Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Λιβαδειάς για την διοργάνωση φιέστας με τον Αμερικάνο πρέσβη


«Υπάρχει ένα διάγραμμα με τρεις κύκλους. Ο ένας αφορά τη Βόρεια Αφρική, ο άλλος την Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία και ο τρίτος τη Μαύρη Θάλασσα και μια πιο επιθετική και επεκτατική Ρωσία. Το μέρος όπου αυτοί οι τρεις κύκλοι συναντώνται είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι το υφιστάμενο στρατηγικό πλαίσιο...».
Αυτά έλεγε λίγο διάστημα πριν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, που αφού σεργιάνισε ανά την Ελλάδα, πέρασε και από την Λιβαδειά προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το πρόγραμμα “Φιλοξενία στη Λιβαδειά αιτούντων άσυλο και υποψηφίων μετεγκατάστασης», όπως μας ενημέρωσε με σχετικό δελτίο τύπου το γραφείο της κας Δημάρχου Γ. Πούλου.
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με το θράσος και την υποκρισία, των δύο πλευρών που συναντήθηκαν για να συζητήσουν για την προσφυγιά. Εδώ γίνεται περισσότερο από ποτέ πραγματικότητα η ρύση του λαού μας "να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι".
Από την μια το αμερικάνικο κράτος, που σπέρνει τον όλεθρο, το θάνατο και τον ξεριζωμό και από την άλλη η δημοτική αρχή Λιβαδειάς, γνήσιο τέκνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά την χώρα μας, μέσω των νατοϊκών σχεδιασμών, στους άγριους πολέμους, συσκέπτονται για να καταλήξουν πόσο καλοί και φιλάνθρωποι είναι απέναντι στους πρόσφυγες  που αφού τους ξερίζωσαν από τις χώρες τους, τώρα τους υποδέχονται και κάνουν τα αδύνατα, δυνατά για να τους βοηθήσουν, να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους.  
Σε μία περίοδο που μυρίζει μπαρούτι στην χώρα μας , η δημοτική αρχή Λιβαδειάς φέρει τεράστιες ευθύνες και είναι υπόλογη μέσω των επιλογών της, απέναντι στον Λιβαδείτικο λαό,  που σπεύδει να υποδεχτεί τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού   στην πόλη.
Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση  του Προσφυγικού- Μεταναστευτικού, δεν λύνεται με συσκέψεις  ιδιαίτερα μεταξύ αυτών που ευθύνονται για την προσφυγιά και την μετανάστευση μέσω των πολιτικών που ακολουθούν, δεν μπορεί να υπάρχει λύση ή έστω ανακούφιση του προβλήματος, όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι στην περιοχή και παραμένουν σε ισχύ οι συγκεκριμένες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Ο αγώνας για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού είναι αγώνας ενάντια στον πόλεμο, στον καπιταλισμό, είναι δυνάμωμα της  πάλης του του λαού ενάντια στη συμμετοχή κι εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που, ανάμεσα στα πολλά δεινά για τους λαούς, ευθύνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους.

ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΚΚΕ

1 σχόλιο:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ