Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Τρείς κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές Χειρουργικής στο Ε. Λ. Π. Αλιάρτου


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
    ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
             ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
             ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ                                                                                                 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ»
 
Τρείς κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές Χειρουργικής στο Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου φιλοξένησε στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου έναν διακεκριμένο επιστήμονα που τιμά με το έργο του το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.Είναι ο κ.Γεώργιος Ζωγράφος,καθηγητής Χειρουργικής και Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Μια εκδήλωση σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου που συμπίπτει με την αρχή του τετάρτου έτους λειτουργίας του Ελευθέρου Λαικού Πανεπιστημίου Αλιάρτου.
Η διάλεξη είχε ως θέμα:’’Ανίχνευση πρώιμου καρκίνου’’.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας και χαρισματικός δάσκαλος,καθηγητής κ.Γεώργιος Ζωγράφος,ανέπτυξε με απλότητα και μέτρο ένα θέμα που αποτελεί ταμπού ακόμα και για τις σύγχρονες κοινωνίες.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι η εμφάνιση του καρκίνου συνδέεται και με τον δυτικό τρόπο ζωής,την καταναλωτική κοινωνία.
Η πρόληψη και η πρώιμη διάγνωση είναι οι δύο προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της ασθένειας.
Σημαντική στιγμή και με ισχυρό συμβολισμό,ήταν η παρουσία στο βήμα του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου τριών κορυφαίων Ελλήνων Καθηγητών Χειρουργικής.Οι κύριοι Γολεμάτης Βασίλειος,Μπράμης Ιωάννης και Ζωγράφος Γεώργιος.
Ο διάλογος που ακολούθησε,σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο,είναι η αδιαμφισβήτητη απόδειξη του πόσο σημαντική παράμετρος είναι η ενημέρωση.
Σε αυτή την κατεύθυνση της προσφοράς του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου στους πολίτες της Βοιωτίας,αναφέρθηκαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ.Γεώργιος Ντασιώτης,ο Πρόεδρος της Εταιρίας  Βοιωτικών Μελετών κ.Νικόλαος Κόλλιας και ο Πρόεδρος του συλλόγου «Το Κοινόν των Βοιωτών»κ.Οδυσσέας Καρβούνης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ