Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συγκλονιστικό video! Cameraman πέφτει νεκρός on camera!



Μπροστά του, ο αστυνομικός πυροβολεί προς την πλευρά των υπόπτων. Μόνο που και η άλλη πλευρά κάνει το ίδιο… Μια σφαίρα πετυχαίνει τον εικονολήπτη. Εκείνος πέφτει, μαζί με την κάμερά του.

Το video της στιγμής που ο 46χρονος Τσέλσουν Ντουμίνγκους δέχεται τη μοιραία σφαίρα και χάνει τη ζωή του είναι πραγματικά σοκαριστικό. Ο cameraman του βραζιλιάνικου τηλεοπτικού δικτύου TV Bandeirantes έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας σε φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ο Ντουμίνγκους βρισκόταν στην επιχείρηση για να τραβήξει πλάνα από επιχείρηση του τάγματος ειδικών επιχειρήσεων (Bope) στη φαβέλα Αντάρες.Η σφαίρα που τον σκότωσε, τον χτύπησε στο στήθος. Δεν πέθανε ακαριαία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά στο δρόμο υπέκυψε.
Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ο Ντουμίνγκους, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο αλλά η σφαίρα ενός ισχυρού τουφεκιού το διαπέρασε.
Στην επιχείρηση της Bope στην φαβέλα Αντάρες, μια από τις βιαιότερες στην πόλη, σκοτώθηκαν τέσσερις φερόμενοι ως λαθρέμποροι ναρκωτικών και συνελήφθησαν οκτώ άτομα.
Οι αρχές διεξάγουν από το 2008 επιχειρήσεις “ειρήνευσης” στις φαβέλες της μεγαλούπολης εν όψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ το 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2016.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγγελία ΠΩΛΗΣΗΣ Πρωθυπουργού


Αγγελία ΠΩΛΗΣΗΣ ΠρωθυπουργούΑγγελία:
Πωλείται Πρωθυπουργός, ελάχιστα μεταχειρισμένος (2 χρόνια) λόγω αποχώρησης από το ευρώ.

1) Γλώσσα: Βασική Γλώσσα Αγγλικά (ομιλεί σπαστά Ελληνικά).
2) Ιδεολογία: Άνευ (ό,τι του σφυρίξεις κάνει).
3) Διαθέτει μουστάκι (κατάλληλος για δικτάτορας σε αραβικά κράτη).
Παραδίδεται, με Πλήρη Γκαρνταρόμπα κουστουμιών 2011, μαζί με τα παπούτσια + 1 κοινοβουλευτικό SET 153 τεμαχίων !!!
Μόνο σοβαρές προτάσεις !!!
Δεν σηκώνω αποκρύψεις !!!
 tsantiri.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Εσπευσμένα στην Ελλάδα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης


Ποιός είναι αυτός;Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνάτιου στο MEGA που μίλησε μαζί του, του επιβεβαίωσε πως...


 έρχεται εσπευσμένα στη χώρα μας για να συναντηθεί με Παπανδρέου και Σαμαρά, για θέματα όμως που αφορούν το ΔΝΤ.Σε ερώτησή του εαν του έγινε κάποια κρούση να αναλάβει ως πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μας καταντήσανε ΜΕΞΙΚΟ!!

Μας καταντήσανε ΜΕΞΙΚΟ!!Το πείραμα τού Μεξικού πού ξεκίνησε το 1980 πέτυχε και καλά κρατεί, ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΗΜΟ TO ΜΕΞΙΚΟ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ, τού δανείζουν συνέχεια!!!
Τι καλοί άνθρωποι ρε παιδί μου και αυτούς τούς σωζουνε οι Τραπεζίτες 30 χρόνια τώρα!!!! Ακριβώς όπως άρχισαν να κάνουν και σε μας!!! Όταν δεν μπορεί να πληρώσει το Μεξικό τα λήγοντα Κρατικά ομόλογα, αμέσως τού δανείζουν ξανά και ξανά και το «σώζουν»!!!
Μετά οι Κυβερνώντες εισπράττουν με βαρειά φορολογία τόν ιδρώτα τού Μεξικάνικου λαού για να πληρώσουν τούς τόκους!!! Σας θυμίζει μήπως κάτι αυτό;;Το 80-85% των Μεξικάνων ζούν στό όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας και όλα πάνε καλά για τούς Αμερικάνους πού ορίζουν τα πετρέλαια, τίς βιομηχανίες και την Κυβέρνηση τού Μεξικού!!!!!!!
Φαντασθείτε, μιά χώρα σαν το Μεξικό, με πετρέλαια, με Τουρισμό, κολλημένη δίπλα στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου τις ΗΠΑ, με δικό του νόμισμα, να μήν μπορεί να πάρει τα πάνω του 30 χρόνια τώρα!!! Φαντασθείτε τι θα πάθουμε εμείς με το ληστρικό Ευρώ!!! Το Μεξικό έβαλε μέσα το ΔΝΤ το 1980 και αυτό… ακόμη δέν λέει να φύγει!!
Παραμένει εκεί και πίνει το αίμα τών Hombreς εκεί στό ωραίο και φτηνό Mexico!!!! Φαντασθήτε τι θα απογίνουμε εμείς οι ξεβράκωτοι τσολιάδες, πού το χρέος μας είναι πολύ μεγαλύτερο απ’αυτό τού Μεξικού!!
Τώρα δε, με τον Τραπεζίτη Παπαδήμο, τον γαλουχημένο αυτόν άνθρωπο από τούς Διεθνείς τοκογλύφους δανειστές μας, ζήτω πού καήκαμε!!! Adios amigos!!!!
ΠΗΓΗ: ksipnistere


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο:Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την νεα Κυβέρνηση!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαμαράς....Ο πολιτικός που έχτιζε παλάτια στην άμμο...


ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ!
Έβγαλε όλη τη χολή του στο πρόσωπο του Παπανδρέου αλλά δεν προέβαλλε καμία αντίσταση στη Μέρκελ για τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.
Ο Σαμαράς αναδεικνύεται σε πρωταθλητή της κωλοτούμπας μια και στη κρίσιμη στιγμή έκανε εκείνα για τα οποία...




κατηγορούσε τον Παπανδρέου: Δεν διαπραγματεύθηκε και δέχθηκε υπάκουα τις εντολές Μερκοζί. Με τις τελευταίες ενέργειές του ο Σαμαράς φέρνει και σε δύσκολη θέση στυλοβάτες της εως τώρα σκληρής γραμμής όπως ο και φίλος του Φαήλος Κρανιδιώτης. Μέσα σε μια νύχτα ο Σαμαράς τίναξε στον αέρα ότι έχτιζε (στην άμμο) με συνέπεια τα τελευταία δύο χρόνια.

Ζούμε μια ημέρα όπου τα ονόματα της νέας κυβέρνησης και φυσικά του επικεφαλής της να είναι ακόμη στον αέρα και τα όσα ακούγονται είτε να απέχουν από την πραγματικότητα είτε να οφείλονται σε ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να επιβληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν με το όνομα του Λουκά Παπαδήμου να φιγουράρει πρώτο στη λίστα για τη θέση του πρωθυπουργού. Κάποιες εφημερίδες μάλιστα του έχουν κάνει ακόμη και υμνητικά δισέλιδα για το βιογραφικό του, πόσο τεχνοκράτης είναι, πόσο τον θέλουν οι αγορές και οι ξένοι ηγέτες και άλλα πολλά εγκωμιαστικά που στο κάτω κάτω θα κριθούν επί του πρακτέου.

Υπάρχουν, πάντως, ορισμένες φήμες που πρέπει να προσεχθούν από τη νικήτρια του πολιτικού μπρα ντε φερ, τη Νέα Δημοκρατία. Διότι όταν μπαίνουν από την αρχή προαπαιτούμενα και όροι το παιχνίδι δεν είναι και πολύ καθαρό.

Λέγεται λοιπόν τις τελευταίες ώρες ότι ο Λουκάς Παπαδήμος προκειμένου να αποδεχθεί τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης ζητά να αναλάβει ταυτόχρονα και το υπουργείο Οικονομικών γιατί δε θέλει με τίποτε τον Β. Βενιζέλο, ενώ προτείνει για βασικά του στηρίγματα τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη, και πρόεδρο στα ΕΛ.ΠΕ. (με τους 17 μισθούς των εργαζόμενων) Τάσο Γιαννίτση και τον πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων επί Σημίτη και νυν πρόεδρο της Εθνικής τράπεζας (βασική επιλογή του Γ. Παπανδρέου) τον κ. Βασίλη Ράπανο.

Με λίγα λόγια επιχειρείται να στηθεί μια τρόικα βασικών σημιτικών εξαπτέρυγων (Παπαδήμος-Γιαννίτσης-Ράπανος) οι οποίοι θα αναλάβουν τα ηνία της οικονομίας, τις κρίσιμες αυτές 100 ημέρες.

Ένας νυν σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, ένας συνάδελφός του στο υπουργικό συμβούλιο της περιόδου του Κ. Σημίτη, κι ένας άνθρωπος της αγοράς με πλάτες στο ΠΑΣΟΚ, προαλείφονται για το οικονομικό επιτελείο.

Και το ερώτημα είναι: Αφού επιχειρούν να αναβιώσουν το Σημιτισμό, γιατί δεν φέρνουν τον ίδιο τον Σημίτη να αναλάβει την προεδρία της κυβέρνησης για να τελειώνουμε; Τον θέλουν τα καθεστωτικά Media, τον θέλουν οι ξένοι δανειστές μας, ας τον φάμε κι εμείς ξανά στα μούτρα για να θυμηθούμε τις ένδοξες ημέρες της περιόδου 2000-2004.

Αυτό σίγουρα δεν παραπέμπει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
kourdistoportokali


Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα στην αγορά όπλων από τη Γερμανία!


"Λιγότερη περίθαλψη, αλλά η Ελλάδα ακόμη αγοράζει όπλα" είναι ο τίτλος της αγγλικής Independent.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Έλληνες είναι...
έξαλλοι για τη σπατάλη σε "άθικτα" όπλα, όταν το ένα πακέτο λιτότητας διαδέχεται το άλλο και οι ξένοι μας ζητούν συνεχώς περικοπές. 


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο: το μέγεθος της εξάρτησης των γερμανικών και γαλλικών οπλοβιομηχανιών από την Ελλάδα"


"Η Ελλάδα αγοράζει από τους Γερμανούς περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ορισμένοι Ελληνες θέλουν να μάθουν γιατί η Γαλλία και η Γερμανία απαιτούν περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή που επιτρέπουν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αγορά όπλων".


Αμείλικτοι είναι οι αριθμοί


Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος, βάσει ΑΕΠ, σε όλη την Ευρωπαική Ένωση


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Stockholm International Peace Research Institute, η χώρα μας ξόδεψε για αμυντικές δαπάνες 7,1 δις ευρώ το 2010, όταν το 2007 το ποσό ήταν 6,24 δισεκατομμύρια ευρώ


Μάλιστα από το σύνολο της "πίτας" των ελληνικών εξοπλισμών για το 2010, το 58% πήγε στη Γερμανία.






Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος πιθανότερος νέος πρωθυπουργός


Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες ισχυρή υποψηφιότητα για πρωθυπουργός στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας βάζει ο νομικός Νικηφόρος Διαμαντούρος, που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής στο Στρασβούργο.

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, του οποίου το όνομα παίζει δυνατά για να αναλάβει πρωθυπουργός στη μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, υπηρετεί εδώ και 8 χρόνια στο Στρασβούργο ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με αρμοδιότητα τη διερεύνηση καταγγελιών κακοδιοίκησης στα  όργανα και στους οργανισμούς της Ε.Ε.
Επιτυχημένος Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής
Ο κ. Διαμαντούρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942. Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Την τριετία 1995 - 1998 ήταν πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).
Από το 1998 έως το 2003 ήταν ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδας.
Από το 1993 είναι Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή εκλέχτηκε το 2003, διαδεχόμενος τον Φινλανδό Γιάκομπ Σέντερμαν, και έγινε ο δεύτερος μετά την ίδρυση του θεσμού με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ,  Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής,.
Το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεξέλεξε τον κ. Διαμαντούρο το 2005 για πενταετή θητεία, καθώς και στις 20 Ιανουαρίου 2010 για άλλα 4 χρόνια.
Το όνομα του κ. Διαμαντούρου ακούγεται για τη θέση του πρωθυπουργού στη μεταβατική κυβέρνηση με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μαζί με εκείνο του κ. Λουκά Παπαδήμου, για τον οποίο όμως υπάρχουν επιφυλάξεις λόγω του γεγονότος ότι είχε ταχθεί κατά του κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση


 
Εμπλοκή έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν δέχεται για πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμο λόγω των απαιτήσεων που πρόβαλε. Το γαλάζιο επιτελείο δεν δέχεται κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο ο οποίος θα επιλέξει το δικό του οικονομικό επιτελείο και θα έχει ορίζοντα εξαμήνου και πάντως μέχρι να κλείσει τις εκκρεμότητες που αφορούν την δανειακή συμφωνία και τα συνοδευτικά μέτρα.

Στο ίδιο πλαίσιο οι διαπραγματευτές της ΝΔ φέρονται να έχουν απορρίψει την δεύτερη πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέουν τον ευρωπαίο διαμεσολαβητή κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο. Παράλληλα ο κ. Σταύρος Δήμας διαψεύδει ότι έχει δεχθεί πρόταση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Πάντως, φαίνεται ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει για άλλο πρόσωπο και από τη ΝΔ εκφράζουν αισιοδοξία ότι μέχρι το βράδυ δεν αποκλείεται να έχει βρεθεί λύση.

Η ηγεσία της ΝΔ επιμένει ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι “ειδικού σκοπού και περιορισμένης διάρκειας” για αυτό και τίθεται ως προτεραιότητα να μην συμμετέχουν, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, πολιτικά πρόσωπα. Εξ ου και οι προτάσεις για αλλαγές προσώπων στα λεγόμενα "εκλογικά" υπουργεία, όπως είναι το Εσωτερικών, το Δικαοσύνης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει αντίδραση, καθώς θεωρείται ότι οι όροι που τίθενται από τον κ. Παπαδήμο είναι στο πλαίσιο ανεπίσημης συζήτησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλάματα στο F.B....Γιώργο μη φεύγεις...


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΓΑΠ
Την στιγμή που όλη σχεδόν η Ελλάδα έστελνε μηνύματα να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου απο την εξουσία, κάποιοι τελευταίοι των "Μοικανών", άφηναν μηνύματα στο λογαριασμό στο facebook που διατηρεί ο ΓΑΠ και τον παρακαλούσαν να μην παραδώσει την εξουσία στον Σαμαρά.. Δεν μας πιστέυετε;; Δείτε...




Διαβάστε Περισσότερα »

Μέθοδοι προπαγάνδας κατά των εθνών. Έχουν εφαρμοσθεί ήδη στην Ελλάδα;


  • Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης
ΥΠΤΓΟΣ εα – Διετέλεσε Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ)
και Στρατιωτικός Ακόλουθος (ΣΑ) ΤΕΛ ΑΒΙΒ, στην Ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ
H αποκάλυψη των μεθόδων και των τεχνικών της προπαγάνδας, η επί το πλέον εύηχο , των ψυχολογικών επιχειρήσεων σίγουρα εντυπωσιάζει άπαντες, ακόμη και ανθρώπων που έχουν....
μερική η αρκετή σχέση με το αντικείμενο. Ιδιαίτερα δε αν πρόκειται για χώρες μετρ του είδους, όπως συνήθως ήταν και είναι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, που έχουν ανάγκη των μεθόδων αυτών, αφενός για ¨αιτιολογήσουν¨ το καθεστώς που έχουν επιβάλλει στους λαούς, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες φυσικά και αφετέρου με σκοπό να υπονομεύσουν τα κράτη-αντιπάλους των και να διαβρώσουν το φρόνημα και τις ηθικές αξίες των κατοίκων των κρατών αυτών.
Βέβαια ψυχολογικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται και από τις Ένοπλες Δυνάμεις μιας χώρας, φυσικά κατά την περίοδο των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στους κατοίκους της αντίπαλης εμπόλεμης χώρας, για τον έλεγχο του φρονήματος και την μείωση της αντίστασης και της θέλησης για συνέχιση του αγώνα. Για αυτό τον λόγο παρατηρούμε ότι κατά την διάρκεια πολεμικών συρράξεων να βομβαρδίζονται «κατά λάθος» και άμαχοι.
Είδαμε πολλά τέτοια περιστατικά με αποκορύφωμα τους τελευταίους βομβαρδισμούς στην Λιβύη. Τελευταία είδε το φως της δημοσιότητας μία συνέντευξη ενός ειδικού πράκτορα, υπεύθυνου σε θέματα προπαγάνδας, της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Η συνέντευξη δόθηκε πριν 25 χρόνια, αλλά όπως θα δούμε παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε πολλά σημεία διαπιστώνουμε διάφορες ομοιότητες που έχουν σχέση με μας, με την πατρίδα και τα συμβαίνοντα γύρω μας σήμερα, ιδιαίτερα στη μεθοδολογία και τα εμφανή αποτελέσματα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο Yuri Alexandrovich Bezmenov, ήταν γιός υψηλόβαθμου σοβιετικού αξιωματικού και γεννήθηκε το 1939 στην Μόσχα.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Novosti Press, ως ειδικός πράκτορας στην KGB ,αλλά και στο Κεντρικό Κομμουνιστικό Συμβούλιο, τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης. Εκπαιδεύτηκε και η ειδικότητα του ήταν η προπαγάνδα.
Λόγω διαφωνίας του με το σοβιετικό καθεστώς, τον Φεβρουάριο του 1970 διέφυγε στη Δύση και μάλιστα από την Αθήνα όπου είχε έρθει ως τουρίστας. Μετά την παραχώρηση ασύλου από την πρεσβεία των ΗΠΑ, εγκαταστάθηκε μόνιμα στη χώρα αυτή,
Σε συνέντευξη που έδωσε το 1985, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφωτιστική ανάλυση των τεχνικών προπαγάνδας που εφάρμοζαν οι σοβιετικοί την εποχή που υπηρετούσε στην KGB. Τεχνικές που μέσα από την συνέντευξη, διαπιστώνουμε έκπληκτοι ότι ομοιάζουν καταπληκτικά ή ότι έχουν εφαρμοστεί κατά γράμμα και για την προετοιμασία της δικής μας κρίσης, που βιώνουμε όλοι μας σήμερα .
Σκοπός των Σοβιετικών, κατά τον πράκτορα Bezmenov, ήταν η οικονομική αποσταθεροποίηση των ΗΠΑ, του κυρίου αντιπάλου και μεγάλου εχθρού τότε της ΕΣΣΔ.
Το ενδιαφέρον όμως, όπως βγαίνει από συνειρμούς με την σημερινή κατάσταση στην χώρα μας , μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι παρόμοιες τακτικές και μεθοδεύσειςφαίνεται να εφήρμοσαν και στην περίπτωση της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, προφανώς κάποια άγνωστα, σκοτεινά και υπερεθνικά κέντρα αθέατης της παγκόσμιας εξουσίας.
Για να αντιληφθούμε περί τίνος πρόκειται παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης, αναφορικά με την τεχνική αυτή του ψυχολογικού πολέμου μέσω χειρισμού των συνειδήσεων, που οι Σοβιετικοί έχουν ονομάσει προπαγάνδα , όπως παρακάτω:
Η κύρια δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών καλύπτει μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, την οποία ονομάζουν ιδεολογική υπονόμευση.
· Βασικός στόχος της είναι ο ‘εχθρικός’ πληθυσμός να αλλάξει την αντίληψη που έχει για την πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό, ώστε κανείς να μην μπορεί να βγάλει λογικά συμπεράσματα για να προστατεύσει τον εαυτό του, τους δικούς του και την χώρα του
· Πρόκειται για μια πολύ αργή διαδικασία πλύσης εγκεφάλου η οποία χωρίζετε σε τέσσερα 4 στάδια :
Α. Το πρώτο από αυτά λέγεται ‘υπονόμευση του ηθικού’ και διαρκεί 15 με 20 χρόνια!! Αυτό θεωρήθηκε το ελάχιστο απαιτούμενο διάστημα για να εκπαιδευθεί μια τουλάχιστον γενιά νέων (μαθητών), ώστε να στραφεί εναντίον της επικρατούσας τοπικής νοοτροπίας και ιδεολογίας της πατρίδος.
Μετά την εν λόγω υπονόμευση, το άτομο δεν επηρεάζεται πλέον από την επαφή με γεγονότα, που αφορούν πραγματικές καταστάσεις. Καθίσταται ανίκανο να διακρίνει την πραγματική πληροφορία, έστω και μετά από καταιγισμό αυθεντικών
αποδείξεων και ντοκουμέντων, σε φωτογραφίες ή βίντεο!!! Κάτι μας θυμίζει και σε μας αυτή αργή διαδικασία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Β. Το 2ο στάδιο λέγεται ‘Αποσταθεροποίηση’ και διαρκεί 2 με 5 χρόνια. Εδώ ο στόχος είναι η Οικονομία, οι Διεθνείς Σχέσεις και τα Αμυντικά Συστήματα. Στο στάδιο αυτό, η αποσταθεροποίηση επέρχεται μέσα από την επιρροή και την επίδραση των Μαρξιστικών – Λενινιστικών θεωριών της τότε ΕΣΣΔ (εν προκειμένω αναφέρεται στις ΗΠΑ ως στόχο !), καθώς και διαφόρων ¨προοδευτικών¨ και προχωρημένων αντιλήψεων για πολλά και διάφορα θέματα. Εδώ η μνήμη μας είναι ισχυρότερη και θυμόμαστε πολλά που συνέβησαν στην χώρα μας τελευταίως.
Γ. Το 3ο στάδιο είναι η Κρίση η οποία επέρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. (αναφέρεται στις ΗΠΑ του 1985 όπου η κρίση επήλθε μέσα σε 6 μόλις εβδομάδες) ! Στην Ελλάδα, όλοι θυμόμαστε πλέον ότι η οικονομική κρίση επήλθε σε διάστημα λίγων μηνών , εντός του 2010.
Δ. Το 4ο στάδιο λέγεται ‘Εξομάλυνση’ με απροσδιόριστη διάρκεια,όπου επιβάλλονται δυσβάστακτα και καταδυναστευτικά μέτρα, με σκοπό την δήθεν επαναφορά στο κανονικό επίπεδο ποιότητας ζωής, αλλά με πραγματικό στόχο την απόλυτη οικονομική υποδούλωση της χώρας και των κατοίκων της. Έχετε καμιά αμφιβολία ότι το στάδιο αυτό μας αφορά, αφού το βιώνουμε και μάλιστα με δυσβάσταχτο και απαξιωτικό τρόπο, χάνοντας εκτός από την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας και την εθνική μας κυριαρχία, το χειρότερο όλων;
Έχει σημασία να παρατηρήσουμε ότι η συνέντευξη αυτή, αν και δίδεται πριν από 25 ολόκληρα χρόνια, μοιάζει να αναφέρεται σε καταστάσεις που βιώσαμε και βιώνουμε και εμείς και άλλες χώρες, τόσο στην Ευρώπη, όσο και αλλού στον κόσμο. Και φυσικά όταν η χώρα ολοκληρώσει το 3ο στάδιο, τότε το 4ο στάδιο φαίνεται αναπόφευκτο για την χώρα αυτή, και οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση της χώρας αυτής είναι τρομακτικά δύσκολες και πολλές φορές ανεπιτυχείς.
Επίσης ενδιαφέρον έχει στο τέλος της συνέντευξης, όπου ο πρώην πράκτορας επισημαίνει πως όλοι αυτοί οι φορείς των αριστερών ιδεολογιών στις ΗΠΑ, των ανθρωπιστικών ιδεών του πανεπιστημιακού κατεστημένου και οι ‘προστάτες’ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια τέτοια διαδικασία, καθίστανται ακούσια όργανα της υπονόμευσης, που αναφέρεται στο 1ο στάδιο, (έπαιξαν άθελα τους δηλαδή, το παιχνίδι των Σοβιετικών), με μοναδικό σκοπό από πλευράς του ‘επιτιθεμένου’ την αποσταθεροποίηση του κράτους αυτού, δηλαδή των ΗΠΑ. Σας θυμίζει τίποτε αυτό, σε σχέση με την στάση ορισμένων Ελληνικών κομμάτων ή φορέων ή Οργανώσεων, ή πνευματικών ταγών, σε παρόμοια θέματα τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας; Είναι προφανές ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα, ενθυμούμαστε γεγονότα πρόσφατα και παλαιότερα (π.χ. περίπτωση κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες κλπ.) και δεν θα ήθελα να γίνω αναλυτικότερος η πιο συγκεκριμένος.
Αν και ο επηρεασμός ενός αποσκιρτήσαντος κατασκόπου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος από τη χώρα που τον φιλοξένησε -με ότι αυτό συνεπάγεται-, μοναδική για μας σημασία έχει η μεγάλη ομοιότητα των λεγομένων του σε καταστάσεις που βιώσαμε και βιώνουμε όλοι εδώ στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και το σπουδαιότερο με τα τελευταία τραγικά γεγονότα , πολιτικά , οικονομικά, κοινωνικά, ηθικών αξιών και άλλων ακόμη, που συμβαίνουν στη χώρα μας σήμερα. Και διερωτώμεθα αν όλα αυτά είναι τυχαία καθώς διαπιστώνουμε ότι η μεθοδολογία είναι ίδια, η υπάρχει όντως ένα διεθνές κέντρο σκοτεινών αποφάσεων, που στοχοποιούν χώρες, έθνη, κοινωνίες, ποιοι είναι και τι συμφέροντα υπηρετούν, που κατά την άποψή μας είναι κατά βάση οικονομικά.
Εκτός των ποικίλων άλλων παραλληλισμών με την δική μας Κρίση (οικονομική, πολιτική, κοινωνική και αξιών), οι ομοιότητες με την ασύμμετρη ‘ανθρωπιστική’ υστερία υπέρ των λαθρομεταναστών και διαφόρων άλλων παρεμφερών θεμάτων, που βιώσαμε και βιώνουμε ακόμη και διαπιστώσαμε ιδίως τα τελευταία χρόνια, οι ομοιότητες λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Και το τελικό ερώτημα που προκύπτει με όλα αυτά είναι: Καλά τότε ήταν οι Σοβιετικοί που σχεδίασαν τις μεθόδους αυτούς κατά των ΗΠΑ. Τώρα ποιά είναι αυτά τα σκοτεινά κέντρα, ποιοικαι γιατί τα σχεδίασαν και τα υλοποιούν, έχουν Έλληνες συνεργάτες εκούσιους ή ακούσιους, σε τι αποβλέπουν και γιατί η πατρίδα μας (πέραν των δικών μας ευθυνών) έγινε ο υπ’ αριθμόν 1 οικονομικά και όχι μόνο, παγκόσμιος στόχος; Τι αμαρτίες πληρώνουμε και για πόσο ακόμη;
http://www.analystsforchange.org
http://kostasxan.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Νon paper της Ν.Δ. υπονομεύει τη νέα κυβέρνηση πριν καν ορκιστεί


ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΟΠΑΔΩΝ


Μετά τα πρώτα σαφή μηνύματα ότι μέρος της σκληρής εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας δεν βλέπει να με καλό μάτι την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποδυθεί από το πρωί σε έναν αγώνα να αποδείξει ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στη στάση της.


Μέσα στη "λογική" αυτή...
εντάσσεται και το non paper που έχει σταλεί από το πρωί σε όλους τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη με σαφείς οδηγίες αποδόμησης της νέας κυβέρνησης πριν καν ορκιστεί.


Ξεκινώντας από τον τίτλο όπου η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως «μεταβατική» οι οδηγίες είναι σαφείς.


Κανένα στέλεχος δεν πρέπει να παραδεχθεί ότι υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να προβάλλονται ως σαφής επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας η αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και να επισημαίνεται η εθνική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έσωσε τη χώρα από τον γκρεμό.


Επί της ουσίας, η Νέα Δημοκρατία ζητά από τα στελέχη της να αρνούνται τα όποια μέτρα προκύπτουν από τη δανειακή σύμβαση, να επισημαίνουν ότι ψηφίζουν τον προϋπολογισμό μόνο ως ανάγκη για να έρθουν οι εκλογές πιο κοντά και να υπόσχονται ακόμη και σήμερα ότι το κόμμα τους ως αυριανή κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα σε ότι αφορά στο σύνολο των μέτρων μέσω την οποίων επιτυγχάνονται οι στόχοι στην οικονομία.




Το πλήρες κείμενο οδηγιών που έχει σταλεί σε ολα τα στελέχη της Ν.Δ.




NON PAPER


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • Την περασμένη Δευτέρα, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς είπε ότι θα ματαιώσει το ολέθριο δημοψήφισμα που έφερνε την Ελλάδα στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ, ζήτησε να φύγει ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση για εκλογές το ταχύτερο.
  • Μέσα σε έξι μέρες πέτυχε τρία στα τρία. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από κόμμα της Αντιπολίτευσης.
  • Τώρα, με ενισχυμένη τη θέση του στο εξωτερικό θα αγωνιστεί παντού για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την ασφυξία και να μπει στο δρόμο της Ανάκαμψης.
  • Mέχρι πριν δέκα μέρες η χώρα πήγαινε άσχημα, αλλά δεν είχε φτάσει στο γκρεμό κι είχε εξασφαλίσει την 6η δόση και τη νέα δανειοδότηση. Ξαφνικά ο κ. Παπανδρέου την έφτασε στο χείλος του γκρεμού με την απίστευτη πρότασή του για δημοψήφισμα.
  • Το βασικό ήταν να σωθεί η χώρα εκείνη τη στιγμή. Και να αλλάξει η πορεία αμέσως.
  • Κάναμε και τα δύο. Σώσαμε τη χώρα και βάλαμε πορεία για εκλογές.
  • Μέσα σε έξι μέρες δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Αλλά άλλαξε πια η πορεία, η κατεύθυνση των εξελίξεων. Έχουμε κυβέρνηση χωρίς τον Γ. Παπανδρέου και εκλογές σε 100 μέρες. Αποκαθίσταται κλίμα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό. Κι άμεση προσδοκία να μιλήσει ο λαός μέσα στη χώρα.
  • Αποφύγαμε τα χειρότερα. Βάλαμε τα πράγματα σε άλλο δρόμο. Αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο...
  • Δεν στηρίζουμε καμία συγκυβέρνηση. Στηρίζουμε τη μετάβαση από το μνημόνιο σε μια νέα εποχή και μια νέα πολιτική.
  • Δεν είμαστε η συνέχεια του μνημονίου. Τις συνέπειές του διαχειριζόμαστε, για να απεμπλακούμε κάποτε από την εξάρτηση των μνημονίων.
  • Ερώτηση θα ψηφίσετε τον Προϋπολογισμό και το νέο μνημόνιο;
  • Αν δεν περάσει ο Προϋπολογισμός (νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν), πώς θα γίνουν συντομότερα οι εκλογές για να αρχίσουν να αλλάζουν όλα;
  • Δεν πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και την 6 δόση, ώστε να γίνει το «κούρεμα» του χρέους, να γίνουν εκλογές και να μπορέσουμε στη συνέχεια να τα αλλάξουμε όλα;
  • Προτεραιότητά μας, πάντως, ήταν και παραμένει: η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη.
  • Το λέμε αυτό παντού: μέσα στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα.
  • Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο των 100 ημερών στηρίζουμε τα ψηφισμένα για να μπορέσουμε να τα αλλάξουμε αργότερα, και δεν αποδεχόμαστε νέα μέτρα.
  • Νέα μέτρα είναι η «κόκκινη γραμμή» μας.
  • Στηρίζουμε τη μεταβατική κυβέρνηση των 100 ημερών, για να μπορέσουμε μετά να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν και με τα οποία εξ αρχής διαφωνήσαμε.
  • Ερώτηση: Γιατί τώρα «σώσατε» την Ελλάδα και δεν τη «σώσατε» πέρσι με το μνημόνιο, όταν άλλοι το ψήφισαν κι εσείς όχι; Που διαφέρετε από το ΠΑΣΟΚ που κι αυτό για «σωτηρία της χώρας μιλάει»;
  • Το ΠΑΣΟΚ έφερε τη χώρα στο «παρά ένα» της εξόδου από το ευρώ.
  • Και μάλιστα την ίδια ώρα που άλλες χώρες-μέλη βουλιάζουν κι αυτές.
  • Κι αφότου επέβαλε μια πολιτική που επιδείνωσε τα προβλήματα της χώρας.
  • - Εμείς διαφωνήσαμε με αυτή την πολιτική και θα την αλλάξουμε.
  • - Επισπεύσαμε τις εκλογές, για να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε αλλαγές πολιτικής νωρίτερα.
  • - Και απομακρύναμε τον Πρωθυπουργό που προκάλεσε τεράστια προβλήματα.
  • Δεν «συγκυβερνούμε» με το ΠΑΣΟΚ. Ανοίγουμε το δρόμο για να φύγει ομαλά από την κυβέρνηση. Δεν συμφωνούμε με την πολιτική του. Ανοίγουμε το δρόμο για να μπορέσουμε ομαλά να την αλλάξουμε.
  • Τη στιγμή αυτή έπρεπε να στείλουμε μήνυμα εμπιστοσύνης προς τα έξω και μήνυμα σταθερότητας προς τα μέσα. Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έστειλε μήνυμα αναξιοπιστίας προς τα έξω και αποσταθεροποίησης εσωτερικά.
  •   24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυσκολεύει η προσπάθεια να αποδεχτεί ο Παπαδήμος

Δυσκολεύει η προσπάθεια να αποδεχτεί ο  Παπαδήμος

Δυσκολεύει ώρα με την ώρα η προσπάθεια να πειστεί ο Λουκάς Παπαδήμος να ηγηθεί της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί με την στήριξη των δυο μεγάλων κομμάτων.
Έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους, κυρίως του οικονομικού επιτελείου, αλλά εκφράζει δισταγμούς μετά και από τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.
Οι δισταγμοί του εστιάζονται κυρίως σε τρία σημεία:
  1. Στον χρονικό ορίζοντα ζωής αυτής της κυβέρνησης που έχει οριοθετηθεί από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Ο κ. Παπαδήμος εκτιμά ότι ο χρόνος που τίθεται δεν επαρκεί για να αναπτυχθεί πλήρως ένα πρόγραμμα το οποίο θα επιτρέψει πέραν της ψήφισης της δανειακής σύμβασης και την εφαρμογή ουσιαστικών πολιτικών που θα οδηγήσουν στην διάσωση της χώρας.
  2. Στις αρμοδιότητες που ο ίδιος θα έχει καθώς θεωρεί πώς τα δύο μεγάλα κόμματα δεν του «λύνουν» επαρκώς τα χέρια για τις αναγκαίες κινήσεις που ανεξάρτητα από πολιτικό κόστος, μπορούν να οδηγήσουν στα πρωτογενή πλεονάσματα.
  3. Στα έργο που θα επιτελέσει η κυβέρνηση του η οποία θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, καθώς είναι δεδομένο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα -και κυρίως η Νέα Δημοκρατία- δεν ξεκαθαρίζουν με σαφήνεια τις προθέσεις τους. Ο κ. Παπαδήμος δεν επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός «μιας χρήσης» που θα άγεται και θα φέρεται από τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα συγκεκριμένα δεδομένα, γίνεται εξαιρετικά δύσκολο οι όροι του κ. Παπαδήμου να αποτελέσουν σημεία συμφωνίας κυρίως από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Κατά συνέπεια, δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ οι εξελίξεις να οδηγήσουν σε «ναυάγιο» την περίπτωση Παπαδήμου οπότε πρέπει να εξευρεθεί άμεσα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση του Ε.ΠΑ.Μ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Εκδήλωση του Ε.ΠΑ.Μ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ με προσκεκλημένο τον Δημήτρη Καζάκη


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΣ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΑΣ (ΝΕΡΟΜΗΛΟΣ) ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
email : epam.livadias@gmail.com
blog : epamlivadias.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 12 Νοεμβρίου εκλογές για νέο αρχηγό στο ΠαΣοΚ


Νέες ισορροπίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ φέρνουν οι πολιτικές εξελίξεις και η αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.

Στο κόμμα εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο άγνωστο παραμένει ποια θέση θα πάρουν τα κορυφαία στελέχη απέναντι στις εξελίξεις.


Στις 12 Νοεμβρίου εξαντλείται τυπικά η θητεία του κ. Παπανδρέου ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ καθώς ..........

συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εκλογή του.

Θεωρείται βέβαιο πως κανείς προς το παρόν δεν θα ανακαινίσει θέμα επανεκλογής ηγεσίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην απομόνωση το ΚΚΕ, απειλεί με μπαράζ κινητοποιήσεων



Το κόμμα που απολύει εργαζόμενους, συμπεριφερόμενο ως σκληρός καπιταλιστής εργοδότης, προχώρησε, δια της εκπροσώπου του σε σκληρές δηλώσεις καλώντας τα μέλη του κόμματος να κινητοποιηθούν άμεσα και να κάνουν δύσκολη την ζωή της νέας κυβέρνησης...




Με απόψεις που μυρίζουν... ναφθαλίνη, η γ.γ. του ΚΚΕ, έκανε λόγο για εκτενείς κρατικοποιήσεις, θέλοντας να αναβιώσει, προφανώς, το μοντέλο κυβέρνησης της ΕΣΣΔ, που ιστορικά κατέληξε σε ένα αποτυχημένο πείραμα, με μεγάλες επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο για τον λαό.
/planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών 120.000 εργαζόμενοι


Την έξοδο από το ευνοϊκό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων θα κληθούν να διαχειριστούν περίπου 120.000 εργαζόμενοι, των οποίων οι ειδικότητες αναμένεται να εξαιρεθούν. Όπως προβλέπει το Μνημόνιο, στη νέα λίστα που έλαβε κατά πλειοψηφία (πλην της ΓΣΕΕ) την έγκριση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, θα παραμείνει μόνο το 10% του εργατικού δυναμικού (περί τις 420.000), διατηρώντας το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Σημειώνεται ότι η νέα λίστα θα έπρεπε να είχε ήδη ανακοινωθεί και τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Δύο κατηγορίες

Με δεδομένη την πρόβλεψη του ασφαλιστικού νόμου ότι δεν θίγονται, παρά τη διαγραφή των ειδικοτήτων τους από τη λίστα, όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το 2015 αλλά και το γεγονός ότι άλλοι εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας (όπως οι σερβιτόροι) θα είναι στη λίστα και άλλοι όχι, στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι θα υπάρξουν καταστρατηγήσεις στους εργασιακούς χώρους και στο καθεστώς ασφάλισης και αμοιβής.

Ποιοι διαγράφονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση την τελική λίστα διαγράφονται από τα βαρέα και ανθυγιεινά όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι επιχειρήσεων όπου το σύνολο των εργαζομένων τους ήταν στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και οι εργαζόμενοι στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και σε κλάδους τροφίμων, ειδικότητες απασχολουμένων στο λιανικό εμπόριο (π.χ. ταμίες), οι κομμωτές και οι κομμώτριες, οι εργαζόμενοι στον χώρο της ψυχαγωγίας (τραγουδιστές, μουσικοί) αλλά και στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού, όπως οι καμαριέρες, οι μάγειροι και οι σερβιτόροι, με εξαίρεση τους συναδέλφους τους οι οποίοι απασχολούνται τις νυκτερινές ώρες, μετά τις 10 μ.μ. Εξαιρούνται, ακόμη, εργαζόμενοι σε πλυντήρια αυτοκινήτων, γκαράζ, φωταέριο, γεμιστές βυτιοφόρων, θερμαστές, φορτοεκφορτωτές, μανουβραδόροι, ανελκυστές, αμαξοπαραγωγείς, τσαγκάρηδες, λαντζέρηδες, δασεργάτες, αρβυλεργάτες, εμφανιστές και τυπωτές φιλμ, στα χαμάμ, στην ιχθυαγορά, στην κρεαταγορά κ.ά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μας έκαναν ριάλιτι! Go Greek for a Week στο βρετανικό Channel 4


Πρεμιέρα κάνει απόψε σε βρετανικό κανάλι ένα ριάλιτι για τα κακώς κείμενα στη χώρα μας, που έκαναν την οικονομία μας να πιάσει πάτο! Το «Go Greek For A Week» θα ανοίξει απόψε στις 20:00 την αυλαία του στο «Channel 4». Μία κομμώτρια, ένας οδηγός λεωφορείου και ένας χειρουργός θα ζήσουν για 7 ημέρες....




τον ελληνικό «μύθο». «Μια κομμώτρια απολαμβάνει την γενναιοδωρία του ελληνικού συστήματος συνταξιοδότησης, που επιτρέπει σε περίπου 6.000 επαγγελματίες να συνταξιοδοτούνται στα 53 και να παίρνουν το 90% του μισθού τους... Ένας οδηγός λεωφορείου βλέπει πως είναι να παίρνεις τα διπλά από τον μέσο όρο μισθοδοσίας και να λαμβάνεις μπόνους επειδή πήγες νωρίς στη δουλειά και τσέκαρες εισιτήρια... Ένας χειρούργος θα διαπιστώσει πώς το να πληρώνεις φόρους αλά ελληνικά μπορεί να διπλασιάσει το εισόδημά σου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα του ριάλιτι.

Καλά καταλάβατε... η κομμώτρια θα βγει στη σύνταξη νωρίτερα από όλους, ο γιατρός θα φοροδιαφεύγει και κανείς δεν θα τον αγγίζει και ο οδηγός του λεωφορείου θα παίρνει τα περισσότερα από όλους και θα τα περνάει φίνα! «Live your myth in Greece» δεν έλεγε το γνωστό σλόγκαν για τον τουρισμό μας; Αυτό θα κάνουν οι άνθρωποι!

Κρίμα, πάντως, που οι συμμετέχοντες δεν θα τρώνε τις λιχουδιές μας και δεν θα τα «σπάνε» στα μπουζούκια... Βλέπετε, σκοπός του σόου είναι «να ζήσουν από πρώτο χέρι τις αιτίες της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας».

Θέλετε κι άλλη «πλακίτσα» με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας; Θα τα δούμε στο ριάλιτι, όπου οι παίκτες θα περιγράφουν την εμπειρία τους από το ελληνικό way of living με συνεντεύξεις, που -όπως λένε οι παραγωγοί- «θα αποδεικνύουν τα σχέδια φοροδιαφυγής, διαφθοράς και κακοδιαχείρισης που συνέβαλαν στο να βουλιάξει η ελληνική οικονομία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ταμείο Παρ/κών και Δανείων: Ρύθμιση για τους δανειολήπτες υπαλλήλους υπό εφεδρεία


Ταμείο Παρ/κών και Δανείων: Ρύθμιση για τους δανειολήπτες υπαλλήλους υπό εφεδρείαΕντός της εβδομάδας θα υπάρξει ειδική ρύθμιση για όσους δημοσίους υπαλλήλους ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία και έχουν δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είπε  ο πρόεδρος του Ταμείου Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.
Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν γίνει 10.000 αιτήσεις για ρυθμίσεις δανείων από δημοσίους υπαλλήλους και έχουν ελεγχθεί 7.000 περιπτώσεις.
Ανέφερε ότι συνολικά οι δανειολήπτες ανέρχονται σε 180.000.
ΠΗΓΗ: skai.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Παίζει για πρωθυπουργός και ο Νικηφόρος Διαμαντούρος

Παίζει για πρωθυπουργός και ο Νικηφόρος Διαμαντούρος

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τις τελευταίες ώρες ισχυρή υποψηφιότητα για πρωθυπουργός στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας βάζει ο νομικός Νικηφόρος Διαμαντούρος, που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής στο Στρασβούργο.
Αν και ακόμα δεν έχει τίποτα κλείσει, όλα δείχνουν ότι η πρωθυπουργία θα παιχτεί ανάμεσα στον κ. Διαμαντούρο και τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε τα χαράματα στην Αθήνα από της ΗΠΑ όπου διδάσκει μέσω ευρωπαϊκής πόλης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ' Εθνικη 7ος Ομιλος Τα Αποτελεσματα της 1ης Αγωνιστικης


ΑΟ ΘΗΒΑ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ                 3-0 α.α
ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ    1-0
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΑΟ ΚΥΜΗ       3-2
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ               2-2
 ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ -  ΛΟΥΚΙΣΙΑ                    2-1
ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ - ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ   1-0
ΠΟΡΟΣ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ                Αναβληθηκε

Δ' Εθνικη 7ος Ομιλος
  η βαθμολογια της 1ης Αγωνιστικης

1. ΑΟ Θηβα                        3
2. Ασπρα Σπιτια Αντικυρα   3
3. Μανδραικος                     3
4. Ενωση Ερμιονιδας           3
5. Ατρομητος Χιλιομοδιου  3
6. ΑΟ Χαλκιδα                   1
7. Παναργειακος                 1
8. Δαφνη Ερυθρων              0              
9. ΑΟ Κυμη                        0
10.. ΑΟ Λουκισια               0
11. Πανναυπλιακος             0
12. Ασπροπυργος                0
13. ΑΟ Πορος                     0 ''
14. ΠΑΣ Κορινθος              0 ''


2η Αγωνιστικη
ΑΟ Λουκισια - ΑΟ Θηβα
Ενωση Ασπρα Σπιτια Αντικυρα -Ενωση Ερμιονιδας
Δαφνη Ερυθρων -  ΑΟ Χαλκιδα
Πανναυπλιακος - ΑΟ Πορος
ΠΑΣ Κορινθος - Μανδραικος
ΑΟ Κυμη - Παναργειακος
Ασπροπυργος - Ατρομητος Χιλιομοδιου
http://thivaspor1
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι κάνουν οι δήμαρχοι της Βοιωτίας για το χαράτσι ακινήτων;


Το παράδειγμα δίνουν οι δήμαρχοι Ελληνικού, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου και Σαρωνικού που ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές κατά του τέλους ακινήτων και αναζητούν τρόπους, για να μην μείνουν χωρίς ρεύμα, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν. Πόσοι δήμαρχοι θα το ακολουθήσουν; θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και οι έξι δήμαρχοι της Βοιωτίας; θα φανεί το προσεχές διάστημα, μόνο που θα πρέπει να βιαστούν γιατί τα ραβασάκια έρχονται σωρηδόν. Ζητούμενο επίσης  η στάση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας  αλλά και της ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κ. Ελευθεροτυπίας, περισσότεροι δήμοι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το δρόμο της ανυπακοής, αναλαμβάνοντας να προσφύγουν εκ μέρους των δημοτών.
Μάλιστα αρκετοί είναι οι δημοτικοί άρχοντες που προτίθενται να κάνουν επανασύνδεση όπου κόβεται το ρεύμα.
Οι παραπάνω τέσσερις δήμοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν αναρτήσει και πληροφορίες για το πως οι πολίτες θα αποφύγουν το χαράτσι, πληρώνοντας τη ΔΕΗ μέσω ΑΤΜ.
Στη συνέχεια προσκομίζοντας την απόδειξη της συναλλαγής και μαζί με την ταυτότητά τους θα απευθύνονται στα γραφεία των δήμων και αυτοί θα αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα.
Πάντως καταλυτική για τις εξελίξεις θα είναι η απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει την συνταγματικότητα του φόρου αυτού στις 2 Δεκεμβρίου, μετά από προσφυγή των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας και του σωματείου “Έλληνες φορολογούμενοι”.
.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν είναι μαγαζάκι η ΛΑΡΚΟ


Δύσκολη η υπόθεση πώλησης της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων που σχετίζουν την δυστοκία στην διαδικασία της αποκρατικοποίησης με την πολιτική αστάθεια στη χώρα, αλλά και με το μέγεθος της επιχείρησης που είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα.
Πάντως, οι όποιες αλλαγές στο μετοχικό της κεφάλαιο, είναι πιθανόν να επέλθουν από το νέο έτος. Χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Σπύρου Γκριτζάπη στο STAR "δεν είναι μαγαζάκι η ΛΑΡΚΟ για να την πουλήσουν με συνοπτικές διαδικασίες...."
lamiastar.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΧΙ από τη Λαμία στα χαράτσια, Δευτέρα συναντήσεις σε Λιβαδειά και Ιτέα


Δεύτερο ΟΧΙ στα χαράτσια από  πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα του ΤΕΕ (φωτογραφία από Lamia report).

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 7.30 ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν στη Λιβαδειά (Εργατικό Κέντρο) και στην Ιτέα (Κυριακοπούλειο)


 Η ανακοίνωσή των Πολιτών της Λαμίας :
"Εμείς, οι πολίτες της Λαμίας, συγκεντρωθήκαμε το βράδυ της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ, για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ενάντια στα χαράτσια και ειδικά στο τελευταία αντισυνταγματική εισφορά που ζητάει η υποτελής κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Μέσα από την ανοιχτή συνέλευση δημιουργήθηκε προσωρινή συντονιστική επιτροπή για τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών μας, και δηλώθηκε η επιδίωξη για τη συγκρότηση τοπικών επιτροπών στις συνοικίες όλου του δήμου Λαμιέων.
Αποφασίσαμε ότι δεν θα πληρώσουμε το νέο χαράτσι της ΔΕΗ και θα σταθούμε δίπλα σε όποιον αδυνατεί ή αρνείται να πληρώσει αυτή την εισφορά μέσω των τοπικών επιτροπών που συγκροτούνται.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ενώσουν τους δυνάμεις τους μαζί μας.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα της οδού Αινιάνων στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να θέσουμε το δήμαρχο προ των ευθυνών του και να απαιτήσουμε να συμπορευτεί με τους δημότες του, όπως έγινε και σε άλλους δήμους. "
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 
http://periferiastereas
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΑΜΑΡΑΣ vs ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τα ίδια λένε…


ΒΙΝΤΕΟ – ΣΑΜΑΡΑΣ vs ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τα ίδια λένε…Ή λένε και εννοούν τα ίδια ή η κρίση έχει χτυπήσει και τα κόμματα και έχουν κοινό «συγγραφέα» για τους λόγους τους…

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ BINTEO: Ο Σαμαράς ξεσκεπάζεται…


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ BINTEO: Ο Σαμαράς ξεσκεπάζεται… Πολλοί δεν κατάλαβαν ΤΙ ακριβώς είπε ότι θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Μην ξεχνάτε ότι η αποδοχή της Δανειακής Σύμβασης της 27ης Οκτωβρίου 2011 με πλειοψηφία πάνω από 180 βουλευτών, υποχρεώνει ΚΑΙ κάθε μελλοντική κυβέρνηση να υποκύψει στους όρους της τρόικας 100%.
Από τη μπλόφα (ή ανοησία) του ΓΑΠ για «δημοψήφισμα» ο Σαμαράς εκβιάζεται και ξεσκεπάζεται
.tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερη απεργία από τους εργαζομένους των φυλακών


Τριήμερη απεργία από τους εργαζομένους των φυλακώνΣε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης. Οι νέες απεργίες θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου και στις 10 και 11 Νοεμβρίου.
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει :
Η Ομοσπονδία μας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 08 Νοεμβρίου και 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2011
Η απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου στο οποίο οι εξωτερικοί φρουροί αν και ένστολοι και ένοπλοι αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου.
Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης σʼ όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού (60% κενές οργανικές θέσεις) δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.
Τις ημέρες της απεργίας , δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός αν συντρέχει παρέλευση 12μηνου για κακουργήματα και 18μήνου για τα υπόλοιπα αδικήματα, καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα


Εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα




Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν το μεσημέρι στην αεροπορική βάση της Τανάγρας την εντυπωσιακή αεροπορική επιδειξη στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η αεροπορική επίδειξη αποτελεί μέρος των εορτασμών για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγελο Μιχαήλ και και τα "100 Χρόνια Αιέν Υψικρατείν", την ένταξη δηλαδή του αεροπορικού όπλου στις ελληνικές ενοπλες δυνάμεις.
Η εκδήλωση αποτελεσε και την ευκαιρία για την πρώτη δημόσια εμφάνιση και των 4 νέων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων - και μάλιστα από κοινού.


Η εκδήλωση περιέλαβε μεταξύ άλλων
αεροπορική επίδειξη δύο ελικοπτέρων AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού, μεμονωμένου ελικοπτέρου S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, μεμονωμένου εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-6Α Texan II της Πολεμικής Αεροπορίας, ρίψη αλεξιπτωτιστών από αεροσκάφος C-130 Hρακλής, επίδειξη αποστολής Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (CSAR) με τη συμμετοχή ανδρών της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, δύο αεροσκαφών βελτιωμένων F-16 Blk 52+ και δύο ελικοπτέρων AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, επίδειξη επιχείρησης Αεροδιακομιδής ασθενούς (MEDEVAC) από ελικόπτερο AS-332 Super Puma, επίδειξη της Ομάδας "Ζευς" μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Blk 52+, επιχείρηση αεροπυρόσβεσης από 2 αεροσκάφη CL-415 Κανανταίρ και χαμηλή διέλευση μικτού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ αποτελούμενος από F-16 Blk 52+, F-4E Φάντομ II PI 2000, Mirage 2000-5, A-7H Κορσαίρ και αεροφωτογραφικό RF-4E Φάντομ II.
Επίσης, έλαβε χώρα και στατική έκθεση με αεροπλάνα και ελικόπτερα όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οπλικά συστήματα, μέσα και υλικά της Πολεμικής Αεροπορίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκυβέρνηση υπό τον Παπαδήμο και στο βάθος εκλογές

Συγκυβέρνηση υπό τον Παπαδήμο και στο βάθος εκλογές

Χρειάστηκαν τρεις δραματικές ημέρες αλληλοκατηγοριών και αντεγκλήσεων, μερικά τελεσίγραφα από την Ε.Ε., εκατοντάδες «απειλητικά» δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ, αλλά μόλις μία ώρα με τον Κάρολο Παπούλια για να τα βρουν οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς και να καταλήξουν σε κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου η χώρα να μην πέσει στο κενό.
Η προγραμματισμένη για τις 8.30 χτεσινή συνάντηση των δύο αρχηγών διήρκεσε κάτι παραπάνω από μία ώρα και το τελικό ανακοινωθέν ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές. Τη ΝΔ που ήθελε διακαώς την ρητή παραίτηση Παπανδρέου και εκλογές σύντομα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που ήθελε κυβέρνηση για την ψήφιση και εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και όχι εκλογές μέσα στο 2011.
Επικρατέστερος πρωθυπουργός, όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, φέρεται να είναι ο οικονομολόγος κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και αντιπρόεδρος της ΕΤΚ, ένα πρόσωπο που θεωρείται κατάλληλο για να φέρει εις πέρας τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το νέο σχέδιο διάσωσης και τη νέα δανειακή σύμβαση, μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος στη νέα κυβέρνηση. Επίσης, αντιπρόεδρος στη κυβέρνηση συνεργασίας φέρεται να αναλαμβάνει και ο κ. Σταύρος Δήμας, πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ποιοι θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα
Στη νέα κυβέρνηση θα μετέχουν, εκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Δημοκρατική Συμμαχία. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Αντώνης Σαμαράς αρχικά ζήτησε να μην μετέχουν τα δύο μικρότερα κόμματα στην κυβέρνηση συνεργασίας, ωστόσο μεταπείστηκε μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τα δύο κόμματα συζήτησαν -και θα συζητήσουν στη διάρκεια της ημέρας- για το ποια υπουργεία θα αναλάβουν. Η Νέα Δημοκρατία φέρεται να ζήτησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά και θέση στο οικονομικό επιτελείο. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, βέβαιη θεωρείται η παραμονή των κκ. Λοβέρδου και Διαμαντοπούλου στις θέσεις τους.
Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου
Αργά χτες το βράδυ, μετά τη συνάντηση των δύο αρχηγών, αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συναντήθηκαν στο γραφείο του αντιπροέδρου κ. Βενιζέλου για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά.
Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν, «υπήρξε προσέγγιση» για όσα πρέπει να γίνουν ενώ ορίστηκε και η ημερομηνία των εκλογών που θα γίνουν την 19η Φεβρουαρίου.
Ακυρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο
Να σημειωθεί ότι στο χτεσινό ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας γινόταν λόγος για σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια ώστε να υπάρχει συνταγματική νομιμοποίηση των αποφάσεων. Ωστόσο, τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι αρνούνται να συμμετάσχουν, οπότε η σύσκεψη ακυρώθηκε.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντήσει μόνο ο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ