Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε φωτό ατόμων που έκαναν πλιάτσικο στο κέντρο της Αθήνας

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε φωτό ατόμων που έκαναν πλιάτσικο στο κέντρο της Αθήνας

Συνολικά 26 φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τεσσάρων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία λεηλατήθηκαν στα επεισόδια που συνέβησαν στις 12/2, δόθηκαν σήμερα σε δημοσιότητα από την αστυνομία .
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έγινε ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη
όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τα πρόσωπα που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες κατά πραγμάτων και στη λεηλασία των καταστημάτων, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.
Ιδίως κατηγορούνται, κατά περίσταση, για κλοπή, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, για έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για εμπρησμό, για διατάραξη κοινής ειρήνης, καθώς και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
Αναλυτικότερα, το βράδυ της Κυριακής (12-2-2012), κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συνέβησαν στο Κέντρο της Αθήνας με συνεχείς επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα, ομάδες από τους επιτιθέμενους εισέβαλλαν και λεηλάτησαν τέσσερα (4) καταστήματα, αφαιρώντας εμπορεύματα από το εσωτερικό τους.
Πρόκειται για τα εξής καταστήματα:
Ανταλλακτήριο Συναλλάγματος επί της πλατείας Ομονοίας, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν χρήματα και μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Πώλησης Αθλητικών Ειδών στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα προστατευτικά ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν εμπορεύματα από το εσωτερικό του, ενώ πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Πώλησης Ενδυμάτων στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν δύο ρολά ασφαλείας, έσπασαν δύο υαλοπίνακες, μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν εμπορεύματα
Πώλησης Ηλεκτρικών Ειδών στη συμβολή των οδών Σταδίου και Δραγατσανίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας και έσπασαν τον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου, στη συνέχεια μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν εμπορεύματα.
Οι φωτογραφίες δίνονται στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που λεηλάτησαν το κατάστημα και απεικονίζονται στις είκοσι έξι (26) φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 170, 1964, 1014 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Επίσης, εκτός από τηλεφωνική επικοινωνία, μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ctu170@hellenicpolice.gr



Μπορείτε να δείτε και τις 26 φωτογραφίες εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο για τον Μίτα

Είναι ο πρώτος Έλληνας σκοπευτής που κατέχει πλέον ρεκόρ κόσμου. Έτοιμος τώρα για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου


Όχι ένα αλλά δύο παγκόσμια ρεκόρ, για πρώτη φόρα μάλιστα από Έλληνα σκοπευτή, πέτυχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Τουσόν της Αριζόνας (ΗΠΑ) ο Ευθύμης Μίτας.


Στον αγώνα του σκιτ ο 27χρονος...


σκοπευτής σημείωσε 125/125 στον προκριματικό και 25/25 στον τελικό κατακτώντας την τελειότητα και μαζί το χρυσό μετάλλιο σε έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της παγκόσμιας σκοποβολής.


Η κατάκτηση για πρώτη φορά από τον Μίτα του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ταυτόχρονα η ισοφάριση των παγκοσμίων ρεκόρ καθιστούν τον 27χρονο φοιτητή των ΤΕΦΑΑ υποψήφιο για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, για τους οποίους έχει ήδη σφραγίσει την πρόκριση.


«Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτόν τον αγώνα» δήλωσε μετά την επιτυχία του ο Μίτας και πρόσθεσε: «ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ξεκίνησα την σκοποβολή το 1998 και από τότε ονειρευόμουνα τον τέλειο αγώνα. Σήμερα (σ.σ. χθες) αισθανόμουν πολύ καλά. Το μυαλό μου ήταν καθαρό».


Μέχρι χθες η καλύτερη θέση του Μίτα σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν η δεύτερη το 2010 στο Ντόρσετ ενώ το 2011 ήταν τρίτος στο Μάριμπορ.


Ο Μίτας δεν έκρυψε την προσμονή του για το Λονδίνο 2012. «Μεγάλος στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα αγωνιστώ στο test event του Λονδίνου τον Απρίλιο και μετά στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Λονάτο ενώ πριν τους Ολυμπιακούς υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κύπρο».


Μεταξύ των αντιπάλων τους στο Τουσόν ήταν ο χρυσός ολυμπιονίκης του 2000 Ουκρανός Μίκολα Μίλτσεφ που πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ο χάλκινος ολυμπιονίκης του Πεκίνου Γάλλος Αντονί Τεράς που κατετάγη τέταρτος. Τρίτος ήταν ο Μεξικανός Κάρλος Ρομέρο.


Το παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό 125/125 καταρρίφθηκε πρώτη φορά το 2007 από τον Αμερικανό Βίνσεντ Χάνκοκ και από τότε το έχουν ισοφαρίσει 8 αθλητές. 


Το παγκόσμιο ρεκόρ 150/150 καταρρίφθηκε στον ίδιο αγώνα από τον Χάνκοκ και από τότε το έχουν ισοφαρίσει πέντε φορές. Τα τελευταία χρόνια το αγώνισμα του σκιτ έχει δυσκολέψει ώστε να είναι πιο δύσκολη η κατάρριψη των στόχων και βέβαια η ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ.


Στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Τουσόν πήρε μέρος και ο Νίκος Μαυρομμάτης, έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς, ο οποίος κατετάγη 22ος με 119/125 ενώ ο Γιώργος Σαλαβαντάκης, είχε αγωνισθεί στο Πεκίνο 2008, πήρε την 31η θέση με 117/125.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν οι ξένοι κλείνανε τους παππούδες μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης… (βίντεο)


Πριν λίγο καιρό, με αφορμή το πογκρόμ των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, είχαμε αναρτήσει ένα βίντεο-ντοκυμαντέρ με θέμα: »Το προγκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο του Καναδά (1918)».


Στο βίντεο αυτό εξιστορείται το βίαιο πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο του Καναδά τον Αύγουστο του 1918. 


Οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικράτησαν στην πόλη κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, οδήγησαν σε μια έκρηξη ρατσιστικής βίας, που...


για διάφορους λόγους επικεντρώθηκε στους Έλληνες μετανάστες της πόλης.


Αξίζει να το δούμε και να προβληματιστούμε με όσα συμβαίνουν σήμερα, στην Αθήνα και αλλού…



Είχαμε υποσχεθεί τότε ότι θα επανέλθουμε και με με άλλα δημοσιεύματα που καταδεικνύουν τη ζωή και την αντιμετώπιση των Ελλήνων μεταναστών σε διάφορα μέρη της γης, ελπίζοντας πως θα διδαχθούμε από το παρελθόν και θα οπλιστούμε κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.


Σήμερα λοιπόν, αναρτούμε ένα σχετικό άρθρο της «Αυγής«για τους Έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας.


Είναι πραγματικά συγκλονιστικό.


Διαβάστε και διαδώστε το…












erodotos.wordpress.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Iνδονήσιος, στα 51 του είναι παρθένος και λαχταρά το πρώτο του φιλί [εικόνες]

Ινδονήσιος, στα 51 του είναι παρθένος και λαχταρά το πρώτο του φιλί [εικόνες]

Η ιστορία του Lauw Tjoan Eng συγκλονίζει. Οι εικόνες του, σοκάρουν. Ο 51χρονος έχει μια σπάνια πάθηση με αποτέλεσμα όλο του το σώμα να είναι καλυμμένο με όγκους και για αυτό το λόγο, δεν έχει πάρει ακόμη το πρώτο του φιλί.Σπάνια βγαίνει έξω την ημέρα, γιατί φοβάται μην τρομάξει τους υπόλοιπους ανθρώπους. Δεν κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη, γιατί και ο ίδιος τρομάζει με την όψη του.
Ο Lauw Tjoan Eng από την Ινδονησία είναι καταδικασμένος να ζει με τη μοναξιά του, γιατί φοβάται, τι θα σκεφτούν οι άλλοι άνθρωποι, όταν τον δουν. Βγαίνει έξω κυρίως τη νύχτα και μάλιστα τις περισσότερες φορές με το πρόσωπό του καλυμμένο.

Οι όγκοι άρχισαν να δημιουργούνται όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Όπως λέει, δεν έχει καμία φωτογραφία που να δείχνει πώς ήταν πριν αυτή η ασθένεια κάνει την εμφάνισή της.
«Δεν έχω δουλειά, γιατί κανείς δεν με προσλαμβάνει, έτσι με στηρίζουν οικονομικώς οι αδελφές μου. Δεν έχω πλησιάσει ποτέ γυναίκα. Ακόμη και εγώ τρομάζω με την όψη μου, όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Θα ήθελα να γίνω καλά, να παντρευτώ και να κάνω παιδιά, όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι», λέει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προδημοσίευση: "Μετά τη βαρβαρότητα, Βιωματικός μινιμαλισμός", Νίκος Δόικος

Μετά την κατάρρευση του Τοξικού Θαύματος στις ΗΠΑ και την αναστάτωση της Ευρωζώνης, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, καλοκαίρι του 2011, το αμερικανικό χρέος, έτσι όπως πλησιάζει τη συνταγματικώς προκαθορισμένη οροφή των 14,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, απειλεί να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα. «Πρόοδος» και όλεθρος βαδίζουν χέρι χέρι. Διαδοχικές καταρρεύσεις- απόδειπνα της αμετροέπειας, πρελούδια βαρβαρότητας. Ευτυχώς για την Ιστορία, τουλάχιστον σε τούτη την πλανητική κοινότητα, ισχύει το ανέφικτο της κοινωνικής αλλοτρίωσης. Κάτι πάντοτε βρίσκεται να απομυθοποιήσει τα ποσοτικά και να πυροδοτήσει τα επόμενα ποιοτικά άλματα. Αλήθεια, πόσο εύκολα μπορούμε να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα; Πόσο μπορεί να αισιοδοξεί κανείς πως τα νέα κοινωνικά κινήματα, εκείνα που ξεπροβάλλουν κάπως αμήχανα, θα ασχοληθούν συστηματικά με τις θεσμικές και κυρίως πολιτισμικές προϋποθέσεις μιας στρατηγικής αλλαγής πορείας, προς την κατεύθυνση αυτού που χαρακτηρίζω Βιωματικό Μινιμαλισμό; Πόσο ρεαλιστική μπορεί να θεωρείται η σταδιακή επικράτηση του Μέτρου σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού βίου; Ένας εξορθολογισμός των ανθρωποδράσεων που δεν επιβάλλεται από κανέναν, αλλά βιώνεται και εδραιώνεται -μέσα από την κοινωνική του επαλήθευση- ως αξιακό πρόταγμα. Ως συναπόφαση των κοινωνιών του κόσμου να ξεπεράσουν το βαρυτικό πεδίο της βαρβαρότητας και να απολαύσουν, επιτέλους, τη μοναδική ωραιότητα του πλανήτη και τη θαλπωρή μιας ανθρωποκεντρικής κοινωνίας.
Ο Νίκος Δόικος σπούδασε Κοινωνιολογία, Πολιτική Οικονομία και Αρχιτεκτονική, στη Νέα Υόρκη και τη Θεσσαλονίκη, κατά την περίοδο των επικών εξεγέρσεων, μεταξύ 1968 και 1974. Έτσι, ήταν επόμενο η πολιτική του σκέψη να σημαδευτεί ανεξίτηλα από την ενεργό συμμετοχή του στα γεγονότα του Μάη του '68 στο Columbia και, αμέσως μετά, στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα της Θεσσαλονίκης. Δύο ποιοτικές καμπές στην ιστορία των αυθόρμητων κινημάτων, με αποδομητική, κατά τον ίδιο, δυναμική, δυστυχώς αναξιοποίητες, καιροσκοπικώς μυθοποιημένες από τους τότε απόντες και μετέπειτα κυρίαρχους της αμερικανικής και ελλαδικής μεταπολίτευσης, τις οποίες, παρ' όλα αυτά, επιμένει να θεωρεί προάγγελους μετα-αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90, με σειρά εκδόσεων και δημοσιεύσεων και με συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις σε θεματικά fora και στον διαδικτυακό διάλογο Αθήνας, Βρυξελλών και Νέας Υόρκης, θέτει επιτακτικά το ζήτημα της συστημικής κρίσης του νεοφιλελευθερισμού και μελετά τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στα παραδοσιακά οικονομικά και πολιτικά μοντέλα. Μελέτες και άρθρα του, επιστημονικού ή ευρύτερου πολιτικού περιεχομένου, έχουν εκδοθεί από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και ξένο εβδομαδιαίο και περιοδικό Τύπο.
Προδημοσίευση
Εισαγωγή - Βιωματικός Μινιμαλισμός
(Αποσπάσματα αναρτήθηκαν από την protovuliadialogou στις 10 Οκτωβρίου 2010.)
Τέσσερις περιηγητές, ένας φιλελεύθερος δημοκράτης, ένας σοσιαλδημοκράτης, ένας κομμουνιστής και ένας νεοφιλελεύθερος μονεταριστής, βρέθηκαν κάποτε τυχαία στη μικρή υπόσκαφη σπηλιά ενός γέροντα ασκητή.
Η ώρα περνούσε ευχάριστα μαζί του, παρότι στριμωγμένοι και οι πέντε στο πέτρινο ασκηταριό, μιλούσαν άνετα για ό,τι τους κατέβαινε, ο γέροντας τους τράταρε αγριόμουρα και απαντούσε αργά και ήρεμα στις απορίες τους. Φαινόταν ευτυχής και γαλήνιος στο λιγοστό φως του δειλινού, που τρύπωνε μέσα στη ζεστή αγκαλιά του βράχου.
«Γέροντα, παρότι ζεις στην άγρια ερημιά, εδώ στη μέση του πουθενά, μου φαίνεσαι πιο χαρούμενος από εμάς», του είπε κάποια στιγμή ο νεοφιλελεύθερος. «Ποιο είναι το μυστικό σου;»
Ο ασκητής τον κοίταξε χαμογελώντας και, αφού σκέφτηκε για λίγο, του απάντησε.
«Για να σας πω το μυστικό μου, πρέπει να μου δώσει καθένας σας ό,τι πιο πολύτιμο κουβαλάει μαζί του».
Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο νεοφιλελεύθερος του ’δωσε τη χρυσή πιστωτική του κάρτα, ο κομμουνιστής την κομματική του ταυ­τότητα, ο φιλελεύθερος την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης και ο σοσιαλδημοκράτης την κάρτα υγείας του.
Εκείνος τις περιεργάστηκε για λίγο και με το ίδιο συγκαταβατικό χαμόγελο ψιθύρισε με νόημα:
«Δεν ξέρω αν είμαι πιο ευτυχισμένος από εσάς, πάντως σίγουρα είμαι πιο τυχερός».
«Τι εννοείς, γέροντα;» πετάχτηκαν κι οι τέσσερις με μια φωνή.
«Μα να, εσείς στριμώξατε τη ζωή σας σε μια τόση δα καρτούλα, ενώ εγώ έχω ολόκληρη σπηλιά δική μου. Γύρω γύρω βότανα, αγριόχορτα και αγριόφρουτα, να ξεγελώ την πείνα μου. Έχω για απόλαυση τη μουσική των πουλιών και μια διαρκή έκθεση ζωγραφικής, να, πέρα εκεί, στον ουρανό και τη θάλασσα. Έχω για συντροφιά φίλους πολλούς, τις σαύρες, τα σκαθάρια, τα βράχια και τα δέντρα, που όταν φυσάει μου λένε τα μυστικά τους».
Μερικές πρωτόλειες σκέψεις περί Βιωματικού Μινιμαλισμού είχα συμπεριλάβει στον Ανάριθμο Δρόμο, το 2009.
Εμπλουτισμένη εκδοχή τους αποτελεί η σημερινή ανάρτηση, στο πλαίσιο του διαδικτυακού διαλόγου της protovuliadialogou, για να συμπληρώσει, ίσως, τις πολύ ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις αρκετών φίλων, τις σχετικές με τις επικίνδυνες ανισορροπίες του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος.
Έλεγα τότε, μεταξύ άλλων, πως, κατά την επική εποχή της σοσιαλιστικής επαγγελίας, «[...] δεν ήταν αβάσιμη η προβολή του Σοσιαλισμού ως καθεστώτος αφθονίας. Έστω και ως άσκηση πολιτικής θεωρίας, διέθετε ρεαλιστικό υπόβαθρο. Το 1848, οι πλα­νητικοί πόροι αρκούσαν για να χαρίσουν αφθονία αγαθών στους 1,24 δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη, με μόνα προαπαιτούμενα τη δίκαιη και ορθολογική κατανομή του πλούτου.
»Βέβαια, όλη αυτή η Κοινωνιολογία της Αφθονίας και της ικανοποίησης υλικών αναγκών, η οποία περιέργως(;) αφορούσε και στους δύο πόλους, φιλελευθερισμό και σοσιαλισμό, βασίστηκε πάνω σε συγκυριακούς συσχετισμούς μεταξύ ανθρωπο­δράσεων και πόρων, συσχετισμούς που, εν τω μεταξύ, ξεπεράστηκαν από τα ίδια τα Συστήματα Ανάπτυξης και, κυρίως, από τους ρυθμούς ανάλωσης των πόρων.
»Σύμφωνα με τα σημερινά πληθυσμιακά δεδομένα των 6,5 δις, με βάση τους δημογραφικούς δείκτες και με δεδομένη τη Βιολογική Επανάσταση, η οποία αναμένεται να επιφέρει σημαντική αύξηση (ενδεχομένως δεκάδων χρόνων) της μέγιστης διάρκειας ζωής, ποιος αλήθεια θα μπορούσε να υποστηρίξει με σοβαρότητα πως οι πόροι θα επαρκούν για τις ανάγκες 15 δισεκατομμυρίων πολιτών του κόσμου το 2040;
»Πιο ανησυχητικοί, βέβαια, και από το ίδιο το πρόβλημα της σπάνεως πόρων είναι οι σχεδιασμοί της υπερεθνικής Ελίτ, αυτή η νέα μυθολογία, όπου παρουσιάζεται περίπου ως προφανές πε­πρωμένο το ζήτημα της φθίνουσας πορείας των γήινων αποθεμάτων και προτείνονται ως εναλλακτικές λύσεις η διατροφική “επανάσταση” των μεταλλαγμένων, τα βιομηχανοποιημένα σκευά­σματα ως διατροφικά υποκατάστατα, η εξάπλωση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας και τέλος η εξωγήινη αποίκιση.
»Αποίκιση όχι απλώς προς άγραν πόρων, μια καθόλα ενδιαφέρουσα περίπτωση, όπως, λόγου χάριν, οι γεωλογικές έρευνες και τα μεταλλευτικά αποθέματα στον Άρη, ή ακόμα η αποστολή Cassini-Huygens στο δορυφόρο του Κρόνου, τον Τιτάνα, στον δεύτερο μεγαλύτερο δορυφόρο του ηλιακού μας συστήματος με­τά τον Γανυμήδη του Δία, εκεί όπου αχανείς λίμνες υδρογονανθράκων, μεθανίου και αιθανίου θα μπορούσαν να καλύψουν τις γήινες ανάγκες σε καύσιμα.
»Όχι. Για την υπερεθνική Ελίτ η αποίκιση διερευνάται ως “τε­λική λύση” για τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους.
»Αυτός ο φαταλισμός καλλιεργείται αποτελεσματικά από τα πανίσχυρα Media του Συστήματος με τη γνωστή επιχειρηματολογία, ότι δηλαδή ενδεχόμενη κάμψη των εντατικών ρυθμών ανάλωσης πόρων και ανακοπή των ρυθμών τής (εχθρικής προς το περιβάλλον) ανάπτυξης ενέχει δήθεν τον κίνδυνο ύφεσης, α­νεργίας και κοινωνικής εξαθλίωσης.
»Όπως πάντα, την ειδική αποστολή αναλαμβάνουν ΜΜΕ, γνω­στά ιδρύματα, ιστοχώροι του Διαδικτύου, επιστημονικές εκ­δόσεις, ο κινηματογράφος, ακόμα και το μυθιστόρημα.
»Ένας ανελέητος οικονομικός και πολιτισμικός μονισμός τρο­φοδοτεί τα δίκτυα ενημέρωσης, καθώς και την αγοραία κουλτούρα, εμπεδώνοντας πρότυπα και αναπαράγοντας μοντέλα συ­μπεριφοράς συμβατά με τις κυρίαρχες νόρμες της Ελίτ: ανάπτυξη για την ανάπτυξη τώρα· περιβάλλον και πόροι αργότερα.
»Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουν οι αντι-διαχειριστικές, οι κοι­νωνιοκεντρικές δυνάμεις; Ποιες πολιτικές συνεπάγεται η αποκατάσταση του Μέτρου στη σχέση ανθρωποδράσεων και περιβάλλοντος;
»Πελώριο εγχείρημα ασφαλώς· απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο.
»Να επιδιωχθεί μια νέα κοινωνική συνείδηση και συναποδοχή των ανεκτών ορίων στη χρήση της τεχνολογίας, στην ανάλωση πόρων και αγαθών, στη σχέση ανάπτυξης και αειφορίας, στη σχέση με τα βιολογικά και πολιτισμικά αποθέματα.
»Ζητούνται πρωτοπορίες που θα τολμήσουν να μπολιάσουν τον κοινωνικό προβληματισμό, συστηματικά στο χώρο της παιδείας και της έρευνας, με ερεθίσματα όπως η σχέση πραγματικών και τεχνητών αναγκών, οι βιολογικές και πολιτισμικές σε διά­κριση προς τις αμιγώς καταναλωτικές συνήθειες.
»Ζητούνται πρωτοπορίες ικανές να σχεδιάσουν Στρατηγική για μιαν αργή αλλά στοχευμένη συνολική κίνηση προς έναν Βιω­ματικό Μινιμαλισμό. Να διαμορφώσουν συνθήκες δυναμικής ι­σορροπίας μεταξύ ανθρωποδράσεων και πραγματικών βιολογικών αναγκών, όπου παραγωγικές σχέσεις και παραγωγικές δυ­νάμεις αναδιατάσσονται και προσανατολίζονται προς τον ίδιο στρατηγικό στόχο.
»Ο καταστροφολογικός αφορισμός, σύμφωνα με τον οποίο ενδεχόμενη επιβράδυνση των οικονομιών θα οδηγούσε σε ύφεση και εξαθλίωση, στερείται ουσιαστικού ερείσματος. Για δύο λόγους:
»Πρώτον γιατί τα μοντέλα Πράσινης Ανάπτυξης, εναλλακτι­κών κλάδων και καινοτόμων δράσεων, τα οποία για τον Βιωματικό Μινιμαλισμό αποτελούν συστημικά αναπτυξιακά εργαλεία, ενισχύουν σταθερά την απασχόληση και τον όγκο της Πραγματικής Οικονομίας. Λέω πραγματικής θέλοντας να την αντιδιαστείλω από τα μοντέλα της Εικονικής Οικονομίας, των τοξικών χρηματοπιστωτικών προϊόντων και του short-selling.
»Δεύτερον γιατί το νέο Σύστημα ισορροπεί όταν διαφοροποιούμενα ΑΕΠ κατανέμονται, και μάλιστα δικαιότερα, στις πραγ­ματικές, δηλαδή σε λιγότερες, ανάγκες.
»Κοντολογίς, δεν πρόκειται για διακινδύνευση επιβράδυνσης των οικονομιών, αλλά για μια δυναμική στρατηγική και ποιοτική αναδιάταξή τους [...]».
Αυτά συζητούσαμε το φθινόπωρο του 2009, με αφορμή τον Ανάριθμο Δρόμο.
Εν τω μεταξύ, με τις ισχυρές οικονομικές αναταράξεις των ΗΠΑ το 2007-’08 και της Ευρωζώνης το 2010, μεταξύ των άλλων σοβαρών ζητημάτων, έχω την αίσθηση ότι, για πρώτη φορά με τόση ένταση, προβάλλει η διλημματική διάκριση ανάμεσα στις πραγματικές και τις τεχνητές ανάγκες της μικρής πλανητικής μας κοινωνίας. Ανάμεσα σε ένα μοντέλο Βιωματικού Μινιμαλισμού, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, και στο κυρίαρχο σήμερα μοντέλο της καταναλωτικής φρενίτιδας.
Υπό αυτό το πρίσμα, της διλημματικής διάκρισης, ο Βιωματικός Μινιμαλισμός δεν ανασύρεται εδώ απλώς ως ένα ακόμη τακτικό τέχνασμα για την αντιμετώπιση μιας τυχαίας και περιστασιακής πλανητικής Κρίσης.
Αντιθέτως, προτείνεται ως στρατηγική επιλογή διαρκείας απέναντι στην, κατά τη γνώμη μου, συστημική κρίση που ταλα­νίζει και θα ταλανίζει διαρκώς από δω και πέρα την πλανητική κοινωνία, εάν αυτή δεν αποτινάξει το κυρίαρχο σύστημα της α­γοραίας ασυδοσίας, και, κυρίως, προτείνεται ως ποιοτικό άλμα της ίδιας κοινωνίας προς μια καινούργια νοηματοδότηση του συλλογικού βίου.
Σε τούτο το πλαίσιο, έχω την αίσθηση ότι διανοίγονται δύο βασικά μέτωπα ρήξης: ένα αναγκαίο, υπό την έννοια της παρακ­μιακής πλέον εξέλιξης του κυρίαρχου μοντέλου, και ένα ιστορικό, όπου συναποφασίζεται η κατάκτηση των όρων μιας εντελώς διαφορετικής ποιότητας κοινωνικής συμβίωσης.
Το ευρωατλαντικό τσουνάμι του 2008 και 2010 δεν είναι απλώς κάποια διαρθρωτική κρίση μηχανισμών. Νομίζω πως εξελίσσεται πρωτίστως ως κρίση του πολιτισμικού μονισμού, τον οποίο προσπαθούν να συστηματοποιήσουν οι μηχανισμοί της Ελίτ.
Στο καθαρά οικονομικό πεδίο τώρα, θεωρώ εντελώς αβάσιμη την επιχειρηματολογία των μονεταριστών, ότι δηλαδή η δέσμη μέτρων διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας, μετά την τραγωδία του 2008, και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (European Financial Stability Facility) αποτελούν απλώς δείγματα των δυνατοτήτων αυτορρύθμισης της Αγοράς.
Για να περισωθούν, οι νεοφιλελεύθεροι καταρρέοντες κολοσσοί χρειάστηκαν τα «δεκανίκια» του κράτους μέσω γενναίων κρατικοποιήσεων.
Οφείλουν κυριολεκτικά την ύπαρξή τους στις καταθέσεις των ανώνυμων εργαζομένων, μέσω των κεφαλαιακών ενισχύσεων της FED και της ΕCB, οι οποίες επενέβησαν για να αποσοβηθεί η συνολική κατάρρευση του συστήματος.
Τα νεοφιλελεύθερα τρόπαια των χρηματοπιστωτικών και α­σφαλιστικών κολοσσών περισώθηκαν χάρη σε εκείνους τους μη­χανισμούς τους οποίους ο νεοφιλελευθερισμός αποκηρύσσει με­τά βδελυγμίας. Καμιά αγορά δεν αυτορρυθμίστηκε. Αντίθετα, οι αγορές τη γλύτωσαν, την ύστατη ώρα, χάρη στα ξένα κόλλυβα.
Στα μητροπολιτικά κέντρα της ευημερούσας πλευράς του πλανήτη, ξεπρόβαλε, σε όλο της το μεγαλείο, η ανακολουθία με­ταξύ του πραγματικού και του καταναλωτικού πλούτου. Μεταξύ της πραγματικής και της εικονικής ευμάρειας.
Αποκαλύφθηκε η εγγενής αδυναμία των τραπεζών να καλύψουν τις απαιτήσεις. Ξεπρόβαλαν τα άλλοτε γυάλινα και άλλοτε αέρινα και τοξικά πόδια της νεοφιλελεύθερης έπαρσης.
Μέσω των μέτρων κρατικού παρεμβατισμού στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε., δεν περισώθηκαν απλώς τα χρηματοπιστωτικά προσχήματα. Πιστοποιήθηκε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, η αδιαμφισβήτητη κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού.
Και είναι τόσο κολοσσιαία η αναντιστοιχία ανάμεσα στον Πραγματικό Πλούτο (ΠΠ) και τον Απαιτητό Πλούτο (ΑΠ) στις κυρίαρχες οικονομίες, ώστε φοβάμαι ότι σε λίγο δεν θα αρκούν πλέον οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις και τα κεϋνσιανά σωσίβια.
Όσο θα μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ της πραγματικής/παραγωγικής οικονομίας και της τοξικής κερδοσκοπίας, ανάμεσα στις πραγματικές δυνατότητες της πλανητικής οικονομίας και στην υπερ-συσσώρευση της απάτης, τόσο θα ενισχύεται η απειλή της πλήρους κατάρρευσης και της βαρβαρότητας.
Άραγε μπορούμε να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα; Να ανα­καλύψουμε τις αντοχές μας στην αφαίρεση των περιττών, σε μια λιτότητα που δεν επιβάλλεται για να ενισχύσει τους οικονομικούς δείκτες, αλλά υιοθετείται συνειδητά για να προσδώσει έμ­φαση στις ποιοτικές αναζητήσεις μας;
Άραγε μπορούμε, μέσα από διακοινωνικές συμμαχίες και πρωτοβουλίες, να στοχεύσουμε μια Κοινωνία του Μέτρου, όπου ως Μέτρο θα λογίζεται η «κοινωνική συνείδηση και συναποδοχή των ανεκτών ορίων στη χρήση της τεχνολογίας, στην ανάλωση πόρων και αγαθών, στη σχέση ανάπτυξης και περιβάλλοντος, στη σχέση μας με τα βιολογικά και πολιτισμικά αποθέματα του πλανήτη;»
Στις ενότητες που ακολουθούν, προσπαθώ να σκιαγραφήσω αυτή την Κοινωνιολογία της Αφθονίας και της Υλικής Πληρότητας, όπως τουλάχιστον εκφράζεται στον Δυτικό Πολιτισμό.
Παράλληλα, στέκομαι σε μερικά ενδιαφέροντα, κατά τη γνώ­μη μου, σημεία του σχετικού διαδικτυακού διαλόγου των τελευταίων χρόνων και επιχειρώ να αναπτύξω την προβληματική μου γύρω από τα ζητήματα της Ελίτ, του Πολιτισμικού Μονισμού, των Πόρων, των εσωτερικών αδυναμιών και αντιφάσεων του Συστήματος, και να προσδιορίσω, κατά το δυνατόν, τα Πεδία Ρήξης με την Ελίτ και τα Προβλήματα Μετάβασης προς τη μετα-Ελίτ εποχή της Αυτονομίας· την εποχή μετά τη βαρβαρότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός Επετείου Απελευθέρωσης της Λιβαδειάς


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς πραγματοποιούν εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Απελευθέρωσης της Λιβαδειάς από τον Οθωμανικό ζυγό, την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 και ώρα 09:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και ο Δήμαρχος Λεβαδέων.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου με την παρουσία μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε νεκρός σε χωράφι με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι

Βρέθηκε νεκρός σε χωράφι με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι

Ένα μακάβριο εύρημα εντόπισαν περαστικοί τις πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή, στην Αγία Σωτήρα Αχαρνών. Στο σημείο βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας, πιθανότατα αλλοδαπός.
Πρόκειται για ένα μελαψό άνδρα, ηλικίας 30- 35 ετών, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο περίπου στις 8.30 το πρωί με τραύμα στην αριστερή κροταφική χώρα.
Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διεξάγει έρευνα προκειμένου να αναγνωριστεί ο άτυχος άντρας, αλλά και τα αίτια του θανάτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.ΘΗΒΑΙΩΝ


          Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 7710/27-3-2012 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 27η του μηνός ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19:30 σε ΕΚΤΑΚΤΗ  συνεδρίαση, σύμφωνα με τις  διατάξεις του αρθ. 67 παρ. 5 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση  επί των παρακάτω θεμάτων,  για ενημέρωσή σας : 

1.-     Έγκριση σχεδίου σύμβασης ρύθμισης παλαιών οφειλών και είσπραξης τρεχουσών οφειλών του Δήμου Θηβαίων προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και ανανέωσης υδροδότησης και παροχή εξουσιοδότησης προς το Δήμαρχο Θηβαίων προς υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

2.-     Έγκριση σχεδίου σύμβασης ρύθμισης παλαιών οφειλών και είσπραξης τρεχουσών οφειλών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήβας προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., στην οποία ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως εγγυητής και ανανέωσης υδροδότησης της ΔΕΥΑΘ και παροχή εξουσιοδότησης προς το Δήμαρχο Θηβαίων προς υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

 Η συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα γιατί η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. έχει προβεί σε κατάσχεση χρηματικού ποσού του Δήμου Θηβαίων που διατηρεί αυτός στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.

                                                                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
                                                        ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                            ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΙΚΑ νοικιάζει κτίριό του στη Θεσσαλονίκη, για 15,20 ευρώ το μήνα

Κτίριο του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, νοικιάζεται για 15,20 ευρώ το μήνα

Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας, νεοκλασικό κτίριο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα ανακαινισμένο, ενοικιάζεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, έναντι... 15, 20 ευρώ.
Το εντυπωσιακό ακίνητο, η αντικειμενική αξία του οποίου προσεγγίζει τις 685.000 ευρώ, βρίσκεται στην οδό Φράγκων, στo κέντρο της συμπρωτεύουσας και στεγάζει το Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδας.
Σύμφωνα με την υποδιοικητή του ΙΚΑ, Βασιλική Τριανταφυλλίδη, η ιστορία ξεκινά από το 1978 όταν η διοίκηση του Ιδρύματος νοίκιασε το κτίριο στο Ωδείο έναντι 5.000 δραχμών το μήνα.
Το συμβόλαιο είχε 15ετη διάρκεια και έληξε το 1993. Το μισθωτήριο ωστόσο δεν ανανεώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να παραμένει ίδιο εδώ και 34 χρόνια!
Όπως είπε η κυρία Τριανταφυλλίδη στο πρωινό του ΑΝΤ1, το Ίδρυμα έχει κάνει αγωγή έξωσης στο Ωδείο και βρίσκεται στα δικαστήρια με το υπουργείο Πολιτισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Special Olympics στη Λιβαδειά


    File:Special Olympics Great Britain logo.jpg

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας, για το θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να δημιουργήσουμε στην περιοχή μας Επιτροπή Special Olympics.
Πρόσφατα, με ημερομηνία 13 Μαρτίου 2012, μας γνωστοποιήθηκε με επιστολή, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Special Olympics Ελλάς, με την οποία δέχθηκε την εισήγησή μας και ενέκρινε την ίδρυση Τοπικής Επιτροπής Special Olympics Νομού Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά.
Μέχρι στιγμής, σ' αυτή την προσπάθειά μας, έχουν ενταχθεί συνολικά, εκφράζοντας την επιθυμία τους να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, τριάντα συμπολίτες μας και πιστεύουμε πως στην πορεία θα προστεθούν περισσότεροι.
Σκοπός μας είναι, με τη συμμετοχή μας, να συμβάλουμε έτσι ώστε η κοινωνία μας να γίνει κοινωνός του διαφορετικού, να αποβάλλει τις προκαταλήψεις και να δώσει περισσότερες ευκαιρίες, σ' όσους συνανθρώπους μας έχουν την ανάγκη μας, στη διαδικασία συμμετοχής στην άθληση και στην διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος.
΄Οσοι επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, γι' αυτό τον σκοπό, είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, καθημερινά, στο τηλέφωνο 22610 21100, από τις 5,00 μέχρι 8,00 μ.μ., εκτός Σαββάτου & Κυριακής.
.
Η Τοπική Επιτροπή Special Olympics Νομού Βοιωτίας
Με την Ευγενική Υποστήριξη
του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας στους τέσσερις Έλληνες με ψυχική διαταραχή χρωστά στις τράπεζες!!


 
Ένας στους τέσσερις Έλληνες με ψυχική διαταραχή χρωστά στις τράπεζες!!

Άμεση σχέση των ψυχικών διαταραχών με τα χρέη αλλά και αύξηση των αυτοκτονιών για τον ίδιο λόγο τα τελευταία χρόνια, προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Κατά την τετραετία 2007-2011 καταγράφεται αύξηση σε ό,τι αφορά τις απόπειρες απελπισμένων ανθρώπων -όπως τις δήλωσαν οι ίδιοι αρμοδίως-  να θέσουν τέρμα στη ζωή τους σε ποσοστό 36%.

Σε δραματική άνοδο βρίσκονται όμως και οι αυτοκτονίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το πρώτο εξάμηνο του 2011 αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες κατά 45% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2010.

Τα στοιχεία παρουσίασε, κατά την ομιλία του, τη Δευτέρα, στη διάρκεια του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τη Δημόσια Υγεία, που διεξάγεται στην Αθήνα, ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), κ. Γιάννης Κυριόπουλος.

«Δεδομένου ότι ο δείκτης αυτοκτονιών χρησιμοποιείται συνήθως ως μέτρο των ψυχικών νοσημάτων, αφού σε κάθε αυτοκτονία ενυπάρχουν στοιχεία ψυχικής διαταραχής, η κατάσταση  που προκύπτει σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία των Ελλήνων είναι ιδιαίτερα αρνητική» τόνισε ο καθηγητής κ. Κυριόπουλος.

«Το 23% των ατόμων με ψυχικό νόσημα έχουν δάνεια. Το χαμηλό εισόδημα και τα χρέη συνδέονται με την εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων» ανέφερε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης ψυχικών νοσημάτων ανήκουν επίσης οι άνεργοι, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της επαπειλούμενης ανεργίας, καθώς και ολοένα περισσότερες εκπρόσωποι του λεγόμενου «ασθενούς φύλου» που, στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται δυστυχώς να επιβεβαιώνουν  τον χαρακτηρισμό που τους αποδίδεται, τουλάχιστον σε θέματα ψυχικής αντοχής και υγείας.

Τέλος, «θύματα» των παράπλευρων απωλειών της οικονομικής κρίσης είναι και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι φαίνεται να πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κρίσης σε ψυχικό επίπεδο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπόχα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο,Ποδοσφαιριστής κατήγγειλε πως του δόθηκε εντολή για μειωμένη απόδοση.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί περαιτέρω εμπλοκή στα δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και σε σχετική ερώτηση συνεργάτη της εκπομπής Δίκη του ΣΚΑΪ τόνισε λακωνικά: «Πλέον δεν ασχολούμαι με το θέμα. Δεν με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός». Σύμφωνα επισης με τα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή Δίκη του ΣΚΑΪ, ο Αυστραλός αμυντικός Τράβις Ντοντ, ο οποίος αγωνίστηκε για τέσσερα ματς με την ομάδα του Πανιωνίου στην Ελλάδα, στο ματς των κυανέρυθρων με...


 την Ντιναμό Τιφλίδας του είχε ζητηθεί να έχει μειωμένη απόδοση


Στο μεταξύ, πρώην παίκτης του Πανιωνίου εξομολογήθηκε στον μάνατζέρ του και τον Βοριά που κατέθεσε στον ανακριτή Καλόφωνο, πως ο τότε πρόεδρος του συλλόγου του είχε ζητήσει να έχει μειωμένη απόδοση σε διεθνή αγώνα της ομάδας.

Σύμφωνα επισης με τα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή Δίκη του ΣΚΑΪ, ο Αυστραλός αμυντικός Τράβις Ντοντ, ο οποίος αγωνίστηκε για τέσσερα ματς με την ομάδα του Πανιωνίου στην Ελλάδα, στο ματς των κυανέρυθρων με την Ντιναμό Τιφλίδας του είχε ζητηθεί να έχει μειωμένη απόδοση.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Γιώργος Καλόφωνος έχει στα χέρια του ένορκη κατάθεση του Σωτήρη Βοριά, πρώην διαιτητή, ο οποίος ισχυρίστηκε πως τα παραπάνω τα είχε εξομολογηθεί στον ίδιο ο 32χρονος σήμερα παίκτης, όπως και στον μάνατζέρ του. Το ματς των δύο ομάδων (5-2) είχε γίνει τη σεζόν 2004-2005, και ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος είχε πει στον Αυστραλό άσο να έχει μειωμένη απόδοση, να κρατάει την μπάλα στα πλάγια και να μην κάνει βαθειές σέντρες. Προφανώς για να μην διώχνει μακριά την μπάλα από τα καρέ της ομάδας του.

Ο Ντοντ δεν αγωνίστηκε σε όλο το ματς, καθώς λόγο της απόδοσής του αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του, ενώ σημειώνεται ότι αποκτήθηκε από την ομάδα της Νέας Σμύρνης με μεταγραφή από την Μαλαισιανή ομάδα Τζοχόρ.

πηγή:skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η θρυλική ιστορία του ακέφαλου κοτόπουλου!

Η θρυλική ιστορία του ακέφαλου κοτόπουλου! : Η ιστορία του Μάικ, του διάσημου κοτόπουλου, συγκλόνισε ολόκληρη την Αμερική τόσο εκείνους που το παρακολούθησαν από κοντά όσο και αυτούς που διάβασαν όλες τις  
Η ιστορία του Μάικ, του διάσημου κοτόπουλου, συγκλόνισε ολόκληρη την Αμερική τόσο εκείνους που το παρακολούθησαν από κοντά όσο... και αυτούς που διάβασαν όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας στον Τύπο της εποχής.

Η ιστορία διαδραματίστηκε την άνοιξη του 1945 στη φάρμα των Όλσεν, στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Τότε γεννήθηκε ο Μάικ, και από την αρχή ήταν ένα αρτιμελές κοτόπουλο. Η ζωή του ήταν η πορεία που έχει συνήθως ένα κοτόπουλο: πάχυνση, σφαγείο και μαγείρεμα...

Όταν ήρθε η ώρα, ο κ. Όλσεν θα έσφαζε τον Μάικ αλλά και άλλα κοτόπουλα. Μόλις ο Όλσεν έκοψε το κεφάλι του Μάικ, το σώμα του παρέμεινε ζωντανό. Βέβαια, τα κοτόπουλα ζουν για όμως λίγη ώρα χωρίς το κεφάλι τους. Ωστόσο ο Μάικ, έζησε και την επόμενη μέρα. Η οικογένεια Όλσεν έμεινε έκπληκτη και τάισε το κοτόπουλο ώστε να διαπιστώσει πόσες μέρες θα άντεχε χωρίς κεφάλι!

Ο Μάικ κοτόπουλο μέρα με τη μέρα πάχαινε, αλλά και κακάριζε βγάζοντας έναν ήχο κατευθείαν από το λαρύγγι του. Έτσι αμέσως «το θαύμα του ακέφαλου κοτόπουλου» έγινε παντού γνωστό και ο Μάικ έγινε διάσημος! Πρωταγωνίστησε σε πολλά shows στην Αμερική, ενώ το περιοδικό “Life” αφιέρωσε εκτενές άρθρο στην ιστορία του.

Η εξήγηση τελικά ήταν απλή: Το ένα αυτί, η καρωτίδα και ο εγκεφαλικός μίσχος του Μάικ ήτανανέπαφα, ενώ ένας θρόμβος τον προστάτευσε από το να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο Μάικ πέθανε στις αρχές του 1947!


Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάληψη των φυσικοθεραπευτών στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Λιβαδειά



Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΟΠΥΥ στη Λιβαδειά, προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι φυσικοθεραπευτές. Στα πλαίσια πανελλήνιας κινητοποίησης του Συλλόγου τους  διαμαρτυρήθηκαν για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει , καθώς τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΕΟΠΥΥ, δεν τους καταβάλουν τις οφειλές τους. Αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές τους δαπάνες , αφού στον καθένα ξεχωριστά οφείλονται τον τελευταίο χρόνο ποσά άνω των 15.000ευρώ.
Προειδοποίησαν μάλιστα ότι εάν δεν υπάρξει άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους , ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών  εξετάζει το ενδεχόμενο από την 1η Απριλίου να δέχεται τους ασθενείς με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
 siriosfm
Διαβάστε Περισσότερα »

Φοροαπαλλαγές τέλος - Αντικαθίστανται με επιδόματα!

Φοροαπαλλαγές τέλος - Αντικαθίστανται με επιδόματα!

Με περισσή ευκολία παραδέχθηκε ο αρμόδιος επί των εσόδων αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καταργούνται οι φοροαπαλλαγές και αντικαθίστανται από επιδόματα!
Αν και οι ανακοινώσεις του κ. Οικονόμου δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δεσμεύουν το επόμενο οικονομικό επιτελείο, είναι ενδεικτικές των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί τόσο σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών όσο και των διαβουλεύσεων με τη Τρόικα, που περιμένει τον Ιούνιο τις επίμαχες διατάξεις.
Με βάση το Νέο Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, με το φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να εξαλειφθούν φοροαπαλλαγές και προνομιακά φορολογικά καθεστώτα όπως ο χαμηλότερος κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ωστόσο, μέχρι τώρα ουδείς είχε βγει να δηλώσει ότι αυτή η πρόβλεψη του Μνημονίου θα ακολουθηθεί κατά γράμμα, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση εκατομμυρίων φορολογούμενων, που ήδη στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα δουν τον αναλογούντα φόρο να εκτινάσσεται στα ύψη λόγω του "ψαλιδίσματος" των απαλλαγών κατά 50%.
Τι σημαίνει πρακτικά η μάλλον κυνική δήλωση του Παντελή Οικονόμου, ο οποίος συμπλήρωσε μάλιστα ότι η απευθείας επιδότηση είναι προτιμότερη για τους ενδιαφερόμενους επειδή δεν θα... περιμένουν το όφελος των φοροαπαλλαγών κατά την εκκαθάριση; Ότι από την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχουν οι έστω κουτσουρεμένες εκπτώσεις για δαπάνες που αφορούν στους τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας, στα δίδακτρα, στα ασφάλιστρα ζωής ακόμα και στα ενοίκια κύριας ή φοιτητικής κατοικίας.
Αντί αυτών, που αφορούν λίγο ως πολύ το σύνολο των φορολογούμενων (τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ δείχνουν ότι στις δηλώσεις του 2010 έκαναν χρήση των γενικών απαλλαγών περίπου 7 εκατομμύρια φορολογούμενοι και των ειδικών περίπου 8 εκατομμύρια με κόστος για τον Προϋπολογισμό περίπου 2 δισ ευρώ), η "πρόταση" της Τρόικας είναι να προβλεφθούν απευθείας ενισχύσεις, επιδόματα δηλαδή, φυσικά μόνο για εκείνες τις ομάδες φορολογούμενων που ανήκουν στα χαμηλότερα εισοδήματα, με ανοικτό βέβαια το πώς θα προσδιοριστεί το "χαμηλό" εισόδημα.
Σε μια τέτοια περίπτωση, το σκηνικό που θα διαμορφωθεί για εκατομμύρια φορολογούμενους, που θεωρητικά ανήκουν στη "μεσαία" κατηγορία εισοδημάτων, θα είναι εφιαλτικό, καθώς στις περικοπές των μισθών τους θα προστεθούν οι επιβαρύνσεις τόσο από τις αλλαγές που έρχονται στην άμεση φορολογία όσο και στην έμμεση φορολογία. Στην άμεση φορολογία επιβαρύνσεις δεν θα φέρει μόνο η κατάργηση των φοροαπαλλαγών αλλά και οι αλλαγές που έρχονται στα φορολογικά κλιμάκια (όσο λιγότερα τόσο μεγαλύτερες οι επιβαρύνσεις), ενώ στην έμμεση φορολογία το πρώτο σοκ θα υποστούν τα νοικοκυριά από τη πλήρη εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης τον επόμενο Οκτώβριο, ενώ εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια περί ενοποίησης των συντελεστών ΦΠΑ, τότε δεκάδες είδη ευρείας κατανάλωσης στη καλλίτερη περίπτωση θα μεταταχθούν σε υψηλότερο συντελεστή.
Το... κερασάκι στη τούρτα θα είναι οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, οι οποίες θεωρητικώς θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, αλλά ουδείς μπορεί να παραβλέψει το ότι οι όποιες αλλαγές έρθουν στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών, θα συμπαρασύρουν όλους τους φόρους κατοχής και μεταβιβάσεων, γεγονός που απαιτεί ανάλογη ελάφρυνση στους σχετικούς συντελεστές προκειμένου να μη προκληθούν επιβαρύνσεις- μαμούθ...
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη η εκδήλωση του Ε.ΣΥ.Ν. Βοιωτίας για την ενδοοικογενειακή βία

Την Τετάρτη η εκδήλωση του Ε.ΣΥ.Ν. Βοιωτίας για την ενδοοικογενειακή βία | Boeotian Culture | Scoop.it
Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών ( Ε.ΣΥ.Ν) σας καλεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 και ώρα 7 μ.μ.
στα γραφεία του Ε.ΣΥ.Ν αίθουσα «Μαίρη Τσιροπούλα»(πάροδος Δημάρχου Γ. Περγαντά)
στην 7η διάλεξη με θέμα :
" Ενδοοικoγενειακή βία "
Ομιλητές: Σκόνδρας Αργύρης, Κοινωνιολόγος,
Επιστημονικός υπεύθυνος Κέντρου πρόληψης Βοιωτίας και
Λιανού Γιούλη, ψυχοθεραπεύτρια ομάδας και κοινωνικής εργασίας.
Το Δ.Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:«Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής»




Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 30 Μαρτίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


                                                                 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
                                                                 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
                  
         


Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης



ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 30/3/2012 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 7676/26-3-2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (άρθρο 75 Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87)


1ο :   Εισήγηση κανονιστικής απόφασης για τον καθορισμό τελών για την εμπορική διαφήμιση, έτους 2012.

2ο :   Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια γάλακτος για τους εργαζόμενους του Δήμου, για το έτος 2012 και διάθεση της σχετικής πίστωσης.

3ο :   Διάθεση πίστωσης ποσού 3.000,00 € έναντι της  υπ’αρ.222/2009 απόφασης Δ.Σ. έγκρισης εκκαθάρισης της επιχειρήσης ΔΕΚΚΑ-Ε  που αφορά τον υπάλληλο του Δήμου Θηβαίων Παπαγεωργίου Ζήσιμο

4ο :   Διάθεση πίστωσης ποσού 500,00 € έναντι της υπ’αρ.223/2009 απόφασης  Δ.Σ. έγκρισης εκκαθάρισης της επιχείρησης ΔΕΠΠ που  αφορά τον υπάλληλο του Δήμου Θηβαίων Μαρίνο Τέρπανδρο.

5ο :    Διάθεση πίστωσης ποσού 5.000,00 € έναντι επιδικασθέντος κεφαλαίου δικαστικών αποφάσεων  των υπ’αρ.196/07 & 129/06  Ειρηνοδικείου Θηβών   που αφορούν τον Αθ. Πέττικα.
           
6ο :    Διάθεση πίστωσης ποσού 5.000,00 € έναντι της υπ.άρ.745/2006 Μ.Π.Θ δικαστικής απόφασης που αφορά την αγωγή Δουδούμη .    

7ο  :   Διάθεση, εκ νέου, πιστώσεων οφειλομένων (ΠΟΕ) ποσού 18.025,38 € τα οποία δεν κατέστη δυνατό να πληρωθούν κατά το παρελθόν έτος

8ο  :   Έκδοση εντάλματος προπληρωμής ποσού 3.000,00 ευρώ για τον έλεγχο των οχημάτων του Δήμου από ΚΤΕΟ, ορισμός υπολόγου και διάθεση σχετικής πίστωσης.

9ο  :   Έκδοση εντάλματος προπληρωμής ποσού 3.000,00 ευρώ για τον έλεγχο ταχογράφων των οχημάτων του Δήμου, ορισμός υπολόγου και διάθεση σχετικής πίστωσης.

Αποδέκτες Πίνακα Διανομής: 
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

ΤΑΚΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
1)         ΓΕΛΕΚΑΣ                     ΠΑΝΑΓ
2)         ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ         ΙΩΑΝΝΗΣ
3)         ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ                   ΗΛΙΑΣ
4)         ΣΤΑΙΚΟΣ                       ΑΛΕΚΟΣ
5)         ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ                  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6)         ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ                  ΠΑΝΑΓ
7)         ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ              ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8)         ΝΟΚΑΣ                                     ΘΕΜΙΣΤ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
1)         ΚΟΝΤΟΥ                       ΙΟΥΛΙΑ
2)         ΜΙΧΑΣ                          ΠΕΤΡΟΣ
3)         ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ             ΠΑΝΑΓ
4)         ΝΙΚΑΣ                           ΠΑΝΑΓ
5)         ΣΒΙΓΓΟΣ                       ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη σε περίπτωση απουσίας τους από τη συνεδρίαση να ενημερώσουν τον αναπληρωτή τους.   
Διαβάστε Περισσότερα »

H Ελένη Λουκά την πέφτει στον Μπαμπινιώτη ! Βίντεο χαμός !

H Ελένη Λουκά την πέφτει στον Μπαμπινιώτη ! Βίντεο χαμός !Βρήκαμε θέμα για τον Λαζόπουλο! "Είσαι προδότης και .....Γερμανός"
Θα παίζει μέρα-νύχτα. Δείτε το:


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πλουσιόπαιδα της βουλής





Απολαμβάνοντας την παγωμένη σαμπάνια του από τη σουίτα της «Μεγ. Βρετάνιας» ο Μιχ. Χριστοφοράκος  παρακολουθούσε απέναντι, στο προαύλιο της βουλής,  τα καλοταισμένα περιστέρια να τιτιβίζουν. Τα ξημερώματα της 25ης Ιουνίου 2009, όταν οι 8 άνδρες των γερμανικών Ειδικών Δυνάμεων Ασφαλείας μπήκαν στη βίλα στο Ροζενχάιμ, νοτιοανατολικά του Μονάχου, για να τον συλλάβουν τον βρήκαν με τις πιτζάμες να πίνει καφέ στην κουζίνα. «Ήταν ατάραχος σαν να μας περίμενε», αφηγήθηκε ένας από αυτούς. Οι «12 υπουργοί και 153 βουλευτές» που ισχυρίζεται ότι έχει στο χέρι ήταν, όπως αποδείχθηκε, το υπέρτατο διαπραγματευτικό χαρτί του.
Πέρασαν 3 χρόνια από τότε και μόλις  λίγες μέρες πριν ο υπ. Υποδομών Μάκης Βορίδης, με αντάλλαγμα μια συγνώμη και υποσχέσεις για επενδύσεις , άνοιξε ξανά τα κρατικά ταμεία για την γερμανική πολυεθνική.
Στο μεταξύ κανείς πολιτικός δεν τιμωρήθηκε για τα 120 εκατ. ευρώ σε «ελληνικές» μίζες  που ταυτοποιήθηκαν επίσημα-γύρευε πόσες είναι οι ανεπίσημες.
Απεναντίας ακόμη και ο Θοδ. Τσουκάτος που παραδέχθηκε ότι πήρε 1 εκατ. ευρώ για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε στη πολιτική ζωή του τόπου με άτυπο ρόλο στο επιτελείο του Βενιζέλου.
Όσο για τον περίφημο «δραπέτη» Χρήστο Καράβελα –πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της εταιρείας-που τάιζε τις γάτες της Αντιπάρου με αστακούς και κεφαλόπουλα παραμένει άφαντος για τα εγχώρια λαγωνικά!
Είναι το ίδιο κράτος που, ως άλλος Νέρων, παρατηρεί εκατοντάδες πολίτες του να αυτοκτονούν πολτοποιημένοι από το βάρος της ανέχειας, άλλους να κουρνιάζουν άστεγοι με χαρτόκουτα στους δρόμους η να περιμένουν στις ουρές του Άουσβιτς της ΔΕΗ για να πληρώσουν το χυδαίο χαράτσι που εμπνεύστηκε ο «απόγονος» του Ελευθερίου Βενιζέλου, Ευάγγελος!
Σ’ αυτό το κολομβιάνικο σκηνικό ο Πρόεδρος της Βουλής και θαυμαστής της αοιδού Πέγκυς Ζήνα Πετσάλνικος, φρόντισε -όπως κάθε χρόνο- να απαλλοτριώσει τα πόθεν έσχες των εθνοπατέρων από την ιστοσελίδα της Βουλής μετά από παραμονή ελάχιστων ημερών. Για κακή τους  τύχη «Το Χωνί» κράτησε τα ντοκουμέντα στα οποία αξίζει να ξαναρίξουμε μια πιο προσεχτική ματιά.
Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτά οι 300 βουλευτές μας διαθέτουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς 64 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις 3.948 ακίνητα, 229.908 m2 σε δομημένα κτίρια και 19.879.401 m2 γης!
Ποιος από σας μπορεί να φαντασθεί άλλη κοινωνική ομάδα, αποτελούμενη από 300 έντιμους  εργαζόμενους, με παρόμοια  (δηλωθέντα)  περιουσιακά στοιχεία;
Αν υπήρχε δε τρόπος να πληροφορηθούμε και τις υπεράκτιες η «ελβετικές» καταθέσεις τους, το σοκ που θα είχαμε υποστεί θα ήταν πιο ακαριαίο από εισβολή της συμμορίας με τα καλάσνικωφ σε μοναστήρι με παρθένες μοναχές.
Αυτό δε σημαίνει ότι οι ευκατάστατοι εθνοπατέρες και εθνομητέρες μας , πρώην και νυν, είναι όλοι  ανέντιμοι η μιζαδόροι. Δεν γίνεται όμως να μην υπήρξε ούτε ένας τέτοιος, σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη που είναι πιο τυφλή από το ριάλιτι του ΑΝΤ1.


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΙΛΙΓΓΟΥ
Πάρτε για παράδειγμα τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει, από κοινού με τη σύζυγό του, καταθέσεις 2.772.998 ευρώ. Ο συνταξιούχος γιατρός –βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς δηλώνει  3. 737.576 ευρώ.  Η Ελίζα Βόζεμπεργκ  500.000ευρώ. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος  820.319 ευρώ και επάγγελμα επικοινωνιολόγος.
Η Μάγια Τσόκλη 976.098 ευρώ. Ο Χρήστος Παπουτσής 645.305 ευρώ. Ο δικηγόρος Δημ. Παπουτσής  671.293 ευρώ. Ο δικηγόρος Γ. Πεταλωτής  441.600 ευρώ. Ο δικηγόρος Αθ. Πλεύρης  302.057 ευρώ. Ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης , πρώην υπάλληλος του ΟΤΕ, δηλώνει 227.237 ευρώ. Η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη  358.000 ευρώ. Ο Δημ. Ρέππας δηλώνει καταθέσεις 250.000 ευρώ. Ο Ντίνος Ρόβλιας 295.617 ευρώ. Η καθηγήτρια -ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη δηλώνει 336.476 ευρώ.  Ο Φίλ. Σαχινίδης  532.827 ευρώ. Ο  Αντ. Σαμαράς δηλώνει 312.125 ευρώ. Ο Παντελής Οικονόμου 561.000 ευρώ. Ο Παν. Παναγιωτόπουλος 1.638.778 ευρώ.
Η  Έλσα Παπαδημητρίου 400.000 ευρώ. Ο  Δημ. Παπαδημούλης 385.154 ευρώ. Ο Μιλτ.  Παπαιωάννου  423.382 ευρώ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης 298.626 ευρώ. Ο Ηλ. Μόσιαλος 234.30 ευρώ. Η Ντ. Μπακογιάννη  2.540.394 ευρώ.
Η Άννα Νταλάρα 1.002.765 ευρώ. Η οδοντίατρος Ευαγ. Κουρουπάκη 404.795 ευρώ. Ο πρώην δημόσιος υπάλληλος Κουτμερίδης Ευστάθιος 300.000 ευρώ.
Ο δικηγόρος Φώτης Κουβέλης 445.263 ευρώ. Ο περιβαλλοντολόγος Σπ.  Κουβέλης 327.577  ευρώ. Η κοινωνιολόγος Ρόδη Κράτσα 880.137 ευρώ. Ο Δημ. Κρεμαστινός 1.359.233 εκατ. ευρώ. Ο Σταύρος Λαμπρινίδης 608.35 ευρώ. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης 300.000 ευρώ. Ο Κώστας Κιλτίδης 280.000 ευρώ.
Η Μαριλένα Κοππά 492.734 ευρώ. Ο Αναστάσιος  Κουράκης 550.000 ευρώ. Ο Γιάννης Ιωαννίδης 1.638.868 ευρώ. Ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Καλογιάννης 544.482 ευρώ. Ο μετεωρολόγος Νικ.  Καντερές 296.050  ευρώ. Ο Κώστας Καραμανλής 1.029.613 ευρώ. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου 396.450 ευρώ. Ο Μιχ. Χρυσοχοίδης 451.649 ευρώ. Ο Τηλ. Χυτήρης 784.647 χιλ. ευρώ. Ο Ευτ. Δαμανάκης 1.721.156 ευρώ. Η Άννα Διαμαντοπούλου 420.378  ευρώ. Ο καθηγητής  Τάκης Δημητρουλόπουλος 304.821 ευρώ. Ο Δημήτριος Δρούτσας 253.573  ευρώ.
Αν δεν έχεις μία και διαβάζεις αυτές τις γραμμές δύσκολα συγκρατείς τα δάκρυά σου…

AΠΟ "ΤΟ ΧΩΝΙ"
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήρθε η άνοιξη και οι... αλλεργίες



Πώς μπορεί κανείς να αποφύγει τα ενοχλητικά συμπτώματα;

Ήρθε η άνοιξη και όσοι πάσχουν από εποχιακή αλλεργία, ήδη άρχισαν να προβληματίζονται.
• Τι είναι όμως αλλεργία;
• Γιατί αφορά ορισμένους και όχι άλλους που ζουν στις ίδιες συνθήκες;
• Πώς μπορεί κανείς να θεραπευθεί ή να βελτιώσει τα ενοχλητικά συμπτώματα;

Ο Χάρης Βοντετσιάνος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου και Υπεύθυνος Μονάδας Δυσφαγίας του Κέντρου Αποκατάστασης «Ανάπλαση» μας ενημερώνει και μας δίνει χρήσιμες συμβουλές:
Αλλεργία είναι μία αντίδραση υπερευαισθησίας του οργανισμού απέναντι σε κάποια ουσία, αιωρούμενα σωματίδια, τροφή ή μυρωδιά που λέγεται αλλεργιογόνο.

Τα αλλεργιογόνα που εισέρχονται στον οργανισμό με τις τροφές προκαλούν συμπτώματα στα χείλη, την γλώσσα, τον φάρυγγα, τον οισοφάγο, το στομάχι και το έντερο.

Τα εισπνεόμενα αλλεργιογόνα προκαλούν συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα (μύτη, λάρυγγας, πνεύμονες).
Όταν λοιπόν, το αλλεργιογόνο έρθει σε επαφή με τον ρινικό βλεννογόνο, μπορεί να δημιουργηθεί η αντίδραση υπερευαισθησίας που ονομάζεται αλλεργία.

Η μύτη έχει έναν εξειδικευμένο βλεννογόνο με τα κατάλληλα κύτταρα, που «φιλτράρει» τον αέρα και καθαρίζει, υγραίνει και ελέγχει τα εισπνεόμενα σωματίδια και ουσίες.

Αν το αλλεργιογόνο κερδίσει την «μάχη», δηλαδή «νικήσει» την αντίσταση του βλεννογόνου, τότε δημιουργείται η αλλεργική αντίδραση και η μύτη απελευθερώνει ουσίες όπως η ισταμίνη και άλλες που λέγονται μεσολαβητικές (λευκοτρίνες, προσταγλαδίνες, σεροτονίνη, κινίνες, ένζυμα κ.ά.), που είναι υπεύθυνες για τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Την άνοιξη λόγω της ανθοφορίας, κυκλοφορεί η γύρη των φυτών και των δένδρων στον αέρα και έτσι δημιουργείται η αλλεργική αντίδραση με τα γνωστά συμπτώματα που είναι: κόκκινα μάτια, δακρύρροια, πταρμοί (φτάρνισμα), καταρροή, ρινική απόφραξη (μπούκωμα).

Σε ορισμένα άτομα μπορεί να ενεργοποιηθεί και το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα με βήχα, δύσπνοια (κατά την εκπνοή), αναπνευστική δυσχέρεια, συμπτώματα δηλαδή του βρογχικού άσθματος.

• Σε τι ιατρό πρέπει να πάει ο ασθενής με αλλεργία;
Οι ιατρικές ειδικότητες που ασχολούνται με τις αλλεργίες είναι ο αλλεργιολόγος, ο ωτορινολαρυγγολόγος, ο παθολόγος και ο πνευμονολόγος.

• Τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν;
Το ιστορικό συνήθως είναι εξαιρετικά σημαντικό. Τα αλλεργικά test μπορεί να μας δώσουν το αλλεργιογόνο και έτσι να προχωρήσουμε στην αιτιολογική θεραπεία. Σπιρομέτρηση, ακτινογραφίες ιγμορείων, θώρακος και διάφορες αιματολογικές εξετάσεις ζητούνται ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

• Τι θεραπείες υπάρχουν;
Μην ξεχνάτε ότι η αλλεργία είναι μία ιδιαίτερη αντίδραση του οργανισμού για το κάθε άτομο ξεχωριστά και έτσι αντίστοιχη είναι και η θεραπεία.
Φάρμακα: αντιισταμινικά, ρινικά spray με κορτιζόνη ή χωρίς, αποσυμφορητικά, εισπνεόμενα spray με κορτιζόνη και βρογχοδιασταλτικά σε συνδυασμό, ορισμένες φορές αντιβιοτικά και χαπάκια ή ενέσιμη κορτιζόνη σε δύσκολες καταστάσεις.

Η πιο αποδοτική θεραπεία είναι η ανοσοθεραπεία και η απευαισθητοποίηση δηλαδή, μικρές ενέσεις υποδόριες ή λίγες σταγόνες υπογλώσσια, κατά τακτά χρονικά διαστήματα και για παρατεταμένο διάστημα, με μικρές ποσότητες του αλλεργιογόνου έτσι ώστε ο οργανισμός σιγά-σιγά να απευαισθητοποιηθεί.

Εναλλακτικές θεραπείες που χρησιμοποιούνται είναι η ομοιοπαθητική και ο βελονισμός.
• Τι προφυλάξεις μπορούμε να λάβουμε;

Καταρχάς αποφυγή του αλλεργιογόνου. Αυτό δεν είναι εύκολο την άνοιξη με την γύρη που βρίσκεται παντού, όμως μπορούμε :
*να κλείνουμε τα παράθυρα
*να μην πηγαίνουμε σε μέρη με δέντρα και φυτά
*να καθαρίζουμε τακτικά τα φίλτρα στο air condition,
*να μαζέψουμε τα χαλιά και τις μοκέτες που μαζεύουν πολύ σκόνη.
Το κάπνισμα δημιουργεί επιπλέον προβλήματα τόσο στην μύτη όσο και στο πνεύμονα ιδίως σε αυτούς που έχουν άσθμα. Κάπνισμα και άσθμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνος συνδυασμός.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν βρεθούμε κάπου που έχει γύρη και αρχίσουν τα συμπτώματα χωρίς να έχουμε φάρμακα μαζί μας, βοηθάει πολύ το πλύσιμο της μύτης με φυσιολογικό ορό ή και νερό της βρύσης ώστε να ξεπλυθεί το αλλεργιογόνο.

Πηγή: iator.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΤΣΟΠΑΝΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



Τι γνώμη έχει ένας τσομπάνης για την πολιτική και τους πολιτικούς;


zoo-m.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Δυο απίθανα παπαγαλάκια... συζητάνε και φιλιούνται


Δυο απίθανα παπαγαλάκια Parakeet συζητούν και φιλιούνται σε ένα βίντεο που έχει ανέβει στο Youtube εδώ και κάποιο καιρό, ωστόσο κάνει και πάλι το γύρο του διαδικτύου...
Και δεν θα αρχίσει μάλλον να γίνει viral...
Μπορεί κάποιες από τις φωνές που ακούγονται να είναι φτιαχτές, ωστόσο αναρωτιόμαστε τι να λένε άραγε;
Δείτε το βίντεο:
mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απόγνωση τα ΚΤΕΛ Θήβας και Λιβαδειάς!!!(video)




Πολύ κοντά στην απεργία βρίσκονται και οι αυτοκινητιστές του ΚΤΕΛ Θήβας, που δεν είδαν ούτε ένα ευρώ στα ταμεία τους, για τα μαθητικά 2011 και 2012, αλλά θα κάνουν λίγο ακόμη υπομονή. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν, τα εντάλματα πληρωμής ήλθαν αλλά η ανικανότητα, όπως καταγγέλουν, των κυβερνώντων, τους στερεί σημαντικούς και αναγκαίους πόρους για την επιβίωσή τους.











Από τους μαθητές θα αναγκαστεί το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς να ζητήσει την καταβολή του μισού εισιτηρίου για την μεταφορά τους στα σχολεία, αν οι Δήμοι δεν ανταποκριθούν στις οφειλές τους προς την κοινοπραξία. Η πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς υποστήριξε ότι η σχετική δαπάνη έχει εγκριθεί από το υπουργείο εσωτερικών από τις 7 Μαρτίου αλλά κανένας Δήμος μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει τις οφειλές του.lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγνώστης καταγγέλλει πως στο στρατόπεδο της Θήβας οι φαντάροι είναι χωρίς εμβόλια και είδη πρώτης ανάγκης!

Καλησπέρα σας, με τα θέματα υγείας δεν παίζουν! Μπορεί να έχουν γίνει περικοπές μισθών, υπηρεσιών, μπορεί να έχουμε περιορίσει... τα έξοδα μας και να ζούμε μία πιο λιτή ζωή αλλά όταν τίθενται θέματα υγιεινής και υγείας γενικότερα πρέπει να μην κάνουμε περικοπές... Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1.300 φαντάροι στην Θήβα και βρίσκονται στην 3η εβδομάδα εκπαίδευσης τους και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ και σφουγγαρίζουν τουαλέτες και χώρους με απλό νερό! Υπηρετείς την πατρίδα σου με κίνδυνο και επιβίωσης όχι από τον εχθρό, αλλά τις συνθήκες που επικρατούν εκεί... άραγε τα γνωρίζει ο κ. Αβραμόπουλος η ετοιμάζει την προεκλογική καμπάνια;
Αναγνώστης 
 http://tro-ma-ktiko.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ