Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο «Εθνικός μας Σταρ» στο ΛΑ.Ο.Σ.;


Ο «εθνικός μας σταρ» πάει στο ΛΑ.Ο.Σ.; Εδώ και μερικές ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτή η αφίσα! Λέτε να είναι πλάκα ή ο Πρόεδρος να υπέστη τέτοιο σοκ μετά την φυγή του «μπουμπούκου» και του Μάκη και να το έριξε στα… «σταριλίκια»; Ε ρε τι έχουμε να δούμε ακόμα…





































































zoo-m.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Σαρωνίδα


Δύο σεισμοί, 2.8 και 2.9 ρίχτερ σημειώθηκαν μεταξύ Σαρωνίδας και Κερατέας, οι οποίοι σύμφωνα με κατοίκους, έγιναν αρκετά αισθητοί στην περιοχή.

Οι σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στις 21:21 και 21:48 αντίστοιχα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον εισαγγελέα για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες ο Κυριάκος Βελόπουλος

Στον εισαγγελέα Εφετών παραπέμπονται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο τέως ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο τέως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Δρούτσας και ο Ισίδωρος Κούβελος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα περιλαμβάνονταν στη λίστα του.......
Υπουργείου Οικονομικών όπου καταγράφονταν 24 πολιτικοί ή συγγενείς τους, που έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» Ευάγγελου Αργύρη και μετά τα σχετικά πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών που ήλεγξαν 24 συνολικά δηλώσεις «πόθεν έσχες» με εμβάσματα στο εξωτερικό, οικονομικού έτους 2011 (χρήσης 2010), η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε: «τρεις δηλώσεις των κ.κ. Ισίδωρου Κούβελου, Κυριάκου Βελόπουλου, Κωνσταντίνου Δρούτσα βρέθηκαν ανακριβείς, χωρίς επαύξηση περιουσιακής κατάστασης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί πόθεν έσχες.»

Ο κ. Αργύρης, αναφερόμενος στη δήλωση του τέως ευρωβουλευτή Γιώργου Δημητρακόπουλου, δήλωσε ότι ήταν εκπρόθεσμη αλλά μετά τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκε επαύξηση περιουσιακής κατάστασης.

Ο κ. Αργύρης πάντως, επικαλούμενος το νόμο που απαγορεύει επιλεκτική δημοσίευση «πόθεν έσχες», δήλωσε ότι τα επίμαχα «πόθεν έσχες» δεν πρόκειται να δημοσιευτούν παρά μόνο όταν θα ελεγχθεί το σύνολο των δηλώσεων όλων των υπόχρεων πολιτικών και εμμέσως προέτρεψε τους εμπλεκόμενους εάν θέλουν οι ίδιοι να δημοσιοποιήσουν τους λόγους της αποστολής των εμβασμάτων στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι από τις συνολικά 24 δηλώσεις «πόθεν έσχες» που ελέχθησαν από τους ορκωτούς λογιστές για εμβάσματα στο εξωτερικό για τις 20 δηλώσεις περιουσιακής δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκτή έκανε η Εισαγγελία την μήνυση πολίτη που ζητά να συλληφθούν 6 πρώην βουλευτές για εσχάτη προδοσία!!

Η μήνυση και τα ονόματα των έξι βουλευτών!!!


Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω! Την προηγουμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε και ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ και σύλληψης για Εσχάτη Προδοσία κατά, αυτή την φορά, ΕΞΙ (6) πρώην βουλευτών οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις 9 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2012.


Από το γραφείο της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δέχθηκαν να συσχετίσουν την δεύτερη αυτή αίτηση δίωξης και σύλληψης των 6 πρώην βουλευτών με την ήδη υποβληθείσα προ μηνών αίτηση κατά των πρώτων τριών η οποία έχει πλέον ανατεθεί σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών και συγκεκριμένα στον κ. Κων/νο Σπυρόπουλο με αριθμό υπόθεσης Ε12/4604/2.3.2012.


Πρόκειται για τους:







1. Δημήτριο Βαρβαρίγο, π.βουλευτή Ζακύνθου
2. Πέμη Ζούνη, π. βουλευτή Α` Αθηνών
3. Γιάννη Κουτσούκου, π. βουλευτή Ηλίας
4. Αργύρη Λαφαζάνη, π. βουλευτή Χαλκιδικής
5. Παύλου Στασινού, π. βουλευτή Αρτας
6. Μάγιας Τσόκλη, π. βουλευτή Επικρατείας


Ο πολίτης που αγωνίζεται για να αποδείξει τα ... αυτονόητα, ονομάζεται Παντελής Γιαμαρέλλος και την αίτηση δίωξης την κατέθεσε μαζί με τον γνωστό πλέον γιατρό από την Χαλκίδα, Δημήτριο Αντωνίου, που είχε καταθέσει την πρώτη μήνυση για εσχάτη προδοσία, κατά του συνόλου των 170 βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο!!!


Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε στους AegeanTimes.gr, ο κ. Γιαμαρέλλος, κατέθεσε επίσης και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του για τον χειρισμό της υποθέσεως αυτής καθώς <υπάρχει φόβος επανεκλογής των υπόπτων για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην περιβολή τους και πάλι με την βουλευτική ασυλία.


Η υπόθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της μήνυσης για εσχάτη προδοσία 170 περίπου βουλευτών, η οποία έχει πάρει το δρόμο της δικαστικά και μπορεί να αποτελέσει "οδηγό" για τι μπορεί να συμβεί σε όσους βουλευτές χάσουν την ασυλία τους αν δε εκλεγούν!


Φαίνεται ότι ο δραστήριος κύριος Γιαμαρέλος, έχει αρχίζει να στριμώχνει στο καναβάτσο, το σύστημα, μιας και έχει αρχίσει να το «πολεμά» με τους δικούς του ... όρους!


Βλέπετε, δεν κατέθεσε αίτηση δίωξης και σύλληψης κατά του κ.Βορίδη για παράδειγμα, καθώς υπήρχε πιθανότητα να εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» στο πρόσωπο τους και έτσι να συμπαρασυρθούν μαζί με τους δύο που αυτή την στιγμή είναι υπουργός και υφυπουργός και οι υπόλοιποι ΠΡΩΗΝ βουλευτές.


AKOΛΟΥΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΠΡΩΗΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ







Γιώργος Αδαλής
Διαβάστε Περισσότερα »

65 παπάδες προσέφυγαν στο ΣτΕ γιατί τους κόβουν τους μισθούς τους

65 παπάδες προσέφυγαν στο ΣτΕ γιατί τους κόβουν τους μισθούς τους

Ακόμη και οι διάκονοι, οι εφημέριοι και οι ιεροκήρυκες «ξεσηκώθηκαν» για τις περικοπές στους μισθούς τους και προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση τους.
Οι 65 κληρικοί (εφημέριοι, διάκονοι και ιεροκήρυκες), παράλληλα κατέχουν και υπαλληλική θέση στον Δημόσιο τομέα (εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. κ.λπ.), καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων».
Οι προσφεύγοντες, ελάμβαναν έως σήμερα πλήρεις αποδοχές από την υπαλληλική τους θέση, ενώ από την ιερατική ελάμβαναν μόνο τον βασικό μισθό και το χρονοεπίδομα με βάση την ιερατική τους υπηρεσία. Ωστόσο, σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο (Ν. 4024/2011), οι ιερείς που κατέχουν ταυτόχρονα και δεύτερη θέση στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., θα λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης και το 30% των αποδοχών της δεύτερης θέσης στην οποία απασχολούνται.
Σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου εκδόθηκε η από 14.11.2011 προσβαλλόμενη εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και σύμφωνα με αυτήν εκδόθηκαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας των κληρικών.
Στην προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) υπογραμμίζεται, κατ' αρχάς, ότι ναι μεν οι αποδοχές των κληρικών προβλέπεται να καταβάλλονται από την Εκκλησία, αλλά τελικά με ειδική συμφωνία «την υποχρέωση αυτή την εκπληρώνει η Πολιτεία χάριν της Εκκλησίας».
Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι οι εφημέριοι-υπάλληλοι δεν εξομοιώνονται με άλλες κατηγορίες πολιτών που κατέχουν ταυτόχρονα δύο υπαλληλικές θέσεις. «Η εφημεριακή θέση δεν λογίζεται ως υπαλληλική, αλλά ως θέση θρησκευτικού λειτουργού, που συχνά είναι προσωρινή» προστίθεται στην προσφυγή.
Οι εφημέριοι επισημαίνουν ότι, εξάλλου, ότι αν και μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, δεν αποκτούν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, αλλά ούτε και την ιδιότητα υπαλλήλου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, παρά το ότι η Εκκλησία και τα νομικά της πρόσωπα είναι δημοσίου δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, προέχουν τα θρησκευτικά καθήκοντα των εφημερίων και δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρισθούν διοικητικοί υπάλληλοι, σημειώνεται στην αίτηση ακύρωσης.
Παράλληλα, επικαλούνται τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, έχει κρίνει ότι η καταβολή μόνον του βασικού μισθού στους κληρικούς είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχή της ισότητας, ενώ σημειώνουν ότι οι κληρικοί δεν εμπίπτουν στην απαγορευτική περί διπλοθεσίας διάταξη του άρθρου 104 του Συντάγματος.
Τέλος, υποστηρίζουν ότι εξαιτίας της επίμαχης εγκυκλίου εισάγεται αδικαιολόγητα δυσμενής διάκριση σε βάρος τους, αφού ενώ «στην έννοια των «αποδοχών» (σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 14 Ν. 4024/2011) περιλαμβάνονται τόσο ο βασικός μισθός, όσο και τα επιδόματα (οικογενειακό, παραμεθόριων περιοχών κ.λπ.), η προσβαλλόμενη εγκύκλιος αναφέρεται σε περικοπή «των αποδοχών» της μίας θέσεως αορίστως με αποτέλεσμα εκκαθαριστές να προβαίνουν αυθαιρέτως στον περιορισμό της έννοιας «αποδοχές» στον βασικό μισθό, στερώντας τους με τον τρόπο αυτόν το ποσοστό του 30% επί των επιδομάτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασία....Ο ακριβότερος καφές στον κόσμο γίνεται από κόπρανα αγριογάτας..!!!!

Οι περισσότεροι εξ’ ημών μάλλον δεν γνωρίζουμε την ποικιλία καφέ ονόματι Kopi luwak.

Λογικό, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ποικιλία, προφανώς πανάκριβη, με μια άκρως … «εξωτική» διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας της.

Αν και ο όρος «εξωτική» ούτε κατά προσέγγιση δεν μπορεί να αποτυπώσει την όλη διαδικασία, καθώς ο συγκεκριμένος καφές ουσιαστικά παράγεται από τα.....
κόπρανα της μοσχογαλής και διαφόρων ειδών αγριόγατας που ενδημούν στη Σουμάτρα, την Ιάβα, το Μπαλί και το ανατολικό Τιμόρ (όπου και ονομάζεται kafé-laku)!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο οι «παραγωγοί» καφέ σε αυτές τις περιοχές χρησιμοποιούν αγριόγατες που κρατούν σε ειδικά κλουβιά και τις οποίες ταΐζουν με άγουρους κόκκους καφέ. Οι κόκκοι περνάνε από το πεπτικό σύστημα των ζώων, τα οποία όμως δεν μπορούν να τους χωνέψουν και τους αποβάλλουν μέσω των κοπράνων τους. Η όλη … διαδρομή όμως μέσω του πεπτικού τους συστήματος είναι αυτή που – σύμφωνα με τους παραγωγούς και τους «ειδικούς» της αγοράς – προσδίδει στον καφέ το ιδιαίτερο άρωμα (!) και γεύση του.
Οι παραγωγοί συλλέγουν κάθε ημέρα τους … κόκκους από τα κλουβιά, στη συνέχεια τους πλένουν, τους αποξηραίνουν στον ήλιο και τους καβουρδίζουν.


Και κάπως έτσι παράγεται ο περίφημος αυτός καφές, σε απίστευτα μικρές ποσότητες όπως είναι φυσικό, εξ’ ου και η σπανιότητά του αλλά και η εξωπραγματική τιμή του.



Η οποία καθορίζεται ανά περίπτωση, αναλόγως της παραγωγής, που πάντως σχεδόν στο σύνολό της κατευθύνεται σε επιλεγμένους πελάτες στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας …
/magiki-avli.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα πληρώνουμε για κάθε έγκυρη ψήφο στην Ελλάδα

Διαβάστε πώς "μεταφράζεται" σε ευρώ για τα κόμματα η κάθε έγκυρη ψήφος. Πόσο αποτιμάται σε άλλες χώρες της Ευρώπη

Στην πρώτη τετράδα ανάμεσα στις 27 χώρες - μέλη της ΕΕ ως προς το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων υπολογιζόμενο ανά έγκυρη ψήφο κατατάσσεται η ψήφος στην Ελλάδα.
Σε σύγκριση με το Βέλγιο και τη Ρουμανία, που είχαν ανάλογο αριθμό έγκυρων ψήφων τις τελευταίες εθνικές εκλογές, στην Ελλάδα η ψήφος είναι ακριβότερη κατά 6,62 και 6,78 ευρώ αντιστοίχως.
Η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με τη Γερμανία να την έχει υιοθετήσει ήδη από το 1959. Μόνη εξαίρεση αποτελεί η Μεγάλη Βρετανία που έχει ένα ιδιότυπο σύστημα χρηματοδότησης των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις η χρηματοδότηση δεν καθορίζεται μόνον ως ποσοστό επί του προϋπολογισμού αλλά συνδέεται και με την πραγματική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Προβλέπεται δηλαδή η χορήγηση συγκεκριμένου ποσού για κάθε ψήφο που λαμβάνουν τα κόμματα.
Έτσι, στην Πορτογαλία η κρατική επιχορήγηση συναρτάται αποκλειστικά από τις ψήφους κάθε κόμματος και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δόθηκαν 3,1 ευρώ ανά ψήφο - το ποσό υπολογίζεται κάθε φορά βάσει του εθνικού κατώτατου μηνιαίου μισθού.
Μεικτή διαδικασία ακολουθείται στο Βέλγιο, όπου δίνεται ετήσια επιχορήγηση 125.000 ευρώ σε κάθε κόμμα και σε αυτό προστίθεται 1,25 ευρώ για κάθε έγκυρη ψήφο που το κόμμα έλαβε στις εκλογές για τη Βουλή και τη Γερουσία.
Στη Γερμανία το ποσό ανά ψήφο ανέρχεται στο 0,85 ευρώ για τα πρώτα τέσσερα εκατομμύρια ψήφους και 0,70 ευρώ για κάθε επιπλέον ψήφο.
Όσον αφορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποτελούνται μόνο από μέλη του Κοινοβουλίου.
Στη Γαλλία η επιτροπή είναι 9μελής και απαρτίζεται αποκλειστικά από δικαστές των τριών ανώτατων δικαστηρίων. Αντιστοίχως, στην Πορτογαλία τα κόμματα τηρούν λογιστικά βιβλία και την εποπτεία των λογαριασμών τους έχει το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Το κόστος ψήφου στην Ευρώπη
Λουξεμβούργο: 21,05 ευρώ
Φινλανδία: 12,25 ευρώ
Ελλάδα: 9,39 ευρώ
Σουηδία: 6,76 ευρώ
Ιταλία: 5,16 ευρώ
Γαλλία: 3,98 ευρώ
Ισπανία: 3,49 ευρώ
Αυστρία:3,38 ευρώ
Γερμανία: 3,08 ευρώ
Βέλγιο: 2,77 ευρώ
Ολλανδία: 1,68 ευρώ
Βρετανία: 0,33
news247.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η προκήρυξη για τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ



Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις και τα δικαιολογητικά
Tην προκήρυξη για την εισαγωγή υποψηφίων στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Στην προκήρυξη περιλαμβάνονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, αλλά και πληροφορίες για την υγειονομική εξέταση και τη φοίτηση στη σχολή.
permissos
Όπως έγινε γνωστό, ο ακριβής αριθμός των εισαγομένων στη σχολή, ανά κατηγορία, θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα γνωστοποιηθεί μετά την έκδοση της προβλεπόμενης Κ.Υ.Α. των υπουργών Οικονομίας, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, που αφορά στον καθορισμό αριθμού εισαγομένων στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι, που κατέχουν βεβαίωση πρόσβασης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, των ετών 2010 ή 2011, μπορούν εφόσον επιθυμούν, να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στη Σχολή Αξιωματικών χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη συγκεντρωθείσα βαθμολογία στην πιο πρόσφατη εξέτασή τους, για το 10% των θέσεων.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, θα πρέπει να απευθύνονται στα λύκεια της περιοχής τους προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τις λοιπές λεπτομέρειες των εξετάσεων.
Αναφορικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου καθώς και για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), για την εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ανθυπαστυνόμοι, οι αρχιφύλακες, οι υπαρχιφύλακες και οι αστυφύλακες οι οποίοι:

  • Δεν υπερβαίνουν το 30ό έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας των εξετάσεων, δηλαδή την 31-12-2012. Κατά συνέπεια, στον παρόντα διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1-1-1983 και μεταγενέστερα.
  • Είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της χώρας.
  • Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή κατάταξης, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
  • Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους ότι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και διαγωγή. 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση-δήλωση μέχρι 4/4/12 με τα εξής δικαιολογητικά:
  • Αίτηση συμμετοχής
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν καταθέσει αίτηση-δήλωση για:
- συμμετοχή στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' Τάξης του Γενικού Λυκείου, ή
- συμμετοχή για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση).

Στην ίδια δήλωση αναφέρουν αν υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες και σε ποιες του άρθρου 42 του ν. 1481/1984, αν επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος και αν έχουν ή δεν έχουν κάνει χρήση αυτού, για την εισαγωγή τους σε άλλη σχολή της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ποιοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις ειδικές κατηγορίες υπάγονται οι παρακάτω υποψήφιοι:
  • Πολύτεκνοι και τέκνα τους.
  • Τέκνα αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και αναπήρων ή θυμάτων εν ενεργεία ή εν συντάξει αστυνομικού προσωπικού ειρηνικής περιόδου.
  • Τέκνα αναγνωρισμένων, βάσει της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, ως αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
  • Τέκνα ή εν χηρεία σύζυγοι αστυνομικού προσωπικού που πέθανε κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξαιτίας της υπηρεσίας.
  • Ένα τέκνο Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67% συνεπεία τρομοκρατικής πράξης.
  • Γονείς τριών τέκνων και τέκνα τους. Διευκρινίζεται πως εάν ο αριθμός των επιτυχόντων υποψηφίων που ανήκουν στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες δεν καλύπτει τον αριθμό των θέσεων των κατηγοριών αυτών, οι θέσεις που υπολείπονται συμπληρώνονται από επιτυχόντες της γενικής κατηγορίας κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά.

Η υγειονομική εξέταση και η φοίτηση στη σχολή
Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα κριθούν εισακτέοι στη Σχολή Αξιωματικών υποβάλλονται -μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας και πριν κληθούν για φοίτηση- σε υγειονομικές εξετάσεις ενώπιον της αρμόδιας Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής (Α.Υ.Ε.). Όσοι από αυτούς κριθούν ως μη ικανοί, δεν καλούνται για φοίτηση και θεωρούνται αποτυχόντες. Για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων καλούνται άλλοι υποψήφιοι από τον πίνακα επιλαχόντων, κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά.

Ειδικά οι γυναίκες που κρίνονται μη ικανές, λόγω κύησης ή λοχείας, εισάγονται για φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών, είτε στην ίδια εκπαιδευτική περίοδο, με τους περιορισμούς της διάταξης της παραγράφου 8 του άρθρου 39 του Π.Δ. 319/1995, όπως ισχύει κάθε φορά, είτε στην επόμενη, εφόσον κριθούν ικανές από την Α.Υ.Ε. και δεν απώλεσαν τα απαιτούμενα προσόντα, εκτός του ορίου ηλικίας.
Αν στην τελευταία περίπτωση συντρέχει νέα κύηση ή λοχεία, εισάγονται για φοίτηση στη σχολή το αργότερο την αμέσως επόμενη εκπαιδευτική περίοδο, εφόσον κριθούν ικανές.
Κατά τα λοιπά, η φοίτηση στη σχολή, η οποία είναι ισότιμη με Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα, ενώ οι επιτυχόντες που προέρχονται από το αστυνομικό προσωπικό εγγράφονται στο Γ' εξάμηνο σπουδών και συνεκπαιδεύονται μετά των λοιπών δοκίμων υπαστυνόμων.
Οι δόκιμοι υπαστυνόμοι που αποβάλουν την ιδιότητά τους αυτή για οποιονδήποτε λόγο, εκτός από λόγους υγείας, υποχρεούνται να καταβάλουν στο Δημόσιο αποζημίωση, που είναι ίση με το γινόμενο του 65% του συνόλου των καθαρών μηνιαίων αποδοχών υπαστυνόμου Β' επί τον αριθμό των μηνών που έχουν φοιτήσει στη σχολή.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ:Γλύτωσε απο θαύμα!!!Oβίδα έπεσε σχεδόν δίπλα του


Από του χάρου τα δόντια γλύτωσε ένας άνδρας στην πολιορκούμενη πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, η οποία έχει μετατραπεί τις τελευταίες εβδομάδες σε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και μαχητών της αντιπολίτευσης που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.


Όπως φαίνεται και στο ερασιτεχνικό video που ακολουθεί, μια οβίδα πέφτει σχεδόν δίπλα του, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει.

Το video «ανέβηκε» στο Διαδίκτυο στις 11 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε., ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 8.000 από τα μέσα Μαρτίου του 2011, όταν και ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις για την εκχώρηση δικαιωμάτων στον λαό.


Παρακολουθήστε το σχετικό video… 
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, απλήρωτοι και οι εργαζόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ

εργαζόμενοι, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, Κουμμουνδούρου, ΠΑΣΟΚ, Ιπποκράτους, Συγγρού

Η ...φτώχια δεν κάνει ιδεολογικές και ταξικές διακρίσεις. Εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ο «αριστερός» σχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απλήρωτους τους κομματικούς υπαλλήλους του!

Οι περίπου 30 εργαζόμενοι στην Κουμουνδούρου, όπου και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έχουν πέσει και αυτοί θύμα της μη καταβολής στο κόμμα της τελευταίας δόσης της κρατικής επιχορήγησης για το 2011.
Πληρώνονται και αυτοί με μεγάλες καθυστερήσεις - όπως και οι αντίστοιχοι της Ιπποκράτους και της Συγγρού - και αυτή τη στιγμή παραμένουν απλήρωτοι για τους τελευταίους δύο μήνες. Και στην Κουμουνδούρου δεν έχουν να κατηγορήσουν το κόμμα για σπατάλες αφού δεν διαθέτουν ... δύο σάουνες όπως στο ΠΑΣΟΚ.

Η τραγική οικονομική κατάσταση στο κόμμα, είναι προφανώς και η αιτία που ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν το στόμα τους κλειστό και δεν έβγαλαν κάποια επαναστατική ανακοίνωση με την οποία να καταγγέλουν την
τροπολογία και να κατακεραυνώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα για «χαριστικές» ρυθμίσεις με τις κρατικές επιχορηγήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ:"Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών"




Το πρόγραμμα ξεκίνησε - Ενημερωθείτε έγκαιρα και υπεύθυνα - Υποβολή προτάσεων έως 2 Απριλίου 2012
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
« ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»
Η ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσαν με επιτυχία ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος:
«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, κ. Καράντζαλης Λουκάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα και ευχαρίστησε  τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Φθιώτιδας, κ. Διαμαντάρα Αλέξανδρο, για τη συνεργασία και τη βοήθεια του Επιμελητηρίου στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΑΝ.ΔΙΑ. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, κ. Διαμαντάρας Αλέξανδρος,  απεύθυνε χαιρετισμό και  στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, κ. Τζούφλα Κωνστασταντίνο, ο οποίος ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα. Ο κ. Καράντζαλης αφού ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τον κ. Ντάνο Γρηγόριο, Αντιπρόεδρο της ΑΝ.ΔΙΑ- Πρόεδρο της Φθιωτικής Αναπτυξιακής και Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας και τον κ. Ευαγγελίου Πάνο, Αντιδήμαρχο Λαμιέων , έκανε μια σύντομη παρουσίαση του ρόλου της ΑΝ.ΔΙΑ . Στη συνέχεια, ο  Υπεύθυνος του Προγράμματος, κ. Αστρακάς Στυλιανός, παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των εταιρειών χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών, προσβλέποντας στην επίτευξη ποιοτικού μεταφορικού έργου με χαμηλό κόστος, τη προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης εκπομπών ρύπων και τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων, καθώς και στην οδική ασφάλεια.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 30.000.000,00 € (Δημόσια Δαπάνη).
Το ποσό που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και χρηματοδοτείται από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου (Στερεά Ελλάδα) που εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθ Ε(2007) 5332/26-10-2007 απόφαση έγκρισης για κοινοτική ενίσχυση από το ΕΤΠΑ (CC1 GR161UPO001) ανέρχεται σε 4.500.000,0€(Δημόσια Δαπάνη).
Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν από μια πρόταση Υφιστάμενες, Νέες, νεοσύστατες και υπό σύσταση Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στον ελληνικό χώρο στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) και οι οποίες διαθέτουν ή θα αποκτήσουν τον επιλέξιμο κλάδο (ΚΑΔ) του προγράμματος «49.4 Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης».
Στο πλαίσιο του Προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από €30.000,00 έως €180.000,00 ευρώ, ενώ το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ποικίλει  ανάλογα με το καθεστώς και τον τρόπο υλοποίησης της επένδυσης (με βάση τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ.1998/2006 De minimis aid και το Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 800/2008 άρθρα 14,19 και 40), από  70% έως 25%.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 20-02-2012 μέχρι τις 20-03-2012 ώρα 24:00 μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis. Οι προτάσεις που δεν έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά δεν θα αξιολογούνται, ενώ κατά την παραλαβή των φακέλων των προτάσεων θα ελέγχεται η τήρηση της υποχρέωσης της ηλεκτρονικής υποβολής. Οι Προτάσεις (Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή (ένα αντίγραφο), το αργότερο σε επτά (7) ημέρες (ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, σε ένα από τους Εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ  ανάλογα με τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης, καθώς και στα συνεργαζόμενα Τραπεζικά Ιδρύματα και Αναπτυξιακούς Φορείς.
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22310-67047 & 67498, με τον ΕΦΕΠΑΕ  στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.                                      
Ο Διευθύνων Σύμβουλος  της ΑΝ.ΔΙΑ
 Λουκάς Καράντζαλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται η «ακτίνα πόνου» που θα διαλύει τις διαδηλώσεις

Σύστημα Ενεργούς Απώθησης, Active Denial System, ακτίνα πόνου, διαδηλώσεις, αστυ

Με ένα νέο μηχάνημα θα εξοπλιστεί στο μέλλον η αμερικανική αστυνομία, προκειμένου να διαλύει τις συγκεντρώσεις διαδηλωτών. Πρόκειται για ένα ηλεκτρομαγνητικό οπλικό σύστημα που θα προκαλεί... πόνο.
Το μηχάνημα που είναι ευρύτερα γνωστό ως «ακτίνα πόνου», παρουσιαστηκε από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες, και δημιουργήθηκε στο Αφγανιστάν, χωρίς ωστόσο να έχει χρησιμοποιηθεί επισήμως. Το οπλικό σύστημα αυτό, εκπέμπει ισχυρή θερμική ακτίνα σε απόσταση ακόμη και ενός χιλιομέτρου.
Το επίσημο όνομα αυτού είναι Active Denial System (στα ελληνικά, Σύστημα Ενεργούς Απώθησης). Τοποθετείται σε όχημα και έχει ως στόχο κυρίως τη διάλυση μαζικών συγκεντρώσεων ανθρώπων, χωρίς να επιφέρεται θανάσιμος τραυματισμός.
Για την ανάπτυξη του «Συστήματος Ενεργούς Απώθησης», το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. έχει δαπανήσει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τώρα καταβάλλονται προσπάθειες να βγει και η φορητή έκδοση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος, προκειμένου να μην είναι απαραίτητη η τοποθέτησή του πάνω σε άλλο όχημα.
Ήδη από τις 20 Αυγούστου του 2010 οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσουν το όπλο σε σωφρονιστικό κατάστημα, στο πλαίσιο «επιχειρησιακής εκτίμησης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες για χρέη στον Mr Artisti Italiani - Οφειλές άνω των 2,2 εκατ. ευρώ


Διαβάστε Περισσότερα »

Απετράπησαν 402 αυτοκτονίες χάρη στην επέμβαση της Δίωξης

Συνολίκα 402 αυτοκτονίες έχουν αποτραπεί χάρη στην επέμβαση της Δίωξης

Σε 402 ανέρχονται οι υποθέσεις αυτοκτονιών που έχουν προληφθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο, που υπογράφηκε στις 6 Μαρτίου από τον τέως υπουργό Χρήστο Παπουτσή, «η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά, μεταξύ άλλων, περιπτώσεις ατόμων που εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω του διαδικτύου, σε συνεργασία με ψυχολόγους και έως σήμερα έχουν προληφθεί 402 αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, οι οποίοι εξεδήλωσαν την πρόθεση».
Ο πρώην υπουργός Χρήστος Παπουτσής, μάλιστα, σημειώνει ότι «σε περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας από ανήλικους χρήστες του διαδικτύου, ενημερώνεται άμεσα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Χαμόγελο του Παιδιού", ώστε να υπάρξει άμεσα στήριξη από ειδικούς στον ανήλικο χρήστη και την οικογένειά του».
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την περαιτέρω δραστηριοποίηση του προσωπικού τους, προς ενίσχυση της προστασίας των ανηλίκων από τους κινδύνους που διατρέχουν από τη χρήση του διαδικτύου, προκειμένου να προληφθεί και να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πέσουν θύματα, για αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και για στενότερη συνεργασία με τους πολίτες και τους φορείς.
Το έγγραφο του Χρήστου  Παπουτσή διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Αρβανιτίδη, για τον εθισμό των νέων στο διαδίκτυο. Ο πρώην υπουργός παραθέτει όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις ενημερωτικές ημερίδες που έχουν γίνει για ζητήματα σχετικά με τον εθισμό, την προφύλαξη των χρηστών από εγκληματικές δράσεις και την ασφαλή διείσδυση του κοινού στο διαδίκτυο. Μέχρι σήμερα, 30.000 άτομα έχουν παρακολουθήσει τις ημερίδες αυτές, ενώ έχει υιοθετηθεί και η πρακτική των απευθείας συνδέσεων, μέσω Skype, με σχολεία σε όλη την επικράτεια.
Ο πρώην υπουργός αναφέρεται και στον ιστότοπο www.cyberkid.gov.gr ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και στους γονείς τους, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον εθισμό σε αυτό. Παράλληλα, το υπουργείο και μέσω της ιστοσελίδας www.astynomia.gr παρέχει πρόσθετες συμβουλές προς τους γονείς και τους νέους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τα λογισμικά φίλτρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα απο τον Δ.Θήβας για την κατάργηση του του Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

          Το Δημοτικό Συμβούλιο   του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 5ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα «της
Κατάργησης του Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε.
           Μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων  
     Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Ε   Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

Την έκδοση του κατωτέρω ψηφίσματος που αφορά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας:   

          Καταγγέλλουμε απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, η οποία αποφασίστηκε και ψηφίστηκε  με τον εφαρμοστικό νόμο κατ’ επιταγή του Μνημονίου,  από τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
          Οι δυο καταργηθέντες Οργανισμοί αποτελούσαν φορείς κοινωνικής πολιτικής της Ελλάδας που είχαν αποδείξει έμπρακτα με τη λειτουργία τους ότι είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο έργο τους, με τη στήριξη χιλιάδων εργαζομένων για την απόκτηση κατοικίας είτε με την καταβολή άτοκων στεγαστικών δανείων είτε με την επιδότηση ενοικίου στους δικαιούχους, ενώ, με τις δράσεις τους είχαν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στους εργαζομένους.
          Καταδικάζουμε την κατάργησή τους, αφού η λειτουργία τους δεν επιβάρυνε στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς οι πόροι τους προέρχονταν αποκλειστικά και μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων (1,00%) και των εργοδοτών (0,75%) ενώ  το αποθεματικό τους ανερχόταν περίπου στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
          Ταυτόχρονα η κατάργηση των παραπάνω Οργανισμών επιφέρει τεράστια αναστάτωση στους εργαζόμενους σ’ αυτούς, που, με τους γλισχρούς  πλέον μισθούς τους, βλέπουν τη ζωή και το μέλλον τους αβέβαιο.
          Όσον αφορά το Νομό Βοιωτίας είναι γνωστό το τεράστιο έργο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, αφού 650 οικογένειες έχουν παραλάβει εργατικές κατοικίες, 1.800 οικογένειες έχουν λάβει δάνεια αγοράς- ανέγερσης μέσω τραπεζών με επιτόκιο 0% έως 2,5%, 2.300 οικογένειες έχουν λάβει δάνεια αποπεράτωσης κατοικιών, 600 οικογένειες λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου κάθε χρόνο, 100 οικογένειες ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία, άγαμες μητέρες κ.λ.π.) έχουν λάβει άτοκα δάνεια αγοράς – ανέγερσης κατοικίας.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                         ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΗ
Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ
Ι.ΚΟΝΤΟΥ
Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
Π.ΜΙΧΑΣ
Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
Γ.ΣΔΟΝΑΣ
ΑΛ.ΣΤΑΪΚΟΣ
Ν.ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ
Γ.ΣΚΑΛΗΣ
Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
Γ.ΦΙΛΟΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΙΚ.ΧΑΤΖΙΝΑ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Π.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΕΥΑΓΓ.ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Δ.ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ
Π.ΝΙΚΑΣ
Θ.ΝΟΚΑΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
ΑΝΤ.ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ
Λ.ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

H προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές

Κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Άμυνας η  Προκήρυξη του Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών  για τις Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ)   έτους 2012 – 2013.Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή Προκήρυξη υπάρχουν οι παρακάτω αλλαγές:
  • Ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών (περίπου ένα μήνα νωρίτερα).
  • Η υποβολή γίνεται πλέον μόνο με συστημένη αποστολή και όχι αυτοπροσώπως.
  • Προκηρύσσονται θέσεις για τη σχολή Ραδιοναυτίλων  της Πολεμικής Αεροπορίας.
  • Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των υγειονομικών εξετάσεων και συγκεκριμένα οι εργαστηριακές εξετάσεις θα προσκομίζονται από τους υποψήφιους με δική τους ευθύνη και δεν θα διενεργούνται στα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Ο αριθμός των θέσεων θα κοινοποιηθεί με νέα προκήρυξη (συμπληρωματική), μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των συναρμοδίων Υπουργείων. Κατα τις πληροφορίες μας ο αριθμός των εισαγομένων θα είναι κατά τι μικρότερος.

Όλη η προκήρυξη εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενεργό πάντα το θέμα της σφαγής του Διστόμου

Παραμένει επίκαιρο το θέμα του Διστόμου και της οφειλόμενης αποζημίωσης από τους Γερμανούς για την Σφαγή των 218 κατοίκων του που έκαναν οι ναζί το 1944. Για το θέμα έκανε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ.Λουκά Παπαδήμο με θέμα τη «Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης που θέτει και το θέμα της ευθύνης όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν έχουν ενεργοποιήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης ως εξής:
Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό
Θέμα: Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων
κ. Πρωθυπουργέ,
Εξήντα πέντε και πλέον χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διεκδικήσει με ουσιαστικό τρόπο από τη Γερμανία τις οφειλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις, καθώς και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο στο οποίο υποχρεώθηκε τότε η χώρα μας από τη Γερμανία.

Αντιθέτως, πρόσφατα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε μια αρνητική απόφαση σε σχέση με την υπόθεση της προσφυγής των συγγενών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου. Η υιοθέτηση των γερμανικών θέσεων από το δικαστήριο στο ζήτημα της «ετεροδικίας», καθιστά ακόμη πιο προφανείς τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων επί του θέματος, δεδομένης της άρνησης όλων των έως σήμερα υπουργών Δικαιοσύνης να υπογράψουν τη σχετική απόφαση ελληνικού Πρωτοδικείου για κατασχέσεις γερμανικής περιουσίας στη χώρα μας, που οδήγησε τους εναγόμενους συγγενείς θυμάτων της σφαγής στο Δίστομο Βοιωτίας, στα ιταλικά δικαστήρια.

Ερωτάσθε:

1. Πότε και τι θα πράξει η ελληνική Κυβέρνηση στο ζήτημα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων & επανορθώσεων;
2. Έως πότε θα μένει ανενεργή -χωρίς την απαραίτητη υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης – η απόφαση του ελληνικού Πρωτοδικείου αναφορικά με την υπόθεση του Διστόμου;
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς αδειάζουν τα πορτοφόλια των καταναλωτών πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ


Πάρτι ακρίβειας στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Οι Έλληνες πληρώνουν μέχρι και 116% ακριβότερα τα καταναλωτικά προϊόντα από άλλους Ευρωπαίους. Διαβάστε τα πέντε τεχνάσματα των πολυεθνικών

Ακριβότερα σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους πληρώνουν οι Έλληνες τα καταναλωτικά προϊόντα, όπως μαρτυρούν έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το "Έθνος", το οποίο αποκαλύπτει τις τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης σε τρεις μεγάλους ξένους λιανεμπορικούς ομίλους, πληρώνουμε τα ίδια βασικά προϊόντα ακριβότερα έως και 116% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Και όλα αυτά τη στιγμή που μάλιστα οι ξένες αλυσίδες θεωρούνται εκπτωτικές, καθώς έχουν στα ράφια τους χιλιάδες κωδικούς προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία είναι και φθηνότερα σε σχέση με τα επώνυμα.
Για παράδειγμα, το πρώτο πολυεθνικό σούπερ μάρκετ, πουλά γάλα μακράς διαρκείας 35% ακριβότερα στην Ελλάδα αφού οι Έλληνες καλούνται να δώσουν 0,73 ευρώ ενώ οι Ιταλοί 0,54 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και για άλλα προϊόντα όπως καθαριστικό γενικής χρήσης το οποίο ο Έλληνας το αγοράζει1,62 ευρώ, ο Γερμανός 0,75 και ο Βούλγαρος 0,85 ευρώ.
Στον ίδιο όμιλο το επιδόρπιο γιαουρτιού έχει τιμή στην Ελλάδα 0,58 ευρώ, στη Γερμανία 0,27 και στη Βουλγαρία 0,42 ευρώ, ενώ και οι σακούλες απορριμμάτων (30 τεμάχια) πωλούνται στη Γερμανία με 0,58 ευρώ, στη Βουλγαρία με 0,84 ευρώ και στην Ελλάδα 108,6% ακριβότερα, δηλαδή 1,21 ευρώ.
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει πως και στις άλλες δύο πολυεθνικές αλυσίδες οι τιμές σε προϊόντα είναι υψηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα.
Για παράδειγμα, το ψωμί για τοστ πωλείται στη χώρα μας ακριβότερα κατά 45%. Εμείς το αγοράζουμε 2,38 ευρώ το κιλό, οι Ισπανοί 1,50 ευρώ, οι Ιταλοί 2,03 και οι Γάλλοι 1,64 ευρώ. Τη συσκευασία των δύο γιαουρτιών αγελάδας η πολυεθνική την πουλά στην Ελλάδα 0,90 ευρώ, ενώ στην Ιταλία 0,79 ευρώ. Στη χώρα μας η τιμή είναι υψηλότερη 14%.
Μεταξύ άλλων, σαμπουάν 400 ml πωλείται στα ράφια των καταστημάτων της χώρας μας ακριβότερο κατά 99% αφού η τιμή του είναι 2,39 ευρώ και στη Βουλγαρία 1,20 ευρώ. Ο ελληνικός καφές στη συσκευασία των 200 γραμμαρίων έχει τιμή υψηλότερη κατά 7%. Εδώ πωλείται 1,29 ευρώ και στη γειτονική χώρα 1,20 ευρώ.
Τα πέντε κόλπα των πολυεθνικών
Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, οι θυγατρικές των ξένων κολοσσών σε συνεργασία με τις μητρικές τους εταιρείες χρησιμοποιούν πέντε κόλπα για να αποφεύγουν τη φορολόγηση των κερδών στην Ελλάδα.
Οι μητρικές εταιρείες χρεώνουν δηλαδή υψηλά δικαιώματα χρήσης στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας προκειμένου να εμφανίσουν υψηλό κόστος και να αποφύγουν να φορολογηθούν στην  Ελλάδα.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από τους ελέγχους που έχουν κάνει στις ενδοομιλικές συναλλαγές των εταιρειών έχουν καταγράψει τα ακόλουθα τεχνάσματα:
*Θυγατρικές αγοράζουν από τις μητρικές τους σε υψηλές τιμές προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Οι τιμές είναι "φουσκωμένες" για να παρουσιάζουν μεγάλο κόστος και να γλιτώνουν τη φορολόγηση κερδών στη χώρα μας
*Μία θυγατρική λιανικής κάνει ειδική συμφωνία αγοράς προϊόντων από θυγατρική προμηθευτικής. Ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο συμφωνία κάνουν και οι μητρικές. Ωστόσο, το όφελος για τη θυγατρική λιανικής δεν της αποδίδεται αλλά πάει στη μητρική της εταιρεία.
*Οι μητρικές εταιρείες χρεώνουν υψηλά royalties (δικαιώματα χρήσης σημάτων) στις θυγατρικές. Οι χρεώσεις είναι υψηλές προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολόγηση στην Ελλάδα, εμφανίζοντας υψηλό κόστος.
*Οι μητρικές δανείζουν με υψηλό κόστος τις θυγατρικές τους. Ετσι δικαιολογούν αφενός αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα και αφετέρου τις αυξημένες τιμές των προϊόντων τους.
*Εταιρείες εμφανίζουν επί σειρά ετών ζημιές και πρόβλημα ρευστότητας. Με τον τρόπο αυτόν κέρδη τους μεταφέρονται σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνται με χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης.
Τέλος, σημειώνεται πως στο υπουργείο Ανάπτυξης ερευνούν 10 φακέλους τεκμηρίωσης ισάριθμων πολυεθνικών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα έχουν ζητήσει στοιχεία και από μία ξένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μήνυμα της ημέρας!





.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίσχος: Την εξευτέλισαν στο αεροδρόμιο επειδή ήταν Ελληνίδα!



Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες μια Ελληνίδας που ζει στην Ιρλανδία για εξευτελιστική εις βάρος της συμπεριφορά από αεροπορική εταιρεία.

Όπως αναφέρει η Χρύσα Δισλή, η οποία είναι κάτοικος Ιρλανδίας από το 1998, είχε επισκεφθεί για λόγους αναψυχής τη Βαρκελώνη από την οποία επέστρεφε στην Ιρλανδία στις 6 Ιανουαρίου.

Όταν πήγε να κάνει check-in, οι πράκτορες της Aer Lingus, με το που είδαν ότι πρόκειται για Ελληνίδα,της ζήτησαν να κάνει… 2 τεστ: ένα στα αγγλικά και ένα στα ελληνικά!

Η ίδια διαμαρτυρήθηκε τονίζοντας ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο της ζητούν κάτι τέτοιο αλλά η εταιρεία απάντησε… κατεβάζοντας της βαλίτσες της από το αεροπλάνο! Στη συνέχεια της «εξήγησε» ότι πρέπει να κάνει τα τεστ γιατί οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα συχνά εμφανίζουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!

Η ίδια, αφού δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη έκανε τα τεστ και ζήτησε αντίγραφο αλλά φυσικά η εταιρεία αρνήθηκε! Ο σύζυγός της, λοιπόν, έβγαλε φωτογραφία τα τεστ και οι εκπρόσωποι της εταιρείας άρχισαν να φωνάζουν πως θα καλέσουν (!) την αστυνομία!

Όταν, ήρθε η αστυνομικός, σύμφωνα με την κα Δισλή, ζήτησε από την εταιρεία να βάλει πίσω τις αποσκευές των δύο ανθρώπων στο αεροσκάφος αλλά και η Ελληνίδα να σβήσει τις φωτογραφίες με τα τεστ από το κινητό!

«Την εποχή της τεχνολογίας και των βιομετρικών διαβατηρίων εμείς εξευτελιστήκαμε μόνο και μόνο επειδή είμαι Ελληνίδα» λέει με απογοήτευση και θυμό η ίδια. Ο άντρας της, πάντως, κατάφερε να σώσει τελικά τις φωτογραφίες και σκοπεύει να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Η εταιρεία, από την άλλη, έστειλε ένα κουπόνι 200 λιρών, ζητώντας συγνώμη αλλά μάλλον τώρα είναι αργά…

Δείτε το… τεστ επιπέδου στο οποίο υποχρέωσε η αεροπορική εταιρεία την κα Δισλή:

AER LINGUS TEST SAMPLE LANGUAGE QUESTIONS

1. Please write your forenames and family name in capital letters.

2. Please underline the numbers twelve and sixty-five: 12, 18, 24, 37, 41, 49, 57, 65, 73, 89.

3. Please write down in the following order: your date of birth, place of birth and today’s date.

4. Please point to the last page and to your photograph in the document before you.

5. Please show me any cash you have in your possession.

6. Please sketch a ladder and a triangle.

7. Please read out the script on the page of your document indicated.

8.What is your travel destination? (The Greek version asks “Where are you going to in England?”)
 .tragiko.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά:Που χρειάζονται αλυσίδες

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι νέες χιονοπτώσεις έχουν κλείσει πολλούς δρόμους σε όλη την επικράτεια.Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι νέες χιονοπτώσεις έχουν κλείσει πολλούς δρόμους σε όλη την επικράτεια.
Χαμηλές παραμένουν και σήμερα οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, είναι απαραίτητη, κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τη Στερεά.
 
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Ε.Ο. Καρπενησίου – Λαμίας (θέση Ράχες Τυμφρηστού).
Ε. Ο. Καρπενησίου – Αγρινίου (θέση Μπαγασάκι)
Επ. Ο. Καρπενησίου – Φιδάκια. 
Επ. Ο. Καρπενησίου – Στενώματος.
Επ. Ο. Προυσού – Αγρινίου (θέση Αραποκέφαλα).
Επ. Ο. Καρπενησίου - Δομνίστας
 
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 55ο έως 64,700ο χλμ.
Από Καπνοχώρι – Λύχνο – Καστανία.
Από Μ.Καψή – Μεγ. Καψή – Μερκάδα – Μαυρίλο – Νεοχώρι – Πλατύστομο – Γιαννιτσού – Παππά (περιοχή Δήμου Μακρακώμης).
Επ. Ο. Μεσοχωρίου – Περιστερίου – Πύργου (Περιοχή Υπάτης – Δήμου Λαμίας).
Επ. Ο. Σπερχειάδας – Δίλοφου - Περιβολίου- Μαρμαρά – Άνω Καλλιθέας.
Επ. Ο. Λευκάδας – Καναλίων – Γαρδικίου – Παλαιοχωρίου – Πουγκακίων - Πλάτανο (Περιοχή Σπερχειάδας).
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο για λίγες ώρες κράτησε η ανακωχή ΠΑΟ και ΟΣΦΠ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNWDRynT-c15lsfZmUW858wCOOQxI3reResQWQlSkcS2oL1QMSB5y8TERfK_hRHk-zLvwo88CjvMgFLkKS2B7-fL3z7pv907pnt50g43IxLukYPphEson25CPG-JBXJcecUXB6FcUQ8qA/s1600/pao-osfp-basket.jpg
Βγήκαν τα τσεκούρια του πολέμου...

Λίγες ώρες αργότερα και ενώ οι κουμπάροι προπονητές, κκ. Ντούσαν Ιβκοβιτς(ΟΣΦΠ) και Ζέλικο Ομπράντοβιτς (ΠΑΟ) διατήρησαν υψηλά το επίπεδο αποφεύγοντας - ειδικά ο ηττημένος «Ντούντα» - να σχολιάσουν τα όποια διαιτητικά σφάλματα ζητώντας από τους δημοσιογράφους να μιλήσουν μόνο για μπάσκετ, το γαϊτανάκι της διαιτησίας ξεκίνησε...

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι ο νικητής «Ζοτς» υποστήριξε ότι αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός, θα άξιζε το Κύπελλο εξίσου χαρακτηρίζοντας τον Τελικό του Σαββάτου ως τον δυσκολότερο στην καριέρα του...

Προφανώς, γιατί οι Ερυθρόλευκοι είδαν εκ των υστέρων στο βίντεο πράγματα που δεν επεσήμανε δια γυμνού οφθαλμού ο προπονητής τους, ο οποίος μάλιστα... κατσάδιασε δημοσίως τον Βενιαμίν Βαγγέλη Μάντζαρη, γιατί δίστασε να σουτάρει στην τελευταία επίθεση, αλλά ξόδεψε τον χρόνο, ώσπου το σουτ τριών πόντων του συμπαίκτη του Κώστα Παπανικολάου να βρει... σίδερο στέφοντας Κυπελλούχο Ελλάδος τον Παναθηναϊκό για 13η φορά στην ιστορία του.

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί δημόσια όλους όσους συμβάλλουν για την άνοδο και αξιοπιστία του Ελληνικού Μπάσκετ και ιδιαίτερα σύσσωμη την ΕΟΚ και την ΚΕΔ.

Είμαστε βέβαιοι ότι η οδηγία του προπονητού του Παναθηναϊκού προς τους παίκτες του να προσποιηθούν (!) για να πάρουν επιθετικό φάουλ έγινε με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια. Είναι δε άσχετη με τα σφυρίγματα συγκεκριμένου διαιτητή στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα για τον οποίο κάναμε ειδική επισήμανση στην ΚΕΔ πριν από την έναρξη του αγώνα, η οποία δυστυχώς βγήκε αληθινή. Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη χαραυγή....!», ανέφερε επακριβώς η χθεσινή (11/3) ανακοίνωση των Ερυθρόλευκων, που ήταν «βουτηγμένη» στην ειρωνεία.

Σήμερα (12/3) το πρωί ήταν η σειρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να απαντήσει δια στόματος του συνιδιοκτήτη κ. Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος μίλησε για άλλοθι και αστειότητες: «Κάθε φορά που χάνει ο Ολυμπιακός, αναζητά άλλοθι στη διαιτησία. Όταν έξι λεπτά πριν τη λήξη είχε το προβάδισμα με 13 πόντους, αναρωτιέμαι, ήταν καλή η διαιτησία; Είναι φανερό ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλοθι και για τους τελικούς. Οι αστειότητες, επιτέλους, ας τελειώσουν».

Και ο ασίσταντ κόουτς του «Ζοτς», όμως, κ. Δημήτρης Ιτούδης έκρινε ότι έπρεπε να τοποθετηθεί σχετικά με όσα προσάπτει η ΚΑΕ Ολυμπιακός στην τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra», ο κουμπάρος του κ. Ομπράντοβιτς δήλωσε:

«Δεν έχω καμία διάθεση να απολογηθώ. Εχω πολλά χρόνια στο κουρμπέτι. Ξεκαθαρίζω ότι δεν δόθηκε ποτέ τέτοια εντολή από τον κόουτς Ομπράντοβιτς και τον κόουτς Ιτούδη (σσ. «να προσποιηθούν οι παίκτες για να πάρουν επιθετικό φάουλ»),όχι μόνο στον Τελικό, αλλά ούτε καν σε προπόνηση. Αντιθέτως έχει τιμωρηθεί παίκτης που πήγε να κάνει κάτι τέτοιο και μπορεί να σας το βεβαιώσει. Είχε κάνει μια περιστροφή για να εκμαιεύσει το φάουλ. Το ότι ακούστηκε η λέξη ‘fake’ δεν σημαίνει ότι ζητήσαμε αυτό. Υπάρχουν πολλές ερμηνείες όπως το να προσποιηθεί ένας παίκτης προτού σουτάρει, ή προτού δώσει μια πάσα», υποστήριξε ο κ. Ιτούδης για να καταλήξει λέγοντας:

«Δεν λέχθηκε ποτέ αυτή η ατάκα με την έννοια που μας καταλογίζουν. Πρέπει να προσέχουν και οι δημοσιογράφοι πώς μεταφέρουν τα όσα λέγονται σε ένα τάιμ άουτ. Ας γίνει κάτι όπως στο ΝΒΑ που υπάρχουν τα τάιμ άουτ για το κοινό και στα οποία ο προπονητής είναι καλωδιωμένος, αλλά γνωρίζει ότι εκείνη τη στιγμή ακούγεται. Μπορεί κάποια άλλα πράγματα να μην πρέπει να ακουστούν στον αέρα. Επαναλαμβάνω ότι δεν δόθηκε ποτέ τέτοια εντολή και μάλιστα υπάρχει εντολή να τιμωρούνται οι παίκτες, αν προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν φάουλ με αυτό τον τρόπο».

Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ η ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε με δική της ανακοίνωση στη δήλωση του κ. Θ. Γιαννακόπουλου: «Συνιστούμε στον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο να δει προσεκτικά τα τελευταία 6 λεπτά του τελικού και τα ξαναλέμε. Παρεμπιπτόντως, στο σημείο αυτό η ομάδα μας είχε προβάδισμα στο σκορ 5 πόντων και όχι 13!!!».
πηγή: Βημα
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάλι χωρίς δικηγόρους Πέμπτη και Παρασκευή

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι δικηγόροι όλης της χώρας, έπειτα...


 από απόφαση της ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Την Παρασκευή προγραμματίζεται και συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η ολομέλεια των προέδρων θα συγκληθεί και πάλι στην Αθήνα το Σάββατο 17 Μαρτίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κάρτα» το επικρατέστερο σενάριο για το αγροτικό πετρέλαιο


Κάθε 2 μήνες το ΚΕΠΥΟ επιστρέφει τη διαφορά μεταξύ συμβατικής τιμής και τιμής αγροτικού πετρελαίου στον δικαιούχο.Την εφαρμογή του σχεδίου με τη προμήθεια αγροτικού πετρελαίου μέσω κάρτας και με ανώτατο όριο ανά αγροτική εκμετάλλευση εισηγήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, μελετώντας τα δύο επικρατέστερα σενάρια, το ένα με κάρτα και το άλλο πιο κοντά στο σημερινό σύστημα, θεωρούν ότι το πιο αποτελεσματικό είναι το πρώτο, με δεδομένο ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατνάλωσης για τα καύσιμα των αγροτών.
Κάθε 2 μήνες το ΚΕΠΥΟ επιστρέφει τη διαφορά μεταξύ συμβατικής τιμής και τιμής αγροτικού πετρελαίου στον δικαιούχο.
Εξάλλου, στη σχετική εισήγηση που έχει αποκλειστικά η Agrenda, αναφέρονται τα εξής: «Τo πετρέλαιο παίζει σημαντικό ρόλο στο κόστος παραγωγής των γεωργικών προϊόντων. Ιδιαίτερα επηρεάζονται οι καλλιέργειες που η παραγωγή τους στηρίζεται στην εκμηχάνιση. Το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζει αυτή την ιδιαιτερότητα και γι’ αυτό στην οδηγία ΕΚ 2003/96 και συγκεκριμένα
στο άρθρο 8 προβλέπει τη δυνατότητα διάθεσης για την αγροτική παραγωγή πετρελαίου κίνησης στους γεωργούς με μειωμένους δασμούς. Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, εξετάστηκαν σε συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών (τεχνικό επίπεδο) πέντε σενάρια για μειωμένο αγροτικό πετρέλαιο, λιγότερο γραφειοκρατικό, σύγχρονο και δίχως καταδολίευση του κρατικού προϋπολογισμού».
Εξάλλου, όπως αναφέρεται πιο κάτω, «το εργαλείο του αγροτικού πετρελαίου κίνησης εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., αφού επιτρέπεται από το κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο, πράγμα που σημαίνει ότι για καθαρά λόγους ανταγωνισμού των ελληνικών γεωργικών προϊόντων η ελληνική πολιτεία πρέπει να διαθέτει σε χαμηλότερη τιμή το καύσιμο στον πρωτογενή τομέα».
Μετά από την επεξεργασία των σεναρίωνπροτείνεται το ακόλουθο σενάριο, για το οποίο έχει ληφθεί υπόψη η πλήρης ετήσια μηχανογράφηση του ΟΣΔΕ και η δημιουργία του μητρώου αγροτών και γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε η βασική διοικητική υποστήριξη να προέλθει από το ΥΠΑΑΤ μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ με στόχο να μειωθεί η διοικητική επιβάρυνση του Υπουργείου Οικονομικών, που αποτελεί μια από τις δυσκολίες εφαρμογής του μέτρου:

Τρόπος εφαρμογής: Μέσω της κάρτας καταγραφής των αποδείξεων
Διαδικασία: (Επτά βήματα)
1 Θεσμοθετείται το Αγροτικό Πετρέλαιο Κίνησης με δική του τιμή από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και καθορίζονται οι δικαιούχοι.
2 Καθορίζεται η μέγιστη ποσότητα αγροτικού πετρελαίου κίνησης ανά παραγωγική δραστηριότητα (φυτικής και ζωικής παραγωγής) όπως δηλώνεται αυτή στο ΟΣΔΕ ετήσια.
3 Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραδίδουν μαγνητικό αρχείο στο υπουργείο Οικονομικών – Γενική Γραμματεία (ΚΕΠΥΟ) με τα δεδομένα (ΑΦΜ- σταθερά στοιχεία δικαιούχου) καθώς και την μέγιστη ποσότητα αγροτικού πετρελαίου κίνησης που μπορεί να προμηθευτεί ο κάθε δικαιούχος με βάση την ετήσια δήλωση ΟΣΔΕ (έκταση και είδος καλλιέργειας, συντελεστή κατανάλωσης πετρελαίου). Επίσης το ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ με την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ της κάθε χρονιάς θα ενημερώνει αυτόματα τον κάθε δικαιούχο για την μέγιστη ποσότητα αγροτικού πετρελαίου κίνησης που θα μπορεί να προμηθευτεί δίνοντας του αναλυτικό πίνακα υπολογισμού.
4 Το ΚΕΠΥΟ προσαρμόζει στην εφαρμογή καταγραφής των αποδείξεων με τη χρήση της ειδικής κάρτας ώστε να μπορεί να επεξεργάζεται τις αποδείξεις και τιμολόγια αγοράς αγροτικού πετρελαίου κίνησης όλων των δικαιούχων που θα του έχει αποστείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Η σχετική ειδική κάρτα θα διατίθεται άμεσα από το 2012.
5 Ο κάθε δικαιούχος προμηθεύεται το αγροτικό πετρέλαιο κίνησης που έχει ανάγκη από το πρατήριο της επιλογής του στην συμβατική τιμή και την ίδια στιγμή της έκδοσης της απόδειξης θα ενημερώνεται μέσω του συστήματος της ειδικής κάρτας το ΚΕΠΥΟ για την συναλλαγή.
6 Κάθε δύο μήνες το ΚΕΠΥΟ μετά απόδιασταυρωτικό έλεγχο με επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ επιστρέφει τη διαφορά μεταξύ συμβατικής τιμής και τιμής αγροτικού πετρελαίου κίνησης στο λογαριασμό του χωρίς καμία άλλη επί πλέον γραφειοκρατική ενέργεια και χωρίς την επιβάρυνση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.
7 Στο τέλος κάθε έτους εξετάζεται η συνολική επιστροφή των ποσών του ειδικούφόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και με την τελευταία τμηματική επιστροφή καθορίζεται το ποσό επιστροφής για όλους εκείνους τους δικαιούχους που λαμβάνουν μικρά ποσά (μικρότερα των 150 ευρώ) και οι οποίοι δεν ακολούθησαν την διαδικασία έκδοσης της ειδικής κάρτας (απλοποίηση).
Πλεονεκτήματα
1. Εντάσσεται στην συνολική πολιτική της κυβέρνησης και όσον αφορά το ΥΠΑΑΤ (κόστος παραγωγής – μητρώο αγροτών) και όσον αφορά το υπουργείο Οικονομικών (εισφοροδιαφυγή – σύγχρονος τρόπος καταγραφής των αποδείξεων) καθώς και τις προεκλογικές δεσμεύσεις.
2. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες επενδύσεις παρά μόνο:
- Προσαρμογή του προγράμματος του ΚΕΠΥΟ
- Πρατήρια τα οποία να διαθέτουν μηχανήματα συναλλαγής και πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών πράγμα που η πλειοψηφία τους διαθέτει ή είναι πολύ εύκολο να αποκτήσει.
- Ενημέρωση των τραπεζών για την έκδοση της ειδικής κάρτας που ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία. Ειδικά το πυκνό δίκτυο της ΑΤΕ στην περιφέρεια θα διευκολύνει την άμεση έκδοση της κάρτας.
- Επικαιροποίηση των δικαιούχων από το ΥΠΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και σύνδεση με το μητρώο και αναβάθμιση της επικοινωνίας με το ΚΕΠΥΟ.
3. Eίναι άμεσης εφαρμογής γιατί όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και μπορούν να εφαρμοσθούν μέσα σε 2-3 μήνες.
4. Ελέγχει την εισφοροδιαφυγή και έχει ταυτότητα επιστροφής της διαφοράς τιμής.
5. Είναι απλοποιημένο χωρίς διοικητικό βάρος και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των δικαιούχων αφού μπορεί να υπάρξουν ιδιαίτερες ρυθμίσεις για εκείνους που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες (π.χ. χρήση πετρελαίου για την άρδευση)
6. Δεν συνδέεται με το πετρέλαιο θέρμανσης και μπορεί να διατίθεται όλο το χρόνο ενώ δεν συνδέεται επίσης με την κατοχή μηχανημάτων για πολλά από τα οποία υπάρχουν προβλήματα αδειοδότησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:«Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

          

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 16 του μηνός Μαρτίου έτους 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του «Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ


                                                                 ΣΠΥΡΙΔΩΝ   ΝΙΚΟΛΑΟΥ
                  
                  





ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 16/3/2012 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 5979/12-3-2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (άρθρο 75 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87)

Θέμα 1ο :     Συζήτηση και λήψη απόφασης για την οριοθέτηση χώρων υπαίθριου εμπορίου και καθορισμός θέσεων, μετά από εισήγηση των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και της επιτροπής του άρθρου 1 παρ.7 του Ν.2323/95.
                   Εισηγητής:  


Θέμα 2ο :     Έκφραση γνώμης σχετικά με την δημοσιοποίηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αιολικού σταθμού της εταιρείας «ΕΛΠΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ε.Π.Ε.»
                   Εισηγητής: Τμήμα Περιβάλλοντος κ. Αθ. Μερκούρης


Θέμα 3ο :     Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Καφετέρια-Μπαρ», στην Τ.Κ. Θίσβης, του Δήμου Θηβαίων, μετά από αίτηση της κ. Καραμπογιά Μαρίας του Ιωάννη.
                   Εισηγητής: Γραφείο Έκδοσης Αδειών Καταστημάτων κ. Δ. Κολέσια.   









  Αποδέκτες Πίνακα Διανομής:
Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ.
ΤΑΚΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
1)         ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2)         ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ                    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3)         ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ              ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4)         ΣΔOΝΑΣ                        ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5)         ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ         ΑΝΔΡΕΑΣ
6)         ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7)         ΚΕΦΑΛΑΣ                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8)         ΝΙΚΑΣ                           ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη σε περίπτωση απουσίας τους από τη συνεδρίαση να ενημερώσουν τον αναπληρωτή τους.           
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
1)         ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2)         ΔΡΕΝΙΟΣ                       ΣΩΤΗΡΙΟΣ
3)         ΦΙΛΟΣ                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4)         ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5)         ΣΒΙΓΓΟΣ                       ΝΙΚΟΛΑΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ