Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η ομιλία Παπανδρέου στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Στήριξη από τους βουλευτές, χωρίς να υπολογίσουν το προσωπικό ή πολιτικό κόστος ενώπιον του εθνικού συμφέροντος ζήτησε από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ.Παπανδρέου, θέτοντας ως κρίσιμες ημερομηνίες την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ωστόσο πιο διαλλακτικός όσον αφορά στο άρθρο 37 του Πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται την Πέμπτη και αφορά στις ΣΣΕ, (προηγήθηκε η παραίτηση του βουλευτή Θ.Ρομπόπουλο αι το ΟΧΙ τη Λ.Κατσέλη ), λέγονατς πως με βάση τις παρατηρήσεις των βουλευτών γίνονται διορθώσεις. Παραδέχθηκε πως με τις διατάξεις του άρθρου 37 ενισχύονται οι επιχειρησιακές συμβάσεις, υποστήριξε ωστόσο πως αυτός είναι ένας τρόπος για να προστατευθεί ο εργαζόμενος από τις ατομικές συμβάσεις. Επιτέθηκε στη ΝΔ αναφέροντας πως η κυβέρνηση πληρώνει το λογαριασμό της κακοδιαχείρισης που έκανε.
Η δεύτερη ημερομηνία -σταθμός κατά τον πρωθυπουργό είναι η προσεχής Κυριακή, οπότε και θα πάει στην Σύνοδο Κορυφής, κρατώντας όπως είπε τα θετικά της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα είναι και παραμένει στο ευρώ.

Δικαστές
Αίσθηση προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός εναντίον των δικαστών, λέγονατς χαρακτηριστικά ότι τώρα θα πρέπει κι αυτοί να πληρώσουν τον οβολό τους.
Τράπεζες
Κάλεσε κάθε παράγοντα του δημόσιου βίου - συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών - να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να χρηματοδοτούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που μπορούν να επιβιώσουν. Οι τράπεζες θα μείνουν όρθιες, γιατί εμείς θα το εγγυηθούμε, κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες – Βετεράνοι στρατιώτες που επέζησαν στα πεδία των μαχών


Η εκπομπή «Beyond The Battlefield» αποτελείται από 10 επεισόδια και ασχολείται με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους βετεράνοι στρατιώτες που υπηρέτησαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν…

οι οποίοι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά στο πεδίο των μαχών.


Πριν από πέντε χρόνια ο λοχίας Todd M. Nelson βρισκόταν στην Καμπούλ και επέβαινε σε ένα λευκό Toyota Corolla, ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Μόνο που το συγκεκριμένο όχημα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και την ώρα που το κομβόι του Nelson πέρασε από το σημείο που βρισκόταν ο βομβιστής αυτοκτονίας… έγινε η έκρηξη.
Το κρουστικό κύμα συνέθλιψε το πρόσωπό του, σπάζοντας τα οστά πίσω από τα μάγουλα, το μέτωπο, το πηγούνι και τη μύτη του.




Κομμάτια από μέταλλο και γυαλί χάραξαν το πρόσωπό του, σκίζοντάς τη σάρκα και τους μυς του… Και σαν να μην έφταναν αυτά μια φλεγόμενη «μπάλα» πέρασε από πάνω του καίγοντας το πρόσωπό του κάτω από το προστατευτικό κράνος.
Πριν από μια δεκαετία ο Nelson δε θα είχε πολλές πιθανότητες επιβίωσης μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό. Ωστόσο οι εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής στα τραύματα από τα πεδία μαχών, στα εγκαύματα και στην αποκατάσταση εγκαυμάτων του έσωσαν κυριολεκτικά τη ζωή.

Όταν έφτασε στο κέντρο εγκαυμάτων Brooke Army Medical Center (BAMC) στο San Antonio ήταν σε κώμα.
Μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες ο Todd Nelson παρευρίσκοντο στο χορό που διοργάνωσε το νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του Sarah.

Το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο, αλλά εκείνος φόρεσε περήφανα μια μπαντάνα με την αμερικανική σημαία και τη στολή του και χόρεψε ανάμεσα στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.
Τα επόμενα τέσσερα χρόνια υπεβλήθη σε 43 χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ το πρόσωπό του αποτελείται από κομμάτια δέρματος από το ίδιο του το σώμα, από συνθετικό δέρμα, από δέρμα γουρουνιού και δέρμα από πτώματα.

Τώρα έχει ένα προσθετικό μάτι και αυτί, που έχει μαγνήτες και «κολλάει» σε μια μεταλλική πλάκα που έχει μέσα στο κεφάλι του.


«Το έχω χάσει μερικές φορές» λέει αστειευόμενος «έχω ένα έξτρα αυτί, αλλά αυτό για παράδειγμα είναι ένα από τα πράγματα που με απασχολούν».


Μπορεί να δει και να ακούσει και πλέον έχει συνηθίσει τις αντιδράσεις του κόσμου όταν βγαίνει έξω.
http://ierosagon.org
Διαβάστε Περισσότερα »

Προβληματισμένος έφυγε ο Σαμαράς

Εκνευρισμένος και ιδιαίτερα σκεπτικός απεχώρησε από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η συνάντηση κράτησε μόλις 35 λεπτά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν από τις δύο πλευρές, δεν υπήρξε η παραμικρή ταύτιση απόψεων μεταξύ των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά.
Ούτως ή άλλως το ναυάγιο της συναντήσεως προδίκασε η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, στο πλαίσιο της οποίας εμφανίσθηκε οξύς και κατηγορηματικός εναντίον της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι Αντιστράτηγοι και Υποστράτηγοι στην ΕΛ.Α.Σ.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., υπό την προεδρία του Αρχηγού, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου και με τη συμμετοχή των Αντιστράτηγων, Νικόλαου Σερέτη και Γρηγορίου Μπαλάκου και έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστράτηγου, για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων, τους Υποστράτηγους:

• Αδαμάντιο Σταματάκη
• Δημήτριο Παπαδόπουλο

Επίσης, έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον Υποστράτηγο Γεώργιο Μπαλάγκα, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου, εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθεί ύστερα από τριάντα (30) ημέρες.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων έκρινε προς πλήρωση κενών οργανικών θέσεων στο βαθμό του Υποστράτηγου, προακτέους τους Ταξίαρχους:

• Ιωάννη Καλαμαρά
• Κωνσταντίνο Κρόκο
• Τρίφωνα Κούκιο

Παράλληλα, έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον Ταξίαρχο Νικόλαο Βάντζο, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου, εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθεί ύστερα από τριάντα (30) ημέρες.

Eπιπλέον, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, τοποθετήθηκαν οι τέσσερις Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας ως ακολούθως:

-Ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης αναλαμβάνει καθήκοντα Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
-Ο Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
-Ο Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νότιας Ελλάδος.
-Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός θα μας θάψει όλους - Γενέθλια με 93 κεράκια σήμερα για το Μητσοτάκη!




Γενέθλια έχει σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1918 !! 


Ο Κώστας Μητσοτάκης αναμένεται να...
τα γιορτάσει σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ απο το πρωί δέχεται στο γραφείο του ευχές απο συγγενείς και φίλους.

Άντε βρε Δρακουμέλ... Χρόνια σου πολλά!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πάντα κλειστά σήμερα στη Θήβα





Σύσσωμοι οι επιστημονικοί και επιχειρηματικοί φορείς της πόλης της Θήβας αποφάσισαν να συμμετέχουν την Τετάρτη στην κινητοποίηση εμπόρων και Εργατικού Κέντρου που έχει αποφασισθεί για τις 10 το πρωί.

Ανοικτή παραμένει η πρόσκληση συμμετοχής των εργαζομένων και στην κινητοποίηση της Πέμπτης στο Σύνταγμα, αφού έχουν μισθωθεί λεωφορεία για την μεταφορά τους στην Αθήνα. 
http://lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώην αστυφύλακας με καταθέσεις…. 2.269.104 ευρώ!

Πρώην αστυφύλακας με καταθέσεις…. 2.269.104 ευρώ!Πρόκειται για έναν απλό αστυφύλακα, που ξαφνικά… πλούτισε. Είχε καταθέσεις 2,3 εκατομ. Ευρώ, ενώ όσο υπηρετούσε ο μισθός του δεν ξεπερνούσε τις 27.000 (το χρόνο).
Οι μαθηματικές … πράξεις δεν έβγαινα και έτσι το ΣΔΟΕ έψαξε λίγο παραπάνω και βρήκε στοιχεία πως ο ίδιος άνθρωπος έχει μια εταιρεία στοιχημάτων στην … Αυστρία, εμφανιζόταν μάλιστα ως ιδιοκτήτης και χορηγός ποδοσφαιρικής ομάδας στο Κορδελιό και ύστερα εμφανίζεται να θέλει να αγοράσει ομάδα της football league.
Τώρα τελευταία το όνομά του εμφανίστηκε και πάλι στην έρευνα για τα στημένα.
Προς αυτή τη μεριά ψάχνουν τώρα οι υπεύθυνοι καθώς μόλις έφυγε απ’ το σώμα ο αστυφύλακας εμφάνιζε καταθέσεις 335.000 και λίγο καιρό μετά ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο μέχρι να φτάσουν σχεδόν τα 2,3 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος πάντως παραδέχεται μόνο τη συμμετοχή του σε διαδικτυακή εταιρεία λογισμικού στην Αυστρία και αρνείται οποιαδήποτε σχέση με παράνομο τζόγο και στημένα παιχνίδια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε τροχιά αποχώρησης ο Γιώργος Παπανδρέου;

Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, εισήγηση, Ανγκελα Μέρκελ, εθνική κυριαρχία,

Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει απόψε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά συγκυβέρνηση. Η εισήγηση έχει γίνει από υψηλόβαθμα υπουργικά στελέχη του επιτελείου του από το περασμένο Σάββατο κιόλας, σε μια μυστική σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή.
«Αν ο Σαμαράς δεχθεί, θα ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Αν αρνηθεί θα εκτεθεί στα μάτια της κοινωνίας», λένε οι υποστηρικτές της άποψης αυτής. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Την ίδια ώρα όμως, η Ν.Δ. διακινεί πληροφορίες ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αρνηθεί ζητώντας εκλογές, έχοντας τον αέρα του δημοσκοπικού προβαδίσματος.
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου -με δεδομένο το προηγούμενο του Ιουνίου, όταν είχε κάνει αντίστοιχη, τηλεφωνική πρόταση στον κ. Σαμαρά- δεν μπορεί να θέσει για δεύτερη φορά το θέμα χωρίς να είναι προετοιμασμένος για τη συνέχεια και την άρνηση του προέδρου της Ν.Δ.
Αν, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου επιλέξει να κάνει όντως πρόταση συγκυβέρνησης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία.
Ο κ. Παπανδρέου, υπό την ασφυκτική πίεση της κοινωνικής αναταραχής, του χρέους, των υπουργών και των εκδοτών πρέπει να λάβει μια πολύ συγκεκριμένη απόφαση: Μένει ή φεύγει.
Αν αποφάσισε να μείνει θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αναταραχή που θα προκύψει από το «κούρεμα», τη ζοφερή προοπτική απώλειας κάθε είδους εθνικής κυριαρχίας με τοποθέτηση επιτρόπων (ουσιαστικά υπουργών της Ανγκελα Μέρκελ που θα αναλάβουν την συλλογή φόρων, την πώληση δημόσιας περιουσίας κ.λπ.) και την όποια κοινωνική έκρηξη.
Αν προτείνει απόψε στον Σαμαρά συγκυβέρνηση, σημαίνει ότι έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της αποχώρησης του από την πρωθυπουργία.
Πρακτικά το αυτό δεύτερο σενάριο έχει πολλές παραλλαγές:
Να προτείνει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη από 180 βουλευτές, να πάει σε δημοψήφισμα, να πάει σε συγκυβέρνηση.
Σε όλα τα σενάρια, κοινός παρανομαστής είναι ότι ο κ. Παπανδρέου αποχωρεί από την πρωθυπουργία.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες ενδεχομένως και με το πρόσωπο στο οποίο θα συμφωνήσουν ως εντολοδόχο πρωθυπουργό. Αν τελεσφορήσει το σενάριο συγκυβέρνησης το πιθανότερο είναι ο πρωθυπουργός να παραδώσει τη σκυτάλη μετά τη Σύνοδο Κορυφής, την ερχόμενη εβδομάδα.
Χθες κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια -διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα- αναλύθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, μελετήθηκαν συνταγματικές παράμετροι ενώ έγινε αναφορά και στα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν.
Ο κ. Παπούλιας φέρεται να συμβούλευσε τον κ. Παπανδρέου να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία να συναντήσει τον κ. Σαμαρά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πιο χαριτωμένοι ληστές βενζίνης(BINTEO)




Δεν σου πάει η καρδιά ούτε να τους κατηγορήσεις


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας κάνουν αποικία υπό συνεχή εποπτεία!


Χώρες της Ευρωζώνης θέτουν ζήτημα εποπτείας της χώρας μας καθώς ζητούν να δοθούν εποπτικές αρμοδιότητες σε αξιωματούχους της ΕΕ για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ αλλά και για την διοίκηση της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιρλανδία, που προφανώς φοβάται ότι θα ακολουθήσει, είναι αντίθετες στην πρόταση αυτή.
Συγκεκριμένα το πρακτορείο αναφέρει ότι ορισμένες χώρες της ευρωζώνης προτείνουν η ομάδα εργασίας της Κομισιόν, που έχει ήδη επιφορτιστεί να παρέχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, να αποκτήσει επιπλέον εποπτικές αρμοδιότητες όσον αφορά την πώληση περιουσιακών στοιχείων και τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αυστηρής εποπτείας των Αθήνων.
Η "ριζοσπαστική" αυτή πρόταση, την οποία απορρίπτουν ορισμένοι αξιωματούχοι ως μια νέα μορφή αποικιοκρατίας και ενδεχομένως να μην προχωρήσει λόγω ισχυρών αντιδράσεων, είναι ενδεικτική των εντεινόμενων πιέσεων για αυστηρότερη επιτήρηση της Αθήνας, και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να δουν τη χώρα να παραχωρεί μέρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, σχολιάζει το πρακτορείο.
Αξιωματούχος δηλώνει ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη για ισχυρότερη επίβλεψη της Αθήνας, καθώς η χώρα μας δεν έχει κάνει την αναμενόμενη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.
«Είναι βοήθεια που επιβάλλεται από έξω» τονίζει η ίδια πηγή για την πρόταση η οποία περιλαμβάνει την έλευση εκατοντάδων ειδικών αξιωματούχων στην Ελλάδα.
Η πρόταση που υποστηρίζουν χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία φέρεται να περιλαμβάνει και ονόματα για την διοίκηση της χώρας. Ο γνωστός μας πλέον Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της ομάδας Κρούσης προορίζεται για τις ιδιωτικοποιήσεις και για την είσπραξη φόρων..
«Ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα» αναφέρει μία πηγή του Reuters προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις και συμπληρώνει πως η ομάδα δράσης πρέπει να «αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους ώστε να λειτουργήσει η μηχανή».
«Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου» αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος και συμπληρώνει: «Εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης όπως συνέβη στην Ιρλανδία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως, λείπει στην Ελλάδα». «Είναι σαφής η στήριξη για μεγαλύτερη εποπτεία στην Ελλάδα» καταλήγει.
Άλλος αξιωματούχος αναφέρει στο Reuters ότι υπάρχει η σκέψη για την δημιουργία μόνιμου σώματος στην Ελλάδα που θα συνεχίσει το έργο του κλιμακίου της τρόικας.
«Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων» αναφέρει ο αξιωματούχος συμπληρώνοντας πως το σχέδιο "πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια.. ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε".
«Είναι θέμα εξουσίας» παραδέχεται ο αξιωματούχος και συμπληρώνει: «Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό».
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκλητική υπέρπτηση Τούρκων πάνω από 2 Eλληνικά νησιά!

ImageΟ "λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται": Είχαμε τουρκική εικονική προσβολή πριν από λίγο σε δύο νησιά μας.
Ένα τουρκικό "πακέτο" COMAO, δηλαδή μαχητικών κρούσης (F-4 Terminator) και εναέριας υπεροχής (F-16C), όπου τα πρώτα βομβαρδίζουν και τα δεύτερα καλύπτουν τα πρώτα, επιχείρησαν σήμερα εικονική προσβολή δύο ελληνικών νισιών στο κεντρικό Αιγαίο. Τα F-4 κινήθηκαν σε χαμηλότερα ύψη, όπου υποτίθεται ότι εξαπέλυσαν τα όπλα τους και τα F-16 πετούσαν σε μεγαλύτερα ύψη καλύπτοντας την κίνηση των μαχητικών κρούσης.
Η πρώτη τουρκική υπερπτηση μετά από καιρό, μόνο τυχαία δεν είναι...
Ας δούμε την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ και θα επανέλθουμε.
"Ανακοινώνεται ότι σχηματισμός 8 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 4 F-16, εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ Βόρεια Σάμου στις 10:21.
Δύο (2) F-16 του ανωτέρω σχηματισμού κατά την διάρκεια εμπλοκής τους με Ελληνικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπέρπτηση στις 10:37 άνωθεν Ν. Φούρνων στα 19.000 πόδια και στις 10:43 άνωθεν Ν. Αγαθονησίου στα 27.000 πόδια. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 10:44.
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική".
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίταξη και επιστράτευση για να μαζευτούν τα σκουπίδια


Tην επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα αποφάσισε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση με την σχετική απόφαση να έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ με χθεσινή ημερομηνία και να βρίσκεται σε ισχύ από σήμερα το πρωί. 


Την ίδια ώρα...
στους δρόμους της Αττικής εκτιμάται ότι βρίσκονται πάνω από 30.000 τόνοι σκουπιδιών.


Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού, εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών αλλά και ο Περιφερειάρχης Αττικής να προβούν σε επίταξη των απορριμματοφόρων και επιστράτευση των οδηγών.


Η απόφαση έχει ισχύ από τις 7 σήμερα το πρωί και, όπως αναφέρεται, ελήφθη «μετά την επιτακτική και κατεπείγουσα ανάγκη να αποτραπούν οι σοβαρότατοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία εξαιτίας της μακροχρόνιας ΜΗ αποκομιδής των απορριμμάτων από τους εργαζόμενους».


Στο μεταξύ, η Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα παραμένουν θαμμένα κάτω από τόνους σκουπιδιών, η μυρωδιά είναι ανυπόφορη, ενώ ποντίκια έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές γειτονιές.


Παράλληλα, στα δικαστήρια εκκρεμεί η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων κατά της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Αναβολή εξέτασης ενστάσεων και αιτήσεων αντιρρήσεων, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΓΑ, στην Αθήνα στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2011”.


Λόγω της προγραμματισμένης απεργίας που έχει εξαγγείλει η
Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ, η συζήτηση των ενστάσεων και αιτήσεων
αντιρρήσεων, που έχουν προγραμματιστεί για τις 19 και 20
Οκτωβρίου 2011, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΓΑ στην Αθήνα,
αναβάλλεται για τον προσεχή Δεκέμβριο 2011. Οι ενιστάμενοι θα
ενημερωθούν με νέο έγγραφο της υπηρεσίας για την ακριβή
ημερομηνία συζήτησης των υπόθεσεών τους.
Από τη Διοίκηση του ΟΓΑ
http://www.oga.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστική ιστορία αγάπης, μεταξύ δύο κρατουμένων στις φυλακές της Θήβας




Είναι και οι δύο φυλακισμένες. Η μία μάλιστα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Και είναι ζευγάρι. Γνωρίστηκαν πριν από τρία χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί, μέσα στα υγρά κελιά με τα άμορφα, παγερά κάγκελα, οι ψυχές τους βρήκαν αποκούμπι η μία στην άλλη.

Σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα, οι κρατούμενοι «δεν εμποδίζονται στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους»
Σήμερα κρατούνται στις φυλακές του Ελεώνα, στη Θήβα. Σε διαφορετικές πτέρυγες...
Συναντώνται «μέσω κραυγής από πτέρυγα σε πτέρυγα, από απόσταση δέκα μέτρων πίσω από τα κάγκελα, και αυτό μετά βασάνων, διότι δεν υπάρχει πάντοτε η κατανόηση των υπαλλήλων για την επικοινωνία μας, γιατί φοβούνται μην παραβούν την εντολή της διευθύντριας».
Είναι η Ελ. και Κ., δυο νέες γυναίκες που τιμωρήθηκαν από το νόμο για τα αδικήματα που διέπραξαν και τώρα αναρωτιούνται αν «υπάρχει λόγος να στερούμαστε και την αγάπη;».
Με αιτήσεις τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τις οποίες καταγγέλλουν «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και ρατσιστική συμπεριφορά», γνωστοποιούν τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησαν απεργία πείνας, αφού ακόμη και η απόπειρα αυτοκτονίας της μιας (διά απαγχονισμού) δεν έφερε αποτέλεσμα.
«Ζητώ αξιοπρέπεια»
«Τολμώ και γνωστοποιώ τη σεξουαλική μου φύση -γράφει η Ελ.- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω αξιοπρέπεια, σεβασμό προς το άτομό μου και τους απέναντί μου. Αναζητώ την αναγνώριση των δικαιωμάτων μου τονίζοντας ότι οι προσωπικές μου προτιμήσεις (σεξουαλικός προσανατολισμός) δεν καταργούν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Εχοντας μια σχέση αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης, με τη συντρόφισσά μου κάνουμε μελλοντικά όνειρα πως κάποια στιγμή θα μπορέσουμε, όπως όλοι οι άνθρωποι, να είμαστε μαζί χωρίς προκαταλήψεις, φτάνοντας ακόμη και στο γάμο».
Γιατί όμως οι υπεύθυνοι της φυλακής αποφάσισαν να «χωρίσουν» τις δύο γυναίκες;
«Αυτή τη συμπεριφορά -λέει η Ελ.- την εκλαμβάνω τους τελευταίους οκτώ μήνες που έπειτα από δεκατρία χρόνια εγκλεισμού (εκτίω ισόβια και 16 χρόνια κάθειρξης για ανθρωποκτονία), μου χορηγήθηκε 48ωρη άδεια, την οποία παραβίασα και δεν επέστρεψα την ημέρα που έπρεπε. Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, αλλά κανείς δεν με προετοίμασε ψυχολογικά πώς να χειριστώ την ελευθερία μου ύστερα από δεκατρία χρόνια εγκλεισμού.
Χωρίς γαλήνη
»Δεν είχα σκοπό να φύγω, γι' αυτό μέσα σε δεκαπέντε ημέρες συνελήφθηκα και επέστρεψα στη φυλακή. Δέχτηκα την τιμωρία που προβλέπει ο νόμος, έχω ζητήσει συγγνώμη από τη διευθύντρια και τον εισαγγελέα φυλακών. Επειτα από αυτό το παράπτωμα στερήθηκα ακόμη και την ελευθερία της προσωπικής ζωής. Πριν από το συμβάν, συγκατοικούσαμε στην ίδια πτέρυγα, σε ξεχωριστούς θαλάμους. Εργαζόμασταν στο σωφρονιστικό κατάστημα, είχαμε άψογη συμπεριφορά ως προς τους υπαλλήλους και ως προς τις συγκρατούμενές μας κρατώντας τις ισορροπίες στο επιτρεπτό επίπεδο.
»Δεν υπάρχει πλέον γαλήνη στις ψυχές μας.
Ζητούμε να μεταφερθούμε σε χώρο κράτησης-κελί όπως το προβλέπει ο νόμος (Σωφρ. Κώδικας) και όπως για πολλά χρόνια σε άλλα καταστήματα κράτησης (π.χ. Κορυδαλλού), που υπήρχε συγκεκριμένος χώρος και ιδιαίτερα για κρατούμενες που εκτίουν μεγάλες ποινές. Για τους λόγους αυτούς: Προσφεύγουμε σε απεργία πείνας τονίζοντας πως καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες πριν φτάσουμε στα άκρα. Ελπίζοντας πως η Διεύθυνση θα λάβει υπ' όψιν της το ανθρώπινο και με απόγνωση αίτημά μας, να δώσει μια λύση για δύο συνανθρώπους που διεκδικούν προσωπική ελευθερία μέσω της σχέσης τους. Κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος, μεγάλο ή μικρό, και να πληρώσει γι' αυτό. Εχει όμως το δικαίωμα σε μία ακόμη ευκαιρία».
«Ο Κώδικας επιτρέπει»
Η Ηλέκτρα Κούτρα, πρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και συνήγορος των δυο γυναικών, αναφέρεται στον Σωφρονιστικό Κώδικα που ορίζει ότι οι κρατούμενοι «δεν εμποδίζονται στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και την άσκηση των δικαιωμάτων που τους αναγνωρίζει ο νόμος».
Προτείνει ως πρόεδρος της Δράσης «να προβλεφθούν ειδικοί χώροι όπου θα μεταφέρονται οι οικογένειες, μέλη των οποίων τυχαίνει να κρατούνται παράλληλα σε άλλες φυλακές, καθώς και τα ζευγάρια, μεταξύ των οποίων και τα ομοερωτικά».
«Αυτά τα ζευγάρια -επισημαίνει- είναι μια πραγματικότητα την οποία ο νομοθέτης και ο εκάστοτε εφαρμοστής του Δικαίου θα πρέπει να λάβει απαρέγκλιτα υπ' όψιν του, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις κατακτήσεις της χώρας μας στα ανθρώπινα δικαιώματα.
»Το άρθρο 14 (απαγόρευση διακρίσεων) σε συνδυασμό με το άρθρο 8 (δικαίωμα σεβασμού ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) της ΕΣΔΑ, και πληθώρα άλλων δεσμευτικών για τη χώρα μας εγγυήσεων και μη δεσμευτικών διακηρύξεων είναι στο πλευρό των δύο ερωτευμένων γυναικών». 
http://lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιφνιδιαστική αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛΑΣ



Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο αρχηγός της Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου πηγαίνει στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το παρασκήνιο των μετακινήσεων
Με ένα έκτακτο ΚΥΣΕΑ, ξηλώθηκε επί της ουσίας η ηγεσία της Πυροσβεστικής ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λ. Οικονόμου πηγαίνει σε καθαρά πολιτικό πόστο. Τέλος και ο Ραχωβίτσας.
Την πόρτα εξόδου είδαν ακόμα ο Στέλιος Στεφανίδης αρχηγός του πυροσβεστικού Σώματος και ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Γιάννης Ραχωβίτσας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, "μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, επελέγησαν ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος".
Πρόκειται για τον πρώην υπαρχηγό της Π.Υ. και τον πρώην επιτελάρχη της ΕΛΑΣ.
Ο μέχρι τώρα αρχηγός ΕΛΑΣ, Ε. Οικονόμου, τοποθετείται σε ένα ξεκάθαρα πολιτικό πόστο, αυτό του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο μέχρι πρότινος κατείχε ο Γρηγόρης Τασούλας.
"Ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας είχε προηγουμένως υποβάλει την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Χρήστος Παπουτσής ευχαρίστησε τον κ. Γρηγόρη Τασούλα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και συμβολή του στο έργο του Υπουργείου", αναφέρει η ανακοίνωση.
"Τέλος, το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον κ. Ελευθέριο Οικονόμου τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Απένειμε στον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα τον τίτλο του επιτίμου υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ήταν αρχαιότερος αξιωματικός του επιλεγέντος αρχηγού και στον κ. Στυλιανό Στεφανίδη απένειμε τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος", καταλήγει.
Να σημειωθεί πως το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Το παρασκήνιο και οι φήμες
Ως συμβαίνει σε τέτοιες μεγάλες αλλά και ξαφνικές αλλαγές, τις ακολουθεί η φημολογία οι αξιόπιστες και μη πληροφορίες κ.λπ.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δύο είναι οι πληροφορίες που εξηγούν το παρασκήνιο της δραστικής αλλαγής στην ηγεσία ΕΛΑΣ και Π.Υ.
Η πρώτη, πιθανότατα και η πλέον βάσιμη, έχει να κάνει με την ιστορία ελικοπτέρου πυρόσβεσης και την περαιτέρω εκμίσθωσή του.
Πιο συγκεκριμένα, το ελικόπτερο τύπου Mi26, το οποίο σταθμεύει στα Χανιά, κοστίζει περισσότερα από 700.000 ευρώ, καθώς ανήκει σε ιδιώτη και απλώς έχει εκμισθωθεί.
Η προηγούμενη ηγεσία της Πυροσβεστικής ήθελε να συνεχίσει την εκμίσθωσή του, όμως παρατηρήθηκαν παρατυπίες στον τρόπο που επιχειρήθηκε αυτή.
Μάλιστα σημειώνεται ότι η εισήγηση του Π. Σ. απορρίφθηκε από τους επικεφαλής, μομφή η οποία αποδίδεται ευθέως στον πρώην αρχηγό, Σ. Στεφανίδη.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου πρότεινε την παραπάνω εκμίσθωση του ελικοπτέρου όχι μόνο για 15 ημέρες, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί, αλλά για 30, με ποσό που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα τονίζεται ότι είχε απαλειφθεί το αρνητικό πόρισμα των αξιωματικών.
Πάντως, η αρμόδια εταιρεία, οι ιδιοκτήτες του ελικοπτέρου αρνούνται πως ζητήθηκε η παράταση της εκμίσθωσης.
Άλλωστε, και έτσι να είναι, βαρύνονται οι Σ. Στεφανίδης και Γ. Τασούλας και ουχί ο Γ. Ραχωβίτσας, μέχρι πρότινος υπαρχηγός.
Και εδώ είναι που ξεκινάνε οι διαρροές φημών, καθώς εμφανίζεται ο πρώην υπαρχηγός ΕΛΑΣ να μην διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις τόσο με την ηγεσία της ΕΛΑΣ όσο και του υπουργείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο ΣΟΚ - Κοριτσάκι 2 ετών παρασύρεται από δύο αυτοκίνητα


Δείτε στη συνέχεια το βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ πολύ σκληρές εικόνες!!!
Στις 13 Οκτωβρίου στην αγορά Guangfo στην Κίνα ένα φορτηγάκι παρασύρει ένα κοριτσάκι 2 ετών και το εγκαταλείπει. Στη συνέχεια ένα δεύτερο φορτηγάκι πατάει για δεύτερη φορά το μικρό και αβοήθητο κοριτσάκι. Για 7 λεπτά το μικρό παιδί είναι σε άσχημη κατάσταση στον δρόμο και συνολικά το έχουν προσπεράσει 18 συνάνθρωποί του χωρίς να σταματήσουν να το βοηθήσουν.


Λίγο μετά μια γυναίκα βοηθάει το μικρό κορίτσι και την ίδια στιγμή καταφτάνει και η μητέρα του που είχε εκεί κοντά ένα κατάστημα. Η μικρή Yue Yue βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο σε κώμα και οι ελπίδες για την επιβίωση της είναι μηδαμινές.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:Πολλά ασαφή και περίεργα στοιχεία για την κλοπή εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ

Είναι έργο τρομοκρατών η επίθεση κουκουλοφόρων σε βάση της αεροπορίας;


Αποθήκη με δεκάδες όπλα G3 - το αντίστοιχο των ανατολικής προέλευσης Καλάσνικοφ - φέρεται να ήταν ο στόχος των δύο κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, τον 20χρονο σκοπό της κεντρικής πύλης στη Μονάδα Καυσίμων της Αεροπορίας στην Αλίαρτο Βοιωτίας.


Ο φρουρός κατόρθωσε να βγάλει την κουκούλα ενός από τους δύο δράστες και - όπως κατέθεσε σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ - ήταν ένας άνδρας ηλικίας περίπου 26 έως 27 ετών, πιθανόν ελληνικής καταγωγής.


Με την υπόθεση ασχολούνται οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για προσπάθεια μελών νέας ένοπλης οργάνωσης να αποκτήσουν οπλισμό. Γι αυτό και αναμένεται να δείξουν φωτογραφίες υπόπτων στον σμηνίτη, ενώ πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή.


Ωστόσο πέρα από την περίπτωση της «απαλλοτρίωσης» ερευνώνται και άλλα ενδεχόμενα, αφού υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την επίθεση.


Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην κίνηση των δραστών να παρασύρουν τον φρουρό του στρατοπέδου σε απόσταση 200 μέτρων, κοντά σε έναν πυλώνα και να τον εγκαταλείψουν εκεί.


Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο 20χρονος σκοπός στις 2:45 τα ξημερώματα δέχτηκε επίθεση από δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι είχαν μπει στη μονάδα, αφού προηγουμένως έκοψαν τη περίφραξη. Ο σκοπός λέει ότι πάλεψε μαζί τους, τραυματίστηκε στο πρόσωπο, αλλά τελικά εκείνοι κατάφεραν να του αποσπάσουν το G3 που έφερε μαζί με τη γεμιστήρα.


Οπως προκύπτει από νεώτερα στοιχεία οι δύο άγνωστοι πλησίασαν τον χώρο του στρατοπέδου με αυτοκίνητο. Στην συνέχεια άρχισαν να κτυπούν τον σμηνίτη με στόχο να τους πει που βρίσκονται τα κλειδιά για να ανοίξουν μια αποθήκη με όπλα που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο.


Οπως αναφέρουν στρατιωτικοί που ερευνούν την υπόθεση «οι δύο δράστες φέρεται να γνώριζαν στοιχεία από την δομή και την λειτουργία της Μονάδας Καυσίμων και αυτό δίνει συγκεκριμένη κατεύθυνση στην έρευνα μας».


Ο σκοπός πάλεψε μαζί τους, έβγαλε την κουκούλα του ενός, αλλά φέρεται να δέχθηκε κτυπήματα με σιδηρολοστό ή παρόμοιο αντικείμενο. Τελικά οι δράστες φέρεται να εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους να εισβάλλουν στο στρατόπεδο και να πάρουν και άλλα όπλα επειδή δεν έβρισκαν τα κλειδιά.


Στην συνέχεια φέρεται να τράβηξαν τον 20χρονο σμηνίτη σε απόσταση δεκάδων μέτρων, όπως εκτιμάται, πιθανόν γιατί εκεί κοντά ήταν το όχημα διαφυγής τους και δεν ήθελαν ο τραυματίας να ειδοποιήσει άλλους στρατιώτες.


Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι το περιστατικό «έχει πολλά ασαφή και περίεργα στοιχεία και στρέφουμε την έρευνα μας προ κάθε κατεύθυνση».


Σημειώνεται ότι και σε άλλες τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις ένοπλες οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε αρπαγές οπλισμού από στρατόπεδα, αστυνομικούς ή άλλους στόχους.


Η πρώτη σημειώθηκε το 1975 όταν μέλη της 17Ν είχαν κλέψει όπλα - ανάμεσα σε αυτά και το περιβόητο 45αρι - από στρατόπεδο στην βόρειο Ελλάδα, η δεύτερη στις 25 Δεκεμβρίου 1989 όταν κλάπηκαν δεκάδες ρουκέτες και πυρομαχικά από το στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας, και η τρίτη στις 3 Φεβρουαρίου 1990 με την κλοπή μπαζούκας από το Πολεμικό Μουσείο.


Μέλη της «Αντικρατικής Πάλης» είχαν κλέψει οπλισμό το 1987 από το Λιμεναρχείο Ραφήνας, ενώ ο «Επαναστατικός Αγώνας» έχει προχωρήσει σε αρπαγή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών το 2003 από μεταλλείο στην Φωκίδα.


Την τελευταία τετραετία έχουν σημειωθεί επανειλημένα απόπειρες αρπαγής οπλισμού από αστυνομικούς
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες προστασίας της δημόσιας υγείας


Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες για την λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων. "Έχοντας υπ’ όψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την μη....






αποκομιδή των απορριμμάτων, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας γίνονται γνωστά τα εξής :


- Η συσσώρευση και μη αποκομιδή των απορριμμάτων, δημιουργεί ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, επικίνδυνη ανθυγιεινή εστία εξ αιτίας κυρίως της ανάπτυξης μικροοργανισμών λόγω της ύπαρξης στα οικιακά απορρίμματα οργανικών υλών, καθώς και ανάπτυξης ξενιστών (ποντίκια, κατσαρίδες, μύγες κτλ) που μπορούν να μεταφέρουν τα μικρόβια.


Ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος υπάρχει όταν τα απορρίμματα διασκορπίζονται από τις σακούλες στο δρόμο, με αποτέλεσμα να είναι προσβάσιμα από αδέσποτα ζώα, και κατοικίδια. Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης είναι η ύπαρξη κινδύνων μετάδοσης στον άνθρωπο λοιμωδών νοσημάτων όπως γαστρεντερίτιδας και άλλων εντερολοιμώξεων, δερματίτιδων κτλ.


Με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους πολίτες :


- Να μην απομακρύνουν από τις κατοικίες τους τα σκουπίδια, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.


- Να κρατούν τα σκουπίδια στις κατοικίες τους, κλεισμένα ερμητικά σε ανθεκτικές πλαστικές σακούλες και σε εξωτερικούς χώρους (λ.χ. στις βεράντες, αυλές, αποθήκες.


- Να αποφεύγουν με οποιοδήποτε τρόπο την επαφή ή άμεση έκθεσή τους στους όγκους των απορριμμάτων. Ειδικά, να μη επιτρέπουν τα παιδιά να συγκεντρώνονται και να παίζουν στα σημεία συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών, όπως λ.χ. στις πλατείες και στους ακάλυπτους γενικά χώρους.


- Να φροντίζουν με οποιοδήποτε τρόπο να αποτρέπουν τη διασπορά των απορριμμάτων (λ.χ. με το παρκάρισμα κτλ)


- Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να αποφύγουν την προσέγγιση των ζώων στα σκουπίδια


- Να δίδουν ιδιαίτερη φροντίδα στην τήρηση της καθαριότητας στις κατοικίες τους καθώς και στην ατομική τους υγιεινή».

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά την Τετάρτη τα αρτοποιεία σε Λιβαδειά και Θήβα




Κλειστά θα παραμείνουν τα αρτοποιεία σε Λιβαδειά και Θήβα,  την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011. Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΒΕΕ.
Καλούνται όλοι οι αρτοποιοί να λάβουν μέρος μαζικά στην απεργία. Ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για 2 ημέρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μεγάλη διεθνή καριέρα" για τον Αντώνη Καφετζόπουλο...Θα παίξει σε Αλβανική ταινία


"Ο Αντώνης Καφετζόπουλος υποδύεται έναν ήρωα ελληνικής καταγωγής που εμπλέκεται με Αλβανούς." Ο Α. Καφετζόπουλος  πριν από δύο χρόνια είχε πρωταγωνιστήσει σε ελληνική ταινία με θέμα τους Αλβανούς στη χώρα μας, αυτή τη φορά όμως συνεργάζεται με Αλβανούς κινηματογραφικούς παραγωγούς, αναλαμβάνοντας τον ρόλο ενός Ελληνα.

Η ταινία «Ακαδημία Πλάτωνος», που γύρισε ο Αντώνης Καφετζόπουλος το 2009, του έδωσε την ευκαιρία να γνωριστεί με Αλβανούς συναδέλφους του, οι οποίοι εκτίμησαν το υποκριτικό του ταλέντο και τον απόλαυσαν σε ένα διασκεδαστικό ρόλο με σαφείς αναφορές στους συμπατριώτες τους που ζουν στην Eλλάδα. Στην ταινία υποδύονταν έναν Έλληνα που δεν συμπαθούσε τους Αλβανούς, ο οποίος, όμως, στο τέλος μαθαίνει πως έχει αλβανίδα...
μητέρα και βαθιές αλβανικές ρίζες!(Μια ταινία που έβαλε και με το παραπάνω νερό στο μύλο του Αλβανικού εθνικισμού)

«Η αλήθεια είναι ότι ύστερα από αυτό τον ρόλο ο Αντώνης Καφετζόπουλος απέκτησε πολλούς Αλβανούς θαυμαστές  και η πρόταση που του έγινε να πρωταγωνιστήσει σε μια αμιγώς αλβανική ταινία ήταν αναμενόμενη. Η συμμετοχή του είναι για εμάς πολύ τιμητική...» υποστηρίξε στην «Espresso» πηγή από το γραφείο παραγωγής της αλβανικής ταινίας.


Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το θέμα της ταινίας, αλλά είναι βέβαιο πως ο Ελληνας ηθοποιός υποδύεται έναν ήρωα ελληνικής καταγωγής που εμπλέκεται με Αλβανούς. Ο ρόλος που παίζει είναι γκεστ και είναι γραμμένος στα ελληνικά. Αυτό σημαίνει ότι η στιχομυθία του με τους Αλβανούς ηθοποιούς θα μεταφράζεται στην ταινία με αλβανικούς υπότιτλους.
πηγή άρθρου espresso
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκληρή κόντρα Βαξεβάνη Βενιζέλου στο ALTER(βίντεο)




Στην εκπομπή του Χατζηνικολάου με προσκεκλημένο τον Πάγκαλο ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ Κώστας Βαξεβάνης είπε ότι ο Βενιζέλος έχει καταθέσεις 3 εκατ. ευρώ.

Ξαφνικά στο τηλέφωνο  βγηκε ο Βενιζέλος για να πει ότι τα χρήματα είναι της γυναίκας του η οποία είναι πλούσιας οικογενείας και βρέθηκε να απολογείται για την Proton Bank και για άλλα.
Μάγκας πάντως ο Βαξεβάνης αν και ο Βενιζέλος του έριξε το καρφί ότι είναι δημοσιογράφος στην Κρατική τηλεόραση και πρέπει να προσέχει , δεν κόλοσε ο Κώστας και  δεν έκανε πίσω.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΚ Bοιωτίας:Ανοικτή επιστολή προς τους Βουλευτές μας


Προς  τους  Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
Βασίλη Τόγια, Βασιλική Τσόνογλου, Αριάδνη Αγάτσα

17 Οκτωβρίου 2011

Είναι γνωστό πως μια σειρά μέτρων νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης που λήφθηκαν από τη Κυβέρνηση τη διετία 2010-2011 για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης έχουν οδηγήσει σε σαρωτική υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας. Η πρωτόγνωρη επίθεση στα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας, της εργασίας και της ασφάλειας ανατρέπει προσπάθειες δεκαετιών και κατακτήσεις των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας.
Το πρόσφατο κυβερνητικό Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» ξεπέρασε κάθε όριο, κατεδαφίζει τη μισθωτή εργασία και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Αποτελεί μια πρόταση φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, μια πρόταση ντροπής για τους Εκπαιδευτικούς.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε: μηνιαίες αποδοχές 700€ για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, 1000€ μετά από 12 έτη υπηρεσίας, 1350€ μετά από 30 έτη υπηρεσίας.
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 θα κληθείτε στη Βουλή να εγκρίνετε ή να απορρίψετε το Σχέδιο Νόμου. Σας καλούμε να σεβαστείτε τη λαϊκή εντολή και να καταψηφίσετε το Σχέδιο Νόμου.
Είμαστε σε πόλεμο με την Κυβέρνηση.
Καθείς ας διαλέξει πλευρά !!

1. ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Βοιωτίας
2. ΣΤΡΑΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θήβας
3. ΜΑΡΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς
4. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς
5. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας
6. ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας
7. ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Οργαν. Γραμμ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας
8. ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ, Οργαν. Γραμμ. Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς
9. ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, Μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας
10. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς
11. ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΝΙΚΟΣ, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραίτηση Ρομπόπουλου λόγω... άγνοιας του τι ψηφίζει!


Με μια δισέλιδη επιστολή, ο Θωμάς Ρομπόπουλος εξηγεί τους λόγους παραίτησης.

Ακολουθεί το κείμενό του προς τον πρωθυπουργό:
«Kύριε πρόεδρε... Η προσπάθεια μου να γίνω μέλος του Κοινοβουλίου άρχισε με τις εκλογές το 2000, όπου και εξελέγην πρώτος επιλαχών βουλευτής. Έχασα την έδρα για 41 ψήφους από τις 13.500 που είχα πάρει. Εάν έκανα ένσταση είχα πάρα πολλές πιθανότητες να την κερδίσω. Δεν έκανα ένσταση, δεν ήθελα να βγω βουλευτής από το Εκλογοδικείο.

Προσπάθησα πάλι το 2004 και ξαναπροσπάθησα για τρίτη φορά το 2009 όπου και εξελέγην έβδομος. Δεν θα είχα εκλεγεί βουλευτής εάν εσείς δεν είχατε παραιτηθεί από την έδρα της Θεσσαλονίκης και επιλέξει αυτή του Υπολ. Αττικής. Αυτό δεν το ξέχασα ποτέ!

Όλα αυτά τα χρόνια έδινα τις υπηρεσίες μου στο ΠΑΣΟΚ με ευχαρίστηση. Πίστευα στην ιδεολογία του. Η ανταμοιβή μου είναι η εκτίμηση, η αγάπη του κόσμου και η προσπάθεια για το καλύτερο.

Εκλέχθηκα βουλευτής σε μια ιστορική στιγμή. Στις 6/5/2010 ψηφίσαμε το Μνημόνιο Ι για να σώσουμε την Ελλάδα. Το ψήφισα με πολύ βαριά καρδιά νιώθοντας απογοήτευση. Ψήφισα χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω. Όποιος δεν το ψήφισε διαγράφηκε.

Θα μπορούσα να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, ώστε να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική, φιλική στην επιχειρηματικότητα, για να γίνουν επενδύσεις, να επιτύχουμε ανάπτυξη και να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Αλλά δυστυχώς, παρά τα 32 χρόνια επιχειρηματίας και χρόνια επικεφαλής της παράταξής μας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, δεν ρωτήθηκα ποτέ για υποθέσεις των κλάδων που υπηρέτησα με επιτυχία.

Στις 21/12/10 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό μίλησα στην Ολομέλεια της Βουλής και είπα «ότι συνειδησιακά και τεχνοκρατικά δε μπορώ να δεχτώ τη μείωση των αποδοχών των χαμηλόμισθων και την περικοπή των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων». Πρέπει να πληρώσουν και όλοι αυτοί που έκαναν τεράστιες περιουσίες χωρίς να έχουν πληρώσει τους φόρους τους και πίεσα την κυβέρνηση να αποδώσει το αίσθημα δικαιοσύνης λέγοντας ότι ψηφίζω τον προϋπολογισμό δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία.

Τον Ιούνιο του 2011 αντέδρασα έντονα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και είπα δημόσια ότι δε θα το ψήφιζα. Οι πολιτικές εξελίξεις άλλαξαν και στις 21/06/2011 στη ολομέλεια της Βουλής ακούγοντας όλους τους βουλευτές, ακόμη και της αντιπολίτευσης (θυμάμαι τα λόγια του κ. Αβραμόπουλου που μιλούσε για εθνική συναίνεση) και νιώθοντας το βάρος της ιστορικής στιγμής, πίστεψα ότι άλλαξε το κλίμα και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ο νέος Αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να διαπραγματευθεί καλύτερα με τους δανειστές αλλά και ότι θα έπειθε και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν μαζί την εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Άλλαξα την ομιλία μου εκείνη τη στιγμή -όπως έχει καταγραφεί και στα πρακτικά- μέσα στη Βουλή και έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης.

Στις 29/06/2011 ψήφισα το Μεσοπρόθεσμο λέγοντας στην ολομέλεια:

«Η καταψήφιση αυτού του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, όπως έχει τεθεί εκβιαστικά από τους εταίρους μας, χωρίς περιθώριο συζήτησης, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία. Δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου, ούτε να διαλύσω την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι' αυτό πάνω από την προσωπική μου αξιοπρέπεια τοποθετώ το εθνικό μας συμφέρον με την προϋπόθεση ότι θα επαναδιαπραγματευθούμε γρήγορα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα».

Δυστυχώς oύτε το Μεσοπρόθεσμο μπορέσαμε να διαπραγματευτούμε προς το καλύτερο, αλλά ούτε και εθνική συναίνεση υπήρξε.

Κύριε Πρόεδρε, αναγνωρίζω τον αγώνα σας και όλης της κυβέρνησης σε περίοδο κρίσης. Την τελευταία διετία έγιναν και γίνονται πάρα πολλά πράγματα τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Τα ελλείμματα μειώνονται, η εξοικονόμηση των δαπανών του κράτους γίνεται πράξη. Αλλά για να σωθεί η χώρα, η προσπάθεια πρέπει να είναι με πανεθνική συναίνεση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων.

Το όραμα της χώρας μας τούτη τη στιγμή πρέπει να είναι αναρτημένο παντού, στη Βουλή στης δημόσιες επιχειρήσεις, στο διαδίκτυο κλπ. Ο κόσμος ζητάει κάθαρση, θέλει δικαιοσύνη, δεν δέχεται πια να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Με μεγάλη μου λύπη πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα, γιατί δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω:

Να ψηφίζω:

1) Να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο Ι.

2) Να ψηφίζω χωρίς να συμφωνώ άδικα και αντιλαϊκά μέτρα υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, η δόση δεν θα καταβληθεί, η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις όπως έκανα στο Μεσοπρόθεσμο.

3) Όποιος δεν συμφωνεί να διαγράφεται.

Θα είχα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής εάν δεν μου είχατε δώσει εσείς την έδρα.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός που κατέληξα επιχειρηματίας αλλά είμαι επιχειρηματίας που έγινα και πολιτικός.

Εκτιμώ όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές, τους συνεργάτες του γραφείου μου, τους εργαζόμενους στη Βουλή και τους ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα.

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη που με τίμησαν με την ψήφο τους».

/greece-salonika.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήραμε μάστερ στην Ελλάδα» λέει αναρχικός που συμμετείχε στα επεισόδια της Ρώμης!




Στον απόηχο της πρωτοφανούς βίας που συντάραξε τη Ρώμη εκατοντάδες χιλιάδες αστυνομικοί και καραμπινιέρι συμμετέχουν σε μαζική επιχείρηση κατά του «μαύρου μπλοκ» με έρευνες στους κύκλους του αναρχικού χώρου σε όλη την Ιταλία.




«Πήραμε μάστερ στην Ελλάδα» λέει ανώνυμα στην εφημερίδα La Repubblica αναρχικός που...
συμμετείχε στα επεισόδια του Σαββάτου, υποστηρίζοντας ότι κάθε μήνα επί ένα χρόνο αναρχικοί βρίσκονταν στην Ελλάδα «μαθαίνοντας από τους Αθηναίους συντρόφους τους ότι το αντάρτικο πόλης είναι μία τέχνη στην οποία νικά η οργάνωση».

Ο 30χρονος Φ. από την Απουλία ανήκει στο «μαύρο μπλοκ», έχει διδακτορικό, μία επισφαλή εργασία και όλη την οργή του κόσμου. Το Σάββατο τα χέρια του κατέστρεψαν τη Ρώμη και τώρα χαμογελά ικανοποιημένος, γράφει η ιταλική εφημερίδα φιλοξενώντας δηλώσεις του υπό τον τίτλο «Εκπαιδευτήκαμε στην Ελλάδα».

Ο ίδιος αναφέρει ότι προετοιμάζονταν εδώ και ένα χρόνο -«αυτός είναι πόλεμος και αυτή είναι μόνο η αρχή» λέει και αποδίδει τη «νίκη» στη Ρώμη στο γεγονός ότι οι αναρχικοί είχαν σχέδιο, ήταν οργανωμένοι.

«Όλοι γνώριζαν τι θέλαμε να κάνουμε. Και γνώριζαν πως ξέρουμε να το κάνουμε. Γιατί προετοιμαζόμασταν για ένα χρόνο» λέει και στην ερώτηση «προετοιμαζόσασταν;» απαντά πως «κάναμε το 'μάστερ' στην Ελλάδα».

Βρίσκονταν στην Ελλάδα μία φορά το μήνα επί ένα χρόνο, λέει και προσθέτει ότι «οι Αθηναίοι σύντροφοι μας έκαναν να καταλάβουμε ότι το αντάρτικο πόλης είναι μία τέχνη στην οποία νικά η οργάνωση».

«Πριν ένα χρόνο είχαμε μόνο μεγάλη επιθυμία να τα συνθλίψουμε όλα. Τώρα γνωρίζουμε πως να το κάνουμε. Στη Ρώμη νικήσαμε γιατί είχαμε σχέδιο, είχαμε οργάνωση» δηλώνει και εξηγεί πώς κινήθηκαν το Σάββατο χωρισμένοι σε δύο «φάλαγγες».

Ισχυρές δυνάμεις αστυνομικών και καραμπινιέρων έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας μαζική επιχείρηση κατά του αναρχικού χώρου με έρευνες και ελέγχους από το Τρεντίνο ώς τη Λομβαρδία και το Λάτιο μέχρι τη Σικελία.

Χαοτικές σκηνές και ζημιές που προσεγγίζουν τα δύο δισ. ευρώ είναι ο απολογισμός από το «Σάββατο της τρέλας», όπως το χαρακτήρισε ο ιταλικός Τύπος, που αμαύρωσε την πορεία των Αγανακτισμένων. Σπασμένες βιτρίνες, καμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένα πεζοδρόμια συνέθεσαν το σκηνικό της περιοχής που είδε τα βιαιότερα επεισόδια εδώ και χρόνια. Περισσότερα από 130 άτομα τραυματίστηκαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργιακό δελτίο - Παραλύουν τα πάντα για ένα 48ωρο - Ποιοι απεργούν σήμερα


Το Νewsit έφτιαξε για εσάς τον απεργιακό οδηγό της εβδομάδας για να ξέρετε τι σας περιμένει
- Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με την 48ωρη απεργια ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ 19&20/10
- Απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι
- Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία
- Συνεχίζεται η απεργία των τελωνειακών - Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ

Αναλυτικά ποιοί και πότε απεργούν:

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ απεργούν Τρίτη 18, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ θα μετάσχουν στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Δείτε αναλυτικά, εδώ

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια και σήμερα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00.01 της Τετάρτης και θα διαρκέσει έως τις 24.00 της Πέμπτης.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ την ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα αποκομιδή απορριμμάτων δε θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανομενες 48ωρες απεργίες που ειχαν προγραμματίσει, έκαναν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, ενώ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

Στην πανοδοντιατρική απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το ΥΠΟΙΚ την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΟ ΔΣ του ΣΥΕΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία.
Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Οι δικαστικοί υπάλληλοι, όπως τη Δευτέρα, έτσι και σήμερα θα πραγματοποιήσουν από τις 7.00 εώς τις 10.00 το πρωί καταλήψεις όλων των Δικαστικών Μεγάρων ενώ τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00.
Επίσης στην Αθήνα θα γίνουν αιφνιδιαστικές καταλήψεις και άλλων κτιρίων.
48ωρη απεργία θα γίνει την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα τα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, πρακτορεία), σύμφωνα με απόφαση των Ενώσεων των εργαζομένων. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας και θα γίνει πορεία προς τη Βουλή.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ βρίσκονται ήδη σε τριήμερη απεργία που ξεκίνησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και λήγει το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου όπου ξεκινά η 24ωρη Πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων. Απεργούν ακόμη όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται στο Δημόσιο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τα πανεπιστήμια της χώρας συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν Τετάρτη και Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας. Κανονικά όμως θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά σχολεία την Τετάρτη

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας όλης της Ελλάδας αυτό το διήμερο καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα εργαζομένων.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Τη δεύτερη μέρα της απεργίας η συγκέντρωση θα πραγματοποποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα.
Ξεχωριστό συλλαλήτηριο και για τις δύο μέρες διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες στις 18 και 19 Οκτωβρίου καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.
Στην ΑΤΕ, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ήδη από χθες, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εώς το τέλος της εβδομάδας.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις πτήσεις καθώς οι ελεγκές εναέριας κυκλοφορίας εξακολουθούν να μην εργάζονται υπερωριακά. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου λόγω της 48ωρης απεργίας που προκηρυξε το σωματείο τους.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19, ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου. Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση.

ΧΩΡΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την ίδια μερα που θα ειναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα επέλεξαν οι βενζινοπώλες για να κλείσουν και τα πρατήρια  καυσίμων. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ). Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

500 στρατιώτες στο "μέτωπο" των σκουπιδιών!"Εκτροπή",λένε αξιωματικοί!



“Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει στρατιώτη ή στέλεχος των ΕΔ να συμμετάσχει στην αποκομιδή σκουπιδιών.

Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει κανένα στρατιώτη ή στέλεχος για απείθια, αν αρνηθεί να συμμετάσχει. Είναι απλό. Η συμμετοχή δεν μπορεί παρά να είναι εθελοντική”!

Αυτή είναι η άποψη όχι ενός αλλά πολλών ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών των Γενικών Επιτελείων,πλην ίσως του ΓΕΕΘΑ, που φαίνεται να έχει στα χαρτιά έτοιμο σχέδιο δράσης χωρίς όμως να γνωρίζει πως μπορεί να το εφαρμόσει αφού υπάρχουν τεράστια προβλήματα.

Στα χαρτιά το ΓΕΕΘΑ έχει έτοιμα οχήματα, 171 οδηγούς και 500 στρατιώτες! Επί της ουσίας δεν έχει τίποτα,γιατί οι επιτελείς ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ, έχουν θέσει τα εξής σημαντικά και απολύτως λογικά προβλήματα:

•Υγειονομική κάλυψη των στρατιωτών που θα κληθούν να μαζέψουν σκουπίδια.Θεωρείται αδιανόητο να αναλάβει τέτοια ευθύνη η ηγεσία των ΕΔ και να στείλουν χωρίς τα απαραίτητα εμβόλια και ότι άλλο προβλέπεται από υγειονομική κάλυψη έστω κι ένα στρατιώτη.Δεν έχει γίνει η παραμικρή κουβέντα γι΄ αυτό το θέμα από τους υπουργούς που εμπλέκονται στο θέμα.

•Νομικό καθεστώς. Δεν υπάρχει καμία νομική κάλυψη για τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα βγουν στο δρόμο και αυτό έχει επισημανθεί στο ΓΕΕΘΑ,το οποίο και συνομιλεί με τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη.

Επί της ουσίας οι στρατιωτικοί είναι αυτοί που προειδοποιούν την πολιτική ηγεσία ότι η έξοδος του στρατού στους δρόμους με τον τρόπο που ζητείται και επιχειρείται να γίνει αποτελεί ουσιαστικά “εκτροπή”.

Και είναι αλήθεια ότι αν ξεκινήσει αυτή η λογική της χρησιμοποίησης των ΕΔ σε προβλήματα που προκαλούνται από απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων σε οποιοδήποτε κλάδο ,τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά σ΄ αυτή τη χώρα.

Ο κ.Μπεγλίτης,μπορεί να μην το έχει αντιληφθεί, αλλά ρισκάρει πάρα πολλά αυτές τις ώρες. Κινδυνεύει να “χρεωθεί” την έξοδο στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους που δεν θα έρθουν αντιμέτωπες με τους λόφους σκουπιδιών ,αλλά και με εξαγριωμένους -όχι άδικα- απεργούς. Αυτά είναι αδιανότητα.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τον Α. Σαμαρά

Πυρετός διαβουλεύσεων, συνεχείς συσκέψεις και ποικίλα σενάρια για την επόμενη μέρα, συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό.
Οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες το επόμενο διάστημα, με τον πρωθυπουργό να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει στον Α. Σαμαρά, κατά τη σημερινή συνάντηση ακόμα και να συγκυβερνήσουν.
Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται ότι θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις κυρίως σε διεθνές επίπεδο γύρω από την κρίση του ελληνικού χρέους, ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της αξιωματικής φάνηκε να μην αιφνιδιάζεται από το αίτημα Παπανδρέου για συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, κίνηση που σύμφωνα με πληροφορίες περίμεναν στη Συγγρού. Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο, διά στόματος ακόμα και του ίδιου του Α. Σαμαρά έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα συναινέσει στη λάθος πολιτική της κυβέρνησης.
Κυβέρνηση και πρωθυπουργός βρίσκονται πλέον σε ασφυκτικό κλοιό πιέσεων, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Πέμπτης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, αλλά και στον απόηχο του «μανιφέστου» των τριών κορυφαίων υπουργών του.
Σε μια προσπάθεια να αλλάξει το δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός πήρε το «παιχνίδι» πάνω του, και μέσα σε λίγες ώρες είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συγκάλεσε το άτυπο υπουργικό, είχε τετ α τετ με τους κ. Γιώργο Μπόμπολα και Σταύρο Ψυχάρη, ενώ σήμερα βλέπει τον Αντώνη Σαμαρά και συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα.
Ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν αποτύχουν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και δεν εξασφαλιστεί κλίμα συναίνεσης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποιεί δραματικούς τόνους ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει τους στόχους και με ποιες θα είναι οι «κόκκινες γραμμές» που θα θέσει η ελληνική πλευρά.
Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισαν χθες στο άτυπο υπουργικό πως η Ελλάδα «πάει με μικρό καλάθι» στη Σύνοδο.
Στη χθεσινή συνεδρίαση ο Γιώργος Παπανδρέου για ακόμα μια φορά έδωσε έμφαση στην εθνική ενότητα στέλνοντας έτσι και ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη.
Το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί είναι πλέον απολύτως ρευστό και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, στην πιο κρίσιμη ίσως εβδομάδα της χώρας τα τελευταία χρόνια.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός-ανεβαίνει η θερμοκρασία

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.
Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν αρχικά στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.
Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στην Εύβοια και τις Σποράδες και είναι πιθανόν να βρέξει τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και στα ορεινά και ημιορεινά θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ωστόσο από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο βορειοδυτικοί στα βόρεια 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια 7 Μποφόρ., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.
Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν αρχικά στις Κυκλάδες και την Κρήτη με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Sou Lee και Γ. Πέππα στη Λιβαδειά

Έκθεση Sou Lee και Γ. Πέππα στη Λιβαδειά


Την περασμένη εβδομάδα άνοιξε τις πύλες της στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς η έκθεση ζωγραφικής, γελοιογραφίας και γλυπτικής με δεκάδες έργα των Θανάση Παπαλαμπρόπουλου (Sou Lee) και Γιάννη Πέππα.
«Έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε στην αίθουσα του Μορφωτικού συλλόγου Λιβαδειάς δύο κορυφαίους καλλιτέχνες. Ο ένας είναι ο Θανάσης Παπαλαμπρόπουλος ζωγράφος και γελοιογράφος από την Αλίαρτο που έχει εντυπωσιάσει με το ταλέντο του και ο άλλος ο γλύπτης Γιάννης Πέππας που έχει δώσει ζωντάνια και μορφή σε άψυχα πράγματα με απαράμιλλο τρόπο.
Ο Θανάσης Παπαλαμπρόπουλος από μικρός άρχισε να ζωγραφίζει και να κάνει διάφορες μικροκατασκευές ενώ μεγαλώνοντας παράλληλα με την ζωγραφική ασχολήθηκε και με τα μαθηματικά, πράγμα το οποίο τον ώθησε στην περαιτέρω αναζήτηση του απόλυτου σχετικά με την τέχνη.
Όντας φοιτητής στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε το δρόμο της ζωγραφικής και της αναζήτησης.
Η πρώτη ατομική του έκθεση έγινε στο «Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού» το 1980 και η πρώτη ομαδική, στην αίθουσα «ΑΝΤΗΝΩΡ» ως μέλος του συλλόγου «Έλληνες Επιστήμονες Καλλιτέχνες» το 1981.
Από τότε έκανε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε πάρα πολλές γκαλερί, ιδιωτικές συλλογές και υπηρεσίες ενώ τοιχογραφίες του σχεδόν σε όλα τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Στερεά Ελλάδα.  Επίσης έχει δημιουργήσει τα εξώφυλλα πολλών βιβλίων και συνεργαστεί ως γελοιογράφος με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.
Τα θέματά του είναι κυρίως σουρεαλιστικά και συμβολιστικά
Ο Γιάννης Πέππας όταν ως συνταξιούχος επέστρεψε στο χωριό του προσπάθησε να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του με τον καλύτερο τρόπο. Τότε κατάλαβε ότι σε διάφορα άψυχα πράγματα όπως ξύλα και πέτρες μπορούσε να δώσει μια μορφή. Έτσι άρχισε να δημιουργεί και ήδη έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργία στα Μ.Μ.Ε.


Απεργία πραγματοποιούν από τις 06.00 σήμερα το πρωί έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε..

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει: «Οι δημοσιογράφοι με όλους τους συναδέλφους του Τύπου και των Μ.Μ.Ε. απαιτούν:
Να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις, και οι μειώσεις μισθών και οι καθυστερήσεις δεδουλευμένων.
Να υπογραφούν νέες Σ.Σ.Ε.
Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο και να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ».

Στις 11.00 το πρωί θα συγκεντρωθούν μπροστά από την Ε.Σ.Η.Ε.Α. και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Στον Ορχομενό  πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Οκτωβρίου 2011 ημερίδα με θέμα:
«Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»
Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν:
ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σταμάτης Καπελέρης,
η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε θέματα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κα Γεωργία Μπαζώτη,
ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γεώργιος Κορμέντζας,
ο κ. Ηλίας Μπαταβάς, εκπρόσωπος του διοικητικού τομέα κοινοτικών πόρων του ΥΠΑΤ,
η κα. Γεωργία Κουρουνάκου, γεωπόνος – αναπληρώτρια προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Λαμίας,
ο συνεργάτης της Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε. κ. Νικόλαος Διαμαντίδης.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς,ο Boυλευτης Μιχάλης Γιαννάκης, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, και πλήθος αγροτών της ευρύτερης περιοχής Ορχομενού.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

Κυρίες και κύριοι…..
Φίλες/Φίλοι
Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας για τη σημερινή ημερίδα, που διοργανώνεται στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούμε σε όλη την Στερεά Ελλάδα.
Στόχος μας είναι να επικοινωνήσουμε και να αναπτύξουμε, με τη συμμετοχή όλων, μια διαρκή συνεργασία για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.
Άλλωστε, ως νέα Περιφερειακή Αρχή έχουμε δεσμευτεί για όλα τα μεγάλα θέματα της Περιφέρειάς μας να έχουμε μια ανοιχτή και ειλικρινή σχέση διαβούλευσης και συναπόφασης.
Από την αρχή της θητείας μας δώσαμε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε σε όλους τους τομείς και κυρίως του αγροτικού τομέα για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και τη διαμόρφωση κοινής ταυτότητας για όλη την Στερεά Ελλάδα.
Στην σημερινή εποχή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ, όχι απλώς οφείλουμε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε και υλοποιήσουμε νέα μοντέλα ανάπτυξης.
Ανάπτυξη που θα στηρίζεται στον άνθρωπο, στην ιστορία μας, στην ποιότητα, στην αξιοποίηση της γνώσης και η οποία θα αφομοιώνει την τεχνολογία και θα επενδύει στα προϊόντα μας.
Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να καταστεί μια βιώσιμη Περιφέρεια, που θα παρέχει θέσεις εργασίας, ασφάλεια και υψηλό βιοτικό επίπεδο στους κατοίκους της.Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχουμε θέσει σαν άμεση προτεραιότητα την ανασυγκρότηση και επανεκκίνηση της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα. Η ώθηση της αγροτικής ανάπτυξης είναι όρος επιβίωσης για την οικονομία της Περιφέρειάς μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας.
Πεποίθηση μας είναι ότι πρέπει να στραφούμε στην παραγωγή και στο πολλαπλασιασμό της μέσα από την εργασία, στηριζόμενη στην ποιότητα των προϊόντων μας και τη ορθολογική διαχείριση των πόρων.
Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς δηλαδή στην ταυτοποίηση, στην πιστοποίηση και στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων μας αν θέλουμε αυτά να αποκτήσουν την πραγματική τους αξία και να πιάσει τόπο ο κόπος σας, ο κόπος των αγροτών μας.
Κυρίες και κύριοι, Φίλες και Φίλοι
Τον κόπο, την παραγωγή και το εισόδημα των αγροτών, προσπαθούμε και σήμερα να στηρίξουμε, από τη νέα μας θέση ως Περιφερειακή αρχή, όπως κάναμε σε όλη τη διαδρομή των οκτώ χρόνων μας στη Νομαρχία της Βοιωτίας.
Σ΄αυτά τα χρόνια η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας υπήρξε κεντρική μας προτεραιότητα. Διαθέσαμε περίπου 20.000.000 €, και δημιουργήσαμε μεγάλες και σύγχρονες υποδομές, που αξιοποιούν χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης, αυξάνουν την απόδοση των καλλιεργειών και ταυτόχρονα μειώνουν το κόστος παραγωγής, με σεβασμό στους φυσικούς πόρους. Υλοποιήσαμε :
Αναδασμούς σε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γής, στα αγροκτήματα Προφήτη Ηλία, Αγίου Σπυρίδωνα, Προσήλιου, Ακοντίου, Ανθοχωρίου, Αγίου Δημητρίου και Θουρίου.
Μεγάλα αρδευτικά έργα στο Σωληνάρι, στη Λιβαδειά και στη Χαιρώνεια, συνολικού κόστους 9.250.000 €.
Παράλληλα έργα στο Μαυρονέρι, στα Βασιλικά, στις Πλαταιές, στο Νεοχωράκι, στον Άγιο Σπυρίδωνα, συνολικού κόστους 4.500.000 €.
Αντιπλημμυρικά έργα στο Βαρυκό, στην Ασωπία, στην Καλλιθέα, στο Αμπελοχώρι, στο Νεοχωράκι, και πολλά άλλα.
Κάναμε παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας που εξασφαλίζουν επαρκείς ποσότητες νερού άρδευσης, βελτιώνουν τα δίκτυα και τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, αξιοποιούν γεωτρήσεις και αποκαθιστούν αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα.
Παράλληλα, συνεργαστήκαμε με κεντρικούς φορείς, με αποτέλεσμα τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων για τη βελτίωση της άρδευσης της Κωπαϊδας από τη λίμνη Υλίκη.
Σήμερα από τη νέα μας θέση ως πρώτη αιρετή Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, με διαρκείς παρεμβάσεις και συνεργασία, για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Ήδη στο πρόγραμμα του Υπουργείου έχει ενταχθεί και εκπονείται η μελέτη συμπληρωματικών έργων υδροδότησης του Κωπαϊδικού πεδίου, προϋπολογισμού 1.200.000 €.
Επίσης έχουμε ετοιμάσει και υποβάλει πλήρη μελέτη και φάκελο για το έργο «Αρδευτικά έργα Λιβαδειάς, Β’ φάση», προϋπολογισμού 11.205.000 €, για το οποίο είμαστε σε διαρκή συνεργασία, με στόχο την ένταξη και τη χρηματοδότηση της κατασκευής του.
Έχω κατ΄επανάληψη τονίσει και τόνισα και στην τοποθέτησή μου, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη, στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι το πρόγραμμα του Υπουργείου, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο, που μπορεί να στηρίξει την αγροτική οικονομία της Στερεάς Ελλάδας.
Σημαντικότατο μέτρο στήριξης και το επισημαίνω πάντα ιδιαίτερα, είναι η κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής για την αγροτική ανάπτυξη. Δηλαδή, αναδασμοί, εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, κτηνοτροφικά πάρκα, σύγχρονα σφαγεία, αλιευτικές υποδομές και όλες οι παρεμβάσεις που διευκολύνουν την παραγωγή, ελαχιστοποιούν το κόστος και προστατεύουν τους φυσικούς πόρους.
Εμείς ζητάμε και επιδιώκουμε την πλήρη ενεργοποίηση του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Ζητάμε, τα ήδη ενταγμένα έργα να προχωρήσουν άμεσα και να υλοποιηθούν.
Ζητάμε την περαιτέρω ένταξη, χρηματοδότηση και υλοποίηση των ώριμων και αναντίρρητα αναγκαίων έργων της Στερεάς Ελλάδας.
Ζητάμε όχι την προνομιακή μεταχείριση, αλλά την δίκαιη ενίσχυση της Στερεάς Ελλάδας.
Μιας ελληνικής περιφέρειας, που, είναι βασικός κορμός της παραγωγής και της απασχόλησης για τον πρωτογενή τομέα, σε εθνικό επίπεδο.
Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,
Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, σε μια συγκυρία κρίσιμη και δύσκολη. Βρισκόμαστε σε μια εποχή, που πιο πολύ από ποτέ, είναι ανάγκη να αναπροσαρμόσουμε τα δεδομένα μας, να αναθεωρήσουμε τις καταστάσεις.
Το μοντέλο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας που έως τώρα γνωρίζαμε έχει αποδειχθεί παρωχημένο.
Τα προϊόντα μας έχουν χαμηλή ανταγωνιστικότητα, χαμηλό επίπεδο οργάνωσης και γι αυτό το λόγο βρίσκονται εκτός των δικτύων εμπορίας.
Μόνη λύση είναι ξεφύγουμε από την κατάσταση στην οποία μας έχουν οδηγήσει οι διαρθρωτικές αδυναμίες του τομέα.
Να αλλάξουμε τα δεδομένα και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο με την συνεργασία και την προσπάθεια όλων μας.
Διότι η επανεκκίνηση της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα προϋποθέτει συσπείρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων, προϋποθέτει εντοπισμό και αξιοποίηση κάθε παραγωγικής ικμάδας εδώ και τώρα και στροφή στην πραγματική οικονομία και στην παραγωγή.
Αυτή η προσπάθεια προϋποθέτει ότι η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ο αγροτουρισμός και οι άλλες δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα, πρέπει να στηρίζεται και να ακολουθεί ένα επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο οποίος θα είναι ενταγμένος, σε ένα ολοκληρωμένο παραγωγικό σύμπλεγμα το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα και το οποίο θα αποτυπωθεί στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» το οποίο βρίσκεται υπό κατάρτιση και είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει την επόμενη φάση, αυτήν της ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.
Κομμάτι του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας είναι και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Πρωτογενή Τομέα το οποίο με την σειρά του, περιλαμβάνει, το «καλάθι των αγροτικών προϊόντων» που αποτελεί μια καινοτόμο ιδέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μια ιδέα η οποία έρχεται να δώσει ώθηση και εξωστρέφεια στον πρωτογενή τομέα.
Είναι καιρός, η Περιφέρειά μας εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία που της δίνεται να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην αγροτική παραγωγή σαν μοχλό στήριξης της απασχόλησης και της περιφερειακής μας οικονομίας.
Τελειώνοντας, προκειμένου να δώσω το λόγο στους εκλεκτούς ομιλητές της σημερινής ημερίδας, οι οποίοι θα μας εξειδικεύσουν ακόμη περισσότερο το θέμα, θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους την Γενική Γραμματέα του Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την κα Μπαζώτη - Μητσιώνη, τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κο Κορμέντζα, καθώς και τα στελέχη του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου.
Πάνω από όλους όμως να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη του Πρωτογενή Τομέα κο Στ. Καπελέρη και τους συνεργάτες του οι οποίοι σήκωσαν όλο το βάρος αυτής της προσπάθειας για την κατάρτιση και τη διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Πρωτογενή Τομέα.
Και βεβαίως, ευχαριστώ και πάλι όλους σας για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας, στη σημερινή εκδήλωση
.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ