Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ τα Σχολεία Βαγίων και Θεσπιών-ΟΧΙ στο νέο σύστημα...

Υπό κατάληψη τελούν τα Γυμνάσια, Λύκεια Βαγίων και Θεσπιών. Οι μαθητές διαμαρτύρονται  για την Τράπεζα Θεμάτων, το σύστημα των εξετάσεων στο Λύκειο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία. Οι μαθητές που συμμετέχουν στις  επιτροπές της κατάληψης κοινοποιούν τα επιπλέον αιτήματά τους, τα οποία χαρακτηρίζουν λογικά και σοβαρά. Ειδικότερα:Στα Βάγια ζητούν  να διοριστεί καθηγητής Θεολόγος, κατάργηση ποινολογίου,θέματα  καθαριότητας του σχολείου και γενικότερα να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής,έλλειψη πετρελαίου.Οι μαθητές καταγγέλουν ότι 
ζητήθηκαν από τους γονείς τους  χρήματα για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, με τα παιδιά  να εκφράζουν παράπονα και διαμαρτυρίες,για την αδιαφορία του Δήμου Θηβαίων. Θεσπιές:Προγραμματισμός των λεωφορείων για την μεταφορά των μαθητών απο Άσκρη,Νεοχώρι,Μαυρομμάτι,μαθητικό στο Λεοντάρι,και βελτίωση των συνθηκών υγιεινής.
Οι μαθητές των Σχολείων Βαγίων και Θεσπιών λένε όχι στους πειραματισμούς στην Παιδεία, όχι στο νέο σύστημα και όχι στο νέο Λύκειο.

Ως εδώ! Δε θα ανεχτούμε πια αυτήν την κατάσταση!  Στέλνουμε το μήνυμά μας. Να ακουστούν παντού τα αιτήματα μας.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Μαζική αναμένεται η συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 12:00 στα Προπύλαια, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για το «νέο σχολείο», την Τράπεζα Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι στο facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα με τον τίτλο «Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα», όπου οι μαθητές συντονίζουν τις καταλήψεις και μαθαίνουν τι συμβαίνει στα άλλα σχολεία.

 









1 σχόλιο:

  1. Στα σχολεία των Θεσπιών, οι φωτογραφίες μιλούν απο μόνες τους.. Οι καταληψίες είναι 2 άτομα στις δυο φωτό και καμιά δεκαριά στην άλλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ