Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στην Ιταλία τον περίμεναν, στην Ισπανία έγινε ο σεισμός! Επτά νεκροί από «δίδυμο» χτύπημα

Σεισμό στην Ιταλία είχαν προβλέψει, αλλά στην Ισπανία «χτύπησε» ο Εγκέλαδος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπους!

Η πόλη Λόρκα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά και εκεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Φρανθίσκο Χοδάρ, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εξαιτίας της κατάρρευσης κτιρίων. H El Pais, όμως, αναφέρει πως τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους!

Το «χτύπημα» του Εγκέλαδου, στις 17:47 (ώρα Ελλάδας, 18:47 Ισπανίας) ήταν διπλό αναφέρει η εφημερίδα El Pais στην ηλεκτρονική της έκδοση. Η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν 5,1 Ρίχτερ και ακολούθησε μια δεύτερη, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα πάντως με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός ήταν 5,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην οροσειρά Τερθια, 5-10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λόρκα και 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Αλικάντε και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 1 χιλιόμετρο σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στη Μούρθια, την Καρταχένα, την Αγκουίλας, ακόμη και το Αλμπαθέτε. Από το σεισμό κατέρρευσε η στέγη ενός γηροκομείου, προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, ενώ ο πύργος της εκκλησίας στην πόλη Σαντιάγο υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές. Τα σωστικά συνεργεία έχουν ήδη αρχίζει την αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, έδωσε εντολή να μεταβούν στην περιοχή στρατιωτικές ομάδες εκτάκτου ανάγκης, μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πειστήρια των οδομαχιών

Κατά τη διάρκεια των σημερινών (11.05.2011) συγκεντρώσεων, πορειών και εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας προκλήθηκαν επεισόδια, ύστερα από επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με τη ρίψη μολότοφ, πετρών, κλπ, καθώς και τη χρήση σιδηρογροθιών, σφυριών και άλλων αντικειμένων.
Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στον υαλοπίνακα ενός (1) καταστήματος και σε τρία (3) οχήματα. Προσήχθησαν τριάντα (30) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δώδεκα (12) για διάφορα αδικήματα (ρίψη μολότοφ, χρήση σιδηρογροθιών, απρόκλητες σωματικές βλάβες, κλπ).
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν δεκαπέντε (15) Αστυνομικοί. 
/crimesonair
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατέβασαν διακόπτες στο ALTER...

Μόλις τώρα το ALTER σταμάτησε να εκπέμπει το πρόγραμμα με τις επαναλήψεις και χωρίς καν...

ήχο, οι εργαζόμενοι έβγαλαν μια ασπρόμαυρη κάρτα, που αποτυπώνει την απελπισία τους:
Οι εργαζόμενοι του ALTER δεν είναι είλωτες.
Απαιτούν ΤΩΡΑ τα δεδουλευμένα τους.
ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

nonews-news.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βολτα με Ποδηλατο στους Δρομους της Θηβας την Κυριακη 15 Μαιου 2011

Διαβάστε Περισσότερα »

Μας πήραν την Αθήνα..

ΤΗ ΓΩΝΙΑ 3ης Σεπτεµβρίου και Ηπείρου έχω περάσει πολλές φορές στα εφηβικά µου χρόνια. Εκεί έζησα. Εκείµεγάλωσα. Στην Πατησίων, τηνΚυψέλης, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τους γύρω δρόµους. Μια περιοχή αστική,φιλήσυχη, καλοκάγαθη και ασφαλής.

ΗΤΑΝ. ∆ιότι µαζί µε τα εφηβικά µας χρόνια φαίνεται ότι...


έφυγε και η πόλη που τα γνώρισε. Στις γωνίες που δίναµε τα πρώτα φιλιά, σκοτώνουν πλέον ανθρώπους.

ΤΩΡΑ, το κέντρο της πόληςέχει καταληφθεί από απροσδιόριστες φυλές, οι οποίες ανεξαρτήτως προέλευσης,χρώµατος και θρησκείας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το έγκληµα. ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ, η ζωή είναι φτηνή – ξεκινώντας από τηδική τους. Το αίµα ξοδεύεται χωρίς ενδοιασµούς. Για µια κάµερα. Για ένα τίποτα.

Ετσι, η Αθήνα που µας κανάκεψε έχει µεταβληθεί σε ένα απροσπέλαστο γκέτο βίας, ανοµίας, παραβατικότητας καιτρόµου. Ζει σε καθεστώς κατοχής. Μετανάστες και πρεζόνια, έγχρωµοι και εγχώριοι ντίλερ κάθε παρανοµίας.

Η ΠΟΛΗ έχει µεταβληθεί σε ένα σκηνικό πρωτόγνωρο από αυτά που µόνο σε ταινίες γνωρίζαµε έως τώρα. Το αστικό τοπίο έχει εξαθλιωθεί ακόµη καιαισθητικά. Τα µαχαίρια και οι ενέσεις έχουν αντικαταστήσει τα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς. Μας πήραν την Αθήνα… ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ καταφέρει ποτέ, αν η Ελληνική Πολιτεία δεν είχε χρεοκοπήσει συνολικά και παταγωδώς. Αν δεν είχε αφήσει την πόλη ανυπεράσπιστη. Αν δενείχε εγκαταλείψει τους εναποµείναντες κατοίκους στη µοίρα τους, χωρίς την περιφρούρηση και τη φροντίδα που δικαιούνται.

ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που γίνεται προφανής αλλά και πιοοδυνηρή όταν ακούς ακόµη και τη µέρα του φόνου φτηνές δικαιολογίες για «δηµοσιονοµικές δυσχέρειες» ή για ένα«ευρύτερο ζήτηµα πολιτιστικό, οικιστικό, κοινωνικό».

ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΦΟΝΟΣ ενός ανθρώπου στο πεζοδρόµιο του σπιτιού του δεν ρυθµίζεται από το Μνηµόνιο, ούτε είναι ευρύτερο ζήτηµα. Ο φόνος είναι φόνος µε όσο πόνο, δάκρυ και σπαραγµό ένας φόνος µπορεί να περικλείει.

ΟΥΤΕ Η ΠΟΛΗ θα είχε ποτέ καταληφθεί, αν η κοινωνίαδεν το είχε επιτρέψει. Ανείχε εγκαίρως υπερασπιστεί τονεαυτό της. Αν είχε ξεκαθαρίσειότι η ανοχή έχειόρια, ότι η ανοµία δεν είναι τρόπος ζωής, ότι η µετανάστευση δεν αποτελεί δικαίωµα αλλά ότι η ασφάλεια είναι θεµελιώδες δηµοκρατικό δικαίωµα των πολιτών.

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, όµως, µας πήραν την Αθήνα. Μας εξόρισαν από τους δρόµους των παιδικών µας χρόνων. Ή µας υποχρέωσαν να τους διαβαίνουµε µε κίνδυνο και χτυποκάρδι.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ειλικρινής δεν ξέρω αν και πότε θα ξαναπάρουµε αυτήν την Αθήνα πίσω. Εστω και µόνο για να τη γνωρίσουν και τα παιδιά µας.
Γράφει ο Ι. Κ. Πρετεντέρης


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ...

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
 http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147
Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε.Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα. Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.

Πηγή: http://zoo-m.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή αμαύρωσε την πορεία


News247.gr    Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Υπέρμετρη βία καταγγέλλουν οι διαδηλωτές. Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημεικών
Σε ακόμα μια πανελλαδική απεργία δεν έλειψαν τα επεισόδια, με έναν διαδηλωτή 31 ετών να τραυματίζεται πολύ σοβαρά στο κεφάλι.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο ύστερα από χτύπημα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην οδό Πανεπιστημίου.
Ο νεαρός υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης εισήχθη στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη η επέμβαση. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.


 Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά 11 τραυματίες, ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την αστυνομία για αναίτιες επιθέσεις και υπερβολική χρήση βίας.

 Πάντως τίποτα δεν προμήνυε ότι η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ θα βαφτεί στο αίμα, καθώς τα επεισόδια που σημειώθηκαν δεν πήραν μεγάλη έκταση.

 Μια ομάδα κουκουλοφόρων συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή.
Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων καθώς και χειροβομβίδων κρότου και λάμψης για να τους απωθήσουν.

 Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην  Βουκουρεστίου και την Πανεπιστημίου, όπου είχαμε και τον τραυματισμό του 31χρονου.
Στη γωνία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία ένα ασθενοφόρο, παρέλαβε μια κοπέλα της οποίας το μπουφάν κάηκε από τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 20.000 άτομα, 9.000 από το ΠΑΜΕ και 11.000 από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα περιπολικά της Θήβας βάζουν καύσιμα στη Λιβαδειά!


<<Οι ζωές των αστυνομικών δεν κοστίζουν τίποτα για την πολιτεία>> δηλώνει στο LamiaReport ο Πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων Βοιωτίας Ηλίας Τουλίτσης.

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για τους αστυνομικούς, που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, που αυξάνεται ραγδαία.
Στη Θήβα τα σαραβαλιασμένα περιπολικά πρέπει να κάνουν καθημερινά 100 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα, για να εφοδιαστούν με καύσιμα στη Λιβαδειά, αφού το πρατήριο που τους έβαζε καύσιμα στη Θήβα δεν μπορεί να συνεχίσει και ο νέος διαγωνισμός απέβη άκαρπος.
Από χθες και μέχρι τέλος του μήνα θα βάζουν στη Λιβαδειά, αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά, αφού όπως λένε οι πληροφορίες του LamiaReport και εκεί θα υπάρχει πρόβλημα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας Ηλία Τουλίτση μας επιβεβαίωσε το γεγονός και σχολίασε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αστυνομικοί της περιφέρειας:
<<Για άλλη μια φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας βγήκε αληθινή. Οι ζωές των αστυνομικών δεν κοστίζουν τίποτα για την Πολιτεία. Εκτός από την έλλειψη προσωπικού και την αυξανόμενη εγκληματικότητα στην περιοχή μας, τώρα έρχεται να προστεθεί και η μετακίνηση των συναδέλφων καθημερινά, κάνοντας 100 χλμ. σε ένα δρόμο καρμανιόλα.
Το ερώτημα είναι, μετά το τέλος του μήνα, που δεν θα μπορούμε να βάζουμε καύσιμα και στη Λιβαδειά, που θα μας στέλνουν? στη Λαμία?
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργεί το τμήμα κοινωνικής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Πανάρετος


Το τμήμα κοινωνικής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, προκειμένου να δώσει έμφαση σε πρακτικά θέματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο και η ορθόδοξη θεολογία να έχει ουσιαστική σημασία, καταργεί ο κουμπάρος του Γιώργου Παπανδρέου και υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος.
Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας κ. Παπάζογλου τόσο με τον πρόεδρο του τμήματος όσο και μου τους φοιτητές τους διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να καταργήσει το τμήμα. Τα μέλη ΔΕΠ τον κατηγορούν για αθέτηση υποσχέσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι η θεολογική σχολή Αθηνών προκειμένου να έχει υπόσταση ως σχολή ,αποτελείται από δύο τμήματα. Το θεολογικό που ασχολείται με καθαρά θεωρητικά θέματα και το τμήμα κοινωνικής θεολογίας που ασχολείται με τη θεολογία στη πράξη.
Στο φετινό λοιπόν δελτίο που θα καταρτίσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δεν υπάρχει ούτε μια θέση για το τμήμα της κοινωνικής θεολογίας , αλλά θα εισαχθούν 330 φοιτητές μόνο στο θεολογικό.
Η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της πανεπιστημιακής συγκλήτου η οποία είχε τονίσει στο υπουργείο Παιδείας ότι δεν επιθυμεί την κατάργηση του τμήματος.
Ο λόγος της απόφασης του υπουργείου είναι η "δήθεν" υπόθεση οικογενειοκρατίας στο τμήμα, που το κρατάει σφραγισμένο από το Νοέμβριο. Σήμερα βέβαια δεν υπάρχει κανείς συγγενής .
Μαθαίνουμε ότι σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου , τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος και τους εκπροσώπους των φοιτητών οι οποίοι είναι έξαλλοι.
Από ότι μας λένε οι φοιτητές ετοιμάζονται για μεγάλες κινητοποιήσεις προκειμένου να μην καταργηθεί το τμήμα τους.
.newscode.g
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θράκη έχει χαθεί το μέτρο ...και η μπάλα! Διαβάστε τη νέα πρόκληση των "τούρκων".

Είναι ν΄απορεί κανείς με την αδιοφορία (;) ή την υπομονή (;) τουλάχιστον δύο υπουργών της κυβέρνησης που κατάγονται και εκλέγονται στη Θράκη. Αναφερόμαστε στους κ.Πεταλωτή και Ξυνίδη. Οι προκλήσεις των “σκληρών προξενικών κύκλων” της περιοχής ξεπερνούν κάθε όριο και σε οποιαδήποτε άλλη οργανωμένη χώρα θα είχαν υπάρξει σοβαρές αντιδράσεις και επιπτώσεις. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα!

Τελευταίο παράδειγμα που δείχνει ότι το μέτρο έχει χαθεί στη Θράκη είναι η ανακοίνωση (!!!) ενός δημοσιογράφου, Το όνομά του Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ. Ασφαλώς γνωστός στους κ.Ξυνίδη και Πεταλωτή. Ο κ.Ντεντέ λοιπόν εξέδωσε …ανακοίνωση -ως τι άραγε;- στην οποία μας …μαλώνει γιατί έχουμε το θράσος να γιρτάζουμε στις 14 Μαίου την απελευθέρωση της Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό. Διαβάστε και θαυμάστε θράσος και επίδειξη αλαζονείας:

Και εσύ Βρούτε ;
Για χρόνια συνεχίζουμε να αρπαζόμαστε με αρμόδιους από τον δήμο, την νομαρχία και την περιφέρεια
Η 14η Μαίου δεν αποτελεί απελευθέρωση της Θράκης. Ο Ελληνικός στρατός δεν απελευθέρωσε την Θράκη. Προσαρτήθηκε στην Ελλάδα μετά από σχετική απόφαση του λαού της Θράκης (Τούρκοι, Ρωμιοί, Αρμένιοι, Εβραίοι).

Παρατηρείται ότι δεν δώσατε ως Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας την δέουσα σημασία σε αυτό το ευαίσθητο θέμα και γίνεστε και εσείς οχήματα της προπαγάνδας του ελληνικού κράτους…

Αυτό το ιστορικό γεγονός είναι ανάγκη να επανορθωθεί από τον δήμο, και το να μετέχετε και εσείς σε εκδηλώσεις υπό τον τίτλο ¨Ελευθέρια Θράκης¨ αποτελεί τουλάχιστον προσβολή στην ιστορία μας.

Ζητώ να επανορθώσετε το λάθος που ασυνείδητα κάνατε στην πρόσκληση σας, και πιστεύω πως η πιο σωστή εκ μέρους σας κίνηση  θα ήταν να ζητήσετε την ίδια επανόρθωση από τον δήμο, και να μην μετάσχετε για όσο καιρό δεν επανορθώνεται αυτό.
ABDÜLHALİM DEDE

Πέραν όλων των άλλων είναι και ανιστόρητος. Συνεπώς το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να του υπενθυμίσουμε την ιστορία. Εκτός αν έχει την απαίτηση να την ξαναγράψουμε. Υπάρχουν -δυστυχώς- πολλοί πρόθυμοι στην Αθήνα,όπως ξαναδιαπιστώσαμε πρόσφατα:

“Η 14η Μαΐου του 1920 μας υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο το απαράβατο δικαίωμα των λαών να δημιουργούν ελεύθερα την ιστορία τους και να επιλέγουν τον χαρακτήρα του πολιτισμού τους.
Μας υπενθυμίζει ακόμη, το απαράβατο δικαίωμά τους στην ειρήνη και στα αγαθά της.
Μετά το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου στις 27 Νοεμβρίου 1919 υπογράφηκε η Συνθήκη του Νεϊγύ μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία, η Βουλγαρία υποχρεώθηκε μεταξύ άλλων, στην παραίτησή της από όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Δυτικής Θράκης και με την υποχρέωση να αναγνωρίσει εκ των προτέρων τις μεταγενέστερες αποφάσεις.Κάποτε όμως θα’ ρθει η 14η ΜΑΪΟΥ 1920. Η απελευθέρωση!
Η 9η Μεραρχία Σερρών, η οποία βρισκόταν στην κοιλάδα του Νέστου, με διοικητή τον Επαμεινώνδα Ζυμβρακάκη, θα καταλάβει τις διαβάσεις προς τη Βουλγαρία και θα συγκεντρωθεί στη Γκιουμουλτζίνα (Κομοτηνή).
Μια νηοπομπή, από είκοσι δύο φορτηγά πλοία, αποβιβάζει τη Μεραρχία Ξάνθης, με διοικητή το στρατηγό Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν, στο Δεδέ-Αγάτς. Γίνεται η υποστολή της γαλλικής σημαίας και η έπαρση της ελληνικής. Ο αστυνομικός διευθυντής Κ. Δανιήλ παραδίδει την πόλη. Άνθρωποι αγκαλιασμένοι παρελαύνουν μπροστά από τα σπίτια. Και θα παρελαύνουν εσαεί στις 14 Μαΐου. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, με τη Συνθήκη των Σεβρών, η Θράκη προσαρτάται οριστικά στην Ελλάδα.
Οι Θρακιώτες μαθαίνουν το πολυπόθητο γεγονός στις 30 Ιουλίου 1920 από το εξής τηλεγράφημα του ίδιου του Βενιζέλου προς τον κυβερνητικό αντιπρόσωπο της Θράκης: « Χαίρω μεγάλως αγγέλων υμίν ότι σήμερον εβδόμην επέτειον Συνθήκης Βουκουρεστίου υπεγράφη συνθήκη ειρήνης μετά Τουρκίας, δι’ ης αι κυριότεραι σύμμαχοι δυνάμεις μεταβίβασαν ημίν Δυτικήν Θράκην».
Το νόημα της σημερινής Επετείου είναι το χρέος μας να μη λησμονούμε την ιστορία μας και να αποτίουμε φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές της.”
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

H γιορτή του βιβλίου στο Ζάππειο


H γιορτή του βιβλίου στο Ζάππειο


Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών διοργανώνει, με τη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, την 34η Γιορτή Βιβλίου στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου από 13 έως 29 Μαΐου, με καινούργια αναβαθμισμένα περίπτερα.
Παράλληλα, στο χώρο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δρώμενα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, όπως:
Παιδικές εκδηλώσεις: καθημερινά θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, κατασκευές, δράσεις (μικροί δημοσιογράφοι, πρόσκοποι), μαγειρική, κατασκευές μουσικών οργάνων, face - painting.
Συνομιλίες συγγραφέων, παρουσιάσεις βιβλίων, αναλόγια.
Προβολές: Μουσείο Παπαδιαμάντη, δραματοποιημένα διηγήματα Παπαδιαμάντη, ντοκιμαντέρ (για Οδυσσέα Ελύτη και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη). Μεγάλο μέρος του υλικού είναι ευγενική παραχώρηση του Ιστορικού Αρχείου της ΕΡΤ. Συναυλίες: Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, encardia, Γιάννης Μαρκόπουλος (μελοποιημένη ποίηση).Κοινωνική προσφορά: Μαζεύουμε βιβλία για να ενισχύσουμε τις βιβλιοθήκες. Σε αυτή την έκθεση θα ενισχύσουμε την παραμεθόρια βιβλιοθήκη Λέρου και Λειψών. Στο τέλος της γιορτής οι εκθέτες θα δωρίσουν βιβλία, ενώ προτρέπουμε μικρούς και μεγάλους, να κάνουν το ίδιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρετανικούς χάρτες που "δείχνουν" Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι να ανήκουν στην Τουρκία επικαλείται η τουρκική αντιπολίτευση

farmakonhsiΦαρμακονήσι και Αγαθονήσι βρίσκονται υπό παράνομη ελληνική κατοχή, ενώ ανήκουν στην Τουρκία, σύμφωνα με βρετανικούς χάρτες τους οποίους επικαλείται ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, Ναμίκ κεμάλ Ζεϊμπέκ.

Ο νέος πολιτικός «λαγός» της τουρκικής κυβέρνησης ισχυρίζεται επίσης ότι οι Έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν στα νησιά παράνομα, παραβιάζοντας τα τουρκικά σύνορα πατώντας σε τουρκικά εδάφη...
Ο Ζεϊμπέκ στην ομιλία του ενόψει των εκλογών του Ιουνίου στην Τουρκία όπου παρουσίασε και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι αντί να αναδείξει ως μείζον θέμα στην ελληνοτουρική ατζέντα τα θέματα με το Φαρμακονήσι και το Αθαγοθήνι, κλείνει τα μάτια στην επεκτατική πολιτική της Ελλάδος.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πολιτικός επιχείρησε να αποδείξει ότι η ελληνική πλευρά για να θεμελιώσει δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας στο Αγαθονήσι, αρχικά έχτισε μια εκκλησιά και στη συνέχεια τοποθέτησε και την Ελληνική Σημαία δίπλα. «Οταν είδαν οτι δεν υπάρχει κάποια αντίδραση άρχισαν να φέρνουν κόσμο για να ζήσουν εκεί. Εισέβαλαν στο νησί και έκαναν σκάλα για τουριστικές εκδρομές" υποστήριξε.
Υποσχέθηκε δε στο ακροατήριο του ότι για να σώσει τα νησιά από την παράνομη ελληνική κατοχή θα μεταβεί ο ίδιος εκεί χωρίς βίζα και χωρίς διαβατήριο.
Υπενθυμίζεται ότι και το Φαρμακονήσι [ 5,5 ν.μ. από τα παράλια της Μικράς Ασίας] και το Αγαθονήσι [9,5 ν.μ. από τα παράλια της Μικράς Ασίας] έχουν δική τους ΑΟΖ [την οποία η «ελληνική» κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει. Ιδιαίτερα όμως σε ότι αφορά το Φαρμακονήσι είναι και ένα σημείο που λατρεύουν οι τούρκοι δουλέμποροι να εγκαταλείπουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα σκάφη με λαθρομετανάστες...
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ – ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 και 13 ΜΑΪΟΥ 2011

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση παρά τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της και επιμένει στην βίαιη ανατροπή του ωραρίου του Παιδαγωγικού – Εκπαιδευτικού προσωπικού των Παιδικών Σταθμών αυξάνοντάς το κατά 10 ώρες (από 30 σε 40) εβδομαδιαίως, αλλά και η αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από 37,5 σε 40 ώρες, δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη σημερινή της συνεδρίαση, αφού εκτίμησε τις διαθέσεις του κλάδου αλλά και την ημερομηνία ψήφισης του σχεδίου Νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την προκήρυξη για την ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 και 13 ΜΑΪΟΥ 2011 ΔΥΟ ΤΡΙΩΡΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις πρώτες ώρες της βάρδιας κάθε εργαζόμενου στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, επιμένοντας στην απόσυρση της διάταξης που θέλει να τους μετατρέψει σε PARKING παιδιών και προωθεί την κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού Χαρακτήρα τους.

Συνάδελφοι,

Συγχρόνως, πιο οργανωμένα, πιο δυναμικά και κυρίως ενωτικά είμαστε έτοιμοι ταυτόχρονα με τον ορισμό της ημέρας της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις και την αντίδρασή μας με την συμμετοχή συνολικά του κλάδου, γι’ αυτό η μαζικότερη συμμετοχή στις νέες κινητοποιήσεις θα δώσει τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα αναγκάσει την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ

ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνουν τρεις Βορειοαφρικανούς για τη χθεσινή στυγερή δολοφονία

Τρεις Μαροκινοί ή Αλγερινοί είναι σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων στην Αστυνομία αυτοί που έσφαξαν χθες τα ξημερώματα τον 44χρονο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν στα χέρια τους...
τρεις καταθέσεις άκρως διαφωτιστικές για το τι συνέβη στις 5 τα ξημερώματα στην Γ΄ Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αυτές, οι αλλοδαποί επιτέθηκαν πισώπλατα στον 44χρονο υπάλληλο της φαρμακευτικής εταιρείας για να του αρπάξουν την κάμερα, που κρατούσε για να τραβήξει τη γέννηση της κόρης του.

Παράλληλα, ψάχνουν καρέ- καρέ, τα βίντεο που έχουν τραβήξει κάμερες κυκλοφορίας αλλά και καταστημάτων της περιοχής για να βρουν τα πρόσωπα των δραστών, λίγο πριν αλλά και μετά την άγρια δολοφονία.

«Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για συμμορία τσαντάκηδων που χτυπά στην περιοχή και αυτό διευκολύνει πολύ το έργο μας» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας και συμπληρώνει «Εκτός από τις κάμερες και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων προσπαθούμε μέσα από συνδέσμους που έχουμε στον υπόκοσμο της Αθήνας να μάθουμε πληροφορίες για τους δράστες».

Σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές» οι δράστες είναι τρεις, βορειοαφρικανοί νεαρής ηλικίας που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα, ζουν σε διαμερίσματα – κοινόβια στο κέντρο της Αθήνας και η «δουλειά» τους είναι να ληστεύουν περαστικούς.

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας καθώς οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο άγριων επεισοδίων μεταξύ αλλοδαπών και Ελληνων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά για τις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

pergantas


Αγαπητοί μαθητές,
Με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, δύναμη, επιμονή και νηφαλιότητα.

Αυτή την εποχή, όλοι σας, βρίσκεστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Μια πρόκληση που θα σηματοδοτήσει το μέλλον σας και θα χαράξει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ζωής σας.

Μαζί με τις ευχές μου, θα΄θελα να επισημάνω, ότι αν η είσοδος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η αρχή, η αποτυχία δεν είναι το τέλος. Η πρώτη ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο έναν καινούργιο κύκλο στην ενήλικη ζωή σας και η δεύτερη είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη των δυνάμεων και ανασυγκρότηση των σχεδίων σας.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας που έχετε να δώσετε. Και ανοίγει έναν από τους πολλούς δρόμους που έχετε να πάρετε στη ζωή σας. Το πιο σημαντικό είναι αυτές οι εξετάσεις να γίνουν η αρχή για την κατάκτηση της γνώσης αλλά και για τη δημιουργία μιας συγκροτημένης κι ελεύθερης προσωπικότητας.

Πιστεύοντας ακράδαντα πως το μεγαλύτερο κεφάλαιο του τόπου μας είστε εσείς οι νέοι και η επένδυση σε εσάς είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα μιας σύγχρονης κοινωνίας, εύχομαι να κατακτήσετε τους στόχους σας και να δικαιωθούν οι επίπονες και πολύχρονες προσπάθειές σας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνίαση κλοπής στη Λιβαδειά


Στα χέρια της Αστυνομίας Λιβαδειάς έπεσαν ο κλέφτης και ο κλεπταποδόχος κλοπής σε λατομείο στην Αγία Άννα.

Μετά από νέα έφοδο στους τρεις καταυλισμούς στην Αλίαρτο, συνελήφθησαν 3 ημεδαποί Ρομά που φέρονται να συμμετείχαν στην ληστεία.
Πηγή: lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εδω ζητάνε και αναδρομικά... Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός παραιτήθηκε από το μισθό του!



Ο Ναότο Καν ανακοίνωσε πως παραιτείται του μισθού του ως πρωθυπουργού της Ιαπωνίας μέχρι να λήξει η κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

"Θα συνεχίσω να λαμβάνω την αμοιβή μου ως μέλους του κοινοβουλίου, όμως...
όχι αυτή που απορρέει από τον τίτλο του πρωθυπουργού, ούτε τα σχετικά πριμ", εξήγησε ο αρχηγός της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου.

"Όπως και η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco), η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη σ' αυτή την κρίση", τόνισε.

Το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι, το οποίο προκλήθηκε από το σεισμό μεγέθους 9 βαθμών και το γιγάντιο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, είναι το χειρότερο έπειτα από εκείνο του Τσερνόμπιλ, το 1986 στην Ουκρανία, και προκάλεσε διαρροές ραδιενέργειας και την απομάκρυνση 85.000 κατοίκων από τις περιοχές γύρω από το σταθμό.

Οι οκτώ επικεφαλής της Tepco, η οποία ήταν υπεύθυνη για το σταθμό και ζήτησε σήμερα επισήμως τη βοήθεια του ιαπωνικού κράτους για να ανταποκριθεί στο οικονομικό κόστος του δυστυχήματος, ανακοίνωσαν επίσης νωρίτερα σήμερα ότι ότι παραιτούνται από ολόκληρο το μισθό τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αποφάσισε να μειώσει τις αμοιβές των μεσαίων στελεχών της κατά 25% και αυτές των απλών μισθωτών κατά 20%
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αποθήκη στην Θήβα


Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 05:00 τα ξημερώματα σε εγκατελειμμένη αποθήκη σταθμών τρένου στη Θήβα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στην αποθήκη βρέθηκαν δύο απανθρακωμένα πτώματα, αγνώστων λοιπών στοιχείων και πιστεύεται πως ήταν άστεγοι. Στο σημείο έφτασε ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με δύο πυροσβέστες και διενεργείται προανάκριση. 
.zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 11 Μαΐου...
330: Το Βυζάντιο μετονομάζεται σε Νέα Ρώμη και γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1894: Ξεσπά μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο κατασκευής βαγονιών «Πούλμαν» στο Ιλινόις.

1926: Με διαταγή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε κοντή φούστα... Η άκρη του υφάσματος πρέπει να απέχει 30 εκατοστά από το έδαφος.

1927: Ιδρύεται η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στο Λος Άντζελες. Γνωστότερη στους κινηματογραφόφιλους ως Ακαδημία, απονέμει κάθε χρόνο τα Βραβεία Όσκαρ.

1967: Ο Ανδρέας Παπανδρέου φυλακίζεται στις φυλακές Αβέρωφ, ενώ εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του.

1969: Οι Monty Pythons κάνουν το ντεμπούτο τους στην Αγγλία.


Γεννησεις

1771: Λασκαρίνα Πινότση, γνωστότερη ως Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης. [θαν. 22/5/1825]

1888: Ίρβινγκ Μπερλίν, αμερικανός συνθέτης και τραγουδοποιός. [θαν. 22/9/1989]

1904: Σαλβαντόρ Νταλί (Σαλβαδόρ Ντεμενέκ Φελίπ Χαθίντ Νταλί Ντομενέκ), ισπανός σουρεαλιστής ζωγράφος. [θαν. 23/1/1989]


Θανατοι

1981: Μπομπ Μάρλεϊ, τζαμαϊκανός τραγουδιστής της ρέγκε. [γεν. 6/2/1945]

1990: Στράτος Διονυσίου, λαϊκός τραγουδιστής. [γεν. 8/11/1934]

2005: Μιχάλης Γενίτσαρης, ρεμπέτης. («Σαλταδόρος», «Εγώ μάγκας φαινόμουνα») [γεν. 15/6/1917]
zoo-m.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγικά παραμύθια από τη Λαϊκή Παράδοση της Βοιωτίας

Αγαπητοί φίλοι
παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζουμε την προσπάθεια της εκδοτικής παραγωγής με σκοπό να διασώσουμε – με τις μικρές μας δυνάμεις – ότι μπορούμε από την ιστορική μνήμη του τόπου μας. Μετά τα βιβλία «Η Έρκυνα και το ποτάμι της στη Λεβάδεια», «Μύθοι και Ιστορίες από την αρχαία Βοιωτία», «Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 – το ολοκαύτωμα» σας ανακοινώνουμε την έκδοση του νέου μας βιβλίου « Κι έζησαν αυτοί καλύτερα; – Μαγικά παραμύθια από τη λαϊκή μας παράδοση» που προήλθαν από έρευνα και καταγραφή της Γιάννας Βαρουξή – Μπαδύλα.
Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Η αφήγησή τους με ψυχή κι είχες την αίσθηση πως όλα τα γεγονότα τους διαδραματίζονταν εκείνη την ώρα, μπρος στα μάτια σου, πως όλα τ’ ανθρωπίνως αδύνατα μπορούσαν τώρα να γίνουν δυνατά.
Παραμύθια χιλιόχρονα, μαγικά κι ίσως να κρύβουν μέσα τους ψήγματα από πανάρχαιες συνήθειες και πρακτικές, από πανάρχαιες θρησκευτικές δοξασίες, φυσιολατρικές αντιλήψεις και παραδόσεις. Ζώα, πουλιά, αέρηδες, καρποί, λάχανα που μιλούν μ’ ανθρώπινη λαλιά, πεντάμορφες που τις αρπάζουν δράκοι, ήρωες που με υπεράνθρωπες, υπερφυσικές δυνάμεις την τελευταία στιγμή τις σώζουν, βότανα μαγικά, κακιές μητριές, αμέρωτες στρίγγλες, θηρία και τέρατα, το καλό και το κακό, η αγάπη και το μίσος εναλλασσόμενα με τέχνη στο ατέλειωτο κουβάρι της λαϊκής παράδοσης.
Παραμύθια μεγάλα. Κι ήταν επίτηδες μεγάλα, για να κρατούν ώρες πολλές. Μια και η αφήγησή τους ούτε δίπλα στο στρώμα γινόταν, ούτε και σκοπό το αποκοίμισμα είχε…
Τιμή € 15.

INFO: Λαμπρόπουλος Νίκος, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, Πεσόντων Μαχητών 47, Λιβαδειά 32100, τηλ: 2261023136, fax: 2261021481, n-lamp@otenet.gr,
http://sigxroniekfrasi.blogspot.com.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βγήκαν παγανιά στην Θήβα..


elegxoiΣυνεχίζονται οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας και του Τμήματος Εμπορίου του Δήμου Θηβαίων με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου. Το Σάββατο, κλιμάκιο των δύο υπηρεσιών, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ανδρέα Χατζησταμάτη, προχώρησε σε ελέγχους στην Λαϊκή αγορά της Θήβας αλλά και στο κέντρο της πόλης. «Διαπιστώνουμε ότι αρκετοί πωλητές, δεν έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και άδειες και πωλούν παράνομα διάφορα προϊόντα πέριξ του χώρου της λαϊκής αγοράς, δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στους νόμιμους πωλητές όσο και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας» δήλωσε ο κ. Χατζησταμάτης κάνοντας γνωστό ότι ήδη έχει συσταθεί αρμόδια Επιτροπή για την κατάσχεση των ειδών του παράνομου πλανόδιου-υπαίθριου εμπορίου. Σημειώνουμε ότι η Επιτροπή αυτή αποτελείται από ένα Μέλος του Δήμου, έναν Υπάλληλο της Οικονομικής Εφορίας (Δ.Ο.Υ) καθώς και έναν υπάλληλο του Υπουργείου Εμπορίου. Στη συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στο κέντρο της πόλης όπου σε έλεγχο που έκανε σε δυο αλλοδαπούς μικροπωλητές, διαπίστωσε πως αυτοί στερούνταν των νόμιμων εγγράφων για την άσκηση πλανόδιου-υπαίθριου εμπορίου. Η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση των ειδών που είχαν προς πώληση, με τον κ. Χατζησταμάτη να προειδοποιεί πως οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί και κάλεσε τους παράνομους πωλητές να σταματήσουν την παράνομη αυτή δραστηριότητα
www.evianews.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς για τους παιδικούς σταθμούς

alt
Ήρθε η ώρα και οι παιδικοί σταθμοί, αυτή η απαραίτητη κοινωνική υποδομή, να δεχτούν την επίθεση της κυβέρνησης του μνημονίου και της τρόικας.

Στον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών όλης της χώρας, από την ίδρυση τους έως σήμερα, αναφέρονται πάγια τα εξής:
«Οι παιδικοί σταθμοί ασκούν παιδαγωγικό έργο, με στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και την διεύρυνση των πνευματικών και σωματικών του δεξιοτήτων, ώστε να κατακτήσει την αυτονομία και την κοινωνικοποίηση του».
Αυτό είναι έργο των παιδαγωγών. Ένα έργο εξαιρετικά δύσκολο, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις επιστημονικές μελέτες, ότι η προσωπικότητα του παιδιού διαμορφώνεται μέχρι την ηλικία των έξι ετών.
Οι τριάντα ώρες εργασίας εβδομαδιαίως δεν καθιερώθηκαν τυχαία . Σ΄αυτό το ωράριο μπορεί να ανταπεξέλθει εποικοδομητικά ο παιδαγωγός και το παιδί να ωφελείται.
Με την επέκταση του ωραρίου ( από την 7πμ έως την 8μμ) επιβάλλεται ένα αναχρονιστικό μοντέλο λειτουργίας των παιδικών σταθμών, που απευθύνεται σε παιδιά ιδρυμάτων και ασύλων και σε παιδαγωγούς ανίκανους να εγγυηθούν την ποιότητα της εκπαίδευσης και την ασφάλεια των παιδιών.
Μετατρέπονται οι παιδικοί σταθμοί σε αποθηκευτικούς χώρους στοίβαξης παιδιών. Κανένας γονιός δεν θέλει ένα τέτοιο σχολείο για το παιδί του.
Τα κίνητρα είναι καθαρά οικονομικά και δεν έχουν καμιά σχέση με την «εξυπηρέτηση του πολίτη» που χρησιμοποιεί κατά κόρον η κυβέρνηση, ως άλλοθι για να πετύχει τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας και κατ΄επέκταση την κοινωνική διαίρεση και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα, που καταργεί ή συγχωνεύει παιδικούς σταθμούς προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες (ένα μέρος των οποίων καλύπτεται από την καταβολή τροφείων, που πληρώνουν οι εργαζόμενοι γονείς) δεν μπορεί να επαίρεται, ότι εξυπηρετεί τον πολίτη.
Αντίθετα μάλιστα, τα αποτελέσματα για τον εργαζόμενο γονιό και εκπαιδευτικό θα είναι τραγικά. Αύξηση αριθμού παιδιών ανά τμήμα, άρα υποβάθμιση ποιότητας υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων (παιδαγωγικό προσωπικό, μαγείρισσες , καθαρίστριες), ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποίηση, ανατροπή των κοινωνικών δομών.
Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση ομολόγησε την σκοπιμότητα της ρύθμισης: εξοικονόμηση 45.000 θέσεων εργασίας. Στερεί λοιπόν από 45.000 νέους ανθρώπους το δικαίωμα στην εργασία και ταυτόχρονα μεγαλώνει την τεράστια στρατιά των ανέργων.
Εμείς πρώτα οι παιδαγωγοί δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να πειραματιστεί με τα δικά μας μικρά παιδιά . Ζητάμε να διασφαλιστεί ο δημόσιος - δωρεάν - παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός χαρακτήρας των παιδικών σταθμών.
Απορρίπτουμε την αύξηση όρων εργασίας και καταδικάζουμε την μετατροπή των παιδικών σταθμών σε άσυλα εσωκλείστων παιδιών.
Δηλώνουμε την αγωνία μας και θα αγωνιστούμε για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΔΑΚΗ www.insterea.gr/
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ