Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Τραγικός θάνατος για τον πρ.Πρόεδρο Αστυνομικών Βοιωτίας

Ο Πρόεδρος ΤΟΥΛΙΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ
Δυο αγάπες είχε την Αστυνομία και τη θάλασσα
Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα φίλοι και συγγενείς στον άτυχο και φίλο Ηλία στις 16.00 στο Υπατο Θηβών
Είχε πάει για υποβρύχιο ψάρεμα και πνίγηκε...

Το αστυνομικό σώμα θρηνεί έναν άριστο αστυνομικό, έναν μαχητικό συνδικαλιστή και ένα πολύ καλό παιδί...


Ο Ηλίας Τουλίτσης είχε πάει το μεσημέρι μαζί με έναν συνάδελφό του και έναν ακόμη φίλο του στη θαλάσσια περιοχή της της Αλυκής για υποβρύχιο ψάρεμα.

Βαρύ το κλίμα στη Βοιωτία από τον θάνατο του άτυχου συνδικαλιστή Hλία Τουλίτση,μαχητικός και πάντα μπροστάρης στον αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών,η φωτογραφία είναι απο πρόσφατη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γύρω στις 18:00΄ το απόγευμα, οι δύο φίλοι του είδαν το άψυχο σώμα του 43χρονου αστυνομικού να ανεβαίνει στην επιφάνεια. Κανείς δεν είναι σε θέση να πει τι ακριβώς συνέβη και τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε στον θάνατο. Ο Ηλίας αγαπούσε πολύ την θάλασσα και μάλιστα ήταν και εκπαιδευτής καταδύσεων. Ίσως η νεκροψία νεκροτομή, που θα γίνει αύριο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, δώσει κάποιες απαντήσεις.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στο αστυνομικό σώμα, αφού ο Ηλίας Τουλίτσης ήταν πολύ γνωστός σε όλους και λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας. Ο άτυχος 43χρονος ήταν επί σειρά ετών, μέχρι πρόσφατα, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας και ήταν επίσης ένας άψογος και μάχιμος αστυνομικός, που υπηρετούσε στην Β΄ΟΠΚΕ Βοιωτίας.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΗΛΙΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη από τον πρώτο γύρο για τον Πούτιν “δείχνουν” τα exit polls




Με ποσοστό που αγγίζει το 58% φαίνεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επανεκλεγεί πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με καταμετρημένο το 61,2&% των ψήφων όλα δείχνουν πως Β. Πούτιν θα καταφέρει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Ειδικότερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώνει το 58,3 με 59,3%, ακολουθούμενος από τον ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,7 έως 18,2%.
Την πεντάδα των υποψηφίων συμπληρώνουν ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ, που συμμετείχε ως αυτοπροταθείς ανεξάρτητος υποψήφιος κι έκανε την έκπληξη των εκλογών καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 9,2 έως 9,6%.
Ακολουθούν ο υπερεθνικιστής ηγέτης Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, πρόεδρος του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος με 7,4% και ο πρόεδρος της "κεντροαριστερής" "Δίκαιης Ρωσίας" Σεργκέι Μορόνοφ με 4,3%.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε το 56%.

«Εκλογές βίας και νοθείας»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters, ανεξάρτητοι διεθνείς παρατηρητές κάνουν λόγο για όργια νοθείας καταλογίζοντας στο επιτελείο του Βλαντιμίρ Πούτιν μετακινήσεις ψηφοφόρων από περιφέρεια σε περιφέρεια με σκοπό να διπλοψηφίσουν ή και να τριπλοψηφίσουν ενώ κάνουν λόγο και για εκφοβισμό ψηφοφόρων, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές στη Ρωσία τις «πιο βρώμικες στην ιστορία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θησαυρό ανυπολόγιστης αξίας είχαν στα χέρια τους οι αρχαιοκάπηλοι

Θησαυρό ανυπολόγιστης αξίας είχαν στα χέρια τους οι αρχαιοκάπηλοι

Η αστυνομική επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγες ώρες και κράτησε πέντε ολόκληρους μήνες , έφερε στο φως έναν αρχαιολογικό θησαυρό που είχαν στα χέρια τους τα 44 μέλη του κυκλώματος τα οποία έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών.
Συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης και 43 κύρια και περιφερειακά μέλη. Κατασχέθηκαν χιλιάδες νομίσματα και αρχαία αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας, όπλα, μεγάλος αριθμός ανιχνευτών μετάλλων και έντυπα - βιβλία για το χαρακτηρισμό αρχαίων αντικειμένων.
 Η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε νομούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και ιδίως σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Φθιώτιδα.
Ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης είναι 66 ετών και διαμένει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ τα λοιπά μέλη είναι από 25 έως 74 ετών. Στους συλληφθέντες- όλοι ημεδαποί- περιλαμβάνονται συνταξιούχοι, δημοτικοί και ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκρηκτική αύξηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων


 
Εκρηκτική αύξηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων
Διπλάσια ήταν η αξία των ακινήτων που βγήκαν σε πλειστηριασμό και πουλήθηκαν το 2011 σε σχέση με το 2008, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής. Η αξία τους έφτασε τα 4,5 δισ. ευρώ όταν το 2008 ήτα της τάξης των 2,7 δισ. ευρώ.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, η εκτίναξη των πλειστηριασμών σημειώθηκε παρά την απαγόρευση που είχε επιβληθεί στις τράπεζες για πάγωμα των πλειστηριαμών για πρώτη κατοικία και μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ. Κι αυτό σημαίνει οτι οι πλειστηριασμοί που έγιναν ήταν κυρίως για ακίνητα μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τελευταία 3 χρόνια και οι κατασχέσεις αυξήθηκαν με διπλάσιο ρυθμό. Το ύψος τους εκτινάχθηκε το 2011 στα 3 δισ. ευρώ έναντι 1,4 δισ. το 2008. Ο αριθμός των κατασχέσεων αυξήθηκε απο τις 20.600 στις 25.000 .

Παράλληλα οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές ξεπέρασαν το 2001 τα 2,3 δισ. ευρω καταγράφοντας αύξηση κατα 15% σε σχέση με το 2010.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πιο επίκαιρο video: Ο Βέγγος και ... το κίνημα της πατάτας!

Ίσως πρόκειται για το πιο επίκαιρο video που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο youtube! Ο Θανάσης Βέγγος στην ταινία του 1973 "O άνθρωπος που έτρεχε πολύ" κάνει οικογενειακό συμβούλιο για να ανακοινώσει στα μέλη της οικογένειας οτι τα οικονομικά βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση....




και κοινώς "Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!" Αφού κάνει μια μικρή οικονομική ανάλυση με τα έσοδα και τα έξοδα - που πολύ μας θυμίζει κάτι από τη σημερινή πραγματικότητα - σερβίρει να φάνε μόνο πατάτες!! Σας θυμίζει κάτι; Μήπως το κίνημα της πατάτας; Εύστοχα ο χρήστης του youtube που το ανέβασε γράφει ότι η σκηνή είναι η πιο κατάλληλη για το κίνημα της πατάτας!
Πράγματι, δείτε το:

mediagate

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή της ορθοδοξίας


Την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Εκκλησία μας εορτάζει το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, έναντι των αιρέσεων, γι’ αυτό καλείται Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Οι αιρέσεις εμφανίσθηκαν από την αρχή του χριστιανισμού και οι Απόστολοι του Χριστού προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο από τους ψευδοδιδασκάλους.Ο Απόστολος Πέτρος στη Β’ Καθολική επιστολή γράφει το εξής:

«Εγένοντο δε και ψευδοπροφήται εν τω λαώ, ως και εν υμίν έσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες παρεισάξουσιν αιρέσεις απωλείας, και τον αγοράσαντα αυτούς δεσπότην αρνούμενοι, επάγοντες εαυτοίς ταχινήν απώλειαν, και πολλοί εξακολουθήσουσιν αυτών ταις ασελγείαις, δι’ ους η οδός της αληθείας βλασφημηθήσεται» (Β’ Πετ. 2, 1-2).
Ο Άγιος Παύλος, επιστρέφοντας στην Παλαιστίνη από την Ελλάδα, έκανε στάση στην Έφεσο όπου στους χριστιανούς κατοίκους της πόλεως έλεγε: «Εγώ γαρ οίδα τούτο, ότι εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαροίς εις υμάς μη φειδόμενοι του ποιμνίου, και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών» (Πραξ. 20, 29-30).
Στους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού υπήρχαν πολλοί ψευδοδιδάσκαλοι και σχισματικοί και ορισμένες αιρέσεις τάραζαν την Εκκλησία για αιώνες, όπως για παράδειγμα οι αιρέσεις του Αρείου, του Μακεδονίου, του Ευτυχούς, του Διοσκόρου, του Νεστορίου και η αίρεση της εικονομαχίας προκαλώντας πολλές διαταραχές στην Εκκλησία. Υπήρχαν πολλοί ομολογητές και μάρτυρες που έχυσαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την αληθινή πίστη στον αγώνα κατά των ψευδοδιδασκάλων και των αιρετικών.
Υπήρχαν επίσης πολλοί και μεγάλοι ιεράρχες οι οποίοι και αυτοί υπέφεραν πολλούς διωγμούς και πολλές φορές εξορίστηκαν. Ο Άγιος Φλαβιανός, πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, για παράδειγμα, σε μία σύνοδο υπό την προεδρία του Διοσκόρου, η οποία καλείται «ληστρική» χτυπήθηκε τόσο άγρια που μετά από τρεις ημέρες πέθανε.
Η τελευταία στη σειρά των αιρέσεων, η αίρεση της εικονομαχίας, ήταν αυτή που επέφερε τα περισσότερα δεινά στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η αίρεση αυτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντος του Ισαύρου, ο οποίος ανήλθε στο θρόνο το 717 με τη βοήθεια του στρατού στον οποίο υπήρχαν πολλοί αντίπαλοι της προσκυνήσεως των αγίων εικόνων. Επειδή λοιπόν ήθελε να ευαρεστήσει το στρατό ξεκίνησε σκληρό διωγμό κατά των εικονοφίλων.
Ο διωγμός αυτός συνεχίστηκε και στα χρόνια του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Κοπρωνύμου, ο οποίος διαδέχτηκε στο θρόνο τον Λέοντα. Ονομάστηκε Κοπρώνυμος διότι κατά την βάπτισή του μόλυνε την κολυμβήθρα. Οι δύο αυτοί αυτοκράτορες για πολλά χρόνια είχαν την εξουσία στα χέρια τους και προκάλεσαν πολλά δεινά στην Εκκλησία. Μετά από αυτούς υπήρχαν και άλλοι αυτοκράτορες εικονομάχοι, οι οποίοι συνέχισαν το έργο των προκατόχων τους και βασάνισαν την Εκκλησία επί ολόκληρα χρόνια.
Οι αυτοκράτορες εικονομάχοι έκλεισαν μοναστήρια, εκκλησίες και σε όποια κτίρια υπήρχαν εικόνες τα μετέτρεπαν σε αποθήκες. Επιπλέον τους μοναχούς και τους αγιογράφους τους βασάνιζαν άγρια.
Μόνο όταν στο θρόνο του Βυζαντίου ανέβηκε η αυτοκράτειρα Ειρήνη σταμάτησε ο διωγμός αλλά και τότε όχι οριστικά. Το 787 η Ειρήνη συγκάλεσε την Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο, η οποία διατύπωσε την ορθόδοξη διδασκαλία περί της τιμητικής προσκύνησης των ιερών εικόνων. Αλλά και μετά τη σύνοδο υπήρχαν αυτοκράτορες εικονομάχοι, όπως, για παράδειγμα, ο Μιχαήλ και άλλοι.
Η αίρεση αυτή σταμάτησε οριστικά επί της Αυγούστας Θεοδώρας, όταν το 842 συγκλήθηκε η τοπική σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη η οποία επικύρωσε την ορθόδοξη διδασκαλία. Η σύνοδος αυτή καταδίκασε αυτούς που ισχυρίζονταν ότι η προσκύνηση των ιερών εικόνων είναι ειδωλολατρία και οι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι ειδωλολάτρες.
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ορίστηκε τη συγκεκριμένη ημέρα να ψάλλεται δοξολογία ως ευχαριστία στο Θεό για την στερέωση της Ορθοδοξίας.
Πηγή: Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας – Λόγοι και Ομιλίες τόμος Α’
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των αποδείξεων για την έκπτωση φόρου

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των αποδείξεων για την έκπτωση φόρου

Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνυποβάλλουν με τη δήλωσή τους αποδείξεις δαπάνης του ενός τετάρτου του εισοδήματός τους, με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ. Έκπτωση φόρου δεν θα υπάρχει για όσους συγκεντρώσουν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις, αλλά μόνο... πέναλτι φόρου αν λείπουν αποδείξεις!
Σύμφωνα με την «Real News», φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ πρέπει να υποβάλει αποδείξεις 5.000 ευρώ, στα 40.000 ευρώ αποδείξεις 10.000 ευρώ, αλλά στα 70.000 ευρώ περιορίζονται σε 15.000 ευρώ. Αν ο φορολογούμενος υποβάλει περισσότερες αποδείξεις, δεν κερδίζει τίποτα, αν όμως λείπουν αποδείξεις, επιβάλλεται στη διαφορά ποινή φόρου 10%.
Ένας φορολογούμενος με εισόδημα 10.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις 2.500 ευρώ. Αν υποβληθούν αποδείξεις 3.000 ευρώ δεν έχει κανένα κέρδος, αν υποβληθούν αποδείξεις 2.000 ευρώ θα προκύψει έξτρα φόρος 50 ευρώ.
Στην Εφορία «περνάνε» όλες οι αποδείξεις, εκτός από δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων ( π.χ. αυτοκίνητα, ακίνητα), δαπάνες που μειώνουν τον φόρο (ασφάλιστρα, φροντιστήρια κ.λπ.), λογαριασμοί (φως , νερό, τηλέφωνο σταθερά και κινητά), εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και δαπάνες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο λαός πεινά και ο Λοβέρδος παίζει τένις με τον Άδωνι

Αυτό κι αν είναι θέαμα! Η Realnews μας «φτιάχνει» με ένα θέμα που προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα: Να κλάψει ή να γελάσει ο «κοσμάκης» βλέποντας τους δύο πολιτικούς να παίζουν τένις; Αβαντάζ στο δεύτερο… γκέιμ υπέρ του… Μνημονίου απέκτησαν σε έναν αγώνα τένις δύο υπέρμαχοι της νέας δανειακής σύμβασης, που συναντήθηκαν στο τερέν έστω κι αν προέρχονται από αντίθετα πολιτικά στρατόπεδα…

Ο «αγωνιστικός» και φαβορί του αγώνα Ανδρέας Λοβέρδος αντιμετώπισε τον… πιο χαλαρό Άδωνη Γεωργιάδη, που εμφανίστηκε όμως αποφασισμένος να «κτυπήσει» το παιχνίδι με το «θράσος» του πρωτάρη, ενώ από τα πειράγματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους δεν έλειψαν και οι ατάκες του στιλ «Υπουργέ μου, το μπαλάκι σου…».



Η «σύγκρουση» των δύο μονομάχων διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο μαγευτικό περιβάλλον του Sunny Sports Club στη Νέα Ερυθραία, και ο φωτογραφικός φακός της RealNews κάλυψε αποκλειστικά για τους αναγνώστες της τη «γαλαζο-πράσινη» αυτή αναμέτρηση των δύο πολιτικών. Έτσι, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και πριν ξεκινήσουν οι οδυνηρές αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το «κούρεμα» των μισθών και για τα φάρμακα, οι κ.κ Λοβέρδος και Γεωργιάδης εμφανίστηκαν στο γήπεδο με σορτσάκια και ρακέτες…

Ήταν λίγο πριν από τις 11 το πρωί, όταν ο υπεύθυνος του tennis club τους υπέδειξε το γήπεδο στο οποίο θα αγωνίζονταν. Αμέσως μετά λύθηκαν… τα χέρια, τα πόδια αλλά και η γλώσσα των δύο αντιπάλων, που προτίμησαν τα αστεία και τα καλαμπούρια για το πρώτο ζέσταμα.




Μάλιστα, στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης ακούστηκε από τον Α. Λοβέρδο το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενώ ο Α. Γεωργιάδης προσπάθησε να πάρει το «ψυχολογικό αβαντάζ» έναντι του αντιπάλου του λέγοντας ότι «Έχω φύγει τόσο καιρό και ακόμη δεν έχω πληρωθεί…»

Μάχη με… ξανθιά παρουσία!
Μετά το σύντομο «πηγαδάκι» των δύο πολιτικών, ήρθε η ώρα για το ζέσταμά τους, μόνο που κράτησε αρκετά, με κίνδυνο να μην υπάρχει χρόνος για το κυρίως παιχνίδι. Κι αυτό γιατί οι Λοβέρδος και Γεωργιάδης θυσίασαν περίπου 20 λεπτά για να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά τους, με τρέξιμο και διατατικές ασκήσεις πρώτος, με… καλαμπούρια και σουηδική γυμναστική ο δεύτερος, καθώς το ειδυλλιακό περιβάλλον του tennis club αλλά και οι παρέες που απολάμβαναν τον καφέ τους θύμιζαν περισσότερο βόλτα στο πάρκο…




Εκεί γύρω στις 11:20 άρχισε -επιτέλους- ο αγώνα, με τον υπουργό Υγείας ντυμένο μοντέρνα, αθλητικά, με μπλε σύνολο, και τον Α. Γεωργιάδη με «ελληνικό στιλ», στην αρχή φορώντας τα γνωστά μαύρα γυαλιά ηλίου και το φούτερ του να γράφει CANADA. «Ανδρέα, είδες πως το γύρισα… είναι ωραίος ο Άδωνις…», θριαμβολόγησε κάποια στιγμή το στέλεχος, πλέον, της ΝΔ, για έναν πόντο που ο «πράσινος» Λοβέρδος θεωρούσε δεδομένο…

Και ενώ στο γήπεδο η αναμέτρηση των δύο πολιτικών μαινόταν, τα βλέμματα των λιγοστών θεατών θαύμαζαν παράλληλα και τις επιδόσεις της άγνωστης αλλά εντυπωσιακής ξανθιάς παίκτριας που αγωνιζόταν σε διπλανό τερέν του Sunny Sports Club. Την παρουσία της φαίνεται πως είχαν αντιληφθεί οι δύο πολιτικοί, με τον Α. Λοβέρδο να μη χάνει την ευκαιρία να συζητά για λίγο μαζί της και να την καλημερίζει, όταν εκείνη τελείωσε το παιχνίδι της, με την οικειότητα δύο αθλητών που γνωρίζονται από τους αγωνιστικούς χώρους…

























































/zoo-m.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόπο – βιτς ένας Λεβαδειακός!

Πόπο – βιτς ένας Λεβαδειακός!
Εκπληκτικό ματς στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό να κερδίζει 4-3 την Κέρκυρα στο ντέρμπι της παραμονής
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζντράβκο Πόποβιτς (πέτυχε ένα γκολ και… σέρβιρε άλλα δύο) ο Λεβαδειακός έκανε τους φίλους του να... παραμιλάνε βάζοντας τα θεμέλια παραμονής, μετά την τρίτη διαδοχική του νίκη, αυτή τη φορά επί της Κέρκυρας εντός έδρας σε ένα ματς που θύμισε κάτι από… Αγγλία!

Κάθε λόγο να της καρφωθεί η κλισέ… ταμπέλα «ο θάνατός σου, η ζωή μου» ή αν προτιμάτε «αγώνας έξι βαθμών» επέτρεπε η αναμέτρηση της Λιβαδειάς πριν το πρώτο σφύριγμα, με τις δυο ομάδες να ζητούν επιτακτικά τους βαθμούς ώστε να αναπνεύσουν καθαρό αέρα… σωτηρίας.
Το ένστικτο ωστόσο επιβίωσης φαίνεται πως ήταν ισχυρότερο για τους Φαίακες οι οποίοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορώντας την μπάλα, στην προσπάθειά τους να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη. Την ίδια ώρα οι Βοιωτοί έδειχναν «μουδιασμένοι» ψάχνοντας τα πατήματά τους, ώσπου αποφάσισαν να ανεβάσουν στροφές πατώντας απότομα το γκάζι!
Κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς η Κέρκυρα ήταν αυτή που είχε δείξει διάθεση να απειλήσει με το καλημέρα, Κόρμπος και Πόποβιτς  εκμεταλλευόμενοι ελάχιστα τετραγωνικά με ωραίο ένα – δύο στο 13΄, «έσχιζαν» την αντίπαλη άμυνα, πριν ο Κροάτης βρεθεί απέναντι από τον συμπατριώτη τους Γκαλίνοβιτς και με ωραίο πλασέ  βάλει (ανέλπιστα) μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, στην πρώτη τους επίσκεψη μακριά από τα καρέ τους.
Σαν να μην έφθανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι, ενώ δεν είχαν καλά καλά συνέλθει από την ψυχρολουσία, μέσα σε έξι λεπτά πλήρωσαν για δεύτερη φορά την αμυντική τους… πλημμύρα (παρά την ηλιόλουστη μέρα) , αλλά και το γεγονός πως συνέχισαν να παίζουν «στρατιωτάκια ακούνητα», όταν δεν πετούσαν καθυστερημένα… αετό! Ο Πόποβιτς έτσι στο 19΄ αφού ανακάλυψε τον τρόπο, «έσπασε» ωραία μέσα στην περιοχή στον Βασιλείου, ο οποίος με τη σειρά του «έβγαλε φωτοτυπία» το γκολ του συμπαίκτη του, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον Λεβαδειακό!
Και εκεί που οι νησιώτες δέχθηκαν το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο, αδυνατώντας να σηκώσουν… κεφάλι, εκείνο του Κόρμπου, βρέθηκε στη λάθος θέση (εκεί που έστειλε την μπάλα ο Γραμμόζης), τη σωστή στιγμή (21΄), βάζοντας ξανά στο ματς την ομάδα του Γκράθια. Παρόλα αυτά το φιλί της ζωής και μάλιστα από αντίπαλο, δεν ήταν αρκετό για την Κέρκυρα, η οποία αφού τη… γλύτωσε στην επόμενη φάση (ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Φαβάλι) πέντε λεπτά αργότερα, έπεφτε και πάλι στο καναβάτσο από τρομερή βολίδα του Σουμπίνιο λίγο έξω από την περιοχή, την ίδια ώρα που ελέγχονται υποψίες για παρενόχληση του Κροάτη πορτιέρο από τον ήλιο!
Παρόλα αυτά ο άσος των Φαιάκων έβγαλε επιτέλους… ομπρέλα στη βροχή των γκολ, διώχνοντας σε κόρνερ το διαγώνιο σου του Μουλόπουλου στο 40΄, το οποίο ήταν το μόνο που είχε να επιδείξει η αναμέτρηση μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ο Γκράθια δεν κατάφερε να επαναφέρει τον ασθενή με το ηλεκτροσόκ που επιχείρησε (έριξε νωρίς νωρίς, 32΄,  στη μάχη τον Τσίγκα αντί του Μαρτίν), ενώ και οι ποδοσφαιριστές του Παράσχου κατέβασαν ταχύτητα.
Ανάλογη τύχη όμως (προς στιγμήν) είχε και η δεύτερη προσπάθεια… επέμβασης του Ισπανού τεχνικού στον αγώνα, περνώντας στη θέση του Οσμάν τον Καραλή, καθώς πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πόποβιτς σέρβιρε ένα ακόμα τέρμα στον Κόρμπο ο οποίος… κολατσίζοντάς το, έστειλε αυτή τη φορά την μπάλα στο βάθος της σωστής εστίας!
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Λεβαδειακός «κλείδωσε» το πολυπόθητο τρίποντο κρατώντας με ευκολία το προβάδισμα, η αλλαγή του καλύτερου παίκτη των Βοιωτών, Πόποβιτς στο 69΄ σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα των συμπαικτών του, αλλά και την κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης των φιλοξενούμενων (έγιναν πιο δραστήριοι με τον Καραλή), τα δεδομένα ανατράπηκαν προσφέροντας χιτσκοκικό φινάλε!
Οι γηπεδούχοι «στήθηκαν» δύο φορές, μία στο 67΄, όταν ο Ζιάμπαρης με προβολή αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την εκτέλεση κόρνερ του Γραμμόζη και μία στο 77΄ από την άσπρη βούλα (μετά από ανατροπή του Κυριακίδη στον Ιωάννου), όταν ο 31χρονος μέσος από δημιουργός έγινε εκτελεστής, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να μπει για τα καλά στον αγώνα, καθώς ο Σουμπίνιο δεν κατέφερε να ψαλιδίσει τις ελπίδες της στο 81΄ όταν η μπάλα μετά το πλασέ του έφευγε βασανιστικά έξω από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος τη βρήκε όσο χρειάστηκε με τα πόδια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οπαδοί έπιασαν στα πράσα παίκτη του Ολυμπιακού να κάνει σεξ με…Playmate στο πάρκινγκ του Καραϊσκάκη!!!




Οπαδοί έπιασαν στα πράσα παίκτη του Ολυμπιακού να κάνει σεξ με…Playmate στο πάρκινγκ του Καραϊσκάκη!!!Και μπορεί το θέμα να μαθεύτηκε, μπορεί πολλοί να το είδαν με τα ματάκια τους, ωστόσο κανείς δεν είχε το θάρρος να το…γράψει. Τι συνέβη;

Ο συγκεκριμένος μπαλαδόρος είχε παράλληλη σχέση με το μοντέλο κοντά τρείς μήνες. Μιλάμε όμως για σκάλωμα όχι αστεία. Κάποια στιγμή χώρισαν. Όμως ο μπαλαδόρος... πολιόρκησε και πάλι το μελαχρινό μοντέλο που έχει περάσει από τον διαγωνισμό των Playmate.
Και μπορεί ο τυπάκος να έχει μια αδυναμία στα μοντέλα εντούτοις και με την συγκεκριμένη κοπέλα τα πράγματα ήταν πιο…σοβαρά. Κυκλοφορούσαν σε γνωστά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και την έβλεπε σχεδόν κάθε μέρα έστω και για πέντε λεπτά. Πριν από λίγο καιρό οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού, τον έπιασαν στο parking του γηπέδου μετά το τέλος αγώνα να κάνει σεξ με το μοντέλο.
Σαφώς και το ζευγάρι σοκαρίστηκε και περισσότερο η μελαχρινή καλλονή καθώς οι φίλαθλοι της έλεγαν «Ας τον ήσυχο μην του παίρνεις το μυαλό». Και αυτή παρά την ένταση της στιγμής είχε τη δύναμη ν΄ απαντήσει: « Όχι με αγαπάει». Αν σε αγαπούσε καλή μου, θα είχε χωρίσει…

gossip-tv
Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο ειδήσεων… 1821!


Α΄ ΠΡΑΞΗΠρόσωπα΄.      Α ΠΡΑΞΗ
Πρετεντέρμπεης (μεσήλιξ δημοσιογράφος, σαφώς αρνητικά διακείμενος προς την επανάσταση, πιθανότατα… μάλλον σίγουρα ρουφιάνος του Σουλτάνου)
Στάη Σουλτάνα (το αυτό…)
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (ο Γνωστός)
(Ακούγεται μουσική εισαγωγής τηλεοπτικής εκπομπής. Ο Πρετεντέρμπεης φτιάχνει τα χαρτιά του. Μόλις τελειώνει η μουσική αρχίζει να μιλάει)
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας, νομίζω ότι είναι από τις Παρασκευές που δεν χρειάζεται να διευκρινίσω τι πρόκειται να συζητήσουμε. Το βλέπετε στο μόνιτορ από πίσω μου (δείχνει το μόνιτορ που έχει μια σκηνή από την πολιορκία της Τριπολιτσάς).
Όπως σας έχουμε ενημερώσει από τα έκτακτα δελτία ειδήσεων, ομάδες ενόπλων έχουν

περικυκλώσει την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου Τριπολιτσά δημιουργώντας πραγματικά κυκλοφοριακό χάος, ενώ δεν αφήνουν ελεύθερη τη διέλευση από και προς την πόλη. Αίσχος! Φτου! (φτύνει κάτω)
Στην ανάλυση των γεγονότων θα με βοηθήσει η έγκριτη δημοσιογράφος Σουλτάνα Στάη, ενώ θα υπάρξουν και ζωντανές συνδέσεις και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές. Σουλτάνα;

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ:
Γεια σας, Κυρίες και Κύριοι! (παύση) Δεν έχω υπέροχα μάτια!

(Η Στάη παίζει με τα βλέφαρά της και ο Πρετεντέρ της κάνει γλύκες)


ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ:
(ξεροβήχει). Κυρίες και Κύριοι τα πράγματα έχουν ως εξής: από νωρίς το πρωί ένοπλες ομάδες γκιαούρ… εεε θέλω να πω Ελλήνων έχουν περικυκλώσει την Τριπολιτσά και ζητούν την απομάκρυνση της Οθωμανικής Διοίκησης.


ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ:
Το γεγονός δεν είναι μεμονωμένο. Μπορεί να θεωρηθεί ως κορύφωση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν το Μάρτιο στην Πελοπόννησο και τη Στερεά με αίτημα να μην πληρώνονται πια τα χαράτσια και οι φόροι στους Τούρκους.
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Το θέμα είναι ότι η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό αμαυρώθηκε για άλλη μια φορά και υπάρχει κίνδυνος να μας πετάξουν έξω από την Οθωμανική Ένωση και τότε… (κάνει μια κίνηση απελπισίας)
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Δεν θα έχουμε να φάμε!

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ:
Δεν θα έχουμε κρέας, ψάρια και μπρόκολα!
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Δεν θα έχουμε φάρμακα!
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Δεν θα έχουμε καλσόν! (η Σουλτάνα Στάη τον κοιτάει απορημένα)
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Θα μας φάνε οι Λύκοι και όλα τα άγρια ζώα
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Θα.. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: δράμα, καταστροφή!
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Δεν θα έχουμε βενζίνη!
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Βενζίνη; Τι είναι η Βενζίνη;

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ:
δεν ξέρω, έτσι μου ήρθε . Με πληροφορούν όμως από το Κοντρόλ ότι βρίσκεται μαζί μας στο Στούντιο ο ηγέτης των κατσαπλιάδ… θέλω να πω των Ελλήνων που έχουν αποκλείσει την Τριπολιτσά, ο κύριος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
(μπαίνει ο Κολοκοτρώνης και κάθεται)
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: (επιθετικά) Κύριε Κολοκοτρώνη, γιατί δεν αφήνετε τον κόσμο να περάσει να πάει στη δουλειά του; Και με τα μαγαζιά τι θα γίνει τώρα που δεν μπορεί να πάει ο κόσμος να ψωνίσει; Ε;
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Καταρχήν Καλησπέρα σας..
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡ – ΣΤΑΗ: (ανόρεκτα ) Καλησπέρα.
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Μάλλον δεν έχετε καταλάβει καλά…. Γίνεται επανάσταση ξέρετε. Πρέπει πια εμείς οι Έλληνες να μάθουμε να διαχειριζόμαστε οι ίδιοι τις τύχες μας! Να διώξουμε τους Μπέηδες, Τούρκους και Έλληνες (ρίχνει άγριο βλέμμα στον Πρετεντέρμπεη).
Κι όσο για τον κόσμο που δεν πάει να ψωνίσει, σάμπως του έμειναν καθόλου χρήματα για να πάει; Όλα μας τα πήρε ο Σουλτάνος με τα χαράτσια! Κάναν όλοι κολεγιά να μας ξεζουμίσουν.
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡ ΜΠΕΗΣ: Δηλαδή να μην πληρώνουμε τα χαράτσια, να μην είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στον πολυχρονεμένο μας Σουλτάνο, που ο Θεός να μου κόβει χρόνια να του δίνει μέρες!;

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:
Και βέβαια να μην τα πληρώνουμε! Του χρωστάμε τίποτα; Ο απλός λαός μόνο φτώχια και φιλότιμο και αυτοί στα πλούτη.


ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ:
Μα τι λέτε κύριε Κολοκοτρώνη έτσι θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία!
ΣΤΑΗ –ΠΡΕΤΕΝΤΕΡ: (μαζί με απελπισία)και τότε…
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Δεν θα έχουμε να φάμε!
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Δεν θα έχουμε κρέας, ψάρια και ραπανάκια!
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Δεν θα έχουμε φάρμακα!
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Δεν θα έχουμε καλσόν! (η Σουλτάνα Στάη τον κοιτάει ξανά απορημένα)
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Θα μας φάνε οι Λύκοι και όλα τα άγρια ζώα
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Θα.. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ:
δράμα, καταστροφή!
ΣΤΑΗ – ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ (μαζί): Δεν θα έχουμε βενζίνη!
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Βενζίνη; Τι είναι βενζίνη;
ΣΤΑΗ – ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ (μαζί): Δεν ξέρουμε έτσι το είπαμε!
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Τέλος πάντων ο απλός λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε παρά τις αλυσίδες μας.
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: (ψιθυριστά στον ΠΡΕΤΕΝΤΕΡ) Αυτός είναι επικίνδυνος
(Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡ κάνει μια κίνηση του στυλ «άσε θα τον κανονίσω εγώ»)

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡ ΜΠΕΗΣ
(Με ύφος): Είναι αλήθεια κύριε Κολοκοτρώνη ότι όλα αυτά δεν έγιναν αυθόρμητα, αλλά καθοδηγούνται από τη Φιλική Εταιρεία;


ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:
Αλήθεια είναι. Δεν το κρύψαμε ποτέ άλλωστε. Οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο λαός δεν γίνονται έτσι αυθόρμητα. Χρειάζονται οργάνωση, καθοδήγηση και Πρόγραμμα. Αυτός είναι ο ρόλος της Φιλικής Εταιρείας.
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Άρα είστε καθοδηγούμενοι και σεις!
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: (οργισμένος) Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Άλλο πράγμα να υπηρετείς το λαό και άλλο πράγμα να υπηρετείς το Σουλτάνο και τους Μπέηδες, όπως εσείς βρωμόσκυλα! (Αρπάζει ό, τι βρει μπροστά του, τους το πετάει και φεύγει)
ΤΕΛΟΣ Α΄ ΠΡΑΞΗΣ
Β΄ ΠΡΑΞΗ
Πρόσωπα
Πρετεντέρμπεης

Στάη Σουλτάνα

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Ραγιάς («αγανακτισμένος» πολίτης)
(Ακούγεται μουσική εισαγωγής τηλεοπτικής εκπομπής. Ο Πρετεντέρμπεης φτιάχνει τα χαρτιά του. Μόλις τελειώνει η μουσική αρχίζει να μιλάει)
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα σας! Διανύουμε τον τέταρτο χρόνο της κρίσης και επιτέλους έχει αρχίσει να διαφαίνεται φως στο τούνελ. Ο Ιμπραήμ Πασάς με γαλλική παιδεία και μόρφωση, σωστός τεχνοκράτης, φέρνει σιγά – σιγά την ειρήνη στην Πελοπόννησο! Στη Συντροφιά μας πάντα, η Σουλτάνα Στάη! Σουλτάνα;
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Γεια σας, κυρίες και κύριοι (παύση) Αγαπάμε Ιμπραήμ (κάνει το σήμα της νίκης).
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: ο Κύριος Ιμπραήμ ακολουθώντας μια ρεαλιστική πολιτική έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να επαναφέρει την τάξη στην Πελοπόννησο!
Πηγαίνει από χωριό σε χωριό και ζητάει από τους κατοίκους να υποταχθούν στο Σουλτάνο και τους Μπέηδες. Αν αυτοί υποταχτούν, τους αφήνει στην ησυχία τους. Αν αρνηθούν,… τους καίει.
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Τι γλυκός!
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ (ειρωνικά): Ωστόσο ο κύριος Κολοκοτρώνης επιμένει στον αγώνα του, και στο αίτημα για έξοδο από την Οθωμανική Ένωση…
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Αμάν πια αυτός ο αγριάνθρωπος!
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Ο απολίτιστος!
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Λέγεται μάλιστα ότι πάει στα χωριά και τρομοκρατεί τους καημένους τους χωρικούς ότι, αν υποταχθούν στον κύριο Ιμπραήμ, θα έχουν να κάνουν μαζί του…
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Σύντομα θα τον έχουμε κοντά μας να μας δώσει εξηγήσεις. Α! Νάτος
(Μπαίνει ο Κολοκοτρώνης και κάθεται)

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:
Καλησπέρα.
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΗΣ – ΣΤΑΗ (μαζί ανόρεκτα) : Καλησπέρα.
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΗ: Κύριε Κολοκοτρώνη, τι πράγματα είναι αυτά που κάνετε; Γιατί δεν αφήνετε τον κύριο Ιμπραήμ να επιτελέσει το έργο του; Πως θα έρθουν ξένοι επενδυτές να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους;
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ: Αφήστε που ο κύριος Ιμπραήμ απολαμβάνει τη στήριξη της κοινής γνώμης. Να εδώ έχω το τελευταίο γκάλοπ της Βι Πι Αρ Σι . (ψάχνει τα χαρτιά του)
Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση το 103% των ερωτηθέντων θέλει κυβέρνηση τεχνοκρατών με πρωθυπουργό τον κύριο Ιμπραήμ , ο οποίος παρεμπιπτόντως συγκεντρώνει το 120% των θετικών γνωμών!
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (Με δυσπιστία): Μήπως το Γκάλοπ είναι στημένο;
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡ – ΣΤΑΗ (μαζί) ΑΠΑΠΑΠΑ!

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:
Τέλος πάντων. Δεν ξέρω τι γκάλοπ και βλακείες μου τσαμπουνάτε. Ο Αγώνας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ο κάθε Έλληνας είναι υπεύθυνος για το αν θα αποτινάξουμε το ζυγό ή θα μείνουμε για πάντα ραγιάδες. Δεν υπάρχει περιθώριο για ουδετερότητες. Όποιος κάθεται σπιτάκι του και δεν πολεμάει τον Τούρκο είναι με τον Τούρκο! Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους! (σηκώνει το σπαθί του).

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡ – ΣΤΑΗ (μαζί) Μαμά!
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡ: Ντροπή σας κύριε Κολοκοτρώνη, να τρομοκρατείτε έτσι τον κοσμάκη ! Με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι είναι έτοιμη η σύνδεση. Σε ζωντανή σύνδεση από το στούντιο της κάτω ραχούλας έχουμε τον κύριο Ραγιά, ο οποίος έπεσε θύμα της τρομοκρατίας του κυρίου Κολοκοτρώνη! (προς τον Κολοκοτρώνη) Τώρα θα δεις…
(Μπαίνει στη Σκηνή ο Ραγιάς κρατώντας τετράγωνο πλαίσιο το οποίο είναι υποτίθεται τηλεοπτικό παράθυρο)
ΣΤΑΗ: Κύριε Ραγιά Καλησπέρα. Πείτε μας, σας παρακαλώ πολύ, τι σας έκανε αυτός ο αγροίκος (δείχνει υποτιμητικά τον Κολοκοτρώνη).

ΡΑΓΙΑΣ:
Με φόβισε!
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡ –ΣΤΑΗ: Τον αχρείο!
ΡΑΓΙΑΣ: Μια χαρά τα είχα βρει εγώ με τον κύριο Ιμπραήμ! Και στην τελική εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα. Οι διπλανοί που τους έκαψε ο Ιμπραήμ καλά να πάθουν. Μου ήθελαν να διώξουν τους Μπέηδες. Καλέ τι μας έκαναν στην τελική οι Μπέηδες; Μια χαρά δεν περνάγαμε; Και ήρθε αυτός και … με φόβισε!
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: βρε Άντε στα Τσακίδια Βρωμοσκούληκο, προσκυνημένε, Ζώο! Σου αξίζει η χλεύη και η περιφρόνηση
(γυρνάει προς τη Χορωδία) απάνω τους παιδιά να τους πάρουμε φαλάγγι!

(Ο Κολοκοτρώνης και η σχολική χορωδία πετάνε στον Ραγιά και τους δύο δημοσιογράφους ό,τι βρουν, ακούγετε το σήμα της εκπομπής)
ΑΥΛΑΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Die Welt: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα για τους Γερμανούς


 
Die Welt: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα για τους Γερμανούς

«Παρά τις αντιγερμανικές διαδηλώσεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Γερμανούς πολίτες ένας ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
 Ταυτόχρονα όμως επισημαίνει: «Μόνο το 1,1% των Γερμανών πολιτών θέλει να περάσει φέτος τις διακοπές του στην Ελλάδα. Ειδικοί θεωρούν αδικαιολόγητους τους φόβους για επιθέσεις σε Γερμανούς παραθεριστές».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι εικόνες Ελλήνων διαδηλωτών να καίνε μία γερμανική σημαία έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο ήταν σε κάθε περίπτωση «κακό timing», στις αρχές Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι αυτή είναι η εποχή που γίνονται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία οι κρατήσεις Γερμανών εκδρομέων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής εταιρίας TUI υποστηρίζουν ότι πράγματι οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα εμφανίζουν φέτος μείωση της τάξης του 27%.

Ανησυχητικά για την Ελλάδα είναι επίσης τα στοιχεία δημοσκόπησης, σημειώνει ο δημοσιογράφος, βάσει της οποίας μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 1,1% των Γερμανών πολιτών σκοπεύει να παραθερίσει φέτος στην Ελλάδα. «”Η εικόνα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα δεν είναι τα ηλιόλουστα νησιά, οι ωραίες παραλίες και οι γραφικές ταβέρνες αλλά περισσότερο οι απεργίες, η διαφθορά και το κάψιμο γερμανικών σημαιών”, σημειώνει ο καθηγητής Ulrich Reinhardt, επιστημονικός υπεύθυνος του ιδρύματος που διεξήγε τη δημοσκόπηση» αναφέρεται.

«Είναι όμως πράγματι επικίνδυνες οι διακοπές στην Ελλάδα;» συνεχίζει με ένα ερώτημα το ρεπορτάζ. Ο συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών για την χώρα Μάρτιν Πριστλ θεωρεί τους φόβους πολλών Γερμανών τουριστών αδικαιολόγητους. Εξάλλου, υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο τουρισμός είναι τομέας- κλειδί για την ελληνική οικονομία: «Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο ο τουρισμός αποτελεί περίπου το 18% του ΑΕΠ της χώρας. 700.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται στην Ελλάδα από τον τουρισμό. Πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για την οικονομική εξυγίανση της Ελλάδας, φαίνεται κι από την έκκληση του Ευρωβουλευτή του FDP, Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ “Όποιος έχει σκεφτεί να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, δίνει μ’ αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα. Κάθε ένας παραθεριστής αποτελεί βοήθεια για την Ελλάδα”» αναφέρεται σε αυτό.

Για τον διευθυντή του ΕΟΤ Γερμανίας Παναγιώτη Σκορδά, θα αποτελούσε για την Ελλάδα καταστροφή εάν οι γερμανοί τουρίστες δεν την επέλεγαν ως ταξιδιωτικό προορισμό λόγω των πρόσφατων ανταποκρίσεων από τη χώρα, τονίζει το ρεπορτάζ: «Ο ίδιος θεωρεί τις αντιγερμανικές διαδηλώσεις ως μεμονωμένες περιπτώσεις. Υπόσχεται: “Εγγυώμαι προσωπικά στους (Γερμανούς) πολίτες, ότι δε θα τους συμβεί τίποτε στην Ελλάδα”».

Ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει παρά ταύτα, ότι και πέρυσι, ενώ η τουριστική κίνηση για την Ελλάδα ήταν σχετικά μειωμένη στην αρχή της τουριστικής σεζόν, τελικά, η Ελλάδα είχε αύξηση ποσοστού 10% σε γερμανούς εκδρομείς. Προφανώς η Ελλάδα επωφελήθηκε από το γεγονός ότι πολλοί παραθεριστές απέφυγαν τις βορειοαφρικανικές χώρες λόγω των αναραταχών της αραβικής άνοιξης, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος. «Το ίδιο πιστεύει και ο κ. Σκορδάς, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος, λόγω και του νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα: “Ευχόμαστε ότι όλα θα πάρουν και πάλι μία θετική τροπή” καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεσάζοντες και Χρυσοχοΐδης ψάχνουν τρόπους να βγάλουν παράνομο το «Κίνημα της πατάτας»

Μπορεί το «Κίνημα της πατάτας» να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και οι πολίτες – καταναλωτές σε συνεργασία με τους παραγωγούς να βάζουν τέλος στην εκμετάλλευση των μεσαζόντων, όμως κάποιοι έχουν αντίθετη γνώμη.


Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες...


πολλοί έμποροι – μεσάζοντες από την Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας έχουν ξεκινήσει επαφές με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να μεθοδευτεί ένας τρόπος ώστε «να σταματήσει η χασούρα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν!


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται εντός των επόμενων ημερών συνάντηση των εκπροσώπων των μεσαζόντων με τον ίδιο τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη προκειμένου να τεθεί το... πρόβλημα επί τάπητος και να εξευρεθεί νομική φόρμουλα η οποία, εμμέσως πλην σαφώς, θα βάζει φρένο σε τέτοιες λαϊκές πρωτοβουλίες έστω κι αν μοναδικό κίνητρο έχουν την ανακούφιση των πολιτών.


Στο πλαίσιο αυτό οι μεσάζοντες έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο και «για καθεστώς παρανομίας» υπό το οποίο τελούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενώ τώρα θυμήθηκαν την πιστοποίηση της ποιότητας των διανεμόμενων προϊόντων αλλά και το «τι τιμολόγια κόβονται»!


Οι «προσπάθειες» των μεσαζόντων εντείνονται μέρα με τη μέρα, ιδιαίτερα μετά την είδηση ότι στον χορό των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών των πολιτών αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης επιθυμούν να ενταχθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης αλλά και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα ενόψει μάλιστα και του Πάσχα.


Το ζήτημα που τίθεται βεβαίως είναι γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δέχεται να συζητήσει με τους μεσάζοντες για το θέμα και δεν κλείνει κάθε δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους αφού το σύστημα λειτουργεί τόσο προς όφελος των παραγωγών όσο και προς όφελος των πολιτών – καταναλωτών!





Διαβάστε Περισσότερα »

Μπορούμε χωρίς μεζάσοντες…και στη Λαμία

Μετά την Πιερία η Λαμία σπάει το καρτέλ…των μεσάζοντων και ανοίγει τον δρόμο για απευθείας αγορά προϊόντων από τους παραγωγούς. Η αρχή γίνεται με τις πατάτες…
Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:
«Εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθούμε τους  μεσάζοντες να οδηγούν σε  απελπισία  τους παραγωγούς αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων πουλώντας νταβατζιλίκι και αγοράζοντας τις σοδειές και τους κόπους τους για ψίχουλα. Ενώ όμως αγοράζουν για ψίχουλα, οι ίδιοι πουλούν στη συνέχεια σε τιμές χρυσού. Έτσι τα ίδια αυτά προϊόντα φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών, δηλαδή όλων μας, με πολλαπλάσιο «καπέλο». Είναι προφανές ότι την ίδια στιγμή που οι παραγωγοί και οι καταναλωτές πεινάνε οι μεσάζοντες ως σύγχρονοι μαυραγορίτες πλουτίζουν.
Εδώ και πολλά χρόνια είχαμε σκυφτό το κεφάλι και χορεύαμε στο ρυθμό που μας επέβαλλαν γιατί έτσι μάθαμε, γιατί έτσι μας έμαθαν, αφήνοντας την ίδια μας τη ζωή στα χέρια  τρίτων. Αυτά όμως τελειώσανε πια. Έχουμε καταλάβει πλέον ότι δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους μεσάζοντες και μαυραγορίτες. Δεν θα αφήσουμε σαν κοινωνία να επαναληφθούν τα φαινόμενα της ανέχειας και της πείνας που εμφανίστηκαν στη χώρα μας στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εμπνεόμενοι από  το παράδειγμα των συνανθρώπων μας από την Κατερίνη οι οποίοι διέθεσαν πατάτα στη μισή τιμή ερχόμενοι απ΄ευθείας σε επαφή με παραγωγό από το Νευροκόπι (75 τόνοι σε 20 ώρες μέσω διαδυκτίου!!!) αχρηστεύοντας τον μεσάζοντα, πάμε όλοι μαζί να οργανώσουμε τις δικές μας δράσεις αυτομείωσης των τοκογλυφικών  τιμών στα αγροτικά μας προϊόντα.
Καλούμε λοιπόν όσους παραγωγούς της περιοχής μας και όσους καταναλωτές ενδιαφέρονται, την Τετάρτη στις 8 το βράδι στο Εργατικό Κέντρο, να έρθουν για να βρούμε μαζί τον  τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσουμε την αυτοδιάθεση βρώσιμων καταρχάς αγροτικών προϊόντων (όπως πατάτα, λάδι, ρύζι)  μέσω απ΄ευθείας  παραγγελιών  από τους καταναλωτές. (Μια πρώτη σχετική ενημέρωση θα υπάρχει και στο 3ο ανταλλακτικό παζάρι του δικτύου το Σάββατο στις 11 στην Πλατεία Πάρκου.) Στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστεί η συμμετοχή, το μυαλό και οι προτάσεις όλων. Είμαστε όμως σίγουροι ότι σύντομα θα μπορέσουμε να διαθέσουμε προϊόντα σε αληθινές τιμές σε έναν ανοιχτό χώρο στην πόλη μας.
Κόντρα στην εξαθλίωση, την πείνα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που επιβάλλουν οι «δανειστές» σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ντόπιου δικτατορικού καθεστώτος, ορθώνουμε το δικό μας τείχος αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αυτοπροστασίας. Δεν θα μας τρελάνουν αυτοί, θα τους τρελάνουμε εμείς!
Οι Συλλογικότητες της Λαμίας  (ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΜΙΑΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΕΠΑΜ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕΜ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ , ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ και όλοι οι αυτόνομοι ενεργοί πολίτες της Φθιώτιδας)»
Διαβάστε Περισσότερα »

Εννιακοματική Βουλή με Χρυσή Αυγή και "άφαντη" αυτοδυναμία


Πολυκομματική Βουλή και μη ύπαρξη αυτοδυναμίας "δείχνουν" τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα. Διαβάστε αναλυτικά

Βουλή εννιά κομμάτων, χωρίς αυτοδυναμία, περαιτέρω φθορά των μνημονικών κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά είναι τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η "Καθημερινή της Κυριακής", παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις με ποσοστό 28% με απώλειες τριών ποσοστιαίων μονάδων.
Ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 11%, ΛΑ.Ο.Σ., Ανεξάρτητοι Έλληνες και Οικολόγοι με 4%, και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η αποχή φτάνει το 27,5%.
Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, ενώ το 38% συμφωνεί. Πιθανό θεωρούν το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των ερωτηθέντων αν και το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.
Η δυσαρέσκεια έναντι της κυβέρνησης συνεργασίας φτάνει το 87%, με τον Φώτη Κουβέλη να αναδεικνύεται στον δημοφιλέστερο αρχηγό.
Ακολουθούν ο Γιάννης Δημαράς, αν και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνει μόνο 1%, ο Αλέξης Τσίπας, ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου. Θετική γνώμη για τον Λούκα Παπαδήμου εκφράζει το 45% των ερωτηθέντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

10 βήματα για... καλύτερη υγεία



Λεφτά μπορεί να μην έχουμε, το μέλλον μπορεί να είναι ομιχλώδες, όσο όμως πατάμε γερά στα πόδια μας και μπορούμε να ονειρευόμαστε, τίποτα δεν μπορεί να μας ρίξει κάτω.


Προϋπόθεση γι’ αυτό, φυσικά, είναι η καλή υγεία. Κλισέ; Μπορεί, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Όπως επίσης αληθινό είναι το ότι ποτέ δεν είναι αργά για να δείξουμε στο σώμα μας πως το αγαπάμε και να φροντίσουμε γι’ αυτό. Αν λοιπόν έχετε πάρει απόφαση να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να αρχίσετε να προσέχετε περισσότερο τον εαυτό σας, τα παρακάτω 10 βήματα θα σας οδηγήσουν με ασφάλεια και ευκολία σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.


Καταγράψτε τους στόχους και τις επιθυμίες σας: Σε τι επίπεδο θέλετε να φτάσετε την ευεξία και την σωματική σας κατάσταση; Που βλέπετε να έχετε φτάσει σε 3-5 χρόνια από τώρα; Βάλτε μηνιαίους και εβδομαδιαίους στόχους βάσει του τελικού αποτελέσματος που θέλετε να πετύχετε, οι οποίοι θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, βασισμένοι στην κίνηση, ρεαλιστικοί και να σας βγαίνουν στους χρόνους που έχετε καθορίσει.


Βρείτε τα εμπόδια: Κάντε μια λίστα με όλα όσα σας εμποδίζουν από το να επιτύχετε τον στόχο σας κι έπειτα βρείτε ποια από αυτά είναι πραγματικά σοβαρά και πρέπει να τα αντιμετωπίσετε –χωρίς δικαιολογίες.


Φτιάξτε ένα σχέδιο: Κανείς δεν μπορεί να πετύχει κάτι αν δεν το σκεφτεί πρώτα και φτιάξει ένα σχέδιο γύρω από αυτό. Γι’ αυτό, καταστρώστε ένα σχέδιο που θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τους στόχους σας, το οποίο θα περιλαμβάνει λύσεις για να ξεπεράσετε όποια προβλήματα εμφανιστούν στη πορεία. Το σχέδιο θα πρέπει να είναι ευέλικτο και διασκεδαστικό, αλλά όχι χαλαρό.


Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο: Οι στόχοι, οι επιθυμίες, τα εμπόδια, οι δικαιολογίες, οι λύσεις και το σχέδιό σας πρέπει να είναι κομμάτια του ημερολογίου σας. Φτιάξτε το με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο στη χρήση του και να έχει χώρο ώστε να γράφετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Χρησιμοποιήστε το για να ξεσπάτε ή να το γιορτάζετε όταν τα πηγαίνετε καλά. Θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσο αποτελεσματικό είναι.


Ξεκινήστε από το σημείο που βρίσκεστε: Αποδεχτείτε την κατάσταση υγείας στην οποία βρίσκεστε αυτή τη στιγμή και αυτή που θέλετε να φτάσετε και ξεκινήστε να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να καλύψετε το κενό.


Κάντε ένα βήμα τη φορά: Αν ο χτίστης ξεχάσει ένα κομμάτι της κατασκευής, το κτίριο θα καταρρεύσει. Αν ο σεφ ξεχάσει ένα βασικό συστατικό της συνταγής, το φαγητό θα χάσει τη νοστιμάδα του. Η ίδια λογική ισχύει και στη ζωή. Πρέπει να ακολουθήσετε όλα τα βήματα, ένα προς ένα, για να «φτιάξετε» την υγεία σας και τον τρόπο ζωής σας, χωρίς να βιάζεστε και να «πηδάτε» σημαντικά κομμάτια για να τελειώσετε γρηγορότερα.


Μάθετε από τα λάθη σας: Τα λάθη και οι αποτυχίες είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Αντί να σας πάρει από κάτω, πάρτε τα αρνητικά στοιχεία και κάντε τα θετικά, ώστε να σας βοηθήσουν στο να πετύχετε τον στόχο σας. Μερικές φορές το «δύο βήματα μπροστά, ένα πίσω» βοηθά εκεί που δεν το περιμένεις.


«Καθαρίστε» την καθημερινότητά σας: Κάντε μια λίστα με όλες σας τις δραστηριότητες και δείτε ποιες από αυτές δεν σας χρειάζονται πραγματικά και σας κρατάνε πίσω από το να έχετε μια υγιή ζωή. Επικεντρωθείτε σε όσες δίνουν σημασία στη ζωή σας –και στους άλλους γύρω σας.


Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους: Το γεγονός πως βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα με φωτογραφίες «τέλειων αναλογιών» και αψεγάδιαστων σωμάτων είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που μας κάνει να νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας και να τα παρατάμε πιστεύοντας πως «ποτέ δεν θα γίνω έτσι». Σοβαρευτείτε. Όλες αυτές οι εικόνες είναι προϊόντα επεξεργασίας εικόνας, τέλειου φωτισμού, στυλιζαρίσματος, επαγγελματιών κομμωτών, make-up artists και, φυσικά, πλαστικής χειρουργικής και εξαντλητικής δίαιτας. Σταματήστε να συγκρίνεστε με κάτι που δεν είναι πραγματικό και γίνετε η καλύτερη εκδοχή του δικού σας εαυτού.


Ανταμείψτε τον εαυτό σας: Δώστε στον εαυτό σας την ανταμοιβή που αξίζει για την σκληρή προσπάθεια που καταβάλει ώστε να αποκτήσει μια υγιή καθημερινότητα, όσο μικρά κι αν είναι τα βήματα που ακολουθεί. Ένα γεύμα στο αγαπημένο σας εστιατόριο, ένα ραντεβού για ταινία στο σινεμά, ένα νέο φόρεμα, ένα αφρόλουτρο κλπ. Κάντε ό, τι δεν έχετε συνήθως χρόνο να κάνετε, το οποίο θα σας ανεβάσει και θα είναι η προσωπική σας ανταμοιβή.



Πηγή: skathari


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανειδίκευτος εργάτης με ετήσιες αποδοχές 78.417,69 και bonus 13.744,33 !

Ανειδίκευτος εργάτης με ετήσιες αποδοχές 78.417,69 και bonus 13.744,33

Ανειδίκευτος εργάτης με μισθό 4.350,8 ευρώ το μήνα. Αυτοί είναι οι μισθοί στα Ελληνικά Πετρέλαια, προκλητικά υψηλοί σε σχέση με όλων των υπολοίπων Ελλήνων σε μια εταιρεία της οποίας το 35% των μετοχών κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο που επίσης διορίζει τα 7 από τα 13 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.
Για τον ίδιο αυτό εργαζόμενο το δώρο που πήρε τα Χριστούγεννα του 2011 ήταν 4.902,73 ευρώ και επειδή προφανώς αυτά δεν ήταν αρκετά του δόθηκε και bonus -χωρίς κρατήσεις- 13.744,33 ευρώ. Ετσι οι συνολικές του αποδοχές για το 2011 ανήλθαν στο ποσό ων 78.417, 69 ευρώ.
Αυτή όμως δεν είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει το κανόνα στα Ελληνικά Πετρέλαια. Αντίστοιχοι είναι οι μισθοί και των άλλων εργαζομένων καθώς ενδεικτικά λαμβάνουν:
Βοηθός σερβιτόρου έχει 73.856 ευρώ το χρόνο από τις οποίες οι 14.129,04 ήταν ετήσιο bonus.
Φύλακας έχει ετήσιες αποδοχές 83.723,82 ευρώ με bonus 14.441,67.
Οδηγός φορτηγού έχει ετήσιες αποδοχές 72.517,99 ευρώ από τα οποία τα τα 13.995,17 ήταν bonus.
Χειριστής ρυθμιστής έχει εισόδημα 128.557,92 με bonus 20.422,59.
Ο γενικός διευθυντής διυλιστηρίων έλαβε το 2011 199.083,02 ευρώ.
Πρώτο Θέμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα τεκμήρια διαβίωσης «καίνε» τρία εκατομμύρια Έλληνες

Τα τεκμήρια διαβίωσης «καίνε» 3 εκατομμύρια Έλληνες

Στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης κινδυνεύουν να πιαστούν φέτος περίπου 3 εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι, καθώς με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ο φόρος θα προσδιοριστεί όχι με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα, αλλά με τα τεκμαρτά, αν αυτά είναι υψηλότερα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα « Ημερησία» τα νέα τεκμήρια «καίνε» και απειλούν κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο μικρού ή μεσαίου κυβισμού.
Τα αυξημένα τεκμήρια σε συνδυασμό με το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ αναμένεται να οδηγήσουν στα ταμεία της Εφορίας πάνω από 2.000.000 φορολογούμενους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο.
Παρά την καθήλωση μισθών και εισοδημάτων και σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, όσοι φορολογούμενοι έχουν περιουσιακά στοιχεία υψηλής τεκμαρτής αξίας κινδυνεύουν να πιαστούν στα δίχτυα των αυξημένων τεκμηρίων που αγγίζουν 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα, φτάνουν το 60% για πισίνες και εκτοξεύονται στο 200% για σκάφη αναψυχής.
Ακόμα και για κάποιον που θα υποβάλει φορολογική δήλωση με μηδενικό εισόδημα, αλλά έχει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών ο αναλογούν φόρος θα είναι 400 ευρώ.
Κι αυτό, γιατί με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, η Εφορία θα υπολογίσει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ και έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας και άλλα 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο.
Συνολικά, δηλαδή, το τεκμαρτό του εισόδημα είναι 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το νέο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10% και έτσι προκύπτει καταβολή φόρου 400 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Β.Πούτιν: "Πρωθυπουργός - καμικάζι ο Λ.Παπαδήμος - Πρέπει να αγαπάει τη χώρα του"

Image
"Πρωθυπουργό-καμικάζι», χαρακτήρισε τον Λουκά Παπαδήμο ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και επικρατέστερος για το προεδρικό αξίωμα στις αυριανές εκλογές στη χώρα, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι πρωθυπουργοί αυτοί, κατά τον κ. Πούτιν, πρέπει να είναι «υπεύθυνοι άνθρωποι που αγαπούν τη χώρα τους και καλοί επαγγελματίες». «Οι στόχοι που έχει θέσει η εν ενεργεία κυβέρνηση στην Ελλάδα και στην Ιταλία μπορούν να υλοποιηθούν μόνο από ανθρώπους που δεν έχουν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες για το μέλλον», πρόσθεσε ο ρώσος πρωθυπουργός. Το ίδιο χαρακτήρισε και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
Δηλαδή ανθρώπους πολιτικά αναλώσιμους και ειδικών αποστολών που έχουν σκοπό απλά την επίτευξη των στόχων αυτών που τους διόρισαν
Σύμφωνα με το πλήρες κείμενο της συζήτησης που είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τους διευθυντές κορυφαίων εφημερίδων του κόσμου, ο ρώσος πρωθυπουργός σύγκρινε τις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Με αφορμή τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, σημείωσε ότι "έχει μπροστά του μια πολύ δύσκολη αποστολή. Νομίζω ότι ο Μόντι τα κάνει όλα σωστά και κινείται σε απολύτως ορθή κατεύθυνση. Όμως είναι ένα περίπλοκο έργο, ουσιαστικά έχετε έναν "καμικάζι" πρωθυπουργό. Το ίδιο και στην Ελλάδα. Εκεί οι στόχοι, τους οποίους έχει θέσει η εν ενεργεία κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολοι. Στην Ιταλία η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά και πάλι τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν ξέρω τι θα καταφέρουν. Οι πρωθυπουργοί πρέπει να είναι υπεύθυνοι άνθρωποι, που αγαπούν τη χώρα τους και να είναι καλοί επαγγελματίες», κατέληξε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκλήματα εναντίον του λαού και της πατρίδας


Οι αδίστακτοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας Ευ. Βενιζέλος και Γ. Κουτρουμάνης με μία μονοκονδυλιά ωθούν τους ήδη εξαθλιωμένους και ανήμπορους ανέργους στο έρεβος της απόλυτης φτώχειας για να εισπράξουν οι ίδιοι ως ..ταπεινοί καρπαζοεισπράκτορες τα ειρωνικά "μπράβο"της Ευρώπης.
Εφτασαν τόσο χαμηλά στου κακού τη σκάλα, ώστε αποφάσισαν να μειώσουν το επίδομα ανεργίας..


Τα εγκλήματα κατά του λαού και της πατρίδας δεν έχουν σταματημό.
Η ληστρική μανία των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων τοποτηρητών τους δεν καταλάγιασε μετά την υποθήκευση της χώρας και την αρπαγή των εθνικών πόρων, που...
διασφάλισαν με τις επαχθείς συμβάσεις. Αντιθέτως, αυξήθηκε. Εφτασε σε επίπεδα που είναι δύσκολο να περιγραφούν με λέξεις. Μόνο οι αριθμοί μπορούν να καταδείξουν το μέγεθος της απανθρωπιάς και της αθλιότητας που χαρακτηρίζει τους «σωτήρες» της Ελλάδας. Ενας αποκαλυπτικός αριθμός είναι το 359. Τόσα ευρώ θα λαμβάνει πλέον ως επίδομα ανεργίας όποιος έχει κάνει το λάθος να... απολυθεί από την εργασία του· χρήματα που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των αναγκών σίτισης ενός λιτοδίαιτου πολίτη.

Οι αδίστακτοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας Ευ. Βενιζέλος και Γ. Κουτρουμάνης με μία μονοκονδυλιά ωθούν τους ήδη εξαθλιωμένους και ανήμπορους ανέργους στο έρεβος της απόλυτης φτώχειας.


Εφτασαν τόσο χαμηλά στου κακού τη σκάλα, ώστε αποφάσισαν να μειώσουν το επίδομα ανεργίας! Σημειωτέον ότι η ανεργία είναι μια μάστιγα που εκείνοι, οι συναυτουργοί του Παπανδρέου, προκάλεσαν και διαιωνίζουν. Οι ίδιοι πολιτικοί εγκληματίες δίνουν τώρα τη χαριστική βολή στους έχοντες ανάγκη. Τα πενιχρά 461 ευρώ του επιδόματος έγιναν 359. Το ποσοστό του ψαλιδίσματος ανέρχεται στο 22% και η συγκεκριμένη πράξη συνιστά μια κορυφαία πρόκληση εναντίον της κοινωνίας. Είναι αμφισβήτηση του στοιχειώδους αισθήματος αλληλεγγύης, που πρέπει να έχουν όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο ανθρώπινο είδος.


Αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Την ίδια ώρα που οι υπεράριθμοι παρατρεχάμενοι των κέντρων εξουσίας αυξάνονται και πετιούνται εκατομμύρια σε νεφελώματα όπως οι ΜΚΟ, οι άνεργοι, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, οδηγούνται σε κανονική εξόντωση.


Η αιδώς αγνοείται..σ/α.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνοντας την αλήθεια..



Σε ένα χαοτικό περιβάλλον ενημέρωσης καλείται ο απλός πολίτης να βγάλει συμπεράσματα για απόδοση ευθυνών, να αντιληφθεί ποιοι τελικά “τα φάγανε”, ποιοι τα “τρώνε”, και πώς στην ευχή θα τους εμποδίσει να “τα ξαναφάνε” στο μέλλον, και τυχόν να βρει κάποιο τρόπο να ...μπορεί να συνεχίσει να ταΐζει τα παιδιά του.
Η μόνη “απόλυτη” τελικά διάσταση που επικρατεί στην κοινωνία είναι η σύγχυση..


Πολλοί φέρονται ως κομιστές της Απόλυτης Αλήθειας (ΑΑ), τελευταία, άλλος στηρίζοντας την επιστροφή στη δραχμή για να ξαναέρθουν (λέει) οι παχυλές αγελάδες, άλλοι λέγοντας πως το φαύλο πολιτικό σκηνικό με τον κρατισμό του, τα κλειστά επαγγέλματά του και τη διαφθορά είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τη...
σημερινή μας κατάντια, άλλοι ψέγοντας τους δημοσίους υπαλλήλους, άλλοι τους φοροφυγάδες και τους λαθρεμπόρους, άλλοι τους παράνομους μετανάστες (λες και το σύστημα επιτρέπει νόμιμους!), άλλοι υποστηρίζοντας ότι αποκλειστικά οι εγγενείς αδυναμίες του Ευρώ έσπρωξαν στη χρεοκοπία όλα τα ελλειμματικά σε Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών κράτη της Ευρωζώνης, και άλλοι κατηγορώντας τα Κεμ Τρέιλ, τους Νεφελίμ και τους Οφελίμ.


Σε αυτό το χαοτικό περιβάλλον ενημέρωσης, λοιπόν, καλείται ο Πολίτης να βγάλει συμπεράσματα για απόδοση ευθυνών, να αντιληφθεί ποιοι “τα φάγανε”, ποιοι τα “τρώνε”, και πώς στην ευχή θα τους εμποδίσει να “τα ξαναφάνε” στο μέλλον, και τυχόν να βρει κάποιο τρόπο να μπορεί να συνεχίσει να ταΐζει τα παιδιά του. Οι δε υποστηρικτές κάθε απόψεως που κραδαίνει το λάβαρο της ΑΑ επιθυμούν να πολώσουν την κοινή γνώμη υπέρ τους και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εκφραστές κάποιας άλλης ΑΑ.


Η μόνη “απόλυτη” τελικά διάσταση που επικρατεί στην κοινωνία είναι η σύγχυση.


Είναι σίγουρο ότι όλες οι παθογένειές μας κοστίζουν σε ευημερία.


Η διαφθορά έχει υπολογιστεί ότι κοστίζει 6% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, η γραφειοκρατία υπολογίζεται ότι κοστίζει 6,7%, η φοροδιαφυγή 7,5%, το παραεμπόριο 5%, το λαθρεμπόριο 2%, τα κλειστά επαγγέλματα 10%, το υπερμεγέθες δημόσιο πιθανόν άλλες 5-10 μονάδες, τα ακριβά επιτόκια δανεισμού λόγω αδυναμιών του Ευρώ ίσως άλλο 4%, η εγκληματικότητα κανείς δεν είναι βέβαιος πόσο, και η αρνητική ψυχολογία που δημιουργούν όλα τα παραπάνω στην κοινωνία ποιος ξέρει πόσες δεκάδες ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.
Τελικά, σαν Χώρα, οι δυνατότητες βελτίωσης που έχουμε είναι τεράστιες αν προσθέσουμε όλα τα παραπάνω!


Όπως κατέδειξε ο ΟΟΣΑ, το 2011 η Ελλάδα ήταν η χώρα με τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις, και είναι βέβαιο ότι με τις αλλαγές που γίνονται τώρα (όσο και αν ανθίστανται τα συντεχνιακά συμφέροντα) θα ολοκληρωθούν.
Αν και η κοινωνία έχει εξουθενωθεί από τα τελευταία δυο χρόνια υπερφορολόγησης, οι αλλαγές που έχουν ως τώρα γίνει, στο μεσοπρόθεσμο μέλλον θα φέρουν σημαντικά αποτελέσματα, πλην σε περίπτωση ατυχήματος που θα μας επαναφέρει στη δεκαετία του ‘40.


Θέλω να πιστεύω πως οι εταίροι μας δεν θα μας αφήσουν να πέσουμε, και πως στο χρόνο που τρέχει, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επιφέρει μαζί με την ηγεσία των χωρών Ευρωζώνης τις θεσμικές αλλαγές που θα θωρακίσουν το Ευρώ μακροπρόθεσμα, και θα επουλώσουν την ανασφάλεια που οι αδυναμίες του προκάλεσαν στην διεθνή αγορά.


Από τη δική μας πλευρά οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επώδυνες, λόγω ταχύτητας, αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούμε ως Χώρα και ως κοινωνία, δεν θα πετάξουν στα βράχια ολόκληρη τη μεσαία τάξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Πρέπει να φροντίσουμε να μην αποβάλλουμε τους αδύναμους στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με τα λαμόγια, και να βάλουμε την αξιοκρατία και τον αλληλοσεβασμό στο λεξιλόγιό μας.
Πρέπει να επιτρέψουμε επιτέλους στον Έλληνα να δουλέψει.


Ως τότε, καλό είναι να διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες για όποιον υποστηρίζει πως κραδαίνει την Απόλυτη Αλήθεια, (ειδικά αν θέλει να μας πείσει πως η κρίση που βιώνουμε ως κοινωνία είναι προϊόν σχεδιασμού των κεμ τρέιλ, των Νεφελίμ και των Οφελίμ) και να αρχίσουμε επιτέλους να συγκλίνουμε προς κοινωνικές συμπεριφορές και αντιλήψεις του “μέτρου”, ο καθένας μας μόνος του και συλλογικά ως Πολίτες της Ελλάδας..

web counter
greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Αφγανιστάν ένα χωριό είναι ξεχασμένο από το Θεό!


Στο Αφγανισταν ενα χωριο ειναι ξεχασμενο απο το Θεο! Τα σπιτια εχουν χτιστει μεσα σε βραχους...
Εάν ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο σίγουρα θα συναντήσεις πολλά παράξενα χωριά που ξεχωρίζουν για ένα χαρακτηριστικό τους! Αυτό το χωριό στο Αφγανιστάν όμως ξεχωρίζει για όλα! Τα σπίτια νομίζεις ότι είναι χτισμένα μέσα σε βράχους και ενώ μοιάζει ερειπωμένο... δεν είναι!

































Πηγή: binscorner.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα γίνει... της πατάτας





Πατήστε εδώ για να κάνετε τις παραγγελίες σας

Η είδηση για τo «κίνημα της πατάτας» στην Ελλάδα έκανε ήδη τον γύρο του κόσμου. Η κοινωνία αντιδρώντας ανακαλύπτει και υλοποιεί νέες μορφές συναλλαγής μεταξύ των πολιτών ώστε να κτυπηθεί η αισχροκέρδεια, να τιθασευτούν οι τιμές των προϊόντων αλλά και να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο ρόλος των διαμεσολαβητών.

Ο καταναλωτής ανήμπορος, λόγω κρίσης, να ακολουθήσει την βάναυση λογική των καρτέλ ανακαλύπτει βήμα – βήμα την άμεση και την απευθείας συναλλαγή με τον παραγωγό. Έτσι η πατάτα, το λάδι, τα δημητριακά, το ρύζι και σιγά σιγά και άλλα μη ευπαθή προϊόντα σε πρώτη φάση αλλά εγνωσμένης ποιότητας, φθάνουν στον καταναλωτή σε απίστευτα χαμηλότερες τιμές.

Η αρχή έγινε με τις πρωτοβουλίες ομάδων πολιτών όπως στην Πιερία για να συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και δήμους σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για την συνειδητοποίηση από τους πολίτες –καταναλωτές της δυνατότητας αυτό-οργάνωσης και αυτοεξυπηρέτησης.

Παράλληλα οι παραγωγοί που εδώ και δεκαετίες καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους τον ρόλο των μεσαζόντων, ανακαλύπτουν και αυτοί μία διέξοδο από την αβάστακτη αισχροκέρδεια η οποία τους ταλαιπωρεί. Μία αισχροκέρδεια που τους καταδικάζει σε τιμές πείνας για τα προϊόντα τους που τα βλέπουν να φθάνουν στο ράφι του καταναλωτή με επαυξήσεις που ζαλίζουν.

Η zougla.gr στηρίζει και θα στηρίζει έμπρακτα αυτό το κίνημα αυτό-οργάνωσης των καταναλωτών και των παραγωγών. Βλέπουμε σε αυτήν την προσπάθεια την δυνατότητα απεγκλωβισμού της κοινωνίας από τον εφιαλτικό κύκλο του πλουτισμού των μεσαζόντων σε βάρος των παραγωγών και των πολιτών αυτής της χώρας.

Σε συνεννόηση με τους Δήμους Νευροκοπίου και Κηφισίας αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς ενώνουμε τις προσπάθειες μας με τους πρωτοπόρους αυτού του κινήματος και προχωρούμε στην οργάνωση νέων δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Έτσι το επόμενο Σάββατο διοργανώνεται η διάθεση μεγάλης ποσότητας πατάτας Νευροκοπίου εδώ, στην Κάτω Κηφισιά και επί της οδού Κηφισού.



Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και τον έλεγχο του Δήμου Κηφισιάς μετά και από συνεννόηση με τον δήμαρχο κ. Χιωτάκη.

Οι πολίτες θα μπορούν να προβαίνουν στις παραγγελίες τους μέσω της φόρμας που παρατίθεται.

Η πληρωμή του αντιτίμου θα γίνεται την στιγμή της διάθεσης του προϊόντος.

Οι τιμές πώλησης ανά κιλό της πατάτας Νευροκοπίου έχουν καθοριστεί αναλόγως της συσκευασίας και είναι οι κάτωθι:

Συσκευασία 10 κιλών = 0,33 ευρώ.
Συσκευασία 20 κιλών = 0,32 ευρώ
Συσκευασία 30 κιλών = 0,30 ευρώ.

Λίγα λόγια για το Νευροκόπι και την περίφημη καλλιέργεια της πατάτας


Το Νευροκόπι είναι μια ιδιαίτερα όμορφη ακριτική γωνιά της χώρας μας όπου οι κάτοικοι του καταφέρνουν στο πέρασμα του χρόνου να διατηρούν την ομορφιά του τοπίου, τις παραδόσεις και την ήσυχη καθημερινή ζωή της επαρχίας.



Γηγενείς Μακεδόνες, πρόσφυγες του Πόντου και της Μικρασίας δημιούργησαν ένα όμορφο κράμα και πάντρεψαν τον πολιτισμό αλλά και την καθημερινή τους κουλτούρα στην πάροδο των ετών.

Η κύρια οικονομική δραστηριότητα του Δήμου είναι ο πρωτογενής τομέας, μιας και η καλλιεργήσιμη έκταση καλύπτει περίπου το 18% της συνολικής επιφάνειας του Δήμου. Η γεωργία με τη μονοκαλλιέργεια της πατάτας και των φασολιών να ξεχωρίζουν, αφού απασχολείται το 80% του ενεργού πληθυσμού στον αγροτικό τομέα. Οι παραγόμενες πατάτες θεωρούνται οι καλύτερης ποιότητας για τον ελληνικό χώρο και διατίθενται κυρίως στην ελληνική αγορά ενώ αποτελούν προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Η καλλιέργεια πατάτας στο Νευροκόπι


Οι πρώτοι που καλλιέργησαν πατάτες στην Ευρώπη ήταν οι Ισπανοί (1454) και μετά οι Γάλλοι (1540) υπό την καθοδήγηση του περίφημου Παρμαντιέ.

Στην Ελλάδα την γνωρίσαμε στα τέλη του 18ου αιώνα μέσω Κέρκυρας με βενετσιάνικη προέλευση. Ο Καποδίστριας πράγματι, προώθησε την καλλιέργεια με την βοήθεια ενός Ιρλανδού γεωπόνου.

Η καλλιέργεια πατάτας στο λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου έχει μεγάλη παράδοση και ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1920. Η ονομαστή γεύση της πατάτας που παράγεται στο Κ. Νευροκόπι οφείλεται στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, όπου λόγω του παρατεταμένου χειμώνα συντελείται μόνο μια καλλιεργητική περίοδος ανά έτος με αποτέλεσμα η ωρίμανση της πατάτας να είναι πλήρης.

Ταυτόχρονα, οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν την πατάτα να συσσωρεύσει υψηλό ποσοστό αμύλου που την κάνει ιδιαίτερα νόστιμη.

Ο συνδυασμός ιδιαίτερα ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών, μακροχρόνιας εμπειρίας αλλά και παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας και περιποίησης που εφαρμόζονται έχουν συντελέσει στην ποιοτική υπεροχή της πατάτας Κ. Νευροκοπίου και στην αναγνώριση της ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Με τον Κανονισμό (ΕΚ) 538/2002 της Επιτροπής της 25ης Μαρτίου 2002 η ονομασία «Πατάτα Κ. Νευροκοπίου» καταγράφηκε στο «Μητρώο προστατευομένων ονομασιών προέλευσης και προστατευομένων γεωγραφικών ενδείξεων» όπως αυτός προβλέπεται στο άρθρο 6 παρ. 3 του κανονισμού (ΕΟΚ) 2081/92 και επομένως τυγχάνει προστασίας σε κοινοτικό επίπεδο.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τις παραγγελίες σας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ