Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Βρέθηκαν οι ληστές των ΕΛΤΑ Αράχωβας




Ένας Ρουμάνος και δύο Αλβανοί ήταν οι ληστές των ΕΛΤΑ Αράχωβας οι οποίοι πιάστηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές της Πάτρας στην γέφυρα του Ρίου-Αντιρίου.

Οι ληστές να θυμήσουμε ότι εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και σύμφωνα με μαρτυρίες των υπαλλήλων τους απείλησαν βάζοντας τους το όπλο στο κεφάλι και απετόντας να τους δώσουν όσα λεφτά είχαν. Εκείνη την στιγμή ευτυχώς μόνο ένα άτομο βρισκόταν στο ταχυδρομείο. Οι ληστές κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 6.000 ευρώ.

πηγη : ntefi.gr
agnantiroumelis
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές


Ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Φέτος, η διαδικασία θα είναι ενιαία για γενικά και επαγγελματικά Λύκεια. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας δε θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση.

Τις ίδιες ημερομηνίες, θα υποβάλλουν στο γενικό Λύκειο φοίτησης αίτηση-υπεύθυνη δήλωση οι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ, οι οποίοι επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις.

Στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα γενικά και επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') θα αρχίσουν στις 21 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη 22 Μαΐου, με το ίδιο μάθημα.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ και δέος από τα νέα μέτρα


 
Ένα πραγματικό υφεσιακό τσουνάμι είναι το Νέο Μνημόνιο στο οποίο συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί στην πολύωρη χτεσινοβραδυνη σύσκεψη, παρότι μένει να διευκρινιστεί το τι θα γίνει τελικά με τις επικουρικές συντάξεις.
Τα βασικά μέτρα που προβλέπει το Νέο Μνημόνιο και αφορούν τους μισθωτούς είναι:
  • Μείωση -22% στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και σε όλα τα κλιμάκια του βασικού μισθού! 
  • Μείωση -32% στον κατώτατο μισθό για όλους τους νεοεισερχόμενους στην εργασία μέχρι 25 ετών
  • Πάγωμα μισθών μέχρι να λήξει το Πρόγραμμα, χωρίς να προσδιορίζεται το πότε προβλέπεται να γίνει αυτό.
  • Αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ώστε οι μισθοί να είναι παρόμοιοι με χώρες που «ανταγωνίζονται» την Ελλάδα, με παράδειγμα την Τουρκία και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
  • 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο έως το 2015 με επαναφορά της εργασιακής εφεδρείας που ο Δημήτρης Ρέππας είχε ανακηρύξει «νεκρή»!
  • Ως προς την μετενέργεια, το διάστημα μετά τη λήξη της κλαδικής σύμβασης, από έξι μήνες που είναι σήμερα, θα περιοριστεί στους τρεις. Μετά τη λήξη του τριμήνου, εάν δεν έχει υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση, οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με βάση την εθνική συλλογική σύμβαση.  
  • Στις ΔΕΚΟ η βασική αλλαγή είναι η κατάργηση της μονιμότητας, ενώ παράλληλα προβλέπεται μείωση των ειδικών μισθολογίων έως τον Ιούνιο, επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων και αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων έως το 2015.
Αναλυτικότερα τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει το Νέο Μνημόνιο είναι:
Συντάξεις
  • Μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (ή 600 εκ. ευρώ) με νόμο-πλαίσιο για τα επικουρικά Ταμεία.
  • Μειώνονται -δεν υπάρχει οριστική συμφωνία επ' αυτού- με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012 κατά 15% οι κύριες συντάξεις των ταμείων ΔΕΗ, ΟΤΕ, και των Τραπεζών  και 7% στο ΝΑΤ.
  • Επανεξετάζονται τα εφάπαξ των ταμείων στα τέλη Ιουνίου.
  • Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Επιδόματα
  • Μειώνονται τα διάφορα επιδόματα και μπαίνει εισοδηματικό όριο με στόχο να εξοικονομηθεί το 1,5% του ΑΕΠ. Το μέτρο ισχύει μέχρι το 2015.
Αγορά Εργασίας
  • Μειώνεται ο κατώτατος μισθός κατά 22% σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια.
  • Παγώνει ο κατώτατος μισθός στα νέα επίπεδα (μετά την παραπάνω μείωση)  έως το τέλος του Προγράμματος.
  • Μειώνεται περαιτέρω κατά 10% ο κατώτατος μισθός για τους νέους έως 25 ετών.
  • Έως τέλη Ιουλίου 2012, θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες, όπως Τουρκία και Νοτιοανατολική Ευρώπη.
  • Η μέγιστη διάρκεια των συλλογικών συμβάσεων ορίζεται στα τρία χρόνια.
  • Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.
  • Μείωνεται η ισχύς της μετενέργειας των συμβάσεων από έξι μήνες σε τρεις.
  • Αν δεν υπάρχει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας μέσα σε τρεις μήνες, τότε θα υπολογίζεται ως «βάση» ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής). γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας.
  • Καταργείται με νόμο η μονιμότητα σε όλες τις εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
  • Παγώνουν οι ωριμάνσεις (αυτόματες αυξήσεις ανά τριετία) μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%!
  • Καταργείται η μονομερής προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.
  • Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 2% με κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί κλείνουν.
  • Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Και η πιο απίστευτη πρόβλεψη; Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό τότε προβλέπεται αναπροσαρμογή των συντάξεων!
  • Μετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.
Τσεκούρι σε όλο το Δημόσιο
  • Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
  • Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
  • Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015.
  • Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
  • Επαναφορά της εργασιακής εφεδρείας.
  • Μείωση συμβασιούχων.
  • Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.
 

Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο του μνημονίου

Διαβάστε Περισσότερα »

«Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο».-Δείτε το!!!






Το εν λόγω κείμενο κυκλοφορεί ευρέως τόσο στα κοινωνικά δίκτυα, όσα και από e-mail σε e-mail και με πολύ καυστικό τρόπο καταδεικνύει τις διαφορές των Ελλήνων με τους Γερμανούς.


Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:


1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε... στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.


2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια...


3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο - υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.


4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη και χωρίς να καταναλώσω απίστευτες ποσότητες αλκοόλ.


5) Δεν πιστεύω σε φυλετικές ή άλλες ανωτερότητες, αλλά στο σεβασμό της αξίας και στην προστασία κάθε ανθρώπου.


6) Δεν προκάλεσα δύο δηλωμένους, κι έναν τρίτο υποβόσκοντα, παγκόσμιους πολέμους.


7) Δεν αιματοκύλησα την ανθρωπότητα, δε σκότωσα αμάχους, δεν κατεδίωξα φυλές ή 
άλλα έθνη, δεν έστησα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν υπέταξα λαούς, δε ρήμαξα χώρες.
Για την παρασκευή σαπουνιού περιορίζομαι στη χρήση ελληνικού ελαιολάδου.


9) Δε χρωστάω πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια.


10) Δεν σφετερίστηκα ξένους πολιτισμούς κι αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες (γιατί διέθετα δικούς μου), δεν κατέκλεψα αρχαιότητες, δεν υφάρπαξα αγάλματα και θησαυρούς.


11) Δεν είμαι απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ.


12) Κάνω την αυτοκριτική μου. Αργά, ανώφελα, άκαιρα ίσως. Έχω κάνει λάθη, πολλά και μοιραία, πλην όμως τ' αναγνωρίζω και πολεμάω. Όπλα δεν καταθέτω, άλλωστε, δεν το έκανα ποτέ (θα το θυμάσαι άσπονδε φίλε γερμανέ, όταν γύρευες να με λειώσεις με τη μπότα της βέρμαχτ...). Κριτής των πάντων, διαιτητής και νταβατζής δε χρήζομαι. Δε μου ταιριάζει ο ρόλος ούτε του δοσίλογου, ούτε του χαφιέ.


13) Χαμογελώ και στη χαρά και στην απόγνωση. Ξέρω, σε προβληματίζει, άσπονδε φίλε γερμανέ, αλλά τι τα γυρεύεις... Είναι στο DNA μου το γέλιο, δουλειά δική μου!


14) Επάνδρωσα τις βιομηχανίες της Γερμανίας με φιλεργατικούς, φιλότιμους, φιλήσυχους Έλληνες μετανάστες (γκασταρμπάιτερ) κρατώντας τους τεμπέληδες, ανεπρόκοπους κι άχρηστους στη χώρα μου.


15) Διέδωσα σε όλους την αξιοπιστία των Siemens συσκευών γερμανικής κατασκευής και χρεώθηκα το σκάνδαλο του χρηματισμού, της μίζας και της δωροδοκίας, αφού έκανα γαργάρα την ευθύνη του γερμανού που δωροδόκησε. Η ενοχή βαραίνει μόνον εκείνον που δωροδοκεί; Μάλλον...


16) Χαίρομαι και τον ήλιο και τη θάλασσα της μεσογείου... Κλισέ, αλλά αληθές. Κι έχω μια μικρή υποψία ότι σ' ενοχλεί, άσπονδε φίλε γερμανέ...


17) Στην ταβέρνα κερνάμε (άγνωστη έννοια).... Ποτέ ρεφενέ, ποτέ ο καθένας τα δικά του, ποτέ κομπιουτεράκι - γερμανικό σύστημα, όπως είθισται να λέμε εμείς οι ταπεινοί οφειλέτες σου.


18) Δανείζομαι, δεν αντιλέγω. Πληρώνω ακόμη τις πληγές παλιών και πρόσφατων κατακτητών που θώπευαν στο λίκνο τους οι χώρες οι δήθεν προοδευμένες κι αξιοζήλευτες, με μηχανισμούς, συστήματα, προγράμματα σαν τη δική σου.


19) Δε σκύβω το κεφάλι, κι είναι κουσούρι μου. Θα βόλευε καλύτερα να προσαρμοζόμουν στο νταχάου ή το άουσβιτς... Τι σου θύμισα τώρα;;;


20) Το γλωσσικό μου ιδίωμα μου επιτρέπει να προφέρω οποιαδήποτε ομιλούμενη γλώσσα χωρίς να αντηχεί διαταγή, επιβολή ή κακόηχη προφορά.


21) Δεν επέλεξα την Αγγέλα. Μου την επέβαλαν. Μα τι φάτσα; Προτιμώ τα playmobil...


22) Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες, τις ευθύνες για όλα τα δεινά από γεννήσεως κόσμου.


23) Δε συνοδεύω όλα τα πιάτα μου με βραστό λάχανο, βραστές πατάτες και λουκάνικο...Έλεος, λίγη φαντασία δε βλάπτει...


24) Διαθέτω ανοιχτά καταστήματα γιορτινές ημέρες, αν και τεμπέλης, για να προσφέρω καφέ ή φαγητό...


25) Γιορτάζω κι άλλες μέρες πλην Χριστουγέννων, σε πείσμα των καιρών, της κατοχής, της ύφεσης και της εξαθλίωσης.


26) Υποθάλπω πρώτα τους συνανθρώπους μου και στη συνέχεια τα ζώα.


27) Έχω οικογένεια σφιχτή γροθιά. Ενοίκιο δεν πληρώνω στους γονείς μου, παρότι ζω μαζί τους, κι ας ενηλικιώθηκα προ πολλού. (Φρόντισαν άλλοι να μην μπορώ να ζήσω μόνος).


Ένα παράπονο έχω μόνο:


Συναίσθηση δεν έχω της αξίας μου, της ιστορίας, της δύναμής μου, των δυνατοτήτων, των αξιώσεων, της μεγαλοσύνης μου. Κι εδώ είναι που δεν έχεις φταίξει μόνον εσύ, άσπονδε φίλε γερμανέ... Έφταιξαν άλλοι, μαζί ή πριν από σένα.... Ο τελευταίος λόγος, όμως, είναι δικός μου, δεν αργεί κι είναι προς όλους σας....


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: 2.500 παιδιά στα αζήτητα!!!


Σοκ: 2.500 παιδιά στα αζήτητα!!!
Στοιχεία-σοκ, που θα πρέπει να ευαισθητοποιήσουν την παντελώς απούσα Πολιτεία, δημοσιοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αρχής, περίπου 2.500 παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί, λόγω κρίσης σε δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε ιδιωτικές δομές φροντίδας, όπως αυτές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Εκκλησίας.

Επίσης παρατηρείται το φαινόμενο της πλημμελούς παιδικής φροντίδας από γονείς και οικογένειες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους στην φροντίδα «τρίτων».

Την ίδια ώρα κοινωφελή ιδρύματα και οργανώσεις που έχουν επιφορτισθεί με την φροντίδα των χιλιάδων αυτών παιδιών απειλούνται με λουκέτο καθώς οι περικοπές πόρων απειλούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του παιδικού χωριού SOS, που ενώ γίνεται αποδέκτης διπλάσιων αιτημάτων φιλοξενίας παιδιών από οικογένειες που δεν μπορούν να τα κρατήσουν, αυξήθηκαν τόσο οι φορολογικές του υποχρεώσεις (τέλη για τα ακίνητα κλπ) ώστε σήμερα απειλείται η λειτουργία του.

Τα προβλήματα επισημάνθηκαν  κατά την ακρόαση του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργου Μόσχου, αρμόδιου για τα δικαιώματα του παιδιού, στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Ολοένα και περισσότερα παιδιά δεν προσέρχονται φροντισμένα στο σχολείο, δεν έχουν ούτε ένα σάντουιτς στην τσαντούλα τους ή δεν έχουν χαρτζιλίκι για να πάρουν κάτι από το κυλικείο», σημείωσε ο κ. Μόσχος.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Θεμιστοκλής Κοτσυφάκης κάλεσε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ επικαλέστηκε απόσπασμα ομιλίας της Ευρωπαίας επιτρόπου Ανδρούλας Βασιλείου στην οποία ανέφερε ότι η εκπαίδευση πρέπει να εξαιρεθεί από τις περικοπές.

«Το δραματικότερο στοιχείο που αναδείχθηκε από την οικονομική κρίση είναι το θέμα του υποσιτισμού παιδιών», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ Θεμιστοκλής Κοτσυφάκης.  Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «υποκριτικό» το πρόγραμμα σίτισης μαθητών που εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας καθώς, όπως είπε, από τη μία ανακοινώνει διανομή γευμάτων και από την άλλη αποδέχεται τις δραματικές περικοπές στην εκπαίδευση και τη φτωχοποίηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ατακτα ζωακια...! (gifs)


...
kamikazi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέσμευσαν το «παλάτι» του Άκη στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου


Δέσμευσαν το «παλάτι» του Άκη στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εγγύηση 150.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον εφέτη Θεόδωρο Κανελλόπουλο.Η δέσμευση του «παλατιού» του πρώην υπουργού διατάχθηκε για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).
Δηλαδή επειδή ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.
Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από το οποίο δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.
Δεν έχει δηλώσει όμως το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορίτσια με το σύνδρομο του "Λυκάνθρωπου"

Πάσχουν από ένα από τα σπανιότερα σύνδρομα στον κόσμο που απαντάται μόλις σε έναν στο ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Ωστόσο η οικογένεια αυτή έχει τρία μέλη με το λεγόμενο σύνδρομο του λυκάνθρωπου, λόγω του οποίου είναι καλυμμένα από την....





κορφή ως τα νύχτα με τρίχες. Η 23χρονη Σαβίτα, η 18χρονη Μονίσα και η 16χρονη Σαβίτρι που ζουν στην Ινδία κληρονόμησαν τη διαταραχή hypertrichosis universalis από τον πατέρα τους. Και οι τρεις δίνουν μάχη για να διατηρήσουν την τριχοφυΐα υπό έλεγχο κι ελπίζουν κάποια στιγμή να μπορούν να πληρώσουν για την εξειδικευμένη θεραπεία με λέιζερ που θα τις απαλλάξει από τα περιττά μαλλιά.

Η hypertrichosis universalis είναι μία γενετική μετάλλαξη στην οποία είναι ενεργοποιημένα τα κύτταρα που στηρίζουν την ανάπτυξη τριχών και σε ορισμένες περιοχές είναι κανονικά «ανενεργά».

Από τις συνολικά έξι αδελφές, μόνο οι τρεις αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το σύνδρομο τους κληροδότησε ο πατέρας τους, τον οποίο η μητέρα τους Ανίτα αναγκάστηκε να παντρευτεί όταν ήταν 12 χρονών. Καθώς επρόκειτο για προξενιό και δεν τον είχε δει ποτέ της, η Ανίτα δεν ήξερε πως είχε το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Τώρα η Ανίτα ελπίζει να βρεθεί κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει για τη θεραπεία με λέιζερ για να σωθούν τα κορίτσια και να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή. Όνειρο των τριών αδελφών είναι επίσης να παντρευτούν κάτι μάλλον δύσκολο με την τωρινή τους κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως η μεγαλύτερη κόρη, η Σαβίρα, συχνά αποβάλλεται από τη δουλειά της (!) όταν οι τρίχες
μεγαλώσουν πολύ…

Η επέμβαση θα κόστιζε 4.500 λίρες Αγγλίας για κάθε κορίτσι αλλά η οικογένεια δεν μπορεί να διαθέσει το ποσό αυτό.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 0-1 Πήρε φόρα για σωτηρία


Πήρε φόρα για σωτηρία
Μετά από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Λεβαδειακός πήρε σπουδαίο διπλό στην Τρίπολη από τον Αστέρα και πλέον μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Με γκολ του Σουμπίνιο στο 33’ η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε 1-0 σε εξ αναβολής ματς για την 6η αγωνιστική και έβαλε παράλληλα τέλος στο φετινό εντός έδρας αήττητο των Αρκάδων.

Πολύ καλά στημένη η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο μέρος, ενώ αμύνθηκε σωστά και αντιμετώπισε με ψυχραιμία την πίεση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Κόρμπος.

Με την είσοδο των Μπρέσκα και Σολάκη στην επανάληψη «ζωντάνεψαν» οι γηπεδούχοι που έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για να πάρουν τουλάχιστον το ένα βαθμό.



Κανένας δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω από διάθεση και πάθος από τους 22 ποδοσφαιριστές που παρατάχθηκαν στο γήπεδο της Τρίπολης. Το δριμύ ψύχος σε συνδυασμό με το δυνατό αέρα αλλά και το ψιλό χιόνι που έπεφτε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών, αποτελώντας παράλληλα τροχοπέδη για ό,τι καλό είχαν σχεδιάσει Τσιώλης και Παράσχος στον πίνακα.

Οι φιλοξενούμενη με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν κυρίως από δεξιά, από εκεί δηλαδή που τα ανεβάσματα του Μουλόπουλου δημιουργούσαν πλεονέκτημα, να απειλήσουν. Σταδιακά, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και είχαν κάποιες καλές στιγμές και θα μπορούσαν, μάλιστα, να είναι εκείνοι που θα άνοιγαν το σκορ εάν ο Ουσέρο προλάβαινε για μερικά εκατοστά τη σέντρα του Ράγιος. Ένα λεπτό αργότερα (33’) ο πολύ καλός και σ αυτό το ματς Κόρμπος μπορεί να μην έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ αφού είδε το πλασέ του να καταλήγει στο δοκάρι, αλλά τουλάχιστον πιστώθηκε σε αυτόν η ασίστ που έβγαλε στο Σουμπίνιο που με εντυπωσιακή προσπάθεια σκόραρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Τρίπολης δεν μπόρεσε να βρει τη φρεσκάδα άλλων αγώνων ούτε από την είσοδο των Μπρέσκα και Σολάκη στο γήπεδο και καθώς ο χρόνος περνούσε, «φλέρταρε» ολοένα και περισσότερο με την πρώτη της εντός έδρας ήττα.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο πίεσαν οι γηπεδούχοι και προσπάθησαν πολύ να σώσουν το αήττητο και να πάρουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό και η αλήθεια είναι πως έφτασαν μια ανάσα από το να τα καταφέρουν, όμως λίγα λεπτά πριν το τέλος σε ανεπανάληπτο τετ -α- τετ ο Περόνε έκανε την προβολή, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε σωτήρια και σφράγισε τη νίκη της ομάδας της Βοιωτίας.

Η χαριστική βολή στις ελπίδες των Αρκάδων ήρθε στο 87’ όταν εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Ράγιος πέρασε ελάχιστα άουτ.



ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46’ Μπρέσκα), Πιπίνης, Πουλίδο, Αλβάρες (81’ Ναβάρο), Ουσέρο, Χουανίτο, Τσαμπούρης, Χούλι (59’ Σολάκης), Ράγιος, Περόνε.

Στον πάγκο
: Μπαντής, Λαδάκης, Έγκον, Φορμίκα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Μεντί, Λισγάρας, Τομάς, Κόρμπος, Ζησόπουλος (70’ Μελισσάς), Πόποβιτς, Φαβάλι, Σουμπίνιο (87’ Ναπολεόνι), Βασιλείου (78’ Αλεξίου).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Κουτσόπουλος, Βιάνα, Κοιλιάρας.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου). Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλευρό του Ηλία Ψινάκη για τα συσσίτια

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ηλίας Ψινάκης, επιστολή, για ένα πιάτο φαΐ, εκστρατεία,

Τη στήριξη του στην εκστρατεία του Ηλία Ψινάκη «Για ένα πιάτο φαΐ» εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε επιστολή του, στην οποία χαρακτήρισε τις προτάσεις του δημοτικού συμβούλου της Αθήνας ως «ενδιαφέρουσες».
Στόχος του κ. Ψινάκη είναι η οργάνωση συναυλιών όπου με ένα πολύ φτηνό εισιτήριο θα συγκεντρώνονται χρήματα με σκοπό να μπει στο τραπέζι των οικονομικά αδυνάτων «ένα πιάτο φαΐ».
Στην εκστρατεία του θα συμμετέχουν ενεργά και θα βοηθήσουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο πολλά γνωστά πρόσωπα από το επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Στα πλαίσια αυτά ο δημοτικός σύμβουλος Αθηνών είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ώστε μαζί με την Εκκλησία να βοηθήσουν τους οικονομικά ασθενείς. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε επιστολή στον Ηλία Ψινάκη, στην οποία χαρακτηρίζει τις προτάσεις του δημοτικού συμβούλου ως ενδιαφέρουσες. Την επιστολή δημοσιεύει η ιστοσελίδα newsit.gr και αναφέρονται τα παρακάτω:
«Αξιότιμο
Κ. Ηλία Ψινάκη
Δημοτικό Σύμβουλο Αθηνών
Αξιότιμε κύριε Ψινάκη,
Κατόπιν της συζητήσεως που είχατε στο Γραφείο του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτου π. Μαξίμου Παπαγιάννη, με τους υπεύθυνους του προγράμματος συσσιτίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που υποβάλλατε για το συντονισμό ομάδων καλλιτεχνών, επιχειρηματιών και ανθρώπων του πολιτισμού προς ενίσχυση του προγράμματος συσσιτίων, σας αποστέλλουμε τον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό: ΑΤΕ bank 017 04 006043 75 και το IBAN: GR 9504306240000170400604375, όπου δικαιούχος είναι η ΑΜΚΕ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και θα είναι μόνο για την κατάθεση χρημάτων από τους ανωτέρω ενδιαφερόμενους και αποκλειστικά για τα εν λόγω συσσίτια.
Εύχομαι κάθε ευλογία του Πανάγαθου Θεού μας εις τη ζωή σας και επιτυχία στην υλοποίηση της προτάσεώς σας.
Μετ' ευχών διαπύρων
Ο Αρχιεπίσκοπος
Ιερώνυμος Β'»
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαβάστε καλά τώρα. Μην μας λέτε μετά «δεν διάβασα»...


Εκείνο που εμείς έχουμε να πούμε προς όλους τους πολιτικούς (αρχηγούς και βουλευτές) είναι: «Διαβάστε καλά τώρα όλα τα κείμενα». Μην μας πείτε μετά, όταν θα πηγαίνουμε κατά διαβόλου, ότι δεν διαβάσατε ή ότι είχατε το μαχαίρι στο λαιμό και δεν προλαβαίνατε τάχα να διαβάσετε. Διαβάστε, γιατί....
είστε απόλυτα υπεύθυνοι για ό, τι συμβεί στον ελληνικό λαό.
Μετά τις υπογραφές και την ψηφοφορία στη Βουλή, αδειάστε μας τη γωνιά. Ζητείστε συγνώμη και εξαφανιστείτε αμέσως. Δεν σας έχουμε πλέον εμπιστοσύνη να διαχειριστείτε και την εξαθλίωσή μας.
Αυτή εδώ την ανάρτηση θα σας την προβάλουμε πάντα. Θυμηθείτε το.
Φροντίστε λοιπόν να διαβάσετε καλά τώρα, γιατί μετά δεν θα υπάρχει πολιτική συγχώρεση για κανέναν σας. 
Πέτρος Χασάπης
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύστησε στους άστεγους να... μη βγουν από τα σπίτια τους!



Δεν ξέρει πώς να μαζέψει τη γκάφα της Γαλλίδα πολιτικός

Μπορεί η πρόθεσή της να ήταν καλή, η γκάφα της όμως ξεσήκωσε θύελλα καυστικών σχολίων στο ίντερνετ: η Γαλλίδα υφυπουργός Υγείας συμβούλεψε, μέσω του blog της, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς και οι άστεγοι να… μείνουν μέσα για να μην κινδυνέψουν από το κρύο.

Η συμβουλή της Νορά Μπερά έγινε αντικείμενο χλευασμού στο διαδίκτυο παρότι η ίδια επιχείρησε να μαζέψει η συμβουλή της ανεβάζοντας στο Twitter νέα παραπομπή στο blog της όπου η αναφορά στους άστεγους είχε παραλειφθεί.

«Υπάρχουν μερικές αναφορές που οδηγούν με κακό τρόπο σε ειρωνεία», έγραψε.

Το κύμα ψύχους που έχει αφήσει εκατοντάδες νεκρούς- κυρίως άστεγους- στην ανατολική Ευρώπη έχει πλήξει και τη Γαλλία όπου σε πολλές πόλεις κλειστοί θερμαινόμενοι χώροι ανοίγουν για να βρουν οι άστεγοι καταφύγιο τη νύχτα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάτι που δεν συμφέρει τους πολιτικούς να γνωρίζουμε!

Δείτε το ΟΛΟΙ...
















Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο του Π.Α.Μ.Ε στη κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς


Πέμπτη 9 Φλεβάρη στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς) στις 6.30 το απόγευμα .
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να μην εφησυχάσει.
Σε κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση, κλάδο τον κλάδο, οι εργάτες να απορρίψουν μέτρα που μειώνουν μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις.
Κανένα νέο μέτρο.
Δίνουμε απάντηση με την μαζική, αποφασιστική, μαχητική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Προετοιμάζουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας.
Γραμματεία Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πιο απίστευτη αγγελία που έχετε διαβάσει ποτέ!!


Το αμάξι είναι λούλουδο. Το βλέπετε πως γυάλίζει στη φωτογραφία. Μιλάμε για μεγάλη ευκαιρία. Παρφέ που λέμε...
Όποιος ξέρει από τζιπ...
και του αρέσει να πηγαίνει στα χιόνια, αυτό ειναι το εργαλείο που πρέπει να πάρει.
Εγω δεν πηγαινα στα χιονια γιατί κρύωνα. Αμα δεν κρύωνα όμως θα πήγαινα γιατί μ αρέσουν.
Το κράτησα ένα χρόνο αλλά η κωλοκυβέρνηση με τους φόρους που έβαλε, τα τεκμήρια και κει που πήγε η βεντζίνα, δεν με παίρνει άλλο να το κρατήσω.
Μην μασάτε πως έχει πρόβλημα το αμάξι και το δίνω τόσο φτηνά. Είναι αστέρι σας λέω.
Το χω τουμπανιάσει αλλά δεν το χω σκίσει. Για καμμια βόλτα στο Κολωνάκι το χειμώνα και στην παραλία το καλοκαίρι το χα το έρμο. Άντε και σε κανα γάμο καμμιάς ξαδέρφης που το γυάλιζα και το στόλιζα.
Το μόνο χωμα που έχω πατήσει, είναι που πήγαινα μια μέρα στην Π.Ράλλη και έπεσε ενα σακί με κοκκινόχωμα από εναν γύφτο που πήγαινε μπροστά μου, έσπασε το σακί και χύθηκε το χρώμα και το πάτησα.
Αλλιώς το αμάξι μονο σε άσφαλτο έχει πατήσει. Είναι άστρωτο μιλάμε.
Επειδή είμαι μερακλής το επλενα μονος μου. Δεν το χω παει σε βουρτσα σε πλυντηριο. Μονο hand made πλυσιμο εκανα και το σκουπιζα με πετσι που χα παρει απο το φαναρι στα Village στη Θηβων.
Έχω φέρει κι απ την Αμερική που μένει μια ξαδέρφη της μάνας μου, πολλά έξτρα και του χω βάλει. Ελάτε να το δείτε από κοντά να καταλάβετε για τι διαμάντι μιλάμε.
Δυστυχώς δεν με παιρνει να το κρατήσω άλλο γιατί θα με σκίσει η εφορία με τα τεκμήρια. Δουλευω μαυρα (κυριως παιζω κανα παρανομο στοιχημα και κερδιζω λέφτα) και δεν μπορώ να το καλύψω στη δήλωσή μου.
Παρτε τηλέφωνο από τη 1 το μεσημέρι και μετά (που ξυπνάω) να παμε να πιουμε ενα καφε να το δειτε. Συνηθως συχναζω "Γρηγόρη"
Αμα εχετε whatsapp μπορω να σας στειλω κι αλλες φωτογραφιες. Αλλα μόνο whatsapp γιατί μου κοψε το κινητό η vodafone και δεν μπορώ να στειλω ΜΜS
Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις και τα λεφτά μετρητά.
Αποκρύψεις δεν σηκώνω.

Διαβάστε Περισσότερα »

Είδε τον γιο της νεκρό και πέθανε!

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε... σήμερα νωρίς το πρωί στο Κεραμίδι Μαγνησίας, όταν μητέρα ηλικίας 85 χρόνων αντίκρισε το άψυχο σώμα του 65χρονου γιού της στο σπίτι όπου και διέμεναν.

Η μητέρα έτρεξε να ειδοποιήσει την κόρη της και δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε να φτάσει καθώς στην διαδρομή την πρόδωσε η καρδιά της, φαίνεται δεν άντεξε τον χαμό του γιού της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς δεν μπόρες να φτάσει στο σημείο καθώς ο δρόμος ήταν κλειστός εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποφασισμένος για το κλείσιμο δημόσιων ΚΤΕΟ


Την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα στο κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια φιλικής συνάντησης που είχε στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο υπουργός χαρακτήρισε παρωχημένα τα συγκεκριμένα Κέντρα και τόνισε ότι θα κλείσουν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων σε αυτά. Σε ερώτηση αν θα προλάβει ο ίδιος να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί, σε περίπου δύο μήνες θα γίνουν εκλογές, ο κ. Βορίδης απάντησε: «θα προλάβω».


Στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα 59 δημόσια ΚΤΕΟ και 130 Ιδιωτικά (ΙΚΤΕΟ), τα οποία φαίνεται ότι κερδίζουν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, παρά το γεγονός πως είναι λίγο ακριβότερα, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία, καθώς τηρούνται, σε μεγάλο βαθμό, οι ώρες των ραντεβού και γενικότερα το περιβάλλον είναι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, καθώς δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των ΙΚΤΕΟ πρέπει να υπερβαίνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, το πρόβλημα των ανέλεγκτων αυτοκινήτων συνεχίζει να προβληματίζει το υπουργείο, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις ένα στα τρία αυτοκίνητα δεν έχει περάσει από τον τεχνικό έλεγχο και το φαινόμενο αυτό παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι από το σύνολο των 7,9 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, που φαίνονται καταχωρημένα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, τα 2,5 εκατομμύρια δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ απωλεσθέντα έσοδα για το δημόσιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία από την ομάδα αιμοδοτών Ι.Ν Αγ. Νικολάου Θήβας


Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.00 το μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).

Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).

Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.

Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ
Δίνοντας αίμα:
Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Εσύ έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.

Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Καθόλου τυχαίο που φωνάζουν κλέφτες τους Έλληνες βουλευτές"



Επίθεση στους Έλληνες βουλευτές από ανταποκριτή της γαλλικής Liberation. Γιατί η οργή των πολιτών είναι δικαιολογημένη

Με έντονη κριτική διάθεση, ο Ζαν Κατρεμέ της Liberation δίνει δίκιο στους πολίτες που φωνάζουν "κλέφτες" τους Έλληνες βουλευτές, παρουσιάζοντας τις αμοιβές τους  και τα προνόμια που έχουν για να στηρίξει τη θέση του.
Επισημαίνοντας πως οι βουλευτές στη χώρα μας είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στην Ευρώπη, αναφέρεται αναλυτικά στον μισθό τους, τις επιπλέον αποζημιώσεις που παίρνουν αλλά και τα προνόμια που έχουν λόγω αξιώματος.
Με αναφορά σε στοιχεία από το πόθεν έσχες των βουλευτών που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες βδομάδες στο διαδίκτυο, σημειώνει ότι πολλοί δεν δείχνουν ιδιαίτερα εύποροι, αλλά παραδόξως έχουν εύπορους συγγενείς ή συζύγους.
Στέκεται μάλιστα με ιδιαίτερη αναφορά στους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑ.Ο.Σ., του ΚΚΕ και του ΔΗΣΥ, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.
Με μεγάλη έκπληξη καταγράφει πως οι Έλληνες βουλευτές "αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους, ενώ αντίθετα δε διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους" και παραθέτει τις αμοιβές των συναδέλφων τους σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. Ειδικά για τους τελευταίους σημειώνει ότι λαμβάνουν μισθό 7.688 ευρώ.
"Δεν είναι σύμπτωση που οι Έλληνες διαδηλωτές φωνάζουν "κλέφτες" περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος", καταλήγει ο Γάλλος δημοσιογράφος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε το δυσφημιστικό σκίτσο της Ελλάδας από την El Mundo

Άκρως δυσφημιστικό το σκίτσο της ισπανικής El Mundo για τον Ελληνικό λαό.


Η εφημερίδα δείχνει τον Έλληνα, με μορφή Διονύσου, να απολαμβάνει ξαπλωμένος σταφύλια, που του κουβαλά κατάκοπη η αχθοφόρος Ευρωπαϊκή Ένωση.


Μεγάλο το θράσος της Ισπανικής εφημερίδας που αντί να...


κοιτάνε τα χάλια τους με 25% ανεργία, τολμάνε να σατιρίζουν τον αγωνιζόμενο και πάσχοντα Ελληνικό λαό.

Έρχονται χειρότερα για εσάς, λαμόγια Ισπανοί δημοσιογράφοι...!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα στο Νεοχώρι(φωτορεπορτάζ)

Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για την κακοκαιρία





Νέο κύμα κακοκαιρίας επελαύνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αθήνα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε το νομό Ροδόπης και Ξάνθης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ ο κόκκινος συναγερμός παραμένει στον Έβρο, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο.

Στα βόρεια προάστια της Αθήνας χιονίζει από το πρωί. Κλειστή λόγω χιονιού είναι η περιφερειακή οδός Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω. Στα λευκά έχει ντυθεί η Θεσσαλονίκη, ενώ μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις στη βόρεια Ελλάδα και κλειστά παραμένουν τα περισσότερα σχολεία σε δυτική και κεντρική Μακεδονία. Υπομονή χρειάζεται στα Μάλγαρα, καθώς τα ι.χ κινούνται με χαμηλές ταχύτητες λόγω χιονιού και παγετού.

Πατήστε εδώ και δείτε τον μετεωρολογικό δορυφόρο που καλύπτει την Αν. Μεσόγειο





Πατήστε εδώ και δείτε τις καιρικές συνθήκες

Πατήστε εδώ να δείτε τον καιρό σε όλες τις περιοχές

Δείτε πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες:
Διαβάστε Περισσότερα »

Οινόφυτα:Φριχτός θάνατος εργάτη στην «ΕΛΒΑΛ ΚΟΛΟΥΡ»


Με την ανακοίνωση του δυστυχήματος η χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θήβα μεταφέρθηκε στις πύλες του εργοστασίου

Αποτρόπαιο θάνατο βρήκε εργάτης, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, τα ξημερώματα της Τρίτης στο εργοστάσιο «ΕΛΒΑΛ ΚΟΛΟΥΡ» (βαφές αλουμινίου) κυνηγώντας το μεροκάματο. Το εργοστάσιο ανήκει στον όμιλο «ΕΛΒΑΛ» που είναι μέλος του ομίλου «Βιοχάλκο», ο οποίος περιλαμβάνει 80 περίπου εταιρείες και «παράλληλα έχει στην ιδιοκτησία του ορισμένα αστικά ακίνητα στην Αθήνα και σημαντικές εκτάσεις γης, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας», όπως αναφέρει και ο ίδιος ο όμιλος στην ιστοσελίδα του.
Οπως καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση η Γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, είναι «το δεύτερο θανατηφόρο τα τελευταία χρόνια στο χώρο αυτό» και αναφέρει ότι ο εργάτης «πολτοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ράουλα επεξεργασίας αλουμινίου. Με βάση τις πληροφορίες, η εργοδοσία πίεζε τους εργάτες για την ολοένα εντατικοποίηση της παραγωγής. Αν έβγαιναν πολλά σκάρτα κομμάτια ή αν δεν πιάνονταν στόχοι παραγωγής, δεν τους κατέβαλλε ένα ορισμένο "πριμ". Ο εργάτης στην προσπάθειά του να καθαρίσει τα φύλλα αλουμινίου με τη μηχανή σε λειτουργία τραβήχτηκε από τα ράουλα επεξεργασίας και πολτοποιήθηκε».
Το θανατηφόρο ατύχημα έγινε γνωστό την ώρα που γινόταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θήβα, η οποία μετά την απεργιακή πορεία μεταφέρθηκε έξω από το εργοστάσιο όπου μοιράστηκε ανακοίνωση που έγραψε συνάδελφος του νεκρού εργάτη.
Το κείμενο αυτό, που είχε τον τίτλο «Ποιος σκότωσε τον Αντρέα» (σ.σ. το μικρό όνομα του νεκρού εργάτη), το παραθέτουμε όπως είναι:
«Οταν ήρθα σε αυτό το εργοστάσιο να δουλέψω μου μίλησαν για την επικινδυνότητα. Μου τόνισαν ότι πρέπει να εργάζομαι αργά και προσεκτικά. Μου έδωσαν και ενημερωτικό φυλλάδιο γι' αυτό.
ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ.
Μετά με ξεγέλασαν και το κομμάτι το ψωμί, μου το σέρβιραν σε χρυσό πιάτο (υπερωρίες και πριμ), μόνο που συνάδελφοι ξέχασα, όπως όλοι μας άλλωστε, ότι το πιάτο ήταν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
Σήμερα τα ξημερώματα έχασα τη ζωή μου. Τα ράουλα άρπαξαν το χέρι μου, το κεφάλι μου διαλύθηκε στα δύο, τα μάτια μου σκορπίστηκαν στη μηχανή μαζί με το αίμα μου.
Ετσι παραμορφωμένο θα με στείλουν στη μάνα και στη γυναίκα μου.
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΒΑΡΔΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ. ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ; ΤΟ ΡΑΟΥΛΟ;
  • Το ράουλο ή οι διευθυντάδες που κάθε λίγο και λιγάκι μας συγκεντρώνουν σαν τα αρνιά και μας πιέζουν για ταχύτητα;
  • Το ράουλο ή οι απειλές τους προς γνώση και συμμόρφωση γιατί έξω περιμένουν 1 εκατομμύριο άνεργοι να πάρουν ανά πάσα στιγμή τη θέση μας;
  • Το ράουλο ή τα φθηνά υλικά και οι κακές συνθήκες που δημιουργούν πρόβλημα στο αλουμίνιο και για όλα φταίνε οι εργάτες;
  • Το ράουλο ή ότι αυτό το μήνα εκτός από τους φόρους, την ακρίβεια, η εταιρεία με τιμώρησε κόβοντας λεφτά από το μισθό μου γιατί το αλουμίνιο είχε επάνω μπιμπίκια όπως λέμε;
Για να καθαρίσω ένα μπιμπίκι από το αλουμίνιο, δεν σταμάτησα την μηχανή όπως έπρεπε, δεν ήθελα να χάσω και τον άλλο μήνα το ΠΡΙΜ, έτσι, τόσο απλά, έχασα τη ζωή μου.
ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΑΥΡΙΟ;»

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Λοβέρδου για την ρύπανση του Ασωπού


 
 
Με καθυστέρηση ετών παρεμβαίνει το υπουργείο Υγείας στην ρύπανση του Ασωπού ποταμού από τις βιομηχανικές δραστηριότητες, θέτοντας σε εφαρμογή υγειονομική διάταξη, με την οποία θα παρακολουθούνται στενά και θα ελέγχονται οι ρυπογόνες δραστηριότητες για να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Για πρώτη φορά μάλιστα ξεκινά να λειτουργεί παρατηρητήριο επιδημιολογικής επιτήρησης στο Κέντρο Υγείας στο Σχηματάρι για την ανάπτυξη αναπνευστικών, δερματικών ή άλλων νοσημάτων, καθώς επίσης και νεοπλασιών, τόσο στον πληθυσμό, όσο και στους εργαζομένους σε συνεργασία με τους αρμόδιους ιατρούς εργασία.

Η παρέμβαση του υπουργείου συμπίπτει με την δημοσιοποίηση των ελέγχων του ΕΦΕΤ για βαρέα μέταλλα σε τρόφιμα στην περιοχή της Βοιωτίας που δεν ενοχοποιούν την βιομηχανία αν και τα ευρήματα εγείρουν πολλά ερωτήματα από πολίτες και επιστήμονες λόγω της εκτεταμένης ρύπανσης στην περιοχή αλλά και των δειγματοληπτικών ελέγχων σε αγωγούς εταιρειών που εμφανίζουν πολύ υψηλά ποσοστά χρωμίου έως και 50 φορές πάνω από τα θεσμοθετημένα όρια!

Με την υγειονομική διάταξη προβλέπεται ότι:
-Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και κυρίως το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας, θα διενεργούν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, ενδεικτικά ανά δύο ή τρεις μήνες, ελέγχους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και θα επιβάλουν κυρώσεις στις εταιρείες για τη διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

- Η παρακολούθηση της προσαρμογής των ρυπαντών στις κείμενες διατάξεις, αναφορικά με τις εκάστοτε θεσμοθετημένες ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές εξασθενούς χρωμίου. Οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου και το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθούν τα διεθνή υγειονομικά πρότυπα και προτείνουν στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τη θέσπιση των αυστηρότερων ανωτάτων επιτρεπτών ορίων της τιμής του εξασθενούς χρωμίου, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, προκειμένου να αποφευχθεί η βλάβη της υγείας του γενικού πληθυσμού.

- Η ενεργή συμμετοχή των αρμοδίων διευθύνσεων του υπουργείου και του ΚΕΕΛΠΝΟ, στα έργα απορρύπανσης για τον Ασωπό, τα οποία θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους φορείς.

- Η συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου στις υδρογεωλογικές μελέτες που πραγματοποιούνται αρμοδίως κατόπιν ανάθεσης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη ρύπανση σε υπόγειους υδροφορείς και οι επιπτώσεις που θα έχει αυτή στη δημόσια υγεία.

- Η συμμετοχή του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας και του ΚΕΕΛΠΝΟ στους ελέγχους που θα διενεργούνται από μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων Υπουργείων και της Περιφέρειας για τη διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων που εμπεριέχουν εξασθενές χρώμιο, προκειμένου να προληφθούν οι διαπιστωμένες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την υπέρβαση των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων, η οποία θα επιφέρει τις κυρώσεις και τις ποινές του αρθ.2 της παρούσας.

-Τη διενέργεια αλλεργιολογικών εξετάσεων στον πληθυσμό της περιοχής και την άμεση στελέχωση του παρατηρητηρίου επιδημιολογίας στο Σχηματάρι με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό προσωπικό με εξειδίκευση στην πνευμονολογία-παιδοπνευμονολογία, αλλεργιολογία, δερματολογία, ογκολογία), που θα διατεθεί από το ήδη υπάρχον στο ΚΕΕΛΠΝΟ προσωπικό, καθώς επίσης και τον περαιτέρω εξοπλισμό του με κάθε αναγκαίο για αυτό όργανο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμένει στις γερμανικές αποζημιώσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος


Σκληρή ανακοίνωση με την οποία ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδος από τους Ναζί εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο...


«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ομόφωνα την αμέριστη συμπαράστασή του προς την προσπάθεια που καταβάλλει το «Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά του και τις σχετικές πρωτοβουλίες που αυτό αναλαμβάνει.

Η διεκδίκηση των οφειλόμενων προς τη χώρα μας, όπως αυτά προσδιορίστηκαν κατά τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, αποτελεί άσκηση αναφαίρετου και ρητά αναγνωρισμένου δικαιώματός μας ως κυρίαρχου κράτους και όχι φυσικά πράξη επαιτείας. Η καταβολή των εν λόγω επανορθώσεων καλείται να άρει τις καταστρεπτικές για τις υποδομές της χώρας συνέπειες των πολεμικών ενεργειών που εκδήλωσαν εναντίον της Ελλάδας τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

Επιπλέον, άμεσα καταβλητέες πρέπει να θεωρούνται και οι αποζημιώσεις προς τα θύματα των ολοκαυτωμάτων που προξένησαν σε βάρος κατοίκων σειράς πόλεων και χωριών τα ως άνω στρατεύματα κατοχής.

Παράλληλα, ανεπίτρεπτη πρέπει να θεωρείται η επιβάρυνση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας με τα ποσά του δανείου που οι κατοχικές δυνάμεις την υποχρέωσαν να τους παράσχει, ποσά που επιβάλλεται - για λόγους αποκατάστασης της τάξης και της διεθνούς νομιμότητας - να εξοφληθούν.

Η αφαίρεση, τέλος, αρχαιολογικών θησαυρών από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας αποτελεί κηλίδα για την ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η οποία θα αρθεί μόνο με την επιστροφή τους στους νόμιμους δικαιούχους.

Για τους λόγους αυτούς: Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να κατευθύνει άμεσα κάθε της ενέργεια προς το σκοπό της καταβολής των οφειλόμενων προς τη χώρα μας, προωθώντας και διεκδικώντας με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και τη διαφύλαξη της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Επιβάλλεται να καταστεί αντιληπτό από τους δανειστές πως είναι και οι ίδιοι οφειλέτες και καλούνται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είτε καταβάλλοντας τα οφειλόμενα, είτε συμψηφίζοντάς τα με τις αξιώσεις τους.

Η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με τη σφαγή του Διστόμου και τις επιδικασθείσες από τα Ελληνικά Δικαστήρια αποζημιώσεις ουδόλως αποδυναμώνει τις πάγιες διεκδικήσεις μας, καθώς δεν υπεισέρχεται στην ουσία του ζητήματος των Γερμανικών επανορθώσεων.

Εκφράζουμε την πίστη μας πως με την καταβολή συστηματικής εκ μέρους μας προσπάθειας θα επιβληθεί εντέλει η διεθνής νομιμότητα και θα αποκατασταθούν ιστορικές αδικίες».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για προώθηση προϊόντων ομάδων παραγωγών ως 30 Απριλίου


Το μέγιστο ποσό επιλέξιμου προϋπολογισμού, ανά δικαιούχο ομάδα παραγωγών, ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.Από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου θα γίνεται η κατάθεση των φακέλων από Ομάδες Παραγωγών για την ένταξη τους στο Μέτρο 133 «Δραστηριότητες ενημέρωσης και προώθησης», σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσίευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το μέγιστο ποσό επιλέξιμου προϋπολογισμού, ανά δικαιούχο ομάδα παραγωγών, ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.
Το μέτρο αποσκοπεί στην παροχή στήριξης σε ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα ποιότητας, με στόχο τόσο την ενημέρωση των καταναλωτών σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα και τις προδιαγραφές των προϊόντων αυτών, όσο και την προώθησή τους.
Το Μέτρο 133 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΓΤΑΑ) και το ελληνικό δημόσιο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το σύνολο της Δημόσιας Δαπάνης για την παρούσα Πρόσκληση, ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Μέτρο έχουν Ομάδες Παραγωγών γεωργικών προϊόντων, οποιασδήποτε νομικής μορφής, που απαρτίζονται αποκλειστικά από δικαιούχου του Μέτρου 132 του ΠΑΑ «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για  την ποιότητα τροφίμων». Επαγγελματίες ή/και διεπαγγελματικές οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν έναν ή περισσότερους τομείς, δεν μπορούν αν χαρακτηριστούν ως ομάδες παραγωγών. 
Για τη συμμετοχή στο Μέτρο προβλέπεται και ιδιωτική συμμετοχή, η οποία ανέρχεται στο 30% του επιλέξιμου προϋπολογισμού κάθε επιχειρηματικού σχεδίου. Το μέγιστο ποσό επιλέξιμου προϋπολογισμού, ανά δικαιούχο ομάδα παραγωγών, ανέρχεται σε 100.000 ευρώ και η αντίστοιχη Δημόσια Δαπάνη σε 70.000 ευρώ.
Σκοπός και στόχοι του Μέτρου 133
Σύμφωνα με την πρόσκληση σκοπός του Μέτρου είναι η παροχή στήριξης σε ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα ποιότητας, προοριζόμενα για ανθρώπινη κατανάλωση. Στόχοι του Μέτρου είναι:
α) η ενημέρωση των καταναλωτών σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και τις προδιαγραφές των προϊόντων, έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμα και οι καταναλωτές να αντιληφθούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις για την πιστοποίηση, την εγγύηση ποιότητας που αυτή παρέχει και τελικά το όφελος από την κατανάλωση αυτών των προϊόντων και να τα προτιμήσουν.
β) η προώθηση των προϊόντων αυτών. Οι έμποροι αναγνωρίζουν ότι μπορούν να διαχειρίζονται αυτά τα προϊόντα με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, πρόκειται να ενισχυθούν ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα στο πλαίσιο συστημάτων ποιότητας, τα οποία προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
Το Μέτρο 133 «Ενημέρωση – προώθηση των προϊόντων στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα των τροφίμων» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Εφαρμόζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα – Μονάδα Β2 (ΕΥΕ ΠΑΑ – Β2) σε ολόκληρη τη χώρα.
Δικαιούχοι
1. Δικαιούχοι του Μέτρου είναι ομάδες παραγωγών γεωργικών προϊόντων. Ως ομάδα παραγωγών νοείται μια οργάνωση οποιασδήποτε νομικής (φορολογικής) μορφής, τα μέλη της οποίας είναι δικαιούχοι του Μέτρου 132 του ΠΑΑ «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων». Όλα τα μέλη της ομάδας παραγωγών συμμετέχουν στο ίδιο εκ των συστημάτων ποιότητας του άρθρου 2 της παρούσας και παράγουν το ίδιο (ένα συγκεκριμένο) εκ των επιλέξιμων προϊόντων του Παραρτήματος I της παρούσας, για τα οποία εντάχθηκαν στο Μέτρο 132 του ΠΑΑ (εφεξής δικαιούχος). Κάθε επιλέξιμη ομάδα παραγωγών θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον πέντε (5) μέλη.
2. Επαγγελματικές ή/και διεπαγγελματικές οργανώσεις, που αντιπροσωπεύουν έναν ή περισσότερους τομείς, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ομάδες παραγωγών.
Επιλέξιμες δράσεις
1. Οι επιλέξιμες δράσεις αφορούν ενημέρωση, προώθηση και διαφήμιση του συγκεκριμένου προϊόντος στην εσωτερική αγορά, και περιλαμβάνονται σε επιχειρησιακό σχέδιο δράσης μέγιστης διάρκειας τριών ετών.
2. Αναλυτικότερα, κρίνονται επιλέξιμες οι κάτωθι ενέργειες και οι αντίστοιχες δαπάνες τους:
2.1. Μελέτη επιχειρησιακού σχεδίου δράσης.
2.2. Δημοσιοποίηση επιχειρησιακού σχεδίου δράσης (δικτύωση, ενημέρωση ενδιαφερομένων, ανεύρεση συνεργατών).
2.3. Έρευνα αγοράς για αγορές – στόχους.
2.4. Σχεδιασμός, εκτύπωση και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και αφισών, για το συγκεκριμένο προϊόν, όπου θα περιγράφονται τα ειδικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του προϊόντος, ιδίως σε ό,τι αφορά την ποιότητα και τις μεθόδους παραγωγής, την καλή διαβίωση των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος. Θα εκλαϊκεύονται οι τεχνικές και επιστημονικές γνώσεις, τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής για το προϊόν, και θα περιλαμβάνονται οδηγίες − συνταγές χρήσης γι’ αυτό
2.5. Διαφημιστικές καταχωρήσεις στα ΜΜΕ, δημιουργία ιστοσελίδων και ενημερωτικών ταινιών (video, cd, dvd), για το συγκεκριμένο προϊόν.
2.6. Διοργάνωση – συμμετοχή σε συνέδρια και εκθέσεις προϊόντων ποιότητας, καθώς και συμμετοχή σε εμποροπανηγύρεις, στην εσωτερική αγορά.
2.7. Οργάνωση επισκέψεων μαθητών, σπουδαστών, ομάδων καταναλωτών κλπ. στις μονάδες παραγωγής των μελών της ομάδας παραγωγών.
2.8. Δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων (με ΜΜΕ, δημοσιογράφους, διατροφολόγους).
2.9. Παράλληλες εκδηλώσεις (γευσιγνωσίες, προβολές μικρής διάρκειας μέσω καταστημάτων, οργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων κλπ.).
3. Περαιτέρω εξειδίκευση θα υπάρξει στην απόφαση λεπτομερειών εφαρμογής της παρούσας.
Ύψος ενίσχυσης
α) Η Δημόσια Δαπάνη, που χορηγείται ως ενίσχυση στους δικαιούχους, ανέρχεται στο 70% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών και η συμμετοχή των δικαιούχων στο 30%. Ο Φ.Π.Α. δεν θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη.
β) Το μέγιστο ποσό επιλέξιμου προϋπολογισμού, ανά δικαιούχο ομάδα παραγωγών, ανέρχεται σε 100.000 € και η αντίστοιχη Δημόσια Δαπάνη σε 70.000 €. Συναρτάται δε από τον αριθμό των μελών που την απαρτίζουν και από την κατεύθυνση παραγωγής τους ως εξής:
Ομάδες με προωθούμενο προϊόν ποιότητας πιστοποιημένο κατά το πρότυπο Agro 3, εξαιρούνται του παραπάνω κανόνα και μπορούν να λάβουν έως το μέγιστο της ενίσχυσης (70.000 € για προϋπολογισμό σχεδίου 100.000 ευρώ), τηρουμένων πάντα των άλλων προϋποθέσεων σύστασης ομάδας.
Τονίζεται ότι σύμφωνα με το κριτήριο επιλεξιμότητας (iv) του σημείου 5.3 παραπάνω, οι δαπάνες για τις μελέτες και τη δημοσιοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης δεν υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση το 20% του συνολικού κόστους των δράσεων (αθροιστικά).
γ) Μειώσεις στο αιτούμενο ποσό ενίσχυσης μπορεί να επέλθουν, ως συνέπεια των ευρημάτων των διοικητικών και επιτόπιων ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν και των αντιστοίχων κυρώσεων που θα επιβληθούν, σύμφωνα με το σημείο 9 της Πρόσκλησης.
δ) Δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα της ημερομηνίας ένταξης στο Μέτρο δεν θεωρούνται επιλέξιμες και δεν υπολογίζονται για ενίσχυση. Εξαίρεση αποτελούν οι δαπάνες για μελέτη του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, δημοσιοποίησή του και μελέτη έρευνας αγοράς (ενέργειες (i), (ii) και (iii) του σημείου 5.2(α) της Πρόσκλησης). Οι δαπάνες αυτές κρίνονται επιλέξιμες υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης και εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί μετά την ημερομηνία του εγγράφου κοινοποίησης των Αποφάσεων Έγκρισης Πράξης, από το Φορέα Εφαρμογής του Μέτρου 132 του ΠΑΑ στους δικαιούχους του Μέτρου 132.
ε) Η στήριξη παρέχεται στους δικαιούχους για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών (3) ετών.
Βρείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα:
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προώθηση προϊόντων.pdf
Περιγραφή Μέτρου 133.doc
Αίτηση ενίσχυσης για την προώθηση αγροτικών προϊόντων.doc
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ