Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

5 ανατριχιαστικά μυστήρια που δεν έχετε ξανακούσει


Οι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ιστορίες πάντα μας γοητεύουν, είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα είτε απλώς επειδή, όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.

Πρόσφατα λοιπόν ανακαλύψαμε ότι εκτός από τους δικούς μας, ελληνικότατους αστικούς μύθους υπάρχουν και άκρως μυστηριώδεις… υπεραστικοί μύθοι, ιστορίες από μακρινές χώρες και προφορικές αφηγήσεις πραγματικών(;) γεγονότων που έχουν εξίσου δυνατές επιπτώσεις στα νεύρα των πιο ευαίσθητων. Διαβάστε παρακάτω πέντε ιστορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσες.

Το ολλανδικό πλοίο-φάντασμα

Είναι Φεβρουάριος του 1948 και πολλά καράβια που πλέουν στα ανοιχτά της Ινδονησίας λαμβάνουν επείγοντα σήματα κινδύνου από την ολλανδική φρεγάτα SS Ourang Medan. Το ανατριχιαστικό μήνυμα αναφέρει: «Όλοι οι αξιωματικοί και ο καπετάνιος είναι νεκροί πάνω στο κατάστρωμα και την γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό». Στην συνέχεια, λαμβάνονται ακατάληπτα σήματα μορς και τελικά μία λέξη: «Πεθαίνω».
Όταν η ομάδα διάσωσης πλησιάζει το πλοίο λίγες ώρες αργότερα, το σκηνικό που αντικρίζει είναι το εξής: Όλο το πλήρωμα κείτεται νεκρό, με τα μάτια ανοιχτά και τα πρόσωπα στραμμένα προς τον ήλιο, ενώ τα χέρια τους ήταν παρατεταμένα και τα πρόσωπά τους ανέδιδαν τρόμο. Ακόμη και ο σκύλος του πλοίου βρίσκεται νεκρός, ενώ καθώς η ομάδα διάσωσης πλησιάζει στον υπερθερμασμένο καυστήρα, νιώθει ένα ρίγος. Ξαφνικά, εμφανίζεται καπνός, και η ομάδα μόλις που προλαβαίνει να αποβιβαστεί πριν το Ourang Medan εκραγεί και βυθιστεί. Εξήντα τρία χρόνια μετά, το μυστήριο της φρίκης στην φρεγάτα παραμένει άλυτο.

Η γυναίκα-ζόμπι της Αϊτής


Η Felicia Felix-Mentor πέθανε το 1907, μετά από το χτύπημα μιας ξαφνικής αρρώστιας, τα χαρακτηριστικά της οποίας συμπίπτουν με τις ενδείξεις των παραδόσεων της Αϊτής που σχετίζονται με την μετατροπή σε… ζόμπι. Περίπου 30 χρόνια μετά, μία γυναίκα εμφανίστηκε να περιφέρεται στους δρόμους της περιοχής –κάποιοι ανέφεραν πως ήταν γυμνή, ενώ άλλες πηγές υποστήριξαν πως την είδαν με κουρελιασμένα ρούχα- και κατευθύνθηκε προς ένα αγρόκτημα, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά της ανήκε στον πατέρα της.
Οι ιδιοκτήτες της φάρμας αναγνώρισαν στο πρόσωπό της την μακαρίτισσα Felicia Felix, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο σύζυγος της «εκλιπούσης». Λόγω της ασθενικής όψης της, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό νοσοκομείο. Ο γιατρός που την εξέτασε φέρεται να είπε γι’ αυτήν: «Τα περιστασιακά ξεσπάσματα γέλιου της στερούνταν νοήματος, ενώ πολύ συχνά μιλούσε για τον εαυτό της είτε στο πρώτο είτε στο τρίτο πρόσωπο, χωρίς να συνειδητοποιεί την διαφορά. Δεν είχε αίσθηση του χρόνου και ήταν μάλλον αδιάφορη για τους γύρω της».

Τα ίχνη του διαβόλου

Στην επαρχιακή πόλη Devon της νοτιοανατολικής Αγγλίας, ο χειμώνας του 1855 ήταν αρκετά βαρύς και το χιόνι είχε καλύψει όλη την εξοχή αλλά και τα σπίτια. Την νύχτα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά από ακόμη μία μίνι χιονόπτωση, εμφανίστηκαν στην άσπρη επιφάνεια ίχνη που έμοιαζαν με ζώου. Τα χνάρια, που είχαν βάθος περίπου 6 εκατοστά και απείχαν το ένα από το άλλο 20 εκατοστά, συνέχιζαν την απολύτως ευθεία πορεία τους επί 160 χιλιόμετρα(!) και περνούσαν πάνω από όποιο εμπόδιο συναντούσαν στον διάβα τους, αφήνοντας ίχνη και εκεί. Χνάρια βρέθηκαν πάνω σε στέγες σπιτιών, πάνω σε παγωμένα ποτάμια, σε στοίβες από άχυρα, ακόμη και σε πολύ λεπτούς αγωγούς. Μάλιστα, υπήρξαν πολλές μαρτυρίες ότι μία «διαβολική φιγούρα» έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή του Devon εκείνες τις ημέρες. Πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2009, ανάλογα ίχνη επανεμφανίστηκαν στην ίδια περιοχή, τα οποία μπορείτε να δείτε στην πιο πάνω φωτογραφία.

Η εξαφάνιση του δρομέα

O James Worson, κάτοικος της αγγλικής πόλης Leamington, περηφανευόταν πολύ για την ταχύτητα με την οποία μπορούσε να τρέξει. Οι φίλοι του λοιπόν τον προκάλεσαν να τρέξει μια μεγάλη απόσταση μεταξύ του Leamington και του Coventry που περνούσε μέσα από ένα δάσος. Ο Worson δέχτηκε και ξεκίνησε για να διανύσει αυτή την διαδρομή σε χρόνο ρεκόρ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1873. Πίσω του, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν δύο φίλοι του, ο Hammerson Burns και ο Barham Wise με μια άμαξα και μια φωτογραφική μηχανή ανά χείρας.
Και ενώ τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής κυλούσαν κανονικά, σύμφωνα με τους δύο παρατηρητές και ο Worson δεν έφυγε ποτέ από τα μάτια τους, ξαφνικά είδαν τον φίλο τους να σκοντάφτει και το σώμα του να παίρνει κλίση προς τα μπροστά, έτοιμο να πέσει. Αντί να ακολουθήσει όμως η πτώση του στο έδαφος, το μόνο που ακούστηκε ήταν κατά τα λεγόμενα των δύο φίλων η πιο ανατριχιαστική κραυγή που έχουν ακούσει ποτέ, η οποία μάλιστα διήρκεσε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου. Και πριν ο Worson πέσει στο έδαφος… εξαφανίστηκε. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι απέγινε ο δρομέας, ενώ η φωτογραφική μηχανή των «ακολούθων» του αποτύπωσε τα ίχνη των ποδιών του, που ξαφνικά σταμάτησαν στο σημείο της εξαφάνισης. Τα λαγωνικά της βρετανικής αστυνομίας, για κάποιο λόγο, δεν πλησίασαν καν το σημείο της (σχεδόν) πτώσης του.

Το φάντασμα της φωτογραφίας


Η ανατριχιαστική φωτογραφία που βλέπετε δίπλα τραβήχτηκε το 1919 και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις το 1975 από έναν εκ των εικονιζόμενων. Η φωτογραφία απεικονίζει μία ομάδα της RAF που υπηρέτησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και αν αναρωτιέστε πού βρίσκεται το ανατριχιαστικό, παρατηρήστε την φιγούρα που αχνοφαίνεται πίσω από το πρόσωπο στον κύκλο. Πρόκειται για τον Freddy Jackson, μηχανικό της βρετανικής αεροπορίας, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες είχε βρει τον θάνατο λόγω ατυχήματος στις προπέλες ενός αεροσκάφους δύο μέρες πριν τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία. Μάλιστα, η κηδεία του είχε τελεστεί την ημέρα της λήψης. Ακόμη κι αν είμαστε πολύ δύσπιστοι, η «αχνή» φιγούρα του, μισοκρυμμένη πίσω από τον αξιωματικό αρκεί για να μας… σηκωθεί η τρίχα.




 

Πηγή: in2life.gr 
http://topeiraxtiri.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Παλιά του τέχνη κόσκινο..Ο "εγκέφαλος" της εταιρείας των δολοφόνων επέστρεψε στην ενεργό δράση




- Είχε απαγάγει πλούσια Αθηναία για πέντε μήνες.
- Η 57χρονη Αθηναία είχε κληρονομήσει πολλά χρήματα από τον άνδρα της που απεβίωσε.
- Διατηρούσε από τις πλέον γνωστές αντικερί στην Αθήνα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
- Την είχαν κλειδωμένη σε ένα πατάρι σε μονοκατοικία κοντά στο Ξυλόκαστρο.
- Μία καθαρίστρια ήταν το κλειδί για την απελευθέρωση της 57χρονης γυναίκας...

Ο καταδικασθείς τη δεκαετία του ΄80, ως αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων», που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για τις δολοφονίες εύπορων ηλικιωμένων με σκοπό την οικοιοποίηση των περιουσιών τους, Χρήστος Παπαδόπουλος (73 χρόνων σήμερα), δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, στο Μενίδι, με την κατηγορία ότι οργάνωσε την αρπαγή 57χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα εκρατείτο παράνομα πέντε μήνες σε διώροφο σπίτι στη Συκιά Κορινθίας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία, ωστόσο, η υπόθεση έχει παραπεμθεί στη Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί.

Για το ίδιο αδίκημα, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούνται 50χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κρήτη και αποφυλακίστηκε το 2009, και ένα ακόμα άτομο.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται προχθές από το Τμήμα Ασφαλείας Ξυλοκάστρου, ύστερα από διαδοχικά γεγονότα. Οι λεπτομέρειες, που αποκαλύφθηκαν, θυμίζουν θρίλερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία, η παράνομη κράτηση της γυναίκας διαπιστώθηκε εντελώς τυχαία, όταν η καθαρίστρια του κρυσφύγετου των κατηγορουμένων παραβίασε τις εντολές των εργοδοτών της και ανέβηκε στον α΄όροφο, όπου της είχαν απαγορεύσει να μπαίνει, και βρήκε την 57χρονη.

Η γυναίκα, η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είπε στην καθαρίστρια ότι κινδυνεύει και της ζήτησε να ειδοποιήσει τον αδελφό της στη Δράμα, πράγμα το οποίο έγινε.

Ο αδελφός της 57χρονης πήγε αμέσως στο αστυνομικό της περιοχής του, όπου κατήγγειλε όσα πληροφορήθηκε. Ακολούθως, ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλέιας Ξυλοκάστρου και ύστερα από παρακολουθήσεις και έρευνες, έγινε έφοδος παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι στη Συκιά, όπου βρέθηκε η 57χρονη, η οποία, με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κορίνθου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεμιστήρας πιστολιού με 12 φυσίγγια και εννέα ναρκωτικά δισκία.

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου, σε βάρος του Παπαδόπουλου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στο σπίτι εξαδέλφης του, όπου διέμενε τις τελευταίες μέρες και θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να σταλεί στον ανακριτή.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι η 57χρονη είναι χήρα γνωστού αντικέρ και ιδιοκτήτη παλαιοπωλείου στην Αθήνα και γνώρισε τον Παπαδόπουλο, μέσω γνωστών της, ως δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά για να της τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες. Η συνέχεια, όμως, αποδείχτηκε εξαιρετικά δυσάρεστη για τη γυναίκα.

Το σπίτι, όπου την κρατούσαν, ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου, η οποία έχει πεθάνει. Ο ίδιος εκτιμάται ότι είχε γνωριστεί με τον Παπαδόπουλο στις φυλακές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κύπρος:Δεν άντεξε τον θάνατο του γιου της



Η μάνα του αρχιλοχία της Ειδικής Μονάδας Αποκατάστασης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Ανδρέα Παπαδόπουλου, ο οποίος στις 11 Ιουλίου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης που σημειώθηκε στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, έφυγε από τη ζωή περίπου 15 μέρες, μετά τον τραγικό θάνατο του γιού της.

Η 66χρονη Παναγιώτα Μιχαήλ, εκτοπισμένη από τον κατεχόμενο Άγιο Σέργιο της Αμμοχώστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε κλινική της Λάρνακας, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aλίαρτος:Αστυνομικό Τμήμα στον Δήμο μας

Η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης στην περιοχή της Αλιάρτου, που ήρθε στην κορυφή της επικαιρότητας μετά τον ξυλοδαρμό του Δημάρχου από ομάδα ΡΟΜΑ, απασχόλησε το  δημοτικό συμβούλιο παρουσία του βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή Βοιωτίας Κώστα Τουρκοχωρίτη. Η αντιμετώπιση του θέματος τέθηκε σε μία υπερτοπική βάση, όπως και οι πρωτοβουλίες στις οποίες δεσμεύτηκαν να αναλάβουν. Μετά από τη σύσταση πενταμελούς επιτροπής, φορείς και κάτοικοι θα έρθουν ενώπιος ενωπίω της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για δυναμική διεκδίκηση επαρκούς έπάνδρωσης του αστυνομικού σταθμού Αλιάρτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου!!!!

Στην κορυφή του κόσμου η Ελλάδα, νίκησε την Κίνα 9-8 στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σανγκάης.
Ολοκληρώθηκε ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου γυναικών ανάμεσα στην εθνική μας ομάδα και την «οικοδέσποινα» Κίνα.

Η Εθνική πόλο γυναικών γίνεται η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό (αργυρό στην Αθήνα), ευρωπαϊκό (αργυρό στο Ζάγκρεμπ) και παγκόσμιο μετάλλιο (τώρα στη Σανγκάη)!


H κορυφή του «Έβερεστ» του Παγκόσμιου πόλο γυναικών βάφτηκε γαλανόλευκη. Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης επικράτησε με 9-8 της «οικοδέσποινας» Κίνας στην Σανγκάη και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο.


Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, παίζοντας με ψυχή και πάθος πέτυχαν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο, κι έτσι θα γυρίσουν με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές τους από την Ασιατική χώρα.


Κορυφαίες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που για να φτάσει στον τελικό, άφησε εκτός νυμφώνος την Ολλανδία και την Ιταλία στον προημιτελικό και τον ημιτελικό αντίστοιχα, ήταν οι Ρουμπέση και Ασημάκη.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΚΑΛΙ ΤΟΥ ΒΑΘΡΟΥ!

8-9
Μειώνει στο γκολ η Σόνγκ

7-9 Η Κίνα μειώνει με τη Σονγκ

6-9 Γκολ από τη Λιόση

6-8 Αποβολή για την Ελλάδα, εκτός η Τσουκαλά

ΤΕΛΟΣ Γ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟΥ

6-8 Εκτός τελικού και η Ψούνη

6-8 Γκολ από την Πάνγκ

5-8 Η Ασημάκη σκοράρει ξανά για την Ελλάδα

5-7 Αποβάλλεται η Γερολύμου

5-7 Η Γουάνγκ σκοράρει για την Κίνα

4-7 Διατηρεί το προβάδισμα η Ελλάδα, σκοράρει η Μελιδώνη

4-6 Σκοράρει τη Τενγκ

3-6 Γκολ η Ασημάκη

3-5 Μειώνει η Κίνα με την Πινγκ Λιου

2-5 Τρίτο προσωπικό γκολ για τη Ρουμπέση

ΤΕΛΟΣ Β' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟΥ

2-4 Με την Μανωλιουδάκη 2/5 στον παίκτη παραπάνω για την Ελλάδα

2-3 Με την Αντιγόνη Ρουμπέση

2-2 Με αποτυχημένη επίθεση στον παίκτη παραπάνω ξεκινάει το β' 8λεπτο για την Ελλάδα

ΛΗΞΗ Α' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟΥ

2-2 Η Ζιν Χε σκοράρει για την Κίνα και ισοφαρίζει

1-2 Σκοράρει ξανά η Ελλάδα με τη Ρουμπέση

1-1 Γκολ από την Κίνα στον παίκτη παραπάνω με την Πινγκ Λιου

0-1 Γκολ για την Ελλάδα από την Ασημάκη

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 6-8, 8-9

Κίνα (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ, Λιου, Σουν Γιούχουν, Χε, Σουν Γιάτινγκ, Σονγκ, Τσεν, Γουάνγκ Γι, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.
Η Ρωσία κατέκτησε το χάλκινο μετάλιο επικρατώντας στον μικρό τελικό της Ιταλίας με 8-7.

Διαβάστε Περισσότερα »

'Εως 30/09 η προθεσμία για καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ

http://permisospress.blogspot.com

Την παράταση της προθεσμίας καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, όσοι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ δεν έχουν καταβάλει την ασφαλιστική εισφορά μέχρι τις 29-07-2011, που έληγε η προηγούμενη προθεσμία, μπορούν να την καταβάλουν μέχρι τις 30-09-2011, χωρίς οποιαδήποτε συνέπεια.

Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω ισχύουν για όσους παραγωγούς έχουν υποβάλει Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής και έχουν δηλώσει ότι θα καταβάλουν την εισφορά τοις μετρητοίς ή έχουν εξουσιοδοτήσει τον ΕΛΓΑ να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό τους, χωρίς εκχώρηση κάποιας απαίτησής τους από το Δημόσιο.

Συνεπώς, η απόφαση αυτή δεν αφορά παραγωγούς οι οποίοι έχουν εκχωρήσει ή πρόκειται να εκχωρήσουν στον ΕΛΓΑ κάποια απαίτησή τους από το Δημόσιο (π.χ. ενιαία ενίσχυση).

Το ποσό της εισφοράς, σε αυτή την περίπτωση, θα καταβληθεί, όπως εξαρχής προβλεπόταν, μετά την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους λογαριασμούς των παραγωγών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκική πρόκληση από το αρχαίο παρελθόν με φόντο το Αιγαίο


Μία έκθεση στο μουσείο Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι οι Τούρκοι είχαν πολιτισμό στην απώτατη αρχαιότητα, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν καν στο χάρτη. Η άποψη αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση  παραχωρεί σε τουρκικό μουσείο, αρχαία γλυπτά και μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας.

Σύμφωνα με τον συντάκτη Παναγιώτη Λιάκο και αντίστοιχο δημοσίευμα που φιλοξενεί σήμερα Παρασκευή η εφημερίδα "Δημοκρατία", "η σημερινή κυβέρνηση είναι η δανικότερη που υπήρξε ποτέ για να παραχωρήσει τις εμπράγματες εγγυήσεις σε όλους όσοι τις απαιτούν ή σκέπτονται να τις ζητήσουν", υπαινισσόμενος το έμμεσο ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας που συντελειται εδώ και καιρό.

Και συνεχίζει ότι "είναι έτοιμη να υποθηκεύσει οτιδήποτε, κάνοντας το χατίρι οποιασδήποτε χώρας, ακόμα κι αν η τελευταία δεν μας έχει δανείσει ούτε ένα σεντ. Ο κ. Παπανδρέου και οι συναυτουργοί του εκχωρούν τα πάντα από πεποίθηση και ιδεολογία", καταλήγει.

Μια έκθεση χίλιες λέξεις
Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που θα γίνει στο τουρκικό μουσείο Σαμπαντζι (το οποίο αποτελεί ίδρυμα του ομώνυμου πανεπιστημίου) στην Κων/πολη μέχρι την 28η Αυγούστου.

Ο συντάκτης της εφημερίδας "Δημοκρατία" δίνει το βασικό αίτιο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την αρχή του ξεπουλήματος.

"Αρχή κάθε σοφίας είναι η γνώση της σημασίας του ονόματος" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και η καπηλεία της ελληνικής ιστορίας από τους απογόνους του Αλπ Αρλσαν ξεκινάει από την ονομασία της έκθεσης.: "Απέναντι , οι Κυκλάδες και η Δυτική Ανατολία κατά την 3η χιλιετία π.Χ".

Σε κάθε τρίτο παρατηρητή, ο οποίος τυχαίνει να αγνοεί την ιστορική διαδρομή του ελληνισμού και του πολυεθνικού, ετερόκλητου επινοήματος που αποκαλείται τουρκισμός, δημιουργείται η αίσθηση ότι η έκθεση αφορά στον πολιτισμικό …διάλογο των δυο λαών στην απώτατη αρχαιότητα.

"Η αλήθεια είναι ότι στην απώτατη αρχαιότητα ουδείς δεσμός είχε αναπτυχθεί μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, για τον απλούστατο λόγο της απουσίας των δεύτερων από τον παγκόσμιο ιστορικό και εθνολογικό χάρτη", συνεχίζει ο κ. Λιάκος.

Είναι επίσης γεγονός ότι ο Ηράκλειτος στην Έφεσο ουδέποτε είχε Τούρκους ακροατές , μιας και τότε δεν είχε εφευρεθεί καν το όνομά τους.

Στις χιλιετίες πριν από την εμφάνιση του Χριστού υπήρχε πολιτισμικός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου, αλλά αφορούσε τους Έλληνες τις Ιωνίας και τους Έλληνες στις απέναντι όχθες του Αιγαίου. "O Όμηρος δε διάβαζε.. Χουριετ".

Προπαγάνδα στις ΗΠΑ
Η εντύπωση του αρχαιότατου πολιτισμικού διάλογου τουλάχιστον φαίνεται να προκλήθηκε ή να διοχετεύτηκε στην Σουζαν Φλαουτερ, συντάκτρια της εφημερίδας Νew Υork Τimes η οποία έγραψε προχθές άρθρο με το γεγονός που είχε τίτλο:

"Αρχαίοι σύνδεσμοι φέρνουν μια σύγχρονη επαναπροσέγγιση". Η Ελλάδα δηλαδή επαναπροσεγγίζει την Τουρκία αφού ανατρέχει στους αρχαίους δεσμούς με τη γειτονική χώρα.

Στους γνωρίζοντες ο τίτλος προκαλεί θυμηδία αλλά οι υπόλοιποι μπορεί και να πείθονται.

Στο άρθρο επισημαίνεται: "Η έκθεση παρουσιάζει αρχαιότητες από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, στις οποίες περιλαμβάνονται αρχαία ειδώλια, όπλα, σκεύη μαγειρικής και κοσμήματα. Η διαδικασία της συγκέντρωσης των αντικειμένων από τις δύο χώρες , όπως λένε οι επιμελητές τις έκθεσης, βοήθησε τους ερευνητές να φωτίσουν περεταίρω την υπόθεση της ανταλλαγής αγαθών και ιδεών μεταξύ των πολιτισμών (που έχουν ηλικία 5 χιλιετών) της Δυτικής Ανατολίας και των ελληνικών νησιών που είναι γνωστά ως Κυκλάδες. Είναι μια περιοχή που εξακολουθούν να υφίστανται πολιτικές και εδαφικές διαφορές – πολλά νησιά του Αιγαίου έχουν και ελληνικό και τουρκικό όνομα".

Με σχετικά έξυπνο τρόπο χωρίς να γράψει ευθέως ψέματα η συντάκτρια αφήνει να εννοηθεί ότι οι εδαφικές διαφορές (τις οποίες επικαλείται μονομερώς η Τουρκία), μπορούν να γεφυρωθούν εάν ανατρέξουμε στο "κοινό" παρελθόν μας.

Κοινό παρελθόν;
Η δρ Ναζαρ Ολτσερ είναι η επιμελήτρια της έκθεσης και διευθύντρια του μουσείου Σαμπαντζι και σε δηλώσεις της, εμμέσως πλην σαφώς παρουσίασε τον ιωνικό και τον αιγαιακό πολιτισμό επηρεασμένο από τους …Τούρκους.

Τη λέξη Τούρκοι δεν τη χρησιμοποιεί, αλλά την αφήνει να εννοηθεί μέσω της φράσης "επηρεάστηκαν από πολιτισμούς που προήλθαν από τη Μεσοποταμία και τελικά έφτασαν στα νησιά".

Η στάση της γίνεται ακόμα πιο προκλητική, όταν δηλώνει ότι "θέλουμε αυτό να γίνει ένα γεγονός με το ποίο θα υπερνικήσουμε τις προκαταλήψεις των τελευταίων ετών και θα αποτελέσει μια αιτία για να μοιραστούμε την υπερηφάνεια μας γι’ αυτό το παρελθόν".

Συνεπώς , αν Έλληνες και Τούρκοι μοιραζόμαστε υπερηφάνεια για το παρελθόν , θα μοιραστούμε και το ίδιο παρελθόν.

Δυστυχώς η κοινή λογική επιβάλλει στους Έλληνες να μην νιώθουν υπερηφάνεια για το παρελθόν των Τούρκων , οι οποίοι ειδικεύτηκαν στην υποδούλωση των λαών της Ανατολίας , στο πλιάτσικο και τις γενοκτονίες.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αν αναζητήσει κάποιος στο διαδίκτυο τα βιβλία της κας Ολτσερ το πρώτο που θα βρει θα είναι ένα που έχει γράψει από κοινού με άλλους επιστήμονες και τιτλοφορείται: "Τούρκοι: Ένα ταξίδι χιλίων ετών 600-1600".

Ενώ η ίδια αναγνωρίζει ότι οι Τούρκοι εμφανίστηκαν στον χάρτη των εθνών το 600 μ.Χ , επιδιώκει να αποκτήσουν εξ αδιαιρέτου δικαιώματα στην πολυετή ιστορία της ελληνικής Μ.Ασίας και του ελληνικού αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού.





















Πηγή :http://news247.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΙΩΤΙΑ:ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΛΥΚΕΙΩΝ






Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής 51 νέων Διευθυντών
Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς: Παπαγγελής Π., 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς: Μάρκος Π., 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς: Καρκάνας Α., 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς: Συργιάννης Χ., Εσπερινό Γυμνάσιο Λιβαδειάς: Νταλιάνης Μ., 1ο Γυμνάσιο Θήβας: Παπαναγιώτου Κ., 2ο Γυμνάσιο Θήβας: Κούτσικος Λ., 3ο Γυμνάσιο Θήβας: Ράπτης Α., 4ο Γυμνάσιο Θήβας: Μπενάκη Σ., 5ο Γυμνάσιο Θήβας: Μπουλίος Α., Εσπερινό Γυμνάσιο Θήβας: Χατζή Ζ., 1ο Λύκειο Λιβαδειάς: Ευαγγελίου Π., 2ο Λύκειο Λιβαδειάς: Παπαλάμπρος Λ., Επαγγελματικό Λύκειο Λιβαδειάς: Καντάς Ε., Επαγγελματική Σχολή Λιβαδειάς: Καλομοίρης Γ., ΣΕΚ Λιβαδειάς: Καλοβρέκτης Κ., Γυμνάσιο Αλιάρτου: Κώνστας Ι., Λύκειο Αλιάρτου: Καλαμπαλίκης Π., 1ο Γυμνάσιο Ορχομενού: Μωραίτης Δ., 2ο Γυμνάσιο Ορχομενού: π. Χατζηχαραλάμπους Χ., Λύκειο Ορχομενού: Δαμιανίδης Χρ., Γυμνάσιο Ακραιφνίου: Καστάνης Κ., Γυμνάσιο Διστόμου: Μπαλτσιώτου Γ., Λύκειο Διστόμου: Συργιάννης Σ., Γυμνάσιο Αντίκυρας: Μαργαρίτης Ι., Λύκειο Άσπρων Σπιτιών: Βιέννας Σ., Γυμνάσιο Αράχωβας: Γκαμούλου Ι., Λύκειο Αράχωβας: Μπίμης Ι., Γυμνάσιο Κυριακίου: Χουσιάδας Κ., Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Αλιάρτου: Μεϊδάνη Μ., Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας: Καφώρος Ι., Επαγγελματική Σχολή Θήβας: Καλαντζής Χ., ΣΕΚ Θήβας: Θεοδώρου Θ., Επαγγελματικό Λύκειο Σχηματαρίου: Λιάκος Α., Γυμνάσιο Καπαρελλίου: Γκιζίλη Σ., Γυμνάσιο Βαγίων: Σωτήρχος Λ., Λύκειο Βαγίων: Ίσσαρης Θρ., Γυμνάσιο Θεσπιών: Κουτούλα Π., Λύκειο Θεσπιών: Μπαλαντέ Σ., Γυμνάσιο Σχηματαρίου: Βόγγελης Μ., Λύκειο Σχηματαρίου: Δημητρίου Λ., Γυμνάσιο Οινοφύτων: Γκουντούμα Ε., Λύκειο Οινοφύτων: Δημητρίου Π., 1ο Λύκειο Θήβας: Τσιάμαλος Β., 2ο Λύκειο Θήβας: Μάρκου Δ., 3ο Λύκειο Θήβας: Φίλος Γ., Γυμνάσιο Ασωπίας: Μπουραντάς Ι., Γυμνάσιο Πύλης: Κυριτσόπουλος Δ., Γυμνάσιο Αγ. Γεωργίου: Τόρνου Χρ., Γυμνάσιο Δομβραίνας: Παπαθεοδώρου Ι., Γυμνάσιο Δαύλειας: Καραμπέκος Β.

Η επιλογή των νέων Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε με βάση τις διατάξεις του Ν.3848/2010 από το αρμόδιο 7μελές Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Βοιωτίας που αποτελείται από: το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και Πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ κ. Τσούρα Ιωάννη, τον Αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ κ. Τζαμτζή Ηλία, τη Σχολική Σύμβουλο κ. Μπαλτά Σοφία, τον Υποδιευθυντή του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς κ. Ζάνταλη Ξενοφώντα, την Υποδιευθύντρια του Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς κ. Κοντογιάννη Παναγιούλα, τους Αιρετούς ΠΥΣΔΕ κ. Βαζούρα Σπύρο και κ. Αίσωπο Ιωάννη.
Ο τελικός πίνακας των νέων Διευθυντών θα αποσταλεί για επικύρωση στο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Αργυρόπουλο Ηλία. Οι νέοι Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων νομού Βοιωτίας των οποίων η θητεία είναι τετραετής αναμένεται να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. 
/απο orchomenos-press.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !!!!


Ένα χρόνο βρίσκεται στην Γερμανία, στη κλινική MUHLENGRUND GmbH για την αποκατάστασή του ο νεαρός Θανάσης Παύλου, που στις 17 Οκτωβρίου του 2009, μετά από την επίθεση που δέχτηκε στην οδό Ροζάκη Αγγελή στην Λαμία από ομάδα ανηλίκων, κατέληξε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας. Η περίπτωσή του κρίθηκε από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή και οι ελπίδες λιγοστές.

Ωστόσο ο Θανασάκης εκ θαύματος κρατήθηκε στη ζωή και μετά από λίγο καιρό ακολούθησε και άλλο θαύμα με τον Θανάση να ανοίγει τα μάτια και να ακούει. Τώρα όλοι περιμένουμε το τρίτο, που θα κάνει τον Θανάση να περπατήσει, να μιλήσει, να γεμίσει το πρόσωπό του με χαρά.

Σύμφωνα με την έκθεση των γιατρών από το κέντρο αποκατάστασης, σημειώνεται βελτίωση στον Θανάση, ο οποίος αντιλαμβάνεται και κουνάει τα μέλη του σώματός του. Ο έλεγχος του κορμού βελτιώθηκε, εξακολουθεί όμως να είναι ελλιπής, γι’ αυτό και δεν έχει ακόμη περπατήσει. Ο Θανασάκης εκφράζει τα συναισθήματά του με ένα χαμόγελο, αλλά χωρίς προσπάθεια να μιλήσει ακόμη. Οι γιατροί δίνουν ελπίδα για πλήρη αποκατάσταση του παιδιού και ζητούν την παραμονή του στο νοσοκομείο για άλλους έξι μήνες...μία είδηση που γεμίζει χαρά τους γονείς αλλά τους κοστίζει πολύ οικονομικά.

Επειδή οι οικονομίες τους έχουν τελειώσει και οι γονείς του είναι στην Γερμανία μαζί του από την πρώτη στιγμή και κατά συνέπεια είναι πλέον και άνεργοι, υπάρχει ο ακόλουθος τραπεζικός λογαριασμός :

Όνομα : Μαριάνα Παύλου.

Αρ.Λογ/σμου : Εθνική Τράπεζα 801/606451-58

ΙΒΑΝ Λογ/σμου : GR08 0110 8010 0000 8016 0645 158

BIC : ETHNGRAA".

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα έχουν ως ακολούθως:
Εξαιτίας της αρ. πρωτ. 8998/28-06-2011 απορριπτικής απόφασης της υπηρεσίας του Ι.Κ.Α. Λαμίας για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας στο ίδρυμα της Γερμανίας, μετά από την αρνητική γνωμοδότηση της αρμόδιας Ειδικής Επιτροπής Εξωτερικού για το διάστημα 22/05/2011 έως 22/07/2011, έχει υποβληθεί η αρ. πρωτ. 10182 ένσταση κατά της απόφασης.
Δυστυχώς το νοσοκομείο της Γερμανίας ζητούσε να καταβληθεί μέχρι 22-07-2011 το ποσό των 30.000 €, το οποίο είναι το κόστος νοσηλείας για το διάστημα 22/05/2011 έως 22/07/2011, ειδάλλως η διοίκηση αρνείται την συνέχιση νοσηλείας του Θανάση. Αυτή τη στιγμή πιέζει ασφυκτικά και δεν δίνει κανένα περιθώριο. Επειδή η εξέταση της ένστασης κατά της απορριπτικής απόφασης, είναι χρονοβόρα διαδικασία και είναι αδύνατο να υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα, η οικονομική βοήθεια για την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού αποτελεί μονόδρομο καθώς η οικογένεια πλέον δεν διαθέτει ούτε οικονομικούς πόρους, αλλά ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Είναι άδικο να λήξει τόσο άδικα μια ανθρώπινη υπερπροσπάθεια. Επίσης η μετακίνηση του Θανάση σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, είναι αδύνατη και υπάρχουν εξετάσεις σύμφωνα με νέα έκθεση που απέστειλαν, που δεν γίνονται στην Ελλάδα. Είναι αυτονόητο ότι η μη συνέχιση της νοσηλείας του Θανάση στο νοσοκομείο που βρίσκεται, θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα και θα μπλοκάρει την θετική εξέλιξη, την οποία η υγεία του ακολουθεί.
Στην από 14-07-2011 επιστολή της κλινικής MUHLENGRUND GmbH, περιγράφεται μια πολύτροπη θεραπευτική αγωγή η οποία περιλαμβάνει ειδικές θεραπείες οι οποίες είναι εγγυημένες μόνο σε συνθήκες νοσηλείας και εν κατακλείδι προτείνεται επειγόντως η συνέχιση των εξειδικευμένων διεπιστημονικών θεραπευτικών μέτρων και επισημαίνεται ότι η απαραίτητη, εντατική, λεπτή ιατρική φροντίδα καθώς και η αναγκαία εντατικότητα και ο συντονισμός των θεραπευτικών μέτρων είναι εγγυημένες μόνο σε συνθήκες νοσηλείας. Μια διακοπή θα μπορούσε να οδηγήσει σε κολοσσιαίες αρνητικές συνέπειες στην επιτευχθείσα πρόοδο, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.

Στοιχειοθετώντας όλα τα προαναφερόμενα, προκύπτει η επιβεβλημένη ανάγκη για τη συνέχιση των απαιτούμενων νοσηλευτικών θεραπευτικών μέτρων.
Λυπόμαστε που ένα τόσο σοβαρό ζήτημα κατέληξε να στηρίζεται μόνο στην κοινωνική αλληλεγγύη των απλών πολιτών και καλούμε τώρα, την ύστατη ώρα τους αρμοδίους φορείς να συμβάλουν στην επίλυση του θέματος καθώς και παρακαλούμε για την ευαισθητοποίηση οργανώσεων και φορέων για οικονομική στήριξη.

Υπάρχει σχετική σελίδα στο Facebook που μπορείτε να παρακολουθείτε το θέμα, καθημερινά : «Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!» -https://www.facebook.com/groups/225502490813712 .

Ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε στην έμπρακτη αγάπη σας.[Πληροφορίες: Παναγιώτης Παύλου (τηλ. 6974733892)]


Διαβάστε Περισσότερα »

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!


Έτοιμη να στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια είναι η Εθνική πόλο γυναικών, που στις 16:00 (ΕΤ1) αντιμετωπίζει την Κίνα στη Σανγκάη. Ήδη επιτυχημένα και μόνο με την παρουσία του στον τελικό, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, θέλουν να φτάσουν στη νίκη ώστε να ακουστεί ο εθνικός ύμνος στα πέρατα της γης!

Εφόσον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιστρέψει με το χρυσό, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που Εθνική ομάδα σε επίπεδο Ανδρών ή Γυναικών στέφεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, αφού συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έχει να επιδείξει μόνο η ομάδα μπάσκετ που το 2006 ηττήθηκε στη Σαϊτάμα από την Ισπανία.

Ήδη όμως, η Εθνική πόλο γυναικών έχει καταφέρει να είναι η μοναδική που επιστρέφει με μετάλλιο από κάθε μεγάλη διοργάνωση στην οποία έχει πάρει μέρος. Ασημένιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και επίσης δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

Αν μας χρωστάει κάτι η Ιστορία με τα δύο αργυρά που προηγήθηκαν, καιρός είναι ν’ αρχίσει να ξεπληρώνει σε… χρυσάφι!


Διαβάστε Περισσότερα »

Η αληθινή Ελλάδα στη πλάτη… μιας γιαγιάς


Η αληθινή Ελλάδα στη πλάτη… μιας γιαγιάςΗ φωτογραφία τραβήχτηκε πριν λίγες μέρες σε ένα χωριό των Ιωαννίνων, τους Κουκλιούς.
Μια γιαγιά στη μέση του δρόμου να κουβαλάει ,άγνωστο για πόσα χιλιόμετρα, σανό στην πλάτη της. Είναι ζαλωμένη όπως λένε οι Ηπειρώτες και κάνει αυτό που έμαθε τόσα χρόνια. Παλεύει για να ζήσει. Όταν της είπαμε «Γιαγιά είσαι πολύ όμορφη» έφτιαξε το μαντήλι της και μας είπε «Ό,τι μπορώ κάνω
παιδιά μου«.
Πώς να της εξηγήσεις ότι έχει την πιο σπάνια ομορφιά ψυχής και δύναμης;

Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Π: Υπέρ της παραγραφής της παθητικής δωροδοκίας στον Άκη

Υπέρ της παραγραφής τους αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο φέρεται να τάσσεται ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος.

Ο κ. Μαύρος ασπάστηκε και την άποψη του κ. Λαμπρόπουλου, ότι το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αποδίδεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο, δεν μπορεί να εκδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά από τα Τακτικά Δικαστήρια.

Ειδικότερα, ο κ. Μαύρος σε πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι πρέπει να αρθεί η διαφωνία που έχει ανακύψει μεταξύ του κ. Λαμπρόπουλου και της Βουλής υπέρ του ανακριτή και υπογραμμίζει ότι ως προς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, λόγω παρόδου της αποσβεστικής προθεσμίας, καθώς έχουν παρέλθει δύο και πλέον κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής χωρίς να κινηθεί καμιά διαδικασία σε βάρος του.

Αναφορικά με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ο κ. Μαύρος τονίζει ότι για το αδίκημα αυτό ο κ. Τσοχατζόπουλος πρέπει να δικαστεί από τα Ποινικά Τακτικά Δικαστήρια, καθώς κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο θα συνέλθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να αποφανθεί οριστικά με βούλευμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστώνΤο Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε την δημοσιότητα την Πέμπτη την προκήρυξη για την πρόσληψη 4000 πυροσβεστών, από τις οποίες οι 3.400 θέσεις αφορούν εποχικούς.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για τις προσλήψεις από τις 5 ως τις 23 Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το κείμενο της προκήρυξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Αρχές Σεπτεμβρίου οι πίνακες για τις εγγραφές βρεφών – νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς




Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι οι οριστικοί πίνακες για τις εγγραφές βρεφών – νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Λιβαδειάς θα αναρτηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η καθυστέρηση στην ημερομηνία ανάρτησης των πινάκων οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επα
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

«Στο κόκκινο» η κατάσταση στις ΗΠΑ-Ανεβλήθη η ψηφοφορία για το έλλειμμα


Ακόμα μεγαλύτερος είναι σήμερα ο κίνδυνος για την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την αμερικανική, να χάσει την ικανότητά της να δανειστεί, με αποτέλεσμα, αφενός, να αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, και, αφετέρου, οι συνέπειες της αδυναμίας των ΗΠΑ να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους, να είναι καταστροφικές για ολόκληρο τον κόσμο.
Χθες, για ακόμα μια φορά, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων δεν κατέληξε σε συμφωνία, ώστε να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας και να καταστεί εφικτό οι ΗΠΑ να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, έως τις 2 Αυγούστου.
Χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα αίτια της αναστολής, μετά από εβδομάδες συνομιλιών που αποσκοπούσαν σε κοινή λύση για τη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ, η ψηφοφορία του σχεδίου διαχείρισης του αμερικανικού ελλείμματος που είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, ανεβλήθη, τουλάχιστον για πέντε ημέρες.
Την ίδια ώρα περίπου 14 υπεύθυνοι τραπεζών, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Wall Street , με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τονίζουν ότι τα μέλη του Κογκρέσου πρέπει να «καταλήξουν σε συμφωνία αυτή την εβδομάδα».
Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις, οι Ρεπουμπλικάνοι ανακοίνωσαν, μέσω του εκπροσώπου τους, Μάϊκ Πένς, ότι σήμερα, στις 14.00 GMT, αναμένεται να αξιολογήσουν τις επιλογές τους , αφού δεν προχώρησαν στη ψηφοφορία του σχεδίου διαχείρισης του αμερικανικού ελλείμματος .
«Υπάρχουν πολλές ανησυχίες. Είναι σαφές ότι η παγκόσμια οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομία των ΗΠΑ, διότι είναι η πρώτη σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού PBS. .
«Επιθυμία μου είναι οι πολιτικοί ηγέτες να έχουν το θάρρος και την ταπεινότητα και να ξεπεράσουν τις ευαισθησίες, ανησυχίες και πολιτικά δόγματα, τα οποία είναι απολύτως θεμιτό, για το καλό όλης της χώρας και για την οικονομία κόσμο» , δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Τζον Κέρι, δήλωσε: «Δεν έχω λόγια που να εκφράζουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση παγκοσμίως» .
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θίσβη:Πολιτιστικές Εκδηλώσεις από το Σύλλογο Γυναικών ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011












Διαβάστε Περισσότερα »

Με χρήση "θανάσιμης βίας" απειλεί η KFOR τους Σέρβους του Κοσόβου!



Το ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα ότι κήρυξε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή δύο σημεία διέλευσης στα σύνορα του Κοσόβου με τη Σερβία και απείλησε να χρησιμοποιήσει "θανάσιμη βία, εφόσον επαναληφθούν επεισόδια όπως τα χθεσινά, όταν ένας όχλος ομάδα Σέρβων του Κοσόβου έκαψε ένα φυλάκιο και άνοιξε πυρ κατά των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω άλλη...
μια προσπάθεια, αλλά φυσικά οι δύο πύλες κηρύχθηκαν απαγορευμένες στρατιωτικές περιοχές και οι κανόνες εμπλοκής είναι πολύ σαφείς», δήλωσε ο Ερχαρντ Μπίλερ, γερμανός διοικητής της Νατοϊκής δύναμης και πρόσθεσε:
«Οι στρατιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν θανάσιμη ισχύ, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, να υπερασπιστούν όλους τους ανθρώπους εκεί, να υπερασπιστούν την περιουσία, την απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Κανείς ο οποίος δεν έχει την άδεια να εργάζεται στις πύλες ή να διασχίσει τις πύλες δεν θα πρέπει να βρίσκεται εκεί κοντά».

Διαβάστε Περισσότερα »

Με αεροδρόμιο, ΟΠΑΠ και Κρατικά Λαχεία αρχίζουν οι αποκρατικοποιήσεις

Σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου συναντάται με τα στελέχη της τρόικας

Συνάντηση θα έχει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου Κ. Μητρόπουλος με τα στελέχη της τρόικας που βρίσκονται στη χώρα μας για να συζητήσουν τo φιλόδοξο πρόγραμμα πώλησης κρατικής περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015 που αποτελεί την ίδια συμμετοχή της χώρας μας στα δύο πακέτα διάσωσης που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα οι εταίροι μας στην ΕΕ, το ΔΝΤ αλλά και ιδιώτες θεσμικοί.
 
Εκεί μία έκπληξη θα περιμένει τα στελέχη της τρόικας καθώς το Ταμείο, παρά το βραχύ του βίο, είναι έτοιμο να δρομολογήσει τις πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της περιουσίας που αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2011, ενισχυμένο μάλιστα με την τοποθέτηση του κ. Αν. Ταπραντζή στη θέση του εντεταλμένου συμβούλου ο οποίος θα αναλάβει τον τομέα των ακινήτων.
 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2011 θα πρέπει να εισπραχθούν περί τα 1,3 δισ. ευρώ από τις εξής δράσεις μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών:
 
* Την αποκρατικοποίηση του 40% της ΕΥΑΘ, από το 74% που κατέχει σήμερα το Δημόσιο
 
* Την επέκταση συμβάσεων του Ελευθέριος Βενιζέλος και του ΟΠΑΠ ενώ θα δοθούν και νέες άδειες για παιχνίδια στον ΟΠΑΠ (φρουτάκια)
 
* Την πώληση μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (23,3% από το 74,3%) που κατέχει το Δημόσιο
 
* Την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Λαχείων.
 
 
Ηδη, το δεύτερο τρίμηνο του 2011 έχει πωληθεί το 10% του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom και έχουν εισπραχθεί 391 εκατ. ευρώ.
 
 
Σε ότι αφορά τον ΟΠΑΠ, για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το Δημόσιο για 10 χρόνια (λήγει το 2020 και θα παραταθεί έως το 2030) , καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον οργανισμό (τέταρτο τρίμηνο) , έχουν επιλεγεί οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Deutsche Bank AG London Branch και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Σχετικά με τις νέες άδειες παιχνίων για τον ΟΠΑΠ υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες με την Ευρωπαϊκη Ενωση καθώς ενώ ο οργανισμός έχει το δικαίωμα πρώτης άρνησης για κάθε νέο τυχερό παιχνίδι που έρχεται στην Ελλάδα, η επικείμενη χορήγηση άδειας για 16.500 φρουτάκια απευθείας στον ΟΠΑΠ ενδεχομένως να χαρακτηριστεί κρατική ενίσχυση για αυτό και γίνονται προσπάθειες να ληφθεί το Ο.Κ. χωρίς να υπάρξουν στο μέλλον κυρώσεις. Η υφιστάμενη σύμβαση διαχείρισης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) που κανονικά λήγει το 2026 θα παρατεθεί για 20 χρόνια. Αρχές του 2012 το δημόσιο θα πωλήσει ποσοστό (περίπου 21%) από το 55% των μετοχών που κατέχει στο αεροδρόμιο.
 
 
Για τα Κρατικά Λαχεία οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Credit Suisse και Eurobank EFG Equities έχουν αναλάβει την πώληση του 100% των μετοχών αλλά θα προηγηθεί η εισφορά των λαχείων σε εταιρεία που θα συσταθεί για αυτό τον σκοπό.
 
Τα προσδοκώμενα έσοδα για το σύνολο του έτους ανέρχονται στα 5 δισ. ευρώ καθώς στο τέταρτο τρίμηνο είναι προγραμματισμένες οι πωλήσεις μετοχών του ΟΛΠ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ, της Λάρκο, του ΟΔΙΕ, του Καζίνο της Πάρνηθας, της ΕΛΒΟ και του ΟΠΑΠ.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο Ταμείο Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου πρόεδρος είναι ο κ. Ι. Κουκιάδης, διευθύνων σύμβουλος ο κ. Μητρόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος ο κ. Ταπραντζής και μέλη ο κ. Αντ. Βαρθολομαίος και η κυρία Αννα Ζωηρού
newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΥΚΤΡΑ:ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΕΙΑ 2011: 8ΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8/2011 ΩΡΑ 21:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ... ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/8/2011 ΩΡΑ 12:00 ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΒΑΔΟΣΤΡΑΣΚΑΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/8/2011 ΩΡΑ 20:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝPAINTBALL

ΤΡΙΤΗ 9/8/2011 ΩΡΑ 20:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝPAINTBALL

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/8/2011 ΩΡΑ 21:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΥΣ & ΚΛΟΟΥΝ

ΠΕΜΠΤΗ 11/8/2011 ΩΡΑ 21:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ (έως 4 άτομα η κάθε ομάδα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/8/2011 ΩΡΑ 21:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/8/2011 ΩΡΑ 07:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/8/2011 ΩΡΑ 22:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ"ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΣΤΙΣ 21:00. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΔΡΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ PAINTBALL ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8/2011 ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 6974889720 (ΓΙΑΝΝΗΣ) & 6973788522 (ΓΙΩΡΓΟΣ)


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλοίο 11 φορές μεγαλύτερο από τον `Τιτανικό`


Η εταιρεία Shell κατασκευάζει το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο!
Μιλάμε για ένα πλοίο 600.000 τόνων και 3.331 τετραγωνικών μέτρων, 11 φορές μεγαλύτερο από τον 'Τιτανικό', του οποίου η κατασκευή μέχρι στιγμής έχει κοστίσει 1,6 δισ. ευρώ, απασχολεί 600 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, ενώ το συνολικό του κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 10 δισ. ευρώ. Το πλοίο αυτό θα το εγκαταστήσει 200 χιλιόμετρα στα ανοικτά της Αυστραλίας.
Αυτό το πλοίο όμως δεν θα σαλπάρει. Σχεδιάζεται για να χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων για τα επόμενα 50 χρόνια. Στα βάθη της θάλασσας υπάρχει αφθονία φυσικού αερίου, σε τεράστιες αποστάσεις όμως από την ακτή ή τους πλησιέστερους αγωγούς. Η εκμετάλλευση αυτών των αποθεμάτων μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη, όμως τώρα αυτό θα γίνει εφικτό. Η τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει αυξηθεί στη διεθνή αγορά, ενώ έχει αυξηθεί η ζήτηση. Έτσι η εταιρεία θεωρεί πως έχει πάρει τη σωστή απόφαση με την κατασκευή του πλοίου.
Στην τοποθεσία αυτή που διαθέτει μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου αναμένεται η εκμετάλλευση να διαρκέσει περίπου 25 χρόνια. "Όταν τελειώσουν τα αποθέματα φυσικού αερίου, τότε το καράβι θα μετακινηθεί στο επόμενο σημείο", εξήγησε ο Αυστραλός υπουργός Πόρων και Περιβάλλοντος Τόνβι Μπερκ, ο οποίος εξήρε το έργο. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται σημαντικά οι εκπομπές αερίων επιβαρυντικών για το περιβάλλον σε σχέση με αντίστοιχες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ξηρά. Περιβαλλοντικές οργανώσεις όμως ανησυχούν για πιθανές διαρροές και το WWF προειδοποιεί ότι οι αγωγοί κάτω από το νερό θα βλάψουν το θαλάσσιο περιβάλλον και το έργο θα εκπέμπει περισσότερους από δύο εκατομμύρια τόνους αερίων ετησίως, που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Αξονικό τομογράφο αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο


Γενικό Νοσοκομείο Θήβας,geniko nosokomeio thivasΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έργα προμήθειας εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Θήβας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας και Κύμης, συνολικού προϋπολογισμού 850.000 €.

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι αποφάσεις ένταξης των έργων :
«Προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 16 τομών στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας», προϋπολογισμού 450.000€            &
«Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών μηχανημάτων», προϋπολογισμού 400.000€.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας.

Το πρώτο έργο αφορά το Νοσοκομείο της Θήβας, ενώ το δεύτερο αφορά στην προμήθεια 4 ακτινολογικών μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν στα Γενικά Νοσοκομεία της Χαλκίδας, της Κύμης, της Άμφισσας και του Καρπενησίου.

Η υλοποίηση των παραπάνω έργων θα επιτρέψει στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να βελτιώσουν σημαντικά τη θέση τους σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται αναβάθμιση, ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό της Στερεάς Ελλάδας.

«Χρηματοδοτούμε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «προχωρούμε στην προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 850.000€, με στόχο να κάνουμε τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας πιο σύγχρονα και πιο λειτουργικά. Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας και η καλλίτερη φροντίδα και εξυπηρέτηση των κατοίκων του τόπου μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 28 Ιουλίου...

Γεγονoτα
1014: Η μάχη στο Κλειδί: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος και ο στρατηγός του Νικηφόρος Ξιφίας, όχι μόνο συντρίβουν τον τσάρο των Βουλγάρων Σαμουήλ, αλλά τυφλώνουν έναν προς έναν τους 15.000 αιχμαλώτους τους.

1588: Ο ισπανικός στόλος, που έφερε τον τίτλο της αόρατης αρμάδας, ηττάται στ' ανοιχτά του Γκραβελέν της Γαλλίας απ' τον αγγλικό στόλο που διοικείται από τον λόρδο Τσαρλς Χάουαρντ και τον σερ Φράνσις Ντρέικ.

1829: Ο Ιωάννης Καποδίστριας διανέμει σε ακτήμονες 200.000 στρέμματα εθνικής γης.

1973: Το ψευδοδημοψήφισμα που οργάνωσε η χούντα καταργεί την Μοναρχία με ποσοστό 78,4% και κηρύσσει την Προεδρική Δημοκρατία με πρόεδρο τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

1981: Ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας παντρεύεται τη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ στον Άγιο Παύλο του Λονδίνου.

Γεννησεις
1883: Μπενίτο Μουσολίνι, ιταλός δικτάτορας (1922 - 1943).

1919: Μίλτος Σαχτούρης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της μεταπολεμικής γενιάς.

1925: Μίκης Θεοδωράκης, διακεκριμένος έλληνας συνθέτης από τη Χίο.

Θανατοι
1890: Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ολλανδός ζωγράφος.

2004: Ρένα Βλαχοπούλου, μεγάλη ελληνίδα κωμικός.





















//zoo-m.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελεί αυτή η φωτογραφία απόδειξη "ταξιδιού στο χρόνο";


Η παρακάτω εικόνα εκτίθεται στο Μουσείο Bralorne Pioneer στον Καναδά και είναι διαθέσιμη και στην online έκθεση του Μουσείου. Είναι τραβηγμένη το Νοέμβριο του 1940, και απεικονίζει το συγκεντρωμένο πλήθος κατά την παράδοση μιας γέφυρας στην κυκλοφορία, η οποία είχε καταστραφεί από πλημμύρα! Κάντε κλικ για μεγέθυνση και παρατηρήστε την καλά!   Βλέπετε κάτι περίεργο;
                                                                                                                            











  

  Δεν ξέρουμε τι καταφέρατε να διακρίνετε εσείς, πάντως εδώ και λίγες ημέρες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία, αποτελεί απόδειξη "ταξιδιού στο χρόνο"!!
  Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ερευνητής παρατήρησε ανάμεσα στο πλήθος, τον νεαρό άντρα που βλέπετε στην μικρή φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση)! Αμέσως, την  "ανέβασε" στο προσωπικό του blog αναφέροντας ότι ο άντρας αυτός είναι σίγουρα χρονοταξιδιώτης!
  "Τα ρούχα που φοράει αλλά και τα γυαλιά ηλίου του, δεν ταιριάζουν με την εποχή (1940) αλλά είναι μεταγενέστερα. Δείτε τον πόσο διαφέρει από τους υπόλοιπους γύρω του! Σαν να είναι... από άλλο κόσμο", έλεγε το σχόλιό του!
  Από εκείνη τη στιγμή και μετά, χιλιάδες άνθρωποι, άρχισαν να στέλνουν μηνύματα περί "αποδείξεως των ταξιδιών στο χρόνο"! Μάταια κάποιοι σκεπτικιστές προσπάθησαν να αντικρούσουν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι ΥΠΗΡΧΑΝ και το 1940 μπλούζες με κουκούλα!!
  "Έίναι σαφές ότι ο άντρας αυτός, βρέθηκε στην περιοχή ως τουρίστας και μπήκε ανάμεσα σε ένα γκρουπ επισήμων, που είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελετή! Ετσι εξηγείται γιατί το ντύσιμό του διαφέρει τόσο", δήλωσε Keneth Lane, κοινωνιολόγος, από τον Καναδά!
  "Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, ενώ εδώ και δεκαετίες η φωτογραφία αυτή εκτίθεται στο Μουσείο χωρίς κανείς να έχει παρατηρήσει κάτι παράξενο σε αυτήν , ξαφνικά έγινε το θέμα συζήτησης! Τώρα όλοι νομίζουν πως βλέπουν έναν χρονοταξιδιώτη", συπλήρωσε!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ