Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργιακό μπλακάουτ – Θα παραλύσει η χώρα - Στους δρόμους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Απεργιακό μπλακάουτ – Θα παραλύσει η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα και για 24 ώρες όλη η χώρα λόγω της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο Πεδίο του Άρεως στις 11:00 και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10:30.
Σε κοινή τους ανακοίνωση ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναφέρουν «Κυβέρνηση και τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον από όλους ότι η συνταγή των Μνημονίων είναι λάθος και ότι έχει αποτύχει παταγωδώς, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική.
Σε κάθε νέο έλεγχο προσθέτουν και έναν νέο κατάλογο περικοπών των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, προωθούν απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, λες και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι της κρίσης»
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε υπουργεία, πολεοδομίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΔΕΚΟ, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι. Μάλιστα τα συνδικάτα έχουν απευθύνει κάλεσμα στη σημερινή απεργία και στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.
Προβλήματα αναμένεται πάντως να αντιμετωπίσουν χιλιάδες φορολογούμενοι στην πληρωμή δόσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες έχουν ρυθμιστεί και εξοφλούνται μόνο στα ταμεία της Εφορίας, αφού στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι εφοριακοί.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 15.00, ενώ στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι βενζινοπώλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ