Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τις γυναικείες φυλακές Γιουχάν στη Κίνα: Ένας άνδρας ζητά άδεια να φωτογραφήσει τη ζωή ενός θανατοποινίτη. Παραδόξως, οι αυστηροί κομμουνιστές αξιωματούχοι του το επιτρέπουν. Ο φωτογράφος θα απαθανατίσει τις Ma Qingxiu, Li Juhua, Dai Donggui και He Xiuling στις τελευταίες τους στιγμές πριν την εκτέλεσή τους.
Οι κινεζικές αρχές απαγόρευαν μέχρι προσφάτως τη δημοσίευση αυτών των φωτογραφιών, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο, οι κρατούμενες θα γίνουν συμπαθείς στον κόσμο. Την προηγούμενη όμως εβδομάδα, οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο κανάλι Phoenix TV του Χονγκ Κονγκ.
Η Dai Donggui, μια νεαρή γυναίκα, βρίσκεται στο πάτωμα καθήμενη σε στάση οκλαδόν, καθώς μια φρουρός την ταΐζει ένα φρούτο. Είναι καθισμένη στη γωνία του κελιού της και δείχνει  έτοιμη να απολαύσει το τελευταίο της γεύμα, την τελευταία της επιθυμία, σούπα αρακά και ένα γεύμα από τα McDonalds. Διπλώνει τα ρούχα που έχει αποφασίσει να φορέσει και λεπτά πριν την συνοδέψουν στο σημείο εκτέλεσης, βάφει τα νύχια της με κόκκινο μανό, με τη βοήθεια των φρουρών.
Η Li Juhua φωτογραφίζεται να γράφει τη διαθήκη της, ενώ λίγο πιο κει η He Xiuling παίζει χαρτιά με την Ma Qingxiu, φορώντας τις αγαπημένες της φαρδιές ροζ πυτζάμες.
Στις 6 το πρωί, η Ma Qingxiu, 49 ετών, προσφέρει τα ρούχα της στην συγκρατούμενή της και μεταφέρεται προσωρινά στο ίδιο κελί με την He Xiuling, η οποία πλέον δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.
Έχοντας χέρια και πόδια αλυσοδεμένα, οι 16 γυναίκες οδηγούνται στο σημείο εκτέλεσης…
Εικόνες που σε κάνουν να ανατριχιάζεις!







































prionokordela.gr