Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στην Κορώνεια Βοιωτίας





ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε αυτή την φορά στο νομό Βοιωτίας, στον Ελικώνα και συγκεκριμένα ανάμεσα στις περιοχές Ευαγγελίστρια και Κορώνεια.

Το κουφάρι του άτυχου κυνηγόσκυλου εντόπισε χτες Τρίτη 12/12/17 ο συνάδελφος Γιάννης Σελιανίτης κατά την κυνηγετική του εξόρμηση στην περιοχή. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα σέττερ, άσπρου γκρι χρώματος το οποίο έφερε στον λαιμό λουρί τύπου ταυτότητας - αλυσίδας.

Ο Γιάννης είχε ξαναβρεθεί στην συγκεκριμένη περιοχή το πρωί της Κυριακής 10/12/17, είχε περάσει από το συγκεκριμένο σημείο αλλά κουφάρι δεν υπήρχε, οπότε πιθανολογεί ότι το άτυχο σέττερ σκοτώθηκε και φαγώθηκε μεταξύ Κυριακής και Τρίτης, ημέρα κατά την οποία το εντόπισε. Ο Γιάννης κυνηγάει με 2 σκυλιά, ένα σέττερ και ένα κούρτσχααρ, τα οποία έπειτα από την κακιά συνάντηση έδειχναν εμφανώς τρομαγμένα και δεν έφευγαν από τα πόδια του. Φυσικά έπειτα από τέτοιο "εύρημα" δεν γινόταν καν λόγος για κυνήγι, ο Γιάννης μάζεψε τους τετράποδους φίλους και συνεργάτες του και γύρισε καρφί στο αυτοκίνητο, διαγράφοντας ΚΑΙ τον Ελικώνα από την λίστα των περιοχών που κυνηγάει.

Κατά την επιστροφή, λίγο χαμηλότερα, στην μεγάλη λάκα συνάντησε ένα κτηνοτρόφο ο οποίος του είπε ότι κυριολεκτικά έχουν μαρτυρήσει από τις επιθέσεις και από τις ζημιές των λύκων, οι οποίοι τρώνε ακόμα και τα τσοπανόσκυλα τους !!! Έχουν προσεγγίσει διάφορους αρμόδιους, ενημερώνοντας για το πρόβλημα, αλλά δεν βρήκανε ανταπόκριση από κανέναν. Το ίδιο απόγευμα της Τρίτης ο Γιάννης επικοινώνησε με φίλους του κυνηγούς για να τους ενημερώσει για το φαγωμένο σέττερ που βρήκε, ώστε να προσέχουν και έμαθε ότι πριν 15 ημέρες έχασαν το καλύτερο τους γουρουνόσκυλο από λύκους. Βρήκανε μόνο το κεφάλι και αυτό λόγω του gps και όλα αυτά σε μια τεράστια περιοχή από την Παλαιοπαναγιά - Άσκρη έως την Κορώνεια.

Πρόσφατα ειδικοί (με ή χωρίς εισαγωγικά) των ΜΚΟ αλλά και αρμόδιοι δημόσιοι λειτουργοί (ναι ναι από αυτούς που πληρώνουμε από την τσέπη μας, όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες) έσπευσαν για άλλη μια φορά να μας "ενημερώσουν" ότι δεν πρέπει να κυνηγάμε σε ενδιαιτήματα (περιοχές) λύκων, χωρίς φυσικά να αναφέρουν αυτές τις περιοχές. Το ερώτημα πλέον κύριοι ειδικοί και αρμόδιοι είναι σε ποιες περιοχές ΔΕΝ έχει λύκους !!!!
ihunt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ