Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Πέντε μεγάλοι Έλληνες που έφυγαν το 2011

 
Η χρονιά που πέρασε η Ελλάδα έγινε πιο φτωχή, καθώς μεγάλοι Έλληνες έφυγαν από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην πολιτιστική ζωή της χώρας μας. Πέντε πρόσωπα που το καθένα είχε χαράξει τη δική του πορεία και άφησε τη δική του ξεχωριστή κληρονομιά στον τόπο...



• Ο «καλός μας άνθρωπος» Θανάσης Βέγγος έφυγε στις 3 Μαΐου 2011, λίγο πριν συμπληρώσει τα 84 χρόνια του. Στο ενεργητικό του έχουν καταγραφεί 126 ταινίες, σε 52 ως πρωταγωνιστής και είχε σκηνοθετήσει ακόμη επτά ταινίες. Ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ συνέχιζε να εμφανίζεται σε ταινίες, στην τηλεόραση και το θέατρο.

• Ο Ιάκωβος Καμπανέλης, ο θεατρικός συγγραφέας της «Έβδομης μέρας της δημιουργίας», της «Αυλής των θαυμάτων», του «Παραμυθιού χωρίς όνομα» και άλλων πολλών βρίσκεται από τις 29 Μαρτίου 2011 στη Γειτονιά των Αγγέλων.

• Ο Μιχάλης Κακογιάννης είχε συνδέσει το όνομα του με τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Η αναφορά και μόνο στην ταινία «Ζορμπάς», με τον Άντονι Κουίν αρκεί για να αναδειχθεί το ελληνικό μεγαλείο. Έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουλίου 2011.

• Ο Νίκος Παπάζογλου προσέφερε για τουλάχιστον μια 20ετία μοναδικά τραγούδια. Πάντα γελαστός, αισθαντικός με σήμα κατατεθέν το κόκκινο μαντήλι του. Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 17 Απριλίου 2011.

• Ο Μανώλης Ρασούλης, συγγραφέας, τραγουδιστής, συνθέτης, και δημοσιογράφος χαρακτηρίστηκε «αιρετικός» και «εκκεντρικός» για τις διαφωνίες με το μουσικό καθεστώς. Έφυγε στις 5 Μαρτίου 2011 αφήνοντας πίσω ένα ανεκτίμητο έργο.

πηγή: iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα βρέξει φόρους και το 2012



Φοροκαταιγίδα άνευ προηγουμένου έρχεται τη νέα χρονιά. Χαράτσια και έκτακτες εισφορές μετά την αποτυχία σε όλες τις προβλέψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Διαβάστε τη λίστα με τις υποχρεώσεις μας το 2012
Μπορεί το 2011 ο ελληνικός λαός να υποχρεώθηκε σε μεγάλες θυσίες, με μόνο τελικά αποτέλεσμα την πτώση του βιοτικού του επιπέδου και τη μείωση του εργασιακού κόστους, ωστόσο τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει.
Η φοροεπιδρομή που έρχεται το 2012 είναι άνευ προηγουμένου, καθώς τώρα θα αρχίσουν ουσιαστικά να εφαρμόζονται τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, πριν την πτώση της.
Τη νέα χρονιά οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα της λάθος συνταγής του "γιατρού" (ΔΝΤ), που ακολουθείται πιστά βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση.
Η ατζέντα των φόρων είναι και πάλι γεμάτη την ώρα που χάνονται θέσεις εργασίας και οι μισθοί μειώνονται.
Στη φορολίστα του τρόμου για το 2012 περιλαμβάνονται:
*Τέλος επιτηδεύματος. Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα πληρώσουν φέτος 500 ευρώ, ενώ το 2011 πλήρωσαν 300.
*Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Το λεγόμενο χαράτσι θα πληρώνεται το 2012 σε έξι δόσεις. Το τέλος θα το πληρώσουν μειωμένο άνεργοι και πολύτεκνοι, ενώ δεν θα πληρώσουν συμπολίτες μας με αναπηρία άνω του 80%.
*Η πληρωμή των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων θα γίνει μέσα στο 2012.
*Ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Από το 2012 κάθε μήνα θα παρακρατείται απευθείας από μισθούς και συντάξεις εισφορά με κλίμακα 1%-4%, ανάλογα με το εισόδημα.
*Μέσα στο 2012 πάνω από ένα εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν το ΕΤΑΚ του 2009.
*Έκτακτη εισφορά περιουσίας για όσους έχουν ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
*Το 2012 θα πληρωθεί επίσης ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και ο φόρος εισοδήματος του 2011
*Το 2012 μειώνεται και το αφορολόγητο από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ και στις 9.000 για συνταξιούχους άνω των 65 ετών και για άτομα με ειδικές ανάγκες.
*Επίσης θα εφαρμοστούν τα νέα τεκμήρια διαβίωσης.
*Τέλος αναμένεται αύξηση των αντικειμενικών τιμών ακινήτων και αύξηση του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον κάλεσαν για ρεβεγιόν και ασέλγησε στην 11χρονη κόρη τους

Τον κάλεσαν για ρεβεγιόν και ασέλγησε στην 11χρονη κόρη τους

Μια νέα υπόθεση παιδεραστίας συγκλονίζει την τοπική κοινωνία στην Μεσαρά του Ηρακλείου της Κρήτης καθώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 60χρονο άνδρα ο οποίος ασέλγησε σε βάρος μιας 11χρονης κατά την διάρκεια του ρεβεγιόν στο οποίο ήταν καλεσμένος από την οικογένεια της κοπέλας.
Σύμφωνα το cretalive.gr ο δράστης έγινε αντιληπτός όταν το κοριτσάκι άρχισε να διαμαρτύρεται και όταν οι γονείς του κατάλαβαν τι είχε συμβεί ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και συνελήφθη.
Είναι το τρίτο περιστατικό παιδεραστίας που αποκαλύπτεται στο νησί μέσα σ' ένα περίπου μήνα.Ο ασκός του αιόλου άνοιξε στο Ρέθυμνο με τη απόκάλυψη της σύλληψης του 47χρονου γυμναστή Νίκου Σειραγάκη που πιάστηκε επ'αυτοφώρω στο κρεβάτι του σπιτιού του με δύο ανήλικα αγόρια.
Λίγες μέρες μετά αποκαλύφθηκε η υπόθεση του 50χρονου άντρα, ο οποίος είχε προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις εις βάρος δύο 14χρονων κοριτσιών.
Όταν ο άνδρας μεταφέρθηκε μέσα στο σπίτι του στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και παρουσία του εισαγγελικού λειτουργού, άρπαξε ένα μαχαίρι και αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, καθώς και στην περιοχή του λαιμού, με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου νοσηλεύονταν φρουρούμενος.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Είμαι και εγώ Έλληνας» λένε Ευρωπαίοι που μας στηρίζουν

κίνημα της Νάντης, Ελλάδα, υποστήριξη, αιτήσεις, υπηκοότητας, είμαι και εγώ Έλλη

Μέσω διαδικτύου Ευρωπαίοι πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την στήριξή τους προς την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, ξεκίνησαν το «Κίνημα της Νάντης» και καταθέτουν αιτήσεις στις κατά τόπους πρεσβείες της Ελλάδας για να αποκτήσουν και την ελληνική υπηκοότητα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη «δικτατορία των αγορών».
Στην ιστοσελίδα jesuisgrec.blogspot.com, δημοσιεύεται το κείμενο που έχει ονομαστεί «Η έκκληση της Νάντης» (από την ομώνυμη πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα) με το σλόγκαν «είμαι και εγώ Ελληνας».
«Πράγματι υπάρχει αυτό το φαινόμενο να ζητείται διπλή υπηκοότητα εις ένδειξη συμπαράστασης μέσω ενός κειμένου που έχει ουμανιστικά χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 180 συνολικά αιτήματα στα προξενεία μας», λέει ο κ. Ευθύμιος Αραβαντινός, εκπρόσωπος Τύπου στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. «Τα περισσότερα ηλεκτρονικά μηνύματα έφτασαν την περίοδο των Κανών και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους, όμως μηνύματα εξακολουθούν να έρχονται».
«Είδα το κείμενο στο Ιντερνετ, το υπέγραψα και το έστειλα σε φίλους. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, η φιλοσοφία της και ο χαμογελαστός λαός της. Εχω αλλωστε πολλούς φίλους Ελληνες», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η συγγραφέας Κατρίν Ντεπισί, η οποία πριν από τρία χρόνια απέκτησε σπίτι στην Κρήτη κοντά στην Αλμυρίδα του Αποκόρωνα.
Αν και επίκεντρο της φιλελληνικής κίνησης είναι η Γαλλία, ανάλογα αιτήματα προωθούνται και σε άλλες χώρες, όπως στην Ολλανδία. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της πρεσβείας στη Χάγη, υπήρξαν ήδη αιτήματα ανθρώπων που «αισθάνονται Ελληνες στην καρδιά».
Το κείμενο υποστήριξης«Είμαστε εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται ο ελληνικός λαός. Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών..., και εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά υποδεικνυ-όμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπιστεί, καταδικασμένος σε μία ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν τον λόγο του στρατάρχη Πετέν το 1940 για την ηθική τάξη...
Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στον βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτήν τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλιτώσουν...
Είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν την Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία.
Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος, διότι έδωσε στη Ευρώπη τον πρώτο σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας βασισμένης ακριβώς στην κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους, πριν από 2.500 χρόνια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Viotiashop









H ομάδα μας και όλο το επιτελείο του viotiashop σας εύχεται εγκάρδια
για το νέο έτος υγεία, αγάπη και πρόοδο.Το 2012 να έχει μέσα του
και να δίνει για τον καθένα απο εσάς μόνο χαρές.Χρόνια πολλά !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ