Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Εκπληκτικές φωτογραφίες από κεραυνούς




























http://www.pentapostagma.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κώμα 22χρονος από ποτά μπόμπες σε μπαρ

Σε κώμα 22χρονος από ποτά μπόμπες σε μπαρ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κώμα από φίλους του μετά από νυκτερινή διασκέδαση σε μπαρ της πόλης.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση για 6η ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Ο νεαρός έχει υποστεί σοβαρή υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια, χωρίς να έχει κανένα ιστορικό υγείας, έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.
Ο 22χρονος δεν έκανε χρήση καμιάς άλλης ουσίας, κάτι που οδηγεί τις έρευνες στο νοθευμένο και επικίνδυνο αλκοόλ και αναμένεται η ολοκλήρωση των εργαστηριακών ερευνών που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.


ΠΗΓΗ: newsit.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν την καμπάνα του νέου Μνημονίου

Mηνιαίες απώλειες της τάξης των 462 ευρώ κατά μέσον όρο ή 5.550 ευρώ τον χρόνο για 4 εκατομμύρια νοικοκυριά προκαλεί το νέο «κοκτέιλ» μέτρων που περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2011-2015.

Στις βασικές κατηγορίες πολιτών που θα πληγούν περιλαμβάνονται οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι, και όσοι λαμβάνουν σήμερα κοινωνικά επιδόματα, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ και όλοι οι καταναλωτές λόγω του κύματος ανατιμήσεων.

Οι αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους, οι περικοπές σε κοινωνικές παροχές, επιδόματα και συντάξεις καθώς και η συρρίκνωση των αποδοχών λόγω και του πληθωρισμού έχουν σαν αποτέλεσμα το εισόδημα ενός μέσου νοικοκυριού να μειωθεί κατά 23%.

Οι τρεις κύριες πηγές της οικονομικής αιμορραγίας έχουν να κάνουν με:

Tη φορολογία που σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος θα διογκωθεί κατά 8,497 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 πράγμα που σημαίνει ότι ανά νοικοκυριό η μηνιαία αφαίμαξη από τους άμεσους και έμμεσους φόρους διαμορφώνεται στα 177 ευρώ και η ετήσια στα 2.125 ευρώ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος η φορολογία στο εισόδημα, στα ακίνητα και άλλες πηγές θα αυξηθεί κατά 3,012 δισ. ευρώ στη διάρκεια της περιόδου 2011-2015 και θα διαμορφωθεί ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 9,1% το 2015 έναντι 8,8% το 2010. Αισθητά μεγαλύτερη αύξηση κατά 5,485 δισ. ευρώ καταγράφεται στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, φόροι κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, τέλη κυκλοφορίας κ.α) που το 2015 θα ανέλθουν στα 36,790 δις. ευρώ από 31,305 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι. (ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 14,3% από 13,5%).

Tις περικοπές ύψους 4,1 δισ. που προβλέπονται στα κονδύλια για ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνικά επιδόματα και συντάξεις, οι οποίες θα αφαιρέσουν 85 ευρώ τον μήνα ή 1.025 ευρώ τον χρόνο. Το πρόγραμμα προβλέπει ότι οι κοινωνικές δαπάνες (ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, συντάξεις, ειδικά επιδόματα κ.α) θα μειωθούν σταδιακά στα 46 δισ. ευρώ το 2015 από 50,1 δισ. το 2010.

Tις μειώσεις αποδοχών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίες αν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός υπολογίζονται σε 10%. Με βάση το ποσοστό αυτό ένα νοικοκυριό με συνολικές μηνιαίες αποδοχές 2.000 ευρώ θα έχει πραγματικές απώλειες 200 ευρώ τον μήνα δηλαδή σε ετήσια βάση θα χάσει 2.400 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω οι συνολικές ετήσιες απώλειες ανά νοικοκυριό διαμορφώνονται στο ποσό των 5.550 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι οικογένεια με δύο εργαζόμενους και ετήσιο εισόδημα 24.000 ευρώ (1.000 ευρώ μηνιαίως ο καθένας) θα χάσει το 23% του εισοδήματός της.

Για πρώτη φορά

Φορολογούμενοι με μηνιαίες αποδοχές μέχρι 666 ευρώ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ θα υποχρεωθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο ενώ μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητοι.

Κατά μέσο όρο ο καθένας από αυτούς με βάση το επικρατέστερο σενάριο που προβλέπει συρρίκνωση του αφορολόγητου τουλάχιστον στα 8.000 ευρώ και επιβολή συντελεστή 10% για το τμήμα από τα 8.000 μέχρι τα 12.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί με ετήσιο φόρο 400 ευρώ που οι μισθωτοί θα πληρώνουν κάθε μήνα μέσω της αυξημένης παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), πιθανότατα από τον Ιούλιο.

Μάλιστα η παρακράτηση φόρου θα είναι αυξημένη όχι μόνο κατά το ποσό που θα απαιτείται για το μειωμένο αφορολόγητο αλλά κατά το διπλάσιο για να καλυφθεί η διαφορά από το ποσό που δεν παρακρατήθηκε το πρώτο εξάμηνο. Επισημαίνεται ότι ανάλογη αύξηση φόρου θα έχουν και εκείνοι που έχουν εισοδήματα πάνω από το όριο των 12.000 ευρώ.

Ετσι φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 που σήμερα επιβαρύνεται με φόρο 1.680 ευρώ, με το μειωμένο αφορολόγητο στα 8.000 ευρώ και συντελεστή 10% ο φόρος θα αυξηθεί κατά 400 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 2.080 ευρώ.

Φοροαπαλλαγές

Οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ θα υπάρξει ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών για τόκους στεγαστικών δανείων, νοσήλια, ιατρικές δαπάνες, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα και άλλες δαπάνες και ολοσχερή κατάργησή τους για εισοδήματα υψηλότερα των 60.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό συζητείται και το ενδεχόμενο περικοπής ή και ακύρωσης του πρόσθετου αφορολόγητου ποσού που ισχύει σήμερα για τα παιδιά. Οσον αφορά στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, το σχέδιο προβλέπει ότι για την αναγνώριση των φοροαπαλλαγών θα λαμβάνονται υπόψη το ύψος του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος αλλά και εκείνου που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης. Αν ο φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα 20.000 ευρώ, αλλά αυτό που προκύπτει από τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης ανέρχεται στα 30.000, τότε ως κριτήριο για τις φοροαπαλλαγές θα λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό και όχι το δηλωθέν εισόδημα.

Κοινωνικά επιδόματα

Νοικοκυριά που λαμβάνουν σήμερα επιδόματα, επιδοτήσεις και παροχές θα χάσουν μέρος ή ολόκληρο το ποσό λόγω της θέσπισης αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγησής τους. Το σενάριο προβλέπει ότι το εισοδηματικό κατώφλι θα πέσει κοντά στο όριο της φτώχειας, που είναι σήμερα 6.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα άτομο και 12.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά.

Επιπρόσθετα στα κριτήρια χορήγησης θα λαμβάνονται υπόψη τα τεκμαρτά εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία. Ειδικά για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας θα λαμβάνονται υπόψη η διάρκεια της απασχόλησης, δηλαδή αν πρόκειται για εποχική απασχόληση τεσσάρων - πέντε μηνών ή για σταθερή εργασία καθώς και αν ο άνεργος έχει ξαναπάρει επιδότηση στο παρελθόν.

Κύκλοι του υπουργείου υπογράμμιζαν πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν οι ίδιες ρυθμίσεις για τον εποχικά εργαζόμενο που ασφαλίζεται για 4 μήνες και παίρνει το επίδομα με κάποιον που απολύεται μετά από 20 έτη δουλειάς και γράφεται για πρώτη φορά στον ΟΑΕΔ. Νέα και αυστηρότερα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια θα τεθούν και για τη χορήγηση επιδομάτων και παροχών (Εργατική Εστία, Εργατική Κατοικία, ΕΚΑΣ, πολυτεκνικά επιδόματα κ.ά.) στα οποία περιλαμβάνεται η αύξηση των απαιτούμενων ενσήμων αλλά και η εισαγωγή ανώτερου ορίου για τη καταβολή των παροχών.

Φόρος Ακίνητης Περιουσίας

Η σχεδιαζόμενη αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και η μείωση του σημερινού ατομικού αφορολόγητου ορίου των 400.000 ευρώ πιθανότατα στις 200.000 ευρώ, θα έχει σαν αποτέλεσμα 150.000 ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν για πρώτη φορά ΦΑΠ. Υψηλότερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν και όσοι αποκτήσουν ακίνητο καθώς πέραν της αύξησης των αντικειμενικών τιμών εξετάζεται και η μείωση των αφορολόγητων ορίων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας με αγορά, δωρεά, κληρονομιά ή γονική παροχή, από τις 200.000 ευρώ στις 100.000-150.000 ευρώ για κάθε άγαμο και από τις 250.000 στις 150.000-200.000 ευρώ για κάθε έγγαμο φορολογούμενο.

Ψάχνουν ποιοι θα πληρώσουν 4,6 δισ.

Επώδυνα μέτρα ύψους 12,160 δισ. ευρώ, που είτε έχουν εξαγγελθεί αλλά δεν έχουν ακόμα εξειδικευτεί είτε αναζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το ποιες απαλλαγές και εξαιρέσεις και υπό προϋπόθεση θα περικοπούν καθώς και για τις νέες έκτακτες εισφορές, μέτρα από τα οποία φέτος προσδοκώνται έσοδα 770 εκατ. ευρώ και συνολικά 3,219 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

Το επικρατέστερο πάντως σενάριο προβλέπει ότι η εισφορά στα ακίνητα θα αφορά κατοικίες σε περιοχές με υψηλή αντικειμενική αξία πάνω από 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ανεξαρτήτως εμβαδού.

Για τα αυτοκίνητα η εισφορά θα είναι μια παραλλαγή του ετήσιου ειδικού φόρου που επιβλήθηκε το 2010 και αφορούσε αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών και κυμαινόταν από 150 έως 650 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου. Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για την έκτακτη εισφορά στα σκάφη αναψυχής που αφορούσε σκάφη άνω των 10 μέτρων για μηχανοκίνητα και άνω των 15 μέτρων για ιστιοφόρα και που ανάλογα με το μήκος του σκάφους έφθανε τα 1.300 ευρώ ανά μέτρο.

Αγνωστοι παραμένουν οι συντελεστές και η φορολογητέα βάση επιβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα μη αλκοολούχα ποτά και στο φυσικό αέριο, το ποσοστό αύξησης των τελών κυκλοφορίας και του φόρου στον καπνό καθώς και τα αγαθά και υπηρεσίες που θα μεταταγούν από τον συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 23%.

Ουδείς είναι σε θέση να εντοπίσει τα μέτρα που κρύβονται πίσω από τον όρο «ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης» που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα αποφέρει έσοδα 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

Κυκλοφορούν σενάρια για νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και για ένταξη στην περαίωση των φορολογούμενων που είχαν εξαιρεθεί.

Πέραν των παραπάνω και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται στον αέρα μέτρα ύψους 1,6 δισ. ευρώ για φέτος και άλλα 3 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015.

Κ. Αντωνάκος




Πηγή :http://www.imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛ.ΑΣ : ένα βήμα πριν το λουκέτο!...ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ



http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSEpjNZz8SN3HMmKE1S2LTLIQXguVfL9ofG8QxFi180g7qSFF-9Απλήρωτοι αστυνομικοί για τα "εκτός έδρας" του 2009 και του 2010, περικοπές δαπανών στις λειτουργικές ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών και γεννάιο πετσόκομα στην υπερωριακή εργασία και τα Σαββατοκύριακα περιλαμβάνονται στα προβλήματα που αργά αλλά σταθερά αποσυνθέτουν την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας. Aυτά δεν είναι αποκυήματα δημοσιογραφικής φαντασίας αλλά οι σοβαρές καταγγελίες που κάνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

ΕΛΑΣ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΡΟΛΑ

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος "τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίαρχα στις περικοπές δαπανών για τις λειτουργικές ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αστυνομικές υπηρεσίες να μη μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Με λίγα λόγια, ενδεχόμενα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα κατεβάσουμε ρολά, δε θα μπορούν να λειτουργήσουν οι αστυνομικές υπηρεσίες".

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μεγάλο πρόβλημα δήλωσε ο κύριος Φωτόπουλος "έχουμε με την καταβολή των οφειλομένων "εκτός έδρας". Πολλοί συνάδελφοι μας έχουν πληρώσει από την τσέπη τους χρήματα από το 2009 και το 2010. Είναι γύρω στα 600.000 υπομνήματα για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα και αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει εάν αυτά δεν εγκριθούν.
Από ανεπίσημη πηγή μάθαμε πως ενδεχομένως τα χρωστούμενα του 2009 να κριθούν ως εκπρόθεσμα. Αυτό θα είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη και για τους αστυνομικούς αλλά και για τις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν διαθέσει κάποια κονδύλια από τις πάγιες προκαταβολές.
Από εκεί και ύστερα μείζον θέμα προκύπτει με την νυχτερινή απασχόληση και την υπερωριακή πέραν του πενθημέρου. Άφησε να εννοηθεί στο γενικό μας συμβούλιο ο κύριος υπουργός και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ότι τα χρήματα αυτά επαρκούν για να καλύψουμε τις ανάγκες μας μέχρι και τον Αύγουστο".

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αναρωτιεται τι θα γίνει απο τον Αύγουστο και μετά, "η αστυνομία δε θα λειτουργεί τη νύχτα; Δε θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα; Ή σκέφτονται να εργάζονται κάποιοι συνάδελφοι ή η μεγάλη πλειονοτητα χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη αμοιβη για αυτή τους την υπερεργασία;"

ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

"Από εμάς" δήλωσε ο κύριος Φωτόπουλος "έχει επισημανθεί το ζήτημα και πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις από τώρα ειδάλλως όπως έχουμε πάρει απόφαση στο γενικό μας συμβούλιο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα θα προβούμε σε ένστολες διαμαρτυρίες και σε περιφερειακό επίπεδο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και εάν δεν δούμε φως θα κάνουμε και ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Αθήνα με κυρίαρχο το ζήτημα ότι στο αγαθο της ασφάλειας του πολίτη δεν μπορούν να γίνουν περικοπές και πρέπει να σταθούν όρθιες οι υπηρεσίες μας, να μπορούν να λειτουργήσουν".
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται βοήθεια 65 δις ευρώ

Άλλα 65 δις ευρώ αποφάσισαν να μας δώσουν οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι όμως θα ζητήσουν πολύ σκληρά μέτρα ως αντάλλαγμα.
Το Σαββατοκύριακο που έγινε έγιναν οι πρώτες συζητήσεις και φαίνεται πως η πρόσθετη βοήθεια θεωρείται δεδομένη.
Έρχεται βοήθεια 65 δις ευρώ
Νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ύψους 65 δις ευρώ, ετοιμάζει για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει το Reuters.

To πρακτορείο αναφέρει πως το Σαββατοκύριακο που πέρασε έγιναν οι απαιτούμενες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, ώστε να παρθεί η απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, στις 5 και 6 Ιουνίου συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup  με κύριο θέμα την οικονομική κατάσταση σε Ελλάδα και Ιρλανδία.

Το νέο πακέτο προς την Ελλάδα, θα περιλαμβάνει δάνεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και επιπρόσθετα μέτρα για την άντληση εσόδων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων


Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων 6 Ιουνίου: Οι μαθητές δίνουν νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία 
Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της στα σχολεία, καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν ενεργά στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων, επιστρέφοντας τα βιβλία τους, τη Δευτέρα 06/06/2011, στα σχολεία.
Η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.
Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση.
Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από το ΟΕΔΒ. Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χρυσός» ο Ηλίας Ηλιάδης

Πρώτος στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας.Ο Ηλίας Ηλιάδης χτύπησε και πάλι.
.Στη Ρωσία και στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του (πέντε στα πέντε), κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -90 κιλών και πλέον η υπόθεση Λονδίνο 2012, μοιάζει με τυπική διαδικασία.

Ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος μετά τη συγκεκριμένη επιτυχία καλοβλέπει ακόμη και την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη των -90 κιλών (παρά το γεγονός ότι πριν από την έναρξη του Γκραν Σλαμ βρισκόταν στην τέταρτη θέση), στον τελικό έκαμψε την αντίσταση του Ιάπωνα, Νταίκι Νισιγιάμα (Νο-3 στον κόσμο).

Επιπλέον ο Ηλιάδης έγινε πλουσιότερος κατά 5.000 δολάρια, όσο δηλαδή ισοδυναμούσε η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Γκραν Σλαμ.

Η τελική κατάταξη:

1. Ηλίας Ηλιάδης

2. Νταίκι Νισιγιάμα

3. Ρομπέρτο Μελόνι , Ούγκο Πεσάνια








Πηγή :http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν τον αγώνα τους με ύβρεις, συκοφαντίες, λάσπη, απειλές και προβοκατόρικές δηλώσεις


1__380___ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
                      Λιβαδειά, 30 Μαΐου 2011
Είναι λυπηρό νέοι συνάδελφοι που φιλοδοξούν να υπηρετήσουν τον εμπορικό κόσμο, την πόλη και την κοινωνία, να ξεκινούν τον αγώνα τους με ύβρεις, συκοφαντίες, λάσπη, απειλές και προβοκατόρικές δηλώσεις.
Δυστυχώς γι' αυτούς η συμπεριφορά τους έχει ήδη καταδικαστεί από τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο που βλέπουν και ακούν τακτικές που δεν συνάδουν με την πολύχρονη ιστορική διαδρομή του συλλόγου μας, το ήθος και την προσωπικότητα όλων των εμπόρων.
Σε όσους επιχειρούν να υποτιμήσουν βάναυσα και να προσβάλλουν την τιμή, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια μας, δηλώνουμε ότι «Στον καθρέπτη των (ανυπόστατων) καταγγελιών τους εικονίζονται εκείνοι που μεθόδευσαν αυτές τις αθλιότητες.
Γι' αυτή την λανθασμένη, άδικη και παράνομη συμπεριφορά τους, ελπίζουμε ότι θα έλθει η ώρα να ζητήσουν συγνώμη απ' όλο τον εμπορικό κόσμο πολύ σύντομα.
Τα μέλη συνδυασμού:
1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ (Τρόφιμα -Ποτά)
2. ΒΑΡΒΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Γυναικεία ενδύματα - CASTA DIVA)
3. ΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Είδη Υγιεινής)
4. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ( Έπιπλα)
5. ΚΑΤΗ ΒΑΣΙΛIΚΗ (Είδη δώρων – ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ)
6. ΚΑΦΡΙΤΣΑ - ΜΩΡΑΙΤΗ ΝΤΙΝΑ (Παιδικά –LOONEY)
7. ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ (Υφάσματα – Κουρτίνες)
8. ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Ηλ. Υπολογιστές)
9. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ (Εμπορία Ποτών)
10. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική)
11. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (Έπιπλα κουζίνας AVELON)
12. ΤΣΙΦΗΣ ΖΩΗΣ (Χαλιά – Μοκέτες)
13. ΤΣΙΦΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Αλουμίνια – Κατασκευές)
14. ΧΑΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Αναλώσιμα Ηλ. Υπολογιστών)
.tharrosvioton.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποινική δίωξη κατά του Σ. Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ


Ποινική δίωξη σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη και άλλων 4 προσώπων για κακουργηματική απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αυτή, άσκησε κατά περίσταση η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Η υπόθεση αφορά σε συμβάσεις της περιόδου 2005-2007 για την προμήθεια πληροφοριακού συστήματος της Intralot στον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με τη σύμβαση η αξία του έργου ανέρχονταν σε 96 εκατ. ευρώ, όμως στην πορεία φέρεται να έφτασε τα 300 εκατ.

Για ένα πρόσωπο η δικογραφία διαχωρίστηκε και η έρευνα συνεχίζεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ για δύο άτομα η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα μέσα Ιουνίου η προμήθεια της φοροκάρτας


Photo for this article
Το υπουργείο Οικονομικών θα ξεκινήσει την διάθεση της φοροκάρτας στους φορολογούμενους στα μέσα Ιουνίου και μέχρι το τέλος θα τεθεί σε εφαρμογή.
Η φοροκάρτα αναμένεται να απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις συναλλαγές τους.
Η φοροκάρτα είναι προαιρετική και θα χορηγείται μόνο στους πολίτες που θα ενταχθούν στο σύστημα παραγγελίας και διαθέσεως των μαγνητικών καρτών.
Η ενεργοποίηση της κάρτας θα γίνετε με δήλωση στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών του αριθμού της μέσω διαδικτύου (internet) και με την χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Δεν έχουν εισαχθεί στη χώρα μας επικίνδυνα λαχανικά

Δεν έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα επικίνδυνα λαχανικά από την Ισπανία, τα οποία έχουν προκαλέσει σοβαρά περιστατικά γαστρεντερίτιδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού επισημαίνουν ότι το Escherichia coli (E. coli) που εντοπίστηκε στα αγγουράκια από την Ισπανία, είναι ένα βακτήριο με ραβδοειδές σχήμα, το οποίο αποτελεί μέρος της φυσικής χλωρίδας του εντέρου των θερμόαιμων ζώων και του άνθρωπου.

Το βακτήριο αυτό, το οποίο για τα ζώα είναι αβλαβές, στον άνθρωπο, κάποια στελέχη του, μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, με συμπτώματα όπως η διάρροια και, σε σπάνιες περιπτώσεις, αιμολυτική νόσο σε συνδυασμό με νεφρική ανεπάρκεια, ειδικά σε μικρά παιδιά, ανοσοκατασταλμένα άτομα και ηλικιωμένους.

Οι γερμανικές Αρχές απέδωσαν τις πολλαπλές τροφικές δηλητηριάσεις, που σημειώθηκαν στην χώρα τους, στην παρουσία συγκεκριμένου ορότυπου του βακτηρίου E. coli σε αγγούρια προέλευσης Ισπανίας. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα.

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει ενημερώσει τις επιχειρήσεις τροφίμων, σούπερ – μάρκετ, συνδέσμους, αγορές, κ.α., ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις για το θέμα αυτό και θα ενημερώνει τους καταναλωτές για κάθε νέα εξέλιξη αξιόπιστα και τεκμηριωμένα.

Συστάσεις

Για την αποφυγή γενικά φαινομένων τροφικής δηλητηρίασης, ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές να ακολουθούν τις ορθές πρακτικές υγιεινής κατά την προετοιμασία των γευμάτων.

Δηλαδή, πολύ καλό πλύσιμο των λαχανικών με άφθονο καθαρό νερό, ειδικά αυτών που θα καταναλωθούν ωμά και να φροντίζουν για την προσωπική τους καθαριότητα κατά την προετοιμασία του φαγητού, όπως και για την καθαριότητα του χώρου προετοιμασίας του.

Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ (www.efet.gr).

ΚΕΕΛΠΝΟ

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοινώθηκαν για το θέμα τα εξής:

Στις 22 Μαΐου 2011, η Γερμανία ανέφερε επιδημία γαστρεντερίτιδας από εντεροαιμορραγικό στέλεχος E.Coli, με συμπτώματα: ήπια πυρετική κίνηση, εμέτους, αιματηρή διάρροια και ως επιπλοκή την εμφάνιση ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου.

Στις 27 Μαΐου, οι γερμανικές αρχές ανέφεραν ότι έχουν καταγραφεί 276 κρούσματα με κλινική εικόνα ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου. Στην επιδημία αυτή, το 87% των κρουσμάτων είναι ενήλικες, με σαφή επικράτηση των γυναικών (68%).

Δύο ασθενείς με διάγνωση ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου έχουν καταλήξει. Οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στη Β. Γερμανία (κυρίως Αμβούργο, Β. Κ. Σαξωνία, Schleswig-Holstein), ενώ μεμονωμένα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην Δυτική και Ανατολική Γερμανία.

Η πηγή της επιδημίας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και η επιδημιολογική μελέτη είναι ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με την εκτίμηση κινδύνου που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Οι επίσημες Υγειονομικές Αρχές της Γερμανίας υποψιάζονται ότι μολυσμένα τρόφιμα ευθύνονται για την επιδημία. Οι τελευταίες έρευνες εστιάζουν στα ωμά λαχανικά.

Αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου των περιπτώσεων (σε 25 περιστατικά και 96 ελέγχους), που δόθηκαν από το Robert Koch Institut (RKI) και τις υγειονομικές αρχές του Αμβούργου, υποδηλώνουν σημαντική συσχέτιση ανάμεσα στη λοίμωξη και την κατανάλωση ωμής ντομάτας, φρέσκων αγγουριών και μαρουλιών.

Δείγματα από φρέσκα αγγούρια που εισάγονται από την Ισπανία στο Αμβούργο εξετάσθηκαν και βρέθηκαν θετικά στις τοξίνες Shiga (Shigatoxin E.Coli).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, το RKI και το Federal Institut for Risk Assessment (BfR) προτείνουν στους κατοίκους στη Γερμανία ν’ αποφεύγουν την κατανάλωση ωμής ντομάτας, φρέσκων αγγουριών και φυλλώδους σαλάτας, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, μέχρι να υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση. Συστήνονται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και κυρίως καλό πλύσιμο των ωμών λαχανικών.

Άλλα κράτη-μέλη που ανέφεραν περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας με ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο είναι: η Σουηδία ανέφερε 10 περιπτώσεις, το Ηνωμένο Βασίλειο 2 περιστατικά, η Δανία 3 περιστατικά, η Ολλανδία 1 περιστατικό. Να σημειωθεί ότι όλα τα κρούσματα αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στην Γερμανία.

Ελλάδα

Στην χώρα μας έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς για την διενέργεια ελέγχων με σκοπό την προστασία των πολιτών. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του έχει ενημερώσει τις επιχειρήσεις τροφίμων, σούπερ μάρκετ, αγορές κ.α. για τους σχετικούς προληπτικούς ελέγχους.

Με εντολή του υπουργείου Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ αποστέλλει οδηγίες στις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και τους ιατρικούς συλλόγους της Χώρας και συστήνει επαγρύπνηση όλων των επαγγελματιών υγείας της χώρας, ώστε να διαγνώσουν έγκαιρα τις περιπτώσεις που συνδέονται με την επιδημία αυτή.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς με κλινική εικόνα γαστρεντερίτιδας, που συνοδεύεται από αιματηρή διάρροια, και που αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στη Β. Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και να δηλώνονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην χώρα μας δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, εφόσον μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα από το δίκτυο επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια ευρωπαϊκά δίκτυα με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της επιδημίας.
















Πηγή :http://www.iatronet.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΔΙΑ:Παράταση για το πρόγραμμα ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»


Η ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, φορέας διαχείρισης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, σας ενημερώνει ότι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανταποκρινόμενη στο αίτημα των υποψηφίων επενδυτών για περισσότερο χρόνο προετοιμασίας της υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», αποφάσισε την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων έως και 14 Ιουνίου 2011 και ώρα 14.00

Δείτε παρακάτω τη συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος για την καλύτερη ενημέρωσή σας:


Ημερομηνία  υποβολής προτάσεων  από 10 Μαρτίου έως  14 Ιουνίου 2011
Δικαιούχοι Υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους
Αντικείμενο δραστηριότητας
Α. Μεμονωμένες Υφιστάμενες  και Νέες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και των υπηρεσιών με ημερομηνία έναρξης πριν την 01.01.2010 .
Β. Υφιστάμενες και  Νέες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Εμπορικές επιχειρήσεις, με ημερομηνία έναρξης πριν την 01.01.2010. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή συμφώνου συνεργασίας κοινών ενεργειών με τουλάχιστον μία από τις επιχειρήσεις της ομάδας Α.
Γ. Υφιστάμενες μεγάλες  επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και των υπηρεσιών, με ημερομηνία έναρξης πριν την 01.01.2008. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή συμφώνου συνεργασίας κοινών ενεργειών με τουλάχιστον δύο από τις επιχειρήσεις της ομάδας Α.
Δ. Ομάδες (τουλάχιστον  τριών) υφιστάμενων ή / και νέων Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες πληρούν τις συνθήκες επιλεξιμότητας της περίπτωσης Α και υποβάλλουν και σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος.
Ύψος προϋπολογισμού
Από 30.000- 250.000 ευρώ. Ειδικότερα για τις υφιστάμενες ο προϋπολογισμός να μην ξεπερνά το 50% στον μέσο όρο τριετίας του τζίρου (ισχύει ο κανόνας de minimis)
Επιλέξιμες ενέργειες
1.Μηχανολογικός  Εξοπλισμός (έως 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
2.Δαπάνες  πληροφορικής / τηλεπικοινωνιών  (έως 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
3.Ενέργειες  σχεδιασμού, πιστοποίησης  και συμμόρφωσης  προϊόντων και  συσκευασίας (έως 80% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
4.Ενέργειες  (πλην μελετών) προβολής και προώθησης σε αγορές – στόχους (έως 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
5.Ενέργειες  Τεχνικής και Συμβουλευτικής  Υποστήριξης (έως 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού και μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ)
6.Ενέργειες  (πλην μελετών)  προστασίας ή απόκτησης  και χρήσης πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας  και μεταφοράς  τεχνογνωσίας σε  ευρωπαϊκό και  διεθνές επίπεδο.  (έως 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
7.Ενέργειες  ανάπτυξης εξειδικευμένου  προσωπικού και  ανθρωπίνων πόρων. (έως 10% του επιλέξιμου προϋπολογισμού)
Επιλέξιμες  δαπάνες από την  ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος
 ( 4-2-2011)
Επιδότηση έως 50%
45% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για μεμονωμένα Επιχειρηματικά Σχέδια της περίπτωσης (Α).
40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού στις μεγάλες επιχειρήσεις για Επιχειρηματικά Σχέδια περίπτωσης (Γ) και 50% του προϋπολογισμού για όλη την επικράτεια για τις ΜΜΕ» .
50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για Επιχειρηματικά Σχέδια των περιπτώσεων (Β) και (Δ)
Ιδία  συμμετοχή Δεν απαιτείται η εκ των  προτέρων απόδειξη της  Ίδιας Συμμετοχής στην επένδυση.
Διάρκεια υλοποίησης
18 μήνες με δικαίωμα 6μηνης παράτασης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΩΠΟΣ υπαρχει ελπιδα

 Εκδηλωσεις 2011 3/6 ΠΛΑΤΑΙΕΣ 4/6 ΟΙΝΟΦΥΤΑ 5/6 ΩΡΩΠΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

1η περιφερειακή συνάντηση χορευτικών στην Λιβαδειά

   

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαϊου 2011 η 1η περιφερειακή συνάντηση χορευτικών ομάδων Εκπ/κών Α/θμιας εκπ/σης στον προαύλιο χώρο του 7ου δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς.
Στην χορευτική συνάντηση συμμετείχαν με χορευτικά τους τμήματα ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, ο Σύλλογος Εκπ/κών Αθμιας Εκπ/σης Θήβας, ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας και ο σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Λιβαδειάς.
Η χορευτική ομάδα του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γεωργαντζά Κων/νου παρουσίασε χορούς της Θράκης.
Στην χορευτική συνάντηση παρευρέθη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ. Ν. Μπέτσιος καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου Φθιώτιδας κ. Ι. Αθανασίου.
Μετά την χορευτική παράσταση ακολούθησε γλέντι σε τοπική ταβέρνα με συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας.
Μετά από πρόταση του προέδρου του συλλόγου της Φθιώτιδας η 2η χορευτική συνάντηση θα γίνει την επόμενη χρονιά στη Λαμία.
Διαβάστε Περισσότερα »

KAI H ΘΗΒΑ ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Αρκετα ικανοποιητικη η συμμετοχη των θηβαιων πολιτων σημερα κυριακη 29 Μαιου στην κεντρικη πλατεια οπου ενωσαν την φωνη τους με ολες τις ευρωπαικες πολεις στον αγωνα εναντια του μνημονιου και της φτωχειας.   οι skliroi xeimones γλυκαναν με rock μελωδιες την ομορφη συγκεντρωση της θηβας.
thivaspor1.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ Εθνική στον 7ο όμιλο οι ομάδες της Βοιωτίας


Ο νέος χάρτης της Δ’ Εθνικής



Τα πρωταθλήματα των Ενώσεων, όπως και η Football League 2 ολοκληρώθηκαν και το Onsports σας παρουσιάζει το νέο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής που απαρτίζεται από 143 ομάδες.

Σύμφωνα με τα ίσχυσαν την περασμένη περίοδο, αναφορικά με την γεωγραφική κατανομή των ομίλων, αλλά και την προαποφασισμένη μετακίνηση των ομάδων των νησιών στον 8ο και τον 9ο όμιλο, το Onsports σας παρουσιάζει πως θα είναι η δομή των ομίλων τη νέα χρονιά. Ο καταρτισμός των ομίλων από την ΕΠΟ θα ανακοινωθεί στις 29 Ιουνίου, ωστόσο δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις. Εξάλλου, ο στόχος της μείωσης του αριθμού των σωματείων σε 140 επετεύχθη.

Στις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται όσες παρέμειναν στην κατηγορία, όσες κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή στις κατά τόπου ΕΠΣ, αλλά και όσες υποβιβάστηκαν από τη Football League 2. Στις τελευταίες βρίσκονται και όσες εγκατέλειψαν τη… μάχη στα μέσα της χρονιάς, δηλαδή η Αγία Παρασκευή και ο Κεραυνός Κερατέας. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες από αυτές τις 143 ομάδες θα δηλώσουν τελικά συμμετοχή, καθώς η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σε σχέση με την περσινή περίοδο, υπάρχει μόνο μια προαποφασισμένη αλλαγή, στον 8ο και τον 9ο όμιλο. Όπως γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια, οι ομάδες των νησιών μεταφέρονται κάθε χρόνο σε άλλο όμιλο. Ετσι, τα σωματεία από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο θα μεταφερθούν στον 9ο όμιλο, ενώ αυτά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα αγωνίζονται στον 8ο όμιλο.

Αναλυτικά οι δέκα όμιλοι της Δ’ Εθνικής για την περίοδο 2011-12:
1ος ΟΜΙΛΟΣ (14 ομάδες)
ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ: Έβρος Σουφλίου, Α. Ε. Νέας Χηλής
ΕΠΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: Ελπίδα Σαππών, Αετός Αρριανών
ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ορφέας Ξάνθης, Α. Ε. Ποντίων Ευμοίρου, Ηρακλής Ν. Ζυγού
ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Α. Ε. Πιερέων 2004, Ορφέας Ελευθερούπολης, Άρης Ακροπόταμου
ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ: Προσοτσάνη, Α. Ε. Αμπελοκήπων.
ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ: Μ. Αλέξανδρος Ν. Ζίχνης, Εθνικός Σιδηροκάστρου
2ος ΟΜΙΛΟΣ (14 ομάδες)
ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Απόλλων Αρναίας, Νέα Καλλικράτεια, Διγενής Λακκώματος
ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Μακεδονικός, Οδυσσέας Κορδελιού, Εθνικός Σοχού, Καμπανιακός, Αχιλλέας Τριανδρίας, Ολυμπιακός Κυμίνων, Δόξα Πενταλόφου
ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ: Α. Ο. Κιλκισιακός, Δόξα Χέρσου, Εθνικός Ν. Αγιονερίου
ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΠΑΟΚ Γιάννιτσών
3ος ΟΜΙΛΟΣ (16 ομάδες)
ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΦΑΣ Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Νίκη Αγκαθιάς, Λευκάδια, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Όλυμπος Λεπτοκαρυάς, Ακαδημία Πλαταμών
ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Φ.Σ. Κοζάνη, Εθνικός Βατερού, Α. Ε. Περδίκκα
ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Πυρσός Γρεβενών, Γρεβενά Αεράτα
ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Ακρίτας Αχλάδας
ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΑΓΣ Καστοριάς, Α. Ο. Κάστωρ, Αστραπή Μεσοποταμίας
4ος ΟΜΙΛΟΣ (14 ομάδες)
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πυργετός, Ελασσόνα, Αμπελωνιακός
ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΑΟ Καρδίτσας, Μουζάκι, Ταυρωπός
ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Πύρασος, ΓΣ Αλμυρού
ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Αγρότης Λιανοκλαδίου, Καμένα Βούρλα
ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: ΑΠΟΚ Βελούχι
ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: Διαγόρας Πολυδρόσου
ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Θύελλα Πετρωτού, Εθνικός Καστρακίου
5ος ΟΜΙΛΟΣ (15 ομάδες)
ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ολυμπος Κέρκυρας, Κασσιώπη
ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Θεσπρωτός, Αστέρας Παραποτάμου
ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αστέρας Ρόκκα, Πίνδος Κόνιτσας
ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Οδυσσέας Νυδρίου, Πρέβεζα, Μεσοπόταμος, Εθνικός Φιλιππιάδας
ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ: Φιλοθέη Αρτας, Ομόνοια Πέτρας
ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΑΕ Μεσολόγγι, Ναυπακτιακός Αστέρας, Αμφίλοχος
6ος ΟΜΙΛΟΣ (14 ομάδες)
ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ: Εικοσιμία
ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Τσιλιβή
ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ: Ατρόμητος Λάππα, Αχαϊκή, Τριταιϊκός, Διαγόρας Βρραχνέικων, Θύελλα Πατρών
ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ: Αστέρας Αμαλιάδας, ΠΦΟ Πανόπουλου
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εράνη Φιλιατρών, Πάμισος, ΑΟ Σπερχογείας
ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Σπάρτη, Ολυμπιακός Γυθείου
7ος ΟΜΙΛΟΣ (15 ομάδες)
ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Βρασιές, Τεγέα
ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Ενωση Μιδέας, Παναργειακός, Πόρος, Ερμής Ερμιονίδας
ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ατρόμητος Χιλιομοδίου
ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Λουκίσια, Χαλκίδα, Κύμη
ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Θήβα, Δάφνη Ερυθρών, Ενωση Ασπρα Σπίτια
ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μανδραϊκός
8ος ΟΜΙΛΟΣ (12 ομάδες)
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ: Ελπιδοφόρος, Αιγάλεω, Φωστήρας, Αγιαξ Ταύρου, Νέα Ιωνία, ΑΟ Περιστερίου, Αγία Παρασκευή, Τράχωνες, Μελίσσια
ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ΑΕ Κως
ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Μύκονος, Πανναξιακός
9ος ΟΜΙΛΟΣ (15 ομάδες)
ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Κερατσίνι, Ατρόμητος Πειραιά, Ελλάς Ποντίων, Ολυμπιάδα
ΕΠΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τριγλία Ραφήνας, Αήττητος Σπάτων, Κορωπί, Ολυμπιακός Λαυρίου, Αχαρναϊκός, Κεραυνός Κερατέας, Κυανούς Αστέρας Βάρης
ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ: Αιολικός, Ηρακλής Ατσικής
ΕΠΣ ΧΙΟΥ: ΑΕ Μικρασιατική
ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ: Καρλόβασι
1Οος ΟΜΙΛΟΣ (14 ομάδες)
ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ: Μινώταυρος
ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Επισκοπή, Ρέθυμνο, Ασή Γωνιά
ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΠΑΟ Κρουσσώνα, Γιούχτας, Ατσαλένιος, Ασίτες, Ηρόδοτος, Πατούχος, Ολυμπιακός Χερσονήσου, Ζαρός
ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Ιεράπετρα, Αγιος Νικόλαος
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ