Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

"Εθνικό Φασκελόμετρο" το νέο παιγνίδι στο διαδύκτιο ''ρίξε μια μούτζα''

Ένα παιχνίδι, που θα γίνει ανάρπαστο από τους απανταχού “Αγανακτισμένους” που έχουν ούτως ή άλλως την τάση να “στολίζουν” τη Βουλή με... φάσκελα, έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, και ονομάζεται.. πώς αλλιώς; “Εθνικό Φασκελόμετρο”!
Στην ιστοσελίδα www.vouleftis.gr,εμφανίζεται το εν λόγω παιχνίδι, στο οποίο απεικονίζεται το ελληνικό κοινοβούλιο και οι εξής επιλογές...

Ανάλογα με την αγανάκτηση καθενός, με το πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού, μπορεί να ρίξει μονό ή και διπλό φάσκελο στη Βουλή.

Κι όσοι νιώσετε ντροπή για τη “βεβήλωση” του - θεωρητικά - ιερού αυτού χώρου για την άσκηση της Δημοκρατίας, θα το ξεπεράσετε μάλλον γρήγορα, αρκεί να παρατηρήσετε στο κέντρο της οθόνης σας, με πόση ταχύτητα ανεβαίνουν σε αριθμό τα φασκελώματα, πράγμα που σημαίνει, ότι δεν είστε ο μόνος που ξεσπάει με αυτόν τον τρόπο την απογοήτευσή του για την πολιτική σκηνή.














Πηγή :http://www.cosmos
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως ξύπνησε αυτός ο άνθρωπος !!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γέφυρες στην Εθνική οδό κρησφύγετα των απαγωγών Ακραίφνιο,Μαλακάσα..





Οι γέφυρες στις υποθέσεις απαγωγών φαίνεται ότι αρχίζουν ν' αποτελούν χρήσιμο όσο κι απαραίτητο χώρο "δουλειάς" για τους δράστες. Υπενθυμίζεται πως κάτω από γέφυρα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στο ύψος του Ακραίφνιου Βοιωτίας είχαν αφεθεί τα λύτρα της πολύκροτης απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Στον ίδιο οδικό άξονα και κάτω από γέφυρα, αλλά αρκετά παρακάτω, δεν κατατέθηκε αυτή τη φορά ο κεφαλικός φόρος, αλλά ...

κρατήθηκε ο 67χρονος καρδιολόγος, μέχρι να παραδοθούν τα λύτρα και να μεταφερθεί για ν' αφεθεί ελεύθερος ακόμη πιο κάτω, στο ύψος του Καπανδριτίου.
Το τελευταίο θύμα της απ' ότι φαίνεται καλά οργανωμένης συμμορίας, πέρασε σχεδόν 24εφιαλτικές ώρες στα χέρια τους, με μοναδικό στέγαστρο τη μικρή και δύσκολα προσβάσιμη στο κάτω μέρος της γέφυρα του παράδρομου της εθνικής οδού στο ύψος της Μαλακάσας, έχοντας ως μοναδικό προστατευτικό μέσο ένα νάιλον μουσαμά για να κάθεται ή για να τυλίγεται ώστε να προστατευθεί ιδίως το βράδυ, από το κρύο και από την υγρασία!
Το προστατευτικό κάλυμμα βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες κι έχει μεταφερθεί για περαιτέρω εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, χωρίς πάντως μέσω αυτού ν' αναμένονται σημαντικά για την πορεία της έρευνας αποτελέσματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κασιμάτης: «Το άρθρο 120 έχει ήδη ενεργοποιηθεί».



Ο μεγαλύτερος Συνταγματολόγος αυτή τη στιγμή στη χώρα κ. Γ. Κασιμάτης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει στις παραγρ. 2,3 και 4, τα εξής:....


«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

Η δήλωση αυτή του κ. Κασιμάτη καλύπτει πλέον νομικά κάθε συγκέντρωση, όπως αυτές στις πλατείες της χώρας και κάθε διαδήλωση που στόχο έχουν την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης η οποία έχει παραβιαστεί  από την κυβέρνηση με την υπογραφή του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, όπως εξάλλου καταγγέλλουν όλοι οι Συνταγματολόγοι.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πιο πάνω διατάξεις όχι μόνο έχει το δικαίωμα ο κάθε Έλληνας να αντισταθεί, αλλά επιπλέον θα τιμωρηθούν και όσοι τυχόν έχουν σφετεριστεί ή θα σφετεριστούν τη λαϊκή κυριαρχία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια μέτρα ανακοίνωσε ο Βενιζέλος για τους στρατιωτικούς

Μία σειρά μέτρων υπέρ των στρατιωτικών που έχουν να φροντίσουν άτομο με ειδικές ανάγκες,μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα,ένστολες γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και διευκολύνσεις σε φοιτητές στελέχη των ΕΔ ,ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ε.Βενιζέλος. Αν και δεν έχουν δοθεί όλες οι λεπτομέρειες των μέτρων και της εφαρμογής τους η γενική κατεύθυνση φαίνεται θετική.

Οι διευκολύνσεις – μέτρα που εφαρμόζονται με την απόφαση Βενιζέλου είναι:

α. Διευκολύνσεις σε μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα, σχετικά με την εκτέλεση υπηρεσιών και την απαλλαγή από τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις.

β. Διευκολύνσεις σε στελέχη που προστατεύουν ΑΜΕΑ (σύζυγο ή τέκνα) σχετικά με την εκτέλεση υπηρεσιών και την απαλλαγή από τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις.

γ. Διευκολύνσεις σε συζευγμένους πολύτεκνους ή με ένα τουλάχιστον ανήλικο τέκνο στρατιωτικούς σχετικά με την εκτέλεση υπηρεσιών και την απαλλαγή από τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις.

δ. Διευκολύνσεις σε στελέχη που υπόκεινται σε διαδικασία ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε θέματα λήψης ειδικών αδειών απουσίας και απαλλαγής από την εκτέλεση υπηρεσιών.

ε. Μέτρα διευκόλυνσης για τις οικογένειες των στελεχών που αποβιώνουν ή καθίστανται ανάπηροι, για την τακτοποίηση διαδικαστικών διοικητικών και οικονομικών θεμάτων.

στ. Παραμετροποίηση του δικαιώματος στέγασης των στελεχών στα στρατιωτικά οικήματα των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και δικαίωμα στέγασης κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και ανεξαρτήτως μοριοδότησης των παρακάτω κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού:

(1) Σε όσους έχουν σύζυγο ή παιδί ΑΜΕΑ.

(2) Στις πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες.

(3) Στις μονογονεϊκές οικογένειες με ένα τουλάχιστον ανήλικο τέκνο.

(4) Στο προσωπικό που στελεχώνει θέσεις υψηλής ευθύνης και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας.

ζ. Παραμετροποίηση του δικαιώματος παραθερισμού του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού στα αντίστοιχα κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων και δικαίωμα παραθερισμού κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και ανεξαρτήτως μοριοδότησης των παρακάτω κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού:
(1) Σε όσους έχουν σύζυγο ή παιδί ΑΜΕΑ.

(2) Στις οικογένειες στελεχών που απεβίωσαν εν υπηρεσία.

(3) Στις μονογονεϊκές οικογένειες.

(4) Στις πολύτεκνες οικογένειες.

η. Απαλλαγή του στρατιωτικού προσωπικού μετά από την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας διανυκτέρευσης.

θ. Θέματα χορήγησης στο γυναικείο στρατιωτικό προσωπικό 5μηνης άδειας κύησης-τοκετού, με αποδοχές, η οποία πέραν του τρίτου τέκνου προσαυξάνεται κάθε φορά κατά 2 μήνες.

ι. Θέματα χορήγησης στο στρατιωτικό προσωπικό (άρρεν και θήλυ) 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, με αποδοχές, η οποία σε περίπτωση πολύδυμης κύησης αυξάνεται κατά 1 μήνα για κάθε τέκνο πέραν του ενός, ενώ σε περίπτωση απόκτησης τρίτου τέκνου και άνω η άδεια ανατροφής αυξάνεται κατά 3 μήνες για κάθε τέκνο.

ια. Θέματα χορήγησης στο στρατιωτικό προσωπικό (άρρεν και θήλυ) 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου λόγω υιοθεσίας, με αποδοχές.

ιβ. Διευκολύνσεις σε στελέχη με οικογενειακές υποχρεώσεις με τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας για παρακολούθηση των σχολικών επιδόσεων των τέκνων τους.

ιγ. Θέματα χορήγησης φοιτητικής άδειας απουσίας έως και 20 ημερών ανά ημερολογιακό έτος σε στελέχη που φοιτούν σε ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς η Αυστρία έβγαλε 19 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα


Η κα Φέκτερ θεωρεί πως πρέπει να τους εξηγηθεί αυτό που συμβαίνει, δηλαδή ότι "μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει 19.000.000 ευρώ σε τόκους και δεν έχουμε χάσει ούτε ένα λεπτό".

Την πραγματικότητα σχετικά με τη "βοήθεια" προς την Ελλάδα, ότι δηλαδή κανείς δεν της χαρίζει χρήματα αλλά της δανείζει, και μάλιστα εισπράττοντας γι αυτό όχι και ευκαταφρόνητους τόκους, παραδέχεται η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στην έγκυρη αυστριακή εφημερίδα "Βίνερ Τσάιτουνγκ" (εκδότης η Αυστριακή Δημοκρατία).

Αναφερόμενη στο πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι φόβοι των Αυστριακών ως προς τη συμμετοχή της χώρας τους στην οικονομική "βοήθεια" προς την Ελλάδα, εναντίον της οποίας καταφέρεται σε καθημερινή βάση η αυστριακή Ακροδεξιά, η κ. Φέκτερ θεωρεί πως πρέπει να τους εξηγηθεί αυτό που συμβαίνει, δηλαδή ότι "μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει 19.000.000 ευρώ σε τόκους και δεν έχουμε χάσει ούτε ένα λεπτό, δανείζουμε τα χρήματα, δεν τα χαρίζουμε", όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ακόμη, ότι θα κόστιζε περισσότερο να αφεθούν αυτά τα κράτη (σ.σ. όπως η Ελλάδα) να χρεοκοπήσουν και αυτό θα συνιστούσε μια "οικονομική και κοινωνική καταστροφή", ενώ σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει κρίση του ευρώ, αλλά κρίση υπερχρεωμένων κρατών.

Στη μεγαλύτερη έκτασή της, η συνέντευξη αναφέρεται στην επιδίωξη της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών να πετύχει έναν μηδενισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού της χώρας της μέχρι το 2015, κάτι που η ίδια τονίζει ως πολύ σημαντικό διότι, όπως σημειώνει, στην περίπτωση της Ελλάδας διαπιστώνεται ότι το υπέρογκο χρέος οδηγεί μια χώρα στα όρια της χρεοκοπίας.

Ενδεικτικό των σημερινών δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου, σε σχέση με την αποκαλούμενη κρίση χρέους της Ελλάδας, είναι η προβολή "των θετικών ενδείξεων για συμφωνία σε νέο πακέτο στήριξης" και για φήμες περί συναίνεσης της Γερμανίας για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, κάτι που δέχτηκαν με ανακούφιση οι αγορές, όπως παρατηρεί η εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ".

Αναφερόμενη σε συνάντηση αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιέννη, με θέμα την εμπλοκή των επενδυτών στην οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, η "Βίνερ Τσάιτουνγκ" επισημαίνει πως η αποκαλούμενη "Πρωτοβουλία της Βιέννης" θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Ελλάδας, κάτι που προϋποθέτει, όπως σημειώνει, ότι οι πιστωτές οικειοθελώς θα δέχονταν την παράταση της πληρωμής των ομολόγων, για όσο θα διαρκέσει ένα νέο τριετές πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα.

Για επικείμενη εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, κάνουν λόγο δημοσιεύματα στις εφημερίδες "Κουρίρ", "Σάλτσμπουργκερ Νάχριχτεν", όπως και στην "Κλάινε Τσάτουνγκ", όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται δήλωση εκπροσώπου του Όλι Ρεν, σύμφωνα με την οποία πρόκειται άμεσα να ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας και ότι "έχει σημειωθεί πρόοδος".

Η "Κλάινε Τσάιτουνγκ" δημοσιεύει και συνέντευξη υψηλόβαθμου στελέχους της μεγάλης αυστριακής τράπεζας "Μπανκ Αούστρια", στην οποία ο Στέφαν Μπρούκμπαουερ θεωρεί πως η λύση στην ελληνική κρίση έγκειται στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τρόπο ώστε τα επιτόκια δανεισμού να μην επιβαρύνουν πλέον τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Ασκώντας κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Μπρούκμπαουερ χαρακτηρίζει κοντόφθαλμες τις δηλώσεις του, και σημειώνει πως θα ήταν φρόνιμο να μην οξύνεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση, ενώ συμπληρώνει χαρακτηριστικά πως "εν τέλει το πρόβλημα είναι δικό μας και όχι των Ελλήνων, εμείς έχουμε πολύ περισσότερα να χάσουμε, το ρίσκο για μας είναι τεράστιο".
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Εξαφάνιση ηλικιωμένου...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρεκόρ Ευρώπης από Σταθελάκο και Λέτκα

Δύο νέα ρεκόρ Ευρώπης, αλλά και 41 εθνικά ρεκόρ, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος αθλητών με... αναπηρία που διοργάνωσε η ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, Πασχάλης Σταθελάκος, περίπου τέσσερις μήνες μετά την κατάκτηση δύο μεταλλίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, κατέρριψε το ρεκόρ Ευρώπης στη σφαίρα (κατηγορία 40) με 12 μέτρα και 12 εκατοστά. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 12 μέτρα από τη διοργάνωση της Νέας Ζηλανδίας.

Ακόμη, στο μήκος ανδρών (κατηγορία 35), ο Ιωάννης Λέτκας σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης με 3 μέτρα και 80 εκατοστά. Όσον αφορά στον Παναγιώτη Μανέτα, στο πένταθλο (κατηγορία 36), σημείωσε επίδοση που ισοδυναμεί με νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ, αλλά αναμένεται η επιβεβαίωση της βαθμολογίας από την παγκόσμια ομοσπονδία (IPC).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση ριζότου από ΕΦΕΤ


Στην ανάκληση ριζότου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αφού ανιχνεύθηκε υψηλή συγκέντρωση καδμίου…
Συγκεκριμένα, το ριζότο θαλασσινών με την επωνυμία «Ριζότο με θαλασσινά kallimanis», το οποίο διακινήθηκε από την Ελβετική “Crop’s” στην Ελληνική επιχείρηση «Γ.Καλλιμάνης ΑΕ».
Οι αριθμοί παρτίδας στους οποίους εντοπίστηκε πρόβλημα, είναι οι L00352 και L01066.
Στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, καλούν όσους έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήραν τον Κ. Τζαβάρα με τις ντομάτες!...

Mε τις ντομάτες πήραν τον βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής περνούσε μπροστά από το γνωστό μαγαζί του Μπαϊρακτάρη. Τότε κάποιος άρχισε να φωνάζει «κλέφτες!».
Πριν καλά καλά προλάβει να αντιδράσει ο βουλευτής, είχαν δεχθεί αυτός, αλλά και...
 η φρουρά του ντομάτες, πατάτες, σουβλάκια και άλλα... φαγώσιμα.
press-gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούνται επειγόντως αιμοπετάλια

Ο μικρός Αθανάσιος Κοτοπούλης, παιδί της συναδέλφου Κούλας Μητσιάκη, που εργάζεται στα ΕΛΤΑ, νοσηλεύεται με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα στο Νοσοκομείο ''ΜΗΤΕΡΑ'' και χρειάζεται επειγόντως αιμοπετάλια από 40 δότες, προκειμένου να στηριχθεί αιματολογικά μετά την εγχείρηση.
Όποιος είναι δότης αιμοπεταλίων ή δότης αίματος, μπορεί να απευθυνθεί στο τμήμα Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο τηλέφωνο 2132088000 , να κλείσει ραντεβού για την χορήγηση.
Όποιος εκδηλώσει επιθυμία για προσφορά, να αναφέρει ότι είναι για τον Αθανάσιο Κοτοπούλη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν οι χιλιανοί ανθρακωρύχοι επισκέφθηκαν το... Προεδρικό Μέγαρο!


Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το πρωί οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι οι οποίοι συγκλόνισαν πέρυσι την παγκόσμια κοινή γνώμη όταν παγιδεύτηκαν στα έγκατα της γης για να ξαναδούν το φως μετά από 69 ημέρες.

Τους ανθρακωρύχους υποδέχθηκε ο γραμματέας προεδρείας και τους ξενάγησε στους χώρους του προεδρικού Μεγάρου.

Οι ανθρακωρύχοι έφθασαν στην Ελλάδα, με τις οικογένειές τους, προσκεκλημένοι της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας (ΕΛΜΙΝ).

Οι ανθρακωρύχοι φαίνεται πως ενθουσιάστηκαν με το προεδρικό μεγαρο. Μάλιστα από την χαρά τους έριξαν και τις πορτοκαλάδες που έπιναν στο χαλί, κατά λάθος φυσικά. Και μετά κοιτούσαν τι έκαναν!





Κοιτούσαν τα κειμήλια ενώ τα επεξεργάζονταν απορρημένοι αρκετές φορές απο τι είναι φτιαγμένα.Ενώ λίγα λεπτά αργότερα ένας άλλος έπιανε όλα τα κειμήλια του μεγάρου και τα εξέταζε για να δει την... χώρα προέλευσης τους!














Υπήρξε και μια στιγμή που έφερε σε αμηχανία τον γραμματέα της προεδρίας. Όταν ο ίδιος τελείωσε το καλωσόρισμα όλοι μαζί φώναξαν ένα σύνθημα δυνατά μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο. “ Χιλή Χιλή μεταλλωρύχοι της Χιλής”.





Στις 13:00 επισκέφθηκαν το  Μουσείο της Ακρόπολης παρουσία του υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου. Ενώ αργότερα θα γευματίσουν μαζί με τον υπουργό στο Μουσείο.






Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουν για τα Χανιά όπου θα παραμείνουν πέντε ημέρες.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 10 συνενώνονται σε 2 δημόσιοι φορείς πρόνοιας στην Στερεά



alt
Την ενοποίηση των δημόσιων φορέων πρόνοιας, που από 91 γίνονται 22 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με στόχο, όπως αναφέρει, την επίτευξη οικονομίας κλίμακας, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού και πόρων. Σε κάθε διοικητική περιφέρεια θα υπάρχουν ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για άτομα με Αναπηρία και ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για το Παιδί και την Οικογένεια.
 Ειδικότερα, στις 13 διοικητικές περιφέρειες, τα 72 ΝΠΔΔ προστασίας ΑμεΑ συνενώνονται σε 13, με έναν ενιαίο οργανισμό, ο οποίος θα εκδοθεί με Π.Δ. για τη «Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας με Αναπηρία (ΟΚΦΑμεΑ)». Τα 19 ΝΠΔΔ προστασίας παιδιού συνενώνονται σε εννέα, με έναν ενιαίο οργανισμό, ο οποίος θα εκδοθεί με Π.Δ. για τη «Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού και Οικογένειας (ΟΚΦ Παιδιού και Οικογένειας)». Στο σύνολο της χώρας συνενώνονται 91 Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας σε 22 Οργανισμούς Κοινωνικής Φροντίδας. Οι υφιστάμενες μονάδες θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως παραρτήματα του ενιαίου Οργανισμού με εξειδικευμένο αντικείμενο και οι θέσεις απασχόλησης ενσωματώνονται στο νέο φορέα.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  τα 10 NΠΔΔ συνενώνονται σε 2:
α.ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Παιδιού και Οικογένειας
β.ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑμεΑ
1. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Λαμίας
2. Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας
3. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας
4. Θεραπ. Χρ. Παθήσεων Εύβοιας
5. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Εύβοιας
6. Θεραπ. Χρ. Παθήσεων Φθιώτιδας
7. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φθιώτιδας
8. Κέντρο Στήριξης ΑΜΕΑ ’Αμφισσας
9. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αιτωλοακαρνανίας
10. ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Με τρακτέρ θα υποδεχθούν τον Σκανδαλίδη στην Λαμία...


Όχι με λουλούδια, αλλά με τρακτέρ στην είσοδο της Λαμίας αναμένεται να υποδεχθούν οι αγρότες της Φθιώτιδας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη, την πόλη προκειμένου να μιλήσει στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το "καλάθι" των αγροτικών προϊόντων της Στερεάς.

Οι αγρότες πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν τις αποζημιώσεις για τα πλημμυρισμένα χωράφια από τον ΕΛΓΑ και αυτό φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να συνοδεύσουν τον υπουργό μέχρι τις πνιγμένες καλλιέργειές τους στον κάμπο της Λαμίας από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παίρνουν τα όπλα απο τους Εθνοφύλακες φοβούνται ταραχές;;


Την αφαίρεση του οπλισμού των Μονάδων Εθνοφυλακής της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε η κυβέρνηση και ήδη το μέτρο εφαρμόζεται με την ειδοποίηση των εθνοφυλάκων να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα τους. Είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που αφαιρείται από την Εθνοφυλακή ο οπλισμός της σε αυτές τις περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία και τα Σκόπια και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για επικείμενη δραστηριοποίηση μονάδων του UCC, ειδικά στην δυτική Μακεδονία.
Η αφαίρεση του οπλισμού γίνεται εξαιρετικά εσπευσμένα και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παραδίδονται τα πυρομαχικά (που θα απαιτούσαν προετοιμασία υποδοχής και ειδικές συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης, αλλά μόνο τα όπλα των Εθνοφυλάκων.
Ήδη οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές επιδίδουν σημειώματα ή επικοινωνούν απ'ευθείας με τους Εθνοφύλακες και τους καλούν να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα που τους είχε εμπιστευθεί το κράτος για να υπεραπίσουν το πάτριο έδαφος ως τελευταία γραμμή άμυνας ή για την οργάνωση αντάρτικων μονάδων στα μετόπισθεν. Πολύ πρόσφατα στην δεκαετία του '90 είχαν οργανωθεί κοινές περιπολίες Εθνοφυλάκων με μονάδες του Ε.Σ. για να αποτρεπεί η μαζική είσοδος συμμοριών από την γειτονική Αλβανία.
Η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται ότι συνδέεται με τους φόβους που υπάαρχουν για ανεξέλεγκτες ταραχές σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή την οικονομική κρίση, ακόμα και σχεδίων εκτροπής.
Χαρακτηριστική είναι η θέση που εξέφρασε στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Γιώργος παπανδρέου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Παρασκευή. Όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά σύμφωνε με πληφορίες του defencenet.gr: "Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και αυτό διαβρώνει τα πάντα. Κανείς δεν πιστεύει τίποτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καταλαβαίνετε ότι ψάχνει για σωτήρες, πηγαίνει στη βία" .
Το defencenet.gr έχει απευθύνει ερώτημα στο υπουργείο για τους λόγους αφαίρεσης του οπλισμού και αναμένει απάντηση.
defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις εποχικών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης



Την Παρασκευή δόθηκε η έγκριση έγκριση από την αρμόδια υπουργική επιτροπή, και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα, να ξεκινήσουν να τρέχουν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 2.200 εποχικών υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Παράλληλα, από το υπουργείο προχώρησαν στην κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και περιφερειακή ενότητα. Η απόφαση αφορά την πλήρωση θέσεων, ώστε να...
καλυφθούν ανάγκες τοπικών υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς. Σύμφωνα με την κατανομή, θα προσληφθούν 151 Π.Ε. Γεωπόνοι- τομεάρχες δακοκτονίας (ελλείψει αυτών τεχνολόγοι φυτικής παραγωγής), 35 Δ.Ε. αποθηκάριοι και 2.014 εργατοτεχνίτες όπως παγιδοθέτες, ψεκαστές, παρασκευαστές, δειγματολήπτες, μεταφορείς κ.α. Οι προκηρύξεις των θέσεων θα γίνονται σταδιακά ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών ανά νομό και θα ακολουθείται η διαδικασία του ΑΣΕΠ για τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Στην κάθε προκήρυξη ξεχωριστά θα καθορίζεται η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων. Όσοι επιλεγούν ως τομεάρχες δακοκτονίας και αποθηκάριοι θα απασχοληθούν για διάστημα έξι μηνών, ενώ η απασχόληση των εργατοτεχνιτών θα γίνεται με ημερομίσθια ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιφερειακής ενότητας. Όλοι οι υποψήφιοι ανεξαρτήτως κατηγορίας ενδιαφέροντος, θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Σημειώνεται ότι ενδέχεται, μόνο για τις θέσεις των εργατοτεχνιτών, να μην εκδοθούν προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, αλλά ανακοινώσεις από τις περιφερειακές ενότητες, με τις οποίες οι υποψήφιοι θα καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αχαΐας,Βοιωτίας,  Έβρου, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Ρεθύμνης, Φθιώτιδος, Χαλκιδικής, Χίου, είναι ενδεικτικά κάποιες από τις (πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας) που θα προκηρύξουν θέσεις για τους εν λόγω εποχικούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ!!​!!!!!

Συνέχεια αποκαλύψεων για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας!


Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.



Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.



Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.


Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.


Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.


Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.


Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.


Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.


Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.



Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια

Χημικός, Γεωπόνος

ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας

Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τηλ. 242109 3290,
Διαβάστε Περισσότερα »

24ωρο λουκέτο στα ΑΕΙ...


Σε 24ωρη αναστολή των εκπαιδευτικών και διοικητικών λειτουργιών των ΑΕΙ όλης της χώρας προχωρεί σήμερα η ΠΟΣΔΕΠ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν... περιέλθει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Με απόφασή της, η διοικούσα επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ ξεκινάει επίσης σήμερα, σε συνεργασία με τους συλλόγους μελών ΔΕΠ, εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για τα οικονομικά και τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πανεπιστημιακοί, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για συστηματική προσπάθεια απαξίωσης και συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Η ΠΟΣΔΕΠ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για την υποβάθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου, που εκδηλώνεται καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής λειτουργίας, εξαιτίας της δραστικής μείωσης της χρηματοδότησης, που αγγίζει το 50% του τακτικού προϋπολογισμού.

Η ΠΟΣΔΕΠ, που, όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, έχει ζητήσει από τον Ιανουάριο συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, χωρίς να έχει γίνει το αίτημά της δεκτό, ζητεί:

* Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον διορισμό των ήδη εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις και τα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων.

**Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων.

**Ανακοίνωση του αριθμού των συμβάσεων του Π.Δ. 407/80 για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ώστε τα τμήματα να διαμορφώσουν πρόγραμμα σπουδών.

**Εναρξη της συζήτησης για νέο ειδικό μισθολόγιο των πανεπιστημιακών, με ένταξη των επιδομάτων στο βασικό μισθό.

**Δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τις θεσμικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια και δέσμευση της υπουργού ότι δεν θα το φέρει για ψήφιση σε θερινό τμήμα της Βουλής.
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Ελικωνίων:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή


Ο Σύλλογος Ελικωνίων καλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 και ώρα 12 :00 το πρωί στην πλατεία Ζερικίου όλους τους φίλους του Ελικώνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση ενός ακόμη Αιολικού Πάρκου στις κορυφές του Ελικώνα και στη θέση Μεγάλη Λούτσα .

Λέμε ΝΑΙ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με σωστό σχεδιασμό, αλλά λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή του δάσους .

Σας καλούμε να συζητήσουμε για το μέλλον του τόπου μας και για το πώς θα προστατέψουμε τα βουνά μας από την καταστροφική επιδρομή κερδοσκοπικών εταιρειών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:« ΙΩΝΙΚΑ 2011 »

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας, η Ημερίδα Στίβου με την επωνυμία « ΙΩΝΙΚΑ 2011 » που διοργάνωσε ο Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας  Ιωνίας και το Κέντρο Πρόληψης  χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Νέας Ιωνίας «ΙΡΙΔΑ», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).
Ο Αθλητικός Κολυμβητικός ¨Όμιλος ( Α.Κ.Ο. ) Λιβαδειάς συμμετείχε στους παραπάνω αγώνες με 5 αθλητές & αθλήτριες.
Ο Μίγας Κωνσταντίνος , σε μια εξαιρετική κούρσα , με χρόνο 1’.29 τερμάτισε στην 1η θέση στα 600μ. στην κατηγορία των ΠΠ-Α’ εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του για τους Πανελλήνιους αγώνες στην κατηγορία του.

Ο Κολομτσάς Λουκάς με χρόνο 18’.38 τερμάτισε  στην 3η θέση στα 150μ. στην κατηγορία ΠΠ-Α’ .
Ο Καθάριος Λουκάς με χρόνο 51’.36 τερμάτισε επίσης στην 3η θέση στα 400μ. στην κατηγορία Ανδρών.
Ο Μύθης Ανδρέας αγωνίστηκε επίσης στην κατηγορία Ανδρών , στα 100μ. τερματίζοντας στην 6η θέση με χρόνο 11’.23 ενώ η Μενεγάτου Μαριάννα σε μια άτυχη στιγμή, έκανε άκυρη εκκίνηση με αποτέλεσμα να ακυρωθεί στα 300μ. στην κατηγορία ΠΚ-Α’
Ο Σύλλογος συγχαίρει τους αθλητές για τις επιτυχίες τους. Προπονητής της αγωνιστικής ομάδας Στίβου είναι ο Σκαπέτης Δημήτρης και την αποστολή συνόδευσε ο έφορος στίβου Μίγας Ιωάννης.

Το Δ. Σ. του Α.Κ.Ο.Λιβαδειάς

.
Βράβευση των νεαρών αθλητών από τον Πρωταθλητή Ευρώπης κ. Γιώργο Παπαβασιλείου
Μιλάμε μαζί του για τον αθλητισμό, επιμένει πως «το ποδόσφαιρο είναι για το χρήμα, τα παιδιά δεν ασχολούνται σήμερα με το στίβο μιας και δεν έχουν κίνητρα όπως δηλαδή να μπούνε σε σχολές, δεν υπάρχουν χρήματα».
Τέλος, προτρέπει τα παιδιά να κάνουν αθλητισμό και «όποιος αντέχει τις θυσίες … και πρωταθλητισμό!»





/aliartos-spor.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Θ. Τουσιάδης:Τι γίνεται με τα νοσοκομειακά απορρίμματα?


Στις 30 Μαΐου από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Θ. Τουσιάδη του συνδυασμού ' Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος' κατατέθηκε προς τον κ. Περιφερειάρχη η παρακάτω ερώτηση με θέμα την διαχείριση των νοσοκομειακών απορριμμάτων

«Τον τελευταίο καιρό συζητείται και πάλι , για πολλοστή φορά, ένα θέμα του οποίου η λύση απαράδεκτα καθυστερεί επί πολλά χρόνια. Είναι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πιστεύω ότι η σωστή, υγειονομικά και οικονομικά, διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια είναι κάτι το επείγων γιατί εκτός των άλλων θα αρχίσει σύντομα και η επιβολή υψηλών προστίμων από την Ε.Ε. εφ' όσον το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Στο πλαίσιο αυτής της συνολικής αντιμετώπισης τού προβλήματος τής διαχείρισης των απορριμμάτων εντάσσεται και το πολύ σοβαρό ειδικό πρόβλημα τής διαχείρισης των νοσοκομειακών απορριμμάτων τα οποία περιέχουν και μολυσματικά αλλά και ραδιενεργά υλικά εξ αιτίας των οποίων, η μη τήρηση των προβλεπόμενων ειδικών αυστηρών κανόνων υγιεινής , εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον γενικότερα.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης

Σήμερα, πού συγκεντρώνονται τα ιατρικά απορρίμματα από τις νοσοκομειακές μονάδες και τις διάφορες άλλες υγειονομικές μονάδες; Ποιος τα μεταφέρει, πώς τα μεταφέρει, πού τα μεταφέρει ; Τι μεθόδους διαχείρισης νοσοκομειακών απορριμμάτων και αποβλήτων ακολουθούμε και πόσο ασφαλή είναι αυτά τα μέτρα; Τέλος , στην τελική μελέτη της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας ,θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη και ειδική μελέτη για την συλλογή την μεταφορά και την επεξεργασία των ιατρικών απορριμμάτων από όλες τις μονάδες υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος;»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΔΟΕ: "Υπάρχουν ενδείξεις σκανδάλου για την περιουσία του Άκη"



Το πόρισμα της Προανακριτικής θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, στις 6 Ιουνίου.

Όπως φέρεται να κατάθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο Νίκος Μαιτός, από την περιφερειακή διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, η έρευνα ανέδειξε μόνο… ενδείξεις και όχι αποδείξεις!

Σύμφωνα με τον μάρτυρα λοιπόν, στα χέρια τους έχουν μόνο ενδείξεις, που ενισχύουν όλα όσα ακούγονται γύρω από την ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και της οικογένειας του, και συγκεκριμένα - σύμφωνα με πληροφορίες -σημείωσε πως κάποιες συναλλαγές και εταιρείες γύρω από τις αγοροπωλησίες των ακινήτων από το 1999 και μετά, «κατά σύμπτωση» (;) έχουν να κάνουν με τα ίδια πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στο μεταξύ, στα χέρια των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής έφτασε το μεταφρασμένο, τμήμα της δικογραφίας με το κατηγορητήριο του εισαγγελέα του Μονάχου, ενώ, ήδη, έχουν λάβει την κατάθεση και την αγωγή του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού.

Την Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει και ο Ακης Τσοχαζόπουλος, και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και οι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, όπως και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Φιλιππίδης.

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΚΗ

Μπορεί οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ να μην εντόπισαν αποδείξεις για διακίνηση μαύρου χρήματος στον Άκη Τσοχατζόπουλο, παρά μόνο… «ενδείξεις», όπως κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο ελεγκτής του Σώματος, Νίκος Μαιτός, ωστόσο τα στοιχεία που έδωσε είναι άκρως σημαντικά!

Ο κ. Μαιτός λοιπόν (από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής), που έκανε φύλλο και φτερό την περιουσία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε πως εντόπισε 3 εμβάσματα συνολικού ύψους 7,5 εκ. ευρώ τα οποία φαίνεται ότι «φεύγουν» από υποκατάστημα της MORGAN STANLEY στην Ελβετία και καταλήγουν σε λογαριασμό της εταιρείας TORCASO στην Κύπρο και από εκεί σε λογαριασμό της ίδιας εταιρείας στην Ελλάδα. Σημειώνει δε πως τα συγκεκριμένα

εμβάσματα εκταμιεύτηκαν την περίοδο 1999 - 2000, την περίοδο δηλαδή, που υπογράφτηκε η σύμβαση για την προμήθεια των υποβρυχίων.

newsit


Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο ψαλίδι στο εφάπαξ Δημοσίου

alt
Οι δικαιούχοι εφάπαξ θα κληθούν να πληρώσουν την κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας. Μέση απώλεια 4.500 ευρώ για τους δικαιούχους. Εκκρεμεί πληρωμή 39.000 αιτήσεων για εφάπαξ

Η κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας θα "κοστίσει" κατά μέσο όρο 4.500 ευρώ στους δικαιούχους εφάπαξ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι μόνο εκείνοι που σπεύδουν τώρα να συνταξιοδοτηθούν αλλά και όσοι έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις, θα δουν το εφάπαξ τους μειωμένο κατά 10%.
Χαρακτηριστικό της οικονοµικής κατάστασης του Ταµείου (ΤΠΔΥ), όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των "Νέων", είναι ότι η διοίκησή του αδυνατεί να προβλέψει πότε θα καταβληθεί το εφάπαξ σε όσους υποβάλλουν φέτος αιτήσεις.
Σήµερα εκκρεµεί η πληρωµή 39.000 αιτήσεων για εφάπαξ -απαιτούνται 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ- και αυτή την περίοδο διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις του Σεπτεµβρίου του 2009.
Το ΤΠΔΥ, πέρα από την αδυναµία καταβολής του εφάπαξ, έχει να αντιµετωπίσει και το µεγάλο κύµα φυγής λόγω των ανατροπών στο Ασφαλιστικό.
Να σημειωθεί πως η µείωση του εφάπαξ προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα και είναι απαίτηση της τρόικας µετά την ολοκλήρωση των σχετικών αναλογιστικών µελετών.
Κύκλοι του Ταµείου, μάλιστα, επιβεβαίωναν ότι όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις για εφάπαξ κινδυνεύουν να πάρουν όχι µόνο µε µεγάλη καθυστέρηση την αποζηµίωση αλλά και µε περικοπές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει με απόφαση Σπυρόπουλου από 1η Ιουλίου το ΙΚΑ Ορχομενού



alt
Με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ Ορχομενού – όπως πληροφορούμαστε σήμερα - το Παράρτημα του ΙΚΑ Ορχομενού κλείνει οριστικά, παρά τις όποιες ενστάσεις ή αντιρρήσεις είχαν εκφραστεί σε κοινοβουλευτικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Η είδηση γεμίζει με αγανάκτηση την τοπική μας κοινωνία που βιώνει καθαρά πλέον – όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι αλήθεια – τις επιπτώσεις του Μνημονίου και στην καθημερινότητά του! Λέγεται πως θα έχουμε νεότερες αντιδράσεις, όμως, το επίσημο έγγραφο σημειωθεί πως το ΙΚΑ Ορχομενού θα λειτουργεί για ένα ακόμη μήνα και από 1η Ιουλίου οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα εξυπηρετούνται από το κεντρικό κατάστημα της Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πεζοπορία σήμερα στις γειτονιές της Θήβας!

Ο Φίλαθλος Επιμορφωτικός Όμιλος Θήβας (Φ.Ε.Ο.Θ.) διοργανώνει Οικογενειακή Βραδινή Πεζοπορία για όλες τις Ηλικίες την 1η Ιουνίου 2011 στη Θήβα.
Ο Φ.Ε.Ο.Θ. σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε Βραδινή Πεζοπορία τη Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
Ελάτε να υποδεχτούμε μαζί τον πρώτο μήνα του Καλοκαιριού περπατώντας στους δρόμους και γνωρίζοντας τις γειτονιές της πόλης μας.
Μία νέα δραστηριότητα στο Δήμο μας .
Τόπος συνάντησης: Δημοτικό Γήπεδο Θήβας
Ώρα Συγκέντρωσης: 8.30 μ.μ.
Έναρξη Πεζοπορίας: 8.45μ.μ.
Διαδρομή: Γήπεδο ,συνοικία Παλαιά Σφαγεία , Νέα Θήβα Συνοικισμός ,συνοικία Γούρνας , Κεντρική Πλατεία Θήβας (εδώ μας περιμένει παγωμένο τσάι). Και για όσους αντέχουν Κολωνάκι , Γήπεδο .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΡΟΥΛΑ ΓΚΙΖΙΛΗ 6932769488
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ 6977352316 
scoop.it/t/boeotian-culture
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία τμημάτων του ΙΕΚ Άμφισσας στη Λιβαδειά

Το δημόσιο ΙΕΚ Άμφισσας προγραμματίζει για την νέα σχολική χρονιά την λειτουργία δύο (2) ειδικοτήτων με έδρα τη Λιβαδειά. Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι ειδικότητες και οι ημερομηνίες έναρξης των προεγγραφών.
Περισσότερες πληροφορίες :
Ι.Ε.Κ. Άμφισσας
τηλ.: 22650 72024 (απογευματινές ώρες)
.scoop.it/t/boeotian-culture
Διαβάστε Περισσότερα »

Λυκόβρυση – Τραγωδία - Λήστές με “καλάσνικοφ” γάζωσαν τον 34χρονο ιδιοκτήτη που αντιστάθηκε.

- Προσπάθησε να τους εμποδίσει και του έριξαν πισώπλατα δυο σφαίρες
- Σοκαρισμένη η έγκυος στο δεύτερο παιδί τους σύζυγός του

Είχαν στήσει καρτέρι. Οι δυο αδίστακτοι ληστές -πιθανότατα αλλοδαποί- πήγαν με μια μηχανή έξω από το κοσμηματοπωλείο και περίμεναν τον άτυχο 34χρονο να έρθει να ανοίξει.

Οπλισμένοι με “καλάσνικοφ” και αποφασισμένοι για όλα μόλις είδαν τον κοσμηματοπώλη να βγάζει τα κλειδιά και να απενεργοποιεί το συναγερμό του επιτέθηκαν.

Πήγαν πλάι του και το είπαν να μην κινηθεί.

Γυμνασμένος, ψηλός (παλιός μπασκετμπολίστας) ο 34χρονος πίστεψε ότι μπορεί να τα βάλει μαζί τους. Ίσως δεν είχε δει το καλάσνικοφ, ίσως πίστεψε ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν.


Όλα δείχνουν ότι έγινε μάχη σώμα με σώμα. Το κατάστημα έχει ζημιές σχεδόν παντού. Ο 34χρονος αποφάσισε να μην παραδοθεί και οι δυο κρανοφόροι ληστές αποφάσισαν να τον σκοτώσουν.


Άνανδρα. Πισώπλατα. Ο νεαρός κοσμηματοπώλης δέχθηκε από πλάγια και πίσω δύο σφαίρες στο κορμί του. Σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.


Οι γείτονες κινητοποιήθηκαν μόνο όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό παρά το γεγονός ότι η Πλαστήρα αν και στο κέντρο της Λυκόβρυσης δεν είναι δρόμος με μεγάλη κίνηση.


Είδαν τους δυο ληστές να φεύγουν με τη μοτοσικλέτα. Πήγαν στο κοσμηματοπωλείο και αντίκρισαν την τραγική εικόνα.


Ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο. Ο 34χρονος κρατήθηκε όσο μπορούσε, οι γιατροί στο ΚΑΤ έδωσαν μάχη όμως οι αδίστακτοι ληστές δεν του είχαν δώσει κανένα περιθώριο πυροβολώντας τον σχεδόν εξ επαφής με το πολεμικό όπλο.


Ο 34χρονος ξεψύχησε στο νοσοκομείο.
Δυστυχώς άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών, ενώ η σύζυγός του εγκυμονεί το δεύτερο παιδί τους.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η γειτόνισσα του 34χρονου Ελένη Παυλίδη,  η οποία διατηρεί ψητοπωλείο ακριβώς δίπλα στο κοσμηματοπωλείο " του είχαν σίγουρα στήσει καρτέρι, λένε πως τον παρακολούθησαν με τις μηχανές απο το σπίτι του που βρίσκεται λίγο παρακάτω. Ο Γιώργος δεν πρόλαβε να ανοίξει καν την πόρτα όταν του επιτέθηκαν, αντιστάθηκε και αμέσως τον πυροβόλησαν. Ήταν ένα παιδί ευγενικό, καλόκαρδο, με μια κόρη 2 ετών και η γυναίκα του η Ελένη είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Πρέπει να δούμε τι μέτρα θα λάβουμε για την προστασία μας".
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 6 Ιουνίου σχεδιάζεται και στις 24-25 Ιουνίου εγκρίνεται νέο δάνειο για την Ελλάδα και εθελοντική επιμήκυνση του νέου χρέους


Κερδίζει έδαφος η λύση της χορήγησης νέου δανείου προς την Ελλάδα ύψους έως 80 δις ευρώ και όπως διαφαίνεται στην κρίσιμη σύνοδος κορυφής στις 24 και 25 Ιουνίου θα εγκριθεί η παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι οριστικό η Ελλάδα θα μείνει εκτός αγορών και το 2012 και το 2013 και πλέον εναποθέτει τις προσδοκίες της για το 2014.
Ήδη οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που συγκαλούνται από σήμερα στην Βιέννη θα εξετάσουν το ελληνικό ζήτημα με στόχο στις 24 και 25 Ιουνίου να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Στις 6 Ιουνίου στο Eurogroup θα σχεδιασθεί το πλαίσιο του νέου δανείου και στις 24 με 25 Ιουνίου θα εγκριθεί από την σύνοδο κορυφής.
Η χορήγηση νέου δανείου ύψους 80 δις ευρώ μπορεί να μην είναι επαρκής και να απαιτούνται 100 δις ευρώ αλλά τουλάχιστον αποτελούν μια λύση.
Ωστόσο στο σχέδιο δεν περιορίζεται μόνο στην χορήγηση νέου δανείου.
Στην Ευρώπη κατανοούν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μια αναδιάρθρωση μέσω επιμήκυνσης του παλαιού χρέους της
Στο πλαίσιο αυτό θα προταθεί ένα σχέδιο για την επιμήκυνση του παλαιού χρέους κατά 8 με 10 χρόνια.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει τις εξής παραμέτρους.
Ο βασικός πυλώνας της διάσωσης της χώρας παραμένει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Ωστόσο η νέα βασική παράμετρος που έρχεται να προστεθεί είναι ότι η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για την πιστή εφαρμογή των αποκρατικοποιήσεων θα ζητήσει από την ΕΕ και την Τρόικα να ενεργοποιήσει την διαδικασία επιμήκυνσης του παλαιού χρέους.
Η Ελλάδα σε αυτή την φάση δεν συζητά haircut δεν συζητά δηλαδή απομείωση ομολόγων ώστε να χάσουν οι δανειστές της χώρας.
Η Ελλάδα προτείνει την εθελοντική επιμήκυνση του παλαιού ελληνικού χρέους των 355 δις ευρώ με τις εξής 5 παραμέτρους.
1)Θα αποταθεί σε όλους τους κατόχους ομολόγων και θα τους ζητήσει αύξηση του χρόνου αποπληρωμής ή μεγάλη μείωση επιτοκίων στο 3% ή 3,5%.
Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι πρώτα να απευθυνθεί στους μεγάλους κατόχους ομολόγων δηλαδή την ΕΚΤ, τις ελληνικές τράπεζες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.
2) Θα αντικατασταθούν τα ομόλογα που λήγουν με νέα ομόλογα ή κατά την διαδικασία της λήξης ή και νωρίτερα με βάση τις συμφωνίες που θα υπάρξουν.
3)Ο χρόνος επιμήκυνσης θα είναι 8 με 10 χρόνια και θα αφορά οριζόντια όλα τα ομόλογα πλην των εντόκων και των πολύ μακροπρόθεσμων ομολόγων π.χ. 30 χρόνια.
4)Οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.
5)Η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα 6 μηνών από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί και η βασική στόχευση είναι το τελικό μοντέλο που θα υιοθετηθεί να είναι αυστηρά εθελοντικό.
Μεταξύ των σχεδίων που έχουν εξετασθεί είναι πως θα αντιδράσει το ελληνικό κράτος αν δεν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική διαδικασία επιμήκυνσης του χρέους.
Στο θέμα αυτό θα ζητήσει την παρέμβαση και καθολική συμμετοχή τόσο της ΕΚΤ όσο και των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών.
Βέβαια η ΕΚΤ μέχρι τώρα έχει ταχθεί κατά της επιμήκυνσης του χρέους φοβούμενη ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λάβει διαστάσεις καθώς και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα σπεύσουν να υιοθετήσουν ένα σχέδιο επιμήκυνσης του χρέους τους.
Όλο αυτό το πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει και αλλαγές στο μνημόνιο. Η τρόικα θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός νέου μνημονίου το οποίο θα είναι πιο αυστηρό ενώ θα τεθούν και σαφή χρονοδιαγράμματα. Στο νέο μνημόνιο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα περάσει σε μια ανεξάρτητη αρχή στην οποία θα συμμετέχει και η Τρόικα.


www.bankingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκικό ενδιαφέρον για το ΤΤ;

Η Τουρκική τράπεζα Ziraat Bankasi φέρεται να διαπραγματεύεται την αγορά του ποσοστού που θέλει να δώσει το ελληνικό κράτος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σύμφωνα με πληροφορίες του Newscode. Mάλιστα η Ziraat, που έχει δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα, είχε εκφράσει και το καλοκαίρι του 2010 το ενδιαφέρον της για αγορά ποσοστού στο ΤΤ.
Ταυτόχρονα αύριο αναμένεται να κυκλοφορήσει δημοσίευμα σε ελληνική εφημερίδα η οποία θα γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον της Τουρκίας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πάντως οι εργαζόμενοι του ΤΤ έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους, γεγονός που μπορεί να αναστείλλει το δημοσίευμα της εφημερίδας.







Πηγή :http://troktiko-blog.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΥ: Τα κινητά ίσως είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο

Η Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε σήμερα ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να θεωρείται "'ισως καρκινογόνα για τον άνθρωπο".

"Τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία συνεχίζουν να συσσωρεύονται, είναι αρκετά ισχυρά για να δικαιολογήσουν" μια τέτοια κατάταξη, δήλωσε ο Τζόναθαν Σάμετ, πρόεδρος της ομάδας εργασίας περίπου τριάντα εμπειρογνωμόνων από 14 χώρες οι οποίοι πραγματοποίησαν σύνοδο επί οκτώ ημέρες στη Λυών υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC).

"Η ομάδα εργασίας βάσισε αυτήν την κατάταξη (...) σε επιδημιολογικές μελέτες που δείχνουν έναν αυξημένο κίνδυνο γλοιώματος, μια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, που συνδέεται με τη χρήση ασύρματων τηλεφώνων", δήλωσε ο κ. Σάμετ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης Τύπου.

Η ομάδα αποφάσισε να κατατάξει τα φορητά τηλέφωνα στο επίπεδο 2B. Η ταξινόμηση πηγαίνει από το 1 (καρκινογόνο για τον άνθρωπο) στο 4 (πιθανώς μη καρκινογόνο για τον άνθρωπο), το επίπεδο 2 διαιρείται σε 2Α (πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο) και 2Β (ίσως καρκινογόνο για τον άνθρωπο ).

Η κατάταξη αυτή σημαίνει ότι "μπορεί να υπάρχει κίνδυνος, και ότι επομένως, πρέπει να παρακολουθούμε στενά τη σχέση μεταξύ κινητών τηλεφώνων και του κινδύνου για καρκίνο", πρόσθεσε ο Σάμετ.

Οι εμπειρογνώμονες έχουν αναλύσει όλες τις δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με το θέμα. Εκτίμησαν ότι αν υπάρχει ένας πιθανός σύνδεσμος για τα γλοιώματα και τα ακουστικά νευρινώματα, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν συμπεράσματα για τους άλλους τύπους καρκίνου.

Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Ουάιλντ, διευθυντή του CIRC, "είναι σημαντικό περαιτέρω έρευνες να διεξαχθούν για την εντατική χρήση, μακροπρόθεσμα, των κινητών τηλεφώνων".

"Εν αναμονή της διαθεσιμότητας τέτοιων πληροφοριών, είναι σημαντικό να ληφθούν ρεαλιστικά μέτρα για τη μείωση της έκθεσης (στην ακτινοβολία)", πρόσθεσε, αναφερόμενος στη χρήση των hands free καθώς και των sms.

Η ομάδα εργασίας δεν αποτίμησε τον κίνδυνο, αλλά αναφέρεται σε μια μελέτη βασισμένη στη χρήση του κινητού ως το 2004 που έδειχνε μια αύξηση κατά 40% του κινδύνου αύξησης των γλοιωμάτων μεταξύ των χρηστών που κάνουν μεγαλύτερη χρήση (την εποχή εκείνη είχε υπολογιστεί η χρήση του κινητού κατά μέσο όρο 30 λεπτά την ημέρα για 10 χρόνια).

Οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι μελέτησαν επίσης τους κινδύνους από τα άλλα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως τα ραντάρ, τους φούρνους μικροκυμάτων, τους σταθμούς εκπομπής ραδιοφώνου ή τηλεόρασης, ή την ασύρματη επικοινωνία, έκριναν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν ανεπαρκή σε αυτή την περίπτωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα γκαζάκια σε Ι.Χ..


Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστη στη 01:20 τα ξημερώματα, σε ένα Ι.Χ. που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Σκύρου 2, στη Χαλκίδα.

Στο σημείο έσπευσαν 5 άνδρες της Πυροσβεστικής με 2 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Το όχημα υπέστη υλικές ζημιές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 20:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο «τέλος» στην ανωνυμία των bloggers

«Τα blogs στο Διαδίκτυο δεν καταλαμβάνονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος… Αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα».

Την άποψη αυτή υιοθετεί σε γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, ακολουθώντας πιστά το πνεύμα των δύο παλαιότερων γνωμοδοτήσεων, που είχαν εκδώσει ο πρώην εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Γιώργος Σανιδάς, και στη συνέχεια ο σημερινός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Τέντες.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο κ. Κατσιρώδης θέτει και εκείνος τέλος στην ανωνυμία των bloggers, υιοθετώντας την παλαιότερη σχετική εγκύκλιο του κ. Σανιδά, την οποία έχει επικυρώσει και ο κ. Τέντες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σανιδάς, σε γνωμοδότησή του το 2009 ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα.
Και αυτό γιατί -τόνιζε ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου- τα blogs στο Ιnternet δεν καταλαμβάνονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη εγκύκλιο αναφερόταν πως για την άρση του απορρήτου δεν χρειάζεται να έχει προηγηθεί άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) ή οποιασδήποτε άλλης Αρχής.
Ακολούθησε στη συνέχεια η υπ’ αριθμ. 12/2009 γνωμοδότηση του κ. Τέντε, στην οποία ο σημερινός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπογράμμιζε -μεταξύ άλλων- ότι για την επικοινωνία μέσω Internet «δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου», στις περιπτώσεις που αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα.

Με τις θέσεις αυτές συντάσσεται και ο κ. Κατσιρώδης με την υπ’ αριθμ. 9/2011 γνωμοδότησή του, με την οποία απαντά σε ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για το εάν ισχύουν οι δύο γνωμοδοτήσεις (9 και 12/2009) των κ.κ. Σανιδά και Τέντε, μετά την επικύρωση της οδηγίας 2008/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το νόμο 3917/2011 για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας και τη χορήγηση δεδομένων επικοινωνιών στις αρμόδιες αρχές.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Εναρξη θερινού Κινηματογράφου Σόνια



Με την ταινία, Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά, κάνει έναρξη προβολών ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος Σόνια την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011.
Η ταινία θα προβληθεί από 16-22 Ιουνίου και ώρα 9:00 μμ
Johnny Depp ….Jack Sparrow
Ian McShane ….Blackbeard
Penelope Cruz ….Angelica
Geoffrey Rush ….Hector Barbossa
ΠΛΟΚΗ
Ο κάπτεν Τζακ Σπάροου μπλέκει σε νέες περιπέτειες, όταν συναντά την Αντζέλικα, μια γυναίκα από το σκοτεινό παρελθόν του. Σαστισμένος από την αναπάντεχη επανεμφάνιση της στη ζωή του, κι ενώ προσπαθεί να καταλάβει αν εκείνο που την τράβηξε κοντά του είναι η… ακαταμάχητη γοητεία του ή η σφοδρή της επιθυμία να ανακαλύψει την θρυλική Πηγή της Αιώνιας Νεότητας, ο Τζακ καταλήγει αιχμάλωτος του φοβερού και τρομερού Μαυρογένη, του κουρσάρου που τρέμουν όλοι οι πειρατές! Στα μάτια του Τζακ, ωστόσο, η πανούργα Αντζέλικα φαντάζει πολύ πιο επικίνδυνη από τον διαβόητο αρχιπειρατή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασφαλή για βρώση τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας

 σύμφωνα με την μελέτη Μιμίδη
Παρουσίαση των μελετών για τα υπόγεια νερά και τα αγροτικά προϊόντα



Ο Δήμος Θηβαίων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα την παρουσίαση των μελετών σχετικά με την Κατάσταση των υπόγειων νερών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων και την Διερεύνηση επιβάρυνσης αγροτικών προϊόντων από τοξικούς ρύπους στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων.

Ομιλητές και επικεφαλείς των ερευνητικών ομάδων ήταν ο κ. Δερματάς Δημήτρης, Επίκουρος Καθηγητής Ε.Μ.Π, Τμήμα Υδάτινων Πόρων και Περιβαλλοντικής Μηχανικής και ο κ. Μιμίδης Θεολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνολική αξιολόγηση για τα υπόγεια νερά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων αλλά και τα συμπεράσματα για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας όπου σύμφωνα με τον κ. Μιμίδη «τα τρία λαχανικά πατάτα, κρεμμύδι και καρότο, τα οποία διακινούνται από τον Καποδιστριακό Δήμο Θηβαίων προς τις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων είναι εντός των ορίων των βιβλιογραφικών μας πηγών για ασφαλή βρώση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Καλό Μήνα !!! Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 1 Ιουνίου...

1495: Η πρώτη καταγεγραμμένη παραγωγή σκοτσέζικου ουίσκι, από τον μοναχό Τζον Κορ.

1930: Ο Παναθηναϊκός νικά 8-2 τον Ολυμπιακό στη μεγαλύτερης έκτασης νίκη που έχει πετύχει ποτέ επί του αιώνιου αντιπάλου του.

1938: Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.

1941: Λήγει η Μάχη της Κρήτης, με την κατάληψη όλου του νησιού από τους Γερμανούς.

1967: Κυκλοφορεί το αριστουργηματικό άλμπουμ των Beatles «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band».

1973: Η χούντα των συνταγματαρχών προχωρεί στην κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα.


Γεννησεις

1265: Ντάντε Αλιγκιέρι, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Δάντης, εθνικός ποιητής της Ιταλίας. («Θεία Κωμωδία») [θαν. 14/9/1321]

1815: Όθων (Βίτελσμπαχ), ο πρώτος Βασιλιάς των Ελλήνων. [θαν. 26/7/1867]

1926: Μέριλιν Μονρόε, αμερικανίδα ηθοποιός. [θαν. 5/8/1962]


Θανατοι

1841: Νικολά Απέρ, γάλλος σεφ, που ανακάλυψε τη διατήρηση των τροφών δια της κονσερβοποίησης. [γεν. 17/11/1749]

1981: Χρηστάκης (Χρήστος Σύρπος το πραγματικό του όνομα), λαϊκός τραγουδιστής. [γεν. 1924]

2002: Κάκια Αναλυτή, ηθοποιός. [γεν. 1934]


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ