Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: Aπόβαση του ΣΔΟΕ στα σαλέ της φοροδιαφυγής




Ευρείας έκτασης ελέγχους πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι ράμπο του Υπουργείου Οικονομικών σε τουριστικά θέρετρα ανά την Ελλάδα, βάζοντας στο μικροσκόπιο της αγοραπωλησίες πολυτελών χειμερινών κατοικιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας ήδη ξεσκονίζουν το υποθηκοφυλακείο στο Πολύδροσο Παρνασσού, έπειτα από καταγγελίες ότι πίσω από τα υπερπολυτελή σαλέ της περιοχής κρύβονται offshore εταιρείες.
Η έρευνα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και ήδη οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναζητούν συμβολαιογραφικά πιστοποιητικά αγοράς, έτσι ώστε να εντοπίσουν ποιοι και πώς απέκτησαν τις εν λόγω χειμερινές κατοικίες. 
Οι ελεγκτές εξετάζουν τις αγοραπωλησίες και περισσότερων από 30 ακινήτων στην Κύμη και στον Θεολόγο, όπου έχει επεκταθεί η έρευνα. Ως αγοραστές εμφανίζονται εταιρείες με έδρα την Κύπρο και τη Ρωσία.
Αναζητούνται, επίσης, πιστοποιητικά για το εάν έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια οι νόμιμοι φόροι -δηλαδή το 15% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου-, ΕΤΑΚ και φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Πηγές του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας αναφέρουν ότι η εντολή για έλεγχο έχει δοθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. 
Να σημειωθεί ότι κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα τεχνικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ, σε αντίστοιχο «σαφάρι» που είχαν πραγματοποιήσει σε τουριστικούς προορισμούς και χιονοδρομικά κέντρα, εντόπισαν 50 παραβάτες.
Συγκεκριμένα, στις 30 και στις 31 Δεκεμβρίου διενεργήθηκαν 218 έλεγχοι, στις περιοχές Αράχοβα, Παρνασσό, Δελφούς, Καρπενήσι, Νυμφαίο, Πισοδέρι Φλώρινας, Κοζάνη, Καστοριά, Ελάτη, Περτούλι, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, Άγιο Αθανάσιο Καϊμακτσαλάν, Σέλι, Τρία Πέντε Πηγάδια, Λουτρά Πόζαρ, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Βυτίνα, Δημητσάνα, Τρίκαλα Κορινθίας, Ξυλόκαστρο, Καλαμάτα, Ορεινή Αχαΐα και Πάτρα.
Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν συνολικά 92 παραβάσεις από 50 υπαιτίους, ενώ το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 22,93%.karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ