιώργο, άφησες πίσω σου μεγάλη κληρονομιά που όλοι μας οφείλουμε να την διαφυλάξουμε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 57 λεπτά έπιασε το βαμβάκι του ΑΣ Ορχομενού

Για ακόμη μία χρονιά ο ΑΣ Ορχομενού έκλεισε την υψηλότερη τιμή πώλησης βάμβακος στην Ελλάδα στα 57 λεπτά, σε συνεργασία με τα εκκοκκιστήρια ΜΙΧΑ στη Βοιωτία.

Το συγκεκριμένο βαμβάκι μαζεύτηκε από το χωράφι ημέρα, πάντα στεγνό και παραδόθηκε μόνο το πρώτο χέρι. Στο εκκοκκιστήριο συλλέχτηκε και εκκοκκίστηκε ξεχωριστά. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 400 τόνοι βάμβακος εξαιρετικής ποιότητας.

Η προσεγμένη διαδικασία συλλογής ακολουθεί τα περσινά βήματα με τα ίδια θετικά αποτελέσματα. Και φέτος ο σπόρος που χρησιμοποιήθηκε είναι ο ST-318 της Pioneer Hellas.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεά 302 βιβλίων από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Future Library, με σκοπό την αναβάθμιση των Βιβλιοθηκών, ενίσχυσε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς δωρίζοντας 302 τίτλους βιβλίων.

       Πρόκειται για πολύ πρόσφατες εκδόσεις αξιόλογων εκδοτικών οίκων, που καλύπτουν όλο το φάσμα της γνώσης (λογοτεχνία, ιστορία, επιστήμες,  κλπ.).  Πιστεύουμε πως τα βιβλία που δώρησε το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. στη Βιβλιοθήκη μας θα γίνουν αφορμή για διεύρυνση των ενδιαφερόντων των αναγνωστών μας αλλά και για εμβάθυνση του προβληματισμού τους στους ποικίλους τομείς της γνώσης.

         Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τις ευχαριστίες μας  προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) γι’αυτή τη γενναιόδωρη χειρονομία του.

Εντός του Ιανουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση, στην οποία θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της δωρεάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρασοφορία νέου Μοναχού στην Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου



Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου ε.έ. στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη ρασοφορία του εκ Θηβών καταγομένου κ. Σταύρου Χριστοφοράκη, στον οποίο έδωσε το όνομα Εφραίμ. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος απηύθυνε εκ βάθους καρδίας λόγους πατρικούς προς τον νέο μοναχό.

Στην ακολουθία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων  κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε στον νέο μοναχό να μη χωρισθεί ποτέ από της αγάπης του Χριστού.

Επίσης, στην ακολουθία παρέστησαν Καθηγούμενοι Ιερών Μονών και κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, καθώς και οι οικείοι και φίλοι του νέου μοναχού.

.imtl.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήστεψε με την βοήθεια του φίλου της την αδερφή της


Μία πολύ περίεργη υπόθεση εξιχνίασε το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας
Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ληστείας σε σπίτι στη Χαλκίδα

Συνελήφθησαν ένας υπήκοος Αλβανίας και μία ημεδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία

Κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των (3.630) ευρώ


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ληστείας, η οποία διαπράχθηκε χθες (08-01-2018) το πρωί, σε σπίτι στη Χαλκίδα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 39χρονη ημεδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και κατά περίπτωση, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα ο 26χρονος  χθες το πρωί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε οικία 41χρονης ημεδαπής, όπου με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (4.500) περίπου ευρώ και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Μετά από ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε η εμπλοκή της 39χρονης, η οποία αποτελεί συγγενικό πρόσωπο της 41χρονης, ενώ προέκυψαν και τα στοιχεία ταυτότητας του 26χρονου συνεργού της, με τον οποίο από κοινού ιδιοποιήθηκαν το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία της 39χρονης, το χρηματικό ποσό των (2.270) ευρώ, καθώς και (100) ευρώ στην κατοχή της, ενώ στην οικία του 26χρονου, το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ και (260) ευρώ στην κατοχή του.

Συνολικά κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (3.630) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα στο Δήμο Λεβαδέων (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017)

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2017
Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 3 ατόμων στην Π.Ε. Βοιωτίας

Aνακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 3 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Tι αλλάζει στα οικογενειακά επιδόματα

Το κονδύλι φθάνει τα 910 εκατ. ευρώ από 650 εκατ. το 2017

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στα οικογενειακά επιδόματα. Η τελική διάταξη του υπουργείου Εργασίας, η οποία θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπει ενιαίο επίδομα παιδιού, το οποίο αυξομειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και το ύψος του εισοδήματος.

Το συνολικό κονδύλι, όπως έχει ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αυξάνεται κατά 40%, και φθάνει τα 910 εκατ. ευρώ από 650 εκατ. το 2017.

Οι περισσότερες κατηγορίες θα βγουν κερδισμένες από την εσωτερική ανακατανομή των κονδυλίων.

Κερδίζουν όλες οι οικογένειες με 1-2 παιδιά (δηλαδή οι 681.000 σε σύνολο 800.000 και πλέον δικαιούχων) ενώ ευνοείται και η πλειοψηφία των μονογονεικών οικογενειών.

Χαμένοι θα είναι οι τρίτεκνοι καθώς η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι θα χάσουν το επίδομα όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 33.000 ευρώ, ενώ μέχρι πέρσι το ανώτατο πλαφόν ήταν στις 44.000 ευρώ. Επίσης, άλλες 55.000 οικογένειες, λόγω αλλαγής των εισοδηματικών κριτηρίων, θα δουν μειώσεις που θα κυμανθούν από 2% έως και 32%.

Αναλυτικά το νέο επίδομα
Για τον προσδιορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος ως εξής:

έως 6.000 ευρώ
από 6.001 έως 10.000 ευρώ
από 10.001 έως και 15.000 ευρώ.
Για την πρώτη κατηγορία:

Εβδομήντα ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για τη δεύτερη κατηγορία:

Σαράντα δύο ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για την τρίτη κατηγορία:

Είκοσι οκτώ ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
Επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 17 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 10ην Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 06:30 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Παραλαβή της υπ αριθμ 227/22-12-2017 μελέτης με τίτλο “ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 1ου 3?θ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”
2. Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης -φακέλου στα πλαίσια της 40ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα” της πράξης με τίτλο “ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 1ου 3?θ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”
3. Εγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος του Δήμου Λεβαδέων και του Δήμου Θηβαίων για την εκτέλεση της μελέτης “ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ-ΖΑΛΤΣΑ” εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
4. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της 1ης Τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου : “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ”
5. Εγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “Συντήρηση Ανοικτού Θεάτρου Κρύας”.
6. Λήψη απόφασης α) για την έγκριση προσχώρησης του Δήμου Λεβαδέων στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την οργάνωση, την ενίσχυση και την υλοποίηση συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων για το προσφυγικό ζήτημα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για την ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής ένταξης προσφύγων και β) την εξουσιοδότηση της Δημάρχου Λεβαδέων για τις περαιτέρω ενέργειες
7. Εγκριση υποβολής πρότασης συμμετοχής του Δήμου Λεβαδέων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020- Υποπρόγραμμα Πολιτισμός και Τίτλος έργου MEMORY OF WATER” (Μνήμη του νερού)
8. Προγραμματισμός Συνδιοργάνωσης Αθλητικής εκδήλωσης ,Βραβεύσεις Αθλητών ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ,ΣΤΕΡΕΑΣ και ΕΥΒΟΙΑΣ.
9. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για : “ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ , ΕΚΔΟΣΕΩΝ , ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΣΕΩΝ” για την βιβλιοδεσία των βιβλίων Δημοτολογίων και Μ. Αρρένων των Δ.Ε του Δήμου Λεβαδέων.
10. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Ποσοτικής και Ποιοτικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για την ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”
11. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για την παροχή υπηρεσιών “ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”
12. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για την παροχή υπηρεσιών , για την εργασία τοποθέτησης “ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΕΜΠΛΟΚΗΣ ΑΒS ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ”
13. Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης μνήμης για το Γιάννη Σταμούλη.
14. Ανάκληση της 529/2017 Απόφασης του Δ.Σ ως προς την ανάληψη (όλο το ποσό ή με διαπραγμάτευση) των υποχρεώσεων της ΔΕΤΕΛ.
15. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 94/2017 απόφασης της Κ.Ε.ΔΗ.Λ. που αφορά: «Κατάρτιση και ψήφιση προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων οικ. Έτους 2018
16. Τροποποίηση της αριθμ 206/22-9-2014 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για αντικατάσταση μελών του Δ.Σ της ΚΕΔΗΛ λόγω παραίτησης.
17. Τροποποίηση της αριθμ 202/26-5-2016 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης Επιτροπής πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Λεβαδέων (η εισήγηση θα σας σταλεί ηλεκτρονικά)


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου στην κεντρική πλατεία της Θήβας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει χτυπάει το ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ δικαίωμα, το όπλο των εργαζομένων να αντιδρούν και να αντιμετωπίζουν τις αντεργατικές αξιώσεις των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους.
Ακόμη συμπεριλαμβάνονται νέα φοροληστρικά μέτρα και άλλες περικοπές των κονδυλίων για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες.
Ταυτόχρονα ενισχύουν τα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους με φοροαπαλλαγές , ζεστό χρήμα για επενδύσεις και παραπέρα διευκολύνσεις στη δράση του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.
Συνάδελφοι,
Να μην περάσει το παραμύθι της κυβέρνησης για τη δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» που έρχεται.Θέλουν να κάνουν την εργατική τάξη να συμβιβαστεί με τα μέτρα που της ετοιμάζουν, να παραιτηθεί από δικαιώματα και διεκδικήσεις και να στοιχηθεί πίσω από τους στόχους του κεφαλαίου.
Γι’ αυτό κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στο απεργιακό μας δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση.
Καλούμε τους συναδέλφους να συζητήσουν για όλα αυτά τα μέτρα που φέρνει το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.
Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας,να αναλάβουμε δράση, να παραμερίσουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που αποτελεί στήριγμα αυτών των πολιτικών, βάζοντας παράλληλα πρόσθετα εμπόδια στους εργαζόμενους για να τις αντιπαλέψουν. Όπως οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του ΕΚ Θήβας που σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά σε αυτή τη κατάσταση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.30 ΣΤΗ ΘΗΒΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Απανωτές σεισμικές δονήσεις... τις τελευταίες ώρες στον Μαραθώνα...



Μικρής έντασης σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Μαραθώνα, αλλά...
και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Αττικής και της Εύβοιας.

Οι σεισμοί ήταν μεγέθους από 1,6 μέχρι 2,8 Ρίχτερ.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα επίκεντρα των σεισμών:

Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Λιβαδειάς κατά του πολυνομοσχεδίου



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε προς ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με κωδικοποίηση σειράς αντιλαϊκών-αντεργατικών διατάξεων, καθώς και μέτρων που παραχωρούν τσάμπα ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και ευκαιρίες κερδοσκοπίας με αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Παίρνονται όλα τα μέτρα για τη διευκόλυνση της δράσης και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μεταξύ αυτών οι ιδιωτικοποιήσεις, οι φοροελαφρύνσεις υπέρ των κεφαλαιοκρατών, η παράδοση των φυσικών πόρων στο μεγάλο κεφάλαιο, η νομική διευκόλυνση της διαδικασίας των επιχειρηματικών πτωχεύσεων σε βάρος πρώτα-πρώτα των εργαζόμενων κλπ.

Ως πρώτο προαπαιτούμενο, φέρνουν το νόμο για την παρεμπόδιση της απεργίας από τα σωματεία, θέλοντας να «καθαρίσουν» το δρόμο της εντεινόμενης επίθεσης των αφεντικών και της εξουσίας τους από την οργανωμένη αντίσταση και διεκδικητική πάλη των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.

Θέλουν χωρίς αντίσταση να περάσουν και νέα μέτρα για το τσάκισμα όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει στα χαρτιά, την παραπέρα κατακρεούργηση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, με μειώσεις σε όλα τα επιδόματα, τσεκούρι ως και 30% στις συντάξεις. Συνεχή περιορισμό των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τη μείωση της υγειονομικής δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική συγκέντρωση-διαδήλωση στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στις 7.οο το βράδυ, αύριο Τρίτη 9 Ιανουαρίου, με αιτήματα :

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους μισθούς.
Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tη βασιλόπιτα κόβει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην κοπή της Βασιλόπιτας του , το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 21.30 στο κέντρο ΡΟΔΟΝ ΠΑΛΑΣ.
Σας περιμένουμε όλες και όλους για να περάσουμε μια όμορφη βραδιά , με φαγητό , χορό και τραγούδι και να “ξορκίσουμε¨ για μια νύχτα τα προβλήματα της καθημερινότητας μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Νεφώσεις, υγρασία αλλά ελάχιστες βροχές

Νεφώσεις και αυξημένη υγρασία αλλά μόνο λίγες τοπικές βροχές αναμένεται να είναι το τοπίο του καιρού για σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι μέτριοι ως θυελλώδεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανόν το βράδυ να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί Βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ