Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Φωτογραφίες απο την παρέλαση στη Θήβα


Με την απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης έγινε η παρέλαση στη ΘΗΒΑ.
Παρόντος του Δήμαρχου Θήβας κ.ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του δημοτικού συμβουλίου φορέων του στρατού της εκκλησίας και χιλιάδων κόσμου, διεξήχθη και φέτος η παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ στη Θήβα.
 Τα σχολεία της πόλης παρέλασαν μπροστά από τους επισήμους χωρείς να γυρίσουν το κεφάλι, απαξιώνοντας πλήρως την παρουσία τους. 
Ακόμη παρέλασαν στρατιωτική και αεροπορική αντιπροσωπία, καθώς και οι σύλλογοι Μικρασιατών Θήβας,  Σαρακατσαναίων Θήβας,  Ποντίων Θήβας.
Στο τέλος αφού αποχώρησαν οι επίσημοι παρέλασαν και μεγάλη ομάδα του ΠΑΜΕ και των Αγανακτισμένων Θήβας.
Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε Δεξίωση στο παλαιό Δημαρχείο Θήβας.






























Διαβάστε Περισσότερα »

Μπορίσοφ: «Οι Έλληνες θα πληρώνουν όσο ζούνε»

Μπόικο Μπορίσοφ, Βουλγαρία, συνέντευξη, πρωθυπουργός, κρίση, κούρεμα

Τα βασικά σημεία των γνωστών ερμηνειών της κρίσης χρέους της Ελλάδας και των επίκαιρων εξελίξεων στην ευρωζώνη, χρησιμοποιεί ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κ. Μπόικο Μπορίσοφ για  να «απολογηθεί» στην κοινή γνώμη της χώρας του για την πολιτική ακραίας λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του.
Ως βήμα για να εξηγήσει ο πρόεδρος του κυβερνώντας κόμματος, γιατί η μεγάλη πλειονότητα των Βούλγαρων πρέπει να αισθάνεται ευτυχής για το πάγωμα των αποδοχών από την ανάληψη της εξουσίας αλλά και ως το τέλος της διακυβέρνησης του, ο κ. Μπορίσοφ χρησιμοποίησε αυτή τη φορά το τηλεοπτικό κανάλι "Νόβα Τελεβίζιγια" (Νέα Τηλεόραση).
Κατά τη συνέντευξη "εφ'όλης της ύλης", ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος προσπάθησε εκ νέου να πείσει τους κατοίκους της φτωχότερης χώρας της Ευρώπης, ότι πρέπει να ξεχάσουν τις άδειες τσέπες τους και την αδιάκοπη απεγνωσμένη μάχη επιβίωσης που δίνουν, κυριολεκτικά, κάθε μέρα τα τελευταία δύο χρόνια, ώστε να ανανεώσουν, αμέριμνοι, την εμπιστοσύνη στους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος στο δεύτερο γύρο των προεδρικών και των δημοτικών εκλογών στη Βουλγαρία την ερχόμενη Κυριακή, 30 Οκτωβρίου.
Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, οι σημερινοί Βούλγαροι πρέπει να συνεχίζουν να δείχνουν κατανόηση για την "ανάγκη" να θυσιάζουν κάθε ελπίδα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου τους στο ορατό μέλλον στο βωμό της δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ώστε να αποτρέψουν το βύθισμα της πατρίδας τους στη δίνη της οικονομικής κρίσης που σαρώνει την Ευρώπη, κατά την άποψη του.
Σε απάντηση της ερώτησης του παρουσιαστή της "Νέας Τηλεόρασης" γιατί ο κ. Μπορίσοφ προγραμματίζει να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Βουλγαρίας στο 2012 μέχρι το επίπεδο του 1,3 % του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) αφού με το περιθώριο μέχρι το 3 % του ΑΕΠ, που συνιστούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ, η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσπαθήσει να ελαφρύνει κάπως την ανυπόφορη κατάσταση, τουλάχιστον των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Μπορίσοφ μεταχειρίστηκε και πάλι την απειλή της κρίσης.
Και παρομοίως σε αρκετές άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, επιχείρησε να "δικαιολογήσει" τους ισχυρισμούς του με το "αρνητικό παράδειγμα' της Ελλάδας.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα, όταν ο παρουσιαστής ρώτησε τον κ. Μπορισόφ, γιατί οι Έλληνες ζούνε καλύτερα από τους Βούλγαρους μέχρι σήμερα, παρά τη σκληρή δοκιμασία της κρίσης χρέους;, απάντησε: "Ποιος ζει καλύτερα; Εκείνοι έβαλαν φωτιά στην Πολιτεία τους, βρε άνθρωπε μου. Άντε να πάει κανείς στην Ελλάδα σήμερα: δεν ξέρει αν θα μπορέσει να κάτσει, ούτε να απογειωθεί. Έβαλαν φωτιά στις πόλεις τους...Γι'αυτό θα πληρώνουν όσο ζούνε. Και τώρα η σωτήρια λύση τους είναι να πουλήσουν όλα τα υπάρχοντα τους. Όλα, ότι έχουν και δεν έχουν, πρέπει να τα πουλήσουν για να πληρώσουν τα χρέη τους".
Συνεπώς, οι Βούλγαροι θα πρέπει να σφίξουν τα ζωνάρια τους ως την τελευταία τρύπα και εντός του 2012, ερωτήθηκε ο κ. Μπορισόφ.
"Μα και φυσικά", απάντησε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, καταφεύγοντας σε λεπτομερείς εξηγήσεις για τα μεγάλα, κατά τον ίδιο, έξοδα του Δημοσίου για εξυπηρέτηση ομολογιακών δανείων, για οπλικά προγράμματα κ.α. παρόμοια στα επόμενα δύο χρόνια. Έξοδα, η ευθύνη για τα οποία ανήκει στις προηγούμενες και όχι στη σημερινή κυβέρνηση της Βουλγαρίας, όπως δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ο κ. Μπορίσοφ
Υπάρχει, άραγε, ελπίδα, ότι κάποια μέρα οι Βούλγαροι θα διαισθανθούν κάποιο έμπρακτο αποτέλεσμα του σημερινού υστερήματος τους υπό τη μορφή της βελτίωσης της ζωής τους, ερωτήθηκε στη συνέχεια, για να απαντήσει:
"Οι επόμενες γενιές θα πούνε "Ευχαριστώ, Μπόικο, ότι έκανες οικονομία και δεν άφησες να σπαταλήσουν το χρήμα, ώστε να ζούμε εμείς σήμερα σε μεσαία ευρωπαϊκή χώρα. Είμαι πεπεισμένος γι'αυτό" .
Στο μεταξύ ο σημερινός Τύπος δίνει στο μεταξύ ευρεία δημοσιότητα, στα παράπονα του Μπόικο Μπορισόφ, μετά το τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών , ότι η Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δίνουν προσοχή στις "πειθαρχιμένες χώρες της ΕΕ" ενώ "για ανεξήγητους λόγους όλοι, από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη έσπευσαν (σ.σ. να βοηθήσουν ) την Ελλάδα", όπως είπε ο κ. Μπορίοφ στη σημερινή συνέντευξη του στη "Νέα Τηλεόραση",
"Μπορίσοφ: "Έλληνες, να παγώσετε τους μισθούς σας!" είναι ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος, υπό τον οποίο η εφημερίδα της Σόφιας "24 Ώρες" δημοσιεύει τη σύσταση του Βούλγαρου πρωθυπουργού "οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πρόβλημα χρέους και δημοσιονομικής πειθαρχίας να προχωρήσουν σε πάγωμα μισθών και συντάξεων, παρομοίως στη Βουλγαρίας", όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαναν παρέλαση με φέρετρο στη Φλώρινα βιντεο



Με ένα φέρετρο στους ώμους, φορώντας μαύρα και κρατώντας κεριά, φοιτητές από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, αλλά και νέοι, παρέλασαν μπροστά από τους επίσημους, ενώ παράλληλα έριξαν και φεϊγβολάν

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοφανείς παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα: Αυγά, ξύλο και απρόοπτα!


Η στιγμή της επίθεσης στον Χ.Μαγκούφη - ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr
Η στιγμή της επίθεσης στον Χ.Μαγκούφη - ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

Στην Τρίπολη, οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμαζαν και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά βουλευτών και του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Οι μαθητές την ώρα της παρέλασης κοίταζαν αλλού, όταν περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης, ο υπουργός Δικαιοσύνης φυγαδεύτηκε από αστυνομικούς για να μην πέσει στα χέρια διαδηλωτών (διαβάστε αναλυτικά τα όσα έγιναν)

Στη Λαμία, έβριζαν τους πολιτικούς μέχρι και οι μαθητές που έκαναν παρέλαση! Όταν περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων (δεν υπήρχε βουλευτής ή υπουργός) έστριβαν το κεφάλι αριστερά και κάποιοι απευθύνονταν στους επισήμους (διαβάστε περισσότερα και δείτε εδώ το βίντεο με τα όσα έγιναν)
Παρελαση γεμάτη επεισόδια και στη Λαμία - ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
Παρελαση γεμάτη επεισόδια και στη Λαμία - ΦΩΤΟ από lamiareport.gr

Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ.Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. (διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο εδώ)
Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στους επισήμους - ΦΩΤΟ από newskosmos.com
Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στους επισήμους - ΦΩΤΟ από newskosmos.com

Κλίμα έντασης επικρατεί και στην Πάτρα όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Ο κ.Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση. Οι πολιτικοί... φυγαδεύτηκαν, ενώ απλοί πολίτες κάθισαν στην εξέδρα των επισήμων. Τελικά παρέλασαν μόνο οι μαθητές και όχι ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας. (διαβάστε περισσότερα εδώ)



Στη Βέροια, αγανακτισμένοι πολίτες κατέλαβαν την εξέδρα των επισήμων και η παρέλαση ματαιώθηκε. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στις Σέρρες, ο κόσμος πέταξε αυγά και νερά στους πολιτικούς που βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στη Σύρο η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά τη ματαίωση που είχε ζητήσει, ο αρμόδιος περιφερειάρχης κ.Πουσσαίος. Στην εξέδρα των επισήμων, ανέβηκε ο μοναδικός εν ζωή αντιστασιακός του νησιού κ.Βαμβακάρης μαζί με μικρά παιδιά. Παρέλασαν κανονικά πρόσκοποι, σωματεία και μαθητές. Ο κόσμος κρατούσε πανό διαμαρτυρίας, αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Στο Μεσολόγγι, οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους. Στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε κανένας βουλευτής αλλά παρόλα αυτά οι αποδοκιμασίες στους γενικούς γραμματείς ήταν έντονες.

Στη Σάμο, οι μαθητές κρατούσαν πανό κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Δείτε βίντεο εδώ

Στο Βόλο η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε τελικά. Μία ομάδα 300 και πλέον ατόμων, απλοί άνθρωποι  αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με το που τελείωσε η δοξολογία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως ''έξω οι κλέφτες και οι λωποδύτες''. Δείτε το βίντεο του NewsIt και διαβάστε περισσότερα εδώ


Στην Χαλκίδα, μπορεί να μην εμφανίστηκαν πολιτικοί αλλά αυτό δεν ηρέμησε το πλήθος. Τη νύφη πλήρωσε ο  αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς. (διαβάστε περισσότερα εδώ και δείτε βίντεο)

Στη Λάρισα, ομάδα πολιτών ύψωσε πανό διαμαρτυρίας αλλά παρόλα αυτά η παρέλαση ξεκίνησε κανονικά. Οι μαθητές όταν φτάνουν στην εξέδρα των επισήμων γυρίζουν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση. Μάλιστα κάποιοι έκαναν χειρονομίες, όπως βλέπετε στη φωτογραφία που ακολουθεί...
Πολλοί μαθητές γύρισαν τα χέρια αντί για τα κεφάλια τους, στην εξέδρα των επισήμων - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πολλοί μαθητές γύρισαν τα χέρια αντί για τα κεφάλια τους, στην εξέδρα των επισήμων - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην Κέρκυρα, οι πολίτες έδιωξαν τους πολιτικούς, αλλά παραμένουν στο σημείο και ζητούν να γίνει η παρέλαση (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στο Ηράκλειο, οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους και στο τέλος ο κόσμος πέταξε αυγά στην εξέδρα των επισήμων. (διαβάστε αναλυτικά τα όσα έγιναν εδώ)



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμαρχος της Θήβας δάκρυσε...

Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο της Θήβας κύριο Σπύρο Νικολάου.  Στην παρέλαση τίμησε τα παιδιά, ήταν εκεί , γράφοντας στην καρέκλα του "ΑΠΩΝ".  Απών από όσα γίνονται, απών στην αδικία, απών στην κλεψιά, και κυρίως απών στο ξεπούλημα της Ελλάδας.  Δείτε φωτογραφίες του και θα ακολουθήσει βίντεο από τα γεγονότα της παρέλασης.  ΜΠΡΑΒΟ στο Δήμαρχό μας.
Κατά τη διάρκει της παρέλασης ήταν μόνος του μπροστά καταχειροκροτώντας τα παιδιά και τον στρατό μας, και ήταν καθόλη τη διάρκεια βουρκωμένος, και είμαστε σίγουροι τι περνούσε από το μυαλό του.  Περνούσε από το μυαλό του ότι αυτά τα νιάτα της Ελλάδας ξεπουλήσανε, αυτή τη σημαία προδώσανε που τα νιάτα την κρατάνε με τόσο περηφάνια, που οι προγόνοι μας έχυσαν το αίμα τους για αυτή. Αυτά όλα πρόδωσαν αυτά πούλησαν. Ντροπή τους, δεν έχουν αισθήματα για κανέναν, μόνο για τον εαυτό τους.
Πολύ λίγοι άνθρωποι είναι εξαίρεση από την εξουσία, και μπράβο τους.  Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο

Στις φωτογραφίες φαίνεται φανερά συγκινημένος!




Αποκλειστικό thiva-viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας η παρέλαση στη Λιβαδειά


Χωρίς την παρουσία βουλευτών, με τους μαθητές να στρέφουν τα κεφάλια αριστερά και διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα να υψώνουν κατά της κυβέρνησης πανό διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Λιβαδειά στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου η καθιερωμένη η παρέλαση.
Το πρωί στο Μητροπολιτικό ναό εψάλη δοξολογία και ακολούθησαν ο πανηγυρικός της ημέρας, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων.

































.tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι:Τον "δολοφόνο" που εγκατέλειψε τη γυναίκα στην άσφαλτο αναζητά η αστυνομία




Διερχόμενος οδηγός τηλεφώνησε στην αστυνομία στις 8.50΄ χθες το πρωί λέγοντας ότι είδε αιμόφυρτη γυναίκα πεσμένη μέσα σε δρόμο του οικισμού "Γκρίτζαλη" στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν νεκρή μια γυναίκα ηλικίας περίπου 40-50 ετών. Ύστερα από έρευνες που έγιναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μια 49χρονη, Αλβανικής καταγωγής, που διέμενε στον Αυλώνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  τα στοιχεία δείχνουν ότι η άτυχη 49χρονη χτυπήθηκε από φορτηγό και εγκαταλείφθηκε.

Ωστόσο οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σχηματαρίου ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ