Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τεράστιο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων στη μισή Ελλάδα!


 
 
Περισσότερα από 35 άτομα μεταξύ των οποίων αγρότες, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της εξάρθρωσης του μεγαλύτερου σε έκταση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που δρούσε σε ολόκληρη τη χώρα! Ως τώρα έχουν γίνει έρευνες σε τουλάχιστον 30 σπίτια σε 13 νομούς, όπου ανακαλύφθηκαν πλήθος πολύτιμων αρχαίων κειμηλίων, ανιχνευτές μετάλλων και βιβλία αρχαιοτήτων.

Η Αστυνομία ερευνούσε επί τέσσερις μήνες τη δράση του κυκλώματος που φέρεται να είχε έδρα την Κεντρική Μακεδονία, αλλά δρούσε και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς αναζητώντας πολύτιμες αρχαιότητες. Στην κατοχή των αρχαιοκαπήλων έχουν βρεθεί 4.800 αρχαία νομίσματα, μεταξύ των οποίων ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα της αρχαίας Μακεδονίας που απεικονίζει από την μια πλευρά τον Μέγα Αλέξανδρο και από την άλλη έναν αετό και υπολογίζεται πως αξίζει τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια ευρώ!

Οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν κατάσχει και μεγάλο αριθμό όπλων που είχαν στα χέρια τους μέλη τους κυκλώματος, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες που έχουν επεκταθεί από την Φθιώτιδα ως την Καβάλα και εκτιμούν ότι ο αριθμός των συλληφθέντων θα αυξηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

ο ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ Επιασε Κορυφη στην Α' Βοιωτιας

οι Πλαταιες πετυχαν μεγαλη νικη στο Καπαρελλι με σκορ 1-0 Εκμεταλευτηκαν την ισοπαλια στο Ντερμπυ των Λευκτρων και σκασφαλωσαν στην κορυφη της Α' Κατηγοριας Βοιωτιας μετα απο 21 Αγωνες Σε ενα συναρπαστικο πρωταθλημα που μας επιφυλασει πολλες ακομα εκπληξεις
Δυο Γηπεδα ητα καλυμενα με χιονι και αναβληθηκαν οι Αγωνες Πηγασος Αγιας Αννας - ΑΕ Δηλεσιου
και ΠΑΟΚ Κυριακιου - Παρνασσος Αραχωβας

Αναλυτικα τα Αποτελεσματα της 21ης Αγωνιστικης

Επαμεινωνδας Λευκτρων - Παναλιαρτος      0-0
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - ΑΟ Πλαταιες     0-1
Πανγεωργικος - Αναγεννηση Σχηματαριου   2-4
ΑΕ Ορχομενος - Ιωνικος Αστερας Θηβας     6-1
ΑΕΣ Ελεωνας - Παμβαγιακος                       2-2
Πελοπιδας Θηβας - Αμβρυσσεας Διστομου  2-4
ΠΑΟΚ Κυριακιου - Παρνασσος Αραχωβας    Αναβληθηκε
Πηγασος Αγιας Αννας - ΑΕ Δηλεσι                Αναβληθηκε

η Βαθμολογια στην Α' Βοιωτιας σε 21 Αγωνες

1. ΑΟ Πλαταιες                          46
2. Επαμεινωνδας Λευκτρων       45
3. Παρνασσος Αραχωβας           41''
4. Παναλιαρτος                          41
5. Πηγασος Αγιας Αννας           40''
6. Αμβρυσσεας Διστομου         39
7. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου     38
8. Παμβαγιακος                        38
9. ΑΕ Ορχομενος                      38
10. ΠΑΟΚ Κυριακιου               37''
11. Αναγεννηση Σχηματαριου  27
12. Πελοπιδας Θηβας               18
13. Ιωνικος Αστερας Θηβας       8
14. Πανγεωργικος                      7
15. ΑΕΣ Ελεωνας                      4
16. ΑΕ Δηλεσι                           2
Διαβάστε Περισσότερα »

Και ο Βασίλης Τόγιας στη Δημoκρατική Αριστερά???




Την προσχώρηση τους στην Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη διαπραγματεύονται τουλάχιστον έξι από τους διαγραμμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει ακόμα και τους εννέα με δέκα.
Οι σχετικές συζητήσεις με τον κόμμα του κ. Κουβέλη έχουν γίνει εδώ και αρκετές ημέρες και ανάμεσα σε αυτούς που είναι πλέον ένα βήμα πριν από την επίσημη ανακοίνωση προσχώρησης , περιλαμβάνονται οι κ.κ. Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Ηλίας θεοδωριδης Γιώργος Παπαμανώλης, Βασίλης Τογιας κ.α.
Ορισμένοι από τους προαναφερόμενους έχουν ήδη κάνει σχετικές δηλώσεις που δημοσιεύονται στην REAL NEWS ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα δώσουν στην δημοσιότητα κι ένα κοινό κείμενο με το οποίο θα ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για την προσχώρηση τους στη ΔΗΜΑΡ.
Είναι ενδεικτικό ότι και από την πλευρά του κόμματος Κουβέλη πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με διαγραμμένους από το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλο αφιέρωμα του CNN: Πώς «μαράθηκε» η δημοκρατία στην Ελλάδα

«Τους τελευταίους μήνες είμαστε μάρτυρες μιας δραματικής αλλαγής στο δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας η οποία σε συνδυασμό με την εξάρτηση από τα ξένα κεφάλαια οδηγεί στην εθνική ταπείνωση». 


Με αυτά τα λόγια ξεκινά ο Όθων Αναστασάκης το άρθρο του το οποίο είναι δημοσιευμένο στο site του CNN και...


αποτελεί μέρος του αφιερώματος του δικτύου στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή την περίοδο.


Το άρθρο, σύμφωνα με το mediagate.gr, κάνει λόγο για αλλοίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας και αναφέρεται στους λόγους που την προκάλεσαν. 


«Το κοινοβούλιο έχει πλέον ένα συμβολικό διαδικαστικό χαρακτήρα με τον τρόπο που ψηφίζει τους νόμους και η επιβολή ενός ξένου επιτρόπου επιτίθεται στη δημοκρατική καρδιά της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Οι άνθρωποι πλέον έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα πολιτικά πρόσωπα και την ευθύνη φέρουν «η κακοδιαχείρηση, η πολιτική ανικανότητα και οι χαμένες ευκαιρίες για μεταρρυθμίσεις» τονίζει.


«Η οικονομική κρίση και η κοινωνική αλλοτρίωση πήγαν τη δημοκρατία πολλά χρόνια πίσω στη χώρα μας» αναφέρει ο συντάκτης.


Το άρθρο αναφέρεται στις πληγές που δέχθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα κατά την πρόσφατη ιστορία της αλλά τονίζει ότι σήμερα η Ελληνική δημοκρατία δεν απειλείται από κάποιον εσωτερικό διχασμό αλλά από εξωτερικές δυνάμεις και συγκεκριμένα τα δυτικοδημοκρατικά κράτη.


Κλείνοντας αναφέρει «αυτό που ζούμε τώρα στην Ελλάδα είναι δημοκρατική οπισθοδρόμηση. Σύντομα η χώρα θα χρειαστεί ανασύνταξη πολιτική και οικονομική».


Μπορείτε να δείτε το άθρο εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισπανικό "χαστούκι" εκεί που οι δικοί μας προσκυνάνε...!!

Ενώ η Ελλάδα του κατοχικού Πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου "σκύβει το κεφάλι" και αποδέχεται στην πράξη (άσχετα αν βερμπαλιστικά μιλάει για "ανάπτυξη") μία θανατηφόρα για το Έθνος ύφεση που της έχει επιβληθεί, στην Ισπανία ο νέος συντηρητικός πρωθυπουργός δήλωσε ευθαρσώς στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τους Γερμανούς, ότι "Ότι είχαμε συμφωνήσει δεν ισχύει"!!


Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε πως...


η Ισπανία θέτει χαμηλότερα τον πήχη για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, με το νέο στόχο για το έλλειμμα του 2012 είναι η μείωσή του στο 5,8% και όχι στο 4,4% που είχε συμφωνηθεί αρχικά με την ΕΕ από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση Θαπατέρο.


Χαρακτηρίζοντας το νέο στόχο «λογικό» και επισημαίνοντας πως ο προηγούμενος στόχος είχε κριθεί μη ρεαλιστικός από «έναν ικανό αριθμό οικονομολόγων» δήλωσε ευθέως πως στο επίσημο κείμενο του προϋπολογισμού του 2012 «το ποσοστό για το δημόσιο έλλειμμα δεν θα είναι αυτό που παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες».


Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι ακριβώς εννοεί και ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στις – αναμενόμενες – αντιδράσεις των Ευρωπαίων, συμπληρώνει: «Δεν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω... Αυτή εξάλλου είναι μια απόφαση που παίρνουν οι Ισπανοί».


Που να βρεθεί ένας Έλληνας πολιτικός ηγέτης να δώσει τέτοια απάντηση; Και αυτό βέβαια αναδεικνύει ότι το Ελληνικό πρόβλημα είναι πρώτα και κύρια πολιτικό!


Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση πως αυτή η αλλαγή του στόχου δεν θα έχει συνέπειες στις αγορές ή στη δημοπράτηση ομολόγων της Ισπανίας, «καθώς η κυβέρνηση θα δείξει ότι κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».


Προς ενίσχυση της απόφασής του να ακυρώσει την συμφωνία με τις Βρυξέλλες, επικαλέστηκε την αδυναμία της ΕΕ να κάνει ορθές προβλέψεις για το ισπανικό ΑΕΠ. 


Ανακοίνωσε δηλαδή τα στοιχεία που δείχνουν πως η Ισπανία θα αντιμετωπίσει ισχυρή ύφεση το 2012, με συρρίκνωση 1,7% του ΑΕΠ της, έναντι 1% που προέβλεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!


Και δήλωσε σχετικά: "'Εχετε πέσει έξω σε όλες σας τις προβλέψεις και με αναγκάζετε να αναθεωρήσω τις δικές μας προβλέψεις"!!
/24gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διεκδίκηση περιουσίας αν κοπεί ο μισθός στους κληρικούς



Διαβάστε τι υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος σε βιβλίο του για την εκκλησιαστική περιουσία. Μία πρόταση και μια προειδοποίηση προς το κράτος

Την διεκδίκηση της περιουσίας που έχει δημευθεί από το δημόσιο προαναγγέλλει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε περίπτωση που η Πολιτεία διακόψει τη μισθοδοσία του κλήρου.
Σύμφωνα με αποσπάσματα από το βιβλίο του με τίτλο "Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου", που προδημοσιεύε η εφημερίδα "Τα Νέα", ο κ. Ιερώνυμος υποστηρίζει ότι η Εκκλησία όχι μόνο δεν έχει μεγάλη περιουσία, αλλά αδυνατεί να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της.
Ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων κάνει λόγο για "επιδρομή κατά της εκκλησιαστικής περιουσίας" και υποστηρίζει ότι από την Παλιγγενεσία και ύστερα, η περιουσία αυτή έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από το κράτος.
Παραθέτει μάλιστα παραδείγματα από τέσσερα μοναστήρια της Βοιωτίας, όπου έγιναν απαλλοτριώσεις χωρίς να δοθεί αποζημίωση..
Ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορεί και τα ΜΜΕ για την εικόνα που υπάρχει στον κόσμο σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία.
"Πολλοί δημοσιογράφοι και ΜΜΕ επιδίδονται στο άθλημα της καχυποψίας και της ανειλικρίνειας και κάνουν λόγο για θησαυρούς και πακτωλούς χρημάτων που δήθεν κρύπτονται αυτάρεσκα και εγωιστικά σε εκκλησιαστικά θησαυροφυλάκια" γράφει ο κ. Ιερώνυμος.
Η πρόταση για αξιοποίηση της περιουσίας
Ο Αρχιεπίσκοπος, καταθέτει και πρόταση για την αξιοποίηση του 4% της περιουσίας που απέμεινε, με τον όρο να μην διακοπεί η μισθοδοσία του κλήρου.
"Όπως είδαμε μέχρι τώρα, το 96% αυτής της περιουσίας σχεδόν λεηλατήθηκε ή εξυπηρέτησε μερικούς 'καταφερτζήδες' και 'τσαρλατάνους' που δυστυχώς καπηλεύθηκαν τα ιερά. Διασώζεται μόνο το 4% αυτής της περιουσίας. Αυτό το υπόλοιπον της περιουσίας μας να αξιοποιηθεί καταλλήλως, ευπρεπώς και με διαφάνεια. Τα προϊόντα από αυτή την αξιοποίηση θα προορίζονται σε έργα διακονίας και φροντίδος των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας και την εξυπηρέτηση του ανθρώπινου προσώπου. Ως Αρχιεπίσκοπος αυτής της χώρας, αυτήν την δεύτερη πρόταση έχω να παρουσιάσω" αναφέρει ο Αρχισπίσκόπος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", ο Αρχιεπίσκοπος χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το βιβλίο του και για να τεκμηριώσει τα όσα υποστηρίζει για την εκκλησιαστική περιουσία, παραθέτει "χοτζέτια", δηλαδή τουρκικά συμβόλαια που επικύρωναν την εποχή της Τουρκοκρατίας, τις μεταβιβάσεις ακινήτων μεταξύ ιδιωτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός γραπτού δοκιμίου « ΝΟΥΣ ΕΥΦΥΗΣ » από τον ΑΚΟΛ



 Η Περιφερειακή  Ενότητα Βοιωτίας και ο Αθλητικός Κολυμβητικός ΄Ομιλος Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας, προκηρύσσουν διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου για τους μαθητές/-τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.
Ο διαγωνισμός φέρει τον τίτλο: «ΝΟΥΣ ΕΥΦΥΗΣ»  αποβλέποντας στη σύνδεση του αθλητικού ιδεώδους με πνευματικές αξίες, ώστε να αναπτυχθεί ισόρροπα το σώμα με τη διανόηση, να θωρακιστεί θεωρητικά η επιλογή της άθλησης ως τρόπου ζωής καθώς και η αποφυγή εξαρτησιογόνων ουσιών και επιβλαβών συνηθειών.
Έτσι, λοιπόν, καλούμε τους μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Λεβαδέων που το επιθυμούν να διαγωνιστούν στην παραγωγή γραπτού δοκιμίου με θέμα το σύνθημα που μας μετέδωσε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος κατά την πρόσφατη  επίσκεψή του στην πόλη της Λιβαδειάς:
« Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις ΝΑΙ στον αθλητισμό, ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά! ». Πιο συγκεκριμένα, ζητάμε από τους μαθητές/-τριες να εκφράσουν τις ιδέες τους για την αναγκαιότητα του αθλητισμού, ο οποίος έχει πολλαπλά οφέλη για το άτομο και την κοινωνία, αλλά και λειτουργεί ως αντικίνητρο για τη διολίσθηση του νέου σε καταστάσεις τοξικής εξάρτησης.
Τα γραπτά δοκίμια δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 800-1000 λέξεις και θα υποβάλλονται σε χειρόγραφη μορφή δια μέσου των σχολείων στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012. Τα γραπτά των μαθητών θα αξιολογηθούν κατά επίπεδο (Γυμνασίου ή Λυκείου) από Επιτροπή, που θα συσταθεί ειδικά για αυτόν το σκοπό. Αθλοθετούνται 6 συνολικά βραβεία, για τα τρία καλύτερα γραπτά του Γυμνασίου και αντίστοιχα για τα 3 καλύτερα του Λυκείου.
Οι μαθητές/-τριες που θα διακριθούν θα τιμηθούν με τα εξής δώρα:
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: Ετήσια αθλητική υποτροφία του Α.Κ.Ο.Λ. για το σχολικό έτος 2012–2013 και δωρεάν συμμετοχή του νικητή ή της νικήτριας σε όποιο άθλημα (από όσα υπηρετεί ο Α.Κ.Ο.Λ.) επιθυμεί. Παράλληλα, θα δωριστεί ένα NetBook αξίας 200€.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: Ετήσια αθλητική υποτροφία του Α. Κ. Ο. Λ. για το σχολικό έτος 2012-2013 και δωρεάν συμμετοχή του νικητή ή της νικήτριας σε όποιο άθλημα (από όσα υπηρετεί ο Α.Κ.Ο.Λ.) επιθυμεί. Παράλληλα, θα χορηγηθεί δωροεπιταγή 100 € για την αγορά αθλητικών ειδών από κατάστημα της πόλης μας.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: Ετήσια αθλητική υποτροφία του Α.Κ.Ο.Λ. για το σχολικό έτος 2012-2013 και δωρεάν συμμετοχή του νικητή ή της νικήτριας σε όποιο άθλημα (από όσα υπηρετεί ο Α.Κ.Ο.Λ.) επιθυμεί. Παράλληλα, θα χορηγηθεί δωροεπιταγή 50€ για την αγορά αθλητικών ειδών από κατάστημα της πόλης μας.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε να έχετε έμπνευση και νουν ευφυή, ώστε να μας εντυπωσιάσετε με λόγο εύστοχο και ιδέες καθάριες!

Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO NTOKOYMENTO:Κάμερα συλαμβάνει οργισμένο οδηγό να πατάει περαστικό και στην συνέχεια τον κάνει "μάυρο" στο ξύλο


Το περιστατικό το κατέγραψε καρέ καρέ κάμερα που βρισκόταν σε μια περιοχή της Ν Αφρικής.


Ενας οργισμένος οδηγός <<τσαντίστηκε>> στην κυριολεξία με περαστικό που πέρναγε τον δρόμο σιγά-σιγά και στην συνέχεια με μανία τον πατάει με το φορτηγάκι του.


Στην συνέχεια σταματάει το φορτηγάκι κατεβαίνει κάτω,κατευθύνεται προς τον άτυχο περαστικό και τον κάνει μάυρο στο ξύλο.


Ότι.....να ναι!!!!


Σε τι κόσμο ζούμε;


Δείτε το σοκαριστικο Βίντεο:tragiko.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ η σύζυγος του Γιάννη Μαγκριώτη

Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ η σύζυγος του Γιάννη Μαγκριώτη

Υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Φωτεινή Αραμπατζή, σύζυγος του υφυπουργού Υποδομών και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη.
Η κρούση στην Φωτεινή Αραμπατζή η οποία είναι δημοσιογράφος και στέλεχος στα τοπικά μέσα των Σερρών που ανήκουν στην οικογένεια της έγινε πριν από λίγο καιρό, αλλά η συμφωνία έκλεισε πρόσφατα, μετά την
διαγραφή από την ΝΔ και των τριών τοπικών βουλευτών της (Καρυπίδης, Λεοντιάδης, Κόλλια-Τσαρουχα)
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την υποψηφιότητα Αραμπατζή, φιλοξενεί το «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί αύριο. Το ζευγάρι, πάντως βρίσκεται σε διάσταση κι έχει ήδη υπογράψει για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου γεγονός που θα τους διευκολύνει να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία από διαφορετικά στρατόπεδα.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον ηθοποιό Θάνο Καληώρα διόρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, διοικητή σε Μονάδα Υγείας,


Αντί ο Λοβέρδος να διορίσει τον πατενταρισμένο γαύρο Τάκη Τσουκαλά Διοικητή μονάδας Υγείας και συγκεκριμένα του Κ.Π.Π. ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ, προτίμησε τον επίσης γαύρο ηθοποιό Θάνο Καληώρα, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε σήριαλ του Φώσκολου.
Το σκεπτικό του Λοβέρδου είναι πως τη δραματική κατάσταση της Υγείας μόνο ένας απόφοιτος της Δραματικής Σχολής μπορεί να αντιμετωπίσει...




Το Κ.Π.Π. ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Αποτελεί αυτόνομη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Πρωτοβάθμιας-Ανοιχτής Περίθαλψης, εποπτευόμενη από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την διάγνωση, και θεραπευτική αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με διαταραχές της σωματικής, νοητικής και ψυχοσυναισθηματικής τους ανάπτυξης.

Εδώ και λίγες μέρες, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέθεσε τη θέση του διοικητή στον γνωστό ηθοποιό...



...Θάνο Καληώρα ο οποίος έγινε δημοφιλής κυρίως μέσα από τη συμμετοχή του στη σαπουνόπερα "Καλημέρα Ζωή" του Νίκου Φώσκολου.



Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο κ.Καληώρας είχε αποκαλύψει ότι ασχολείται με τέτοια θέματα (εδώ) αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν αρκεί αυτό για να μετατρέψει έναν απόφοιτο δραματικής σχολής σε έναν ικανό διοικητή μιας μονάδας Υγείας...




















.
kourdistoportocali
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Έλληνας «Mr GPS» μεσουρανεί εν μέσω κρίσης και στην Τουρκία

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η MLS, εταιρεία παραγωγής συστημάτων πλοήγησης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα και όχι μόνο, είναι επιχείρηση του εξωτερικού. Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν ότι ο «βασιλιάς των GPS» είναι Έλληνας με μια τόσο επιτυχημένη επιχείρηση που όχι μόνο δεν γνωρίζει από οικονομική κρίση αλλά την ίδια περίοδο συνεχίζει να «μεσουρανεί» και να διευρύνεται και στο εξωτερικό.



Η MLS ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες, τα multimedia και τα συστήματα πλοήγησης και ο τζίρος της επιχείρησης εν μέσω κρίσης δεν μετακινήθηκε από το βάθρο του. Είναι από τις ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν αλώβητες την πορεία τους παρά τις εξαθλιωτικές οικονομικές συνθήκες.



Ο gadgetακιας επιχειρηματίας, Νίκος Καματάκης

Γεννήθηκε το 1970. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Α.Π.Θ. Εργάστηκε στην εταιρεία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΤΕΕ από το 1989 έως και το 1995 και ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση του τομέα Πληροφορικής της Εταιρείας, ενώ από τον Οκτώβριο του 1995, έτος ιδρύσεώς τους, είναι Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και κυριότερος μέτοχος της MLS Πληροφορική Α.Ε.’ και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS Laserlock Α.Ε. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Ζαχαριάδου και πατέρας τριών παιδιών.

Η αγάπη του, μάλιστα, για το χώρο της πληροφορικής τον ώθησε, λίγο πριν τα 20, να δημιουργήσει μαζί με έναν παιδικό του φίλο μία εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, την MKS, προπομπό της MLS Πληροφορικής.

Ο Γιάννης Καματάκης, πρόεδρος και διευθύνων της MLS, αν και μεγάλωσε μέσα στον κατασκευαστικό κλάδο, λόγω της εταιρείας του πατέρα του Νίκου Καματάκη, δεν τον κέρδισε.

Λίγο πριν να κλείσει τα είκοσι, ο γιος ενός οικογενειακού φίλου τον παρακινεί να στήσουν μία επιχείρηση από κοινού. Ιδιαίτερα νεαροί επιχειρηματίες προσπαθούν να πείσουν την αγορά και να... καινοτομήσουν.

Η συνεργασία όμως δεν κρατά για πολύ.

Ο δρόμος προς την επιτυχία

Toν Οκτώβριο του 1995 δημιουργείται η MLS Πληροφορική ΑΕ με σκοπό την ανάπτυξη της τεχνολογίας στο χώρο των multimedia και τη μετέπειτα εμπορική αξιοποίησή της.

Την ίδια χρονιά εκδίδεται η πρώτη ελληνική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια και αναπτύσσεται το πρώτο ελληνικό cd-rom. To 1998 ξεκινά η συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το 1999 έρχεται μία χρυσή πρωτιά καθώς η εταιρεία κερδίζει το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας European Information Technology Grand Prize.

Η εταιρεία δεν μένει στα στενά όρια της Ελλάδας. Διερευνά τα Βαλκάνια με πρώτες επιλογές της τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και τη Ρουμανία και στην Τουρκία, όπου «μεσουρανεί».

«Ξεπουλάει» στην Τουρκία η MLS

Το ποσό του 1 εκατ.δολ. ξεπέρασαν οι πωλήσεις της εταιρείας MLS στην Τουρκία μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες δραστηριοποίησής της στην αγορά της πλοήγησης.

Με παρουσία μόνον στο 50% των σημείων πώλησης στην Τουρκία το μερίδιο του MLS Destinator ανήλθε σε 3,5% τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GFK. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο στα σημεία πώλησης των ευρωπαϊκών αλυσίδων (Media Markt, ElectroWorld) με το μερίδιο της MLS να ανέρχεται σε 10%.

Η MLS αναπτύσσεται στην Τουρκία με αιχμή του δόρατος τη διεθνή καινοτομία ΜLS Destinator Talk&Drive σε συνεργασία με τον τοπικό partner σε επίπεδο διανομής Nova Elektronik, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Το επόμενο διάστημα η Nova Elektronik θα αρχίσει τη διάθεση του MLS Destinator και σε δυο μεγάλες τοπικές αλυσίδες και σε άλλα καταστήματα με στόχο την κάλυψη του 80-85% των σημείων πώλησης στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012.

Επιπλέον, σύντομα η MLS πρόκειται να κυκλοφορήσει στην τουρκική αγορά μία νέα σειρά συσκευών MLS Destinator Talk&Drive σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές με χαμηλότερα εισοδήματα.

Με την υλοποίηση των παραπάνω, η MLS στοχεύει μέσα στο 2012 να ξεπεράσει το 10% της τουρκικής αγοράς πλοήγησης. Το 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της GFΚ πουλήθηκαν 250.000 συσκευές πλοήγησης(+76%) στην Τουρκία των 74 εκατ. κατοίκων με το ποσοστό διείσδυσης να κυμαίνεται κάτω από το 5% έναντι περίπου 25% στην Ευρώπη.

Αναστασία Γαλάνη





































Πηγή :http://www.newpost.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Siemens ζητά συγνώμη από την Ελλάδα για τα σκάνδαλα

Η Siemens ζητά συγνώμη από την Ελλάδα για τα σκάνδαλα

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις «έκλεισε» η συμφωνία του Ελληνικού κράτους με την Γερμανική εταιρεία Siemens η οποία περιλαμβάνει αποζημίωση προς την Ελληνική πλευρά ύψους 200 εκατομμυρίων Ευρώ, αναπτυξιακά προγράμματα και δημιουργία 700 θέσεων εργασίας. Παράλληλα ο Γερμανικός κολοσσός ζητά από την Ελλάδα συγνώμη για τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το « Βήμα» η συμφωνία «έκλεισε οριστικά» την Πέμπτη το βράδυ ενώ το τελικό κείμενο θα εγκριθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για να εισαχθεί στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή.
Σύμφωνα με το τελικό κείμενο στο πρώτο κεφάλαιο η γερμανική εταιρεία ζητάει συγνώμη από το ελληνικό Δημόσιο για όσα δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των δικογραφιών και κυρίως για την ανάρμοστη συμπεριφορά ενάντια στους κανόνες διαφάνειας αξιωματούχων της σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δηλώνει ότι παρά την οικονομική κρίση της Ελλάδας πιστεύει ότι η χώρα θα ανακάμψει και καλεί «τους επενδυτές από όλο τον κόσμο να έρθουν και να στηρίξουν τη χώρα...» Δηλώνει ακόμη ότι θα στηρίξει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα. Δεσμεύεται επίσης πως θα ενισχύσει μέσα στο 2012 με 100 εκατ. ευρώ μετρητά την Siemens Ελλάδος, προκειμένου η εταιρεία, των 600 εργαζομένων, να ανακάμψει.
Σύμφωνα με «Το Βήμα» η εταιρεία θα δώσει στη χώρα μας παροχή-αποζημίωση 90 εκατ. ευρώ υπό μορφήν εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεις κρατικών φορέων ενάντια στη διαφθορά και 100 μεταπτυχιακές υποτροφίες σε γερμανικά πανεπιστήμια. Παράλληλα παραιτείται από απαιτήσεις 79.450.000 ευρώ από έργα σε νοσοκομεία, ΟΣΕ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και άλλα. Δεσμεύεται, επίσης, για τη δημιουργία εργοστασίου στην Ελλάδα, που θα δώσει 700 νέες θέσεις εργασίας.
Το ελληνικό κράτος παραιτείται από αστικές απαιτήσεις, αλλά και διοικητικά πρόστιμα κατά της εταιρείας και στελεχών της και σε αυτή την παραίτηση περιλαμβάνονται και οι απαιτήσεις οργανισμών του ελληνικού Δημοσίου. Ρητώς αναφέρεται ότι παραιτείται και από τις απαιτήσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει από την πλευρά του ότι η εταιρεία είναι αξιόπιστη με την έννοια της ευρωπαϊκής εταιρείας, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την περαιτέρω συνεργασία των δυο πλευρών.
Δημιουργείται εποπτικό συμβούλιο για τη διαφάνεια από τρεις έλληνες και τρεις εκπροσώπους από τη γερμανική εταιρεία. Επικεφαλής θα είναι Έλληνας. Η συμφωνία, αν υπάρξουν διαφορές, θα κριθεί από το Διεθνές διαιτητικό Δικαστήριο στη Γενεύη.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο, και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει…»

Αλεξίου: «Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει…
Την άποψη πως για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας πρέπει «οι Έλληνες να ξαναγαπήσουμε την Ελλάδα» εξέφρασε η γνωστή ερμηνεύτρια, Χάρις Αλεξίου....
Μιλώντας στο aixmi.gr η Χάρις Αλεξίου λέει πως πολλές έννοιες στην χώρα μας έχουν γίνει «ρετάλι» ενώ δεν διστάζει να πει πως πρέπει να «επαναφέρουμε την Δημοκρατία». «Να επαναφέρουμε την ισορροπία στις ζωές μας. Εδώ τώρα ξεκινάμε από ένα μπάχαλο της Δημοκρατίας, από έναν Σοσιαλισμό που έγινε ρετάλι, από την διάψευση του οράματος αυτού και την απογοήτευση όλων όσων πίστεψαν και τελικά, δε δικαιώθηκαν» επισημαίνει και συνεχίζει λέγοντας πως «είναι εντελώς διαφορετικό το σημείο από το οποίο σήμερα ξεκινάει κάποιος να αγωνιστεί. Κάποτε τα όρια ήταν σαφή. Η Δεξιά, η Αριστερά και οι δημοκρατικοί που ήταν οι πιο συντηρητικοί. Τώρα δεν υπάρχει αυτό. Καταρχήν υπάρχει μια κοινή πολιτική, υπάρχει η φωνή της Αριστεράς διασπασμένη σε χίλια κομμάτια. Πιστεύω ότι θα ξαναγυρίσουμε στην προσωπολατρεία».

Παράλληλα τονίζει πως αυτό που της έχει στοιχίσει πιο πολύ είναι «το χαμένο ήθος στην πολιτική. Το να εκλέγεις έναν αντιπρόσωπό σου και αυτός να κλέβει τα χρήματα που έρχονται για να βοηθήσουν τη χώρα, να μη δικάζεται κανείς, να μην τιμωρείται κανείς».

Στην ερώτηση ποιος στίχος τραγουδιού της την εκφράζει περισσότερο αυτή τη στιγμή η κα. Αλεξίου λέει χαρακτηριστικά «Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει...»
Διαβάστε Περισσότερα »

Βολές Ιερώνυμου κατά της Πολιτείας για την εκκλησιαστική περιουσία

Βολές Ιερόνυμου στην Πολιτεία για την εκκλησιαστική περιουσία

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος συνεχίζει να κρατά σκληρή του στάση στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του με τίτλο «Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου».
Σήμερα προδημοσιεύεται ένα κομμάτι στα «ΝΕΑ», στο οποίο ο αρχιεπίσκοπος τονίζει πως η Εκκλησία όχι μόνο δεν κατέχει τεράστια περιουσία, αλλά αντιθέτως αντιμετωπίζει και σημαντικά οικονομικά προβλήματα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της.
Επιτίθεται μάλιστα στην Πολιτεία και τονίζει πως αν διακοπεί η μισθοδοσία του κλήρου η Εκκλησία θα διεκδικήσει την επιστροφή όλης της περιουσίας της που έχει δημευθεί. Στο βιβλίο του ο κ, Ιερόνυμος χρησιμοποιεί ακόμα και βαριές εκφράσεις κατά της Πολιτεία, κάνοντας λόγο για «επιδρομή κατά της εκκλησιαστικής περιουσίας», αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «από την Παλιγγενεσία και μετά η περιουσίας της Εκκλησίας έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης της Πολιτείας επί περίπου δύο αιώνες».
Σημειώνει δε πως όταν το Κράτος βρέθηκε σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και αδιέξοδα, η Εκκλησία έσπευσε αυθόρμητα και κάλυψε τις ανάγκες αυτές. Αντιθέτως η Πολιτεία σε ώρες κρίσιμες για την Εκκλησία, κινούμενη από διάφορες σκοπιμότητες, συχνά έδρασε αυθαίρετα, αντικανονικά και παράνομα εις βάρος της. «Υπήρξε καθ' ολοκληρίαν ασυνεπής», γράφει χαρακτηριστικά.
Στο βιβλίο των 239 σελίδων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προτείνει το 4% αυτής της περιουσίας, το οποίο είναι και το μόνο που διασώζεται όπως γράφει, «να αξιοποιηθεί καταλλήλως, ευπρεπώς και με διαφάνεια. Τα προϊόντα από αυτή την αξιοποίηση θα προορίζονται σε έργα διακονίας και φροντίδος των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας και την εξυπηρέτηση του ανθρώπινου προσώπου. Ως Αρχιεπίσκοπος αυτής της χώρας αυτή τη λύση προτείνω».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηθοποιοί που έφτασαν στα άκρα για τις ανάγκες των ρόλων τους

Ηθοποιός,ρόλος,Χάλι Μπέρι,Ντάνιελ Ντέι Λιούις,Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Κρίστιαν Μπέιλ
Η έκφραση «μπήκα στο πετσί του ρόλου» είναι μια από τις αγαπημένες των ηθοποιών, ωστόσο κάποιοι το τράβηξαν στα άκρα, δοκιμάζοντας τόσο τις πνευματικές, όσο και τις σωματικές τους αντοχές....

Χάλι Μπέρι

Για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία του 1991 «Jungle Juice», η ηθοποιός έμεινε άπλυτη για έναν ολόκληρο μήνα, ώστε να βιώσει και τελικά να αποδώσει καλύτερα το ρόλο μιας άστεγης ναρκομανούς.
Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Για το ρόλο του στην ταινία «Το Αριστερό μου Πόδι» ο ηθοποιός έμεινε για εβδομάδες καθηλωμένος σε μια αναπηρική καρέκλα, ώστε να βιώσει πως είναι να πάσχει κανείς από εγκεφαλική παράλυση. Παράλληλα, εξαιτίας της στάσης του σώματος που είχε στην ταινία έσπασε δύο πλευρά. Ωστόσο ανταμείφθηκε με το Όσκαρ Α' αντρικού ρόλου.
Μπίλι Μπομπ Θόρτον

Για το ρόλο του ψυχοπαθούς δολοφόνου στην ταινία Sling Blade, ο ηθοποιός έβαζε σπασμένα γυαλιά μέσα στα παπούτσια του, ώστε να αποδώσει πιεστικότερα το ασταθές βήμα του χαρακτήρα του.
Κρίστιαν Μπέιλ

Για το ρόλο του στην ταινία – θρίλερ του 2004 «Άγρυπνος», ο ηθοποιός δεν υποδύθηκε απλώς τον εργάτη του στοιχειωμένου εργοστασίου που δεν είχε κοιμηθεί για ένα χρόνο, αλλά έγινε αυτός ο άνθρωπος, καθώς έχασε το 1/3 της μυικής του μάζας, με αποτέλεσμα να μοιάζει με σκελετό.
Χιθ Λέτζερ

Ο ηθοποιός κλειδώθηκε επί έξι εβδομάδες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ώστε να βρίσκεται σε απόλυτη απομόνωση για να τελειοποιήσει το χαρακτήρα του Τζόκερ στην ταινία Μπάτμαν, ο οποίος και του χάρισε το Όσκαρ Β' αντρικού, ενώ πολλοί χαρακτήρισαν αυτόν ρόλο, το σημαντικότερο της καριέρας του.
Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Για το ρόλο του ψυχοπαθούς βιαστή στην ταινία «Το Ακρωτήρι του Φόβου», ο ηθοποιός κατέστρεψε τα δόντια του, ενώ για το ρόλο του στον «Ταξιτζή» δούλεψε όντως ως οδηγός ταξί για εβδομάδες, ώστε να μπει στο πετσί του ρόλου.
Μίκι Ρουρκ

Για τις ανάγκες της νέας του ταινίας, στην οποία θα υποδυθεί τον γκέι αστέρα του ράγκμπι Γκάρεθ Τόμας, ο ηθοποιός θα αφαιρέσει τα δύο μπροστινά του δόντια, ώστε να μοιάζει περισσότερο στον άνθρωπο που θα ενσαρκώσει. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο γρίφος της ημέρας - Βρείτε την γάτα


Πριν πατήσετε συνέχεια και δείτε την απάντηση προσπαθήστε να βρείτε που είναι κρυμμένη η γάτα στην παραπάνω φωτογραφία  tsekouratoi

.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μυστήριο με 2.600 ετών κράνος Έλληνα πολεμιστή!

Ένα μπρούτζινο κράνος Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται από τον 6ο ή 50 αιώνα ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ.


Το αρχαίο αυτό «κόσμημα» που είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, εντοπίστηκε στο...


βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ ωστόσο παραμένει άγνωστο σε ποιον ανήκει!


Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Μονάδας Θαλάσσιας Αρχαιολογίας της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, διαθέτει επίχρυσα τμήματα και πολλά διακοσμητικά στοιχεία ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο σφυρηλατημένα κομμάτια του πρώιμου Ελληνικού πολεμικού εξοπλισμού που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί.


Το μόνο που παραμένει μυστήριο είναι σε ποιον ανήκε αυτό το εκπληκτικό κράνος το οποίο ανασύρθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού της Χάιφας από Ολλανδικό πλοίο πριν από πέντε χρόνια.


Την απάντηση καλούνται να δώσουν τώρα οι ερευνητές.


Μια θεωρία αναφέρει ότι αυτό ανήκε σε πολεμιστή που βρισκόταν σε ένα από τα πολεμικά πλοία του Ελληνικού στόλου κατά των Περσών.


Η περίοδος κατασκευής του συμπίπτει με τους Περσικούς Πολέμους αλλά και τον Πελοποννησιακό, και εικάζεται ότι ο κάτοχος του κράνους ήταν μισθοφόρος που πολεμούσε στο πλευρό των Φαραώ.


Πιθανόν να βρισκόταν σε εμπορικό πλοίο το οποίο είχε συναλλαγές με τον παράκτιο οικισμό του Τελ Αμπου Χαουάμ, κοντά στις εκβολές του ποταμού Ναχαλ Κισόν.




Το κράνος εκτίθεται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο στη Χάιφα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό συμβαίνει όταν οι προδότες τολμούν να εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους! (βιντεο)


Χθες ο Παπακωνσταντίνου θέλησε να δώσει συνέντευξη στην TV100 με φόντο τον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, αλλά η συνέντευξη διακόπηκε στα πρώτα μόλις λεπτά από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων του Δήμου.


Αργά ή γρήγορα πρέπει να το χωνέψουν ότι δεν έχουν καμιά θέση στην πατρίδα μας. Πρέπει να ξεκουμπιστούν μια και καλή....


Αν δεν το καταλάβουν εγκαίρως δεν θα αργήσει ή ώρα που θα έχουμε και σωματικούς κινδύνους....


Είναι τόσοι οι συμπολίτες μας που έχουν αυτοκτονήσει ή έχουν φτάσει στα κατώτατα όρια εξαθλίωσης που το πράγμα βαίνει πλέον προς ανεξέλεγκτες καταστάσεις...


Οταν χάνεις έναν δικό σου αγαπημένο άνθρωπο ή όταν βλέπεις το παιδί σου να πεινάει επειδή αυτό το ρεμάλι που βρίσκεται λίγα μέτρα μακρυά σου ψήφισε την καταστροφή της Ελλάδας, δεν θέλει και πολύ να σου στρίψει.....


Δείτε τι συνέβει:










Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα συγκλονιστικό άρθρο για την Ελλάδα στην γαλλική Liberation!


Ένα συγκλονιστικό άρθρο για την Ελλάδα δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation.
Ο Βέλγος συντάκτης, Raoul Vaneigem αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια» και ότι «οι Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων».
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της Γαλλικής εφημερίδας, το οποίο αξίζει να διαβάσετε:
"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.
Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.
Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".
Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.
Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.
Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!"
 .mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια στις δέκα Ελληνίδες δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία της

Μια στις δέκα Ελληνίδες δέχεται ανεπιθύμητες σεξουαλικές προσεγγίσεις έως και βιασμό (5%) από προϊσταμένους ή συναδέλφους..ενώ το 85% των εργαζομένων γυναικών στον ιδιωτικό τομέα που υφίστανται σεξουαλική παρενόχληση απολύονται ή... παραιτούνται και στο δημόσιο τομέα μετατίθενται σε άλλο τμήμα, τη στιγμή που ο θύτης δεν υφίσταται καμιά επίπτωση.
Πρόκειται για μία μορφή έμφυλης βίας που μπορεί να συμβεί παντού - στο σπίτι, στο σχολείο, στο δρόμο, στην εργασία - η οποία τροφοδοτείται από την κοινωνική ανοχή και τις στερεότυπες αντιλήψεις, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί μια «αθέατη» κατάσταση, κυρίως στο χώρο εργασίας, όπου υπάρχει άγνοια για το τι ακριβώς συνιστά σεξουαλική παρενόχληση.

Η ψυχοκοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η εργαζόμενη που παρενοχλείται, ο ρόλος των φορέων για την καταπολέμηση του φαινομένου και οι μηχανισμοί για την αντιμετώπισή του, πρόκειται να αναδειχθούν σε εκδήλωση με θέμα «Μη φοβάσαι, μίλα…» που διοργανώνει η Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου, στις 11:30, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (8 Μαρτίου), και με την υποστήριξη της γενικής γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Στο πλαίσιο σχετικής καμπάνιας του ΑΠΘ «Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», θα πραγματοποιηθεί, εξάλλου, σεμινάριο (7 Μαρτίου, ώρα 9.30, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ), σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα απευθύνεται όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης στο ΑΠΘ, μέλη ΔΕΠ που ασχολούνται με Σπουδές Φύλου, συμβούλους Σπουδών των Τμημάτων και μέλη Επιτροπών του πανεπιστημίου, καθώς και σε στελέχη και προϊσταμένους του δήμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΚΚΕ ενάντια στο «κίνημα της πατάτας»

Το ΚΚΕ ενάντια στο «κίνημα της πατάτας»

«Ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης» χαρακτηρίζει το «κίνημα της πατάτας» σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα παρατηρητήρια τιμών και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
«Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.
Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.
Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.
Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων – καταναλωτών.
Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει».
Διαβάστε Περισσότερα »

Με την ΑΛΚΗ ΖΕΗ ξαναδιαβάζουμε το εμβληματικό της μυθιστόρημα "Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα"


Εκδήλωση για το εμβληματικό μυθιστόρημα
της Άλκης Ζέη
«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα»
Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωρίστε τον άνθρωπο που έκρινε και θα ...ξανακρίνει εάν η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.



Οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν ακούσει ποτέ το όνομα του David Benton.
Και όμως, αυτός ο άνδρας είναι εκείνος που αποφασίζει εάν η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει ή όχι!
Ποιος είναι και ποιοι είναι οι νέοι "εχθροί" του.


Πρόκειται για έναν "partner" του κορυφαίου βρετανικού δικηγορικού γραφείου Allen & Overy. Στη δική του νομική άποψη στηρίχθηκαν οι 15 μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες του κόσμου για να αποφασίσουν, χθες, ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν καθιστά πιστωτικό γεγονός, το οποίο να πυροδοτεί την αποπληρωμή των ελληνικών CDS.


Η αρμόδια επιτροπή, η International Swaps and Derivatives Association (ISDA), που απαρτίζεται από εκπροσώπους των 15 μεγαλύτερων παικτών της αγοράς των CDS, δέχτηκε επικρίσεις από τους εμπλεκόμενους στις αγορές των ομολόγων για τη χθεσινή απόφασή της. Όμως, όπως αποκαλύπτει η Telegraph, ο άνθρωπος που στην πραγματικότητα ευθύνεται για την απόφαση αυτή είναι ο Benton, και η ομάδα των δικηγόρων της οποίας προΐσταται.


Στον κόσμο των παραγώγων, ο Benton είναι ο δικηγόρος του οποίου η άποψη μετρά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Το περιοδικό Risk, που διαβάζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα παράγωγα, έδωσε πρόσφατα στην Allen & Overy τον τίτλο της «δικηγορικής εταιρείας των παραγώγων για τη χρονιά», επικαλούμενο τη δουλειά που έχει κάνει για λογαριασμό της ISDA, πάνω στο φλέγον ζήτημα των ελληνικών CDS.


Ουσιαστικά, με τη δική του χθεσινή απόφαση, αποτράπηκε η πληρωμή των 3,2 δισ. δολαρίων προς εκείνους που έχουν ασφαλιστεί απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Benton μόλις έκανε αρκετούς εχθρούς, ανάμεσα στους ισχυρότερους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων.


Ο Bill Gross, ιδρυτής της PIMCO, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο, χαρακτήρισε την απόφαση της ISDA σαν ένα επικίνδυνο προηγούμενο και δήλωσε ότι εάν είχε αγοράσει ελληνικά CDS, θα ήταν πολύ νευριασμένος με την απόφαση να μην αποπληρωθούν.


Πάντως, η ίδια η ISDA παραδέχτηκε ότι κατάσταση της Ελλάδας εξελίσσεται, επομένως, δεν απέκλεισε να αποφασίσει για το πιστωτικό γεγονός στην πορεία.
Προφανώς, ο David Benton θα είναι τις επόμενες εβδομάδες ένας πολύ πολυάσχολος άνθρωπος...


Διαβάστε Περισσότερα »

"Θίχτηκαν τα συμφέροντα του Μανωλά και της ΑΕΚ"


Ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε στην Αθήνα λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, με τη νομική του εκπρόσωπό να εξηγεί τους λόγους του… ναυαγίου της μετεγγραφής του στη Ντνιέπρ.

 Ο νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, εν αντιθέσει με τον Στέλιο Μανωλά ο οποίος είπε: "Στην περίοδο μεταγραφών του Ιανουαρίου, ο Κώστας μπορούσε να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του, εφόσον ερχόταν πρόταση που θα ικανοποιούσε τον παίκτη και την ΑΕΚ. Αυτό έγινε, αλλά τελικά δεν προχώρησε η περίπτωση με την Ντνιέπρ".

Όσο για το τι πρόκειται να κάνει ο παίκτης στο μέλλον είπε: "Θα δούμε. Το συμβόλαιο του Κώστα λήγει το καλοκαίρι".

Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε μιλήσει η δικηγόρος του παίκτη, κ. Τζανίνη, η οποία με τη σειρά της τόνισε: "Έχουν διακοπεί οι διαπραγματεύσεις με την ουκρανική ομάδα. Θεωρήσαμε ότι θίχτηκαν τα συμφέροντα και του παίκτη και της ΑΕΚ και δεν προχώρησε η μεταγραφή".

Στη συνεχεία η κ. Τζανίνη ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της μεταγραφής το καλοκαίρι, ωστόσο ήταν ξεκάθαρη πως: "Όχι, όχι δεν υπάρχει".
Διαβάστε Περισσότερα »

Έψαχναν σκύλο για... σεξ μέσω αγγελίας



Συνελήφθη ένα ερωτικό τρίγωνο στην Αριζόνα

Συνελήφθη ένα ζευγάρι στην Αριζόνα, καθώς και ο εραστής της κοπέλας που είχαν βάλει αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών με σκοπό να βρουν σκύλο για να κάνει σεξ μαζί της. Το παράξενο ερωτικό τρίγωνο που αυτοαποκαλείται «Swingers», φαίνεται ότι ήταν κάτι παραπάνω από απελευθερωμένο στο θέμα του έρωτα.

Η αστυνομία έκλεισε ραντεβού με την κοπέλα με σκοπό να της παραδώσει ένα golden retriever και τη συνέλαβε μαζί με τον σύζυγο και τον εραστή της. Η ίδια δήλωσε ότι είχε πάντα ονειρευτεί να κάνει σεξ με σκύλο. Κατηγορείται για κτηνοβασία, πράξη παράνομη στην πολιτεία της Αριζόνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες ταινίες πρέπει οπωσδήποτε να δεις τον Μάρτιο; (PHOTOS & VIDEOS)


Ποιες ταινίες πρέπει οπωσδήποτε να δεις τον Μάρτιο; (PHOTOS & VIDEOS)
Για ποιες ταινίες πρέπει οπωσδήποτε να... περάσεις μια βόλτα από τον κινηματογράφο της γειτονιάς σου αυτό τον μήνα;
Μεθυσμένο Ημερολόγιο (από 01/03)
Πως σχετίζονται ο Τζόνι Ντεπ με τη δημοσιογραφία, το γαλήνιο Πουέρτο Ρίκο με μια εφημερίδα και το βουντού με το ρούμι; Οι απαντήσεις στο «Μεθυσμένο Ημερολόγιο», που  παρουσιάζει με τον πιο γλαφυρό και απολαυστικό τρόπο την ξέφρενη ζωή που περιγράφουν οι Χέμινγουεϊ και Τόμσον στα μυθιστορήματά τους!
Μεθυσμένο Ημερολόγιο (2012) - The Rum Diary (2012)
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ


Εκεί που χτυπάει η καρδιά μου (από 08/03)
Ένας εκπληκτικός Σον Πεν υποδύεται έναν πρώην ροκ σταρ. Στα 50 του ντύνεται ακόμα "γκόθικ" και ζει μακριά από κάθε χλιδή στο Δουβλίνο. Ο θάνατος του πατέρα του τον φέρνει ξανά στη Νέα Υόρκη, όπου ανακαλύπτει την εμμονή του να εκδικηθεί για τον εξευτελισμό που είχε υποστεί στο Άουσβιτς.
Εκεί που χτυπά η καρδιά μου (2012) - This Must Be The Place (2012)
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ


John Carter - Ανάμεσα σε δυο κόσμους (από 08/03)
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος Άντριου Στάντον, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το πρώτο μιας σειράς κλασικών μυθιστορημάτων του Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ (δημιουργού του θρυλικού «Ταρζάν»), με τίτλο «A Princess of Mars». Μια επικών διαστάσεων εξωτική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας.
Τζον Κάρτερ (2012) - John Carter (2012)
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ

W.E. (από 15/03)
Η Μαντόνα, μαζί με μια διεθνούς φήμης ομάδα, πίσω από τις κάμερες, παρουσιάζει ένα κλασσικό έπος αγάπης και αποφασιστικότητας, ευαισθησίας και ομορφιάς, με την σαρωτική οπτική της "Εξιλέωσης", και το επαναστατικό πνεύμα του "Λόγου του Βασιλιά"
W.E. (2012)
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ

Το Κρησφύγετο (από 22/03)
Στο αγγλόφωνο ντεμπούτο του ο Σουηδός Ντάνιελ Εσπινόζα (Easy Money) σκηνοθετεί τον βραβευμένο με Όσκαρ Ντένζελ Ουάσινγκτον και τον Ράιαν Ρέινολντς σε μια καταιγιστική περιπέτεια δράσης σε σενάριο του Ντέιβιντ Γκούγκενχαϊμ
Το Κρησφύγετο
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ

Η γυναίκα του πέμπτου (από 22/03)
Ο Αμερικανός συγγραφέας Τομ Ρικς (Ίθαν Χοκ) έρχεται στο Παρίσι αποφασισμένος να διεκδικήσει την παλιά του ζωή και να ξανακερδίσει την αγάπη της γυναίκας και της κόρης του. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε...
Η Γυναίκα του Πέμπτου
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ

Η οργή των Τιτάνων (από 29/03)
Σαμ ΓουόρθινγκτονΡέιφ Φάινς και Λίαμ Νίσον επιστρέφουν ως Περσέας, Άδης και Δίας σε μια επική περιπέτεια με φόντο την αρχαιοελληνική μυθολογία και την μάχη μεταξύ Θεών και Τιτάνων
Η Οργή των Τιτάνων
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ
athensmagazine.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣτΕ: Παράνομη η διακοπή ρεύματος

ΣτΕ: Παράνομη η διακοπή ρεύματος

Συνταγματικό και νόμιμο κρίθηκε το πολυσυζητημένο χαράτσι στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Όμως η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Συγκεκριμένα συμφώνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι το χαράτσι είναι συνταγματικό, καθώς πρόκειται για μέτρο με προσωρινό και όχι μόνιμο χαρακτήρα.

Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το «χαράτσι» από έκτακτό που είναι σήμερα μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του. Και αυτό εφόσον βέβαια προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι δικηγορικοί σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Καλαμάτας , η ΑΔΕΔΥ , το σωματείο Έλληνες Φορολογούμενοι, η πανελλήνια ένωση Φοροτεχνών και ιδιώτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρείτε αυτά τα 2 τέρατα




Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου...
προκειμένου να εντοπιστούν τα τέρατα της φωτογραφίας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά!
Διαβάστε Περισσότερα »

«Άθληση για Όλους»απο τον Δημ. Οργανισμό Θήβας

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, στα πλαίσια των Ειδικών Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» της Εδικής Γραμματείας Διατροφής και Άθλησης, υλοποιεί τα ακόλουθα προγράμματα :


1.                Πρόγραμμα  Παιδί και Αθλητισμός  :
Δευτέρα – Τετάρτη & Παρασκευή από ώρα 18:00 έως19:00 με Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής την κ. Τριπερίνα Χριστίνα.
         Το πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, διεξάγεται στα Γήπεδα Αντισφαίρισης στο Κοντίτο και στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας αίθουσα «Χρήστος Βουδούρης» αν βρέχει, με μύηση και εξάσκηση στο Άθλημα του Τένις .
Στόχοι του προγράμματος είναι:
·        Αθλητική Αγωγή
·        Καλλιέργεια του «Ευ Αγωνίζεσθε»
·        Επικοινωνία- Φιλία- Συνεργασία
·        Μύηση και εξάσκηση στο συγκεκριμένο Άθλημα. 
Το πρόγραμμα έχει έναρξη στις 28 /2/2012  και λήγει στις  15/6/2012.
2.    Δύο (2) Προγράμματα  Παιδί και Αθλητισμός  :
1ο   Τρίτη – Πέμπτη  & Παρασκευή από 16:00 έως17:00  με Καθηγήτρια Φυσικής  Αγωγής την Κωνσταντινίδη Χριστίνα.
 2ο  Τρίτη 17:00 έως 18:00 - Τετάρτη 17:00 έως 18:00 & Σάββατο 11:00 έως12:00 με Καθηγήτρια Φυσικής  Αγωγής την κ. Σύρου Αικατερίνη .  
       
         Το πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας(χρήση της αίθουσας «Χρήστος Βουδούρης») με μύηση και εξάσκηση στα αθλήματα του Στίβου ( άλματα-δρόμοι-ρίψεις).
Στόχοι του προγράμματος είναι:
Αθλητική Αγωγή
Καλλιέργεια του «Ευ Αγωνίζεσθε»
Επικοινωνία- Φιλία- Συνεργασία
Μύηση και εξάσκηση σε συγκεκριμένα Αθλήματα 
Το πρόγραμμα έχει έναρξη στις 28 /2/2012   και λήγει στις  15/6/2012
3.    Πρόγραμμα  Άθληση και Γυναίκα :
Δευτέρα  – Τετάρτη & Πέμπτη και ώρα 20:00 - 22:00  με Καθηγήτρια  Φυσικής  Αγωγής την κ. Στάμου Σωτηρία  σε κατάλληλη αίθουσα του Κ.ΑΠ.Η. Θήβας.
     Το πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, απευθύνεται σε    Γυναίκες 19 έως 66 ετών.
Στόχοι του προγράμματος είναι:
-Βελτίωση της Σωματικής και Ψυχικής Υγείας
-Κινητική αναψυχή
-Βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης
-Κοινωνικότητα
-Μείωση του καθημερινού Άγχους
Το πρόγραμμα έχει έναρξη στις  28/2/2012  και λήγει στις 15/6/2012.
4.    Πρόγραμμα  Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία :
Τρίτη – Πέμπτη  11:00- 12:00π.μ. & Παρασκευή 10:00-11:00π.μ
       
         Το πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κ.Α.Π.Η. Θήβας  και λειτουργεί με Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής την κ. Τριπερίνα Χριστίνα.
Στόχοι του προγράμματος είναι:
-Αναψυχή – ψυχαγωγία
-Βελτίωση της Βιολογικής και Πνευματικής Ικανότητας
-Πρόληψη ασθενειών και διατήρηση της Υγείας
-Κοινωνικότητα – Συντροφικότητα
Το πρόγραμμα έχει έναρξη στις  28/2/20102 και λήγει στις 15/6/2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ