Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Οδηγώντας παρέα με ένα ...φίδι!(video)




Το θαύμα είναι ότι ο οδηγός παρέμεινε ψύχραιμος και συνέχιζε να οδηγεί κανονικά! Αυτό που είχε προηγηθεί του …θαύματος είναι ότι
ένα τεράστιο φίδι είχε προσγειωθεί ξαφνικά στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου, ενώ αυτό κινούνταν σε δρόμο του Μέμφις, των ΗΠΑ.

H οδηγός-τέρας ψυχραιμίας Rachel Fisher είπε για το περιστατικό ότι συνήθως δεν φοβάται τα φίδια, αλλά «τα είδε όλα» όταν ένα τέτοιο έσκασε κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια της! Πόσο μάλλον όταν μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονται και τρία παιδιά.


 
http://clopyandpaste.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόκριση θρίλερ για την ΑΕΚ


Live: Ντιναμό Τιφλίδας-ΑΕΚ 1-1 (Τελικό)
Δεν είναι και για να το… γλεντήσει, αλλά σίγουρα αξίζει να το πανηγυρίσει!

Με τον Λεονάρντο ν’ αλλάζει την (αξιοθρήνητη μέχρι τότε) μοίρα της και να εξαργυρώνει το πέναλτι-χρυσάφι που κέρδισε στην παράταση ο Γκούντγιονσεν, η ΑΕΚ επανέφερε στην τάξη τη Ντιναμό (1-1) και απέδρασε απ' το φανατισμένο «Μπόρις Παϊχάτζε» με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League!
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια διαχρονική προφητεία για τον Ελληνισμό που επαληθεύεται!



-
Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος”


Όταν στις αρχές του 2ου προχριστιανικού αιώνα ο πολύπειρος Αρκάδας στρατηγός Φιλοποίμην,είδε τη διάθεση για εμπλοκή στα ελληνικά πράγματα του Ρωμαίου υπάτου Φλαμινίκου,κατάλαβε πως οι Έλληνες βρισκόταν μπροστά σε τεράστιες περιπέτειες.


Ο Φιλοποίμην αποφάσισε τότε να συμβουλευτεί το Μαντείο των Δελφών για το μέλλον της Ελλάδας.


Η Πυθία έδωσε τον εξής χρησμό-και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο: 
“Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος”

Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε,δηλαδή,την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος,που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων,αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!


Και πράγματι.. Οι Ρωμαίοι-επιβεβαιώνοντας τους φόβους του Φιλοποίμενα-ήρθαν.Οι Γότθοι ήρθαν.Οι  Άβαροι ήρθαν.Οι Φράγκοι ήρθαν.Οι Τούρκοι ήρθαν.Οι Άραβες ήρθαν. Οι Γερμανοί ήρθαν.Σύμμαχοι ήρθαν,προδότες ήρθαν,χρεωκοπίες ήρθαν,μνημόνια ήρθαν...


Αλλά ο ασκός,σε πείσμα όλων αυτών και πολλών άλλων,
"μηδεποπωτε βυθίζεται"! 

Γιώργος Ηλιόπουλος-Περ."Τρίτο Μάτι"

 



visaltis.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στον αέρα , Γλίστρησε και έπεσε στο κενό ο κασκαντερ Todd Green - Video




Κατά τη διάρκεια της Selfridge Air Show ο βετεράνος κασκαντέρ Todd Green έκανε βουτιά θανάτου.

«Εμοιαζε με κούκλα που πέφτει...». Εντρομοι οι θεατές περιέγραψαν με αυτό τον τρόπο τη θανάσιμη πτώση του κασκαντέρ Τοντ Γκριν από ύψος 60 μέτρων, ενώ προσπαθούσε να πιαστεί από ένα ελικόπτερο που πετούσε πάνω από το διπλανό αεροσκάφος στο οποίο στεκόταν. Πολλοί από τους 75.000 θεατές της αεροπορικής επίδειξης στο Σέλφριτζ, κοντά στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, νόμιζαν στην αρχή ότι η πτώση ήταν μέρος του σόου. Οταν όμως είδαν τα σωστικά συνεργεία να σπεύδουν, συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για τραγικό δυστύχημα. Ο Γκριν, πατέρας δύο παιδιών, προσπάθησε τρεις φορές να πιαστεί από το ελικόπτερο, αλλά την τρίτη γλίστρησε κι έπεσε στο κενό. Ενα ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει, είχε ανακοινωθεί ότι έπνεαν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκόλευε τους ελιγμούς του.





araxtoikailight.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Φ.Ε.Τ:Ανακαλείται αγελαδινό βούτυρο


Ανιχνεύτηκε Salmonella spp σε αγελαδινό βουτύρο που πωλείται στα καταστήματα Μαρινόπουλος. Η επιχείρηση «Όμιλος Carrefour - Carrefour Μαρινόπουλος» ενημέρωσε η ίδια τον Ε.Φ.Ε.Τ μετά από αυτοελέγχους που έκανε.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αγελαδινό βούτυρο με την εμπορική επωνυμία «Παραδοσιακό φρέσκο αγελαδινό βούτυρο CRF», με γραμμοκώδικα 5204239290545, σε συσκευασίες των 250g και με ημερομηνίες λήξης 23.09.2011 και 08.10.2011.

Η επιχείρηση προχώρησε σε ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω παρτίδων, καθώς και σε προληπτική ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων από το συγκεκριμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά. Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. είναι σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Πηγή :http://www.newstoday.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΓΡΟΤΙΚΟ Φ.Π.Α:Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη δηλώσεις για ΦΠΑ αγροτών


permisospress.blogspot.com
Δεύτερη «ευκαιρία» σε όσους δεν είχαν υποβάλει στο παρελθόν φορολογικές δηλώσεις ή οι δηλώσεις που είχαν υποβάλει στην εφορία ήταν ανακριβείς να υποβάλουν τώρα αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις, καταβάλλοντας από 3% έως 10% πρόσθετο φόρο, χωρίς άλλα πρόστιμα, δίνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών.
Σε αυτή την παράταση, μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη μπορούν να υποβάλλουν τις έκτακτες δηλώσεις τους και οι αγρότες  για επιστροφή στο δημόσιο ποσών ΦΠΑ που έχουν επιστραφεί αδικαιολόγητα σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος, για τις οποίες ο πρόσθετος φόρος υπολογίζεται από την επομένη της επιστροφής που διενεργήθηκε από τη ΔΟΥ.
Με τη συγκεκριμένη «πρόσκληση» το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα είναι αρκετοί οι υπόχρεοι οι οποίοι θα θελήσουν να «εκμεταλλευτούν» την εν λόγω ευνοϊκή ρύθμιση για να κλείσουν εκκρεμότητες του παρελθόντος χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση.
Στη ρύθμιση αυτή εξάλλου, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση της περαίωσης για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων έως το 2010, αλλά και το «κυνήγι» των ληξιπροθέσμων με τη βοήθεια πάντα ιδιωτών, στηρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μέρος των προσδοκιών της για αύξηση των δημόσιων εσόδων και στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος «ακροβατεί» σε τεντωμένο σχοινί.
Επισημαίνεται ότι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις οι υπόχρεοι φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση για την καταβολή ή μη φόρων, τελών ή εισφορών υπέρ του Δημοσίου, μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις για εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέχρι και το οικονομικό έτος 2010 χωρίς την επιβολή πρόσθετου φόρου ή προστίμου.
Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι εκτός από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος στη ρύθμιση, όπως θα ορίζει σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, εντάσσονται και δηλώσεις ΦΠΑ, δηλώσεις για αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα, δηλώσεις που αφορούν σε όλες τις φορολογίες ακινήτων (φόρους υπεραξίας, μεταβίβασης ή αυτομάτου υπερτιμήματος ή τέλος συναλλαγής ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κάθε είδους φόρο ή τέλος).
Από τη μέχρι σήμερα συνολική εκκαθάριση το «κέρδος» του υπουργείου Οικονομικών από τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος ανέρχεται στο ποσό των 941,5 εκατ. ευρώ.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για τις ανωτέρω περιπτώσεις που θα υποβάλλεται αρχική ή συμπληρωματική δήλωση θα καταβάλλεται πρόσθετος φόρος 10% αν η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009 και 3% από την 1η Ιανουαρίου 2010 και μετά, ενώ στην περίπτωση που η καταβολή του φόρου γίνεται εφάπαξ δεν θα υπολογίζεται πρόσθετος φόρος.
Έτσι, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 παρέχεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για τις εξής φορολογίες:
* Φόρου προστιθέμενης αξίας, όσον αφορά:
- Αρχικές ή τροποποιητικές, περιοδικές, έκτακτες ή εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ και δηλώσεις αποθεμάτων, ανεξαρτήτως εάν προκύπτει ή όχι ποσό φόρου για καταβολή.
- Έκτακτες δηλώσεις για επιστροφή στο δημόσιο ποσών ΦΠΑ που έχουν επιστραφεί αδικαιολόγητα σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος, για τις οποίες ο πρόσθετος φόρος υπολογίζεται από την επομένη της επιστροφής που διενεργήθηκε από τη ΔΟΥ.
- Ανακεφαλαιωτικούς πίνακες ενδοκοινοτικών αποκτήσεων ή λήψεων υπηρεσιών και παραδόσεων αγαθών ή παροχών υπηρεσιών.
- Δηλώσεις Intrastat.
* Αυτοτελούς φορολογίας εισοδημάτων.
* Φόρου υπεραξίας από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων.
* Φόρου κύκλου εργασιών, φόρου ασφαλίστρων, τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας.
* Τελών χαρτοσήμου, εκτός από τις συναλλαγματικές και γραμμάτια σε διαταγή.
* Φόρων που παρακρατούνται ή προκαταβάλλονται από τις κάθε είδους αμοιβές, αποδοχές και αποζημιώσεις.
* Εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ εισφοράς υπέρ δακοκτονίας.
* Φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων και ειδικού φόρου τραπεζικών εργασιών.
* Φόρου μεταβίβασης ακινήτων, φόρου αυτομάτου υπερτιμήματος, τέλους συναλλαγής ακινήτων, φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών ή προικών, ειδικού φόρου επί των ακινήτων, ενιαίου τέλους ακινήτων νομικών προσώπων και φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων.
* Οποιουδήποτε άλλου φόρου, τέλους, εισφοράς ή κράτησης υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων, με εξαίρεση τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
Ο συνολικός φόρος που οφείλεται θα καταβάλλεται είτε εφάπαξ με την υποβολή των δηλώσεων είτε σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται ταυτόχρονα με την υποβολή των δηλώσεων και καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα των αντίστοιχων επόμενων μηνών, ενώ το ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 300 ευρώ με εξαίρεση την τελευταία δόση.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε 2 ώρες μετά το θάνατο της φίλης της [φωτο]


Πέθανε 2 ώρες μετά το θάνατο της φίλης της [φωτο]Η 25χρονη Yasmina Sugliano ήταν τόσο θλιμμένη από το θάνατο της αγαπημένης της φίλης Portia Jones, 23 ετών, η οποία απεβίωσε από αιφνίδια καρδιακή προσβολή.
Τα  νεαρά κορίτσια ήταν πολύ κοντά τα τελευταία δύο χρόνια καθώς έπασχαν από την ασθένεια της Κυστικής Ίνωσης (Cystic Fybrosis) και παρακολουθούνταν στο ίδιο νοσοκομείο.
Η μητέρα της Yasmina είπε για την κόρη της: «έπαθε τέτοιο σοκ όταν άκουσε για το θάνατο της Portia με αποτέλεσμα η καρδιά της να έχει έναν επικίνδυνα δυνατό και γρήγορο χτύπο.»
Η 25χρονη Yasmina, φοιτήτρια στο London University for the Creative Arts, υπέφερε επίσης από καρδιοπάθεια.
Η μητέρα της δήλωσε πως η Yasmina βρισκόταν σε γενικά καλή κατάσταση, μάλιστα  ήταν ενθουσιασμένη λόγω των επικείμενων οικογενειακών διακοπών στο νησί της Καραιβικής.
Όταν όμως πληροφορήθηκε την κατάληξη της αγαπημένης της φίλης, υπέκυψε σε καρδιακή προσβολή.
Μάλιστα η άτυχη Portia από το Chessington είχε μπει σε λίστα αναμονής για εγχείρηση στους πνεύμονες μια εβδομάδα πριν το θάνατό της…
Δείτε την Yasmina Sugliano:

















Δείτε την Portia Jones:
Διαβάστε Περισσότερα »

126 σεισμοί μέσα σε μόλις πέντε ημέρες στην Ελλάδα

126 σεισμοί μέσα σε μόλις πέντε ημέρες στην Ελλάδα [αναλυτικός πίνακας]

Συνολικά 126 σεισμικές δονήσεις με ένταση πάνω από 2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ έχει καταγράψει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείο της Αθήνας στον Ελλαδικό χώρο, τις τελευταίες πέντε ημέρες. Η έντονη αυτή σεισμική δραστηριότητα εστιάζεται κατά κύριο λόγο σε δύο περιοχές της χώρας.
Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας με βασικά σημεία την περιοχή μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά καθώς και τους θαλάσσιους χώρους νοτίως της Μεθώνης και νοτίως της Ζακύνθου και στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Σητείας στην Κρήτη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μάλιστα το γεγονός ότι στην περίπτωση της Πελοποννήσου το εστιακό βάθος είναι εξαιρετικά επιφανειακό ακόμη και έως 1 χιλιόμετρο. Αναλυτικά οι σεισμοί που έχουν καταγραφεί στην ελλληνική επικράτεια από την Τρίτη έως και σήμερα το μεσημέρι είναι. Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται η ώρα, η ένταση, το εστιακό βάθος και η τοποθεσία.
ΩΡΑ Ρίχτερ ΒΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ




25-Aug


05.54' 2.0 1 χλμ             . Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά
05.05' 3.6 10 χλμ              Στο θαλάσσιο χώρο 13 χλμ. Βόρεια της Σητείας
04.33' 2.5 5 χλμ             . Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά
03.27' 2.3 5 χλμ             . Στο θαλάσσιο χώρο 11 χλμ. Βόρεια της Σητείας
03.21' 3.1 5 χλμ             . Στο θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. Βόρεια της Σητείας
02.50' 2.5 6 χλμ             . Μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου
02.10' 2.9 10 χλμ              Στο θαλάσσιο χώρο 47 χλμ. Νότια της Μεθώνης
02.04 2.3 5 χλμ             . Στην Ηπειρο, 14 χλμ. Ανατολικά της Παραμυθιάς




24-Aug


23.23' 2.2 5 χλμ             . Νότια των Κυθήρων, 57 χλμ. Από τη Νεάπολη
21.22' 2.6 10 χλμ              Στο Λιβυκό, 117 χλμ. Νότια του Ηρακλείου
21.13 2.2 10 χλμ              Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά
20.20' 2.2 5 χλμ              Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά
19.15 4.0 10 χλμ              Μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης
18.59' 3.3 2 χλμ              Στο θαλάσσιο χώρο, 24 χλμ. Νότια της Μεθώνης
18.36' 2.5 10 χλμ              Στο Λιβυκό, 71 χλμ. Νότια του Ρεθύμνου
18.23' 2.8 13 χλμ              Μεταξύ Σπάρτης και Μεγαλόπολης
18.19' 2.5 5 χλμ              Στα βόρεια παράλια της Ρόδου
17.40' 2.3 29 χλμ             Αιτωλοακαρνανία, 4 χλμ. Νοτιοανατολικά του Μεσολογγίου
17.19 3.1 2 χλμ             Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά
16.04' 2.2 1 χλμ             Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά
15.22' 2.4 2 χλμ             Στη θάλασσα, 12 χλμ. Νότια του Πύργου Ηλείας
14.53' 2.9 10 χλμ              Στα παράλια του Αγίου Ορους
14.43' 2.6 10 χλμ              Στο θαλάσσιο χώρο, 64 χλμ. Νότια της Μεθώνης
14.25 2.7 10 χλμ              Στο θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. Βόρεια της Σητείας
11.25' 2.3 5 χλμ              Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά
08.22' 2.7 2 χλμ              Αχαϊα, νότια της Κάτω Αχαγιάς
08.07' 2.7 1 χλμ              Στη θάλασσα, 48 χλμ. Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου
07.07' 3.0 38 χλμ             Δωδεκάνησα, 48 χλμ. Δυτικά της Χάλκης
04.45' 2.0 5 χλμ             Εβρος, 13 χλμ. Δυτικά από το Σουφλί
04.19' 2.5 1 χλμ             Στη θάλασσα, 32 χλμ. Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου
03.45' 2.3 5 χλμ             Στη θάλασσα, 13 χλμ. Βόρεια της Σητείας
03.44 2.5 2 χλμ             Στη θάλασσα, 38 χλμ. Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου
03.09' 3.2 85 χλμ            27 χλμ. Νότια της Λάρισας, 14 βορειοδυτικά από τα Φάρσαλα
01.25' 2.8 8 χλμ             Στη θάλασσα, μεταξύ Αντικυθύρων και Καστελίου Χανίων




23-Aug


23.29 2.1 10 χλμ             Στη θάλασσα, 46 χλμ. Νότια της Παλαιοχώρας Χανίων
23.20' 2.5 20 χλμ             Στη θάλασσα, 67 χλμ. Νότια της Παλαιοχώρας Χανίων
22.55' 2.4 5 χλμ              Στη θάλασσα, μεταξύ Ζακύνθου και Πελοποννήσου
22.00' 2.5 5 χλμ              Στα βόρεια παράλια της Ρόδου
21.27' 2.2 5 χλμ              5 χλμ. Ανατολικά της Πύλου
20.12' 2.0 5 χλμ              36 χλμ. Δυτικά της Λευκάδας
18.28' 2.0 10 χλμ             Μεταξύ Γαργαλιάνων, Μελιγαλά, Καλαμάτας
18.22' 2.3 5 χλμ              Στη θάλασσα, 21 χλμ. Βόρεια της Σητείας
17.53' 2.3 19 χλμ             Στη θάλασσα, 52 χλμ. Νότια της Ζακύνθου
16.58' 3.5 5 χλμ             Μεταξύ Πάτρας και Αμαλιάδας
15.53' 2.0 10 χλμ             Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά
11.12' 2.2 5 χλμ             Στη θάλασσα, 12 χλμ. Βορειοδυτικά της Σητείας
09.59' 2.5 10 χλμ             Στη Μάνη, νοτιοδυτικά από το Γύθειο
07.10' 3.0 2 χλμ             Στη νότια Ζάκυνθο
05.35' 2.0 10 χλμ             Μεταξύ Κυπαρισία και Γαργαλιάνων
05.22' 3.8 2 χλμ             Μεταξύ Μεγαλόπολη και Μελιγαλά
04.56' 2.6 94 χλμ             Στη θάλασσα, 35 χλμ. Ανατολικά της Νεάπολης
04.16' 2.2 5 χλμ             Μεταξύ Καλαμάτας και Μελιγαλά
04.01' 2.2 5 χλμ             Μεταξύ Μελιγαλά και Φιλιατρών
01.49' 2.7 6 χλμ             Στη θάλασσα, βορειοδυτικά της Καρπάθου
01.47' 2.3 10 χλμ             Στην περιοχή της Μονεμβασιάς
00.20' 2.1 10 χλμ             Στον Παγασητικό, 1 χλμ. Από το Τρίκερι
00.07' 2.4 5 χλμ             Μεταξύ Γαργαλιάνων και Μεσσήνηςefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχουν 18 παιδιά και θέλουν και άλλα!


Φωτογραφίες  από την οικογένεια

Έχοντας γεννήσει φυσιολογικά 18 παιδιά η Kelly Bates περνά τα τελευταία χρόνια της ζωή της… μεγαλώνοντας την οικογένειά της!

Και μπορεί για κάποιους ο αριθμός να φαντάζει υπερβολικός, η 44χρονη μητέρα από το Τεννεσί εύχεται να της φέρει ο Θεός ακόμη δυο! «Για μένα είναι περισσότερο φυσιολογικό το να είμαι έγκυος παρά το να μην είμαι. Είμαι ευτυχισμένη όταν κρατάω ένα μωρό», λέει η μητέρα με την οικογένεια-μαμούθ.

Εάν φέρει άλλα δυο παιδιά στον κόσμο, τότε θα σπάσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης οικογένειας, που έχει 19 παιδιά!
Φυσικά η γυναίκα δεν εργάζεται, αφού περνά τον χρόνο της μεγαλώνοντας τα παιδιά και φέροντας στον κόσμο άλλα. Η Kelly Bates ράβει τα ρούχα της οικογένειας, ενώ αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ιατρική περίθαλψη!








Διαβάστε Περισσότερα »

Χρήση κοκαϊνης και σεξ με σκυλιά έκανε η Υπουργός εσωτερικών της Σλοβενίας


Η όμορφη υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Κατερίν Κρέσαλ, παραιτήθηκε λόγω σεξουαλικού σκανδάλου.Η Κρέσαλ συμμετείχε σε ομαδικό σέξ με χρήση κοκαΐνης, με μεγαλόσχημα στελέχη ομάδων διαφθοράς αλλά και σκυλιά!

Η κυβέρνηση του Μπορούτ Παχόρ ήταν στα πρόθυρα να χάσει την πλειοψηφία της και την υποστήριξη της στο κοινοβούλιο λόγω του σκανδάλου που αποκαλύφθηκε για την Catherine Kresal.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει λεπτομέρειες κάθε μέρα για το σκάνδαλο που εμπλέκεται η πολιτική προϊστάμενος των σωμάτων ασφαλείας της χώρας, σημειώνοντας, μάλιστα, και το φίλο της, ο οποίος φέρεται ότι οργάνωσε τα «όργια με σκυλιά». Η Κρέσαλ μέχρι πρότινος ήταν η πιο ισχυρή γυναίκα της Σλοβενίας.
Πηγή :http://mediacopy.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Μυστικό Σχέδιο για την Κρήτη


Να Διευκρινήσουμε ενα πράγμα:
O Κρητικός Θεωρεί τον εαυτό του Ελληνα και ποτέ απο τα βάθη της αρχαίας Ιστορίας του Κρητικού Λαού δεν αμφισβητηθηκε αυτό. Αλλωστε οι Θυσιες του Κρητικού Λαού εναντίον των κατακτητων το απέδειξαν αυτο με τον πιό περιτρανο τρόπο. Ωστόσο μια μικρή ομαδα Κρητικών με υποπτη δραστηριότητα ζητούν την ανεξαρτησία της Κρητης.



ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ;
Η Κρήτη λόγο της θέσης της εχει τεράστια Στρατηγική σημασία. Ελέγχει την Ευρωπη, την Αφρική, την μέση Ανατολή και την Ασία καθως και τις Θαλλάσιες οδούς εμπορίου και τα πετρελαια της διορυγας του Σουέζ.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Το όλο θέμα έχει σαν αφετηρία την ημερομηνία 1912-13 κατά την οποία υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου. Μέχρι τότε η Κρήτη κι από το 1898 (τυπικά από το 1896, βάσει της συνθήκης του Βερολίνου), αποτελούσε αυτόνομο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (με ταυτόχρονο έλεγχο των Μεγάλων Δυνάμεων), με όνομα «Κρητική Πολιτεία» και πρωτεύουσα τα Χανιά, ενώ είχε και δική της σημαία, βουλή, χωροφυλακή (υπό ξένη διοίκηση), σύνταγμα, ύμνο, νομίσματα, παράσημα κ.α., τα οποία ήταν, κατά βάση, παραλλαγές των αντίστοιχων του ελληνικού κράτους.

Ουσιαστικά η «διακυβέρνηση» της Κρητικής Πολιτείας, ασκούνταν από ένα μεικτό συμβούλιο το οποίο απαρτίζονταν απ' τα επιμέρους συμβούλια των Κρητών και των Μεγάλων Δυνάμεων. Το συμβούλιο όμως των Μεγάλων Δυνάμεων είχε ουσιαστικά την πρωτοκαθεδρία, καθώς είχε το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή, να αναστείλει την λειτουργία του συμβουλίου των Κρητών και να ζητήσει την ανασύστασή του, αν θεωρούσε ότι παραβαίνει κάποια όρια ή αυθαιρετεί.

Η εξωτερική πολιτική του νησιού παρέμεινε δέσμια των «προστατών» του. Η Κρητική Πολιτεία π.χ. δεν είχε δικαίωμα πολέμου κι οι σχέσεις της με άλλα κράτη περνούσαν, ουσιαστικά, από την έγκριση των Μεγάλων Δυνάμεων. Λόγω επίσης της υψηλής επικυριαρχίας του Σουλτάνου στο νησί, δεν ήταν επιτρεπτή η συγκρότηση κρητικού στρατιωτικού σώματος (αντ' αυτού δημιουργήθηκε η λεγόμενη «Πολιτοφυλακή», η οποία βεβαίως δεν είχε στρατιωτικό ρόλο και ισχύ).




ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Το αστερι με κοκκινο φοντο ειναι Τουρκικο, οχι Κρητικο!

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν την χριστιανική-ελληνική πλειοψηφία της Κρήτης. Το πρώτο όμως από τα τεταρτημόρια (χρώματος ερυθρού, το οποίο αποδίδεται στην μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα) το οποίο απεικόνιζε το λευκό αστέρι, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί (και όχι έτσι απλά την μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα ή «το κρητικό αίμα που χύθηκε στους αγώνες», όπως, είτε σκοπίμως είτε από άγνοια υποστηρίζουν με παρρησία αρκετοί).

Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"
Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ" ΗΤΑΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ως εκ τούτου, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σημαία, ουδέποτε αποτέλεσε αγωνιστικό λάβαρο ή επαναστατικό σύμβολο που καθιερώθηκε από τους Κρήτες, αλλά ήταν μια επινόηση των Μεγάλων Δυνάμεων και του Σουλτάνου (το αστέρι μπήκε μετά από δική του απαίτηση).

Η σημαία λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας, πέραν της όποιας ιστορικής σημασίας και παρουσίας της στην νεότερη ιστορία, δεν αποτελεί ένα σύμβολο το οποίο θα πρέπει να δημιουργεί «ρίγη» συγκίνησης και συναισθήματα «υπερηφάνιας», σε κανέναν Έλληνα και πολύ περισσότερο σε κανέναν Κρητικό.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ "ΥΠΟΠΤΑ" ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Η «Ανεξάρτητη Κρήτη» δεν φαίνεται να αποτελεί στόχο μόνο μιας χώρας, ή τουλάχιστον, οι διασπαστικές κινήσεις δεν υποκινούνται μόνο από μία, αλλά περισσότερες (κατά κύριον λόγο, Τουρκία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Η.Π.Α).




Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ
Μια πρώτη αναφορά, μαρτυρείται απ' τον οπλαρχηγό της κρητικής αντίστασης κατά των Γερμανών, Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά.
Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος, στον συγγραφέα Αντώνη Σανουδάκη, του προτάθηκε από τον Βρετανό πράκτορα των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations Executive), Μόντι Γουντχάουζ (Monty Woodhouse), που βρίσκονταν τότε στο νησί και συνεργάζονταν με τις ντόπιες δυνάμεις, να ηγηθεί (ο Μπαντουβάς) αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας. Σε αντάλλαγμα, ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης.
Ο Μανώλης Μπαντουβάς, αντέδρασε σαν γνήσιος Έλληνας και δη Κρητικός: Αρνήθηκε, κι όπως λέγεται, συνέλαβε επί τόπου τον Γουντχάουζ και τον διέταξε να εγκαταλείψει την Κρήτη άμεσα.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΣΡΑΗΛIΝΩΝ
Το θέμα άρχισε να ανακινείται πάλι στα τέλη της δεκαετίας του 70 και γνώρισε μια έξαρση στην δεκαετία του 80.
Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.

Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ.

Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.

Το ενδιαφέρον που επεδείκνυαν ανέκαθεν οι Ισραηλινοί για την παρουσία της Κρήτης ως κέντρο του «ιουδαϊκού πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι Εβραίοι μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).

Εβραίος καθηγητής και στελέχος της ΜΟΣΑΝΤ
Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.

Παράλληλα με το εβραϊκό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους Εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι επισκέψεις αυτές είχαν το χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδιών και αποσκοπούσαν στη δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη...αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την... εβραϊκή ιστορία της Κρήτης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα «ευρήματα» που αναζητούσαν, τα είχαν ρίξει εκ των προτέρων στη θάλασσα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και δεν ήταν τίποτε άλλο από... τεχνητά οξειδωμένες μαρμάρινες πλάκες και υδρίες, έτσι ώστε να δείχνουν «αρχαιοφανείς», τις οποίες στην συνέχεια ανέσυραν ως... ευρήματα.

Ο Τζβη Άνκορι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε... επιστημονικές ανακοινώσεις.

Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός Πολιτισμός προήλθε... από Εβραίους. Στη πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μιας γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποίησης των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Άνκορι δεν είχαν όρια, αφού δε δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων... ήταν Εβραίος.
Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Άνκορι δε διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για τη παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μια σειρά άρθρων του Εβραίου...αρχαιολόγου Σάιρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την... σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.

Η ανάμειξη του Άνκορι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά κάποιο τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον ελλαδικό κορμό.




Ο "ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"
Ήδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί από τον βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την Ελλάδα. Χαρακτηριστική επ' αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής εφημερίδας «Sunday Times», η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι EYRONEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει τη Κρήτη ως ανεξάρτητη χώρα.

Στις αρχές του 1990 οι Αρχές της Κρήτης άρχισαν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους γύρω από κάποιες ανώνυμες ευχετήριες επιστολές που αποστέλλονταν σε τοπικές εφημερίδες παραμονές Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. Στις επιστολές αυτές υπήρχαν σκίτσα που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ένα τέρας, που άπλωνε το χέρι του και στραγγάλιζε την Κρήτη. Το κρίσιμο ερώτημα το οποίο καλούνταν να απαντήσουν ήταν ποιοι υποκινούσαν όλες αυτές τις ενέργειες.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Αρχές αντελήφθησαν μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Οι μυστικές έρευνες, που έφτασαν μέχρι το εξωτερικό, είχαν οδηγήσει σε ένα σημείο που υποχρέωνε τους υποκινητές να... αναστείλουν το σχέδιό τους. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε...

Τα ανησυχητικά μηνύματα τόσο για την ΕΥΠ όσο και τις υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν να επανεμφανίζονται τα δύο τελευταία χρόνια.
Στη διετία αυτή έχει παρατηρηθεί μία εκστρατεία διάδοσης της Κρητικής Πολιτείας και τα αποτελέσματα είναι άκρως ανησυχητικά για τις Αρχές. Ολοένα και περισσότερες σημαίες «φιγουράρουν» σε σπίτια, ενώ δεκάδες είναι πλέον τα αυτοκίνητα (ακόμη και επιφανών Κρητικών) στα οποία είναι τοποθετημένο το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες. Επίσης κατά εκατοντάδες φτάνουν τα SMS και τα MMS σε κινητά τηλέφωνα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στο Ηράκλειο, όπου οι Αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων (τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά) που έχουν κάνει κεντρικό τους σύνθημα την «Κρητική Πολιτεία» και το όραμα της «αυτόνομης Κρήτης».




Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Οι Αρχές ασφαλείας έχουν έγκυρες πληροφορίες ότι η κινητικότητα αυτή... υποκινείται κυρίως από επιχειρηματικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, με αιχμή του δόρατος τη Γερμανία. Πολλοί Κρητικοί λαμβάνουν e-mail με ανάλογο περιεχόμενο που τους προτρέπει να συσπειρωθούν για το μεγάλο όραμα της ανεξαρτησίας της Κρήτης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη η δραστηριότητα υποκινείται και χρηματοδοτείται από μία οργάνωση που εδρεύει στη Γερμανία.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Είχαν μάλιστα καταλήξει και στον επικεφαλής. Επρόκειτο για άτομο κρητικής καταγωγής, με ισχυρή θέση και ρόλο στο εξωτερικό, που όμως ως όνομα δεν είναι γνωστό στη μεγαλόνησο. Επιπλέον οι διάφορες έρευνες κατέληξαν και σε μερικά άτομα που εξυπηρετούν τούρκικα συμφέροντα.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ "ΔΙΑΛΥΣΗ" ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΗ
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι η χώρα η οποία φιλοξενεί και χρηματοδοτεί την FUEN (Federal Union of European Nationalities). Στη Γερμανία, η εύνοια της «εθνικής μειονότητας» είναι καθοριστική για τη συγκρότηση της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής της. Για τη Γερμανία η «οργανωτική αναδιάρθρωση» της Ευρώπης αποτελεί μια μακροχρόνια στρατηγική και οι εθνικές οντότητες/ μειονότητες συστατικό στοιχείο της. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου είναι η αποδιάρθρωση/ υποβιβασμός του εθνικού κράτους και η ανάδειξη των εθνικών ομάδων. Οι όποιες άλλες μειονότητες (π.χ. θρησκευτικές, γλωσσικές κ.λπ.) δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, γιατί αντιστοιχούνται στο δίπολο πλειοψηφία/ μειοψηφία του εθνικού κράτους. Όσο για το κενό ισχύος, αυτό μπορεί να καλυφθεί από υπερεθνικούς θεσμούς - και στην προκειμένη περίπτωση την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, μπορεί να ενισχύσει αυτήν την ερμηνεία - διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με μικρά κράτη που μπορούν να επιβιώσουν μέσα στην ΕΕ.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως και σε σχέση με το γεωπολιτικό βάρος της Κρήτης η Γερμανία δεν μπορεί παρά να είναι μόνο το βαγόνι μιας αμαξοστοιχίας της οποίας η ατμομηχανή βρίσκεται πέραν του Ατλαντικού, ενώ η Αγγλία και το Ισραήλ έχουν τις δικές τους βλέψεις. Στο γεωπολιτικό «βάρος» της Ελλάδας, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στην Κρήτη κατά κύριο λόγο και μετά στο Αιγαίο.




Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΩΣ ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ !
Την αρχή έβαλε το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο στη σχετική ιστοσελίδα περιγράφει τη διαδικασία που μπορούν να ακολουθούν επιχειρηματίες προκειμένου να απλοποιούν τον τελωνειακό έλεγχο, χάρη στη χρήση μιας προσωρινής δήλωσης, γνωστής ως ΑΤΑ (Temporary Admission). Στο ενημερωτικό σημείωμα που περιλαμβάνει τις πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν και τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων. Εκεί κάπου ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην... Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος, ανάμεσα σε άλλα όπως η Κύπρος, η... Ελλάδα, η Ιταλία, αλλά και σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό χώρες!

Σε δεκάδες αμερικανικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών η Κρήτη καταγράφεται ως ανεξάρτητο κράτος, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό, καθώς, αν ένα τέτοιο λάθος συγχωρείται από γραφειοκράτες, όπως οι άνθρωποι των υπουργείων, είναι ασυγχώρητο για ανθρώπους του πνεύματος. Η λίστα είναι μεγάλη και αξιοσημείωτη. Η Κρήτη δε γλιτώνει όμως την... ανεξαρτησία της ούτε από τα καναδικά ταχυδρομεία, τα οποία γνωστοποιούν ότι αν θέλουν να επικοινωνήσουν ταχυδρομικά με το νησί μας μπορούν να στείλουν κι αυτοί ό,τι θέλουν ταχυδρομικά στη... χώρα Κρήτη ή στη νήσο Κέρκυρα, που επίσης καταγράφεται ως... κράτος, ενώ η Νότια Αφρική δε θα νοιαστεί πολύ για το τι γίνεται στην Κρήτη αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση τους και τα επίσημα έγγραφα της, το 2003 τους πήγαν μόλις 2 Κρητικοί ενώ οι Έλληνες ήταν 7,732.

H UNESCO μας πληροφορεί οτι και η Κρήτη είναι μέσα στις χώρες που συμμετέχουν στο Global Ocean Observing System (το 2003). Οι μηχανικοί απο την Κρήτη έχουν την τιμητική τους στο Institute of Electrical and Electronics Engineers.




ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ "ΛΑΘΗ" ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝ
Η ομογένεια και το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασαν άμεσα στη συντονισμένη αυτή πρόκληση, αποστέλλοντας επιστολές διαμαρτυρίας, πετυχαίνοντας να διορθωθούν οι περισσότερες από τις «λανθασμένες» αναφορές περί κράτους Κρήτης.

Στο γνωστό πρόγραμμα εγγραφής σε DVD Avi2dvd, μαθαίνουμε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό υποστηρίζει και την...κρητική διάλεκτο! Αν και οι προγραμματιστές δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση με αποσχιστικά κινήματα και τα συναφή, είναι απορίας άξιον πως τελικά η σημαία της Κρητικής Πολιτείας δεσπόζει δίπλα στις υπόλοιπες επίσημες εθνικές σημαίες (και πρώτη πρώτη μάλιστα!).

ΝΕΟΤΕΡA ΣΥΜΒΑΝTA
Ένα άλλο συμβάν έλαβε χώρα στην Κορσική στα πλαίσια των «Παιχνιδιών των Νήσων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αποστολή της Κρήτης καταφθάνοντας στο αεροδρόμιο της Κορσικής ήρθε αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι διοργανωτές στα επίσημα έντυπα που μοίραζαν εμφάνιζαν την Κρήτη με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας σε αντίθεση με την αποστολή της Κέρκυρας που συμβολίζονταν με την ελληνική σημαία.
Οπως ήταν αναμενόμενο, η διαπίστωση αυτή αιφνιδίασε τους νομάρχες της Κρήτης και τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στην αποστολή, οι οποίοι εξοργισμένοι ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Από την περιφέρεια Κρήτης εστάλη διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοργανώτρια Αρχή των Αγώνων, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζονταν: «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η Κρήτη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και κατ' επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσωπείται από το επίσημο σύμβολο του ελληνικού κράτους, την ελληνική σημαία».
Η κρητική αντιπροσωπεία απαίτησε να αποσυρθούν τα επίσημα έντυπα που θέτουν ζήτημα αυτονομίας της Κρήτης και ζήτησαν να κυκλοφορήσουν νέα. Στα νέα φυλλάδια πρέπει να ζητείται συγνώμη γι αυτό το σοβαρό θέμα που άπτεται των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας.
Η χλιαρή έρευνα σταμάτησε και πάλι -όπως και το 1990- στη διαπίστωση ότι κάποιοι Κρητικοί, μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας, χρηματοδοτούν και υποκινούν την αυτονομιστική προπαγάνδα.



ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Μια από τις πρώτες «κουμπουριές» δώθηκε από την τοπική αεροπορική εταιρία Sky Express (ιδρύθηκε το 2005), η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο κι ανήκει σε έναν πρώην πιλότο της Ολυμπιακής, τον Μιλτιάδη Τσαγκαράκη.
Η εν λόγω αεροπορική εταιρία επέλεξε ως έμβλημά της, την σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Το νέο λογότυπο της Sky ExpressΜετά από διαμαρτυρίες αναγκάστηκε να το αποσύρει και να το αντικαταστήσει (όχι όμως κι απ' τα οχήματά της, ή την σελίδα των online κρατήσεων), με «βαριά καρδιά» όμως καθώς φαίνεται κι από την ανακοίνωση που κοσμεί την ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία παραδίδονται και κάποια «μαθήματα ιστορίας».




ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΝΕΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΙΑ
Το επόμενο επεισόδιο έλαβε χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μία τεράστια σημαία της Κρητικής Πολιτείας που ανάρτησαν στην κερκίδα νεαροί από τα Μάλια στην έναρξη της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο (ο οποίος μεταδιδόταν απευθείας από την «ΚΡΗΤΗ ΤV»), κινητοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, που ζήτησαν να αποσυρθεί και να διπλωθεί τάχιστα.
Οι νεαροί δεν προέβαλαν αντίρρηση, ωστόσο πριν κατεβάσουν το πανό (στο οποίο αναγραφόταν «Ανεξαρτησία 2012») έσπευσαν να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες, καμαρώνοντας μπροστά από τη σημαία.
Στην Ασφάλεια Ηρακλείου οι δύο νεαροί υποστήριξαν ότι ανύψωσαν τη σημαία επειδή αγαπούν την Κρήτη. Σε ερωτήσεις για το ζήτημα της «Κρητικής Πολιτείας», δήλωσαν άγνοια.
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως εδώ, ότι η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας», δεν έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της σε γήπεδο, στο παραπάνω περιστατικό. Από Κρήτες χρήστες του διαδικτύου, έχει αναφερθεί ότι η εν λόγω σημαία αποτέλεσε «λάβαρο» των «φανατικών» οπαδών της «Θύρας 4» του Ο.Φ.Η και των οπαδών της ομάδας της Χερσονήσου.

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !
Την επόμενη μέρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου υποδέχτηκε στη Βουλή τούς μαθητές ενός σχολείου του Ηρακλείου και τότε αντιλήφθηκε ότι στην πλάτη της μπλούζας είχαν «σταμπάρει» τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Ευλόγως ο άνθρωπος παραξενεύτηκε και έσπευσε να διευκρινίσει στους μαθητές ότι η συγκεκριμένη σημαία δε συμβολίζει την επανάσταση, αλλά είχε επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις στην Κρητική Πολιτεία. Είναι πάντως απορίας άξιο πώς οι μαθητές αυτοί έφτασαν στο σημείο να «φιγουράρουν» με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας στις μπλούζες τους. Ποιος και γιατί τους... ενέπνευσε άραγε;
Κληθείς να σχολιάσει τόσο το περιστατικό του Παγκρητίου όσο και αυτό με το σχολείο, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι κανένα θέμα δεν είναι δύσκολο, αρκεί κάποιος να το αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα και με ενημέρωση.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙΛΟΥΝ : Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !
Τις απόψεις τους για το θέμα κατέθεσαν και άλλοι βουλευτές του νομού Ηρακλείου.
Επαναστατικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μπαντουβάς, ο οποίος διεμήνυσε ότι αν υπάρξει τέτοια κίνηση (που σαφέστατα κατά τον ίδιο υποκινείται από άτομα εκτός μεγαλονήσου) «θα μας βρουν απέναντι τους και θα τους κόψουμε τα κεφάλια».
Ο κ. Μπαντουβάς, αναφερόμενος στα «πολλά κιλά αίμα» που έδωσαν οι Κρήτες για να αποτινάξουν τουρκικό και βενετσιάνικο ζυγό, τόνισε ότι, αν υπάρχει μία μειοψηφία που επιχειρεί ένα τέτοιο ατόπημα, τότε σίγουρα «πρόκειται για ηλίθιους» που επιδιώκουν να δημιουργήσουν πρόβλημα αυτονομίας. «Κάλλιο να σε βαστά η μάνα σου και ας είναι να σε βαστά από τους αστραγάλους με το κεφάλι ίσια κάτω», δήλωσε με νόημα ο Ηρακλειώτης βουλευτής.




ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
Στον Άγιο Νικόλαο φαίνεται πως η «κατοχή» της Κρήτης από την Ελλάδα έληξε και η ανεξαρτησία έχει ήδη πραγματοποιηθεί, καθώς η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» ανερτήθη σε ιστό και σε εμφανές σημείο της πόλης.
Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου του 2007 στον χώρο όπου βρίσκεται το γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη στον Άγιο Νικόλαο.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Σε κάθε περίπτωση πάντως η ιδέα της «Ανεξάρτητης Κρήτης», εντός του νησιού, δεν φαίνεται ικανή προς το παρόν να πάρει μια οργανωμένη μορφή. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται και τον εφησυχασμό. Το Σκοπιανό κάπως έτσι ξεκίνησε και λίγοι έδωσαν σημασία...






















Πηγή :http://periergaa.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης για το ΥΕΝ


Ένα ακόμη «θύμα» των κυβερνητικών πειραματισμών με τη δομή των υπουργείων είναι ο Χάρης Παμπούκης. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού αντιλήφθηκε, έστω και αργά, το λάθος του να συμβάλει, ήδη από τον Οκτώβριο του 2009, στην κατάργηση του αυτόνομου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και επιχείρησε να το «διορθώσει», προτείνοντας προ ημερών την επανασύστασή του, θεωρώντας το αναγκαίο για την άσκηση της πολιτικής στη Ναυτιλία, για την οποία ήταν υπεύθυνος, ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.

Η απόρριψη της πρότασής του από τον πρωθυπουργό, τον οδήγησε στην εκκωφαντική παραίτησή του, σε μία δύσκολη γενικά στιγμή για την κυβέρνηση.

Από το γραφείο του κ. Παμπούκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, οφείλουμε να μην υπακούμε σε δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που δεν εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους. Σήμερα, κύριο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η ναυτιλία μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου».

»Επί δύο μήνες κατέβαλλα προσπάθειες να ανασυγκροτήσω έναν εθνικά ωφέλιμο τομέα. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, χωρίς την αναγκαία πολιτική συγκρότηση μέσω της επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας. Ενός, δηλαδή, θεσμικού εργαλείου του κράτους».

»Πρόσφατα διατύπωσα δημοσίως με καθαρότητα και παρρησία την πρόταση για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία υπηρετεί το προφανές. Τη θέση αυτή, άλλωστε, έχουν υιοθετήσει όλοι οι κοινωνικοί φορείς και πέραν του χώρου της ναυτιλίας».

»Θεωρώ αυτονόητη πολιτική υποχρέωση να υπερασπίζεται κανείς και να διατυπώνει θέσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς η πολιτική αδικείται, όταν προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά».

»Η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σ' αυτήν τη χρονικά ιστορική περίοδο είχε ως αποκλειστικό γνώμονα τη συμβολή μου στην υπέρβαση της εθνικής κρίσης, το οποίο θεωρώ πατριωτικό καθήκον όλων μας. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούσα με όλες τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν».

»Η αμετάκλητη απόφασή μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας».

»Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την τιμή συμμετοχής στην ευθύνη, καθώς επίσης τους συνεργάτες μου, οι οποίοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια σε όλο το διάστημα της κυβερνητικής μου θητείας. Εύχομαι στην κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα και με επιτυχία το εθνικό της έργο».


























Διαβάστε Περισσότερα »

Εδώ βρίσκεται η..."άκρη του κόσμου"!!! (PHOTOS)


Στις νότιες ακτές της...Αυστραλίας, σε ένα από τα νοτιότερα σημεία του πλανήτη η στεριά τελειώνει απότομα στη θάλασσα που ανοίγεται απέραντη στον ορίζοντα.

Το σκηνικό είναι μοναδικό, σαν να είναι η άκρη του κόσμου. Οι γκρεμοί καλύπτουν μια έκτασημήκους 100 χιλιομέτρων και έχουν ύψος από 60 εώς 120 μέτρα.
Οι Αβορίγινες τους ονομάζουν γκρεμούς Bunda αν και παγκόσμια είναι γνωστοί με το όνομα Nullarbor.





thepla-net
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο φιάσκο στην υπόθεση Siemens

Νέο φιάσκο στην υπόθεση Siemens, καθώς καταψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση για τη σύσταση προανακριτική επιτροπής για την πολύκροτη υπόθεση.
Η πρόταση αφορούσε την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Από τους συνολικά 165 βουλευτές που ψήφισαν
Για τον Γ.Αλογοσκούφη
Υπέρ ψήφισαν 130 βουλευτές, κατά 8, παρών 9, βρέθηκαν 7 λευκά και 11 άκυρα
Για τον Χρ.Μαρκογιαννάκη
Υπέρ ψήφισαν 128, κατά 9, δέκα δήλωσαν παρόντες, βρέθηκαν 6 λευκά και 12 άκυρα.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι με δεδομένο ότι θα ψήφιζαν μόνο οι 149 του ΠΑΣΟΚ καθώς 5 απουσίαζαν απο τη διαδικασία, εξάγεται το συμπερσμα ότι υπήρξαν 19 διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο την περίπτωση Αλογοσκούφη και 21 για τον Χρ.Μαρκογιαννάκη.
Ανακοίνωση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ
Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση, έκανε το παν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για την διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens. Τα άλλα κόμματα και κυρίως η ΝΔ και ως Κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας. Σε κάθε περίπτωση, σε υποθέσεις κατά προσώπων οι βουλευτές ψηφίζουν «κατά συνείδηση».
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 15 βασικές αλλαγές που φέρνει στα ΑΕΙ ο νόμος-πλαίσιο, τέλος για άσυλο και αιώνιους φοιτητές




Δεκαπέντε βασικές αλλαγές φέρνει στα ΑΕΙ ο νέος νόμος-πλαίσιο που υπερψηφίστηκε το...
βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή από ευρύτατη πλειοψηφία βουλευτών.

Η συναίνεση επιτεύχθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και την αποδοχή από μέρους της κυβέρνησης δύο εκ των τριών προϋποθέσεων που έθετε η ΝΔ. Τέλος στο πανεπιστημιακό άσυλο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρουν την Πέμπτη Τα Νέα, οι 15 βασικές αλλαγές είναι οι εξής:

1. Τα πανεπιστήμια αποκτούν διοικητική δυαρχία. Ενα 15μελές Συμβούλιο με οκτώ εσωτερικά μέλη, έξι εξωτερικά και έναν εκπρόσωπο φοιτητών θα είναι αρμόδιο για διοικητικά θέματα και ανάπτυξη, ενώ η Σύγκλητος θα έχει ακαδημαϊκές αρμοδιότητες

2. Ο πρύτανης επιλέγεται βάσει διεθνούς προκήρυξης ενδιαφέροντος και μπορεί να προέρχεται από χώρο εκτός του πανεπιστημίου που θα διοικεί. Το Συμβούλιο θα προκρίνει 2 ή 3 υποψηφιότητες και στη συνέχεια οι καθηγητές του ιδρύματος θα ψηφίζουν για την ανάδειξη του ενός. Δεν ψηφίζουν διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές. Η θητεία του θα είναι πενταετής χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

3. Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο. Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων τους εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία.

4. Οι καθηγητές θα αξιολογούνται κάθε πενταετία και προβλέπονται επιβραβεύσεις για θετικές και κυρώσεις σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης.

5. Οι πανεπιστημιακοί εντάσσονται σε τρεις βαθμίδες: καθηγητές, αναπληρωτές και επίκουροι. Μπορούν να καλούνται ως επισκέπτες καθηγητές και καταξιωμένοι Έλληνες ή αλλοδαποί επιστήμονες

6. Προβλέπεται δυνατότητα σύντομων σπουδών τριετούς διάρκειας που θα οδηγούν σε κανονικό πτυχίο, για όσα ιδρύματα το αποφασίσουν.
7. Ιδρύονται σχολές μεταπτυχιακών σπουδών και σχολές διά βίου μάθησης.

8. Τέλος στους «αιώνιους» φοιτητές. Θα χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα αν ξεπεράσουν τέσσερα εξάμηνα σπουδών περισσότερα από τον κανονικό χρόνο. Δίνεται δυνατότητα μερικής φοίτησης σε εργαζόμενους φοιτητές. Θεσπίζονται φοιτητικά δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου.

9. Οι φοιτητές θα μπορούν να μετακινούνται εσωτερικά σε διαφορετικά τμήματα, μεταφέροντας πιστωτικές μονάδες, όπως συμβαίνει με το πρόγραμμα Erasmus για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό.

10. Η περιουσία και τα κληροδοτήματα των ιδρυμάτων θα αξιοποιούνται για την αύξηση των εσόδων τους από οργανισμούς που θα ιδρυθούν.

11. Μέρος της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων συνδέεται με την αξιολόγησή τους. Προβλέπεται πρόσθετη χρηματοδότηση βάσει δεικτών ποιότητας.

12. Μπορούν να συγχωνεύονται, κατατέμνονται και καταργούνται ΑΕΙ, όταν υπάρχει δυσανάλογα μικρός ή μεγάλος αριθμός φοιτητών και όταν η λειτουργία τους δεν δικαιολογείται επιστημονικά.

13. Μπορούν να ιδρύονται παραρτήματα ελληνικών ΑΕΙ σε άλλες χώρες.

14. Μπορούν να οργανώνονται μαθήματα στην αγγλική και σε άλλες γλώσσες. Η διδασκαλία ξένης γλώσσας καθίσταται υποχρεωτική για τη λήψη πτυχίου.

15. Προβλέπεται λειτουργία επώνυμων εδρών για χορηγούς και ευεργέτες των πανεπιστημίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έβαλαν γκαζάκια στο ΙΚΑ Θήβας ( Video)


Επί ποδός αστυνομία και αντιτρομοκρατική

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός από τρία γκαζάκια τοποθετήθηκε στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην πόλη της Θήβας, η έκρηξη του οποίου σήμερα τα ξημερώματα έκανε γυαλιά καρφιά την είσοδο του καταστήματος.

Η ισχυρή έκρηξη αρχικά αγνοήθηκε δεδομένης της φασαρίας που δημιουργεί η λειτουργία της εμποροπανήγυρης στο κέντρο της πόλης, στη συνέχεια όμως έσπευσαν στο σημείο άνδρες της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας και της Αντιτρομοκρατικής.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παίρνει πιστοποιητικό ο Λεβαδειακός

permisospress.blogspot.com
Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα, αντί των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας που αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα. Η επιτροπή συνεδριάζει αυτή την ώρα και από την πλευρά τους, Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, δηλώνουν βέβαιες για την αδειοδότηση, αλλά και για να λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίκυρα: Λίγο έλειψε να της στοιχίσει την ζωή στον Άγιο Ισίδωρο


/permisospress.blogspot.com

«Ύ
στερα απο υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ λίγο έλειψε να στοιχίσει την ζωή σε 45χρονη όταν προσπάθησε να κολυμπήσει σε έξαλη κατάσταση και χωρίς να δίνει σημασία στους διάφορους λουόμενους που προσπαθούσαν εκείνη την στιγμή να την μεταπίσουν.
Αδύνατη στάθηκε και η προσπάθεια του συντρόφου της που αναγκάστηκε να την πλησιάσει με αποτέλεσμα να τον παρασύρει για μερικά δευτερόλεπτα κάτω απο την επιφάνεια του νερού.
Την λύση έδωσαν τελικά δυο 25χρονοι οταν θέτοντας σε κίνδυνο της ζωής τους την έβγαλαν τελικά στην ακτή.
/foyrna-eurutanias.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιάζουν ανήλικα οι στρατιώτες των εξεγερμένων στη Λιβύη;


Σοκ προκαλούν οι ανακοινώσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save The Children, σύμφωνα με την οποία παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλικές επιθέσεις στη διάρκεια των συγκρούσεων στη Λιβύη.


Η ΜΚΟ ανέφερε ότι...
πήρε συνεντεύξεις από σχεδόν 300 παιδιά σε έξι στρατόπεδα προσφύγων στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους Βεγγάζη και άκουσε αναφορές περί βιασμών και φόνων μέσα στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στη Ρας Λανούφ, στην Ατζνταμπίγια και στην Μιζουράτα.


Ο Μάικλ Μαρτ, ο οποίος συνέθεσε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, ανέφερε ότι οι οικογένειες και τα παιδιά μίλησαν περί «στρατιωτών» που προέβησαν σε τέτοιες επιθέσεις, όμως η οργάνωση δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει σε ποια παράταξη ανήκουν.


Ο Μαρτ σημείωσε ότι οι αναφορές περί σεξουαλικής βίας σε βάρος παιδιών είναι ανεπιβεβαίωτες αλλά επίμονες. «Οι διηγήσεις είναι παρόμοιες στα στρατόπεδα. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουν συμβεί», δήλωσε.


Ορισμένα παιδιά είπαν ότι είδαν τους πατέρες τους να δολοφονούνται και τις μητέρες τους να βιάζονται πριν υποστούν βάρβαρους ξυλοδαρμούς, ανέφερε η ΜΚΟ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην τελική ευθεία για 500 προσλήψεις στο Λιμενικό


Στην τελική ευθεία για 500 προσλήψεις στο Λιμενικό   Ολα τα στοιχεία για υποψήφιους λιμενοφύλακες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς ειδικοτήτων Νομικού-Τεχνικού

Πέντε διαγωνισμοί του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, όπως άλλωστε
έγινε και στον διαγωνισμό για σημαιοφόρους ο οποίος τελειώνει με τα αγωνίσματα των επιτυχόντων.
Στα κατά τόπους Λιμεναρχεία και στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά για τρίτη εβδομάδα γίνονται δεκτά από αξιωματικούς τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τις 280 θέσεις λιμενοφυλάκων και τις 180 θέσεις υπαξιωματικών. Αιτήσεις και δικαιολογητικά στους δύο αυτούς διαγωνισμούς σε καμιά περίπτωση δεν υποβάλλονται ταχυδρομικά.
Οσον αφορά στη Σχολή Λιμενοφυλάκων, δεκτοί γίνονται υποψήφιοι από τις εξής κατηγορίες:
  • Απόφοιτοι Λυκείου, που θα διεκδικήσουν 90 θέσεις.
  • Απόφοιτοι Λυκείου με τίτλο σπουδών στα μουσικά όργανα κλασικά κρουστά (4 θέσεις) και τρομπόνι (4 θέσεις).
  • Εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, 28 θέσεις.
  • Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρέτησαν στον Στρατό Ξηράς ως καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες, 28 θέσεις.
  • Υποβρύχιοι καταστροφείς, 10 θέσεις.
  • Υπηρετήσαντες στις Ενοπλες Δυνάμεις σε 49 ειδικότητες θα μοιραστούν 76 θέσεις.
  • Και εθελοντές διασώστες που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις του Λιμενικού (όπως στο ναυάγιο της Σαντορίνης) για τους οποίους προορίζονται 28 θέσεις.
  • Ακόμα στο 10% των θέσεων (28 θέσεις) θα προτιμηθούν πολύτεκνοι και τέκνα τους, όπως και τέκνα αναπήρων ή θυμάτων Στρατού ή Λιμενικού και αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ενώ στο 4% των θέσεων (συνολικά 11) θα προτιμηθούν τρίτεκνοι.
Οι άλλες προϋποθέσεις για τους υποψήφιους λιμενοφύλακες είναι: Ηλικία έως 26 ετών ή 29 για τους ΕΠΥ. Υψος 1.70 οι άνδρες, 1.60 οι γυναίκες, Δείκτης μάζας σώματος "19-27" οι άνδρες, "18-25" οι γυναίκες. Επίσης είναι απαραίτητη η γνώση χειρισμού Η/Υ και η καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας.
Υπαξιωματικοί
Στη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών θα καταταγούν 84 πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, 42 απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 54 εν ενεργεία λιμενοφύλακες. Οσον αφορά στην κατηγορία ΔΕ οι 42 θέσεις θα μοιραστούν ως εξής: 32 αφορούν απλούς αποφοίτους, πέντε με ειδικότητες στις Ενοπλες Δυνάμεις και τρεις μουσικούς (τρομπόνι, κρουστά, κόρνο). Στον διαγωνισμό των Υπαξιωματικών μπαίνει βαθμολογικός περιορισμός στους υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ελάχιστος βαθμός 16 και για ορισμένες κατηγορίες το 13).
Κι εδώ ισχύουν τα ίδια όρια για το ύψος, τον Δ.Μ.Σ., τη γνώση Η/Υ και ξένης γλώσσας, ενώ ως όριο ηλικίας ορίζεται το 28ο έτος για τους πτυχιούχους και το 26ο για τους ΔΕ.
Αξιωματικοί
Τέλος, χθες ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 25 θέσεις Αξιωματικών ειδικότητας Τεχνικού και για τις 15 θέσεις Αξιωματικών ειδικότητας Νομικού.
Στους διαγωνισμούς αυτούς μπορούν να πάρουν μέρος πτυχιούχοι Πολυτεχνικών και Νομικών Σχολών αντίστοιχα, ενώ απαιτείται εκτός από τη γνώση χειρισμού Η/Υ και πολύ καλή γνώση μίας από τις ξένες γλώσσες που ζητούνται και στους άλλους διαγωνισμούς (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά). Το ύψος είναι 1.60 για τις γυναίκες, 1.70 για τους άντρες, και το όριο ηλικίας το 35ο.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά στους διαγωνισμούς των αξιωματικών υποβάλλονται απευθείας στο Αρχηγείο του Λιμενικού, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, είτε αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Ακτή Βασιλειάδη).
Πρωταγωνιστούν οι γυναίκες για τις θέσεις Σημαιοφόρων
Πρωταγωνιστικό ρόλο στον διαγωνισμό Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού - Ακτοφυλακής έπαιξαν οι γυναίκες, αφού η πλειονότητα των αιτήσεων έγινε από το θηλυκό φύλο. Από τις 1.221 αιτήσεις υποψηφίων για τις 60 θέσεις οι 666 υποβλήθηκαν από γυναίκες και οι 655 από άνδρες. Ο ανταγωνισμός για τις περιζήτητες θέσεις συνεχίστηκε και σε επόμενες φάσεις του διαγωνισμού, ενώ τα αγωνίσματα θα κρίνουν τελικά πόσοι και πόσες θα φορέσουν την επίζηλη στολή. Μέχρι στιγμής, κατά τον έλεγχο των αιτήσεων επικράτησαν οι γυναίκες, αφού απορρίφθηκαν μόνο 95 λόγω έλλειψης τυπικών προσόντων ή δικαιολογητικών, ενώ στη δεύτερη φάση δεν πέρασαν 116 άνδρες.
Κατά την υψομέτρηση οι γυναίκες υπέστησαν ήττα. Από τις 571 κόπηκαν 185 και έμειναν πάνω από το αιτούμενο ύψος 386, εξακολουθώντας, όμως, να προπορεύονται, αφού κόπηκαν μεν λιγότεροι άνδρες, μόλις 82, μένοντας για την επόμενη φάση 357. Στη συνέχεια απορρίφθηκαν 11 γυναίκες και έξι άνδρες από την ψυχομετρική δοκιμασία και θα συνεχίσουν για υγειονομικές εξετάσεις 375 γυναίκες και 351 άνδρες. Θα ακολουθήσουν τα αθλήματα και στο τέλος όλα θα κριθούν στις γραπτές εξετάσεις.
Η ταυτότητα 5 διαγωνισμών
1 Λιμενοφύλακες
Θέσεις: 280
Αιτήσεις: έως 9 Σεπτ.
2 Υπαξιωματικοί
Θέσεις: 180
Αιτήσεις: 9 Σεπτ.
3 Αξιωματικοί Οικονομικού
Θέσεις: 5
Αιτήσεις: από 29 Αυγ. έως 23 Σεπτ.
4 Αξιωματικοί Τεχνικού
Θέσεις: 25
Αιτήσεις: έως 16 Σεπτ.
5 Αξιωματικοί Νομικού
Θέσεις: 15
Αιτήσεις: έως 16 Σεπτ.
 .ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ