Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Νικητής του τοπικού ντέρμπι ο Γ.Σ. Αλιάρτου επικρατώντας με 64-83 του Α.Ο. Μαυρομματίου

Γ’ ΕΣΚΑΣΕ Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ-ΑΛΙΑΡΤΟΣ 64-83
Νίκη για την ομάδα της Αλιάρτου απέναντι στο
Μαυρομάτι με σκορ 64-83.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν στην α’ περίοδο με 25-19 όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα επιμέρους σκορ 11-27 στην δεύτερη περίοδο και αυτό ήταν το έναυσμα της αντεπίθεσης καθώς συνέχισαν να παίρνουν διαφορά στο σκορ και να κερδίζουν με 64-83.

Διαιτητές: Μαμασούκα-Γερονικολός.

Δεκάλεπτα: 25-19, 11-27, 13-19, 15-18.

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ (Γερμανός): Χατζής 6, Κουτρουλάρας, Κατρισιώσης, Μαρίνης 22, Δρίτσας, Τσέλλος 10 (2), Γιακουμάκης 1, Λάμπρου Γ., Λάμπρου Χαρ., Σιαμανδρούρας 25, Κρεμμύδας, Κουτσούρης.

ΑΛΙΑΡΤΟΣ (Αρβανίτης): Κατσιμίχας 7, Κόλα 2, Καρανάσος Ε. 3, Καρανάσος Α. 20, Καρανάσος Δ. 1, Τσιλιγιάννης 6 (2), Σταγκίδης 3 (1), Καρανάσος Ε. 3, Λάζαρης 22, Βλαχογιάννης 1, Τσέκος 1, Τσιφρίκας 14.
eviabasket.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Aποτελέσματα και οι Bαθμολογίες σε A’ και B’ κατηγορία στη Βοιωτία

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες σε A’ και B’ κατηγορία στη Βοιωτία είναι:

Α’ Κατηγορια

16η αγωνιστική
Δάφνη – Κόκκινο 1-1
Πανδαυλειακός – Δήλεσι 3-0
Ένωση – Παρνασσός 1-0
Αρματηλάτης – Παναλιαρτος 1-2
Ολυμπιάδα – Παμβαγιακός 4-0
Ύπατo – Κυπάρισσος 5-0
Κιθαιρώνας – Ηρακλής 3-0
Απόλλων – Μαυρομμάτι 5-0

Βαθμολογία
(σε 16 αγώνες)

Ύπατο———————–61-8——-46
——————————————————
Κιθαιρώνας—————-48-7——-44
Ολυμπιάδα Οιν.———–34-13—–35
Παρνασσός—————–23-16——-30
Ένωση Α.Σ.Α————–35-19——–28
—————————————————-
Απόλλων——————–23-23——-26
ΠΑΟ Κοκκίνου————-34-28——24
Παναλίαρτος—————-23-19——23
Αρματηλάτης—————21-22——19
Παμβαγιακός—————-23-47—–17
Κυπάρισσος Αντ.———19-36——15
——————————————————-
Μαυρομμάτι—————–16-38——14
Δήλεσι———————–12-31——-13
Δάφνη Ερ.——————15-33——-12
Πανδαυλειακός————-17-40——-9
——————————————————–
Ηρακλής Ασωπίας——–13-36———8

17η αγωνιστική
Δήλεσι – Ένωση
Κόκκινο – Κιθαιρώνας
Κυπάρισσος – Δάφνη
Παναλιαρτος – Απόλλων
Ηρακλής – Πανδαυλειακός
Παρνασσός – Μαυρομμάτι
Ύπατo – Ολυμπιάδα
Παμβαγιακός – Αρματηλάτης

Β’ Κατηγορία

1ος Ομιλος
13η αγωνιστική
Άσκρη – Παύλο 2-2
Α.Ε. Ορχομενού – Νίκη Λαφ. 4-0
Πήγασος – Κάστρο 3-1

Πανγεωργικός – Ελικώνας 1-1
Π.Α.Ο. Κυριακίου – Ρήξη Λιβ. 4-0
Ρεπό: Υψηλάντης

Βαθμολογία
(σε 12 αγώνες)

ΑΕ Ορχομενού———39-1—36
Υψηλάντης*————–41-3—30
———————————————–
Π.Α.Ο. Κυριακίου——-35-15–27
Πανγεωργικός———-22-17—-20
Ελικώνας Δομβ.——–19-20—19
Πήγασος—————–20-29—15
Κάστρο——————-14-29—13
Νίκη Λαφ.—————–21-25—11
Ρήξη Λιβ.*—————–12-20—-11
Παύλο———————18-46—–7
Άσκρη———————–3-39—–1

* Έχουν 11 αγώνες
2ος όμιλος
13η αγωνιστική
Επαμεινώνδας – Χώστια 2-2
Δόξα Μ.- Θεσπιακός 0-3
Ιωνικός Αστέρας – Πλαταιές 0-5
Οινόφυτα – Ελλοπιακός 1-3
Λεοντάρι – Κεραυνός 0-3
Ελεώνας – Πελοπίδας 2-3

Βαθμολογία
(σε 13 αγώνες)

Θεσπιακός————31-14—–33
Κεραυνός————–32-12—-32
———————————————-
Πλαταιές—————42-18—–31
Λεοντάρι—————35-17—–26
Ελλοπιακός———–29-17—–25
Επαμεινώνδας——-24-19—–23
Ελεώνας————–16-25——16
Πελοπίδας———–16-30——-11
Χώστια——————–7-26——7
Ιωνικός—————-17-37——–7
Δόξα———————13-33——–7
Οινόφυτα—————8-22——-6
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μπούκαραν" σε σπίτι στις Θεσπιές και έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ


Εκμεταλλευόμενοι την ολιγόωρη απουσία της οικογένειας  άγνωστοι δράστες μπήκαν σε σπίτι στις Θεσπιές και το έκαναν άνω κάτω.

Παραβιάστηκε το παράθυρο και  πήραν χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία της οικογένειας χθες το απόγευμα παραβίασαν  το παράθυρο, μπήκαν στο εσωτερικό της κατοικίας και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα (βραχιόλια, σταυρούς κ.α.) αξίας  3.000 ευρώ

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Α.Τ. Αλιάρτοτυ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ερχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια



Αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις και σε πιο πεδινές περιοχές στα Βόρεια της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Χαλάει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα τις επόμενες ώρες περιμένουμε  ισχυρές βροχές και καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις και σε πιο πεδινές περιοχές στα Βόρεια της χώρας.


Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σήμερα Κυριακή, πιθανόν το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος, η κεντρική Μακεδονία, η κεντρική Στερεά, η Μαγνησία και οι Σποράδες μέχρι το βράδυ.

Η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου μέχρι την νύχτα.

Από το βράδυ θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια τώρα αναμένεται να πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά και τη νύχτα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.

Αύριο Δευτέρα

Από την κακοκαιρία αύριο Δευτέρα πιθανόν να επηρεαστούν, νωρίς το πρωί η Θράκη, μέχρι το μεσημέρι - απόγευμα το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και οι Κυκλάδες και το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας ...διαρρήκτης συμβουλεύει που να κρύψετε τα χρήματά σας

Έβνας από τους συντάκτες του Consumerist.com φαίνεται πως είχε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με ένα άτομο που έτυχε να είναι πρώην διαρρήκτης...
Όπως περιγράφει, "η χρονική στιγμή ήταν ιδανική γιατί αναρωτιόμουν αν π.χ. ένα λερωμένο εσώρουχο θα λειτουργούσε ποτέ σαν κρυψώνα χρημάτων.

Συνειδητοποίησα λοιπόν πως αν θες να μάθεις το καλύτερο μέρος για να κρύψεις τα χρήματά σου από έναν διαρρήκτη, το κατάλληλο πρόσωπο να ρωτήσεις είναι ένας πρώην διαρρήκτης.

" Ξεκίνησε με απλές ερωτήσεις και δεν τον εντυπωσίασε η απάντηση σχετικά με το "Πού είναι το καλύτερο μέρος να κρύψεις τα χρήματά σου;" "Στην τράπεζα," είπε ο διαρρήκτης με ένα πνιχτό χαμόγελο. Όταν ο συντάκτης παρέφρασε και ρώτησε πού είναι το καλύτερο μέρος να κρύψεις τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, αν έχει κανείς τέτοια αντικείμενα, η απάντησή του τον εξέπληξε: "Δεν έχει σημασία το πόσο έξυπνος νομίζει κανείς πως είναι ή το πού τα κρύβει μέσα στο σπίτι, αν έχω αρκετό χρόνο, θα καταφέρω να βρω πού βρίσκονται τα τιμαλφή," είπε ωμά.


Έπειτα εξήγησε πως αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό από το ακριβές μέρος που κρύβετε τα χρήματά σας είναι να καταλάβετε τα κίνητρα ενός διαρρήκτη.

Αυτά βασικά είναι δύο:

1. Να κλέψει τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενά σας.

2. Να φύγει από το σπίτι όσο πιο γρήγορα γίνεται, μαζί με την περιουσία σας. Αν αρχίσετε να το βλέπετε από αυτή την οπτική γωνία, το σκεπτικό με το οποίο πρέπει να κρύβετε τα χρήματά σας αλλάζει λίγο. Προφανώς, δεν θα αφήσετε όλα τα λεφτά σας στα μέρη που ένας ληστής θα έψαχνε πρώτα: συρτάρια με ρούχα, συρτάρια δίπλα στα τηλέφωνα, γραφεία, ντουλάπες, ένα μη ασφαλές χρηματοκιβώτιο, κουτιά, κοσμηματοθήκες, τσαντάκια κλπ.

Από την άλλη όμως δεν πρέπει να κρύβετε όλα τα χρήματά σας πάρα πολύ καλά για τον εξής λόγο: "Αν δε μπορώ να βρω λεφτά και τιμαλφή στα φυσιολογικά μέρη που τα βρίσκω συνήθως, θα συνεχίσω να κάνω το σπίτι άνω-κάτω μέχρι να βρω κάτι. Θυμηθείτε, ο πρώτος κανόνας είναι να κλέψουμε χρήματα και τιμαλφή.

Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να βρούμε κάτι." Η καλύτερη στρατηγική, λοιπόν, είναι να αφήνετε στ'αλήθεια κάποια χρήματα σε προφανή μέρη για να τα βρει εύκολα ο διαρρήκτης (το ίδιο ισχύει ακόμα και αν φυλάτε τα χρήματά σας στην τράπεζα). Αυτό μπορεί όχι μόνο να διασώσει τα υπόλοιπα χρήματα που έχετε κρύψει, αλλά ενδεχομένως πραγματικά να κρατήσει το ληστή από το να καταστρέψει το σπίτι σας, καθώς θα ψάχνει να βρει πού τα έχετε κρύψει. Αν πιστέψουν ότι ίσως βρήκαν τα μετρητά που έχετε στο σπίτι, είναι σχεδόν απίθανο να συνεχίσουν να ψάχνουν (θυμηθείτε πως θέλουν να "το σκάσουν" γρήγορα).

Συνεπώς, αν κρύβετε πολύ καλά τα χρήματά σας, μπορεί μεν να νιώσετε κάποια ηθική υπεροχή που δεν αφήσατε το ληστή να τα βρει, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα βρείτε το σπίτι σας τόσο διαλυμένο που τελικά θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο. Η επόμενη προφανής ερώτηση ήταν "Πόσα χρήματα πρέπει να αφήσει κανείς για να βρει ο διαρρήκτης;" "Εξαρτάται από την περιοχή στην οποία μένετε.

Αν βρίσκεστε σε μία ακριβή περιοχή και αφήσετε μόνο 100 ευρώ, θα υποθέσω ότι έχετε και άλλα και θα συνεχίσω να ψάχνω. Σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης τα 100 ευρώ θα με πείσουν πως βρήκα όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι και θα φύγω." Όταν πρόκειται για το κρύψιμο πολύτιμων ειδών, η συμβουλή του είναι να αφήσετε έναν φάκελο σε ένα εύκολα προσβάσιμο συρτάρι ή στα χαρτιά σας δίπλα στον υπολογιστή με την επιγραφή "Τραπεζική Χρηματοθυρίδα" απ' έξω και μία λίστα από αντικείμενα μέσα.

Αυτό θα κάνει τον διαρρήκτη να νομίσει πως όλα τα πολύτιμα αντικείμενά σας είναι αποθηκευμένα στην τράπεζα και θα τον αποτρέψει από το να ξεσκίσει το σπίτι σας για να τα βρει. Η ερώτηση, ωστόσο, πού είναι τα καλύτερα μέρη να κρύβουμε λεφτά δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Η νούμερο ένα πρότασή του για τα λεφτά είναι σε παιχνίδια που βρίσκονται στο παιδικό δωμάτιο. Όπως εξηγεί, τα μικρά παιδιά δεν έχουν χρήματα, έχουν αφθονία από παιχνίδια και οι περισσότεροι γονείς δεν εμπιστεύονται τα χρήματα κοντά τους.

Γι'αυτό οι γονείς πολύ σπάνια κρύβουν λεφτά εκεί.

Επιπροσθέτως, όταν κρύβουν λεφτά, το κάνουν συνήθως προσεγμένα και με ασφάλεια– ένα παιδικό δωμάτιο πολύ σπάνια είναι τακτικό και έτσι αποτελεί ένα απίθανο μέρος για κρυψώνα χρημάτων. Αφήστε που με όλα αυτά τα πράγματα σε ένα παιδικό δωμάτιο, δεν είναι ένα μέρος που ο διαρρήκτης μπορεί να ψάξει γρήγορα ώστε να βγει έξω (κανόνας νο 2).

Αν έχετε χρηματοκιβώτιο πρέπει να είναι ένα επαγγελματικό που να ασφαλίζει καλά και να βιδώνει στο πάτωμα, ώστε να μη μπορεί να μετακινηθεί εύκολα. Αν αφήνετε κάποιο χρηματικό ποσό για τους διαρρήκτες σε μέρη όπου ψάχνουν συνήθως, τότε κάθε μέρος που, υπό άλλες συνθήκες δεν θα φανταζόσασταν σαν κρυψώνα, θα φυλάξει αυτά που θέλετε κρυφά.

Το εσωτερικό από κονσέρβες-σκουπίδια, μέσα στο απορρυπαντικό πλυντηρίου, μέσα σε ψεύτικες συσκευασίες (αλλά μόνο αν η συσκευασία μοιάζει αληθινή και βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος- "Όταν βρίσκεις μία κονσέρβα σούπας στην κρεβατοκάμαρα, μπορείς να αντιληφθείς ότι μέσα θα υπάρχουν λεφτά") ήταν ένα από τα παραδείγματα που έδωσε.

"Και η ερώτησή μου για το αν τα λερωμένα εσώρουχα θα ήταν ένα καλό μέρος να κρύψει κανείς λεφτά;", αναρωτιέται ο συντάκτης. Ο διαρρήκτης γελάει. "Δεν το έχω ξανακούσει αυτό, αλλά αμφιβάλω πως θα άγγιζα κάτι τέτοιο αν το έβλεπα." Πρέπει, επίσης, να είστε έξυπνοι σχετικά με το πού κρύβετε τα λεφτά σας.

Ο πρώην διαρρήκτης αφηγείται εκείνη τη φορά που κάποιος είχε κρύψει μασούρια από λεφτά μέσα σε άδειες θέσεις για μπαταρίες, στις ηλεκτρονικές συσκευές όλου του σπίτιου. Το πρόβλημα ήταν πως παρόλο που ο διαρρήκτης δεν βρήκε, στην αρχή, τα κρυμμένα λεφτά, οι ίδιες οι ηλεκτρονικές συσκευές ήταν κάποιας αξίας και έτσι τις πήρε για να τις πουλήσει.

Μόνο όταν γύρισε σπίτι και άρχισε να ελέγχει πως όλα δουλεύουν βρήκε τα κρυμμένα λεφτά. Ο ιδιοκτήτης έκρυψε τα λεφτά του καλά, αλλά όχι στο σωστό μέρος. Μία τελευταία συμβουλή από την προσωπική οικονομική οπτική γωνία του συντάκτη –αν πράγματι κρύβετε χρήματα κάπου μέσα στο σπίτι: "Σιγουρέψτε πως το έτερον ήμισυ (ή κάποιος πολύ οικείος σας) γνωρίζει πού είναι η κρυψώνα σας.

Γιατί αν σας συμβεί ένα ατυχές γεγονός και κανείς δε γνωρίζει πού είναι η μυστική κρύπτη σας, είναι σχεδόν απίθανο να τη βρουν, ειδικά αν ούτε ένας διαρρήκτης μπορέσει. Ακόμα χειρότερα, ανάλογα με το πού είναι τα χρήματα κρυμμένα, προνοήστε γιατί μπορούν μέχρι και να πεταχτούν!"

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω στο… «άρμα» ο Παναλίαρτος

Σημαντικό διπλό σε μια πολύ δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή του Αρματηλάτη, για τον Παναλίαρτο, ο οποίος αν και έμεινε πίσω στο σκορ, κατάφερε να πάρει το σπουδαίο τρίποντο!

Η ομάδα του Άγγελου Κυριάκου μπήκε δυνατά στον αγώνα, έχοντας δοκάρι στο 25′, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούσση. Παρά τις ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Παλάσκα στο 43′, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ και λάθος υπολογισμό του Χρήστου Σκοτίδα.

Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη και κατάφεραν, κάνοντας την ανατροπή! Αρχικά ισοφάρισαν στο 60′, με ωραίο διαγώνιο σουτ του Ρούσση, έπειτα από πάσα του Ματίας και πήραν το τρίποντο, με δυνατό σουτ του νεαρού Παππά στο 67′, έπειτα από σέντρα του Ντούλλα!

Άγγελος Κυριάκου (Παναλίαρτος): Ήταν η καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση που έχουμε κάνει φέτος! Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Παρά το γεγονός ότι μείναμε πίσω στο σκορ, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας και στα δύο ημίχρονο και αυτό φάνηκε με το τελικό αποτέλεσμα. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τη δουλειά που κάνουμε και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να εμφανιστούμε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια, πάντα μέσα από τη σκληρή δουλειά.
stereasports.gr
voiotiasports.eu
Διαβάστε Περισσότερα »

Παίζουμε μπάλα σήμερα στη Λιβαδειά για τον 43χρονο Θανάση Φρυγάνα



Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχή «έπεσαν» τα γκολ στη Βοιωτία

Βροχή «έπεσαν» τα γκολ στη Βοιωτία όπου στους οκτώ συνολικά αγώνες σημειώθηκαν 25 γκολ. Στην κορυφή δεν άλλαξε κάτι αφού Ύπατο και Κιθαιρώνας προχώρησαν με νίκες.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναλίαρτος στο Άρμα ενώ πολύ σημαντική και η νίκη του Πανδαυλειακού.

Α’ Κατηγορια

16η αγωνιστική
Δάφνη – Κόκκινο   1-1

Πανδαυλειακός – Δήλεσι   3-0

Ένωση – Παρνασσός  1-0

Αρματηλάτης – Παναλιαρτος

Ολυμπιάδα – Παμβαγιακός   4-0

Ύπατo – Κυπάρισσος      5-0

Κιθαιρώνας – Ηρακλής   3-0

Απόλλων – Μαυρομμάτι   5-0

Βαθμολογία

(σε 16 αγώνες)


Ύπατο———————–61-8——-46

——————————————————

Κιθαιρώνας—————-48-7——-44

Ολυμπιάδα Οιν.———–34-13—–35

Παρνασσός—————–23-16——-30

Ένωση Α.Σ.Α————–35-19——–28

—————————————————-

Απόλλων——————–23-23——-26

ΠΑΟ Κοκκίνου————-34-28——24

Παναλίαρτος—————-23-19——23

Αρματηλάτης—————21-22——19

Παμβαγιακός—————-23-47—–17

Κυπάρισσος Αντ.———19-36——15

——————————————————-

Μαυρομμάτι—————–16-38——14

Δήλεσι———————–12-31——-13

Δάφνη Ερ.——————15-33——-12

Πανδαυλειακός————-17-40——-9

——————————————————–

Ηρακλής Ασωπίας——–13-36———8

17η αγωνιστική
Δήλεσι – Ένωση

Κόκκινο – Κιθαιρώνας

Κυπάρισσος – Δάφνη

Παναλιαρτος – Απόλλων

Ηρακλής – Πανδαυλειακός

Παρνασσός – Μαυρομμάτι

Ύπατo – Ολυμπιάδα

Παμβαγιακός – Αρματηλάτης
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα -Βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Κυριακή. Από το βράδυ και τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα, στα δυτικά και τα βόρεια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πιθανώς ισχυρά, με εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια ημιορεινά και τη νύχτα σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και τη νύχτα σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία από 0 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και παροδικές καταιγίδες με το θερμόμετρο από 3 έως 12 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βόρεια ημιορεινά. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος από 5 έως 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες από το απόγευμα, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 17 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και από το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 5 έως 16 βαθμούς.

Στην Αττική, βροχές από το απόγευμα και πρόσκαιρες καταιγίδες, νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ