Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Οι άθλιοι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ... ανακάλυψαν την ανάπτυξη, δυο μέρες μετά από τις εκλογές σε Γαλλία-Ελλάδα!!

Η ξεφτίλα και η αλητεία τους είναι άνευ προηγουμένου


Και ξαφνικά οι …σοφοί Ευρωπαίοι ανακάλυψαν την ανάπτυξη και αρχίζουν να παραδέχονται ότι η ιστορία με τη λιτότητα όχι μόνο παρατράβηξε, αλλά οδηγεί κατ΄ευθείαν στη καταστροφή!!


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ ανακοίνωσε σήμερα -μέσω twitter- ότι θα...


πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στις 23 Μαΐου για να συζητήσουν τα μέσα για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.




“Η Τετάρτη θα είναι η ημέρα του άτυπου δείπνου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων" της ΕΕ, ανέφερε ο Βαν Ρόμπαϊ στο λογαριασμό του στο Twitter.




Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις της ΕΕ να κινητοποιηθούν για να θέσουν σε εφαρμογή τις προτάσεις που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι ώστε να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.




“Πολυάριθμες προτάσεις (της Επιτροπής) βρίσκονται στο τραπέζι και περιμένουν το πράσινο φως των κρατών μελών και του κοινοβουλίου.


Έστω κι αν η επιστροφή στην ανάπτυξη θα πάρει χρόνο, θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε μια καμπή στο τέλος της χρονιάς, αν ληφθούν τώρα οι σωστές αποφάσεις", αναφέρει ο Μπαρόζο σ' ένα έγγραφο για το οποίο έγινε λόγος το πρωί στους κόλπους της Επιτροπής και πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα σήμερα στον Τύπο.




Επιδιώκοντας να επωφεληθεί από τη νέα ώθηση που δόθηκε στο θέμα της ανάπτυξης στην Ευρώπη με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, ο Μπαρόζο υπενθυμίζει τις κύριες προτάσεις που παρουσιάσθηκαν από τις υπηρεσίες του εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια για να τονωθεί η δραστηριότητα στη Γηραιά Ήπειρο.




Εκτός από το πρόγραμμα "Ευρώπη 2020", που επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογίες ή στην πράσινη οικονομία, η Επιτροπή προτείνει να υπάρξουν αμοιβαία ευρωπαϊκά δάνεια ("project bonds"), να αυξηθεί το κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (BEI) κατά τουλάχιστον 10 δισεκ. ευρώ για να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να θεσπιστεί ένας φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ένας μέρος των εισπράξεων από τον οποίο θα τροφοδοτήσει τον προϋπολογισμό της ΕΕ.




O Φρανσουά Ολάντ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, έχει ήδη υιοθετήσει αυτές τις ιδέες στο πρόγραμμά του για ένα σύμφωνο ανάπτυξης, το οποίο θα συμπληρώσει το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας που υπογράφηκε το Μάρτιο από 25 χώρες.

Η αλλαγή κλίματος αποδίδεται από πολλούς στα εκλογικά αποτελέσματα σε Γαλλία και Ελλάδα.



Ο επικεφαλής του IIF, οι Γερμανοί «σοφοί» αλλά και δημοσιεύματα μεγάλων εφημερίδων ράπισαν την Άνγκελα Μέρκελ για την επιμονή της στη λιτότητα που βυθίζει συνεχώς τις οικονομίες χωρών όπως η Ελλάδα. 

«Αν θέλουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση γύρω από την Ελλάδα.


Το κέντρο βάρους έχει επικεντρωθεί υπερβολικά στις βραχυπρόθεσμες περικοπές, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν έχει πάτο», είπε ο Τσαρλς Νταλάρα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.


«Βλέπουμε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία έχει αποσυνδεθεί από το πολιτικό πλαίσιο. Η συνολική προσήλωση στις βραχυπρόθεσμες περικοπές πρέπει να προσαρμοστεί στην οικονομική πραγματικότητα», υποστήριξε ο επικεφαλής των τραπεζών και βασικός διαπραγματευτής του PSI.

Εκτίμησε δε ότι η Γερμανία θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τη σημερινή στρατηγική της.


«Πιστεύω ότι θα αναγκαστεί, μαζί με άλλους εταίρους της ευρωζώνης, να επανεξετάσει την οικονομική στρατηγική της και να μελετήσει προσαρμογές οι οποίες θα φέρουν την οικονομία της ευρωζώνης σε πιο αξιόπιστη τροχιά», είπε.
«Πρέπει να εξισορροπήσει την εξίσωση λιτότητας-ανάπτυξης και να επιμηκύνει τον δρόμο δημοσιονομικής προσαρμογής για κάποιες χώρες», πρόσθεσε.

Η συγκεκριμένη πολιτική κατά τον επικεφαλής του IIF μπορεί να σημαίνει «περισσότερα κονδύλια για τα επόμενα χρόνια».


Είναι όμως «μία προσέγγιση σαφώς λιγότερο δαπανηρή από αυτή που οδήγησε στον εκτροχιασμό της κατάστασης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, σε σημείο ώστε να έχουν εισέλθει σε μεγαλύτερες δυσκολίες».

Ο ίδιος εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει μακροπρόθεσμα, τονίζοντας ωστόσο ότι οι σημερινές βραχυπρόθεσμες εξελίξεις θα αποτελέσουν δοκιμασία όσον αφορά την αποφασιστικότητα της χώρας να βγει από το αδιέξοδο.




«Το παρακάνατε με τη λιτότητα» λένε οι Γερμανοί «σοφοί»
Μετά την αντιπολίτευση και Γερμανοί οικονομολόγοι ζητούν τώρα από την Άγκελα Μέρκελ να αναθεωρήσει την οικονομική πολιτική της.


Ο καθηγητής και μέλος της ομάδας των «σοφών», που συμβουλεύουν την καγκελαρία, Πέτερ Μπόφινγκερ, σε τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής ενόψει της ψήφισης του Δημοσιονομικού Συμφώνου, στις 25 Μαΐου, ζήτησε χαλάρωση των προγραμμάτων αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζονται στα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρώπης.




Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Μπόφινγκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία και στην Ελλάδα, θα οδηγήσει σε αναπροσανατολισμό της στρατηγικής του Βερολίνου και εισηγήθηκε την επιμήκυνση των προγραμμάτων που εφαρμόζονται ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά και να μετριασθεί η κοινωνική πίεση. 

Στην ίδια κατεύθυνση, ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη από την ΕΚΤ και την χρήση νέων οικονομικών εργαλείων, όπως τα ευρωομόλογα.


Ο γνωστός οικονομολόγος κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι με την ως τώρα στρατηγική της αύξησε την πίεση των αγορών και σημείωσε ότι τα προγράμματα λιτότητας έχουν οδηγηθεί σε απόλυτη αποτυχία. Χαρακτήρισε δε τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας των νέων «μεγάλη απειλή για την πολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη».

Επιμήκυνση των προγραμμάτων σταθεροποίησης ζητεί, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα και ο επικεφαλής οικονομολόγος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Φέρντιναντ Φίχτνερ, ο οποίος τονίζει ότι η ηπιότερη δημοσιονομική εξυγίανση αποτελεί τον καλύτερο δρόμο για μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Όλα αυτά την ίδια μετά που άρθρο των Financial Times καλεί τους Ευρωπαίους να «βάλουν πλάτη στους Έλληνες απέναντι στη λιτότητα».


«Η Ελλάδα θα ξεσκεπάσει γρήγορα τον Ολάντ, οι Έλληνες ψηφοφόροι τον «προκάλεσαν» στην μπλόφα του και τώρα ή θα τους βοηθήσει στην ακύρωση-επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ή θα συνταχθεί με την γερμανική κυβέρνηση και το ΔΝΤ, επιμένοντας ότι δεν μπορεί να ξανασυζητηθεί η ελληνική διάσωση», γράφει η εφημερίδα.








onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέστε της τα χέρια!! Υπογράφει ακόμα απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων!!

Δείτε το έγγραφο-ντοκουμέντο -- Κάθε όριο έχει ξεπεράσει το θράσος της υπουργού της... φωτοτυπίας! 


Μόλις δυο μέρες πριν από τις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης, υπέγραφε ως υπουργός Ανάπτυξης απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων!


Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας παρακάτω την σχετική απόφαση, μια ακόμη Ομάδα, αυτή τη φορά από...


τον ΟΟΣΑ καταφθάνει στην Ελλάδα, για να προσφέρει τις υπηρεσίες, με το αζημίωτο φυσικά...


Η κ. Διαμαντοπούλου, την περασμένη Παρασκευή, ανέθεσε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης την υλοποίηση του... φοβερού έργου: «Εντοπισμός κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό σε συγκριμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας και προτάσεις για την άρση τους»!


Τη συγκεκριμένη Ομάδα θα την πληρώσουμε 936.468 ευρώ (στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ ή οποιοσδήποτε άλλος φόρος ή κράτηση), τιμή η οποία είναι κοντά στα 400.000 ευρώ υψηλότερη απ' αυτή που ζητούσε λίγους μήνες πριν ο Οργανισμός!


Συγκεκριμένα, όπως είχαν αποκαλύψει στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης τον Φεβρουάριο, ο ΟΟΣΑ ζητούσε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία 600.000 ευρώ. Η τιμή αυτή μετά από μεσολάβηση της Task Force "έπεσε» στα 550.00 ευρώ, όμως από την ελληνική πλευρά θεωρούνταν τότε υψηλή. Ωστόσο, ως δια μαγείας, τελικά η τιμή επί υπουργείας Διαμαντοπούλου "κλείδωσε" στα 936.468 ευρώ, ποσό που θα αντληθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Προϋπολογισμού!


Επί του συγκεκριμένου έργου τώρα. Κλιμάκιο από τον ΟΟΣΑ, όπως έκανε σε Αυστραλία και Μεξικό, θα επιχειρήσει να «σκανάρει» την ελληνική αγορά, τις συνθήκες ανταγωνισμού, το ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο και να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση των εμποδίων.


Η ολοκλήρωση της ανάλυσης και η παρουσίαση των προτάσεων αναμένεται στα τέλη του έτους, με τη συνολική διάρκεια του έργου να εκτιμάται στους 10 μήνες. Και αυτό γιατί η ομάδα έργου του ΟΟΣΑ θα συνεχίσει να συνδράμει τις ελληνικές αρχές για 3 με 4 μήνες ακόμα, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εκθέσεις, να βοηθήσει με την ερμηνεία των συστάσεων και να παρέχει καθοδήγηση στους φορείς που θα κληθούν να εφαρμόσουν την ίδια μεθοδολογία σε άλλους τομείς της οικονομίας.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μαρκάρουν τα σπίτια επιδέξιοι κλέφτες...


Αν δείτε τα σημάδια αυτά έξω από το σπίτι σας, πχ. πόρτα, γραμματοκιβώτιο, τοίχο, κλπ, σβήστε τα αμέσως!
Κάποια... «μπουμπούκια» σας έβαλαν στόχο και ειδοποιούν συνθηματικά τους συναδέλφους τους.

Ευχή μας να μην τα δείτε ποτέ....





Διαβάστε Περισσότερα »

299 άτομα συνελήφθησαν τον Απρίλιο στη Στερεά


299 άτομα συνελήφθησαν τον Απρίλιο στη Στερεά
Κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου του έτους 2012, από τις υπηρεσίες των υφισταμένων της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδος, Αστυνομικών Διευθύνσεων, ήτοι: Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας: 
 α. Συνελήφθησαν συνολικά διακόσια ενενήντα εννέα (299) άτομα και ειδικότερα:
 Ένα (1) άτομο, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
  • Ένα (1) άτομο, για ληστεία
  • Είκοσι δύο  (22) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων
  • Τριάντα οκτώ (38) άτομα, για παραβάσεις του νόμου «Περί Ναρκωτικών»
  • Τέσσερα (4) άτομα, για παράβαση νόμου περί όπλων
  • Δύο (2) άτομα, για χρέη – οφειλές προς το Δημόσιο
  • Τρία (3) άτομα, για κλοπές τροχοφόρων
  • Δύο (2) άτομα, για απόπειρα κλοπών
  • Δύο (2) άτομα, για απάτη και αντιποίηση στολής
  • Ένα (1) άτομο, για παθητική δωροδοκία
  • Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία – κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
  • Τέσσερα (4) άτομα, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας
  • Εκατό (100) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών)
  • Σαράντα οκτώ (48) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.)
  • Είκοσι οκτώ (28) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ., παραβάσεις Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σε βαθμό πλημμελήματος κ.λ.π.)
  • Ένα (1) άτομο, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
  • Ένα (1) άτομο, για παράνομη βία
  • Τέσσερα (4) άτομα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
  • Τρία (3) άτομα, για παράβαση νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας
  • Τέσσερα (4) άτομα, για αντίσταση – απείθεια
  • Έξι (6) άτομα, για απειλή – εξύβριση
  • Τρία (3) άτομα, για υφαίρεση
  • Δέκα (10) άτομα, για παραβίαση νόμου περί βεγγαλικών
  • Τρία (3) άτομα, για παράβαση νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα
  • Δύο (2) άτομα, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών
  • Ένα (1) άτομο, για διατάραξη κοινής ησυχίας
  • Δύο (2) άτομα, για ψευδή καταμήνυση
  • Ένα (1) άτομο, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης
 β. Εξιχνιάσθηκαν :
 Πέντε (5) υποθέσεις ληστειών
  • Τριάντα δύο (32) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις
  • Δύο (2) υποθέσεις απόπειρας κλοπής
  • Είκοσι επτά (27) υποθέσεις ναρκωτικών
  • Μία (1) υπόθεση εκβίασης
  • Δύο (2) υποθέσεις Νόμου περί όπλων
  • Μία (1) υπόθεση για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
  • Μία (1) υπόθεση για πλαστογραφία πιστοποιητικών
  • Δέκα (10) κλοπές οχημάτων
  • Μία (1) απόπειρα κλοπής οχήματος
     γ. Εξαρθρώθηκαν:
  Μία (1) τετραμελής εγκληματική ομάδα, της οποίας τα μέλη διέπρατταν κλοπές Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων στη Λαμία Φθιώτιδας.
   δ. Κατασχέθηκαν συνολικά:
  Ηρωίνη:  374,3 gr
  • Κάνναβη: 663,3 gr
  • Ναρκωτικά χάπια: 8.609
  • Φιαλίδια μεθαδόνης: 200
  • Πιστόλι με γεμιστήρα: 1
  • Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων: 4
  • Μαχαίρια: 3
  • Γκλόπ: 1
  • Ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας: 3
  • Κροτίδες: 18.174
  • Παιδικά αθύρματα: 1.635
  • Κινητά τηλέφωνα: 8
  • Χρήματα: 2.185,60
  • Πλαστά χρήματα: 170 ευρώ
  • Αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων: 315
  • Φιάλες οινοπνευματωδών ποτών: 75
  • CD: 1.716
  • DVD: 1.276
  • Οχήματα: 8
  Πέραν των ανωτέρω, στην περιφέρεια των προαναφερόμενων υφισταμένων μας Αστυνομικών Διευθύνσεων, ανευρεθήκαν συνολικά, είκοσι οκτώ (28) κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαίωση για τους χρήστες του διαδικτύου - Δεν περνάει το ACTA στην Ευρώπη

Δικαίωση για τους χρήστες του διαδικτύου - Δεν περνάει το ACTA στην Ευρώπη



Την απόσυρση της συνθήκης ACTA, η οποία η οποία προέβλεπε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Internet και όχι μόνο, προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νιλ Κρος, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τον τελευταίο καιρό τόσο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ είχε ξεκινήσει ένας ατελείωτος αγώνας πολλών χρηστών του διαδικτύου προκειμένου η συγκεκριμένη συνθήκη, η οποία λέγεται πως θα περιόριζε τις ατομικές ελευθερίες και θα παραβίαζε τα προσωπικά δεδομένα, να αποσυρθεί.
Η Επίτροπος υπογράμμισε τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ACTA στην Ευρώπη: «είναι μια δυνατή πολιτική φωνή και ως τέτοια την καλωσορίζω, αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα», είπε χαρακτηριστικά η Ολλανδή Επίτροπος.
Η ACTA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένει την ετυμηγορία των Ευρωβουλευτών, ωστόσο μάλλον δε θα χρειαστεί να γίνει καν η ψηφοφορία έπειτα από τις δηλώσεις της Επιτρόπου. Πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη –μέχρι τώρα τουλάχιστον- νίκη στον αγώνα για ένα διαδίκτυο χωρίς κανόνες copyright.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ...SOS της φορολογικής δήλωσης

 
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το ετήσιο ραντεβού με την Εφορία καθώς από τις 9 Μαΐου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ενώ ήδη οι ΔΟΥ δέχονται τις πρώτες χειρόγραφες δηλώσεις. 

Η εκκαθάριση των εφετινών φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένους φόρους για...   8,5 εκατομμύρια φορολογουμένους καθώς το αφορολόγητο όριο μειώθηκε σε 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ πέρυσι, οι φοροαπαλλαγές υπέστησαν δραστικό «ψαλίδι», τα τεκμήρια έχουν αυξηθεί έως και κατά 200% και καταργήθηκε η έκπτωση φόρου για όσους υπέβαλαν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις.
Υποχρεωτικά εφέτος όσοι μισθωτοί έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο, υποχρέωση που δεν αγγίζει τους συνταξιούχους, και η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει για όλα τα φυσικά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου.

Αλλαγές υπάρχουν και στο βασικό έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωσή της για να αποφύγουν την ταλαιπωρία των διορθώσεων ή ακόμα και το ενδεχόμενο έξτρα φόρων. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν 20 σημεία-κλειδιά της δήλωσης:

1 Οταν συμπληρώνεται η ένδειξη «έγγαμος», είναι απαραίτητο να συμπληρώνεται ο ΑΦΜ της συζύγου σε κάθε περίπτωση που συμπληρώνονται κωδικοί-ποσά που αφορούν τη σύζυγο στη δήλωση Ε1.

2 Στον πίνακα 5 στον νέο κωδικό 205 γράφεται το οκταψήφιο τμήμα του αριθμού παροχής ρεύματος, ο οποίος αφορά μόνο την κύρια κατοικία. Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται προαιρετικά για πληροφοριακούς λόγους.

3 Στον πίνακα 6 στους νέους κωδικούς 657-658 γράφονται τα εισοδήματα τα οποία εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

4 Στον πίνακα 6 στους κωδικούς 661-662 γράφεται το επίδομα του ΟΑΕΔ που έχει εισπραχθεί μέσα στο 2011.

5 Οταν συμπληρώνονται οι κωδικοί που αφορούν την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες, θα πρέπει να συμπληρώνονται και οι κωδικοί των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας μεταφέρονται στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.

6 Οταν συμπληρώνονται στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων θα πρέπει να δηλώνονται και οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

7 Οι τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας θα πρέπει να μεταφέρονται και στους κωδικούς 727-728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης.

8 Οταν συμπληρώνονται τόκοι για στεγαστικά δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας, θα πρέπει το συνολικό ποσό των δανείων να συμπληρώνεται στους κωδικούς 069-070 του πίνακα δαπανών.

9 Στον πίνακα 2 στους κωδικούς 029-030 σημειώνεται Χ επάνω στη λέξη ΝΑΙ αν έχετε περιουσία στο εξωτερικό.

10 Στο τεκμήριο για τις κατοικίες πρέπει να δηλώνονται οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών.

11 Στο τεκμήριο για τις κατοικίες υποχρεωτικά δηλώνεται η επιφάνεια της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών ενώ είναι συμπληρωμένα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.

12 Οταν δηλώνεται ένδειξη που αφορά συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 για τον υπόχρεο ή τη σύζυγο, θα πρέπει να υπάρχει και εισόδημα από συντάξεις.

13 Οταν συμπληρώνονται κωδικοί που αφορούν τη σύζυγο, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί ο ΑΦΜ συζύγου.

14 Για δηλώσεις φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει θα πρέπει να έχει καταχωριστεί η ημερομηνία θανάτου στο Μητρώο της ΔΟΥ.

15 Διαζευγμένες ή χήρες συμπληρώνουν τους κωδικούς της δήλωσης που αφορούν τον υπόχρεο και όχι τη σύζυγο.

16 Οι εν διαστάσει σύζυγοι θα πρέπει να διαγράψουν τον ΑΦΜ της πρώην συζύγου.

17 Για σκάφη αναψυχής εκτός από τα μέτρα θα πρέπει να συμπληρώνεται και η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης.

18 Η φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από κάθε υπόχρεο που ασκεί επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και από κάθε άλλο υπόχρεο του οποίου η δήλωση υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή.

19 Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά υποβάλλεται η δήλωση από φορολογουμένους με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κ.λπ., όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

20 Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός και αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα

Διαβάστε Περισσότερα »

145 χρόνια γιορτάζει η "ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ" Θηβών


alt alt

Διαβάστε Περισσότερα »

"Νέες εκλογές χωρίς το μπόνους των 50 εδρών"

 

Με τους νέους εκλογικούς καταλόγους θα διεξαχθούν σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδεχόμενες νέες εκλογές, αν οι διερευνητικές εντολές που στους κ. κ.Τσίπρα και Βενιζέλο δεν αποδώσουν.  




Διαφορετικές ερμηνείες για την πρόβλεψη για bonus 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα, σύμφωνα με...  τον νόμο Παυλόπουλου δίνουν στο μεταξύ οι συνταγματολόγοι.

Ορισμένοι συνταγματολόγοι εκτιμούν ότι το μπόνους δεν το δικαιούται η ΝΔ καθώς πήρε ποσοστό κάτω του 20%.

Από την πλευρά του ο γνωστός συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε μιλώντας στο lawnet.gr ότι: "Εφόσον ξαναγίνουν εκλογές θα υπάρχει τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα όχι τόσο επειδή δεν θα υπάρχει σταυροδότηση, αλλά επειδή δεν θα υπάρχει το μπόνους των 50 επιπλέον εδρών".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει άρνηση και είναι ένα ζήτημα "αν θα πάμε ξανά σε εκλογές ή αν θα μπορέσει να στηριχθεί για λίγο καιρό μια κυβέρνηση με ψήφο ανοχής".

"Οι διερευνητικές εντολές κρατάνε τρεις μέρες η καθεμία. Φαντάζομαι ότι δεν θα εξαντληθεί το τριήμερο. Μετά θα έρθει η σύγκληση των κομμάτων και εκεί θα φανεί η στάση των μεγάλων κομμάτων και η πολιτική των δανειστών μας" σημείωσε.

Ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης αναφέρει επίσης ότι "οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν χωρίς σταυρό προτίμησης, αυτό είναι σαφές από την εκλογική νομοθεσία". Τονίζει όμως ότι θα έπρεπε να είχε εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για την ανακατανομή των εδρών με βάση τα στοιχεία της απογραφής, πράγμα που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει γίνει.
nooz

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

tsipras

Να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους από τις δεσμευτικές επιστολές που έβαλαν στο μνημόνιο και στο τάφο της χώρας, κάλεσε τους Σαμαρά και Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το μεσημέρι έλαβε διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Όπως είπε η απόφαση του λαού, καθιστά το μνημόνιο άκυρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, δε θα βάλει από το παράθυρο αυτούς που ο λαός έδιωξε από την πόρτα.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη. Το απόγευμα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων (5.30 μ.μ.) και τη Λούκα Κατσέλη (7 μ.μ.). Ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ λένε ΝΑΙ σε συγκυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα η οποία του κλεισε κατάμουτρα την πόρτα και άρχισε πάλι τις γονυκλισίες στον Στάλιν.

Αύριο θα συναντηθεί στις 5 το απόγευμα με Βενιζέλο και εκπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τους  Σαμαρά και Πάνο Καμμένο.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «οι πολίτες καταψήφισαν σε συντριπτικό ποσοστό τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου, έδωσαν τέλος στα σχέδια 77 νέων μέτρων από Ιούνιο, απολύσεις στο δημόσιο και πρόσθετα μέτρα 11 δισ. 

Παρόλα αυτά, κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως βολεύει το εκλογικό αποτέλεσμα. Μιλούν για ψήφο οργής, αλλά κάνουν λάθος. Πρόκειται για ώριμη, συνειδητή επιλογή».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι «σημαντική νίκη για την κοινωνία μας» το γεγονός ότι «τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή για να ψηφίσουν μέτρα λαίλαπας». 

Μάλιστα τόνισε ότι «η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο και άκυρες τις εγγυητικές επιστολές που έστειλαν οι Βενιζέλος και Σαμαράς στην ΕΕ και το ΔΝΤ», λέγοντας ότι «πρώτη εναλλακτική επιλογή είναι μία αριστερή κυβέρνηση που θα δώσει τέλος στις συμβάσεις υποτέλειας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «τους ξεκαθαρίζουμε ότι όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν σκαρφιστούν δε θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε την Κυριακή ο λαός από την πόρτα», λέγοντας ότι «αυτό δε θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτήριας αλλά σωτήριας του μνημονίου». 

Προσέθεσε ότι αν οι Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει «τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που είχαν στείλει για πίστη εφαρμογή του μνημονίου. Αν δεν το πράξουν τους καλώ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν το λαό».

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πέντε άξονες για κυβέρνηση συνεργασίας.

1. Ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

2. Την ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα(ποια ακύρωση των νόμων, την επαναφορά του εργατικού δικαίου, έπρεπε να πει)

3. Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα.

5. Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το δημόσιο χρέος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ…

ektos-voylisΜε ανακούφιση υποδέχτηκε η πλειοψηφία των πολιτών την αποπομπή από το κοινοβουλευτικό σώμα πολιτικών που συνδέθηκαν αδιάρρηκτα με την καταστροφή της χώρας. 

 Πρόκειται φυσικά για τους λεγόμενους «πρωτοκλασάτους» υπουργούς και βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων, οι οποίοι με μαγικό τρόπο, από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, άφησαν στην άκρη την έπαρση και την αλαζονεία, φόρεσαν το προεκλογικό τους προσωπείο και άρχισαν να τρέχουν από κανάλι σε κανάλι, παρακαλώντας τους εξαγριωμένους Έλληνες να τους ξαναψηφίσουν!

Το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν σαρωτικό σε όλα τα επίπεδα, αφού άλλαξαν τα δύο τρίτα των προσώπων και κατ΄ επέκταση ο κοινοβουλευτικός χάρτης. 

Με βάση την καταμέτρηση των ψήφων δεν θα έχουν μια θέση στα έδρανα της Ν.Δ οι:

Ευάγγελος Αντώναρος
Απόστολος Ανδρεουλάκος
Φαήλος Κρανιδιώτης
Θανάσης Γιαννόπουλος
Πέτρος Δούκας

Η εικόνα στο ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα χειρότερη, αφού η δύναμή του στη Βουλή περιορίστηκε στο ¼, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ένα... ολόκληρο υπουργικό! 

Διαμαντοπούλου Άννα
Γερουλάνος Παύλος
Οικονόμου Παντελής
Παπουτσής Χρήστος
Ραγκούσης Ιωάννης
Ευθυμίου Πέτρος
Κουτρουμάνης Γεώργιος
Αποστολάκη Ελένη-Μαρία (Μιλένα)
Ρέππας Δημήτριος
Πρωτόπαπας Χρήστος
Νταλάρα Άννα
Χυτήρης Τηλέμαχος
Ξενογιαννακοπούλου Μαρία-Ελίζα (Μαριλίζα)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Πάνος Μπεγλίτης
Φίλιππος Πετσάλνικος

Άντε γεια, λοιπόν, όπως έγραψε και μια 16χρονη αγανακτισμένη ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ο Νταλάρα


Ο Τσαρλς Νταλάρα, που είχε πρωτοστατήσει στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ εκτιμά ότι η εφαρμογή του προγράμματος θα συνεχισθεί με μια κυβέρνηση συνασπισμού ή τεχνοκρατών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί τα επόμενα χρόνια επιπλέον χρηματοδότηση για να εξισορροπηθεί η ανάπτυξη με την λιτότητα άφησε ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.

Όπως είπε, η χρηματοδότηση αυτή, θα είναι λιγότερο δαπανηρή προσέγγιση από το να επιδεινωθεί η κατάσταση σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία ή Ιταλία.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών είπε ότι δεν ξαφνιάστηκε και εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός είναι απογοητευμένος.

Εκτιμά πως όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος, θα προκύψει μια νέα κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να διατηρήσει πολλές πτυχές του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης.

Κατηγόρησε επίσης Ευρώπη και Γερμανία πως έχουν κάνει πάρα πολλά δίνοντας έμφαση στην λιτότητα σε βάρος της ανάπτυξης, γεγονός που έχει φέρει την κατάσταση στα άκρα σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Ζήτησε μάλιστα από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης να αξιολογήσουν εκ νέου την τρέχουσα οικονομική τους στρατηγική και να σκεφτούν προσαρμογές οι οποίες θα μπορέσουν να βάλουν την οικονομία της περιοχής σε μια αξιόπιστη πορεία.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επικρίνει πτυχές του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας ότι δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στις βραχυπρόθεσμες περικοπές δαπανών, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο για την Ελλάδα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση Ένωση Συλλόγων Δήμου Θήβας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Θήβας σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Διαχείριση του άγχους στις Σχολικές και Πανελλήνιες εξετάσεις» που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 και ώρα 7 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο  Θήβας.
Εισηγητές : (Κέντρο Ανάπλασης Παιδιού)
Ευάγγελος Ζωγράφος Παιδονευρολόγος
Σοφία Σβορώνου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Το Δ.Σ. της Ένωσης
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικό τέλος για δικυκλιστή - "Σφηνώθηκε" κάτω από βυτιοφόρο



Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 15:00΄, στο 17ο χλμ. Λαμίας-Δομοκού, στην στροφή της Καμηλόβρυσης....

Ο άτυχος δικυκλιστής είχε κατεύθυνση από Λαμία προς Δομοκό. Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι στη στροφή που βλέπετε στη φωτογραφία του LamiaReport.

Λίγα λεπτά πριν είχε βρέξει και το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό. Ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο. <<Έβλεπα τη μηχανή να γλιστράει και να έρχεται καταπάνω μου. Προσπάθησα να βγω στην άκρη για να αποφύγω τη σύγκρουση... Δυστυχώς όμως ήρθε και χτύπησε στη γωνία της νταλίκας>>, είπε σοκαρισμένος στους αστυνομικούς ο 30χρονος οδηγός του βυτιοφόρου.

Το τραγικό είναι ότι μετά τη σύγκρουση η μηχανή εκτινάχθηκε μακριά, ο άτυχος δικυκλιστής όμως "σφηνώθηκε" κάτω από το βυτιοφόρο, που τον παρέσυρε για αρκετά μέτρα, αφού το βαρύ όχημα δεν ακινητοποιήθηκε αμέσως λόγω της ολισθηρότητας.

Για να απεγκλωβιστεί ο νεκρός δικυκλιστής χρειάστηκε η βοήθεια της πυροσβεστικής και της 7ης ΕΜΑΚ.






Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν ο Μιχαλολιάκος υμνούσε το Αστραφτερό Σκοτάδι Του Εωσφόρου

Όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος προλόγιζε το Αστραφτερό Σκοτάδι Του Εωσφόρου

Τριάντα χρόνια πριν την είσοδο του στη Βουλή, ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης της «Χρυσής Αυγής» ο 25χρονος τότε Νίκος Μιχαλολιάκος προλόγιζε και υπέγραφε βιβλία όπου διακήρυσσε την πολιτικοφιλοσοφική του στάση του με ωδές στον «σατανικά υπέροχο» ...θεό Πάνα.
Αφορμή για τη μικρή αυτή έρευνα του iefimerida.gr, στην προϊστορία του Νίκου Μιχαλολιάκου, ήταν φυσικά η χτεσινή μας δημοσίευση-αποκάλυψη ότι υποψήφιος της Χρυσής Αυγής που εκλέχτηκε στη Βουλή είναι μέλος γνωστής μπάντας του σκληροπυρηνικού black metal, ενός είδους μουσικής που έχει συνδεθεί πολλές φορές με ακραίες συμπεριφορές, ακόμα και τον σατανισμό.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, πέσαμε πάνω στο βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» από τον κ. Οδυσσέα Πατεράκη.

Πρόκειται για ποιητική συλλογή του 1982, με θέμα την «εθνική των ελλήνων θρησκεία» όπως μας πληροφορεί ο υπότιτλος, από τον Εκδοτικό Οίκο «Ελεύθερη Σκέψη» ο οποίος συνδέεται στενά με την «ιδεολογία» που κομίζει η Χρυσή Αυγή στο κοινοβούλιο. Χαρακτηριστικές εκδόσεις του οίκου από την εποχή εκείνη: Η ποιητική συλλογή «Για την Φυλή – Για την Τιμή – Για το Αίμα» του Γεωργίου Μουσταιρά και τα «Μηνύματα» του Γεωργίου Μεταξά.
Επιστρέφοντας στο «Αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου», στη σελίδα 4, διαβάζουμε την εξής προφανή αναφορά στον Αντίχριστο (κλικ για μεγέθυνση):

Ο ερχομός σου θα σημάνει την αρχή ενός καινούριου κόσμου
βγαλμένο απ' την παλιά σου διδαχή
το μήλο πάλι δώσμου!
Στην επόμενη ακριβώς σελίδα, ο σημερινός αρχηγός της Χρυσής Αυγής προλογίζει με υπερηφάνεια το βιβλίο, αποθεώνοντας τον κ. Πατεράκη και τις αντιχριστιανικές του απόψεις, σε αψεγάδιαστο πολυτονικό σύστημα:
«Εκείνο όμως το οποίον προσωπικώς περισσότερο τιμώ εις το «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» είναι η Πνευματική Τόλμη και η Ιδεολογική Συνέπεια. Η Πνευματική Τόλμη ενός νέου ανθρώπου να μην υπολογίζη τον σκοταδισμόν είκοσι αιώνων και να τολμά αναφοράς εις τους παλαιούς απωλεσθέντας παραδείσους, οι οποίοι συγχρόνως είναι και οι μελλοντικοί κόσμοι των ονείρων μας, τα οποία με την Βούλησίν μας θα γίνουν πραγματικότης».
Το ερώτημα είναι ποια είναι αυτή πραγματικότητα στην οποία αναφέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Και επιπλέον, αν δεν έχει αλλάξει κάτι 20 χρόνια μετά στην ιδεολογία του, θα επιχειρήσει άραγε να την εισάγει στη ελληνική κοινωνία ως ηγέτης των 21 βουλευτών που ο ίδιος θα διορίσει στη Βουλή παρακάμπτοντας την σταυροδοσία;
Για να αποκρυπτογραφήσουμε τι ακριβώς είναι αυτοί οι «απωλεσθέντες παράδεισοι» που βλέπει στα όνειρά του ο Νίκος Μιχαλολιάκος και θέλει να κάνει πραγματικότητα με τη βούλησή του, το iefimerida.gr προσέτρεξε σε ένα βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή ο ίδιος ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για το "Η εξομολόγηση ενός εθνικού" από τις εκδόσεις «Ελεύθερη Σκέψη» και πάλι.

Η «εξομολόγηση» του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι ουσιαστικά ποιήματα ανάμεσα στα οποία διαβάζουμε και το εξής:
O ΜΕΓΑΣ ΠΑΝ
Σιγή στο δάσος, παγερή οσμή εγκλήματος
Σύλληψη της στιγμής και ανθρωποθυσία
Τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός,
Σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν.
Ώρα του δειλινού, το σκότος ανατέλλει
Και οι εξόριστοι της μέρας, οι Εωσφόροι
οι ποιητές ξυπνούνε,
Ηδονικά με βλέμμα κόκκινο, θολό τυραγνισμένο
Μια κίτρινη σελήνη που προβάλλει αντικρύζουν
Και τα στοιχειά της νύχτας ξαναζούνε
Οι μονομάχοι, οι κρεμασμένοι και οι συνωμότες.
Και αυτός στην μέση του ναού,
Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας,
Στο βάθρο του βωμού,
Τραγόμορφος, σατανικά υπέροχος
Την ώρα δοξάζει της θυσίας
Των ευγενών ενστίκτων και της βίας
Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης, ο Μέγας Πάν
Το ποίημα του σημερινού ηγέτη της Χρυσής Αυγής αναφέρεται προφανώς σε θυσίες στο όνομα του αρχαίου θεού Πάνα, που εδώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος «ενσωματώνει» περιέργως σε τελετουργικά που δεν είναι και τόσο συνήθη στην αρχαία ελληνική θρησκεία. Χαρακτηριστικό είναι δεν το γεγονός ότι δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον Πάνα (και μάλιστα δις) «σατανικά υπέροχο». Τώρα, πως είναι δυνατόν η σατανική ιδιότητα να μπαίνει ως επίρρημα στο «υπέροχος», για τον θεό στον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες τιμούσαν την πανίδα και τη δύναμη της ζωής, είναι άλλο θέμα, και πιθανώς χρησιμοποιείται ως καλλιτεχνική αδεία...
Ο ίδιος ο ποιητής, πάντως, στο σημερινό πρόλογο για το βιβλίο του, που ακόμα και σήμερα είναι διαθέσιμο από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Χρυσής Αυγής δηλώνει περήφανος για τα ποιήματα της νιότης του, και «απαντά» σε όσους θέλησαν να τον «συκοφαντήσουν» όπως γράφει:
«Η προσπάθειά τους είναι τουλάχιστον κωμική για όσους γνωρίζουν από ποίηση, ποιήματα και στίχους. Κατ' αυτήν την έννοια όλοι οι μεγάλοι ποιητές της νεωτέρας Ελλάδος, οι οποίοι έγραψαν γεμάτους πάθος στίχους για τους Αρχαίους καιρούς, είναι... ανθέλληνες και γιατί όχι... σατανιστές! Τους απαντώ με την δεύτερη έκδοση των ποιημάτων αυτών και δηλώνω ότι ήμουν, είμαι και παραμένω αμετανόητα ΕΛΛΗΝΑΣ.»
Υπενθυμίζουμε ό,τι την εποχή που ο Νίκος Μιχαλολιάκος έγραφε την παραπάνω ωδή στον Πάνα-Σατανά, η Χρυσή Αυγή υπήρχε μόνο ως περιοδικό. Ο κ. Μιχαλολιάκος είχε ξεκινησει να το εκδίδει το 1980, για να αναστείλει την έκδοσή του προσωρινά το 1983. Ο λόγος; Ο νυν γενικός γραμματές της Χρυσής Αυγής είχε διοριστεί στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, με εντολή του έγκλειστου στον Κορυδαλλό δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Η ώρα της δημιουργίας της Χρυσής Αυγής ήρθε το 1985.
Έκτοτε ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνέχισε τη συγγραφική του δραστηριότητα, με βιβλία όπως το «Οι Τελευταίοι Πιστοί» όπου αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο στον θεωρητικό και αρχιπροπαγανδιστή του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς, ενώ τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται όλο και πιο συχνά ως νοσταλγοί του Χίτλερ.
Συμπτωματικό της πρότερης ενασχόλησης του Νίκου Μιχαλολιάκου με τον Εωσφόρο, είναι ίσως και το γεγονός ότι οι Ναζί από κάποιο σημείο και μετά είχαν αρχίσει να εισάγουν στην ιδεολογία τους μυστικιστικά στοιχεία, με πολλά ηγετικά στελέχη του Χίτλερ να είναι μέλη στην αποκρυφιστική οργάνωση Bril Society που υμνούσε τον Σατανά...
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδειξη ισχύος Tσίπρα σε Σαμαρά, Βενιζέλο - Θα τους δει την Πέμπτη

Τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης θα εξετάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στέλνει ηχηρό μήνυμα προς Σαμαρά-Βενιζέλο επιλέγοντας να τους συναντήσει την Πέμπτη, εξαντλώντας τα χρονικά όρια που του παρέχει η διερευνητική εντολή.


Με το ΚΚΕ δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια συννενόησης, καθώς ο Περισσός δεν...


έχει αρνηθεί απλά κάθε σενάριο συμμετοχής σε κυβέρνηση, αλλά δεν δέχεται καν να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.


Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντηθεί στις 15:00 με τον Φώτη Κουβέλη, προκειμένουν να διαπιστωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με τη ΔΗΜΑΡ. 


Στη συνέχεια ο Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους καθώς και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη.


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αλλά και τις θέσεις που έχει αναπτύξει ο ίδιος, ο Τσίπρας θα παρουσιάσει στους πολιτικούς αρχηγούς πρόταση τριών βασικών σημείων: Απόρριψη του Μνημονίου, συγκρότηση κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας, πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.


Εξαντλώντας τα όρια της διερευνητικής εντολής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο μόλις την Πέμπτη, στελνοντας το πολιτικό μήνυμα πως η συνεννόηση με τις μνημονιακές δυνάμεις αποτελεί την τελευταία του επιλογή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά των κομμάτων στη Βοιωτία



Διακυμάνσεις παρουσίασαν τα ποσοστά των κομμάτων στους 6 δήμους της  Βοιωτίας, που μπορούν να οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα , κυρίως για τα ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά στους δήμους Θήβας και Τανάγρας,  που είναι μιά μεγάλη βιομηχανική περιοχή με πολλούς μετανάστες.
Αναλυτικά:
Ο  ΣΥΡΙΖΑ  διατήρησε την πρωτιά σε όλους τους δήμους, πλην του Δ. Τανάγρας, που πήρε ποσοστό 14,51% και είναι τέταρτο κόμμα. Το υψηλότερο ποσοστό έλαβε στο Δ. Λεβαδέων 23,11%.
Η  ΝΔ έχει το υψηλότερο ποσοστό στο Δ. Ορχομενού 18,42% και το μικρότερο στο Δ. Θηβαίων 11,95%.
Για το  ΠΑΣΟΚ το μεγαλύτερο ποσοστό του είναι στο Δ. Ορχομενού 15,52% και το χαμηλοτερο στο Δ. Τανάγρας 10,03%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναδείχθηκαν το πρώτο κόμμα στο Δ. Τανάγρας, τόπο καταγωγής του Γ.Γ του κόμματος Μ. Γιαννάκη, απέσπασε ποσοστό 15,4%. το χαμηλότερο ποσοστό έλαβε στο Δ. Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας 7,40%.
Γι ατο ΚΚΕ το μεγαλύτερο ποσοστό είναι  στο Δ. Λεβαδέων 10,72% και το μικρότερο στο Δ. ΔΑΑ 6,16%.
Η Χρυσή Αυγή ήρθε δεύτερο κόμμα στο Δ. Τανάγρας με 15,21%,  ενώ  το χαμηλότερο ποσοστό κατέγραψε στο Δ. Λεβαδέων 4,18%.
Τέλος η Δημοκρατική Αριστερά έλαβε το υψηλότερο ποσοστό στο Δ. Λεβαδέων 7,50% και το χαμηλότερο στο Δ. Ορχομενού 4,79%.
Στη Βοιωτία η Δημοκρατική Συμμαχία ξεπέρασε το φράγμα το 3% , λαμβάνοντας ποσοστό 3,28%. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η υποψηφιότητα του αραχωβίτη δικηγόρου Γ. Ανδρέου, εξ ου και το υψηλότερο ποσοστό στο Δ. ΔΑΑ 8,17%. Πάνω από το 3% ήταν τα ποσοστά και στους δήμους Αλιάρτου 3,05%, Λεβαδέων 3,28% και Τανάγρας 3,69%.
Όσον αφορά το ΛΑΟΣ,  μόνο στο Δ. Θηβαίων ξεπέρασε το όριο του 3% και έφθασε στο 3,48%, ποσοστό που εξηγείται από την υποψηφιότητα της πρώην πολιτευτού της Ν.Δ Σωτηρίας  Μαυράκη.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων




Από 8 έως 18 Μαΐου η προθεσμία!

Ο Δήμος Θηβαίων και το Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας ενημερώνουν ότι ξεκινά από την Τρίτη 8 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θηβαίων.

Προϋποθέσεις δικαιούχων :
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι :
Είναι κάτοικοι του Δήμου Θηβαίων
Έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, με 20% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος (ένα πρόκειται για οικογένεια)
Άνεργοι (με οικογένεια ή χωρίς)
Ανασφάλιστοι
Πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ
ΑμέΑ με χαμηλό εισόδημα


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1. Φωτοτυπία Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
3. Πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας , έντυπο Ε1 και Ε9. (Αν ο δικαιούχος δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση απαιτείται βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ).
4. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (ΔΕΗ,ΟΤΕ,μισθωτήριο κατοικίας κλπ)
5. Γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή Ιατρική Γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο (για άτομα με προβλήματα υγείας)
6. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ.
7. Υπεύθυνη δήλωση ευθύνης του δικαιούχου να ενημερώσει σε περίπτωση μεταβολής της κοινωνικής ή οικονομικής του κατάστασης.
8. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο της Π.Ε. Βοιωτιάς, στη Θήβα, τέλος της οδού Μακαρίου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2262027703
Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων λήγει  την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικά, μας ... ψεκάζουν με ηρεμιστικά ; - Πολύ περίεργη ανακοίνωση για το θέμα από την ΠΑ

Και ειδικά σήμερα που εγινε πάλι της κακομοίρας από πτήσεις αεροσκαφών που άφηναν πίσω τους τεράστιες "άσπρες ουρές"...στον ουρανό της Αθήνας...Αν πάρουμε λοιπόν σοβαρά την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για "ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις" μάλλον τα φυτά είμαστε εμείς...


Η (επιεικώς περίεργη) ανακοίνωση εκδόθηκε την Δευτέρα 7-5-12 από την Πολεμική Aεροπορία, με την οποία επιχειρείται να διαψευσθεί η φημολογία, αλλά και οι μαρτυρίες που υπάρχουν περί "ψεκασμού του πληθυσμού από αεροσκάφη με νευροκαταπραϋντικές ουσίες".

Η ανακοίνωση δεν απαντά σε κανένα δημοσίευμα, ούτε σε κάποια ερώτηση βουλευτών, ούτε έχει τεθεί επίσημα και πρακτικά περισσότερο δίνει βάση στην φημολογία, παρά την διαψεύδει, όπως υποθέτουμε ότι είναι ο στόχος της. Απαντά, απλώς, στις παρατηρήσεις πολλών πολιτών οι οποίοι όντως είχαν δει αεροσκάφη σε μεγάλο υψόμετρο να αφήνουν πίσω τους κάτι σαν αέριες ουσίες και ευλόγως ανησύχησαν, αφού οι ημέρες είναι πονηρές.

Στην ανακοίνωση με τίτλο "Ίχνη Συμπύκνωσης (Contrails) Αεροσκαφών" αναφέρεται ότι:

"Σε απάντηση ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής :

1. Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

2. Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.

3. Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης.

4. Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα".

Σας έπεισε η ανακοίνωση;

Εμάς - που δεν ανήκουμε στην κατηγορία των "ψεκασμολόγων" - όχι! Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα έφερε. Ποιος φωτεινός εγκέφαλος είχε την ιδέα έκδοσής της;
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ρουμανία ανατρέπει το δικό της Μνημόνιο και αποκαθιστά τους μισθούς!

ΔΝΤ, Ρουμανία, μέτρα λιτότητας, μισθοί, αποκατάσταση, νέα κυβέρνηση, ανατροπή, μ

Στροφή 180 μοιρών κάνει η νέα κυβέρνηση της Ρουμανίας η οποία εξασφάλισε χθες την υποστήριξη της Βουλής και στοχεύει να συμφωνήσει με τους διεθνείς δανειστές προκειμένου να αποκαταστήσει τους μισθούς στον δημόσιο τομέα.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μιχάι Ουνγκουρεάνου καταψηφίσθηκε στη Βουλή τον περασμένο μήνα έπειτα από μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των περικοπών στις δαπάνες και αυξήσεις στη φορολογία.
Η νέα κυβέρνηση του 39χρονου Βίκτορ Πόντα διαπραγματεύθηκε με το ΔΝΤ που ανακοίνωσε ότι η Ρουμανία έχει περιθώριο να απαλύνει τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσα στα οποία ήταν και η μείωση κατά 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2010 και γι' αυτό κάποιοι μισθοί θα αποκατασταθούν.
Δύο κυβερνήσεις έχουν καταρρεύσει στη Ρουμανία μέσα σε δύο μήνες. Αν και ο νέος πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα τηρήσει τη συμφωνία με το ΔΝΤ ύψους 5 δισ. ευρώ, οι επενδυτές ανησυχούν ακόμα για την αποκατάσταση των μισθών του Δημοσίου. Η κυβέρνηση όμως θεωρεί ότι η αύξηση αυτή δεν θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση της χώρας και κατέληξε σε συμφωνία με το ΔΝΤ η αποκατάσταση των μισθών να γίνει σε δύο βήματα από τον Ιούνιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μνημόσυνο για την Ημέρα Γενοκτονίας Ποντίων

Η Εύξεινος Λέσχη Θηβών  «Ο Πόντος» σας προσκαλεί στο μνημόσυνο που θα τελεστεί στη Θήβα την Κυριακή 13 Μαϊου και ώρα 09:00 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Θηβών με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα που έχει ορισθεί ως ημέρα Γενοκτονίας Ποντίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δανειστές θέλουν μία κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη στο Μνημόνιο

Οι δανειστές θέλουν κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη για το Μνημόνιο

Μάλλον ανώδυνα θα περάσει ο Μάιος, παρά τις «φουσκωμένες» λήξεις ομολόγων, καθώς από τις δηλώσεις σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσινγκτον φαίνεται ότι οι δανειστές μας χαμηλώνουν τους τόνους εν αναμονή των εξελίξεων και πιθανότατα των νέων εκλογών, διαπιστώνοντας ότι οι μάλλον άκομψες παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών κάθε άλλο παρά έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα ήτοι μια κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη στο κουστούμι του Μνημονίου.
Στις 15 Μαίου μας περιμένει το ομόλογο των 450 εκατ. Ευρώ, το οποίο όμως μάλλον θα έμενε απλήρωτο ούτως ή άλλως, αν πιστέψουμε τα όσα έλεγαν υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τη τύχη των τίτλων που δεν θα μπουν τελικά στη διαδικασία του «κουρέματος».
Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα μας περιμένει το ομόλογο των 4 δις ευρώ, που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ και ως εκ τούτου η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι διαφορετική. Το. κλειδί δεν είναι άλλο από τα 5,3 δις ευρώ, που αποτελεί μέρος της πρώτης και «σπασμένης» δόσης του «πακέτου» των 130 δις ευρώ, τα οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα φτάσουν στην Αθήνα έως τις 15 του μήνα.
Επί του παρόντος δεν φαίνεται διάθεση και πρόθεση των Βρυξελλών- τα 5,3 δις ευρώ θα βγουν από τον ευρωπαϊκό «κουμπαρά»- να χρησιμοποιήσουν το κονδύλι αυτό ως μέσο άσκησης πίεσης προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση, ενώ εξαρχής δεν είχε τεθεί ως προϋπόθεση για την εκταμίευση τους ο ένας ή ο άλλος μετεκλογικός συσχετισμός δυνάμεων.
Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι με τα 5,3 δις ευρώ θα μπορέσουν να καλυφθούν οι εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας αλλά και να ενισχυθούν τα έσοδα άρα και τα ταμειακά διαθέσιμα, προκειμένου να καλυφθούν και οι εσωτερικές ανάγκες. Άλλωστε, υπάρχουν πάντα τα «εργαλεία» των εκδόσεων εντόκων γραμματίων- η πρώτη σήμερα- απ' όπου θα μπορούσαν να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες.
Ως εκ τούτου, το. ραντεβού δίνεται τον Ιούνιο ή για την ακρίβεια στο τέλος Ιουνίου, καθώς υπολογίζεται ότι μέχρι τότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα υπάρξει κάποια δραματικά ανατροπή στα προσδοκώμενα έσοδα. Όπως επεσήμαναν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών στο REUTERS, εάν δεν υπάρχει τότε κυβέρνηση για να διαπραγματευθεί με τη Τρόικα για την επόμενη δόση, τότε ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα ρευστότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στείλτε λουλούδια στον Προκόπη Παυλόπουλο!






Ο καλπονοθευτικός "εκλογικός νόμος Παυλόπουλου", αποδεικνύεται σήμερα πηγή πολιτικής και κοινωνικής ανωμαλίας.

Πρόθεση του τέως υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, υποτίθεται, ήταν ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης. Εξ ου και το μπόνους των 50 εδρών, το σούπερ δώρο προς το πρώτο κόμμα. 

Ήθελε, λέει, να αποφευχθεί το κενό εξουσίας, η ακυβερνησία. Και τι πέτυχε; Τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.  

Χάρη στον καλπονοθευτικό νόμο Παυλόπουλου, ο σχηματισμός κυβέρνησης, με τη νέα σύνθεση της Βουλής, καθίσταται σήμερα εξαιρετικά δύσκολος.

Τα κουκιά δεν βγαίνουν με τίποτα. Ακόμη και να παραβλέψει κανείς την πρωτοφανή στα χρονικά νοθεία ένα κόμμα (ΝΔ) με ποσοστό μόλις 18,87% να κερδίζει 108 έδρες, περισσότερο δηλαδή από το 1/3 των εδρών, ο καλπονοθευτικός νόμος Παυλόπουλου λύση δεν δίνει. Οι 108 έδρες της Ν.Δ και οι 41 έδρες του ΠΑΣΟΚ δεν δίνουν ούτε οριακή πλειοψηφία. 

Ακόμη και να προέκυπτε όμως κυβέρνηση, τι θα συνέβαινε; Νομιμοποιείται άραγε μια δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του 18,87%+13,19%=32,06% να κυβερνήσει; Προφανώς όχι.

Άρα; Απάντηση δεν υπάρχει.

Η αιτία έγκειται στο ακόμη πιο τραγικό γεγονός ένας συνασπισμός τεσσάρων κομμάτων που αθροιστικά συγκεντρώνει ποσοστό 46,66% να μην μπορεί, λόγω του εκλογικού εκτρώματος, να σχηματίσει κυβέρνηση!

Αυτό προκύπτει στο θεωρητική, αλλά όχι εξωπραγματική, περίπτωση που θα ήθελαν να σχηματίσουν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά. Ενώ συγκεντρώνουν το 46,66% του εκλογικού σώματος, δεν μπορούν να κυβερνήσουν, καθώς το άθροισμα των εδρών τους δίδει μόνο 145 έδρες.

Ενώ στην πρώτη περίπτωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 32,06%, κερδίζουν 149 έδρες, στη δεύτερη περίπτωση τα τέσσερα κόμματα, με ποσοστό 46,66% συγκεντρώνουν μόλις 145 έδρες.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση η εξίσωση Παυλόπουλου δίδει ακυβερνησία. Αυτό δηλαδή που ήθελε να αποτρέψει. Λουλούδια λοιπόν στον κ. Παυλόπουλο…
Διαβάστε Περισσότερα »

Βήμα προς βήμα εκτύπωση βεβαίωσης ΟΓΑ για φορολογική χρήση


Τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, προκειμένου να εκτυπώσει Βεβαίωση για οποιαδήποτε φορολογική χρήση περιγράφει αναλυτικά ο Οργανισμός. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εκτύπωση της Βεβαίωσης είναι δυνατή μόνο με την συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του Αριθμού Μητρώου (ΑΜ ΟΓΑ) του ασφαλισμένου.
Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, αν ο ΑΜΚΑ δεν είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΓΑ ή δεν έχει καταχωρηθεί ο σωστός ΑΜΚΑ, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).
Οδηγίες χρήσης
Η διαδικτυακή εφαρμογή (web application) επιτρέπει την εκτύπωση των Βεβαιώσεων καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση, απευθείας από τους ενδιαφερόμενους Ασφαλισμένους του Κλάδου Κυρίας Ασφάλισης του ΟΓΑ, μέσω του ιστότοπου (web site) του ΟΓΑ.
Προϋποθέσεις χρήσης της εφαρμογής
Για τη χρήση της εφαρμογής, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει διαθέσιμες τις εξής πληροφορίες:
- τον ΑΜΚΑ του
- τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου του ΟΓΑ (ΑΜ ΟΓΑ)
- τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του (ΑΦΜ)
Ο ΑΜΚΑ αποτελείται από 11 αριθμούς και θα πρέπει προηγουμένως να έχει δηλωθεί στον ΟΓΑ από τον ασφαλισμένο. Αν ο ΑΜΚΑ δεν έχει δηλωθεί και συνεπώς δεν υπάρχει στα συστήματα του ΟΓΑ, τότε δεν θα είναι δυνατή η εκτύπωση της βεβαίωσης μέσω του ιστότοπου του ΟΓΑ.
Σε αυτή την περίπτωση ο Ασφαλισμένος, για την παραλαβή της βεβαίωσης, θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα)
Ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜ ΟΓΑ) αποτελείται από 12 αριθμούς. Για τον ακριβή Αριθμό Μητρώου ο χρήστης της εφαρμογής θα πρέπει να συμβουλευτεί ένα πρόσφατο ειδοποιητήριο καταβολής εισφορών του ΟΓΑ για τον Ασφαλισμένο.
Για την εκτύπωση της Βεβαίωσης για Φορολογική Χρήση, ο χρήστης της εφαρμογής θα πρέπει να ακολουθήσει 3 βήματα, όπως αυτά περιγράφονται.

Βρείτε εδώ όλη τη Διαδικασία εκτύπωσης βεβαίωσης του ΟΓΑ για φορολογική χρήση.pdf


Η ανακοίνωση του ΟΓΑ
Μόνο διαδικτυακά θα εκδίδονται πλέον οι βεβαιώσεις για φορολογική χρήση των αυτοτελώς απασχολούμενων ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης, σχετικά με τις καταβληθείσες εισφορές, και δεν θα αποστέλλονται στους ασφαλισμένους, από το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ.
Ο Οργανισμός παραθέτει σχετικές οδηγίες για την εκτύπωση των βεβαιώσεων:
1. Οδηγίες για την εκτύπωση της βεβαίωσης από τον απασχολούμενο.
Οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι θα πρέπει να μεταβούν στον ιστότοπο (web site) του ΟΓΑ, στη διεύθυνση www . oga . gr . Στην κεντρική σελίδα του ιστοτόπου, αριστερά, υπάρχει ευδιάκριτη παραπομπή (link), η οποία οδηγεί στην εφαρμογή της εκτύπωσης των βεβαιώσεων για φορολογική χρήση του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης. Για την είσοδο στην εφαρμογή, θα πρέπει να πληκτρολογηθεί ο Α.Μ.Κ.Α. και ο Αριθμός Μητρώου ασφαλισμένου (Α.Μ.) του ΟΓΑ.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να δηλωθεί και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ασφαλισμένου. Σε περίπτωση που ο Α.Φ.Μ. υπάρχει καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΓΑ, τότε απλά θα πρέπει, με βάση οποιαδήποτε φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα, να επιβεβαιωθεί η ορθότητά του. Μετά την επιβεβαίωση του Α.Φ.Μ., θα καθίσταται δυνατή η εκτύπωση της βεβαίωσης σε μορφή PDF ή HTML.
Αν ο Α.Φ.Μ. δεν έχει καταχωρηθεί στο σύστημα του ΟΓΑ ή έχει καταχωρηθεί λανθασμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, με βάση τη φορολογική δήλωση ή το εκκαθαριστικό σημείωμά τους, να καταχωρήσουν τον ορθό Α.Φ.Μ. στο αντίστοιχο πεδίο.
Επισημαίνουμε ότι, αν ο Α.Φ.Μ. του ασφαλισμένου δεν είναι ο σωστός, από το επόμενο οικονομικό έτος δεν θα είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης.
Στην περίπτωση που ο Α.Μ.Κ.Α. του ασφαλισμένου δεν έχει καταχωρηθεί στο σύστημα του ΟΓΑ ή έχει καταχωρηθεί λανθασμένα, τότε ο ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί από την εφαρμογή ότι δεν είναι δυνατή η εκτύπωση βεβαίωσης από τον ιστότοπο του ΟΓΑ και ότι αυτή μπορεί να εκδοθεί μόνο από τον αρμόδιο Ανταποκριτή ΟΓΑ.
2. Οδηγίες για την καταχώρηση Α.Μ.Κ.Α. και την εκτύπωση της βεβαίωσης από τον Ανταποκριτή ΟΓΑ.
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή ΟΓΑ απαραιτήτως με τον Α.Μ.Κ.Α. του (οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο, όπως βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α., αυτοκόλλητο κλπ.) και τον ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα). Αν δεν έχει Α.Μ.Κ.Α. – ή δεν τον γνωρίζει – θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί, προηγουμένως, σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή ΚΕΑ για να λάβει βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α.
Ο Ανταποκριτής ΟΓΑ, μέσω της εφαρμογής των Ανταποκριτών, προχωρεί στις ακόλουθες ενέργειες για την έκδοση της Βεβαίωσης:
Επιλέγει από την «Εφαρμογή Ανταποκριτών» την υπηρεσία «Βεβαίωση Εισφορών για Φορολογική Χρήση». Αφού κάνει αναζήτηση με τον Α.Μ. ΟΓΑ του ασφαλισμένου και επιβεβαιώσει την ορθότητα των εμφανιζόμενων στοιχείων του ασφαλισμένου, με βάση την προσκομιζόμενη βεβαίωση του Α.Μ.Κ.Α. καταχωρεί τον Α.Μ.Κ.Α. στο αντίστοιχο πεδίο και με βάση τη φορολογική δήλωση ή το εκκαθαριστικό σημείωμα του ασφαλισμένου επιβεβαιώνει ότι ο Α.Φ.Μ. που τυχόν εμφανίζεται είναι ο σωστός.
Διαφορετικά, θα πρέπει να προβεί στη διόρθωσή του ή την καταχώρησή του σε περίπτωση που δεν είναι ήδη καταχωρημένος. Κατόπιν των ανωτέρω, θα είναι δυνατή η εκτύπωση της βεβαίωσης σε μορφή PDF ή HTML.
Η βεβαίωση εκδίδεται άπαξ και φέρει μοναδικό Αριθμό Πρωτοκόλλου, υπογραφή και σφραγίδα. Επειδή, ωστόσο, ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα κατά την εκτύπωση ή να απωλεσθεί η ήδη εκτυπωθείσα, δίνεται, κατ’ εξαίρεση, η δυνατότητα εκτύπωσης και νέας βεβαίωσης. Η νέα βεβαίωση φέρει τα ίδια στοιχεία με την πρωτότυπη (και ίδιο μοναδικό Αριθμό Πρωτοκόλλου) αλλά επιπλέον φέρει την ένδειξη «ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ».
Επισημαίνουμε ότι, κάθε επόμενη εντολή εκτύπωσης βεβαίωσης, πέραν της πρώτης, θα καταγράφεται στο σύστημα του ΟΓΑ.
Στα πλαίσια της υποστήριξης που πάντοτε παρέχετε στους ασφαλισμένους μας και επειδή η έκδοση των εν λόγω βεβαιώσεων γίνεται για πρώτη φορά διαδικτυακά, παρακαλούμε, κατά το δυνατό, να διευκολύνετε τους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, στην έκδοσή των ως άνω βεβαιώσεων.
Σημειώνουμε ότι για τη χρήση της ανωτέρω υπηρεσίας δεν απαιτείται η δημιουργία νέων ηλεκτρονικών κωδικών πρόσβασης (username και password), αλλά θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτετε ήδη και οι οποίοι σας παρέχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της Εφαρμογής Ανταποκριτών. Όσοι εκ των κ.κ. Ανταποκριτών δεν έχουν εγγραφεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΓΑ (διαδικτυακή Εφαρμογή Ανταποκριτών) παρακαλούνται να εγγραφούν άμεσα, μέσω του ιστότοπου του ΟΓΑ. Επισημαίνουμε ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις δεν εκδίδονται από τα ΚΕΠ, επειδή δεν έχει γίνει πιστοποίηση της ως άνω διαδικασίας.
ΙΙ. Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι η Μηχανογραφική Υπηρεσία του ΟΓΑ σχεδιάζει ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, μέσω της οποίας, από τον ιστότοπο (website) του ΟΓΑ (Εφαρμογή Ανταποκριτών), θα παρέχονται σε όλους τους Ανταποκριτές οι ακόλουθες πληροφορίες – δυνατότητες, όσον αφορά στους ασφαλισμένους της αρμοδιότητάς τους:
α) συγκεντρωτική πληροφόρηση για τους ασφαλισμένους της συγκεκριμένης Τοπικής / Δημοτικής Κοινότητας,
β) εξατομικευμένη πληροφόρηση για κάθε ασφαλισμένο του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ και
γ) έκδοση βεβαιώσεων Ασφαλιστικής Ενημερότητας.
Κατόπιν τούτου, θα σταματήσει πλέον η αποστολή προς τους Ανταποκριτές ΟΓΑ, ανά εξάμηνο, των Μητρώων Ασφαλισμένων Κλάδου Κύριας Ασφάλισης – Πινάκων Υποχρέων καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, καθώς και η αποστολή προς τους ασφαλισμένους των μηχανογραφικών βεβαιώσεων Ασφαλιστικής Ενημερότητας που μέχρι τώρα αποστέλλονταν στις αρχές κάθε έτους μαζί με τις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση.
Για τη νέα αυτή εφαρμογή θα ενημερωθείτε αναλυτικά με νεότερο έγγραφό μας, όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της.

Βρείτε εδώ το σχετικό έγγραφο: Βεβαιώσεις οn line για φορολογική χρήση ασφαλισμένων ΟΓΑ.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα, ο Κώστας Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή, παραγράφοντας τα σκάνδαλα!

Επειδή οι Έλληνες γρήγορα ξεχνάμε...


«Κλείσ’ το το µπ...» φέρεται να είπε οργισµένος ο κ. Κ. Καραµανλής αργά το απόγευµα της 8ης Μαΐου 2009 στον τότε Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα.....


Την παραπάνω πληροφορία, είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα ΒΗΜΑ. 


Ο τέως Πρωθυπουργός αναφερόταν στο Κοινοβούλιο χρησιµοποιώντας έναν χαρακτηρισµό που αρκετοί (ιδίως «αγανακτισµένοι» πολίτες) αρέσκονται να επαναλαµβάνουν.


Ο κ. Καραµανλής, ο οποίος άρχισε και...


τέλειωσε το «ραντεβού µε την Ιστορία» µε δύο συµβολικές αναφορές στο ίδιο πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας (υπενθυµίζεται η αναφορά στους «νταβατζήδες» στις 6 Οκτωβρίου 2004), είχε πολλούς λόγους να ανήκει στους «αγανακτισµένους».


Ο άλλοτε εκλεκτός των δηµοσκοπήσεων έβλεπε σε αυτές το τέλος της πολιτικής του κυριαρχίας. Το ΠΑΣΟΚ κλιµάκωνε µια οµοβροντία επιθέσεων για όλα τα σκάνδαλα που σφράγισαν την εποχή των «σεµνών και ταπεινών». Επειτα από πέντε χρόνια Νέας Δηµοκρατίας η οικονοµία επιτάχυνε χωρίς φρένο στον κατήφορο, η λαϊκή δυσαρέσκεια αυξανόταν σταθερά και η Ελλάδα τελούσε υπό την πίεση των υπόλοιπων Ευρωπαίων για την άµεση λήψη περιοριστικών µέτρων.


|||||||| Πώς έκλεισαν τη Βουλή


Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα(!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων, τους τόκους του δηµόσιου χρέους και τα «φρέσκα» ελλείµµατα που δηµιουργούσε, ογκώδη κουτιά µε έγγραφα περνούσαν τις πύλες της Βουλής για να αποτελέσουν το αντικείµενο εξεταστικών επιτροπών.


Εκείνο το ζεστό απόγευµα και µόλις έναν µήνα πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίµου ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της εξουσίας από την πληροφορία ότι το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε να καταθέσει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των δοµηµένων οµολόγων.


Ο κ. Καραµανλής συζήτησε µε τον διευθυντή του γραφείου του κ. Ι. Αγγέλου και τον «υπερυπουργό» Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο και αποφάσισε να «κλείσει τη Βουλή». Οι αντιρρήσεις του κ. Σιούφα, ο οποίος είχε δηµοσιοποιήσει το πρόγραµµα των κοινοβουλευτικών εργασιών της επόµενης εβδοµάδας, αγνοήθηκαν. Προεδρικό διάταγµα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας και θυροκολλήθηκε τη νύχτα εκείνης της Παρασκευής «επέβαλλε» τη λήξη των εργασιών της Β’ τακτικής συνόδου της ΙΒ’ περιόδου της Βουλής και εξασφάλισε την παραγραφή των ποινικών ευθυνών για όσες αποφάσεις ελήφθησαν την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Καραµανλή – µεταξύ 2004 και 2007.


|||||||| Μαύρο πολιτικό χρήμα


Γνώστης των µυστικών διεργασιών στο εσωτερικό της τότε κυβέρνησης βεβαιώνει ότι η κυβερνητική ηγεσία έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για το σκάνδαλο των «δοµηµένων οµολόγων». Επρόκειτο για µια κλασική υπόθεση διακίνησης µαύρου πολιτικού χρήµατος µέσα από την εµπλοκή των ασφαλιστικών ταµείων σε αγορές σύνθετων χρηµατοοικονοµικών προϊόντων που κυριάρχησε στην επικαιρότητα το 2006 και το 2007 έπειτα από διαδοχικές αποκαλύψεις του «Βήµατος». Αν οι οργανωτές της απάτης είχαν αφεθεί ανενόχλητοι να επιβαρύνουν την κοινωνική ασφάλιση µε τα «σύνθετα σκουπίδια» τους, τότε µεγάλα ασφαλιστικά ταµεία θα είχαν χρεοκοπήσει ταυτόχρονα µε το ξέσπασµα της παγκόσµιας χρηµατοοικονοµικής κρίσης.


|||||||| Μηχανισμός παραγραφής σκανδάλων


Τα δοµηµένα οµόλογα δεν ήταν µόνο η αιτία της αιφνιδιαστικής λήξης των εργασιών της Βουλής τον Μάιο του 2009. Ηταν ταυτόχρονα η αιτία της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τον Αύγουστο του 2007. Το νωπό τότε σκάνδαλο είχε αναλάβει να διερευνήσει ο επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύµατος µαύρου χρήµατος κ. Γ. Ζορµπάς.


Ο άλλοτε εκλεκτός των «νεοκαραµανλικών» τοποθετήθηκε το 2004 Γραµµατέας Εξοπλισµών αλλά σύντοµα αποδείχθηκε «απείθαρχος», µε αποτέλεσµα να τον µετακινήσουν στην Αρχή για το ξέπλυµα προκειµένου να τον ξεφορτωθούν. Η ειρωνεία είναι ότι το σκάνδαλο των οµολόγων «έπεσε» στα χέρια του κ. Ζορµπά αφού ανήκε στην αρµοδιότητα της Αρχής! Αποφάσισε να το διερευνήσει µόνος του αρνούµενος να παράσχει οποιαδήποτε πληροφόρηση.


Στις αρχές Αυγούστου του 2007, και όταν η εξουσία απολάµβανε τα κότερα και τις (κατά κανόνα αυθαίρετες) επαύλεις των ευνοουµένων της, ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε «συγκεκριµένο πολιτικό χώρο». Προφανώς δεν εννοούσε τους Οικολόγους Πράσινους... Στις 13 Αυγούστου 2007 η Εισαγγελία Πρωτοδικών επικαλέστηκε το τυπικό γεγονός ότι το πόρισµα δεν είχε υπογραφεί από όλα τα µέλη της Αρχής (αλλά µόνο από τον κ. Ζορµπά). Το αποκάλεσε «µη σύννοµο» και το επέστρεψε στην Αρχή αντί να το προωθήσει στη Βουλή.


|||||||| Οι σκελετοί των ομολόγων


Ο κ. Καραµανλής βρισκόταν στην Τήνο µαζί µε τον κ. Παυλόπουλο. Ο λόγος των κοινών διακοπών δεν ήταν προφανώς το... ανύπαρκτο ταλέντο του καθηγητή στα ανέκδοτα. Ηταν οι εκλογές. Τις αποφάσισαν την ίδια ηµέρα που η Εισαγγελία επέστρεψε το πόρισµα στην Αρχή. Με την προκήρυξή τους οι σκελετοί των οµολόγων κρύφτηκαν στο σεντούκι του παρελθόντος. Επανεµφανίστηκαν το 2009 και αµέσως «εξαφανίστηκαν» µε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη νέων εθνικών εκλογών. Τα αδικήµατα παραγράφηκαν και µια ανώδυνη παρωδία κοινοβουλευτικής συζήτησης (ένα είδος «µνηµοσύνου της διαφάνειας»...) έγινε το 2010.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ