Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δείτε: 10 φωτογραφίες που πραγματικά θα σας ΣΟΚΑΡΟΥΝ!




10. Kosovo Refugees (Carol Guzy)

kosovo-refugees-carol-guzy



9. War Underfoot (Carolyn Cole)

carolyn-cole-war-underfoot

8. Thailand Massacre (Neil Ulevich)

neil-ulevich-thailand-massacre

7. After the Storm (Patrick Farrell)

patrick-farrell-after-the-storm


6. The Power of One (Oded Balilty)

the-power-of-one-oded-balilty

5. World Trade Center 9/11 (Steve Ludlum)

world-trade-center-steve-ludlum


4. After the Tsunami (Arko Datta)












3. Bhopal Gas Tragedy 1984 (Pablo Bartholomew)

bhopal-tragedy-pablo-bartholomew

2. Operation Lion Heart (Deanne Fitzmaurice)

deanne-fitzmaurice-lionheart






TO-POTISTIRI.BLOGSPOT.COM 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμάζουν παρέλαση διαμαρτυρίας 30.000 Έλληνες της Γερμανίας


Η εξοργιστική απόφαση της Άννας Διαμαντοπούλου να κλείσει τα Ελληνικά σχολεία του
εξωτερικού ,ακόμη και σε χώρες που υπάρχουν και ζουν πάρα πολλοί Έλληνες μετανάστες,χωρίς καν να πληρώνει το Ελληνικό δημόσιο για τη λειτουργία τους (δείτε εδώ) βγάζει στους δρόμους τον Ελληνισμό της Γερμανίας. Πάνω...από 30.000 Έλληνες ,ετοιμάζονται να "παρελάσουν" στις 28 Οκτωβρίου στους κεντρικούς δρόμους του Μονάχου,επειδή η Αννούλα με το "έτσι θέλω" και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος,αποφάσισε να στερήσει την εκμάθηση της μητρικής τους Ελληνικής γλώσσας στα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών.
Τη στιγμή  που ολοένα και περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου βάζουν σαν μάθημά τους τα αρχαία Ελληνικά η υπουργός α-παιδείας της Ελλάδας,αφαιρεί το δικαίωμα στην εκμάθηση της  Ελληνικής γλώσσας από τα ίδια τα Ελληνόπουλα.Τελικά η Αννούλα θα μείνει στην ιστορία ως ...
Αννούλα και ως η χειρότερη υπουργός παιδείας που πέρασε από τη χώρα,αφού μόνο με την παιδεία δεν ασχολείται.Την νοιάζει περισσότερο φαίνεται η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ,που μάλλον τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχει πλέον.
Κατά τα άλλα η πατρίδα καλεί τους απανταχού Έλληνες μετανάστες όποτε τους έχει ανάγκη,έτσι;
planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο αγρότης με τις ελιές και τα 10 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις!


Πώς αγρότης με ελιές έφτασε να έχει καταθέσεις περίπου... 10.600.000 ευρώ; Πώς ένας φορολογούμενος φτάνει στο σημείο να δηλώνει ετήσια εισοδήματα της τάξης των 1.605 ευρώ από το μάζεμα της ελιάς αλλά την ίδια ώρα να έχει, στην τράπεζα, καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ;


Το ερώτημα αυτό απασχολεί τα στελέχη του ΣΔΟΕ που...
προσπαθούν να ελέγξουν την φοροδιαφυγή και οι οποίοι επιχειρούν να λύσουν το «μυστήριο» με αγρότη, στην βόρειο Ελλάδα, που βρέθηκε να έχει χαώδη διαφορά ανάμεσα στην επαγγελματική του ενασχόληση, στα δηλωθέντα εισοδήματά του και στην πραγματική περιουσιακή του κατάσταση.


Με τα στελέχη του ΣΔΟΕ να μιλούν για ένα ενδεικτικό παράδειγμα του μεγέθους της φοροδιαφυγής στην χώρα μας ο ίδιος κάνει λόγο για «παιγνίδι σκοπιμοτήτων σε βάρος του».


Σε πρόσφατη έρευνα του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντοπίστηκε «αγρότης ειδικού καθεστώτος» να έχει την τελευταία δεκαετία συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα 106.540 ευρώ και τουλάχιστον έξι τραπεζικούς λογαριασμούς με συνολικά ποσά της τάξης των 10.607.373 ευρώ!!


Σύμφωνα με περαιτέρω έρευνα ο «στόχος» του ΣΔΟΕ είναι ένας 45χρονος αγρότης από την περιοχή της Θάσου που είχε επί σειρά ετών κτήματα με ελιές και λάμβανε αντίστοιχες επιδοτήσεις. 


Την τελευταία τριετία ο 45χρονος φέρεται να ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί. 


Σε βάρος του υπήρξαν καταγγελίες από άλλους πολίτες στην Θάσο και ακολούθησε σχετικός έλεγχος από το τοπικό γραφείο του ΣΔΟΕ ενώ έχει διαταχθεί δικαστική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. 


Βασικό σημείο του ελέγχου ήταν να διαπιστωθεί αν τα τεράστια ποσά που φέρεται να είχε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του σχετίζονταν με παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε υποκατάστημα τράπεζας, στην Θάσο, στην οποία τράπεζα θέση διευθυντή είχε συγγενής του αγρότη-ελεγχόμενου από τον ΣΔΟΕ. 


Σύμφωνα με πληροφορίες στον εσωτερικό έλεγχο της τράπεζας διαπιστώθηκαν δεκάδες παράτυπες δανειοδοτήσεις πολιτών που είχαν παραπλανήσει τους υπευθύνους του πιστωτικού ιδρύματος με υπερεκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων, για τα οποία εγκρίνονταν στεγαστικά δάνεια. 


Ο διευθυντής της τράπεζας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ φαίνεται να είχε υποστηρίξει ότι για την αλλοίωση των δεδομένων στις δανειοδοτήσεις κύρια ευθύνη είχε ο μηχανικός - πραγματογνώμονας της τράπεζας και όχι αυτός.


Επιπλέον ο ΣΔΟΕ ερευνά και καταγγελίες ότι πίσω από τα συγκεκριμένα ευρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς κρύβεται κύκλωμα τοκογλυφίας που λυμαίνεται την περιοχή.


«Το Βήμα» επικοινώνησε με τον ελεγχόμενο αγρότη ο οποίος ανέφερε «γνωρίζω για τον έλεγχο που γίνεται από τον ΣΔΟΕ. Ομως οφείλω να σας πω ότι τα έσοδά μου είναι από τις τουριστικές μου επιχειρήσεις αλλά και από το ότι τα τελευταία χρόνια έχω δημιουργήσει μια κατασκευαστική εταιρεία που κτίζει σπίτια. Στην ατομική φορολογική μου δήλωση βάζω τα χρήματα μόνο από τις επιδοτήσεις για τις ελιές. Ωστόσο ουδέποτε εγώ είχα στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς τα ποσά των 10,6 εκατομμυρίων ευρώ που αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Πρόκειται για σκοπιμότητες. Με είχαν κατηγορήσει και στο παρελθόν για εικονικά τιμολόγια αλλά τελικώς είχα απαλλαγεί».





Β. Γ. Λαμπρόπουλος
Το ΒΗΜΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ήθελε και τα έπαθε!!





Πήγε να το παίξει μάγκας στον κάβουρα και την πάτησε.. Δείτε το βίντεο!!



.trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση στην Αθήνα


Ραντεβού στην Αθήνα Το ταξίδι τους για την Αθήνα θα ξεκινήσουν, στις 5 Νοεμβρίου, οι εξοργισμένοι πολίτες της Ευρώπης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πανευρωπαϊκή συγκέντρωση.
Η πορεία τους θα αρχίσει από δεκάδες πόλεις και, αφού οργανωθούν, θα συναντηθούν στο Μπάρι της Ιταλίας και θα αποπλεύσουν για την Πάτρα, με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Μάλιστα, θα είναι χωρισμένοι σε ομάδες 12-15 ατόμων, οι οποίες θα ακολουθήσουν παράλληλες διαδρομές, με σκοπό να συναντήσουν κόσμο, να τον προσεγγίσουν και να τον πείσουν να τους ακολουθήσει.
Κεντρικό σύνθημά τους είναι «περπατάμε προς την αξιοπρέπεια. Μαζί μπορούμε να φτάσουμε στην Ουτοπία».
Επιπλέον, όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους, «σε κάθε χωριό από το οποίο θα περνάμε, θα οργανώνουμε συνελεύσεις, με σκοπό να παροτρύνουμε τους κατοίκους να μιλάνε για την πολιτική, να συζητούν μεταξύ τους και να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους. Το μήνυμά μας είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας».
Η αρχή έγινε την ημέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας, στις 15 Οκτωβρίου, όταν οι πολίτες της Ευρώπης κινήθηκαν από κάθε άκρη της Ηπείρου προς τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση και στη συνέχεια αποφάσισαν ως νέο τόπο συνάντησης την Αθήνα.
ΠΗΓΗ:zougla


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ολλανδοί μας κοροϊδεύουν...ΒΙΝΤΕΟ



Όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός μας.."Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα"..
Το πήραν οι χασικλήδες ανθέλληνες Ολλανδοί και μας κάνουν και πλάκα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιο ρεκόρ Cayenne στη Λάρισα, λέει ο σύμβουλος του ΓΑΠ, Ηρ. Πολεμαρχάκις

Cayenne, καγιέν, Ηρακλή Πολεμαρχάκις, Λάρισσα, άρθρο

Εμπρηστικό άρθρο με τίτλο "Το χρέος και τα κροκοδείλια δάκρυα" δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Warwick, ο καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ηρακλής Πολεμαρχάκις για την ελληνική κρίση χρέους και τα αίτιά της, αναφέροντας ως παράδειγμα τις Porsche Cayenne!
Το εμπρηστικό του θέματος έγκειται στο ότι ο κ. Πολεμαρχάκις ούτε λίγο ούτε πολύ ανακηρύσσει την... Λάρισα των 250.000 κατοικων ως "πρωτεύσουσα" των Porsche Cayenne, αφού, σύμφωνα με το άρθρο, η θεσσαλική πόλη κατέχει την παγκόσμια πρωτιά σε κατά κεφαλή πωλήσεις του πανάκριβου μοντέλου Cayenne, της ναυαρχίδας της Porsche.
O κ. Πολεμαρχάκις τονίζει ότι οι μεγάλες πωλήσεις Cayenne στη Λάρισα συγκριτικά με τον πληθυσμό είναι "αξιοπερίεργο" γεγονός αφού η γεωργία στην Ελλάδα δεν γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Το 2009, σημειώνει, η γεωργία συνεισέφερε μόνο κατά 3,2% στο ΑΕΠ της χώρας, πέφτοντας στο μισό σε σχέση με το 2000, ενώ  σχεδόν το μισό του αγροτικού εισοδήματος προέρχεται από κοινοτικές επιδοτήσεις.
Ένα ακόμα "αξιοπερίεργο" παράδειγμα που δίνει ο κ. Πολεμαρχάκις, για να εξηγήσει πιθανώς την κρίση χρέους στην Ελλάδα, είναι ότι δύο χρόνια πριν ο συνολικός αριθμός Πορσε Καγιέν στους ελληνικούς δρόμους ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των Ελληνων που δήλωναν ετήσιο εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ. Κάτι περισσότερο από όσο κοστίζει μια Καγιέν, σημειώνει με νόημα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.
Αυτά τα δύο σουρεαλιστικά παραδείγματα χρησιμοποιεί ο κ. Πολεμαρχάκις ως μεταφορά για την οικονομική κατάντια της χώρας. Αφού παραθέτει τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν την κρίση, ο κ. καθηγητής σημειώνει ότι η Ελλάδα έφτασε στη σημερινή θλιβερή κατάσταση της λόγω του «εύκολου» χρήματος, της διαφθοράς, της αποτυχημένης πολιτικής κουλτούρας και ενός εκπαιδευτικού συστήματος που αποτυγχάνει να δώσει στους νέους πολίτες τις απαιτούμενες δεξιότητες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 8,3 εκατ. ευρώ τα ενοίκια που πληρώνει μηνιαίως το Δημόσιο


Τι δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών

Την ώρα που τα κρατικά ταμεία «στενάζουν», τα ενοίκια που καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο για τη μίσθωση ακινήτων που στεγάζουν υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης, παραμένουν υπέρογκα. Όπως προκύπτει από στοιχεία που κατέθεσε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το ποσό που απαιτείται ξεπερνά τα 8 εκ. ευρώ και αντιστοιχεί μόνο σε ακίνητα που ξεπερνούν τα 200 τ.μ, δηλαδή στο ποσό δεν υπολογίζονται τα μισθώματα για τα μικρότερα ακίνητα.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Οικονόμου αναφέρεται ότι: «για την στέγαση υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης υφίστανται 1.299 συμβάσεις μίσθωσης , στις οποίες τα κτίρια είναι άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων… Στο σύνολο των ως άνω μισθώσεων, καταβάλλονται μηνιαίως 8.373.168,78 ευρώ…».

Πάντως, ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι σε 771 συμβάσεις (από τις συνολικά 1.299) έχει επέλθει μείωση τουλάχιστον 20% η οποία δεν υπολογίζεται στο παραπάνω συνολικό ποσό. Τα στοιχεία έφτασαν στην Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αργύρη Ντινόπουλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η γυναίκα με τα πόδια γίγας!!Δεν θα το πιστεύετε!!(PHOTOS)


Η γυναίκα με τα πόδια γίγας!!Δεν θα το πιστεύετε!!(PHOTOS)
Η Μάντυ Σέλαρς ειναι Βρετανίδα , 34 χρονών ,της αρέσει ο Κινηματογραφος οι Φιλοι και να βγαίνει έξω.Ομως η Μάντυ Σελαρς εχει κατι που την κάνει να ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους Ανθρωπους..
Η Κυρία Σέλαρς εχει εξαιρετικά τεραστια πόδια που κάνουν την ζωή της πολύ δύσκολη. Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν γιατί τα πόδια της Mandy Σέλαρς μεγαλώνουν σε αντιθεση με το υπολοιπο σώμα της.Το μόνο που της λένε είναι ότι η μόνη επιλογή της είναι ένας ριζικός ακρωτηριασμός. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για μια νέα Θεραπεία αλλα δυστηχώς δεν βρήκε λύση στο πρόβλημα της.


Οι άνθρωποι την κοιτάζουν επίμονα κάθε φορά που Βγαινει από το σπίτι.Χρειάζεται ένα ειδικό αυτοκίνητο για να μπορεί να μετακινηθεί ενώ πρέπει να έχει γυρω της αλλους Ανθρώπους για να την βοηθούν.
Το χειρότερο ειναι πως η κατάστασή της επιδεινώνεται συνεχώς γιατί τα πόδια της εξακολουθούν και μεγαλώνουν και οι γιατροί λένε ότι χρειάζεται επειγόντως ακρωτηριασμός .
Οπως δηλωνει :
'Όπως μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος των ποδιών μου κάνουν το περπάτημα δύσκολο και χρειαζονται δεκανίκια για να σταθώ όρθια.Χρησιμοποιώ ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι, όταν πάω έξω».
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ
Οι Γιατροί δεν μπορουν να βρούν τι ακριβώς εχει η Μαντυ.Υποθέτουν μόνο πως ίσως πασχει απο το συνδρομο του Πρωτεα που εχει σαν αποτελεσμα να μεγαλωνουν υπερβολικά τα ακρα.

Πηγή:ierosagon
Διαβάστε Περισσότερα »

"Λαβράκι" του Διαδικτύου στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.


Οι επανειλημμένες καταγγελίες της «zougla.gr» σχετικά με τη σεξουαλικά απαράδεκτη συμπεριφορά ενός χρήστη του Διαδικτύου με τον κωδικό «TROLL» σε διάφορες εκδοχές, ο οποίος μάλιστα απέστειλε ουκ ολίγες φορές απειλητικά μηνύματα, έπιασαν τόπο.


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να εντοπίσει το άτομο αυτό στο Λαύριο Αττικής, το οποίο και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε τεράστιος όγκος υλικού παιδικής πορνογραφίας καθώς και μία καραμπίνα. Ονομάζεται Αντώνης Καραλής, τεχνικός υπολογιστών, γιος συνταξιούχου αστυνομικού και είναι 24 ετών.

Η διαδικτυακή συμπεριφορά του, στο chat του ραδιοφώνου της «Ζούγκλας», προκάλεσε αμέσως την προσοχή της «zougla.gr». Ήταν επιμόνως σεξιστική απέναντι σε πρόσωπα, ιδιαίτερα σε γυναίκες, το λεξιλόγιο του επαίσχυντο. Mάλιστα, ο συλληφθείς έστελνε εξυβριστικά και απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής, τόσο του διαχειριστή, όσο και του προσωπικού της ιστοσελίδας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να τον εντοπίσει.

Η αστυνομία κατ’ αρχήν ζήτησε την άδεια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράϊκου
για την διεξαγωγή της έρευνας.

Μετά τον εντοπισμό του «TROLL» πραγματοποιήθηκε ξημερώματα της Τρίτης έρευνα στην κατοικία του παρουσία του Εισαγγελέα κ. Δραγάτση, ομάδας ΟΠΚΕ και 12 ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εκεί βρέθηκε το πρωτοφανές σε όγκο υλικό παιδικής πορνογραφίας που συμπεριλαμβάνεται σε 12 σκληρούς δίσκους. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Δραγάτση, πρόκειται για πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Επίσης κατασχέθηκε μία κεντρική μονάδα υπολογιστή που περιέχει τρεις ακόμη δίσκους, οι οποίοι θα υποβληθούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση. Ο Αντώνης Καραλής παραδέχτηκε την ενοχή του και το απόγευμα οδηγείται στον Εισαγγελέα.

Ο προϊστάμενος του τμήματος Μανώλης Σφακιανάκης μίλησε στην «zougla.gr» και έδωσε τις λεπτομέρειες της σύλληψης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.






Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα η διάθεση αγροτικής γης, σε αγρότες και ανέργους


Νέοι έως 35 ετών, πτυχιούχοι γεωπονικής σχολής ή μη, αγρότες και άνεργοι, μπορούν από σήμερα έως τις 18 Νοεμβρίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να μισθώσουν έναντι συμβολικού τιμήματος, αγροτική γη που ξεκίνησε να διαθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από σήμερα η διάθεση αγροτικής γης, σε αγρότες και ανέργους
Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν οι πρώτοι διαγωνισμοί προκειμένου να διατεθούν 92 εκτάσεις «φιλέτα», για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων. Υπολογίζεται ότι οι αγροτικές εκτάσεις υπολογίζονται περίπου 580 και η κάθε μία είναι άνω των 500 στρεμμάτων.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ανακοίνωσε πως τα πρώτα 833 αγροτεμάχια θα διατεθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Ξάνθης και Καβάλας και είναι συνολικής έκτασης δέκα χιλιάδων στρεμμάτων. Το αντίτιμο θα είναι πέντε ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα εκατό στρέμματα ανά άτομο (συμπεριλαμβάνεται η γη που έχει σήμερα ο αγρότης εφόσον δραστηριοποιείται ήδη στη γεωργία).
Επίσης προβλέπεται συγκεκριμένη μοριοδότηση , σύμφωνα με την οποία όσα λιγότερα στρέμματα διαθέτει σήμερα ο αγρότης τόσο περισσότερα μόρια αποκτά. Αλλά προτεραιότητα δίνεται στην καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων τροφίμων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι» της οικείας περιφέρειας με βάση το στρατηγικό σχέδιο που εκπονείται.
Η μοριοδότηση είναι ως εξής:
•    Ο παραγωγός θα λαμβάνει 100 μόρια για προϊόντα του «καλαθιού» και 50 μόρια για εκτός.
•    Οι νέοι αγρότες έως 35 ετών θα λαμβάνουν 100 μόρια και οι νέοι έως 35 ετών με επιπλέον πτυχίο γεωτεχνικής σχολής 200 μόρια.
•    Οι άνεργοι και νέοι έως 35 ετών 180 μόρια.
•    Οι επαγγελματίες αγρότες 60 μόρια και οι αγρότες των οποίων η γη συνορεύει με τις εκτάσεις που θα διανεμηθούν 50 μόρια.
*Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προηγείται ο νεότερος ηλικιακά, ή αν πρόκειται για συνεταιρισμό, εκείνος με τα περισσότερα μέλη.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βλέπουν την μοριοδότησή τους, για τα διαθέσιμα αγροτεμάχια στην περιοχή που ενδιαφέρονται και τη σειρά κατάταξής τους. Επίσης, τα νέα τεμάχια θα αναρτώνται κάθε Πέμπτη.
Η μίσθωση για τις μονοετείς καλλιέργειες ορίζεται σε πέντε καλλιεργητικές περιόδους, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλη μια πενταετία και για τις πολυετείς καλλιέργειες ορίζεται σε 25 καλλιεργητικές περιόδους και μόνο για την περίπτωση μίσθωσης αγροτεμαχίου σε νέο ηλικίας 35 ετών.
Ωστόσο έως το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα διατεθούν περί 1.216.499 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Στρατός πληρώνει στον ΟΤΕ 10 εκατ. το χρόνο


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σουρέλης
Την ώρα που μονάδες του στρατού δεν έχουν χρήματα για ανταλλακτικά και καύσιμα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πληρώνει κάθε χρόνο για τηλέφωνα το αστρονομικό ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Στρατός πληρώνει στον ΟΤΕ 10 εκατ. το χρόνο
Αυτό είναι το κονδύλι που προβλέπεται στον προϋπολογισμό, το οποίο εξαντλείται μέχρι τελευταίο ευρώ, προκαλώντας εύλογα την απορία, αν όσοι υπηρετούν στα στρατεύματα τηλεφωνούν μόνο για τις ανάγκες της υπηρεσίας ή και σε τηλεπαιχνίδια και άλλες «περίεργες» γραμμές.
Το newsbomb αποκαλύπτει το λογαριασμό του ΟΤΕ, που εστάλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το δίμηνο Φεβρουάριος – Μάρτιος του 2011. Συγκεκριμένα, πρόκειται για χρηματικό ένταλμα πληρωμής ποσού ύψους 1.654.229 ευρώ, το οποίο πληρώθηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό! «Το κονδύλι φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, φέτος έχει μειωθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια», δηλώνει εκπρόσωπος του υπουργείου.
Με το ακουστικό στο χέρι, όμως, φαίνεται ότι ήταν και τα στελέχη της περιβόητης αγροφυλακής, που υπαγόταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως φαίνεται από το χρηματικό ένταλμα που φέρνει στο «φως» το newsbomb, από 1-12-2010 έως τις 31-01-2011 ο λογαριασμός του τηλεφώνου ανήλθε στις 8.952,50 ευρώ!
Αποτελεί πρόκληση για τη σημερινή εποχή, να δίνονται τόσα χρήματα για τηλέφωνα, όταν μάλιστα στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν θα παρελάσουν άρματα για λόγους οικονομίας, ενώ ακόμη δεν έχει πάει κάποιος φυλακή για τα υποβρύχια που γέρνουν και τις μίζες στις προμήθειες πολεμικών αεροπλάνων και οπλικών συστημάτων.
ote-ges

ote-agrofylaki
 .newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ας βοηθήσουμε όλοι τον μικρό Δημήτρη



ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


''Το παιδί μου είναι δυο χρονών, έχει κάνει τέσσερα χειρουργεία στο κεφάλι. Είχαν εντοπιστεί τέσσερις όγκοι και σκιές στο κεφάλι και στη σπονδυλική στήλη.
Τα δυο τελευταία χειρουργεία έγιναν προ δυο εβδομάδων. Έχει μεγάλη θέληση για ζωή. Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη , ελπίζουμε να φύγουμε για το Παρίσι. Εκεί,στο εξειδικευμένο κέντρο καρκινολογίας θα παραμείνουμε για οκτώ μήνες και ο Δημητράκης θα πρέπει να κάνει μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών καθώς,ακτινοβολίες αργότερα, και ισχυρές χημειοθεραπείες .Δανειστήκαμε 110 χιλιάδες ευρώ. Αυτό που ζητάμε από τον κόσμο είναι να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής μας στο Παρίσι.Ζητάμε τις προσευχές των αναγνωστών σας…'' υπογραμμίζει στο agioritikovima.gr η μητέρα του 2χρονου Δημήτρη.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ..
Πριν περίπου έξι μήνες ο μικρός Δημητράκης,μόλις 2 χρονών , μετά από συμπτώματα αραιών εμετών και ραιβοκράνου, διαγνώστηκε ότι πάσχει από μυελοβλάστωμα ένα πολύ επιθετικό όγκο εγκεφάλου και υψηλής κακοήθειας . Η κατάσταση ήταν επείγουσα, καθώς είχε τρεις όγκους με τον μεγαλύτερο να έχει διαστάσεις 7*7, σαν ένα μικρό πορτοκάλι ...όπως χαρακτηριστικά είπε ο γιατρός και απειλούσαν την ζωή του. Υποβλήθηκε σε δύο επιτυχημένες επεμβάσεις στις 11 Μαρτίου & 6 Απριλίου. Άμεσα ξεκίνησε χημειοθεραπείες, καθώς η ηλικία του δεν επιτρέπει ακτινοθεραπείες.
Μετά από πέντε μήνες θεραπείας στο Ελπίδα (Παίδων Αγλαϊα Κυριακού) , μετά από μια ελαφριά αστάθεια, έφτασε σε χειρότερη κατάσταση από την πρώτη αφού ο καρκίνος έκανε υποτροπή και οι όγκοι ξαναδημιουργήθηκαν. Ξανά ο ήρωας μας στο χειρουργείο για άλλες δυο φορές στις 28 του Σεπτέμβρη και στις 5 του Οκτώβρη. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει και λεπτομηνιγγική διασπορά στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη.
Η λύση στο πρόβλημα του μικρού μας Δημητράκη δυστυχώς είναι μακριά.
Πιο συγκεκριμένα στην Γαλλία, στο εξειδικευμένο και ερευνητικό κέντρο Gustave Roussy στο Παρίσι. Η θεραπεία που πρόκειται να υποβληθεί είναι διάρκειας 6-8 μηνών. Θα περιλαμβάνει ισχυρές χημειοθεραπείες και πολλαπλές μεταμοσχεύεις μυελού των οστών καθώς και ακτινοβολίες αργότερα, προσπαθώντας να κερδίσουμε έστω και λίγους μήνες μιας και η ηλικία του είναι απαγορευτική λόγω των σοβαρότατων επιπλοκών της ακτινοβολίας. Διαδικασία εξαιρετικά επώδυνη και επικίνδυνη και φυσικά πολύ δαπανηρή. Δεν θα στρεφόμασταν στην βοήθεια σας φίλοι μου αν δεν ήταν πολύ μεγάλη ανάγκη. Ο χρόνος που έχει το αγγελούδι μας για να ξεκινήσει θεραπείες είναι ελάχιστος και το κόστος τεράστιο μιας και το κράτος γυρνάει για άλλη μια φορά την πλάτη του όταν είναι να δώσει χρήματα για να σωθεί η ζωή ενός μωρού.

Τράπεζα Πειραιώς
Φεραδούρου Διονυσία Σπυρίδωνος
Αριθμός λογ/σμού 5051-051571-217
IBAN: GR55 0172 0510 0050 5105 1571 217

Εθνική τράπεζα
Φεραδούρου Διονυσία Σπυρίδων
Αριθμός λογ/σμού 113/965491-79
IBAN: GR5501101130000011396549179ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ THΛ: 6932339138(μπαμπάς)
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΥ THΛ: 6977415440(μαμά)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ THΛ: 6977507649(θείος)
news24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ

Ευμενής ο Τροφώνιος και ίλεως δέξεται
Διαβάστε Περισσότερα »

H δήλωση του αιώνα! Θεϊκό...

Διαβάστε Περισσότερα »

'Η κατάντια του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού'



foreasdrimoyparnassoy.jif

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο είναι τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού από τις 5.10.2011.όπως καταγγέλλον οι εργαζόμενοι σε αυτόν.  Οι εργαζόμενοι του ΦΔΕΔ Παρνασσού παραμένουν μετά από 18 μήνες απλήρωτοι καθώς και οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις του Φορέα. Ήδη ο Φορέας οφείλει ενοίκια 10 μηνών και αν βρεθεί ενοικιαστής ο ιδιοκτήτης πολύ λογικά μας έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε έξωση.Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των εργαζομένων:

Από την καθημερινή μας επικοινωνία με τους ιθύνοντες φαίνεται πραγματικά αδύνατο να κατανοήσουν το εξαθλιωμένο επίπεδο διαβίωσης μας και των οικογενειών μας καθώς και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, γιατί αυτό είναι αδιανόητο για κάποιον που πληρώνεται κάθε 1η και 15η του μήνα.
Το Τεχνικό Δελτίο που αρχικώς κατατέθηκε στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή των ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας στις 9-09-2010 και κατατέθηκε, επανακατατέθηκε, και επανακατατέθηκε, και επανακατατέθηκε, αναλόγως με τα κέφια του εκάστοτε χειριστή και των συμβούλων του εκάστοτε υπουργού του ΥΠΕΚΑ, και πάντοτε χωρίς την παραμικρή ιδέα γραπτής διαδικασίας, στο ΕΠΠΕΡΑΑ, πήρε επιτέλους απόφαση ένταξης στις 12.09.2011.
Παρόλα αυτά τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ καθώς πρέπει να λυθεί το εξής παράδοξο: Καθώς η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα αποτελούν απαραίτητα δικαιολογητικά για την εκταμίευση χρημάτων ο ΦΔΕΔ Παρνασσού δεν μπορεί να πάρει χρήματα εάν δεν προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Αλλά πως θα μπορούσε να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερος αφού έχει να χρηματοδοτηθεί σχεδόν 2 χρόνια; Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι για την ακαμψία και ευθυνοφοβία του δημόσιου, το πρόβλημα αυτό, ίσως αποτελεί έναν γρίφο που ουδέποτε θα επιλυθεί.
Η μέχρι τώρα αναίτια καθυστέρηση και η προχειρότητα αντιμετώπισης όλων των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν τόσο το περιβάλλον όσο και την τοπική κοινωνία και την συνοχή της όπως το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για την οριοθέτηση της Περιοχής Προστασίας της Φύσης στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού και η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών από το ΥΠΕΚΑ στην περιοχή του Παρνασσού, σύμφωνα με το ΦΕΚ 24/ 22.2.2011, εκλαμβάνονται από μέρους μας ως ζητήματα πλημμελούς ανταπόκρισης του κράτους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του περί προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Εν αναμονή άμεσης λύσης έστω και την ύστατη στιγμή, επιφυλασσόμεθα όπως ενημερώσουμε για την κατάσταση αυτή την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος.
http://lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εκκλησία παζαρεύει τα «ασημικά» της με το Κατάρ

Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, Κατάρ, Εμίρης, ακίνητα, real estate, αξιοποίηση εκκλησ

Στο Κατάρ βρίσκεται από προχθές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα πλαίσια της αναζήτησης θεσμικού επενδυτή για της αξιοποίησης της χειμάζουσας εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς και επενδυτή για ανάπτυξη πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Η επίσκεψη γίνεται μετά από πρόσκληση που είχε απευθύνει ο ίδιος ο Εμίρης του αραβικού κράτους Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα μας.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των διερευνητικών επαφών: «Ο Αρχιεπίσκοπος δεν πηγαίνει εκεί για να συμφωνήσει κάτι, αλλά για να συζητήσει και να ακούσει». Προσθέτουν δε ότι θα μεταφέρει τα αποτελέσματα των επαφών του στην επόμενη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, την 1η Νοεμβρίου.
Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και η Κεντρική Διοίκηση της Εκκλησίας κάνουν το τελευταίο διάστημα προσπάθειες να αξιοποιήσουν τη -σημαντική- ακίνητη περιουσία της, που περιλαμβάνει πάνω από 900 ακίνητα.
Στόχος, όπως έχει πολλές φορές αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος, είναι αφενός να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και αφετέρου η συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας, ειδικά στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Πριν από 7 μήνες η Αρχιεπισκοπή προχώρησε στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας της με στόχο τα έσοδα να πηγαίνουν προς ενίσχυση των ιδρυμάτων και του υπόλοιπου προνοιακού της έργου.
Ενδεικτικά αναφέρεται το σχέδιο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου επιφανείας 3.500 στρεμμάτων σε έκταση της Μονής Πεντέλης 25.000 στρεμμάτων.
Στην περιουσία της Εκκλησίας περιλαμβάνονται και πολυώροφα κτίρια ή συγκροτήματα γραφείων που τα μισθώνει σε ξενοδοχεία, υπουργεία, καταστήματα, γραφεία, πάρκινγκ, τουριστικές εγκαταστάσεις. Δεν λείπουν επίσης οι μεζονέτες σε περιοχές μεγάλης αντικειμενικής αξίας όπως η Κηφισιά και η Βουλιαγμένη.
Την τελευταία τριετία, ωστόσο, δεκάδες από τα παραπάνω ακίνητα της Εκκλησίας παραμένουν ξενοίκιαστα και τα έσοδα στο κεντρικό παγκάρι μειώνονται. Τα έσοδα από τα ενοίκια το 2010 ήταν 9.177.841 ευρώ ενώ τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν τα 12,5 εκατ. Ενα από τα μεγαλύτερα ακίνητά της (7.000 τ.μ.) που παραμένει ξενοίκιαστο 5 χρόνια τώρα είναι στην οδό Μητροπόλεως 15, εκεί όπου στεγαζόταν έως το 2006 το υπουργείο Παιδείας και στο ταμείο της Εκκλησίας έμπαιναν 791.592 ευρώ τον χρόνο.
Στα σχέδιά της είναι επίσης η αξιοποίηση των 123 ακινήτων της που είναι δεσμευμένα από το Δημόσιο επί χρόνια. Η Εκκλησία δεν έχει αποζημιωθεί για τα ακίνητα αυτά, αλλά δεν μπορεί και να τα αξιοποιήσει.
Ο αρχιεπίσκοπος συνοδεύεται από τον πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ), Μητροπολίτη Ελασσόνος Βασίλειο και τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμιώτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Xαιρώνεια:Όχι μόνο δεν σταμάτησαν στο σήμα για έλεγχο, αλλά έφυγαν πυροβολώντας...



Το περιστατικό έγινε νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή ανάμεσα στο Ακόντιο και Προσήλιο στη Χαιρώνεια Βοιωτίας...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς θεώρησαν ύποπτο ένα αυτοκίνητο μάρκας Rover στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα ένας από τους επιβαίνοντες πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το αυτοκίνητο και λίγα χιλιόμετρα παρακάτω κατάφεραν σε συνεργασία με άλλο περιπολικό να τους εγκλωβίσουν και να ακινητοποιήσουν το όχημα. Οι 4 επιβαίνοντες, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν Πακιστανοί, διέφυγαν τρέχοντας εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο.
Μέσα στο Rover οι αστυνομικοί βρήκαν μετασχηματιστές και άλλα κλοπιμαία τα οποία είχαν αφαιρέσει από αντλιοστάσια γεωτρήσεων της περιοχής.
Οι άνδρες της Ασφάλειας γνωρίζουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και είναι θέμα χρόνου η σύλληψη των δραστών, αφού γίνονται εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή.
<<Οι Πακιστανοί και όλοι άλλοι Ασιάτες που έχουμε εδώ στη Βοιωτία έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα της περιοχής. Καταστρέφουν τις γεωτρήσεις και δεν μπορούμε να ποτίσουμε τα χωράφια μας. Το κόστος των μετασχηματιστών είναι πολύ μεγάλο. Να είναι καλά αυτοί οι "γραβατάκηδες" που τους φέρνουν στην Ελλάδα δίνοντας πολιτικό άσυλο για να καταστρέφουν τις περιουσίες μας και τη χώρα μας>> έλεγε αγανακτισμένος αγρότης της περιοχής στο LamiaReport.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ουρές για ... σιτάρι και ζάχαρη , μετά την κωμική εμφάνιση Ρόβλια στον Χατζηνικολάου!


Αν το πρωί τρέχουν όλοι πατείς με - πατώς σε    στα σούπερ μάρκετ να αγοράζουν...  λάδι και ζάχαρη , θα οφείλεται στον  απίθανο υφυπουργό Ρόβλια .

Στη εκπομπή "Πρόσωπο με πρόσωπο " του Χατζηνικολάου, θέλοντας να πείσει ότι δεν πρόκειται να γίνει χρεοκοπία, προκάλεσε το αντίθετο.

Το βασικό , όπως είπε, είναι ότι...
δεν θάχουμε την αυτάρκεια να αγοράσουμε ζάχαρη και σιτάρι!
 Και για να το τονίσει το πράγμα , πρόσθεσε: " Δεν λέω βέβαια για το πετρέλαιο!".

Έφερε προς στιγμήν  μέχρι και πανικό, λέγοντας  τι θα πάθουμε αν γίνει χρεοκοπία. Συνειδητοποιούσες όμως πόσο κωμικά ήταν αυτά που έλεγε και  ησύχαζες ή έβαζες τα γέλια!

 Έπρεπε να φτάσουμε στο " και πέντε" της χρεοκοπίας για να γνωρίσουμε τον υφυπουργό με το μεγαλύτερο τίτλο, σε μάκρος δηλαδή, τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τον Ντίνο Ρόβλια.

Κύριε Ρόβλια, έχουμε κάνει τα κουμάντα. Αν δεν υπάρχει ζάχαρη, θα πάρουμε . .. ζαχαρίνες. Και δεν τρώμε ψωμί , κάνουμε δίαιτα. Αρα δεν μας ενδιαφέρει αν θα υπάρχουν αυτά τα προϊόντα. Αν και θα έπρεπε η κυβέρνησή σας να έχει αποθέματα των δύο αυτών πραγματικά βασικά ειδών.

Το μόνο που μας ενδιαφέρει  είναι   να μην υπάρχουν ΅προϊόντα " σαν εσάς και άλλους πολλούς ομοίους!

Πέρα από από το γεγονός , ότι δεν θάχουμε ζάχαρη ούτε για καφέ, είπε  ότι ο αρχιπρωθυπουργός Ράιχενμπαχ ... αγαπάει την Ελλάδα, με τον Γ. Δελαστίκ να τον παρομοιάζει  στη συνέχεια,  με τον Αρτέμη Μάτσα!
http://viotiashop.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΠΕ: Διακομματικό προεδρείο, πρόεδρος ο Σγουρός


Ολοκληρώθηκαν  οι εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την νέα εκτελεστική επιτροπή. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr:

Πρόεδρος εκλέγεται ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός (23-2 λευκά), προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ.
Α' αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας (23-2 λευκά), προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ.
Β' αντιπρόεδρος εκλέγεται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός (23-2 λευκά), προερχόμενος από ΝΔ.
Γραμματέας εκλέγεται ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας (20-4 λευκά και 1 άκυρο), προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ.
Ταμίας εκλέγεται ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης (22-2 λευκά και 1 άκυρο), προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ.
Στην εκτελεστική επιτροπή εκλέγονται επίσης με 20 ψήφους ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο Νάσος Γιακαλής ((ΠΑΣΟΚ), με 22 ψήφους ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής (ΝΔ) και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης (ΝΔ) και με 20 ψήφους ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Νίκος Γαλανός (ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες).
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα λευκά είναι η ψήφος του περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Ελλάδας Νίκου Καραθανασόπουλου (ΚΚΕ), καθώς και εκείνη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ με τα… 94 παιδιά, τις 39 γυναίκες και ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ



O ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ με τα… 94 παιδιά, τις 39 γυναίκες και ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΕίναι η μεγαλύτερη οικογένεια στον κόσμο στην Ινδία, αλλά θα δούμε παρακάτω τι θα γινόταν αν ζούσε στην Ελλάδα, που δεν θέλουμε να γίνει Ινδία….
Ο κύριος στο κέντρο είναι ο Ινδός Ziona Chana στο μακρινό Μιζουράμ και έχει 39 γυναίκες, 94 παιδιά, ενώ φιλοξενεί και 14 νύφες με τα 33 εγγόνια του!
Για να τραφούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τους εξασφαλίσει 30 κοτόπουλα, 100 κιλά πατάτες και 100 κιλά ρύζι για κάθε γεύμα!
Για να τρώνε έχει μια μικρή φάρμα αλλά και λαχανόκηπο δίπλα στο σπίτι για να καλλιεργούν τα λαχανικά τους. Πρέπει νάχει και 10 δικά του ντελίβερι να πηγαινοέρχεται.
Μένουν σε μια 4όροφη πολυκατοικία με 100 δωμάτια που έχει χτίσει ο ίδιος.
Ο κ. Ziona όμως δεν έχει πρόβλημα και δηλώνει τυχερός:
«Νιώθω ευλογημένος! Ο Θεός μου έδωσε πολλούς ανθρώπους για να προσέχω, είμαι ένας τυχερός άντρας που έχω 39 γυναίκες και τη μεγαλύτερη οικογένεια στον κόσμο».
Τώρα να πούμε και τι θα γινόταν αν ζούσε στην Ελλάδα:
1. Μόνο τον ΦΠΑ 23% στα κοτόπουλα να πλήρωνε θα είχε φαληρίσει
2. Από σούπερ πολύτεκνος θα γινόταν το πολύ τρίτεκνος από την πείνα
3. Θα ήταν η χαρά του Βενιζέλου. Μόνο από την 4όροφη πολυκατοικία με 100 δωμάτια , θα του σβούριζαν οι έκτακτες εισφορές ακινήτων και θα βούταγε από τον 100ο όροφο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε σε τρία λεπτά όλη την αλήθεια για τον πρίγκηπα ΓΑΠ


Δείτε σε τρία λεπτά όλη την αλήθεια για τον πρίγκηπα των ιθαγενών..
Η Κατερίνα Ακριβοπούλου σήμερα σε τρία λεπτά τα είπε όλα.

Ένα βίντεο που αξίζει να το δείτε όλοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βενιζέλος: Με 180 βουλευτές η νέα συμφωνία των Βρυξελλών


Θέμα αυξημένης πλειοψηφίας 180 βουλευτών για τη νέα δανειακή σύμβαση που θα συνάψει η κυβέρνηση με την Ευρώπη και το ΔΝΤ έθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται.
Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει ζήτημα αυξημένης πλειοψηφίας για την έγκριση της συμφωνίας που θα καταλήξουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης, η οποία ως εκ τούτου, θα πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 180 βουλευτές, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:
«Ενημέρωσα, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».
Εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει ότι η συμφωνία με τις Βρυξέλλες πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, τότε ή θα υπάρξει ευρεία συναίνεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, είτε, σε αντίθεση περίπτωση, θα ανοίξει ο δρόμος των εκλογών.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος διέψευσε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις που την αφορούν, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας «παίζει κεντρικό ρόλο στην ομάδα που διαχειρίζεται όλα τα θέματα που αφορούν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους»
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπεγράφη Μνημόνιο Ελλάδας-Κίνας και τέσσερις συνεργασίες 537 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη  Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που αφορά στους τομείς των υποδομών της βιομηχανίας και των κατασκευών μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhong Shan.

Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο επιχειρηματικού δείπνου που διοργάνωσε το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ και στη συνέχεια υπεγράφησαν και 4 επιχειρηματικές συμφωνίες συνολικού ύψους 537 εκατ. ευρώ.
Από το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται στην Αθήνα, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη, και ο κ. Jia Qinglin, πρόεδρος της Κινεζικής Γερουσίας και τέταρτος στην πολιτική ιεραρχία, επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής.
Οι επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών εταιρειών που υπεγράφησαν είναι οι ακόλουθες: Ανάμεσα στην εταιρεία μαρμάρων Aghia Marina Marble και την Xibang Builiding Stone Development Ltd, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στη Sky Solar και τη Mesogeos S.A. για την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 100 MW, ύψους 33 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στη Forthnet και τη Huawei Technologies Ltd, ύψους 3 εκατ. ευρώ, και ανάμεσα στη Zhejiang International Trade Group Wenzhou Ltd και την Τσελεπός Οινοποιητική Α.Ε. ύψους 840.000 ευρώ.
Αύριο θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών και κινεζικών εταιρειών.
Σημειώνεται ότι η κινεζική αποστολή απαρτίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη 20 εταιρειών του τραπεζικού κλάδου, καθώς και του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της υαλουργίας, του real estate, της ζυθοποιίας, της τσιμεντοβιομηχανίας κ.α.
Ο διπλασιασμός του διμερούς εμπορίου ώστε να φτάσει τα 8 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη πενταετία είναι ο στόχος των δύο χωρών, όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές στο επιχειρηματικό δείπνο που διοργάνωσε το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ.
«Το ευρώ αποτελεί ένα σημαντικό υποστήριγμα για την ποικιλομορφία του αποθέματος του συναλλάγματος της Κίνας. Μια ευημερούσα και σταθερή Ευρώπη διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο για τη σταθερότητα και ανάπτυξη του κόσμου και συμβάλει στην υγιή σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Κίνας» ανέφερε ο κ. Jia Qinglin, πρόεδρος της Κινεζικής Γερουσίας και τέταρτος στην πολιτική ιεραρχία και επικεφαλής της 40μελούς επιχειρηματικής αποστολής.

 Ο ίδιος σημείωσε ότι η Κίνα υποστηρίζει το πακέτο μέτρων σταθεροποίησης της ΕΕ της ΕκΤ και του ΔΝΤ και τόνιζε ότι με ουσιαστικές πράξεις η Κίνα κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει τις Ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν τη κρίση. «Είναι ο μακροπρόθεσμος επενδυτής της Ευρωπαϊκής αγοράς κρατικών ομολόγων και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει. Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρει ο Ελληνικός λαός να ξεπεράσει την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 Σε ότι αφορά στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, είπε ότι το 2010 το διμερές εμπόριο ανήλθε σε 4,35 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση της τάξης του 18,4% από το 2009. Οι ελληνικές επενδύσεις στην Κίνα ανέρχονται σε 100 εκατ. δολάρια και οι κινεζικές στην Ελλάδα σε 500 εκατ. δολάρια.
 Ταυτόχρονα σημείωσε ότι θα ενθαρρυνθούν τα κινεζικά φορτηγά πλοία να πλέουν σε ελληνικά λιμάνια και οι κινεζικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στα έργα οικοδόμησης ελληνικών λιμένων, ενώ θα αυξηθεί και η χρηματοδότηση στον τομέα της ναυτιλίας. Υπενθύμισε τέλος ότι ο εμπορικός ναυτιλιακός στόλος μεταφέρει το 60% του εισαγόμενου πετρελαίου της Κίνας.
 Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του ότι οι σχέσεις των δυο χωρών έχει περάσει προ πολλού την παιδική ηλικία και μάλιστα μέσα από αυτές τις συναντήσεις έχουν προκύψει και νέες συνεργασίες όπως οι εξαγωγές στην Κίνα σε κρασί και λάδι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Βαγγέλης Κούρτογλου την Πέμπτη στην Αστραδενή



Η μουσική σκηνή της Αστραδενής την Πέμπτη 27/10 φιλοξενεί τον κιθαρίστα Βαγγέλη Κούρτογλου. Θα μας ερμηνεύσει διασκευές από τον χώρο της έντεχνης ελληνικής σκηνής ...και όχι μόνο.
Οι διασκευές του Βαγγέλη και γενικότερα το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει έχει διαμορφωθεί από τον ίδιο, ειδικά για την Αστραδενή.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 στις 22:00

Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλέφωνο για κρατήσεις: 22611 00920
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση μεταγραφών για Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας


Επέκταση κατά δύο εβδομάδες

Άλλες δύο εβδομάδες θα έχουν περιθώριο να κάνουν τις μεταγραφές που επιθυμούν οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας.

Μετά από σχετικό αίτημα των ομάδων η ΕΠΟ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της έδωσε προθεσμία άλλων δύο εβδομάδων για να ενισχύσουν το ρόστερ τους οι δύο ομάδες, οι οποίες βάσει της απόφασης της Σούπερ Λίγκας θα αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, ο Λεβαδειακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για το ζήτημα:

«Στο σημερινό ΔΣ της ΕΠΟ επικυρώθηκε η απόφαση του ΔΣ της Super League για την άνοδο του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ και της Δόξας Δράμας στη Super League.
Παράλληλα, δόθηκε και στις δύο ομάδες χρονικό περιθώριο μέχρι 7 Νοεμβρίου 2011 για να πραγματοποιήσουν μεταγραφές, προκειμένου να συμπληρώσουν τα ρόστερ τους».

Πηγή: sportfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι συνεπάγεται «κούρεμα» 60% για τους Έλληνες


Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό και συγκροτημένο stress test, που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ολοκληρώθηκε προ δύο εβδομάδων και αφορά 48 τράπεζες της Ευρωζώνης και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε αυτές στην περίπτωση haircut, που αναφέρονται ως δεδομένα για τις προβληματικές χώρες, με πρώτη την Ελλάδα.

Τι συνεπάγεται «κούρεμα» 60% για τους Έλληνες

Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Το αποκαλύπτουμε σήμερα, με την βεβαιότητα ότι αυτό το τεστ, αποτελεί τον οδηγό για τις αποφάσεις και τις επιλογές που γίνονται τόσο στο Συμβούλιο Κορυφής της Κυριακής όσο και στο επόμενο της Τετάρτης..
Τα όρια του συστήματος
Στο stress test αυτό τα δεδομένα που τίθενται είναι απολύτως συγκεκριμένα . Ο δείκτης Tier 1, επάρκειας κεφαλαίων των τραπεζών τίθεται στο 7%, λιγότερο δηλαδή από το 9%, που ζητείται από την ΕΚΤ και την Κομισιόν.
Στο επίπεδο των Haircut οι υπολογισμοί είναι ως εξής : Ελλάδα 60% , Πορτογαλία 27%, Ιταλία 4%, Ιρλανδία 8%, Ισπανία 4%.
Κρίνοντας από την επιμονή της Γερμανίας για την ελληνική διαγραφή χρεών, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το στρατηγικό πλάνο του άξονα και ειδικά του Βερολίνου παρακολουθεί τα αποτελέσματα και τα δεδομένα του συγκεκριμένου τεστ αντοχής των τραπεζών της ευρωζώνης.
Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που τέθηκαν, οι κύριες τράπεζες της ευρωζώνης θα χρειασθούν περίπου 96δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους, εφόσον έχουμε «κούρεμα» στις προβληματικές χώρες στο επίπεδο που προαναφέρεται.
Οι Ελληνικές τράπεζες
Σχετικά τώρα με την προοπτική των ελληνικών τραπεζών και τις αναγκαίες ανακεφαλαιοποιήσεις τους , μετά το haircut του 60%, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής από πλευράς κεφαλαίων και περάσματος των μετοχών τους στην διαχείριση της Ευρώπης και του EFSF, που θα δώσει τα κεφάλαια.
- Εθνική , 6,7δισ. ευρώ (72,39% )
- Eurobank 6,3 δισ. ευρώ (93,17 %)
- Αγροτική 5,6 δισ. ευρώ (94,29 %)
- Πειραιώς 5,5 δισ. ευρώ (93,62%)
- Alpha Bank 3,1 δισ. ευρώ (80,32%)
- Marfin Bank 2,5 δισ. ευρώ (80,40%)
Εφόσον οι τελικές αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής καταλήξουν, όπως όλα δείχνουν σε διαγραφή μέρους του χρέους ( αφού εξαιρούνται τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, τα κεφάλαια του Μνημονίου και τα ομόλογα που υπερβαίνουν σε διάρκεια το 2020) κατά 55-60%, οι ελληνικές τράπεζες, θα έχουν περιθώρια μερικών μηνών, για να βρουν τα κεφάλαια αυτά που απαιτούνται, διαφορετικά θα περάσουν σε ευρωπαϊκό και όχι σε κρατικό έλεγχο, όπως συνήθως υποστηρίζεται.
Οι διοικήσεις και οι μέτοχοι τους μεγάλοι και μικροί, θα αποτελέσουν παρελθόν και για τον λόγο αυτό, υπάρχουν συντονισμένες αντιδράσεις για το νέο PSI, σε αντίθεση με εκείνο του Ιουλίου, που το άντεχαν οι Έλληνες τραπεζίτες.
Η απώλεια ελέγχου
Μαζί με τους μετόχους θα χαθούν και οι κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες , ύψους περίπου 110 δισ. ευρώ, που οι κυβερνήσεις Καραμανλή και στη συνέχεια Παπανδρέου , αποφάσισαν από το 2008 και μετά για την στήριξη τους.
Οι Έλληνες τραπεζίτες και μέτοχοι δείχνουν ότι χάνουν συλλήβδην το «τραίνο» της διατήρησης των τραπεζών τους , μετά από μια 15ετια ανέλπιστων τζίρων και κερδών , έχοντας παρασύρει επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε υπερβολικό δανεισμό, με τοκογλυφικά επιτόκια. Επίσης έχοντας χάσει μια κρίσιμη διετία , όπου θα μπορούσαν να συγχωνευθούν και να αναζητήσουν διεθνείς εταίρους, τώρα μοιάζουν μάλλον χωρίς ελπίδα, με τις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών να έχουν καταρρεύσει και τα δεδομένα της ευρωζώνης, σε μια ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα , να τελειώνει τη Διοίκηση τους.
Υπάρχει φυσικά και μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που ήδη σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο προβάλλεται. Ταιριάζει άλλωστε και με τους όρους της αγοράς. Οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών, να επανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες τους από ίδια κεφάλαια. Από μέρος δηλαδή της περιουσίας και των υπερκερδών που απέκτησαν τις προηγούμενες δεκαετίες, κάτι όμως που ούτε καν συζητείται στους τραπεζικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας.
Τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Κρίσιμο ζήτημα , που δημιουργείται με τα νέα δεδομένα είναι όχι τόσο οι μισθοί και οι συντάξεις, που θα κατέρρεαν και χωρίς το σχετικό αυτό haircut, αφού μάλιστα δεν δείχνει ότι θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός, αλλά τα επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, που αν περάσουν σε ευρωπαϊκό έλεγχο , σημαίνοντα ρόλο για την εξέλιξη τους θα έχουν οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες των ΑΑΑ και ειδικά το Βερολίνο.
Με δεδομένο ότι τα περισσότερα στεγαστικά ή τα επιχειρηματικά δάνεια , εξαιτίας της ύφεσης που θα βαθύνει , των Μνημονίων , των φόρων και του Πολυνομοσχεδίου, θα βρεθούν στα «κόκκινα», η ιδιωτική οικονομία της χώρας , παράλληλα με τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές, θα βρεθούν υπό ξένο έλεγχο.
Στην ίδια κατάσταση θα βρεθούν και οι καθεστωτικές επιχειρήσεις μίντια , οι διαφημιστικές και όλος ο κύκλος των υπηρεσιών, που είναι και ο μοναδικός που αναπτύχθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα.
Ασφαλείς οι καταθέσεις
Για τις καταθέσεις υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι θα είναι ασφαλείς. Άλλωστε υπάρχει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών των Ιούλιο για εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ (ανά καταθέτη και ανά τράπεζα) μέχρι το 2015, μέσω του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ ), ενώ σε περίπτωση περαιτέρω αναδιάρθρωσης ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (EFSF) θα κληθεί να στηρίξει τις τράπεζες που θα υποστούν τις απώλειες από το haircut.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα......


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 25 Οκτωβρίου....

Γεγονoτα
1822: Αρχίζει η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τους Ομέρ Βρυώνη και Κιουταχή.

1875: Το περίφημο Κοντσέρτο αρ. 1 για πιάνο και ορχήστρα του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι κάνει πρεμιέρα στη Βοστόνη.

1917: Οι Μπολσεβίκοι επαναστάτες καταλαμβάνουν τα Χειμερινά Ανάκτορα της Πετρούπολης. (Οκτωβριανή Επανάσταση)

1922: Η ανακριτική επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο, παραπέμπει με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας στο στρατοδικείο στρατιωτικούς και πολιτικούς, ως υπευθύνους για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

1936: Ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσολίνι δημιουργούν τον Άξονα Βερολίνου - Ρώμης.

1959: Σέντρα στο πρώτο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Γεννησεις
1864: Τζον Φράνσις Ντοτζ, αμερικανός πρωτοπόρος της αυτοκίνησης, που κατασκεύασε το πρώτο μεταλλικό αυτοκίνητο. [θαν. 14/1/1920]

1881: Πάμπλο Πικάσο, ισπανός ζωγράφος. [θαν. 8/4/1973]

1939: Νίκος Νικολαϊδης, σκηνοθέτης του κινηματογράφου και συγγραφέας. [θαν. 5/9/2007]

Θανατοι
1647: Εβαντζελίστα Τοριτσέλι, ιταλός φυσικός και μαθηματικός, που εφηύρε, μεταξύ άλλων, το βαρόμετρο. [γεν. 15/10/1608]

1973: Αμπέμπε Μπικίλα, αιθίοπας θρύλος του μαραθωνίου, χρυσός Ολυμπιονίκης το 1960 και το 1964. [γεν. 7/8/1932]

1980: Νάσος Μπότσης, εκδότης και ιδιοκτήτης των εφημερίδων «Ακρόπολη» και «Απογευματινή». [γεν. 1910]


Διαβάστε Περισσότερα »

Βάλτε όλοι τη γαλανόλευκη στο μπαλκόνι...Ισως η τελευταία φορά που θά μαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ


Αυτή η επέτειος ίσως να είναι και η τελευταία που θα κρεμάσουμε τις σημαίες στα μπαλκόνια μας σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.Ας κάνουμε όλοι την ύστατη διαμαρτυρία στο ξεπούλημα της Ελλάδας και ας γεμίσουμε όλα τα σπίτια με τη Γαλανόλευκη!Τουλάχιστον να δείξουμε ότι ο Έλληνας αντιστέκεται "μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός του"..Ίσως του χρόνου να είμαστε ....news24gr.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ