Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το αδιέξοδο…. Τι θα ψηφίσει ο -κλασσικός- έλληνας στις 6 Μαϊου; (extra bonus:ανέκδοτο....)

 
Ο έλληνας στην πλειοψηφία του θα ψηφίσει αυτό που ψήφιζε πάντα (μακάρι να έχω λάθος άποψη….)

Και με την ευκαιρία ένα άσχετο(;) ανέκδοτο…

Έχεις σκεφτεί πως πριν το σεξ ο ένας βοηθάει τον άλλο να γδυθεί;

Έχεις σκεφτεί επίσης πως μετά το σεξ καθένας ντύνεται μόνος του;

 
Ηθικό δίδαγμα*: (στο τέλος της ανάρτησης)

Τεκμηρίωση
: Εδώ και μέρες κάνω το εξής πείραμα.....
Γνωρίζοντας διάφοροι φίλοι ότι γενικά δεν ήμουν μέλος σε κάποιο κόμμα και δεν ψήφιζα κανένα π@στη, μιας και χρόνια ξέρω και αναδεικνύω την σαπίλα που κρύβουν (όλοι τους) μπορώ άφοβα να τους πω την άποψή μου (μάλιστα πολλοί από μόνοι τους με ρωτάνε… «τι θα ψηφίσεις;»)

Εγώ τους απαντώ πολύ απλά λέγοντάς τους

Α) Αυτές οι εκλογές έχουν και τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος, δηλ
αδή ή ψηφίζεις κόμμα που θα στηρίξει τις επιλογές Παπαδήμου, Βενιζέλου (και πιο πριν παπανδρέου και παπακωνσταντίνου) τις οποίες σχεδόν στο σύνολο προσυπόγραψε ο Σαμαράς… ή ψηφίζεις όποιο αντιμνημονιακό κόμμα νομίζεις ότι σε εκφράζει καλύτερα.
 

Ως εκεί καλά… σχεδόν όλοι συμφωνούν.
Μετά περνάω στην "πειραματική" φάση...όπου κυριολεκτικά διασκεδάζω....
 

Δηλαδή στο έναν λέω ότι θα ψηφίσω Παπαρήγα ή Τσίπρα… όχι ρε φίλε κομουνιστές μου απαντούν..
 

Στον άλλο λέω θα ψηφίσω Καμμένο… όχι ρε μου λένε, αυτός δεν ήταν μέχρι χθες δεξιός; Δεξιά θα ψηφίσεις; Άσε που σιγά μην κάνει αυτά που λέει, θα στηρίξει σαμαρά στην πρώτη ευκαιρία…
 

Στον άλλο λέω θα ψηφίσω πειρατές… όχι ρε φίλε μου λένε, κόμμα που δεν μπαίνει στην βουλή, είναι σαν να ψηφίζεις «μεγάλα» κόμματα
 

Στον άλλο λέω ότι θα ψηφίσω Κουβέλη ή οικολόγους… όχι ρε φίλε μου λένε, αυτοί δεν άφησαν να γίνει καμία μεταρρύθμιση στην χώρα, ας μην κυβέρνησαν η αριστερή θολοκουλτούρα έκανε ότι ήθελε τα τελευταία χρόνια, άσε που οι οικολόγοι κρύβουν και τον κάθε πικραμένο από πίσω τους.
 

Στον άλλο λέω, θα ψηφίσω χρυσή αυγή, όχι ρε φίλε -λένε- και φασίστας, αυτοί είναι επικίνδυνοι.
Και γενικά λέω διάφορα… Όλοι βρίσκουν κάτι να μου πούνε, ότι και αν διαλέξω,,,

Τέλος σε μερικούς λέω, άσε μωρέ θα ψηφίσω αυτούς που μας φέραν εδώ, αυτά τα πουλημένα κομματόσκυλα, που όμως στην τελική έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση, και αποφύγαν την πλήρη χρεωκοπία… δεν συμφωνώ αλλά τι να κάνω να βάλω την χώρα σε περιπέτειες; 


Πολλοί δεν απαντούν αλλά καταλαβαίνω ότι -δυστυχώς- έτσι σκέφτονται και συμφωνούν… Λέω δυστυχώς, διότι αυτή η ανοχή μας γ@μησ€ σαν χώρα… Ποτέ δεν απαιτήσαμε ως λαός, ποτέ δεν αισθανθήκαμε ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε το κράτος.

 

Είδατε τι έυκολα για παράδειγμα δεχθήκαμε -το υβριστικό- κατά την γνώμη μου σύνθημα της ντόρας … «φταίει το κράτος, δεν φταις εσύ;»
 

Μα ντορίτσα μου, ΕΜΕΙΣ είμαστε το κράτος, ΕΜΕΙΣ.
 

Και κάποια στιγμή ΠΡΕΠΕΙ να αναλάβουμε τις ευθύνες μας....

Συμπέρaσμα
:
 
Ο έλληνας στην πλειοψηφία του θα ψηφίσει αυτό που ψήφιζε πάντα (σας το ξανα είπα…. μακάρι να κάνω λάθος….)



*Το Ηθικό δίδαγμα τώρα (ανέκδοτο είναι έτσι;)

Στη ζωή, κανείς δεν σε βοηθάει όταν σε έχουν πηδ@ξει!

 

Και αν κάποιος σε βοηθήσει, είναι σίγουρο πως μετά θα σε πηδ@ξει!


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μπερλουσκόνι πλήρωνε 47.000 ευρώ τη βδομάδα την παρέα της ανήλικης Καρίμα!

Ο Μπερλουσκόνι πλήρωνε 47.000 ευρώ την εβδομάδα για σεξ με την ανήλικη Καρίνα!


«Εγώ θα σε χρυσώσω. Εγώ θα σε κάνω διάσημη. Εσύ, όμως, θα κρατήσεις το στόμα σου κλειστό», είπε ο πρώην πρωθυπουργός των Ιταλών στην Ρούμπι Καρίμα τον Οκτώβριο, ένα μήνα πριν ενηλικιωθεί, φοβούμενος την οργή του εισαγγελέα...
Τα τηλεφωνήματα που έκανε η φιλόδοξη ανήλικη στους φίλους της δημοσίευσε σήμερα στον διαδικτυακό της τόπο η La Reboubblica, ανάβοντας κυριολεκτικά φωτιά στη δικογραφία του «Ρούμπι Γκέιτ», στην οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι «ευνόησε την εκπόρνευση ανηλίκων». Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μιλάνου «είχε στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα προς ικανοποίηση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού» με όργια που γίνονταν κυρίως στη βίλα του μεγιστάνα στο Αρκορε.
Η Ρούμπι Καρίνα είναι το μεγαλύτερο αγκάθι της δικογραφίας για τους δικηγόρους του Μπερλουσκόνι επειδή την περίοδο που είχαν επαφές ήταν ανήλικη. Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο ότι έκανε σεξ με τον πρώην πρωθυπουργό.

Στα τηλεφωνήματα αυτά, η Μαροκινή ακούει έναν φίλο της να λέει «Mamma Mia! Τί πήγες κι έκανες;» για να του απαντήσει «Σου είπα ότι τον ξέρω τον Σίλβιο... Αυτό που βγήκε στη φόρα τώρα είναι ότι εγώ και ο Σίλβιο είμαστε εραστές. Μου τηλεφώνησε χτες και μου είπε: θα σου δώσω όσα χρήματα θέλεις, θα σε καλύψω με χρυσάφι αλλά το σημαντικό είναι να αποκρύψεις τα πάντα και μην πεις σε κανέναν το παραμικρό»!
Ο φίλος την ρωτάει ποιά ακριβώς είναι η σχέση της με τον Μπερλουσκίνι και εκείνη απαντά: «Σημαίνει ότι πηγαίνω στο σπίτι του, ότι ήμασταν φίλοι για έναν χρόνο. Απλώς ο κόσμος σκέφτεται αμέσως τα χειρότερα. Βλέπουν ένα όμορφο κορίτσι να μπαίνει στο σπίτι του Σίλβιο, μαθαίνουν ότι της δίνει λεφτά -γιατί πράγματι μου έδινε 47.000 ευρώ την εβδομάδα- και λένε: τί θέλει από το κορίτσι; Γιατί κάτι θα θέλει, μάλλον σεξ θα ζητούσε... Δεν ήταν έτσι τα πράγματα, όμως».
Οταν ο φίλος την ρωτάει εάν την έχει τρομάξει ο χαμός που γίνεται γύρω από το όνομά της τώρα τελευταία, η Ρούμπι Καρίμα λέει: «Οχι, δεν φοβάμαι κανένα. Θα έχω πολλά λεφτά. Θα γίνω πλούσια. Τί να φοβηθώ δηλαδή;».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι παλαίμαχοι του Παναθηναικού στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για …ψηφοδέλτια!




Μείζον θέμα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου ανακύπτει σήμερα από την «αδυναμία» του κράτους να διαθέσει τις προβλεπόμενες δεσμίδες χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων. 


Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών ενώ είχε δεσμευθεί να...


διαθέσει 30.000 δεσμίδες χαρτιού απαραίτητες για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, θα διαθέσει λιγότερες, που δεν επαρκούν για όλα τα κόμματα! Αυτό θα έχει αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των κομμάτων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν χαρτί για τα ψηφοδέλτια τους. 


Επομένως, κομματικοί συνδυασμοί που δεν έλαβαν κρατική χρηματοδότηση, καθώς φαίνεται κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός υποψηφιότητας. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό ενόψει εκλογών και εγείρονται ερωτήματα για τη συνταγματικότητα των αποφάσεων του υπουργείο Εσωτερικών. 


Στην καταγγελία για τη μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία σήμερα πραγματοποίησε παράσταση από κοινού με αντιπροσωπεία της Εκλογικής Συνεργασίας Μ-Λ ΚΚΕ-ΚΚΕ μ-λ στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια. 


Ο Υπουργός, Τάσος Γιαννίτσης, σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία. 


Την αντιπροσωπεία τελικά συνάντησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ξηρός, ο οποίος δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι σε θέση αύριο Τρίτη 24/4. 


Ωστόσο, προέβη στην διευκρίνηση ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει να διαθέτει μόλις 20.000 δεσμίδες χαρτί από τις συνολικά 30.000 που είναι απαραίτητες για να εκτυπωθούν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών που επιθυμούν να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές! 


Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ δεν δεσμεύτηκε ούτε καν ότι το χαρτί θα διατεθεί εγκαίρως ώστε να τηρηθεί η προθεσμία στις 27 Απριλίου που έχει τεθεί για την αποστολή των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες της χώρας. 


Στην πραγματικότητα, όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξε σύμφωνα με καταγγελίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι «στις εκλογές θα κατέβουν μόνο οι συνδυασμοί εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τυπώσουν ιδίοις εξόδοις τα ψηφοδέλτιά τους». 


Είναι προφανές ότι έτσι θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. 


Η όλη διαδικασία πάντως προσκρούει, όπως καταγγέλλεται, στις αρχές του Συντάγματος και δημιουργεί μείζον θέμα μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. 



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο την Δ. Κ.Ε Δήμου Θηβαίων

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) σε συνεργασία με το exeisminima.gr,  παρουσιάζει τη νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου «OLIGARCHY- Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

 
Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και ώρα 21:15 στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας (Λ.Μπέλου 1). 
Αντί εισιτηρίου η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. προτείνει και επιθυμεί τη συγκέντρωση προϊόντων για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων.
Δεκτά θα γίνονται προϊόντα συσκευασμένα όπως τρόφιμα (που δεν χρειάζονται ψυγείο), ρούχα, υποδήματα, οικιακά είδη, σχολικά, παιχνίδια κτλ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς σας προσκαλεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 και ώρα 18.00΄ στο ΣΙΝΕ
« ΦΙΛΙΠΠΟΣ » για την προβολή της ταινίας του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

« oligarchy »

Η Μυστική Ομάδα που κυβερνά τον κόσμο…

Μία ταινία που εξερευνά τη γέννηση και την εξέλιξη της παγκόσμιας και της ελληνικής κρίσης.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ .

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο γνωστός κομμωτής Nicolas για χρέη στο Δημόσιο

Ο γνωστός κομμωτής των επώνυμων της showbiz, Nicolas, συνελήφθη και πάλι για χρέη προς το Δημόσιο.

O επιχειρηματίας που έχει μία από τις γνωστότερες αλυσίδες κομμωτηρίων, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας για τέτοια θέματα, αφού πριν λίγους μήνες, συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2011, είχε συλληφθεί ξανά από το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις ύψους 232.000 ευρώ.

Ο 47χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στο Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ εις βάρος του έχουν βεβαιωθεί οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 403.666,11 ευρώ.

Ο 47χρονος αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές πολυεθνικές σχεδιάζουν -ακόμη και τώρα..-επενδύσεις στην Ελλάδα


  • Η Nestle δρομολογεί επενδύσεις 9 εκατ. για το 2012,
  • η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σχεδιάζει πρόγραμμα 50 εκατ. την επόμενη τριετία,
  • η Barilla θα διαθέσει 7 εκατ. για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της...


 Την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας αλλά και η αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών, υπάρχουν ορισμένες πολυεθνικές που πιστεύουν στην Ελλάδα και συνεχίζουν να επενδύουν στην...  ανάπτυξη των εργασιών τους. Και αυτό γιατί η εγχώρια αγορά παρά τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και το αυξημένο επιχειρηματικό ρίσκο εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική της σε τομείς όπως π.χ. τα τρόφιμα και ποτά και να παρουσιάζει ευκαιρίες για όσους είναι έτοιμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η Nestle, η οποία δρομολογεί επενδύσεις ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012 και παράλληλα σχεδιάζει να προχωρήσει για τρίτη συνεχή χρονιά σε μια μεγάλη πολύ-προϊοντική ενέργεια, με σημαντικές προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα. Με την κίνηση αυτή, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Laurent Dereux, η Nestle δείχνει πως βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας στις δύσκολες στιγμές όπως η σημερινή. Να σημειωθεί ότι ο ελβετικός όμιλος τροφίμων λειτουργεί επί ελληνικού εδάφους 4 εργοστάσια και απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζομένους.



Επενδύσεις


Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής, για περιβαλλοντικά έργα αλλά και την ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου της με νέα προϊόντα προγραμματίζει την επόμενη τριετία η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θυγατρική του ομίλου Heineken.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική αγορά, καθώς πιστεύει στη δυνατότητα της χώρας να σταθεί και πάλι στα πόδια της και ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε υπήρξε σκέψη για αποχώρησή της από την Ελλάδα. Επιπλέον, επανέλαβε τη δέσμευση για διατήρηση των 4 γραμμών παραγωγής και των περίπου 1.200 θέσεων εργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ







Διαβάστε Περισσότερα »

Έχασε την μπάλα του στο τσουνάμι της Ιαπωνίας και βρέθηκε...στην Αλάσκα

Έχασε την μπάλα του στο τσουνάμι της Ιαπωνίας και βρέθηκε...στην Αλάσκα

Στο τσουνάμι της Ιαπωνίας έχασε τα πάντα. Το σπίτι του παρασύρθηκε από τα τεράστια κύματα. Μαζί όμως ο 16χρονος ΜΙσάκι Μουρακάμι έχασε και την μπάλα του. Μόνο που η τύχη παίζει περίεργα παχνίδια αφού η αγαπημένη του μπάλα βρέθηκε έναν χρόνο μετά...στην Αλάσκα!
Ο 16χρονος Μισάκι είχε γράψει το όνομά του πάνω στην μπάλα το 2005, την οποία του είχαν κάνει δώρο οι συμμαθητές του.
Ο Μουρακάμι ζει στην πόλη Ρίκουζεν-Τακάτα της Ιαπωνίας, η οποία είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
Ο Αμερικανός Ντέιβιντ Μπάξτερ βρήκε την μπάλα σε μια παραλία του νησιού Μίντλετον και με τη βοήθεια της συζύγου του μετέφρασε το ιαπωνικό μήνυμα. Εκτός από το όνομα του 16χρονου, η μπάλα έγραφε «καλή τύχη».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρή κυβερνοεπίθεση σε Δημοτολόγιο,Πανεπιστήμιο και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από Έλληνες Anonymous!

anonymous [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Ισχυρή κυβερνοεπίθεση σε Δημοτολόγιο,Πανεπιστήμιο και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από Έλληνες Anonymous!
Νεα ισχυρή κυβερνοεπίθεση από Έλληνες υποστηρικτές της χακτιβιστικής ομάδας Anonymous πραγματοποιήθηκε πρίν απο μερικές ημέρες, σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες που απέστειλαν άγνωστοι στην συντακτική ομάδα του SecNews. Οι άγνωστοι hackers σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα απο κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα.

 Σύμφωνα με μήνυμα-ανάρτηση που απέστειλαν οι άγνωστοι στο SecNews άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελληνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων <…>
από Δημοτολόγια, Πανεπιστήμια αλλά και απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Έπειτα απο ιδιαίτερα χρονοβόρα αξιολόγηση των δεδομένων που πραγματοποιήσε η συντακτική ομάδα, διαπιστώθηκε ότι τα δεδομένα που εκθέτουν οι Έλληνες Anonymous αφορούν το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αναφορικά με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, φαίνεται οτι τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει αφορούν εξ ολοκλήρου την Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προυπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:«Οι εκβιασμοί στα ΚΑΡΦΟΥΡ δεν θα πέράσουν»



Η εργοδοσία της ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στη Λιβαδειά, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, προκλητικά εκβιάζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους της , να αποδεχτούν και να υπογράψουν λευκά χαρτιά ενώ σε άλλα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα να υπογράψουν οι εργαζόμενοι ατομικές συμβάσεις και μάλιστα με μείωση των μισθών τους κατά 10%, με πετσόκομμα των εργασιακών κι ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων .
Αυτές τις μέρες σε πολλούς χώρους δουλειάς οι βιομήχανοι κι η μεγαλοεργοδοσία επιχειρούν να επιβάλλουν ,τα αντεργατικά μέτρα και μνημόνια που προώθησε το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ΛΑΟΣ, Τρόικας, πλουτοκρατίας.
Μόνοι ωφελημένοι από τις ατομικές συμβάσεις θα είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι στον χώρο του εμπορίου. Θέλουν να μας ξεμοναχιάσουν κι ένας-ένας, με ατομικές συμβάσεις να δεχτεί τον εργασιακό του μεσαίωνα. Η αποδοχή των ατομικών συμβάσεων δεν διασφαλίζει τη θέση κανενός εργαζόμενου, αντίθετα ακυρώνει όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ακόμη και αποζημιώσεις που μπορούμε να διεκδικήσουμε. Αν αποδεχτούμε τις ατομικές συμβάσεις ίσα-ίσα ανοίγει η όρεξη στην εργοδοσία για να υλοποιήσει ανεμπόδιστη τα σχέδια που ήδη επεξεργάζεται κι έρχονται καθημερινά στο φως για κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν για να εμποδίσουν τη σφαγή των μισθών και των δικαιωμάτων τους, να πάρουν στα δικά τους χέρια, με συνελεύσεις, την υπόθεση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, απομονώνοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τις πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν. Μόνο ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας, η οργάνωση και η αντεπίθεση μπορεί να βάλει φρένο και να ανατρέψει την πολιτική που ισοπεδώνει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να μην υπογράψουν κανενός είδους χαρτί με την επιχείρηση, σε καμία περίπτωση να μην υπογράψουν την τροποποίηση της σύμβασής τουςΔεν είμαστε μόνοι.

Ήδη με πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα ΚAΡΦΟΥΡ-Μαρινόπουλος – DIA η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΚΑΡΦΟΥΡ,  από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, μέσα από πρωτόγνωρες σε μαζικότητα και αγωνιστικότητα,  Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και με άλλους τρόπους, είπαν ένα βροντερό και κατηγορηματικό όχι στα σχέδια των εργοδοτών για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!

Παλεύουμε για :

-Να σταματήσει τώρα κάθε σχέδιο για ατομικές συμβάσεις.
-Άμεση υπογραφή ικανοποιητικής, επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με διασφάλιση όλων των εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Καρπενήσι αύριο ο Περγαντάς

Αύριο Τρίτη  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα βρίσκεται στο Καρπενήσι όπου στις 11:30 π.μ., θα γίνει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας, Βασίλη Καραμπά
Διαβάστε Περισσότερα »

Πειράματα 150 ανθρωπίνων υβριδίων με ζώα !!


Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει περισσότερα των 150 ανθρώπινων υβριδίων με ζώα σε Βρετανικά εργαστήρια. Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν η ...
επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.


Η αποκάλυψε έγινε μόλις μια μέρα μετά την προειδοποίηση μια επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας ο «Πλανήτης των πιθήκων», στην οποία πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώο προχωράει σε υπερβολικό βαθμό.


Συγκεκριμένα, η είδηση κάνει λόγο για 155 έμβρυα τα οποία περιέχουν στο γονιδίωμά τους γενετικό υλικό τόσο από ανθρώπους όσο και από ζώα και πως οι όλες εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, με το σχετικό ψήφισμα για την Γονιμοποίηση Ανθρώπινων Εμβρύων.


Aυτό είχε ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της δημιουργίας διαφόρων υβριδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυγού το οποίο είχε γονιμοποιηθεί από ανθρώπινο σπέρμα.


Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες
στα cybrids, που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις
χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων.

Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία.


Συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, είχαν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν τέτοια είδους πειράματα μετά την εφαρμογή του σχετικού ψηφίσματος.


Αν και τώρα έχουν σταματήσει τα πειράματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες φαίνονται να θεωρούν πως δεν είναι το τέλος για αυτά και πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα.


Ο αριθμός των εμβρύων αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση που έθεσε στην βουλή ο Λόρδος Alton. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια θα ήταν τα οφέλη, εκείνοι απάντησαν έμμεσα πως αν τους αφήσουν να προχωρήσουν θα καταφέρουν να αναπτύξουν θεραπείες για κάθε ασθένεια γνωστή στον άνθρωπο.


Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία ότι σε 80 από τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ενήλικα βλαστικά κύτταρα, και όχι εμβρυικά.


Mια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για για αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών.


Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός.

 http://strange-files.blogspot.com
periergaa.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει επί ελληνικού εδάφους η Ολυμπικά Φλόγα

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα, την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Η διαδρομή της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, αμέσως μετά την Τελετή Αφής, που θα γίνει στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, έχει ως εξής:


- Η Φλόγα θα διασχίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα. Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.


- Κατά τη 2η ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.


- Την 3η ημέρα (12/5) θα φθάσει στον Πειραιά και θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.


- Στις 13/5 και κατά την 4η ημέρα θα αρχίσει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.


- Την 5η ημέρα (14/5) θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.


- Την 6η ημέρα (15/5) η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.


- Την 7η ημέρα (16/5) θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.


- Την 8η ημέρα (17/5) η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΚΑΛΟΚΤΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΘΗΒΩΝ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών, επ' ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη, στις 28 και 29 Απριλίου 2012 σύμφωνα με το αναφερόμενο πρόγραμμα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
Σάββατο 28 Απριλίου 20121

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

07:00 Ακολουθία Όρθρου
08:30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
10:30 Λιτάνευση Εικόνος του Αγίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτευτής της ΝΔ: Στα @@@ μου αν αυτοκτόνησαν!!

Οργισμένα σχόλια πυροδότησε η αποκάλυψη χρήστη του facebook σχετικά με ένα μήνυμα που του έστειλε ο πολιτευτής της ΝΔ στην Πάτρα Γιάννης Δριμάλας. 


Ο καταγγέλων αναφέρει τα εξής: 


«o Κύριος Giannis Drimalas πολιτευτής της ΟΝΝΕΔ & της ΝΔ ο οποίος μου έστειλε αίτημα φιλίας, με αφορμή...


ανάρτηση στον τοίχο του όπου έγραψε αυτολεξί τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική διαφήμιση της ΝΔ όπου και καταλήγει «ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ» και του απάντησα «Πάλι σήμερα είχαμε 3 αυτοκτονίες Γιάννη. Έχει δίκιο ο Σαμαράς. Θα τα καταφέρουμε. Να μην μείνει κανενας ζωντανος» μου έστειλε το ακόλουθο μύνημα στα εισερχόμενά μου: 


«kalhspera!!!epidi den me 3ereis kai den se 3erw … gia na min paragnwristoume 8a protimousa na min 3anasxoliaseis ston teixo mou …. sta @@ mou an pe8anan – autoktonisan – skwto8ikan …. opws kai esena sta @@ sou an skwto8ikan 1000 stin tinisia ton perasmeno mhna!!! mporeis na kaneis oti goustareis stis ekloges apla min me enoxleis….. euxaristw gia ton xrono sou!»» 


Ο Γιάννης Δριμάλας που είναι γνωστός στην Πάτρα, έσπευσε αμέσως να αλλάξει τις φωτογραφίες του προφίλ του, όπου εμφανίζεται μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά δυστυχώς για αυτόν οι εικόνες μένουν με ένα απλό print screen! 
24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΦΩΤΟ που κάνει θραύση στο διαδίκτυο: Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί!


Η ΦΩΤΟ που κάνει θραύση στο διαδίκτυο: Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί! Αφού όποιον και αν ψηφίσεις την ίδια πολιτική θα εφαρμόσει. Σε όποια προεκλογική τους συγκέντρωση και να πας τα ίδια θα ακούσεις. Αφού και οι δύο κατέστρεψαν την χώρα, με τον ίδιο τρόπο.
Αφού και οι δύο ευελπιστούν να συνεχίσουν τον  »θεάρεστο» καταστροφικό τους έργο… Με λίγα λόγια…αφού Σαμαράς και Βενιζέλος είναι το ίδιο, άρα ….

tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προβόπουλος: Οι μισθωτοί θα χάσουν έως 20% την επόμενη διετία

Προβόπουλος: Οι μισθωτοί θα χάσουν έως και 20% την επόμενη διετία

Ζοφερές θα είναι οι προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου για τους μισθούς και την ανεργία την επόμενη διετία. Στην ετήσια έκθεσή του, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο Τρίτη εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τη διετία 2012 - 2013 οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα χάσουν ένα 20% των μισθών τους και του δημοσίου ένα επιπλέον 10%.
Με την ανεργία να κυμαίνεται στο 20%, η «ευθύνη» αποδίδεται στην καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών και τον αντιπαραγωγικό τρόπο λειτουργία των οργανισμών και των επιχειρήσεων.
Η έκθεση του κ. Προβόπουλου θα εκτιμά ότι -για το 2012- οι μέσες ονομαστικές αποδοχές των μισθωτών θα μειωθούν κατά μέσο όρο από 9,3 έως 10,1% σε πραγματικούς όρους.
Η μεγαλύτερη μείωση θα σημειωθεί στον ιδιωτικό τομέα και αναμένεται να κυμανθεί από 9,6 έως και 10,9% σε πραγματικούς όρους, ενώ η αντίστοιχη στον δημόσιο τομέα θα κυμαίνεται περί το 8,3%.
Για το 2013, εκτιμάται ότι οι μέσες ονομαστικές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα να μειωθούν σχεδόν κατά 9%. Μικρότερες, στο 6%, αναμένεται να είναι οι μειώσεις στο Δημόσιο ενώ ο μέσος όρος για το σύνολο της οικονομίας αναμένεται να κυμανθεί περίπου στο 7%.
Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο οι «μέσες ονομαστικές αποδοχές» στο σύνολο της οικονομίας (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) μειώθηκαν το 2010 κατά 4,8% ενώ 2011 κατά 3%.
Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα εκτιμά ότι φέτος η συνολική απασχόληση θα μειωθεί περαιτέρω κατά περίπου 3% και το μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας θα ξεπεράσει το 19%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Ζητούσε 500(!) για... έρανο της Εκκλησίας!


Φωτογραφία για Ζητούσε 500(!) για... έρανο της Εκκλησίας!
Πολύ καλός ... ηθοποιός ήταν ο 60χρονος. Δεν εξηγείται αλλιώς αφού εν μέσω κρίσης κατάφερε να αποσπάσει 500 ευρώ σε... έρανο. Βέβαια ο 60χρονος ήταν καλά οργανωμένος. Έπειθε ότι κάνει έρανο για λογαριασμό της Εκκλησίας και δυστυχώς βρήκε πολλούς που είχαν κάτι παραπάνω και θέλησαν να βοηθήσουν όπως πίστευαν ανήμπορους ανθρώπους. 20 άτομα στην Βοιωτία  και  Αττική  κατάφερε να εξαπατήσει ο 60χρονος μέχρι κάποιος να τον υποπτευτεί και να ενημερώσει την αστυνομία.

Αμέσως αποκαλύφθηκε πως ο άνδρας δεν είχε καμία σχέση με την εκκλησία και έτσι οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. Με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται ότι ο 60χρονος κατάφερε να ... βγάλει περίπου 10.000 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου Θηβών

 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΘΗΒΩΝ !!!

Κυριακή 22 Απριλίου 2012
Μέ μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στόν Ιερό Ναό τού Αγίου Γεωργίου Θηβών ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας καί η Ιερά Λιτάνευση τής Αγίας Θαυματουργής Ιερής Εικόνας τού Αγίου Γεωργίου τού Τροπαιοφόρου παρουσία πλήθους κόσμου καί εκπροσώπων φορέων τής πόλης . Πλήθος ιερέων μέ επικεφαλής τούς ιερείς τού Εορτάζοντος Ναού κ.κ. Πρεσβύτερο Πατέρα Μελέτιο καί Πανοσιολογιότατο Πατέρα Νικόδημο συνόδευσαν τήν Ιερή Αγία Θαυματουργή Ιερή Εικόνα τού Αγίου Γεωργίου τού Τροπαιοφόρου μέ τήν συνοδεία τής Φιλαρμονικής τού Δήμου Θηβαίων στά περίχωρα τής εορτάζουσας  ενορίας .
Χρόνια Πολλά !!! μέ τήν ευλογία τού Αγίου Γεωργίου τού Τροπαιοφόρου !!!













ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Βέρτη το γλέντησε ο Λεβαδειακός

Γλέντι με τον Βέρτη στον Λεβαδειακό
Οι παίκτες του Λεβαδειακού είχαν πολλούς λόγους να πανηγυρίζουν μετά τη χθεσινή νίκη τους. Μάλιστα, κανόνισαν να γιορτάσουν τη φετινή τους εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα στα μπουζούκια και μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αναχώρησαν για την Αθήνα για να γλεντήσουν στο μαγαζί όπου τραγουδά ο Νίκος Βέρτης. Γιορτινή ατμόσφαιρα στη Λιβαδειά
Η μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής του Λεβαδειακού στη Super League από την περασμένη αγωνιστική είχε ως συνέπεια να στηθεί μια μίνι γιορτή χθες στο γήπεδο της Λιβαδειάς με πολλά μπαλόνια, ενώ έγιναν κι απονομές. Στο εορταστικό κλίμα και ο Γιάννης Κομπότης, παρά την αλλεργία που τον ταλαιπωρεί, με συνέπεια να φτερνίζεται διαρκώς!
Πάντως εκτός από τους παίκτες και τον Γιώργο Παράσχο συγχαρητήρια για τον «άθλο» της παραμονής αξίζουν και στον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργο Κασναφέρη (φωτό) που ήταν ο «πατερούλης» της ομάδας, τον βοηθό του Παράσχου Παναγιώτη Γκουτσίδη, τον γυμναστή τερματοφυλάκων Κώστα Τόσκα, τον γυμναστή Λουκά Λούλο, τον Λάμπρο Μπαλόκα, τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Φαράντο και όλοι όσοι στήριξαν από την αρχή αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφθασαν στη Λιβαδειά οι «ακτιβιστές» της Νίκαιας



Στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς κατασκήνωσε ομάδα ανθρώπων που ξεκίνησε, στις 9 Νοεμβρίου,από τη Νίκαια της Γαλλίας, με τα πόδια, με προορισμό την Αθήνα και σκοπό να πραγματοποιήσουν την «Αγορά της Αθήνας»,δηλαδή «την ανάπτυξη των σχέσεων, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, μέσω συζητήσεων και συνελεύσεων, για να γίνουν τα υπάρχοντα εναλλακτικά εγχειρήματα γνωστά σε περισσότερο κόσμο και ταυτόχρονα να προκύψουν νέα».
Αποκαλούνται March To Athens, μέσω της Ιταλίας έφθασαν στην Ελλάδα και έχουν κατασκηνώσει σε αρκετές πόλεις. Προορισμός τους η Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθούν δράσεις από τις 5-15 Μαίου, που θα κορυφωθούν στις παγκόσμιες ημέρες δράσης 12-15 Μαίου, με συντονισμό κινητοποιήσεων σε όλον τον κόσμο. Σύνθημα τους το «είμαστε μαζί σας», μήνυμα συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
Συνάντηση για την προετοιμασία Αγοράς(φόρουμ) Αθήνας 5-15 Μαίου
«Μετά τη Διεθνή Αγορά στις Βρυξέλλες και την παγκόσμια διαδήλωση της 15ης Οκτωβρίου ξεκίνησε η Πορεία για την Αθήνα, μια ομάδα ανθρώπων που άρχισε να περπατάει από τη Νίκαια με προορισμό την πόλη μας (march2athens.tk). Με αφορμή την άφιξη της πορείας, θα πραγματοποιηθεί από τις 5-15 Μαρτίου, η Αγορά της Αθήνας, που θα κορυφωθεί στις παγκόσμιες ημέρες δράσης 12-15 Μαίου, με συντονισμό κινητοποιήσεων σε όλον τον κόσμο.
Η Αγορά θα είναι μια συνάντηση βασισμένη στις αρχές της ενότητας, της συνδιαμόρφωσης, του σεβασμού, της μη βίας. Ένας ανοιχτός, ακομμάτιστος χώρος, οριζόντιας δομής που θα διαμορφώνεται από την ενεργή συμμετοχή του καθενός. Στόχος είναι, άτομα αλλά και συλλογικότητες σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω συζητήσεων, δράσεων και συνελεύσεων , να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να καταλήξουμε σε κοινούς στόχους και να εδραιώσουμε σχέσεις συνεργασίας. Έτσι θα επιτευχθεί η δικτύωση και θα προκύψουν άλλα νέα εγχειρήματα.
Η απάντηση μας στο απάνθρωπο σύστημα της δικτατορίας των οικονομικών συμφερόντων είναι η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση. Δεν έχει νόημα να περιμένουμε από άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ας γίνουμε μέρος της λύσης!»
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτική... διαφήμιση

Δείτε την παρακάτω...
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη καταδίωξη - Περιπολικά κυνηγούν κλεμμένο...άρμα μάχης μέσα στη πόλη! [video]

Άρμα μάχης μέσα στη λεωφόρο και από πίσω να το κυνηγούν περιπολικά! Το άρπαξε μέσα από στρατιωτική βάση πολίτης ο οποίος προφανώς είχε εκπαιδευτεί στο παρελθόν και ξεχύθηκε για το κέντρο του Σαν Ντιέγκο! Στο πέρασμά του...
σάρωνε τα πάντα. Από πίσω τον καταδίωκαν πολλά περιπολικά. Ο καταδιωκόμενος βγήκε σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας και επιχείρησε να σπάσει το διάζωμα και να περάσει στο αντίθετο ρεύμα.Το άρμα ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν.Αντιστάθηκε και τον πυροβόλησαν. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ίδρυμα Καραμανλή αρνείται να αποκαλύψει την πηγή των 2 εκατ. ευρώ

Τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη Loucopoulos Trust η οποία στις 10 Μαρτίου του 2011 έστειλε έμβασμα 2 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω τράπεζας «φορολογικού παραδείσου» στο Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, αρνούνται να αποκαλύψουν επί ένα χρόνο οι υπεύθυνοί του, μιλώντας για πλούσιο ομογενή από τη Δανία που... δεν γνωρίζουν ποιός είναι.
Τα χρήματα έφτασαν στα ταμεία του Ιδρύματος Καραμανλής μέσω της........

Nordea Trust Company που εδρεύει στο Isle of Man, το νησί που ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία και βρίσκεται στην Ιρλανδική Θάλασσα ανήκει στο Βρετανικό Στέμμα από το 1765.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τα χρήματα έφτασαν κανονικά σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί το Ιδρυμα στην Ελλάδα και στη συνέχεια επιχειρείται να δηλωθεί στη ΔΟΥ κατοίκων του εξωτερικού προκειμένου να νομιμοποιηθεί.

Στη ΔΟΥ, με βάση τον ισχύοντα νόμο ζητήθηκε να κατατεθούν το καταστατικό του Trust και η βεβαίωση αρμόδιας αρχής ότι λειτουργεί νόμιμα, με παράλληλο ορισμό στην Ελλάδα εκπροσώπου και έκδοση ΑΦΜ.

Το Ιδρυμα Καραμανλή με το επιχείρημα ότι «τιμωρείται ο δωρητής» αρνήθηκε να ανταποκριθεί στο αίτημα και υπέδειξε στους αρμόδιους ότι πρέπει να αποδεχθούν τη δήλωση της δωρεάς χωρίς άλλη αντίρρηση.

Η δήλωση τελικά έγινε αποδεκτή και καταβλήθηκε ο φόρος δωρεάς, όμως εκκρεμεί ακόμη η κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, Κώστας Δόλογλου, στο σχετικό ερώτημα απάντησε ότι ο δωρητής είναι μετανάστης μεγάλης ηλικίας ο οποίος δούλεψε πολλά χρόνια στη Δανία και δημιούργησε περιουσία. Σημείωσε μάλιστα ότι το Ιδρυμα δεν έχει στοιχεία και δεν γνωρίζει την κατάσταση του δωρητή.
 kafeneio-gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος ήταν ο Άγιος Γεώργιος που γιορτάζουμε σήμερα;

Ποιος ήταν ο Άγιος Γεώργιος που γιορτάζουμε σήμερα;

Είναι ίσως από τα πιο συνηθισμένα ονόματα της ελληνικής κοινωνίας. Θεωρείται από τους πιο διαδεδομένους αγίους σε όλον τον χριστιανικό -και μη- κόσμο, ενώ είναι προστάτης τόσο στρατευμάτων, όσο και ολόκληρων χωρών. Ποιος όμως ήταν ο Άγιος Γεώργιος, πού έζησε, ποιο το έργο του και ποια η «εθνικότητά» του;
Οι ιστορικοί δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη ημερομηνία γέννησης του Αγίου Γεωργίου ο οποίος ονομάζεται και Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος, ενώ ορισμένοι έχουν αμφισβητήσει μέχρι και την ιστορική του ύπαρξη. Ωστόσο τέτοιες θεωρήσεις δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος καθώς τόσο η Καθολική όσο και η Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν πολλές ιστορίες και διηγήσεις που ισχυρίζονται το αντίθετο.
Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται πως γεννήθηκε κάπου μεταξύ 275 μ.Χ. και 285 μ.Χ. Στην πόλη Λοντ, ή στα ελληνικά Διόσπολις, 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του σημερινού Τελ Αβίβ. Ο πατέρας του λέγεται πως ήταν Έλληνας ανώτερος αξιωματούχος του ρωμαϊκού στρατού και ονομαζόταν Γερόντιος από την Καππαδοκία, ενώ η μητέρα του ήταν η Πολυχρόνια από την Παλαιστίνη.
Λόγω και της θέσης του πατέρα του, το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε ήταν ευγενές, και λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων των γονέων του, ο Γεώργιος ανατράφηκε κάτω από τις χριστιανικές αξίες. Οι γονείς του θέλησαν να τον ονομάσουν με αυτό το όνομα τάσσοντάς τον στην γη (αφιερωμένος στην εργασία της γης). Μόλις στα 14 του χρόνια ο Γεώργιος χάνει τον πατέρα του ενώ λίγα χρόνια μετά μένει εντελώς ορφανός.
Τότε λοιπόν ο νεαρός Γεώργιος αποφάσισε να μεταβεί στην Νικομήδεια που ήταν η αυτοκρατορική πόλη του Διοκλητιανού και να ταχθεί στην υπηρεσία του αυτοκράτορα ως στρατιώτης. Ο αυτοκράτωρ τον υποδέχθηκε με «ανοιχτές αγκάλες» καθώς γνώριζε και τον πατέρα του ο οποίος είχε υπηρετήσει στον ρωμαϊκό στρατό. Μέχρι τα 20 του κιόλας χρόνια ο Γεώργιος είχε ανελιχθεί λόγω του ηρωισμού του και της τόλμης του. Μέσα σε λίγα χρόνια λοιπόν έλαβε το αξίωμα του Τριβούνου ενώ ο ίδιος ο Διοκλητιανός τον ανακήρυξε Δούκα με τον τίτλο του Κόμητος (κόμης-συνταγματάρχης) στο τάγμα των Ανικιώρων της αυτοκρατορικής φρουράς.

Όμως η καλή σχέση με τον αυτοκράτορα κράτησε μέχρι το έτος 302. Τότε ήταν που ο Διοκλητιανός αποφάσισε με διάταγμα να αναγκάσει όλους τους χριστιανούς και κυρίως του στρατεύματος, να συλληφθούν και να προσφέρουν θυσίες στους ρωμαϊκούς θεούς. Κάτι τέτοιο ο Γεώργιος δεν μπορούσε να το πράξει από την στιγμή που είχε ανατραφεί όλη του την ζωή με τις χριστιανικές αξίες. Βρήκε το θάρρος και πήγε μπροστά στον αυτοκράτορα και του ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να θυσιάσει.
Ήταν δύσκολο όμως ο Διοκλητιανός να τον τιμωρήσει, ήταν άλλωστε ένας από τους καλύτερους Τριβούνους του, και υιός ενός από τους καλύτερούς του φίλους. Του πρόσφερε χρήματα, εκτάσεις μέχρι και δούλους προκειμένου να προσφέρει μία θυσία όμως ο Γεώργιος ήταν ανένδοτος. Αντί να δεχθεί τις προσφορές αποκήρυξε το διάταγμα του Διοκλητιανού και φώναξε με θάρρος πως η μόνη πίστη που έχει είναι αυτή προς τον Ιησού Χριστό. Απογοητευμένος ο Διοκλητιανός αποφάσισε να τον εκτελέσει τιμωρώντας τον παραδειγματικά.
Το πείσμα του Γεωργίου έκανε πολλούς ακόμη στρατιώτες να αποφασίσουν να βαπτιστούν χριστιανοί. Ο Άγιος προτού εκτελεστεί έδωσε όλη του την περιουσία στους φτωχούς ενώ προετοιμάστηκε ψυχολογικά για τα βασανιστήρια που τον περίμεναν. Τα βασανιστήρια που του έκαναν προκαλούν τρόμο. Τον λόγχισαν, στην συνέχεια τον έγδαραν βγάζοντάς του το δέρμα με ειδικό τροχό από μαχαίρια και μετά τον πέταξαν σε λάκκο με ασβέστη. Ο Γεώργιος όμως παρέμενε ζωντανός και έτσι τον ανάγκασαν να βαδίσει πάνω σε πυρωμένα μεταλλικά παπούτσια. Τελικά οι δήμιοί του τον αποκεφάλισαν μπροστά από τα τείχη της Νικομήδειας. Η εκτέλεσή του έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου του έτους 303 μ.Χ. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Λύδδα της Παλαιστίνης από όπου και καταγόταν η μητέρα του.
Σύμφωνα με την Παράδοση, ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται «Τροπαιοφόρος» με πολλές  θαυμάσιες διηγήσεις να περιγράφουν τα κατορθώματά του, με πιο σημαντικό αυτό του φόνου του δράκοντα και της σωτηρίας της βασιλοπούλας.
Το θηρίο αυτό φυλούσε το νερό μιας πηγής κοντά στη Σιλήνα στη Λιβύη και το άφηνε να τρέχει μόνον όταν έβρισκε κάποιον άνθρωπο να φάει. Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκοντα. Ολόκληροι στρατοί είχαν αντιταχθεί με αυτό το τέρας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο κλήρος έφερε και τη σειρά της βασιλοπούλας, την οποία έσωσε ο Άγιος Γεώργιος φονεύοντας το δράκο.
Ακριβώς επειδή είχει στρατιωτικό βίο, ο Άγιος Γεώργιος ονομάζεται Τροπαιοφόρος, ενώ είναι προστάτης του ελληνικού Στρατού Ξηράς. Εθεωρείτο προστάτης Άγιος των Σταυροφόρων οι οποίοι και έφεραν στην Δύση το λείψανό του από την Παλαιστίνη. Έχει άπειρες διηγήσεις και δοξασίες γύρω από το όνομά του σε όλες τις χώρες του κόσμου με πιο γνωστή αυτή της θανάτωσης ενός δράκου στην Λιβύη.
Ο Άγιος Γεώργιος είναι προστάτης Άγιος της Αγγλίας, των χριστιανών της Παλαιστίνης, της Βηρυτού, της Γεωργίας, του βουλγαρικού Στρατού, της Καταλανίας. Ενώ όντας προστάτης Άγιος της Αγγλίας και έφιππος, θεωρείτο από τον σχετικό θρύλο και ως προστάτης Άγιος των ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ακροδεξιά θα κρίνει τον επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας;

Η ακροδεξιά θα κρίνει τον επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας;

Οι ψηφοφόροι της ακροδεξιάς ίσως κρίνουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς η Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε ένα ποσοστό-ρεκόρ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών χθες, κλέβοντας την παράσταση και αποσπώντας το 18% των ψήφων, το υψηλότερο ποσοστό που κατέγραψε ποτέ το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.
Ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ κέρδισε με μικρή διαφορά τον συντηρητικό πρόεδρο και ηγέτη του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) Νικολά Σαρκοζί, συγκεντρώνοντας το 28,6% έναντι 27,1%, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας και με το 99% των ψήφων καταμετρημένο. Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου.
«Η μάχη της Γαλλίας μόλις άρχισε», είπε η 43χρονη Λεπέν, κόρη του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν, υπό τις επευφημίες υποστηρικτών της. Δηλώνοντας πως το κύμα υποστήριξής που σημειώνεται υπέρ του κόμματός της «ταρακουνάει το δικομματικό σύστημα», η Λεπέν υποστήριξε πως «τώρα, είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση».
Η δικηγόρος, που δηλώνει ότι θέλει η Γαλλία να αποχωρήσει από το ευρώ κι έχει συγκρίνει την εικόνα των μουσουλμάνων που προσεύχονται στους δρόμους με «τους ναζί επί κατοχής», είπε ότι θα τοποθετηθεί για τον δεύτερο γύρο στην πορεία για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο επιτέθηκε ξανά στο Σαρκοζί, προσπαθώντας να κερδίσει έδαφος ενόψει οποιασδήποτε διαδικασίας ανασύνθεσης της δεξιάς, και προσβλέποντας στο ότι το Εθνικό Μέτωπο θα μπει στη βουλή τον Ιούνιο. Η Λεπέν χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους της «δεξιούς πατριώτες». Υποστηρικτές της έλεγαν ότι η υποψήφια της ακροδεξιάς «δαιμονοποιήθηκε» και το χθεσινό αποτέλεσμα έδειξε πως σχεδόν ο «ένας στους πέντε γάλλους την υποστηρίζει».
Η Λεπέν αναμένεται να προτείνει, όπως είχε δηλώσει, στους ψηφοφόρους της λευκό στον δεύτερο γύρο. «Είχε πει ότι δεν θα υπάρξει καμιά συμμαχία», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρί-Κριστίν Αρνατί. «Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει γνώμη τώρα».
Ο Ζεράρ, ένας υποστηρικτής του αντιμεταναστευτικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος, συμφώνησε. "Θα πάω να ψηφίσω, αλλά θα ψηφίσω λευκό. Ο Σαρκοζί μας πρόδωσε, όσο για τον Ολάντ. . . ανάμεσα σε αυτές τις δυο αρρώστιες, καλύτερα να πέθαινα".
Το ποσοστό της Λεπέν είναι υψηλότερο από εκείνο που είχε αποσπάσει ο πατέρας της Ζαν-Μαρί Λεπέν το 2002, όταν είχε σοκάρει τη Γαλλία συγκεντρώνοντας το 16,8% των ψήφων κερδίζοντας το Λιονέλ Ζοσπέν και αντιμετωπίζοντας τον δεξιό Ζακ Σιράκ στον δεύτερο γύρο.
Ο ίδιος ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είπε ότι «της έδωσα την σκυτάλη. Τρέχει γρηγορότερα από μένα και τόσο το καλύτερο». Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το Εθνικό Μέτωπο θα επιστρέψει στη γαλλική βουλή: η επίδοσή της «νομίζω ότι δείχνει πως στις βουλευτικές εκλογές θα πάρουμε πολλές έδρες», είπε.
Πάνω από το ένα τρίτο των γάλλων ψηφοφόρων χρησιμοποίησαν την ψήφο τους για να διαμαρτυρηθούν, επιλέγοντας υποψήφιους εκτός αυτών των δύο μεγάλων κομμάτων.
Ο Σαρκοζί, η δημοτικότητα του οποίου είναι ιδιαίτερα χαμηλή κι είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος στη Γαλλία που βρέθηκε στην δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο εκλογών, θα κληθεί να προσελκύσει τόσο τις ψήφους όσων τάχθηκαν υπέρ της ακροδεξιάς όσο και εκείνες των κεντρώων για να κερδίσει τον Μάιο.
Έπειτα από πέντε χρόνια στην προεδρία της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, πυρηνικής δύναμης και μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ίσως ο Σαρκοζί να έχει την τύχη άλλων 10 ηγετών κρατών της ευρωζώνης που απώλεσαν την εξουσία μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2009.
Υποστηρικτές της κεντροδεξιάς πάντως εκτιμούσαν ότι ο Πρόεδρος έχει πιθανότητες να κερδίσει, χάρη στις ψήφους ενός μεγάλου μέρους αυτών οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της Λεπέν στον πρώτο γύρο. Ένας εξ αυτών δήλωσε πως ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών ψήφισε Εθνικό Μέτωπο διότι έχει πληγεί «από την οικονομική κρίση. . . δεν είναι φασίστες».
Ο 57χρονος Ολάντ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τον πρώτο γύρο χθες αναμένεται να κερδίσει τον Μάιο συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό από 53% ως 56%, δεσμεύεται να αλλάξει την κατεύθυνση της ΕΕ εάν εκλεγεί και να ηγηθεί μιας οικονομικής αναγέννησης με μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.
«Καθήκον μου, και γνωρίζω ότι με παρακολουθούν και εκτός των συνόρων μας, είναι να βάλω την Ευρώπη ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης και της απασχόλησης», είπε ο Ολάντ σε υποστηρικτές του.
Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι όποιος κι από τους δύο κι αν κερδίσει θα κληθεί να επιβάλει ακόμα σκληρότερα μέτρα λιτότητας από ό,τι παραδέχθηκαν στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μειώνοντας τις δημόσιες δαπάνες κι αυξάνοντας τους φόρους για να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό.
Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα κάνουν ακόμα πιο σαφείς τις πολιτικές ισορροπίες και την εικόνα για την επόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι «τα κόστη δανεισμού για τη Γαλλία θα ανέβουν σε σύγκριση με αυτά της Γερμανίας. Τα είδαμε να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες κι αυτό θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Σάιμον Ντέρικ, αναλυτής της Bank of New York Mellon στο Λονδίνο.
Η Ολλανδία μοιάζει να οδεύει προς πρόωρες εκλογές μετά την αποχώρηση του Χέερτ Βίλντερς από τις συνομιλίες της κεντροδεξιάς κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό και τα μέτρα λιτότητας που προτάθηκαν ώστε η χώρα να τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει η ΕΕ.
Ο Σαρκοζί εμφανίστηκε να υιοθετεί ακόμα πιο σκληρή στάση μετά την ήττα του, κινούμενος περισσότερο προς τα δεξιά για να προσελκύσει όσους ψήφισαν την Λεπέν--δεσμευόμενος να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, να σταματήσει τη φυγή βιομηχανιών για τη Γαλλία, μιλώντας περί νόμου και τάξης--παρά προς το κέντρο. Προκάλεσε τον Ολάντ να συμφωνήσει σε τρεις τηλεμαχίες μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αντί της μίας που είθισται. Όμως στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος έκαναν σαφές ότι ο Ολάντ, ο οποίος δεν είναι τόσο ασκημένος στις τηλεοπτικές εμφανίσεις όσο ο Σαρκοζί, θα δεχθεί να λάβει μέρος μόνο σε μία τέτοια τηλεοπτική συζήτηση, την 2α Μαΐου.
Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις διεκδικούσε την τρίτη θέση από την Λεπέν, τελικά ήλθε σε απόσταση τέταρτος με 11,1%, ενώ ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού πέμπτος με 9,1%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 80,2%.
Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι ο Ολάντ μοιάζει να έχει δυνητικά μεγαλύτερη "δεξαμενή" ψηφοφόρων από ό,τι ο Σαρκοζί, που θα χρειαζόταν τουλάχιστον τα τρία τέταρτα των ψήφων της Λεπέν και τα δύο τρία των ψήφων του Μπαϊρού για να κερδίσει. Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν χθες δείχνουν ότι το 48%-60% των ψηφοφόρων της Λεπέν σχεδιάζουν να ψηφίσουν τον πρόεδρο, ενώ αυτοί του Μπαϊρού είναι μοιρασμένοι σχεδόν εξ ίσου ανάμεσα στους δύο υποψήφιους και το ένα τρίτο είναι αναποφάσιστο.
Ο Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να πάνε μαζικά στις κάλπες την 6η Μαΐου για να ηττηθεί ο Σαρκοζί, χωρίς να υποστηρίξει ανοικτά τον Ολάντ. Η υποψήφια των πρασίνων Εύα Ζολί υποστήριξε τον Ολάντ, ο οποίος ελπίζει να πάρει επίσης ένα μέρος των ψήφων που έλαβαν δύο τροτσκιστές υποψήφιοι.
Αν ο Ολάντ κερδίσει έχει υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτεί το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας που είχε υπογράψει ο Σαρκοζί κι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία έχει καταστήσει την εφαρμογή του προϋπόθεση για την παροχή περαιτέρω δανείων σε χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαχαίρωσαν φίλαθλο της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη

Μαχαίρωσαν φίλαθλο της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη

Άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι φίλαθλο της ομάδας της ΑΕΚ, αμέσως μετά τον αγώνα των κιτρινόμαυρων στο Καυταντζόγλειο στάδιο με τη Δόξα Δράμας στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δεν πρόκειται για κάποιο φίλο της Ένωσης, ο οποίος είχε ταξιδέψει με οργανωμένα από την Αθήνα με πούλμαν, αλλά μεμονωμένο οπαδό της ΑΕΚ από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε πάει στο γήπεδο για να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν τα αυθαίρετα δεν βρίσκουν τις... μπουλντόζες!



 «Ψηλά τα χέρια» σηκώνει το κράτος μπροστά στον ίδιο του τον εαυτό σε ό,τι αφορά και την αυθαίρετη δόμηση.
 Η κυβέρνηση, που λίγες ημέρες πριν ανακοίνωσε πανηγυρικά τον εντοπισμό των νέων αυθαιρέτων σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο, βρίσκεται πρακτικά σε αδυναμία εφαρμογής του...   νόμου που προβλέπει κατεδαφίσεις.
Την ίδια στιγμή που οι επιθεωρητές περιβάλλοντος με... κινηματογραφικό τρόπο εξορμούν για δεύτερη φορά στη Μύκονο για τον εντοπισμό των παραβατών, παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος ουσιαστικά παραδέχονται ότι η επιχείρηση δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα, καθώς η κατεδάφιση παραμένει ζητούμενο. Παράλληλα, δυσκολεύεται να ελέγξει το μηχανισμό επιβολής και είσπραξης των βαρύτατων προστίμων που πρέπει να επιβληθούν λόγω απροθυμίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι όλα αυτά ενώ ένα μήνα πριν πραγματοποιήθηκε και προβλήθηκε η κατεδάφιση ακατοίκητων αυθαιρέτων σε παραλιακές περιοχές της Ηλείας.



Κρατική αδυναμία


Σύμφωνα με την ειδική γραμματέα επιθεώρησης περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη οι διαδικασίες κατεδάφισης δεν μπορούν να προχωρήσουν καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου δηλώνει ότι δεν διαθέτει ούτε τους πόρους ούτε τα μέσα για να στείλει συνεργεία σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο. Την ίδια στιγμή, το επίσημο κράτος παραδέχεται ότι αδυνατεί να βρει έστω μια μπουλντόζα καθώς «κανένα συνεργείο από το νησί της Μυκόνου δεν δέχεται να συνεργαστεί με το φόβο ότι δεν θα ξαναπάρει άλλη δουλειά στο μέλλον»!

«Για να προχωρήσουμε στις κατεδαφίσεις θα πρέπει να στείλουμε μπουλντόζες από την Αθήνα», αλλά ούτε αυτό είναι εφικτό, αφού η κ. Καραβασίλη προσθέτει ότι «η κεντρική υπηρεσία είναι αποδυναμωμένη»! Ωστόσο, η πολιτεία παραδέχεται ότι ακόμη κι αν βρισκόταν τελικά μια μπουλντόζα δεν θα μπορούσε να γίνει καμία κατεδάφιση καθώς δεν υπάρχει «κανένας αδειοδοτημένος χώρος στα νησιά που να μπορεί να δεχτεί τα οικοδομικά απόβλητα που θα παραχθούν κι αυτά θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αθήνα».

Με τον τρόπο αυτό η εφαρμογή του νόμου για ακόμη μία φορά μεταφέρεται στις ελληνικές καλένδες και η πολιτεία προδίδεται από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που αφήνουν ατιμώρητους όσους αγνόησαν το νόμο και προχώρησαν στην ανέγερση πολυτελών, ως επί το πλείστον, νέων αυθαίρετων κατοικιών. Το κράτος παραδέχεται ότι βρήκε τα χρήματα για να αποκτήσει δορυφορικές φωτογραφίες και να εντοπίσει τα νέα αυθαίρετα αλλά δεν μπορεί να βρει... μια μπουλντόζα και στέλνει τους επιθεωρητές περιβάλλοντος με δικά τους έξοδα να κάνουν ελέγχους!

Την ίδια στιγμή, έχουν ήδη εισπραχθεί πάνω από 400 εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ενώ έχει λαμβάνειν 1,7 δισ. ευρώ από την αποπληρωμή των δόσεων όσων έχουν μπει στη ρύθμιση (περίπου 300.000).

Παράταση υποβολής αιτήσεων


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων έχει παραταθεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2012. Η αντίστοιχη προθεσμία για την υποβολή του τεχνικού φακέλου, για τις υποβαλλόμενες, μετά τις 28 Φεβρουαρίου του 2012, αιτήσεις έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2012. Πιθανή θεωρείται και νέα παράταση, κάτι που ζητούν αρκετοί φορείς, μεταξύ αυτών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος που διεκπεραιώνει μέσω ηλεκτρονικού συστήματος την όλη διαδικασία.

Ωστόσο, από μηχανικούς που ασχολούνται για λογαριασμό πελατών τους με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων επισημαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη δεύτερη φάση. Όπως σημειώνεται, το ΥΠΕΚΑ δεν εκδίδει τις αναγκαίες οδηγίες και οι πολίτες, ενώ ήδη πληρώνουν, συνεχίζουν να θεωρούνται παράνομοι, κάτι που όμως δεν γνωρίζουν.
πηγή Ημερησία

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ