Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αναστέλει τη λειτουργία του το Γεωπονικό πανεπιστήμιο


Η σύγκλητος της γεωπονικής σχολής Αθηνών , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας , αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της σχολής από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου...

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ' ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφετέρου δε απογυμνώνει το ήδη ελλιπές προσωπικό του Πανεπιστημίου από σημαντικότατους υπαλλήλους, το κενό των οποίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη δυσλειτουργία έως και την πλήρη αδρανοποίηση τομέων ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και για την ομαλή λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος».
«Τέτοιες ενέργειες της Πολιτείας», εκτιμά η Σύγκλητος, «υποβαθμίζουν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη φάση εφαρμογής του νέου Νόμου, ο οποίος είχε ως διακηρυγμένο στόχο του την αναβάθμιση της ποιότητας και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ της χώρας μας»
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Στην Ελλάδα, πάνω από 20.000 άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους ανθρώπους που δεν έχουν που να μείνουν εξαιτίας της κρίσης, την ανεργίας, και της εξαθλίωσης. 


Ανθρωποι οικογενειάρχες που έχουν κάνει σπίτι τους το δρόμο, οι νεοάστεγοι της Ελλάδας, που όπως λένε ειδικές οργανώσεις...


έχουν αυξηθεί έως και 25%.


Σύμφωνα με την ΜΚΟ Κλίμακα, σε όλη την Ελλάδα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτίρια, ξενώνες κ.λπ. είναι περίπου 20.000, ενώ πολλοί περισσότεροι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.


Το προφίλ των ανθρώπων που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης έχει αλλάξει. 


Ανθρωποι που μέχρι τώρα μπορούσαν, έστω και με δυσκολία, να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση λόγω της ανεργίας, των χαμηλών ή ανύπαρκτων εισοδημάτων και της αδυναμίας στήριξης από την οικογένεια.


Όπως αναφέρουν μέλη της Κλίμακας, πρόκειται για άτομα παραγωγικών ηλικιών, νέοι με μισθούς 500 ευρώ, άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν από τη σύνταξη ενώ σε σύγκριση με τον παραδοσιακό πληθυσμό των αστέγων έχουν μέτριο ως υψηλό μορφωτικό επίπεδο, δεν παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, εξαρτήσεις ή προβλήματα παραβατικότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοι οι δημοσιογράφοι-υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ.


Τη μία έβγαιναν και έβριζαν, τα έχωναν δήθεν στη ΝΔ για τα χάλια και τις απατεωνιές που έγιναν κατά την διάρκεια που κυβέρνησε, και τώρα, πολιτεύονται με τη ΝΔ, σα να μη τρέχει τίποτα!! Μετά απορούν γιατί τους βρίζει ο κόσμος, και γιατί τους έχει βάλει στο ίδιο τσουβάλι με τους άθλιους προδότες πολιτικάντηδες αυτού του τόπου! Απορούν που τους αποκαλούν "δημοσιοκάφρους", "λαμόγια", "παπαγαλάκια", "πουλημένους" και άλλα τέτοια χαριτωμένα! Αν είχανε τη στοιχειώδη τσίπα και φιλότιμο, όχι μόνο δεν θα στήριζαν τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν τον τόπο μας, αλλά θα έκαναν τα πάντα για να μη ξαναδεί ο Έλληνας κυβέρνηση απ' αυτούς τους κοπρίτες!! Αλλά είπαμε... Είναι πολλά τα λεφτά!!


Πολύ μεγάλος θα είναι ο αριθμός των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, που θα προέρχονται από τον χώρο της δημοσιογραφίας. 


Τόσο στη Β' Αθηνών όπου ενδεχομένως ο αριθμός των εκπροσώπων του Τύπου μπορεί να φτάσει τους 6 ή και τους 7 όσο και σε πολλές περιφέρειες της χώρας υπάρχει πληθώρα υποψηφίων για τα γαλάζια ψηφοδέλτια.


Ηδη στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ο δημοσιογραφικός κόσμος εκπροσωπείται από...


τον Πάνο Παναγιωτόπουλο (Β' Αθήνας, τη Φωτεινή Πιπιλή (Α' Αθήνας), τον Σίμο Κεδίκογλου (Εύβοιας), τον Αργυρη Ντινόπουλο (Β' Αθήνας) και τον Κώστα Γκιουλεκα (Α' Θεσσαλονίκης).


Τώρα, πολλοί ακόμα και μάλιστα από τους πλέον αναγνωρίσιμους προετοιμάζονται να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όταν προκηρυχθούν εκλογές. 


Μια από τις περιφέρειες που έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον -σύμφωνα με πληροφορίες - είναι η Α' Πειραιά όπου μετά την αποχώρηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου, οι πιθανότητες εκλογής για τους υποψήφιους βουλευτές έχουν μεγαλώσει σημαντικά.


Τα δυο ονόματα από τον δημοσιογραφικό χώρο που ακούγονται πιο έντονα είναι αυτά του Γιώργου Αυτια (ALTER) και του Γιώργου Σαραντάκου (MEGA). 


Και οι δύο δεν έχουν κρύψει ότι κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς, έχουν σχέσεις με τον Πειραιά και έχουν συζητήσει στο παρελθόν την πιθανότητα να πολιτευθούν.


Ο Γιώργος Σαραντάκος μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσο ο Γιώργος Αυτιάς αλλά έχει το πλεονέκτημα να είναι φανατικός φίλαθλος του Ολυμπιακού και τακτικός θαμώνας στο Καραϊσκάκη.


Ο Γιώργος Αυτιάς αν και μένει στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην Αμφιάλη, δεν έχει κρύψει ποτέ ότι είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ. 


Για τον Γιώργο Αυτιά πάντως είναι ανοικτός και ο δρόμος της Σάμου όπου οι πιθανότητες εκλογής του είναι πολύ μεγάλες.


Η Μαριάννα Πυργιώτη που εγκατέλειψε τη μάχιμη δημοσιογραφία για να αναλάβει την Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές. 


Πιθανότατα στην Β Αθηνών καθώς είναι ένα ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο πρόσωπο.


Στη Β' Αθηνών, ένα ακόμα πρόσωπο από τον δημοσιογραφικό χώρο που θα διεκδικήσει την εκλογή του είναι η Αννα Καραμανλή (ΕΡΤ). Αθλητική συντάκτρια από τις πλέον γνωστές και παρουσιάστρια επί χρόνια της «Αθλητικής Κυριακής» θα ήταν ήδη βουλευτής αν δεν είχε μπει βέτο από νυν βουλευτές της ίδιας Περιφέρειας το 2009.


Ένα ακόμα από τα ονόματα που ακούγονται εγια τη Β Αθηνών είναι αυτό του Νίκου Στέφου ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης με το χρίσμα της Ν.Δ. στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ενω πιθανότατα να πολιτευθεί ξανά και η πρώην βουλευτής Σοφία Βούλτεψη.


Στην Α' Αθηνών θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος ο Μανώλης Μαυρομάτης ο οποίος έχει διατελέσει ευρωβουλευτής ενώ στην Α' Θεσσαλονίκης θα πολιτευθεί ο Κώστας Μαργαρίτης.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr στην Ηλεία, τη θέση του δημοσιογράφου Γιώργου Κοντογιάννη ο οποίος προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να πάρει ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Διαμαντής Σεϊτανίδης. 


Στην Αχαΐα, θα υπάρχουν τουλάχιστον δυο δημοσιογράφοι που θα διεκδικήσουν βουλευτική έδρα. Η Νατάσα Ράγιου η οποία είχε εκλεγεί και στο παρελθόν αλλά και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας.


Τέλος, σιγουρη παρουσία στη Βουλή θα είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενώ ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Γιώργος Χαρβαλιας, πρώην διευθυντής στην εφημερίδα Εθνος, κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στο πλευρό του προέδρου με κάποια θεσμική ιδιότητα αλλά μάλλον δεν θα πολιτευθεί.
   24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκήρυξη ΕΛ.ΑΣ. για πρόσληψη 100 επιστημόνων

Με 100 επιστήμονες από τους κλάδους Διοικητικού, Τεχνικών, Πληροφορικής και Υγειονομικού θα ενισχυθεί άμεσα η Ελληνική Αστυνομία. Στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε χθες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορούν να συμμετάσχουν ιδιώτες, αλλά και αστυνομικό προσωπικό και Ειδικοί Φρουροί (που επιθυμούν μετάταξη), προκειμένου να ενταχθούν στην κατηγορία Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων.

Συγκεκριμένα...
θα προσληφθούν 19 Οικονομικοί υπάλληλοι (Λογιστές, Στατιστικοί και Χρηματοοικονομικοί), 20 Νομικοί, 10 Διοικητικοί, 12 Εγκληματολόγοι (Βιολόγοι, Βιοχημικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί), 11 Τεχνικοί (Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Μηχανολόγοι), 8 Υγειονομικοί (Ψυχίατροι, Παθολόγοι κ.ά.) και 20 υπάλληλοι ειδικότητας Πληροφορικής. Ολοι οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, εκτός των Ιατρών που πρέπει να κατέχουν την ειδικότητα που ζητά η προκήρυξη, να γνωρίζουν μία τουλάχιστον ξένη γλώσσα και να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών διαρκεί έως τις 9 Δεκεμβρίου και γίνεται στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του εκάστοτε υποψηφίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό (Βίντεο)

Τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοέμβρη του 1942 χάρη στην καθοριστική συμβολή των ανταρτών του ΕΛΑΣ και με την καθοδήγηση του Αρη Βελουχιώτη έγινε η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Μια ενέργεια που ήταν το έναυσμα για μαζική αντίσταση ενάντια στον κατακτητή, ενώ προκάλεσε τεράστια αίσθηση σε όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονταν κατά του φασισμού.

Οι συνέπειες για τη Γερμανία και ιδιαίτερα για τη στρατιά του Ρόμμελ στην Αφρική υπήρξαν ανυπολόγιστες, αφού έτσι έκλεισε γιά μεγάλο διάστημα η κυριότερη οδός ανεφοδιασμού των στρατευμάτων του Africa Corp.

Σήμερα αυτή η πράξη είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ένα μήνυμα που σαλπίζει την αναγκαιότητα της ενότητας και πάλης των λαϊκών δυνάμεων, ενάντια στην πολιτική της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, που μαζί με τους ξένους συνέταιρους τους μας εξαθλιώνουν γυρνώντας το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παπουτσής βρήκε τον δάσκαλό του.έμπλεξε με τον Άδωνη και αυτός τον "ξεβράκωσε"

Χοντραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Χρήστο Παπουτσή για τη μεταφορά των υπηρεσιών της Ναυτιλίας στη Γρ.Λαμπράκη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ ...


του Πρώτου Θέματος, σε ενημερωτικό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του τομέα Ναυτιλίας του ΥΠΑΑΝ προς τον υφυπουργό Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρεται ότι είναι παράνομη η ΚΥΑ για την μεταφορά των υπηρεσιών της Ναυτιλίας στη Γρ.Λαμπράκη.
Η συγκεκριμένη Διεύθυνση έκανε την έρευνα κατόπιν εντολής του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και.............. Ναυτιλίας στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να εξετάσουν τις δυνατότητες μεταφοράς των στεγαζόμενων στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ, στα 3 κτήρια του κέντρου του Πειραιά.

« Για να μπορέσει να εκδοθεί παρόμοια ΚΥΑ, θα έπρεπε να υπάρχει στον 2932/2001 σχετική εξουσιοδοτική διάταξη, που δεν υπάρχει. Ακόμα και να υπήρχε τέτοια εξουσιοδοτική διάταξη, σίγουρα ο τότε Υπουργός Ε.Ν., δεν θα εξουσιοδοτούσε τον Υπουργό .....Δημόσιας Τάξης!» ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνεται:
« Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3861/3 Ιουλίου 2010 ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο "Πρόγραμμα Διαύγεια" και άλλες διατάξεις, η ΚΥΑ πριν πάρει αριθμό Α.Δ.Α, έπρεπε να έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Πριν τη δημοσίευση ελέγχεται λεπτομερέστατα ως προς τις επικαλούμενες διατάξεις της και τη νομιμότητά της. Κατά την έρευνα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου δεν ευρέθη η εν λόγω απόφαση. Επομένως εκτός των άλλων, θεωρείται ως μη εκδοθείσα και μη ισχύουσα.
Κατά συνέπεια η ΚΥΑ της 09.11.2011, είναι παράνομη και καταχρηστική και δεν την αποδεχόμαστε».
 http://planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάρις Αλεξίου – Δήμητρα Γαλάνη: Σε Μπλε Βελούδο στο Παλλάς

Έτσι θα κυλήσουν οι δυο ώρες του προγράμματος μέσα από τραγούδια σταθμούς της μακρόχρονης και πολύχρωμης διαδρομής τους. Όπως φυλάμε κοσμήματα που αγαπάμε σε θήκες βελούδινες, όπως χαρακτηρίζουμε τις απαλές, ζεστές φωνές ίδιο βελούδο....όπως φωτίζει τ’ ουρανού το μπλε τη νύχτα. Κάτι ακριβό, λιτό, γερό και όμορφο, όπως αξίζει σε δυο τέτοιες διαδρομές.

Απ’ τις αρχές του ’70 μέχρι σήμερα, σ’ ένα μικρόφωνο μπροστά και γύρω ο κόσμος μια αγκαλιά, μέσα απ’ τη χάρη της φωνής τους, να μαγεύεται, να ταξιδεύει, να τραγουδάει μαζί τους.

Τέσσερις δεκαετίες στη σκηνή.

«Δεν ξέρω πώς φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος αυτή τη διαδρομή. Εγώ αισθάνομαι ότι ήμουν πάνω σ’ ένα άλογο και κάλπαζα κι έτρεχα και περνούσα από τόπους διάφορους, συναντούσα διάφορους ανθρώπους, χαιρόμουν που τους συναντούσα, που τραγουδούσα διαφορετικά πράγματα, που είχα αποδοχή» λέει η Χάρις Αλεξίου.

Και όπως η Δήμητρα Γαλάνη παρατηρεί: « Επειδή οι ιλιγγιώδεις ταχύτητες της δισκογραφικής αγοράς κάνουν τα 40 χρόνια να φαίνονται πάρα πολλά. Επειδή μπορεί και να είναι έτσι για την πορεία ενός καλλιτέχνη και σίγουρα έτσι για την ζωή ενός ανθρώπου. Επειδή το πρόσωπο ενός τραγουδιστή είναι τα τραγούδια που διαλέγει να πει. Επειδή επιτυχία σημαίνει να μπορεί ένας καλλιτέχνης να διαχειρίζεται το παρελθόν του σαν να ήταν παρόν κι επειδή μέσα απ’ το παρελθόν σχεδιάζεται το μέλλον» η συνάντησή τους στη σκηνή του Παλλάς θα είναι η πιο πιστή προβολή αυτού που αντέχει στην καρδιά μας σαν αλήθεια, η πιο δικιά μας, τελικά, μεταπολίτευση.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου

Σκηνoγραφία: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης

Σχεδιασμός Φωτισμών : Ελευθερία Ντεκώ

Ενορχηστρώσεις: Κώστας Παπαδούκας, Γιώργος Ζαχαρίου

Τιμές Εισιτηρίων: 60€ (ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ), 55€, 50€, 45€, 40€, 35€, 25€, 20€.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ:Νέος κίνδυνος στο Facebook που απειλεί για διαγραφή του λογαριασμού σας!


ierosagon253 200x160 ΠΡΟΣΟΧΗ:Νέος κίνδυνος στο Facebook που απειλεί για διαγραφή του λογαριασμού σας!Πληθαίνουν οι κίνδυνοι στο Facebook με… τα διάφορα scam να ”βομβαρδίζουν” κυριολεκτικά κάθε μέρα τους χρήστες.

Έτσι η Sophos Security προειδοποιεί για ένα νέο scam, που μέσω ενός ”έξυπνου” email επιχειρεί να κλέψει τα στοιχεία σας.

Αντιγράφοντας τα μηνύματα που χρησιμοποιούν το Facebook ή η Google για να προστατεύσουν τις πλατφόρμες τους από κακόβουλη χρήση, το εν λόγω ”έξυπνο” scam έρχεται στο email σας με τη μορφή ενός προειδοποιητικού μηνύματος το οποίο σας ενημερώνει ότι έχετε 24 ώρες μέχρι τη διαγραφή του λογαριασμού σας λόγω παραπόνων άλλων χρηστών.
Στο σημείο αυτό το mail σας ζητά να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας για εξακρίβωση και έτσι οι κακόβουλοι χρήστες ‘χακάρουν’ το λογαριασμό σας. Υπεύθυνοι της Sophos Security προειδοποιούν να μην απαντάτε σε παρόμοια μηνύματα, ειδικά καθώς sites όπως το Facebook δεν συνηθίζουν να ζητούν επαλήθευση των στοιχείων λογαριασμού με email.
Προσοχή λοιπόν σε ύποπτα emails με τίτλο ”LAST WARNING” (=τελευταία προειδοποίηση), τα οποία συχνά μάλιστα περιέχουν και σοβαρά ορθογραφικά λάθη !
mediagate
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σύνταγμα περιμένει τους πολίτες να το υπερασπιστούν "με κάθε μέσον"


Οι ηγεσίες των τριών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, κατέλυσαν το πολίτευμα, σφετερίστηκαν την λαϊκή κυριαρχία και ενώ δεν είχαν καμμία τέτοια λαϊκή εντολή, σχημάτισαν παράνομη και αντι-Συνταγματική κυβέρνηση για να εφαρμόσουν μια πολιτική για την οποία όχι μόνο ο λαός δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεσή του, αλλά είναι ολοφάνερο πως δεν την θέλει και δεν την εγκρίνει.


Μια πολιτική που με όχημα το παράνομο και καταχρηστικό δημόσιο χρέος μας μετατρέπει όλους σε σύγχρονους δουλοπάροικους των διεθνών τοκογλύφων τραπεζιτών.


Και όμως...


οι ηγεσίες αυτών των τριών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, επιμένουν να εφαρμόζουν την παράνομη και εξοντωτική πολιτική τους την οποία ο λαός δεν ενέκρινε ΠΟΤΕ, με την παράνομη κυβέρνηση που συγκρότησαν. 


Κυβέρνηση υποχείριο των τοκογλύφων τραπεζιτών και με διορισμένο τραπεζίτη πρωθυπουργό που ποτέ δεν εκλέξαμε. Και ύπατο αρμοστή έναν επίσης διορισμένο γερμανό υπάλληλο-τοποτηρητή των τοκογλυφικών συμφερόντων. 


Οι ανόσιοι εγκληματίες.


Λες και την εξουσία την κληρονόμησαν από τον πατέρα τους.


Συνεργοί τους στο ανόσιο έγκλημα της καταπάτησης της λαϊκής κυριαρχίας ο πρόεδρος της “Δημοκρατίας”, ο πρόεδρος της Βουλής, μεγάλος αριθμός βουλευτών που παραβίασαν την λαϊκή εντολή, η ηγεσία της δικαιοσύνης, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και η ηγεσία της αστυνομίας.


Το Σύνταγμα περιμένει ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να το υπερασπιστούμε “με κάθε μέσον”. 


Από εμάς τους έλληνες πολίτες περιμένει πλέον το Σύνταγμα την υπεράσπισή του. 


Από τον απλό έλληνα πολίτη. ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.


Το Σύνταγμά μας, που το κουρέλιασαν.


Οποιος συνήργησε στην κατάλυση του πολιτεύματος και του Συντάγματος, στην καταπάτηση της λαϊκής κυριαρχίας, στον σχηματισμό της παράνομης αυτής κυβέρνησης, και στην εφαρμογή αυτής της εξοντωτικής πολιτικής την οποία ο λαός έχει δηλώσει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως δεν την εγκρίνει, είναι ένοχος του πιο μεγάλου και του πιο ανόσιου εγκλήματος.


Και μαζί του ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΕΝΟΧΟΣ, για τα ίδια ανόσια εγκλήματα, όποιος στηρίζει και υποστηρίζει όλους τους παραπάνω. Διότι την ίδια στιγμή κι αυτός προσβάλλει και καταπατά βαρύτατα την λαϊκή κυριαρχία και το Σύνταγμα.


Και επειδή η κατάλυση του πολιτεύματος και του Συντάγματος έγινε με τη βία, και συνεχίζει να γίνεται με την βία, δηλαδή με το φόβητρο και την υποστήριξη των οπλισμένων ανδρών των ΜΑΤ καθώς και άλλων οπλισμένων αστυνομικών δυνάμεων, το Σύνταγμα μας δίνει σε όλους εμάς τους πολίτες που πιστεύουμε πως ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, μας δίνει το δικαίωμα να το υπερασπιστούμε με κάθε μέσον.


Με κάθε μέσον.


Θάνατος πρέπει να είναι η τιμωρία σε όσους κατέλυσαν το πολίτευμα και το Σύνταγμα.


Θάνατος πρέπει να είναι η τιμωρία στους υποστηρικτές εκείνων που κατέλυσαν το πολίτευμα και το Σύνταγμα.


Θάνατος πρέπει να είναι η τιμωρία σε όσους στηρίζουν με την βία της εξουσίας και των όπλων αυτή την παράνομη κυβέρνηση.


Σταματείστε να προσφέρετε πολιτική στήριξη στους εγκληματίες κατά του Συντάγματος και της λαϊκής κυριαρχίας


Εγκληματείτε μαζί τους.


Σύνταγμα της Ελλάδας, αρθρο 120, παρ. 4: “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.”






Διαβάστε Περισσότερα »

"Παντρέψου το βιαστή σου ή πας 12 χρόνια φυλακή"! Αυτά υμβαίνουν στο Αφγανιστάν!!


Η Γκιουλνάζ από το Αφγανιστάν βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της. Με βάση τους Αφγανικούς νόμους το δικαστήριο την έκρινε ¨ένοχη¨ και της υπέβαλε την εξής απίστευτη πρόταση: Ή παντρέψου τον βιαστή σου ή κάτσε 12 χρόνια φυλακή !


Η γυναίκα που βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της έχει τώρα...


στην αγκαλιά της και το μωρό του βιαστή της…!!!


Η Γκιουλνάζ όσο και αν είπε πως αντιστάθηκε για να μην την βιάσει, την έριξαν στην φυλακή με την κατηγορία της πορνείας και τώρα περιμένει να τελειώσει η ποινή της έχοντας και στην αγκαλιά της το μωρό του βιαστή της. 


Η ανατριχιαστική πρόταση που έκαναν προς την νέα γυναίκα είναι πως αν παντρευτεί τον βιαστή της θα απελευθερωθεί. 


Η Γκιουλνάζ λέει πως καθώς δεν έχει άλλη επιλογή, θα αποδεχτεί αυτήν τη πρόταση και έτσι θα βγει από την φυλακή.


Η Γκιουλνάζ λέει πως μετά τη αποκάλυψη του βιασμού της, το περιβάλλον της δεν την στήριξε και ότι αισθάνεται τυχερή καθώς έτσι της δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. 


Η Γκιουλνάζ αναφέρει πως στην πατρίδα της πολλές γυναίκες-θύματα βιασμών δολοφονήθηκαν διότι ¨σπίλωσαν τις κοινωνικές αξίες¨ ενώ η ίδια παντρευόμενη με τον βιαστή της διασώζει την τιμή της και θα μπορέσει έτσι και το παιδί της να έχει μια οικογένεια.


Η κατάσταση αυτή προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις.






tourkikanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με πόσους άντρες έχει κοιμηθεί η μέση Ελληνίδα;





Η έρευνα της Durex, με αφορμή την ημέρα κατά του ΑΙDS, παρουσιάζει μια μάλλον απερίσκεπτη εικόνα όσον αφορά την χρήση προφυλακτικού στην Ελλάδα.

Το 38% των Ελληνίδων δήλωσε ότι έχει κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, αν και θεωρεί ότι ήταν ένα λάθος που δε θα έπρεπε να έχουν κάνει. Με το δίκιο τους βέβαια, καθώς ένας στους πέντε άντρες (22%) που διατηρεί σχέση δήλωσε ότι κάνει σεξ και με άλλες γυναίκες, χωρίς προφυλακτικό μάλιστα. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται μόλις στο 9%.

Ενδιαφέροντα είναι και τα νούμερα σεξουαλικών συντρόφων που έχουν Έλληνες και Ελληνίδες. Οι Ελληνίδες δήλωσαν ότι είχαν κατά μέσο όρο 10 σεξουαλικούς συντρόφους (όσο και οι Γαλλίδες και οι Πολωνές), ενώ οι Ιταλίδες έχουν 8 και οι Ολλανδές 6. Οι Έλληνες άντρες δηλώνουν ότι κατά μέσο όρο είχαν 30 διαφορετικές σεξουαλικές συντρόφους.
e-radio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Γοργοπόταμο η κεντρική εκδήλωση του Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης



Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, στο Γοργοπόταμο, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων και Αντιστασιακές Οργανώσεις, 69 χρόνια μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Π Ρ Ο Γ Ρ ΑΜΜΑ Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ
ΚΥΡΙΑΚΗ, 27 Νοεμβρίου 2011
11:15 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων
11:25 Πέρας προσέλευσης επισήμων
11:35 Επιμνημόσυνη Δέηση
11:45 Εισήγηση από τον παρουσιαστή κ.Ιωαν. Ζαλαώρα.
11:46 Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ.Γεώργιο Κοτρωνιά.
11:50 Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά
11:54 Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
11:58 Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
12:02 Χαιρετισμός από τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας
12:06 Ομιλία από τον εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων
12:10 Εκφώνηση των Ονομάτων των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο
Εκφώνηση των ονομάτων των Λαμιέων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς
Εκφώνηση των ονομάτων των φονευθέντων από την έκρηξη νάρκης στον Γοργοπόταμο
Ανάγνωση Ψηφίσματος
12:30 Κατάθεση Στεφάνων από τους κ.κ. Εκπροσώπους των Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών,
της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,των επιζώντων αγωνιστών και των Αντιστασιακών
Οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης
Τήρηση Ενός λεπτού σιγής.
13:00 Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας της Εκδήλωσης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί ακατάλληλοι να οπλοφορούν

Ούτε οι μισοί από τους αστυνομικούς οι οποίοι κυκλοφορούν στους δρόμους δεν έχουν περάσει από τα απαραίτητα ψυχολογικά τεστ ώστε να γνωρίζει η Πολιτεία εάν είναι ικανοί να οπλοφορούν. Αυτό όχι μόνο είναι παράνομο, βάση νόμου, αλλά ίσως καταστεί και επικίνδυνο
Το 2008, όταν και δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, κάποια ΜΜΕ αναφέρθηκαν στο θέμα της ψυχολογικής εξέτασης μέσω τεστ των αστυνομικών.
Γρήγορα ξεχάστηκε όμως, για να φτάσουμε στο 2011 και να γνωρίζουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πως μόνο ένας ελάχιστος αριθμός αστυνομικών οπλοφορεί έχοντας περάσει τα απαραίτητα τεστ.
Μόνο 10.111 ένστολοι, από τους περίπου 55.000 αστυνομικούς που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ, έχουν περάσει από ψυχιατρικό έλεγχο για την καταλληλότητά τους να οπλοφορούν.
Και αυτό ενώ ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός σύμφωνα με νόμο από το 2003.
Σε απλά λόγια, όλοι οι υπόλοιποι οπλοφορούν, έστω τυπικά, παράτυπα, ενδεχομένως και παρανόμως, καθώς οι διατάξεις του νόμου ορίζουν πως όλοι οι αστυνομικοί μετά πέντε χρόνια υπηρεσίας πρέπει να περάσουν από ψυχολογική - ψυχιατρική εξέταση.
Συν τοις άλλοις, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αποφοιτήσει από τις σχολές της αστυνομίας περίπου 11.500 αστυνομικοί, οι οποίοι δεν έχουν ξαναεξεταστεί από ψυχολόγους.
Όπως λένε πάντα τα επίσημα στοιχεία, από τους 10.111 αστυνομικούς που ελέγχθησαν, οι 296 κρίθηκαν ακατάλληλοι να οπλοφορούν.
Εάν λοιπόν θεωρήσουμε ως ένα πολύτιμο εργαλείο και αξιόπιστο τη στατιστική, αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 2.000 ένστολοί οπλοφορούν ενώ, αν περνούσαν από την ειδική επιτροπή θα είχαν κριθεί ακατάλληλοι.
Αναλυτικά τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη η ΕΛΑΣ διαθέτει 42 ψυχολόγους, έξι ψυχιάτρους, ενώ έχουν συσταθεί δύο ειδικές επιτροπές, μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη από όπου αναμένεται να περάσει για εξέταση το σύνολο των Ελλήνων αστυνομικών.
Καθημερινά εξετάζονται 30 αστυνομικοί.
Μόλις τον περασμένο Ιούνιο συγκροτήθηκε και τρίτη επιτροπή η οποία ονομάζεται "επιτροπή προσφυγών".
Τι είναι αυτή η επιτροπή;
Πρόκειται για ένα όργανο στο οποίο μπορούν και απευθύνονται οι αστυνομικοί εκείνοι οι οποίοι κρίνονται ακατάλληλοι, για να ασκήσουν ένσταση κατά της κρίσης της πρωτοβάθμιας επιτροπής.
Από το Αρχηγείο έχει δοθεί σαφέστατη εντολή να δίνεται προτεραιότητα στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες αιχμής ενώ κατ ΄εξαίρεση "περνούν" περιπτώσεις αστυνομικών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις κακής χρήσης όπλων, αστυνομικοί που αποσπώνται σε υπηρεσίες ή οργανισμούς στο εξωτερικό και όσοι υπηρετούν στο κοινοβούλιο και την υπηρεσία Προστασίας Υψηλών Προσώπων.
Πηγή: iferida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμάζουν νέα μέτρα 7 δισ. ευρώ


Η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα για το 2012 εφόσον εφαρμοστούν τα ήδη ψηφισθέντα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γλιτώνουμε τα νέα μέτρα για την τριετία 2013 -2015.
Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Προγράμματος προσαρμογής που κατατέθηκε στη βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό, τα μέτρα αυτά ανέρχονται προς το παρόν στα 7 δισ. ευρώ έτσι ώστε η κυβέρνηση να πιάσει τους στόχους του Μνημονίου.
Μάλιστα αυτός ο αριθμός προκύπτει και με τον υπολογισμό του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI),εφόσον αυτό εφαρμοστεί και πιάσει τους στόχους που έχει θέσει τοΥΠΟΙΚ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών τον Οκτώβριο θα οδηγήσει σε μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ελλάδας έως το 2020. Στα τέλη Σεπτεμβρίου το ελληνικό χρέος ανήλθε σε 360 δισ. ευρώ, ήτοι γύρω στο 165% του ΑΕΠ.
Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπολογίζουν πώς αν δεν προχωρήσουν σε αυτά τα μέτρα τότε το έλλειμμα θα παραμείνει στο 4,2% του ΑΕΠ το 2015.
Σε κάθε περίπτωση μένει να εξειδικευθούν αυτά τα μέτρα και να προσδιοριστεί πως θα βρεθούν αυτά τα επιπλέον 7 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει στα μέσα στο 2012, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
 newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο τσουνάμι για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς

Νέο τσουνάμι για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς

Τις εκκρεμότητες που μένουν για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα προσαρμογής και οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, θα επιχειρήσει να «κλείσει» το υπουργείο Οικονομικών, με τη κατάθεση ενός νομοσχεδίου- σκούπα, που θα έχει ως αιχμή του δόρατος τα «κλειστά» επαγγέλματα, για τα οποία η Τρόικα επιμένει ότι είτε δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως οι διατάξεις που ψηφίστηκαν είτε αυτές κρίνονται ανεπαρκείς.
Τι σημαίνει αυτό
Πολύ απλά ότι οι διατάξεις που έγιναν αιτία για πολυήμερες κινητοποιήσεις θα επανεξεταστούν υπό το πρίσμα της λογικής των Βρυξελλών.
Οπως προκύπτει από τη νεότερη Εκθεση αξιολόγησης, η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι όποιες παρεκκλίσεις από την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας θα πρέπει να ισχύουν μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και σε συνάρτηση με τη προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Τι σημαίνει αυτό
Πολύ απλά ότι όλες οι μακροχρόνιες μεταβατικές περίοδοι που προβλέπουν οι διατάξεις που ψηφίστηκαν π.χ. για τα φορτηγά, θα επαναξεταστούν και θα συντμηθούν. Συν τοις άλλοις, η Κομισιόν χαρακτηρίζει αναγκαία τη δημοσιοποίηση πλήρους καταλόγου των επαγγελμάτων που «άνοιξαν», όπως επίσης αναγκαία τη ταχεία επικαιροποίηση των κανονισμών και των υπουργικών εγκυκλίων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή της μεταρρύθμισης, αφού όπως προέκυψε τους τελευταίους μήνες, μπορεί να ψηφίζονται διατάξεις αλλά έως ότου εφαρμοστούν με την έκδοση των αναγκαίων εγκυκλίων και αποφάσεων, περνάνε από... σαράντα κύματα, οπότε και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα άσκησης πιέσεων για εξαιρέσεις, ανακυκλώνοντας έτσι το πρόβλημα.
Συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί
Ιδιαιτέρως αιχμηρή είναι η Κομισιόν για τις παρεμβάσεις που αφορούν στο σκληρό πυρήνα των «κλειστών» επαγγελμάτων:
Για τους συμβολαιογράφους χαρακτηρίζει αναποτελεσματικό το νέο πλαίσιο για τη μείωση των αμοιβών τους, για τους δικηγόρους σημειώνει ότι το νέο πλαίσιο αποτυγχάνει στη κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, ενώ παραβιάζεται και η κοινοτική νομοθεσία για τη δυνατότητα ίδρυσης εταιριών, όσο, δε, για τους μηχανικούς σημειώνει ότι το ΤΕΕ μπορεί να« τιμωρεί» όσα μέλη του συμφωνούν με τους πελάτες τους κάτω από τις νέες ελάχιστες αμοιβές.
«Αγκάθι» χαρακτηρίζεται σε κάθε περίπτωση το νέο πλαίσιο για τα ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υποδομών ζητά μία με δύο εβδομάδες για να καταλήξει στις τελικές ρυθμίσεις που θα αφορούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος, αφήνοντας, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν υπόψιν τελικά και πληθυσμιακά κριτήρια κατά τη διαδικασία έκδοσης νέων αδειών.
Στο πολυνομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί εντός της εβδομάδας, θα συμπεριληφθούν οι διατάξεις με βάση τις οποίες οι επικουρικές συντάξεις θα υποστούν μείωση έως 40% από 1/1/2012, ενώ είναι πιθανόν να συμπεριληφθούν και φορολογικές διατάξεις για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, μεταξύ των οποίων ο τρόπος επιβολής των προστίμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο «ηλιακό» ασανσέρ κατασκευάστηκε στο Κιλκίς

Μετά από 4 χρόνια έρευνας, ο Γιάννης Σαχσαμάνογλου, μηχανολόγος μηχανικός και ιδιοκτήτης της εταιρείας ασανσέρ Mezolift, κατασκεύασε τον....
πρώτο ηλιακό ανελκυστήρα στον κόσμο, ο οποίος παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Η εταιρία του απασχολεί μόλις δύο άτομα, ενώ ο ίδιος ο κ. Σαχσαμάνογλου, αν και μπορεί, δεν επιθυμεί να κατοχυρώσει την… πατέντα. Να σημειωθεί ότι οι πρώτες προσπάθειες κατασκευής αντίστοιχης τεχνολογίας γίνονται τώρα στην Ιταλία.
Τα χαρακτηριστικά που κάνουν «τη διαφορά» για τη συγκεκριμένη κατασκευή είναι τα εξής:

Απαιτεί 80% λιγότερη ενέργεια από το συμβατικό.
Η τροφοδοσία του γίνεται από 1 μικρό σύστημα με 2 φωτοβολταϊκά πάνελ και δύο μπαταρίες.
Μπορεί να κάνει μέχρι 30 κινήσεις ημερησίως και έχει αυτονομία για 3 μέρες.
Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4 άτομα ή 300 κιλά.
Δεν μπορείς να εγκλωβιστείς σε αυτό, αφού τροφοδοτείται πάντα από μπαταρίες.
Δεν απαιτεί χώρο για μηχανοστάσιο διότι η μηχανή του είναι εγκατεστημένη μέσα στο φρεάτιο.
Δεν χρειάζεται τριφασική παροχή ρεύματος, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά προϊόντα ανελκυστήρων.
Τις βροχερές ημέρες λειτουργεί χάρη σε 2 μπαταρίες που έχουν φορτίσει τα φωτοβολταϊκά από πριν.
Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αφού το ρεύμα που παράγει είναι καλύτερης ποιότητας.
Είναι 100% πράσινος ανελκυστήρας.
Δεν χρειάζεται μεγάλο χώρο για να εγκατασταθεί (1 τ.μ.).
Κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ, περίπου όσο ένα συμβατικό, όμως η δαπάνη αυτή αποσβένεται μέσα σε μια 5ετία (από την μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εργασιών


Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Αμπελοχώρι, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Πρόδρομος, Σαράντι, Αλυκή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου


Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους κατοίκους : Αμπελοχωρίου, Ελλοπίας, Ξηρονομής, Δομβραίνας, Πρόδρομου, Σαράντι και Αλυκής., ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Η. από τις 8:00 έως τις 10:00 το πρωί λόγω εργασιών στην Κεντρική Γραμμή.
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την εκτέλεση των προγραμματισμένων εργασιών, η διακοπή θα αναβληθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας


Στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνάντηση εργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς .
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 28/11/2011 θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για τις Οικονομικές, Νομισματικές Υποθέσεις και τη Ζώνη του Ευρώ, κ. Olli Rehn (Όλι Ρεν), τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn (Γιοχάνες Χαν), και την Επίτροπο αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κα Ανδρούλλα Βασιλείου.
Την Τρίτη 29/11/2011, θα έχει ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τους Ευρωβουλευτές κ. Σπύρο Δανέλλη και κ. Γιώργο Παπαστάμκο αναφορικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική κατά την περίοδο 2014-2020 και την Ευρωβουλευτή κα Συλβάνα Ράπτη για θέματα Απασχόλησης και Εσωτερικής Αγοράς, όπως επίσης και συνάντηση εργασίας με τον Joseph Daul (Ζόζεφ Ντολ), Πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τον Horst Reichenbach (Χορστ Ράιχενμπαχ), Επικεφαλής της "Ομάδας Δράσης" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις εργασίας με τους Ευρωβουλευτές κ. Γιώργο Σταυρακάκη , Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη , Συντονιστή της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού, την κα Άννυ Ποδηματά (Αντιπρόεδρος ΕΚ), την κα Μαριέττα Γιαννάκου (Επικεφαλής ΚΟ ΝΔ στο ΕΚ) , την κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου (Αντιπρόεδρος ΕΚ) και την κα Μαριλένα Κοππά (Επικεφαλής ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ), καθώς και συνάντηση εργασίας με την Επίτροπο αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, κα Μαρία Δαμανάκη.
Τέλος την Τετάρτη 30/11/2011, θα κάνει ενημερωτική επίσκεψη στο νέο Κέντρο Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Parlementarium" και θα έχει συναντήσεις εργασίας με τον Guy Verhofstadt (Γκι Βέρχοφστατ), Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον Martin Schulz (Μάρτιν Σούλτς), Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στα πλαίσια συνεργασίας της ΕΝ.ΠΕ. με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές .
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα




Στις 26 Νοεμβρίου

1504: Πέθανε η Ισαβέλλα, βασίλισσα της Ισπανίας.

1812: Ξεκινά στη Ρωσία η μάχη της Μπερεζίνα, που διήρκεσε έως τις 29 Νοεμβρίου και κατέληξε σε πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.

1607: Γεννήθηκε ο Τζον Χάρβαρντ, ιερωμένος, ιδρυτής του ομώνυμου ονομαστού αμερικανικού πανεπιστημίου.

1862: Ο Τσαρλς Λούνβιγκ Μτόζον, γνωστός με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ, στέλνει ως δώρο Χριστουγέννων στη 10χρονη Άλις Λίντελ ένα χειρόγραφό του με τον τίτλο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

1876: Γεννήθηκε ο Γουίλις Χάβιλαντ Κάριερ, αμερικανός μηχανικός, εφευρέτης του κλιματισμού (Air Condition).

1922: Γεννήθηκε ο Τσαρλς Σουλτζ, αμερικανός καρτουνίστας, δημιουργός του Τσάρλι Μπράουν και του Σνούπι, καθώς και της σειράς κόμικ «Πίνατς».

1942: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία - θρύλος του Μάικλ Κέρτιζ Καζαμπλάνκα, με πρωταγωνιστές τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

1956: Ο επικοντιστής Γιώργος Ρουμπάνης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης με επίδοση 4,50 μ.

1956: Πέθανε ο Τόμι Ντόρσεϊ, αμερικανός διευθυντής ορχήστρας, τρομπονίστας και συνθέτης της χρυσής εποχής της τζαζ.

1957: Πέθανε ο Πέτρος Βούλγαρης, ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και πολιτικός, που διατέλεσε και πρωθυπουργός.

1983: Η μεγαλύτερη κλοπή του κόσμου. Ράβδοι χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνουν φτερά από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ