Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η Γιορτή Κρασιού με πολύ κόσμο, χορό και τραγούδι στην Άσκρη

 


Κάθε χρόνο και καλύτερα. Κάθε χρόνο και περισσότερος κόσμος!!!
Η Γιορτή Κρασιού της Άσκρης  αποτελεί θεσμό για την περιοχή, αφού διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν 14 χρόνια, όπου πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της Άσκρης. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση οργανώνεται κάθε Σεπτέμβρη η Γιορτή Κρασιού προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών από  την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Έτσι λοιπόν, Σάββατο βράδυ, στην ετήσια Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη Βοιωτίας, χαρήκαμε κάθε λεπτό και δροσιστήκαμε με  νέκταρ των τοπικών παραγωγών…

Μετά από ένα σύντομο καλοσώρισμα από την  Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Άσκρης  Ανθούλα Ρουσέτη, τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων και τον Πρόεδρο του Τ.Δ.
τα  χορευτικά  του Μαυρομματίου και  Τερψιχώρειο Θήβας ξεκίνησαν  την εκδήλωση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το Χορευτικό της Άσκρης μετέφερε το παραδοσιακό κλίμα και το τελετουργικό του τρύγου,όπως γινόταν παλιά.


Ο Σύλλογος Γυναικών  είχε φροντίσει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια…

Άφθονο κρασί και κανάτια που γέμιζαν συνεχώς,μουσταλευριά και μουστοκούλουρα μοιράζονταν στους επισκέπτες.

Στην υγεία μας…

Και του χρόνου ραντεβού εδώ… Με τον Σύλλογο Γυναικών Άσκρης.Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Άσκρης για 14η χρονιά  υπό την αιγίδα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

















 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ