Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Το ΠΑΜΕ Θήβας για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 30ης ΜΑΪΟΥ

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της 30ης Μαΐου 2016 η πλειοψηφούσα παράταξη της ΣΑΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) σε απόλυτη συμφωνία με την ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και τη ΔΑΚΕ (ΝΔ) δρομολόγησαν 4 μήνες νωρίτερα το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Επικαλέστηκαν πως «...μέσα στο καλοκαίρι, αρχές φθινοπώρου θα υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις για τους εργαζομένους και για να αντμετωπιστεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται μία Διοίκηση με 3ετή θητεία και όχι 4μηνη...»!!! Οι ισχυρισμοί τους είναι υποκριτικοί.

Θέτουμε προς σκέψη σε όλους τους εργαζόμενους τα εξής ζητήματα:

Η πλειοψηφία του Ε.Κ.Θ. το καλοκαίρι του 2015 που ψηφιζόταν το 3ο Μνημόνιο από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ δεν κάλεσε σε καμία κινητοποίηση, δεν έκανε καμία προσπάθεια οργάνωσης απέναντι στη αντεργατική λαίλαπα.

Η πλειοψηφία του Ε.Κ.Θ. το ίδιο έπραξε στη πρόσφατη 48ωρη Απεργία, όταν ψηφιζόταν ο νόμος «λαιμητόμος» για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό.

Οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την απόφαση αυτή έχουν να κάνουν μόνο για τη διατήρηση των υπέρ τους συσχετισμών και για τις καρέκλες τους.

Η θέση της Δ.Α.Σ. ήταν πως δε συντρέχει κανένας λόγος για να επισπευτεί το Συνέδριο του ΕΚΘ και προτείναμε να οριστεί στο τέλος της θητείας της τωρινής Διοίκησης (τέλος Οκτώβρη) όπως ορίζει το καταστατικό και προκειμένου να καταγραφεί ο πραγματικός συσχετισμός και η θέληση των εργαζομένων δεδομένου ότι μια σειρά σωματεία έχουν προγραμματίσει εκλογές για αυτήν την περίοδο.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που κατανοεί το ρόλο του, στα σωματεία που κατανοούν ττην ύπαρξή τους ως φορείς οργάνωσης και αντίστασης καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις αυτές που αποδεικνύουν για άλλη μία φορά πως ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (παλιός και νέος) χρησιμοποιούν το ΕΚΘ ως μέσο για τη συνδιαλλαγή τους με την εργοδοσία και το κράτος.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ