Σάββατο 7 Απριλίου 2012

«Έκανε παγωνιά πάνω στον σταυρό», θυμάται ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Ρόμπερτ Πάουελ, Ιησούς Ναζαρέτ, Φράνκο Τζεφιρέλι, Τυνησία, Μαρόκο, δικαιώματα, ε

Κάποτε ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο πιο «πειστικός» Χριστός της μεγάλης οθόνης, είχε πει «Ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως ''τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού''». Όλα δείχνουν πως η ευχή του θα πραγματοποιηθεί. Και αυτό είναι η κληρονομιά και η κατάρα του.
Η πρώτη επιλογή του Φράνκο Τζεφιρέλι, σκηνοθέτη του Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, για τον ρόλο του Χριστού, ήταν ο Αλ Πατσίνο. Αν αυτό είχε συμβεί, η καριέρα του Ρόμπερτ Πάουελ μπορεί να είχε πάρει άλλη τροπή. Και σίγουρα καλύτερη.
Βλέπεις ο ρόλος του Ιησού ήταν τόσο χαρακτηριστικός και ο Ρόμπερτ τόσο καλός σε αυτόν, που ποτέ του δεν κατάφερε να ξεφύγει από την σκιά του.
Στην αρχή, όλα φαίνονταν ρόδινα. Η σειρά είχε τρομακτική επιτυχία (τότε και κάθε χρονιά από τότε προβάλλεται ως επανάληψη, μέχρι και σήμερα). Και όλοι περίμεναν ότι το Χόλυγουντ θα ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά του για να τον υποδεχτεί.
Αυτό δεν έγινε ποτέ. Ο Πάουελ περιορίστηκε σε βρετανικές τηλεοπτικές σειρές, ευρωπαϊκές κινηματογραφικές παραγωγές και άπειρες συνεντεύξεις όπου περιέγραφε πως ήταν να παίζει τον Υιό του Θεού.
Μεταξύ άλλων, έχει δηλώσει «Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία».
Αν και, προσωπικά, προτιμώ την λιγότερο παιγμένη δηλωσή του, σχετικά πως αισθάνθηκε πάνω στον σταυρό «Έκανε απόλυτη παγωνιά. Και αντί να με κατεβάζουν από τον σταυρό μεταξύ των γυρισμάτων, με άφηναν εκεί πάνω, δινοντάς μου μια ρόμπα και ένα ζευγάρι παντόφλες. Θυμάμαι ότι ερχόταν που και που η σύζυγος μου και μου έδινε μια τζούρα τσιγάρο. Ενώ επίσης θυμάμαι κάποιον από την παραγωγή να μου ανεβάζει και ένα σφηνάκι μπράντι».
Όσον αφορά για το αν τελικά του άρεσε που έπαιξε τον Χριστό, η απάντηση που έδωσε στο μοναδικό δημοσιογράφο που σκέφτηκε –εδώ και 40 χρόνια- να τον ρωτήσει, ήταν ένα ξερό, μονολεκτικό και περιεκτικότα «όχι».
Επίσης, για όσους αναρωτιούνται, η επιτυχία της σειράς δεν είχε κανένα οικονομικό αντίκρισμα για εκείνον. Πληρώθηκε μόλις 20.000 λίρες για ένα χρόνο εξοντωτικών γυρισμάτων, στα πλαίσια των οποίων έχασε 20 κιλά. Και από τότε δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τις επαναλήψεις.
Σήμερα είναι 68 χρονών, παντρεμένος, έχει ένα γιο και μία κόρη και μεγάλη του αγάπη είναι τα ταξίδια με σκάφος ανά τον κόσμο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανοί επιχειρηματίες: «Ξεχάστε τις πολεμικές αποζημιώσεις αν θέλετε επενδύσεις» !


@ Επιβεβαιώνουν γι' ακόμα μία φορά, με τη στάση και τα λεγόμενα τους, πως το Ναζισμό τον κουβαλούν στο αίμα τους!! Αμετανόητοι εγκληματίες που θέλουν να μείνουν ατιμώρητοι για τις φρικαλεότητες κατά της Ελλάδας, για τις εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες, για τον αφανισμό ολόκληρων πόλεων και χωριών, για την κλοπή αρχαίων Ελληνικών κειμηλίων! Εφευρίσκοντας όπως είναι μαθημένοι, φθηνές και πρόστυχες δικαιολογίες, εκμεταλλευόμενοι πάντα την δουλική στάση των ανδρείκελων που μας κυβερνούν!!


Την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων εξαιτίας της επαναφοράς στο προσκήνιο της συζήτησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις εκφράζει ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW σε σημερινή του ανακοίνωση, στην οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ελλάδα, «ανοίγοντας και ένα άλλο μέτωπο, να απομονωθεί πλήρως ευρωπαϊκά με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη».


Ο Σύνδεσμος αναφέρεται ακόμη στις...


σχετικές δηλώσεις των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και στην ίδρυση νέου κόμματος, «με πρωταρχικό σκοπό την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου«, ενώ κάνει λόγο για «εχθρική στάση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης και του κίτρινου Τύπου έναντι της γερμανικής πολιτικής για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες«. 


Διατυπώνει, δε, την ανησυχία του ειδικά για τις γερμανοελληνικές επιχειρηματικές σχέσεις, «με την αναμόχλευση αυτών των θεμάτων».


«Σχεδόν 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι διανοητό φίλες και σύμμαχες χώρες να απειλούν αλλήλους με δικαστικές διαμάχες και τον διασυρμό τους σε εθνικά ή διεθνή δικαστήρια. Εφόσον υπάρχουν αξιώσεις, πρέπει αυτές να τίθενται επί τάπητος την κατάλληλη ιστορικά, στρατηγικά και πολιτικά στιγμή», σημειώνεται στην ανακοίνωση και αναφέρεται ότι «πολλές τέτοιες ευκαιρίες χάθηκαν ανεπιστρεπτί και η πολιτική και η επιστημονική ‘ελίτ’ της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά».


Επισημαίνεται μάλιστα ότι για τον Γερμανοελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο, ο οποίος «γνωρίζει πώς σκέφτονται και πώς χειρίζονται τέτοια θέματα οι αρμόδιοι της γερμανικής διοίκησης, η πολιτική ηγεσία και η επιστημονική διανόηση της Γερμανίας«, λύση μπορεί να υπάρξει μόνο «μέσα από το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον των δύο χωρών, αρκεί οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στην άμεση ιστορική επανεκτίμηση των συμβάντων από κοινή επιστημονική ομάδα των δύο κρατών μέσα σε ένα ευρύ ευρωπαϊκό πλαίσιο».


Τονίζεται ακόμη ότι «διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση του θέματος εγκυμονεί τον κίνδυνο να οδηγήσει στην πλήρη απομάκρυνση γερμανών επενδυτών, επιχειρηματιών, τουριστών, εθελοντών, φιλελλήνων κλπ από την Ελλάδα και σε δραματική εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξυλοκόπησαν αστυνομικό στο Σύνταγμα και του πήραν μέχρι και το σακάκι [εικόνες]

άγνωστοι, αστυνομικός, ασύρματος, δέντρο, λάφυρο, πλατεία συντάγματος, σακάκι, Σ

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στο Σύνταγμα, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε ειδικό φρουρό ο οποίος βρισκόταν μόνος του στην περιοχή, τον ξυλοκόπησαν και του αφαίρεσαν την ζώνη, τον ασύρματο, μέχρι και το σακάκι του.
Το συμβάν όμως δεν έληξε εκεί, στην συνέχεια αφού σταμάτησαν να τον ξυλοκοπούν, πήραν τα «λάφυρά» τους και τα κρέμασαν σε δέντρο της πλατείας Συντάγματος.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσίασε το theinsider.gr, ο άντρας είναι γεμάτος με αίματα στο πρόσωπό. Στη μια φωτογραφία εμφανίζεται να φυγαδεύεται από δύο άντρες και στη συνέχεια να είναι καθιστός στο βαν με το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.



Διαβάστε Περισσότερα »

O Παρνασσός Αράχωβας στην κορυφή της Α' Βοιωτίας

ο Παρνασσος Αραχωβας πετυχε σπουδαια Νικη στον Αγιο Γεωργιο με σκορ 3-0 και περασε μετα απο πολυ καιρο στη πρωτη θεση της Α' Κατηγοριας Βοιωτιας
ο Επαμεινωνδας Λευκτρων θα αγωνιστει αυριο στις 4.30 μ.μ στον Ελεωνα με την τοπικη ομαδα
Πολυτιμες νικες για την παραμονη στην κατηγορια πετυχαν Ορχομενος και Πηγασος
Στην Αλιαρτο ο Παμβαγιακος προηγηθηκε εμεινε με 9 ποδοσφαιριστες και εχασε το παιχνιδι στις καθυστερησεις
Νικη παραμονης στην κατηγορια πετυχε και  ο Κιθαιρωνας Καπαρελλιου που νικησε 4-1 τον ΠΑΟΚ Κυριακιου
Γκελα οι Πλαταιες εχασαν 2-1 στο Σχηματαρι

Αναλυτικα τα Αποτελεσματα στην Α' Βοιωτιας
26η Αγωνιστικη

Πανγεωργικος - Παρνασσος Αραχωβας    0-3
ΑΕ Ορχομενος - Πελοπιδας Θηβας           2-1
Κιθαιρωνας  - ΠΑΟΚ Κυριακιου               4-1
Σχηματαρι - Πλαταιες                                2-1
Δηλεσι - Ιωνικος Αστερας Θηβας             3-2
Πηγασος Αγιας Αννας - Διστομο              1-0
Παναλιαρτος - Παμβαγιακος                     2-1
ΑΕΣ Ελεωνας - Επαμεινωνδας                 Αυριο 4.30 μ.μ

η Βαθμολογια σε 26 Αγωνες

1. Παρνασσος Αραχωβας              57
2. Επαμεινωνδας Λευκτρων          55 ''
3. Πηγασος Αγιας Αννας               53
4. Πλαταιες                                    51
5. ΑΕ Ορχομενος                           48
6. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου         47
7. ΠΑΟΚ Κυριακιου                     46
8. Παμβαγιακος                             46
9. Αμβρυσσεας Διστομου             46
10. Παναλιαρτος                            45
11. Αναγεννηση Σχηματαριου       37
12. Πελοπιδας Θηβας                    25
13. ΑΕΣ Ελεωνας                          10 ''
14. Ιωνικος Αστερας Θηβας           8
15. Πανγεωργικος                           7
16. ΑΕ Δηλεσι                                5

Επαμεινωνδας Λευκτρων και Ελεωνας εχουν ενα παιχνιδι λιγοτερο

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κομπλέ o Λεβαδειακός κόντρα στην Ξάνθη



Κομπλέ κόντρα στην ΞάνθηΜε όλα του τα όπλα θα παραταχθεί ο Λεβαδειακός κόντρα στην Ξάνθη στο παιχνίδι της Λιβαδειάς την Κυριακή.
Τόσο ο Μεντί, όσο και ο Σουμπίνιο, που τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα, βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου. Ο στόχος των Βοιωτών προφανής. Να επικρατήσουν και να κλειδώσουν και μαθηματικά την παραμονή.
Η αποστολή: Κυριακίδης, Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Τόμας, Ζησόπουλος, Ιωάννου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Κόρμπος, Ναπολεόνι, Βιάνα, Μαχαίρας, Μελισσάς, Ζαουϊ, Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου, Παπαδόπουλος Πόποβιτς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Οι κροτίδες τον οδήγησαν στα κρατητήρια.


ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΚΡΟΤΙΔΕΣ



Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 36χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων. Ειδικότερα, χθες το πρωί κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα Μίνι- Μάρκετ, ιδιοκτησίας 29χρονης ημεδαπής, στη πόλη της Θήβας, κατελήφθη ο 36χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να διαθέτει προς πώληση:
• 636 κροτίδες, διαφόρων τύπων και
•1.600 , παιδικά αθύρματα«σκορδάκια»
χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.
Οι ανωτέρω ποσότητες κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων κατασχέθηκε, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η 29χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος χθες το απόγευμα, μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.
lamiastar

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει η επιθανάτια εμπειρία ενός 3χρονου αγοριού, που ηταν κλινικά νεκρο, για 3 ώρες!


Ένα τρίχρονο αγόρι στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στις όχθες μιας λίμνης, στην περιοχή Lychen, στο Brandenburg, έπεσε μέσα στο νερό και ανασύρθηκε από τον παππού του χωρίς καθόλου σφυγμό!
Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου 4 γιατροί προσπαθούσαν για ώρες να τον επαναφέρουν στη ζωή. 
Μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά (!!) κι ενώ...
κάθε ελπίδα έμοιαζε να έχει χαθεί για τον μικρό Πολ (στη φωτογραφία), ο καρδιογράφος άρχισε δειλά-δειλά να καταγράφει καρδιακούς παλμούς, όπως αφέρει το seleo.gr
Ο καθηγητής Lothar Schweigerer, θεράπων ιατρός του μικρού από το νοσοκομείο Helios, ανάφερε πως ποτέ στην καριέρα του δεν είχε παρουσιαστεί ανάλογο φαινόμενο σε ένα παιδί τόσο μικρής ηλικίας :» Τα μικρά παιδιά που μένουν τόση ώρα κάτω από το νερό, συνήθως δεν τα καταφέρνουν!», είπε.
Οι γιατροί πιθανολογούν ότι η επιβίωση του τρίχρονου Πολ οφείλεται στην χαμηλή θερμοκρασία του νερού η οποία επιβράδυνε τον μεταβολισμό του παιδιού, επιτρέποντάς του να ζει με ελάχιστο οξυγόνο. 
Το περίεργο γεγονόςόμως δεν είναι μόνο η επιβίωση του, αλλά αυτά που διηγήθηκε στους γονείς του όταν επανήλθε στην ζωή.
«Πήγα στον παράδεισο και συνάντησα τη γιαγιά. Μου είπε ότι θα ξαναπάω πολύ γρήγορα πίσω » εξομολογήθηκε, δημιουργώντας αναστάτωση σε συγγενείς αλλά και γιατρούς! 
Άραγε ο ισχυρισμός του Πόλ ήταν αποτέλεσμα της παιδικής φαντασίας του και έντονης νοσταλγίας για τη γιαγιά του ή αποτέλεσμα επιθανάτιας εμπειρίας, αναρωτιούνται όλοι!
Οι γονείς του πάντως, προτιμούν να δώσουν στη φράση «η γιαγιά μου είπε ότι θα ξαναπάω γρήγορα πίσω», την ερμηνεία ότι η γιαγιά προανήγγειλε στον εγγονό της την επιστροφή του στη ζωή και όχι στον άλλο κόσμο!
Περιπτώσεις επιθανάτιων εμπειριών παρουσιάζονται συχνά σε ετοιμοθάνατους ιδιαίτερα σε χώρους εντατικής περιποίησης. Το φαινόμενο σχετίζεται με την καρδιά και τον εγκέφαλο
Ο δεύτερος θεωρείται ως ο κύριος υπεύθυνος για τις επιθανάτιες εμπειρίες, ωστόσο η επιστήμη ακόμη αδυνατεί να πει με σαφήνεια αν πρόκειται για χημική μεταβολή στον εγκέφαλο ή για έναν εξωγενή παράγοντα, όπως η θεία βούληση.
Πρόσφατη έρευνα στις επιθανάτιες εμπειρίες υπέδειξε ως αιτία τους, τα υψηλά ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα και στους ιστούς («Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την εξήγηση για τις επιθανάτιες εμπειρίες»).
Διαβάστε Περισσότερα »

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε στούντιο και γιαούρτωσαν τον παρουσιαστή [βίντεο]

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε στούντιο και γιαούρτωσαν τον παρουσιαστή [βίντεο]

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος Tv1 και επιτέθηκαν με αυγά και γιαούρτια στον παρουσιαστή την ώρα που το δελτίο ειδήσεων ήταν στον «αέρα».
Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ και  ενώ το δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη με καλεσμένο στο studio. Oι δράστες επιτέθηκαν φραστικά αλλά και πετώντας αυγά και γιαούρτια στον παρουσιαστή Παναγιώτη Μπούρχα και ο  λόγος της επίθεσης ήταν όπως αναφέρει το palmosipirou.gr γιατί την περασμένη πέμπτη στην εκπομπή «Εν λευκώ» o Παναγιώτης Μπούρχας φιλοξένησε τηλεφωνικά τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής.





Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη στον "Θησαυρό"του Λεονταρίου


Στις 6/4 η ομάδα του Viotiashop σε συνεργασία με το Permissospress, και  τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Σοβατζή επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη του Λεονταρίου.  Έναν πολύτιμο θησαυρό στην καρδιά της Βοιωτίας, γεννημένο από τον κύριο Κόλλια. Την ίδρυσε και την συντηρεί μέχρι σήμερα, το έργο του αξιοθαύμαστο.  Φτάνοντας στην είσοδο της βιβλιοθήκης συναντήσαμε μία ομάδα παιδιών όπου περνούσαν την ώρα τους στη βιβλιοθήκη, σε αυτό τον ζεστό και φιλόξενο χώρο. Μας μίλησαν, φωτογραφήθηκαν, και προχωρήσαμε στο κυρίως μέρος της βιβλιοθήκης.  Μείναμε κατάπληκτοι με το πλήθος τον βιβλίων, την ποικιλία, την ομορφιά και γραφικότητα του χώρου.  Μέσα από τις φωτογραφίες μας θα δείτε όσα μπορούμε να σας μεταφέρουμε, αλλά θα σας συστήναμε ανεπιφύλακτα να την επισκεφτείτε από κοντά.
Ο κύριο Κόλλιας έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο μας κ.Σοβατζή όπου θα την απολαύσετε, και η ομάδα μας φωτογράφισε τον χώρο. Με την περιποίηση και περιήγηση της κ.Χατζή περάσαμε μία υπέροχη ώρα. Μας ξενάγησε, μας πληροφόρησε για τον αγώνα του κυρίου Κόλλια να συντηρήσει και να εμπλουτίνει την βιβλιοθήκη, και μας μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό το έργο τους. Η βιβλιοθήκη χρειάζεται οικονομική υποστήριξη διότι έχει ελλείψεις πρώτων υλών, όπως χαρτί, μελάνι κλπ.
Στην βιβλιοθήκη υπάρχουν υπολογιστές, υπάρχει διαδίκτυο όπου μαθητές μπορούν να βοηθηθούν για τις διάφορες εργασίες τους με την πολύτιμη βοήθεια της κυρίας Χατζή.
Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι αυτό το πολύτιμο κομμάτι του πολιτισμού  μας, στη καρδιά στης Βοιωτίας, στο υπέροχο Λεοντάρι, να συνεχίσει να προσφέρει. Ο καθένας με τον τρόπο του, είτε οικονομικά, είτε να προσφέρει υλικό το οποίο λείπει αυτή τη στιγμή από την βιβλιοθήκη, ή ακόμα και από συλλογές-λευκώματα που μπορούν να βρουν μία θέση σε ένα από τα ράφια της υπέροχης αυτής δανειστικής βιβλιοθήκης. 
Ήδη οι συνεργάτες μας, κ.Σοβατζής και κ.Παπαθεοδοσίου δεσμεύθηκαν να δωρίσουν στη βιβλιοθήκη δύο υπέροχα λευκώματα.  Το viotiashop δεσμεύθηκε να είναι δίπλα στους ανθρώπους αυτούς που με τόσο αγώνα προσφέρουν σε όλους τους Βοιωτούς τον πλούτο του βιβλίου.  Θα καλύπτουμε κάθε εκδήλωση και θα βρεθούμε ξανά εκεί για περισσότερες συνεντεύξεις. Σε λίγο πολύ αναλυτική συνέντευξη του κ. Κόλλια.
Μετά την επίσκεψή μας, ο κ.Κόλλιας μας ξενάγησε στο υπέροχο χωριό τους, όπου σύντομα θα έχουμε και οδοιπορικό εκεί. Ήπιαμε τον καφέ μας στο υπέροχο καφέ στην πλατεία του χωριού, συνεχίσαμε συζήτηση ποικίλης ύλης με τον κύριο Κόλλια, αυτή την αστείρευτη πηγή γνώσης που δε "χορταίνει" κανείς να τον ακούει.
Αργά λοιπόν το βράδυ ήρθε η ώρα της επιστροφής με μεγάλη μας λύπη και με την υπόσχεση να επιστρέψουμε.
Σας προτρέπουμε να κάνετε μία επίσκεψη στη βιβλιοθήκη, δίπλα ακριβώς από την πλατεία του Λεονταρίου και όποιος έχει την δυνατότητα να βοηθήσει να συνεχιστεί το έργο αυτό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μία φορά κι έναν καιρό δύο Πακιστανοί στην Ελλάδα…





ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Η είδηση ας γίνει μάθημα σ’ αυτή την πολιτεία που έφτασε να αδιαφορεί για τις ανθρώπινες αξίες και σπεύδει να γεμίσει τη χώρα με στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

Μάθημα ανθρωπιάς στην πολιτική τάξη της χώρας που πνέει τα λοίσθια, που καθημερινά δείχνει το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της εξουσίας, που διαπράττει το ένα λάθος μετά το άλλο, το ένα έγκλημα μετά το άλλο.

Μάθημα ανθρωπιάς στην ξενοφοβική αστική τάξη της χώρας, η οποία απορρυθμισμένη από τα δεινά που προκάλεσε στη χώρα, αποκόπτεται από την κοινωνία, σηκώνει κάστρα περίκλειστα, πιστεύοντας ότι θα αναχαιτίσει τις ορδές των πεινασμένων.  

Δυο μετανάστες από το Πακιστάν πλήρωσαν με τη ζωή τους τον αλτρουϊσμό που επέδειξαν στη θέα του εγκλωβισμένου αυτοκινήτου στις ράγες του τρένου στο Κρυονέρι.

Δυο μετανάστες που έσπευσαν με αυτοθυσία να απεγκλωβίσουν δυο γηγενείς, επιβαίνοντες ενός αυτοκινήτου που κόλλησε στη διάβαση του τρένου.   

Ήρθαν από μακριά, διήνυσαν χιλιάδες χιλιάδες με ένα και μόνο στόχο: να μπορέσουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, αυτοί και οι συγγενείς τους.

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κανείς στις κακουχίες που αντιμετώπισαν στο μακρύ ταξίδι τους, την απαξιωτική, αν όχι απάνθρωπη, συμπεριφορά που βίωσαν στη χώρα παραμονής. Κι αν έτυχε να είναι αλλιώς τα πράγματα, εξαίρεση σπάνια θα ήταν. 

Είδαν τον θάνατο να πλησιάσει το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ζευγάρι ηλικιωμένων και έσπευσαν να βοηθήσουν. Δεν τα κατάφεραν. Η διερχόμενη αμαξοστοιχία παρέσυρε στο  θάνατο τους δυο Έλληνες, αλλά και τους ίδιους.

Στην πατρίδα τους θα κλάψουν, στην Ελλάδα μάλλον όχι. Ούτε στεφάνια επισήμων, ούτε πύρινοι λόγοι για το ανδραγάθημα τους, ούτε πορείες και συγκεντρώσεις προς τιμή τους στην πλατεία Συντάγματος.

Έτσι είναι η ζωή, κυοφορεί πολλές φορές την αδικία, λες και έχει κάποια σημασία αν το δέρμα ανθρώπων είναι μαύρο, μελαμψό ή λευκό. 

Το πιθανότερο είναι τους δυο Πακιστανούς που έχασαν τη ζωή τους, να τους συλλαμβάναμε σε μια από τις αμέτρητες επιχειρήσεις-σκούπα της Ελληνικής Αστυνομίας και στη συνέχεια να τους κλείναμε στο πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών που ετοιμάζουμε στην Αμυγδαλέζα. Κι όλα αυτά στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία!

Υ.Γ: Κάποτε ρώτησαν τον Κορνήλιο Καστοριάδη γιατί εκθειάζει την Αθηναϊκή Δημοκρατία, η οποία υπήρξε δουλοκτητική. Κι αυτός απάντησε ότι πολλοί μεγάλοι πολιτισμοί διέπρεψαν, στηριζόμενοι στο δουλοκτητικό σύστημα. Ένας όμως εφηύρε τη Δημοκρατία: Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. Για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Μιλάει μόνος του..  

 pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Eγκαινιάσθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών


 
Eγκαινιάσθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Εγκαινιάσθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που στηρίζεται και από την Εκκλησία της Κύπρου.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου που βρίσκεται στη χώρα μας επισκεπτόμενος την αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που βρίσκεται στην Καλλιθέα, τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και στην τελετή παρέστησαν ιεράρχες και πολλοί κληρικοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε:Δεν φαντάζεστε τη συνέχεια…


woojpg 200x165 Δείτε:Δεν φαντάζεστε τη συνέχεια...Πρέπει να ήταν πιο προσεκτικές όταν έπαιρναν τέτοια πόζα…
tromaktiko Δείτε:Δεν φαντάζεστε τη συνέχεια...
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρώνουμε υπερωρίες σε Βουλευτές πριν ακόμη γίνουν.


aprilios1Το Ελληνικό φαινόμενο, να κόβονται μισθοί από παντού , άνθρωποι να μοχθούν για να βρουν ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά τους , και την ίδια ώρα να αποφασίζετε να δοθούν υπερωρίες σε υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών και πολιτικών κομμάτων για τις !!!! ώρες που ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ , γιατί ο Απρίλιος ακόμη δεν έχει περάσει , δηλαδή apriliosγνωρίζουν από πριν πόσες ώρες θα εργαστούν, κύριε Πρωθυπουργέ μόνο εδώ γίνονται αυτά . Η απόφαση αυτή που αποκαλύπτει το agroschannel ελήφθη στις 3 Απριλίου και δεσμεύτηκαν 4.650 Ευρώ και μάλιστα για κάθε υπάλληλο που έχει αποσπαστεί υπάρχει και το ανάλογο ποσό. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται ανάλογη απόφαση αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει δεν νομίζετε κύριε Παπαδήμο; Συμφωνούμε στο ότι οι Υπουργοί εφαρμόζουν τους Νόμους που ψηφίστηκαν σε άλλες εποχές. Μήπως όμως οι Βουλευτές και τα κόμματα να προσαρμοστούν κάποια στιγμή στις σημερινές εποχές . Από τη μια ζητάνε εκατομμύρια ευρώ για τους υπαλλήλους τους και την προεκλογική τους εκστρατεία . Δεν είναι όμως λίγο άδικο κύριε Παπαδήμο να πληρώνουμε για κάτι που ΘΑ ΓΙΝΕΙ , εάν ποτέ γίνουν όλες αυτές οι ώρες .Ποιος θα το ελέγξει και πως το προεξοφλούμε;Καλό θα ήταν για να γνωρίζουν αυτοί που πληρώνουν σε ποιούς βουλευτές και σε ποιά πολιτικά γραφεία βρίσκονται όλοι αυτοί οι υπάλληλοι. Γιατί μάλλον δεν είναι μόνο απο το Αγροτικής Ανάπτυξης.  Σε ποιά ιδιωτική επιχείρηση πληρώνονται πριν εργαστούν . Λίγα μέτρα απο το γραφείο σας υπάρχουν παιδιά που πεινάνε και άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια . Μπορεί να σπεύσουν οι ειδικοί να  κατεβάσουν την απόφαση απο το Διαύγεια.Υπάρχει όμως στο αρχείο του Agroschannel για κάθε ενδιαφερόμενο και θα χαρούμε να το ζητήσει όποιος θέλει. Και μην βιαστείτε να πείτε περί λαϊκισμού. Το σύστημα δυστυχώς δεν καταλαβαίνει με άλλο τρόπο παρά μόνο με ...λαϊκά λόγια . Καλό Πάσχα σε αυτούς που εξασφάλισαν.... τον Οβελία
Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το πλάσμα; [φωτο]

Φαίνεται ψεύτικο, όμως είναι αληθινό!Το προβατογούρουνο, κατά κόσμον Mangalitsa, προέρχεται από την…. Αυστρία και την Ουγγαρία.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το trikalanews.gr, μπορεί να το συναντήσει κανείς και μεταξύ Γαρδικίου και Τζούρτζιας.
http://www.dejavu.gr/wp-content/uploads/2012/04/image827.jpeg
http://www.dejavu.gr/wp-content/uploads/2012/04/image828.jpeg
Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι λένε οι γραφολόγοι για το ιδιόχειρο σημείωμα του 77χρονου

Με σεβασμό και ευαισθησία στην μνήμη του νεκρού 77χρ. συμπατριώτη μας, το metrogreece.gr ζήτησε από τους Έλληνες Γραφολόγους του Ελληνικού Ινστιτούτου Γραφολογίας να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε εμείς οι υπόλοιποι έναν υπέροχο άνθρωπο, που με την πράξη του παραδειγμάτισε την ιστορία μας και τους πολιτικούς μας, έναν άνθρωπο που δεν ζει πλέον ανάμεσα μας, αλλά στις καρδιές μας και στην μνήμη μας. Ευχαριστούμε γι' αυτήν την προσπάθεια, όλους τους γραφολόγους και κυρίως την αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου, κ. Μαρία Καραβία.....



Ακολουθεί η ανάλυση :

Πιθανώς η γραφή είναι μέτριων διαστάσεων, με παχύ γραφικό νήμα και με κόκκινης απόχρωσης στυλογράφο (μαρκαδόρο), όπως εμφανίστηκε σε τόπους του διαδικτύου.

Καθόλου τυχαίο ότι ο γράφων επέλεξε το κόκκινο χρώμα στυλογράφου, το βασικό σύμβολο (παγκόσμια) της ζωτικής δύναμης, του πάθους, του θριάμβου, της φωτιάς και του αίματος, αλλά και σύμβολο του πεδίου όπου ο θάνατος και η ζωή μεταμορφώνονται το ένα στο άλλο (la mer Rouge).
Η γραφή αισθητικά ξεδιπλώνεται σε «ποιητικές» παραγράφους, ξεχωριστές στο νόημα και το περιεχόμενο, δηλωτικές του μορφωτικού επιπέδου, της ευαισθησίας του γράφοντος, αλλά και του σεβασμού του στον αναγνώστη.
Η γραφή είναι προσεκτικά γραμμένη, με προσπάθεια κάλυψης της ταραχής που κρύβει.
Είναι γεμάτη μικρές και λεπτές «αναπηδήσεις» των γραμμάτων και ανισότητες σε όλα τα σημεία, που δηλώνουν ότι ο γράφων διακατέχεται από μεγάλη ευαισθησία.
Τα γράμματα είναι ευανάγνωστα, γραμμένα ένα-ένα με ευκρινείς και κοντές απολήξεις σαν να «κλείνονται στον εαυτό τους», δηλώνοντας εσωστρέφεια. Έτσι φαίνεται ότι τα συναισθήματα παραμένουν μέσα του, έχουν μεγάλη διάρκεια και επιφέρουν βαθιές ρωγμές στον ψυχισμό του.
Σαν συναισθηματικός εσωστρεφής συγκινείται εύκολα, με κάθε κατάσταση ευχάριστη ή δυσάρεστη και ο εσωτερικός του κόσμος είναι σε συνεχή «αναβρασμό». Αυτός ο «αναβρασμός» γι’ αυτόν σημαίνει ζωή, υπάρχει δε πολύ έντονη και κινητική «εσωτερική» ζωή στον γράφοντα. Ωστόσο, καλύπτει την ευαισθησία και τα συναισθήματά του, έτσι ώστε οι τρίτοι να μην μπορούν να τα αναγνωρίσουν. Είναι παρορμητικός και κάποτε εκρηκτικός, ακριβώς γιατί καταπιέζει τα συναισθήματά του και αυτά εκφορτίζονται με ένταση.
«Εισπράττει» τις εξωτερικές εντυπώσεις βαθειά στην ψυχή του, συσσωρεύονται σ’ αυτήν και επηρεάζεται από αυτές σημαντικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Απογοητεύεται και πληγώνεται βαθιά χωρίς να το δείχνει. Παρηγοριέται δύσκολα, καθώς έχει αδυναμία να δει και την ευχάριστη πλευρά των πραγμάτων. Το άγνωστο και το μέλλον τον φοβίζουν και τον αγχώνουν. Ρέπει στην μελαγχολία.
Η εξωτερική κοινωνική ζωή δεν τον ενδιαφέρει και επιλέγει με μεγάλη προσοχή τις προσωπικές του συναναστροφές. Όμως τα πνευματικά ενδιαφέροντα γεμίζουν την ζωή του και η έντονη κινητικότητα χαρακτηρίζει την διάνοιά του. Είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένος πνευματικά.

Έχει μεγάλη κατανόηση των προβλημάτων των συνανθρώπων του και προστατευτικότητα για τους αδύναμους. Είναι διακριτικός και ευγενής. Τον χαρακτηρίζουν ο ιδεαλισμός, η εντιμότητα, ο απλός και ασκητικός τρόπος ζωής. Είναι αντικομφορμιστής.

Παρ’ όλο που η γραφή δεν παραπέμπει σε προσωπικότητα που έχει τάσεις αυτοκτονίας, τα συσσωρευμένα αισθήματα θυμού και αγανάκτησης, τον ώθησαν πέρα από τα όρια του ελέγχου που συνήθως επέβαλε στον εαυτό του. Επειδή δεν είναι ο ίδιος σε θέση να πολεμήσει το σύστημα, ούτε να ασκήσει βία εναντίον άλλου προσώπου, επιλέγει να αυτοκαταστραφεί και μάλιστα δημόσια, ώστε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα, χρησιμοποιώντας τον εαυτό του σαν θύμα στον βωμό της δικαιοσύνης.

* Το δείγμα γραφής που μας παρασχέθηκε είναι ανεπαρκές για μια ολοκληρωμένη και σε βάθος γραφολογική ανάλυση, επί πλέον γράφηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και δεν φέρει υπογραφή.

: metrogreece.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα, το τελευταίο αντίο στον 77χρονο


Σήμερα στις 2.00, θα πραγματοποιηθεί στο...


Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, ο οποίος αυτοκτόνησε την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος.

Η οικογένεια, οι φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Χριστούλα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε τρόπος για να πληρωθούν τη δεύτερη δόση οι Νέοι Αγρότες


Το αίτημα πληρωμής της 2ης δόσης θα συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχουν κληθεί για εκπαίδευση.Εγκύκλιο που... βουλώνει τρύπες στα προβλήματα με την πληρωμή της δεύτερης δόσης των Νέων Αγροτών, εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Με μία απλή υπεύθυνη δήλωση αναλαμβάνουν την ευθύνη ότι δεν κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια του πρώην ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα».
Το αίτημα πληρωμής της 2ης δόσης θα συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχουν κληθεί για εκπαίδευση.
Επίσης, γίνονται δεκτές οι αλλαγές στα επενδυτικά σχέδια όσων Νέων Αγροτών αντιμετώπισαν προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος, χωρίς να κινδυνεύουν να χάσουν την ενίσχυση. Βεβαίως, τα σεμινάρια καθυστερούν να υλοποιηθούν, μετά την ένταξή τους στο νέο ΕΛΓΟ.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Απριλίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Profi και ειδική έκδοση για την ελιά και το ελαιόλαδο, διευκολύνονται έστω και την τελευταία στιγμή, οι Νέοι Αγρότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης πρώτης εγκατάστασης (Μέτρο 112) το 2009 και δεν έχουν προλάβει να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Την ίδια ώρα συζητείται έντονα το νέο, μίνι, πρόγραμμα Νέων Αγροτών, το οποίο πολλοί θεωρούν ως προεκλογικό πυροτέχνημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το σίγουρο είναι ότι εάν όντως ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα από το υπουργείο, θα μπορούσε να διδαχθεί πολλά από την εφαρμογή του προηγούμενου, που ταλαιπωρεί από το 2008 τους Νέους Αγρότες. Για παράδειγμα, η έλλειψη προσωπικού του πρώην ΟΓΕΕΚΑ-Δήμητρα και στη συνέχεια η αναδιάρθρωσή του, οδήγησε σε πλήρη αποδιοργάνωση των σεμιναρίων για τους Νέους Αγρότες, με αποτέλεσμα μόνο το 20-25% των δικαιούχων να έχουν παρακολουθήσει σχετικές ενημερώσεις.
Γι’ αυτό άλλωστε και το υπουργείο εξέδωσε την εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «Διαύγεια»:
«Στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι του μέτρου μέχρι το τέλος της τριετίας, από την ημερομηνία ισχύος της ατομικής απόφασης έγκρισης πράξης, δεν έχουν κληθεί από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για να πραγματοποιήσουν την επαγγελματική εκπαίδευση, θα υποβάλλουν απαραίτητα, πριν από τη λήξη της τριετούς προθεσμίας αίτημα πληρωμής της 2ης δόσης (ή και 3ης δόσης μαζί εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις) που θα συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν έχουν κληθεί για εκπαίδευση και ότι όταν κληθούν θα την πραγματοποιήσουν».
Οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν την τροποποίηση του επιχειρηματικού πλάνου και τις δενδρώδεις καλλιέργειες:
«Για λόγους απλοποίησης της διαδικασίας τροποποίησης της απόφασης έγκρισης πράξης / επιχειρηματικού σχεδίου δικαιούχων Μέτρου 112 του ΠΑΑ και περιορισμού των αιτήσεων τροποποίησης επιχειρηματικού σχεδίου στις απολύτως απαραίτητες, γίνονται αποδεκτά τα ακόλουθα:
α) Όταν τροποποιείται (μειώνεται) το εγκεκριμένο ύψος ενίσχυσης ή/ και το ύψος του εισοδήματος στο πενταετές χρονοδιάγραμμα επίτευξης των κύριων στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου του δικαιούχου.
Οι φορείς επίβλεψης και εφαρμογής ενημερώνονται για τις υπόλοιπες αλλαγές του επιχειρηματικού σχεδίου α) από την ετήσια Ενιαία Δήλωση Ενίσχυσης που υποβάλλουν οι δικαιούχοι (π.χ. αλλαγές του επιχειρηματικού σχεδίου που έχουν σχέση με αλλαγή κλάδων παραγωγής εντός της ίδιας κατεύθυνσης) και β) από τον έλεγχο επίτευξης στόχων που αφορούν στη βαθμολογία μετά από την υποβολή αιτημάτων πληρωμής 2ης και 3ης δόσης.

Διαβάστε εδώ τη σχετική εγκύκλιο με τις Διευκρινήσεις για την καταβολή 2ης και 3ης δόσης της ενίσχυσης του Μέτρου 112.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασθενής με AIDS «λιώνει» σαν το κερί - Βίντεο ΣΟΚ!!



Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα σας σοκάρει! 


Είναι πέρα για πέρα αληθινό και δείχνει την εξέλιξη που έχει το AIDS στους ανθρώπους που νοσούν. 


Θα δείτε μια νέα γυναίκα από την Αφρική, την Σελίνα, η οποία νόσησε από την ασθένεια.


Η Σελίνα δέχτηκε να...


την κινηματογραφήσουν, κάθε ημέρα, επί 90 μερόνυχτα, προκειμένου να βοηθήσει και η ίδια όπως είπε, να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για το AIDS. 


Τοποθέτησαν μια κάμερα επάνω από το κρεββάτι της, η οποία κατέγραφε κάθε λεπτό της Σαλίνα.


Στη συνέχεια όταν συμπληρώθηκαν και οι 90 ημέρες, αυτό που υπάρχει πλέον στην κάμερα, δεν είναι η Σαλίνα, αλλά κάτι άλλο. 


Μέσα σε τρεις μήνες η Σαλίνα, μεταμορφώθηκε σε ένα ανθρώπινο ζωντανό σκελετό που η ασθένεια τον τσάκισε. 


Μέρα με την μέρα η Σαλίνα έλιωνε σαν το κερί.
Διαβάστε Περισσότερα »

MEGA-ΛΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ


Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο “Κουτί της Πανδώρας” στο πιο φιλοκυβερνητικό κανάλι με τα τεράστια γυάλινα κτίρια στην Μεσογείων, ναι στο Mega αναφέρομαι, άρχισαν τα όργανα! 

Η διεύθυνση ανακοίνωσε στους εργαζόμενους τα εξής καταπληκτικά, αφού υπογράψουν ατομικές συμβάσεις:

Δεν ισχύει καμία προϋπηρεσία, δεν θα πάρει κανείς δώρο εορτών, η εργασία τα σαββατοκύριακα θα είναι απλήρωτη και οι μέρες της άδειας γίνονται μακρινή ανάμνηση. 

Η ανακοίνωση της εργοδοσίας...


θορύβησε τους εργαζόμενους, οι οποίοι υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας, με το οποίο κάνουν ορατές τις προθέσεις τους, ότι δεν δέχονται συνθήκες γαλέρας, μεταξύ αυτών και οι Καψής, Τρέμη. 

Ο Θεοδωράκης και ο Τσίμας παρόλο που εκλήθησαν δεν υπέγραψαν.

Δεν είναι μεγάλη ειρωνεία; Οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίοι τόσο καιρό μας πουλάνε πακέτα “εθνικής ενότητας”, “μονόδρομων” και “σωτηρίας”, γλείφοντας το σύστημα εξουσίας, φαίνεται να λούζονται και οι ίδιοι τις συνέπειες των μνημονίων. 

Προπαγανδιστές που πίνουν τον καφέ τους στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά και διαμορφώνουν την εικόνα της Ελλάδας για την κοινή γνώμη βολεμένοι στον γυάλινο κόσμο κι τους παχυλούς μισθούς τους.

Άραγε πως νιώθουν τώρα, όλοι αυτοί οι καλοπληρωμένοι κύριοι με τα κουστούμια και τις γραβάτες; Θα μπορέσουν έστω και λίγο να καταλάβουν το 1\1000 του πόνου και της αγωνίας τόσων εργαζομένων που διαδήλωναν και διαμαρτύρονταν τόσους μήνες, βλέποντας τα δικαιώματά τους να χάνονται και τον μισθό να μετατρέπεται σε χαρτζιλίκι;

Δεν ξέρω αν θα την πληρώσουν οι ρεπόρτερς και οι τεχνικοί μόνο, δηλαδή οι μεροκαματιάρηδες κι αν οι Πρετεντέρηδες γλιτώσουν με “γρατσουνιές”, πάντως ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του συστήματος πλήττεται. 

Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιοι!









Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟ ΣΟΚ:ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

autoktonia-oplo
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Συνταξιούχος αξιωματικός της Ελληνικής Χωροφυλακής που στο παρελθόν είχε διατελέσει διοικητής στο Α.Τ Μαλακάσας, στη Θήβα και στη Κρήτη(από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε συλλέξει), έδωσε τέλος στη ζωή του στις 8.30 το πρωί στο Κρυονέρι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο συνταξιούχος αστυνομικός(81 ετών)πήρε την καραμπίνα που είχε στο σπίτι που διέμενε με τον ανηψιό του και τίναξε τα μυαλά του στον αέρα.
Κατά τις ίδιες πηγές έχει αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα πολιτικού περιεχομένου.


Ο αυτόχειρας φέρεται γιος γνωστού αντιπρόσωπου αυτοκινήτων και πολλά ερωτήματα γεννά το περιεχόμενο της ιδιόχειρης επιστολής. Οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι το πρωί έπαθαν σοκ με το θέαμα που αντίκρυσαν. Στην αρχή έκαναν λόγο για χρήση υπηρεσιακού περιστρόφου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίδραση Θηβαίων στην προωθούμενη εξαθλίωση του Δήμου και των πολιτών

Δήμαρχος Θηβαίων :


«Είμαστε πλέον αναγκασμένοι να βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες μεταδίδοντας με ένταση το μήνυμα του ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».

Τη φωνή τους ένωσαν, το πρωί της Πέμπτης 5 Απριλίου 2012, οι Θηβαίοι πολίτες, για να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στην υποβάθμιση του τόπου και της ζωής τους.

Δημοτικοί Σύμβουλοι, Φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία της ευρύτερης περιοχής, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Δ.Ο.Υ Θηβών αντιδρώντας στις πολιτικές και ενέργειες, που έχουν κατεύθυνση την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη.


Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση ότι η ακολουθούμενη επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες δημοσιοοικονομική πολιτική, με την ισοπεδωτική περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση φορολογίας στους ήδη φορολογούμενους, τις περικοπές στους ΟΤΑ με συνεχείς μειώσεις στις τακτικές επιχορηγήσεις και στους επενδυτικούς πόρους, με την παραχώρηση στην ιδιωτική κερδοσκοπική εκμετάλλευση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών, οδηγεί σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε εντεινόμενη και βαθιά ύφεση την οικονομία, σε ασφυξία την αγορά και μοιραία στην κατάρρευση και κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους, της Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας και γενικά στην κοινωνική εξαθλίωση.

Από την άλλη πλευρά οι διοικητικές λειτουργίες στο Δήμο Θηβαίων συρρικνώνονται με το κλείσιμο Δημοσίων Φορέων και Υπηρεσιών, που λειτουργούσαν επί χρόνια στην πόλη της Θήβας ή τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τη δρομολογούμενη απομάκρυνση άλλων (Τελωνείο, ΟΕΚ-ΟΕΕ, ΔΟΥ, ΣΕΠΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Νοσοκομείο, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ΙΚΑ)

Όλοι αυτοί οι λόγοι σήμαναν «συναγερμό» για την επιβίωση του Δήμου και των δημοτών του και έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Φορέων του Δήμου Θηβαίων πραγματοποιήθηκε Πανθηβαϊκο Συλλαλητήριο και Τετράωρη Στάση Εργασίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων.

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυναν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτης, ο Επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» κ. Στ. Χαλβατζής, ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αντ. Τουλουμάκος, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθ. Σκούμας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Δ. Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών –Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών κ. Χρ. Χαρατσής και ο Εκπρόσωπος των Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Θηβών κ. Γρ. Δούσης.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά:

« Η σημερινή συγκέντρωση αποδεικνύει ότι δυστυχώς οι εκκλήσεις και οι φωνές μας, ως πολίτες και ως αυτοδιοίκηση, δεν εισακούσθηκαν από κανέναν.

Ίσως ορθότερο θα ήταν να πούμε ότι εισακούονται από τους κυβερνώντες και αποφασίζοντες, αλλά απορρίπτονται από τους διεθνείς διευθυντές της πολιτικής μας, οι οποίοι με χαρά αποδέχονται το ρόλο που τους ανατέθηκε, ώστε να αποφασίζουν για την διάσωση της χώρας.

Άραγε το μόνο Σύνταγμα που απέμεινε σε αυτή τη χώρα είναι η γνωστή πλατεία της πρωτεύουσας, όπου κατά διαβολική σύμπτωση εδρεύει και το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Η πλατεία δηλαδή εκείνη, όπου μόλις χθες βάφτηκε με το αυτοκτονικό αίμα υπερήλικα συμπατριώτη, ο οποίος δεν ήθελε να αφήσει χρέος στα παιδιά του.

Όχι φίλοι μου.

Το Σύνταγμα, το κορυφαίο νομοθετικό κείμενο που διέπει τη ζωή μας και στο όνομα του οποίου ορκίζονται όλοι οι λειτουργοί της Δημόσιας Διοίκησης, είναι ο λαός, είστε εσείς που σήμερα συγκεντρωθήκατε εδώ για να μεταδώσετε το μήνυμα της αντίστασης στην κατάρρευση της χώρας, στην ισοπέδωση της Αυτοδιοίκησης, στην κατάργηση των υποδομών της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους.

Είστε εσείς που για μία ακόμη φορά δεν επιθυμείτε να παραχωρήσετε τα δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα και για τα οποία έχουν αγωνισθεί γενιές και γενιές Ελλήνων.

Είστε εσείς που δεν θέλετε να παραδώσετε στα παιδιά σας, μία χώρα αποικία στα χέρια του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου, το οποίο αναλώνεται μόνον σε μεθόδους αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού και της ανεπίστρεπτης φτώχιας.

Είστε εσείς που μεταδίδετε με τη σημερινή παρουσία σας την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα σας να αγωνισθείτε με κάθε μέσο, ώστε να μην παραδώσετε το δικαίωμα στην ελπίδα για προκοπή και το δικαίωμα στην απόλαυση των καρπών του μόχθου σας.

Με το σκεπτικό αυτό ο Δήμος Θηβαίων και οι φορείς της πόλης μας ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους πολίτες και δηλώνουν



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ



Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια περικοπών και αναδρομικών κρατήσεων στο μισθό και στη σύνταξη του Έλληνα πολίτη.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια στην αφαίρεση της δυνατότητας της ελπίδας μιας καλύτερης ζωής στους νέους ανθρώπους.



Δεν είναι δυνατό πλέον να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται οδηγούν στη διάσωση της χώρας και στην έξοδο από την οικονομική κρίση.

Τη στιγμή που περικόπτονται κατά μεγάλες ποσότητες οι κρατικές επιχορηγήσεις προς το Δήμο, τη στιγμή που συρρικνώνονται όλες οι υποδομές υγείας, εκπαίδευσης και γενικά της δημόσιας διοίκησης, με την παράλληλη εκμηδένιση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων εργαζομένων, κανένα περιθώριο ελπίδας δεν μένει ώστε να ελπίζουμε ότι η χώρα θα διασωθεί με αυτό το σχέδιο.

Δυστυχώς όμως οι αποφασίζοντες και κρατούντες στην Ελλάδα παραμένουν στην άποψη ότι η Ελλάδα σώθηκε με τις νέες συμβάσεις και συμφωνίες, παράλληλα όμως αφ’ ενός εξαγγέλλουν νέες περικοπές και μειώσεις και αφ’ ετέρου ομιλούν τελευταία και για νέα χρηματοδότηση του μη βιώσιμου Ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά το Δήμο μας ζήσαμε την «αναβάθμιση» Νοσοκομείου Θηβών, την κατάργηση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, την απομάκρυνση του Τελωνείου και το σχεδιασμό τη απομάκρυνσης της Δ.Ο.Υ και του Ι.Κ.Α.

Βιώνουμε καθημερινά, ως δημοτική αρχή, τις μειωμένες βαθμιαία κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες μας αφαιρούν τη δυνατότητα να παράγουμε και να υλοποιήσουμε όχι μόνον νέα αλλά και να περιορίσουμε ήδη δρομολογημένα έργα.

Παράλληλα, γινόμαστε καθημερινά δέκτες πλήθους αιτημάτων για εργασία, κοινωνική συνδρομή και αιτήματα για παροχή τροφίμων από ολοένα και περισσότερους πολίτες.

Η κεντρική εξουσία, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία, με τις συγχωνεύσεις των Δήμων και τη σημερινή κρίση, της ανασυγκρότησης του Κράτους, στηρίζοντας τους νέους Δήμους με όσα είχαν εξαγγελθεί ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν το έπραξε με τα γνωστά σήμερα αποτελέσματα.

Πλέον αυτού, τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε και να ελπίζουμε από τη διαχείριση της απελπισίας στην οποία περιέρχονται μέρα με την ημέρα οι πολίτες;

Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι επαγγελματίες, όσοι συνεχίζουν να διατηρούν τις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις τους, βιώνουν καθημερινά την αδυναμία συγκέντρωσης εισοδήματος και την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους.

Όλοι αναζητούν διεξόδους οικονομικές στα οφειλόμενα που μπορεί να υπάρχουν, όμως κανείς δεν έχει δυνατότητα είσπραξης καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα παραγωγής εισοδήματος.

Οι αγρότες μας, ο βασικός άξονας της τοπικής οικονομίας, βιώνουν και αυτοί, με μεγάλη ένταση την απώλεια εισοδημάτων, είτε λόγω της αδυναμίας απορρόφησης της παραγωγής, είτε λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής (τιμή πετρελαίου, φορολογία κλπ) είτε τον συνδυασμό και των δύο παραμέτρων.

Στη χώρα αυτή μετά από 191 χρόνια ελεύθερου βίου, πλέον δεν κατοικούν πολίτες με δικαιώματα αλλά αριθμοί και στατιστικά μεγέθη, τα οποία αποτυπώνουν μόνον τη δικαιολόγηση της ανάγκης για την καταστροφή του κοινωνικού ιστού.

Αυτούς τους αριθμούς θεοποίησε η σύγχρονη πολιτική και υπηρέτησε πιστά η κεντρική εξουσία.

Αγνόησαν ότι σε αυτή τη χώρα κατοικούν πολίτες και όχι αριθμοί καθώς επίσης το γεγονός ότι τους αριθμούς τους παράγουν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί τους ανθρώπους.

Οι σκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της πόλης μας, πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν το σύνολο των δοκιμαζόμενων από τα οικονομικά μέτρα πολιτών.

Είμαστε πλέον αναγκασμένοι να βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες μεταδίδοντας με ένταση το μήνυμα του ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ο Ελληνικός λαός δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας της αξιοπρέπειάς του και είναι αποφασισμένος να αντισταθεί με κάθε τρόπο στην προαποφασισμένη κατάλυση της Δημοκρατίας και τον διεξαγόμενο οικονομικό πόλεμο, που επιθυμεί να καταστήσει τους Έλληνες φιλοξενούμενους στη χώρα τους.

Άλλωστε άλλη ελπίδα δεν απέμεινε πια στον Έλληνα πολίτη, παρά μόνο η με κάθε τρόπο αντίσταση στην επιχείρηση εξαφάνισής του.

Και είναι βέβαιο πως θα κατορθώσει και πάλι να σταθεί στα πόδια του με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό.

Αυτό δεν το δείχνει μόνο το παρελθόν του αλλά το προστάζει και το μέλλον του, το οποίο δανείστηκε από τις επερχόμενες γενιές και οφείλει να το παραδώσει με τόκο προόδου και ελπίδας.

Μετά τη σημερινή κινητοποίηση και μετά την εξέλιξη των γεγονότων τις επόμενες ημέρες, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Θηβαίων, που έχει συσταθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι σε εγρήγορση για να καθορίσει τα επόμενα βήματα».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ