Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Οπαδοί του ΠΑΟΚ:Στα παλιά τους τα παπούτσια η απόφαση της Αστυνομίας??




Στα παλιά τους τα παπούτσια;
Αναλυτικά όσα είπε ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ στο ''Libero'':
Σχετικά με τις κινήσεις της Σούπερ Λιγκ για την ασφάλεια: «Γίνεται μία ομάδα εργασίας που θα κάνει προτάσεις για θέματα ασφαλείας. Το ξεκινάει η Σούπερ Λιγκ με μία επιτροπή και από τις ΠΑΕ έχω επιλεγεί εγώ, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και η Σούπερ Λιγκ θα εισηγηθεί στην ΕΠΟ. Είναι τιμή για τον ΠΑΟΚ να κληθεί ο υπεύθυνος ασφαλείας του. Να δούμε τι θα γίνει για το πώς τα γήπεδα να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Για να μπορεί να πηγαίνει ο φίλαθλος και να νιώθει μία ασφάλεια.
Αν πούμε 10 και περάσουν τα 3, μακάρι κάθε χρόνο να γίνεται αυτό. Πρόσφατα υπήρχε ένα περιστατικό και είδατε τι ντόρος έγινε για ένα μπουκάλι. Όλα αυτά θα συζητηθούν τώρα. Και το μπουκάλι είναι το τελευταίο για μένα. Είναι μία ομάδα εργασίας για να βελτιωθεί η κατάσταση. Τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΕΠΟ αλλά και η Λίγκα που το διοργανώνει».
Για την αστυνόμευση που υπάρχει στα γήπεδα: «Δεν πέρασε αυτό που κατά την άποψη μου μπορεί να μην το ήθελε και η αστυνομία, για τον έλεγχο στις θύρες από την αστυνομία. Τον έλεγχο τον έχουν πάλι οι ΠΑΕ και την ευθύνη. Η αστυνομία υπάρχει στις θύρες αλλά με το ρόλο της συνδρομής. Εχει τον έλεγχο και επιβλέπει εκτός γηπέδου. Την ευθύνη της διεξαγωγής του αγώνα την έχει η αστυνομία. Πρέπει να δώσουμε παιδεία και να περάσουμε στον κόσμο, την αξιοπιστία και πως ότι γίνεται, αν κάνουμε επεισόδια, τα κάνουμε χειρότερα. Τα επεισόδια δεν είναι ούτε λόγος να διορθωθεί κάτι, ούτε διέξοδος. Εγώ από τον κόσμο μας φέτος είμαι ευχαριστημένος».
Όσο για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: «Στη Λιβαδειά, μετακίνηση οργανωμένη και με διακριτικά δε μπορεί να γίνει. Αυτή είναι η απόφαση της Αστυνομίας. ΠΑΟΚτσήδες έχει παντού. Εγώ λέω ότι θα έχει και στη Λιβαδειά. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να προστατέψουμε την ομάδα και οργανωμένα και με διακριτικά απαγορεύονται. Οσοι έρθουν όμως θα κάνουμε την προσπάθεια να διασφαλίσουμε την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων. Ο Λεβαδειακός έδινε εισιτήρια, η Αστυνομία δεν επέτρεψε».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πατατρακ στα Λευκτρα το Διστομο Νικησε 1-0 και εφερε τα πανω κατω στο Πρωταθλημα της Α' Κατηγοριας Βοιωτιας

το Ψυχωμενο Διστομο πετυχε σπουδαια νικη στα Λευκτρα 0-1  με φαουλ του Νικολαου στο 10'  και εβαλε φωτια στο πρωταθλημα
οι Γηπεδουχοι διαμαρτυρονται εντονα για την διαιτησια του Κωστα Βασιλια

ο Παρνασσος Αραχωβας  νικησε  τον Πελοπιδα Θηβας  4-0  επιασε  παλι κορυφη
και περιμενει το ερχομενο Σαββατο 28 Απριλιου στην Αραχωβα τον Επαμεινωνδα Λευκτρων
στον Μεγαλο Τελικο που θα αναδειξει τον Πρωταθλητη Βοιωτιας

Σημαντικες νικες πετυχαν Σχηματαρι και Παναλιαρτος ενω το ντερμπυ στα βαγια εμεινε στο 1-1
 Μεγαλες Νικες για την παραμονη στην κατηγορια πετυχαν Καπαρελλι και Ορχομενος

Μεγαλη προσπαθεια καταβαλει η Αναγεννηση Σχηματαριου για να μπει στα Μπαραζ Παραμονης

τα Αποτελεσματα της 29ης Αγωνιστικης
στην Α' Κατηγορια Βοιωτιας

Επαμεινωνδας Λευκτρων - Αμβρυσσεας Διστομου       0-1
Παρνασσος Αραχωβας - Πελοπιδας Θηβας                   4-0
Παναλιαρτος - Πανγεωργικος                                         3-0
Αναγεννηση Σχηματαριου - Πηγασος Αγιας Αννας       1-0
Παμβαγιακος - ΠΑΟΚ Κυριακιου                                  1-1
ΑΟ Πλαταιες - ΑΕΣ Ελεωνας                                         5-3
Ιωνικος Αστερας Θηβας - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου     0-3
ΑΕ Δηλεσι - ΑΕ Ορχομενος                                            0-3

η Βαθμολογια σε 29 Αγωνες

1. Παρνασσος Αραχωβας             66
2. Επαμεινωνδας Λευκτρων         64
3. ΑΟ Πλαταιες                            57
4. Πηγασος Αγιας Αννας             56
5. ΑΕ Ορχομενος                         54
6. Παναλιαρτος                            54
7. Αμβρυσσεας Διστομου            52
8. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου       50 ''
9. ΠΑΟΚ Κυριακιου                   50
10. Παμβαγιακος                         50 ''
11. Αναγεννηση Σχηματαριου    43
12. Πελοπιδας Θηβας                  28
13. ΑΕΣ Ελεωνας                        10
14. Πανγεωργικος                       10
15. Ιωνικος Αστερας Θηβας         8
16. ΑΕ Δηλεσι                              5

Τελευταια 30η Αγωνιστικη
Σαββατο 28 Απριλιου 2012

Παρνασσος Αραχωβας - Επαμεινωνδας Λευκτρων
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Αναγεννηση Σχηματαριου
ΑΕ Ορχομενος - Παναλιαρτος
Πελοπιδας Θηβας - ΑΟ Πλαταιες
ΠΑΟΚ Κυριακιου - Ιωνικος Αστερας Θηβας
Πηγασσος Αγιας Αννας - Πανγεωργικος
ΑΕΣ Ελεωνας - ΑΕ Δηλεσι
Αμβρυσσεας Διστομου - Παμβαγιακος
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεσμοφύλακες του Μαλανδρίνου πήγαιναν να βγάλουν τα προς το ζήν.προμηθεύοντας με ηρωίνη τον Ριτζάι

Με 300 γραμμάρια ηρωίνη πιάστηκαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr η ηρωίνη προοριζόταν για τον Αλκέτ Ριτζάι.

Τους δύο υπαλλήλους συνέλαβαν οι άντρες της ασφάλειας Φωκίδας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Ρούμελη 3 πολιτικοί Αρχηγοί σήμερα και αύριο!

Στη Ρούμελη σήμερα και αύριο τρείς πολιτικοί Αρχηγοί: Σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  κ.Ε. Βενιζέλος στη Λαμία- η ομιλία του είναι προγραμματισμένη να αρχίσει  σε λίγο, 7 μμ  στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας στην Πλ. Διάκου.
Σήμερα την Θήβα  θα μιλήσει  - στις 8 μμ- ο Πρόεδρος της ΝΔ κ .Α. Σαμαράς στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Αύριο δε Κυριακή η  η πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει  στη Λαμία - στις 19.30΄ σε αίθουσα  ξενοδοχείου.
Οι αστυνομικές Διευθύνσεις Φθιώτιδας και Βοιωτίας, ‘όπως επισημαίνουν τοπικά ΜΜΕ,έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, αφού πρέπει να είναι παντού, με δεδομένο ότι υπάρχει   και ο ποδοσφαιρικός αγώνας Λεβαδειακού -ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά με βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η υποψήφια του Καμμένου που... βγάζει μάτια!

http://www.parapolitika.gr/Portals/0/AuthorsImages/2012/4/xios_vouleftis.PNG

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως το κόμμα του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσε μόνο μία υποψήφια στο νησί της Χίου. Και τι υποψήφια; Δεν ξεκολλάς τα μάτια από πάνω της....



Σύμφωνα με τον "πολίτη της Χίου" η κυρία Αντωνάρου Ρούσσου, που βλέπετε στη φωτογραφία , εχρημάτισε επιστημονική συνεργάτιδα του Πάνου Καμμένου την περίοδο που ο ίδιος ήταν υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κι ενδέχεται να έχει κάποια ρίζα από τη Χίο. Αλλά κανείς δεν την ξέρει στο νησί και τα ίχνη της δεν υπάρχουν στην τοπική κοινωνία!

Όπως γίνεται αντιπληπτό το ψηφοδέλτιο στο νησί του Πάνου Καμμένου, είναι σχεδόν ανύπαρκτο και εγείρει εύλογα ερωτηματικά . Με τι στελέχη καταβαίνουν στις εκλογές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και μάλιστα στα νησιά τα οποία εμφανίζονται ως το δυνατό τους σημείο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάμε Σινεμά??


Παρακολουθώντας την κρίση να μειώνει όλο και περισσότερο τον αριθμό των εισιτηρίων, οι κινηματογράφοι άρχισαν -επιτέλους- ο ένας μετά τον άλλο να ρίχνουν τις τιμές, ξανασυστήνοντας έτσι το σινεμά ως τη φτηνή διασκέδαση που ήταν πάντα.
Εισιτήρια των 6 και των 7 ευρώ, προσφορές, δύο εισιτήρια δώρο στην τιμή του ενός, ειδικές τιμές για φοιτητές και οικογένειες. Οι αιθουσάρχες κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουν ανταγωνιστικοί σε μια εποχή που ακόμα και το να δεις μια ταινία σε αίθουσα μοιάζει με πολυτέλεια.
Συγκεκριμένα, η γενική τιμή εισιτηρίου στα Village Cinemas μειώθηκε στα 7 ευρώ για όλες τις ημέρες και τις ώρες. Η νέα τιμή ισχύει για όλες τις αίθουσες και τις προβολές, εκτός από τις 3D προβολές και εκείνες για τις αίθουσες Gold Class και Comfort.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η γενική είσοδος στα Village Cinemas ήταν 8,5 ευρώ τις καθημερινές και 9,5 ευρώ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.
Παράλληλα, τα σινεμά διατηρούν τις ισχύουσες προσφορές τους, όπως το φοιτητικό εισιτήριο των 5 ευρώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το οικογενειακό πακέτο, αλλά και προσφορά με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, δίνοντας την ευκαιρία στους κινηματογραφόφιλους να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ταινία, μόνο με 3,5 ευρώ κάθε Τετάρτη.
Αλλά και οι κινηματογράφοι Odeon αποφάσισαν τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα 7,5 ευρώ και τη μείωση των 3D προβολών στα 10 ευρώ.
Παράλληλα, τα μέλη του Club Cineφίλοι της Odeon, οι φοιτητές και τα παιδιά θα απολαμβάνουν επιπλέον έκπτωση ενός ευρώ στις καινούργιες τιμές (6,5 ευρώ για τις κανονικές και 9 ευρώ για τις 3D προβολές).
Οι κινηματογράφοι Αθήναιον (σε Γλυφάδα και Αμπελόκηπους) έχουν γενική είσοδο από Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 7,5 ευρώ και τις υπόλοιπες ημέρες 8 ευρώ. Την Τετάρτη το σινεμά έχει γενική είσοδο 4,5 ευρώ για τις κανονικές προβολές και 8,5 ευρώ για τις ταινίες 3D.
Ωστόσο, για παιδιά, μαθητές, φοιτητές, για άτομα άνω των 60 ετών και για όλες τις προβολές πριν από τις 18:30 η τιμή είναι 6,5 ευρώ. Το σινεμά διαθέτει προσφορά και για τις προβολές 3D για παιδιά και φοιτητές (αντί 10,5 πληρώνουν 8,5 ευρώ).
Τα Ster Cinemas διαθέτουν εισιτήριο 6,5 ευρώ για τις κανονικές προβολές και 10 ευρώ για τις ταινίες 3D, ενώ διοργανώνει και ladies night (δύο γυναίκες πληρώνουν μόνο ένα εισιτήριο).
Το Αελλώ Cinemax στην Πατησίων και το Νιρβάνα Cinemax προσφέρουν κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στα δύο εισιτήρια το ένα δώρο, ενώ διαθέτουν οικογενειακό πακέτο με 5 ευρώ (ισχύει καθημερινά για οικογένειες με τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των 12 ετών, εκτός 3D προβολών), ενώ οι παρέες μπορούν να δουν σινεμά με 5 ευρώ το εισιτήριο (ισχύει καθημερινά για παρέες 3 ατόμων μέχρι τις προβολές των 19:00, εκτός 3D.
Τα Κηφισιά Cinemax προσφέρουν κάθε Πέμπτη στα δύο εισιτήρια, το ένα δώρο.
Δεν είναι μόνο τα multiplex που κάνουν εκπτώσεις. Για παράδειγμα, στον κινηματογράφο Ιντεάλ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ταινία κάθε Δευτέρα, δίνοντας 10 ευρώ για δύο άτομα.
Η γενική είσοδος στον κινηματογράφο Έλλη είναι 6 ευρώ, ενώ κάθε Τετάρτη ο Δαναός έχει γενική είσοδο 5 ευρώ.
Το νέο Gazarte Cinema στο Γκάζι ρίχνει ακόμα περισσότερο τις τιμές. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη το εισιτήριο κοστίζει 4,5 ευρώ, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες ο κινηματογράφος έχει γενική είσοδο 8 ευρώ και 6 ευρώ το φοιτητικό εισιτήριο.
Το Άστυ διαθέτει φοιτητικό εισιτήριο και για θεατές άνω των 65 ετών (στην τιμή των έξι ευρώ εκτός Σαββάτου και Κυριακής).
Στο κλασικό Σινεάκ στον Πειραιά, κάθε Δευτέρα το εισιτήριο για δύο άτομα κοστίζει 5 ευρώ κατʼ άτομο, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες ισχύουν εκπτώσεις για ΑΜΕΑ (5 ευρώ το εισιτήριο) και φοιτητές (6 ευρώ το εισιτήριο).
Έτσι, το αίτημα για φτηνό σινεμά που είχαν εκφράσει πολλοί σινεφίλ γίνεται, πλέον, πραγματικότητα, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς θεατές να απολαύσουν την αγαπημένη τους ταινία σε μια σκοτεινή αίθουσα: εκεί όπου η εμπειρία του να βλέπεις μια ταινία παραμένει μοναδική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς
Ο ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί  σε ηλικία 69 ετών. Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στο Λυγουριό Αργολίδας που αγαπούσε. 

Τον άτυχο ηθοποιό εντόπισε νεκρό φίλος του που τον επισκέφθηκε στο σπίτι του.

Η σορός του μεταφέρθηκε στην Κόρινθο για νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του ηθοποιού.

Η κηδεία του Τάκη Βουλαλά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Λυγουριό. Γεννημένος στην Αθήνα, ήταν ηθοποιός του θεάτρου κυρίως. Από τις αρχές της δεκαετίας του '60, έχει λάβει μέρος σε 124 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε η Μαρία Καρχιλάκη από το MEGA- Θα ακολουθήσουν και άλλοι...

Παραιτήθηκε η Μαρία Καρχιλάκη από το MEGA- Θα ακολουθήσουν και άλλοι...


Πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υπογραφή των νέων συμβάσεων στο Mega, ξεκίνησε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το κύμα φυγής – κυρίως, όσων συμπληρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή απέχουν ελάχιστα από αυτό. Μαθαίνουμε ότι ήδη έχει υποβάλλει την παραίτηση της η Μαρία Καρχιλάκη, ενώ ακολουθούν κι άλλοι συνάδελφοι που βρίσκονται στο κανάλι, σχεδόν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Έτσι, προτίμησαν την αποχώρηση από την περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματός τους και την αυτασφάλιση για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να βγουν στη σύνταξη, εισπράττοντας παράλληλα ένα σημαντικά μεγάλο ποσό, το οποίο σε λίγους μήνες με τις αλλαγές στα εργασιακά, θα έχαναν! Το παράδειγμα της Καρχιλάκη, θα ακολουθήσουν αρκετοί συνάδελφοι από τη Μεσογείων που προλαβαίνουν να διεκδικήσουν ακόμη αυτά που τους αναλογούν πριν τα χάσουν τελείως! 

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη – τυπικά – λήγει η προθεσμία για την υπογραφή της νέας σύμβασης, ενώ μέχρι τώρα έχουν υπογράψει σχεδόν όλοι, δηλαδή περίπου 450 εργαζόμενοι. Η διοίκηση του καναλιού δεσμεύθηκε, αφού πρώτα υπογραφούν οι συμβάσεις, να τηρήσει τουλάχιστον τα θεσμικά αιτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι και αφορά στα κυριακάτικα, τις προσαυξήσεις και τις άδειες.

Πηγή: enimerosi24.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

9 κατάλληλες τροφές για την απώλεια βάρους


Διώξτε τα περιττά κιλά με 9 θαυματουργές τροφές
Δεν χρειάζεται να πεινάσετε για να χάσετε βάρος. Απλώς διαλέξτε τις κατάλληλες τροφές που θα ανοίξουν το δρόμο για λιγότερες… λιγούρες και απώλεια βάρους.


Ο καιρός σιγά-σιγά «ανοίγει», η άνοιξη έχει ήδη μπει και οι πρώτες σκέψεις για αδυνάτισμα και μια καλύτερη σιλουέτα έχουν αρχίσει να μας μπαίνουν στο μυαλό εν όψει του καλοκαιριού. Κι αν κάθε χρόνο θυμάστε την τελευταία στιγμή – δηλαδή κατά τον Ιούλιο – να προσέξετε τη διατροφή σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι αυτή η τακτική δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα.
Φέτος, μπορείτε να κινηθείτε λίγο διαφορετικά και αντί να υποβάλλετε τους εαυτούς σας σε αυστηρές δίαιτες αργότερα, να ξεκινήσετε από τώρα, τρώγοντας όχι απαραίτητα λιγότερο, αλλά κάνοντας καλύτερες επιλογές. Οι παρακάτω τροφές θα σας βοηθήσουν σε ακριβώς αυτό. Εκτός του ότι είναι θρεπτικές, συντελούν στο να έχετε λιγότερη όρεξη για παχυντικά φαγητά και επεξεργασμένες τροφές και γενικότερα στο να μην πάρετε βάρος, αλλά αντιθέτως να χάσετε.
Μήλα: κάνουν το γιατρό -και τα κιλά- πέρα
Σύμφωνα με έρευνες, όσοι συμμετέχοντες έτρωγαν ένα μήλο πριν από ένα γεύμα ζυμαρικών, φαίνεται πως κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες συνολικά, από αυτούς που επέλεγαν ένα διαφορετικό σνακ. Συν του ότι τα αντιοξειδωτικά στα μήλα μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο χαρακτηρίζεται από υπερβάλλον κοιλιακό λίπος και σωματότυπο «μήλο» με περιττά κιλά στη μέση και την κοιλιά. Δοκιμάστε τα αλλιώς: Κόψτε ένα μήλο σε φέτες και πασπαλίστε τες με μισό κουταλάκι του γλυκού αρωματικό πιπέρι, μισό κουταλάκι κανέλα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ λεπτό.
Κατσαρό λάχανο: ένα διαφορετικό λαχανικό
Μπορεί μέχρι τώρα να μην κατείχε την πρώτη θέση στα πιάτα σας, τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να το βάλετε για τα καλά στη διατροφή σας, είτε στη σαλάτα σας ή σαν συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα σας. Ένα φλιτζάνι κομμένο κατσαρό λάχανο περιέχει 34 θερμίδες και περίπου 1,3 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα, έτσι ώστε να μην τσιμπολογάτε – συν του ότι είναι πλούσιο σε σίδηρο και ασβέστιο. Δοκιμάστε το αλλιώς: Αναμείξτε το ψιλοκομμένο και ωμό με μαγειρεμένα μαύρα φασόλια ή κόψτε το σε λεπτές λωρίδες και σωτάρετέ το με ζουμί λαχανικών.
Φακές: για κοιλιά σανίδα
Κι όμως, το φαγητό που πάντα προσπαθούσατε να αποφύγετε αποτελεί ένα σοβαρό σύμμαχό σας στη μάχη κατά του κοιλιακού λίπους, καθώς οι φακές εμποδίζουν τις απότομες αυξομειώσεις της ινσουλίνης, οι οποίες προκαλούν τη δημιουργία υπερβάλλοντος λίπους, κυρίως στην κοιλιακή περιοχή. Δοκιμάστε τες αλλιώς: Αν τις έχετε βαρεθεί στην κλασσική μορφή σούπας, προσθέστε τες, αφού τις βράσετε, σε σάλτσες, στη σαλάτα ή δοκιμάστε τες μαζί με ρύζι, έτσι ώστε να λάβετε και την απαραίτητη πρωτεΐνη από το συνδυασμό τους.

Άγριος σολομός: για μέση… δαχτυλίδι

Τα καλά λιπαρά δεν ωφελούν μόνο την καρδιά, αλλά ταυτόχρονα συρρικνώνουν και τη… μέση μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη – βοηθώντας στο χτίσιμο μυών και τη μείωση κοιλιακού λίπους. Κι όπως ξέρουμε, όσο περισσότερους μυς έχουμε, τόσο περισσότερες θερμίδες «καίμε». Ο άγριος σολομός θα σας προσφέρει πλήθος καλών λιπαρών, ευεργετώντας σώμα και καρδιά. Δοκιμάστε τον αλλιώς: Μαριναρισμένος στη σχάρα είναι πολύ γευστικός, αλλά γενικά ο σολομός δεν χρειάζεται και πολλά για να ενισχύσετε τη γεύση του. Λίγο αλάτι, πιπέρι και μαγείρεμα με ελαιόλαδο είναι αρκετά για να τον απολαύσετε με φουλ γεύση.
Βατόμουρα: θαυματουργά στη δίαιτα
Όλα τα φρούτα της οικογένειας των μούρων είναι ωφέλιμα, αλλά τα βατόμουρα συγκεκριμένα, είναι ανάμεσα σε αυτά που κατέχουν τις πρώτες θέσεις. Ο λόγος είναι ότι έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και οι φυτικές τους ίνες φτάνουν τα 3,6 γραμμάρια ανά φλιτζάνι. Δοκιμάστε τα αλλιώς: Αντί να τα προσθέσετε στα δημητριακά σας, προτιμήστε να γεμίσετε ένα μπολ με βατόμουρα και να προσθέσετε έπειτα λίγα δημητριακά, ολοκληρώνοντας με λίγο γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.
Ζυμαρικά ολικής άλεσης: θα σας βοηθήσουν να ξαναμπείτε στα στενά σας ρούχα
Βάλτε την ολική άλεση για τα καλά στη διατροφή σας και επιλέξτε τα ανάλογα ζυμαρικά, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε αντίθεση με τους περισσότερους υδατάνθρακες, περιέχουν πρωτεΐνη. Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης μας βοηθούν στο να χορταίνουμε με μικρότερες ποσότητες και να παραμένουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Δοκιμάστε τα αλλιώς: Μαγειρέψτε τα σιγοβράζοντάς τα με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τους λίγο μπρόκολο, καρότο, μανιτάρια και κρεμμύδια για γεύση χωρίς πολλές θερμίδες.
Ρόδι: γούρικο και στην απώλεια βάρους
Από τις λίγες περιπτώσεις φρούτου που ο χυμός του είναι εξίσου ευεργετικός με το ίδιο το φρούτο, το ρόδι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν διάφορες παθήσεις, αποδίδει λίγες θερμίδες κι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Έτσι μπορείτε να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο, όταν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι γλυκό, χωρίς να φορτώνεστε με πολλές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Δοκιμάστε τα αλλιώς: Χρησιμοποιήστε τους σπόρους τους στις σαλάτες σας και στα ντρέσινγκ, ενώ μην ξεχνάτε ότι ταιριάζουν ιδιαιτέρως με σπανάκι και λεμόνι.
Αβοκάντο: για όμορφη σιλουέτα
Μπορεί να έχει αρκετή περιεκτικότητα σε λίπος (περίπου 30 γραμμάρια σε ένα αβοκάντο), αυτό, όμως, δεν πρέπει να σας φοβίζει. Το μεγαλύτερο ποσοστό λίπους του αβοκάντο είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στον κορεσμό της πείνας μας με υγιεινό τρόπο – προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε, αφού οι θερμίδες ενός μέτριου φρούτου μπορούν να φτάσου τις 300. Δοκιμάστε το αλλιώς: Προσθέστε το στο σάντουιτς αντί για μαγιονέζα, προκειμένου να του δώσετε κρεμώδη υφή και γεύση ή προσθέστε το σε μικρά κομματάκια στη σαλάτα σας.
Σαρδέλες: μικρές στο μάτι, μεγάλες στα οφέλη
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, οι σαρδέλες βοηθούν το σώμα να διατηρήσει το μυϊκό του ιστό, ενώ τα χαμηλά επίπεδα υδραργύρου και τα υψηλά ασβεστίου, τις καθιστούν ιδανική τροφή για γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης. Αν προτιμάτε τα ψάρια να μην… εμφανίζονται συχνά στο πιάτο σας λόγω της έντονης γεύσης και μυρωδιάς τους, μπορείτε να κάνετε το εξής κόλπο με τις σαρδέλες: μουλιάστε τες σε γάλα για μια ώρα, έτσι ώστε να απαλλαγείτε από κάθε ίχνος… ψαρίλας. Δοκιμάστε τες αλλιώς: Βάλτε στο multi σαρδέλες με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φρέσκα βότανα και κομμένες κόκκινες πιπεριές και ανακατέψτε. Το μείγμα που θα πάρετε μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό σνακ, αλειμμένο πάνω σε μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης.
iator.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά ξέσπασε στην Λιβαδώστρα Θηβών

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Λιβαδώστρα θηβων κατακαίγοντας πουρνάρια και πεύκα. Όλα ξεκίνησαν όταν ασυνείδητος συμπολίτης μας αποφάσισε να κάψει τα κλαριά από τις ελιές του, αψηφώντας τους ανέμους,  8 μποφόρ στην περιοχή.
Η φωτιά ξέφυγε γρήγορα, παίρνοντας τεράστιες διαστάσεις και δυσκολεύοντας αρκετά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής…στο σημειο βρισκονται και εθελοντες αλλα και μεγαλη δυναμη της ΠΥ θηβας.

Ο υπαίτιος φρόντισε να εξαφανιστεί, όμως αυτόπτες μάρτυρες που τον είδαν, ανέφεραν την πράξη του στην Π.Υ, που τον αναζητεί.
 thivagr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την "έπεσαν" στον Πέτρο Ευθυμίου μέλη της Χρυσής Αυγής video


Επεισόδιο είχαμε πριν από λίγο σε καφετέρια στο Μαρούσι μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και του πρώην υπουργού Πέτρου Ευθυμίου.Ο Πέτρος Ευθυμίου βρισκόταν...


 στην καφετέρια που είχαν συγκεντρωθεί φίλοι του , στα πλαίσια των προεκλογικών του εκδηλώσεων.Κοντά στην περιοχή γινόταν λαϊκή αγορά στην οποία μοίραζαν φυλλάδια μέλη της Χρυσής Αυγής.Κάποιος φαίνεται πως τους ενημέρωσε για την παρουσία του πρώην υπουργού στην καφετέρια και τα μελη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν προς την καφετέρια.Φτάνοντας και βλέποντας τον Πέτρο Ευθυμίου , άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενώ κάποιοι πέταξαν και καφέδες προς το μέρος του.Μαζί με τα μέλη της Χρυσής Αυγής ,έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν και άλλοι περαστικοί που ,είδαν να γίνεται φασαρία και μόλις αντιλήφθηκαν τον λόγο άρχισαν και αυτοί να φωνάζουν συνθήματα όπως :"κουφάλες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες." Ο πρώην υπουργός φάνηκε ψύχραιμος και λίγο αργότερα τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν ψέλνωντας τον εθνικό ύμνο,χωρίς να σημειωθούν άλλα έκτροπα.

Τι δήλωσε ο Π. Ευθυμίου για την επίθεση που δέχτηκε από την "Χρυσή Αυγή"...

Από τον Πέτρο Ευθυμίου.

Σήμερα το πρωί μαζί με άλλους 50 πολίτες είχαμε μια ανοιχτή συνάντηση στην κεντρική πλατεία στο Μαρούσι και μιλάγαμε πολιτικά. Στις 12.30 εμφανίστηκε ένα συντεταγμένο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, με σημαίες και στολές, έκαναν το γύρω της πλατείας σε στρατιωτική διάταξη και μοιράζοντας εφημερίδες και προεκλογικό υλικό των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής.
Σήμερα είναι 21η Απριλίου. Αυτή τη μέρα διάλεξαν για να παρουσιάσουν τους υποψηφίους τους. Έχω στα χέρια μου 3 κάρτες υποψηφίων της Χρυσής Αυγής, του κ. Λύρη Ιωάννη, του κ. Ηλία Παναγιώταρου και του κ. Ηλία Λέντζου. Δεν γνωρίζω αν αυτοί οι τρεις κύριοι ήταν εκεί, αλλά αυτονών το υλικό μοιράζανε. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν δύο γύρους της πλατείας και στον τρίτο γύρο έκαναν επίθεση σε όλους τους πολίτες, όχι μόνο σε μένα, που πιστεύουμε ότι υπάρχει το δικαίωμα στην ανοιχτή πολιτική συζήτηση και κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει στον άλλο τη θέλησή του με τη βία. Επιχείρησαν να μας διακόψουν, οι πολίτες στάθηκαν σωστά, προάσπισαν το δικαίωμα στην ελευθερία του χώρου. Οι Χρυσαυγίτες πέρασαν σε ανοιχτές πράξεις βίας, πέταγαν ό,τι υπήρχε πάνω στα τραπέζια, κανάτες, ποτήρια, είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν θύματα.
Τους ακολουθούσαν 2 μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ήταν μαζί τους τα πρακτορεία BBC και Reuters. Πιθανότατα θέλουν να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι στην Ελλάδα ο φασισμός σηκώνει κεφάλι. Κάνουν λάθος.
Δεν υπάρχει χώρος για τη βία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει χώρος για τη φασιστική τους ιδεολογία. Ζήσαμε το φασισμό στο παρελθόν και δεν υπάρχει περίπτωση η ελληνική κοινωνία να επιτρέψει σε αυτά τα φαινόμενα να επαναληφθούν. Οι κύριοι της Χρυσής Αυγής ξέρουν ότι αυτοί έφυγαν από την πλατεία, όχι εμείς. Εμείς μείναμε, αυτοί φύγανε. Αυτή πιστεύω ότι θα είναι η απάντησή στους νεοφασίστες της Χρυσής Αυγής από τους Έλληνες πολίτες και στις 6 Μαίου και γενικότερα. Η Ελλάδα αξίζει μια πολύ καλύτερη μοίρα και μπορούμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να την πετύχουμε απέναντι σε όσους θέλουν τη βία και τη αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν τα κατάφεραν σήμερα, δεν θα τα καταφέρουν ούτε αύριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα του Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας για τις εκδηλώσεις «Πανηγυράκι του Αϊ Γιώργη 2012».




Οι φετινές εκδηλώσεις του Πανηγυριού του Αϊ Γιώργη στο σύνολό τους αποτελούν κληρονομιά για όλους μας.
Αποτελούν σταθερή πηγή έμπνευσης θρησκευτικότητας, δύναμης, πατριωτισμού αγωνιστικότητας και δημιουργικότητας.
Ιδιαίτερα σήμερα χρειαζόμαστε το παράδειγμα μέσα από τις ιδέες τους, τις προσπάθειες τους και την αγωνιστικότητα τους. Χρειαζόμαστε την ηθική ανατροφοδότηση αλλά και την έμπρακτη συνεισφορά όλων μας. 
Στέκομαι στον ανηφορικό αγώνα των Γερόντων και στα μηνύματα που εκπέμπει αυτός ο αγώνας, ο οποίος διεξάγεται στο χώρο όπου δόθηκε η  μάχης της Αράχωβας από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη ενάντια των Τούρκων το Νοέμβριο του 1826, στην οποία  συμμετείχαν και οι Γέροντες.
Είναι μια συμβολική δραστηριότητα της οποίας οι ρίζες ανιχνεύονται στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Έναν πολύχρονο, άνισο κι  αιματηρό αγώνα ορόσημο, που άφησε άφωνους τους Ευρωπαίους ισχυρούς και την Ιερά Συμμαχία κι ενέπνευσε τους ανθρώπους του πνεύματος οι οποίοι με την πένα τους ή τον χρωστήρα τους, δημιούργησαν το ρεύμα του Φιλελληνισμού.
Ο ανηφορικός λοιπόν δρόμος συμβολίζει:

-   την σύμπνοια πολιτών όλων των ηλικιών, (με ασίγαστη την μόνη επιθυμία για εθνική ανεξαρτησία), να υπηρετούν τον εθνικό σκοπό.
-   τον συγκερασμό της ορμής με την σοφία. Διότι εκτός από την εκρηκτική νεότητα, την καινοτόμο δημιουργία, έχομε ανάγκη και την εμπειρία των παλιότερων, των ηλικιωμένων, στην επίτευξη ενός Εθνικού στόχου.
-   την μαχητικότητα κι αντρειοσύνη, διαχρονικά συστατικά του ψυχισμού του Ελλήνων απανταχού της γης.
-   τη νομοτέλεια του αγώνα της ζωής, που προϋποθέτει την συμπόρευση και συμμετοχή όλων των γενεών, για να επιτύχουν τα κρείττονα και την μεταλαμπάδευση αξιών και ιδεωδών.
-   την με κόπους κατάκτηση διάκρισης, πως δηλαδή μπορεί να προκύψει ο νικητής, ο άριστος, ο πρώτος σε καταστάσεις σκληρού ανταγωνισμού, όπως σήμερα. Διότι όπως δηλώνεται στην αρχαιοελληνική αντίληψη «…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΟΜΕΝΟΝ, ΣΤΕΦΑΝΩΝΕΙ ΔΕ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΕΝΟΝ…»
Ο ανηφορικός δρόμος των Γερόντων με το συμβολικό έπαθλο (το αρνί), στέλνει το διαχρονικό μήνυμα ότι: ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ… ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑΣ,  ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΑ ΝΟΗΜΑΤΑ.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι το απόφθεγμα : «ΑΜΕΣ ΔΕ ΓΕΣΟΜΕΘΑ ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΩΝΕΣ», υποδηλώνει και την υποχρέωση υμών των νεότερων να διατηρήσουμε την πατρίδα μας, όπως μας την είχαν εκείνοι παραδώσει. Επιβάλλεται να αγωνιστούμε για να ξαναβρεί την χαμένη της αξιοπρέπεια, για να την αναπτύξουμε και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο της και την θέση της στο παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθαι, όπως το επιβάλει άλλωστε η μακρόχρονη λαμπρή Ιστορία της.
Είμαι βέβαιος και αισιοδοξώ, ότι στο μήνυμα - κάλεσμα αυτό θα ανταποκριθούμε με όλους τους δυνατούς τρόπους και θα συστρατευθούμε στον αγώνα που δίνει ο Δήμος και η Πατρίδα μας για επιβίωση και ανόρθωση. 
Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι σε όλους σας και στον καθένα προσωπικά, Χρόνια Πολλά και του χρόνου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

                                                                        ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ              
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μπάρκουλης  

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο Ανδρέας Μπάρκουλης.
Ο ηθοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από διάφορα προβλήματα υγείας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά από έντονη αδιαθεσία. Στο πλευρό του είναι η σύζυγος του Μαρία Μπάρκουλη. Το gossip-tv.gr επικοινώνησε μαζί της και μας ενημέρωσε πως η κατάσταση του κρίνεται αντιμετωπίσιμη. Εμείς να ευχηθούμε περαστικά στον αγαπημένο ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη.
 gossip-tv
Διαβάστε Περισσότερα »

Με βεβαίωση Μητρώου Αγροτών παίρνουν άδεια τα «αγροτικά»


Η βεβαίωση δίνεται από τα ΚΕΠΠΥΕΛ ή απευθείας από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.Μόνο με μία βεβαίωση ότι είναι ενταγμένος στο Μητρώο Αγροτών, ο ενδιαφερόμενος επαγγελματίας αγρότης μπορεί να απευθυνθεί κατευθείαν στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, χωρίς να μεσολαβεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (πρώην Διεύθυνση Γεωργίας), για την απόκτηση ενός ΦΙΧ αγροτικού αυτοκινήτου μεικτού βάρους μέχρι 2.500 χλγρ. ή ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1.300 χλγρ.
Η βεβαίωση δίνεται από τα ΚΕΠΠΥΕΛ ή απευθείας από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στην περίπτωση που ο επαγγελματίας αγρότης θέλει να αποκτήσει πάνω από ένα, θα πρέπει να εγκρίνει το αίτημα η τοπική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για να αποφασίσει εάν αντιστοιχεί στις ανάγκες της αγροτικής εκμετάλλευσης και να τύχει της φοροαπαλλαγής για την αγορά αγροτικού αυτοκινήτου.
Οι παραπάνω διευκρινίσεις περιλαμβάνονται στο έγγραφο με θέμα «Διευκρινίσεις ως προς την ταξινόμηση - χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε ΦΙΧ αγροτικά αυτοκίνητα» που έστειλε σε όλες τις Περιφέρειες η Διεύθυνση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του νόμου 3874/2010 για το Μητρώο Αγροτών.

Έτσι, συγκεκριμένα για την περίπτωση απόκτησης άδειας αγροτικού ΦΙΧ αλλάζουν τα εξής:
1. οι όροι «γεωργός κατά κύρια απασχόληση» ή «αγρότης κατά κύριο επάγγελμα» για τους επαγγελματίες αγρότες, αντικαθίσταται από τον όρο «επαγγελματίας αγρότης»
2. οι όροι «μη κατά κύρια απασχόληση γεωργός» ή «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότης» για τους μη επαγγελματίες αγρότες, αντικαθίσταται από τον όρο «κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης».
Σύμφωνα με το νόμο για το μητρώο Αγροτών, ο «Επαγγελματίας Αγρότης» :
α) Είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης.
β) Ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευση τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του.
γ) Λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του και
δ) Είναι ασφαλισμένος στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης (Ο.Γ.Α.) εκτός εάν εμπίπτει στις εξαιρέσεις από την ασφάλιση στον Ο.Γ.Α..
Ο κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) είναι:
α) Κύριος, συγκύριος ή νομέας αγροτικής εκμετάλλευσης.
β) Μισθωτής ή αγρολήπτης της αγροτικής εκμετάλλευσης, εφόσον η μίσθωση ή η επίμορτη αγροληψία έχει συναφθεί εγγράφως και έχει θεωρηθεί από την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) ή
γ) Μισθωτής υδάτινης έκτασης προκειμένου για υδατοκαλλιέργεια.
Σχετικά με τη διαδικασία ταξινόμησης ΦΙΧ αγροτικού αυτοκινήτου διευκρινίζονται τα κάτωθι ως προς τις κατηγορίες των ΦΙΧ:
1. Μεικτού βάρους μέχρι 2.500 χλγρ. ή ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1.300 χλγρ. σε κάτοχο αγροτικής εκμετάλλευσης: Ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, προσκομίζοντας:
- το εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους από το οποίο προκύπτει δήλωση γεωργικού εισοδήματος και
- υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής.
2. Μεικτού βάρους μέχρι 2.500 χλγ ή ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1.300 χλγ σε επαγγελματία αγρότη: Ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών υποβάλλοντας:
- υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής, και
- βεβαίωση της οικείας Υπηρεσίας Γεωργίας (νυν Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), ότι είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. Η βεβαίωση πλέον από τα ΚΕΠΠΥΕΛ ή απευθείας από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς επικύρωση.
3. Μεικτού βάρους 2.500-4.000 χλγ. και άνω των 4.000 χλγ.: Στη σχετική βεβαίωση την οποία εκδίδει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την οποία κατόπιν ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Μεταφορών, βεβαιώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος «είναι ή δεν είναι επαγγελματίας αγρότης σύμφωνα με τον Ν.3874/2010». Έχει προηγηθεί η προσκόμιση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της σχετικής βεβαίωσης εγγραφής του στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
4. Για τα μελισσοκομικά ΦΙΧ αγροτικά αυτοκίνητα, ισχύουν τα προβλεπόμενα στις ΚΥΑ:
- 8138/Β7/1045/22-3-2006 (ΦΕΚ 404/Β/2006) «περί ταξινόμησης ΦΙΧ αυτοκινήτων μέχρι 12 τόνους σε μελισσοκόμους»
- 200361/2-12-2011 (ΦΕΚ 2965/Β/2011) «περί ταξινόμησης ΦΙΧ αυτοκινήτων μέχρι 15 τόνους σε μελισσοκόμους».
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων εκδίδει την προβλεπόμενη από τις ανωτέρω ΚΥΑ βεβαίωση, την οποία ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Μεταφορών για τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας. Για την έκδοση αυτής της βεβαίωσης και το χαρακτηρισμό του αιτούντα ως «επαγγελματία αγρότη», απαιτείται, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, η εγγραφή του στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και η προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψαχνά:Θλίψη για τον άτυχο πατέρα δύο παιδιών


aytoktonia
Θλίψη και πένθος στα Ψαχνά, την περιοχή του άτυχου Δημήτρη που έβαλε τέλος στην ζωή του...
Ήταν σήμερα το πρωί όταν πήρε το όπλο πηγέ στην παραλία και αφού αυτοπυροβολήθηκε έπεσε στο νερό. Πρόκειται για έναν άνθρωπο καλόκαρδο και πολύ εργατικό. Πατέρας δύο παιδιών, αγρότης στο επάγγελμα,  φρόντιζε να μην λείψει τίποτα στην οικογένεια του.  Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι ήταν αυτό που σήμερα το πρωί τον έκανε να οπλίσει την καραμπίνα. Η κηδεία του άτυχου οικογενειάρχη θα γίνει στις 5 το απόγευμα.
 evianews.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκθεση υφαντών - εργοχείρων στην Αράχωβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στη Βοιωτία


Με σύνθημα "σκέψου καθαρά", 332 υποψήφιους, εξαιρουμένου του ψηφοδελτίου επικρατείας, σε όλη τη χώρα, 10% περισσότερους σε σχέση με τις εκλογές του 2009, εκ των οποίων το 60% είναι νέο αίμα στην πολιτική και το 35% γυναίκες, μπαίνουν στην εκλογική μάχη οι Οικολόγοι Πράσινοι. Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στην ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ είναι: ΛΙΟΣΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΗ ΙΩΑΝΝΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος!

Ο γνωστός επιχειρηματίας βραδινών κέντρων Αργύρης Παπαργυρόπουλος συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Γλυφάδα Αττικής, για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Το ύψος της οφειλής από μη απόδοση Φ.Π.Α., κατά τη διαχειριστική περίοδο από 01-03-2011 έως 30-09-2011, ανέρχεται σε ....
85.393,03 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ.1 του Ν. 2523/97 «Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις» όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Το Πολυάνδριον" τ.23 Η εφημερίδα του Λεονταρίου


Για να διαβάσετε την εφημερίδα, πατήστε  στην εικόνα
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποιοι είναι οι βουλευτές που… μας κούνησαν μαντίλι!

Αυτοί είναι οι βουλευτές που δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές:




1.Έλενα Παναρίτη (Επικρατείας ΠΑΣΟΚ)

2. Ηλίας Μόσιαλος (Επικρατείας ΠΑΣΟΚ)

3. Δημήτρης Σιούφας (Επικρατείας ΝΔ)

4. Θανάσης Τσούρας (Α΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ)

5. Σπύρος Κουβέλης (Α΄Αθηνών-είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ)

6. Άννα Βαγενά (Α΄ Αθηνών, ΠΑΣΟΚ- ανεξάρτητη, αντικατέστησε την παραιτηθείσα Πέμυ Ζούνη)

7. Ελίζα Βόζενμπεργκ (Α΄Αθηνών-είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. της ΝΔ)

8. Βάσω Παπανδρέου (Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ-είχε διαγραφεί από την Κ.Ο.)

9. Κώστας Γείτονας (Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ)

10.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ)

11.Έλσα Παπαδημητρίου (Αργολίδος-είχε ανεξαρτητοποιηθεί)

12.Θεόδωρος Πάγκαλος (Αττικής-ΠΑΣΟΚ)

13.Βασίλης Τόγιας (Βοιωτίας -είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ)

14.Θανάσης Χαντάβας (Γρεβενών- ΠΑΣΟΚ)

15.Μιχάλης Χαλκίδης (Ημαθίας ΝΔ)

16.Μανώλης Στρατάκης (Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ)

17.Σπύρος Βούγιας (Α΄Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ)

18.Βασίλης Γερανίδης (Β΄ Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ)

19.Ευάγγελος Αργύρης (Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ)

20.Ντίνος Ρόβλιας (Καρδίτσης ΠΑΣΟΚ)

21.Νίκος Σαλαγιάννης (Καρδίτσης ΠΑΣΟΚ)

22.Άγγελος Μανωλάκης (Κορινθίας ΠΑΣΟΚ)

23.Σπυροπάνος Μαργέλης(Λευκάδας ΠΑΣΟΚ)

24. Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης ΠΑΣΟΚ)

25. Σωκράτης Ξυνίδης (Ξάνθης ΠΑΣΟΚ)

26. Μανώλης Μπεντενιώτης (Α΄Πειραιώς ΠΑΣΟΚ)

27. Ευάγγελος Παπαχρήστος (Πρεβέζης ανεξάρτητος)

28. Χρήστος Χάιδος (Τρικάλων ΠΑΣΟΚ)

29. Σούλα Μερεντίτη (Τρικάλων ΠΑΣΟΚ)

30. Σωτήρης Χατζηγάκης (Τρικάλων ανεξάρτητος)

31. Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής ΝΔ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξώσεις-εξπρές και χωρίς δίκη σε όσους καθυστερούν να πληρώνουν το ενοίκιο

Εξώσεις-εξπρές και χωρίς δίκη σε όσους καθυστερούν να πληρώνουν το ενοίκιο

Από τις 2 Απριλίου έχει τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος του Υπουργείου Δικαιοσύνης βάση του οποίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διώχνουν τους ασυνεπείς ενοικιαστές τους με διαδικασίες εξπρές.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες να προβαίνουν σε εξώσεις ακόμη και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, με μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρώνεται σε 50 ημέρες, εφόσον ο ιδιοκτήτης προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με το Ν. 4055/2012 η αποβολή του «δύστροπου» μισθωτή, δηλαδή εκείνου που αρνείται να καταβάλει τα ενοίκια , επιτυγχάνεται πλέον χωρίς τη διεξαγωγή δίκης , ενώ με την ίδια διαδικασία θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να εισπράττει τα καθυστερούμενα ενοίκια.
Οι νέες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να εισπραχθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από καθυστερούμενη καταβολή μισθωμάτων και προβλέπονται στον νέο νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης (άρθρο 15) για τη δίκαιη δίκη, η εφαρμογή του οποίου άρχισε στις 2 Απριλίου 2012.
Επιπλέον, με την ίδια δικαστική διαταγή, ο κακοπληρωτής ενοικιαστής καλείται να πληρώσει όχι μόνο τα καθυστερούμενα ενοίκια, αλλά και τα κοινόχρηστα, καθώς και τους λογαριασμούς οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.) που τυχόν δεν έχουν πληρωθεί.
Για τα τελευταία επεμβαίνει το δικαστήριο εφόσον η οφειλή τους αποδεικνύεται από έγγραφα.
Για να εκδοθούν αυτές οι αποφάσεις, θα πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος, να κοινοποιηθεί εξώδικο στον ενοικιαστή μέσα σε 15 ημέρες και να κατατεθούν στο δικαστήριο τα απαραίτητα έγγραφα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι "Πυρήνες" έδιωξαν από την πτέρυγα τους Ζήγρα, Σαχπατζίδη, Οικονομίδη

 «Συγκάτοικοι» στην ίδια πτέρυγα με τον Α. Τσοχατζόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού είναι από χθες και οι υπόλοιποι συγκρατούμενοι για τη δράση της ίδιας ομάδας, καθώς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους για λόγους ασφαλείας, αφού αποδοκιμάστηκαν έντονα από άλλους κρατούμενους.

Χθες ο Α. Τσοχατζόπουλος δέχθηκε...
  εκτός προγράμματος, αφού δεν υπήρχε σχετικό επισκεπτήριο, την ολιγόλεπτη επίσκεψη του γιου του, στον οποίο επιτράπηκε κατ' εξαίρεση η είσοδος λόγω του στενού βαθμού συγγενείας και του γεγονότος ότι αγνοούσε -κατά τους ισχυρισμούς του- ότι δεν προβλεπόταν επισκεπτήριο κατά τη χθεσινή ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρώην υπουργό που συνεχίζει να μελετά την ογκώδη δικογραφία επισκέφθηκε και ένας εκ των συνηγόρων του για τη χάραξη της περαιτέρω υπερασπιστικής του γραμμής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Α. Τσοχατζόπουλος ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος χθες από τις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και οργής σε βάρος της συζύγου του Βασ. Σταμάτη, κατά την προσέλευσή της στην ανάκριση, γεγονός που πληροφορήθηκε και από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ.

Αποδέκτες του κλίματος αγανάκτησης έγιναν και οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι της ομάδας, καθώς στην πτέρυγα όπου είχαν οδηγηθεί, αποδοκιμάστηκαν έντονα από μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» και από άλλους κρατούμενους για οικονομικά κυρίως παραπτώματα. Ηδη στην 6η πτέρυγα, όπου κρατείται ο Α. Τσοχατζόπουλος (απέναντι από το κελί του Ν. Ντερτιλή), είχε οδηγηθεί (σε άλλο όροφο) ο εξάδελφός του Ν. Ζήγρας, ενώ σε άλλη πτέρυγα κρατούνταν οι Γ. Σαχπατζίδης, Αστ. Οικονομίδης, που δέχθηκαν αποδοκιμασίες και απειλητικά σχόλια.

Ετσι, κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθούν και αυτοί στην 6η πτέρυγα, όπου «φιλοξενούνται» εργαζόμενοι κρατούμενοι και όσοι χρειάζονται προστασία για λόγους ασφαλείας.

Στο τμήμα της γυναικείας πτέρυγας παραμένει κρατούμενη η λογίστρια του Α. Τσοχατζόπουλου, Ευφρ. Λαμπροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σωφρονιστικοί είναι προβληματισμένοι για το ενδεχόμενο να συνεχιστούν προφυλακίσεις από την ίδια ομάδα, για λόγους χωροταξικούς αφού χρήζουν προφανώς όλοι προστασίας και οι υπάρχουσες θέσεις ίσως αποδειχθούν ανεπαρκείς, με συνέπεια να χρειαστούν επιπλέον «συγκατοικήσεις»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Micheal Jackson ζει, δείτε αν δεν πιστεύετε









Συγκλονιστικό ντοκουμέντο...






Ο Μάικλ Τζάκσον ζει και κυκλοφορεί με το όνομα «Πατουλίδου».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Στην τρίτη θέση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με μόνη αλλαγή στη συνολική κατάταξη, το «προσπέρασμα» της Κρήτης στην Αττική (βρίσκονται πάντως και οι δύο πολύ χαμηλά στην 10η και 11η θέση της συνολικής κατάταξης αντίστοιχα), και μικρές αυξήσεις για τις περισσότερες περιφέρειες (παραδοσιακά οι πρώτοι μήνες του έτους είναι οι χειρότεροι) κύλησε το πρώτοτρίμηνο του 2012 σε σχέση με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.  
Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr (σύγκριση 31.3.12 με 31.12.11), στην πρώτη θέση αναφορικά με την αύξηση της απορροφητικότητας αλλά και στη γενική κατάταξη βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (+2,9% στις πληρωμές και συνολικά 76,1% και +1% στις συμβασιοποιήσεις έργων και συνολικά 149,5%).
Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία πάντως -αν και, όπως προαναφέρθηκε, ανέβηκε μία θέση- παραμένει πολύ χαμηλά στη συνολική κατάταξη. Συγκεκριμένα, η Π. Κρήτης παρουσίασε αύξηση στις πληρωμές  των έργων κατά 2% (συνολικά 29%-10η θέση) και 3,3% στις συμβασιοποιήσεις (σύνολο 58,7%).
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (η οποία, πάντως,  όπως και αυτή του Νότιου Αιγαίου, καθότι είχαν ΑΕΠ μεγαλύτερο του 75% του κοινοτικού μέσου όρου, θεωρείται περισσότερο «πλούσια» και βρίσκεται εκτός στόχου 1. Αποτέλεσμα, οι δύο συγκεκριμένες περιφέρειες να έχουν μικρότερους προϋπολογισμούς και να μην έχουν ως επιλέξιμα τα «δύσκολα» έργα των υποδομών) με + 1,8% απορροφητικότητα σε σύγκριση με την 31η Δεκεμβρίου 2011 (σύνολο 65% - 2η θέση)  αλλά με -7,2% στις συμβασιοποιήσεις έργων (111,6% στο σύνολο).

Στην τέταρτη θέση, ακολουθεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που εμφανίζει αύξηση απορροφητικότητας στο τρίμηνο αναφορικά με τις πληρωμές  κατά 1,2% (συνολικά 25,2% στην τελευταία, 13η θέση) και στις συμβασιοποίησεις 2,5% (48,9% στο σύνολο).
Πέμπτη είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 1,2% αύξηση στις πληρωμές (35,2% στο σύνολο, καταλαμβάνει την 7η θέση) και 0,8% στις συμβασιοποιήσεις (56,2% στο σύνολο).
Στην έκτη θέση (στη μέση) βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής, που επίσης αύξησε τις πληρωμές της κατά 1,2% (28,7% στο σύνολο καταλαμβάνει την 11η θέση), αλλά είχε μικρότερη αύξηση στις συμβασιοποιήσεις σε σχέση με την Π. Δυτικής Ελλάδας (+0,4% και στο σύνολο 49,9%).
Έβδομη (επίσης στη μέση) εμφανίζεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 1,1% αύξηση των πληρωμών (συνολικά 38,5, βρίσκεται στην 4η θέση της συνολικής κατάταξης) και +1,7% στις συμβασιοποιήσεις (στο σύνολο 81,2%).
Ακολουθεί, στην όγδοη θέση, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίαςπου εμφανίζει αύξηση στις πληρωμές το α΄ τρίμηνο του 2012 κατά 0,9% (35,6% στο σύνολο-καταλαμβάνει την 6η θέση στη συνολική κατάταξη) αλλά στις συμβασιοποιήσεις μόλις κατά 0,2% (55,3% στο σύνολο).
Ένατη,  η Περιφέρεια Ηπείρου, που εμφανίζει αύξηση 0,8% στις πληρωμές (53,1% στο σύνολο - καταλαμβάνει την 3η θέση στη συνολική κατάταξη) και θεαματικό άλμα 4,8% στις συμβασιοποιήσεις, φθάνοντας στο σύνολο το 99%.
Πιο κάτω, στην δέκατη θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με -την ίδια με την γειτονική της Π. Ηπείρου -αύξηση πληρωμών 0,8% στο τρίμηνο (και συνολικές πληρωμές 35,8%, βρίσκεται στην 5η θέση στη συνολική κατάταξη) αλλά μικρότερη στις συμβασιοποιήσεις: 1,6% (60,2% στο σύνολο).
Στην ενδέκατη θέση βρίσκουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με αύξηση 0,7% στις πληρωμές (29,7% στο σύνολο, καταλαμβάνει την 9η θέση στη συνολική κατάταξη) αλλά θεαματικό άλμα 5,2% στις συμβασιοποιήσεις (65,7% στο σύνολο).
Στη δωδέκατη, προτελευταία, θέση αναφορικά με τις αυξήσεις πληρωμών στο τρίμηνο βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με +0,6% (33,5% στο σύνολο-στην 8η θέση της συνολικής κατάταξης), ωστόσο εμφανίζει μεγάλη αύξηση στις συμβασιοποιήσεις: +2,9%.
Στην δέκατη τρίτη, τελευταία, θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εμφανίζει μόλις 0,5% αύξηση στις πληρωμές (26,7% στο σύνολο-στη 12η θέση της συνολικής κατάταξης) αλλά μεγάλη αύξηση (2,9%) στις συμβασιοποιήσεις (49,6% στο σύνολο)

aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βόμβα» για τον οργανισμό το σουβλάκι



«Λαδωμένη» ή «αλάδωτη» πίτα... τις θερμίδες δεν τις γλιτώνουμε!

Το σουβλάκι αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και των τουριστών είναι γνωστό πως δεν φημίζεται για τις λίγες θερμίδες του. Οι λόγοι για την μεγάλη θερμιδική αξία του είναι πολλοί, κυρίως τα λίπη και το λάδι ( συνήθως φοινικέλαιο). Οι διατροφολόγοι αφού πρόσθεσαν τις θερμίδες των υλικών που περιέχονται σε ένα σουβλάκι, διαπίστωσαν πως είναι θερμιδική βόμβα!

O λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως οι ψήστες στα σουβλατζίδικα τυλίγουν στην πίτα γενναίες δόσεις λίπους κάνοντας έτσι οικονομία στην ποιότητα με στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια τεράστια θερμιδική ψαλίδα από σουβλάκι σε σουβλάκι, αφού η τιμή έναρξης δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες μπορεί όμως να «εκτιναχτεί» και στις 710.

«Αυτό συμβαίνει όταν γεμίζουμε τη βουτηγμένη στο λάδι πίτα με πατάτες, γύρο, και σος- πλούσιες πηγές λιπαρών. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σε 15 γραμμάρια λίπους- όσο δηλαδή χωράει σε ένα κουτάλι- αντιστοιχούν 135 θερμίδες», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γρηγόρης Ρίσβας, διαιτολόγος- διατροφολόγος στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Πιο συγκεκριμένα, η πίτα που απορροφά το λάδι κατά το ψήσιμο έχει περίπου μία κουταλιά της σούπας λίπος. Αντίστοιχα οι μεγάλες ποσότητες σος και πατάτας ανεβάζουν τη συνολική ποσότητα λιπαρών που καταναλώνει κανείς με ένα και μόνο σουβλάκι στις τρεις κουταλιές. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αμέσως “φορτώνουμε” τον οργανισμό μας με περίπου 400 θερμίδες επιπλέον».

Η ποσότητα του λίπους στο κρέας που θα περιέχει μία πίτα σουβλάκι εξαρτάται πάντα από τον εστιάτορα, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

«Αρκετοί χρησιμοποιούν ένα μικρό κομμάτι λίπος για να νοστιμίσει το καλαμάκι. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν περισσότερα. Γενικά όμως όσο περισσότερο λίπος χρησιμοποιείται τόσο πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση είναι για τους ψήστες. Όχι όμως και για τους καταναλωτές που σε αυτή την περίπτωση βλέπουν τις θερμίδες να χτυπούν… κόκκινο», λέει ο κ. Ρίσβας, ο οποίος προσθέτει πως δυστυχώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να ελέγξει πόσο λιπαρό είναι το κρέας που του σερβίρουν.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι λάτρεις του «πίτα με απ΄ όλα» δεν μπορούν να παραγγείλουν μια πιο λάιτ εκδοχή. «Αυτό που συνιστούμε είναι κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας- είτε είναι αυτό χοιρινό είτε κιμάς- καθώς έχει λιγότερες θερμίδες και μικρότερη ποσότητα λίπους. Παράλληλα, όμως, αποφεύγοντας εντελώς τις πατάτες και τις διάφορες σάλτσες και επιλέγοντας πίτα ψημένη στα κάρβουνα, μειώνει κανείς σημαντικά την πρόσληψη έξτρα θερμίδων».

Σειρά μελετών, άλλωστε, έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρέας επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό. «Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 500 χιλιάδων πολιτών για οχτώ χρόνια, συνυπολογίζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει από 30% έως και 60% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», υπογραμμίζει ο καθηγητής της Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.

Διατροφικό αγκάθι είναι σύμφωνα με τους ειδικούς και το λάδι που χρησιμοποιείται στα ταχυφαγεία, συνεπώς και σουβλατζίδικα, το οποίο σπανίως είναι ελαιόλαδο. Το φοινικέλαιο, μια από τις συνηθέστερες επιλογές των επιχειρηματιών εξαιτίας του χαμηλού κόστους, περιέχει σε ποσοστό 80% κορεσμένα- δηλαδή «κακά»- λιπαρά.

Αντίστοιχα, η κατανάλωση σπορέλαιου έχει συσχετισθεί ύστερα από έρευνες με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και τα καρδιαγγειακά», συμπληρώνει ο κ. Καφάτος.

Δεν έχει, όμως, σημασία μόνο τι είδους λάδι χρησιμοποιούν στα σουβλατζίδικα αλλά και πόσες φορές το αλλάζουν- κυρίως στο τηγάνισμα- καθώς η συχνή χρήση χρησιμοποιημένων λαδιών αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσουν οι καταναλωτές σοβαρές βλάβες στον οργανισμό.

Πηγή: ygeianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον ΣΚΑΪ το Ολυμπιακός-Ατρόμητος


Αποφασίστηκε το δεύτερο κανάλι που θα μεταδώσει τον τελικό κυπέλλου

Πριν από λίγο υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον ΟΤΕ και τον ΣΚΑΪ και ο δεύτερος θα μεταδώσει (παράλληλα με το ΟΤΕ TV Sport 1) τον τελικό του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο που θα γίνει στις 28 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Θα πρέπει να τονιστεί πως την τηλεοπτική παραγωγή θα αναλάβει εξ' ολοκλήρου ο ΟΤΕ και ο ΣΚΑΪ θα πάρει την εικόνα, θα είναι το ελεύθερης εμβέλειας κανάλι που θα κάνει τη μετάδοση. Θυμίζουμε ότι πέρυσι, το ΑΕΚ-Ατρόμητος, είχε μεταδώσει (παράλληλα με τον ΟΤΕ) η ΕΡΤ.

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με λαμπρότητα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Μοσχοπόδι


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγία Ζωοδόχος Πηγή στο γραφικό ξωκλήσι στο δάσος του Μοσχοποδίου.
Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του πατέρα Γεώργιου Παπαγεωργίου και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν δεκάδες πιστοί, o Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Κοκοντίνης, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Αν .Χατζησταμάτης, η Βουλευτής Βοιωτίας κα. Β.Τσόνογλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Π.Βενιζέλος και Κ.Βενιζέλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μιλούσαν με τις ώρες στο Πακιστάν και χρέωναν... ανυποψίαστους Έλληνες!

Μια ομάδα Πακιστανών βρήκε το δικό της τρόπο να μιλάει με εξωτερικό χωρίς να πληρώνει ούτε ένα σεντ!Όλα αυτά στο Ρέθυμνο, στην περιοχή του Εσταυρωμένου, την Πηγή και τον Καβρό.

Οι αλλοδαποί παραβίαζαν "τηλεφωνικές γραμμές" μέσω των καφάο και... χρέωναν ανυποψίαστους πολίτες για κλήσεις που έκαναν στο εξωτερικό!

Το ότι "πειράχτηκε" η τηλεφωνική γραμμή του, ο πολίτης το καταλάβαινε μέρες μετά, όταν έπαιρνε στα χέρια του το φουσκωμένο λογαριασμό.

Τελικά, δύο από τα μέλη της ομάδας των αλλοδαπών έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας...
Οι αρχές αναζητούν και άλλους συμπατριώτες τους...
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως χώρεσε 9 σακουλάκια κοκαΐνη στο αιδοίο της;












Δε μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών όταν συνειδητοποίησαν που είχε κρύψει μια 37χρονη γυναίκα την κοκαΐνη που προσπάθησε να φέρει στην Ελλάδα
Η 37χρονη Ελληνίδα είχε καταφέρει να κρύψει στα γεννητικά της όργανα 9 νάιλον....

σακουλάκια, όπου είχε συσκευάσει την κοκαΐνη, βάρους 129 γραμμαρίων, για να τη μεταφέρει από το Άμστερνταμ στην Αθήνα.


Μαζί της, στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθη και ένας 47χρονος Έλληνας. 
Κατασχέθηκαν επίσης τέσσερα κινητά τηλέφωνα και 6.000 ευρώ. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.









Διαβάστε Περισσότερα »

Ανθρωποι υπεράνω υποψίας οι νέοι παιδεραστές




Πώς εγκλωβίζουν τα παιδιά στις αρρωστημένες τους ορέξεις


Κινούνται ανάμεσά μας και είναι άνθρωποι υπεράνω υποψίας. Η τελευταία έκθεση του Χαμόγελου του Παιδιού έδωσε στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για το προφίλ του νέου παιδεραστή.

Μετά και τις τελευταίες υποθέσεις παιδεραστίας στη χώρα μας το Χαμόγελο του Παιδιού κατέληξε πως οι περισσότεροι παιδεραστές είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αρκετά καλού μορφωτικού επιπέδου και σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί, προπονητές, γονείς, ιερείς, άτομα σε θέσεις εξουσίας και γενικά άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας φέρονται να είναι οι βασικοί ύποπτοι στις τελευταίες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που είδαν το φως της δημοσιότητας. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών: άτομα που τα παιδιά γνωρίζουν, εμπιστεύονται, αγαπάνε και γενικά έχουν χρόνο και χώρο μαζί τους.

Τα τελευταία δημοσιεύματα που σόκαραν την ελληνική αλλά και διεθνή κοινότητα απομακρύνουν τη φιγούρα του ανθρώπου που κακοποιεί τα παιδιά από άγνωστους επικίνδυνους ανθρώπους που τυχαία μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά στον δρόμο τους και την τοποθετούν σε άτομα του στενού οικογενειακού ή κοινωνικού περιβάλλοντος των παιδιών. Και λόγω αυτής ακριβώς της σχέσης τους με τα παιδιά, εκείνα εγκλωβίζονται σε συναισθήματα αγάπης, θαυμασμού γι’ αυτά τα άτομα και συνάμα φόβου, ντροπής και ενοχής γι’ αυτό που συμβαίνει και έτσι δεν μαρτυρούν αυτό το «ένοχο μυστικό».

Οι γονείς θα πρέπει:
   Να εξηγούν στα παιδιά ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να τα αγγίζει με τρόπο που δεν επιθυμούν.
  Να καλλιεργούν ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά προκειμένου αν τους συμβεί κάτι να νιώσουν άνετα να το πουν.
  Να εξηγήσουν στα παιδιά ότι δεν υπάρχει κανένα μυστικό που να μας κάνει να ντρεπόμαστε ή να φοβόμαστε και επίσης δεν υπάρχει κανένα μυστικό από τη μαμά ή τον μπαμπά.
  Να συζητάνε χωρίς ντροπή θέματα που φέρνει το παιδί στο σπίτι.
  Να παρατηρούν τη συμπεριφορά των παιδιών τους και να προβληματίζονται για οποιαδήποτε ξαφνική και χωρίς εμφανή αιτία αλλαγή στη συμπεριφορά τους.

Σημάδια που επίσης θα πρέπει να προβληματίσουν τους γονείς είναι:
  - Το παιδί δείχνει να έχει ξαφνικά γνώσεις για τη σεξουαλική δραστηριότητα.
 - Εχει εφιάλτες και γενικότερα προβλήματα ύπνου.
 - Εχει αλλαγές στην όρεξή του.
 - Εχει ξαφνικές μεταβολές στη σχολική του επίδοση.
 - Αποφεύγει ή προσκολλάται σε κάποιον ενήλικα.
 - Εχει απρόσμενες διακυμάνσεις στη διάθεση.
 - Μιλά για έναν καινούργιο μεγαλύτερο φίλο και αδικαιολόγητα δώρα ή χρήματα.
 - Παρουσιάζει αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.
 - Σωματικές ενδείξεις (μώλωπες, ερεθισμός στη γενετήσια περιοχή).
 - Φυγή από το σπίτι.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ