Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης στην Γ` Ζώνη η Βοιωτία

Στο 80% η εξίσωση με το πετρέλαιο κίνησης – Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Ξεκινά εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στο 80% και κίνησης και παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Τα κριτήρια όπως είχε γίνει γνωστό είναι τέσσερα πρόκειται για το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση, τα τετραγωνικά και την αντικειμενική αξία της κατοικίας που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου.
Σύμφωνα με tovima.gr O σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:
  • Χορήγηση αποζημίωσης μετά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.
  • Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.
  • Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με τις τέσσερις κλιματικές ζώνες. Στη ζώνη Α είναι τα Γρεβενά, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Φλώρινα, η Δράμα και η Ευρυτανία. Στη ζώνη Β τα Ιωάννινα, η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Αρκαδία, η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλη, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Ροδόπη, ο Έβρος. Στη ζώνη Γ βρίσκεται η Αττική (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), η Κορινθία, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Βοιωτία, η Ευβοία, η Μαγνησία, η Λέσβος, η Χίος, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, η Άρτα. Και τέλος στη ζώνη Δ είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, οι Κυκλάδες, η Δωδεκάνησα, η Σάμος, η Μεσσηνία, η Λακωνία, η Αργολίδα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλληνία, η Ιθάκη, τα Κύθηρα και τα νησιά Σαρωνικού
  • Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
  • Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
  • Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης
Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120 και το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:Ανώτατη κατανάλωση /m2 (lt) στα 25 lt για τη ζώνη Α, στα 15 για τη ζώνη Β, στα 8 για τη ζώνη Γ και στα 5 για τη ζώνη Δ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μητροπολίτης Πειραιώς : Χυδαία πράξη ο στοματικός έρωτας

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Χυδαία πράξη ο στοματικός έρωτας

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τον στοματικό έρωτα τον οποίον χαρακτηρίζει «χυδαία πράξη», εξέδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.
Στην ανακοίνωσή του ο ιεράρχης καταφέρεται εναντίον της ελεύθερης βούλησης σημειώνοντας ότι η πεολειχία «καταδεικνύει την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοδότου ελευθερίας μας».
Αφορμή για την απίστευτη παρέμβαση του Σεραφείμ είναι δημοσιεύματα εφημερίδων τα οποία αναφέρουν αύξηση των περιστατικών στοματικού καρκίνου που οφείλεται σε ιό ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ.
Σημειώνει μάλιστα ότι η ορολογία των δημοσιευμάτων σχετικά με την «χυδαία πράξη που περιγράφουν είναι απαράδεκτη. Καταδεικνύει όμως την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοδότου ελευθερίας μας, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο με πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τους υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρίσεως των πραγμάτων του κόσμου μας να αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και το χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή».
Ο κ. Σεραφείμ διαβεβαιώνει ότι δεν κινείται από κάποιο «ομοφοβικό σύνδρομο» αλλά ορμάται «εκ λόγων ποιμαντικού χρέους και ποιμαντικής ευθύνης» και προσπαθεί να «εμπεδώσει την αλήθεια ότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος και ότι η παράχρησις των σωματικών οργάνων του ανθρωπίνου όντος εγκυμονεί τρομακτικές συνέπειες τόσο στην ψυχική όσο και την σωματική υγεία του».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΚΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Θα μπορούσε να ήταν δίδυμες αλλά είναι κόρη της

Η 19χρονη Δανάη Μπάρκα, κόρη της δημοφιλούς ηθοποιού, αποφεύγει τα φλας και τις εμφανίσεις με τη μαμά της.
Η Δανάη σπουδάζει τραγούδι. Ζουν στο ίδιο κτίριο, αλλά σε διαφορετικούς ορόφους.

Η ομοιότητα μάνας και κόρης είναι κάτι παραπάνω από… κλωνοποίηση. Μοιάζουν σε όλα. Πρόσωπο, σώμα και στη διάθεση.

Διαπιστώστε κι εσείς το πόσο μοιάζουν!



Διαβάστε Περισσότερα »

Το υγραέριο θα φτάσει 1,20€ - πλήγμα για καταναλωτές και επιχειρηματίες που εγκαθιστούν τα συστήματα

Tεράστιο πλήγμα αναμένεται να δεχτούν περίπου 90.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα έχουν μετατρέψει σε υγραέριο. Και αυτό διότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση και θα ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σημαντική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης...
(ΕΦΚ) στο υγραέριο γεγονός που σημαίνει πως η τιμή του θα εκτοξευτεί στο 1.20 από το 0.90 που είναι σήμερα! Από τα 90.000 οχήματα να σημειώσουμε ότι τα 78.000 είναι νόμιμα ενώ τα υπόλοιπα κυκλοφορούν χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να τα έχουν δηλώσει ως υγραεριοκίνητα. Η κίνηση αυτή αναμένεται θα εκτινάξει τα έξοδα των οδηγών οι οποίοι μέχρι πριν από… λίγες ημέρες αναζητούσαν τρόπους να μειώσουν τα κόστη τους. Όπως όμως αποδεικνύεται όχι μόνο δεν θα τα μειώσουν αλλά αρκετοί θα "μπουν και μέσα" αν δεν έχουν προλάβει να κάνουν απόσβεση.

Επιπλέον πλήγμα θα δεχτεί και η συγκεκριμένη αγορά αφού από σήμερα κιόλας θα σταματήσει η κίνηση στα συνεργεία που δούλευαν με κιτ υγραεριοκίνησης (και οι ιδιοκτήτες τους είχαν επενδύσει χιλιάδες ευρώ) και ταυτόχρονα θα απολυθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι από τους 2.500 που απασχολούνται σήμερα. «Οι εισαγωγικές εταιρίες αυτών των κιτ θα καταστραφούν» δήλωσε χαρακτηριστικά επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο. 

Από τα μέτρα των 13,5 δις. ευρώ δεν θα μπορούσε να γλιτώσει το «αυτοκίνητο» που θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους «πελάτες» των κρατικών ταμιών.
Πιο συγκεκριμένα θα υπάρξει αύξηση στα διόδια της Εγνατίας οδού από 0,30 έως 1,40 ευρώ γεγονός που σημαίνει πως θα επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό όλων αυτών που χρησιμοποιούν το δρόμο που ενώνει την ανατολική με τη δυτική Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αμφίκλεια: Ο παππούς άνοιξε την πόρτα στους ληστές...

Έδεσαν χειροπόδαρα 91χρονο για να τον ληστέψουν...

Ήταν 8:00΄το πρωί στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, όταν ο παππούς άκουσε κάποιους να τον φωνάζουν και έκανε το λάθος να ανοίξει την πόρτα.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, oι δύο νεαροί μελαψοί επισκέπτες έσπρωξαν μέσα γρήγορα τον ηλικιωμένο και έκλεισαν την πόρτα. Στη συνέχεια άρπαξαν ένα μαχαίρι μέσα από την κουζίνα, έδεσαν χειροπόδαρα τον 91χρονο και άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι για λεφτά και χρυσαφικά, ενώ ταυτόχρονα απειλούσαν τον παππού, για να τους πει που έχει κρυμμένα τα λεφτά.

Μια ώρα αργότερα, στις 9:00΄ περίπου, έφτασε στο σπίτι η οικιακή βοηθός. Οι ληστές μόλις την αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή, παίρνοντας τα 175 ευρώ που είχαν βρει, αφήνοντας τον παππού δεμένο και το σπίτι άνω-κάτω.

Από νωρίς το πρωί διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίλκειας, από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης με τους παραγωγικούς φορείς της Βοιωτίας

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η  τρέχουσα  οικονομική συγκυρία, έχει δυσχεράνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας, οδηγώντας πολλούς επαγγελματίες σε αδιέξοδο, γεγονός που επάγει την ανομία και την εγκληματικότητα.
Έχουν παρουσιαστεί,  κρούσματα παραεμπορίου, τα οποία πλήττουν σοβαρά την τοπική αγορά και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ήδη ασθμαίνουν υπό το βάρος της πίεσης της μειωμένης κινητικότητας στην αγορά.
    Είναι ανάγκη να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας για την πάταξη του παραεμπορίου, ώστε να υπάρχει ένα περιβάλλον με ίσους όρους ανταγωνισμού αλλά και προστασίας του καταναλωτή.
Ως εκ τούτου θεωρούμε απολύτως απαραίτητη, συνάντηση εργασίας, την ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 11.30 π.μ., στο γραφείο μου (Διοικητήριο Λιβαδειάς - 4ος όροφος), ώστε να συζητηθεί το παραπάνω θέμα και να αποφασίσουμε από κοινού τα μέτρα και τις ενέργειές μας.
          Η παρουσία όλων σας είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς αντιμετωπίζουμε ήδη μια αρκετά δύσκολη πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να αποφορτίσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε,  οπουδήποτε παρατηρείται ανάγκη.
O ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείσιμο των Δήμων προτείνει η ΠΕΔ Στερεάς


Στη συνεδρίαση της 27Ης Σεπτεμβρίουτου Δ.Σ. της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. Έγινε διεξοδική συζήτηση, για τα προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους της Περιφερειάς μας και λήφθηκαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της αδιέξοδης κατάστασης, που έχει δημιουργηθεί και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, σε αδυναμία παροχής των υπηρεσίων μας προς τους δημότες μας, εξαιτίας της αδυναμίας της εκπλήρωσης των προβλεπόμενων υποχρεώσεων της Κυβέρνησης, προς τους Δήμους. Ήδη η αδυναμία της τακτικής μισθοδοσίας των υπαλλήλων είναι ορατή και αρκετοί Δήμοι της Περιφέρειας, δεν θα είναι σε θέση από τον επόμενο μήνα , να πληρώσουν μισθούς και να καλύψουν λειτουργικές τους δαπάνες.
Οι Υπάλληλοι της ΠΕΔ, παραμένουν απλήρωτοι τους 2 τελευταίους μήνες και από τον Ιούλιο, δεν καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές.
Όπως τονίσθηκε και είχε αναληθεί στις διήμερες κινητοποιήσεις της αυτοδιοίκησης, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, η κυβέρνηση αφαιρεί από τους Δήμους τη δυνατότητα παροχής βασικών υπηρεσιών των Δημοτών ιδιαίτερα στις κοινωνικές υπηρεσίες και προσπαθεί μέσω επικοινωνιακών τεχνασμάτων να δημιουργήσει την εικόνα της σπάταλης και διεφθαρμένης Αυτοδιοίκησης.
Αυτό που τονίζουμε είναι ότι ο στόχος των κινητοποιήσεων μας δεν είναι η εξυπηρέτηση της δικών μας συμφερόντων, είναι μια διεκδίκηση για του δημότες μας οι οποίοι θα στερηθούν, όσα με κόπο έχουν κατακτηθεί προς όφελος τους., προγράμματα όπως οι βρεφονηπιακοί, το «Βοήθεια στο σπίτι», τα ΚΑΠΗ, τα ΚΔΑΠ, προγράμματα απασχόλησης η συντήρηση των σχολείων, λειτουργίες όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, η ύδρευση κ.λ.π. θα ασκούνται πλημμελώς.
Επιπλέον είναι ορατή πλέον η προσπάθεια της κυβέρνησης, μέσω πολιτικών για αύξηση και είσπραξη τελών να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά που πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε καθημερινές ανάγκες.
Τις δύσκολες αυτές στιγμές στεκόμαστε δίπλα στους δημότες μας και βγαίνουμε δυναμικά μπροστά για να υπερασπίσουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Αποφασίζουμε:
• Καλούμε την ΚΕΔΕ να αναλάβει, πρωτοβουλίες στη κατεύθυνση, δυναμικών πλέον κινητοποιήσεων.
• Να κλείσουμε τα Δημαρχεία και να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τη μέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου με τα νέα μέτρα.
• Στη περίπτωση που τα χρήματα δεν επαρκούν για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων και δεν ληφθούν μέτρα, οι Δήμοι θα αναστείλουν τη λειτουργία τους.
• Να πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τους δημάρχους σε επίπεδο Περιφερειακών ενοτήτων και να δοθούν συνεντεύξεις τύπου για ενημέρωση των πολιτών.
• Να αποκατασταθεί η άνιση μεταχείριση στις των Δήμων της Περιφέρειας σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες, λόγω της ένταξης της Στερεάς Ελλάδας στο στόχο 2.
• Προχωρούμε σε αναστολή λειτουργίας της ΠΕΔ, στη περίπτωση που δεν θα αποσταλούν από το Υπουργείο, τα χρήματα για τη μισθοδοσία και οι λειτουργικές δαπάνες.orchomenos-press

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΩΛΟΥ- ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός για τις εκδηλώσεις των Τροφωνίων 2012


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις των Τροφωνίων, οι οποίες αποτελούν πολιτιστικό θεσμό για την πόλη της Λιβαδειάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Βοιωτίας.
Στα φετινά Τροφώνια προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για προσφορά ποιοτικών εκδηλώσεων για την αναψυχή και ψυχαγωγία των δημοτών και κυρίως της νεολαίας μας.  Συνεργαστήκαμε με τοπικούς συλλόγους που μας παρουσίασαν αξιόλογες μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις ενώ για ακόμη μια φορά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας, μας εντυπωσίασαν με τις παραστάσεις τους και μας άφησαν τη γλυκιά γεύση ότι η νεολαία συνεχίζει να δημιουργεί, να προσφέρει και ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τις πολιτιστικές τους αναζητήσεις.  Καταξιωμένοι έλληνες καλλιτέχνες προσέφεραν στο κοινό της Λιβαδειάς μαγικές μουσικές βραδιές και σημαντικές θεατρικές παραστάσεις με ξεχωριστές ερμηνείες και σπουδαία θεατρικά κείμενα.  
Το φετινό εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στους δημότες όσον το δυνατόν περισσότερες πολιτιστικές επιλογές με το μικρότερο κόστος για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.  Συνολικά παρουσιάστηκαν 11 μουσικές εκδηλώσεις, 15 θεατρικές παραστάσεις εκ των οποίων οι 3 ήταν παιδικές, 2 χορευτικές εκδηλώσεις, 1 βιβλιοπαρουσίαση, 4 εκθέσεις με ποικίλο περιεχόμενο και 1 αθλητική συνάντηση. Το κόστος διοργάνωσης των φετινών Τροφωνίων, που βάρυνε τον Δήμο, ανήλθε στο ποσό των 5.000 ευρώ, καταδεικνύοντας ότι με σωστή διαχείριση και προσωπικό ζήλο μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό τον πολιτισμό στην πόλη μας χωρίς αυτός να κοστίζει ακριβά για τους δημότες.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τους Λιβαδείτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν τις φετινές εκδηλώσεις, ο αριθμός των οποίων έφθασε περίπου τα 11.000 άτομα.  Η συμμετοχή τους αυτή, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και καταδεικνύει ότι το κοινό της Λιβαδειάς, ακόμη και στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε, στηρίζει τον πολιτισμό και προσμένει με χαρά κάθε χρονιά τις εκδηλώσεις των Τροφωνίων. 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, και πάλι όλοι μαζί, να γίνουμε συνοδοιπόροι στους δρόμους του πολιτισμού.



Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Άμα θέλει να σου κάτσει...-Με 5€ κέρδισε 5εκ.στο τζόκερ!

Συμπλήρωσε ένα δελτίο και... τέλος η κρίση - Με τα 5€ που έδωσε εξασφάλισε μέχρι τους απογόνους του!

Σε ένα δελτίο αξίας 5 ευρώ βρέθηκαν οι 5+1 τυχεροί αριθμοί της χθεσινής κλήρωσης του Τζόκερ, που αντιστοιχούν στα 5 εκατομμύρια ευρώ της 1ης κατηγορίας των νικητών. Ο μεγάλος τυχερός μένει στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και για την ώρα δεν έχει εμφανιστεί στο πρακτορείο.

Από το πρωί πάντως, άνθρωποι κάθε ηλικίας μπαίνουν στον πρακτορείο που κατατέθηκε το χρυσό δελτίο και ρωτούν τον ιδιοκτήτη για την ταυτότητα του νικητή. Εκείνος τους λέει πως ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του και εύχεται να είναι κάποιος που να τα είχε πραγματικά ανάγκη.

Στη δεύτερη κατηγορία -5άρια- βρέθηκαν δυο τυχερά δελτία, το καθένα από τα οποία κερδίζει 176.015,81 ευρώ. Τα δελτία είχαν κατατεθεί σε πρακτορεία στο Ηράκλειο της Κρήτης -κόστος 10,5 ευρώ- και στην Πάτρα -κόστος 2,5 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 32χρονου για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή στη Θήβα

Κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι, – 126,5 – γραμμάρια μεθαδόνης, – 50 – γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία κ.α.
Συνελήφθη, χθες (27-09-2012) το απόγευμα στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στις Πλαταιές Θηβών Βοιωτίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα.
  • Δώδεκα (12) φυσίγγια διαφόρων τύπων.
  • Δύο (2) μπουκάλια, τα οποία περιείχαν μεθαδόνη, συνολικού καθαρού βάρους (126,5) γραμμαρίων.
  • Μία (1) σακούλα, η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, σε μορφή αποξηραμένων φύλλων, μεικτού βάρους (50) γραμμαρίων.
  • Εννέα (09) ναρκωτικά δισκία.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 73χρονου στο Σχηματάρι

Συνελήφθη, χθες (27-09-2012) το απόγευμα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ένας 73χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εννέα (9) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων.
Οι αποφάσεις αφορούσαν στα παρακάτω αδικήματα:
  • Έκδοση πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση.
  • Για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
  • Για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών Τ.Ε.Β.Ε.
  • Για παράβαση Νομοθεσίας περί επιταγών και κατάρτιση πλαστών εγγράφων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών και διατάχθηκε η φυλάκισή του στο Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας.
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ" ΤΟ ΙΚΑ


Ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» που υπολογίζεται πως υπάρχει στα ταμεία του ΙΚΑ καθώς σύμφωνα με την ομοσπονδία εργαζομένων, είναι αμφίβολη η καταβολή συντάξεων ως το τέλος του έτους εάν δεν δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση.


Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Ν. Χατζόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, περιέγραψε την δραματική κατάσταση των ταμείων λόγω της ύφεσης, της ανεργίας και της περικοπής των μισθών.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων οι οποίες μπορεί να φτάσουν και τα 400 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει απορροφήσει στο 9μηνο το 87,9% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης και θα χρειαστεί επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012. Μεγαλύτερο αναμένεται το πρόβλημα το 2013.

Τα έσοδα στο οκτάμηνο του 2012 είναι κατά μέσο όρο μειωμένα κατά 18%-19% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και φτάνουν τα 522 εκατ ευρώ το μήνα, δηλαδή τα 6,240 δισ. σε ετήσια βάση. Αν αφαιρεθεί η κρατική επιχορήγηση, που ήδη έχει απορροφηθεί (4,1 δισ. ευρώ), τα έσοδα περιορίζονται στα 10,3 δισ. ευρώ, όταν οι υποχρεώσεις για τις πληρωμές των συντάξεων θα είναι τουλάχιστον 11,08 δισ. ευρώ.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι θα λείψουν 780 εκατ ευρώ και συνολικά 1,430 δισ. ευρώ, αν αφαιρεθεί και η προκαταβολή των 650 εκατ. ευρώ του 2012, που είχε δοθεί στα τέλη του 2011, για να καλυφθούν οι τότε ανάγκες για πληρωμές.

Πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, που ανέρχεται σε έξι δισ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστική εικόνα: Δείτε πως έγινε η μύτη του από την χρήση κοκαΐνης!

Σοκαριστική είναι η φωτογραφία του συνταξιούχου Άγγλου μεσίτη Τζέιμς Μπράουν, στην οποία...
φαίνεται η διαλυμένη κυριολεκτικά μύτη του, έπειτα από 8 χρόνια καθημερινής χρήσης κοκαΐνης. Ο άντρας βρέθηκε στο κρατητήριο της πόλης του Σουόνσι όταν οι τροχονόμοι που τον σταμάτησαν βρήκαν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης κρυμμένη στην κάμπριο Bentley που οδηγούσε και όπλα χωρίς άδεια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.


Έχοντας κερδίσει εκατομμύρια λίρες από την δουλειά του ως μεσίτης στο Λονδίνο, ο Τζέιμς Μπράουν αποφάσισε να βγει στην σύνταξη στα 36 του και να μετακομίσει στην Πορτογαλία. Εκεί που εθίστηκε στην κοκαΐνη και τον γρήγορο τρόπο ζωής.


Εννιά χρόνια μετά αποφάσισε να επιστρέψει για διακοπές στην Αγγλία, κουβαλώντας μαζί του την απαραίτητη ποσότητα κοκαΐνης για την καθημερινή του χρήση.



πηγή:thestival.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φορτσάρουν ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα


Φορτσάρουν ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα 
Μετά την επιστροφή τους στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων Γιώργος Γεωργίου και Νόε Ακόστα αρχίζουν να ανεβάζουν σιγά-σιγά στροφές, ενόψει του δύσκολου εκτός έδρα αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έβγαλαν χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της Πέμπτης (27/9) και όπως όλα δείχνουν θα βρίσκονται κανονικά στα πλάνα του Γιώργου Παράσχου.

Κατά τα άλλα ο Έλληνας τεχνικός στην προπόνηση της Πέμπτης (27/5) έριξε το βάρος κυρίως στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, προκειμένου οι Βοιωτοί αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ να δείξουν ακόμη καλύτερη εικόνα στα μετόπισθεν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής

Συναγερμός για ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής. Οι πρώτες αυξήσεις στα άλευρα
Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, κρέας και γαλακτοκομικά, απειλεί να πλήξει τους καταναλωτές, παρά τη μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λόγω κρίσης.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", το πρώτο κρούσμα ανατιμήσεων έκανε την εμφάνιση του ήδη στα άλευρα. Οι αρτοποιοί έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν από τις αλευροβιομηχανίες τιμοκαταλόγους αυξημένους κατά 12%-15%.
Η αύξηση αυτή εκφράζονται φόβοι ότι θα μετακυλήσει στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα.
Οι βιομήχανοι ρίχνουν τις ευθύνες στο υψηλό κόστος των πρώτων υλών που έφθασε σε νέα επίπεδα-ρεκόρ το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο οι διεθνείς τιμές σε κρέας, γαλακτοκομικά, δημητριακά, λίπη και έλαια είτε παρέμειναν αμετάβλητες στα επίπεδα-ρεκόρ του Ιουλίου, στα οποία είχαν φθάσει ύστερα από πολύμηνο ράλι, είτε ελαφρώς αυξήθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων.
Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, όσοι προμηθεύτηκαν πρώτες ύλες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έκλεισαν συμβόλαια στις υψηλές αυτές τιμές.
Στο σύνολό της η αγορά μιλάει για απειλή που βρίσκεται προ των πυλών και αφορά το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα παράγωγά τους, καθώς επίσης τα ζυμαρικά και τα σπορέλαια, όπου πρώτη ύλη είναι το καλαμπόκι και η σόγια. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι από τον Οκτώβριο οι αυξήσεις που θα περάσουν στα ράφια θα είναι 5% μεσοσταθμικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

40χρονος επιχειρηματίας δολοφόνησε την σέξι γυναίκα του όταν έμαθε ότι είναι άντρας

40χρονος επιχειρηματίας δολοφόνησε την γυναίκα του όταν έμαθε ότι είναι άντρας

Σε 24 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο 40χρονος Βρετανός επιχειρηματίας Κρίς Κόλιερ που δολοφόνησε την Ρωσίδα σύζυγό του στην Τουρκική πόλη Κουσάντασι όταν έμαθε ότι στο παρελθόν είχε κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου.
Άκρως εντυπωσιακή ήταν -σύμφωνα με μαρτυρίες- η Τζούλια, η 24χρονη Ρωσίδα που αγόρασε ως νύφη μέσω ιστιοσελίδας ο Βρετανός επιχειρηματίας κινητής τηλεφωνίας με έδρα την Τουρκία. Και η οποία δούλευε ως τραγουδίστρια σε lounge bars ξενοδοχείων της περιοχής του Κουσάντασι όπου και έμενε το ζευγάρι.
Μόνο που εκείνη έκρυβε ένα «μικρό» μυστικό. Ότι δηλαδή στο παρελθόν ήταν άντρας.
Μόλις ο εκατομμυριούχος σύζυγος της -άγνωστο πως- έμαθε την αλήθεια, επέστρεψε στο πολυτελές διαμέρισμά τους, την χτύπησε με ένα αντικείμενο στο κεφάλι και μετά -όσο ήταν αναίσθητη- την έπνιξε.
Σύμφωνα με φίλους του ζευγαριού «Το ζευγάρι δεν είχε παιδιά, αλλά ήταν πολύ αγαπημένο. Η Τζούλια ήταν το πιο όμορφο και ευγενικό πλάσμα που θα μπορούσες να γνωρίσεις».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πανακρωτηριακός πήρε όντως για μεταγραφή τον... Πίου

Ο Πανακρωτηριακός πήρε όντως για μεταγραφή τον... Πίου

Στην ομάδα του Ακρωτηρίου που αγωνίζεται στην Α' ΕΠΣ Χανίων, θα αγωνίζεται πλέον ο γνωστός σε όλους μας από την διαφήμιση της WIND, Πίου.
Η ομάδα φαίνεται πως προσκόμισε στην τοπική Ένωση τα απαραίτητα έγγραφα και ο κατά κόσμον, 32χρονος Ιζούνα Ζοέλ Ανγινό, σύμφωνα με το contra.gr απέκτησε δελτίο προκειμένου να αγωνιστεί.
Ο «Πίου» άλλωστε είναι μόνιμος κάτοικος των Στερνών του Ακρωτηρίου, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και έχει ήδη αρχίσει προπονήσεις με την νέα του ομάδα στο γήπεδο Καθιανών, στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδό της στο Περιφερειακό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Yψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Καλοκαιρινή διάθεση και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Παρασκευή σήμερα και το καλοκαίρι δε λέει να μας αφήσει, αφού ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου
Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος,και ηλιόλουστος ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου,
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ την ήπειρο τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 33 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ευτυχία του να είσαι μόνιμος υπάλληλος του ΟΠΑΠ και να παίρνεις 20 μισθούς το χρόνο!




Απολαβές που ανέρχονται όχι σε 14 αλλά σε 20 μισθούς ετησίως, πριμ παραγωγικότητας που θα ζήλευαν υψηλόβαθμα στελέχη στη Wall Street, επιδόματα ισολογισμού, κατασκήνωσης, διακοπών (πέραν της κανονικής άδειας) και ειδικών συνθηκών (για χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών!), επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τηλεφωνητές, οδηγούς και χειριστές φωτοτυπικών μηχανημάτων (!), συνταξιοδότηση με πλουσιοπάροχα εφάπαξ και επιπλέον bonus είναι ορισμένα από τα προνόμια που συνεχίζει να απολαμβάνει μια κάστα υπαλλήλων και γενικών διευθυντών της ΟΠΑΠ Α.Ε. που μόλις χθες μπήκε και επισήμως σε τροχιά πώλησης.

Το “κράτος εν κράτει” των 235 μόνιμων υπαλλήλων της εταιρείας φρόντισε εδώ και αρκετά χρόνια έχοντας την στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών παρατάξεων και την ανοχή σχεδόν όλων των διοικήσεων του Οργανισμού, να εξασφαλίσει μισθολογικά και εργασιακά προνόμια που ακόμη και στις εποχές της επίπλαστης οικονομικής ευμάρειας της χώρας -πόσο μάλλον σήμερα- έμοιαζαν εξωφρενικά σε σχέση με τα εργασιακά τους προσόντα.

Πρόκειται για τους λεγόμενους «ΟΠΑΠικούς» της εταιρείας, υπάλληλοι από την εποχή που ο Οργανισμός ήταν απλώς μια από τις πολλές εναλλακτικές των κομμάτων να τοποθετήσουν αρεστούς και ημετέρους. Είναι οι ίδιοι που παραφράζουν το όνομα της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, της θυγατρικής που έχει απορροφήσει τους υπόλοιπους, χαμηλόμισθους αλλά με σαφώς περισσότερα προσόντα και περγαμηνές, εργαζόμενους, σε «ΟΠΑΠ Υπηρετριών», για να καταδείξουν, δήθεν, το μισθολογικό χάος που τους χωρίζει. Είναι αυτοί, στις τάξεις των οποίων συγκαταλέγονται ακραιφνείς πολέμιοι της ιδιωτικοποίησης της ΟΠΑΠ Α.Ε., του “ξεπουλήματος” όπως το λένε, η οποία “βλάπτει τα συμφέροντα του Δημοσίου και της ελληνικής κοινωνίας”. Εύκολα, θα έλεγαν ίσως οι κακόπιστοι, αντιλαμβάνεται κανείς για ποια συμφέροντα μιλούν.

Χρυσοί μισθοί

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν γνώστες της κατάστασης, στο πάρτι των μισθών στον ΟΠΑΠ που στήθηκε μέσω των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΕΣΣΕ) οι οποίες ανανεώνονταν κάθε φορά με όλο και πιο ευνοϊκούς όρους, καλεσμένοι είναι μόνον λίγοι και εκλεκτοί. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, υπάρχουν γενικοί διευθυντές οι τακτικές μεικτές αποδοχές των οποίων ανέρχονται ή και ξεπερνούν τις 12 χιλιάδες μηνιαίως. Εάν, όμως, υπολογιστούν και οι έξι μισθοί που δίδονται μαζεμένοι συνήθως κάθε Απρίλιο σε όλους όσοι καλύπτονται από την ΕΣΣΕ με τη μορφή πριμ παραγωγικότητας (συνολικά δηλαδή 20 μισθοί, αντί 14 των υπόλοιπων μισθωτών), τότε οι ετήσιες μεικτές απολαβές τους αγγίζουν ακόμη και τις 200 χιλιάδες ευρώ. Κοντολογίς, υπάρχουν σήμερα υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ που λαμβάνουν μισθό μεγαλύτερο από αυτόν του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού.

Αλλά και ακόμη σε χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια, σε υπαλλήλους δηλαδή που δεν διαθέτουν καν πανεπιστημιακό πτυχίο, οι ετήσιες απολαβές μαζί με το πριμ παραγωγικότητας και τα διάφορα επιδόματα φθάνουν άνετα τις 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να υπάρχει μάλιστα και «ΟΠΑΠικός» που λαμβάνει, άγνωστο πως, 21 μισθούς κάθε χρόνο...

Και εάν ορισμένοι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ Α.Ε βρίσκονται θεωρητικά σε θέσεις ευθύνης, με ό,τι αυτό κι αν φέρνει στην πόρτα τους, τι να πει κανείς, λόγου χάρη, για οδηγούς που μαζί με τα επιδόματα, τα πριμ παραγωγικότητας, τις υπερωρίες και τα λοιπά προνόμια, έφθαναν να εισπράττουν 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως ή καθαρίστριες με απολαβές 40 χιλιάδων ευρώ.

Όσοι, μάλιστα, συνταξιοδοτούνται, κερδίζουν το “Τζόκερ”. Με τον τερματισμό της εργασίας τους λαμβάνουν ένα εφάπαξ ποσό που είναι ίσο για κάθε χρόνο υπηρεσίας με το 1/12 της συνολικής αμοιβής του εργαζομένου κατά το τελευταίο έτος που εργάστηκε, πλέον αναλογίας υπερωριών και επιδόματος, πληρωτέου βασιζόμενο στα χρόνια υπηρεσίας. Με λίγα λόγια, υπάρχουν εργαζόμενοι που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν με ένα “πακέτο” που μετριέται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ... Μόνο για το 2011, η αξία των επιδομάτων αποχώρησης με βάση τα υποχρεωτικά επιδόματα σύμφωνα με τους όρους της ΕΣΣΕ και τα προβλεπόμενα επίπεδα μισθών έφθασε τα 20,2 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι, οι αμοιβές του προσωπικού της εταιρείας ανήλθαν στα 26,8 εκατ. ευρώ.

Οι «πληβείοι»

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν υπάλληλοι στον Οργανισμό που μόνον σε όνειρο θερινής νυκτός βλέπουν τέτοιους μισθούς, παρά το ότι και πτυχία διαθέτουν και σαφώς πληρέστερη κατάρτιση. Πρόκειται για νέους στην πλειοψηφία τους ανθρώπους, που εργάζονται υπό καθεστώς ατομικής σύμβασης, με όρεξη για δουλειά και διάθεση να προσφέρουν στην εταιρεία οι οποίοι όμως γρήγορα οδηγούνται στην απογοήτευση αντιλαμβανόμενοι την υφιστάμενη κατάσταση. Οι “πληβείοι” του Οργανισμού ανήκουν στην θυγατρική «ΟΠΑΠ Υπηρεσιών» και αμείβονται με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ μεικτά, «βγάζοντας» στην πράξη όλη τη δουλειά για την εταιρεία, αφού οι “παλιοί” απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης.

Είναι γνωστό πως εντός του Οργανισμού συχνά έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για τις συντριπτικές σε βάρος τους συνθήκες εργασίας. Όμως η κάστα των παλιών δεν επιτρέπει καμία αλλαγή στο σημερινό καθεστώς. Ακόμη και όταν τίθεται θέμα να προσληφθεί κάποιος λόγω συνταξιοδοτήσεων από την ΟΠΑΠ Υπηρεσιών στην ΟΠΑΠ Α.Ε., μπαίνει «βέτο» αυτό να γίνει με τη μορφή γραμματειακής υποστήριξης, ώστε κανείς άλλος να μην περάσει το μισθολογικό τους άβατο. Τωρα, βέβαια, οι ΟΠΑΠικοί ενόψει της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού σπεύδουν να προσεταιριστούν, μάλλον χωρίς ανταπόκριση, τους εργαζομένους της «ΟΠΑΠ Υπηρετριών», με στόχο να εμφανίσουν κοινό μέτωπο απέναντι στον κίνδυνο να χάσουν τα προνόμια τους...

Όσο για τις περίφημες περικοπές που υποτίθεται ότι έγιναν στον Οργανισμό στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους λειτουργίας των νυν και πρώην ΔΕΚΟ, απλώς η υπερωριακή απασχόληση υπολογίζεται πλέον με προσαύξηση ποσοστού 50% αντί του 75% και τέθηκε πλαφόν στον αριθμό τους (επτά για υπαλλήλους, έξι για προϊσταμένους τμημάτων και τέσσερις για προϊσταμένους διευθύνσεων). Αυξήθηκαν, βέβαια, οι ώρες εργασίας και από 7,5 ημερησίως έγιναν 8, χωρίς αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών...

Nikos.chrissikopoulos@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


.capital.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα.....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 28 Σεπτεμβρίου.....

Γεγονότα
1538: Λαμβάνει χώρα η Ναυμαχία της Πρέβεζας. Ο τουρκικός στόλος υπό τον Χαϊρεντίν Πασά, γνωστότερο ως Μπαρμπαρόσα, καταναυμαχεί το συμμαχικό στόλο με επικεφαλής τον γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια.
1687: Ο βενετός Μοροζίνι κυριεύει την Αθήνα από τους Οθωμανούς, μετά τον βομβαρδισμό της Ακρόπολης.
1922: Υπογράφεται στα Μουδανιά ανακωχή ανάμεσα στους Συμμάχους και την κεμαλική Τουρκία. Η ανακωχή, αν και αφορά άμεσα στα ελληνικά συμφέροντα στην ανατολική Θράκη, υπογράφεται χωρίς την παρουσία έλληνα αντιπροσώπου. Λίγες μέρες αργότερα θα αρχίσει η εκκένωση της ανατολικής Θράκης από τα ελληνικά στρατεύματα.
1931: Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Αλέξανδρος Διομήδης, υποβάλλει την παραίτησή του, μετά τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο για το χειρισμό του θέματος της «προστασίας της δραχμής».
1976: Ο Στίβι Γουόντερ κυκλοφορεί το αριστούργημά του Songs in the key of Life.
2000: Ο Κώστας Κεντέρης γράφει ιστορία, καθώς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, με χρόνο 20.09. Η Ελλάδα είχε να κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε ανδρικό αγώνισμα στο στίβο από το 1912, όταν ο Κωστής Τσικλητήρας είχε πρωτεύσει στο μήκος άνευ φοράς.

Γεννήσεις
551 π.Χ: Κομφούκιος, εξελληνισμένη ονομασία του Κουνγκ Φου Τζου, κινέζος φιλόσοφος. (Θαν. 479 π.Χ.) [Αποφθέγματα]
1893: Γιάννης Σκαρίμπας, λογοτέχνης και ιστορικός. (Θαν. 21/1/1984)
1905: Μαξ Σμέλινγκ, θρυλικός γερμανός πυγμάχος, ο πρώτος ευρωπαίος που κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο των βαρέων βαρών. (Θαν. 2/2/2005)

Θάνατοι
1956: Γουίλιαμ Μπόινγκ, πρωτοπόρος της αεροπορίας και ιδρυτής της ομώνυμης αεροπορικής βιομηχανίας (Boeing). (Γεν. 1/10/1881)
1959: Ρούντολφ Καρατσιόλα, γερμανός οδηγός αγώνων. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο με 432,7 χλμ/ώρα από το 1938. (Γεν. 30/1/1901)
1966: Αντρέ Μπρετόν, γάλλος σουρεαλιστής ποιητής, που έγραψε και το Μανιφέστο του Σουρεαλισμού. (Γεν. 19/2/1896)



Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να προσέξετε στην παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης

Έντεκα «επισημάνσεις» για τους καταναλωτές που θα προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει της χειμερινής περιόδου δημοσιοποίησε το ΚΕΠΚΑ.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης αναφέρει τα εξής:


1. Δεν επιτρέπουμε να παραλαμβάνουν πετρέλαιο άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν τη διαδικασία με την οποία πρέπει να γίνεται η παραλαβή. Καλό θα είναι, κατά τη διάρκεια της παραλαβής, να παραβρίσκονται περισσότερα του ενός άτομα.

2. Δεν εμπιστευόμαστε το μετρητή του βυτιοφόρου ή τον εξωτερικό σωλήνα ένδειξης της στάθμης της δεξαμενής μας, αλλά χρησιμοποιούμε το δικό μας μέτρο.

3. Δεν παραλαμβάνουμε το πετρέλαιο βιαστικά και χωρίς να τηρούνται όλες οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας, προς αποφυγή ατυχημάτων και άλλων επιπτώσεων (π.χ. ελλειμματική παράδοση - διαρροή πετρελαίου).

4. Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε αν η απόδειξη ή το τιμολόγιο παραλαβής - πληρωμής δεν έχει συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως: ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, ποσότητα, προμέτρηση και επιμέτρηση, ώρα παράδοσης κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουμε τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».

5. Συγκρίνουμε, ύστερα από έρευνα ή ενημέρωση, τις αναγραφόμενες στα πρατήρια της περιοχής μας τιμές (τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων, σε φωτεινές πινακίδες, εμφανείς στους καταναλωτές).

6. Πρέπει να ξέρουμε να υπολογίζουμε, με ακρίβεια, πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Για να μάθουμε πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής μας, πολλαπλασιάζουμε το μήκος της (π.χ. 2,00 μέτρα) επί το πλάτος της (π.χ. 1,25 μέτρο) επί το ύψος της (π.χ. 1 μέτρο), δηλαδή: 2 x 1,25 x 1 = 2,5 m3 ή 2.500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2.500 : 100 = 25). Όλες οι προαναφερόμενες διαστάσεις αφορούν τις εσωτερικές διαστάσεις της δεξαμενής.

7. Πρέπει να μετράμε, παρουσία του βυτιοφορέα, το ύψος του πετρελαίου που έχει η δεξαμενή μας και πριν αρχίσει η παράδοση και μόλις αυτή τελειώσει. Η μέτρηση γίνεται, εύκολα, με μια ευθύγραμμη βέργα και ένα μέτρο: βάζουμε κάθετα, στη δεξαμενή, τη βέργα. Βγάζουμε τη βέργα και μετράμε το ύψος, μέχρι το σημείο που είναι βρεγμένη. Αυτό είναι το ύψος του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή.

8. Η μέτρηση της ανύψωσης της στάθμης του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή, πρέπει να γίνεται αφού κατασταλάξει ο αφρός (πρέπει να παρέλθουν 5-6 λεπτά).

9. Απαιτούμε, από το μεταφορέα, να γράψει το ύψος που μετρήσαμε πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής. Το πετρέλαιο που παραλάβαμε μπορούμε να το υπολογίσουμε αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος του πετρελαίου που προστέθηκε στη δεξαμενή μας με τα λίτρα ανά εκατοστό που αυτή χωράει. Αν π.χ. η δεξαμενή μας είχε 18 εκατοστά πετρέλαιο πριν από την παραλαβή και 78 εκατοστά μετά την παραλαβή, προστέθηκαν 78-18=60 εκατοστά. Σύμφωνα με το προηγούμενο παράδειγμα, με τα 25 λίτρα ανά εκατοστό ύψους παραλάβαμε 60x25=1.500 λίτρα πετρέλαιο.

10. Είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, συντήρηση - ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης. Η συντήρηση αποτελεί προϋπόθεση για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και, επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων. Καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης, δηλαδή Απρίλιο και Μάιο, ώστε να μη μείνουν κατάλοιπα καύσης, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός του συστήματος.

11. Καλή θέρμανση σημαίνει να αισθανόμαστε άνετα. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας των χώρων μιας κατοικίας πρέπει να έχει ως εξής: Μπάνιο: 22°C, Καθιστικό: 19-20°C, Υπνοδωμάτια: 18°C. Σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, ένας βαθμός θερμοκρασίας λιγότερος σημαίνει οικονομία περίπου 8%, σε πετρέλαιο.tro-ma-ktiko.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετ α τετ με διαρρήκτες η Παπαρίζου - Της βούτηξαν κοσμήματα και 4.000 ευρώ


Μια εξαιρετικά άσχημη έκπληξη περίμενε στις τρεις τα ξημερώματα της Πέμπτης την...
Έλενα Παπαρίζου μόλις επέστρεψε στο σπίτι της σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Την ίδια ώρα που εκείνη έβαζε το κλειδί στην μπροστινή πόρτα, οι διαρρήκτες έφευγαν από την πίσω.

Μπορεί το τετ α τετ μεταξύ τραγουδίστριας και διαρρηκτών να αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή, αλλά εκείνοι μια χαρά πρόλαβαν να κάνουν την δουλειά τους φεύγοντας με λεία 4.000 ευρώ, κοσμήματα μεγάλης αξίας καθώς και το διαβατήριό της.

Αφήνοντας, όπως είναι προφανές, το σπίτι άνω κάτω πίσω του.

Η Έλενα κάλεσε αμέσως την αστυνομία και πλέον την υπόθεση ανέλαβε η ασφάλεια Κορωπίου, ενώ η ίδια -αναστατωμένη- κοιμήθηκε σε φιλικό σπίτι.
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

"Έφυγε" η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου...

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 73 ετών, άφησε την Τετάρτη η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου, ύστερα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η Νίκη Λινάρδου ήταν η δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλέκου Σακελλάριου και ως ...
ηθοποιός μεσουράνησε στις δεκαετίες του '50 και '60.

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1955, σε ένα μικρό ρόλο τσιγγάνας στην κλασική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο».

Έπαιξε δίπλα σε πολύ γνωστούς ηθοποιούς σε πολλές ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Τα κίτρινα γάντια», «Όταν λείπει η γάτα», «Ο θησαυρός του μακαρίτη», «Θα σε κάνω βασίλισσα», «Η κυρά μας η μαμή», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Ο Ηλίας του 16ου», «Καλώς ήλθε το δολάριο» και «Υπάρχει και φιλότιμο» όπου έκανε την κακομαθημένη κόρη του βουλευτή Μαυρογιαλούρου, Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Αλιάρτου: Καταχώρηση τιμών ζώνης στη βάση δεδομένων της ΔΕΗ

Σχετικά με ερωτήματα που τίθενται από Δημότες ,για την καταγραφή των τιμών ζώνης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ανακοινώνονται τα εξής:
1. Οι τιμές ζώνης ακινήτων καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από το Δήμο.

2. Το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε (Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών), με την εγκύκλιο ΠΟΛ1251/20-12-2011, κάλεσε τους Δήμους να διορθώσουν τις τιμές ζώνης, όπως αυτές έχουν καθοριστεί σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών. Οι Δήμοι ως εκ τούτου ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να καταγράψουν τις ισχύουσες τιμές.

3. Οι Δήμοι όλης της χώρας, είναι αρμόδιοι μόνο για τη διόρθωση των λαθών που αφορούν στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου, στους οποίους προσέρχονται οι δημότες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, προκειμένου να τα διορθώσουν. Επιπλέον, οι Δήμοι ελέγχουν αν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως προβλέπονται στο άρθρο 24 του Ν.2130/1993, όπως ισχύει, και σε περίπτωση λάθους προβαίνουν σε διόρθωσή τους.
4. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, οι δήμοι αποστέλλουν τις ενημερωμένες καταστάσεις στο Διαχειριστή Δικτύου της Δ.Ε.Η. ο οποίος ακολούθως, τις αποστέλλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, που τις ελέγχει ενδεικτικά ως προς την τιμή ζώνης.
5. Σε περίπτωση που εντοπιστεί λάθος σε τιμή ζώνης, η ΓΓΠΣ διορθώνει την κατάσταση ενημερώνοντας για τη διόρθωση τον αρμόδιο Δήμο και διαβιβάζει τις καταστάσεις στο Διαχειριστή Δικτύου.
6. Η Δημοτική Αρχή ,ταυτόχρονα με την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε διατύπωσε την αντίθεσή της αποστέλλοντας εξώδικο στην ΔΕΗ (30-11-2011) και δήλωσε αλληλέγγυα προς τους Δημότες που πλήττονται ανελέητα από την φοροεισπρακτική επιδρομή.
7. Ομοίως μετά την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καταγραφή των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, έχει αναθέσει στον Νομικό Σύμβουλο ,την διερεύνηση της δυνατότητας νομικής προσβολής των τιμών αντικειμενικών αξιών στα όρια του Δήμου επειδή τις θεωρεί υψηλές.
Τέλος ενημερώνουμε τους Δημότες ότι οποιαδήποτε πληροφόρηση επιθυμούν μπορούν να την λαμβάνουν, μαζί με τα σχετικά έγγραφα, από τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τους αρμόδιους αιρετούς εκπροσώπους.


Ο Δήμαρχος

Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η λίστα με τα 36 ονόματα του ΣΔΟΕ

Τι γίνεται εδώ, ρε παιδιά; Της λίστας το κάγκελο; Βγαίνουν λίστες με πολιτικούς κάθε μέρα κι έχουμε χάσει το λογαριασμό. Κι αλήθεια, που ήταν όλες αυτές οι λίστες τόσο καιρό;

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε η λίστα του ΣΔΟΕ που αφορά υποθέσεις παράνομου πλουτισμού στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.
Τη λίστα δημοσιοποίησε ο ιστότοπος zougla.gr και αναφέρει ότι βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.
Στο δημοσίευμα τονίζεται πως κανείς από τους πολιτικούς που ελέγχονται δεν θεωρείται a priori ένοχος και φυσικά μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έκνομη δραστηριότητα.
Αναλυτικά τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων είναι τα εξής:
Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.  
Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και προέκυψε εξ’ αιτίας της εμπλοκής του, ως δικηγόρος, σε διάφορες εταιρίες, για τις οποίες η υπηρεσία διενεργεί ελέγχους στα πλαίσια συγκεκριμένης έρευνας που διεξάγει. Έχει ζητηθεί ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων. 
Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.
Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.

Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών.
Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. Διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα που απεστάλη στις 18 Ιουλίου 2012. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και της συζύγου του. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων
Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.
Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) και αφορά πόθεν έσχες και παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.
Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία ίσως να μην είναι στο όνομά του.

Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.
Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός
Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος και έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης Siemens.

Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.
Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία.
Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας. Ελέγχεται μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης.

Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. Η έρευνα ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 και ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Ο έλεγχος βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων
Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υφυπουργός Αθλητισμού (2004-2007)
Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας προς το Σώμα Επιθεωρητών ΣΕΕΔ. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα αποτελέσματα αναμένονται.

Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργείται έλεγχος τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του. Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας και βρίσκεται σε αναμονή των στοιχείων από τις τράπεζες.
Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών για παράνομο πλουτισμό.
Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγεται έλεγχος κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ιδιώτη. Έχουν ζητηθεί στοιχεία για την πηγή των δηλωθέντων εισοδημάτων του από την αρμόδια ΔΟΥ καθώς και στοιχεία για τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.
Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελλοπονήσου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.
Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».

Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Βορείου Αιγαίου για την περίοδο που ήταν βουλευτής.
Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.
Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στη Δίωξη.
Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της έκθεσης ελέγχου.
Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ. Έχει γίνει καταγγελία για παράνομο πλουτισμό. Κατόπιν αυτής εκδόθηκε εντολή έρευνας. Ελέγχονται τα εισοδήματα και οι δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 2000-12 καθώς και η περιουσιακή του κατάσταση βάσει των δηλώσεων Ε9 που έχει υποβάλλει. Έχουν ζητηθεί στοιχεία και για τις μετακινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και τα αποτελέσματα αναμένονται.
Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης. Ελέγχεται μετά από καταγγελία για παράνομο πλουτισμό.

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ