Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Μίλησε κανείς για Χούντα;

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: Για να τελειώνουμε με την… καραμέλα ότι οι Γερμανοί πληρώνουν τους Έλληνες

Δείτε στο ντοκουμέντο της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης που ακολουθεί, τα υπέρογκα κέρδη της Γερμανίας
από την κρίση της Ελληνικής οικονομίας.

Μια made in German απάντηση στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που έχουμε κουραστεί να ακούμε τόσα χρόνια… Τελικά ο μύθος του Αισώπου με το μυρμήγκι και τον τζίτζικα Ισχύει αλλά το μυρμήγκι είναι ο … κλασσικός ο μ@@ ο Έλληνας…






















































Πηγή :http://adanaklasi.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Α' Βοιωτιας τα Αποτελεσματα της 24ης Αγωνιστικης.

Με το γκολ του Αρχηγου Γιαννη Λαμπρου στο 30' με καταπληκτικη κεφαλια
ο Επαμεινωνδας Λευκτρων περασε και απο τον Ορχομενο 1-0  και παει φουλ για τον φετεινο τιτλο
την ιδια ωρα οι Πλαταιες εμειναν στο 0-0 με τον Παμβαγιακο και τωρα η διαφορα πηγε στους 6 βαθμους
Μεγαλες νικες πετυχαν  ο ΠΑΟΚ Κυριακιου στην Αλιαρτο με 1-0
και ο Παρνασσος Αραχωβας στη Θηβα 3-0 τον Ιωνικο Αστερα

Α' Βοιωτιας
τα Αποτελεσματα της 24ης Αγωνιστικης

ΑΕ Ορχομενος - Επαμεινωνδας Λευκτρων                  0-1
Παναλιαρτος - ΠΑΟΚ Κυριακιου                                    0-1
Ιωνικος Αστερας Θηβας - Παρνασσος Αραχωβας    0-3
Πηγασος Αγιας Αννας - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου   2-2
Αναγεννηση Σχηματαριου - Πελοπιδας Θηβας          2-1
Πανγεωργικος - ΑΕΣ Ελεωνας                                         0-2
ΑΟ Πλαταιες - Παμβαγιακος                                            0-0
ΑΕ Δηλεσι - Αμβρυσσεας Διστομου                                1-2

η Βαθμολογια σε 24 Αγωνες

1. Επαμεινωνδας Λευκτρων                54
2. ΑΟ Πλαταιες                                       48
3. Παρνασσος Αραχωβας                   48 ''
4. Πηγασος Αγιας Αννας                     47
5. ΠΑΟΚ Κυριακιου                              46 ''
6. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου              44
7. Παμβαγιακος                                     43
8. Αμβρυσσεας Διστομου                    43
9. Παναλιαρτος                                      42
10. ΑΕ Ορχομενος                                 42
11. Αναγεννηση Σχηματαριου           34
12. Πελοπιδας Θηβας                           21
13. ΑΕΣ Ελεωνας                                   10
14. Ιωνικος Αστερας Θηβας                8
15. Πανγεωργικος                                   7
16. ΑΕ Δηλεσι                                           2


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κήρυξη της επανάστασης του 1821




Στις 9 Μαρτίου του 1821, ο Ασημάκης Ζαΐμης, ο Ασημάκης Φωτήλας, ο Ανδρέας Ζαΐμης, ο Σωτήριος Χαραλάμπης, ο Σωτήριος Θεοχαρόπουλος, ο Ανδρέας Λόντος και οι αρχιερείς Παλαιών Πατρών Γερμανός και Κερνίτσης Προκόπιος, συνοδευόμενοι από αντιπροσώπους του διοικητή των Καλαβρύτων, ξεκινούν με προορισμό την Τρίπολη.


Όπως αναφέρεται, διανυκτέρευαν στα Μαζέϊκα Καλύβια στο χαμόσπιτο του Νταφαλιά, όπου και έλαβαν την οριστική απόφασή τους.Αναζητώντας επίμονα μια λύση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος οριστικής καταστροφής, συνέταξαν μια επιστολή δήθεν προερχόμενη από κάποιον Τούρκο φίλο τους από την Τριπολιτσά. Την παρέδωσαν σε έμπιστό τους και κανόνισαν να τον συναντήσουν σε ορισμένη θέση για να τους την επιδώσει. Έτσι και έγινε• στις 10 Μαρτίου ανεχώρησαν για την Τρίπολη, συνάντησαν τον άνθρωπο, πήραν την επιστολή και άρχισαν να δείχνουν την ταραχή τους.

*Από το περιεχόμενο της επιστολής πληροφορήθηκαν ότι δήθεν έχουν συκοφαντηθεί και κατόπιν αυτού επέμεναν ότι είναι αδύνατο να μεταβούν στην Τριπολιτσά, εάν πρώτα δεν απεδείκνυαν την αθωότητά τους. Μ’ αυτό το κόλπο επέστρεψαν στο χωριό Καρνέσι και μέσα σε ατμόσφαιρα πλαστής έξαψης και αγανάκτησης συνέταξαν επιστολή προς τον Καϊμακάμη της Τρίπολης, στην οποία με δεξιοτεχνία υπογράμμιζαν την «πίστη» τους, του ορκίζονταν αφοσίωση και ζητούσαν απόδοση δικαίου και αποκατάσταση της αλήθειας.

Η Τουρκική Διοίκηση παρασύρθηκε από την «ειλικρίνεια» της επιστολής και, μολονότι οργίστηκε με την «παρεξήγηση», η οποία προκαλούσε ανωμαλία, δεν κράτησε εχθρική στάση απέναντί τους, ενώ παράλληλα έστειλε τους Έλληνες Καλαμογδάρτη και Μοθινό με την εντολή να τους μεταπείσουν. Εν τω μεταξύ οι προύχοντες και οι αρχιερείς μέχρι τις 13 Μαρτίου είχαν φθάσει στην Αγία Λαύρα. Εκεί πραγματοποιήθηκαν τρεις συσκέψεις.


Στην πρώτη, ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Ζαΐμης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναβολής της Επαναστάσεως. Σύμφωνα με τη δική του γνώμη έπρεπε να εκτιμηθεί η κατάσταση με τα αντικειμενικά στοιχεία της, τα οποία πίστευε ότι δεν επέτρεπαν την εξέγερση τότε. Εκτός αυτού όμως θεωρούσε και τις μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή ετοιμασίες ανεπαρκείς.

Ακριβώς την αντίθετη άποψη ανέπτυξε στη δεύτερη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τη 15η Μαρτίου, ο Ασημάκης Φωτήλας. Με επιχειρήματα και παλμό, αλλά και σε υψηλούς τόνους ζήτησε άμεση κήρυξη της Επαναστάσεως. Στην τρίτη σύσκεψη, ο Φωτήλας υποστήριξε για άλλη μια φορά με επιμονή την άποψή του.Καθώς κορυφωνόταν ο δραματικός τόνος της συζήτησης, η άφιξη μιας πληροφορίας έκρινε οριστικά την έκβαση της επαναστάσεως: Από τα Σουδενά έφτασαν ο Αναγνώστης Πετμεζάς, ο Βασίλειος Πετμεζάς και ο Ασημάκης Σκαλτσάς με φίλους τους, λόγω της γιορτής του αγίου Αλεξίου στις 17 Μαρτίου, που θα πανηγύριζε η Μονή.

Αφού αναφέρθηκαν στη δυστυχία και τη φτώχεια που υπήρχε στην περιοχή τους, έδωσαν και την είδηση: ο Χονδρογιάννης είχε επιτεθεί στη θέση «Χελωνοσπηλιά» κατά της συνοδείας του Σεϊντή, του εισπράκτορα, σκοτώνοντας ένα μέλος της και αρπάζοντας τα φορτία με τα χρήματα.

Ο Χονδρογιάννης ήταν έμπιστος της οικογένειας Ζαΐμη και μάλιστα άνθρωπος του Ανδρέα Ζαΐμη, ο οποίος είχε εγγυηθεί κιόλας γι’ αυτόν στους Τούρκους το κεφάλι του.Η πληροφορία τους συγκλόνισε. Τους άφησε εμβρόντητους και τους γέμισε αμηχανία. Κανείς εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Χονδρογιάννης ήταν απλώς ο εκτελεστής και ότι ο εμπνευστής δεν ήταν παρά ο γέρος Ασημάκης Ζαΐμης, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τερματίσει τις ταλαντεύσεις και τη διστακτικότητα των προκρίτων.
Η συμπυκνωμένη πείρα του τον έκανε να κατανοήσει ότι μέσα σ’ εκείνη την κατάσταση των αντιθέσεων, που κρατούσε αναποφάσιστους τους φυσικούς ηγέτες του αγώνα, χρειαζόταν κάποιο βίαιο γεγονός για ν’ ανοίξει το δρόμο.

Έτσι, στηριζόμενος στο ένστικτό του, αλλά και κατανοώντας, πως η αβεβαιότητα πού κυριαρχούσε δεν μπορούσε να οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα, επινόησε το τέχνασμα με εκτελεστή το Χονδρογιάννη.Εν τω μεταξύ, κι ενώ οι πρόκριτοι απορούσαν και προσπαθούσαν να σταθμίσουν τη σημασία της επίθεσης, έφτασε μια επιστολή για τον Ασημάκη Φωτήλα. Αποστολέας ήταν ο Χονδρογιάννης, ο οποίος με συναρπαστική απλότητα έδινε εξηγήσεις για την ενέργειά του, υπογραμμίζοντας πως «δεν βάσταζεν» να βλέπει το ελληνικό χρήμα, το τόσο απαραίτητο για τον αγώνα του Έθνους, να μεταφέρεται στα τουρκικά χέρια.

Ο Ζαΐμης τότε ανάμεσα στους άλλους πήρε το λόγο και, όπως παραδίδεται, μίλησε ως εξής:«Ενώ ημείς, λέει, σκεπτόμεθα δια να εύρωμεν διέξοδον επί του δημιουργηθέντος ζητήματος, ο λαός μας επρόλαβε και εκήρυξε την επανάστασιν. Είμεθα εκ τούτον υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσωμεν, δια να δώσωμεν την πρέπουσαν κατεύθυνσιν. Πάσα άλλη οδός, την οποίαν εσκεπτόμεθα να ακολουθήσωμεν, μας απεκόπη. Δεν μένει άλλο παρά η άμεσος κήρυξις της Επαναστάσεως. Δεν μας χωρίζει, πλέον, καμμία διαφωνία.


Ας αναπανθώμεν απόψε και αύριον εις την εκκλησίαν, αφού μεταλάβωμεν των Αχράντων Μυστηρίων, ας προσευχηθώμεν όλοι, κατά την δοξολογίαν εις τον άγιον Αλέξιον και την Παναγίαν να μας βοηθήσουν εις τον άνισον αγώνα, εις τον οποίον αποδυόμεθα. Αύριον την αυτήν ώραν να συναντηθώμεν, ενταύθα, δια να κανονίσωμεν τα του αγώνος».Η απόφαση είχε οριστικά ληφθεί και δίλημμα δεν υπήρχε πλέον.

Ο αγώνας άρχιζε.
Οι γενικές γραμμές καθορίστηκαν και κατέληξαν σε αποφάσεις. Όλοι γνώριζαν καλά ότι άρχιζαν έναν αγώνα θυσιών, που τον συνόδευαν δραματικές δυσχέρειες. Ήταν όμως αποφασισμένοι για όλα. Η 18η Μαρτίου έδινε το σύνθημα. Σήμαινε την ώρα που με τόση λαχτάρα περίμενε ολόκληρο το Έθνος.

Σύμφωνα με τον Γάλλο ιστορικό Πουκεβίλ οι πρόκριτοι ορκίστηκαν στο Λάβαρο και αμέσως μετέδωσαν το μήνυμα σ’ όλες τις επαρχίες, γνωστοποίησαν την απόφαση κι ο καθένας πήγε στην περιοχή του για να γίνει επικεφαλής του αγώνα.Στις 21 Μαρτίου 1821 συγκεντρώθηκαν, όπως είχε συμφωνηθεί, στην Άγια Λαύρα οι αρχηγοί: Σωτ. Χαραλάμπης, Παν. Φωτήλας, Σωτ. Θεοχαρόπουλος, Νικ. Σολιώτης, Ιωάν. Παπαδόπουλος ή Μουρεογιάννης, Βασίλειος και Νικόλαος Πετμεζάς κ. α. Ακολούθησε δοξολογία μέσα σε ατμόσφαιρα κατανυκτικής μυσταγωγίας. Μετά το τέλος της δοξολογίας ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε το λάβαρο και έδωσε το σύνθημα του αγώνα.


Ξεκινώντας με το Λάβαρο, το οποίο κρατούσε ο διάκονος της Μονής Γρηγόριος Ντόκος, και με το ιστορικό κανονάκι κατευθύνθηκαν προς τα Καλάβρυτα. Η θρυλική πορεία περιγράφεται ως εθνικό πανηγύρι, που το οδηγούσε ο ενθουσιασμός, η χαρά της λύτρωσης και το μεγαλειώδες σύνθημα: «Ελευθερία ή Θάνατος». Τίποτα δεν φαινόταν δυνατό να ανακόψει την ορμή των Ελλήνων ή να συγκρατήσει αυτό το ηφαίστειο.

Τα Καλάβρυτα πολιορκήθηκαν και αναγκάστηκαν να παραδοθούν, ενώ η τουρκική φρουρά αιχμαλωτίστηκε.Έτσι, η Αγία Λαύρα γίνεται ορμητήριο πολεμικών ενεργειών και συγχρόνως το μεγάλο κέντρο ανεφοδιασμού των πρώτων ελληνικών δυνάμεων. Όπως αναφέρεται, κάλυψε τις ανάγκες σε τρόφιμα εκείνες τις ημέρες με 100 κριούς, 200 πρόβατα, 50 αγελάδες και μεγάλες ποσότητες άρτου και οίνου.


Τα αποθέματά της σχεδόν εξαντλήθηκαν. Δεν ήταν εύκολο όμως να εξαντληθεί το σθένος που διέθετε το έμψυχο υλικό της Μονής.

 Όταν η είδηση της επαναστάσεως διαδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Απριλίου, η αντίδραση ήταν άμεση και με σκοπό να πτοήσει τους εξεγερθέντες.Κρέμασαν τον Πατριάρχη Γρηγόριο και σύμφωνα με την «απόφαση» έβαλαν στο στήθος του επιγραφή που έλεγε «ήτο Μωραΐτης και δεν επρόλαβε την Επανάστασιν εις την Επαρχίαν Καλαβρύτων».Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά αρχεία, εκείνες τις ημέρες, στις αρχές δηλαδή του Απριλίου του 1821, οι αντιπρόσωποι της Μονής της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, οι οποίοι διέμεναν στην Κωνσταντινούπολη, στο Φανάρι, κλείστηκαν στις φυλακές του Μουσταντζή-Μπασή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν πρόκειται για εκτροχιασμό τρένου αλλά για εκτροχιασμό της Δημοκρατίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγωγή Σαμαρά σε blog - Ζητάνε 3 εκατομμύρια ευρώ!


Μέσω του συνεργάτη του Ταβουλαρέα ζητάει 3 εκατομμύρια ευρώ απο το blog DimotikoSafari!

Δεν απέφεραν χρήμα στα ταμεία της ΝΔ τα sms και είπε να μας κάνει μια αγωγή μπας και βγάλει κάνα φράγκο για να πληρωθούν οι ανεπάγγελτοι της ΠΟΛΑΝ...
που τους έχει μαζέψει στην ΝΔ. Με εντολή Σαμαρά ο διαβόητος στην Μεσσηνία Κ.Ταβουλερέας που είναι αποσπασμένος από την υπηρεσία του στην ΝΟΔΕ Μεσσηνίας κατάθεσε αγωγή κατά του blog μας και ζητάει 3 εκ Ευρώ!...

Απίθανοι τύποι που είναι σε πανικό. Το DIMOTIKOSAFARI ο Μεσσηνιακός λαός το αγκάλιασε και το έφερε στην κορφή της ενημέρωσης στην όμορφη Μεσσηνία. Ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του ψάχνουν τρόπο να το φιμώσουν μιας που τους έχουμε κάνει άνω κάτω. Ο κύβος για την μήνυση ερρίφθη όταν ο Σαμαράς εγκαινίασε την θεμελίωση της γέφυρας και αποκαλύψαμε την αποτυχία της αλλά και τις ευχαριστίες των στελεχών της ΝΔ στον ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ!

Το Πάρτυ αρχίζει Αντώνη!
































Πηγή :http://dimotikosafari.blogspot.com/
/zoo-m.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αδίστακτοι ληστές σκότωσαν τη γιαγιά για 5 ευρώ



Το φονικό έγινε τη νύχτα στο χωριό Ανάβρα (Γούρα) στην περιοχή του Αλμυρού, όταν άγνωστος ή άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι για να τη ληστέψουν...

Η 84χρονη χθες βράδυ γιόρτασε μαζί με τα παιδιά της και τα εγγόνια της τα γενέθλια ενός εγγονού της, στο σπίτι του γιου της που μένει ακριβώς από πάνω και γύρω στις 21.00΄κατέβηκε στο ισόγειο όπου έμενε μόνη της.

Αν και ο ένας γιος της μένει από πάνω και ο άλλος δίπλα, κανείς δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τίποτα.

Το πρωί βρήκαν τη γιαγιά νεκρή στο κρεββάτι της, χτυπημένη στο πρόσωπο και όλο το σπίτι ανακατεμένο, όπως το άφησαν οι αδίστακτοι δολοφόνοι.
Όλα δείχνουν ότι η άτυχη 84χρονη αντιλήφθηκε την παρουσία τους και την σκότωσαν για να μη φωνάξει.

<<Και να φανταστείτε ότι η γιαγιά είχε μόνο 5 ευρώ...>>
είπε σοκαρισμένος ο γαμπρός της στο LamiaReport.

Αυτή την ώρα στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αστυνομικοί της Ασφάλειας Μαγνησίας και ιατροδικαστής προκειμένου να καταγραφεί κάθε λεπτομέρεια που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση στο σπίτι βουλευτή. Εκτός ελέγχου αρχίζουν να γίνονται οι αντιδράσεις.


images.jpgΑπό τα πολιτικά γραφεία στα σπίτια των τοπικών πολιτικών οι αντιδράσεις.
 

Oι αντιδράσεις για τους πολιτικούς μεταφέρθηκαν από τα γραφεία στα σπίτια πλέον . 

Σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία είχαμε νέο περιστατικό από αγνώστους οι οποίοι «επισκέφθηκαν» το πατρικό της κ. Γιαννακά , γνωρίζοντας προφανώς πως διαμένει εκεί όταν έρχεται στην εκλογική της περιφέρεια. 

Σύμφωνα με την αστυνομία σήμερα (24-3-2012) πολύ
νωρίς το πρωί στη Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας σημειώθηκαν ασήμαντες φθορές μπροστά από τις πόρτες εισόδου της πατρικής οικίας της Βουλευτή κα. Γιαννακά Σοφίας καθώς επίσης και σε ένα κάδο απορριμμάτων, σε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο ημεδαπού και στην πρόσοψη ενός καταστήματος πώλησης-επισκευής υποδημάτων τα οποία βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Τις αστυνομικές έρευνες διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου. 
Ο χώρος εξερευνήθηκε από συνεργείο σημάνσεως.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Γιαουρτοκαταπέλτης» βρέθηκε στην πλατεία Εξαρχείων!

Μια πολεμική πολιορκητική μηχανή με βεληνεκές που μπορεί να στείλει ένα γιαούρτι από σημείο εκτός της απαγορευμένης ζώνης, κατευθείαν πάνω στην εξέδρα των επισήμων, ανακαλύφθηκε παραμονές της κρίσιμης παρέλασης.

Καταιγίδα γιαουρτιών με τη βοήθεια ρωμαϊκού καταπέλτη, ετοίμαζαν για την ημέρα της παρέλασης, οι γνωστοί-άγνωστοι, που όπως.........
 
φαίνεται θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσουν από αέρος, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τον έλεγχο στα σημεία προσέγγισης της παρέλασης.
 
Μονάδες της αστυνομίας, ύστερα από πληροφορίες, που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονταν από αντίπαλη ομάδα που ήθελε να προωθήσει τη διαμαρτυρία με νεράντζια, ανακάλυψαν ένα καταπέλτη έτοιμο για χρήση, κρυμμένο μέσα στους θάμνους της πλατείας.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώθηκε ότι λίγα μέτρα πιο δίπλα, βρίσκονταν κρυμμένα 30 γιαούρτια χαμηλών λιπαρών. 
 
Μέσα στα γαιούρτια, βρίσκοταν τοποθετημένες ασύρματες μικροκάμερες, ώστε να καταγράψουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τις αντιδράσεις των επισήμων καθώς θα έβλεπαν τον κεσέ να πλησιάζει,  προκειμένου να ανέβουν μετά στο youtube.
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με σκορ 58-0!



Στο βιβλίο των ρεκόρ guinness, κατάφερε να μπει μια ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα στην Αγγλία. Με μέσο όρο ένα γκολ κάθε 90 δευτερόλεπτα, η ομάδα Nova FC ηττήθηκε από την Wheel Power με 58-0, σε αγώνα που διεξήχθη στις 18 Μαρτίου. Ο άτυχος προπονητής της ηττημένης Nova FC, Parker Lewis, παραδέχθηκε μετά τον αγώνα ότι ήξερε πως η ομάδα του θα χάσει, διότι έπαιζαν με έναν ισχυρό αντίπαλο, αλλά όπως τόνισε «ποτέ δεν είχα φανταστεί μια τέτοια ήττα».
Στην ουσία, μετά το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η Wheel κατάφερε να πετύχει 20 γκολ, έγινε αμέσως σαφές ότι θα ήταν ένας πολύ εύκολος αγώνας για την ομάδα. Η Wheel Power, συνέχισε και το δεύτερο ημίχρονο να «βομβαρδίζει» με γκολ τους αντιπάλους, πετυχαίνοντας 38 γκολ σε 45 λεπτά, με το τελικό σκορ να φτάνει το ιστορικό 58-0. Δύο αδέλφια που παίζουν στην επίθεση της ομάδας, ο Robbie και ο Stuart Bowker, ανέβηκαν αμέσως στην κορυφή του πίνακα βαθμολόγησης, καθώς πέτυχαν 28 γκολ μαζί. Αυτό είναι το δεύτερο ρεκόρ της Wheel Power καθώς τον Νοέμβριο του 2011 είχε συντρίψει μια άλλη ομάδα με 55-0.

efthimia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί εμπόδισαν γονείς μαθητών να πλησιάσουν στο Σύνταγμα

Αστυνομικοί εμποδίζουν γονείς μαθητών να πλησιάσουν στο Σύνταγμα

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί μεταξύ αστυνομίας και καθηγητών που έκαναν πορεία στη οδό Σταδίου καθώς οι άνδρες της αστυνομίας τους σταμάτησε στη συμβολή με την Βουκουρεστίου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονοι διαπληκτισμοί.
Κοντά στην πλατεία Συντάγματος δεν λείπουν οι διαπληκτισμοί μεταξύ ανδρών της αστυνομίας και συγγενών μαθητών που δεν τους αφήνουν να περάσουν προς την Αμαλίας για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 29 προσαγωγές για τα επεισόδια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τους «πρόδωσε» και αυτοί τον βασάνισαν, τον σκότωσαν, και τον… έφαγαν!

Ένα απίστευτο έγκλημα διέπραξαν μέλη τής σερβικής μαφίας στην Ισπανία, καθώς δολοφόνησαν, έγδαραν και έφαγαν ένα μέλος τής συμμορίας τους. Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές τής Ισπανίας, οι γκάνγκστερ, που φέρεται να ανήκουν στην οργάνωση «Ζεμούν Κλαν» τού Βελιγραδίου, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου....





τον 37χρονο Μίλαν Γιούρισιτς, με ένα σφυρί, έγδαραν το δέρμα του, με ένα μυτερό μαχαίρι αφαίρεσαν τα κόκαλά του και στη συνέχεια «τον πέρασαν» από μηχανή που κάνει κιμά, στο διαμέρισμά τους στη Μαδρίτη.

Μετά τον μαγείρεψαν ενώ με το δέρμα του έφτιαξαν μια μάσκα προσώπου. Αφού τον έφαγαν, πέταξαν τα κόκαλά του στον ποταμό Μανθανάρες τής ισπανικής πρωτεύουσας, όπως αναφέρει το iefimerida.gr

Το έγκλημα ομολόγησε ένα άλλο μέλος της συμμορίας, ο Σρέτκο Κάλινιτς, του οποίου το παρατσούκλι είναι «ο χασάπης», μετά τη σύλληψή του πριν από ένα χρόνο περίπου στην Κροατία.

Οι ισπανικές αρχές βρήκαν αυτήν την εβδομάδα 50 κόκαλα στο ποτάμι και εντόπισαν το σπίτι των βασανιστηρίων. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Γιούρισιτς, τούς πρόδωσε κλέβοντάς τους χρήματα, όμως έγινε αντιληπτός και… το πλήρωσε με τη ζωή του.



Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες tae kwon do στη Λιβαδειά



Με επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες tae kwon do στη Λιβαδειά

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες tae kwon do που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογο Λιβαδειάς στο κλειστό στάδιο της πόλης στις 18 Μαρτίου.
Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από συλλόγους της Λιβαδειάς, του Ορχομενού, της Αταλάντης, της Γλυφάδας και της Λαμίας.

Στο περιθώριο των αγώνων απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους συντελεστές της διοργάνωσης ενώ ο εκπρόσωπος του Α.Σ. Λιβαδειάς Μάστερ Νίκος Μπιακής ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων καθώς επίσης τους γονείς και τους αθλητές.
Επίσης ευχαρίστησε την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, τη γιατρό Μαρία Περγαντά, τους δασκάλους του Α.Σ. «ΟΡΙΟΝ», Βαρβάρα Τσουράπη και Σωτήρη Φώκο, την δασκάλα του Α.Σ. «ΠΙΑΝ ΑΝ» Ελένη Κετσετσίδου, τους δασκάλους του Α.Σ. Γλυφάδας Γιώργο Φωτιάδη, Α.Σ. Λαμίας Σταμέλο, Α.Σ. «ΛΟΚΡΟΥ» και Α.Σ. Ορχομενού Σταμάτη Μπιακή καθώς επίσης τους Ιωάννη Μίχο και Βαγγέλη Καραγιάννη.

Μοναδική παραφωνία τα τραμπολίνο μέσα στο κλειστό που ήταν παρατημένα μπροστά από τα αποδυτήρια.tabloid.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο τραπέζι ξανά 13ος-14ος μισθός - Ανοίγει το συνταξιοδοτικό;

Στο τραπέζι και πάλι 13ος-14ος μισθός - Ξανανοίγει το συνταξιοδοτικό

Αμετακίνητοι στη θέση τους παραμένουν οι δανειστές μας, θεωρώντας ότι μόνο μέσω της μείωσης μισθών μπορεί να κλείσει το «κενό» της ανταγωνιστικότητας, παρά το ότι όλα τα έως τώρα σημάδια δείχνουν οι αρνητικές επιπτώσεις είναι πολλαπλάσιες!
Το μήνυμα από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ήταν κάτι παραπάνω από σαφές καθώς τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ελπίδες να γλιτώσει το σπιράλ διολίσθησης όπου βρίσκεται σήμερα, αν εφαρμόσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ενέκρινε το κοινοβούλιο της χώρας. Οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχθούν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης και αυτό θα έλθει μέσω της μείωσης των μισθών σε όλους τους κλάδους», ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ σημείωσε ότι η λύση της εσωτερικής υποτίμησης κατά 20% είναι μάλλον επιβεβλημένη για να καλύψει η Ελλάδα μέρος της χαμένης ανταγωνιστικότητας της.
Θα πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι με βάση τη πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, όπου παρατίθενται παραδείγματα άλλων χωρών όπου εφαρμόστηκε η συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης, η μείωση της τάξης του 25% στους κατώτερους μισθούς δεν απέφερε παρά μια μείωση της τάξης του 5% στο μέσο επίπεδο των αποδοχών στο σύνολο της οικονομίας, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι εάν οι δανειστές μας επιμείνουν σε αυτό το μοντέλο, για να πιάσουμε τα επίπεδα που επιθυμούν, θα πρέπει να αναμένονται νέες και μεγαλύτερες μειώσεις μισθών έως το τέλος του έτους.
Ουδείς πρέπει να ξεχνάει, άλλωστε, ότι το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει πως εάν διαπιστωθεί τους επόμενους μήνες ότι δεν κλείνει το «κενό» ανταγωνιστικότητας, τότε θα πρέπει να εξεταστούν νέα μέτρα, κυρίως η αναστολή του 13- 14ου μισθού.
Οι πιέσεις στους μισθούς και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας γεννούν, όμως, νέα προβλήματα στο Ασφαλιστικό σύστημα, καθώς όπως προκύπτει από τα νεώτερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα έσοδα των Ταμείων στηρίζονται πλέον κατά το μεγαλύτερο μέρος στις επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αφού οι ασφαλιστικές εισφορές φθίνουν μήνα με το μήνα.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΙΚΑ, το οποίο μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους απορρόφησε τα 2/3 των προβλεπόμενων πιστώσεων, ενώ ουδείς πρέπει να ξεχνά ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε αυτή τη στιγμή περίπου 2,8 δισ ευρώ σε ιδιώτες, μεταξύ των οποίων προμηθευτές και φαρμακεία.
Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι εκτός του προβλήματος ρευστότητας, που μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα τύπου ΝΑΤ, η Τρόικα μέσα στους επόμενους μήνες- πιθανώς πριν το Σεπτέμβριο- να θέσει θέμα βιωσιμότητας όχι μόνο των Ταμείων εφάπαξ, των επικουρικών και των επαγγελματικών ταμείων, αλλά συνολικά του Ασφαλιστικού, επαναφέροντας στο τραπέζι τις βασικές παραμέτρους του συνταξιοδοτικού ήτοι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τα ποσοστά αναπλήρωσης...
Διαβάστε Περισσότερα »

"Hugo"Aπο τον Κινηματογράφο Θήβας

Από Πέμπτη 22  Μαρτίου έως Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012
Εκτός Δευτέρας
ώρα έναρξης: 21:15 μ.μ.
 



ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Martin Scorsese

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Asa Butterfield, Chloe Moretz, Sacha Baron Cohen, Jude Law, Ben Kingsley

ΥΠΟΘΕΣΗ:


Παρίσι, δεκαετίας του '30 : Ένα 12χρονο ορφανό αγόρι, ο Χιούγκο Καμπρέ, κατοικεί στις εσωτερικές στοές του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο της πόλης, φροντίζοντας τα ρολόγια του πολυσύχναστου σταθμού και ζει κλέβοντας από τους πάγκους των καταστημάτων που υπάρχουν στο σταθμό. Σταθερή παρέα του, ένα μυστηριώδες ανθρωπόμορφο μηχάνημα που έχει στο κέντρο του μία υποδοχή για ένα κλειδί σε σχήμα καρδιάς, το οποίο αποτελεί και το μόνο πράγμα που του έχει απομείνει από τον πατέρα του. Όταν ο κόσμος του συνδέεται ξαφνικά -σαν τα γρανάζια των ρολογιών που φροντίζει- με ένα εκκεντρικό κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία και τις περιπέτειες κι έναν πικρόχολο γέρο, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών στο σταθμό, η μυστική ζωή και το πολύτιμο μυστικό του Χιούγκο που τον συνδέει με το νεκρό πατέρα του, κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Ένα αινιγματικό σχέδιο, ένα πολύτιμο σημειωματάριο, μια κλειδαριά σε σχήμα καρδιάς, ένα κλεμμένο κλειδί, ένας μηχανικός άνθρωπος και το καλά κρυμμένο μήνυμα του νεκρού πατέρα του Χιούγκο απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά αυτής της περίπλοκης, τρυφερής και μαγευτικής ιστορίας ενός παιδιού αλλά και του ίδιου του κινηματογράφου που φτάνει και ενίοτε ξεπερνά τα όρια της μαγείας...

Διαβάστε Περισσότερα »

Λίγο πριν την καταστροφή..


Κανείς τους δε νοιάζεται.Το μόνο που νοιάζονται είναι το πώς θα εξασφαλίσουν τις ψήφους της εκλογής τους στις επερχόμενες εκλογές...
Ένα καζάνι που βράζει, στα όρια της έκρηξης, αργά ή γρήγορα θα δώσει την τελειωτική κίνηση στο παιχνίδι εξουσίας και διαφθοράς. Καμιά αλαζονική εξουσία όμως δεν αναγνώρισε τα σημάδια τους τέλους της.
Ούτε αυτή θα το κάνει.Εκτός κι άν...


Οι μέρες που περνάμε έχουν ξεκάθαρο άρωμα συντέλειας. Στα προηγούμενα δυο χρόνια έκλεισε το 25% των ελληνικών επιχειρήσεων.
Κάποιοι βουλευτές και μετέπειτα αξιωματούχοι της κυβερνήσεως είπαν πως αυτοί που έκλεισαν δεν θα έπρεπε να ήσαν ανοιχτοί εξαρχής, πως δεν μπορούμε να έχουμε τόσα...
ρουχάδικα, τόσες καφετέριες, τόσα τυροπιτάδικα.

Μετά ήρθαν τα περίπτερα με τον καθορισμό τους ως φοροεισπράκτορες του κράτους, έπειτα οι χρηματιστηριακές, κατόπιν οι τεχνικές εταιρίες και όλα τα επαγγέλματα της οικοδομής, ο κλάδος των αυτοκινητάδων και των συνεργείων, οι μάντρες αυτοκινήτων, η μίσθωση ακινήτων, η πώληση και μεσιτεία ακινήτων, και ούτω καθεξής.

Κάθε φορά η καταστροφή μονάδων παραγωγής πλούτου στην ιδιωτική οικονομία ήταν “νομοτελειακή”, αναπόφευκτη, και “απαραίτητη” δια στόματος φαρισαίων και τελώνων, για την εξυγίανση της οικονομίας μας. Αυτή όμως η “δήθεν” νομοτελειακή κατάληξη των μικρομεσαίων αυτών επιχειρήσεων (και πολλών ίσως μεγάλων που δεν πρόλαβαν να μεταναστεύσουν σε λιγότερο τοξικά για την επιχειρηματικότητα κράτη), ήταν το αντάλλαγμα για να μην γίνουν δραστικές αλλαγές στο μέγεθος, στη γραφειοκρατία και στη διαφθορά του τεράστιου κρατικού μηχανισμού που απορροφούσε και κάθε τελευταία ικμάδα ζωής από την κοινωνία.

Η ελληνική κοινωνία ολόκληρη θυσιάζεται για να μην αλλάξουν οι προνομιακές σχέσεις κάποιων πολιτικά ισχυρών και διεφθαρμένων μειοψηφιών με το κράτος. Με άλλα λόγια, η Μεταπολίτευση ολόκληρη αποδείχθηκε μια καλοστημένη μηχανή αρπαγής πλούτου από το κοινωνικό σύνολο για αναδιανομή στα “δικά μας παιδιά”, γαλαζοπρασινοκοκκινοπών αποχρώσεων. Αυτοί που έμειναν απ΄έξω να υποστηρίζουν με το μόχθο τους την σπατάλη και νεοπλουτισμό των φαύλων, έφτασαν σε ύστατο σημείο εξαθλίωσης πλέον.

Με ψεύτικα στοιχεία η μεταπολιτευτική μαφία φούσκωσε το ΑΕΠ συμπεριλαμβάνοντας τα ναρκωτικά, τους ανάπηρους επαίτες και τις ιερόδουλες στα νούμερά του, για να δικαιολογήσει αδικαιολόγητο δανεισμό, και να προφασιστεί μια “εικονική φοροδιαφυγή” εγγράφοντας απαιτήσεις 60 δισ. ευρώ από κακομοίρηδες, βοσκούς, κλεισμένες και πτωχευμένες επιχειρήσεις και μπατιρολαμόγια. Με την φορολογική λαίλαπα των τελευταίων δυόμιση ετών, η εξουσιαστική μαφία έχει στεγνώσει και την αγορά από τα τελευταία κατακάθια ρευστότητας για να συντηρεί ανέπαφο το μηχανισμό επανεκλογής του ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Αυτή η τακτική έχει καταστρέψει 1.250.000 θέσεις εργασίας στην ιδιωτική οικονομία, στέλνει τους γέρους για ύπνο νωρίς για να μη πεινάνε, κάποιους που δεν τους παίρνει εύκολα ο ύπνος στους κάδους των σκουπιδιών έξω από τα φαστφουντάδικα, τους μισούς ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακά τους μέρα παρά μέρα λόγω ανέχειας να αγοράσουν πλέον από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, ενώ φαρμακοποιοί-γιατροί-φαρμακευτικές συζητούν για τις επιπτώσεις των γενόσημων στο 0,01% των περιπτώσεων.

Από τους εργαζόμενους που έχουν δουλειά, περισσότεροι από 400.000 μισθωτοί πληρώνονται με καθυστέρηση πάνω από 3 μήνες, και περισσότεροι από 200.000 με καθυστέρηση άνω των 6 μηνών. Η αδηφάγος κιμαδομηχανή του Σοβιετικού ελληνικού δημοσίου συνεχίζει ακάθεκτη και απαιτεί 9 υπογραφές και σφραγίδες από συμβολαιογράφο, επιμελητήριο, εφορία, ταμείο νομικών, ΤΥΠΕΔ, πάλι εφορία, πάλι επιμελητήριο, και τελικά νομαρχία και έπειτα εφημερίδα της κυβερνήσεως, για να μεταφέρει την έδρα της στο διπλανό τετράγωνο μια επιχείρηση που βρήκε φτηνότερο ενοίκιο εν μέσω κρίσεως, ή που απολύοντας το 50% του προσωπικού της ήδη, δεν χρειάζεται όλο το χώρο που ενοικιάζει. Ακόμα και αν θέλει ο μικρομεσαίος να γλυτώσει χρήματα από τα λειτουργικά του, πρέπει να πληρώσει λύτρα στο κράτος-κιμαδομηχανή.

Η λύσσα με την οποία καταστρέφει περιουσίες πλέον ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός θυμίζει την υπερφορολόγηση πριν από κάθε καταστροφή κρατικής οντότητας. Από την Περσική αυτοκρατορία, στη Ρωμαϊκή, στη Βυζαντινή, στις αποικιοκρατίες, και τις δικτατορίες του περασμένου αιώνα, ως και την με μένος απομύζηση των κατοχικών δυνάμεων στις κατακτημένες χώρες. Ίσως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να μαζεύει πτώματα από το δρόμο ο Δήμος με τα απορριμματοφόρα του, ή αν με 40.000 άστεγους το έχει ξεκινήσει, δεν το έχουμε μάθει. Πάντως η εγκληματικότητα, πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, δίνει μια ληστεία ανά λεπτό, και μια δολοφονία λόγω ληστείας κάθε 48 ώρες. Αυτό ενόσω το 50% της αστυνομίας, ή ίσως και παραπάνω, φρουρεί “σημαίνοντα” πρόσωπα που συμμετείχαν στη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Η κοινωνία καταρρέει, και ενώ το πρώτο 25% όλων των ελληνικών επιχειρήσεων πήρε δυο χρόνια για να κλείσει, άλλο 25% αναμένεται να κλείσει στις επόμενες 90 μέρες αν δεν γίνει κάτι δραστικό που θα προσδώσει ρευστότητα στην αγορά.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να μοιράσουν ζεστό χρήμα στην αγορά σε 90 μέρες -αμφιβάλω. Μια ουσιαστική λύση που θα μπορούσε να δώσει άμεσα αποτελέσματα, θα ήταν να παγώσουν (δια νόμου) τις πληρωμές προς το κράτος των μικρομεσαίων που κινδυνεύουν να κλείσουν και έχουν πάει πίσω στους μισθούς τους για 3-6-9 μήνες, ώσπου οι μεταρρυθμίσεις να ξεκινήσουν να πιάνουν τόπο.

Όμως φοβάμαι πως κανείς τους δε νοιάζεται. Το μόνο που νοιάζονται είναι το πώς θα εξασφαλίσουν τις ψήφους της εκλογής τους στις επερχόμενες εκλογές!

Ένα καζάνι που βράζει, στα όρια της έκρηξης, αργά ή γρήγορα θα δώσει την τελειωτική κίνηση στο παιχνίδι εξουσίας και διαφθοράς. Καμιά αλαζονική εξουσία όμως δεν αναγνώρισε τα σημάδια τους τέλους της. Ούτε αυτή θα το κάνει.

Εκτός αν προλάβουμε να τους αλλάξουμε εγκαίρως.

Αγ.Βεγούτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ και ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ και ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος

Πρέπει να καταβάλει 300.000 ευρώ για το σκάφος του

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έχει πέσει ο Γιάννης Πλούταρχος, εξαιτίας του πολυτελούς σκάφους που διαθέτει. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε αγοράσει το σκάφος το 2008 και, προκειμένου να μην πληρώνει φόρους, το είχε δηλώσει ως επαγγελματικό. Αυτό συνηθιζόταν από πολλούς σκαφάτους, για να γλιτώνουν τους φόρους.

Σύμφωνα με τη Real News, το ΣΔΟΕ απαιτεί από τον Γ.Πλούταρχο το ποσό των 300.000 ευρώ για να αποδεσμεύσει το σκάφος και να μην προχωρήσεις σε σχηματισμό δικογραφίας και κατάσχεση.

Πρόσφατα το κράτος έδωσε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες «επαγγελματικών» σκαφών να κάνουν περαίωση και να τα νομιμοποιήσουν. Ωστόσο, ο δικηγόρος του τραγουδιστή διαμαρτυρήθηκε επειδή, όπως είπε, ο πελάτης του δεν ειδοποιήθηκε σχετικά με τη διαδικασία και έχασε την προθεσμία. Η απάντηση των ελεγκτών ήταν ότι «κανένας ιδιοκτήτης σκάφους δεν ειδοποιήθηκε προσωπικά. Οι νόμοι ανακοινώνονται και ισχύουν για όλους».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγινε για πρώτη φορά πατέρας στα ....94 του χρόνια!


Έγινε για πρώτη φορά πατέρας στα ....94 του χρόνια!
Ο Ramajit Ragha, 94 ετών, έχει θέσει ένα νέο ρεκόρ για το γηραιότερο γνωστό πατέρα στην Ινδία. Πριν από αυτόν, το 2007, ένας άνδρας έγινε πατέρας του εικοστού δεύτερου παιδιού του στην ηλικία των 90 ετών. Ο υπερήφανος πατέρας, ο οποίος ήταν παλαιστής στα νιάτα του, λέει ότι για τον "ανδρισμό" του ευθύνεται η υψηλής θερμιδικής αξίας δίαιτα του και πιστεύει ότι θα ζήσει για... τουλάχιστον άλλη μια δεκαετία. "Η καθημερινή διατροφή μου αποτελείται από τρία λίτρα γάλα, μισό κιλό αμύγδαλα και μισό κιλό ghee(βούτυρο)," είπε ο Ragha στον Τύπο. Ο Ragha είναι ένας εργάτης ο οποίος έχει εργαστεί για τα αφεντικά του για τα τελευταία 22 χρόνια στο μικρό χωριό Kharkhoda, στη Haryana βόρεια της Ινδίας. Κερδίζει μόλις £44 (περίπου $70) ανά μήνα (!). Το μωρό του είναι αγόρι και το ονόμασε Karamjit, το οποίο μεταφράζεται σε "δώρο από το Θεό." "Ήταν μια κανονική γέννα και το μωρό είναι αρκετά υγιές και λεπτό. Το να έχεις μωρό σε μια τέτοια ηλικία είναι πολύ σπάνια περίπτωση, αλλά δεν μπορεί και να αποκλειστεί, δεδομένου ότι χρειάζεται μόνο ένα σπερματοζωάριο για να γονιμοποιήσει το ωάριο," είπε ο Δρ Paramjeet Singh, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος στο Νοσοκομείο Kharkhoda. Ο Ragha και η σύζυγός του, Shakuntla, δεν αποκλείουν τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα παιδιά.

:metrogreece.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

εσπεριδοειδή Τα εσπεριδοειδή προστατεύουν από το εγκεφαλικό


«Επιβλαβής Οργανισμός στα Εσπεριδοειδή»

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής , ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με έγγραφο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντοπίστηκε ο επιβλαβής οργανισμός Citrus Tristeza Virus (ιός της Τριστέτσα) σε φυτά μανταρινιάς, της ποικιλίας Κλημεντίνης, στην Κόρινθο, σε φυτώριο με την επωνυμία Σαλλής Σωτ. του Κ. και με αριθμ. εγγραφής στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο150-09-023.
Για τον λόγο αυτό όποιο Κατάστημα μεταπώλησης ή παραγωγός έχει προμηθευτεί δενδρύλλια από το πιο πάνω φυτώριο, να ενημερώσει άμεσα το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
 H Ίωση της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών προκαλεί παρακμή και νέκρωση του προσβεβλημένου δένδρου και είναι πολύ δύσκολη η καταστολή και η θεραπεία της. Μεταδίδεται από το προσβεβλημένο φυτό με τις αφίδες και με εμβολιασμό.
Επισημαίνουμε ακόμη τη μεγάλη σημασία που έχει για τον ίδιο τον παραγωγό και την περιοχή μας, κατά την ίδρυση νέου εσπεριδοειδώνα και όχι μόνο, η επιλογή των φυτών τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο.
Κανένας παραγωγός της Περιφέρειας μας δεν πρέπει να αγοράζει δενδρύλλια αν αυτά δεν συνοδεύονται από Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο.
Η ύπαρξη του Φυτοϋγειονομικού Διαβατηρίου σημαίνει ότι το φυτώριο που το έχει εκδώσει έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές και είναι πιο σίγουρη η καθαρότητα των δενδρυλλίων. Το Φ. Δ. είναι μια ετικέτα λευκού χρώματος στο οποίο αναγράφονται όλα τα στοιχεία όπως είναι η βοτανική ονομασία του φυτού, ο αριθμός εγγραφής του φυτωρίου στο μητρώο, ο αριθμός παρτίδας και η ποσότητα του υλικού που διακινήθηκε.
Στους παραβάτες παραγωγούς που προβαίνουν σε φυτεύσεις εσπεριδοειδών που δεν φέρουν Φ.Δ. και δεν ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου) επιβάλλονται οι  διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τη Φυτοϋγειονομική Νομοθεσία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το εθαψαν τα ΜΜΕ . Περνανε στα ψιλά οι τιμωριες του Λυκουρέζου και των λοιπων απατεώνων

«Έφαγε» 5 χρόνια ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος 

Βαριές ποινές στους 21 εμπλεκόμενους για την υπόθεση της Αιξωνής

Βαριές ποινές, ισοβίων και πολυετών καθείρξεων, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους για την υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, το δικαστήριο με την ετυμηγορία του κατένειμε την ποινική ευθύνη που αναλογεί σε καθέναν από τους 21 κριθέντες ενόχους και επέβαλε ποινές ισοβίων και δεκάδων ετών πρόσκαιρων καθείρξεων, για την υπόθεση ιδιοποίησης, με αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις, μιας τεράστιας δασικής έκτασης που ανήκε στο Δημόσιο.

Στο εδώλιο για την υπόθεση κάθισαν 26 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων το δικαστήριο κήρυξε αθώους τρεις δικηγόρους και μία επιχειρηματία, ενώ ανέστειλε την διαδικασία για μία συμβολαιογράφο.

Από τους 21 κηρυχθέντες ενόχους, οι έξι είναι συμβολαιογράφοι, οι πέντε δικηγόροι, οι δύο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και οι υπόλοιποι επτά ιδιώτες.

Η υπόθεση απασχόλησε την δικαιοσύνη όταν στο πλαίσιο των ερευνών για το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα» εντοπίστηκε δικαστική απόφαση που είχε εκδώσει η πρώην Πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία, με την οποία επιτρεπόταν να γίνει μεταγραφή συμβολαίων μεταβίβασης σε δύο Κύπριους επιχειρηματίες της επίμαχης έκτασης.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε έρευνα, καθώς για την περιοχή της Αιξωνής είχε εκδοθεί εισαγγελική εγκύκλιος που απαγόρευε στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρούν σε μεταγραφές συμβολαίων, αφού η έκταση ανήκε στο Δημόσιο και είχε κηρυχθεί αναδασωτέα το 1939.

Κριθέντες ένοχοι από το δικαστήριο είναι οι:

- Οι συμβολαιογράφοι: Σωτηρία Κατσαγιάννη, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης, Σταύρος Παπαδογεωργής, Δέσποινα Σεχιώτη, Αθηνά Τσατσαρώνη

- Οι δικηγόροι: Βασίλης Αγιασοφίτης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Πέτρος Σφαλακάτος,

- Ο μηχανικός Θωμάς Παλαιογιάννης

- Οι επιχειρηματίες Τζων Κωνσταντινίδης και Κωνσταντίνος Γεωργίου

Οι ιδιώτες: Θεόδωρος Δουσαϊτης, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος, Γεώργιος Μπασούκος, Ιωάννης Σκιτζής, Χρήστος Τοπούζης, Αναστάσιος Πρίτσας και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 5 φορές ισοβίων και επιπλέον 19 χρόνων και 5 μηνών κάθειρξη στον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξης 8 ετών στον επιχειρηματία Τζων Κωνσταντινίδη και επίσης ισόβια και επιπλέον 23 ετών κάθειρξη στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου.

Στον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκε ποινή 5ετούς φυλάκισης και στον συνάδελφο του Βασίλη Αγιασοφίτη φυλάκιση 4 ετών και 9 μηνών.

Σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης από 10 έως 18 ετών.

Στους καταδικασθέντες που δεν αντιμετωπίζουν ισόβια, δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την δευτεροβάθμια δίκη, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον γνώρισε στο facebook, τον επισκέφθηκε και εκείνος την φυλάκισε!

Tρεις εφιαλτικές εβδομάδες πέρασε μια 21χρονη κοπέλα από την Αθήνα στα χέρια του ανθρώπου τον οποίο επισκέφθηκε στη Ρόδο όταν γνωρίστηκαν μέσω facebook....
Όταν του ανακοίνωσε ότι δεν ήθελε να δημιουργήσουν σχέση, εκείνος την κράτησε… φυλακισμένη στο σπίτι του προσπαθώντας να την πείσει με ξύλο και απειλές να μείνει κοντά του!

Η συγκλονιστική υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η νεαρή γυναίκα κατάφερε να επικοινωνήσει με την μητέρα της στην Αθήνα και να της ζητήσει βοήθεια, καθώς ο 23χρονος της απαγόρευε να έχει επαφές με φίλους και συγγενείς, να βγει από το σπίτι ή να επιστρέψει στο πατρικό της! Αν μάλιστα αντιλαμβανόταν ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει με κάποιον, την απειλούσε και την χτυπούσε!

Ανάστατη η μητέρα, πήγε στη Ρόδο όπου κατέφυγε στην Ασφάλεια και κατήγγειλε ότι η κόρη της κρατείται παρά την θέληση της στο σπίτι του 23χρονου. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας η 21χρονη απελευθερώθηκε, ενώ ο νεαρός συνελήφθη για παράνομη κατακράτηση, απειλή και σωματικές βλάβες και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

dejavu.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε μαχόμενος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους από τη Σιένα, πλησίασε στον πόντο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 81-80, με τους Ιταλούς να ισοφαρίζουν τη σειρά σε 1-1.

Μοιραίος ο Γιώργος Πρίντεζης, που πήρε το ριμπάουντ μετά τις δύο χαμένες βολές του Ιγκόρ Ρακότσεβιτς, 5.8’’ πριν από το φινάλε, αλλά στην προσπάθειά του να βγει στον αιφνιδιασμό έχασε την μπάλα από τον Μπο Μακ Κάλεμπ. Η Σιένα τα βρήκε και πάλι σκούρα από τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά έστω και τη δωδεκάτη ώρα κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο, που την κρατάει «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης.
Οι Πειραιώτες παραλίγο να φέρουν τα πάνω κάτω, επιστρέφοντας στον πόντο από το -16 (48-32), αλλά στην τελευταία φάση ο καλύτερος παίκτης τους εξελίχθηκε σε μοιραίο. Έτσι, οι Ιταλοί χαμογέλασαν τελευταίοι και θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ με στόχο το «διπλό», που θα τους δώσει πίσω το πλεονέκτημα της έδρας, που απώλεσαν μετά την ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι στην Τοσκάνη.
Ο Πέρο Άντιτς ήταν «ζεστός» στο ξεκίνημα και από τα δικά του χέρια ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7-2 μετά τη συμπλήρωση των πρώτων δύο λεπτών. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έριξε το Βαγγέλη Μάντζαρη στο μαρκάρισμα του Μπο Μακ Κάλεμπ, ενώ ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι χρησιμοποίησε κατά κόρον το αγαπημένο του ζον πρες. Οι Πειραιώτες, όμως, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα (6-11) δύο λεπτά αργότερα. Με το Λαβρίνοβιτς να δίνει επιθετική πνοή, η Σιένα έτρεξε σερί 8-2 και προηγήθηκε για πρώτη φορά, με 14-13, στο 6ο λεπτό. Παράλληλα, ο Πιανιτζιάνι έδωσε εντολή στον Ντέιβιντ Μος να κυνηγήσει στην άμυνα το Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πέρασε δύσκολες ώρες υπό το ασφυκτικό πρέσινγκ του Αμερικανού. Με τέσσερις πόντους του Μακ Κάλεμπ και δύο βολές του Ρακότσεβιτς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν στο +4 (22-18) το πρώτο δεκάλεπτο.
Με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην μπορεί να βρει αντίδοτο στη δράση του Ρακότσεβιτς, η Σιένα προηγήθηκε με 28-22 στο 12ο λεπτό. Παράλληλα, η είσοδος του Ζήση έδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, που σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες ανέβασε την υπέρ της διαφορά στους εννέα πόντους (33-24). Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς γύρισε την άμυνα σε ζώνη, αλλά ο Λαβρίνοβιτς τον τιμώρησε, δίνοντας το δικαίωμα στη Σιένα να προηγηθεί με 35-24 στο 14ο λεπτό. Με το Λιθουανό να εξελίσσεται σε δήμιο, μάλιστα, το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι άνοιξε τη διαφορά στο +13 (37-24), δείχνοντας την τάση να «καθαρίσει» από νωρίς τον αγώνα. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και η Σιένα με τρίποντο του Άντερσεν έφθασε στο 44-29, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η ιταλική ομάδα συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα προηγήθηκε με 48-35 στην ανάπαυλα.
Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς βελτίωσε την άμυνά του στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και παράλληλα με πέντε πόντους του Κέσελ μείωσε σε 48-41, τρέχοντας σερί 6-0. Ο Πιανιτζιάνι επέμεινε στο μαρκάρισμα του Σπανούλη από το Μος (δικαίως, αφού τον άφησε άποντο στο πρώτο ημίχρονο) κι έδωσε εντολή στο Μακ Κάλεμπ να πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση. Η Σιένα με σερί 4-0 προηγήθηκε με 52-41 και συνέχισε να έχει τον έλεγχο, με τους Μακ Κάλεμπ και Άντερσεν να «τρέχουν» το σκοράρισμα. Ο Ίβκοβιτς, βλέποντας τον πρώτο να είναι ασταμάτητος, έριξε στο μαρκάρισμά του το Σλούκα, χωρίς όμως επιτυχία (60-49 στο 27’). Με το Λαβρίνοβιτς να παίρνει εκ νέου τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, οι γηπεδούχοι έθεσαν γερά θεμέλια για τη νίκη στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (67-53).
Ο Λαβρίνοβιτς ήταν ασταμάτητος και φθάνοντας τους 18 πόντους (και παράλληλα τους 1.001 στην Ευρωλίγκα) διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας (73-62) για τη Σιένα, στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Ο Ντόρσεϊ και τα επιθετικά ριμπάουντ (17), όμως, κράτησαν ζωντανό το όνειρο του Ολυμπιακού, που κατάφερε να μειώσει σε 73-67 πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα. Ο Πρίντεζης είχε αρχίσει να δίνει λύσεις και, φθάνοντας τους 13 πόντους, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μείωσε σε 73-69. Η Σιένα διατήρησε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα (75-71), ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη, αλλά με καλάθι του Χάινς ο Ολυμπιακός έριξε τη διαφορά στο καλάθι (75-73).
Με έμμεσο τρίποντο του Λο οι Πειραιώτες μείωσαν στον πόντο (77-76), 45’’ για το τέλος, αλλά με δύο βολές του Μακ Κάλεμπ η Σιένα ξέφυγε στο τρίποντο (79-76). Ο Σπανούλης με δύο βολές έγραψε το 79-78, 18’’ πριν από το τέλος, ο Μακ Κάλεμπ ευστόχησε στη συνέχεια σε μία βολή, αλλά μετά τη διεκδίκηση του ριμπάουντ η Σιένα πήρε την κατοχή. Ο Ολυμπιακός έκανε γρήγορο φάουλ στον Άντερσεν, που επίσης ευστόχησε μόνο στη μία βολή, διαμορφώνοντας το 81-78, με 8’’ να απομένουν. Οι Ιταλοί έκαναν φάουλ στον Πρίντεζη, ο οποίος με δύο βολές έκανε το 81-80. Ο Ρακότσεβιτς αστόχησε και στις δύο βολές, αλλά ο Πρίντεζης που πήρε το ριμπάουντ δεν είχε το καθαρό μυαλό, έχασε την μπάλα και ουσιαστικά «χάρισε» τη νίκη στη Σιένα.
 onsports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO. Δειτε το διασυρμό Παπακωνσταντίνου στον Παπαδάκη



Δείτε  τον χαμό στον Παπαδάκη
Ο γνωστός Παπακωνσταντίνου με το αλαζονικό υφάκι που εκνευρίζει συνομιλούντες και τηλεθεατές. Ευτυχώς που βρέθηκε ο καθηγητής Κοντογιώργης για να τον βάλει στην θέση του.
Τον διέσυρε με ερωτήματα...
που για πρώτη φορά στη ζωή του άκουσε ο πρωην "τσάρος". Και τον εκνεύρισε άσχημα. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε news24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Με τους έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν"


Ένα άκρως ρατσιστικό σχόλιο αιρετού συμβούλου κατά των μεταναστών, ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις.

Διαβάστε για το σάλο που ξέσπασε σε τηλεοπτικά πάνελ

Εντείνονται οι αντιδράσεις σχετικά με το θέμα της κατασκευής του πρώτου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο δήμο Βοϊου στην Κοζάνη, αφού από την μία πλευρά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να εμμένει στην απόφαση άμεσης κατασκευής του κέντρου με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, ενώ σύσσωμη η τοπική κοινωνία εκφράζει τις επιφυλάξεις της.

Μεταξύ των οξύτατων κριτικών, εντύπωση προκάλεσε το άκρως ρατσιστικό σχόλιο του περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Μακεδονίας Στέφανου Τοπαλίδη, το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο αιρετός κατά τ' άλλα περιφερειάρχης σε μία έξαρση της αντίδρασής του, σχολίασε ότι "με έγχρωμους, θα κάνουμε χρωμοσαμπουάν".

Πιο αναλυτικά, το ακριβές σχόλιο ήταν το εξής: "Κάποιοι κατάφεραν να κάνουν σαπούνι, εγώ με μερικούς έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν".

Το σχόλιο προκάλεσε και την αντίδραση της υπεύθυνης για τον τομέα της Μετανάστευσης στη Νέα Δημοκρατία Φωτεινής Πιπιλή, η οποία, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, χωρίς να αναφερθεί προσωπικά στον κύριο Τοπαλίδη δήλωσε:

"Δεν είμαι υπέρ του φασιστικού και άθλιου κομμωτηρίου. Έχουμε και οι Αθηναίοι προβλήματα αλλά δεν βγήκαμε να πούμε τέτοια πράγματα για τους μετανάστες. Πρέπει οι αιρετοί να ξέρουμε τι λέμε".
Νωρίτερα ο Στέφανος Τοπαλίδης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ παραδέχτηκε πως το σχόλιό του ήταν προκλητικό:

"Η δήλωση μου ήταν ακραία, ανήρτησα σίγουρα κάτι ακραίο. Ο λόγος που το έκανα ήταν για να δείξω με τον έσχατο τρόπο αυτό που προσπαθούν να περάσουν στα αυτιά της δυτικής Μακεδονίας. Προσπαθούν να στοιβάξουν πρόχειρα τον κόσμο μέσα σε 10 ημέρες. Δεν μπορούν να τους πάρουν τον κόσμο από το περιβάλλον τους και να τους στοιβάξουν σε ένα χώρο που δεν πληροί τις προδιαγραφές. Ο χώρος δε είναι κατάλληλος. Δεν είμαι εναντίον της διαδικασίας , αλλά αυτό είναι προχειρότητα.

Ο καθένας μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα ανενόχλητος. Όπου λειτούργησαν ανάλογα κέντρα διογκώθηκε η εγκληματικότητα", είπε, στην προσπάθειά του να μετριάσει τις αντιδράσεις στο πρόσωπό του και προκειμένου, να δείξει λιγότερο ενάντιος στην κατασκευή των εν λόγω κέντρων υποδοχής.

Να σημειωθεί ότι η προσωπική του σελίδα στο fb δεν έχει πλέον καμία ανάλογη ανάρτηση, για προφανείς λόγους.

news247

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για τα αγροτικά προϊόντα στη Θήβα

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά άμεσα η κατασκευή του οδικού άξονα Θίσβη – Κανάβαρι




Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Ξεκινάμε άμεσα την πλήρη κατασκευή και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θίσβη – Κανάβαρι, μήκους 37 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 35.106.000 € από το ΕΣΠΑ»
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 22 Μαρτίου, την σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του δρόμου έργο με πλήρη τίτλο «Κατασκευή οδού Κανάβαρι – Διασταύρωση Θεσπιών – Δομβραίνα – Θίσβη – Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας) – Β΄φάση. Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, με συνολικό προϋπολογισμό 35.106.000 €, υλοποιείται δε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Όπως είναι γνωστό, ο οδικός άξονας Θίσβη – Κανάβαρι, μήκους 37 χιλιομέτρων, είχε ξεκινήσει να υλοποιείται με χρηματοδότηση του Γ΄ΚΠΣ, από το οποίο παραδόθηκαν σε κυκλοφορία τα 18 χιλιόμετρα από τον Πρόδρομο έως τη διασταύρωση Νεοχωρίου (κόμβος Αλιάρτου – Ξηρονομής)).
Το έργο αποτελεί «έργο – γέφυρα» του ΕΣΠΑ, και μετά την επανένταξή του στο πρόγραμμα, στο τέλους του Ιουνίου του 2011, προχώρησαν τάχιστα οι διαδικασίες επαναδημοπράτησης του υπολειπόμενου τμήματος, προϋπολογισμού 25.800.000 €, προκειμένου να ολοκληρωθεί το φυσικό του αντικείμενο, που προβλέπει :
- Την πλήρη κατασκευή 19 χιλιομέτρων από τη διασταύρωση του Νεοχωρίου (κόμβος Αλιάρτου - Ξηρονομής) έως το Κανάβαρι, μέσω νέας γέφυρας στο κανάλι του Μόρνου.
- Την ολοκλήρωση με τελικές στρώσεις κυκλοφορίας των ήδη παραδοθέντων 18 χιλιομέτρων.
Πρόκειται συνεπώς για την πλήρη υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Θίσβη – Κανάβαρι, ενός έργου με ιδιαίτερη σημασία για το νότιο τμήμα της Βοιωτίας, που αποκτά πλέον έναν σύγχρονο και με ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας, οδικό άξονα, πλάτους οδοστρώματος 11,5 μέτρων.
Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, λαμβάνοντας υπόψη τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή, ειδικά τους θερινούς – τουριστικούς μήνες και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευχέρεια της πρόσβασης στους παραλιακούς οικισμούς, έχουν θέσει αποκλειστικές προθεσμίες για την εξέλιξη του έργου και συγκεκριμένα :
- Σε δύο μήνες από την υπογραφή της σύμβασης να έχει ολοκληρωθεί το ημιτελές τμήμα από τη διασταύρωση Νεοχωρίου (κόμβος Αλιάρτου – Ξηρονομής) μέχρι τον κόμβο Ελλοπίας, μέσω της νέας γέφυρας του Μόρνου, συντομεύοντας κατά πολύ την πρόσβαση, που σήμερα γίνεται με παρακάμψεις.
- Σε τέσσερις μήνες να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το τμήμα από τον Πρόδρομο έως τον κόμβο της Ελλοπίας (22 χιλιόμετρα) με δεύτερη στρώση ασφαλτοτάπητα.
«Υπογράψαμε τη σύμβαση και προχωρούμε ολοταχώς στην ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού άξονα Θίσβη – Κανάβαρι, συνολικού προϋπολογισμού 35.106.000 €», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας : «Πρόκειται για ένα πραγματικά μεγάλο έργο : από άποψης προϋπολογισμού, από άποψης τεχνικών χαρακτηριστικών και από άποψης αναπτυξιακής σημασίας για ένα μεγάλο τμήμα της νότιας πλευράς της Βοιωτίας.
Είναι ένα έργο το οποίο ξεκινήσαμε και προχωρήσαμε στη διάρκεια της Νομαρχιακής μας θητείας από το Γ΄ΚΠΣ και χρειάστηκε να ενεργοποιήσουμε μεγάλη επιμονή και προσπάθεια, να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες και να καταφέρουμε τελικά να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή του και τη συνέχισή του ως έργο – γέφυρα του ΕΣΠΑ.
Ξεκινάμε λοιπόν τις εργασίες πλήρους κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, που με την ολοκλήρωσή του, διευκολύνει την πρόσβαση στις νότιες παραλίες της Βοιωτίας προς την πλευρά του Κορινθιακού (Αλυκή, Άγιος Νικόλαος, Σαράντι), βελτιώνει την προσπελασιμότητα μεταξύ πολλών οικισμών (Πρόδρομος, Θίσβη, Δομβραίνα, Ξηρονομή, Νεοχώρι – Άσκρη –Αλίαρτος, Θεσπιές, Λεοντάρι, Θήβα), αίρει την απομόνωση και δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για όλη την οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη μιας ευρείας περιοχής της Νότιας και Ανατολικής Βοιωτίας.
Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, ανταποκρινόμαστε σε ένα μεγάλο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, και αξιοποιούμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, για να κάνουμε έργα σημαντικά, χρήσιμα και αναγκαία για τον τόπο μας και την κοινωνία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Φθηνό αλεύρι στην Χαλκίδα!


Μετά το κίνημα της πατάτας και του λαδιού, ήρθε στη Χαλκίδα και το φθηνό αλεύρι! Η Ένωση Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε 24 τόνους αλεύρι τύπου 55% για όλες τις χρήσεις από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς σε συσκευασία 5 κιλών και η τιμή που θα πουληθεί το πεντάκιλο είναι μόλις 2,7 ευρώ (0,54 ευρώ/κιλό).

Παραγγελίες γίνονται μόνο στα γραφεία της ΕΠΚΑ μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων, τις εξής μέρες και ώρες:

Σάββατο 10,00-13,00
Δευτέρα 10,00-13,00 Απόγ. 18,00-20,00
Τρίτη 10,00-13,00
Τετάρτη 10,00-13,00 Απόγ. 18,00-20,00
Πέμπτη 10,00-13,00
Παρασκευή 10,00-13,00

Οι πολίτες θα πρέπει να προπληρώσουν την παραγγελία και η Ένωση παρακαλεί για τη δική τους διευκόλυνση να έχουν το ακριβές ποσό μαζί τους. Η ημέρα και η ώρα παράδοσης θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ