Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Οι 9 λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες ζουν υπό τυραννικό καθεστώς

Το λεξικό της Wikipedia δίνει τον εξής ορισμό της τυραννίας:
«Σύμφωνα με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τύραννος είναι "κάποιος που κυβερνά παρά τον νόμο, φροντίζει για το ίδιο συμφέρον αντί για αυτό των πολιτών, και χρησιμοποιεί ακραίες και σκληρές τακτικές εναντίον του λαού που κυβερνά και εναντίον άλλων λαών"».
Οι Έλληνες σήμερα ζούν υπό τυραννικό καθεστώς για 9 συγκεκριμένους λόγους...













Λόγος 1ος: Η Ελλάδα έχει σήμερα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο νυν πρωθυπουργός είναι πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Φαντάζεστε τον Eddie George της Τράπεζας της Αγγλίας ή τον Alan Greenspan της Federal Reserve να εκλέγονται πρωθυπουργός της Βρετανίας και Πρόεδρος των ΗΠΑ, αντίστοιχα;


Και όχι μόνο εξελέγη χωρίς εκλογές ο Παπαδήμος, αλλά κατά κάποιον τρόπο τα ελληνικά συμβατικά ΜΜΕ είναι σε θέση σήμερα να δικαιολογούν έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό ως κάτι φυσιολογικό και μάλιστα ως κάτι θετικό.


Λόγος 2ος: Η ελληνική κυβέρνηση ενεργεί ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Οι πολιτικοί εκλέγονται για να εκπροσωπούν τις επιθυμίες του λαού που τους ψήφισε. Για τίποτε περισσότερο, για τίποτε λιγότερο. Όταν οι πολιτικοί είναι σε θέση να ενεργούν ενάντια στη θέληση του λαού, και δεν τιμωρούνται, τότε το εκλογικό σώμα ζει υπό τυραννικό καθεστώς, μια κυβέρνηση που ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα του λαού.


Λόγος 3ος: Η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί τις επιθυμίες του λαού. Η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί τις επιθυμίες των πολιτών, διότι νομίζει ότι είναι σε θέση να γνωρίζει περισσότερα απ’ ό,τι εκείνοι. Ωστόσο, μια κυβέρνηση υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τη βούληση του λαού. Δεν έχει σημασία τι θέλει η κυβέρνηση. Ό,τι και αν θέλει, καθήκον της είναι να θεσπίζει τις επιθυμίες του λαού που την εξέλεξε. Όταν μια κυβέρνηση αγνοεί τη βούληση του λαού, πρόκειται σαφώς για ένα τυραννικό καθεστώς.


Λόγος 4ος: Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση δεν βασίζονται στη γνώμη του εκλογικού σώματος. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ορίσει έναν μη εκλεγμένο γραφειοκράτη ως πρωθυπουργό της χώρας. Έχοντας ορίσει έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό, οι Έλληνες πολιτικοί είναι σαν να αναγνωρίζουν ότι οι αποφάσεις που παίρνουν δεν εγκρίνονται από το εκλογικό σώμα, άρα δεν υποστηρίζονται από τους πολίτες που τους εξέλεξαν.


Οι πολιτικοί, αντί να εκπροσωπούν τις επιθυμίες των πολιτών, έχουν διορίσει έναν γραφειοκράτη για να εφαρμόζει τις πολιτικές που υπαγορεύονται από συμφέροντα άλλων, και όχι να αγωνίζεται για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του εκλογικού σώματος που έφερε τους πολιτικούς αυτούς στην εξουσία.


Λόγος 5ος: Οι νόμοι που ψηφίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι άκυροι και παράνομοι. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν οι νόμοι είναι η προστασία των πολιτών. Ο μόνος σκοπός της νομοθεσίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και η παραπομπή στη δικαιοσύνη των ατόμων ή ομάδων που επιχειρούν να περιορίσουν την ελευθερία ενός άλλου ατόμου ή ομάδας.


Κάθε νόμος που έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες των πολιτών είναι άκυρος. Κάθε νόμος που επηρεάζει κάποιον που δεν παραβιάζει τα δικαιώματα ενός άλλου πολίτη είναι επίσης άκυρος.


Η απόλυτη δοκιμασία, που αποδεικνύει εάν ένας νόμος είναι έγκυρος, είναι μια δίκη με ενόρκους. Η τελική δοκιμασία της εγκυρότητας ενός νόμου είναι η ετυμηγορία των πολιτών.


Οι πολιτικοί δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν νόμους που είναι ενάντια στη θέληση του λαού που τους εξέλεξε, αφού θα ήταν αδύνατον να καταδικάσουν κάποιον που παραβίασε τον «νόμο» τους, επειδή το σύνολο των πολιτών, δηλαδή το σώμα των ενόρκων μιας χώρας, υπό έννομες συνθήκες δεν θα τον καταδίκαζε.


Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης διώκεται σύμφωνα με ένα νόμο που είναι ενάντια στα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας θα πρέπει να δηλώνει αθώος και να απαιτεί να δικαστεί από τους συμπολίτες του και όχι από τις αρχές.


Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης διώκεται σύμφωνα με ένα νόμο που είναι ενάντια στα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας θα πρέπει να δηλώνει αθώος και να απαιτεί να κριθεί από ένα σώμα ενόρκων συμπολιτών του, και όχι να επιτρέπει σε μια τυραννική κυβέρνηση να τον κρίνει.


Λόγος 6ος: Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό αποτελεί κατάφωρη παρανομία και, εάν η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ότι είναι νόμιμη η συλλογή φόρων με τον τρόπο αυτό, αυτό δεν καθιστά τον νόμο έγκυρο, αφού αντιτίθεται στη θέληση του λαού.


Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια αρκετών πολιτών, οι οποίοι δεν κατέβαλαν τον σχετικό φόρο. Είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη και να επιβάλει τη θέλησή της, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη νομική διαδικασία.


Είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση να επιβάλλει τη διακοπή της παροχής ρεύματος σε πολίτες χωρίς νομική διαδικασία. Οι πολίτες που δεν πληρώνουν τον έκτακτο φόρο οφείλουν να δικάζονται και να παίρνονται οι σχετικές αποφάσεις για την περίπτωσή τους μέσα από το νομικό σύστημα, για διάφορους λόγους.


Θα πρέπει σαφώς να διερευνάται σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη ελαφρυντικών. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τους οποίους ο εναγόμενος δεν κατέβαλε τον φόρο; 


Είχε ο εναγόμενος το ποσό που του απαιτήθηκε να καταβάλει; Βρισκόταν ο εναγόμενος εκτός της επικράτειας; 


Ήταν ο εναγόμενος στο νοσοκομείο; Μήπως έγινε λάθος στον υπολογισμό του φόρου; Μήπως ο φόρος απευθύνονταν σε λάθος άτομο; Μήπως υπήρξε κάποιο άλλο τεχνικό λάθος; Μήπως ο εναγόμενος πλήρωσε στην πραγματικότητα τον φόρο; Μήπως το κράτος οφείλει στον πολίτη κάποιο ποσό; Μήπως ο πολίτης βιώνει μια εμπειρία που απειλεί την υγεία του ή τη ζωή του, η οποία καθιστά την παροχή ρεύματος στο σπίτι του άκρως απαραίτητη; Εξαρτάται, γενικά, η κατάσταση υγείας του πολίτη από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του; Θα αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο η ζωή του εναγομένου εάν, για οποιονδήποτε λόγο, η παροχή ρεύματος διακοπεί;


Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός λόγων για τους οποίους ενδέχεται κάποιος να μην κατέβαλε τον συγκεκριμένο φόρο. Και οπωσδήποτε δεν έχει δικαίωμα μια κυβέρνηση ή μια ιδιωτική επιχείρηση να κρίνει εάν ο συγκεκριμένος πολίτης έχει δίκιο ή άδικο.


Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να κρίνουν τελικά εάν ένας πολίτης ήταν δικαιολογημένος ή όχι να μην καταβάλει κάποιον φόρο είναι οι δικαστές. Και εάν ο εναγόμενος δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση του δικαστή ή εάν ο εναγόμενος ισχυριστεί ότι είναι αθώος, τότε οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να κρίνουν εάν ο κατηγορούμενος δικαιολογημένα δεν κατέβαλε τον συγκεκριμένο φόρο είναι οι συμπολίτες του, δηλαδή ένα σώμα ενόρκων.


Η ελληνική κυβέρνηση και η επιχείρηση ηλεκτρισμού θεωρούν ότι έχουν τη δικαιοδοσία και ότι είναι ηθικά αποδεκτό να τιμωρούν Έλληνες πολίτες.


Όταν μια κυβέρνηση τιμωρεί τους πολίτες μιας χώρας παρά το ισχύον νομικό σύστημα, είναι σαφώς μια κυβέρνηση τυραννίας.


Όταν ένα καθεστώς υποχρεώνει μια εταιρεία να τιμωρεί έναν πολίτη, είναι σαφώς τυραννικό καθεστώς.


Λόγος 7ος: Όταν μια κυβέρνηση υποχρεώνει πολίτες ή εταιρείες να τιμωρούν άλλους πολίτες ή εταιρείες, είναι κυβέρνηση τυραννική. Σε μια εύνομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αναγκάζει έναν πολίτη να τιμωρεί κάποιον άλλο, επειδή το θύμα διαφώνησε ή δεν έκανε αυτό που ήθελε η κυβέρνηση.


Σε μια εύνομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αναγκάζει μια επιχείρηση να τιμωρεί μια άλλη επιχείρηση, επειδή το θύμα είχε μια διαφωνία ή παρεξήγηση με τους κυβερνώντες.


Σε μια εύνομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να κάνει χρήση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αναζηθεί η απονομή της. Και η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιεί τα μέσα που υπαγορεύονται από τον νόμο για να τιμωρήσει έναν εναγόμενο.


Όταν μια κυβέρνηση υποχρεώνει νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου να επιβάλλουν ποινές σε άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου παρά τις επιθυμίες και των δύο, είναι κυβέρνηση τυραννική.


Λόγος 8ος: Παρά την εμφανή δυσαρέσκεια από την πλευρά του ελληνικού λαού, το κυβερνών κόμμα αρνείται να προκηρύξει εκλογές. Παρά την προφανή αποστροφή των πολιτών προς το καθεστώς, το κυβερνών κόμμα αρνείται να παράσχει στους πολίτες το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, του εκλέγειν.


Παρ’ όλη την εμφανή δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού, οι κυβερνώντες εξακολουθούν να εκβιάζουν τους Έλληνες πολίτες, απειλώντας τους με ψευτοδιλήμματα.


Το κύριο ψευτοδίλημμα που του θέτουν είναι: ή θα συναινέσουν οι Έλληνες με τα αντιλαϊκά μέτρα που τους επιβάλλονται, ή θα κάποιοι θα πετάξουν τη χώρα τους έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αυτό δεν είναι μόνο ωμός εκβιασμός, αλλά είναι ψευδής εκβιασμός.


Όταν μια κυβέρνηση κυβερνά κάνοντας χρήση του φόβου, όταν μια κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον φόβο για να επιβάλει τη θέλησή της, όταν μια κυβέρνηση λέει ψέματα στον λαό που ορκίστηκε να εκπροσωπεί, τότε είναι κυβέρνηση τυράννων.


Λόγος 9ος: Τα ελληνικά συμβατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν προβάλλουν με κανένα τρόπο την αλήθεια, δηλαδή το γεγονός ότι οι Έλληνες ζουν υπό τυραννικό καθεστώς. Όταν μια χώρα διαθέτει μέσα ενημέρωσης που φοβούνται την κυβέρνηση σε σημείο ώστε να αρνούνται να την επικρίνουν, τότε η χώρα αυτή έχει τυραννικό καθεστώς.


Όταν μια χώρα διαθέτει μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση, και τα μέσα αυτά παρουσιάζουν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός της, τότε η χώρα αυτή δεν έχει Δημοκρατία.


Μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν κάποιοι μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που θα αποκαλέσουν τους κυβερνώντες τυράννους, μέχρι τη στιγμή που οι Έλληνες θα αντιληφθούν ότι ζουν υπό καθεστώς τυραννίας, ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να ζει μέσα στην άγνοια, μη γνωρίζοντας ότι κάποιοι του έχουν στερήσει το αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν.


Μέχρι τη στιγμή που οι Έλληνες θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία στην Ελλάδα, θα εξακολουθήσουν να είναι θύμα εκμετάλλευσης των ίδιων αυτών ατόμων που εξέλεξαν υπό τον όρο ότι θα ενεργούν προς το συμφέρον τους.






independence4wales.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα θα δούμε την Σελήνη να ανατέλει... ματωμένη! (βίντεο)

Το Σάββατο 10 ∆εκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ολική έκλειψη της Σελήνης ορατή από την Ελλλάδα και ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου μας εξηγεί πως θα είναι η όψη της Σελήνης κάτω από το πέπλο της γήινης σκιάς.


Σε σχετικό δελτίο τύπου ο κ. Σιμόπουλος αναφέρει πως λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου...


(10 ∆εκεμβρίου) θα δούμε τη Σελήνη να ανατέλει «ματωμένη»! 


Πρόκειται για την ολική έκλειψη της Σελήνης που θα αρχίσει αρκετά νωρίτερα (1:33 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ο φυσικός μας δορυφόρος θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντά μας.


Αν και θα έχουμε χάσει την ολική φάση του φαινομένου θα μπορέσουμε εντούτοις να δούμε εύκολα με την ανατολή της τηνΣελήνη καλυμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς που θα χρωματίζει τηνεπιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης. 


Το όλο φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι τις 7:30 μ.μ. και θα είναι ορατό, καιρού επιτρέποντος, απ' όλη τη χώρα. 


Αν και όχι τόσο θεαματική όσο μία ολική Ηλιακή Έκλειψη εν τούτοις το θέαμα μιας ολικής έκλειψης της Σελήνης είναι κι αυτό ένα από τα υπέροχα θεάματα που προσφέρει ο ουρανός. Γιατί στη διάρκεια που η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιάτης Γης η αντανάκλαση του Ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στηΣελήνη και την «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση που κάνει τονδορυφόρο μας να φαίνεται σαν «ματωμένος».


Στη διάρκεια μιας έκλειψης έχουμε τρεις συνολικά πρωταγωνιστές: τον Ήλιο, τη Σελήνη και τη Γη. Για να συμβεί όμως μία έκλειψη χρειάζεται τα τρία αυτά σώματανα βρίσκονται σε ευθεία γραμμή. Έτσι παρ' όλο που η Σελήνη περιφέρεται γύρω απότη Γη μία σχεδόν φορά το μήνα, δεν έχουμε εκλείψεις κάθε μήνα. Για να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο ας υποθέσουμε ότι μία ευθεία γραμμή περνάει από το κέντρο του Ήλιου και της Γης και εκτείνεται στην άλλη της πλευρά. Αν η Σελήνη στη διαδρομή της γύρω από τη Γη περνούσε ακριβώς πάνω στη γραμμήθα είχαμε εκλείψεις κάθε μήνα και ηλιακές και σεληνιακές. Η Σελήνη όμως δεν ταξιδεύει με αυτό τον τρόπο, αλλά αντίθετα, στην περιφορά τηςγύρω από την Γη, περνάει είτε πιο πάνω, είτε πιο κάτω από την υποθετική αυτή γραμμή. Όταν τα τρία αυτά σώματα δε βρίσκονται στην ίδια ευθεία, οι σκιές και της Γης και της Σελήνης χάνονται στο διάστημα και δε γίνονται εκλείψεις.


Στις σεληνιακές εκλείψεις διακρίνει κανείς εύκολα το σχήμα της σκιάς της Γης πάνω στη Σελήνη γεγονός που φανέρωσε στους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους το σφαιρικό σχήμα του πλανήτη μας. 


Ας σημειώσουμε επίσης ότι μια έκλειψη Σελήνης συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου και μόνον όταν η Σελήνη τύχει να περάσει μέσα από τη σκιά που ρίχνει η Γη στο διάστημα, αφού οι Σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν ο δορυφόρος μας, στην τροχιά του γύρω από την Γη, μπαίνει στην περιοχή της γήινης σκιάς. Για να διασχίσει τη σκοτεινή αυτή περιοχή χρειάζεται δύο σχεδόν ώρες, αφού διανύσει 10.000 περίπου χιλιόμετρα. 


Αντίθετα στις Ηλιακές εκλείψεις η Σελήνη καλύπτει τον φωτεινό δίσκο του Ήλιου ρίχνοντας την σκιά της πάνω σε έναν μικρό διάδρομο της Γης μας. 


Ο μεγαλύτερος αριθμός σεληνιακών και ηλιακών εκλείψεων που μπορεί να παρατηρηθούν στη διάρκεια ενός χρόνου είναι 7 (όπως έγινε το 1935 με 5 ηλιακές και 2 σεληνιακές και το 1982 με 4 ηλιακές και 3 σεληνιακές) και ο μικρότερος 2, οπότε και οι δύο θα είναι οπωσδήποτε ηλιακές όπως έγινε το 1984. 


Και παρ' όλο που συνήθως οι σεληνιακές εκλείψεις ακολουθούν ή προηγούνται κατά 15 περίπου ημέρες τις ηλιακές εκλείψεις, εν τούτοις οι ηλιακές εκλείψεις είναι πολύ πιο συχνές από τις σεληνιακές.


Ο μεγαλύτερος αριθμός σεληνιακών εκλείψεων στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους δεν υπερβαίνει τις τρεις (όπως έγινε το 1917 και το1982). Αντίθετα ο μέγιστος αριθμός των ηλιακών εκλείψεων μπορεί να φτάσει τουςπέντε όπως έγινε το 1934. 


Ο υπολογισμός των λεπτομερειών μιας έκλειψης γίνεται σήμερα με μεγάλη ακρίβεια αν και η βασική τους πρόβλεψη δεν είναι κάτι το πρόσφατο και ανάγεται στην αρχαιότητα όταν ανακαλύφτηκε για πρώτη φορά η περιοδικότητά τους πουονομάστηκε Σάρος. 


Η περίοδος αυτή των 6.585,321 ημερών, ή 18 ετών και 11 ημερών, βοηθάει εύκολα στην πρόβλεψη των σεληνιακών εκλείψεων όχι όμως καιστην ακριβή πρόβλεψη των ηλιακών. 


Υπολογισμοί που έγιναν τον περασμένο αιώνα διαπίστωσαν ότι η μέση διάρκεια της περιοδικότητας μιας σειράς εκλείψεων διαρκεί 1.315 χρόνια.



Διαβάστε Περισσότερα »

Το 2011 σε 60 δευτερόλεπτα....!!!


...στο βίντεο που ακολουθεί!



Διαβάστε Περισσότερα »

"Ένοχος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος"


Την ενοχή του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που κατηγορείται για το «σκάνδαλο...


Αιξωνή», πρότεινε ο εισαγγελέας Κακουργημάτων Αθήνας, Π. Αθανασίου.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκαν κατηγορίες της απάτης επί δικαστηρίω και της χρήσης πλαστού εγγράφου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί «καταχραστών του Δημοσίου», που αποδίδονται στον Α. Λυκουρέζο.

Παράλληλα ο εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

Η υπόθεση αφορά το σκάνδαλο καταπάτησης δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, από δύο Κύπριους επιχειρηματίες – οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 12 ετών ο καθένας – στην περιοχή Αιξωνή στη νοτιοανατολική Αττική.

Η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί παράνομα το 2002 με απόφαση της γνωστής από την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα πρωτοδίκου Αντωνίας Ηλία, στους Κύπριους αγοραστές, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί εισαγγελική εγκύκλιος η οποία απαγόρευε οποιαδήποτε μεταγραφή συμβολαίου, αφού η έκταση ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη 25 άτομα, (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ιδιώτες), ενώ ο ίδιος στην απολογία του υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του.

/planet-greece
πηγή: directnews
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε φοιτητής της ΑΣΟΕ μέρα μεσημέρι

Διαβάστε που οδήγησαν οι ηλίθιες θεωρίες περί αλληλεγγύης  και ανοχής των λαθροεγκληματιών μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια..
Νέο κρούσμα βίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Καθηγητές: Ο χώρος «έχει παραδοθεί στο φόβο στην εγκληματικότητα και το παρεμπόριο».Κάνουν ακόμα λόγο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις,εξαθλίωση και τριτοκοσμικό παζάρι ...

Νέο κρούσμα βίας καταγγέλλει ο σύλλογος των διδασκόντων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που με ανακοίνωση του τώρα ξαφνικά θυμήθηκε πως πρέπει να επέμβει η πολιτεία...

Η ανακοίνωση γράφει τα εξής:

«Η εγκληματικότητα τυλίγει πια ασφυκτικά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι δράστες αποθρασύνονται»

«Τελευταίο κρούσμα είναι η....... ένοπλη ληστεία με μαχαίρι σε βάρος διδακτορικού φοιτητή του Πανεπιστημίου μας, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην πύλη του Πανεπιστημίου επί της οδού Μαυροματαίων. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό έλαβε χώρα παρόμοιο περιστατικό σε χώρο εργαστηρίου εντός του Πανεπιστημίου» αναφέρουν οι καθηγητές.
Οι διδάσκοντες καταγγέλλουν ακόμη ότι έμποροι γύρω από το Ίδρυμα το έχουν μετατρέψει σε «ένα άθλιο τριτοκοσμικό παζάρι» , ενώ «οι ληστρικές επιθέσεις, οι παρενοχλήσεις και η εξαθλίωση, έγιναν για πολύ καιρό ανεκτά από την πολιτεία». 

Απορίας άξιο ωστόσο παραμένει γιατί τα μέλη του Ιδρύματος δεν καλούν την αστυνομία στις περιπτώσεις όπου γίνονται μάρτυρες παράβασης των νόμων.


«Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν θυμίζει πια πανεπιστήμιο, η δημόσια εικόνα του είναι αποκρουστική, έχει παραδοθεί στον φόβο και στην εγκληματικότητα, διώχνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μακριά και απελπίζει τους εργαζόμενους» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Και καταλήγει με τη φράση: «Δεν είναι ανάγκη να χυθεί πρώτα αίμα για να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι το εκρηκτικό πρόβλημα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακόντα επιτίθεται σε άνθρωπο! (ΒΙΝΤΕΟ)




Τι γίνεται όταν ένας άνθρωπος τα βάζει με ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια; Ποιός βγαίνει νικητής; Δείτε την απίστευτη αναμέτρηση στο βίντεο που ακολουθεί!
Τα ανακόντα μπορεί να φθάσουν σε μήκος τα 7 μέτρα και σε βάρος τα 100 κιλά. Βρίσκονται στην τροπική Λατινική Αμερική, όπου έχουν την κοινή ονομασία ανακόντες.

Στο είδος τους ανήκουν τα μεγαλύτερα φίδια στον κόσμο καθώς τρέφονται με θηλαστικά και πτηνά, τα οποία ακινητοποιούν σφίγγοντάς τα και στη συνέχεια συνθλίβοντάς τα.

Παρακολουθήστε την ομηρική μάχη μεταξύ ενός τέτοιου φιδιού και ενός παράτολμου άντρα.


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Οικογένειες έχασαν το σπίτι τους λόγω κρίσης και ζητούν στέγη σε ξενώνες

Οικογένειες έχασαν το σπίτι τους λόγω κρίσης και ζητούν στέγη σε ξενώνες

Ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία κάνει όλο και πιο έντονη την παρουσία του. Ήδη ο αριθμός των αστέγων στα όρια του Δήμου Αθηναίων ξεπερνά τους 2000. Πολλοί είναι αυτοί που έχασαν το σπίτι τους ή δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα και στρέφονται σε ξενώνες φιλοξενίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων έξι από τα δέκα διαμερίσματα του Κοινωνικού Ξενώνα του
Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατοικούνται πλέον από οικογένειες. «Από την αρχή της κρίσης, έχει αυξηθεί ο αριθμός των οικογενειών που ζητούν στέγη. Χαρακτηριστικό είναι πως από τον Ιανουάριο φιλοξενήσαμε συνολικά 21 παιδιά και εφήβους. Οι περισσότεροι από τους ενοίκους
μας – 53 άτομα – είναι Έλληνες, ομογενείς και πολίτες της ΕΕ και μόνο 17 αλλοδαποί», υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του ξενώνα.
Σύμφωνα με στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα», ο αριθμός των νεοαστέγων έχει αυξηθεί κατά 25% από την άνοιξη του 2010, τους πρώτους μήνες δηλαδή της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για άτομα παραγωγικών ηλικιών που βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση λόγω ανεργίας και χαμηλών ή ανύπαρκτων εισοδημάτων αλλά και αδυναμίας στήριξης από το οικογενειακό ή ευρύτερο περιβάλλον τους.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Οργανώσεων, που δουλεύουν με τους αστέγους(FEANTSA), η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολύ υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης (74%). «Η ελληνική οικογένεια υπήρξε πάντα πυρηνική και προστατευτική ως προς τα μέλη της, γεγονός που διατήρησε το φαινόμενο των αστέγων στην Ελλάδα σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν υπάρχει «σάλιο» στο ΠΑΣΟΚ - Απλήρωτοι οι υπάλληλοί του

Υπάλληλοι ΠΑΣΟΚ, Ιπποκράτους, Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ, μισθοί, απλήρωτος

Απεγνωσμένοι είναι οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ, αφού εδώ και δύο μήνες παραμένουν απλήρωτοι, έχοντας όμως τις εγγυήσεις του κόμματος πως θα λάβουν σίγουρα το δώρο Χριστουγέννων, η μη καταβολή του οποίου, σημαίνει αυτόφωρο...
Όπωςδημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, και διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ενημέρωσε εχθές τους υπαλλήλους του κόμματος, το μόνο που μπορούν να θεωρούν σίγουρο είναι το δώρο των Χριστουγέννων, αφού ως γνωστόν, η μη καταβολή του σημαίνει αυτόφωρο, έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο που να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 25% του οφειλόμενου ποσού.
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Οκτωβρίου οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ είχαν ενημερωθεί μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο πως θα η καταβολή του μισθού τους θα καθυστερήσει σχεδόν 15 ημέρες. Αιτία τότε, ήταν η καθυστέρηση στην εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου από την τρόικα που καθυστερεί και την χρηματοδότηση των κομμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανική συνταγή λιτότητας για τη νέα Συνθήκη των «17»

Γερμανική συνταγή λιτότητας για τη νέα Συνθήκη των «17»

Μπροστά σε ένα πιθανό ιστορικό διαζύγιο με την Βρετανία βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής υπογράφηκε από τους ηγέτες όλων σχεδόν των χωρών εκτός από την Βρετανία.
Χρεόφρενο και κυρώσεις
Στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής προβλέπεται η υπογραφή μιας νέας διακυβερνητικής Συμφωνίας μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, ανάμεσα στις 17 χώρες της ευρωζώνης και όσες άλλες το επιθυμούν, που θα θεσμοθετεί ένα «χρεόφρενου» δηλαδή έναν δημοσιονομικό κανόνα που δεν θα επιτρέπει μεγάλα χρέη για τις χώρες μέλη. Ο κανόνας αυτός θα περιληφθεί στα Συντάγματα ή θα θεσπιστεί δια νόμου από όλες τις χώρες μέλη και η εφαρμογή του θα εποπτεύεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Παράλληλα θα υπάρχουν αυτόματες κυρώσεις για τους δημοσιονομικούς παραβάτες.
Οι βασικές αρχές του χρεόφρενου θα καθοριστούν από την Κομισιόν ενώ οι κυρώσεις για παραβάσεις που αφορούν στα ελλείμματα θα επιβάλλονται αυτόματα εκτός αν αντιταχθεί μια ειδική πλειοψηφία. Θα εξεταστεί ακόμα το ενδεχόμενο η Κομισιόν να ελέγχει τα προσχέδια των εθνικών προϋπολογισμών.
Από τον Ιούλιο σε λειτουργία ο ESM με 500 δισ. ευρώ
Όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, στη σημερινή συμφωνία προβλέπεται ακόμα η επίσπευση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ο οποίος θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2012 και όχι το 2013, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά. Τα κεφάλαια του ESM θα ανέλθουν τελικά στα 500 δισ. ευρώ, δηλαδή λιγότερα από ότι ανέμεναν ορισμένοι αναλυτές.
O ESM θα λειτουργεί παράλληλα με τον προσωρινό μηχανισμό EFSF για έναν χρόνο, μέχρι τα μέσα του 2013. Επιπλέον, οι αποφάσεις στο μέλλον για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς χώρες μέλη δεν θα λαμβάνονται με την αρχή της ομοφωνίας, αλλά με ειδική πλειοψηφία 85% προκειμένου να επισπεύδεται η λήψη αποφάσεων και οι μικρότερες χώρες να μην έχουν τη δυνατότητα να τις μπλοκάρουν όταν απειλείται η σταθερότητα του ευρώ. Ουσιαστικά οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία διατηρούν το δικαίωμα βέτο, καθώς η συμμετοχή τους στον ESM ξεπερνά το 15 %.
Δεν θα έχει πρόσβαση στην EKT
Μια νίκη για την Άνγκελα Μέρκελ ήταν ότι ο ESM δεν θα έχει τελικά τη δυνατότητα λειτουργίας ως τράπεζα και δεν θα μπορεί να δανείζεται από την ΕΚΤ. Εάν ο ESM αποκτούσε τραπεζική ιδιότητα, μια πρόταση που είχε κάνει ο Χέρμαν βαν Ρομπέι, θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στη ρευστότητα της κεντρικής τράπεζας. Οι Γερμανοί όμως φοβούνται ότι το μοντέλο αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πληθωριστικές πιέσεις, εάν η ΕΚΤ αναγκαζόταν να κόψει χρήμα. Επιπλέον, το μοντέλο αυτό, δηλαδή της χρηματοδότησης κρατών μέσω της ΕΚΤ, απαγορεύεται από τις μέχρι σήμερα ευρωπαϊκές Συνθήκες.
Δάνεια προς το ΔΝΤ για την στήριξη των χωρών
Σε μια προσπάθεια να δοθεί μια άμεση απάντηση στην κρίση, οι 17 ηγέτες αποφάσισαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο παροχής διμερών δανείων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους έως και 200 δισ. ευρώ. Βάσει της συμφωνίας, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης θα διαθέσουν τα κεφάλαια αυτά στο ΔΝΤ το οποίο θα χρηματοδοτεί στη συνέχεια προγράμματα στήριξης ευρωπαϊκών χωρών.
Η γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από την συμφωνία. «Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της Συνόδου», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στους δημοσιογράφους.
Τέλος στο PSI - Ήττα για την Μέρκελ
Η απόφαση των ευρωπαίων ηγετών προβλέπει επίσης την ριζική αλλαγή του PSI, δηλαδή στο μέλλον οι ιδιώτες πιστωτές δεν θα καλούνται να λάβουν μέρος στις αναδιαρθρώσεις του χρέους των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όπως έγινε στην περίπτωση της Ελλάδας.
«Όσον αφορά την εμπλοκή των ιδιωτών το αποκαλούμενο PSI, κάναμε μια μεγάλη στροφή στην πολιτική μας: από εδώ και πέρα θα βασιζόμαστε στις αρχές και τα δόγματα του ΔΝΤ», είπε ο Χέρμαν βαν Ρομπέι και συνέχισε τονίζοντας: «Για να το θέσω πιο απλά, η πρώτη μας προσέγγιση στο PSI, που είχε πολύ αρνητικά αποτελέσματα στις αγορές, τελείωσε».
Η παραπάνω απόφαση για το PSI είναι ουσιαστικά μια ήττα για την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ που από την αρχή της ελληνικής κρίσης χρέους επέμεινε στη συμμετοχή στο κούρεμα και των ιδιωτών (τράπεζες, ταμεία, κλπ) προκαλώντας τεράστια ανασφάλεια στις αγορές και στους επενδυτές. Από εδώ και στο εξής, σε περιπτώσεις χρεοκοπίας, θα ισχύουν μόνο οι κανόνες του ΔΝΤ.
Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε απόφαση για την έκδοση κοινών ομολόγων, αν και μέσα στο κείμενο του προοίμιου γίνεται λόγος για μελλοντική χρήση του αφού πρώτα εμπεδωθεί η δημοσιονομική πειθαρχία. Αυτό είναι μια προσωπική νίκη της γερμανίδας καγκελαρίου που είχε επανειλημμένα ταχθεί κατά των ευρωομολόγων.
Ποιες χώρες υπογράφουν την απόφαση
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι 23 από τις 27 χώρες της ΕΕ συμφωνησαν στην υπογραφή της νέας διακυβερνητικής συμφωνίας και όχι στην τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, καθώς αυτό προσέκρουε στις αντιρρήσεις των Βρετανών.
Το τελικό κείμενο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής υπογράφουν οι 17 χώρες της ευρωζώνης καθώς και άλλες 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υπόλοιπες τέσσερις χώρες (μέχρι τις 27 της ΕΕ) είναι η Σουηδία, η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Βρετανία. Οι πρώτες τρεις ζήτησαν να περάσουν τη συμφωνία από τα κοινοβούλια τους ενώ η Βρετανία ζήτησε να υπάρξει ειδικό πρωτόκολλο στη συμφωνία για την εξαίρεση του χρηματοπιστωτικού τομέα της από τις ευρωπαϊκές συνθήκες κάτι που οι υπόλοιποι εταίροι δεν δέχτηκαν.
Σε απομόνωση η Βρετανία
Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά απομονώνει τους Βρετανούς που οδεύουν πλέον σε οριστικό διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά και τις σημερινές κατηγορηματικές δηλώσεις του Ντέιβιντ Κάμερον ότι η χώρα του δεν πρόκειται να μπει ποτέ στο ευρώ. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Λιθουανίας, «δεν είναι διχασμένη η Ευρώπη, αλλά οι Βρετανοί. Η Ευρώπη είναι ενωμένη».
H Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί ήθελαν να επιβάλλουν ομόφωνα την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας ώστε να υπάρχουν κανόνες για το χρέος των κρατών και αυστηρές ποινές στους παραβάτες. Αλλά η Βρετανία που έχει μείνει εκτός ευρωζώνης, αρνήθηκε κατηγορηματικά, αφού θεωρεί ότι οι αλλαγές στη Συνθήκη μπορεί να έχουν συνέπειες για τη χρηματοπιστωτικό της τομέα που της αποφέρει το ένα δέκατο του ΑΕΠ.
Μάλιστα, στις δηλώσεις του ο Ντέιβιντ Κάμερον άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του μπορεί να μπλοκάρει ορισμένες αποφάσεις που θα εμπλέκουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Οι θεσμοί της ΕΕ, ανήκουν στην ΕΕ, ανήκουν στους 27» είπε χαρακτηριστικά.
Αναλυτές θεωρούν ότι το σχίσμα Βρετανίας-ΕΕ μπορεί να αυξήσει τους ευρωσκεπτικιστές μέσα στο κόμμα των Συντηρητικών ώστε να ζητήσουν δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία μπήκε το 1973. Πάντως ο Κάμερον έχει δηλώσει στο παρελθόν αντίθετος σε μια τέτοια εξέλιξη χαρακτηρίζοντάς την καταστροφική για τα βρετανικά συμφέροντα.
Σαρκοζί και Μέρκελ τόνισαν ότι η νέα διακυβερνητική Συνθήκη θα προχωρήσει ακόμα και με 25 χώρες, στην περίπτωση που και η Ουγγαρία παραμείνει εκτός μαζί με την Βρετανία.
«Αυτή η Σύνοδος θα μείνει στην Ιστορία», είπε ο ο Νικολά Σαρκοζί. «Θα θέλαμε μια ομόφωνη συμφωνία και των 27. Αυτό δεν ήταν εφικτό λόγω της διαφωνίας των βρετανών φίλων μας. Οπότε θα προχωρήσουμε σε μια συνθήκη ανάμεσα στους 17, αλλά ανοικτή στους άλλους».
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετατάξεις υπαλλήλων ΟΤΑ στις Περιφέρειες


Το πράσινο φως για μετατάξεις προσωπικού από τους δήμους στις υπηρεσίες μετανάστευσης των Περιφερειών δίνει με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γαννίτσης, προκειμένου να υπερπηδηθούν οι δυσλειτουργίες που έχουν έως σήμερα καταγραφεί και αποδίδονται στην ελλιπή ή ευκαιριακή στελέχωση των υπηρεσιών που ασκούν την αρμοδιότητα έκδοσης των αδειών διαμονής για πολίτες τρίτων χωρών.

Ειδικότερα στη σχετική απόφαση επισημαίνεται ότι δυνατότητα υποβολής του αιτήματος μετάταξης (για τους μόνιμους υπαλλήλους) ή μεταφοράς (για τους ΙΔΑΧ υπαλλήλους) έχουν:

- οι μόνιμοι και οι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι που προέρχονται από δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και Περιφέρειες.

- οι μόνιμοι και οι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι που προέρχονται από δήμους, εφόσον έχουν υπηρετήσει για ένα τουλάχιστον έτος σε οργανικές μονάδες του Δήμου, με αρμοδιότητα την παραλαβή των αιτήσεων για τη χορήγηση ή ανανέωση των αδειών διαμονής των πολιτών τρίτων χωρών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι:Τους απείλησαν με μαχαίρι,τους κλείδωσαν και τους λήστεψαν


ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ



Αλλεπάλληλες είναι η ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Στερεά Ελλάδα. Αυτή τη φορά θύμα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Σχηματάρι. Στις 3:10 τα ξημερώματα 3 άγνωστοι παραβίασαν το παράθυρο της κουζίνας μπήκαν στο σπίτι, φορώντας μαύρες κουκούλες προκειμένου να καλύψουν τα πρόσωπά τους και απείλησαν με μαχαίρι τον 61ενός έτους ιδιοκτήτη και την 60χρονη σύζυγό του. Τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο και αφού έψαξαν όλους τους χώρους έκλεψαν, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr, χρυσαφικά αξίας 10 χιλιάδων Ευρώ, μία τηλεόραση και 45 Ευρώ και εξαφανίστηκαν. Αστυνομικοί της Α.Δ. Βοιωτίας κάνουν εκτεταμένους ελέγχους σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς όμως 
αποτέλεσμα.
lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιταγή από Λιόν για Ζάγκρεμπ!


Επιταγή από Λιόν για Ζάγκρεμπ!
Συνέχεια στη… φημολογία περί στησίματος του αγώνα Ντιναμό-Λιόν δίνει η ιστοσελίδα «index.hr», που βγάζει στο φως επιταγή από τράπεζα της Λιόν με παραλήπτη την κροατική ομάδα!

Η εν λόγω επιταγή έχει ημερομηνία έκδοσης 3 Δεκεμβρίου 2012 και είναι ύψους 2,1 εκατομμυρίων λιρών (2,5 εκατομμυρίων ευρώ), χωρίς πάντως να μπορεί να διαπιστωθεί η αυθεντικότητά της.

Ωστόσο, μετά και τις θεωρίες συνομωσίας που αφορούσαν τον Ντόμαγκοχ Βίντα, to «index.hr» βάζει ακόμη περισσότερες υποψίες σχετικά με το πόσο «καθαρό» ήταν το 7-1 που έδωσε την πρόκριση στη Λιόν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δείτε την και σεις και τα συμπεράσματα δικά σας…
 sport-fm.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ονειρο θερινής νυκτός οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις [πίνακες ]

Ονειρο θερινής νυκτός οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις [πίνακες ]

Η επόμενη Βουλή μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις η βούληση των πολιτών, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται σήμερα παγιώνεται στην κατεύθυνση να ξεπεράσουν το πλαφόν του 3% τουλάχιστον 7 ή ακόμη και 8 κόμματα στις επόμενες εκλογές.
Σύμφωνα μάλιστα με το Βαρόμετρο της Public Issue που διεξάγεται για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, αυτή τη στιγμή η εκλογική επιρροή των κομμάτων δείχνει ότι ναι μεν η Νέα Δημοκρατία θα είναι καθαρά πρώτη με ποσοστό 30%, αλλά θα της χρειάζονται τουλάχιστον 15 βουλευτές προκειμένου να κυβερνήσει. Αρα, θα πρέπει να αναζητήσει συμμάχους ή συνεταίρους.
Το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 15,5% παθαίνει εκλογική πανωλεθρία που προφανώς θα μεταφραστεί και σε σφαγή προσώπων καθώς υπολογίζεται ότι θα έχει στην καλύτερη περίπτωση 47 βουλευτές.
Τρίτο κόμμα, της δημοσκόπησης, αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 14%, που μεταφράζεται σε 33 έως 42 βουλευτές.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 13,5% και 31 έως 40 βουλευτές.
Ως πέμπτο κόμμα καταγράφεται η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 9,5% καθώς σε αυτόν πηγαίνει ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Και η δύναμή της σε έδρες θα είναι από 18 έως 32 βουλευτές.
Ο ΛΑΟΣ χάνοντας μεγάλο κομμάτι της δύναμής του πέφτει από το 8,5 στο 6% και κινείται μεταξύ 13 και 19 βουλευτών.
Ο τελευταίος «σίγουρος» είναι το κόμμα των Οικολόγων με 4% και 8 έως 14 βουλευτές.
Τέλος, το όγδοο, κόμμα είναι η Δημοκρατική Συμμαχία που φέρεται να βρίσκεται ακριβώς στο όριο του 3% και αν τελικά το πετύχει θα έχει από 8 έως 12 βουλευτές.
Ολα τα παραπάνω, εφόσον φυσικά επιβεβαιωθούν στην κάλπη, δημιουργούν τη βάση για πολλές πιθανολογήσεις και συζητήσεις σε ότι αφορά στη διακυβέρνηση της χώρας.
Αρχικά, μοιάζει εξαιρετικά απίθανο το γεγονός να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας.
Από εκεί και πέρα, αν δηλαδή δεχθούμε ότι ο κορμός της όποιας συμφωνίας θα κινείται γύρω από το πρώτο κόμμα, οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες, σε θεωρητικό πάντα επίπεδο.
Κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, με ισχυρή πλειοψηφία.
Κυβέρνηση Ν.Δ. -ΛΑΟΣ, υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο κόμματα θα έχουν λάβει το μάξιμουμ των εδρών της προβολής.
Κυβέρνηση Ν.Δ.-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ αν φυσικά το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη μπει στη Βουλή και εφόσον υπάρξει πεδίο συνεννόησης με τα άλλα δύο κόμματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

1o Δημοτικο Σχολειο Θηβας : Αλυτα χρονια προβληματα


Η λαικη σοφια ισχυριζεται ότι ο καθρεφτης μιας οικιας είναι η κουζινα και η τουαλετα της. Προφανως γιατι και τα δυο αυτά μερη της επηρεαζουν αμεσα την υγιεινη των κατοικουντων . Στην περιπτωση του 1ου Δ.Σχ βεβαια ομιλουμε μονο για την κατασταση των τουαλετων του , που είναι τοις πασι γνωστο ότι η εικονα θυμιζει σκηνικο μεσοπολεμου.Για ένα θεμα τοσο ευαισθητο από την φυση του και ενισχυομενο ότι συνδεεται αμεσα με παιδια Δημοτικου Σχολειου ,είναι να απορει κανεις για την ολιγωρια των εμπλεκομενων αρμοδιων -προσωπων – φορεων – αρχων.
Ξεκινωντας από τον καθ΄ υλην αρμοδιον διαχειριστη του προβληματος , που δεν είναι άλλος από τον διευθυντη του σχολειου , τον καλουμε να μας πεισει ότι εχει εξαντλησει τις ενεργειες εκεινες που θα οδηγουσαν στην επιλυση του. Υπ’οψη ότι την στιγμη που γραφεται το αρθρο αυτό δεν υπαρχει στις τουαλετες ,ουτε το απαραιτητο υγιεινομικο χαρτι για τις αναγκες των παιδιων , ουτε σαπουνι για να πλυνουν τα χερια τους.

Σαν υπευθυνοι γονεις που ειμαστε, θα πρεπει ο καθενας μας , ανεξαρτητως οικονομικης και κοινωνικης ενδεχομενως θεσης , να μην επιτρεψουμε στα παιδια μας αλλον διασυρμο .Πρεπει να συνειδητοποιησουμε ότι περα από τους κινδυνους υγειας που υπαρχουν για εμφανιση διαφορων ασθενειων με πρωτη και καλυτερη την ηπατιτιδα είναι και θεματα αξιοπρεπους διαβιωσης όπως επισης και τι μηνυματα περναμε στους σημερινους μαθητες και αυριανους πολιτες .

Ο Συλλογος γονεων και κηδεμονων θα πρεπει να δρασει πιο αποφασιστικα και σε πληρη συντονισμο με τον διευθυντη του σχολειου για την αμεση επιλυση του προβληματος ακομα και αν χρειαστει να προβει σε ενεργειες του τυπου κατεβαζουμε τα παιδια στο δρομο μεχρις οτου συγκινηθουν οι δημοτικες αρχες και δωσουν λυση στο προβλημα. Σε άλλη περιπτωση ας μας πουν ξεκαθαρα εάν αδυνατουν να διευθετησουν το προβλημα να κλεισει το σχολειο μεχρι να βρεθουν τα απαραιτητα κονδυλια.

Αγανακτισμενοι Γονεις

1ου Δημ.Σχολειου Θηβας
Thivagr 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηράκλειο:Βούτηξε στη θάλασσα, αγκαλιά με το μωρό της,γιατί είναι άνεργη!

Η 42χρονη μάνα, προσπάθησε να αυτοκτονήσει με το μωρό της, επειδή δεν είχε χρήματα ούτε για φαγητό - Συγκλονισμένοι όλοι όσοι την γνώριζαν και όσοι αντίκρισαν το τραγικό θέαμα...

Το δυόμιση ετών παιδί της προσπάθησε να πνίξει μια νεαρή γυναίκα επειδή δεν είχε χρήματα για να του αγοράσει τα απαραίτητα για να ζήσει. Πρόκειται για μια 42χρονη γυναίκα, που αγκάλιασε το παιδί της και βούτηξε στη θάλασσα για να πνιγεί εκείνη μαζί με το βλαστάρι της!

Το τραγικό περιστατικό......
σημειώθηκε σύμφωνα με το cretalive.gr, το βράδυ της Τετάρτης (07-12-2011) στο Ηράκλειο και η μάνα με το παιδί σώθηκαν χάρη στην επέμβαση των περαστικών που την είδαν να αγκαλιάζει το γιο της και να πέφτει στα παγωμένα νερά στην περιοχή της Αλικαρνασσού.

Η περίπτωσή της έχει συγκλονίσει λιμενικούς, αστυνομικούς αλλά και τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται η ίδια και ο μόλις 2,5 ετών γιος της!

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για κάποια γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα. Οι γιατροί του νοσοκομείου είναι σαφείς και ξεκαθαρίζουν πως η νεαρή γυναίκα από την Πολωνία, δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως ψυχολογικό πρόβλημα, απλώς είναι απελπισμένη από την κατάσταση που βιώνει, όχι μόνο εκείνη, αλλά κυρίως το μικρό της παιδί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλεσι:Συνελήφθη με τσεκούρι






Μετά τις τελευταίες ληστείες στο Δήλεσι Βοιωτίας, αστυνομικοί συνέλαβαν 20χρονο Ρουμάνο ο οποίος είχε στο αυτοκίνητό του ένα τσεκούρι και μια αλυσίδα. Συνελήφθη για κατοχή όπλου και ερευνάτε η συμμετοχή του στα τελευταία περιστατικά.
lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυλίδα:Έζησαν τον τρόμο για 35 ευρώ...



Οι αδίστακτοι ληστές μπαίνουν στα σπίτια ηλικιωμένων και παίρνουν ό,τι βρουν...


Ακόμη μια ληστεία χθες το απόγευμα στην παραλία της Αυλίδας, στην Εύβοια. Πιο συγκεκριμένα στις 19.15΄χθες το απόγευμα, 3 δράστες μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού από ανασφάλιστη πόρτα. Ο ένας κρατούσε πιστόλι, ο άλλος μαχαίρι και ο τρίτος ένα σφυρί, ενώ φορούσαν σκούφους κατεβασμένους στο πρόσωπο, για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Οι ληστές ακινητοποίησαν το ζευγάρι, απειλώντας τους και ζήτησαν χρήματα. Εκείνοι απάντησαν ότι δεν είχαν και οι 3 δράστες, αφού για αρκετή ώρα έκαναν το σπίτι άνω κάτω, τελικά έφυγαν με 35 ευρώ, ένα ρολόι και 3 κινητά.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κόκκινη εκστρατεία» στην Λιβαδειά


Οπαδοί αμφότερων πλευρών στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

Την θερμή συμπαράσταση 2.300 οπαδών του θα έχει ο Ολυμπιακός στο εκτός έδρας εξ αναβολής παιχνίδι με τον Λεβαδειακό την Τετάρτη για την Σούπερ Λίγκα.

Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» εξασφάλισε 2.300 εισιτήρια για το ματς της Λιβαδειάς η οποία αναμένεται να… κοκκινίσει την ερχόμενη Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι το ματς που διεξάγεται είναι εξ αναβολής για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και ο Ολυμπιακός θα έχει ξανά την συμπαράσταση των οπαδών του όπως είχε γίνει και στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με Υπουργική Απόφαση άδειες γεωτρήσεων ως 16 Ιουνίου 2012






ImageΤο δρόμο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει πάρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ΄ αριθμό οικ. 150559/ 10-6-2011 Απόφασης Υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού: «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού», μετά την κατάθεσή της στο Εθνικό Τυπογραφείο. Με την τροποποίηση αυτή  παρατείνεται έως και 16 Ιουνίου 2012 (από 16 Δεκεμβρίου 2011) η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από τους αγρότες για τη χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, προχωρά ήδη στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών και την ελάφρυνσή τους από αδικαιολόγητα κόστη και χρονοβόρες διαδικασίες.
Να θυμίσουμε ότι όλες οι αρδευτικές γεωτρήσεις είτε δεν έχουν άδεια , είτε έχουν αλλά έχει λήξει είτε στην άδεια δεν αναφέρεται η χρονική διάρκεια ισχύος της, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού έως την παραπάνω ημερομηνία, μετά την παράταση. Είναι πολύ σημαντική διαδικασία γιατί έτσι νομιμοποιείται η χρήση των γεωτρήσεων η κάθε μια από τις οποίες «συνδέεται» με τα αγροτεμάχια που επιθυμούμε γύρω από αυτήν, τα οποία θα μπορούν να χαρακτηρίζονται ποτιστικά και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα που εντάσσονται οι παραγωγοί όπως Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, Βιολογική Γεωργία, Απονιτροποίηση κτλ.
 
Συνολικός σχεδιασμός νομιμοποίησης των γεωτρήσεων
Η έκδοση άδειας χρήσης νερού κάθε μίας γεώτρησης θα εκδοθεί για τη δυναμικότητα της ποσότητας νερού που είχε η γεώτρηση πριν της 20-12-2005 άρα θα μπορεί η συγκεκριμένη γεώτρηση  να «συνδεθεί» με συγκεκριμένο αριθμό αγροτεμάχιων που βρίσκονται γύρω από αυτήν τα οποία η δυναμικότητα της γεώτρησης (παροχής σε μ3 νερού) μπορεί να αρδεύσει. Για γεωτρήσεις οι οποίες έχουν παροχή κάτω 100.000 μ3 , ανεξαρτήτως βάθους η διαδικασία έκδοσης άδειας χρήσης νερού γίνεται με την κατάθεση της αίτησης, μιας περιβαλλοντικής έκθεσης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Υπηρεσία Υδάτων της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας.
Αυτό που πρέπει να προσέξει ο ενδιαφερόμενος είναι ότι πρέπει να κάνει έναν συνολικό σχεδιασμό των στρεμμάτων και καλλιεργειών που θέλει να καλλιεργήσει και να δηλώνει από εδώ και πέρα σαν ποτιστικά  ώστε να «κλειδωθούν» με συγκεκριμένες γεωτρήσεις γιατί σε δεύτερη φάση θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε  επιδοτήσεις από διάφορα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ όπως τα γεωργοπεριβαλλοντικά , η Ενιαία Ενίσχυση  κτλ. Για όποιες γεωτρήσεις δε νομιμοποιηθούν μέχρι τις 16-12-2013 τότε η Αρμόδια υπηρεσία Υδάτων πρέπει να προβεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης της , στη σφράγιση της και στην καταστροφή αυτής.                 
 
Στοιχεία Άδειας               
Στην Άδεια χρήσης νερού που θα εκδοθεί θα καθορίζεται η διάρκεια ισχύος και η χρονική περίοδος χρήσης σε ετήσια βάση , οι όροι και οι προϋποθέσεις χρήσης νερού και η χορηγούμενη ποσότητα νερού με τον καθορισμό των ανώτατων ορίων και ημερήσιας παροχής και ετήσιου όγκου νερού.
Επίσης στην Άδεια θα καθορίζεται η αποκλειστική χρήση της για τα υφιστάμενα δικαιώματα (τα κυβικά μέτρα παροχής της) και για συγκεκριμένη χρήση (άρδευση αροτραίων καλλιεργειών) και δε θα επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης της παρά με νέα αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία. Η νόμιμη χρήση κάθε γεώτρησης μετά την έκδοση της άδειας χρήσης της θα ελέγχεται ως προς τη τήρηση αυτής από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Υδάτων και εάν δεν τηρούνται οι όροι χρήσης θα επιβάλλονται πρόστιμα. 
 
Διαδικασία αδειοδότησης
Αφού ετοιμάσει όλο το φάκελο νομιμοποίησης της χρήσης νερού (αίτηση, δικαιολογητικά, περιβαλλοντική έκθεση),  ο παραγωγός θα πρέπει να τον υποβάλλει  στην Υπηρεσία Υδάτων της Περιφέρειας. Η αρμόδια Υπηρεσία μετά την υποβολή της Αίτησης από τον ενδιαφερόμενο προβαίνει κατά την κρίση της  στους απαραίτητους επί τόπου και διοικητικούς ελέγχους όπου απαιτούνται για τη διαπίστωση της ακρίβειας και επάρκειας των υποβληθέντων στοιχείων.
Στη συνέχεια η Υπηρεσία συνεκτιμώντας τον υποβληθέν φάκελο , τα υφιστάμενα υδατικά αποθέματα, και το σχέδιο διαχείρισης της υφιστάμενης λεκάνης απορροής εφόσον υπάρχει, κάνει εισήγηση προς την Υπηρεσία Υδάτων της αρμόδιας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.  Σε  περίπτωση κοντινών γεωτρήσεων μπορεί η αρμόδια Υπηρεσία να   εισηγηθεί κοινή χρήση μιας εκ των δύο ή και περισσοτέρων γεωτρήσεων με χρήση κατάλληλων τεχνικών μέσων όπως κοινό ηλεκτρικό πίνακα και με ποινή απαγόρευσης της αδειοδότησης σε περίπτωση άρνησης των δικαιούχων.
Η άδεια που στο τέλος θα χορηγηθεί θα είναι βάση των πραγματικών αρδευτικών αναγκών που έχει στη περιοχή ο παραγωγός και με ειδικές προϋποθέσεις και όρους  προκειμένου να προστατευθούν οι λοιπές νόμιμες χρήσεις και τα λειτουργούντα έργα γύρω από την υδροληψία. Σε περίπτωση μεταγενέστερης κάλυψης των αναγκών σε νερό από δίκτυο αντίστοιχης χρήσης νερού η άδεια ανακαλείται και η γεώτρηση τίθεται εκτός λειτουργίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

1453: Η πιο ακριβή κινηματογραφική παραγωγή της Τουρκίας (Βίντεο)



Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας ¨Κατάκτηση 1453¨ που έχει θέμα την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή. 


Στην ταινία που έχει το χαρακτηριστικό του μεγαλύτερου προϋπολογισμού εγχώριας ταινίας, τον ρόλο του Μωάμεθ του Πορθητή ζωντανεύει ο Ντεβρίμ Εβίν, τον ρόλο του Ουλουμπατλί Χασάν ο Ιμπραήμ Τσελικόλ, και τον ρόλο της κόρης του Ουρβανού Ερά η Ντιλέκ Σερμπέστ.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη σε ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών η Ελλάδα στην Ευρώπη


Λογικό και επόμενο ήταν να πάρουμε και αυτή την αρνητική πρωτιά! Όταν μας κυβερνούν αυτοί οι άθλιοι που μας κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια, ήταν επόμενο πως θα φτάναμε κι εδώ. Το κακό όμως είναι, πως τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη...!!!


Την ώρα που η κρίση στην Ελλάδα παρασέρνει στον κατήφορο την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, τα ποσοστά αυτοκτονιών στη χώρα μας έχουν χαράξει ανηφορικό δρόμο. 


Μάλιστα, η αύξηση των ποσοστών μας φέρνει στην πρώτη θέση στην Ευρώπη.


Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες...



τα επίπεδα της αύξησης των αυτοκτονιών στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2011 αγγίζουν το ποσοστό του 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, γεγονός που ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης.


Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα αίτια της αυτοκτονίας δεν είναι πάντα ή μόνο οικονομικά.


Το 2007, χρονιά που δεν είχε ξεσπάσει ακόμα η κρίση στην Ελλάδα, η τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) δεχόταν συνήθως κλήσεις από άτομα που είχαν οικονομικά προβλήματα.


Από τότε οι κλήσεις τετραπλασιάστηκαν, για να φτάσουν πέρυσι τις 2.500 από ανθρώπους βουτηγμένους στα χρέη.


Επίσης, πρόσφατη μελέτη της επιστημονικής επιθεώρησης «The Lancet» δείχνει ότι οι αυτοκτονίες στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 17%, κατά την περίοδο 2007-2009, κατατάσσοντας την πρώτη σε ποσοστό αύξησης των αυτοκτονιών σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αράχωβα: Παραδοσιακός πολιτισμός και τοπική οικονομία


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας οργανώνουν Επιστημονική Συνάντηση με θέμα «Αράχωβα: Παραδοσιακός πολιτισμός και τοπική οικονομία» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11:30 πμ. στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αράχωβας.

Σκοπός της συνάντησης είναι η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου και Εργαστηρίων Παραδοσιακών Επαγγελμάτων για την ανάδειξη των στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού της Αράχωβας.

Προσκαλείσθε να συμμετάσχετε σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος

Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας


Επιστημονική Συνάντηση 


«Αράχωβα: Παραδοσιακός πολιτισμός και τοπική οικονομία»


Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών


Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας


Δημοτική Ενότητα Αράχωβας



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 

Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αράχωβας 


11:30-12:00 Έναρξη-Χαιρετισμοί

Ιωάννης Πατσαντάρας, Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

κ. κ. Γεώργιος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας 


Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος


Αικατερίνη Πολυμέρου–Καμηλάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. 


12:00-12:20 Λουίζα Καραπιδάκη, Μουσειολόγος, Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών: 


Μουσεία και εκθέσεις του Κέντρου Λαογραφίας.


12:20-12:40 Ευάγγελος Καραμανές - Παρασκευάς Ποτηρόπουλος, Ερευνητές, Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών: 


Ορεινές περιοχές και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. 


12:40-13:00 Ιωάννης Φάππας, Δρ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών: 


Η υφαντική στη διαχρονική της διάσταση. 


13:00-13:20 Αικατερίνη Πολυμέρου–Καμηλάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:


Λαογραφία και ανάπτυξη: Η περίπτωση της Αράχωβας. 


13:20-14:00 Συζήτηση.


Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών υφαντών στο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αράχωβας. 


Οργάνωση: Δημοτική Ενότητα Αράχωβας με τη συνεργασία των Πολιτιστικών και Επαγγελματικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της Αράχωβας. 


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22673-50201 / 22670-31630
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόλις χώρισε...ή αλλιώς πως ξεφτιλίζετε ένας άντρας (video)


Δεν έχει και πολύ σημασία τι λέει αυτός ο Βραζιλιάνος στο video. Μόλις τον χώρισε η κοπέλα του (ίσως το αγόρι του)  και οι λυγμοί και σπαραγμοί ειναι πιο δυνατοί απο κάθε λέξη..

Δείτε το βίντεο...



Διαβάστε Περισσότερα »

«Στα μαχαίρια» για τις αντιμισθίες των αιρετών στο Δ.Σ Λεβαδέων

Άναψαν τα αίματα στο Δ.Σ Λεβαδέων σχετικά με τις αντιμισθίες του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, των προέδρων των Νομικών Προσώπων και τους μισθούς των ειδικών συμβούλων. Αφορμή στάθηκε γραπτή ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Δ.Σ και συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Π. Ψυχογιού, ότι αμείβονται με «παχυλούς μισθούς». Το θέμα μπήκε ως ερώτημα από το δ.σ της πλειοψηφίας Δ. Καλλιαντάση και πυροδότησε ομοβροντία αψιμαχιών από όλες τις πτέρυγες του Δ.Σ.
Σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Παλαμίδας, Καραμάνης, Ζορμπάς) επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον κ. Ψυχογιό κατηγορώντας τον ως ψεύτη και συκοφάντη.
Η ένταση ήταν τόση που ανάγκασε τον πρόεδρο του Δ.Σ Κ. Σωτηρόπουλου να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Τελικά το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, για σχεδόν δύο ώρες.
Ότι οι αμοιβές είναι υπερβολικές σε σχέση με τη γενικώτερη οικονομική κατάσταση υποστήριξε ο δ.σ της ελάσσονος μειοψηφίας Γ. Πούλου προτείνοντας περικοπή 30%.
Την άποψη ότι οι θέσεις, πλην του δημάρχου, πρέπει να είναι τιμητικές και να μην αμείβονται (όσον αφορά τους αιρετούς)  εξέφρασε από τη Λαική Συσπείρωση ο Ν. Κοτσικώνας.
Δημοκρατία έχουμε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, δήλωσε ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής που τάχθηκε υπέρ των αντιμισθιών.
Το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ, ο Π. Ψυχογιός φάνηκε να αναδιπλώνεται όσον αφορά το «παχυλούς μοσθούς» και δήλωσε ότι θα πρέπει να αμείβονται αρκεί να δουλεύουν όπως πρέπει.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις μέσω εφορίας


Νέα μείωση στις μηνιαίες αποδοχές τους θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

Αυτό οφείλεται στην επαχθέστερη φορολογική κλίμακα που θεσπίστηκε με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, καθώς και στην έναρξη παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης από τους μισθούς και τις συντάξεις.
Έτσι σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες όλης της χώρας, οι μειώσεις στις αποδοχές ενός υπαλλήλου που αμείβεται για παράδειγμα με 1.300 ευρώ το μήνα φτάνουν μέχρι και τα 35,65 ευρώ.
Ειδικότερα, ο μισθωτός των 1.300 ευρώ το μήνα έχει σήμερα μηνιαία παρακράτηση φόρου 115,95 ευρώ. Η μηνιαία παρακράτηση του μηνιαίου εισοδήματος αυξάνεται στα 138,60 ευρώ.
Επιπλέον από την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα χάσει άλλα 13 ευρώ με αποτέλεσμα η συνολική μηνιαία παρακράτηση του να διαμορφωθεί στα 151,60 ευρώ ή 35,65 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το Δεκέμβριο.
Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται ορισμένα αναλυτικά παραδείγματα για την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.
Σας παρουσιάζουμε ένα από τα παραδείγματα
Έστω ότι άγαμος μισθωτός του Δημοσίου (για τον οποίο προβλέπεται αφορολόγητο ποσό 5.000 ευρώ) λαμβάνει για παράδειγμα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ (σταθερές για όλους τους μήνες του 2012), το Δεκέμβριο καθαρό δώρο Χριστουγέννων 450 ευρώ, τον Απρίλιο καθαρό δώρο Πάσχα 190 ευρώ και τον Ιούλιο καθαρό επίδομα αδείας 190 ευρώ.
Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800 ευρώ Ετήσιος φόρος κλίμακας: 2.370 ευρώ
Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 2.370*1,5%=35,55 ευρώ
Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα:2.370-35,55=2.334,45/12=194,54 ευρώ
Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων:194,54*(450/1.650)=53,06 ευρώ
Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα: 194,54*(190/1.650)=22,40 ευρώ
Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας: 194,54*(190/1.650)=22,40 ευρώ
Μηνιαία παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011
Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800 (1%)
Συνεπώς, 1.650*1 %=16,50 ευρώ
Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων
Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+450=20.250 (2%)
Συνεπώς, 450*2%=9 ευρώ
Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα
Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+190=19.990 (1%)
Συνεπώς, 190*1%=1,90 ευρώ
Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας
Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+190=19.990 (1%)
Συνεπώς, 190*1%=1,90 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΟΣΑ: Σε αδράνεια ο κυβερνητικός μηχανισμός


Στο «ναδίρ της αδράνειας» έχει φτάσει η λειτουργία της κεντρικής δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πόρισμα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) και τη γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» (Die Welt).
Στη γερμανική εφημερίδα μιλά για την έκθεση του ΟΟΣΑ η Καρολάιν Βάρλεϊ, διευθύντρια του τμήματος αξιολόγησης των κυβερνήσεων στις χώρες-μέλη του οργανισμού, η οποία διαπιστώνει ότι «ο κεντρικός κυβερνητικός μηχανισμός δεν έχει μέχρι τώρα ούτε τις δομές ούτε τις ικανότητες για μεγάλες μεταρρυθμίσεις» και συμπληρώνει ότι «πρόκειται για μια σκληρή διαπίστωση που για πρώτη φορά καταδεικνύει τι δεν λειτουργεί στη διοίκηση και τι είναι αυτό που εμποδίζει την Ελλάδα να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις».
 newscode.gr
Οι ειδικοί του ΟΟΣΑ μαζί με 200μελές επιτελείο του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών εξέτασαν και τα 14 υπουργεία και διαπίστωσαν σε όλα ελλείμματα στην καταγραφή στοιχείων, σε γνώσεις για την επεξεργασία τους, σε οργάνωση για την πρακτική τους αξιολόγηση, αλλά και στην απαραίτητη συνεργασία (τμημάτων και υπουργείων) μεταξύ τους.
«Η εξουσία των υπουργείων είναι κατακερματισμένη όχι μόνον επειδή και τα 14 είναι διασπαρμένα σε εκατοντάδες κτήρια στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και γιατί απουσιάζει σχεδόν παντελώς οποιαδήποτε επαφή. (...) Έτσι ερμηνεύεται ίσως το γιατί τα 4/5 των κτηρίων, όπου στεγάζονται τα υπουργεία, δεν διαθέτουν αίθουσα συνεδριάσεων», σημειώνεται στην έκθεση.
«Οι ειδικοί επιστήμονες του ΟΟΣΑ διαπίστωσαν ότι τα τελευταία 15 χρόνια εκδόθηκαν σχεδόν 17.000 νόμοι, προεδρικά και υπουργικά διατάγματα αλλαγής αρμοδιοτήτων. Ένας υπουργός με μεγάλη εμπειρία σε διαφορετικά υπουργεία δήλωσε μάλιστα ότι χρειαζόταν κάθε φορά πάνω από ένα χρόνο για να βρει άκρη στα νέα του καθήκοντα.
Καθόλου απίθανο, εφ' όσον κάθε υπουργείο διαθέτει κατά μέσον όρο 439 διαφορετικά τμήματα. Πρόκειται για συνέπεια της πελατειακής πολιτικής. Δηλαδή τόσο οι σοσιαλιστές, όσο και οι συντηρητικοί αντάμειβαν με υψηλά πόστα τους οπαδούς τους και γι' αυτό δημιουργούσαν νέα τμήματα, νέα ινστιτούτα ή και νέες σχολές.
Στα υπουργεία υπάρχουν πολλοί διευθυντές και υψηλόβαθμα στελέχη. Υπάρχει όμως έλλειψη απλών υπαλλήλων. Τα περισσότερα τμήματα διαθέτουν το πολύ τρεις απλούς υπαλλήλους. Το 1/5 των υπουργείων αποτελείται μόνον από διευθυντές τμημάτων. Επιπλέον ο κρατικός μηχανισμός πάσχει από γήρανση και από απροθυμία για απόδοση», γράφει το δημοσίευμα.
Η κ. Βάρλεϊ, τέλος, επισημαίνει ότι οι μεμονωμένες μεταρρυθμίσεις δεν επαρκούν για να ανατρέψουν τη δυσλειτουργία δεκαετιών του ελληνικού κρατικού μηχανισμού. Επίσης η δημόσια διοίκηση δεν διαθέτει ούτε τα πρακτικά εργαλεία και την ικανότητα να σχεδιάσει, να εκτελέσει και να ελέγξει την εφαρμογή μιας παραγωγικής πολιτικής, παρόλο που ο χρόνος πια είναι ελάχιστος για αλλαγές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Μποξέρ πεθαίνει στο ρινγκ!


Ο Ρόμαν Σιμάκοφ, δεν ξύπνησε ποτέ μετά από δύο μέρες σε κώμα μετά τα χτυπήματα του συμπατριώτη του, Σεργκέι Κοβαλίεφ σε αγώνα μποξ. Ο άτυχος μποξέρ έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά τα απανωτά χτυπήματα του συμπατριώτη του.

Δείτε το βίντεο...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεία: Πέθανε στο σπίτι της, από ασιτία, 45χρονη γυναίκα!




Έπαθε έμφραγμα 48 ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή...   



Πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου επί εδάφους γενικευμένης απίσχνασης ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο την 45χρονη Ελένη Γιαννοπούλου, από τα Μακρίσια. 

Σύμφωνα με το patrisnews.com, την Τετάρτη (07-12-2011), ο ιατροδικαστής Κοσμάς Αλεξίου πραγματοποίησε νεκροτομή για να πέσει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου, η άτυχη γυναίκα πρέπει να υπέστη έμφραγμα περίπου 48 ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. 

Ήταν πολύ αδύνατη και ο θάνατός της συνδέεται άμεσα με την εξασθένηση του οργανισμού της από κακή διατροφή...  
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Φανή Παπαθωμά στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Στερεάς Ελλάδας


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Κλ. Περγαντά συγκροτήθηκε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Στερεάς Ελλάδας αποτελούμενη από:
Ø Τον Κλέαρχο Περγαντά, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας ως Πρόεδρο, με αναπληρώτρια του την Γιώτα Γαζή, Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας.
Ø Την Τριανταφυλλιά Καραβά, Περιφερειακή Σύμβουλο, ως εκπρόσωπο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με αναπληρώτρια την Παπαθωμά – Γιαννιού Φανή, Περιφερειακή Σύμβουλο.
Ø Την Δέσποινα Λαθούρα, ως εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, με αναπληρώτρια την Μαρία Λαϊνά.
Ø Την Οικονόμου Ευγενία, Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Λαμιέων, ως εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, με αναπληρώτρια την Ιωάννα Νταντούμη, Αντιδήμαρχο Δήμου Λεβαδέων.
Ø Την Λεμονιά Ραχιώτου, ως εκπρόσωπο της αντιπροσωπευτικής γυναικε΄’ιας οργάνωσης «Σύλλογος Γυναικών Μεταξιατών» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αναπληρώτρια την Βάσω Μιχελή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ