Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων

Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου και καθιερώθηκε το 1966 σε ανάμνηση του τραγικού συμβάντος του εν ψυχρώ πυροβολισμού 70 ανθρώπων με εντολή της ρατσιστικής κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής.
Σήμερα, όλος ο κόσμος συγκλονίζεται από μεγάλα κύματα προσφύγων λόγω των πολέμων που προκαλούν τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα.  Η Ελλάδα στην ιστορία της δοκιμάστηκε με αυτά τα προβλήματα και παρά τη δύσκολη  οικονομική της κατάσταση αντιμετωπίζει το προσφυγικό πρόβλημα σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Αντιστεκόμαστε στην κατηγοριοποίηση και περιθωριοποίηση των ανθρώπων με γνώμονα το χρώμα, τη θρησκεία και την καταγωγή τους. Η διαφορετικότητα, στοιχείο της φύσης, συμβάλει στη δημιουργία κοινωνιών που χαρακτηρίζονται από ιδέες ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.
Ο Δήμος Λεβαδέων λειτουργεί διαχρονικά στο πλαίσιο αυτών των αρχών και σήμερα υλοποιεί το  πρόγραμμα της φιλοξενίας προσφύγων μέσω της ΚΕΔΗΛ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες – θύματα πολέμου.  
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με όλους τους λαούς της γης και θα αγωνιζόμαστε ενάντια στους πολέμους για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ