Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πράγματα που μας γερνούν…πριν την ώρα μας


Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι η πολύωρη ηλιοθεραπεία και το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο δέρμα και να μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτεροι απ’ ό,τι είμαστε πραγματικά.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες καθημερινές δραστηριότητες που μας «γερνούν». Σύμφωνα με το διευθυντή του κέντρου που ασχολείται με τη διαδικασία της γήρανση του UCLA, δρ. Gary Small, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που κάνουν το ρολόι του χρόνου να χτυπά γρηγορότερα απ’ όσο νομίζουμε.



Η υπερφαγία
Η υπερβολική κατανάλωση τροφής είναι σχεδόν σίγουρο ότι οδηγεί σε παχυσαρκία, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και άλλων ασθενειών.

Το να βλέπουμε τηλεόραση
Οι καθιστικές «δραστηριότητες», όπως το να παρακολουθούμε με τις ώρες τηλεόραση καθισμένοι στον αναπαυτικό καναπέ μας ή το να καθόμαστε πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Η άσκηση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που μπορεί να μας προσθέσει χρόνια ζωής μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου, ενώ ελαττώνει και τα επίπεδα στρες που είναι καταστροφικό για την καλή υγεία του οργανισμού μας.

Τρέξιμο
Παρόλο που 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων στην ενήλικη ζωή, ορισμένα είδη άσκησης επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Για παράδειγμα, το τρέξιμο καταπονεί τις αρθρώσεις ενώ υπάρχει και κίνδυνος για κατάγματα.

Η απομόνωση
Η αποφυγή των κοινωνικών συναναστροφών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα μακροζωίας και την ποιότητα ζωής. Σύμφωνα με μια έρευνα του Χάρβαρντ η κοινωνικοποίηση αυξάνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας.








http://kokoraki.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Την απόφασή του να προχωρήσει στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης την Πέμπτη γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, σε μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ανακοίνωσε ανασχηματισμό αλλά και ότι είναι έτοιμος να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή από τη Βουλή.

«Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, τον δρόμο του καθήκοντος» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Παραλλήλως, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χειρίστηκε την υπόθεση της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης με επικοινωνιακούς όρους.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι θα ζητήσει νέες προτάσεις συνεννόησης από τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, με σκοπό τη συγκρότηση μιας ενιαίας πρότασης για τη σωτηρία της χώρας.

Η δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου

«Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση.

Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας. Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων.

Με αφοσίωση η Κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας.

Και έχει μείνει η χώρα όρθια ανοίγοντας και προοπτικές μεγάλων αλλαγών.  Ζήτησα η προσπάθεια αυτή να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής  προσπάθειας.

Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό.

Έκανα συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση.

Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα. Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. 

Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.

Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για την πατρίδα, για την οικονομία, για τους πολίτες, για αξίες.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα.  Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την  Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό.

Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Είναι ώρα ευθύνης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δε δικαιούνται να αποφασίζουν υπουργοί που αύριο πάνε σπίτι τους


Χωρίς την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των δανειστών της χώρας, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μετρά την αντίστροφη μέτρηση της παραμονής του στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μπορεί να διαρρέει - σκοπίμως - ότι θα πέσει μαχόμενος, όπως φαίνεται όμως οι υπουργοί του είναι έτοιμοι, ακόμα και σ’ αυτές τις τελευταίες ώρες τους, να ικανοποιήσουν με νομοθετικές παρεμβάσεις όσα επιτάσσουν οι ξένοι πάτρωνες της χώρας, ίσως και άλλα συμφέροντα.
Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός με το διάγγελμά του - υπό τις δραματικές πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν σήμερα - κατέστησε υπηρεσιακό κάθε έναν από τους υπουργούς του.
Και είναι αυτή η πιο κρίσιμη ώρα, όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος οι απερχόμενοι να περάσουν - κρυπτόμενοι πίσω από την πρωτοφανή αναμπουμπούλα - τις πιο επιζήμιες για τη χώρα αποφάσεις.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει, να απορρίψει και να ακυρώσει αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, που θα υπογράψουν υπουργοί, ορισμένοι από τους οποίους κατηγορούνται ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αλλά και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να αποτρέψει με κάθε τρόπο τέτοια φαινόμενα, αν θέλει να διαφυλάξει τα τελευταία ψίχουλα της υστεροφημίας του.
Διαβάστε Περισσότερα »

33 πολίτες οι τραυματίες των επεισοδίων – Αστυνομικός με ακρωτηριασμένο δάχτυλο


http://www.newsit.gr/files/Image/15-06-11/resized/episodia_asthenoforo_609_355.jpgΤραυματίες, προσαγωγές, συλλήψεις και το κέντρο της Αθήνας …
να θυμίζει πεδίο μάχης. Είναι απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που αμαύρωσαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων.


29 άντρες και μια γυναίκα, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα, είναι οι τραυματίες των όσων συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν το κίνημα των Αγανακτισμένων Πολιτών «έπεσε» θύμα προβοκάτσιας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να συγκρουστούν με κουκουλοφόρους και να γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών, «απάντηση» στις βόμβες μολότοφ που έπεφταν παντού!



Τραυματίες υπάρχουν και από την πλευρά της Αστυνομίας. Ένας αστυνομικός έχασε ένα από τα δάχτυλα του, ενώ ένας άλλος υπέστη προσωρινή κώφωση όταν δέχτηκε επίθεση με πιστόλι κροτίδας.



Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 36 αστυνομικοί, δέκα από τους οποίους διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι με περιπολικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.



Μέχρι στιγμής, 16 άτομα έχουν συλληφθεί και oi 15 θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον εισαγγελέα, ενώ έχουν γίνει, συνολικά, και 26 προσαγωγές.



Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έσπασαν οι τζαμαρίες δύο καταστημάτων, οι επιγραφές δύο τραπεζών, τα ρολά ξενοδοχείου, τέσσερα στέγαστρα στάσεων, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στα πεζοδρόμια, τα οποία έσπασαν οι ταραξίες για να πετούν κομμάτια εναντίον των αστυνομικών.
 24ωρο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα γίνει αν παραιτηθεί η κυβέρνηση




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αναλαμβάνει ρόλο ρυθμιστή στην ανάδειξη νέας κυβέρνησης ή στη διαδικασία προσφυγής στις κάλπες, στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το άρθρο 38 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της, κατά το άρθρο 84.

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός της παραιτούμενης κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών -όπως δηλαδή ισχύει και στην περίπτωση του κυβερνώντος κόμματος-, τότε η συνέχεια προβλέπεται από το άρθρο 37παράγραφος 3 εδάφιο γ’.

Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής.

Αν δεν τελεσφορήσει, ο πρόεδρος της Βουλής παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και, αν δεν τελεσφορήσει και αυτή, τότε απευθύνεται στον αρχηγό του τρίτου κόμματος.

Σημειώνεται πως κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Εάν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και, σε περίπτωση αποτυχίας, αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Σε ένα δεύτερο σενάριο, που θα ήθελε την παραίτηση μόνο του πρωθυπουργού και όχι συνολικά της κυβέρνησης, τότε η συνέχεια καθορίζεται από την παράγραφο 2 του άρθρου 38.

Αναλυτικά, αν ο πρωθυπουργός παραιτηθεί, ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Η πρόταση γίνεται το αργότερο σε τρεις ημέρες από την παραίτηση…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΜΙΑ:Στους δρόμους οι Αστυνομικοί της Στερεάς τη Δευτέρα



Κάλεσμα στους ένστολους


Περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 10.00΄το πρωί στο αστυνομικό μέγαρο της Λαμίας.

Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών φορέων των Αστυνομικών:

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας, από κοινού με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιούν ένστολη Περιφερειακή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την 20-6-2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 στο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Λ. Αθηνών 188, με την συμμετοχή όλων των ενστόλων συναδέλφων και ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλη την ελληνική τοπική κοινωνία, με τα κάτωθι αιτήματα:
  • ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής
  • ΟΧΙ στην μείωση λειτουργικών δαπανών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις αστυνομικές υπηρεσίες.
  • ΟΧΙ στην καταδίκη τους σε υπολειτουργία
  • ΟΧΙ στην λεηλασία των εισοδημάτων των μισθωτών-ενστόλων
  • ΟΧΙ στην μείωση της πενιχρής αποζημίωσης για εργασία πέραν του πενθημέρου και νυχτερινά
  • ΟΧΙ στην υποβάθμιση των Υπηρεσιών ασφαλείας
  • ΟΧΙ στην περικοπή των συντάξεων και του εφάπαξ
  • Κάλυψη των τεραστίων κενών οργανικών θέσεων
      Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το  προσκλητήριο του αγώνα σήμανε πλέον  για όλους. Εμείς που είμαστε ταγμένοι από το σύνταγμα της χώρας να φυλάττουμε Θερμοπύλες και να αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια των πολιτών της πατρίδος μας ήρθε η ώρα να δώσουμε τον ύστατο αγώνα επιβίωσής μας σε εργασιακό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ενωμένοι μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. 

Η ανακοίνωση της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας
:


Η ΄Ενωση  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν ένστολη Περιφερειακή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την 20/6/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 στο μέγαρο της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Φθιώτιδας Λ . Αθηνών 188 με την συμμετοχή όλων των ένστολων συναδέλφων Αστυνομικών.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο  Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής
ΟΧΙ στην εκ νέου περικοπή των μισθών
ΟΧΙ στην μείωση των πενθημέρων και των νυχτερινών
STOP στις περικοπές

Αυξημένα κονδύλια για την ασφάλεια.

Αξιοπρεπείς συντάξεις.

Προσλήψεις νέων συναδέλφων.

Μεταρρύθμιση στην ΕΛ.ΑΣ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.
Η παρουσία όλων μας στην ανωτέρω  ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη για μια επιτυχή και δυναμική παρουσία κατά την οποία θα κριθούν πολλά για το μισθολογικό και εργασιακό παρόν και μέλλον μας καθώς και για την διασφάλιση των κεκτημένων μας.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ  Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίες απο τα σημερινά επεισόδια....

Διαβάστε Περισσότερα »

Γέροντας Παΐσιος: «Θὰ ἔρθει ἡμέρα ποὺ ὁ κόσμος θὰ σιχαθεῖ τοὺς πολιτικούς καί θα τούς κηνυγήσει…»!!!

Ἀργότερα, ἐπισκέφθηκα τὸ Γέροντα μαζὶ μ' ἕνα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στὰ τέλη Ὀκτωβρίου τοῦ 1993, καὶ τοῦ ἐξέφρασα τὴν ἀνησυχία μου γι' αὐτὰ ποὺ...
συμβαίνουν ἀπὸ τοὺς κυβερνῶντες στὴν πατρίδα μας. Ὁ Γέροντας ἀπήντησε : "Μὴ φοβᾶσαι. Ὁ Θεὸς δὲ θὰ ἐπιτρέψει νὰ γίνει κακό, ἀλλὰ θὰ γίνουν ὅμως πράματα καὶ θάματα ποὺ δὲ θὰ ἐξηγοῦνται μὲ τὴ λογική. Ὁ κόσμος θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς κυνηγήσει. Ὅπως ἕνα μπαλόνι φουσκώνει καὶ ξαφνικὰ σκάει, ἔτσι θὰ σκάσουν κι αὐτοί! Δὲν μπορῶ νὰ σοὺ πῶ πιὸ πολλά".
(Σέλ.425 από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών)

http://www.orthodoxia-ellhnismos.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑΝΔΡΑ:Θρήνος για επτάχρονη που πέθανε από ασφυξία



Άδοξο τέλος είχε ένα επτάχρονο κοριτσάκι , το οποίο άφησε την τελευταία του ...πνοή χθες το απόγευμα ενώ έπαιζε στο σπίτι του, στην οδό Αδαμάντιου Κοραή στη Μάνδρα Αττικής.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, το παιδί πιθανότατα έπαιζε με ένα υφασμάτινο κασκόλ, το οποίο όμως τυλίχτηκε στο λαιμό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει ασφυξία.
Ο πατέρας της μόλις αντελήφθη τι συνέβη μετέφερε την ανήλικη στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Μάνδρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπανδρέου: Ξεκινάω αύριο διαβουλεύσεις με τα κόμματα για οικουμενική κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό

- Θα έχει συγκεκριμένο ορίζοντα ζωής και συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών η νέα κυβέρνηση
- Θα επαναδιαπραγματευτεί το Μεσοπρόθεσμο και θα προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στη χώρα
- Κλειδί για τη δημιουργία Οικουμενικής η συμφωνία για συγκεκριμένες αλλαγές
- ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία λεπτά μετά την επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και όλα δείχνουν πως οι επόμενες ημέρες θα αλλάξουν για πάντα την πολιτική ζωή του τόπου όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Η πρόταση για Οικουμενική Κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και στην αρχή είχε αναφερθεί πως ήταν πρόταση του Αντώνη Σαμαρά. Αρκετή ώρα αργότερα, συνεργάτες του πρωθυπουργού διέρρεαν ωστόσο ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν της Ν.Δ. αλλά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η οικουμενική αυτή κυβέρνηση θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζωής και θα ασχοληθεί με συγκεκριμένη ατζέντα, τα οποία θα συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό σημαίνει στην ουσία ότι τα θέματα αυτά της ατζέντας της οικουμενικής είναι το κλειδί για ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα και θα κριθούν από τις ενέργειες για εκσυγχρονισμό της χώρας εάν θα είναι επιτυχημένη η Οικουμενική.

Πάντως, σύμφωνα με το αρχικό σενάριο που ήθελε την πρόταση να την κάνει ο κ. Σαμαράς, φέρεται να αντιπρότεινε στον πρωθυπουργό πως για τη σωτηρία της χώρας είναι απαραίτητη μία Οικουμενική Κυβέρνηση αλλά όχι με τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά όχι και τον εαυτό του. Αντίθετα, του πρότεινε να αναλάβει πρωθυπουργός ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και φυσικά τα μέλη της κυβέρνησης να είναι πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στη θέση αυτή, γιατί έχει χάσει τόσο την εμπιστοσύνη των αγορών όσο και των πολιτών. Ο Α.Σαμαράς του έθεσε ως απαράβατο όρο ότι η νέα κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί εκ νέου τους όρους του Μεσοπρόθεσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπανδρέου άκουσε όλες τις προτάσεις του κ. Σαμαρά και δεν σχολίασε τίποτα.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό πεδίο μέσω του διαγγέλματος που αναμένεται να κάνει και εν συνεχεία και ο κ. Σαμαράς θα κάνει διάγγελμα προς τους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε οποιαδήποτε μορφής συναίνεσης, τόσο ο κ. Καρατζαφέρης όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν δηλώσει ότι εάν ο κ. Σαμαράς αποδεχθεί, τότε και εκείνοι θα είναι παρόντες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Για "κοινωνική ανάφλεξη στην Ελλάδα" κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος



Τα πρακτορεία μεταφέρουν τα συνθήματα των διαδηλωτών: «Κλέφτες, προδότες. Πού πήγαν τα λεφτά; Τα μέτρα οδηγούν σε ανεργία, πείνα και φτώχεια»...

Με έκτακτα τηλεγραφήματα, πρωτοσέλιδα άρθρα και συνεχή ροή καλύπτουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι δικτυακοί τόπων ξένων μέσων και τα τηλεοπτικά δίκτυα τις... εξελίξεις στην Ελλάδα. Εκτενής αναφορά στη γενική απεργία, τις κινητοποιήσεις κόντρα στα νέα μέτρα λιτότητας που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις. Τα πρακτορεία μεταφέρουν τα συνθήματα των διαδηλωτών: «Κλέφτες, προδότες. Πού πήγαν τα λεφτά; Τα μέτρα οδηγούν σε ανεργία, πείνα και φτώχεια»...

«Οι Έλληνες διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία» είναι ο τίτλος του κεντρικού άρθρου στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης του BBC.

Το βρετανικό δίκτυο μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί στην Αθήνα, τις διαδηλώσεις, τα συνθήματα, τα δακρυγόνα, την παράλυση εξαιτίας της γενικής απεργίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αναφέρεται στην υποβάθμιση από τη Standard & Poor's, αλλά και τον κίνδυνο εσωκομματικής ανταρσίας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Πρώτο θέμα είναι οι εξελίξεις και η κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα στο δίκτυο Sky News, που μεταδίδει εικόνες από τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Αθήνα, καθώς και στο δικτυακό τόπο του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Ζωντανά πλάνα από την Ελλάδα μεταδίδουν διαρκώς το BBC, το αμερικανικό δίκτυο CNN, καθώς και το αραβόφωνο ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera.

«Νέα απεργία παραλύει την Αθήνα» γράφει στο σχετικό της άρθρο η ισπανική εφημερίδα El Mundo, η οποία έχει στο πρωτοσέλιδό της αντίστοιχες εξελίξεις στην Ισπανία, όπου χιλιάδες Καταλανοί «Αγανακτισμένοι» έχουν αποκλείσει το Κοινοβούλιο της Καταλονίας, προκειμένου να εμποδίσουν την ψήφιση πακέτου περικοπών, το οποίο κατέθεσε η τοπική κυβέρνηση.

Για τις κινητοποιήσεις κόντρα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα γράφει η El Pais, φιλοξενώντας φωτογραφίες από τις συμπλοκές.

Τα γαλλικά ειδησεογραφικά μέσα καταγράφουν εκτενώς τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στη σκιά της προειδοποίησης του οίκου Moody’s για το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των τριών κορυφαίων γαλλικών τραπεζών -της BNP Paribas, της Credit Agricole και της Societe Generale- λόγω της έκθεσής τους στην ελληνική κρίση χρέους.

Liberation, Figaro και Monde μεταφέρουν το κλίμα από την Αθήνα σε συνδυασμό με τις καυτές πολιτικές εξελίξεις. Τις εξελίξεις στη χώρα καταγράφει λεπτό προς λεπτό το ειδησεογραφικό δίκτυο France 24 μέσω live blog στο πρωτοσέλιδό του.

«Η Ελλάδα στην πλατεία κόντρα στη λιτότητα, η αβεβαιότητα για τη βοήθεια βυθίζει τις αγορές» γράφει στο δικτυακό της τόπο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, δίνοντας φωτογραφικό ρεπορτάζ και εικόνα από τα γεγονότα στην Αθήνα.

«Κλέφτες, προδότες», «Πού πήγαν τα λεφτά;» είναι τα κυρίαρχα συνθήματα που αναμεταδίδει το Reuters από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος.

«Τα μέτρα δεν οδηγούν πουθενά. Οδηγούν μόνο στην ανεργία, τη φτώχεια και την πείνα» λέει στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ένας 60χρονος συνταξιούχος από την πλατεία Συντάγματος. Συνεχής κάλυψη των γεγονότων και από το αμερικανικό Associated Press

greece-salonika.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή με χαλασμένο σπληνάντερο! Αμερικανοί πράκτορες του είχαν βάλει υδροκυάνιο και στη γαρδούμπα...




http://olympiada.files.wordpress.com/2011/06/0-53493300-13080775981.jpg?w=300&h=225Τα “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” αποκαλύπτουν άκρως απόρρητα έγγραφα του Σχεδίου “Πυθία Ι”…που είχε στόχο τη δολoφονία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.
To απόρρητο έγγραφο περιέχει αποσπάσματα Δελτίου Πληροφοριών που προέρχονται από Ρώσο Αξιωματούχο με φερόμενη πηγή..
 προέλευσης την FSB (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας).
«Ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB, που δραστηριοποιούνταν από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ. Κ. Καραμανλή, V. Putin και G. Parvanov κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε γεγονότα που οδηγούν σε σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Μια ιστορία με σεξ, γάμους, θανάτους και αγωγούς

διαβάστε ένα μικρό μυθιστόρημα από το taxalia:

Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran
η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).
Το άρθρο βρίσκεται εδώ

Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)

Ο κύριος που βλέπετε παρακάτω, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza

Στις 29 Ιουνίου 2007, ο κ.Μπράιζα, ρίχνει τη δεύτερη προειδοποιητική βολή, με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, προς Καραμανλή: “μην προχωράς με τον αγωγό”
Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος είναι αυτό:


ο Καραμανλής συνεχίζει να μην ακούει τους Αμερικανούς (και την Zeyno) !
Έτσι, στις 23 Αυγούστου 2007, ξεσπούν 170 πυρκαγιές σε μια νύχτα στην Πελοπόννησο, με δεκάδες νεκρούς (εδώ)
Πόνος, δάκρυ, θάνατος, καταστροφή και ….για όλα φταίει ο Καραμανλής (φυσικά).


Επειδή όμως, όλες οι ιστορίες έχουν happy end,
την ίδια μέρα, στις 23 Αυγούστου 2007, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno, που γνωρίσαμε παραπάνω και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στον Καραμανλή,
παντρεύεται στην Κωνσταντινούπολη, τον Matthew Bryza !

Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα !
kourdistoportocali.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση Αγανακτισμένων για προμήθεια ιατρικού υλικού

Η ομάδα ιατρικής περίθαλψης του κινήματος των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος κάνει έκκληση για προμήθεια ιατρικού υλικού, όπως γάζες και μαλόξ, προκειμένου να περιθάλψουν τους τραυματίες διαδηλωτές και να αντιμετωπίσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής πρότεινε ο Α.Σαμαράς στον Γ.Παπανδρέου

Κυβέρνηση κοινής αποδοχής αλλά με άλλον πρωθυπουργό πρότεινε ο Α.Σαμαράς στον Γ.Παπανδρέου κατά την εικοσάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, o πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα πρέπει να την στηρίξουν και οι δύο.

Αυτή η κυβέρνηση πάντα κατά τον κ.Σαμαρά θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί και το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Γ.Παπανδρέου δεν απέρριψε την πρόταση. Το ενδιαφέρον και το ενδεικτικό ίσως ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων είναι ότι μεταξύ των δύο αρχηγών κλείστηκε νέο τηλεφωνικό ραντεβού το απόγευμα.
Πηγή :http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με ελικόπτερο οι Ισπανοί βουλευτές στο Κοινοβούλιο



Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το πάρκο Σιουταντέλα, όπου βρίσκεται το κτίριο του Κοινοβουλίου, για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν βουλευτές, έριξαν σπρέι στα ρούχα τους, τους πέταξαν φλούδες από μπανάνες και έσπρωξαν μερικούς απ' αυτούς.

Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των διαδηλωτών και σχημάτισε ένα διάδρομο για να μπορέσουν να περάσουν οι βουλευτές.

Ο περιφερειακός πρωθυπουργός της Καταλονίας Αρτούρ Μας και αρκετοί άλλοι βουλευτές προσγειώθηκαν με ελικόπτερο μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης. 

Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να εμποδίσουν μια συζήτηση για τον περιφερειακό προϋπολογισμό, από τον οποίο αναμένεται ότι θα περικοπούν δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.

Δεν μας αντιπροσωπεύει κανένας", φώναζαν οι διαδηλωτές.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν τη νύκτα έξω από το πάρκο αφού η αστυνομία εκδίωξε από εκεί το προηγούμενο απόγευμα περισσότερους από 2.000 ανθρώπους. 

Στο μεταξύ, στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, στη βορειοδυτική Ισπανία, δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το περιφερειακό Κοινοβούλιο της Γαλικίας.

Το κίνημα διαμαρτυρίας, γνωστό ως 15-Μ ή "οι Αγανακτισμένοι", άρχισε στις 15 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν από τις τοπικές και περιφερειακές ισπανικές εκλογές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Ελλάδα

Με live καλύπτει τα γεγόνοτα λεπτό προς λεπτό το France 24.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Ελλάδα ενόψει της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή έχει γίνει πρώτο θέμα στους διαδικτυακούς τόπους των μεγαλύτερων διεθνών ΜΜΕ. Με live καλύπτει τα γεγόνοτα λεπτό προς λεπτό το France 24.
 
Από το πρωί η Ελλάδα και οι κινητοποιήσεις βρίσκονται στην πρώτη θέση της κεντρικής σελίδας του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου BBC:

"Χιλιάδες κόσμου στην Πλατεία Συντάγματος, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να προωθήσει τα νέα μέτρα του πάκετου στήριξης από το ΔΝΤ και την ΕΕ".
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι ανταποκριτές του BBC στην αστυνομική παρουσία, που τη χαρακτηρίζουν "πρωτοφανή".

"Νέα απεργία στην Ελλάδα, εν όψει των βαρβαρων μέτρων της κυβέρνησης", τιτλοφορεί το άρθρο του το Sky News, κάνοντας λόγο για χιλιάδες διαδηλωτές αλλά και τους χιλιάδες αστυνομικούς μπροστά από το Σύνταγμα.

Τo γαλλικό France 24 μεταδίδει Live όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με ανοιχτό chat για τους αναγνώστες της.

"Οι Έλληνες αρνούνται τα νέα μέτρα λιτότητας", γράφει στον τίτλο του το France 24.

Στις πρώτες θέσεις της κεντρικής του σελίδα φιλοξενεί τη σημερινή συγκέντρωση και το Al Jazeera,  κάνοντας λόγο για "παράλυση της χώρας" λόγω των απεργιών.

Το Russia Today τονίζει στην αναφορά του ότι "Οι Έλληνες διαδηλώνουν κατά του δεύτερου Μνημονίου και ζητούν εργασία".
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαδηλωτές εναντίον αναρχικών15.06.2011 | 13:44

Eπεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα  μετά τη μια το μεσημέρι την στιγμή που έφτασε στην Βουλή η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια και τότε συγκρούστηκαν με τους Αγανακτισμένους οι οποίοι προσπάθησαν να τους διώξουν. Από τα μικρόφωνα στην πλατεία Συντάγματος οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να μην φύγει από την πλατεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Αγανακτισμένοι κατέλαβαν το κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς


Αγανακτισμένοι πολίτες της Λαμίας πριν από λίγη ώρα, υπό καταρρακτώδη βροχή, έκαναν "ντου" και κατέλαβαν το κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κατά την είσοδό τους στο κτίριο, απειλήθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο, αλλά τελικά επικράτησε η σύνεση και μπήκαν ειρηνικά.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο της Περιφέρειας, όπου έχουν αναρτήσει πανό και αρνούνται να φύγουν.

Αλλά και οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Λαμίας, μετά από την πρωτοφανή συγκέντρωσή τους στην πλατεία Πάρκου, κάνουν και αυτοί πορεία προς την Περιφέρεια.










 
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πολιτικοί τριγμοί βουλιάζουν το Χρηματιστήριο


Με κατακόρυφη πτώση μετοχών και δεικτών και εκτόξευση των CDS σε νέα ιστορικά υψηλά πάνω από τις 1.700 μ.β. απαντούν οι ελληνικές αγορές χρεογράφων στον πολιτικό κίνδυνο που σηματοδότησε από χθες η αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη, την στιγμή που η έκτακτη συνάντηση του Πρωθυπουργού σε μια ώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φέρνει ακόμα πιο κοντά την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Το ελληνικό χρηματιστήριο "βουλιάζει" στο -3,70% γράφοντας νέα χαμηλά 14 ετών στις 1.220 μονάδες με τον τζίρο να παρουσιάσει σημαντική αύξηση στα 52 εκατ. ευρώ και το σύνολο του ταμπλό να δέχεται ισχυρές πιέσεις, εκτινάσσοντας στα ύψη την ανησυχία για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας.
Ο 20αρης σημειώνει πτώση 4,55% με τον τραπεζικό δείκτη να ακολουθεί ελεύθερη πτώση 5,46% και το σύνολο των τραπεζικών δεικτών να χάνει πάνω από 4% ακόμα και 7%. Η μετοχή της Εθνικής δέχεται ισχυρότατες πιέσεις με τις απώλειες να ξεπερνούν το 8,5% με κίνηση προς τα 4,40 ευρώ εν μέσω υψηλών συναλλαγών που ξεπερνούν τα 2,2 εκατ.τεμ. Πάνω από 4,5% οι απώλειες για την Alpha Bank που επιστρέφει στα 3 ευρώ με όγκο 820.000 τεμ., στο -5%, η Eurobank που προσεγγίζει τα 2,85 ευρώ, απώλειες 5% για την Πειραιώς στην τιμή των 0,96 ευρώ, στο -4,3% η Αγροτική που προσεγγίζει τα 1,10 ευρώ.
Έντονες ρευστοποιήσεις και για τις μη τραπεζικές μετοχές με την μετοχή του Ελλάκτωρα να υποχωρεί κατά 12% στα 1,92 ευρώ, την MIG να προσεγγίζει εκ νέου τα ιστορικά χαμηλά επιστρέφοντας με -6,5% στα 0,55 ευρώ, τον Μυτιληναίο να χάνει 6% στα 4,50 ευρώ και την ισχυρή κρατική τριάδα να χάνει πάνω από 3%. Στα 9,30 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, κάτω από τα 6 ευρώ επιστρέφει ο ΟΤΕ, προς τα 11,10 ευρώ κινείται η μετοχή του ΟΠΑΠ.
Ιδιαίτερα βαρύ το κλίμα και στο υπόλοιπο ταμπλό που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο ισοζύγιο κερδισμένων -χαμένων όπου μόνο 8 μετοχές επιτυγχάνουν να διαφοροποιηθούν θετικά έναντι 86 που υποχωρούν.
Η κατάσταση πλέον στο ελληνικό χρηματιστήριο τίθεται εκτός ελέγχου, σπεύδουν να σχολιάσουν χρηματιστηριακά στελέχη, με τις επικείμενες πολιτικές ανατροπές να θέτουν σε ευθεία αμφισβήτηση την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και κατ΄επέκταση την χρηματοδότηση της χώρας, εξέλιξη που οδηγεί στην έξοδο ακόμα και τα πιο ψύχραιμα χαρτοφυλάκια και έχει ανοίξει πλέον για τα καλά την είσοδο της αγοράς σε αχαρτογράφητες περιοχές.

Πηγή: newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτέθηκαν με αυγά στον πρωθυπουργό

Με αυγά, μπουκάλια και γιουχαΐσματα έγινε δεκτός ο πρωθυπουργός από τους «Αγανακτισμένους» πολίτες που διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στο αυτοκίνητο, ενώ επιχειρούσε να περάσει από την Ηρώδου Αττικού για να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα είχαν γίνει προσαγωγές διαδηλωτών που δεν άφηναν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ.Γείτονα να μπει στην Βουλή.

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει ειδική διαδρομή για να περνούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα, η οποία περνάει από τους παρακάτω δρόμους: Β. Γεωργίου, Ρηγίλλης και Β. Σοφίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάσταση πολιορκίας έξω από τη Βουλή

Χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες καταφτάνουν στο κέντρο της Αθήνας το οποίο από νωρίς το πρωί «φρουρείται» από πρωτοφανή αριθμό αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αποκλείσει όχι μόνο το κοινοβούλιο αλλά την περιοχή από το Καλλιμάρμαρο και την Λ. Αλεξάνδρας, τα Εξάρχεια και τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Τα τείχη από ψηλά κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί παντού προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς μικρές εστίες έντασης. Πριν λίγο επεισόδιο σημειώθηκε στην Β. Κωνσταντίνου στο ύψος της όταν διαδηλωτές εντόπισαν ομάδα βουλευτών που κατευθυνόταν προς το κοινοβούλιο. Τα ΜΑΤ επενέβησαν και έγιναν και οι πρώτες προσαγωγές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η γιαγιά του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Γκρούεφσκι έπαιρνε σύνταξη του ΟΓΑ!!!


Έλληνας, από την Αχλάδα Φλώρινας, ο παππούς του Νικόλαος Γρούιος, που πολέμησε και σκοτώθηκε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο.
Η γιαγιά του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Ν. Γκρούεφσκι έπαιρνε τη σύνταξη του ΟΓΑ από το ελληνικό κράτος στα Σκόπια, όπου ζούσε, αφού ήταν Ελληνίδα!!! Ο παππούς του Νικόλαος Γρούιος, το όνομα του οποίου έχει, σκοτώθηκε το 1940 στα βουνά της Αλβανίας, πολεμώντας τους Ιταλούς εισβολείς. Μάλιστα το όνομά του είναι χαραγμένο στο ηρώο της Αχλάδας.
Κάτοικοι του χωριού δηλώνουν κατηγορηματικά: "Είμαστε Έλληνες. Αυτοί, που δηλώνουν "Μακεδόνες", μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού". Όταν τελείωσε ο εμφύλιος σπαραγμός στην Ελλάδα, η γιαγιά και ο πατέρας του Ν. Γκρούεφσκι κατέβηκαν στα Σκόπια. Οι γονείς του χώρισαν, όταν όταν αυτός ήταν σε πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλωσε με τη μητέρα του, η οποία αυτοχαρακτηριζόταν ως φανατική "Μακεδόνισσα".
http://www.katoci.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Tο νομοσχέδιο για τους εθελοντές πυροσβέστες


Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης απέστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, το σχέδιο νόμου για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εθελοντών πυροσβεστών προκειμένου να συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο,.
Στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου προβλέπονται:
α. Οι εθελοντές πυροσβέστες παρέχουν τις υπηρεσίες τους τιμητικά και άμισθα σε εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς και κλιμάκια.
β. Οι εθελοντές πυροσβέστες (άνδρες – γυναίκες) προέρχονται από πολίτες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και έχουν ηλικία 18 έως 65 ετών και καλή κατάσταση υγείας. Δεν μπορούν να αποκτήσουν την ιδιότητα αυτή όσοι έχουν τελεσίδικα καταδικαστεί για εγκλήματα, σύμφωνα με τα ισχύοντα για την πρόσληψη του πυροσβεστικού προσωπικού.
γ. Οι εθελοντές εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά από πυροσβεστικούς υπαλλήλους και αφού πιστοποιηθεί η ικανότητά τους εγγράφονται στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντών Πυροσβεστών και εφοδιάζονται με ειδική κάρτα εθελοντή.
δ. Το 25% των κατατασσόμενων στο Πυροσβεστικό Σώμα προέρχεται από εθελοντές. Επίσης, στους εθελοντές πυροσβέστες παρέχεται το δικαίωμα εισόδου σε πρατήρια και λέσχες των Σωμάτων Ασφαλείας.
ε. Σε περίπτωση ατυχήματος που θα συμβεί κατά την εισαγωγική τους εκπαίδευση ή κατά την εκπλήρωση της αποστολής τους, οι εθελοντές πυροσβέστες καλύπτονται από το δικό τους ασφαλιστικό φορέα, το δε ατύχημα θεωρείται ότι έλαβε χώρα κατά την κύρια απασχόλησή τους και εξαιτίας αυτής. Επίσης με δαπάνη του Δημοσίου παρέχεται νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εθελοντές πυροσβέστες που είναι ανασφάλιστοι και νοσηλεύονται από αίτια που οφείλονται στην ενάσκηση των καθηκόντων τους.
Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εφαρμόζονται διατάξεις περί αστικής ευθύνης του Δημοσίου. Ακόμη προβλέπεται η σύσταση Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας για τους εθελοντές πυροσβέστες και επεκτείνεται η εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπουν την πρόσληψη στο Πυροσβεστικό Σώμα συγγενών πυροσβεστικών υπαλλήλων οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και εξαιτίας αυτής και στους εθελοντές πυροσβέστες.
στ. Καθιερώνεται η υποχρέωση των εργοδοτών να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους που είναι εθελοντές πυροσβέστες να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και προβλέπεται ότι ο χρόνος απασχόλησής τους σε πυροσβεστικά καθήκοντα, λογίζεται ως χρόνος απασχόλησης στην κύρια εργασία τους. Περαιτέρω, σε περίπτωση απασχόλησης του εθελοντή σε περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο εργοδότης απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ αυτού την οποία καλύπτει το Δημόσιο.
ζ. Οι εθελοντές προάγονται τιμητικά (και άμισθα) στους βαθμούς του εθελοντή αρχιπυροσβέστη και εθελοντή πυρονόμου με τη συμπλήρωση 5 ετών υπηρεσίας σε κάθε βαθμό.
η. Στους εθελοντές πυροσβέστες απονέμονται οι ηθικές και υλικές αμοιβές που απονέμονται στους επαγγελματίες πυροσβέστες. Επίσης χορηγείται εφάπαξ ειδική αποζημίωση στο εθελοντικό προσωπικό που έλαβε μέρος στην αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών και εκτεταμένων θεομηνιών.
θ. Η ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη αφαιρείται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για σοβαρούς λόγους υγείας ή λόγω ποινικής καταδίκης ή αντιπειθαρχικής συμπεριφοράς. Επίσης προβλέπονται περιπτώσεις αναστολής της ιδιότητας του εθελοντή πυροσβέστη ιδίως για την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, για λόγους σπουδών και σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας, ενώ σε περίπτωση διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων προβλέπονται οι ποινές της αναστολής και της αφαίρεσης της ιδιότητας του εθελοντή πυροσβέστη, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος.
ι. Οι Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στις Επαγγελματικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην περιοχή ευθύνης της οποίας εδρεύουν και διακρίνονται σε Εθελοντικούς Σταθμούς Α΄ και Β΄ Τάξης και εθελοντικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια, ανάλογα με τα πυροσβεστικά οχήματα και τους εθελοντές πυροσβέστες που διαθέτουν.
Οι Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί ιδρύονται σε ΟΤΑ, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι ΟΤΑ στην περιοχή των οποίων ιδρύονται Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες υποχρεούνται ιδίως να εφοδιάζουν τις Υπηρεσίες αυτές με πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμό, να εξασφαλίζουν τις απαραίτητες κτηριακές εγκαταστάσεις για τη στέγαση των Υπηρεσιών και να επισκευάζουν τα πυροσβεστικά οχήματα.
Περαιτέρω, προκειμένου να δοθούν κίνητρα δημιουργίας Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών προβλέπεται η παροχή επιπλέον επιχορήγησης μέχρι 20% από τις πιστώσεις του τακτικού ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη δράσεων πολιτικής προστασίας, στους ΟΤΑ στην περιοχή των οποίων λειτουργούν Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
ια. Στις αρμοδιότητες των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ανήκουν ιδίως η κατάσβεση των πυρκαγιών, η πρόληψη επέκτασής τους και η διάσωση εκείνων που κινδυνεύουν απ΄ αυτές, η αντιμετώπιση των κινδύνων και ζημιών που επέρχονται από πλημμύρες, καταρρεύσεις, θεομηνίες, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και η διάσωση και η παροχή συνδρομής σε εγκλωβισμένα άτομα λόγω τροχαίων και άλλων ατυχημάτων.
ιβ. Τέλος, θεσμοθετείται ειδική κατηγορία εθελοντών πυροσβεστών με τον τίτλο «Φίλοι του Πυροσβεστικού Σώματος». Τα μέλη της κατηγορίας αυτής (ηλικίας 15 ετών και άνω) παρέχουν υπηρεσίες σε υποστηρικτικές δράσεις και δεν συμμετέχουν στο επιχειρησιακό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρέθυμνο: Βίαζε και έκαιγε με κουτάλι το 4χρονο παιδί του!




Ένα τετράχρονο αγοράκι ινδικής υπηκοότητας κακοποιούνταν από τον 33χρονο πατέρα του, όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Το μικρό αγοράκι διαπιστώθηκε από τη δασκάλα του, στο νηπιαγωγείο Σπηλίου, ότι έφερε στο σώμα του μώλωπες αλλά και εγκαύματα.
Η εκπαιδευτικός ειδοποίησε τις Αρχές που άμεσα επιλήφθηκαν και διαπίστωσαν ότι ο πατέρας του τετράχρονου, μεταξύ άλλων, προκαλούσε εγκαύματα στο σώμα του παιδιού με ζεστό κουτάλι! Ο 33χρονος Iνδός συνελήφθη, ενώ φαίνεται ότι η μητέρα του παιδιού παρ’ ότι γνώριζε σιωπούσε υπό το φόβο των συνεπειών από τον σύζυγό της.
Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ενημέρωσαν τις αρμόδιες Κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ ιδιώτης ψυχολόγος ανέλαβε να στηρίξει το τετράχρονο αγοράκι. Ο πα-τέρας θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ όπως είναι φυσικό το θέμα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.
goodnet.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Κάλεσμα για κατάληψη της Περιφέρειας...


Από τους Αγανακτισμένους Πολίτες της Λαμίας

<<Εμείς οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
αποφασίσαμε στη λαϊκή μας συνέλευση και καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στη σημερινή μας κινητοποίηση για πορεία προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και κατάληψη αυτής.

Προσυγκέντρωση στην αρχή της οδού Ρήγα Φεραίου στην πλατεία Πάρκου την Τετάρτη 15 Ιουνίου ώρα 11.00 πμ.

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ>>

Στις 12:00΄ στη πλ. Πάρκου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες...
με κεντρικό σύνθημα: "ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ"
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποιήσεις με βήμα σημειωτόν για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς


Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την αποτροπή της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, αποφάσισαν δήμος και φορείς, που συμμετείχαν σε σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης στο Παλαιό Δημαρχείο. Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η απεργία της Τετάρτης και η απουσία επαρκούς συντονισμού, οδήγησαν στην αναστολή της απόφασης για κάθοδο στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη.
Αντί αυτού, αποφασίστηκε αντιπροσωπεία των φορέων με επικεφαλής το δήμαρχο Ν. Παπαγγελή να μεταβεί  το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα, όπου βρίσκεται η έδρα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και να συναντηθεί με το Διοικητή κ. Τομαρά (εφόσον βρίσκεται στο γραφείο του).
Η κάθοδος στο υπουργείο αναστέλλεται για την Τετάρτη 22 Ιουνίου, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία. Για το σκοπό αυτό ορίστηκε συντονιστικό όργανο με τη συμμετοχή των δημάρχων Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αλιάρτου και Διστόμου, της δημοτικής συμβούλου Γ. Πούλου και του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Βοιωτίας Β. Κρίκου.
Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για κλείσιμο υπηρεσιών και καταστημάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση των πολιτών, για τις επιπτώσεις που θα έχει η συρρίκνωση του Νοσοκομείου (κάποιοι  τη θεωρούν ήδη τελειωμένη υπόθεση).
Την πρόταση για Πανλεβαδειακή κινητοποίηση έκανε ο γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γ. Σιδέρης, αφού ξεκαθάρισε στους παρευρισκόμενους ότι το ραντεβού με τον υπουργό Α. Λοβέρδο θα πρέπει να θεωρείται αδύνατο.
Την παραίτηση των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων πρότεινε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Δ. Σπανούδη, εφόσον περάσουν οι θέσεις για υποβάθμιση του Νοσοκομείου.
Λόγος έγινε και για τη συμμετοχή των 4 βουλευτών της Βοιωτίας στις κινητοποιήσεις, με αρκετούς ομιλητές να τους θέτουν «προ των ευθυνών τους».
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το βράδυ θα χαθεί το φεγγάρι


Μία από τις μεγαλύτερες εκλείψεις Σελήνης των τελευταίων 100 χρόνων θα είναι η αυριανή, καθώς η διάρκειά της θα ξεπεράσει τη μιάμιση ώρα. Η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 20.24 και θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Οι παρατηρητές σε όλη την Ευρώπη θα χάσουν τα πρώτα στάδια της έκλειψης επειδή θα συμβούν πριν από την ανατολή της Σελήνης.

Αν το θέλει ο... καιρός, το φαινόμενο θα είναι εντυπωσιακό, αφού αυτή την εποχή η Σελήνη παραμένει διαρκώς χαμηλά στον ορίζοντα, οπότε φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως λόγω οφθαλμαπάτης.

Η διάρκεια της «ολικότητας», δηλαδή της φάσης στην οποία ολόκληρη η Σελήνη παραμένει τυλιγμένη στη σκιά της Γης θα διαρκέσει 100 λεπτά. και το φαινόμενο θα λήξει τελικά στις 02.00 το πρωί της Πέμπτης.

Την ώρα της ολικότητας ο σεληνιακός δίσκος θα σκοτεινιάσει αλλά δεν θα εξαφανιστεί τελείως -θα συνεχίσει να λάμπει με ένα αμυδρό κόκκινο φως, καθώς  φωτίζεται από το λιγοστό ηλιακό φως που διαπερνά την γήινη ατμόσφαιρα.

Τα τελευταία 100 χρόνια, μόνο τρεις άλλες εκλείψεις Σελήνης έχουν ξεπεράσει την αυριανή έκλειψη σε διάρκεια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο σήμερα στη χώρα - Απεργούν οι πάντες και θα νεκρώσουν τα πάντα

 

- Στις 07:00 το πρωί έξω από την Βουλή και οι Αγανακτισμένοι
- Κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα
- Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο από τις 06:00 το πρωί
- Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν.

Σε 24ωρη Γενική Απεργία προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ζητώντας την απόσυρση των νέων μέτρων "της κυβέρνησης και της Τρόικα".

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την απόκρουση των "αδιέξοδων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών που το μόνο που καταφέρνουν να επιφέρουν είναι να οδηγούν την ανεργία στα ύψη, τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, την ελληνική οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό".

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή, όπου την ίδια ώρα θα συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα στην πλατεία Συντάγματος, θα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση του "Κινήματος των Αγανακτισμένων πολιτών" που θα ξεκινήσει από τις 7.00 το πρωί και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας,

Το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.

Στην απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι οποίοι για να διευκολύνουν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων θα απεργήσουν ως εξής:

" ΗΣΑΠ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωϊ, και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας

" ΕΘΕΛ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας

" Τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας

" Τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 23.00 έως τη λήξη της βάρδιας

" ΟΣΕ και Προαστιακός 24ωρη απεργία

Διαβάστε τις αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ

Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά. Τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο θα εκτελούνται ως το σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του Ο.Σ.Ε., οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.

Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας: από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 η πρώτη και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας η δεύτερη.

Παράλληλα, τόσο η Ε.Σ.Ε.Ε. όσο και η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, όλα τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά.

Το "απεργιακό παρών" θα δώσουν, το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) και των λιμένων της χώρας, οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι), το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, αλλά και οι ιδιώτες γιατροί, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Απεργούν επίσης, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Η σημερινή Γενική Απεργία η 9η κατά σειρά από τις 11 Μαρτίου του 2010, οπότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες ένταξης της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

Την ίδια μέρα στις 07:00 το πρωί οι Αγανακτισμένοι δίνουν νέο ραντεβού έξω από την Βουλή. Η συγκέντρωση θα γίνει το πρωί για να ενωθούν οι απεργοί μαζί με τους Αγανακτισμένους σε ένα μεγάλο κάλεσμα κατά των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι Αγανακτισμένοι θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα για να περικυκλώσουν την Βουλή.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκική σημαία στο Παλαμήδι μετά από 190 χρόνια!


Θα τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών του ’21, θα ραγίζουν οι πέτρες της πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους, θα ζωντανέψουν στα μουσεία οι εικόνες της ιστορικής οικογένειας αγωνιστών του 1821, των Αναγνωσταραίων μετά την χθεσινοβραδυνή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου.

Μια απόφαση που ξαναφέρνει τους Τούρκους στο Ναύπλιο ως… πολιτιστικούς πρεσβευτές με τη σημαία τους να ανεμίζει ξανά στο Παλαμήδι μετά από 190 χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ναυπλίου όπως κάθε χρόνο διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής (στο πλαίσιο των «δικτύων» που είχε δημιουργηθεί στην πρώτη τετραετία Σημίτη), από 19 έως 28 Ιουνίου. Φέτος πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 20ό Φεστιβάλ και γι’ αυτό συζήτησε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως πληροφορηθήκαμε, ύστερα από πρόταση του Θεσσαλονικιού (έχει σημασία!) πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη, διευθυντή του Φεστιβάλ, με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης του δημάρχου και αυτής που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούντων των παρατάξεων που πρόσκεινται στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, αποφασίσθηκε όπως το οκταήμερο Φεστιβάλ εφέτος να είναι αφιερωμένο στην…
τούρκικη μουσική.

Έτσι, πλατεία του Αγίου Γεωργίου, το Βουλευτικό, το Μπούρτζι, το Παλαμήδι και όλοι οι χώροι της ιστορικής πόλης θα γεμίσουν τούρκικες μελωδίες, ενώ στο Παλαμήδι θα ανεμίζει η τούρκικη σημαία, ύστερα από 190 χρόνια (!!!) ικανοποιώντας έτσι τις νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες του Ερντογάν και των στρατηγών του.


Εφέτος το Ναύπλιο γιορτάζει τα 190 χρόνια της απελευθέρωσής του από τον Τούρκικο Ζυγό και φαίνεται ότι η δημοτική αρχή Ναυπλίου, κάνοντας υπέρβαση ακόμη και στο επώνυμο που φέρει ο επικεφαλής της δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς, τιμά την απελευθέρωση της πόλης του με τούρκικη μουσική και την ημισέληνο να κυματίζει στο Παλαμήδι.

Είναι λίγο να πει κανείς ότι θα σηκωθεί από το χώμα ο Στάικος Σταϊκόπουλος, ελευθερωτής του Παλαμηδίου και θα τους πάρει όλους με τις πέτρες.

Δεν γνωρίζουμε τη σκοπιμότητα αυτής της εκδήλωσης και τι κρύβεται από πίσω, διότι αυτά τα περί «ειρήνης» και άλλα άνοστα, κρύβουν πολλά πίσω τους.

Οι γείτονες δεν χάνουν την ευκαιρία να δείχνουν τι θέλουν από την Ελλάδα και κάποιοι εδώ, διαγράφοντας με μιας την ιστορία και αυτούς που θέλουν να επαναλάβουν τα ίδια ανοίγουν κερκόπορτες.

Είπαμε, δεν μπορεί να μπαίνουν σε παζάρια τα ιερά και όσια, όσο κι αν οι νεοταξίτες θέλουν να τα παρουσιάσουν ως γραφικά ή απόψεις που έχουν ξεπεραστεί. Το ερώτημα είναι από ποιόν ξεπεράστηκαν.

Μήπως από το… τιμολόγιο;

Π.Π.

ΥΓ. Μετά την οργή που νοιώσαμε, παίρνοντας την είδηση από φίλο Δημοσιογράφο, που αυτή τη στιγμή κρίνουμε ότι δεν πρέπει να αποκαλύψουμε το όνομά του, νοιώθουμε ντροπή, που σήμερα, υπάρχουν «έλληνες» (;;;), που παζαρεύουν τα ιερά και τα όσια.
Ελπίζουμε, ότι οι Ναυπλιώτες, δεν θα αποδεχθούν αυτό το … παζάρι. Ότι θα βρουν τρόπο να εμποδίσουν την απίστευτη ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ.

ΠΗΓΗ: Το Τεφτέρι
Διαβάστε Περισσότερα »

Πριµ για νέους επιχειρηµατίες-Ποιοι είναι δικαιούχοι


Πρόγραµµα για την τόνωση της νεανικής επιχειρηµατικότητας, 150 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά τη χρηµατοδότηση µικρών και πολύ µικρών επιχειρήσεων, θα ανακοινώσει τις επόµενες ηµέρες το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Πρόκειται για πρόβλεψη του νέου Επενδυτικού Νόµου, η οποία απευθύνεται σε νέους 20-40 ετών και θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες για τα πρώτα πέντε έτη λειτουργίας της επιχείρησής τους. Η υποβολή των αιτήσεων θα αρχίσει την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου.
Το ύψος των ενισχύσεων του Ειδικού Καθεστώτος Ενισχύσεων της Επιχειρηµατικότητας των Νέων δεν θα µπορεί να υπερβαίνει το 100% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης στο βάθος της πενταετίας για έναν νέο επιχειρηµατία που θα ενταχθεί στο πρόγραµµα, µπορεί να φτάσει το ένα εκατοµµύριο ευρώ σε περίπτωση που γίνεται χρήση χρηµατοδοτικής µίσθωσης. Σε περίπτωση µη χρήσης χρηµατοδοτικής µίσθωσης, θα µπορεί να φτάσει σε 500.000 ευρώ. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραµµα είναι οι επιχειρήσεις να είναι µικρές ή πολύ µικρές, να έχουν συσταθεί εντός του 2011 και να µην έχουν µέτοχους µε ποσοστό άνω του 20% πρόσωπα που συµµετείχαν σε επιχειρήσεις που έκλεισαν το προηγούµενο δωδεκάµηνο.
Τα είδη των προβλεπόµενων ενισχύσεων αφορούν την επιχορήγηση που συνίσταται στη δωρεάν παροχή από το ∆ηµόσιο χρηµατικού ποσού για την κάλυψη τµήµατος των ενισχυµένων δαπανών για την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης –και προσδιορίζεται ως ποσοστό αυτών –και την ενίσχυση χρηµατοδοτικής µίσθωσης που συνίσταται στην κάλυψη από το ∆ηµόσιο τµήµατος των καταβαλλόµενων δόσεων χρηµατοδοτικής µίσθωσης για εγκαταστάσεις και εξοπλισµό παραγωγής.
Οι ενισχύσεις θα δίνονται συνολικά κατά τα πρώτα πέντε έτη µετά την ίδρυση της επιχείρησης, υπό τον όρο ότι το ποσό που θα καταβάλλεται κάθε χρόνο δεν θα µπορεί να υπερβαίνει το 33% του συνόλου της χορηγούµενης ενίσχυσης.
Η συγκεκριµένη δράση είναι η µοναδική που περιλαµβάνεται στον Επενδυτικό Νόµο και προσφέρει ενίσχυση σε δαπάνες που αφορούν τη σύσταση και τη λειτουργία της επιχείρησης, όπως:
Αµοιβές για νοµικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης. Παροχή συµβουλών που έχουν άµεση σχέση µε τη δηµιουργία της επιχείρησης.
Τόκοι εξωτερικής χρηµατοδότησης (τραπεζικός δανεισµός).
Μίσθωση κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισµού.
∆απάνες για ενέργεια,ύδρευση και θέρµανση.
∆ιοικητικές επιβαρύνσεις και φόροι, εκτός του ΦΠΑ και των εταιρικών φόρων.
Χρηµατοδοτική µίσθωση (leasing) κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισµού παραγωγής.
∆απάνες για τη µισθοδοσία, στις οποίες περιλαµβάνονται καιοι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.
Οι ενδιαφερόμενοι θα µπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών τους σχεδίων στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών του ΥΠΑΑ για επιχειρήσεις που ιδρύονται και λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια, και στη Θεσσαλονίκη για τις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Κεντρικής και ∆υτικής Μακεδονίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα συγκέντρωση στη πλατεία της Θήβας



Με πρωτοβουλία της συνέλευσης των Αγανακτισμένων της  πλατείας Θήβας θα γίνει σήμερα 15/6 στις 11:30 πμ απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης.
Δεν χρωστάμε-Δεν Πουλαμε- Δεν πληρώνουμε
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους-ανέργους-ελ. επαγγελματίες-συνταξιούχους
Αγανακτισμένοι Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ