Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

'Επιασαν βουλευτές και αιρετούς να παίρνουν διπλές συντάξεις - Τώρα; Θα τους τις πάρουν πίσω;


- Επι 7 μήνες έπαιρναν διπλές συντάξεις και σφύριζαν αδιάφορα!
- Την ίδια ώρα οι έλληνες πολίτες πλήρωναν το ένα χαράτσι μετά το άλλο!
- Να δώσει η Βουλή άμεσα τα ονόματά τους στην δημοσιότητα

Πρόκειται αν μη τι άλλο για σκάνδαλο. Βουλευτές και αιρετοί των Ο.Τ.Α. λάμβαναν επι μήνες, παράτυπα, διπλές συντάξεις!!! Και σφύριζαν αδιάφορα την ώρα που η κυβέρνηση ζητούσε από τους πολίτες να δώσουν από το υστέρημά τους για να σωθεί η χώρα!

Αυτοί δηλαδή που ψηφίζουν (ή… ψήφιζαν παλαιότερα) τους νόμους, τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια!

Πρόκειται για βουλευτές που λαμβάνουν σύνταξη από το δημόσιο και τους αιρετούς των ΟΤΑ (που υπήρξαν) βουλευτές!

Επί 7 ολοκληρους μήνες όσοι από αυτούς λάμβαναν σύνταξη από το δημόσιο, την έπαιρναν ολόκληρη και όχι το 30%, όπως προέβλεπε νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2010.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως παραδέχτηκε, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έως και το Φεβρουάριο του 2011 χορηγούσε κανονικά τις επίμαχες συντάξεις του δημοσίου σε βουλευτές και αιρετούς του ΟΤΑ (δημάρχους και περιφερειάρχες) που τις δικαιούνταν και μόνον όταν εξέδωσε ο ίδιος ερμηνευτική εγκύκλιο, αυτές περικόπηκαν κατά 70%, όπως όριζε ο νόμος που ψήφισε η Ελληνική Βουλή τον Ιούλιο του 2010.

Επίθεση στους παλαιότερους βουλευτές εξαπέλυσε η κ. Πιπιλή μιλώντας για «συντεχνιακά ρουσφετολογικά προνόμια παλαιών επαγγελματιών βουλευτών».

«Οτιδήποτε έχει να κάνει με παλαιοκομματικές εξαιρέσεις βουλευτών να κοπούν δια ροπάλου» πρόσθεσε η βουλευτής της Ν.Δ..

Θα βρεθεί κάποιος τώρα να τους ζητήσει τα λεφτά πίσω; Θα αναλάβει την ευθύνη ο Πρόεδρος της Βουλής κ.Πετσάλνικος να πει ποιοί είναι; Αν μη τι άλλο, το θέμα εκτός από οικονομικό, είναι πρωτίστως ηθικό!
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα νέα όρια για το ΕΚΑΣ


permisospress.blogspot.com

Τι δικαιούστε ανάλογα με την σύνταξή σας

Στην αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του ειδικού καθεστώτος του ΙΚΑ προχώρησε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη και του υπουργού Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη τα ποσά που αναφέρονται στα εισοδηματικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την καταβολή του ΕΚΑΣ, αναπροσαρμόζονται για το έτος 2011, κατά περίπτωση, ως εξής:

-Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα από συντάξεις, κύριες και επικουρικές, συμπεριλαμβανομένων και των μερισμάτων ή βοηθημάτων, καθώς και από μισθούς, από ημερομίσθια και από επιδόματα που προκύπτουν από σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανέρχεται στο ποσό των 8.472,09 ευρώ.

-Το συνολικό ετήσιο ατομικό καθαρό εισόδημα ανέρχεται στο ποσό των 9.884,11 ευρώ.

-Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό καθαρό εισόδημα ανέρχεται στο ποσό των 15.380,90 ευρώ.

Ομοίως, τα ποσά του ΕΚΑΣ ανέρχονται, κατά περίπτωση, ως εξής:

-Για συνολικά ετήσια καθαρά ποσά εισοδήματος από κύριες και επικουρικές συντάξεις, μισθούς, ημερομίσθια και επιδόματα, μέχρι του ποσού των 7.715,65 ευρώ, καταβάλλεται ποσό ΕΚΑΣ 230 ευρώ μηνιαίως.

- Για συνολικά ετήσια καθαρά ποσά εισοδήματος από 7.715,66 ευρώ μέχρι του ποσού των 8.472,09 ευρώ καταβάλλεται μηνιαίως ποσό ΕΚΑΣ σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΠΟΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΣΟ ΕΚΑΣ

Από 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ 172,50 ευρώ

Από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ 115,00 ευρώ

Από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ 57,50 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΚΑ: 109.421 συντάξεις χωρίς δικαιούχο

permisospress.blogspot.com


Ολοκληρώθηκε η απογραφή των δικαιούχων κύριας και επικουρικής σύνταξης του ΙΚΑ, που πραγματοποιήθηκε από την 1η Ιουλίου 2011 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο οργανισμός μέσω μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προέκυψαν τα εξής στοιχεία:
  • Απεγράφησαν 898.643 δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης
  • Δεν απεγράφησαν 99.131 δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης
  • Δεν απεγράφησαν 10.290 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης
  • Ο συνολικός αριθμός των μη απογεγραμμένων είναι 109.421
Για όσους δικαιούχους δεν έχουν απογραφεί, το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, η απογραφή μέσω τραπεζών σταματά και οι δικαιούχοι θα μπορούν να προσέρχονται μόνον στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας.
Οι δικαιούχοι σύνταξης θα απογράφονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα παραλαμβάνουν ειδική Εντολή Πληρωμής της σύνταξής τους, η οποία θα εξοφλείται στα ταμεία των υποκαταστημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO SOK Φουα-γκρα... μια ατελειωτη φρικη...μεχρι να φτασει στο πιατο σαs...







Το Foie gras έχει καθιερωθεί σε κάποιους κύκλους gourmet φαγητού ως ακριβό έδεσμα , αλλά αν οι περισσότεροι άνθρωποι ήξεραν πώς παράγεται το φουαγκρά, θα ήταν τρομοκρατημένοι. Φουά-γκρα , είναι ο γαλλικός όρος για « λιπώδες ήπαρ, "είναι το προϊόν ακραίας σκληρότητας ανθρώπων απέναντι στα ζώα. Είναι το πρησμένο , ασθενές συκώτι πάπιας ή χήνας που τρέφονται βίαια μόνο μέχρι το σημείο του θανάτου τους πριν από τη σφαγή. Τα πτηνά υποφέρουν τρομερά , τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη διαδικασία του βίαιου θηλασμού . Σε λίγες μόνο εβδομάδες , το συκώτι τους πρήζεται έως και

δέκα φορές πάνω από το κανονικό μέγεθος του και τα πουλιά ούτε καν μπορούν να σταθούν, να περπατήσουν ή ακόμα και να αναπνεύσουν. Σε αυτό το σημείο , θανατώνονται, και τα συκώτια τους πωλούνται ως " γκουρμέ " λιχουδιά.



Η ιδέα για αυτήν την απάνθρωπη πρακτική βίαιου θηλασμού θεωρείται ότι έχει τις ρίζες της στην αρχαία Αίγυπτο , αφού οι άνθρωποι παρατήρησαν ότι αγριόχηνες έτρωγαν υπερβολικά συχνά πριν ξεκινήσουν μεγάλες μεταναστεύσεις. Οι Αιγύπτιοι, και αργότερα οι Ρωμαίοι εξέτασαν τα φορτωμένα με λίπος κρέας και όργανα της πάπιας μετά το μεταναστευτικό τους ταξίδι και διαπίστωσαν ότι είχε καλύτερη γεύση , προσπάθησαν έτσι να προκαλέσουν τεχνητά και με υπερβολή την κατάσταση αυτή σε αιχμάλωτες χήνες. Στη συνέχεια , η πρακτική της βίας σίτισης έπιασε , αργότερα εκφυλίστηκε και οδήγησε σε ό, τι είναι σήμερα η σύγχρονη βιομηχανία φουά γκρα . Σήμερα η παραγωγή φουά γκρα είναι συγκεντρωμένη στη Γαλλία , η οποία παράγει και καταναλώνει το 90% του φουά γκρα στον κόσμο . Οι Περίπου 24 εκατομμύρια πάπιες και μισό εκατομμύριο χήνες που θανατώνονται ετησίως για τη βιομηχανία φουά γκρα της Γαλλίας. Σχεδόν όλα τα πτηνά που εκτρέφονται σε εντατικά συστήματα συγκράτησης , υφίστανται ωμή , εντατική βίαια διατροφή , πολλές φορές την ημέρα , κατά τις εβδομάδες πριν από το θάνατό τους . Περίπου 500.000 ή μισό εκατομμύριο πουλιά θανατώνονται κάθε χρόνο για foie gras στις Ηνωμένες Πολιτείες .



Στις σύγχρονες μονάδες φουά γκρα, χήνες και πάπιες περιορίζονται , συνήθως σε μικρά είτε ατομικά ή ομαδικά μικροσκοπικά κλουβιά που κλειδώνουν σχεδόν τα πουλιά στη θέση τους. Έτσι συγκρατημένα , τα πουλιά δεν μπορούν να αποφύγουν τον « τροφοδότη »και το μηχάνημα σίτισης. Ένα-ένα , ο τροφοδότης αρπάζει κάθε πτηνό και βυθίζει το
μεταλλικό σωλήνα σίτισης της μηχανής μέσα στους λαιμούς τους . Η αντλία της μηχανής ρίχνει ένα τεράστιο ποσό από ένα μείγμα καλαμποκιού-λαδιού άμεσα στους οισοφάγους τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, που ισοδυναμεί με το ένα τρίτο έως ένα τέταρτο του σωματικού βάρους των πουλιών κάθε μέρα.



Αυτή η βάναυση μεταχείριση είναι καταστροφική για την υγεία των πτηνών . Σε λίγες εβδομάδες , το συκώτι τους είναι πρησμένο μέχρι και δέκα φορές πάνω από το κανονικό μέγεθος του. Αναπνοή και περπάτημα γίνεται δύσκολο δεδομένου ότι το πρησμένο ήπαρ ωθεί τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα , προκαλώντας αναπνευστικά στρες λόγω του μειωμένου χώρου αέρα στους πνεύμονες τους , και αναγκάζει τα πόδια να κινηθούν προς τα έξω σε μια αφύσικη γωνία . Πάπιες στα φουά γκρα αγροκτήματα έχουν παρατηρηθεί να λαχανιάζουν και να αγωνίζονται να σταθούν, χρησιμοποιώντας τα φτερά τους για να τις ωθήσει προς τα εμπρός όταν τα σακατεμένα πόδια τους, δεν μπορούν πλέον να τις υποστηρίξουν. Για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν υπάρχουν τρεις φάσεις ανάπτυξης του ζώου:
1) Σε έναν χώρο ξεχωρίζουν τα αρσενικά από τα θηλυκά. Παίρνουν μόνο τα αρσενικά, μιας και τα θηλυκά έχουν πολύ ιστώδες συκώτι. Τα τελευταία, πετιούνται σε κάδους σκουπιδιών για να πεθάνουν. Στη συνέχεια τους κόβουν με ένα ψαλίδι το ράμφος (επειδή έχει την τάση να ξαναμεγαλώνει, δεν το κόβουν μόνο στην άκρη, αλλά βαθύτερα). Ταυτόχρονα γίνεται μια δεύτερη διαλογή και πολλά ακόμη μωρά-πάπιες πετιούνται (1000 περίπου κάθε εβδομάδα). Καθώς αυτά μεγαλώνουν, οι εργαζόμενοι εκεί διαλέγουν κάθε μέρα τα μικρότερα και τα σκοτώνουν επιτόπου με κλωτσιές ή αρπάζοντας τα από τα πόδια και κοπανώντας τα στο πάτωμα. Ο θάνατος σπάνια είναι ακαριαίος αλλά πάντοτε επίπονος και βασανιστικός. 2) Στη δεύτερη φάση, 14 εβδομάδες αργότερα, οδηγούνται στο δωμάτιο εξαναγκαστικής πάχυνσης. Ακόμα και αυτός ο δρόμος είναι επίπονος, αφού οι εργαζόμενοι τα κλοτσούν τόσο δυνατά, ώστε αυτά πετάγονται αρκετά μέτρα μακριά. Σε αυτό το δωμάτιο υπάρχουν κλουβιά για 1000 περίπου πάπιες. Το κλουβί είναι τόσο στενό, που το μόνο που προεξέχει είναι το κεφάλι. Τους τοποθετούν ένα σωλήνα μεταλλικό, 30 περίπου εκατοστών στον οισοφάγο και έτσι τους ταΐζουν μια πολύ λιπαρή και ανθυγιεινή τροφή με σκοπό να τους προκαλέσουν μια αρρώστια που προκαλεί πρήξιμο του συκωτιού. Πολλά ζώα μετά το τάϊσμα προσπαθούν να το φτύσουν, μάταια όμως. Ένα άλλο αποτέλεσμα του υπερτροφισμού τους είναι ότι σύντομα αποκτούν αναπνευστικό πρόβλημα, αφού με το πρήξιμο των εσωτερικών τους οργάνων πιέζονται οι πνεύμονες. 3) Τρίτη φάση: Έπειτα από 12-18 μέρες ακινητοποιημένα στην αναγκαστική πάχυνση, έρχεται η ώρα του σφαγείου. Κρεμασμένα ανάποδα σχηματίζουν αλυσίδα παραγωγής, στο τέλος της οποίας τους περιμένει το μαχαίρι του σφαγέα. Τούς κόβει το κεφάλι, ενώ αυτές χτυπιούνται από τον πόνο.
/news24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τώρα θυμήθηκαν να κλείσουν το χαμάμ της Βουλής!



Το ξέρατε ότι υπήρχε στη Βουλή χαμάμ πολυτελείας;
Σήμερα μάθαμε κι αυτό! Το μάθαμε δηλαδή τώρα που αποφασίστηκε να το κλείσουν. Μαύρη μαυρίλα! Που θα πηγαίνουν τώρα οι 300 της Βουλής να χαλαρώνουν; Σε μια ιδιαίτερα μάλιστα περίοδο που βρίσκονται όλοι τους στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης, το χαμάμ ήταν το μόνο που τους χαλάρωνε..

Τώρα θα τα βάλουν με τον  πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, που ετοιμάζει κι άλλες  δραστικές περικοπές των δαπανών του κοινοβουλίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο σε τρεις περιοχές της Ελλάδας

Η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο για πρόσκληση ενδιαφέροντος για τρία θαλάσσια οικόπεδα στον Πατραϊκό, στο Κατάκολο και στην Ήπειρο.
Η συνολική εκτιμώμενη παραγωγική δυνατότητα των τριών περιοχών εκτιμάται πως θα αποδώσει 250 με 300 εκατομμυρία βαρέλια, σε βάθος 15ετίας-20ετίας. Με βάση το αρχικό πλάνο, προβλέπεται πως μέσα στο 2012 θα έχουν ξεκινήσει οι γεωτρήσεις.
Από την 1η Ιανουρίου 2012 πάντως θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τις ενδιαφερόμενες εταιρίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

«24 Ώρες Ελλάδα»: Μέσω της Στερεάς η 14η διοργάνωση!




Λιγότερες από τρεις εβδομάδες απομένουν για την εκκίνηση του πλέον απαιτητικού αγώνα Regularity εντός συνόρων «24 Ώρες Ελλάδα». Ο αγώνας που στη 14η φορά που θα διεξαχθεί θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου από τις Αχαρνές Αττικής και θα ολοκληρωθεί το πρωί της Κυριακής στο ξενοδοχείο Αλκυωνίς στον Ωρωπό Αττικής.



Μέχρι τότε όμως τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν θα καλύψουν περισσότερα από 900 χιλιόμετρα δίχως σημαντική διακοπή σε πανέμορφες διαδρομές της Ελλάδας μέχρι και την Καρδίτσα όπου με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Καρδίτσας θα διεξαχθεί η τρίωρη ανασυγκρότηση προτού ο αγώνας συνεχίσει υπό το φως των προβολέων.

Αναλυτικό Πρόγραμμα “24 Ώρες Ελλάδα”

Σάββατο 22/10
09:00–10:00 : Συγκέντρωση και Διοικητικός έλεγχος.
10:00–10:15 : Ενημέρωση πληρωμάτων.
11:00 : Εκκίνηση 1ου αυτοκινήτου από Λ. Καραμανλή 172 και Τσάμαλη 63 – Αχαρνές.
11:00–17:15 : Διαδρομές 1ου σκέλους Αθήνα–Γραβιά.
17:15–17:45 : Ημίωρη ανασυγκρότηση στην Γραβιά.
17:45–20:56 : Διαδρομές 2ου σκέλους Γραβιά–Καρδίτσα.
20:56–23:56 : 3ωρη ανασυγκρότηση στην Καρδίτσα για δείπνο και γνωριμία με τα αξιοθέατα της πόλης. (Ο Δήμαρχος Καρδίτσας θα έχει ανοιχτά κατά τις ώρες παραμονής το Λαογραφικό Μουσείο και την Πινακοθήκη της πόλης που βρίσκονται δίπλα στο χώρο της ανασυγκρότησης).
23:56–06:30 : Διαδρομή 3ου σκέλους Καρδίτσα-Αντίκυρα.
06:30–08:00 : Ανασυγκρότηση μιας ώρας και τριάντα λεπτών στα Αντίκυρα.
08:00–11:00 : Διαδρομή 4ου σκέλους Αντίκυρα–Ωρωπός. Τερματισμός του αγώνα.
Κυριακή 23/10
19:00 : Ανάρτηση προσωρινών αποτελεσμάτων Ειδικών Διαδρομών στην ιστοσελίδα του ΣΙΣΑ www.sisa.gr.
Δευτέρα 24/10
19:00 : Ανάρτηση προσωρινών αποτελεσμάτων στο εντευκτήριο του ΣΙΣΑ, Αντιόπης 2 & Βουλιαγμένης 258, τ.κ. 17343, Αθήνα.
20:00–23:00 : Δεξίωση και δείπνο απονομής επάθλων στο εντευκτήριο του ΣΙΣΑ.

Σημειώσεις
Τα ωράρια αναφέρονται στην εκκίνηση και στον τερματισμό του 1ου αυτοκινήτου. Το τελευταίο θα διέρχεται περίπου 1 ώρα μετά.

Πληροφορίες
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αυτοκίνητα παραγωγής μέχρι και το 1984 με το κόστος συμμετοχής να ανέρχεται στα 85 ευρώ για τα μέλη και 95 ευρώ για τα μη μέλη. Πληροφορίες παρέχονται από τον ΣΙΣΑ στο ίντερνετ, www.sisa.gr, μέσω e-mail στο info@sisa.gr στο τηλέφωνο της Λέσχης 210 9704457 και στο τηλέφωνο του Αλυτάρχη, κου. Τσιπλαντώνη, 6945907010. Επίσης, το εντευκτήριο και η γραμματεία του Συλλόγου στη διεύθυνση Αντιόπης 2 & Βουλιαγμένης 258, τ.κ. 17343, Αθήνα είναι ανοιχτά κάθε Δευτέρα 19:00-22:00 και η γραμματεία κάθε Πέμπτη 18:30-20:00. 
sterea-news
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποβιβάστηκαν Παναχαϊκή και Διαγόρας, πέντε χρόνια απαγόρευση στον Κούγια


Την απόφαση να υποβιβάσει την Παναχαϊκή και τον Διαγόρα για την συμμετοχή τους στην υπόθεση των στημένων αγώνων πήρε η πειθαρχική επιτροπή της Football League. Παράλληλα, επιβλήθηκε απαγόρευση από κάθε αθλητική δραστηριότητα στον Αλέξη Κούγια!

Η Παναχαϊκή υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική ή Football League 2 με την κατηγορία της δωροδοκίας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου.

Νωρίτερα η Παναχαϊκή αθωώθηκε για την υπόθεση της πλαστογραφίας.

Η απόφαση της ΕΠΑΕ:

«Δικάζει παρόντων των εγκαλουμένων

Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση και επιβάλλει σε καθένα από αυτούς

Α) στην πρώτη εγκαλούμενη (Παναχαϊκή) 1) η χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των 225.000 ευρώ, 2) η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνίστηκε κατά την διανυομένη αγωνιστική περίοδο,

Β) στον δεύτερο εγκαλούμενο (Αλέξης Κούγιας) ο οποίος με τις κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις του και τοποθετήσεις του, αλλά κυρίως με τις καταθέσεις του ενώπιον των Εισαγγελικών, Ανακριτικών Αθλητικών Αρχών και Οργάνων συνέβαλε ουσιωδώς στην αποκάλυψη και πάταξη της επικρατούσας στο ποδόσφαιρο διαφθοράς : 1) η χρηματική ποινή των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα έξι χιλιάδων (16.000) ευρώ. 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για πέντε (5) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Γ) στον τρίτο εγκαλούμενο( Π.Σταθάκης)ο οποίος συνέβαλε στην αποκάλυψη της συγκεκριμένης πειθαρχικής παραβάσεως 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Δ) στον τέταρτο εγκαλούμενο (Μ.Κουβάρας) 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια.

Απόσπασμα

Αριθμ. απόφ. 305/6-10-2011

ΠΡΟΣ 1.ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ
2.Δ. ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ(Πρόεδρο)
3.Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ(Μεγ/χο)
4.Γ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ(Ποδ/στή)
5.Γ. ΣΕΓΓΟ(Διαιτητή)
6. Π.ΡΟΥΤΖΙΕΡΗ(Προπ/τη)

Δικάζει παρόντων των εγκαλουμένων.
Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, Δ. ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ, Γ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΣΕΓΓΟ και Π. ΡΟΥΤΖΙΕΡΗΣ τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

Α) στην ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ i) χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής είκοσι τέσσερις διακόσια είκοσι πέντε (225.000) χιλιάδες ευρώ και ii)ποινή υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Β) στον Δ. ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ i) χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Γ) στο Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ i) χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Δ) στον Γ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ i) χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Ε) στον Γ. ΣΕΓΓΟ i) χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.

ΣΤ) στον Π.ΡΟΥΤΖΙΕΡΗ i) χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια(πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ)».
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέλαβαν τον αστυνομικό που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ




Κατηγορείται για εξύβριση, απρόκλητη σωματική βλάβη και βίαιη συμπεριφορά


Συνελήφθη ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο Σύνταγμα. Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Νωρίτερα σήμερα, η φωτορεπόρτερ, που τραυματίστηκε στο λαιμό, κατέθεσε μήνυση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Για την επίθεση κατά των δημοσιογράφων έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη ΓΑΔΑ έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας και στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις καταθέσεις αναμένεται να συγκεντρωθεί οπτικό υλικό (βίντεο και φωτογραφίες), το οποίο έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και δείχνει τις συνθήκες τραυματισμού της φωτορεπόρτερ και την βίαιη απώθηση άλλων φωτογράφων και δημοσιογράφων.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για «εξύβριση, απρόκλητη σωματική βλάβη και βίαιη συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκρηξη σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης - Τραυματίστηκε σοβαρά 24χρονος φαντάρος


Λίγο πριν τις 11.30 σημειώθηκε έκρηξη στο στρατόπεδο της 23ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, της 21 ΕΜΑ στην Αλεξανδρούπολη με ένα φαντάρο τραυματία. Η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την Αλεξανδρούπολη.


Πρόκειται για έναν 24χρονο οπλίτη, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Αλεξανδρούπολη για το Νewsit o αρχισυντάκτης του καναλιού Θράκη ΝΕΤ, Χρήστος Χατζημίσης "
γύρω στις 11.30 το πρωί ένας εκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε τους κατοίκους της Αλεξάνδρούπολης. Ο θόρυβος προήλθε από έκρηξη που έγινε σε στρατόπεδο της περιοχής και συγκεκριμένα σε λέβητα μέσα στο στρατόπεδο όπου σύμφωνα με πληροφορίες γίνονταν εργασίες συντήρησης. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένας στρατιώτης ο οποίος βρισκόταν μπροστά στον λέβητα και 2 αλλοι φαντάροι λιποθυμησαν και μετααφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Αρχικά ο σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο όμως στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Γενικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί στα επείγοντα περιστατικά διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο. Το χειρουργείο διαρκεί εώς αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκο Ραπτόπουλο, ο φαντάρος έχει πολλά τραύματα σε όλο του το σώμα,  οίδημα στον εγκέφαλο και εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του.
Η έκρηξη έγινε αισθητή σε όλη την πόλη καθώς το στρατόπεδο είναι μέσα στα όρια της πόλης".
Διαβάστε Περισσότερα »

Φεύγουν από την Ελλάδα οι Αλβανοί μετανάστες...


ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

Αυξανόμενη τάση εξόδου από τη χώρα μας και επιστροφή στην Αλβανία δείχνουν τα στοιχεία.
Για δεύτερο ξεριζωμό κάνει λόγω μιλώντας στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει χιλιάδες μετανάστες στην... ανεργία, ειδικά σε περιοχές όπου η οικονομία στηρίζεται στη γεωργία.

Χιλιάδες θέσεις έχουν χαθεί και στην οικοδομή που έχει παγώσει εδώ και μήνες. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι μετανάστες από τη γειτονική χώρα που δεν μπορούν να.. εξασφαλίσουν τα 150 ένσημα για να μπορέσουν να βγάλουν άδεια παραμονής.

Το χειρότερο, όπως λένε οι ίδιοι, είναι ότι ούτε στην Αλβανία μπορούν να επιβιώσουν καθώς ούτε εκεί μπορούν να βρουν δουλειά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάστηκαν να μετακινήσουν την οικογένειά τους στην Αλβανία και ύστερα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν ξανά στην Ελλάδα αναζητώντας έστω μερικά μεροκάματα τα οποία γίνονται ολοένα και πιο δυσεύρετα.

Οι περισσότεροι έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα οικογένειες, τα παιδιά τους σπουδάζουν εδώ και η μετακίνηση ολόκληρης της οικογένειας είναι ακόμη πιο δύσκολη από την πρώτη τους μετακίνηση από την Αλβανία προς την Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 10 το πρωί η λειτουργία σε ΔΟΥ Λιβαδειάς και Θήβας την Παρασκευή





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΝΟΜΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣΕκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
Στις 7-10-2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ΕΥΒΟΙΑΣ θα πραγματοποιήσουν την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στη Χαλκίδα.
Για το λόγο αυτό οι Δ.Ο.Υ. αρμοδιότητας του συλλόγου μας θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο ως εξής:
Δ.Ο.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΕΩΣ 10:00 Π.Μ.
Δ.Ο.Υ.
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ-Ανακοίνωση για τα Οικογενειακά Επιδόματα


 
Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού,
πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και
ισόβια σύνταξη) του Ε’ διμήνου 2011 δεν θα καταβληθούν στην
προγραμματισμένη ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2011 επειδή δεν ολοκληρώθηκαν
έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες, λόγω των καταλήψεων του Υπουργείου
Υγείας.

Έχει προγραμματιστεί η καταβολή τους, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων
διαδικασιών, με πιθανή ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2011.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατηγορείται για απάτη ο Φίλιππος Καμπούρης - Πώς απέφυγε το αυτόφωρο


Ο γνωστός παρουσιαστής, με θητεία σε αρκετά κανάλια (ALTER, TEMPO και STAR) αλλά και εκπομπάρχης στο EXTRA Channel, κατηγορείται για μεγάλη απάτη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 


Μετά από έρευνες των ηλεκτρονικών λαγωνικών της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι στο όνομα του Κατάρ, είχε στήσει σελίδα στο ίντερνετ, μέσω της οποίας...
ζητούσε να αγοράσει οικόπεδα από Έλληνες, κατά προτίμηση οικόπεδα "φιλέτα"!


Ειδικότερα, η πρεσβεία του Κατάρ κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος λειτουργεί ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας τα επίσημα εμβλήματα και τη σημαία της χώρας και διαφημίζει ψευδώς ότι αναζητούνται οικήματα και οικόπεδα στην Ελλάδα, για αγορά από Καταριανούς επενδυτές.


Επιπλέον, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας προέτρεπε τους ενδιαφερομένους να προκαταβάλουν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για διαδικαστικά έξοδα και να αποστείλουν το τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.


Μετά από ψηφιακή έρευνα εντοπίστηκε η ιστοσελίδα και σε έρευνα που έγινε στην εταιρεία του 30χρονου ιδιοκτήτη της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος, έντυπο διαφημιστικό υλικό της ιστοσελίδας και αποδείξεις από εταιρείες μεταφορών.


Η δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο Φίλιππος Καμπούρης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Ξεκινούν τα χειμερινά προγράμματα της Εστίας Μητέρας


Για την έναρξη των χειμερινών προγραμμάτων, όπως κάθε χρόνο, θα τελεστεί κι εφέτος «ΑΓΙΑΣΜΟΣ» την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 6.30μ.μ. το απόγευμα στην αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση» στο Ίδρυμά μας.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυάνης και Κιλκισίου κκ. Εμμανουήλ Σιγάλας που θα είναι ο κύριος ομιλητής με θέμα «Εκκλησία: Χώρος ενώσεως του ανθρώπου με το Θεό και τον άνθρωπο; ή κάτι άλλο;».
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν:
Ο Διευθυντής της Μουσικής Ακαδημίας Λιβαδειάς κ. Σπύρος Πανουργιάς με την κιθάρα, ο Στέργιος Βαράκης και η Λένα Σιμητσάκου με έντεχνα τραγούδια.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Πρόεδρος της Αργεντινής προειδοποιεί: "Τα μέτρα λιτότητας θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα"


Η πρόεδρος της Αργεντινής (παθούσας από το Δ.Ν.Τ.), Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κίρχνερ, απηύθυνε προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες προς την Ελλάδα, σχετικά με τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας τα οποία και δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου...
«Αυτά τα άγρια μέτρα λιτότητας σίγουρα θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν σφοδρές κοινωνικές αναταραχές, σαν αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία» δήλωσε η Φερνάντεζ.
Χαρακτήρισε τις συνταγές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα ως «ταυτόσημες» με αυτές που εφαρμόστηκαν στην Αργεντινή το 2001, επισημαίνοντας ...
τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και της οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής κρίσης που «χτύπησε» την Αργεντινή 10 χρόνια πριν, προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Συνοπτικά ακολουθούν τα γεγονότα και οι χειρισμοί της χώρας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης, και ο καθένας μπορεί να κάνει τη σύγκριση μεταξύ των καταστάσεων και των κοινών τόπων Ελλάδας και Αργεντινής.

Η Αργεντινή στηριζόταν επί το πλείστον σε μια ισχυρή μεσαία τάξη, που αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας και της κοινωνίας της και η οποία σταδιακά εξοντώθηκε, δίνοντας τη θέση της σε ένα διεφθαρμένο, ολιγάριθμο, «κλειστό», οικονομικό - πολιτικό ελιτίστικο λόμπι. Το αποτέλεσμα; Μέσα σε μια δεκαετία πάνω από το 60% του πληθυσμού βρέθηκε να ζει κάτω από αυτό που χαρακτηρίζουμε ως «όριο της φτώχειας», με το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων να ξεπερνάει το 50%.

Το σενάριο που ακολούθησε είναι γνωστό και σε εμάς: διόγκωση ενός υπερβολικά «δυσκίνητου» δημόσιου τομέα, φοροδιαφυγή και διαφθορά. Η ίδια μορφή «καρκίνου» που μαστίζει την Ελλάδα σήμερα. Ο πληθωρισμός κάλπαζε ανεξέλεγκτα, οι τιμές αυξάνονταν ραγδαία μήνα με τον μήνα και οι πολίτες έβλεπαν το αργεντίνικο πέσο να κατρακυλά ασταμάτητα.

Το αποτέλεσμα; Μέσα σε πέντε χρόνια (1993-1998), το χρέος της χώρας ανήλθε από το 29% στο 41% του ΑΕΠ, οι εξαγωγές προς την υπόλοιπη Νότια Αμερική (και δη τη Βραζιλία) εκμηδενίστηκαν, καθώς τα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας ήταν ολοκληρωτικά μη ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές και φυσικά οι εισαγωγές «απογειώθηκαν». Η παραγωγική δραστηριότητα της χώρας «παρέλυσε» ολοκληρωτικά.

Οι ανωτέρω παράγοντες οδήγησαν την Αργεντινή σε δανεισμούς από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με επιτόκια ύψους 10,5% το 1998 και, στην προσπάθεια να αποφύγει τον «γκρεμό», η κυβέρνηση καταφεύγει στο ΔΝΤ, το οποίο χορηγεί δάνεια ύψους 7,2 δισ. και 39,7 δισ. το 1998 και το 2000 αντίστοιχα. Οι όροι δανεισμού ήταν εξοντωτικοί: μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και πάγωμα καταθέσεων. Το λεγόμενο «Debt Swap» (αύξηση της διάρκειας ομολόγων με νέους όρους και μεγαλύτερη διάρκεια), χάρισε στη χώρα λίγες εβδομάδες ζωής, καθώς οι διεθνείς αγορές δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών της χώρας.

Στα τέλη του 2001, η Αργεντινή φτάνει στο «σημείο μηδέν». Οι κοινωνικές αναταραχές αγγίζουν το απόλυτο σημείο ανάφλεξης και ξεσπούν όταν ο πρόεδρος Ντε Λα Ρούα, σε μια κίνηση απόγνωσης, απαγορεύει την ανάληψη μετρητών από τράπεζες, όταν το ποσό ξεπερνά τα 250 ευρώ. Σε κλίμα απόγνωσης εγκατέλειψε και το προεδρικό μέγαρο (με ελικόπτερο από την ταράτσα του), το οποίο είχε περικυκλώσει ο εξαγριωμένος όχλος.

Νέος πρόεδρος – νέα πολιτική: Νέστορ Κίρχνερ. Προβαίνει σε άμεση στάση πληρωμών και γυρίζει την

πλάτη στο χρέος της χώρας, μην αναγνωρίζοντάς το. Στο οικονομικό επιτελείο που συγκροτεί, δεν συμμετέχει ούτε ένας νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος και απαιτεί από δανειστές και ΔΝΤ τη διαγραφή του χρέους. Ακατόρθωτο στη θεωρία. Στην πράξη, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, το ΔΝΤ αναγκάζεται να συναινέσει στη ολοκληρωτική διαγραφή του 75% του χρέους της χώρας, καθώς και να δεχθεί την εξόφληση του υπόλοιπου 25% με προνομιακούς για την Αργεντινή όρους.


Η Αργεντινή είχε συμφωνήσει να πληρώσει τους τόκους των ληξιπρόθεσμων δανείων, αλλά κατόπιν δεν τους αναγνώρισε. Η χώρα τώρα διανύει πορεία οικονομικής ανάπτυξης, με αργό και σταθερό ρυθμό, τη στιγμή που το ΔΝΤ αποτελεί «κόκκινο πανί» για την «κακοδιαχείριση» της κρίσης του 2001-02.

Η πρόεδρος Φερνάντεζ – Ντε Κίρχνερ (σύζυγος του εκλιπόντος τέως προέδρου) μπορεί τώρα να μιλά για οικονομική ανεξαρτησία μακριά από την επίβλεψη του ΔΝΤ και να δηλώνει για το υπόλοιπο του χρέους: «Αποπληρωμή προς 34 σεντς το ένα δολάριο. Αν θέλετε…».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βάρβαρη επίθεση εναντίον γυναίκας-φωτορεπόρτερ από τα ΜΑΤ

γυναίκα-φωτορεπόρτερ, επεισόδια, επίθεση, ΜΑΤ

Στο στόχαστρο των ανδρών των ΜΑΤ στη διάρκεια της  διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, εκτός από πολίτες που συγκρούστηκαν μαζί τους, μπήκαν και φωτορεπόρτερς και δημοσιογράφοι. Οι φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη από την ώρα των επεισοδίων στο Σύνταγμα είναι χαρακτηριστικές.
Άνδρας των ΜΑΤ χτυπα με βαρβαρότητα τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη η οποία προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της. Άλλος ένστολος χτυπά με γκλομπ επίσης φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο. Ανάλογα περιστατικά έγιναν με θύματα κι άλλους επαγγελματίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που βρίσκονταν εκεί για να καταγράψουν το συλλαλητήριο αλλά και τα επεισόδια.



Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΒΑΔΙΑ


Εγκρίθηκαν και θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο 3 ειδικότητες στο Ι.Ε.Κ. Άμφισσας. Ειδικότερα:
·         Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας, στην Άμφισσα,
·         Στέλεχος πληροφορικής, στο Παράρτημα Λειβαδιάς και
·         Ειδικός Δασικής Προστασίας στο Παράρτημα Πολυδρόσου.
Δυστυχώς στο Καστράκι δεν υπήρξε ο απαιτούμενος αριθμός εγγραφών για να λειτουργήσει παράρτημα.

                  Η Αντιπεριφερειάρχης       
  Παναγιώτα Γαζή
agnantiroumelis
Διαβάστε Περισσότερα »

Κι όμως... αύξηση 12,1% στις πωλήσεις I.X. το Σεπτέμβριο


Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η αγορά αυτοκινήτου παρουσιάζει θετικό πρόσημο καθώς το Σεπτέμβριο οι πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. κατέγραψαν αύξηση 12,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
  • Αύξηση 1.700% για την Lexus, 200% για την Porsche!
Ειδικότερα το..αφορούσαν σε εταιρικά οχήματα τα οποία όπως και έχουμε επισημάνει το ποσοστό τους έχει αυξηθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες και στηρίζουν την ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Οσον αφορά στις αναλυτικές πωλήσεις Ι.Χ. στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκε η Opel με 904 πωλήσεις και ακολουθούν η Toyota με 884, η VW με 601, η Ford με 416 και η Hyundai με 391 ταξινομήσεις. Αντίστοιχα οι εταιρείες που σημείωσαν την υψηλότερη αύξηση πωλήσεων το Σεπτέμβριο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 ήταν η Lexus με αύξηση 1.700%, η Porsche με 200%, η Abarth με 133%, η Audi με 100% και η Mini με αύξηση 94%. Ωστόσο το αξιοσημείωτο των πωλήσεων του Σεπτεμβρίου έχει να κάνει με τις πωλήσεις πολυτελών Ι.Χ. και βάσει των αναλυτικών αποτελεσμάτων διατέθηκαν 230 Mercedes, 198 Audi, 114 BMW, 18 Lexus, 6 Porsche και 1 Aston Martin!

Σύγκριση
Σε επίπεδο εννεαμήνου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων καταγράφουν πτώση 35,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι καθώς πουλήθηκαν 79.320 νέα Ι.Χ. έναντι 123.231 οχημάτων. Πάντως στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πως το 2010 αποτελούσε μια χρονιά κατά την οποία η αγορά κυριολεκτικά είχε καταρρεύσει καθώς το Σεπτέμβριο του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009 η αγορά είχε καταγράψει πτώση 50%...

Νέα δεδομένα
Η αύξηση πωλήσεων καινούριων Ι.Χ. πραγματικά εξέπληξε και τους ίδιους τους εισαγωγείς οι οποίοι ειδικά μετά τα αποτελέσματα του 15νταημέρου του Σεπτεμβρίου περίμεναν τα χειρότερα. Ωστόσο και αυτό το μήνα τα 2.500 εταιρικά αυτοκίνητα «έσωσαν» τις πωλήσεις και έδωσαν ακόμη μια παράταση ζωής σε πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου. Πάντως όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς στην «Η»? η αγορά βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και η στροφή των λίγων καταναλωτών που επιλέγουν καινούρια αυτοκίνητα σε πολύ μικρές κατηγορίες δεν αφήνει περιθώρια κέρδους στους επιχειρηματίες.

Μάλιστα αν συνυπολογίσει κανείς πως υπάρχουν μεγάλες «αλυσίδες» λιανικής που πουλάνε τα οχήματά τους ακόμη και με ζημιά είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως τα «λουκέτα» δεν θα αργήσουν να μπαίνουν με εκρηκτικούς ρυθμούς στο άμεσο μέλλον. Αλλωστε από ένα μικρό αυτοκίνητο ο εξουσιοδοτημένος έμπορος κερδίζει από 100 έως 300 ευρώ τα οποία βέβαια θα προσφέρει ως δώρο στον καταναλωτή για να τον δελεάσει και τελικά να τον κάνει πελάτη του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χέλμουτ Σμιτ: "Να τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα



Δηλώνει ο Χέλμουτ Σμιτ ξεκάθαρα πως μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος.

Ο πρώην καγκελάριος σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα "Die Zeit" δεν θα είναι καταστροφή μία προσωρινή αδυναμία πληρωμής της Ελλάδας αν και όπως επισημαίνει οι έλληνες και ευρωπαίοι θα το θεωρήσουν μεγάλη συμφορά.

Ωστόσο, δηλώνει υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας και δηλώνει πως μία χρεοκοπία θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη στην κοινότητα των 27 κρατών μελώ, ενώ σημειώνει με νόημα πως οι χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα και ζήτησε να γίνουν επιχειρηματικές επενδύσεις σε εμάς.

Ο κ. Σμιτ συνέκρινε την κατάσταση στην Ελλάδα με εκείνη της Γερμανίας αμέσως μετά τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, λέγοντας πως "σε σχέση με την τότε κατάσταση της Γερμανίας και την προθυμία παροχής βοήθειας από τα κράτη, που λίγα χρόνια πριν ήταν εχθροί μας, το παρόν ελληνικό πρόβλημα είναι μικρότερο – και να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!»
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήγει η προθεσμία για το τριπλό χαράτσι

Ουρές αναμένεται να σχηματιστούν στα γκισέ των τραπεζών και των εφοριών καθώς σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και οι έκτακτες εισφορές σε ιδιοκτήτες Ι.Χ.
Η προθεσμία δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους στην πληρωμή τους.
Η προθεσμία έληγε την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ατελείωτες ουρές στις τράπεζες για την εξόφλησή τους ενώ χιλιάδες ήταν οι φορολογούμενοι που απευθύνονταν στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες προκειμένου να ζητήσουν εξαίρεση από την ετήσια εισφορά αποζημιώσεις απόλυσης, εφάπαξ και άλλα εισοδήματα που κανονικά δεν έπρεπε να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμού της πρόσθετης φορολογίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιχειρήσεις επιδοτεί ο ΟΑΕΔ στη Στερεά Ελλάδα




Ευκαιρία σε άνεργες γυναίκες ηλικίας από 22 έως 63 ετών
Ευκαιρία σε άνεργες γυναίκες, ηλικίας 22 έως 63 ετών, οι οποίες ζουν στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου με σκοπό να ανοίξουν την δική τους την επιχείρηση προσφέρουν τα προγράμματα επιδότησης του ΟΑΕΔ. Οι άνεργες γυναίκες αυτών των περιοχών θα μπορούν να ενισχυθούν με το ποσό των 24.000€, προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποια καινοτόμα επιχείρηση, κατά προτίμηση στον τομέα της πράσινης οικονομίας (π.χ. επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της συσκευασίας και εμπορίου βιολογικών προϊόντων ή στην παραγωγή οικολογικών προϊόντων).

Προτεραιότητα θα δοθεί στις άνεργες γυναίκες:
· Με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας,
· Οι οποίες θα αναπτύξουν δραστηριότητα σε καινοτόμους κλάδους (ειδικότερα στην πράσινη οικονομία),
· Μέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε. ή Ε.Π.Ε.) που μετέχουν σε ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο.
Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει:
· Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου,
· Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ,
· Να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας,
· Να διαθέτουν Α.Φ.Μ.
· Να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως,
· Να έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους και να είναι μέχρι 64 ετών.
Οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι:
· Λειτουργικά έξοδα (μίσθωση χώρου, κατανάλωση ΔΕΗ),
· Παροχή υπηρεσιών(π.χ. λογιστική υποστήριξη),
· Πρώτες ύλες (π.χ. γραφική ύλη),
· Αποσβέσεις παγίων για τη λειτουργία της, θεωρούνται ως τεκμηρίωση λειτουργία και πιστοποιούνται με εξοφλημένα τιμολόγια και λογιστικά έγγραφα ισοδύναμης αποδεικτικής αξίας (περασμένα σε βιβλία τα οποία είναι θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ).
Εξαιρούνται:
· Επαγγέλματα που απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης (π.χ. συμβολαιογράφοι) όπου η δημιουργία επιχείρησης δεν εξαρτάται από τον ενδιαφερόμενο,
· Όσες απασχοληθούν με την εκμετάλλευση επιβατικού δημοσίας χρήσεως, λεωφορείου ή φορτηγού δημοσίας χρήσεως,
· Όσες δημιουργούν εποχικές επιχειρήσεις, χωματουργικές εργασίες, φροντιστήρια, περίπτερα, φαρμακεία ή επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά βραδινές ώρες (22:00 – 06:00),
· Πλανόδιες επιχειρήσεις,
· Κυλικεία σχολείων, όπου η ανάθεση γίνεται κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού,
· Επιχειρήσεις με σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα από αυτά περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις,
· Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.)
· Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλιεία, στις υδατοκαλλιέργειες και τον άνθρακα, στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, στη μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους ή χαρακτηρίζονται ως προβληματικές
· Όσες έχουν επιχορηγηθεί από πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών κατά το παρελθόν.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 14,4 εκατ. € και οι ημερομηνίες είναι ανοιχτές για την υποβολή προτάσεων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) τηλ. 210-9989014, 9989016, 9989017
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιος ξεσηκωμός στις 15 Οκτώβρη



Παγκόσμιος ξεσηκωμός στις 15 Οκτώβρη
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους των πόλεων και θα...



 διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και για «αληθινή δημοκρατία».

Από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη ο κόσμος ξεσηκώνεται και οργανώνεται διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» οι εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει.

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Ενωμένοι με μία φωνή. Θα αφήσουμε τους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που εκείνοι “υπηρετούν” να αποφασίζουν για το μέλλον μας; Δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών που μας εκπροσωπούν.

Στις 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που όλοι θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα συζητήσουμε και θα οργανωθούμε μέχρι να το πετύχουμε.

Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε. Ήρθε ο καιρός να μας ακούσουν».


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα


Γεγονoτα
1910: Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

1925: Μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Πάγκαλου, αρχίζει η εφαρμογή της λογοκρισίας και του στρατιωτικού νόμου.

1927: «Ο Τραγουδιστής της Τζαζ» με....
πρωταγωνιστή τον Αλ Τζόλσον είναι η πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία που κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.

1945: Η «Κατάρα του Τράγου». Έτσι έμεινε στην ιστορία του μπέιζμπολ ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ελληνικής καταγωγής Βασίλη Σιάνη και τον τράγο του, στο οποίο αποδίδεται η αδυναμία των Σικάγο Καμπς να κατακτήσουν έκτοτε το πρωτάθλημα στις ΗΠΑ.

1973: Αρχίζει ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων.

2004: Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (ΕΛΑ) Χρήστος Τσιγαρίδας, Αγγελέτος Κανάς, Κώστας Αγαπίου και Ειρήνη Αθανασάκη κρίνονται ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και συμμετοχή σε υποθέσεις εκρήξεων. Αθώος κρίθηκε ο Μιχάλης Κασσίμης.


Γεννησεις
1943: Αλίκη Αλεξανδράκη, ηθοποιός.

1974: Αλέξης Γεωργούλης, ηθοποιός.

Θανατοι
1892: Άλφρεντ Λορντ Τένισον, άγγλος ποιητής.

1982: Στέφανος Στεφανόπουλος, πρώην πρωθυπουργός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μυστικά της αρχαιότερης χριστιανικής επιγραφής γραμμένης στα ελληνικά

  Η επιγραφή NCE 156. Μουσεία Καπιτωλίου, Ρώμη.

Έθνος
Εκπληκτικά μυστικά της αρχαιότερης χριστιανικής επιγραφής στον κόσμο, η οποία είναι γραμμένη στα ελληνικά, φέρνουν στο φως νέες έρευνες.
Πρόκειται για πληροφορίες που δείχνουν τη σχέση των δημιουργών της με τον αιρετικό φιλόσοφο Βαλεντίνο, αλλά και την επιρροή που είχαν δεχτεί από προχριστιανικά στοιχεία.

Η επιγραφή είναι πέτρινη, με επίσημη ονομασία NCE156. Ανήκει στη συλλογή των Μουσείων του Καπιτωλίου της Ρώμης και χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 2ου αιώνα μ.Χ., όταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία βρισκόταν στη μεγαλύτερη ακμή της.


Από την ίδια περίοδο δεν υπάρχουν άλλα χριστιανικά κατάλοιπα γραφής πάνω σε πέτρα, παρά μόνο σε πάπυρο, τα οποία φέρουν αποσπάσματα των ευαγγελίων, γραμμένα με μελάνι.

Ωστόσο η NCE156 καινοτομεί και ως προς το περιεχόμενό της, καθώς δεν αναφέρεται άμεσα στα ευαγγέλια, αλλά παραπέμπει σε χριστιανικές πεποιθήσεις, εμπλουτισμένες με ειδωλολατρικά στοιχεία.  Το κείμενο αναφέρει:

"Στο λουτρό μου, οι αδελφοί του νυφικού θαλάμου φέρουν τους πυρσούς,

[εδώ] στις αίθουσές μας πεινούν για τα [αληθινά] δείπνα,

ακόμη και όταν εγκωμιάζουν τον Πατέρα και δοξάζουν τον Υιό.

Εκεί [με τον Πατέρα και τον Υιο] είναι η μοναδική πηγή και ρείθρα της αλήθειας."

(απόδοση από τη μτφ. του κειμένου στα αγγλικά, όπως εμφανίζεται στο Live Science)

Ένας επιστήμονας, ο Γκρέγκορι Σνάιντερ, από το Κολέγιο Ντέιβιντσον της Βόρειας Καρολίνας, που έχει αφιερώσει 50 χρόνια ερευνών στη συγκεκριμένη επιγραφή, πιστεύει ότι πρόκειται για επικήδειο επίγραμμα, που περιλαμβάνει χριστιανικά και ειδωλολατρικά στοιχεία.

"Πρόκειται πράγματι για επιγραφή του 2ου αιώνα μ.Χ., είναι δηλαδή το παλαιότερο χριστιανικό κείμενο που κατέχουμε", δήλωσε στην ιστοσελίδα LiveScience.

Τη χρονολόγηση της επιγραφής έκανε πριν από περίπου 40 χρόνια η Μαργκερίτα Γκουαρντούτσι, γνωστή Ιταλίδα επιγραφολόγος, που πέθανε το 1999.

Σύμφωνα με το άρθρο του LiveScience, η Γκουαρντούτσι πρότεινε τον 2ο αιώνα μ.Χ., επειδή η επιγραφή ήταν γραμμένη με ελληνικά γράμματα κλασικού στιλ, που χρησιμοποιούνταν στη Ρώμη κατά τη διάρκεια του 1ου και 2ου αιώνα μ. Χ. Αργότερα, τα γράμματα άλλαξαν. Για παράδειγμα, το ωμέγα (Ω) και το Σίγμα (Σ) τροποποιήθηκαν και έμοιαζαν περισσότερο με τα γράμματα W και C αντίστοιχα.

Ο δημιουργός της επιγραφής ήταν πιθανότατα μαθητής του Βαλεντίνου, γνωστικού αιρετικού, που γεννήθηκε στην Αίγυπτο περίπου το 100 μ.Χ., ταξίδεψε στη Ρώμη, όπου δημιούργησε τη δική του Εκκλησία και σχολή για να καταλήξει στην Κύπρο, όπου πέθανε το 160/161 μ.Χ., αφού πρώτα απέκτησε ισχυρή ομάδα μαθητών.

Οι οπαδοί του Βαλεντίνου αλλά και του κινήματος των Γνωστικών είχαν αρκετές διαφορές με τους πρώτους Χριστιανούς. Για παράδειγμα, δεν πίστευαν ότι έπρεπε να γίνουν μάρτυρες, ούτε ότι κάποια πράγματα είναι κακό να τα κάνουν, όπως το να πάρουν όρκο στο όνομα του Καίσαρα ή να προσφέρουν θυμίαμα σε ένα άγαλμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην επιγραφή επικρατεί μια εκπληκτική ανάμιξη στοιχείων χριστιανικής και ειδωλολατρικής παράδοσης. "Πρόκειται για πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, που δείχνουν ότι αυτή την περίοδο η χριστιανική ταυτότητα ήταν ευέλικτη", αναφέρουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ