Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Στο κλωστήριο Σακίρογλου το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα

Επιστολή Αν. Υπουργού κ. Βίτσα στον Δήμαρχο Θηβαίων
 σχετικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων

    Με την από 29-6-2016 επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Συντονιστής του Διυπουργικού Οργάνου στα θέματα των προσφύγων κ. Δημήτριος Βίτσας,  μας γνωρίζει, σε απάντηση της από 23-6-2016 επιστολής του Δημάρχου Θηβαίων, σύμφωνα με την 176/22-6-2016 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρόθεση της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων το πρώην κλωστήριο Σαγίρογλου, στη θέση Χαραϊντίνη πλησίον του Στρατοπέδου Θηβών, θέση που είχε προταθεί από το Δήμο μας.

    Με την πρόταση αυτή του κ. Υπουργού βαίνει προς δικαίωση ο αγώνας της Δημοτικής Αρχής, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και κατοίκων της πόλεως μας, που αμέσως αντέδρασαν στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο Αμπάζογλου.

    Ο Δήμος Θηβαίων, όπως έχει ήδη δηλώσει, θα συνδράμει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, τόσο στη διαμόρφωση του χώρου του κέντρου φιλοξενίας όσο και στην εν γένει λειτουργία αυτού, ώστε να καταστεί κατά το δυνατόν καλύτερη η διαμονή των προσφύγων.


7 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα πηρες τα παρασημα δημαρχε υποβαθμησες κ αλλο τη πολη μας στρατηγε το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ το ξεχασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αίσχος!!!!!!! Μετα τους γύφτους και όλοι αυτοί. Μπράβο δήμαρχε. Θα σε παρακαλούσα την επόμενη φορά να φέρεις και άλλα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΧΙ ΓΙΑΝΝΗΣ...ΓΙΑΝΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θεμα δεν ειναι αν θα ειναι στη Θήβα η στη Λιβαδειά η στη Λαμία.Πατριδα μας ειναι ολη η Ελλαδα και αυτη τη στιγμη εποικιζεται παρα τη θεληση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τους βοηθήσουμε ρε παιδιά τους ανθρώπους. Χθες και αύριο εμείς ήμασταν και θα είμαστε στη θέση τους. Από τα προηγούμενα σχολια καταλαβαίνω οτι ποτέ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, η ανθρωπιά και η βαρβαρότητα δεν είχαν αναμετρηθεί με τόσο ευθύ και κάθετο τρόπο. Ας μην αφήσουμε τα μισανθρωπικά ζόμπι που δε συγκινούνται μπρος στη τραγωδία αυτών των ανθρώπων, να είναι η εικόνα αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΟ ΠΥΡΙ ΠΛΕΟΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΕΓΕΣ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.....ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕΣ ΝΑ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ Η ΠΟΛΗ ; ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ; ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ