Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Καθιερώνεται «η τσάντα στο σχολείο»-Σαββατοκύριακα χωρίς διάβασμα

 Στόχος η ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους
Χωρίς τσάντα θα γυρνούν στο σπίτι από το σχολείο χιλιάδες μαθητές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στο έτος, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καθιερώσει το πρόγραμμα. Σύμφωνα με τη νέα δράση, οι μαθητές θα αφήνουν τη τσάντα στο σχολείο σε προκαθορισμένες Παρασκευές που θα αποφασίζονται από τον σύλλογο διδασκόντων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθιερώνει τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο» έχοντας παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες διαφόρων Συλλόγων Διδασκόντων. Ανάλογα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη του κάθε γονέα, η τσάντα των μαθητριών και μαθητών θα παραμένει στο σχολείο για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, δηλαδή από την Παρασκευή, που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με το Υπουργείο η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στην γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ώστε να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με την μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου.

Ελπίζουμε «Η τσάντα στο σχολείο» και στην πράξη να αποδειχθεί ένα παιδαγωγικά χρήσιμο μέτρο, ώστε από την νέα σχολική χρονιά να προχωρήσουμε στην επέκτασή του και σε άλλες μέρες της εβδομάδας στα Ολοήμερα Σχολεία.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΣΚΕΨΗ!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε χρειαζεται κατι τετοιο...το μονο που θα αρκουσε θα ηταν να μειωθουν η και να εξαλειφθουν τα επαναληπτικα διαγωνισματα, τα οποια αποτελουν μαρτυριο για τα παιδακια και εφιαλτη για τους γονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ