Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Μια σκανδαλώδης Ηλίαση

Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.


Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα...


«ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας. «Φτηνή, οικολογική ενέργεια».


Στις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Γ Παπανδρέου, ο όρος «πράσινη ανάπτυξη», έχει μεγαλύτερη συχνότητα και από τα «θα» που κυριαρχούν στις ομιλίες πολιτικών. 


Πρόκειται για ένα όραμα κοντά στα άλλα που συνέθεταν τον ζεν χαρακτήρα του; 


Ο πρώην πρωθυπουργός προσέφερε επίσης το κύρος του στο συνέδριο του Ινστιτούτου για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4scence) στο οποίο μετέχει ο αδελφός του Αντρίκος Παπανδρέου. 


Έναν οργανισμό που προωθεί την ιδέα της πράσινη ανάπτυξης. Την ίδια περίοδο οι Τράπεζες, οι οποίες έχουν σταματήσει να δίνουν οποιοδήποτε επιχειρηματικό δάνειο, δίνουν δάνεια για πράσινη ενέργεια.


Εν ολίγοις τα χρόνια της κρίσης, η Ελλάδα έμελε να ζήσει στον παροξυσμό των πράσινων επενδύσεων. 


Τι συμβαίνει; Μέσα σε αυτό το νέο πολιτικό κλίμα της οικολογικής αθωότητας αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου


Μετά την «πετυχημένη» του πορεία στο υπουργείο Οικονομίας, ο κύριος Παπακωνσταντίνου έχει στρατηγικό στόχο την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος» από το υπουργείο του.


Το πρόγραμμα «Ήλιος» έχει παρουσιαστεί ως ένα πρόγραμμα παραγωγής ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα, την οποία θα αγοράζει η Γερμανία και τα έσοδα, γύρω στα 25 δις, θα ξεχρεώνουν τμήμα του χρέους. 


Μια έκταση όσο η Χίος, θα στρωθεί με κάτοπτρα για να παραχθεί ενέργεια που θα μας σώσει! 


Πράσινη ανάπτυξη; Όχι, ένα αναπτυξιακό τρυκ που χρεώνει την Ελλάδα με ένα ακόμη δάνειο.


Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει δωρεάν τη γη για αυτήν τη δραστηριότητα για δεκαετίες. Στη συνέχεια να αγοράσει τη γερμανική βεβαίως τεχνολογία ύψους αρκετών δις. 


Αν υποθέσουμε πως θα μεταφερθεί η ενέργεια στην Γερμανία πρέπει να δημιουργηθούν πανευρωπαϊκά δίκτυα που στοιχίζουν πολύ περισσότερο από το κέρδος της επένδυσης. Επίσης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τεχνολογία που να επιτρέπει την μεταφορά της ενέργειας στη Γερμανία, δηλαδή σε τόσο μεγάλη απόσταση και χωρίς απώλειες. 


Άρα ή Ελλάδα αγοράζει την γερμανική υποδομή, χρεώνεται και δεν μπορεί να δώσει ενέργεια στην Γερμανία. Ένα project που θα ματαιωθεί με ευθύνη των «κακών και τεμπέληδων» Ελλήνων, αλλά οι Γερμανοί θα έχουν εισπράξει το καλό χρήμα.


Το επικρατέστερο σενάριο όμως δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια για την Γερμανία, αλλά αυτή η ενέργεια θα προωθείται στην Ελλάδα. Θα αγοράζουμε ηλεκτρική ενέργεια, που παράγεται στην Ελλάδα από την Γερμανία. 


Σε τιμές μάλιστα που δεν θα είναι αυτές της ΔΕΗ, αλλά των επιδοτούμενων φωτοβολταικών. Θα αγοράζει δηλαδή από την Ελλάδα 0,22 ευρώ ανά κιλοβατώρα και θα μεταπουλάει στην ίδια την Ελλάδα 0,35 ευρώ την κιλοβατώρα


Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει την τιμολογιακή πολιτική μονομερώς. Να καθορίζει δηλαδή πόσο θα αγοράζουμε το ρεύμα το οποίο όμως θα πουλάμε στη σταθερή τιμή των 0,22 ευρώ ανά κιλοβατώρα.


Η Ελλάδα υλοποιεί το πρόγραμμα μετά την άρνηση της Ισπανίας να προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση ασύμφορη και σε καιρό κρίσης.


Όλα αυτά τα σπουδαία και οικολογικά βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ψηφιστούν σύντομα στην Ελληνική Βουλή. 


Ο Παπακωνσταντίνου θα φέρει σε πέρας μία ακόμη ευρωπαϊκή πολιτική, για να «σώσει» την χώρα. Η Ελλάδα θα υπογράψει ένα ακόμη ασύμφορο δάνειο, και κάποιοι βεβαίως θα πλουτίσουν. 


Εγχώριοι κατασκευαστές, αντιπρόσωποι, dealers της πράσινης ανάπτυξης κλπ.


Όλα αυτά σύντομα και ταυτόχρονα με μία μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για την πράσινη σωτηρία που θα τρέχει καβάλα στα πράσινα άλογα της πολιτικής. 


Την Ηλίαση βεβαίως θα την πληρώσουμε εμείς.






Κώστας Βαξεβάνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:Αμαξοστοιχία έπεσε σε βράχο. Εκτροχιάστηκε βαγόνι


Πρόβλημα στη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας- Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει από τις 15:30 η πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε βράχο που είχε πέσει μεταξύ των σταθμών Ασωπού και Ελευθεροχωρίου στη Φθιώτιδα. Πρόκειται για τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας που εκτελούν καθημερινά το δρομολόγιο Λιανοκλάδι – Στυλίδα και επέστρεφαν άδεια από την Αθήνα όπου είχαν σταλεί για service. Από τη σύγκρουση εκτροχιάστηκε ο πρώτος άξονας ενός βαγονιού.
Η κυκλοφορία της σιδηροδρομικής γραμμής διακόπηκε και μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα σταματούν στην Τιθορέα και στο Λιανοκλάδι αντίστοιχα. Από Τιθορέα και Λιανοκλάδι θα μεταφέρονται με λεωφορεία και θα συνεχίζουν το ταξίδι με τρένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βράχος απομακρύνθηκε αμέσως από τη γραμμή και καταβάλλεται προσπάθεια να επαναφέρουν το βαγόνι στη σιδηροδρομική γραμμή. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ θα εξετάσουν αν η πτώση του βράχου προκάλεσε ζημιά στην γραμμή.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκλωβισμένοι 14 άνθρωποι απο σφοδρή χιονοθύελλα στο Καρπενήσι


Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια διάσωσης 14 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια, στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του χιονοδρομικού κέντρου.


Πρόκειται για τους επιβάτες δύο αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων...


είναι 9 εκδρομείς για 5 εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι επιχείρησαν να κατέβουν από το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι αλλά εγκλωβίστηκαν στο δρόμο από τα χιόνια. 


Στην περιοχή επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες με χιονοθύελλα και μάλιστα μεγάλα μηχανήματα που δίνουν μάχη από το μεσημέρι δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι.


Ακόμη και όταν επιστρατεύτηκε ένα ειδικό μηχάνημα της ΔΕΗ και αυτό δεν μπόρεσε να τους προσεγγίσει. 


Τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα κινδύνεψαν να αποκλεισθούν αφού η χιονοθύελλα κλείνει αμέσως τους δρόμους και όγκοι χιονιού καλύπτουν κάθε διάβαση.


Απέτυχε και η προσπάθεια να φτάσουν στο συγκεκριμένο σημείο κάποιοι διασώστες της τοπικής Πυροσβεστικής ενώ αυτή την ώρα φτάνουν στην περιοχή άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία με ειδικά μηχανήματα.


Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το μεσημέρι όταν στο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκονταν μια ομάδα εκδρομέων οι οποίοι πέρασαν το βράδυ στο καταφύγιο του χιονοδρομικού. 


Όταν ξεκίνησαν να φύγουν με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι η χιονοθύελλα τους έφραξε το δρόμο. 


Τότε οι εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο με τα μηχανήματα που διέθεταν έφτασαν κοντά τους και τους πήραν προς το χιονοδρομικό κέντρο.


Λίγο αργότερα τα δύο αυτοκίνητα με τους εκδρομείς και τους εργαζόμενους στο χιονοδρομικό ξεκίνησαν πάλι με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι. 


Αυτά όμως εγκλωβίστηκαν και από τότε δίνεται η μάχη για να μπορέσουν να φτάσουν κοντά τους οι διασώστες και τώρα είναι σε εξέλιξη η τελική προσπάθεια με τις δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κύμα ψύχους σαρώνει τη χώρα - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Εγκλωβισμένοι εκδρομείς στα χιόνια


Θρίλερ για 1.300 επιβάτες πλοίου που δεν μπορεί να δέσει στην Ραφήνα
- Εγκλωβισμένοι στα χόνια εκδρομείς σε Καλάβρυτα και Καρπενήσι
- Σαρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι - Προβλήματα σε δεκάδες νομούς
- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού και που υπάρχουν προβλήματα

Θρίλερ από αργά το απόγευμα για 1.300 επιβάτες του πλοίου "Super Ferry 2" το οποίο είχε αναχωρήσει από την Άνδρο με προορισμό την Ραφήνα.

Το πλοίο έφτασε στην Ραφήνα αλλά έχει μείνει έξω από το λιμάνι καθώς λόγος της θαλασσοταραχής δεν μπορεί να δέσει στην προβλήτα. Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο ο καπετάνιος προσπάθησε αρκετές φορές να προσεγγίσει το λιμάνι χωρίς όμως επιτυχία και τώρα περιμένουν να κοπάσουν έστω και λίγο οι άνεμοι για να μπορέσει το πλοίο να μπει στο λιμάνι.

Προβλήματα όμως έχουν δημιουργηθεί σε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 και τα 9 μποφόρ.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου

Επίσης από τη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού πλοίου <<Ταξιάρχης>> για Καβάλα και Λήμνο και του <<Αqua Maria>> για Καβάλα-Λήμνο-Αι Στράτη-Λαύριο-Ψαρά-Μεστά.

Κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας. Κλειστή και η γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης.

    Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται ενίσχυση των ανέμων σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται στα δυτικά και βόρεια από το βράδυ. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ήδη παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα σε νομούς λόγω της κακοκαιρίας. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΥ

Προβλήματα όμως και για εκδρομείς που έχουν εγκλωβιστεί στο Καρπενήσι καθώς και εκδρομείς που έχουν εγκλωβιστεί στα Καλάβρυτα.

Για αύριο Τρίτη στα ανατολικότερα ηπειρωτικά και το Σιγαίο τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά.
Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση   

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με παροδικές ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.
Ανεμοι: βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από μείον 06 (-06) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: σχεδόν αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο.
Ανεμοι: βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στο ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 03 (-03) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και τα ορεινά και βροχή ή χιονόνερο στα νότια. Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα γίνουν ασθενή και θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Ανεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από μείον 03 (-03) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και χιόνι στα ορεινά και τα βόρεια. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ανεμοι: Βόρειοι 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 09 βαθμούς Κελσίου και βαθμιαία πτώση τοπικά στους 05 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνι. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Στα νοτιότερα τις πρωινές ώρες νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα στους 12 βαθμούς και Σταδιακή πτώση στους 06.

Αττική
Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα..
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.
Ανεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 02 (-02) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

   
Τετάρτη 29-02-2012 και Πέμπτη 01-03-2012
Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις και κατά διαστήματα τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Βαθμιαία την Πέμπτη και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Ση δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός την Τετάρτη.

Παρασκευή 02-03-2012 και Σάββατο 03-03-2012
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή σημαντική περαιτέρω άνοδο. Τις πρωινές ώρες όμως κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθεί παγετός.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ουρά" υποψηφίων για μια θέση... τσοπάνη στην Ιθάκη!

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, τουλάχιστον 50 άτομα από ολόκληρη την Ελλάδα έχουν στείλει ήδη τα βιογραφικά τους!

Σε καιρούς που η ανεργία χτυπάει "κόκκινο", μια θέση με αμοιβή 1.600 ευρώ, δεν είναι να περνάει απαρατήρητη. Έστω κι αν ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μετακομίσει στην Ιθάκη, από όποιο μέρος της χώρας κι αν βρίσκεται. Έστω κι αν θα πρέπει να...
κυνηγάει κατσίκια...

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό λοιπόν, ότι εκεί στην Ιθάκη ψάχνουν τσοπάνη, τα βιογραφικά άρχισαν να φτάνουν το ένα μετά το άλλο!

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιος προσληφθεί τελικά, θα έχει θέση... συμβούλου. Γι' αυτό και τα 1.600 ευρώ. Δε θα είναι βέβαια σε γραφείο...

Αυτός ο "ειδικός σύμβουλος" του Δήμου, θα προσπαθεί να "μαζέψει" τα δεκάδες κατσίκια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο νησί και κάνουν ζημιές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μαρτυρία-σοκ φοιτητή στη Γαλλία που δυστυχεί επειδή είναι Ελληνας

Η μαρτυρία-σοκ φοιτητή στη Γαλλία που δυστυχεί επειδή είναι Ελληνας

Την συγκλονιστική επιστολή ενός Ελληνα φοιτητή, του Ραφαήλ Π. στην οποία περιγράφει τα αδιέξοδα και την απογοήτευση ενός νέου που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει λόγω της κρίσης, στην Γαλλία και σήμερα είναι άνεργος και φιλοξενούμενος δημοσιεύει ο γαλλικός ιστότοπος Rue89.
Η επιστολή περιγράφει τις ελπίδες ενός νέου ανθρώπου που πίστεψε ότι θα έβρισκε στην Γαλλία μια καλύτερη ζωή και σήμερα διαπιστώνει ότι η ελληνική του ταυτότητα καθιστά απαγορευτική αυτήν την προοπτική.
«Είμαι ένας ακόμα Ελληνας που εγκατέλειψε τη χώρα του για να ζήσει καλύτερα. Ένας ακόμα Έλληνας που μέσα στην απόγνωση του έφυγε από την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.
Ήθελα να φύγω από την Ελλάδα σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Και είχα επιλέξει σαν χώρα προορισμού την Γαλλία. Πίστευα πάντα ότι η Γαλλία μπορούσε να μορφώσει ένα νέο, να τον βοηθήσει να
εξελιχθεί σαν άνθρωπο, να τον ολοκληρώσει σαν καλλιτέχνη. Όπως έκανε παραδοσιακά, αυτή η μεγάλη χώρα στη μακρά ιστορία της για όλους τους ξένους που την έβλεπαν σαν ένα καταφύγιο πολιτισμού.
Το Παρίσι ήταν παραδοσιακά άλλωστε μια φιλόξενη εστία για τους καλλιτέχνες που αναγκαζόντουσαν με ή χωρίς τη θέληση τους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να βρουν ένα καινούριο προορισμό.
Ρομαντικό; Σίγουρα.
Το κράτος επιτίθεται στους Έλληνες χωρίς ντροπή
Εγκατέλειψα τις σπουδές μου στη βιολογία χωρίς να πάρω το πτυχίο μου και εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για να αφοσιωθώ στην τέχνη. Αυτό έγινε το Φεβρουάριο του 2010 όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στην Αθήνα προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές στην πρωτεύουσα. Ήταν τότε που η αστυνομία, δηλαδή το κράτος, στάθηκε απέναντι στους πολίτες, τους οποίους αποκαλούσε αναρχικούς, ρίχνοντας τους χημικά και χτυπώντας τους αδιακρίτως. Για την Αστυνομία ήταν όλοι οι διαδηλωτές "αναρχικοί", ακόμα και αν επρόκειτο για φιλήσυχους πολίτες.
Είδα με τα ίδια μου τα μάτια την επίθεση που δέχθηκε μία τράπεζα στο κέντρο της πόλης με βόμβες μολότοφ που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους μεταξύ των οποίων και σε μία έγκυο γυναίκα. Εκείνη τη μέρα γυρίζοντας σπίτι μου και βλέποντας την Αθήνα πληγωμένη από τις υλικές καταστροφές, αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα να εγκαταλείψω την Ελλάδα.
«Η χώρα σας δεν είναι αξιόπιστη»
Κατάφερα να φύγω από την Ελλάδα στις 25 Σεπτεμβρίου του 2011 όταν βρήκα τα χρήματα για το ταξίδι και τα πρώτα έξοδα και έγινα δεκτός από το τμήμα Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Ντιζόν. Πίστεψα ότι μπορούσα πλέον να κάνω τις σπουδές που πάντα ήθελα να κάνω, να ζήσω και να εργαστώ σε μία χώρα που πάντα θαύμαζα.
Είχα δανειστεί ένα μικρό ποσό και ήλπιζα ότι οι ευκαιρίες για να βρω μία δουλειά σε μία μεγάλη χώρα όπως η Γαλλία θα ήταν πολύ περισσότερες από την Ελλάδα. Ήμουν αποφασισμένος να κάνω οποιαδήποτε δουλειά για να μπορέσω να ζήσω και να σπουδάσω στη Γαλλία.
Όταν έφτασα μου ζήτησαν βίζα και άδεια παραμονής παρόλο που η Ελλάδα ήταν μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης -από τα πιο παλιά- και συμμετείχε στην Ευρωζώνη. Μου ζήτησαν επίσης ατελείωτα δικαιολογητικά και εγγυήσεις για να μου νοικιάσουν ένα μικρό διαμέρισμα. «Ξέρετε η χώρα σας δεν είναι αρκετά αξιόπιστη», μου είπε ο υπάλληλος του μεσιτικού γραφείου, για να δικαιολογήσει τις επιπλέον εγγυήσεις που μου ζητούσε για να μου νοικιάσουν το διαμέρισμα.
Μόλις εγκαταστάθηκα άρχισα να στέλνω το βιογραφικό μου σε όποια προσφορά εργασίας έβλεπα στις αγγελίες. Έστειλα αμέτρητα CVs. Είπα και ψέματα αφού δεν έχω εργαστεί ποτέ σαν οικονόμος, σαν γκρουμ, σαν ρεσεψιονίστας ή σαν ντελίβερι μπόι.
Περιμένοντας τις απαντήσεις και με την ελπίδα ότι θα με προσλάβουν κάπου, συνέχισα να στέλνω και άλλα βιογραφικά. Λαντζέρης, μανάβης, υπάλληλος σε ψαράδικο, νυχτερινός φύλακας. Ημουν έτοιμος να πώ ναι σε οποιαδήποτε δουλειά πρόσφεραν οι αγγελίες. Δεν πήρα καμία απάντηση εκτός από μία που μου έστειλε μια αλυσίδα φαστ φουντ που διαφήμιζε την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και υποτίθεται ότι θα με προσλάμβανε. Δεν το έκανε ποτέ.
Αναγκάστηκα να φύγω από τη Ντιζόν και να εγκαταλείψω για δεύτερη φορά της σπουδές μου. Τώρα βρίσκομαι κάπου στη Νότια Γαλλία φιλοξενούμενος σε φίλους και περιμένοντας μια θετική απάντηση για εργασία στα CVs που συνεχίζω να στέλνω. Δυστυχώς οι απαντήσεις, όταν έρχονται, είναι πάντα αρνητικές.
Και τώρα συνεχίζω να σκέφτομαι καθημερινά σε πιο σημείο του πλανήτη θα μπορούσα να εγκατασταθώ για να προσφέρω αυτά που πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Και επειδή δεν βρίσκω απάντηση η απορία αυτή με σιγοτρώει σαν το σαράκι και με καταθλίβει καθημερινά γιατί ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ουρές για ένα πιάτο φασολάδα στην Τούμπα

Δεκάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, παρά την βροχή συγκεντρώθηκαν κοντά στο κολυμβητήριο
όπου διανέμονταν δωρεάν φασολάδα και έκαναν ουρές για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο.

Δείτε φωτογραφίες
FAS1
FAS2
FAS3





















































































Πηγή :http://www.newsbomb.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στο Μετρό

Η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στο Μετρό

H oργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» με τηλεφωνήματα της σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω.
Σύμφωνα με πληροφρορίες δύο άγνωστοι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ανέλαβαν την ευθύνη και όπως τόνισαν η οργάνωση ετοιμάζει και άλλα τέτοια χτυπήματα. Η Αντιτρομοκρατική ερευνά τα τηλεφωνήματα.
Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του. Για άγνωστο όμως λόγο, που ερευνάται από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν έγινε η έκρηξη.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να ξέρουν για ποια ώρα οι δράστες είχαν προγραμματίσει να γίνει η έκρηξη, αλλά εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο σταθμός του Μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει με προορισμό το Αεροδρόμιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Παπουτσής


 
 
Μάλλον "ατυχής" ήταν η χρονική συγκυρία που επέλεξε ο Χρήστος Παπουτσής για να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης του κ. Παπουτσή γινόταν γνωστό ότι η τρομοκρατική οργάνωση αντάρτικο πόλεων ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση μεγάλης ισχύος εκρηκτικού μηχανισμού στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω.

Ο κ. Παπουτσής θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο σε μια διαδικασία που προγραμματίζεται για τις 18 Μαρτίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιονοθύελλα εμποδίζει τους επισκέπτες να φύγουν από Καρπενήσι


ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ
Η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Ευρυτανία, δημιουργεί έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, στην έξοδο του Καρπενησίου μέχρι την Σήραγγα Τυμφρηστού. 

Η τροχαία απαγορεύει την κίνηση χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.
Δεκάδες αυτοκίνητα επισκεπτών της Ευρυτανικής πρωτεύουσας, που επέλεξαν το Καρπενήσι για το τριήμερο, έχουν μπλοκαριστεί στην έξοδο προς Λαμία δημιουργώντας ουρά χιλιομέτρων. 
Η χιονοθύελλα συνεχίζεται. 







lamiastar.gr/
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσά πληρώνουμε τα παλάτια των Ανεξάρτητων Αρχών

Η Πολιτεία -δηλαδή όλοι εμείς- πληρώνει πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε μισθώματα για χλιδάτα κτίρια που στεγάζουν οκτώ από τις δεκαέξι ανεξάρτητες Αρχές, την ώρα που τουλάχιστον 21 κρατικά ακίνητα «κάθονται» και παραμένουν αναξιοποίητα.


Σχεδόν πέντε εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο πληρώνουμε σε ενοίκια για τα γραφεία που στεγάζουν τις 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές. 


Για παράδειγμα...


 το ΑΣΕΠ πληρώνει πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για το κτίριο στην οδό Πουλίου.


Τα περισσότερα κτίρια βρίσκονται στο κέντρο όπου τα ενοίκια γραφείων είναι υψηλά, μάλιστα δεν είναι λίγες οι φωνές που έχουν που έχουν προτείνει τη συστέγαση σε ένα κτίριο του Δημοσίου όλων των Ανεξάρτητων Αρχών ώστε να ελαφρυνθεί ο κρατικός κορβανάς από τα έξοδα για ενοίκια. 


Ωστόσο, λέγεται πως η μετεγκατάσταση σε άλλα κτίρια προσκρούει και στην αντίδραση των υπαλλήλων των Αρχών οι οποίοι δεν θα ήθελαν να αφήσουν την άνεση των πολυτελών γραφείων για να μεταφερθούν κάπου αλλού.


Τα μηνιαία μισθώματα:
  • ΣΔΟΕ: Πειραιώς 207 – Αλκίφρονος, 34.500€
  • Μερικές υπηρεσίες υπ. Μεταφορών: Ανθ. Γαζή & Χρ. Λαδά, 7.336,75€
  • ΑΔΙΠ: Λεωφ. Συγγρού, 44: 11.800 €
  • ΕΣΡ: Αμερικής 5, 20.543€
  • Συνήγορος του Καταναλωτή: Λ. Αλεξάνδρας 144, 14.000€
  • Συνήγορος του Πολίτη: Χατζηγιάννη Μέξη 5, 103.090€
  • Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα: Θεοφάνους&Αλεξάνδρας&Κηφισίας, 41.000€
  • Α.Δ.Α.Ε.: Ιερού Λόχου 3 Μαρούσι, 20.000€
  • ΑΣΕΠ ΑΡΧΕΙΑ: 19ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος & Ελ. Βενιζέλου - Παλλήνη, 12.000€
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τα ΜΑΤ ξυλοφορτώνουν τον Donald»: Η εικόνα που σαρώνει στο Facebook!


Πολλές είναι οι αναφορές που κάνουν λόγο για αναίτιες επιθέσεις των αστυνομικών των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.
Με αφορμή λοιπόν τέτοιες ενέργειες μια καυστική φωτογραφία κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο Facebook!
Στην εικόνα, που κάνει ρεκόρ likes και κοινοποιήσεων, φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να ξυλοφορτώνουν τον Donald, ενώ η λεζάντα που την συνοδεύει αναφέρει: Πιάστε τον, Πιάστε τον... είναι ταραχοποιός!!!
Δείτε την:
Capturemediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με… τα πούλμαν φθάνουν για να δουν το «Fetih 1453»

Με δημόσιες αντιδράσεις και αμφισβητήσεις από έναν κύκλο δημοσιογράφων και διανοουμένων, που δεν διστάζουν να μιλήσουν για εθνικιστική υστερία και αναβίωση αντιλήψεων οι οποίες είναι εκτός της ευρωπαϊκής κουλτούρας, άρχισε να προβάλλεται από τις 16 Φεβρουαρίου σε 134 κινηματογράφους ανά την Τουρκία η υπερπαραγωγή «Άλωση 1453». Την ταινία είδαν...




μέχρι τώρα πάνω από 1 εκατ. Τούρκοι θεατές, ενώ ήδη οι εισπράξεις έφτασαν τα 12 εκατ. ευρώ. Τα εισιτήρια μάλιστα είχαν προπωληθεί τρεις εβδομάδες πριν αρχίσουν οι προβολές. Ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε, όπως λένε, να δει την ταινία ιδιωτικά για να διοχετευτεί αμέσως μετά στα Μέσα ότι έμεινε ενθουσιασμένος…

Και μπορεί ο Αχμέτ Χακάν, ένας από τους πιο γνωστούς αρθρογράφους της «Hurriyet», να έσπευσε να επισημάνει με νόημα ότι η «Άλωση 1453» προσφέρεται για να τη δουν από τους ακραίους εθνικιστές της «εθνικής άποψης» στην Τουρκία μέχρι τους νεοοθωμανούς του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν, όμως φαίνεται πως τέτοιοι ομοϊδεάτες τους υπάρχουν και σε κύκλους της μειονότητας στη Θράκη.

Η αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Ένωση Ξάνθης, μέσω του τμήματος νεολαίας, απηύθυνε πρόσκληση στους νέους της μειονότητας να συμμετάσχουν σε εκδρομή στην Αδριανούπολη (Edirne) στην Τουρκία, με μοναδικό σκοπό να παρακολουθήσουν από τους πρώτους την ταινία «Άλωση 1453».

Όπως αναφέρει το Έθνος, η εκδρομή έγινε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, τρεις μόλις μέρες αφότου είχε αρχίσει η προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους. Σ’ αυτή συμμετείχαν 58 άτομα και το γεγονός προβλήθηκε ιδιαίτερα στην Τουρκία καθώς και σε τουρκόφωνα μέσα της μειονότητας. Έσπευσαν μάλιστα να φωτογραφηθούν έξω από τον κινηματογράφο όπου έγινε η προβολή. Η ίδια η Τουρκική Ένωση Ξάνθης – Τμήμα Νεολαίας, όπως αυτοαποκαλείται, για ευνόητους λόγους θέλησε με δημόσια ανακοίνωσή της να ευχαριστήσει εκείνους που συμμετείχαν στην επίσκεψη στην Αδριανούπολη.

Εν τω μεταξύ το εγχείρημα των Τούρκων να προβάλουν την ταινία, που ουδόλως διεκδικεί καλλιτεχνικές δάφνες, και σε χώρες της Δύσης όπου ζουν και εργάζονται Τούρκοι, προκαλεί σάλο. Στη Γερμανία υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις από χριστιανικές οργανώσεις.

«Αντί να γιορτάζουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, οι Τούρκοι θα έπρεπε να ντρέπονται γι’ αυτά που έκαναν στους χριστιανούς» αναφέρεται σε ανακοίνωση χριστιανικών οργανώσεων στην Κολονία, που προτρέπουν τον κόσμο να μποϊκοτάρει το προπαγανδιστικό, όπως το αποκάλεσαν, φιλμ.

Σε ένα κείμενο έντονης κριτικής, ο αρθρογράφος της αγγλόφωνης «Daily News» (ανήκει στον όμιλο της «Hurriet») Μπουράκ Μπεκντίλ απευθύνεται στους συμπατριώτες του με αφορμή την προβολή της αμφιλεγόμενης ταινίας: «Αντί να μνημονεύουμε το 1453 σιωπηλά και κατ’ ιδίαν, διατυμπανίζουμε θορυβωδώς σε όλον τον κόσμο πόσο πολύτιμη είναι για την Ευρώπη μια χώρα η οποία περηφανεύεται ότι η μεγαλύτερη πόλη της κάποτε ανήκε σε ένα άλλο έθνος, και πώς αυτή κατακτήθηκε διά της βίας». Και συνεχίζει:

«Δυστυχώς, εκατομμύρια Τούρκοι θα πάνε στις σκοτεινές αίθουσες για να αισθανθούν περήφανοι για τους προγόνους τους, αλλά και να δείξουν στα παιδιά τους ότι οι Τούρκοι όχι μόνο κυβέρνησαν με το σπαθί, αλλά το απολαμβάνουν κιόλας». Τέλος επικρίνει έντονα παρόμοιες εθνικιστικές πρακτικές και με πολλή ειρωνεία αναρωτιέται:

«Άραγε θα υπάρξει και κάποιος άλλος Τούρκος παραγωγός ο οποίος θα επιχειρήσει να κάνει ταινίες όπως «Άλωση 1974» ή «Αφανισμός 1915»;
24h.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , τι είναι αυτό...


πραγματικά πείτε μας....




















Διαβάστε Περισσότερα »

Προτείνουν να… ελληνοποιηθεί ο σερβιτόρος που έχυσε τις μπύρες στη Μέρκελ.


Σύμφωνα με τα σχόλια που δίνουν και παίρνουν στο βίντεο του youtube όπου φαίνεται ένας σερβιτόρος να λούζει με μπύρες τη Μέρκελ, πολλοί Έλληνες προτείνουν να… ελληνοποιηθεί. Επίσης κάποιοι προτείνουν να του......
προσφέρουμε δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα!

Όμως σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του σερβιτόρου: “δεν μετάνιωσα που έριξα τις μπύρες αλλά δεν το ήθελα
Διαβάστε Περισσότερα »

«Αναστήθηκε» όταν ο άνδρας της τής είπε «Σ'αγαπώ»

Σκωτία, καρδιακή προσβολή, νοσοκόμα, οικογένεια, σ'αγαπάω, γιατροί

Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη στην Σκωτία, όταν μία γυναίκα που πέθανε από καρδιακή προσβολή, επανήλθε στην ζωή την ώρα που ο άνδρας της την αποχαιρετούσε ψιθυρίζοντάς της την φράση «σ'αγαπώ, γύρνα πίσω».
Η 49χρονη Λόρνα Μπέιλι έπαθε καρδιακή προσβολή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν επανήλθε στην ζωή, Απαρηγόρητοι ήταν τόσο ο άνδρας της, όσο και τα τέσσερα παιδιά τους.
Η γυναίκα ήταν για ώρα νεκρή καθώς το μόνο που έδινε παλμό στην καρδιά της ήταν τα ηλεκτροσόκ που της έκαναν οι ιατροί, καθώς και οι ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης. Έτσι, η οικογένεια συντετριμμένη συγκεντρώθηκε γύρω από το κρεβάτι της 49χρονης για να την αποχαιρετίσει.
Δε πέρασαν παρά μόνο λίγα λεπτά αφότου ο σύζυγός της έσκυψε στο αυτί της και της ψιθύρισε «Λόρνα σ'αγαπώ, γύρνα πίσω», και η γυναίκα άρχισε να αποκτά το φυσιολογικό της χρώμα και πάλι. Η νοσοκόμα τότε απλά τους διαβεβαίωσε πως ήταν μια φυσιολογική «παρενέργεια» της έκτακτης θεραπείας που ακολούθησαν οι γιατροί προκειμένου να την σώσουν και ακόμα και όταν άρχισαν να τρεμοπαίζουν οι βλεφαρίδες της γυναίκας και να σφίγγει το χέρι της κόρης της, η νοσοκόμα και πάλι τους είπε πως είναι συχνό κάτι τέτοιο.
Όμως η οικογένεια δεν πίστεψε πως κάτι τέτοιο ήταν φυσιολογικό για ένα νεκρό άτομο και έτσι, πεπεισμένη ότι η 49χρονη επέστρεψε στη ζωή απαίτησε να έρθει άμεσα ένας γιατρός στο δωμάτιο. Ο γιατρός που έσπευσε βρήκε σφυγμό στη γυναίκα και άρχισαν άμεσα θεραπεία.
«Είμαστε τόσο δεμένη οικογένεια που δε θα τα παρατούσαμε τόσο εύκολα», είπε η μεγάλη κόρη της οικογενείας, η οποία ανέφερε πως δε σταμάτησε ποτέ να ψιθυρίζει στη μαμά της "γύρνα πίσω".
Αρκετές μέρες μετά, η 49χρονη μπορεί να κουνάει τα χέρια της, σηκώνεται από το κρεβάτι και επικοινωνεί κανονικά με την οικογένεια της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνουν αποτυπώματα και ίχνος DNA των τρομοκρατών πάνω στην πράσινη σακούλα

Ψάχνουν αποτυπώματα και ίχνος DNA των τρομοκρατών πάνω στην πράσινη σακούλα

Ο άγνωστος άνδρας ή η γυναίκα που άφησε λίγο πριν τις πέντε χθες το απόγευμα την βόμβα στο συρμό του μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω, ίσως άφησε και τα αποτυπώματά του αλλά και ίχνος DNA. Αυτό ελπίζουν τουλάχιστον οι αστυνομικοί που εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια τον αυτοσχέδιο ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό αλλά και την σακούλα στην οποία είχε τοποθετηθεί.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η βόμβα δεν εξερράγη από λάθος των τρομοκρατών καθώς βρέθηκε ενεργοποιημένη και όπως όλα δείχνουν οι δράστες ετοίμαζαν ένα εντυπωσιακό αλλά τυφλό χτύπημα.
Οι αστυνομικοί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία η οποία οφείλεται στο ότι ο τρομοκράτης ίσως κρατούσε χωρίς γάντια την πράσινη τσάντα, επειδή θεωρούσε ότι θα ανατιναχθεί και όλα τα ίχνη θα εξαφανιστούν.
Ακριβώς το ίδιο είχε γίνει στην περίπτωση του φακέλου -βόμβα, που είχε σκοτώσει τον Γιώργο Βασιλάκη, υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο κακοποιός Βασίλης Παλαιοκώστας τον είχε ταχυδρομήσει, χωρίς γάντια, πιστεύοντας ότι θα εκραγεί και θα χαθούν όλα τα αποτυπώματα.
Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε σχεδιάσει ο κακοποιός. Ο φάκελλος εξερράγη, αλλά τα αποτυπώματά του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιονίζει προς Καρπενήσι, Δομοκό και Μπράλο...




Που χρειάζονται αλυσίδες...

Έπιασαν δουλειά οι αλατιέρες από νωρίς το πρωί, αφού ο χειμώνας επέστρεψε δριμύτερος. Από τις 04:00΄ τα ξημερώματα χιονίζει από Τυμφρηστό και πάνω στο δρόμο προς Καρπενήσι, όπου αλυσίδες χρειάζονται από το 62ο μέχρι το 65ο χλμ, ενώ ασθενή χιονόπτωση έχουμε αυτή την ώρα και μέσα στο Καρπενήσι, χωρίς να το έχει στρώσει ακόμα.

Έντονη χιονόπτωση είχαμε νωρίς το πρωί και στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, από το 14ο και πάνω. Αυτή την ώρα έχουμε ελαφρά χιονόπτωση, όπως και στο δρόμο προς Μπράλο χωρίς μέχρι στιγμής να χρειάζονται αλυσίδες.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με χιόνια στην εθνική οδό, όμως οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν τις "νεροπαγίδες", αφού σε πολλά σημεία κρατάει νερά, από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Η τροχαία και η πολιτική προστασία είναι στο πόδι όλη τη νύχτα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς και συστήνουν στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αλυσίδες γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαταλείπουν άρον - άρον την Ελλάδα οι Κινέζοι μετανάστες

Εγκαταλείπουν άρον - άρον την Ελλάδα οι Κινέζοι μετανάστες

Λαβωμένο εμφανίζεται το κινεζικό εμπόρια τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καθώς η οικονομική κρίση έχει ρίξει κατά πολύ τους τζίρους των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα οι Κινέζοι να εγκαταλείπουν άρον-άρον την χώρα μας για χώρες με περισσότερες ευκαιρίες.
Η Chinatown του Μεταξουργείου είναι από τις πιο οργανωμένες κινεζικές αγορές στην Ελλάδα, στεγάζοντας καταστήματα, μαγαζιά με ρούχα, αλλά και σπίτια, και είναι στα πρότυπα των ευρωπαϊκών αλλά και παγκισμίων Chinatown.
Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πλέον όπως παλαιότερα. Αν και η κινέζικη μετανάστευση προς την Ελλάδα είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο -περίπου μίας δεκαετίας-, πλέον πολλοί Κινέζοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για να πάνε είτε στην πατρίδα τους είτε στην Βραζιλία και την Νότιο Αφρική, χώρες με ολοένα και αναπτυσσόμενη εμπορική δραστηριότητα.
Περί τις 150 με 200 κινεζικές επιχειρήσεις συνολικά δραστηριοποιούνται σήμερα στην περιοχή της Ομόνοιας, ωστόσο όπως λέει στο «Βήμα» ο κ. Γουάνγκ Πενγκ, εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «China-Greece Times», τον τελευταίο χρόνο έχει μπει λουκέτο σε περίπου 30% εξ αυτών.
«Στις αρχές του 2010, και ενώ η κρίση είχε ήδη πλήξει την Ελλάδα, οι κινεζικές επιχειρήσεις παρουσίαζαν αυξημένα κέρδη. Κι αυτό διότι τα προϊόντα ήταν φθηνά και οι Ελληνες στράφηκαν σε αυτά. Οσο όμως η κρίση βάθαινε οι πελάτες χάθηκαν και από τα κινεζικά καταστήματα» τονίζει ο κ. Πενγκ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), το διάστημα 2005 - 2010 στον Δήμο Αθηναίων προκύπτει αισθητή πτώση του αριθμού των νέων κινεζικών επιχειρήσεων, κυρίως μετά το 2008. Υστερα από περίπου μία δεκαετία στην Ελλάδα και ενώ οι πρώτοι Κινέζοι μετανάστες άρχιζαν να ξεπερνούν τα πρώτα δύσκολα χρόνια της μετανάστευσης, «τους "χτύπησε" η οικονομική κρίση» υποστηρίζει ο Κινέζος δημοσιογράφος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα στο έλεος του πιο επικίνδυνου τραπεζίτη στον κόσμο..


Από τη λέσχη Bilderberg και το Νταβός έως τη δυναστεία των Ρότσιλντ.






Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επικίνδυνους τραπεζίτες του κόσμου.

Ένας εβραίος που κρατά στα χέρια του το τιμόνι της ισχυρότερης ευρωπαϊκής τράπεζας, είναι τακτικό μέλος της μυστικοπαθούς λέσχης Bilderberg και...πρωταγωνιστής στο Φόρουμ του Νταβός, διατηρεί σκοτεινές σχέσεις με την τραπεζική δυναστεία των Ρότσιλντ και μιλά εξ ονόματος των ισχυρότερων τραπεζιτών του κόσμου. Εύλογα το όνομά του εμπλέκεται σε δεκάδες θεωρίες συνομωσίες. Όσοι πιστεύουν ότι ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, κινεί παρασκηνιακά τα νήματα στην Ευρώπη και κρατά στα χέρια του τις τύχες των λαών της, έχουν απόλυτο δίκιο. Όμως, όχι για όλους τους παραπάνω λόγους.

Ο 63χρονος τραπεζίτης είναι ο άνθρωπος στον οποίο τηλεφωνεί, μέσα στη νύχτα, η Άνγκελα Μέρκελ, όταν βλέπει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα να γκρεμίζεται και την καταστροφή να έρχεται στο κατώφλι της Ευρώπης. Είναι αυτός που έχοντας παρακολουθήσει τη φαντασμαγορική βραδιά των εγκαινίων για την επαναλειτουργία του θεάτρου των Μπαλέτων Μπολσόι, γυρνά στο δωμάτιό του, στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton της Μόσχας, και από εκεί, στις 3 τα ξημερώματα, κάνει το τηλεφώνημα που θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Και όμως, όσοι τον γνωρίζουν, κάνουν λόγο για έναν γλυκομίλητο άνθρωπο. Είναι μάλλον ντροπαλός λένε, κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς από τον ισχυρότερο τραπεζίτη της Ευρώπης και έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζεται σαν ήρωας στους γερμανικούς επιχειρηματικούς κύκλους. Ο ίδιος, πάντως, επιμένει ότι απολαμβάνει τα απλά πράγματα στη ζωή. Μια πεζοπορία στις Άλπεις, ως γνήσιος Ελβετός. Ή μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία της κοσμοπολίτικης Πέμπτης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Αυτή η εικόνα, και το casual ντύσιμό του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, δεν θα πρέπει να ξεγελούν κανένα. Ο Άκερμαν είναι αναμφισβήτητα ο τραπεζίτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη. Αλλά και ο πλέον αμφιλεγόμενος.

Είναι εκείνος που κινείται με ευκολία ανάμεσα στους ισχυρότερους κύκλους του finance και της πολιτικής. Και μάλιστα σε μια εποχή που οι σχέσεις των πολιτικών και των ανθρώπων της αγοράς είναι μάλλον πολεμικές. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο συμβουλεύονται σε θέματα οικονομίας και όχι μόνο, οι κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης. Πριν από κάθε κρίσιμη συνάντηση και Σύνοδο Κορυφής που έκρινε το μέλλον της Ελλάδας, από τα πρώτα κιόλας στάδια της κρίσης, πολλοί από εκείνους που αποφασίζουν για το ευρώ, συμβουλεύτηκαν τον ισχυρό άνδρα της Deutsche Bank.

Ως πρόεδρος του τραπεζικού λόμπι IIF, θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει τελικά για την έκβαση της αναδιάρθρωσης του χρέους και της προσπάθειας της Ελλάδας να βρει το φως στο τούνελ αυτής της κρίσης. Ουσιαστικά, θα βάλει την υπογραφή του για την επιβίωση ή την καταστροφή της Ευρωζώνης. Δύσκολα ένας τραπεζίτης θα μπορούσε να συγκεντρώσει ή ακόμα και να ονειρευτεί μεγαλύτερη εξουσία. Εύλογα, λοιπόν, ο Γιόζεφ Άκερμαν σχεδιάζει να κλείσει την 35χρονη τραπεζική του καριέρα το Μάιο, όταν πια η Ευρωζώνη θα έχει καταφέρει να βρει μια λύση στο ντόμινο του χρέους, ή θα έχει αναγκαστεί να υποστεί τις καταστροφικές της συνέπειες.

Οι στενές του σχέσεις με τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης φάνηκαν το 2008, όταν η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ διοργάνωσε ένα μικρό πάρτι στην Καγκελαρία, για να γιορτάσει τα 60α γενέθλια του τραπεζίτη. Όμως, όταν ο Άκερμαν αποκάλυψε το γεγονός στον Τύπο, η Γερμανίδα καγκελάριος δυσαρεστήθηκε. Την ώρα που η κοινωνική οργή απέναντι στους τραπεζίτες ξεχειλίζει, τέτοιες φιλίες δεν ωφελούν έναν πολιτικό που επιδιώκει την επανεκλογή του.

Και στην Ευρώπη, το προφίλ του Άκερμαν είναι τόσο τοξικό όσο οι τίτλοι της αμερικανικής στεγαστικής πίστης, με τους οποίους είχε φορτώσει τα χαρτοφυλάκιά της η Deutsche Bank, λίγο πριν ξεσπάσει η χρηματοοικονομική κρίση του 2008. Η γερμανική τράπεζα έβαλε το δικό της λιθαράκι στην κρίση, καθώς αποτελούσε τότε έναν εκ των βασικών παικτών της αγοράς των τίτλων που αργότερα αποδείχθηκαν τοξικοί. Αυτή η κρίση έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της τράπεζας, που μετρά 142 χρόνια ζωής. Το 2008, η Deutsche Bank υπήρξε ζημιογόνος, για πρώτη φορά μεταπολεμικά.

Και αυτή δεν είναι η μοναδική σκιά στη θητεία του Άκερμαν. Ο Ελβετός τραπεζίτης πήρε τη συντηρητική, σχεδόν κοιμισμένη τράπεζα που χρηματοδοτούσε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της γερμανικής οικονομίας και τη μετέτρεψε σε πανίσχυρη διεθνή δύναμη της επενδυτικής τραπεζικής και βασικό παίκτη των αγορών. Όμως, για να το κάνει αυτό, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει αμφίβολες μεθόδους, εξαιτίας των οποίων, μάλιστα, βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη (στην υπόθεση των μπόνους της Mannesmann και της κατάρρευσης της εκδοτικής αυτοκρατορίας του Λίο Κιρχ).

Η πιο αμφιλεγόμενη από τις κινήσεις του, ωστόσο, ήταν η υιοθέτηση του στόχου του 25% για την απόδοση κεφαλαίου της Deutsche Bank. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Σάιμον Τζονσον, έδωσε στον Άκερμαν τον τίτλο του πιο επικίνδυνου τραπεζίτη στον κόσμο. Ο υπέρμετρα φιλόδοξος αυτός στόχος, ενθαρρύνει την υπερβολική ανάληψη ρίσκου εκ μέρους των στελεχών της τράπεζας, ουσιαστικά θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα του γερμανικού και κατ΄ επέκταση του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού συστήματος, πιστεύουν πολλοί οικονομικοί παρατηρητές. Εξαιτίας αυτού του στόχου, στο πρόσωπο του Άκερμαν βρίσκει έκφραση η οργή απέναντι στους άπληστους τραπεζίτες. Ο Ελβετός τραπεζίτης βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο του αντικαπιταλιστικού κινήματος. Πρόσφατα, μάλιστα, κάποιος έστειλε στο γραφείο του ένα δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Όμως, παρά τον αμφιλεγόμενο στόχο του για απόδοση κεφαλαίου 25%, όσοι πόνταραν στη Deutsche Bank επί των ημερών του, βγήκαν χαμένοι. Η τράπεζα μπορεί να γιγαντώθηκε και να έγινε η μεγαλύτερη της Ευρώπης, σε ενεργητικό (αφού ο ισολογισμός της αγγίζει το 90% του γερμανικού ΑΕΠ), όμως, η μετοχή της έχασε στην 10ετία του Άκερμαν περίπου το 1/2 της αξίας της.

Κάπως έτσι, η έξοδος του Ελβετού τραπεζίτη από την ενεργό δράση, δεν γίνεται εν μέσω του πανηγυρικού κλίματος που ο ίδιος θα επιθυμούσε. Ακόμα και ο ισχυρισμός του Άκερμαν ότι εκείνος έσωσε την τιμή και την υπόληψη της Deutsche Bank, καθώς αρνήθηκε να πάρει κρατική βοήθεια, κατέρρευσε. Και αυτό γιατί το Bloomberg αποκάλυψε ότι η τράπεζα μπορεί να μην ζήτησε διάσωση από τη γερμανική κυβέρνηση, έκανε όμως εκτεταμένη χρήση του προγράμματος στήριξης των τραπεζών από τη Federal Reserve των ΗΠΑ. Προφανώς, ο Άκερμαν δεν θέλει να χρωστά στους Γερμανούς φορολογούμενους, όμως, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό όταν πήρε 66 δισ. δολάρια από τους Αμερικανούς φορολογούμενους…

Ο Άκερμαν δεν έχει καταφέρει να γράψει το όνομά του στην ιστορία ακριβώς όπως θα ήθελε. Όμως, και η ιστορία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα επόμενα χρόνια, θα μάθουμε πολλά ακόμα για το σκοτεινό ρόλο που έπαιξε ο ντροπαλός Ελβετός τραπεζίτης, στις πιο κρίσιμες στιγμές της Ευρώπης.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Artist μεγάλος νικητής των φετεινών Όσκαρ


Στην Μέριλ Στρήπ το Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Η Σιδηρά Κυρία"
- Στον Ζαν Ντιζαρντέν το Όσκαρ Α ανδρικού ρόλου για την ταινία The Artist
- Στην ίδια ταινία τα Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας και άλλα τρία αγαλματίδια
- Το Hugo του Σκορτσέζε έφυγε επίσης με 5 Όσκαρ!

Ηταν μια από τις πιο σύντομες τελετές Οσκαρ των τελευταίων χρόνων. Η 84η τελετή απονομής των όσκαρ στο Kodak Theater, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε η ταινία The Artist αφού εκτός των άλλων πήρε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, και Α Ανδρικού Ρόλου.

Οι δυο μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Οι δυο μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ντιζαρτνέν, έλαβε το βραβείο για την βωβή, ασπρόμαυρη ταινία The Artist, στην οποία υποδύεται έναν ηθοποιό στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1920.
Ο 39χρονος Ντιζαρντέν, ο οποίος εκτός Γαλλίας ήταν μάλλον άγνωστος πριν από αυτή την ταινία, απέσπασε σειρά βραβεύσεων για την ερμηνεία του σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Είναι ο πρώτος γάλλος που τιμάται με το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου της Αμερικανικής Ακαδημίας και ο πρώτος που ήταν υποψήφιος μετά το Ζεράρ Ντεπαρντιέ την δεκαετία του 1990.


To Οσκαρ Α Γυναικείου ρόλου δεν ήταν έκπληξη αφού απονεμήθηκε στην Μέριλ Στρηπ για την ερμηνεία της στην "Σιδηρά Κυρία". Η ίδια - 17 φορές υποψήφια και αυτό είναι το 3ο της Όσκαρ - προσπάθησε να το διακωμωδήσει λέγοντας ότι φαντάζεται πως πολλοί απο μέσα τους όταν άκουσαν το όνομά της θα είπαν "Όχι πάλι αυτή!"


 
Και το όσκαρ σκηνοθεσίας
απονεμήθηκε στον Μισέλ Ασανεβίσιους για την ταινία "The Artist".

O σκηνοθέτης του Artist
O σκηνοθέτης του Artist

Όσκαρ σεναρίου πήρε ο Γούντι Αλεν για την ταινία "Μεσάνυχτα στο Παρίσι".

Ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν πήρε το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου για το The Descendants.
Εντυπωσιακή ήταν η στιγμή που ο Πέην αφιέρωσε το βραβείο στην μητέρα του λέγοντάς της Σ'Αγαπώ στα ελληνικά.

Στον Κρίστοφερ Πλάμερ απονεμήθηκε το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Οι Πρωτάρηδες (Beginners) σε σκηνοθεσία Μάικ Μιλς, στην οποία παίζει έναν γηραιό άνδρα ο οποίος αποκαλύπτει και αποδέχεται την ομοφυλοφιλία του.

Ο 82χρονος καναδός Πλάμερ, βετεράνος κινηματογραφικός και θεατρικός ηθοποιός, έγινε, έτσι, ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει βραβευθεί ποτέ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Ήταν υποψήφιος μόνο μια φορά στο παρελθόν.


Νωρίτερα, η αμερικανίδα ηθοποιός Οκτάβια Σπένσερ έλαβε το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου για τον τρόπο που ερμήνευσε την αυθάδη οικιακή βοηθό στην ταινία Οι Υπηρέτριες (The Help), που απεικονίζει ιστορίες μαύρων αμερικανίδων που δούλευαν για πλούσιες λευκές οικογένειες στον Μισισιπή την πρώιμη εποχή του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων.
Η 39χρονη Σπένσερ, η οποία θεωρείτο το φαβορί, δεν ήταν ποτέ πριν στο παρελθόν υποψήφια για Όσκαρ.


Στην ταινία Rango απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων. Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ δανείζει τη φωνή του στον ομώνυμο ήρωα, ένα κατοικίδιο χαμαιλέοντα που καταλήγει στην πόλη Σκόνη, όπου αναλαμβάνει το ρόλο του σερίφη. Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Γκορ Βερμπίνσκι.

Στην ταινία Undefeated, σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Λίντσεϊ και Τ. Τζ. Μάρτιν, απονεμήθηκε το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ. Το φιλμ καταγράφει την προσπάθεια ενός χαρισματικού εθελοντή προπονητή του ράγκμπι να μεταμορφώσει την ομάδα ενός γυμνασίου έπειτα από μια χρονιά ηττών.

Η ταινία Ένας Χωρισμός (A Separation) κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Είναι η πρώτη ιρανική ταινία που λαμβάνει βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας.
Η ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιρανού Ασγάρ Φαρχαντί, πραγματεύεται το διαζύγιο ενός ζευγαριού και θίγει τις παραδόσεις, τις σχέσεις ανδρών-γυναικών και την λειτουργία της δικαιοσύνης στο σύγχρονο Ιράν.


Η ταινία Ένας Χωρισμός θεωρείτο φαβορί στην κατηγορία, αφού απέσπασε αρκετά βραβεία στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι η δεύτερη ιρανική ταινία που έλαβε υποψηφιότητα για το βραβείο αυτό της Αμερικανικής Ακαδημίας και η πρώτη που κερδίζει. Είναι επίσης υποψήφια για το βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Ο σκηνοθέτης Φαρχαντί, παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή μας βλέπουν πολλοί Ιρανοί σε όλο τον κόσμο και φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ χαρούμενοι».

«Σε μια εποχή που διεξάγεται ένας πόλεμος λέξεων, ανταλλάσσονται εκφοβισμοί και επιδεικνύεται επιθετικότητα ανάμεσα στους πολιτικούς, το όνομα της χώρας τους, του Ιράν, προφέρεται εδώ λόγω του ένδοξου πολιτισμού του, ενός πλούσιου κι αρχαίου πολιτισμού που έχει κρυφτεί κάτω από τη βαριά σκόνη της πολιτικής», συνέχισε ο Φαρχαντί.

«Προσφέρω περήφανα αυτό το βραβείο στο λαό της χώρας μου, το λαό που σέβεται όλες τις κουλτούρες και τους πολιτισμούς και απεχθάνεται την εχθρότητα και τις προσβολές», πρόσθεσε ο ιρανός σκηνοθέτης.

Το βραβείο Όσκαρ για τα Καλύτερα Κοστούμια απονεμήθηκε στην ταινία The Artist (Μαρκ Μπρίτζες) και το βραβείο Όσκαρ για το Μακιγιάζ στην ταινία Η Σιδηρά Κυρία (The Iron Lady) (Μαρκ Κουλιέρ, Τζ. Ρόι Χίλαντ).

Η ταινία Hugo του Μάρτιν Σκορσέζε κέρδισε τα πρώτα δύο βραβεία Όσκαρ στην τελετή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, αποσπώντας τις βραβεύσεις για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση (Ντάντε Φερέτι, Φραντσέσκα Λο Σκιάβο) και Φωτογραφίας (Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον).

Στην 84η τελετή των οσκαρ δεν έλειψε και το αφιέρωμα σ' αυτούς που "έφυγαν". Ανάμεσά τους και ο έλληνας σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, όχι όμως και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το άρθρο του Γ. Πρετεντέρη που κατέβασε τη μάσκα του Βενιζέλου





Πριν από μερικές εβδομάδες, το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι τα ομόλογα του Δημοσίου έως εκατό χιλιάδες ευρώ που κατέχονται από φυσικά πρόσωπα δεν πρόκειται να πειραχτούν. Οτι τελούν υπό την εγγύηση του κράτους, ακριβώς όπως το κράτος εγγυάται και τις τραπεζικές καταθέσεις έως το ίδιο ποσό.
Η δήλωση αυτή είχε τη λογική της. Η υπόθεση αφορά μικρούς ομολογιούχους, οι οποίοι επένδυσαν τις οικονομίες τους σε ομόλογα της πατρίδας τους - δεν τις έστειλαν στο εξωτερικό, ούτε τις έριξαν στην παραοικονομία... Επέδειξαν, δηλαδή, μια στοιχειώδη αίσθηση οικονομικού πατριωτισμού και λογικά δεν θα έπρεπε να τιμωρηθούν γι' αυτό.
Φυσικά απεδείχθη ότι (για πολλοστή φορά) το υπουργείο Οικονομικών έλεγε ψέματα. Κι ότι ακόμη και τα ομόλογα έως εκατό χιλιάδες ευρώ των μικρών αυτών ομολογιούχων θα κουρευτούν μαζί με τα άλλα, όσο και τα άλλα.
Πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξομοιώνει τον ανθρωπάκο που επένδυσε σε ένα ομόλογο το εφάπαξ του με τα μεγάλα hedge funds του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ηθικό δίδαγμα; Οποιοι απλοί πολίτες έκαναν την κουταμάρα να εμπιστευτούν τη χώρα τους και να πιστέψουν το υπουργείο τους, καλά να πάθουν…
Ομολογώ ότι όσα χρόνια παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα ουδέποτε γνώρισα συμπεριφορά που να συνδυάζει με τόση ευκολία τον κυνισμό, την αναλγησία και την εξαπάτηση. Οι άνθρωποι ψεύδονται με την ευκολία που αναπνέουν.
Και το ερώτημα είναι απλό: ποιος θα τους πιστέψει ξανά;
Ποιος θα πιστέψει, δηλαδή, τον υπουργό Οικονομικών όταν ζητάει από τους Ελληνες να εμπιστευθούν τις τράπεζες και να φέρουν πίσω τις καταθέσεις τους; Με την ίδια ευκολία μπορεί μεθαύριο να ανακοινώσει ότι «τελικά κακώς τις εμπιστευθήκατε και καλά να πάθετε»!

Πριν από τρεις μήνες, το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε στους μισθωτούς κάτι πρωτοφανές: την καταβολή μέσα στο 2012 όχι μιας αλλά δυο έκτακτων εισφορών. Η μια παρακρατείται κάθε μήνα από τις αποδοχές τους. Η δεύτερη θα πληρωθεί σε τρεις δόσεις από τον Ιούνιο και μετά.
Το κόλπο πήγε να περάσει απαρατήρητο με μια πονηρή τροπολογία. Κι όταν τους πήραν χαμπάρι κι έπεσε κράξιμο, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι κακώς διαμαρτύρονται τα κορόιδα διότι πρόκειται απλώς για… «λογιστική διευθέτηση»!
Ποιος τους πιστεύει, λοιπόν; Αυτή η απορία είναι ίσως η μεγαλύτερη κι ενδεχομένως ανεπανόρθωτη ζημιά που έχει υποστεί το πολιτικό σύστημα.
Διότι όταν η πολιτική χάνει κάθε αίσθηση δέσμευσης, κάθε μέτρο σεβασμού και κάθε απαίτηση αξιοπιστίας, τότε μετατρέπεται απλώς σε έναν κινούμενο αμοραλισμό.
Ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να μην τιμωρηθεί από τον ψηφοφόρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κούλουμα με κακοκαιρία



Ο καιρός σήμερα

Κακοκαιρία με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια από το απόγευμα στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 και βαθμιαία έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκική "χαιρεκακία" -"Οι μπατίρηδες Έλληνες πουλάνε τα ξενοδοχεία τους


Τα δηκτικά ρεπορτάζ της πλειοψηφίας των τουρκικών ΜΜΕ για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα,συνεχίζονται με αμείωτη ένταση

Με μία συγκαλυμμένη χαιρεκακία κάποια -όχι όλα- τουρκικά ΜΜΕ γράφουν και ξαναγράφουν για “μπατιρημένους Έλληνες επιχειρηματίες” .....

που “τρέχουν στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης για να ξεπουλήσουν τη περιουσία τους σε Τούρκους μεγαλοεπιχειρηματίες”, οι οποίοι όπως γράφουν “έρχονται ,βλέπουν τις επιχειρήσεις,αλλά αδιαφορούν”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χάμπερτουρκ που έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr ,ο Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη λίστα με 12 ξενοδοχεία προς πώληση,αλλά οι συμπατριώτες του αδιαφορούν,”λόγω της πολιτικής αστάθειας”.

Όσο κι αν δεν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις είναι δύσκολο να μην θυμηθούμε τη περίοδο που η Τουρκία βρισκόταν υπό τα δεσμά του ΔΝΤ,ή όταν αντιμετώπιζε τα σοβαρά προβλήματα από τους σεισμούς. Δεν υπήρχε τέτοιο κλίμα χαιρεκακίας στον ελληνικό Τύπο,εκτός ελαχίστων πάντα “γραφικών” εξαιρέσεων.

Αλλά μια και το τελευταίο δημοσίευμα αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη ,ο επί της Οικονομίας τσάρος καταγόμενος και εκλεγόμενος στη συμπρωτεύουσα δεν αισθάνεται έστω ελάχιστα ενοχλημένος απ΄ όσα λέγονται και γράφονται απέναντι;

Όπου εκεί απέναντι βέβαια,τα δύσκολα είναι μπροστά...

Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Α.Ν.Ο. Το νέο κόμμα της Τζούλιας…


Το είπε και το έκανε η Ελληνίδα πορνοστάρ!!!

Η είδηση κυκλοφόρησε για πρώτη φορά λίγες βδομάδες πριν, όταν η Τζούλια βρέθηκε έπειτα από πρόσκληση σε πάρτι μεγάλου καναλιού της Κύπρου, μίλησε για την απόφασή της να ασχοληθεί με τα κοινά!

Συγκεκριμένα, η Τζούλια είχε δηλώσει στο Onlycy.com: «Τώρα θα δείτε σε λίγους μήνες… Ετοιμάζω ένα νέο κόμμα και είναι η πρώτη φορά που το λέω στο site σας, ούτε στην Ελλάδα το έχω πει… και σκέφτομαι πολύ σοβαρά όχι να κάνω ένα κόμμα για να λέω κάνω ένα κόμμα, αλλά ίσως είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, ίσως και ο κόσμος από αντίδραση και μόνο, ποτέ δεν ξέρεις, να με ψηφίσει. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την πολιτική κατάσταση του τόπου μας και από όλη αυτή την κατρακύλα που επικρατεί στην Ελλάδα και, αντί να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε το χειρότερο, ας δούμε και μια άλλη πλευρά, ή ας κάνουμε και μια άλλη κίνηση, που ίσως καλυτερέψουν τα πράγματα. Ποτέ δεν ξέρεις», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της η Ελληνίδα πορνοστάρ.


















































/zoo-m.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΕ SHELL ΚΑΙ BP

Έστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα αυτό σε φίλους σας διότι αφορά σε έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών πετρελαίου.


Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,8 Ευρώ το λίτρο!

Θέλετε να κατεβούν οι τιμές; Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού.

Κάποιος πρότεινε μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ' αυτή που μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.

Τον τελευταίο Απρίλιο ή Μάιο οι εταιρείες πετρελαίου 'γέλασαν' μ' αυτά τα διαβήματα γιατί ήξεραν ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ αυτή την τακτική.

Θα ήταν μεγαλύτερη η ζημία σ' εμάς παρά σ' αυτές.

Όμως η ακόλουθη πρόταση θα μπορούσε να επαληθευτεί αν την ακολουθούσαμε με συνέπεια.

Ενωθείτε μαζί μας! Οι εταιρείες πετρελαίου της ΟPEP μας έχουν πει ότι η τιμή που μας έχουν ορίσει είναι και η καλύτερη (58,9 λεπτά το λίτρο).

Εμείς θα αντιδράσουμε αποδεικνύοντας ότι οι αγοραστές είναι αυτοί που ελέγχουν την αγορά. Βλέποντας καθημερινά την τιμή της βενζίνης πρέπει να αντιδράσουμε.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει είναι να χτυπήσουμε το πορτοφόλι αυτών των εταιρειών, αρνούμενοι να αγοράσουμε τη βενζίνη τους και χωρίς ΕΜΕΙΣ να είμαστε οι χαμένοι.

Αφού χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία στην αγορά βενζίνης.

Μπορούμε όμως να δώσουμε ένα ΧΤΥΠΗΜΑ στην αγορά της βενζίνης δηλ. να αντιδράσουμε στον πόλεμο των τιμών.

Ιδού η πρόταση:

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (SHELL και ΒΡ).

Εάν δεν πουλήσουν βενζίνη θα υποχρεωθούν να μειώσουν την τιμή της.

Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να τις ακολουθήσουν. Για να προκληθεί ένα τέτοιο 'χτύπημα', θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία εκατομμυρίων πελατών της SHELL και της ΒΡ.

Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε.

Το μήνυμα αυτό εστάλη σε 40 περίπου άτομα. Εάν καθένας απ' αυτούς το διαδώσει σε γνωστούς θα γίνει 40 x 10 = 400 και 400 x 10 = 4000 άτομα κ.ο.κ.

Το μήνυμα αυτό, λοιπόν, θα έχει βρει εκατομμύρια αποδέκτες στους καταναλωτές.

Τώρα αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να στείλετε αυτό το μήνυμα σε μερικούς δεκάδες γνωστούς που θα κάνουν κι αυτοί το ίδιο.

Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε έτσι, διαδώστε το μήνυμα αυτό σε γνωστούς και φίλους.
































Πηγή :http://makeleio.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος έρωτας Τούρκου ηθοποιού με Ελληνίδα τραγουδίστρια!




Ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις! Πόσο μάλλον φυλετικές. Για μια ακόμη φορά ένας Τούρκος ξελογιάζεται από τα κάλλη μίας Ελληνίδας και γεννιέται ανάμεσά τους ένα... ειδύλλιο. 


Ο λόγος για τον ηθοποιό Oguz Galeli και την τραγουδίστρια Ελεάνα Παπαϊωάννου. Ο Oguz είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από την πετυχημένη σειρά "Αγιάζι του έρωτα" και υποδύοταν τον Εντέρ.

Ο ηθοποιός είναι αναμφισβήτητα πολύ όμορφος και έχει κάψει σίγουρα πολλές καρδιές και στη χώρα του και όχι μόνο, αφού ζει μόνιμα στη Βιέννη. Άλλωστε φροντίζει αρκετά τον εαυτό του και δεν περνά μέρα που να μην κάνει γυμναστική, τρέφεται σωστά και του αρέσει να έχει ένα καλοσχηματισμένο σώμα.

Αυτό φαίνεται πως πρόσεξε και η Ελεάννα κατά την διήμερη παραμονή του ηθοποιού στη χώρα μας. Ο Oguz επισκέφτηκε το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η τραγουδίστρια και χόρεψε μαζί της, τραγούδησε και φυσικά την έρανε με λουλούδια! Ο Oguz μάλιστα της φιλάει το χέρι κι εκείνη του δίνει ένα πεταχτό φιλί... Πληροφορίες μάλιστα τους θέλουν να απόλαυσαν ο ένας τη συντροφιά του άλλου κι εκτός μαγαζιού και να γνωρίστηκαν καλύτερα. Λες να βλέπουμε συχνότερα τον Oguz στην Ελλάδα;

Δες βίντεο της εκπομπής Lifestyle της Θεσσαλονίκης από την ξέφρενη βραδιά τους στα μπουζούκια:

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ