Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Έφυγε από κοντά μας ο Ποδοσφαιριστής του ΑΟ Θήβα Σπύρος Αντωνάκης





O Σπυρος Αντωνακης βετερανος ποδοσφαιριστης του ΑΟ ΘΗΒΑ
Εφυγε προωρα απο κοντα μας σε ηλικια 54 Ετων
Ξεκινησε την καριερα του απο τον ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ
Αγωνιστηκε παληκαρισια με την Επαρατη νοσο  που τον ταλαιπωρουσε τα τελευταια χρονια
αλλα δεν τα καταφερε
Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα σε σκεπαζει Αγαπημενε μας Σπυρο.

thivaspor
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπή αυτοκινήτου στο ύψος του Ακραιφνίου

Τρίτη απόγευμα ανατροπή αυτοκινήτου έξω από το Ακραίφνιο στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Ευτυχώς υπήρχαν μόνο υλικές ζημιές , στην αρχή υπήρχαν φόβοι για εγκλωβισμένους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβαίνει τώρα:Φωτιά σε σπίτι στην Άσκρη

Aυτή τη στιγμή (21.00) είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά σε σπίτι στην Άσκρη Βοιωτίας. Η πυροσβεστική είναι στο σημείο αυτή τη στιγμή και προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε οικία στο χωριό της Άσκρης.
Άγνωστες οι αιτίες εκδήλωσης πυρκαγιάς μέχρι στιγμής.
To viotiashop είναι αυτή τη στιγμή στο σημείο και θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο.
ΕΞΕΛΙΞΗ
Το Permissospress βρέθηκε στο χώρο της φωτιάς,και σύμφωνα με τα όσα μας είπαν οι ιδιοκτήτες πρόλαβαν και έσβησαν τη  φωτιά στη κουζίνα του σπιτιού,και δεν επεκτάθηκε στον υπόλοιπο χώρο.
Τέλος καλό ... όλα καλά
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσιογράφος στην Ινδία χρησιμοποιεί επιζώντα από τις πλημμύρες ως... σωσίβιο -βίντεο



Καλή η μαχητική δημοσιογραφία, αλλά υπάρχουν και κάποια ανθρώπινα όρια. Ενας Ινδός ρεπόρτερ τα ξεπέρασε θεωρώντας πως η δική του αξία κι αξιοπρέπειά είναι ανώτερη από ενός ταλαίπωρου πληγέντα από τις φονικές πλημμύρες που σαρώνουν τη χώρα.

Ο Ναράιαν Παργκαϊεν, ο οποίος εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό News Express προκειμένου να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ του και να μην γίνει και μούσκεμα χρησιμοποίησε έναν συμπατριώτη του προκειμένου να τον σηκώσει στους ώμους. Από τη μέρα που κυκλοφόρησε το σχετικό ρεπορτάζ ο Παργκάινεν έχει δεχτεί σφοδρή κριτική αν κι ο ίδιος υποστηρίζει πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Ο Ινδός δημοσιογράφος ισχυρίστηκε πως ο άνθρωπος που τον κρατά στους ώμους το έκανε με δική του πρωτοβουλία και ως ένδειξη σεβασμού. «Ηταν η πρώτη φορά που κάποιος που επιπέδου μου επισκεπτόταν το σπίτι του, έτσι προσφέρθηκε να μη βοηθήσει να περάσω το ποτάμι κι εγώ συνέχισα κανονικά το ρεπορτάζ μου», είπε και κατηγόρησε τον κάμεραμαν που τράβηξε ανοικτό πλάνο για να φαίνεται κι ο Ινδός κι έπειτα δημοσιοποίησε το βίντεο για να τον εκθέσει. Οι δικαιολογίες του προφανώς και δεν πείθουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού έχουν χαθεί οι δραπέτες και ποιος ευθύνεται γι αυτό;



Ξαφνικά σα να έπεσε μαύρο. Καμία ένδειξη, καμία πληροφορία. Οι δραπέτες κατά πως φαίνεται, διαθέτουν καλύτερο δίκτυο κάλυψης και απόκρυψης απ' αυτό που χρησιμοποιεί η Αστυνομία για να τους ξεσκεπάσει και να τους βγάλει από τα λαγούμια τους. Ένας στρατός από αστυνομικούς πασχίζει με νυχθήμερες έρευνες και με μοναδικά όπλα το φιλότιμο και τον όρκο που έχουν δώσει για τον εντοπισμό των φονιάδων του συναδέλφου τους, όμως το

μαύρο  δε λέει να φύγει. Μήπως τελικά κάτι δεν γίνεται σωστά;

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr δύο φορές έχει ανιχνεύσει από αέρος ελικόπτερο του σώματος κι εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες τη δασώδη περιοχή, δίχως κανένα αποτέλεσμα. Ούτε το αυτοκίνητο που πήραν από τους αστυνομκούς μετά το μακελειό δεν έχει βρεθεί. Στις έρευνες συμμετέχουν 80 αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής από τους οποίους αρκετοί των ΟΠΚΕ, 75 εκαμίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί από τις Ομάδες ειδικών Αποστολών της Κρήτης και άλλοι ακόμη που συγκροτούν ειδικά μεταβατικά αποσπάσματα, όμως είναι σα να ψάχνουν ψύλλους στ' άχυρα.

Καμία πληροφορία, κανένα αποτέλεσμα από τη διασταύρωση των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Είναι σα ν' άνοιξε η γη και τους έχει καταπιεί. Είναι γεγονός ότι ο Μάριαν Κόλα, η ίσως πιο φονική μηχανή απ' όλους τους δραπέτες, έχει δουλέψει στην περιοχή, την ξέρει και ίσως διατηρεί ακμαίο δίκτυο προμήθειας με νερό και τρόφιμα, αλλά και απόκρυψης τους σε λαγούμια. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αδράνεια και την έλλειψη ανάληψης της οποιαδήποτε πρωτοβουλίας από πλευράς αστυνομίας και κάθε φορά που υπάρχει κάποια εμπλοκή, είτε αποβαίνει σε βάρος της, είτε γίνεται μετά από κάποιο στιγμιαίο λάθος ή εκτίμηση των δραπετών.

10 μέρες τώρα και με το προσωπικό ν' απασχολείται πάνω από 16 ώρες, το αποτέλεσμα ούτε δικαιώνει τους επισπεύδοντες, ούτε όμως πλέον τους δίνει πρόσβαση στο κεφάλαιο δικαιολογίες. Το μοναδικό εύρημα είναι ένα καταφύγιο με κάτι ψαλιδισμένα κλαδιά και κάποια μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, που απ' αυτά θα διαπιστωθεί με DNA αν πρόκειται για μέρος που χρησιμοποποιήθηκε από τους μακελάρηδες αστυνομικών.  Αν λοιπόν 10 Αλβανοί δραπέτες καταφέρνουν να κρύβονται και να εξαφανίζονται μέσα σε ελληνικό έδαφος χωρίς κανείς να μπορεί να τους εντοπίσει παρότι έχει όλο το τεχνολογικό εξοπλισμό με το μέρος του, τότε μάλλον κάτι δεν γίνεται σωστά και κάτι πρέπει ν' αλλάξει.bloko.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα τα στατιστικά των βαθμολογιών των μαθητών




Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, τα στατιστικά των επιδόσεων των μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, παρατηρείται πτώση σε 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο με τις κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά και τη Φυσική να αποτελούν το βαρόμετρο, αλλά και αύξηση στο 1ο και μικρή πτώση σε 3ο και 5ο εκτιμούν έμπειροι καθηγητές για τις φετινές βάσεις εισαγωγείς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το χαρακτηριστικό των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είναι οι σαφώς λιγότεροι αριστούχοι.

1ο Επιστημονικό Πεδίο (Θεωρητικές Επιστήμες)

Αναμένεται αύξηση των βάσεων σε όλες τις σχολές με μικρότερη στις Νομικές, Στρατιωτικές και Σχολές Ψυχολογίας, ενώ για τα ΤΕΙ οι βάσεις θα κυμανθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Η άνοδος των βάσεων αναμένεται να εκφραστεί συνολικά σε όλες τις μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές.

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές Επιστήμες)

Η κακή επίδοση στα Μαθηματικά και στη Φυσική Κατεύθυνσης, αλλά και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων. Μεγάλη θα είναι η πτώση στις βαθμολογίες 15 και πάνω, καθώς οι αριστούχοι φέτος θα είναι λίγοι.

Επειδή οι χαμηλές βαθμολογίες δεν επηρεάζονται τόσο πολύ η πτώση στα ΤΕΙ αναμένεται να είναι μικρότερη.

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήµες Υγείας)

Μικρή θα είναι η πτώση στις Ιατρικές, ενώ στα ίδια με τα περσινά επίπεδα θα κινηθούν τα ΤΕΙ, καθώς η γενικότερη εικόνα δεν φαίνεται να διαφοροποιείται πολύ σε σχέση με πέρυσι. Οι επτά ιατρικές σχολές αναμένεται να κινηθούν από τα 18.450 (Ιατρική Θράκης) έως τα 19.150 (Ιατρική Αθήνας).

4ο Επιστημονικό Πεδίο (Τεχνολογικές Επιστήµες)

Ισχύει η ίδια εικόνα με το 2ο επιστημονικό πεδίο και για τα ΑΕΙ, αλλά και για τα ΤΕΙ. Πάντως η σημαντική μείωση των εισακτέων στα ΤΕΙ (29,28%) αναμένεται να σπρώξει τις βάσεις εισαγωγείς ανοδικά και αναμένεται να επηρεάσει και πολλά χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα.

5o Επιστημονικό Πεδίο (Οικονοµικές Σχολές)

Η αύξηση των προσφερομένων θέσεων σε συνδυασμό με τη δυσκολία των Μαθηματικών και της Φυσικής θα συμπαρασύρει τις βάσεις προς τα κάτω, αλλά σε μικρότερο βαθμό από ό,τι στο 2ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο. Άλλωστε οι επιδόσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν πολύ καλές. Συγκεκριμένα δεν αποκλείεται να έχουμε άνοδο των βάσεων στα χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα και στα περιφερειακά τμήματα και μικρή πτώση στα υψηλόβαθμα ΑΕΙ.

Στατιστικά Βαθμολογιών Γ' Τάξης 2013

Στατιστικά άνω του 10

Κλιμάκωση Γενικού Βαθμού Πρόσβασης

Αριθμός προσέλευσης

Αριθμός προσέλευσης στα μαθήματα κατεύθυνσης

Στατιστικά Βαθμολογιών Γ' Τάξης Κατευθύνσεις 2013

Στατιστικά άνω του 10 στα μαθήματα κατεύθυνσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας: Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί κατοχής

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.00

στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών Βοιωτίας,

το Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας

οργανώνει ομιλία του Γιώργου Λεκάκη (www.lekakis.com) με θέμα

«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»

(με βάση το ομώνυμο βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδ. Κάδμος).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λιβαδειάς τιμά τον αείμνηστο Δήμαρχο Χρήστο Παλαιολόγο



Ο Δήμος Λεβαδέων κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής στο
Η εκδήλωση αυτή είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της πόλης της Λιβαδειάς προς τον Χρήστο Παλαιολόγο, της πόλης που αγάπησε και υπηρέτησε με σθένος και αφοσίωση μέχρι το τέλος της ζωής του.
Κατά την τελετή μετονομασίας της οδού Αισχύλου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, ενώ θα ακολουθήσει η εκδήλωση μετονομασίας του Συνεδριακού Κέντρου όπου ομιλητές θα είναι ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ν. Παπαγγελής, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κ. Ασκούνης καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Α. Κανταρτζής.
Χρήστο Παλαιολόγο, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 με την τελετή μετονομασίας της οδού Αισχύλου σε οδό Χρήστου Παλαιολόγου, καθώς και την τελετή μετονομασίας του Συνεδριακού Κέντρου Κρύας σε Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για την δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2013, ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, Γεώργιος Ανδριτσόπουλος, έχασε τη ζωή του από τα πυρά που άνοιξαν εναντίον του δραπέτες των φυλακών Τρικάλων κατά την διάρκεια ελέγχου στην περιοχή του Διστόμου. Ο 37χρονος αστυνομικός, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα του καθήκοντος, προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ η σύζυγός του θα φέρει σύντομα στο κόσμο και το τρίτο παιδί.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα η Ελληνική Πολιτεία ώστε να τιμήσει την μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού και να βοηθήσει ουσιαστικά –ηθικά και υλικά- την οικογένειά του;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 17 εταιρείες που προσφέρουν 580 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή


Δουλειά στον ιδιωτικό τομέα σε 580 νεοεισερχόμενους αλλά και έμπειρους εργαζομεους προσφέρουν 17 γνωστές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» είναι οι εξής:

    Μαρινόπουλος: Επιθυμεί να προσλάβει για την Αθήνα αγοραστές προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

    ΔΙΑΣ ιχθυοκαλλιέργειες: Αναζητά δικηγόρο-εσωτερικό συνεργάτη για τη στελέχωση του Νομικού Τμήματος στην Μάνδρα Αττικής.

    Eurogat: Αναζητά στελέχη για τα τεχνικά τμήματα στην Κρήτη και την Αθήνα.

    Mediatel: Προσλαμβάνει πωλητές πακέτων τηλεφωνίας για το τηλεφωνικό κέντρο.

    Wind: Αναζητά εκπροσώπους τηλεφωνικών πωλήσεων μερικής και πλήρους απασχόλησης για τα καταστήματά της στην Αθήνα.

    Πλαίσιο: Πωλητές και πωλήτριες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για τα καταστήματά της στην Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης.

    Bake Hellas: Αναζητά υπεύθυνο παραγωγής για το εργοστάσιο της στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

    Φιλοσίδης: Ζητά για άμεση πρόσληψη έναν τεχνικό σύμβουλο φανοβαφείο

    Oceanic Security: Αναζητά άτομα για προσωπικό ασφαλείας. Ειδικότερα, διαθέτει 4 ανοικτές θέσεις στη Σύρο, 4 στη Μήλο, 4 στην Πάρο, 4 στη Μύκονο και 4 στη Σαντορίνη.

    MIKOS: Επιθυμεί να προσλάβει μια βοηθό διεύθυνσης μάρκετινγκ, ηλικίας 30-35 ετών

    Ορίζων: Επιθυμεί να προσλάβει έναν υπεύθυνο στο τμήμα μηχανογράφησής της.

    Εστία Αρτοποιία: Επιθυμεί να προσλάβει έναν διευθυντή τμήματος μάρκετινγκ και έναν υπεύθυνο καταστήματος.

    Sarah Lawrence: Ανοικτές θέσεις για μια υπεύθυνη καταστήματος και πωλήτριες λιανικής πλήρους απασχόλησης για το νέο κατάστημά της στα νότια προάστια της Αθήνας.

    Empties: Προσλαμβάνει υπεύθυνο αποθήκης για 8ωρη πενθήμερη εργασία.

    Fullah Sugah: Προσλαμβάνει πωλήτριες λιανικής για τα Χανιά και το Ηράκλειο της Κρήτης.
    Dexim: Προσλαμβάνει υπεύθυνους καταστημάτων και πωλητές ή πωλήτριες στη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.

    Alouette: Προσλαμβάνει πωλήτριες για το τμήμα της βρεφανάπτυξης στα καταστήματά της στο Νομό Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τιμήθηκαν Άγιο Πνεύμα και Αγία Τριάδα στα Βάγια-φωτορεπορτάζ

  Η Αγία Τριάδα και το Άγιο Πνεύμα γιορτάστηκαν με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, όπως δηλαδή αρμόζει σε αυτές τις σπουδαίες  γιορτές της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας.
   Έτσι έγινε και στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στα Βάγια Βοιωτίας. Πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός,περιφορά της Εικόνας  παρουσία πολλών πιστών. 












Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 38 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος



Συνεχίζεται η ζέστη, αφού σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες το απόγευμα

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του αδικοχαμένου αστυνομικού



Κάπου είχαμε διαβάσει δήλωση του κ. Δένδια ότι για την οικογένεια του άγρια δολοφονημένου από τους δραπέτες των Τρικάλων αστυνομικού, έχουν ληφθεί όλες οι μέριμνες. Μάλλον όμως δεν θα έχουν ληφθεί, αλλιώς δεν θα είχε νόημα η ανακοίνωση της Ένωσης Βοιωτίας που ακολουθεί.

"Η Ένωσή μας, μετά τον άδικο και αναπάντεχο χαμό του  συναδέλφου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ,γίνεται καθημερινά αποδέκτης της

επιθυμίας συμπολιτών μας, να συμπαρασταθούν τόσο ηθικά όσο και οικονομικά στη σύζυγο και τα ανήλικα τέκνα του ηρωικού συναδέλφου μας. Κατόπιν τούτου, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά την οικογένεια, καταθέτοντας απευθείας το ποσό που επιθυμούν στους κάτωθι λογαριασμούς της συζύγου :
ALPHA ΒΑΝΚ 183-002101056551 Mπλέτσου Μαρία
IBAN.15014018301830102101056 551 ΜΠΛΕΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ



Η ανακοίνωση από το PoliceNet
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγροτικά Μηχανήματα:Νομοθεσία και κανονισμοί

Διαβάστε Περισσότερα »

«Πρώτη» για Λεβαδειακό


Την πρώτη τους προπόνηση για τη νέα σεζόν πραγματοποίησαν την Δευτέρα (24/6) οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού υπό της οδηγίες του νέου τεχνικού της ομάδας, Τάκη Λεμονή.


Οι διακοπές του καλοκαιριού τελείωσαν για τους παίκτες του Λεβαδειακού, αφού ξεκίνησαν οι προπονήσεις.

Η «πρώτη» της σεζόν έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (24/6) με όλους τους παίκτες της ομάδας να δίνουν το «παρών» σε αυτή.

Στο πλαίσιο της πρώτης προπόνησης ο τεχνικός του συλλόγου, Τάκης Λεμονής, σε δηλώσεις του υπογράμμισε:

«Οι μεταγραφές πάντα τέτοια εποχή κρύβουν δυσκολίες και επειδή η μεταγραφική περίοδος είναι αρκετά μεγάλη όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν βιάζονται να υπογράψουν. Πάντως εμείς έχουμε στοχευμένους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις και τα συζητάμε. Κάνουμε επιλεκτικές κινήσεις και όχι βιαστικά πράγματα.

Θέλουμε νε έχουμε ένα πλήρες και μεγάλο ρόστερ και αυτό θα επιδιώξουμε. Σιγά- σιγά θα τα καταφέρουμε. Εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος αν είχαμε αποκτήσει το 80% των μεταγραφών πριν φύγουμε για το Καρπενήσι. Αλλά οι δυσκολίες είναι αντικειμενικές και αυτό το βλέπουμε σε όλες τις ομάδες. Ίσως αργότερα να υπάρξουν και μεγαλύτερες μεταγραφικές ευκαιρίες και οικονομικά συμφέρουσες για την ομάδα».

Συνεργάτες του Τάκη Λεμονή θα είναι ο Μιχάλης Καβαλιέρης (βοηθός), ο Όμηρος Εμμανουηλίδης (αθλητίατρος), ο Λουκάς Λούλος (γυμναστής), ο Γιάννης Ντουρουντός (υπεύθυνος φυσικής κατάστασης), ο Γιώργος Πριόνας (υπεύθυνος πρόληψης και αποκατάστασης) και ο Κωνσταντίνος Τόσκας (γυμναστής τερματοφυλάκων).
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλαίει η Λιβαδειά για τον 45χρονο Αξιωματικό

 Πνίγηκε αξ/κος του Πολεμικού Ναυτικού


Κλαίει όλη η Λιβαδειά για τον 45χρονο Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργο Γεροντόπουλο που έχασε την ζωή του την ώρα που έκανε ψαροντούφεκο στην θαλάσσια περιοχή Τράχηλας του Νομού Φωκίδας.
Το τραγικό συμβάν έγινε την Κυριακή (23/6) το απόγευμα, όταν εντοπίστηκε από αλιέα να επιπλέει στην θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.
Άμεσα κατέφθασε σκάφος του Λιμενικού και τον μετέφερε αρχικά στην Αντίκυρα για τις πρώτες βοήθειες και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς που διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Ο Αξιωματικός ήταν πατέρας 3 παιδιών και έμενε στην Λιβαδειά, ενώ η μεγάλη του αγάπη ήταν η θάλασσα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραπετών σε Ναυπακτία...Φωκίδα και Βοιωτία.




Σε ορεινές περιοχές της Ναυπακτίας, της Φωκίδας, αλλά και της Βοιωτίας έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εντοπίσουν τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που κατηγορούνται μεταξύ των άλλων, για τον φόνο του αστυνομικού στο Δίστομο Βοιωτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, όπως το όπλο G-3 που πήραν από τους αστυνομικούς στο Δίστομο, αλλά και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, τα οποία βρέθηκαν στη Φωκίδα και την Βοιωτία αντίστοιχα, τους οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι οι πέντε δραπέτες κινούνται στις περιοχές αυτές. Όπως εκτιμούν, προφανώς οι δραπέτες γνωρίζουν καλά τις περιοχές και ως εκ τούτου μπορούν να κινούνται πιο άνετα, ενώ το φυσικό περιβάλλον τούς επιτρέπει να βρίσκουν εύκολα μέρη για να κρυφτούν, όπως για παράδειγμα χαράδρες, δάση και σπηλιές. Εξάλλου, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δραπέτες να έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, ώστε να κινούνται πιο εύκολα. Για αυτούς τους λόγους, τα τελευταία 24ωρα έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούν έρευνες και στήνουν μπλόκα. Ειδικότερα, οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, αγροικίες και αποθήκες, ενώ ελέγχονται αυτοκίνητα που κινούνται σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους. Παράλληλα, συλλέγουν πληροφορίες από κατοίκους των περιοχών, ώστε να αξιοποιήσουν κάθε στοιχείο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Επίσης οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν δημιουργήσουν έναν κλοιό γύρω από τις περιοχές της Ναυπακτίας, της Φωκίδας και της Βοιωτίας, ώστε να αποτρέψουν πιθανή διαφυγή των δραπετών προς άλλες ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας.eglimatikotita.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόπηκε το ΕΚΑΣ σε 32.663 συνταξιούχους του ΙΚΑ


Σε 32.663 συνταξιούχους του ΙΚΑ κόπηκε το ΕΚΑΣ για τυπικούς λόγους υποβολής αιτήσεων. Στους 13.549 από αυτούς κόπηκε, διότι είχαν υπερβεί τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία που προβλέπονται.

Η νέα εγκύκλιος του ΙΚΑ καθορίζει τον τρόπο που θα εισπράξει το ταμείο τα ποσά που καταβλήθηκαν στους μη δικαιούχους (λόγω νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων) για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, με τη χορήγηση της σύνταξης μηνός Ιουνίου επήλθαν οι ακόλουθες μεταβολές στο αρχείο δικαιούχων του ΕΚΑΣ του έτους 2012:

α) η χορήγηση του επιδόματος συνεχίστηκε κατά το τρέχον έτος σε 180.022 δικαιούχους (με τα ποσά που προβλέπονται στις κλίμακες καθώς και με το ποσό των 30 €),

β) επαναχορηγήθηκε σε 12.005 περιπτώσεις,

γ) χορηγήθηκε για πρώτη φορά σε 12.021 συνταξιούχους,

δ) διακόπηκε σε 13.549 συνταξιούχους λόγω υπέρβασης των οικονομικών κριτηρίων και σε 23.011συνταξιούχους λόγω ελλιπών μηχανογραφικών στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι με τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2013 καταβλήθηκαν στους δικαιούχους και τα αναδρομικά ποσά ΕΚΑΣ από 1.1.2013 ή οι διαφορές του επιδόματος έτους 2013.

Παράλληλα, ξεκίνησε η τμηματική παρακράτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ΕΚΑΣ μηνός Μαΐου 2013 που είχαν χορηγηθεί στις 29 Απριλίου σε μη δικαιούχους του ΕΚΑΣ κατά το τρέχον έτος ή σε δικαιούχους μικρότερου ποσού, ως εξής:

α) ποσό ΕΚΑΣ μέχρι 80,00 €, σε μία δόση,

β) ποσό ΕΚΑΣ από 80,01€ έως 160,00 € σε δύο δόσεις,

γ) ποσό ΕΚΑΣ από 160,01€ και άνω, σε τρεις δόσεις.

Να σημειωθεί ότι, το υπουργείο Εργασίας έχει δώσει εντολή για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ΕΚΑΣ διαστήματος 1.1.2013-30.4.2013, τόσο στις περιπτώσεις που δεν υφίσταται πλέον δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος κατά το τρέχον έτος όσο και στις περιπτώσεις που μετά τον έλεγχο διαπιστώνεται ότι στο διάστημα αυτό είχαν καταβληθεί μεγαλύτερα ποσά ΕΚΑΣ από αυτά που δικαιούται ο συνταξιούχος.

Η παρακράτηση των ποσών αυτών θα γίνει από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. σε μηνιαίες δόσεις των 80,00 ευρώ, αρχής γενομένης από την πληρωμή της σύνταξης μηνός Ιουλίου και θα αφορά τους 13.549 συνταξιούχους στους οποίους διακόπηκε η χορήγηση του επιδόματος λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων. Στις περιπτώσεις των 23.011 συνταξιούχων στους οποίους έχει διακοπεί το ΕΚΑΣ λόγω έλλειψης ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ, η παρακράτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που αφορούν τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2013 θα γίνει μετά τον ατομικό έλεγχο των προϋποθέσεων χορήγησης του ΕΚΑΣ στις κατηγορίες αυτές, που θα διενεργηθεί από τις υπηρεσίες πληρωμής συντάξεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη . στο 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποίηση για την παραμονή του ΟΑΕΕ στη Θήβα




Συνάδελφοι,  Επαγγελματίες –Βιοτέχνες – Έμποροι - Συνταξιούχοι      

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις  9 π.μ  μπροστά στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Κάδμου στην Θήβα πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών για τους εξής λόγους :

1) Να παραμείνουν τα ιδιόκτητα γραφεία του ΟΑΕΕ στην πόλη μας εξυπηρετώντας όλους τους ασφαλισμένους της περιοχής μας.

2)Να δοθεί η δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης σε όλους.

3) Να αποφασισθούν ρεαλιστικές ρυθμίσεις των οφειλών που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των ασφαλισμένων για αποπληρωμή

4) Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.

5) Να ενεργοποιηθεί το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας και ο λογαριασμός ανεργίας.

6) Να επιλέγουμε μόνοι μας την ασφαλιστική κατηγορία μέχρι το τέλος του 2014.

7) Να αποδεσμευτεί η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα.

8) Να μη γίνει καμία περαιτέρω περικοπή στις συντάξεις και να ισχύσει η ανταποδοτικότητα.

9) Να παραμείνει η Περιφερειακή Δ/νση του ΟΑΕΕ στη Λαμία.


                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ            ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκυλίτσα θάβει νεκρό κουτάβι (video)


Μια πολύ συγκινητική στιγμή κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες με τα κινητά τους τηλέφωνα,
σε περιοχή της Μέσης Ανατολής, χωρίς να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής MailOnline.

Μια αδέσποτη σκυλίτσα βρίσκει το πτώμα ενός κουταβιού στην άκρη του δρόμου και αφού κάνει μερικούς κύκλους γύρω από αυτό, το μυρίζει και συνειδητοποιεί ότι είναι νεκρό… αρχίζει να πετά επάνω του άμμο για να το θάψει.

Χωρίς να βγάλει κιχ, η σκυλίτσα αφού έθαψε το κουτάβι, έφυγε από το σημείο αθόρυβα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η νέα κυβέρνηση-Υπουργός Υγείας ο Άδωνις!!!

Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην οποία συμφώνησαν στην απογευματινή τους συνάντηση ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, πλέον, Ευάγγελο Βενιζέλο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύνθεση του νέου υπουργικού Συμβουλίου είναι η εξής:

Πρωθυπουργός:

Αντώνης Σαμαράς



Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης:

Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ)



Υπουργείο Οικονομικών:

Γιάννης Στουρνάρας, με αναπληρωτή αρμόδιο για τα έσοδα τον Χρήστο Σταϊκούρα και υφυπουργό τον Γιώργο Μαυραγάννη



Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

Κυριάκος Μητσοτάκης

Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ)



Υπουργείο Εσωτερικών:

Γιάννης Μιχελάκης

Αναπληρωτής Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ)



Υπουργείο Εξωτερικών:

Ευάγγελος Βενιζέλος

Υφυπουργοί: Δημήτρης Κούρκουλας (ΠΑΣΟΚ), Ακης Γεροντόπουλος



Υπουργείο Εθνικής Αμυνας:

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αναπληρώτρια: Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ)

Υφυπουργός: Αθανάσιος Δαβάκης



Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας:

Κωστής Χατζηδάκης

Υφυπουργοί: Νότης Μηταράκης, Θανάσης Σκορδάς



Υπουργείο Υποδομών & Δικτύων

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ΠΑΣΟΚ)

Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος



Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής:

Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ)

Αναπληρωτής: Σταύρος Καλαφάτης

Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου



Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων:

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Υφυπουργοί: Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ), Κώστας Γκιουλέκας



Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού:

Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ανδριανός



Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

Γιάννης Βρούτσης

Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ)



Υπουργείο Υγείας:

Αδωνις Γεωργιάδης

Υφυπουργοί: Αντώνης Μπέζας, Σοφία Βούλτεψη



Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων:

Αθανάσιος Τσαυτάρης (ΠΑΣΟΚ)

Αναπληρωτής: Μάξιμος Χαρακόπουλος



Υπουργείο Δικαιοσύνης:

Χαράλαμπος Αθανασίου



Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:

Νίκος Δένδιας



Υπουργείο Τουρισμού:

Ολγα Κεφαλογιάννη



Υπουργείο Ναυτιλίας:

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης



Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης:

Θεόδωρος Καράογλου



Υπουργός Επικρατείας:

Δημήτρης Σταμάτης



Υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση:

Παντελής Καψής (ΠΑΣΟΚ)



Εκπρόσωπος Τύπου:

Σίμος Κεδίκογλου

Από τα συνολικά 42 μέλη του υπουργικού Συμβουλίου τα 11 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά ορκίζονται 4 γυναίκες, οι δύο για τη ΝΔ και οι δύο για το ΠΑΣΟΚ.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (25/06) στις 12.30 το μεσημέρι.

Η βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, δεν αποδέχτηκε τη θέση της υφυπουργού Υγείας που της ανατέθηκε, μετά από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Στη θέση της κ. Βούλτεψη θα τοποθετηθεί η βουλευτής Μαγνησίας Ζέτα Μακρή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Βούλτεψη επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ