Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τρεις μήνες νεκροί στο σπίτι τους μάνα και γιος- Κανείς δεν τους αναζήτησε

Τρεις μήνες νεκροί στο σπίτι τους μάνα και γιος- Κανείς δεν τους αναζήτησε

Εκπληκτος ο ιατροδικαστής για την κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης των πτωμάτων που βρέθηκαν τυχαία από ένοικους γειτονικής πολυκατοικίας.
Μια 86χρονη γυναίκα και ο ηλικίας 62 ετών γιος της βρήκαν φριχτό θάνατο τον Φεβρουάριο, πιθανότατα από αναθυμιάσεις μιας αναμμένης σόμπας, αλλά τα πτώματά τους εντοπίστηκαν μόλις χτες το βράδυ καθώς όλες αυτές τις ημέρες δεν τους αναζήτησε κανείς! Ουδείς γνωστός της οικογένειας αναρωτήθηκε για την απουσία τους ώστε να απευθυνθεί στις αρχές και να ανοίξει νωρίτερα η πόρτα του διαμερίσματος.
Η οικογενειακή τραγωδία στη μονοκατοικία της Νέας Μηχανιώνας αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία από γείτονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι μέσα από το σπίτι αναδυόταν έντονη δυσοσμία και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Από την ιατροδικαστική έρευνα που διενεργείται θα εξακριβωθεί η ημερομηνία, αλλά και οι ακριβείς συνθήκες θανάτου τους.





OTAN ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΜΑ – Τράτζικ: Πακιστανοί το κοινό του Βενιζέλου!

Δεν έχει τελειωμό η κατρακύλα τους ...

  • 34



Λέμε και εμείς: 
είναι δυνατόν να υπάρχουν έστω και 1.000 Έλληνες πολίτες 
(τόσοι είναι περίπου στο Σύνταγμα) 
που να χειροκροτούν τον Βενιζέλο;
Και που; 
Στην πλατεία των Αγώνων του λαού μας, εκεί που χύθηκε δημοκρατικό αίμα, εκεί που τα κατοχικά ΜΑΤ μας άνοιγαν τα κεφάλια…
Ευτυχώς που η φωτογραφία μας απάντησε: 
οι συμπαθέστατοι μετανάστες κουνάνε τα σημαιάκια!
Τι κάνει ο κόσμος για το μεροκάματο… 
Δείτε :



Και για να μην ψαρώνετε ... μιλάμε για λαοθάλασσα ... δείτε :









ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς που είχε δοθεί με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 15695 – 23/4/2012έχει ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όποιος δει αλλοδαπούς να ψηφίζουν θα πρέπει να το καταγγείλει στην αστυνομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές 2012 !!! Δεν Ξεχνώ


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τελευταίες αποδόσεις των bookmakers για τις εκλογές

Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, απόδοση, εκλογές 2012, Έλενα Ράπτη, εταιρείες σ

Με ελάχιστες ώρες να μας χωρίζουν από τις εθνικές εκλογές, τα στοιχήματα για το αποτέλεσμα δίνουν και παίρνουν. Τι πιστεύουν όμως τα γραφεία στοιχημάτων ότι θα βγάλει η κάλπη;
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας στοιχημάτων Unibet, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως φαβορί για την τρίτη θέση καθώς εμφανίζει μικρότερη απόδοση σε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ.
Με βάση τα στοιχήματα η Χρυσή Αυγή θα αποσπάσει ποσοστό μεγαλύτερο του 3%, ενώ οι παίκτες εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ότι η ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη θα εξασφαλίσει την είσοδό της στη Βουλή.
Η πλειοψηφία αυτών που στοιχημάτισαν κρίνουν πως στην επόμενη Βουλή θα υπάρχουν 8 με 9 κόμματα ενώ σχετικά καλή απόδοση φαίνεται πως έχει η Αριστερά, η οποία εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει πάνω από 28% συνολικά.
Για τη θέση του πρωθυπουργού, φαβορί είναι ο Αντώνης Σαμαράς με απόδοση 2,15 με δεύτερο τον Λουκά Παπαδήμο ο οποίος ακολουθεί με 4,50 ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πιο ψηλά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος έχει απόδοση 10 μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Πάνο Καμμένο.
Μεταξύ των βουλευτών που κονταροχτυπιούνται η Σοφία Σακοράφα κερδίζει την Άννα Βερούλη ενώ η Έλενα Ράπτη είναι φαβορί σε σχέση με την Εύα Καϊλή.
Στις μονοεδρικές φαβορί θεωρείται η Νέα Δημοκρατία η οποία θεωρείται πιθανό να κατακτήσει τις 7 από τις 8 περιφέρειες ενώ τα νέα δεν είναι καλά για τους Οικολόγους αφού τα στοιχήματα δεν τους δίνουν το μαγικό 3% για την εθνική αντιπροσωπεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα!Του αφαίρεσε το ρολόι νερού λόγο προσωπικών διαφορών


Συνέβη και αυτό! στη Θήβα Βοιωτίας.


Υπάλληλος της ΔΕΥΑΘ αφαίρεσε το ρολόι ενός καταναλωτή, με το "έτσι θέλω". Όπως μάθαμε αργότερα υπήρχαν προσωπικές διαφορές μεταξύ του υπαλλήλου και του καταναλωτή και χωρις καν να εχει λήξει ο λογαριασμός του καταναλωτή του αφαιρέθηκε ο μετρητής νερού.
Με απίστευτο θράσσος ο υπάλληλος της υπηρεσίας φώναζε και έλεγε ότι αυτός κάνει κουμάντο στην υπηρεσία, και μάλιστα τόνισε ότι δεν φοβάται κανέναν, ούτε ΜΜΕ ούτε τον ίδιο τον Δήμο.
Προστασία δικτύων διανομής νερού
Αλλά τα πράγματα άλλα έδειξαν.
Ύστερα από καταγγελία του καταναλωτή σε μέλος του viotiashop ,  η ομάδα του viotiashop έκανε παρέμβαση με τον ίδιο τον καταναλωτή για την αποκατάσταση του μετρητή.
Οδήγησαν τον κύριο Χατζησταμάτη, αντιδήμαρχο Θηβών στην ΔΕΥΑΘ αφού του εξήγησαν το γεγονός και με την μεσολάβηση του κ.Στάικου, προέδρου της ΔΕΥΑΘ,  μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους.
Οι δύο υπεύθυνοι έδωσαν εντολή για άμμεση επανασύνδεση του μετρητή και μάλιστα εννοείται χωρίς χρέωση.  Υποστηρίχτηκε από τους αρμόδιους ότι αυτό το "λάθος" έγινε από υπέρβαλο ζήλο.
Ας τα ξηλώνουμε λοιπόν ότι μας ενοχλεί στις δημόσιες υπηρεσίες από υπέρβαλο ζήλο.
Τέλος καλό λοιπόν όλα καλά για τον καταναλωτή μας, που εξαιτίας προσωπικών αντιπάθιων κόντεψε να μείνει χωρίς νερό.  Συγχαρητήρια στους υπευθύνους για την άμμεση παρέμβαση και την επίλυση του προβλήματος.
Τι άλλο θα δούν τα μάτια μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκία 2012: Πούλησε τη κόρη του γιατί έχασε στα χαρτιά!

Στη Τουρκία του 2012 πατέρας πούλησε την 13χρονη κόρη του σε έναν 20χρονο άνδρα που χρώσταγε χρήματα από χαρτοπαιξία.
Το απίστευτο γεγονός έγινε στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στις 4 Απριλίου.
Η μητέρα της 13χρονης κατήγγειλε την εξαφάνιση στην αστυνομία, αναφέροντας τις υποψίες της ότι μπορεί η κόρη της να έχει πουληθεί .

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει την κοπέλα σε μια σκηνή που την κρατούσε αιχμάλωτη ο 20χρονος Τούρκος Μεχμέτ Καραμούς,, σε έναν πρόχειρο οικισμό όπου διαμένουν εργάτες γης της περιοχής.

Ο 20χρονος συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, ενώ δικαστική δίωξη θα αντιμετωπίσει και ο πατέρας της κοπέλας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπεγράφει από τον Περγαντά η «Ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων»

Υπεγράφει από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης του έργου «Ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων», επιλέξιμου προϋπολογισμού 2.280.000 €.
Η ανάπλαση περιλαμβάνει την οδό Επαμεινώνδα καθώς και κάθετους δρόμους με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής. Κατά το σχεδιασμό έχει ληφθεί υπόψη η ενσωμάτωση βιοκλιματικών παραμέτρων για τη βελτίωση τοπικά του μικροκλίματος του αστικού χώρου και του αισθήματος της θερμικής άνεσης των περιπατητών, η δυνατότητα εξυπηρέτησης ατόμων με περιορισμένες κινητικές δυνατότητες, η κίνηση και στάθμευση των οχημάτων, καθώς και η εξυπηρέτηση της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής. Παράλληλα με τις αισθητικές κατασκευές θα κατασκευαστούν και δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ομβρίων, ενώ παράλληλα θα γίνει υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ.
Οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων είναι οι εξής:
• Σύνταξη διακήρυξης και λοιπών τευχών δημοπράτησης του έργου
• Προέγκριση τευχών δημοπράτησης από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας
• Ορισμός επιτροπής διαγωνισμού
• Δημοσίευση της περίληψης διακήρυξης του έργου στις εφημερίδες
• Διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη αναδόχου
• Κατακύρωση του αποτελέσματος-ανάδειξη αναδόχου
• Υπογραφή σύμβασης έργου
Με βάση τις εκτιμήσεις της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου και εφόσον δεν προκύψουν σοβαρά προβλήματα καθυστερήσεων (ενστάσεις κ.τ.λ.), το έργο θα μπορέσει να ξεκινήσει σε 4-6 μήνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες θέσεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία


Έξι νέοι κλάδοι μαθημάτων συγκροτούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να ανοίγουν νέες θέσεις για διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία.

Πρόκειται για τους κλάδους Γαλλικής Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Πληροφορικής, Δραματικής Τέχνης και Θεατρικών Σπουδών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την απόφαση

Σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ, συστήνεται ο ακόλουθος αριθμός θέσεων:

- 200 θέσεις για ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας

- 100 θέσεις για ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας

- 100 θέσεις για ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων

- 60 θέσεις για ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών

- 5 θέσεις για ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης

- 288 θέσεις για ΠΕ19 Πληροφορικής Πτυχιούχων ΑΕΙ

- 192 θέσεις για ΠΕ20 Πληροφορικής Πτυχιούχων ΤΕΙ

Οι θέσεις θα καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις μόνιμων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από αίτησή τους, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στο Ζάππειο ...

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμα και από τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας συγκεντρώνουν οι ελληνικές εκλογές της Κυριακής με τα βλέμματα της υφηλίου να στρέφονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με... πληροφορίες από τη γραμματεία ενημέρωσης οι αιτήσεις για διαπιστεύσεις από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στο Ζάππειο έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ φτάνοντας μέχρι αργά χθες το βράδυ τις 482, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500.

Διαπιστεύσεις έχουν ζητηθεί ακόμα και από ΜΜΕ της Κίνας και του ΚΑζακστάν(!!!) ενώ διαπίστευση επισήμου ζήτησαν και πήραν εκπρόσωποι όλων των πρεσβειών που βρίσκονται στην Ελλάδα.
parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων:Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου




Από 8 έως 18 Μαΐου
η προθεσμία.
Ο Δήμος Θηβαίων και το Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας ενημερώνουν ότι ξεκινά από την Τρίτη 8 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θηβαίων.
Προϋποθέσεις δικαιούχων :
 Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι :

       Είναι κάτοικοι του Δήμου Θηβαίων
  Έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, με 20% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος (ένα πρόκειται για οικογένεια)
       Άνεργοι (με οικογένεια ή χωρίς)
       Ανασφάλιστοι
       Πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ
       ΑμέΑ με χαμηλό εισόδημα

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
1. Φωτοτυπία Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
3. Πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας , έντυπο Ε1 και Ε9. (Αν ο δικαιούχος δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση απαιτείται βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ).
4. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (ΔΕΗ,ΟΤΕ,μισθωτήριο κατοικίας κλπ)
5. Γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή Ιατρική Γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο (για άτομα με προβλήματα υγείας)
6. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ.
7. Υπεύθυνη δήλωση ευθύνης του δικαιούχου να ενημερώσει σε περίπτωση μεταβολής της κοινωνικής ή οικονομικής του κατάστασης.
8. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο της Π.Ε. Βοιωτιάς, στη Θήβα,  τέλος της οδού Μακαρίου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2262027703

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012.



Tο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων έχει πλέον το δικό του ιστοχώρο για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών.
Θα το βρείτε εδώ http://pantopoliothivas.blogspot.com όπως και όποιες πληροφορίες ζητάτε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.ΛΕΒΑΔΕΩΝ: Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ελικώνα


Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι με την υπ’ αριθ. 5945/30-4-2012 απόφαση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Δίβαρη έγινε ένταξη της πράξης «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ελικώνα» στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» στο Μέτρο 322,  προϋπολογισμού 961.414,32 €.
Αντικείμενο της πράξης είναι η ανάπλαση μέρους του οικισμού Ελικώνα (Ζερίκι), με παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ανάδειξη της τοπικής φυσιογνωμίας του οικισμού.

Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως την κατασκευή 5.380 τ.μ. επιστρώσεων με πλάκες πέτρας, κατασκευή παρτεριών και καθιστικών σε κοινόχρηστους χώρους,  ηλεκτροφωτισμό και φυτεύσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίχως αυτοδυναμία

Στα τελευταία δύο χρόνια ψηφίσαμε δύο μνημόνια, αλλάξαμε δύο πρωθυπουργούς, πληρώσαμε ακριβά και με επώδυνο τρόπο όλες τις διαστρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, νιώσαμε εθνική ταπείνωση, απογοήτευση, στραπατσαριστήκαμε από μια σειρά επώδυνων αληθειών. 


Κληθήκαμε να χάσουμε, να μάθουμε, να υποστούμε, να πληρώσουμε, να απολέσουμε τις ελπίδες μας. 


Σήμερα στη χώρα...


τίποτα δεν εμπνέει ελπίδα, σήμερα στη χώρα τίποτα δεν διαπνέεται από αισιοδοξία, σήμερα στη χώρα το μόνο που μας ενώνει είναι η απελπισία. 


Δίνουμε, παραχωρούμε, εκχωρούμε, ξεπουλάμε τα πάντα χωρίς αντίκρισμα και κυρίως μέσα σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό που δοκιμάζεται από την αγωνία της διάσωσής του. 


Η αλήθεια είναι ότι και το πολιτικό σύστημα απώλεσε κεφάλαια, αξιοπιστία, βεβαιότητες και θα απολέσει κι άλλα... Μας χωρίζει, πλέον, ελάχιστη απόσταση από τις κάλπες, που δεν θα αναδείξουν αυτοδυναμίες και πρωθυπουργούς της πλάκας, ούτε υπουργάρες σε πολυτελείς θρόνους. 


Όχι ότι δεν θα γίνουν απόπειρες ρουσφετιών, ευνοϊκών ρυθμίσεων υπέρ ημετέρων˙ τα χούγια δεν κόβονται. Όπου τους παίρνει θα το επιχειρήσουν είτε από κοινού, όπως με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, είτε χώρια, όπως με τις παραταξιακές συντεχνίες. 


Η νέα πραγματικότητα πάντως που αναμένεται να προκύψει μετά τις εκλογές είναι η αδυναμία αυτοδυναμίας και η πιεστική ανάγκη της λήψης μέτρων ώστε η χώρα εν πρώτοις να καταφέρει να μην καταστραφεί· με δυο λόγια παλεύουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. 


Με ελάχιστες λοιπόν φιλοδοξίες, οι Έλληνες καλούνται να ψηφίσουν, αλλά κυρίως να εκφράσουν την άποψή τους για την καταστροφή. 


Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι είναι αποδεσμευμένοι από κομματικές «συμπάθειες», κάτι που μπορεί να σημαίνει τη διάρρηξη των στερεότυπων πελατειακών σχέσεων…


Σε αυτές τις εκλογές δεν θα υπάρξουν νικητές – παρά μόνο δημοκρατικά εκλεγμένοι εντολοδόχοι του λαού να διαχειριστούν την άθλια κατάσταση της χώρας. 


Δεν θα διαχειριστούν, όπως πολλοί πιστεύουν δυστυχώς λάθος, την κακή οικονομική κατάσταση. 


Η χώρα πλέον έχει παντελή έλλειψη όχι τόσο χρημάτων, αλλά ελπίδας και μέλλοντος. 


Θα ψηφίσουμε από απελπισία, από κεκτημένη ταχύτητα, από καθήκον και χρέος, από πατριωτισμό ή ορμώμενοι από κομματικά κριτήρια; 


Ό,τι κι αν συμβεί, η επόμενη μέρα θα είναι εκεί, να μας περιμένει ασυγκίνητη και αδυσώπητη σαν τις αγορές που καταδυναστεύουν τις ζωές των ανθρώπων προς χάριν των ισολογισμών, ενός πλούτου τυφλού και υπερβολικού, που πλέον αποτελεί ύβρη ενάντια στην ιδέα του ανθρωπισμού. 


Η ψήφος της 6ης Μαΐου 2012 θα απαντήσει στο αν επιζητούμε, πέραν της τιμωρίας, το να πληρώνουν όλοι οι Έλληνες τους φόρους που τους αναλογούν και πριν από όλους οι πλούσιοι, που δεν πληρώνουν ποτέ και τίποτα. 


Η ψήφος μας θα αποφασίσει αν επιθυμούμε μια κοινωνία με ΔΕΚΟ, που θα τις πληρώνει ο λαός συνέχεια για να γλεντούν σε ταξίδια αναψυχής οι συνδικαλιστές που εξέθρεψε το σύνολο των πολιτικών παρατάξεων και είναι υπεράνω των μισθωτών και συνταξιούχων… 


Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την ανοχή μας και στη συγκάλυψη, όχι μόνο των πολιτικών λαμόγιων, αλλά και των κοινωνιών που ανέχονται δεκάδες χιλιάδων τυφλούς, αναπήρους, πεθαμένους, να εισπράττουν ανενόχλητοι επιδόματα και συντάξεις δισεκατομμυρίων… 


Σε αυτές τις εκλογές για κανέναν λόγο δεν πρέπει να υπάρξει αυτοδυναμία, παρά μόνο μια κυβέρνηση όσο το δυνατόν ευρύτερων συναινέσεων. Σε αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να επιβραβευτεί ο λαϊκισμός, η ρητορική, η ανευθυνότητα, η άρνηση συμμετοχής, η πολυτέλεια ιδεολογικών προσκολλήσεων. 


Αλλά κυρίως σε αυτές τις εκλογές ο λαός πρέπει να αποφασίσει μια και έξω εάν επιθυμεί την ευρωπαϊκή προοπτική του ή την αποξένωση, το ευρώ ή τη δραχμή, τους επαναστατικούς τραμπουκισμούς με γιαουρτώματα και προπηλακισμούς των πολιτικών ή τη δημοκρατική ομαλότητα, την πολιτική συγκάλυψη των αλλεπάλληλων καταστροφών της Αθήνας, την άνευ όρων παράδοση του ιστορικού κέντρου της χώρας σε συμμορίες λαθρομεταναστών. 


Σε αυτές τις εκλογές η κάθε μία ψήφος καλείται να απαντήσει σε πολλά χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα.







xenofonb@gmail.com
Το Ποντίκι
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλίβανοι 8000 ετών στην Φθιώτιδα

Το ενδιαφέρον εύρημα της Μέσης Νεολιθικής εποχής βρίσκεται στο Νέο Μοναστήριο Φθιώτιδας.

«Αρχικά περιμέναμε ότι επρόκειτο για μία κατασκευή, έναν κλίβανο. Καθώς όμως προχωρούσε το καθάρισμα και απελευθερωνόταν ο χώρος από τα χώματα που τον προστάτευαν τόσα χρόνια άρχισαν να....
ξεχωρίζουν περισσότερες επιφάνειες _ επίπεδες, γωνιασμένες, με επάλειψη αλλά και κυρτές σαν μεγάλα πιθάρια γυρτά στο πλάι_ πλιθιά, καθώς και οι γνωστές επιφάνειες πηλού με αποτυπώματα κλαδιών ή καλαμιών στην εσωτερική πλευρά τους. Ηταν φανερό, ότι δεν επρόκειτο για έναν μόνον κλίβανο αλλά για περισσότερους, τον έναν δίπλα στον άλλο». Η αρχαιολόγος Δρ Νίνα Κυπαρίσση περιγράφει παραστατικά το ενδιαφέρον εύρημα της Μέσης Νεολιθικής εποχής από την ανασκαφή της στη μαγούλα Ιμβρου Πηγάδι, που βρίσκεται στο Νέο Μοναστήριο Φθιώτιδας.

Αγγεία, στη συντριπτική τους πλειονότητα μονόχρωμα και με θαμπές επιφάνειες βρέθηκαν στο χώρο αυτό, όπου ψήνονταν πρώτα, προκειμένου να τους δοθεί στη συνέχεια και γραπτή διακόσμηση. Επρόκειτο δηλαδή για αγγεία αχρησιμοποίητα ακόμη. Μαζί τους όμως εντοπίσθηκε και ένα ειδώλιο κεραμικού κλιβάνου, ακέραιο, το οποίο, όπως λέει η αρχαιολόγος ήταν αυτό, που έδωσε την πρώτη αφορμή για την υπόθεση χρήσης του χώρου.

Η έντονη πυράκτωση των χωμάτων στα οποία έγινε η ανασκαφή ήταν ωστόσο η αφετηρία για την περαιτέρω διερεύνηση, που κατέληξε στον εντοπισμό των κλιβάνων. Και όπως επισημαίνει η κυρία Κυπαρίσση, σύμφωνα με τις ραδιοχρονολογήσεις οι χρονολογίες φαίνεται να κυμαίνονται από το 5870 ως το 5470 π. Χ.

Εκτός από τα αγγεία όμως, κέρατα ελαφιών - ίσως και άλλων ζώων _ εντοπίσθηκαν ανάμεσα στις πυρακτωμένες επιχώσεις, εύρημα που σημαίνει ότι μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως καύσιμη ύλη. Χωρίς να λείψει εξάλλου και ικανή ποσότητα καμένων καρπών (σιτηρά, κριθάρι και πιθανόν βρώμη αλλά και όσπρια όπως φακή, ρόβη και μπιζέλι) οπότε δεν αποκλείεται, ότι παράλληλα με το ψήσιμο των κεραμικών μπορεί να γινόταν και ψήσιμο τροφών.

«Ενα εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι αν οι κλίβανοι αυτοί εξυπηρετούσαν μόνο τις ανάγκες του συγκεκριμένου οικισμού ή και άλλων, σαν ένα είδος εξειδικευμένης εργασίας, δεδομένου ότι στη γύρω περιοχή εντοπίζονται δεκάδες άλλων μικρότερων μάλλον οικισμών», καταλήγει η αρχαιολόγος, η οποία εξάλλου διενεργεί και την ανασκαφή στον οικισμό της Κουτρουλού μαγούλας, σε απόσταση περίπου 3 χλμ, όπου, αν και έχει σκαφτεί σε σημαντική έκταση, δεν έχει εντοπιστεί χώρος με ανάλογη χρήση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ με έξι αυτοκτονίες σε τέσσερις ημέρες


Μπαράζ αυτοκτονιών καταγράφεται από τις αρχές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα. Εξι άνθρωποι, εκ των οποίων οι δύο χθες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους λόγω των προσωπικών τους αδιεξόδων.

Στου Γκύζη. Οικογενειακά, ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα συσσωρεύτηκαν στην ιστορία ενός 40χρονου, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος σε δωμάτιο του σπιτιού του. Την τραγική εικόνα αντίκρυσε ο ανήλικος γιος του, ο οποίος έπαθε σοκ και μεταφέρθηκε με νευρικό κλονισμό στο νοσοκομείο. Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε σε διαμέρισμα κοντά στην κεντρική πλατεία του Γκύζη, ενώ ο αυτόχειρας δεν άφησε σημείωμα ώστε να εξηγεί τους λόγους. Οπως έγινε γνωστό, παλαιότερα ο ίδιος άνθρωπος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει λόγω οικογενειακών προβλημάτων.
Στο Αγρίνιο, συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την αυτοκτονία 60χρονου ο οποίος διατηρούσε καφενείο. Ο άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος χθες το πρωί στο σπίτι του, όπου έμενε μόνος του. Ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με γνωστούς του, και στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.
Στο Αιγάλεω. Στη λίστα των αυτοκτονιών προστέθηκε προχθές και ένας 20χρονος στρατιώτης, σε στρατόπεδο στο Αιγάλεω όπου υπηρετούσε την θητεία του. Ο νεαρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε προσωπικά προβλήματα.
Στον Πύργο. Την Τρίτη, στον Πύργο Ηλείας η αυτοκτονία γνωστού στην περιοχή επιχειρηματία, εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκίνητων προκάλεσε σοκ σε όσους τον γνώριζαν. Η αιτία παραμένει αδιευκρίνιστη καθώς δεν άφησε σημείωμα για τους λόγους, ήταν όμως αποφασισμένος και οι κινήσεις του για το τέλος ήταν ιδιαίτερα προσεγμένες. Επέλεξε την αποθήκη στο πίσω μέρος της επιχείρησής του και αφού τοποθέτησε μια σιδερένια βέργα κρεμάστηκε με σκοινί. Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό η μητέρα του που τον αναζήτησε, καθώς τον περίμενε μάταια να επιστρέψει στο σπίτι.
Στη Χίο. Δεν άντεξε τις πιέσεις ένας 35χρονος, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος την περασμένη Δευτέρα στο Βαρβάσι Χίου. Ο 35χρονος φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ήταν χρήστης ναρκωτικών, η κατάστασή του επιδεινώθηκε τον τελευταίο καιρό και αποφάσισε να βάλει τέλος.
Στην Κύμη. Πατέρας δύο ανηλίκων ήταν ο 44χρονος επιχειρηματίας από την Κύμη, ο οποίος βρέθηκε προχθές νεκρός από σφαίρα στην αυλή του σπιτιού του. Δίπλα του βρέθηκε το όπλο με το οποίο αυτοκτόνησε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκθέσεις, αναλύσεις, γνώμες, ψυχολογικής πίεσης προς τους ψηφοφόρους


Με την απειλή της διακοπής της χρηματοδότησης από την τρόικα και τους θεσμικούς πιστωτές της χώρας, «οδηγούν» τους Έλληνες στις κάλπες, τις τελευταίες ώρες, ξένοι αναλυτές με τις εκθέσεις που δίνουν στη δημοσιότητα και «ανεβάζουν» σε μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η κύρια άποψη του Bloomberg, με την οποία απευθύνεται προειδοποίηση σχετικά με την εξωτερική χρηματοδότηση της Ελλάδας και τον κίνδυνο διακοπής της, στην περίπτωση που δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση στην χώρα, είναι χαρακτηριστική και παράλληλα ενδεικτική του κλίματος που καλλιεργείται εκτός συνόρων.
Κι όταν αναφέρεται ο όρος «βιώσιμη κυβέρνηση», εννοείται ότι περιγράφεται μια κυβέρνηση η οποία θα προωθήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στο κείμενο του Μνημονίου ΙΙ, του προγράμματος αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας κλπ, κλπ. Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει κι από την ανάγνωση της έκθεσης της ελβετικής τράπεζας UBS, το περιεχόμενο της οποίας, λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί …εσχατολογικό. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της εισαγωγής της, για να διαπιστώσει κανείς ότι το κλίμα που επικρατεί σχετικά με τις ελληνικές εκλογές στο εξωτερικό, είναι ιδιαιτέρως βαρύ, καθώς υπάρχει ο φόβος της «επόμενης μέρας». Κι αυτές είναι απλώς δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
Το σύνολο των ξένων ΜΜΕ, όταν αναφέρονται στις κάλπες της Κυριακής, κάνουν άμεση κι απευθείας διασύνδεση με την συνέχιση της χρηματοδότησης, αναλόγως του αποτελέσματος, επιτείνοντας την πίεση προς το ελληνικό εκλογικό σώμα. Τέλος, υπάρχει πάντα και η «απειλή» της έλευσης της τρόικας στην χώρα, δέκα μέρες μετά τις εκλογές, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το νέα καθεστώς των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα. Το θέμα είναι όμως αν όλα αυτά μπορούν όντως –και πως - να επηρρεάσουν την εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων ψηφοφόρων…
Διαβάστε Περισσότερα »

Το παιδί μου δεν δοκιμάζει τίποτα.. Τι να κάνω?

Το παιδί μου δεν δοκιμάζει τίποτα.. Τι να κάνω?Το παιδί σας αρνείται να δοκιμάσει νέες γεύσεις και κυρίως φρούτα και λαχανικά? Δεν είναι το μόνο! Ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών εκδηλώνουν έντονη απροθυμία και αποφυγή για δοκιμή νέων τροφίμων. Το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται τροφική νεοφοβία και εκδηλώνεται στην βρεφική ηλικία σε χαμηλά επίπεδα, κορυφώνεται σε ηλικίες 2-6 ετών και μειώνεται σταδιακά με το πέρασμα των χρόνων.
Πως λοιπόν μπορούμε νε μειώσουμε το φαινόμενο αυτό?
Στο σπίτι είναι σημαντικό να υπάρχουν κανόνες και ορισμένοι από αυτούς να αφορούν το φαγητό. Το σημαντικότερο είναι πως όλα τα γεύματα πρέπει να καταναλώνονται στο τραπέζι, όχι μπροστά σε τηλεοράσεις στον καναπέ ή μπροστά στον υπολογιστή.
Αποφύγετε να ταΐζετε εσείς το παιδί σας, από πολύ νωρίς τα παιδιά είναι έτοιμα να τρώνε μόνα τους.
Αποφύγετε τυχόν συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του φαγητού.
Χρησιμοποιείστε εικόνες, παραμύθια και παραδείγματα ώστε να δελεάσετε το παιδί να δοκιμάσει το καινούριο τρόφιμο!
Συνδυάστε το νέο τρόφιμο με κάποιο ήδη οικείο τρόφιμο.
Κρατήστε μία ουδέτερη στάση στο τραπέζι. Εξηγήστε από την αρχή στο παιδί πόσο θρεπτικό είναι ένα φαγητό, και εξηγήστε του πως έχει το δικαίωμα να φάει το φαγητό όπως επίσης έχει και το δικαίωμα να μην το φάει.
Μην πιέζετε το παιδί, αλλά μην τον καλοπιάνετε παράλληλα.
Μην επιβραβεύετε το παιδί με φαγητό. Η επιβράβευση θα πρέπει να είναι λεκτική και να επιβραβεύει την ποιότητα και όχι την ποσότητα της συμπεριφοράς.
Σε περίπτωση που το παιδί επιλέξει να μην καταναλώσει την τροφή του σε καμία περίπτωση μην του προσφέρετε κάποιο άλλο φαγητό.
Επαναλάβετε να εκθέσετε το τρόφιμο χωρίς πίεση δοκιμής 5-10 φορές.
Είναι σημαντικό το παιδί να συναναστρέφεται με άτομα που αποδέχονται τα νέα τρόφιμα.
Η «πίεση» από συνομήλικα παιδιά για δοκιμή ενός νέου τροφίμου επιδρά θετικά!
Γίνετε εσείς οι ίδιοι πρότυπο για το παιδί σας! Ως πρότυπο επίσης λειτουργεί και ο δάσκαλος στο σχολείο.
Εντάξτε το παιδί στην διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού.
Δοκιμάστε διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος της ίδιας τροφής που το παιδί απορρίπτει. Για παράδειγμα, τα περισσότερα παιδιά αρνούνται να καταναλώσουν ρεβίθια αλλά αρέσκονται σε ρεβιθοκεφτέδες ή ρεβιθοπουρέ, αρνούνται να δοκιμάσουν καρότο αλλά καταναλώνουν έναν πουρέ από πατάτα- καρότο, όπως επίσης μία σπιτική πίτσα με διάφορα λαχανικά και ελιές είναι μία πολύ πιο προσιτή επιλογή προς τα παιδιά.
Η συνοδεία του παιδιού στο μανάβικο είναι μια θαυμάσια εκπαιδευτική εμπειρία. Το παιδί μπορεί να επιλέξει ένα οποιοδήποτε λαχανικό που θα ήθελε να δοκιμάσει. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φάει αυτό που θα επιλέξει.
Αποφύγετε χαρακτηρισμούς του παιδιού όπως «δύσκολο στο φαγητό», «επιλεκτικό» κ.ά., διότι το παιδί ταυτίζεται με αυτούς τους όρους. 



 iator.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Άδωνις αγκαλιάζει με... πάθος τον Καραμανλή!


Από υβριστής του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, νυν υμνητής του και προσκυνημένος! Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδειξε....



μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πώς από αντιβασιλικός γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως!

Η φωτογραφία είναι από το parapolitika.gr και τραβήχτηκε από την συγκέντρωση του Σαμαρά στο Ζάππειο!

Ω καιροί, ως ήθη...
Διαβάστε Περισσότερα »

Βία και νοθεία του 1961 - Μια ιστορία που αξίζει να την ξαναθυμηθούμε!

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ


Οι εκλογές του έτους αυτού έγιναν στις 29 Οκτωβρίου 1961 από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Δόβα και έγιναν σε κλίμα μεγάλης έντασης και εν μέσω επεισοδίων. 


Έμειναν στην ιστορία ως «εκλογές βίας και νοθείας»


Η κυβέρνηση Καραμανλή, τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός κατηγορήθηκαν ότι...


προέβησαν προεκλογικά σε εκτεταμένη τρομοκρατία εναντίον των κομμάτων του Κέντρου και της Αριστεράς αλλά και σε νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος.


Σημειώθηκαν βίαια επεισόδια κατά την προεκλογική εκστρατεία κατά των οπαδών της ΕΔΑ (η οποία συμμετείχε με την ονομασία «ΠΑΜΕ»), ακόμη και κατά υποψηφίων βουλευτών της. 


Στις συμπλοκές υπήρξαν και νεκροί από πυρά του στρατού και της χωροφυλακής. 


Ιδιαίτερα στην επαρχία στρατός, χωροφυλακή και παρακρατικοί ("μαγκουροφόροι") άσκησαν ψυχολογική πίεση στους πολίτες να μη συμμετάσχουν στις προεκλογικές εκδηλώσεις της ΕΔΑ και να μην την ψηφίσουν. 


Προεκλογικό υλικό της ΕΔΑ κατασχέθηκε κατ' επανάληψη, ενώ πολλές συγκεντρώσεις της παρεμποδίστηκαν είτε με την επέμβαση του στρατού και της αστυνομίας είτε με τη δημιουργία επεισοδίων από πολίτες που εκτελούσαν διαταγές των τελευταίων.


Επεισόδια βίας ή τρομοκρατίας σημειώθηκαν και σε βάρος υποψηφίων της Ένωσης Κέντρου. 


Η νοθεία είχε να κάνει με ψευδείς εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους και διπλοψηφίες. 


Χαρακτηριστικό είναι ότι βρέθηκαν εγγεγραμμένοι 218 χωροφύλακες να δηλώνουν διεύθυνση κατοικίας την ίδια διώροφη μονοκατοικία!


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αρνήθηκε πάντοτε σθεναρά την οποιαδήποτε υποκίνηση της βίας ή της νοθείας από το κόμμα του και κατήγγειλε ότι η όποια βία ή νοθεία ενορχηστρώθηκε από τα ανάκτορα χωρίς συμμετοχή του και εν γνώσει του Γεωργίου Παπανδρέου, στον οποίο ο βασιλιάς υποσχέθηκε ισοκαταμερισμό των ψήφων που είχαν υπεξαιρεθεί. 


Ως αίτιο για τη βία κατά της ΕΔΑ θεωρείται η μεγάλη επιτυχία που αυτή είχε σημειώσει κατά τις προηγούμενες εκλογές, η οποία είχε ανησυχήσει έντονα τους ακραιφνείς «εθνικόφρονες».


Στις 4 Νοεμβρίου ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.


Την 1η Δεκεμβρίου ο Γεώργιος Παπανδρέου ξεκίνησε τον "Ανένδοτο Αγώνα", ο οποίος κορυφώθηκε με μεγάλες πορείες και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. 


Ο "Ανένδοτος Αγώνας" συνεχίστηκε μέχρι το 1963 δημιουργώντας μεγάλη πολιτική ένταση. Και η ΕΔΑ, που ήταν ο μεγάλος ηττημένος αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, υποστήριξε τον ανένδοτο αγώνα, οργανώνοντας μάλιστα πολλές διαδηλώσεις. 


Στις 4 Δεκεμβρίου συνήλθε η νέα Βουλή χωρίς την παρουσία των βουλευτών του κέντρου και της αριστεράς.


Αναφορικά με τη νοθεία τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα μετά τις εκλογές φανερώνουν ότι ήταν εκτεταμένη, με αποτέλεσμα ο λαός να λέει τη χαρακτηριστική φράση ότι «ψήφισαν μέχρι και τα δένδρα».


Το ότι οι εκλογές του 1961 ήταν εκλογές βίας και νοθείας ουδείς μπόρεσε να το αρνηθεί. Ακόμη και οι ηγέτες της ΕΡΕ υποχρεώθηκαν να το παραδεχτούν υποστηρίζοντας από τη μια μεριά ότι όλα έγιναν εν αγνοία τους κι από την άλλη ότι τις εκλογές θα τι κέρδιζε το κόμμα τους και χωρίς να γίνει ό,τι έγινε.


Οπως αποκαλύφθηκε αργότερα, όλο το όργιο της βίας και της νοθείας εκδηλώθηκε βάσει ενός σχεδίου που έφερε την ονομασία «Ασκησις ΠΕΡΙΚΛΗΣ» και είχαν επεξεργαστεί στην τελική του μορφή λίγους μήνες πριν τις εκλογές οι επιτροπές αντικομουνιστικού αγώνα στις οποίες αναφερθήκαμε πιο πάνω. 


Σκοπός του σχεδίου ήταν, με τη χρησιμοποίηση όλων των ενδεικνυόμενων μέσων, να υποστεί ο κομμουνισμός κάμψη και «να κατέλθη εις επίπεδα κάτω του 20%»18. Λίγες όμως ημέρες πριν τις εκλογές θύμα της τρομοκρατίας έπεσε και η Ενωση Κέντρου, σε μικρότερο βέβαια βαθμό από το ΠΑΜΕ, η οποία δεν κατόρθωσε να αποφύγει και τις συνέπειες της νόθευσης του αποτελέσματος.


Το καθεστώς ήθελε ένα ενωμένο κόμμα του Κέντρου. 


Οχι όμως και να το κάνει αμέσως κυβέρνηση.


Το αποτέλεσμα των εκλογών ανταποκρινόταν στο σχεδιασμό. 


Η ΕΡΕ επικράτησε με ποσοστό 50,81% αυξάνοντας τη δύναμή της, σε σχέση με τις εκλογές του 1958, περίπου κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες!!! 


Η Ενωση Κέντρου -σε συνεργασία με το κόμμα του Μαρκεζίνη- συγκέντρωσε το 33,66% και το ΠΑΜΕ υποχώρησε στο 14, 63% του εκλογικού σώματος, δηλαδή 10, περίπου, μονάδες κάτω από την εκλογική δύναμη που είχε η ΕΔΑ από τις εκλογές του 1958.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα τηλεφωνικές γραμμές για να μάθεις πού ψηφίζεις




Δέκα τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν στο υπουργείο Εσωτερικών για να ενημερώνουν τους πολίτες, που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet, σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.



Τα τηλέφωνα είναι: 2131511125, 2131511143, 2131511153, 2131511119, 2131511146, 2131361154, 2131361160, 2131361161, 2131361165 και 2131361182.

Οι τηλεφωνικές αυτές γραμμές θα λειτουργούν την Παρασκευή 4 Μαΐου και το Σάββατο 5 Μαΐου, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή των εκλογών από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της ψηφοφορίας, στις 7 το βράδυ.

Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού ψηφίζεις».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη για τις εκλογές η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας



Έτοιμη είναι  για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Σύμφωνα με το Αντιπεριφερειάρχη Γ. Μουλκιώτη, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Σε όλη τη Βοιωτία έχουν συσταθεί 223 εκλογικά τμήματα, στα οποία θα ψηφίσουν 110.026 εκλογείς και 2 ειδικά τμήματα, όπου θα μπορέσουν να προσέλθουν  237 ετεροδημότες.
Την ψήφο των Βοιωτών διεκδικούν , σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, 23 κόμματα και 88 υποψήφιοι βουλευτές που ανακηρύχθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς.
Ο αριθμός των βουλευτικών εδρών είναι τέσσερις και οι εκλογείς έχουν δικαίωμα να σημειώνουν στα ψηφοδέλτιο μέχρι 2 σταυρούς προτίμησης.
Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα. Θα συμμετέχουν και νέοι εκλογείς που έχουν γεννηθεί κατά το έτος 1994.
Μέσω internet από τη διεύθυνση (www.viotia.gr) θα μεταδίδονται  τα αποτελέσματα του νομού. Συνεργείο υπαλλήλων θα καταχωρεί σε συνεχή ροή τα τηλεγραφήματα των αποτελεσμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠαΣοΚ : Εικόνα νεκροταφείου!!!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκεται σήμερα στην Ρόδο και μιλάει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Μουσείου. 
 
Η εικόνα θυμίζει νεκροταφείο..  
 
Λίγοι μουζαχεντίν οπαδοί, ακουν τον Βενιζέλο να απολογείται για το παρελθόν, ζητώντας επανειλημμένα συγνώμη.. 
 
Το κοινό του....

ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την σπιρτάδα του και τον ενθουσιασμό του.. 
 
Αλλα ακόμη και τώρα, θα ψηφίσουν.. ΠΑΣΟΚ!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Έκανε σεξ με τον ίδιο της τον γιο σε δωμάτιο ξενοδοχείου!

Σοκ: Έστελνε γυμνές εικόνες μέσω Facebook και έκανε σεξ με τον ίδιο της τον γιο

Τον γύρο του πλανήτη κάνει η είδηση πως μία μητέρα άρχισε να στέλνει γυμνές φωτογραφίες στον γιο της μέσω Facebook, ενώ στην συνέχεια αποφάσισαν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις.
Πρόκειται για την 32χρονη Αμερικανίδα, Μίστι Άτκινσον η οποία συνελήφθη ενώ ήταν σε δωμάτιο ξενοδοχείο με τον γιο της κάνοντας σεξ.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο 16χρονος έμενε μαζί με τον πατέρα του ο οποίος είχε την πλήρη κηδεμονία του. Αρχικά υποστηρίχθηκε πως το περίεργο ζευγάρι δεν είχε γνώση της συγγένειάς τους. Κάτι τέτοιο όμως διαψεύδεται από τους ερευνητές της αστυνομίας, οι οποίοι σύμφωνα με τη Daily Mail δήλωσαν ότι: «Τόσο η Άτκισον όσο και το θύμα γνώριζαν ότι η σχέση τους ήταν μάνας-γιου».
Μετά τις έρευνες βρέθηκε πως όλα ξεκίνησαν όταν αυτή άρχισε να του στέλνει φωτογραφίες μέσω Facebook που απεικόνιζαν την ίδια γυμνή, ενώ υπήρχε και ένα βίντεο στο οποίο η γυναίκα φαίνεται να κάνει στοματικό έρωτα στον νεαρό.
Η Μίστι Άτκινσον κρατείται πλέον σε φυλακή της Νάπα στην Καλιφόρνια και αντιμετωπίζει κατηγορίες για αιμομιξία, στοματικό σεξ με ανήλικο και αποστολή επιβλαβούς υλικού σε ανήλικο. Η εγγύηση για την αποφυλάκισή της ανέρχεται στα 200.000 δολάρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Εμπιστεύομαι τον λαό - Να μην ζήσουμε άλλες περιπέτειες

Ιερώνυμος: Εμπιστεύομαι τον λαό - Να μην ζήσουμε άλλες περιπέτειες

Την κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής τόνισε σε μήνυμα του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος έκανε λόγο για την δικαιολογημένη οργή του λαού.
«Είμαστε όλοι πικραμένοι. Ορισμένοι από εμάς και εξοργισμένοι. Όμως οι στιγμές που διέρχεται ο τόπος είναι εξαιρετικά κρίσιμες και η ανάγκη σταθερότητας της Πολιτείας μας το ζητούμενο, εάν δε θέλουμε να ζήσουμε νέες περιπέτειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.
Στη συνέχεια σημείωσε «αυτή την πίκρα και αυτή την οργή πρέπει να τις μετασχηματίσουμε σε δύναμη προοπτικής για την πατρίδα, για την οποία κάθε ημέρα προσευχόμαστε. Εύχομαι να φωτίσει ο Θεός όλους μας, ώστε να διασφαλίσουμε το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα και τη σοφία του λαού μας»
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι πραγματικές ...ιερόδουλες!

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Ζάππειο μια μέρα (νύχτα) περιπατούσα...


Ζάππειο ώρα 20:15!! Σε λίγο στην εξέδρα θα ανέβει ο ηγέτης της νέας μεταπολίτευσης !! Ο Αντώνης Σαμαράς !!! Οι εκφωνήτριες εκφωνούν πύρινα ανεβαστικά συνθήματα  αλλά κανένας (!!!!) δεν αντιδρά!!Δε ζητωκραυγάζει,δε χειροκροτά!!! Ένα μαζικό μπλοκ 500 ατόμων από την ΟΝΝΕΔ Δυτικής Αττικής εισβάλλει στη συγκέντρωση γεμίζοντας τα κενά και δίνοντας τον παλμό!!! Διοργανωτές και παράγοντες του κόμματος περνάνε δίπλα μου,150 μέτρα από την εξέδρα που σε δέκα λεπτά θα ανέβει ο αυριανός πρωθυπουργός αν πιστέψουμε την εκφωνήτρια,και κουνάνε απογοητευμένοι το κεφάλι τους!!Από εκεί και η φωτογραφία που βλέπετε (κάντε κλικ)!! Μόλις 150 μέτρα από την εξέδρα του Κομανέτση,μεταξύ Ζαππείου Μεγάρου και Αμαλίας!!! Θλίψη !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης!!!


Διαβάζοντας αυτό το κείμενο αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα δεν έγινε τυχαία. Και στις δέκα τεχνικές θα αναγνωρίσει κανείς τη δική του καθημερινότητα, τη δική του πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια της ευημερίας μας. Δικαίως συμπεραίνει κανείς ότι όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχαν σχεδιάσει. Όλες οι τεχνικές εφαρμόστηκαν πάνω μας και σήμερα πια μπορούμε να πούμε ότι αποδειχθήκαμε τα ιδανικά πειραματόζωα!




1. Η τεχνική της διασκέδασης


Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, διʼ ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται, να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.



2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων


Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.



3. Η τεχνική της υποβάθμισης


Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μʼ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.



4. Η στρατηγική της αναβολής


Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτʼ απʼόλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.



5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά


Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού».
Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»


6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική


Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές...



7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία


Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες».
Απόσπασμα από το «όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».




8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα


Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.



9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή


Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!..



10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους


Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, η κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσεις του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, τη νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απʼ όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απʼόσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους..


Νόαμ Τσόμσκι

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ


Σήμερα Παρασκευή, ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.600 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ περίπου, για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το β’’ εξάμηνο του 2011.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια ( βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, καλοκαιρινή χαλαζόπτωση κλπ ) σε όλη σχεδόν την επικράτεια.

Επίσης, στους λογαριασμούς των παραγωγών θα καταβληθούν Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ που αφορούν κυρίως τις ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2008.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή μην υποκλέψουν την ψήφο σας – Τι ισχύει για τα λευκό, άκυρο και αποχή.



Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες, μια ανάρτηση η οποία προτρέπει τους ψηφοφόρους να ρίξουν λευκό ψηφοδέλτιο στις κάλπες, με το σκεπτικό ότι… αν τα λευκά υπερισχύσουν σε ποσοστό 51%, τότε οι εκλογές ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι αντισυνταγματικό.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση καθώς βάση του ισχύοντα εκλογικού νόμου 3231/2004 με τον οποίο θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαΐου, αναφέρεται ρητά ότι «Για να εισέλθει ένας συνδυασμός (κόμμα, συνασπισμός κομμάτων ή μεμονωμένος υποψήφιος) στο Κοινοβούλιο, πρέπει να λάβει ποσοστό τουλάχιστον 3% επί
των εγκύρων ψηφοδελτίων της επικράτειας. Στα έγκυρα δεν συμπεριλαμβάνονται τα λευκά ψηφοδέλτια».
Επίσης, ένας από τους πλέον διαδεδομένους μύθους που ακολουθούν το λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο είναι ότι ευνοεί το πρώτο κόμμα. Και αυτός ο μύθος όμως καταρρίπτεται. Όπως εξηγεί μιλώντας στο www.protothema.gr ο εκλογολόγος Στράτος Φαναράς: « Ο ισχύον εκλογικός νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν χωρά παρερμηνείες. Τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα άρα δεν διαμορφώνουν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα» ενώ όσον αφορά την πριμοδότηση που δίνουν τους στο πρώτο κόμμα αναφέρει ότι: « Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα παρά μόνο με το σκεπτικό ότι αν οι ψηφοφόροι που έριξαν στις κάλπες λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο, επέλεγαν κάποιο κόμμα, εκτός του πρώτου, τότε θα διαμόρφωναν ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Πιο απλά, το άκυρο και το λευκό δεν ενισχύουν το πρώτο κόμμα απλά δεν επηρεάζουν την πρωτιά του».
Η σύγχυση που επικρατεί στο εκλογικό σώμα όσον αφορά την λευκή ψήφο απορρέει και από το γεγονός ότι μέχρι και το 2006 τα λευκά ψηφοδέλτια προσμετρώνταν στα έγκυρα. Η προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων ως άκυρων έγινε με την ερμηνευτική διάταξη, του άρθρου 1 του νόμου 3434/2006, παρόλο που το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπ’ αρ. 12/2005 απόφασή του είχε κρίνει κατά πλειοψηφία ότι η αντίστοιχη ρύθμιση του προηγούμενου νόμου ήταν αντισυνταγματική.
Χαρακτηριστικά, έκρινε ότι η λευκή ψήφος αποτελεί άσκηση εκλογικού δικαιώματος, γι’ αυτό και θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν. Η απόφαση αυτή πάντως ανέτρεπε προηγούμενες αποφάσεις τόσο του ίδιου του Ανώτατου Δικαστήριο όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάση των οποίων η μη προσμέτρηση των λευκών είχε κριθεί σύμφωνη με το Σύνταγμα.
Αντισυνταγματική η αποχή;
«Οι ψηφοφόροι δικαιούνται να ψηφίζουν και δεν υποχρεούται» μας εξηγεί ο Στράτος Φαναράς τονίζοντας ότι μπορεί η ψήφος βάση του Συντάγματος να είναι υποχρεωτική όμως δεν έχει νομικές κυρώσεις σε περίπτωση που ο πολίτης δεν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Μέχρι το 2001 στο κείμενο του Συντάγματος στο άρθρο 51 παρ. 5 υπήρχε η εξής διάταξη: «Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Νόμος ορίζει κάθε φορά τις εξαιρέσεις και τις ποινικές κυρώσεις». Όμως με την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001 τα περί κυρώσεων αφαιρέθηκαν και διατηρήθηκε μόνον η εξαγγελία περί υποχρεωτικότητας της ψήφου. Έτσι, υπερισχύει η άσκηση της ψήφου ως δικαιώματος παρά ως πολιτειακής υποχρέωσης του εκλογέα. Πάντως στο τελικό εκλογικό τελικό αποτέλεσμα η αποχή έχει την ίδια επίδραση όπως έχει και η λευκή ψήφος ή η άκυρη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ