Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Σπαραγμός στην κηδεία της 34χρονης από τη Λιβαδειά που πέθανε στη γέννα του μωρού της


Σπαραγμός στη Λιβαδειά για το θάνατο της 34χρονης Σοφίας, της συζύγου του γνωστού δικηγόρου και στελέχους της ΝΔ, Γιώργου Παπασπύρου. Η άτυχη γυναίκα ήρθε στην Αθήνα με τον σύζυγό της για να γεννήσει σε ιδιωτικό μαιευτήριο και ξεψύχησε στη γέννα του μωρού της.

Η κηδεία της έγινε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και πένθους, σήμερα στη Λιβαδειά, με την οικογένειά της και πλήθος κόσμου να φθάνουν στην εκκλησία για το τελευταίο αντίο.

Η 34χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο μαιευτήριο, καθώς τη ώρα της καισαρικής παρουσιάστηκαν, επιπλοκές που έφεραν ακατάσχετη αιμορραγία, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Ευτυχώς, το μωρό είναι υγιέστατο και γεννήθηκε με βάρος τεσσάρων κιλών. Οι επιπλοκές έφεραν ακατάσχετη
tlife.gr
Δείτε το video από την εκπομπή Tatiana Live:
Διαβάστε Περισσότερα »

Mετά.... μουσικής η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα δίνετε εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης


Ριζικές αλλαγές στον τρόπο εξέτασης για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης φέρνει το νέο προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών.

Η κεντρική λογική του νομοσχεδίου είναι ο εξεταστής και ο υποψήφιος οδηγός να μην έχουν καμιά επαφή. Προτείνεται, λοιπόν, οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης να γίνονται μέσω control room.

Επιπλέον, ο εξεταστής θα είναι σε διαφορετική πόλη από τον εξεταζόμενο, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα καμίας συναλλαγής μεταξύ των δύο πλευρών και να μην παρατηρείται το φαινόμενο του χρηματισμού.

Για τις αλλαγές στο σύστημα εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, οι οποίες προβλέπονται στο υπό προετοιμασία νομοσχέδιο, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης.

Σε άλλες πόλεις εξεταστής και υποψήφιος οδηγός

Η τομή στον τρόπο εξέτασης είναι ότι ο εξεταστής δεν θα είναι πλέον μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα της εξέτασης αλλά σε άλλο χώρο - control room - και από εκεί θα εξετάζει τον υποψήφιο οδηγό. Όπως τόνισε ο Ν. Μαυραγάνης, στόχος αυτής της αλλαγής είναι «να αποφευχθεί η στρέβλωση μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή», δηλαδή το γνωστό σε όλους φαινόμενο χρηματισμού των εξεταστών.

Ο εξεταστής θα είναι σε διαφορετική πόλη από τον εξεταζόμενο, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα καμίας συναλλαγής
Μάλιστα, για να διασφαλιστεί η διαφάνεια του νέου τρόπου εξέτασης, υπάρχει πρόβλεψη οι εξεταστές να αλλάζουν καθημερινά εξεταστικό κέντρο. Μπορεί, δηλαδή, ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα, για παράδειγμα, να εξετάζει μέσω του ειδικού συστήματος έναν υποψήφιο στη Δράμα και το πρόγραμμα αυτό να βγαίνει καθημερινά.


Τροποποιήσεις και στα θεωρητικά μαθήματα

Σχετικά με το θεωρητικό κομμάτι των εξετάσεων διπλώματος οδήγησης, ο υφυπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό ότι θα αλλάξουν και εκεί πολλά, με κύριο γνώμονα «η θεωρία να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μαθήματα», είπε και συμπλήρωσε ότι «και αυτό θα εξετάζεται μέσω της τεχνολογίας».

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει πρόβλεψη και για τον τρόπο λειτουργίας των οδικών βοηθειών, όπως για παράδειγμα «ποινές για τη μη τήρηση των βασικών κανόνων».

Ερωτηθείς για τις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν σε κάποιους σταθμούς διοδίων, εξήγησε ότι πρόκειται για κάτι περιστασιακό, το οποίο συμβαίνει στο πλαίσιο της εφαρμογής των αναλογικών διοδίων.

«Όταν μπει το σύστημα σε εφαρμογή, τότε θα φανεί ότι το συνολικό κόστος θα είναι μικρότερο» τόνισε. Τέλος, ο υφυπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στο μάθημα οδικής αγωγής στα σχολεία, το οποίο θα είναι ωριαίο ανά δεκαπενθήμερο. Για το μάθημα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαίδευση καθηγητών.

Το άρθρο 219 του πολυνομοσχεδίου

«Για τη διασφάλιση της συνέχειας της εκτέλεσης του έργου της δοκιμασίας των προσόντων και της συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, την εξυπηρέτηση των υποψηφίων, την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, τη διαφύλαξη των εσόδων του Κράτους και μέχρι την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς διενέργειας εξετάσεων, το οποίο αποσκοπεί στον πλήρη, αξιόπιστο και αξιοκρατικό έλεγχο των ικανοτήτων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μέσω ανέπαφων μηχανισμών, ήτοι με τη χρήση διαδικτυακών και τεχνολογικών μέσων, προβλέπεται μέχρι την 30ή Απριλίου 2018, οπότε θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου συστήματος, η εξακολούθηση της διενέργειας του έργου αυτού, όπως πραγματοποιείτο μέχρι την 31.12.2017, συνακολούθως, δε, το σύστημα αμοιβής στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών και οδηγών, και στα ελεγκτικά όργανα του εν λόγω έργου (Σ.Ε.Ε.Υ.Μ.Ε.). Με την προτεινόμενη διάταξη, από την 30ή Απριλίου το έργο θα εκτελείται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών και εντός του χρόνου που καλύπτεται από την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία υπερωριακή απασχόληση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Διακοπή εργασιών δημοτολογίου λόγω έναρξης λειτουργίας του Μητρώου Πολιτών


Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 12-1-2018 και ώρα 15:00 μ.μ μέχρι και την Κυριακή 21-1-2018 και ώρα 15:00 μ.μ. παύει να διενεργείται στα Δημοτολόγια της χώρας, οποιαδήποτε ενέργεια ενημέρωσης, δηλαδή εγγραφή, διόρθωση, διαγραφή και μεταβολή αστικής κατάστασης των πολιτών, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3/Β/5-1-2018 και την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών 1/2018 (ΑΔΑ ΩΞΓΧ465ΧΘ7-4ΛΚ).
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, δεν θα εκδίδονται πιστοποιητικά από το Δημοτολόγιο, δεν θα υφίσταται η διαλειτουργικότητα του Εθνικού Δημοτολογίου και κατά συνέπεια δεν θα εκδίδονται βεβαιώσεις δημοτολογίου από τα ΚΕΠ και δεν θα διαλειτουργούν οι υπόλοιποι φορείς.

Η κανονική λειτουργία των Δημοτολογίων της χώρας με το νέο σύστημα λειτουργίας «Μητρώο Πολιτών» θα ξεκινήσει την Δευτέρα 22-1¬2018 και ώρα 7:00 π.μ.

Διαβάστε Περισσότερα »

To Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στηρίζει την Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 14 Ιανουαρίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

   Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΚΥΡΙΑΚΗ  14  ΓΕΝΑΡΗ   2018
                   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

        Η ΚΥΡΙΑΚΗ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

   
To Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει και στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος , την Κυριακή  14  Γενάρη 2018, ημέρα  όπου τα καταστήματα θα είναι ξανά ανοικτά σύμφωνα με το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο.
 Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ανέργους , αλλά και τους μικρούς εμπόρους, έχει ήδη αποδειχθεί ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν τόνωσε την αγορά, δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς και δεν σώθηκε κανένα μικρομάγαζο από το «λουκέτο».
Το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί!
  Kαλούμε  όλους τους εργαζόμενους στο Εμπόριο να πάρουν μέρος στην απεργία και να διεκδικήσουν :
- Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο
- Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των 
   καταστημάτων τις Κυριακές
- Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους.
- Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν
  την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


                                     
Το     Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αργία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Σε αργία μετατρέπεται η εορτή των Τριών Ιεραρχών και για τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Αυτό ορίζει η παράγραφος 3 του άρθρου 26 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Παν. Δυτικής Αττικής.

Το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα 679 επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου ορίζει ότι στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την ημέρα των Τριών Ιεραρχών «δύναται να γίνει εκκλησιασμός των μαθητών».

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας «η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως αργία για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ισχύει και για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης [περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ΠΔ 104/1979 (Α΄ 23)].

Με εγκύκλιο θα ορίζεται ότι ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα θα γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς οργανωμένους οπαδούς ο Παναθηναϊκός στη Λιβαδειά

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., αύριο Σάββατο           (13-01-2018) και ώρα 19:30, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, περιόδου 2017 – 2018, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας


Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας είναι το παρακάτω

Πρόεδρος Δαμιανίδης Χρήστος
Αντιπρόεδρος Ρηγοπούλου Χριστίνα
Γεν. Γραμματέας Κυριάκου Διομήδης
Ταμίας Πάγκαλος Ιωάννης
Μέλος Μητρατζούλη Παρασκευή
Μέλος Κούτσικος Λάμπρος
Μέλος Χρυσαφόπουλος Κων/νος

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΕΛΜΕ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ - 2018
ΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Τηλ./mail

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1ο ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2261029552
6955344199
6938329189
cdamiani@sch.gr

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ 2262029243
6945736516
xristinarigo@gmail.com

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ 2262098288
6977299374
diomidisk@gmail.com

ΤΑΜΙΑΣ
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2261028923
6974066489
gianpagalos@yahoo.gr

ΜΕΛΟΣ ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2261028923
6945693800
mitratzoulip@sch.gr

ΜΕΛΟΣ

ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 2ο ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ 2262089179
6979442586
6947550065
lkoutsikos@yahoo.gr

ΜΕΛΟΣ
ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΛ ΑΡΑΧΟΒΑΣ 2267031450
6938028400
kostasxry@gmail.com

- Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Ο -                              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτεπάγγελτες εκταφές στο νεκροταφείο Αγίου Λαζάρου Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αυτεπάγγελτες εκταφές στο νεκροταφείο Αγίου Λαζάρου

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι στο νεκροταφείο Αγίου Λαζάρου λόγω πληρότητας του χώρου θα προβεί σταδιακά σε αυτεπάγγελτες εκταφές των θανόντων που απεβίωσαν πριν από το 2006, λόγω της υποχρεωτικής δεκαετούς ταφής (αρθ. 8 του κανονισμού νεκροταφείων του Δήμου).
Οι εκταφές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το άρθρο 9 του ιδίου κανονισμού.  Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες – συγγενείς των θανόντων παρακαλούνται να απευθύνονται στο τηλ. 22610 – 22595.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάση εργασίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ημέρα ψήφισης ενός ακόμα επαίσχυντου μνημονιακού νομοσχεδίου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στα πλαίσια αυτά , όπως είναι αυτονόητο , συμμετέχει και στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ – ΟΤΑ από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.
Με το νομοσχέδιο αυτό, χτυπιέται το κατακτημένο με αγώνες και αίμα των εργαζομένων δικαίωμα της απεργίας , ξεκινώντας από τα «κύτταρα» του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία, επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιο, περιορίζονται και περικόπτονται οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα,  εισάγονται μια σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας κτλ., επιταχύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ προωθούνται και νέες.
Συναδέλφισσες – οι για άλλη μια φορά καλούμαστε η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός να αντιδράσουμε. Άμεσα, μαζικά και απεργιακά πρέπει για μια ακόμη φορά να ορθώσουμε το ανάστημά μας στην νέα αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των δανειστών.
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς έχει δείξει στην πράξη ότι δεν φοβάται τον αγώνα. Συνάδελφοι – ισσες δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανένα. Έχουμε όμως χρέος απέναντι στους εαυτούς μας , στα παιδιά μας , στις επόμενες γενιές , στην κοινωνία ολόκληρη ,να αγωνιστούμε μαζικά και ενωτικά για μία ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή ,  απέναντι στις ανθρωποκτόνες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας και το Σύλλογο Εκπ/κων Π.Ε. Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΜΕ Λιβαδειάς καλεί σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο




Η   κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  συνεχίζει   ασταμάτητα   να   προωθεί αντεργατικά   μέτρα   για   να   ικανοποιήσει   τις   απαιτήσεις   της μεγαλοεργοδοσίας.

Έφερε για ψήφιση στη Βουλή, νέο αντεργατικό οδοστρωτήρα, με δεκάδες μέτρα, ώστε να κλείσει την 3η «αξιολόγηση» με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας.

Τώρα, φέρνει νομοσχέδιο για διευκόλυνση  των πλειστηριασμών  με   ηλεκτρονική διαδικασία,  ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών,  που   θα φέρουν νέες επιβαρύνσεις στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα,   ακόμα   πιο   άγρια   φορολογία.

Την   ίδια   ώρα,   διευκολύνει   με   χίλιους   τρόπους   τη μεγαλοεργοδοσία, παρέχοντάς της πιο ευνοϊκούς όρους για την κερδοφορία της.

Το   κερασάκι   στην   αντεργατική   θύελλα,   είναι   οι   σχεδιασμοί   για  το   ξήλωμα   του   δικαιώματος   στην Απεργία. Αυτός ο σχεδιασμός για το χτύπημα της Απεργίας, των αγώνων των εργαζομένων, διαψεύδει τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι δήθεν φαίνεται «φως στο τούνελ» και «έξοδος» από τη βαρβαρότητα που ζουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους. Όσο   κι   αν   προσπαθούν   να   ξεγελάσουν   με   τα   ψέματά   τους,   οι   εργαζόμενοι   γνωρίζουν   ότι   οι αντεργατικοί   νόμοι   δεν   θα   ακυρωθούν  μόνο   και   μόνο   επειδή   η   κυβέρνηση   εξαγγέλλει   με τυμπανοκρουσίες την «έξοδο» από την κρίση και την έναρξη μιας «δίκαιης ανάπτυξης».

Στον ίδιο κατήφορο και σε ρόλο ανοιχτά απεργοσπαστικό και η πλειοψηφούσα διοίκηση του σωματείου «Ένωση» ταγμένη  στην κατεύθυνση που υπηρετεί η ΓΣΕΕ με τα αφεντικά, ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής , όταν μετά από την πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη αρχικά ψήφισαν κατά και σε δεύτερο χρόνο λευκό. Προφανώς οι κύριοι, τα έχουν λυμένα, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι του Αλουμινίου είναι στην ίδια πλευρά με τα αφεντικά. Μπροστά σ’ αυτήν τη βαρβαρότητα ευθύνες φέρει και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία που συντάσσονται μαζί της διότι ενώ το ΠΑΜΕ τους κάλεσε επανειλημμένα για  την οργάνωση του αγώνα μπροστά στις εξελίξεις, αυτοί συνεδρίασαν μόλις προχτές για να πάρουν απόφαση για απεργία, που ουσιαστικά  θα είναι απεργία χωρίς απεργούς. Με την στάση τους αυτή βάζουν πλάτη και διευκολύνουν την κλιμάκωση της επίθεσης για να χτυπηθεί παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία όπως απαιτεί η εργοδοσία. Την στάση τους αυτή, ιδιαίτερα απέναντι στο απεργιακό δικαίωμα, που κατακτήθηκε με αίμα, θα πρέπει να την πληρώσουν ακριβά, χωρίς κανένα «ελαφρυντικό» από τους εργαζόμενους.

Ως εδώ! Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε  απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται. Η απόφασή μας είναι ο οργανωμένος, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας για τα συμφέροντα, τις ανάγκες μας  για το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας. Εντείνουμε   τις   προσπάθειές   μας   στους   χώρους   δουλειάς  για   να   έχουμε  αυξήσεις   στα   μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να πλαισιώσουν τα σωματεία τους, για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και δυναμικά την επίθεση του κεφαλαίου και των δυνάμεων του.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 7.00 μμ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα Παρασκευή.

Ειδικότερα τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να κάνουν αρχικά την εμφάνισή τους στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Aναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχές οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα).
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 , βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες οι οποίες στα νησιά του Ιονίου, στη Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 700 μέτρα).
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς. Βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές τα οποία από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Ενίσχυση των ανέμων τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση το μεσημέρι. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ