Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Με χειροκρότημα και δάκρυα το Τελευταίο Αντίο στον Ηλία








Το τελευταίο αντίο στον Ηλία ή Λιάκο όπως ήθελε να τον λένε  είπαν σήμερα το απόγευμα η οικογένεια του,  συγγενείς συναδελφοί του απο την Βοιωτία και την  Στερεά.  Αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο τους άνθρωπο με χειροκροτήματα, ενώ το φέρετρο σκέπαζε η Ελληνική σημαία.    . Η κηδεία του Ηλία Τουλίτση  έγινε στη γεννετηρά του  Υπατο Θηβών κάτω απο καταρακτώδη βροχή . Ο Ηλίας  42 χρονών βρήκε τραγικό θάνατο χθες το απόγευμα στην παραλία  Αλυκής.Η αγαπημένη του ενασχόληση με το υποβρύχιο ψάρεμα στάθηκε αφορμή να χάσει τη ζωή του απροσδόκητα και να βυθίσει στο πένθος την οικογένεια του και την αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας.Με χειροκροτήματα και πυροβολισμούς απο το άγημα της Αστυνομίας, η Βοιωτική γη  δέχθηκε στα σπλάχνα της εναν Αγωνιστή,ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ.

Δείτε το VIDEO 


Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο δήμαρχος που πάντρεψε το πρώτο γκέι ζευγάρι στην Τήλο

Τάσος Αλιφέρης, Ελλάδα, Τήλος, Δήμαρχος Τήλου, γκέι ζυεγάρια, γάμος γκέι, ομόφυλ

Σε ηλικία 61 ετών, πέθανε ο δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης, ένα από τα πιο δραστήρια και δυναμικά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νησιά του Αιγαίου.
Εδώ και καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Ο Τάσος Αλιφέρης, έγινε γνωστός και σε όλη την Ελλάδα μετά την πρωτοβουλία του να τελέσει για πρώτη φορά πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών.
Ο Τάσος Αλιφέρης βρέθηκε ως αγροτικός γιατρός στο νησί της Τήλου αλλά αγάπησε τον τόπο και τους κατοίκους του και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί.
Εξελέγη πέντε φορές δήμαρχος και στην διάρκεια της πολύχρονης θητείας του οδήγησε το νησί στον δρόμο της ανάπτυξης, δίνοντας καθημερινά μάχες για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων της περιοχής, και υπερδιπλασιάζοντας τον πληθυσμό του από τα μέσα της δεκαετίας του '90.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδική Συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων


                                                                    
Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 5285/5-3-2012 πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού στο Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, σε Ειδική Συνεδρίαση για τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου οικ.έτους 2012 (άρθρο 159 του Ν.3463/06 ΚΔΚ), για δική σας ενημέρωση.


                                                                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
                                                        ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                            ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Η πατάτα ενός σκουριασμένου μυαλού


Σοκ έχουν πάθει οι δύστυχοι κομμουνιστές με την απόφαση της κυρά-Αλέκας να επιτεθεί στο Κίνημα της Πατάτας.
Μιλάμε για μεγάλη πατάτα που δικαιώνει όσους υποστηρίζουν πως ότι δεν μπορεί να  ελέγξει το ΚΚΕ, επιχειρεί να το απαξιώσει.
Αντί το κόμμα του Περισσού να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία των παραγωγών του Νευροκοπίου βγήκε να την προβοκάρει λέγοντας ότι δεν θα έχει διάρκεια.
Να βοηθήσεις κυρά Αλέκα να έχει διάρκεια. Να βοηθήσει το κόμμα σου το οποίο είναι το πλέον πολύτιμο στήριγμα του δικομματισμού στη χώρας μας.
Βέβαια το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις παντούφλες και να καθήσεις στο σπίτι σου, ν’ ανοίξεις κάνα βιβλίο, να ξαναμελετήσεις την ιστορία του κομμουνισμού, να γράψεις και τη δική σου άποψη,  αντί να σέρνεις στην νέα εποχή τις σκουριασμένες παλαιοκομματικές σου αντιλήψεις που δεν αφήνουν τους νέους ανθρώπους να αναπνεύσουν.
Καλά σου τα είπε ο γιος του Χαλβατζή.
Τι περιμένεις και δεν πας σπιτάκι σου;
Επιτέλους πολέμησε το κόλλημα που έχεις με την πολυθρόνα της εξουσίας.
Κάντο τώρα, μη γίνεσαι γραφική…
kourdistoportocali.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά: Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα




Νέα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση και στους 5 νομούς, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - 1384 έλεγχοι, 155 προσαγωγές, 22 συλλήψεις....

Με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται από την ΕΛ. ΑΣ. οι εξορμήσεις και στους 5 νομούς της Στερεάς (Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας). Τις προηγούμενες ημέρες οργανώθηκε από την Γ.Α.Δ. της Περιφέρειας Στερεάς αστυνομική επιχείρηση στην οποία:

Συμμετείχαν: Εκατόν έντεκα (111) αστυνομικοί και διατέθηκαν σαράντα πέντε (45) οχήματα, από τις υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ελέγχθηκαν: Χίλια τριακόσια ογδόντα τέσσερα (1.384) άτομα, εκ των οποίων χίλιοι τριάντα δύο (1.032) ημεδαποί και τριακόσιοι πενήντα δύο (352) αλλοδαποί, καθώς και εννιακόσια εξήντα επτά (967) οχήματα.

Προσήχθησαν: Εκατόν πενήντα πέντε (155) άτομα, εκ των οποίων εβδομήντα οκτώ (78) ημεδαποί και εβδομήντα επτά (77) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: Είκοσι δύο (22) άτομα συνολικά και ειδικότερα:

- Τρία (3) άτομα: ¨Περί ναρκωτικών¨.

- Τρία (3) άτομα: ¨Για ρευματοκλοπή¨.

- Δύο (2) άτομα: ¨Για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών¨.

- Τρία (3) άτομα: Για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (παραβάσεις Οικοδομικού Κανονισμού «Γ.Ο.Κ.» παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σε βαθμό πλημμελήματος).

- Επτά (7) άτομα: ¨Διωκόμενοι – Καταδικαστικές Αποφάσεις.¨

- Τέσσερις (4) αλλοδαποί: Για παράνομη είσοδο και παραμονή στη Χώρα.

Κατασχέθηκαν: Ναρκωτικά (ακατέργαστη ινδική κάνναβη και ναρκωτικά χάπια), καθώς και κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι(CD, DVD).

Βεβαιώθηκαν συνολικά:
Τετρακόσιες σαράντα δύο (342) παραβάσεις, εκ των οποίων:

- Περί Κ.Ο.Κ.: 255

- Περί ναρκωτικών : 3

- Περί Αλλοδαπών¨: 4

- Περί Υγειονομικού Κανονισμού¨: 51

- Λοιπές παραβάσεις : 29
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Απάτη το email για... επιστροφή φόρου από το ΙΚΑ

Προσοχή! Αν σας έρθει ένα email, που σας ενημερώνει ότι έχετε «επιλεγεί» να πάρετε επιστροφή φόρου μην απαντήσετε… είναι απάτη!


Επιτήδειοι στέλνουν email σε χιλιάδες φορολογούμενους και τους ενημερώνουν ότι θα λάβουν επιστροφή πάνω από 300 ευρώ, αρκεί να...


συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια φόρμα, που είναι ίδια με αυτή του ΙΚΑ με την διαφορά ότι ζητούν παραπάνω στοιχεία όπως είναι η πιστωτική κάρτα.


Αν σας έρθει ένα τέτοιο μήνυμα ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ! 


Πρόκειται για παραπαπλανητικό και όχι για επίσημο μήνυμα του ιδρύματος, που φυσικά σκοπό έχει να σας «σηκώσει» τον λογαριασμό.


Το email αναφέρει:


«Αγαπητοί Φορολογούμενοι,


Μετά την τελευταία ετήσια υπολογισμούς της δημοσιονομικής δραστηριότητας σας έχουμε προσδιορίζεται ότι είστε επιλέξιμοι για να λάβουν την επιστροφή φόρου από 373,80 €.


Παρακαλείσθε να υποβάλετε την αίτηση επιστροφής φόρου και θα μας επιτρέψει 6-9 ημερών, προκειμένου να το επεξεργαστεί. Η επιστροφή μπορεί να καθυστερήσει για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, την υποβολή μη έγκυρα αρχεία ή την εφαρμογή μετά τη λήξη της προθεσμίας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση επιστροφή φόρου σας, κάντε κλικ εδώ», αναφέρει το μήνυμα των απατεώνων.
24gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΙΚΑ πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του Προϋπολογισμού

Το ΙΚΑ πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του Προϋπολογισμού

Μέσα σε ένα μήνα, τον Ιανουάριο του 2012, το ΙΚΑ εκταμίευσε το 50,5% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης για όλη τη χρονιά. Με το έλλειμμα του Οργανισμού να ξεπερνά ήδη τα 700 εκατομμύρια ευρώ και αθροιστικά τα 6 δισ. όλα δείχνουν -αν δεν γίνει εφικτό να αναστραφεί η πορεία των εσόδων του- ότι η πλήρης κατάρρευσή του είναι πολύ κοντά.
Η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού κατά τον Ιανουάριο του 2012 αποδεικνύει δεν ότι το έλλειμμα των ταμείων και η αυξημένη χρηματοδότησή τους ευθύνεται για την τρύπα των 490 εκατομμυρίων ευρώ που ήδη έχει παρουσιαστεί.
Η κρίση έχει φέρει το ΙΚΑ σε οικτρή κατάσταση καθώς εκτός από την ανεργία που φέρνει μειωμένα έσοδα και αυξημένα επιδόματα, η περαιτέρω μείωση των μισθών που προβλέπεται από νέο Μνημόνιο θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα προσδοκώμενα έσοδα.
Ο διοικητής του Οργανισμού Ροβέρτος Σπυρόπουλος από τη δική του πλευρά δήλωσε ότι οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες για το 2012. Προφανώς η αισιοδοξία του εδράζεται στο γεγονός ότι μέσα στον Ιανουάριο αυξήθηκαν κατά 13% οι εισπράξεις σε σχέση όμως με το Δεκέμβριο του 2011.
Εφτασαν τα 940.233.634 ευρώ, ενώ παράλληλα η διευρυνόμενη ένταξη των επιχειρήσεων στις προβλεπόμενες ρυθμίσεις διακανονισμού παλαιών οφειλών έχει φέρει την υποβολή 27.763 αιτήσεων (καταλογισθέντα ποσά 771.482.983,39 ευρώ) υπαγωγής στη ρύθμιση και έχουν διεκπεραιωθεί στις ταμειακές υπηρεσίες του Ιδρύματος οι 21.102.
Πάντως, το 2011, το ΙΚΑ χρειάστηκε έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό 1,44 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις απώλειες ασφαλιστικών εισφορών που προκαλούνται από τη δραματική αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις των αμοιβών και την έλλειψη ρευστότητας των επιχειρήσεων. Βάσει του προϋπολογισμού για το 2012, τα έσοδα του Ιδρύματος θα παρουσιάσουν δραματική πτώση της τάξης του 26,5%, διαμορφούμενα στα 5,77 δισ. ευρώ, έναντι 7,85 δισ. το 2011, και 9,96 δισ. ευρώ το 2010.
Μάλιστα, η διοίκηση του ταμείου, στον προϋπολογισμό του 2012 συνυπολογίζει στα έσοδα δάνειο ύψους 1,37 δισ. ευρώ από τιτλοποίηση εσόδων και μελλοντικών οφειλών.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τόσο εξαιτίας των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν με το νέο Μνημόνιο και εφαρμόζονται από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, όσο και από την πρόβλεψη για μείωση κατά 5 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών. Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμούν ότι μόνο από αυτό το μέτρο θα οδηγηθούμε σε νέα σκληρή ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με κεντρικό στόχο τη μείωση των συντάξεων στο ΙΚΑ κατά 10%.
Εξάλλου, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η απώλεια εσόδων περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ φέτος και 500 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2015, που επιφέρει η απόσυρση της τροπολογίας για τη νομιμοποίηση της εργασίας των μεταναστών, λόγω της έντονης αντίδρασης της Ν.Δ..
Τώρα, το βάρος πέφτει στην αύξηση των εσόδων, μέσα από το νέο τρόπο είσπραξης των εισφορών. Όπως προβλέπεται και στο Μνημόνιο, στο αμέσως επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα προχωρήσει στην είσπραξη των εισφορών μέσω Τραπεζών, ταυτόχρονα με την καταβολή της μισθοδοσίας αλλά και της παρακράτησης φόρου.
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του ταμείου, εντός του 2012 θα προχωρήσει η διασταύρωση των δηλούμενων και των καταβαλλόμενων εισφορών σε μηνιαία βάση και η διασταύρωση στοιχείων με τις φορολογικές αρχές, γεγονός που θα οδηγήσει, βάσει των εκτιμήσεων της διοίκησης, σε μείωση και της εισφοροδιαφυγής.
Πηγή: www.capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν περίσσεψε τίποτα γι΄αυτή τη γυναίκα... ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ?


Τι και αν πέρασαν 20 χρόνια περίπου από την ημέρα που η άτυχη γυναίκα έχασε το σπίτι της εξαιτίας ισχυρής σεισμικής δόνησης…Ακόμα και σήμερα ζει σε παράγκα!
Χωρίς θέρμανση, νερό κι ένα πιάτο φαγητό, μέσα σε μια πρόχειρη παράγκα ζει μια γυναίκα στον Πύργο από το 1993 που έχασε στο σεισμό όλα της τα υπάρχοντα.
Στο ίδιο σημείο, όπου παλιότερα υπήρχε το σπίτι της, που καταστράφηκε από το σεισμό η κ. Μουζάκη, έχει δημιουργήσει με δικά της έξοδα, ένα μικρό δωμάτιο από τσίγκους.
Επί δύο δεκαετίες η γυναίκα μένει σε αυτή την παράγκα χωρίς θέρμανση και νερό, χωρίς να έχει καταφέρει να ορθοποδήσει και χωρίς της έχει δώσει ένα χέρι βοηθείας, κάποιος κρατικός φορέας προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο.
«Ζω μέσα σε αυτή την παράγκα εδώ και είκοσι χρόνια. Το χειμώνα κάνει πολύ κρύο και κρυώνω χωρίς θέρμανση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια…
Μία ακόμα ξεχασμένη περίπτωση… Σίγουρα τις ημέρες που ακολούθησαν μετά τον ισχυρό σεισμό, όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς θα βροντοφώναζαν ότι οι σεισμόπληκτοι θα βρουν κάποια στέγη!
Δυστυχώς όμως ξεχάστηκαν και αυτοί…

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΙΚΟ... MEA CULPA ΑΠΟ ΤΗΝ Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!


Κατανόηση ενόψει... εκλογών από την Α. Διαμαντοπούλου
Mε αρκετές ημέρες καθυστέρηση και υπό το βάρος του πολιτικού κόστους ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η Άννα Διαμαντοπούλου δείχνει… κατανόηση για την «οργή και το θυμό» που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αλλά και μεταξύ των μαθητών που πρόσφατα εκφράστηκαν με χειρονομίες προς την εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.
Η υπουργός Παιδείας, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος της να αντιδράσει αρχικά «εν θερμώ» σημειώνοντας ότι «σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση.

Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων. Η υπουργός Παιδείας δήλωσε την επομένη, 22 Φεβρουαρίου: «Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν.

Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από 15 περίπου ημέρες η κ. Διαμαντοπούλου είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των μαθητών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπουδαία νίκη της Λιβαδειάς που νίκησε την Χαλκίδα με 68-65.

Σπουδαία νίκη της ΑΕΛ στην έδρα της , που νίκησε την Χαλκίδα με 68-65.
Λιβαδειά - Χαλκίδα 68-65
Διαιτητές: Ζακεστίδης - Πολυχρόνης.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 31-31, 45-43, 68-65.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Χρυσόγελος): Ταμπίτσικας 8 (1), Αθανασόπουλος 2, Ρουμελιώτης, Τερματζίδης, Κατσαρός 14, Τσολάκης, Δελέγκος 5 (1), Κουλουριώτης 12 (1), Φωτητζόγλου, Τζέμης 8, Λιάντζας, Δημητριάδης 17 (2).
ΧΑΛΚΙΔΑ (Καλογήρου): Γεώργαρος 20 (3), Πανταζής, Αγγέλου 4, Κηρύκος, Πούλος, Κατσούλας 5, Τομαράς 10 (1), Σαμουρέλης 8, Περσίδης 4, Σωτηρίου, Γέρεμιτς 14, Γεροντίτης. 
Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες): Χαλκίδα 28, Ένωση Ιλίου 28, Ψυχικό 28, Αετός 28, Πόλις Καλλιθέας 25, Εργοτέλης 25, Νίκη Αμαρουσίου 24, Λιβαδειά 23, Πολυκράτης 22, Πορφύρας 20, Έσπερος Λαμίας 20, Ηρόδοτος 17.
Η επόμενη αγωνιστική (17η, 18/03): Χαλκίδα - Ψυχικό, Έσπερος Λαμίας - Ηρόδοτος, Αετός - Πόλις Καλλιθέας, Εργοτέλης - Ένωση Ιλίου, Πολυκράτης - Λιβαδειά, Πορφύρας - Νίκη Αμαρουσίου.
livadeia-potpourri.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούν μείωση ή κατάργηση εφάπαξ και αποζημιώσεων

Δημόσιο: Ξεμπλοκάρουν με κριτήρια το εφάπαξ


Στο στόχαστρο των τροικανών μπαίνουν εφάπαξ και αποζημιώσεις. Ζητούν μείωση ή κατάργησή τους

Προ των πυλών ανατροπής των εργασιακών για μία ακόμα φορά το καλοκαίρι, με την τρόικα να ζητά από την ελληνική κυβέρνηση τη μείωση ή ακόμα και την κατάργηση των εφάπαξ και των αποζημιώσεων.
Το εφάπαξ, σύμφωνα με το σχέδιο της τρόικας, θα πρέπει αρχικά να μειωθεί κατά 30%, ενώ μεταγενέστερα προτείνεται ακόμη και η κατάργησή του.
Στην περίπτωση αυτή τα εφάπαξ θα μειωθούν κατά μέσο όρο κατά 13.500€, με το μέσο εφάπαξ να διαμορφώνεται πλέον από τις 45.000€ στις 31.500€.
Μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις για τους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ, με τα εφάπαξ να μειώνονται από τις 80.000€ στις 56.000€.
Από τις μειώσεις θα θιγούν και 55.000 δημόσιοι υπάλληλοι που αν και έχουν πάρει σύνταξη δεν έχουν εισπράξει ακόμη το εφάπαξ.
Εκτός όμως από το εφάπαξ, το σχέδιο της τρόικας, προβλέπει και πλαφόν στις αποζημιώσεις. Έτσι η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους 4-5 μισθούς ενώ με το ισχύον σύστημα οι αποζημιώσεις ξεκινούν από τον 1 και φτάνουν ακόμη και τους 24 μήνες σε περίπτωση που κάποιος εργάζεται πάνω από 28 χρόνια στον ίδιο εργοδότη.
Εάν κάποιος για παράδειγμα εργάζεται 22 χρόνια στον ίδιο εργοδότη με μεικτές μηνιαίες αποδοχές 2.000€, με το ισχύον σύστημα θα έπαιρνε αποζημίωση 18 μηνών δηλαδή 36.000€ με το νέο καθεστώς αν ισχύσει το πλαφόν των 5 μισθών η αποζημίωση δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τις 10.000€ έτσι η μείωση θα φτάνει τις 26.000€.
Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο και στην περίπτωση των εφάπαξ θα πρέπει να εφαρμοστεί σύστημα ανταποδοτικότητας.
Στην ατζέντα της τρόικας παραμένουν η μείωση του 13ου και 14ου μισθού, περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η γελοιογραφία των Times για την μεγάλη ληστεία της Ελλάδας


 
 
Η ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας εξιχνιάστηκε.

Αρχηγός των ληστών ήταν η Ανγκελα Μέρκελ που, αφού χτύπησε και έδεσε τον φύλακα Λουκά Παπαδήμο, αφαίρεσε κι έβαλε στον ευρωπαϊκό της σάκο ένα ανεκτίμητης αξίας έκθεμα: τη Δημοκρατία.

Το σκίτσο δημοσιεύτηκε το Σάββατο στους «Τάιμς» του Λονδίνου και το υπογράφει ο Νορβηγός Μόρτεν Μόρλαντ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτ. Κίνημα Στερεάς:Άμεση λήψη μέτρων για τις φυλακές


           Το αίτημα μας σχετίζεται με ένα κοινωνικό ζήτημα, το οποίο – παρ΄ ότι ως κοινωνία φροντίζουμε να το κρύβουμε κατά κανόνα «κάτω από το χαλί» - αφορά ένα σημαντικότατο αριθμό ανθρώπων που διαβιούν στα όρια της περιφέρειάς μας και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για τις συνθήκες στις φυλακές της περιφέρειάς μας (Δομοκού, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Ελαιώνα – και όχι μόνο !). Είναι στοιχειώδης αξιακή αρχή του συστήματος δικαίου ότι η ποινική κύρωση αφορά τη στέρηση της ελευθερίας από τον παραβάτη του νόμου, αλλά κατά τα λοιπά αυτός συνεχίζει να διατηρεί τα δικαιώματα που έχουν- πρέπει να έχουν – όλοι οι πολίτες στην υγεία, στη μόρφωση, στην επικοινωνία και κυρίως στην αξιοπρέπεια.

Είναι επίσης κοινός τόπος ότι αυτά καταστρατηγούνται βάναυσα και οι φυλακές αποτελούν μνημεία αθλιότητας, αποθήκες ψυχών κι σχολεία εγκληματικότητας. Κλειστές στην κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς καταντούν άβατο που δημιουργεί προκατάληψη και αποστροφή αλλά και εκτρέφει τη διαφθορά, τα κυκλώματα, τη συνδιαλλαγή. Επιπλέον προωθεί μια επικίνδυνη για την κοινωνία και τη δημοκρατία αντίληψη, ότι υπάρχουν αναλώσιμοι άνθρωποι και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επιλεκτική απεύθυνση και δεν τα απολαμβάνει ο καθένας μόνο και μόνο επειδή είναι άνθρωπος.
Από την άλλη, θεωρούμε ότι η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση υποχρεούται να «έχει λόγο» για όλο το φάσμα των κοινωνικών σχέσεων και λειτουργιών στον τομέα ευθύνης της. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν «μαύρες τρύπες» στο δημόσιο χώρο, «νησίδες» που να λειτουργούν ως στεγανά συστήματα αδιαπέραστα από το βλέμμα της τοπικής κοινωνίας και της θεσμικής της έκφρασης.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ως Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς προσπαθήσαμε επανειλημμένα να επισκεφθούμε τις φυλακές. Μόνο στο Δομοκό μας επετράπη για μια δυο φορές η είσοδος, ενώ στο Μαλανδρίνο και τον Ελαιώνα δεν επετράπη η είσοδος ούτε στην περιφερειακή σύμβουλο του κινήματος, παρά τις συνεχείς οχλήσεις και προσπάθειες τόσο στο υπουργείο όσο και στους δ/ντες των φυλακών.
Έχουν φτάσει επανειλημμένα σε σας καταγγελίες αλλά και αιτήματα κρατουμένων, και πρόσφατα, έχετε λάβει επιστολή των  κρατουμένων του Μαλανδρίνου που τη δημοσιοποίησαν με τον κατάλογο των αιτημάτων τους, τα οποία λάβαμε υπόψη για την σύνταξη της επιστολής μας.
Στο Δομοκό δεν υπάρχει γιατρός παρά το γεγονός ότι προβλέπεται θέση ψυχιάτρου και παθολόγου. Χρέη κοινωνικού λειτουργού επιτελεί ο … Αρχιφύλακας. Στην Άμφισσα στοιβάζονται ακόμη και στις τουαλέτες και κοιμούνται στο πάτωμα. Σε όλες τις φυλακές υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, σίτιση και θέρμανση.
Δεν είναι δυνατό ως κοινωνία και ως θεσμικοί φορείς να αποσυνδέσουμε το έγκλημα από το κοινωνικοοικονομικό του πλαίσιο, τροφοδοτώντας, έτσι, ένα φαύλο κύκλο βίας και υποτροπής. Κανείς δεν θα δικαιούται να καμώνεται τον έκπληκτο σε μια ενδεχόμενη έκρηξη στις φυλακές.
Για μας δεν πρόκειται απλώς για ζήτημα «κοινωνικής ευαισθησίας», αλλά για μια πτυχή της αντίληψής μας ότι τα δικαιώματα αφορούν εξίσου τους χειρότερους όπως και τους καλύτερους από μας και ότι είναι αναπαλλοτρίωτα. Ο αγώνας ενάντια στη φτώχεια, την αναξιοπρέπεια, τον αυταρχισμό και την καταστολή δεν έχει περιορισμένη ή επιλεκτική απεύθυνση. Όταν καταπατούνται τα δικαιώματα των αδύναμων, των κοινωνικά μειονεκτικών, των εγκλείστων ανοίγει ο δρόμος για την καταπάτηση των δικαιωμάτων όλων μας.
Θεωρούμε απολύτως απαραίτητο οι επιτροπές πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, πλαισιωμένες από φορείς, όπως μέλη Δημοτικών και Περιφερειακών συμβουλίων, του Δικηγορικού συλλόγου και των νοσοκομειακών γιατρών να μην περιορίζονται στη διαμεσολάβηση της Διεύθυνσης των φυλακών, αλλά να αποκαταστήσουν μία άμεση τακτική επικοινωνία με τους κρατούμενους όλων των πτερύγων.
Θεωρούμε απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών, τον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, την απεξάρτηση των τοξικοεξαρτημένων που κρατούνται στις φυλακές, την εργασία των κρατουμένων, την περιφρούρηση των δικαιωμάτων όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.
Ζητάμε να συμβάλετε με ουσιώδη τρόπο προς την κατεύθυνση να πάψουν επιτέλους οι φυλακές να αποτελούν αποθήκες ανθρώπων και εγκληματογόνες εστίες.

 Το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς εκπροσωπείται στο Περιφερειακό συμβούλιο από την περιφερειακή σύμβουλο Δέσποινα Σπανούδη, τηλ.6972850659, Πλαταιών 17, Λιβαδειά 32100.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι ηθοποιοί έχουν φύγει για δουλειές στην Κύπρο


Ποιοι ηθοποιοί έχουν φύγει για δουλειές στην ΚύπροΤο κυπριακό κοινό καλοδέχεται τους Έλληνες επώνυμους, όπως αναφέρει και δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής γι’  αυτό, τα τελευταία χρόνια ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους ακόμα και ηθοποιοί που η καριέρα τους στη χώρα μας παραμένει ανιούσα.
«Δεν  μπορούμε να παίξουμε εύκολα σε άλλη γλώσσα, οπότε τα Ελληνικά μέχρι την Κύπρο μπορούν να ταξιδέψουν, για μας τους Έλληνες ηθοποιούς. Οι σειρές στην Ελλάδα έχουν μειωθεί» δήλωσε οΑλέξανδρος Μπουρδούμης.
«Οπουδήποτε υπάρχει δουλειά, καλό είναι να την κάνεις. Αυτό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Ελπίζω το πράγμα να ανακάμψει» είπε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.
Σε κυπριακό τηλεπαιχνίδι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, σε κυπριακό σήριαλ όμως και η Ναταλία Δραγούμη, που μας περιέγραψε και μια πρόσφατη πτήση της προς την Μεγαλόνησο που τα λέει όλα.
«Την προηγούμενη βδομάδα που πήγα στην Κύπρο ήμασταν, τυχαία, εγώ η Νικολέττα η Καρρά, ο Μπουγιούρης, ο Τόνι Δημητρίου, η Ευδοκία Ρουμελιώτη…. στην ίδια πτήση! Ο Σάκης ο Μπουλάς, είναι, επίσης , ο Νινιός , ήταν και ο Μαρκουλάκης.
«Η Κύπρος είναι μια πόρτα αυτή τη στιγμή, που εδώ οι πόρτες κλείνουν. Δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχουν σήριαλ, είναι ότι παίζουμε σε σήριαλ εδώ και δεν πληρωνόμαστε» συμπλήρωσε η ηθοποιός.
Ο Μέμος Μπεγνής δίνει και τη δική του εξήγηση στο γεγονός ότι οι παραγωγές των ελληνικών σήριαλ ολοένα και λιγοστεύουν. «Τα κασέ είχαν ξεφύγει , τα λεφτά που δίνονταν ήταν πολλά…. Βέβαια, όταν στα δίνουν, γιατί να μην τα πάρεις είναι το ερώτημα, αλλά ήταν πάρα πολύ υπερβολικό αυτό που γινόταν»
 star.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τους μισούς εισακτέους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ζητούν για φέτος οι πρυτάνεις

Τους μισούς εισακτέους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ζητούν για φέτος οι πρυτάνεις

Δραματική μείωση εισακτέων έως και κατά 50% σε σχέση με πέρυσι ζητούν από το υπουργείο Παιδείας οι πρυτάνεις των μεγαλύτερων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.
Το επιχείρημα που προτάσσουν, όπως σημειώνεται σήμερα στην εφημερίδα «Εθνος», οι διοικήσεις των ιδρυμάτων υποστηρίζουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και των μειωμένων κονδυλίων οι δυνατότητες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ για ποιοτικές σπουδές έχουν μειωθεί σημαντικά και επισημαίνουν ότι αν διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός εισακτέων θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ηδη, οι προτάσεις των ιδρυμάτων έχουν αρχίσει να αποστέλλονται στο υπουργείο Παιδείας το οποίο τελικά θα αποφασίσει. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει τελικά μείωση του αριθμού των εισακτέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δίνει απαντήσεις μέσα από το νέο του βιβλίο

iero-biblio

Απαντήσεις στο επίκαιρο θέμα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας και της Μισθοδοσίας του Κλήρου δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο νέο του βιβλίο.
Στο βιβλίο του με τίτλο "Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου" ο Αρχιεπίσκοπος εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία ανέλαβε την υποχρέωση να μισθοδοτεί τους κληρικούς και τις τεράστιες παραχωρήσεις και δωρεές που έκανε σε αντάλλαγμα.
Ο κ. Ιερώνυμος παραθέτει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό με όλα τα ακίνητα της Εκκλησίας που ανήκαν στην Εκκλησία και σήμερα φιλοξενούν Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Σχολές κ.λπ.
Το βιβλίο έχει διανεμηθεί ήδη σε όλους τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και σύντομα αναμένεται να γίνει και η επίσημη παρουσίασή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίαμβος Πούτιν, δάκρυα χαράς αλλά και 5.000 καταγγελλίες για νοθεία

Θρίαμβος Πούτιν,,αλλά και 5.000 καταγγελλίες για νοθεία [βίντεο]

Την τρίτη του θητεία στο Κρεμλίνο κέρδισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν που κέρδισε -παρά τις καταγγελίες για παρατυπίες- πανηγυρικά τις χθεσινές εκλογές.
Με καταμετρημένο το 98,47% των ψήφων ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει συγκεντρώσει το 63,9%,σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής.
Από την άλλη πλευρά όμως η ρωσική αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά σήμερα καταγγέλλοντας νοθεία. Μέλη της αντιπολίτευσης και παρατηρητές υποστήριξαν ότι κατέγραψαν εκτεταμένες παρατυπίες - όπως κάλπες που ήταν γεμάτες από πριν. Οργανώσεις ανέφεραν ότι οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν σε εκλογικά τμήματα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.
Η οργάνωση GOLOS, η οποία χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι καταγράφηκαν πάνω από 5.000 παρατυπίες στην διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας.
Βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων δεύτερος έρχεται ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,18% και τρίτος ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Προχόροφ με περίπου 7,7%. Ο εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκεντρώνει 6,24% και ο ηγέτης του κόμματος Μια Δίκαιη Ρωσία, Σεργκέι Μιρόνοφ έρχεται τελευταίος με 3,84%. Η συμμετοχή έφτασε στο 64%.
Οι δυτικοί παρατηρητές αναμένεται να δώσουν στην δημοσιότητα την έκθεσή τους το μεσημέρι. Οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξέφρασαν επιφυλάξεις για την διαδικασία στα πρώτα της στάδια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ψηφιακή συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς στη Europeana!


Η ψηφιακή συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς διατίθεται πλέον και στη Europeana, με τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (προσωρινά εθνικός συσσωρευτής της Europeana  που δίνει ελληνικό περιεχόμενο στην Europeana σε συνεργασία με 13 ακόμη αποθετήρια).
Δείτε τη συνολικά στη Europeana, κάντε κλικ στο εξώφυλλο του τεκμηρίου για να μεταβείτε και διαβάσετε online το ίδιο το τεκμήριο στην ψηφιακή του μορφή.
imageliblivadia
Διαβάστε Περισσότερα »

Κουνούπια- Στερεά Ελλάδα: 1-0!

Αμφίβολη η κουνουποκτονία και φέτος παρά τη σπατάλη χρημάτων. 640 χιλιάδες ευρώ θα δαπανηθούν αλλά :
- δεν καλύπτεται όλη η περιφέρεια αφού ομολογήθηκε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη χαρτογράφηση των περιοχών επέμβασης αλλά και δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε Φωκίδα, Ευρυτανία
- δεν αντιμετωπίζεται ενιαία το θέμα με δημόσιο διαγωνισμό, αλλά έγιναν δύο διαφορετικές αναθέσεις στις … αναπτυξιακές εταιρείες: 410 χιλ για να φονευθούν τα κουνούπια στην Φθιώτιδα, 170 χιλ για τη Βοιωτία και την Εύβοια μαζί –παρά τα κρούσματα ελονοσίας τα δύο τελευταία χρόνια και παρά το ιδιαίτερο πρόβλημα στη λίμνη Δύστος (Εύβοια).
- στην μεν Φθιώτιδα συμμετέχουν και στην επίβλεψη του έργου και με μια οικονομική συμμετοχή όλοι οι εμπλεκόμενοι Δήμοι, στις δε Εύβοια και Βοιωτία, συμμετέχουν μόνο η Χαλκίδα και η Λιβαδειά και μάλιστα χωρίς οικονομική συμμετοχή.

Μετά από το παραπάνω αλαλούμ, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα χρήματα των πολιτών θα ξοδευτούν και τα κουνούπια στο μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς θα συνεχίσουν να μας τσιμπούν με την ησυχία τους..
 periferiastereas
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη απάτη με «βουλγαροποίηση» πολυτελών Ι.Χ.


Το ΣΔΟΕ ερευνά την κομπίνα με τις πινακίδες

Μεγάλη έρευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του χρόνου στη Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς για κατόχους Ι. Χ. που έχουν παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού στην Ελλάδα αλλά έχουν «μετατρέψει» τα αυτoκίνητά τους σε βουλγαρικά, με πινακίδες κυκλοφορίας της γείτονος «γλιτώνοντας» έτσι τεκμήρια, υψηλά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα.

Το φαινόμενο της κυκλοφορίας αυτοκινήτων με βουλγαρικές πινακίδες που πολλοί εμφανίζουν ως νόμιμο στην Ελλάδα -διαφημίζοντας το μάλιστα και με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο- έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» έχει ξεκινήσει μια πρώτη δειγματοληπτική έρευνα στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τουλάχιστον 500 περιπτώσεις κατόχων Ι. Χ. πολυτελών αυτοκινήτων για τα οποία θα ακολουθήσουν «διασταυρώσεις» αν ταξινομήθηκαν στη γειτονική χώρα και κυκλοφορούν πάλι στην Ελλάδα με βουλγαρικές πινακίδες.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ