Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Βλέμμα που μαγνητίζει…


Βλέμμα που μαγνητίζει... (1)
Ο τίτλος τα λέει όλα… Απολαύστε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με γυναίκες οι οποίες διαθέτουν βλέμμα που μαγνητίζει…

Βλέμμα που μαγνητίζει... (2)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (3)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (4)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (5)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (6)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (7)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (8)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (9)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (10)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (11)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (12)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (13)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (14)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (15)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (16)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (17)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (18)
Βλέμμα που μαγνητίζει... (19)




http://www.otherside.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλύφθηκαν σπάνια έγγραφα για το Ρήγα Φεραίο

Στο Δήμο Κοζάνης, ανακαλύφθηκαν σπάνια έγγραφα, τα οποία περιείχαν όλες τις λεπτομέρειες από τις ανακρίσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ρήγας Φεραίος στη Βιέννη.

Ο ερευνητής Θεοφάνης Πάμπας,κατά τις έρευνές του στη Βιέννη, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια στοίβα εγγράφων, τα οποία είχαν βρεθεί το1878 σε διάδρομο του ανακτόρουΧόφμπουργκ, δίπλα στους ιδιωτικούς χώρους του ιδρυτή της αυστριακής αυτοκρατορίας Φραγκίσκου του Β΄ (1972-1835).

Διαβάζοντας και ξεφυλλίζοντας τα χαρτιά που έβλεπε μπροστά του διαπίστωσε ότι ανάμεσά τους βρίσκονταν και τα έγγραφα που περιείχαν όλες τις λεπτομέρειες από τις ανακρίσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ρήγας Βελεστινλής στη Βιέννη, μαζί με τους επτά συντρόφους του, λίγο μετά τη σύλληψή του το 1797 στην Τεργέστη και λίγο νωρίτερα από τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε το 1798, στο Βελιγράδι.

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι συνεργάτες του Ρήγα στη Βιέννη ήταν πολλοί Έλληνες έμποροι ή σπουδαστές αλλά και οι αδελφοί Πούλιου, τυπογράφοι από τη Σιάτιστα, που τύπωσαν τον Θούριο και τη Χάρτα.

Το σύνολο του αρχείου που μελέτησε ο Θεοφάνης Πάμπας αποτελούνταν από 172 δέσμες, κουτιά, στοίβες και τόμους και κατά διαταγή του αυτοκράτορα έπρεπε να παραδοθούν στο κρατικό αρχείο και να διαφυλαχτούν εκεί ανέγγιχτα.

Όταν το 1919 ανοίχτηκε το συγκεκριμένο αρχείο, βρέθηκαν πολυάριθμα έγγραφα που αφορούσαν τους λεγόμενους Ιακωβίτες (επαναστάτες).

Μια δεύτερη σειρά των ίδιων ανακριτικών εγγράφων για το Ρήγα Βελεστινλή και τους συντρόφους του από το αρχείο της αστυνομίας που φυλασσόταν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κάηκε το 1927 κατά τη διάρκεια πολιτικών ταραχών. Αυτή η πυρκαγιά στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Αυστρίας αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη καταστροφή αρχειακού υλικού που συνέβη ποτέ στη χώρα.
Πηγή :http://www.cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολονύχτιες διαβουλεύσεις για τον ανασχηματισμό

Ανακοινώνεται στις 9 το νέο κυβερνητικό σχήμα- στις 13:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης- ποια ονόματα ακούγονται, ποιοι μετακινούνται, ποιοι μένουν εκτός- εξηγήσεις έδωσε στην ΚΟ ο πρωθυπουργός - εκλογές ζήτησε ο Α. Σαμαράς

Στις 9 σήμερα το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης για την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξαν ολονύχτιες διαβουλεύσεις και παζάρια. Το νέο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να περιλαμβάνει μικρότερο αριθμό υπουργών και υφυπουργών- ενδεχομένως 25, από 48 που είναι σήμερα. Υπουργεία αναμένεται να συγχωνευτούν ενώ τα στελέχη που θα αποτελούν τη νέα κυβέρνηση θα είναι έμπειρα και δοκιμασμένα.

Το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου φαίνεται πως βρισκόταν στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να μεταπειστεί και να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας. Μάλιστα το BBC μεταδίδει πως ενδεχόμενη τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στο Οικονομίας θα ήταν μία κίνηση που θα ικανοποιούσε τόσο τους Ευρωπαίους όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πολύ «έπαιξε» και το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον οποίο λέγεται πως προορίζεται για Αντιπρόεδρος και «Τσάρος της Οικονομίας», εάν δεν έρθει ο κ. Παπαδήμος. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναλάβει μόνο την αντιπροεδρία.

Ο Αντρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει το υπερυπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Ασφαλίσεων με δύο αναπληρωτές, τον Ηλία Μόσιαλο και το Γιώργο Κουτρουμάνη στον τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στο ίδιο υπουργείο μεταφέρεται και το Αθλητισμού που φεύγει από τη δικαιοδοσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Γερουλάνος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Επικρατείας, ώστε να αποκτήσει πιο επιτελικό ρόλο και να βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία με τον πρωθυπουργού, καθώς επίσης και ότι αναλαμβάνει και κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη θέση του Γιώργου Πεταλωτή.

Τη θέση του στο υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνει και στη θέση του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης παραμένει αμετακίνητος υπουργός Εσωτερικών, όπως και η Άννα Διαμαντοπούλου στο Παιδείας, καθώς και ο Δημήτρης Ρέππας. Άλλες πληροφορίες θέλουν το κ. Ρέππα να μετακινείται αναβαθμισμένος στο Μαξίμου.

Όπως ακούγεται, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετακινείται ή στο υπουργείο Εξωτερικών ή στο Εθνικής Άμυνας. Για το υπουργείο Άμυνας ακούγεται και το όνομα του Χρ. Παπουτσή και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Π. Μπεγλίτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάθε χρόνο κακοποιούνται 4 εκατ. ηλικιωμένοι

2.500 από αυτούς σκοτώνονται από επιθέσεις που δέχονται από μέλη της οικογένειάς τους ή από τα άτομα που έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους!

Τα στοιχεία προκύπτουν από έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο μόνο στην Ευρώπη, πέφτουν θύματα κακοποίησης τουλάχιστον 4 εκατομμύρια ηλικιωμένοι.

Εκτός από τις επιθέσεις και την απομόνωση που τους επιβάλλεται, ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι περίπου 29 εκατομμύρια ηλικιωμένοι δέχονται απειλές ή υβρίζονται σε τακτική βάση και έξι εκατομμύρια πέφτουν θύματα απάτης ή κλοπής και στερούνται το εισόδημά τους.

Η Σουζάνα Γιάκαμπ, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Ευρώπη, είπε ότι η κακοποίηση αυτού του είδους καταστρέφει τη ζωή πολλών ηλικιωμένων.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε εξάλλου ότι έως το 2050 το ένα τρίτο όσων ζουν στην περιοχή στην οποία έγινε η έρευνα -- από τη Δυτική Ευρώπη μέχρι τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία -- θα είναι άνω των 60 ετών.

«Ο πληθυσμός της Ευρώπης γερνά γρήγορα και οι κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν κατεπειγόντως για να ανακόψουν αυτό το αυξανόμενο κοινωνικό πρόβλημα», είπε η Γιάκαμπ.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόκα, λεφτά και 4 δολοφονίες










Ένας 30χρονος Ειδικός Φρουρός της Αστυνομίας και τρεις άνδρες από την Αλβανία, ήταν τα θύματα ενός αιματηρού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στο πλαίσιο αγοραπωλησιών κοκαΐνης, πακτωλού χρημάτων και ξυλοδαρμών, που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη σε μεζεδοπωλείο της Καλλιθέας, όπως αναφέρουν αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Το δολοφονικό «ντελίριο» ξεκίνησε στις 03:30 τα ξημερώματα της 7ης Φεβρουαρίου 2011, στην οδό Σόλωνος 83 στην Καλλιθέα, όταν το πολυτελές ...
αυτοκίνητο που οδηγεί ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, στο οποίο επιβαίνουν ως συνεπιβάτης ένας 31χρονος από την Αλβανία και ένας 25χρονος ομοεθνής του στο πίσω κάθισμα, δέχεται καταιγισμό πυρών από πολεμικό καλάσνικοφ. Ο δολοφόνος πυροβόλησε τουλάχιστον 23 φορές εναντίον τους. Ο Ειδικός Φρουρός που υπηρετούσε στο Α.Τ Ν. Σμύρνης, και είχε αποσπαστεί σε αυτό της Καλλιθέας, υπηρετώντας στην εξωτερική φρουρά των νέων γραφείων πολιτικού κόμματος στη Λ. Συγγρού, βρήκε ακαριαίο θάνατο. Ο 25χρονος που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο 31χρονος συνεπιβάτης του αυτοκινήτου, είχε αντιληφθεί τον δολοφόνο και τον συνεργό του, από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου, να τους προσεγγίζουν με μοτοσυκλέτα, πετάχτηκε έξω και τράπηκε σε φυγή. Οι δύο δράστες διέφυγαν με την μοτοσυκλέτα. Και τα δύο θύματα ήταν άοπλα και είχαν αιφνιδιαστεί σε τέτοιο βαθμό που δεν πρόλαβαν ούτε να σκύψουν όταν ο δολοφόνος άρχισε να τους «γαζώνει».
Ο φυσικός αυτουργός της διπλής ανθρωποκτονίας, όπως αναφέρουν αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας Αττικής ήταν άλλος άνδρας από την Αλβανία, 31 χρόνων, και κίνητρο ήταν οι επιθέσεις που δέχονταν μέλη της ομάδας του, από τον 30χρονο Ειδικό Φρουρό και τους δύο Αλβανούς συνεργούς του, που άρπαζαν χρήματα αλλά και ποσότητες κοκαΐνης από αυτούς.
Ο 31χρονος Αλβανός που είχε καταφέρει να διαφύγει από τα δολοφονικά πυρά, διαπίστωσε ποιοι ήταν οι δράστες της δολοφονίας των φίλων του. Με κάποιον τρόπο, και διάφορους «μεσάζοντες» κατάφερε και έκλεισε ραντεβού για γεύμα, με τον συνομήλικο δολοφόνο και τον 25χρονο συνεργό του, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης σε μεζεδοπωλείο της οδού Σοφοκλέους 182 στην Καλλιθέα. Το πρόσχημα της συνάντησης ήταν οι «διαπραγματεύσεις» και ο «συμβιβασμός» ανάμεσά τους. Πήγε εκεί μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του και κάθισαν στο τραπέζι μαζί με τους δύο υποψήφιους στόχους του. Αφού ολοκλήρωσαν το γεύμα, κάποια στιγμή ο 31χρονος τράβηξε ένα πιστόλι και πυροβόλησε αλλεπάλληλες φορές εναντίον των δύο αντιπάλων. Πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές τον καθένα, ενώ στη συνέχεια έδωσε και από μία «χαριστική» βολή στο κάθε θύμα του για να σιγουρευτεί για το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Ο δολοφόνος του Ειδικού Φρουρού και του 25χρονου Αλβανού, αν και είχε στην κατοχή του πιστόλι δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αιφνιδιάστηκε από τον δράστη, που είχε καταφέρει να εκδικηθεί τη δολοφονία των φίλων και «συνεργατών» του.
Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής κατάφεραν πολύ σύντομα να φτάσουν στα ίχνη του 31χρονου από την Αλβανία, ο οποίος από υποψήφιο θύμα έγινε σκληρός εκδικητής. Τον συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας και εκείνοι «μεσάζοντες», κλείνοντας ραντεβού μαζί του. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν σκληρό κακοποιό, ιδιαίτερα επικίνδυνο, ψυχοπαθητική προσωπικότητα, μανιώδη χρήστη κοκαΐνης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονίες που είχε διαπράξει το 2001 στην Αλβανία. Σε ηλικία 21 χρόνων είχε σκοτώσει δύο αδέρφια κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΛΙΑΡΤΟΣ:Πακιστανοί είχαν ρημάξει την ΔΕΗ!

Συνελήφθησαν στην Αλίαρτο τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 17, 23, 38 και 17 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις (4) ομοεθνείς τους, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών σε βάρος της Δ.Ε.Η. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες. Αυτοί προκειμένου να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και στην προσπάθεια τους να προσπεράσουν προπορευόμενο όχημα, προσέκρουσαν στο πίσω μέρος αυτού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.
Έπειτα, από το ίδιο σημείο πέρασε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις (4) ομοεθνείς των συλληφθέντων, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή. Καταδιωκόμενοι από τις αστυνομικές δυνάμεις εγκατέλειψαν το όχημα στην επαρχιακή οδό Αλιάρτου – Ακραιφνίου και διέφυγαν εκμεταλλευόμενοι την ιδιομορφία του εδάφους και το σκοτάδι. Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν προβεί νωρίτερα στην καταστροφή ενός μετασχηματιστή στο Ακόντιο Βοιωτίας, αφαιρώντας από αυτόν τις χάλκινες περιελίξεις, προκαλώντας έτσι ζημία σε βάρος της Δ.Ε.Η ύψους δέκα (10.000) χιλιάδων Ευρώ. Στο πρώτο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) πηνία μετασχηματιστών Δ.Ε.Η και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ στο δεύτερο όχημα βρεθήκαν και κατασχεθήκαν τρία (3) πηνία μετασχηματιστών και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Από την έρευνα προέκυψε επίσης, ότι τα εν λόγω κλοπιμαία προέρχονται από κλοπές μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή Βοιωτίας, οι οποίες μέχρις στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Οι τρεις από τους συλληφθέντες, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, ενώ ο τέταρτος, ελαφρά τραυματισμένος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γ.Ν Λιβαδειάς.
evianews.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε καραντίνα για 30 μέρες τουρκικό χωριό δύο χλμ από την Ελλάδα


Σε καραντίνα τέθηκε ολόκληρο χωριό στην Αδριανούπολη, 2 μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς εμφανίστηκαν κρούσματα ασθένειας του άνθρακα σε ζώα της περιοχής. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, το χωριό Γενικαντίν τέθηκε σε καραντίνα μετά το θάνατο 4 μεγάλων ζώων και ενός μικρού...


καθώς οι υποψίες στρέφονται στην ασθένεια του άνθρακα, στάλθηκαν δείγματα για έλεγχο στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως ανακοινώθηκε, το χωριό θα παραμείνει σε καραντίνα τουλάχιστον για 30 μέρες έως ότου έρθουν τα αποτελέσματα του ελέγχου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου στο Παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπής

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου ε.ε., ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος, τελέστηκε Θ. Λειτουργία στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Απ. Παύλου, παρουσία ιεραρχών και του προσωπικού της Ι. Αρχιεπισκοπής.
Λόγω της γενικότερης κοινωνικής κατάστασης ο Μακαριώτατος δεν εόρτασε επίσημα φέτος, ούτε δέχθηκε ευχές από τον κόσμο.
Φώτο: Χρήστος Μπόνης



.romfea.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο στη αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Το δρόμο προς την Ολομέλεια της Βουλής παίρνει πλέον το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μετά το «πράσινο φως» που άναψε η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Κατά την ομιλία του προς τα μέλη της επιτροπής, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε απολογητικός καθώς παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις.
Θετικά στο Μεσοπρόθεσμο ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ το σχέδιο καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία στο Σχηματάρι για το «Χαμόγελο του Παιδιού»




Με πρωτοβουλία των μαθητών της Ασωπίας και την συμπαράσταση του Δήμου Τανάγρας καθώς επίσης και των τοπικών συλλόγων την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο στάδιο «Ευάγγελος Δεπάστας» στο Σχηματάρι θα πραγματοποιηθεί συναυλία για την ενίσχυση του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Το Χαμόγελο του Παιδιού εξέπεμψε SOS για τα Παιδιά στην Ελλάδα και ζήτησε τη στήριξη όλων για να συνεχίσει να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.
Το Χαμόγελο του Παιδιού και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στην κάλυψη των τεράστιων και πολύπλευρων αναγκών των παιδιών στην χώρα.
Παιδιά κακοποιημένα, παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά κάτω από το όριο της φτώχιας, παιδιά θύματα εξαφάνισης, παιδιά που καθημερινά καλύπτονται άμεσα και αποτελεσματικά μέσα από το δίκτυο δράσεων και υπηρεσιών.
Έμφαση δόθηκε και σε δράσεις που άμεσα μπορεί να λειτουργήσει το Χαμόγελο του παιδιού και που σήμερα παραμένουν ανενεργές λόγω έλλειψης των απαραίτητων οικονομικών πόρων για την στελέχωσή τους. Δράσεις που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε ακόμα περισσότερα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Μετά από πρωτοβουλία των μαθητών του Λυκείου και Γυμνασίου Ασωπίας που ανήκει στο Δήμο Τανάγρας και με την άμεση συμπαράσταση του Δήμου Τανάγρας και των τοπικών φορέων αποφασίστηκε η διοργάνωση μίας νεανικής συναυλίας στο Στάδιο Σχηματαρίου «Ευάγγελος Δεπάστας» τα έσοδα της θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου « Το χαμόγελο του παιδιού».
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη συναυλία στο Σχηματάρι είναι οι:
Σπύρος Γραμμένος, Μάρω Μαρκέλλου, Rous, Remade, Trendy Hooliguns, Άνευ Πόρων, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Καρμα, Διονυσης Κωτσακης + Carpe diem, Φώτης Ανδρικόπουλος, Αντίπερα Όχθη, Δημήτρης Καρράς, A des Potes, Σκληροί Χειμώνες, Ελέγεια, Dorians, Χριστίνα Πετρογιαννη (Σπατουλας Νικόλας κιθάρα), Φιλαρμονική Πυροσβεστικής Αθηνών.
Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Atlantis
Τηλ. Επικοινωνίας κα Κατσέλη 6946466050. Πηγή http://www.tabloid.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη δύο ατόμων στη Θήβας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (15-06-2011) το απόγευμα, επί της Ν.Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας στη Θήβα, ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 28 ετών, και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 24 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι άτομα μεταφέρουν ναρκωτικές ουσίες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντόπισαν επί της Ν.Ε.Ο Αθηνών –Λαμίας, όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 28χρονος και ο 24χρονος και με την συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, διενήργησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο.
Κατά την διάρκεια ελέγχου του οχήματος στο χώρο αποσκευών του, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιμελώς κρυμμένη μια (1) νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους χιλίων εκατό (1.100) γραμμαρίων. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
thivagr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κύμα ρευστοποιήσεων στο ΧΑ – Ορατός ο κίνδυνος απώλειας των 1.200μ.

Αντιμετώπη με τον κίνδυνο απώλειας και των 1.200 μονάδων βρίσκεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεχόμενη νέο κύμα ρευστοποιήσεων στον απόηχο της πολιτικής θύελλας στο εσωτερικό της χώρας αλλά και των ξένων δημοσιευμάτων που θέλουν τους Ευρωπαίους να αναβάλλουν για το Σεπτέμβριο την απόφαση για το δεύτερο πακέτο στήριξης στης χώρας δεδομένης της αδυναμίας γεφύρωσης των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της Ευρώπης.
Οι εξελίξεις αυτές στέλνουν την ίδια στιγμή τα CDS σε νέα ιστορικά υψηλά πάνω από τις 2.000 μονάδες βάσης, ενώ έντονα είναι τα “χτυπήματα” που δέχονται και οι υπόλοιπες αγορές του Νότου με τα CDS να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά.Το Πορτογαλικό CDS κινείται στις 860 μ.β., το Ιρλανδικό CDS στις 835 μονάδες βάσης και το Ισπανικό CDS στος 317 μ.β..
Πιέσεις δέχεται και το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα που κινείται προς τα 1,41, ενώ στην δίνη των ανησυχιών για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους κινούνται και οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές με τις απώλειες για την Γερμανία και το Λονδίνο να ξεπερνούν το 1%.
Στο ταμπλό των μετοχών οι απώλειες για τον γενικό δείκτη ξεπερνούν το 3% που διαπραγματεύεται στις 1.203 μονάδες με τον συνολικό τζίρο να φθάνει στα 49 εκατ. ευρώ.
Πάνω από 4% οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη, στο -3,30% ο 20αρης, πάνω από 2,5% -3% οι απώλειες για τους δείκτες της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με το σύνολο του ταμπλό να έχει βυθιστεί στο “κόκκινο” με 26 μόνο μετοχές να σημειώσουν άνοδο και 108 να υποχωρούν.
Οι τράπεζες καταρρέουν με την Alpha Bank να χάνει πάνω από 5% απειλώντας και την περιοχή των 3 ευρώ με συνολικές συναλλαγές 770.000 τεμ. Η Εθνική κινείται κάτω από τα 4,40 ευρώ με την πτώση να ξεπερνά το 4%, χάνοντας για την ώρα το “στοίχημα” με τα 4,40-4,50 ευρώ με όγκο 3,75 εκατ.τεμ, στο -4% και η Πειραιώς που διολισθαίνει στα 0,96 ευρώ, απώλειες άνω του 4,5% σημειώνει η μετοχή της Eurobank που έχει χάσει με το “καλημέρα” τα 3 ευρώ, φθάνοντας στα 2,86 ευρώ με όγκο 1 εκατ.τεμ.
Το κλίμα στην αγορά παραμένει ιδιαίτερα βαρύ με χαρτοφυλάκια από όλες τις κατηγορίες επενδυτών να προχωρούν σε μειώσεις θέσεων φοβούμενα ενδεχόμενη “χρεοκοπία” της χώρας. Πέραν των τραπεζικών μετοχών σημαντικές είναι οι ρευστοποιήσεις και στις υπόλοιπες μετοχές του 20αρη με την μετοχή του Ελλάκτωρα να “βουλιάζει” στο -6,30% στα 1,92 ευρώ, την Marfin Popular να χάνει 6,50% σημειώνοντας νέα ιστορικά χαμηλά στα 0,57 ευρώ, την MIG να πλησιάζει τα ιστορικά χαμηλά στα 0,56 ευρώ.
Πάνω από 2% η πτώση για τον ΟΤΕ που διολισθάνει προς τα 5,86 ευρώ, ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στο -4% στα 10,85 ευρώ, πτώση 2,25% για την ΔΕΗ που προσεγγίζει τα 9,10 ευρώ.
Σε ελεύθερη πτώση παραμένει ένα σημαντικό μέρος του ταμπλό με την μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ να καταρρέει για μια ακόμη ημέρα σημειώνοντας πτώση 9,87% γράφοντας 1,37 ευρώ, η Alapis δέχεται νέο “άδειασμα” με πτώση 8,70% στα 0,42 ευρώ, η Γενική χάνει 6,67% στα 0,84 ευρώ. Τέλος σημειώνεται πως πάνω από 10 μετοχές αυτή την ώρα χάνουν από 8%-19%.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ - Έκτακτη σύγκληση της ΚΟ μετά τις παραιτήσεις

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ μετα το "ντόμινο" παραιτήσεων βουλευτών. Μετά τον κ. Φλωρίδη,  παραιτήθηκε και Ε. Νασιώκας... Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, ενώ σε θρίλερ  εξελίσσεται και ο ανασχηματισμός... Δεκτό έγινε το αίτημα που διατύπωσαν Βάσω Παπανδρέου και Δημήτρης Λιντζέρης για έκακτη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης (16/06).
Μέσα σε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός σπεύδει προς τη Βουλή, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ζήτησε συνάντηση μαζί του μέσα στην ημέρα.

Οι δύο παραιτήσεις

Πρώτος παραιτηθείς, ο κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος είπε ότι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία μετά τις μικροκομματικές τακτικές, που επέδειξαν τα δύο μεγάλα κόμματα.

Λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωσε και την παραιτηση του ο Έκτορας Νασιώκας, από το βήμα της Βουλής.

"Σημερα, θα υποβάλω την παραίτηση μου σε λίγο στο προεδρείο.

Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο καθεστώς του πολιτικού συστήματος για τη σωτηρία της χώρας.

Ενώ η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους, οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα το λαϊκισμό. Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να παραιτηθώ. Ευχαριστώ του πολίτες της Λάρισας που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Θα παραδώσω σε εκείνους την έδρα μου",
είπε χαρακτηριστικά.



Παραίτηση Νασιώκα by funked00

Πηγές λένε ότι ακολουθούν άλλες τρεις παραιτήσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις φήμες πρόκειται για τους κκ Σπηλιόπουλος, Κουρουμπλής και Αντώνίου.

Μετά τις εξελίξεις, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.

Θέμα ηγεσίας θέτουν οι βουλευτές

Παρέμβαση έκανε και η βουλευτής, Βάσω Παπανδρέου, ζητώντας την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης τόνισε, ότι υπάρχει κενό διάκυβέρνησης της χώρας, αφού τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων και ζήτησε και αυτός έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θέτοντας καθαρά το ζήτημα της παραίτησης του πρωθυπουργού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις και του βουλευτή κ. Σαλαγιάννη, ο οποίος είπε ότι "δεν κυβερνάμε όπως θα έπρεπε".
Η κυρία Παπανδρέου πάντως έχει συλλέξει ήδη 35 υπογραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συγκληθεί η σύσκεψη.




Οι παραιτήσεις μοιάζουν με την αποστασία του 65 είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κακλαμάνης στη Βουλή, με αφορμή της παραιτήσεις των βουλευτών.

"Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του", τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος χαρακτήρισε έντιμη τη στάση του κ. Φλωρίδη, αν και όπως σημείωσε, "οι γενναίοι πολιτικοί κρίνονται από την κρισιμότητα των στιγμών και οφείλουν να είναι παρόντες και όχι απόντες".
cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνταξιούχος η Μιλένα Αποστολάκη


Συνταξιούχος η Μιλένα ΑποστολάκηΚαι όμως!
Η τέως υπουργός του Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου βγαίνει στη σύνταξη πρόωρα από την Ολυμπιακή με το νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, A. Λοβέρδος.
Με 21 χρόνια προϋπηρεσίας,  πίεζε συνεχώς το Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται. Βέβαια, το κατά πόσο πατούσε το πόδι της στην υπηρεσία είναι απορίας άξιο, αφού τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική ζωή της χώρας.
Όταν όλοι οι υπόλοιποι θα πάρουμε (αν και εφόσον) σύνταξη στα 850 ευρώ στα 65 μας χρόνια, η εκλεκτή κυρία Μιλένα βγαίνει σε πρόωρη σύνταξη, η οποία εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2500 ευρώ.
 Το Τεφτέρι
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ανήσυχο» το ΔΝΤ για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα

 


«Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει υπερβολικά από χθες Τετάρτη και παρουσιάζει πλέον πολλές αβεβαιότητες, αλλά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να είναι έτοιμο να προσφέρει τη στήριξή του», δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο ειδικός σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ζου Μιν.
«Είμαι ανήσυχος», δήλωσε στη διάρκεια ενός συνεδρίου. «Η κατάσταση άλλαξε υπερβολικά στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες», πρόσθεσε.
Διαβεβαιώνοντας ότι «καταλαβαίνει τις ανησυχίες των ιδιωτικών αγορών», ο Κινέζος Ζου Μιν υπογράμμισε πάντως ότι το ΔΝΤ εργάζεται «πολύ σκληρά στο θέμα αυτό». «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας», υπενθύμισε.
«Είναι ένα απολύτως σημαντικό ζήτημα σήμερα για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για όλη την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Ζου Μιν.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του διετούς ελληνικού ομολόγου είχε άνοδο 61 μονάδων στο 29,35% σήμερα Πέμπτη λόγω της απογοητευτικής δημοπρασίας της Ισπανίας και των ανησυχιών που εξέφρασε το ΔΝΤ για την αβεβαιότητα σχετικά με την Ελλάδα.
«Οφείλεται βασικά στη δημοπρασία της Ισπανίας, αλλά οι ανησυχίες που εξέφρασε το ΔΝΤ για την κατάσταση στην Ελλάδα δεν βοηθούν επίσης», είπε trader.
newscode.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε και ο Εκτωρ Νασιώκας


Από το Βήμα της Βουλής τώρα ο Εκτωρ Νασιώκας παραιτείται από βουλευτής του ΠαΣΟΚ και λέει "αυτό είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό πολιτικό σύστημα. Χθες αυτογελοιποιηθήκαμε, Εγώ δεν μπορώ να στηρίξω αυτή τη γελοιοποίηση"
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτη είδηση:Μαζεύουν υπογραφές βουλευτές για να φύγει ο Παπανδρέου


Οι  εξελίξεις είναι ραγδαίες και καταλυτικές. Μόλις μας ήρθε μια πληροφορία και την  μεταδίδουμε. Αυτή την στιγμή στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ έχει αρχίσει προσπάθεια από βουλευτές να μαζευτούν υπογραφές  για  σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής ομάδας με θέμα αλλαγή αρχηγού όπως έγινε το 1996 με τον Σημιτη. 
kafeneio-gr.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το 6ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ από το Ε.ΣΥ.Ν. στη Λιβαδειά, 23 έως 30 Ιουνίου

Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν) πραγματοποιεί το 6ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στη Λιβαδειά από 23 -30 Ιουνίου 2011 .
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:.
- Πέμπτη 23 Ιουνίου – Σάββατο 25 Ιουνίου
Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης ΠΗΓΑΣΟΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( ΚΕΘΕΑ ) θα βρίσκεται στο χώρο του Ζαπείου τις ώρες 9-1 το πρωί και 7-10 το απόγευμα .
Εκεί ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώνουν όσους ενδιαφέρονται , γονείς, νέους, εκπαιδευτικούς κλπ για θέματα που αφορούν την πρόληψη κατά των ναρκωτικών ( προβλήματα εφηβείας, συμπεριφοράς, σχολικής διαρροής κλπ) αλλά και για θέματα εξάρτησης από ουσίες και θεραπείας. Με αφορμή την παρουσία της κινητής μονάδας του ΚΕΘΕΑ στη πόλη μας θα γίνουν οι παρακάτω δίωρες ειδικές συναντήσεις:
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011
5.30-7.30 το απόγευμα : ομάδα γονέων στα γραφεία του ΕΣΥΝ
8 – 10 το απόγευμα : ομάδα εκπαιδευτικών στα γραφεία του ΕΣΥΝ
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011
5-7 το απόγευμα : ομάδα νέων στα γραφεία του ΑΚΟΛ
7.30 – 9.30 το απόγευμα : ομάδα νέων στα γραφεία του ΕΣΥΝ
- Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 – Εκδήλωση στο ΖΑΠΕΙΟ
8.30 Έναρξη – Χαιρετισμοί
8.45 Αθλητικά τμήματα του ΑΚΟΛ
9.15 Ομιλία από εκπρόσωπο του παραρτήματος Βοιωτίας του ΕΣΥΝ
9.30 Μαθητικά μουσικά σχήματα : » Κομμένα Νήματα » -
» Μεθυσμένοι υπνοβάτες »
- Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 – στο χώρο της εκκλησίας Αγ. Νικολάου
Ο σύλλογος γυναικών Αγ. Νικολάου αφιερώνει την εκδήλωσή του στον αγώνα κατά των ναρκωτικών
- Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
Ο Αθλητικός Κολυμβητικός ΄Ομιλος Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ) πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωσή του και την αφιερώνει στη Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Συνδιοργανωτές : Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Δήμος Λεβαδέων, Επιμελητήριο Βοιωτίας , Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς , ΑΚΟΛ
.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραίτηση Φλωρίδη ακολουθούν κ άλλοι!!!

http://s.enet.gr/resources/2010-01/5-16-thumb-large.jpg


Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Φλωρίδης (δεν ανεξαρτητοποιείται αλλά παραδίδει την έδρα του στο κόμμα). Όπως αναφέρει σε μία επιστολή-κόλαφο «η κυβέρνηση έκανε λανθασμένες επιλογές στην οικονομία, προχώρησε σε ανιση κατανομή των βαρών και σε μεταρρυθμιστική εξάντληση». Βάλλει και κατά της ΝΔ η οποία «επένδυσε στη φθορά της κυβέρνησης».

Μιλά για αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης και τονίζει ότι η χώρα πολύ κοντά σε μία ανυπολόγιστη καταστροφή.

Σημειώνει ότι οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες αδυνατούν να ολοκληρώσουν την αποστολή, ενώ χαρακτηρίζει κίνδυνο τις εκλογές.

Στο κείμενο αναφέρει επίσης ότι δυστυχώς οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων «στάθηκαν για μία ακόμα φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων» και εκτιμά ότι «το εθνικό χρέος ηττήθηκε από το κομματικό συμφέρον» υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος».

Ο κ. Φλωρίδης μεταξύ άλλων παρατηρεί ότι επικράτησαν στενοκομματικές πιέσεις και καταλήγει: «Με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας το στιγμών υποβάλλω την παραίτησή μου».

Τη θέση του κ. Φλωρίδη θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στο Νομό Κιλκίς Γιώργος Φράγκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται αυτήν την ώρα στο περιστύλιο της Βουλής, ακόμη τρεις βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. φέρονται να είναι έτοιμοι να υποβάλουν παραίτηση.

Πρόκειται για τον Γ. Καρτάλη, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνυπογράψει πολλές φορές κείμενα και ανοιχτές επιστολές προς την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον Γ. Φλωρίδη, την Αθανασία Μερεντίτη, βουλευτή Τρικάλων, καθώς και τον Πάρι Κουκουλόπουλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλό καλοκαίρι στους μαθητές της Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου





              























Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ