Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη η κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και σε μία αίθουσα που έσφυζε από κόσμο ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιάρτου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Στην Αλίαρτο βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης  και συγκεκριμένα στην ταβέρνα "ΧΡΥΣΙΚΟΣ" όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου.

 Η βραδιά ήταν επιτυχημένη, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που έδωσαν το παρών για να τιμήσουν τον Εμπορικό Σύλλογο,ανάμεσα τους   ο Περ/ρχης Στερεάς κ.Μπακογιάννης,ο Δήμαρχος  Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α. Φανή Παπαθωμά,,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ.Αγνιάδης,ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ κ.Αποστολόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας κ.Τσάτσης, αντιπεριφερειάρχες Στερεάς,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί φορείς.
Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ο Υποστράτηγος,  Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Ανδρέας Αποστολόπουλος.
  Στην εκδήλωση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην καθοριστική συμβολή του,  για τη δημιουργία  του Αστυνομικού τμήματος Αλιάρτου και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  κ.Ταξιάρχης Θεοδωρογιάννης, από καρδιάς ευχαρίστησε τον κόσμο  για την ανταπόκριση στο κάλεσμα  του Εμπορικού Συλλόγου.
 Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι το ξημέρωμα με τον Λάμπρο Σκάρλα.
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην κατάψυξη μπαίνει η χώρα από απόψε -Χιόνια, βοριάδες, τσουχτερό κρύο


Σε κλοιό ψύχους εισέρχεται από απόψε το βράδυ η χώρα, με χιόνια, ισχυρούς βοριάδες και τσουχτερό κρύο. Τα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν ως την Παρασκευή.Αναλυτική πρόγνωση για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Δείτε σε ποιες περιοχές αναμένεται ότι θα υπάρξει χιονόπτωση
Ψυχρή εισβολή αναμένεται από σήμερα το βράδυ κυρίως με αποτέλεσμα μέχρι και την Παρασκευή, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλη πτώση. Αιτία αποτελεί η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από την βορειοανατολική Ευρώπη.


Ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα πάντως με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικού χαρακτήρα, δηλαδή πολύ επιλεκτικές και κατά βάση σύντομου χρονικού διαστήματος. Ο κ. Καλλιάνος θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες αν και όπως εκτιμά, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά σε σχέση με τις επόμενες ημέρες.
Χειμωνιάτικες θερμοκρασίες Τρίτη έως Παρασκευή πρωί

Καθαρά χειμωνιάτικες θα είναι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, ωστόσο όχι απαγορευτικές ή επικίνδυνες. Μάλιστα, το πρωινό της Πέμπτης θα είναι το πιο κρύο πρωινό των επόμενων ημερών.

Ο υδράργυρος, στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδος δεν θα  ξεπεράσει τους 0-1 °C. Το ίδιο θα συμβεί και στις περισσότερες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδος.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σε τμήματα της ορεινής δυτικής η ανατολικής Μακεδονίας όπου η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα κατρακυλήσει στους -8 με -9°C.

Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Οι χιονοπτώσεις των επόμενων ημερών θα είναι επιλεκτικές και θα επηρεάσουν κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και πιθανότητα τις νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας -κυρίως την Κρήτη- ή και κάποια ορεινά τμήματα των δυτικών και βόρειων Κυκλάδων.

Τρίτη: Η πρώτη μέρα των τοπικών χιονοπτώσεων

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε περιοχές της νότιας Χαλκιδικής που βρίσκονται πάνω από τα 450 μέτρα. Προς το βράδυ χιόνια αναμένονται στα ανατολικά τμήματα της Λάρισας και της Μαγνησίας πάνω από τα 600 μέτρα, σε περιοχές της Εύβοιας και της Αττικοβοιωτίας αλλά και της Φθιώτιδας πάνω από τα 650 μέτρα.

Από το βράδυ αναμένεται να χιονίσει σε τμήματα της κεντρονότιας Πελοποννήσου πάνω από τα 650 με 700 μέτρα ενδεικτικά. Επίσης θα χιονίσει πολύ τοπικά στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 1.100 μέτρα. Στις υπόλοιπες αντίστοιχες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, θα σημειώνεται χιονόνερο η και ασθενείς τοπικές βροχές (αν μιλάμε για τις πεδινές ή ημιπεδινές περιοχές).

Τετάρτη: Περισσότερες τοπικές χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα

Την Τετάρτη, αμέσως μετά την αλλαγή της ημέρας και πριν ακόμα ξημερώσει, τοπικές χιονοπτώσεις ασθενούς έως και μέτριας έντασης θα εκδηλώνονται σε περιοχές της Θεσσαλίας ακόμα και σε πάρα πολύ χαμηλά υψόμετρα (άνω των 100 με 150 μέτρων), δηλαδή σχεδόν σε πεδινές περιοχές,  πάνω από τα 600-700 μέτρα.

Κατά περιόδους θα χιονίζει  σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς (μέχρι και το όριο της Φωκίδας με την Αιτωλοακαρνανία από τα δυτικά και της Φθιώτιδας με την Βοιωτία από τα ανατολικά) και πάνω από τα 500 μέτρα σε περιοχές της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Στην υπόλοιπη κεντροανατολική Πελοπόννησο, οι τοπικές χιονοπτώσεις θα απασχολούν ορεινές περιοχές οι οποίες θα έχουν υψόμετρο περίπου άνω των 700-750 μέτρων.

Στα ορεινά των δυτικών Κυκλάδων ίσως εκδηλωθούν λίγες τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα.

Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα είναι λίγο πιο πυκνές σε σχέσεις με τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος που προανέφερα και θα απασχολούν ορεινές περιοχές πάνω από τα 800 -850 περίπου μέτρα ενδεικτικά.

Την Τετάρτη βοριάδες 8-9 μποφόρ – Πιθανότητα ακύρωσης πτήσεων ή θαλάσσιων δρομολογίων

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, οι άνεμοι την Τετάρτη θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Στο Ιόνιο δεν φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες διότι θα πνέουν με ένταση έως και 6 μποφόρ (ή το πολύ 7 τοπικά) ενώ στο Αιγαίο το βόρειο και βορειοανατολικό ρεύμα κατά διαστήματα θα αγγίζει τα 8-9 μποφόρ σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές.

Την Τετάρτη λοιπόν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για ακυρώσεις θαλάσσιων δρομολογίων λόγω των πολύ ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων. Όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν με μικρά πλοία, καλό θα ήταν να ενημερωθούν από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές.

Πέμπτη: Κρύο και παγετός κατά τόπους ισχυρός – Εξασθενούν οι χιονοπτώσεις

Την Πέμπτη, οι τοπικές χιονοπτώσεις αναμένεται ότι θα σταματήσουν. Όμως, αναμένεται ότι θα συνεχίσει να πέφτει χιόνι κατά διαστήματα σε περιοχές της Κρήτης ενδεικτικά πάνω από τα 650 μέτρα. Οι άνεμοι ειδικά στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν  ιδιαίτερα ενισχυμένοι με εντάσεις που σε αρκετές περιοχές θα αγγίζουν ακόμα και τα 8 μποφόρ τοπικά.

Παρασκευή: Τέλος της ψυχρής εισβολής

Το πρωινό της Παρασκευής εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαιτέρως κρύο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αφού θα υπάρξουν δεκάδες ορεινές και ημιορεινές περιοχές όπου υδράργυρος θα υποχωρήσει στους τους -3 με -4°C. 

Όμως, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά μεγάλα και από το μεσημέρι της Παρασκευής και στη συνέχεια σταδιακά θα αρχίσει η θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο για τις περισσότερες περιοχές.

Λαμπερός ήλιος... αλλά με «δόντια»

Σε όποιες περιοχές δεν σημειωθούν τοπικές βροχές ή τοπικές χιονοπτώσεις,  δηλαδή στα περισσότερα τμήματα της δυτικής και βόρειας Ελλάδας αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και το ύψος των Δωδεκανήσων,  τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα κατά τη διάρκεια της επερχόμενης ψυχρής εισβολής.

Αυτό σημαίνει ότι ο ήλιος θα είναι λαμπερός αλλά θα έχει «δόντια». Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή, όμως το κρύο θα είναι ανεκτό. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται οι ΕΛΔΥΚάριοι σε Θήβα και Λαμία!


 Οι φωνές διαμαρτυρίας των τοπικών κοινωνιών - κυρίως στη Θήβα - φαίνεται ότι θα διασώσουν προς το παρόν, τα δύο μεγάλα στρατόπεδα νεοσυλλέκτων ΚΕΥΠ και ΚΕΠΒ σε Λαμία και Θήβα αντίστοιχα!

Σύμφωνα με το  LamiaReport οι αλλαγές στον τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων θα επηρεάσει τα δύο στρατόπεδα της Στερεάς τα οποία και θα φιλοξενούν από την ερχόμενη σειρά τους νεοσύλλεκτους που θα προορίζονται για τις Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Τα τελευταία χρόνια και λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, είναι πολύς ο κόσμος που δηλώνει Κύπρο, καθώς υπάρχει σημαντική αποζημίωση σε σχέση με το να μείνεις Ελλάδα. Οι μεγάλες σειρές έχουν ακόμη και 1.000 άτομα και σύμφωνα με τη «μοιρασιά» που έχει γίνει μεταξύ Λαμίας και Θήβας, η Φθιωτική πρωτεύουσα θα παίρνει το 1/3 και η Θήβα τα 2/3 των νεοσυλλέκτων. Στη Θήβα μάλιστα θα πηγαίνουν και οι προς αναβολή ως το πιο κοντινό κέντρο προς την πρωτεύουσα για τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός σε πρώτη φάση ακούγεται θετικός για Βοιωτία και Φθιώτιδα και σίγουρα δίνει δουλειά στα στρατόπεδα. Ωστόσο δε θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ΚΕΥΠ και ΚΕΠΒ χάνουν την ιδιότητα της Εκπαίδευσης (υλικοπόλεμοι και πυροβολικό) για αυτό και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το μέλλον τους και τι μπορεί να φέρουν τυχόν νέες αλλαγές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση εκπροσώπων Αγροτικών Συνεταιρισμών και Τ.Ο.Ε.Β. της Π.Ε. Βοιωτίας


   Την Δευτέρα , 22 Ιανουαρίου , μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη  κας Φανής Παπαθωμά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων  με όλους τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς  και τους Τ.Ο.Ε.Β. της Π. Ε. Βοιωτίας.

   Μετά από έναν εποικοδομητικό διάλογο  για τα τρέχοντα θέματα των Αγροτών, αποφασίστηκε η από κοινού διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς .

    Τα θέματα της ημερίδας αποφασίσθηκε να είναι:

α) Δράση 10.1.04  «Μείωση της ρύπανσης του νερού από τη  Γεωργική Δραστηριότητα»

β) Δράση 4.1.1. « Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα  της εκμετάλλευσης (Σχέδια βελτίωσης)

γ) Δράση 4.1.3. «Υλοποίηση Επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση Α.Π.Ε. καθώς και στην προστασία του Περιβάλλοντος (Σχέδια βελτίωσης)


 “ Προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις , να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της καθημερινότητας , τους ανθρώπους της παραγωγής , αυτοί  οι οποίοι με κάθε τρόπο και με τις όποιες αντίξοες συνθήκες στηρίζουν τη διατροφική αλυσίδα και την οικονομία της χώρας ”

 τόνισε η  Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας , Φανή Παπαθωμά .
Διαβάστε Περισσότερα »

Την αγιοβασιλόπιτα κόβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κώστας Στόγιος από τις Πλαταιές δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής αυτοάμυνας


Κώστας Στόγιος, ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής αυτοάμυνας απο τις Πλαταιές Βοιωτίας μας παραχώρησε συνέντευξη
Ακριβώς στην είσοδο των σημερινών Πλαταιών βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος όπου ήταν χτισμένη η αρχαία Βοιωτική πόλη.
Πώς να μην σκεφθεί κανείς ότι η σπουδαία αυτή ιστορική πόλη έχει συνέχεια και σύνδεση με το παρόν αφού ένας νέος άνθρωπος με καταγωγή απο τις Πλαταιές ο Κώστας Στόγιος,ανέβασε την Ελλάδα στο πρώτο  σκαλί του βάθρου σε παγκόσμια κλίμακα 2 φορές.
 H πρώτη το 2014 στην Σαντορίνη στους αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτοάμυνας που διεξήχθη στο Μίνσκ της Λευκορωσίας πρόσφατα τον  Δεκέμβριο 2017.Στο παγκόσμιο στο Μίνσκ συμμετείχαν 3000 αθλητές και πάνω από 70 κράτη με διάφορες πολεμικές τέχνες.To εντυπωσιακό είναι ότι η Ελλάδα και η Κύπρος πήραν την πρώτη θέση σε όλες τις κατηγορίες Classic,Extreme και Βετεράνων(Κώστας Στόγιος-Classic,Πελεκάνος Νεκτάριος-extreme,Χουρζαμάνογλου-Σπύρος Βετεράνων)!!

Μάλιστα η όλη τεράστια επιτυχία ,βασίστηκε σε Ελληνική μέθοδος αυτοάμυνας την μέθοδο Φυλάττω((Phylatto Method) την οποία δημιούργησε ο Δημήτρης Γραμματικόπουλος.Η συγκεκριμένη μέθοδος αυτοάμυνας αναγράφεται πλέον ώς η βασική μέθοδος αυτοάμυνας στα εγχειρίδια του Ελληνικού Στρατού!
Ο Κώστας Στόγιος γεννημένος το 1988,έζησε αρκετά χρόνια στην Θεσσαλονίκη η καταγωγή του όμως είναι απο τις Πλαταιές Βοιωτίας.
Ο  δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παραχώρησε συνέντευξη.Συνέχεια στο newspull.gr/2018/01/video_20.html





Διαβάστε Περισσότερα »

Δημιουργία Δημοτικών λαχανόκηπων στη Λιβαδειά


Ο Δήμος Λεβαδέων θα υλοποιήσει πρόγραμμα για την δημιουργία Δημοτικών Λαχανόκηπων. Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι κλπ, και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Σε κάθε ωφελούμενο θα παραχωρηθεί τεμάχιο 50 τμ περίπου για να καλλιεργήσει οπωροκηπευτικά, για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειας σε τρόφιμα.
Το 10% της παραγωγής θα διατίθεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, παρακαλούμε όσοι διαθέτετε κτήματα, τα οποία βρίσκονται στα όρια της πόλης Λιβαδειάς, ή αδόμητα οικόπεδα εντός σχεδίου και δεν τα χρησιμοποιείτε, να μας ενημερώσετε αν προτίθεστε να τα διαθέσετε για την υλοποίησή του.
Ο Δήμος θα αναλάβει την περίφραξη, τα αρδευτικά υλικά για το πότισμα και την διαμόρφωση του χώρου. Ελάχιστος χρόνος παραχώρησης τα δύο (2) έτη.  Θα πρέπει να  υπάρχει εφικτή πρόσβαση σε νερό του αγροτεμαχίου.
Οι καλλιέργειες θα είναι κυρίως βιολογικές.
Παρακαλούμε, προκειμένου να προλάβουμε την πρώτη καλλιεργητική περίοδο της Άνοιξης, να μας ενημερώσετε μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2018.
Πληροφορίες: Κώστας Μιχάλης (Υπηρεσία Πρασίνου) τηλ. 2261350873 και Χριστίνα Γκικοπούλου (ομάδα Λεβαδρώ) τηλ. 6945831132

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα θέματα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 24η  Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 06:00 μ.μ  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Προγραμματισμός Σύναψης Σύμβασης Μίσθωσης Έργου για την ιατρική παρακολούθηση των μελών των ΚΑΠΗ Δήμου Λεβαδέων για το έτος 2018.
2. Προγραμματισμός προσλήψεων καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου (άρθροπθ 12 παρ. 14 του ν. 4071/2012 , όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 48 του Ν. 4325/2015) .
3. Έγκριση της υπ΄ αριθμό 228/22.12.2017 μελέτης με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, Δ.Ε.ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Δ.Ε. ΔΑΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Α’ ΦΑΣΗ)».
4. Έγκριση Σύναψης και Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς
             Ελλάδας και του Δήμου Λεβαδέων για την εκτέλεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
             ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, Δ.Ε.ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Δ.Ε. ΔΑΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
             ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017- 2018 (Α’ ΦΑΣΗ)», εξουσιοδότηση Δημάρχου για την
             υπογραφή της και ορισμός εκπροσώπων στην Κοινή Επιτροπή παρακολούθησης της
Προγραμματικής Σύμβασης.
5. «Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής  Παραλαβής  του έργου : « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΕΡΓΑΝΤΑ ».
6. Συγκρότηση Eπιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών και παραλαβής αντικειμένου συμβάσεων παροχής γενικών υπηρεσιών  σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 4412/2016 ,για το έτος 2018.
7. Λήψη απόφασης για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων προς τη ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ.
8. Έγκριση διενέργειας Ανοιχτού Διαγωνισμού για <<ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ (συμπ/νων και ανταλλακτικών) & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ>>   για ένα έτος
9. Έγκριση Πρωτοκόλλων Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας,  για    « ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ »
10. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας,  για       « ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ »
11. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας   για την «ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ» για το διάστημα 28&29/12/2017
12. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας   για την «ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ »
13. Έγκριση Πρωτοκόλλων Οριστικής Ποσοτικής και Ποιοτικής  Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας  για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων Χριστούγεννα 2017 Δήμου Λεβαδέων.
14. Έγκριση  γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες πραγματοποίηση των εκδηλώσεων Χριστούγεννα 2017 Δήμου Λεβαδέων

                   
    O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                     
ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις και σε πιο πεδινές περιοχές στα βόρεια, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
• να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
• να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
• να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων
• να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης, να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε – η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα
• να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)
• να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
• να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
• να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
• να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
• να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
• να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
• να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται πεζή:
• να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
• να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Διαβάστε Περισσότερα »

Θέματα υγείας θέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών για το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα

         Προς 
         Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας
      Ιωάννη   Μπασκόζο

Η χώρα υποχρεώθηκε, δυνάμει διεθνών συμφωνιών να φιλοξενήσει μεγάλο όγκο προσφύγων – μεταναστών, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής ύφεσης, η οποία έπληξε μεταξύ άλλων και το σύστημα υγείας, συνθήκες οι οποίες εάν (μη γένοιτο) συνδυαστούν είναι πιθανό να μεταβάλλουν τη χώρα σε ένα απέραντο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Με άλλες λέξεις, εάν δεν τηρηθούν βασικοί κανόνες υγιεινής σε προληπτικό επίπεδο, δεν θα ήταν παραλογισμός να πούμε ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες εμφανίσεως μεταδοτικών ασθενειών με κίνδυνο επέκτασης στην κοινωνία υπό τη μορφή πανδημίας.
Άλλωστε τέτοια μεμονωμένα περιστατικά έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια (ακόμη και πριν την έλευση των προσφύγων –μεταναστών), και  στη περιοχή μας ,με εμφάνιση ασθενειών που δεν υπήρχαν στον Ελληνικό χώρο, όπως ιός Δυτικού Νείλου, φυματίωση, ελονοσία κλπ.
Δυστυχώς επιστημονικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ούτε να αποσιωπήσουμε το γεγονός ότι οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι (πρόσφυγες - μετανάστες) είναι πολύ πιθανόν να λειτουργήσουν ως ξενιστές τέτοιων σοβαρών μεταδοτικών νοσημάτων, τα οποία ασφαλώς και προσβάλλουν εν δυνάμει ασθενέστερα ανοσοποιητικά συστήματα, δηλαδή  τα παιδιά, και προφανώς τα ανεμβολίαστα.
Ήδη λοιπόν με αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας τα παιδιά αυτά (φιλοξενούμενα) εισάγονται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεως της περιοχής μας, προκειμένου να τύχουν του αγαθού της εκπαιδεύσεως, γεγονός που έχει επιφέρει μεγάλη ανησυχία στους γονείς, με πολλές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις, οι οποίες εκπορεύονται από την αμφιβολία σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού το οποίο έχει ακολουθηθεί, καθώς ουδείς δημόσιος φορέας έχει ελέγξει την ύπαρξη ή την τήρηση αυτού.
Όπως προείπαμε, επικροτούμε την εισαγωγή στην εκπαίδευση των παιδιών αυτών, πλην όμως δεν είμαστε σε θέση να πούμε το ίδιο για το επίπεδο εμβολιασμού τους ή για τις συνθήκες στις οποίες ζουν, καθώς επανειλημμένα έχουμε ζητήσει να επισκεφθούμε το κέντρο φιλοξενίας, με σκοπό να διαπιστώσουμε την τήρηση ή μη των όρων υγιεινής αλλά και το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών αυτών αλλά και των ενηλίκων, έτσι ώστε, σαν επιστημονικός σύλλογος που είμαστε να καθησυχάσουμε με τη σειρά μας την τοπική κοινωνία, πλην όμως ουδέποτε αυτό μας επετράπη από τους αρμόδιους συντονιστές του κέντρου.
Επειδή σαν Ιατρικός Σύλλογος έχουμε καθήκον και υποχρέωση, που εκπορεύεται από τον Ιατρικό Κώδικα και τον Κώδικα Δεοντολογίας, να επιλαμβανόμαστε επί θεμάτων που αφορούν τη Δημόσια Υγεία, ζητούμε και από εσάς να μας επιτραπεί η είσοδος στο Κέντρο Φιλοξενίας, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε από τα βιβλιάρια ή δελτία υγείας των φιλοξενουμένων, κυρίως ανηλίκων, αν τηρείται πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά και οι  γενικότερες υγειονομικές συνθήκες.
Εφιστούμε την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση ότι με τη Δημόσια Υγεία ουδείς δύναται να ρισκάρει, καθώς οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες και ενδεχομένως ισοπεδωτικές.
Θεωρούμαι ότι υπό τη βούλησή σας για προστασία της Δημόσιας Υγείας θα μας επιτραπεί η είσοδος στο
Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί από υπεύθυνο επιστημονικό φορέα, τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών, η τήρηση των υγειονομικών προδιαγραφών των φιλοξενουμένων, και κυρίως των ανηλίκων.
Θεωρούμε ότι με βάση το εκπεφρασμένο αίσθημά σας για προστασία της Δημόσιας Υγείας θα κάνετε δεκτό το αίτημά μας.


Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Η Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας

          Φιλιώ Πρωτόπαπα Λουκάς  Ανανίκας


Διαβάστε Περισσότερα »

Την πίτα του κόβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας ο "Πίνδαρος"



Για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή!!!!!!!

6948781818 / 22632031253
Διαβάστε Περισσότερα »

Nέο κύμα κακοκαιρίας με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Nέο κύμα κακοκαιρίας με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες σήμερα και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια στα μέσα της εβδομάδας πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη κινούμενες νοτιότερα θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει έως και 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αττική

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά της Πάρνηθας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 07 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα νωρίς το πρωί στη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 300-400 μέτρα) μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 08 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο ιόνιο βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Χιονιά στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (από τα 500 μέτρα) και της κεντρικής Στερεάς μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.
Ανεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι - απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι - απόγευμα στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και μέχρι το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ