Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

O Γίγαντας της Πέτρας Αλιάρτου-ΦΩΤΟ


Μια από τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της Βοιωτίας, που ίσως λίγοι μόνο γνωρίζουν πως υπάρχει σε τέτοιο βαθμό, είναι οι καταρράκτες της Πέτρας του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.

Πρέπει να είναι πάνω από 25 μέτρα.
 Ετσι όπως τον βλέπεις από κάτω μοιάζει και ψηλότερος. Ο μεγαλύτερος της Ελλάδας, λένε οι ντόπιοι, μα ας αφήσουμε τις συγκρίσεις.
Ετσι κι αλλιώς ο καταρράκτης έξω από το χωριό Πέτρα, στην περιοχή της Αλιάρτου, είναι υπερθέαμα. Οι καταρράκτες, για την ακρίβεια, γιατί είναι τρία σε ένα.
 Το νερό πέφτει με  ορμή από την πλαγιά του Ελικώνα, λιμνάζει στα βράχια και ξαναπέφτει  σχηματίζοντας δυο μικρότερους καταρράκτες.
Οι μικρότεροι πέφτουν μπροστά στα πόδια σου, περνάνε  κάτω από ένα γεφυράκι και φεύγουν ολοταχώς για την Κωπαΐδα.
H ανάπλαση του τοπίου,ήταν μια ιδέα του Δήμου, την υιοθέτησε ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων και την αξιοποίησε. Εχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της περιοχής,δούλεψαν από κοινού, με τον πρόεδρο της κοινότητας Πέτρας,  τους κατοίκους του χωριού και ολοκληρώθηκε με ταχύτατους  ρυθμούς το 2011. Η ανάπλαση κόστισε 10.000 ευρώ περίπου.
 Χρόνια πριν,  ήταν άγνωστος ο καταρράκτης στη Βοιωτία,μετά την ανάπλαση  ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία ανάδειξης του τοπίου με διαφημιστικά φυλλάδια σε γραφεία τουρισμού  και τοπικά Μ.Μ.Ε. απο τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων.
Είναι ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους μέχρι τους καταρράκτες,γύρω σου πλατάνια, διαμορφωμένος χώρος αναψυχής, κι αν είναι και Πρωτομαγιά; Oλη η Βοιωτία!!
Το θέαμα είναι χαλαρωτικό και θυμίζει σκηνικό από παραμύθια! Νομίζει κανείς πως κάπου εκεί κατοικούν μικρά ξωτικά!
Το τοπίο σας χαρίζει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και θεαματικές ευκαιρίες φωτογράφησης!Η ομορφιά της φύσης στα νερά και στα δέντρα θα χορτάσει την ανάγκη σας για γαλήνη.
thetravelbook.gr





Οι νεράιδες τι ώρα βγαίνουν;


Μόνο τα ξωτικά λείπουν από τον καταρράκτη της Πέτρας Αλιάρτου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ