Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Με 4 βραβεία διακρίθηκε η Παναγιώτα Χατζή απο το Λεοντάρι στο Ταλίν της Εσθονίας


Διάκριση στο Ταλίν της Εσθονίας για την Λεονταρίτισσα Παναγιώτα Χατζή από το Skype University Hackathon σε συνέδριο που διοργάνωσε η Skype και στο οποίο συμμετείχαν 50 σύνεδροι απ’ όλη την Ευρώπη. Η Παναγιώτα, απέσπασε 4 βραβεία, εκ των οποίων το ένα ήταν του καλύτερου προγραμματιστή.
Λίγα λόγια για την Παναγιώτα
 

Η Παναγιώτα Χατζή κατάγεται από το Λεοντάρι Βοιωτίας.Τελείωσε τις προπτυχιακές σπουδές της με τίτλο Μηχανικός πληροφορικής στο Ηράκλειο Κρήτης. Της έγινε πρόταση για εκπλήρωση master (μεταπτυχιακού ) στο University of South Wales στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προσφάτως ξεκίνησε την διδακτορική διατριβή της που αφορά εγχειρήσεις εγκεφάλου και βελτιστοποίηση αυτών με τη χρήση ρομποτικού μηχανισμού στο University of Cardiff σε συνεργασία με το University of London (UCL). Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων στο εξωτερικό διαφόρων πανεπιστημίων και έχει εκδώσει όντας ακόμα προπτυχιακή φοιτήτρια 2 επιστημονικές δημοσιεύσεις που έχουν δημοσιευτεί σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά. Εκπλήρωσε την πτυχιακή της εργασία δουλεύοντας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, έχοντας τη βάση της στο τμήμα ηλεκτρονικής δομής και laser. (Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ- ΙΗΔΛ). Εδώ και 7 χρόνια είναι μέλος του Intelligence Systems Laboratory με έδρα την Κρήτη. Προσφάτως επιλέχτηκε μεταξύ συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη να συμμετάσχει σε διαγωνισμό της γνωστής Εταιρείας Skype όπου και κέρδισε το πρώτο βραβείο για την παρουσίαση της καινοτόμας ιδέας της που αφορούσε τρισδιάστατη απεικόνιση χημικών μορίων και μαθηματικών εξισώσεων με τη βοήθεια τεχνολογίας που ονομάζεται Αugmented Reality με σκοπό την βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

*( Η τεχνολογία Augmented Reality ή επαυξημένη πραγματικότητα ή αλλιώς ενισχυμένη πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Η τεχνολογία Augmented Reality επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο συνδυασμός της κάμερας με το σύστημα GPS ενός κινητού τηλεφώνου επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για ένα γεωγραφικό σημείο, διαμορφώνοντας ένα επαυξημένο πληροφοριακά τελικό αποτέλεσμα. Παρέχονται πληροφορίες που περιλαμβάνουν κείμενα, ήχους και video και αφορούν ειδικά τη γεωγραφική θέση που βρίσκεται ο χρήστης και στοχεύει η κάμερα του. Οι προβολές δεδομένων είναι δυνατές είτε από τις οθόνες κινητών είτε από ειδικά γυαλιά προβολής Augmented Reality.)


Συγχαρητήρια  απο το Permissospress στην Παναγιώτα,αισθανόμαστε όλοι περήφανοι για τις επιτυχίες σου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ