Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Στείλτε τους στο Δ.Ν.Τ.





Με οδηγό το έπος του 2004 και όπλο την ελληνική ψυχή, η οποία δεν υποτάσσεται σε κανένα, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Γερμανία, στον προημιτελικό του Euro 2012 (21:45, ΕΤ1). Στην αναμέτρηση του Γκντανσκ δεν υπάρχει αύριο… Όποιος κερδίσει προκρίνεται στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ ο ηττημένος αναχωρεί από την Πολωνία και επιστρέφει στην πατρίδα του.

Οι μαχητές του Φερνάντος Σάντος, έχοντας στο πλευρό τους 11 εκατομμύρια Έλληνες, είναι έτοιμοι να πετύχουν το δικό τους θαύμα και να κάνουν για άλλη μία φορά το λαό μας υπερήφανο. Να σημειωθεί ότι οι διεθνείς έχουν πετύχει ήδη την υπέρβαση, καθώς όχι μόνο προκρίθηκαν στο Euro, αλλά έχουν ήδη φτάσει στους «8» της διοργάνωσης.

Αντίπαλος είναι το ποδοσφαιρικό μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Γερμανία και φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Σάντος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Βιβλικό μύθο του Δαβίδ απέναντι στο γίγαντα Γολιάθ.

Πάντως, 11 θα παίξουμε εμείς, 11 και αυτοί και μέσα σε 90 λεπτά ή ακόμα και 120 όλα είναι ανοικτά.

Με Νίνη στην ενδεκάδα


Ο Φερνάντο Σάντος στο αγωνιστικό μέρος, θα έχει τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα θα παίξουν από δεξιά προς αριστερά οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας. Αμυντικά χαφ θα ξεκινήσουν ο Μάκος και ο Μανιάτης, ενώ λίγο πιο μπροστά θα είναι ο Κατσουράνης. Στα δεξιά φανέλα βασικού θα πάρει ο Νίνης, αριστερά θα ξεκινήσει ο Σαμαράς και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σαλπιγγίδης. Το δεύτερο σχέδιο είναι με τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά και τον Γκέκα στην κορυφή.

Πάντως λίγες ώρες πριν από την σέντρα (21:45) του αγώνα προέκυψε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στο «στρατόπεδο» της Εθνικής μας ομάδας,
Αυτό έχει να κάνει με τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ωστόσο αναμένεται να... σφίξει τα δόντια και να ξεκινήσει απέναντι στα «πάντσερ».
‘Άλλωστε ο ο Χολέμπας έχει συμπληρώσει κάρτες και δεν θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση με την ομάδα του Λεβ. Όπερ σημαίνει ότι ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει εναλλακτική για την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα.

Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Χαλκιάς, Φωτάκης, Φορτούνης, Τζόρβας, Μαλεζάς, Μάκος, Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου, ενώ ο Καραγκούνης και ο Χολέμπας είναι τιμωρημένοι και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίας.



Το ρόστερ της Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 76χρονος γιατί έπαιρνε επί 11 χρόνια τη σύνταξη της... νεκρής συζύγου του!

Συνελήφθη 76χρονος γιατί επί 11 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη της... νεκρής συζύγου

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 76χρονος, ο οποίος όπως αποδείχτηκε τα τελευταία 11 χρόνια έπαιρνε, φυσικά παράνομα, από το ΙΚΑ τη σύνταξη της συζύγου του που είχε πεθάνει το 1994!
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 76χρονος από το 1994, όταν δηλαδή πέθανε η σύζυγός του, έπαιρνε την κύρια και την επικουρική σύνταξή της. Ολα καλά και νόμιμα μέχρι εκεί.
Το 2001, όμως, παντρεύτηκε ξανά, κάτι το οποίο δεν δήλωσε προκειμένου να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη της νεκρής συζύγου του.
Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στο ΙΚΑ από την παράνομη καταβολή της σύνταξης, από το 2001 έως σήμερα, ανέρχεται στο ποσό των 130.903,42 ευρώ.
Ο 79χρονος συνελήφθη την Παρασκευή από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα σκίτσα των Γερμανών για το σημερινό παιχνίδι

Κεντρικό θέμα αποτελεί σήμερα ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδος με την Γερμανία και οι προβλέψεις, οι δηλώσεις, η… καζούρα αποτελούν μέρος της ζωής των φιλάθλων…


Δείτε τα δύο σκίτσα τα οποία «σκίζουν» στο διαδίκτυο, ενόψει του αποψινού ματς και ας ελπίσουμε πως θα είμαστε εμείς που θα γελάσουμε τελευταίοι!


Το πρώτο δε χρειάζεται επεξήγηση ενώ στο δεύτερο...


«αναρωτιούνται» οι Έλληνες αναπληρωματικοί αν υπάρχει μια κάποια προκατάληψη…





Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Συνελήφθη ο δράστης που φουλάρισε και...έφυγε με τις εισπράξεις!





Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λιβαδειά Βοιωτίας
Πρόκειται για έναν 31χρονο υπήκοο Αλβανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι
Συνελήφθη, χθες (21-06-2012) το πρωί, στο Δίστομο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διέπραξε την ένοπλη ληστεία πριν από περίπου δέκα ημέρες, σε βάρος 64χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, στη Λιβαδειά Βοιωτίας.
Ειδικότερα, το απόγευμα της 13-06-2012 , ο 31χρονος επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λιβαδειά και αφού εφοδίασε το όχημά του με βενζίνη, ακινητοποίησε με την απειλή πιστολιού τον 64χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη και του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (700) περίπου ευρώ (σχετικό το από 14-06-2012 Δελτίο Τύπου).
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 31χρονου δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στο Δίστομο Βοιωτίας.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο, ενώ αναγνωρίστηκε από τον 64χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητάνε πίσω 104,8 εκατ. ευρώ για αγροτικές δαπάνες



Δεν είχαν καταβληθεί σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες

Την ανάκτηση 104, 8 εκατομμυρίων ευρώ για αγροτικές δαπάνες στην Ελλάδα, που δεν καταβλήθηκαν σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες, αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των λογαριασμών, στην οποία προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Συνολικά θα ανακτηθούν 426 εκατ. ευρώ από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, προβλέπεται η ανάκτηση 11, 5 εκατ. ευρώ για διορθώσεις που αφορούν την έλλειψη συστήματος ελέγχου για την παραγωγή και αποθήκευση ζάχαρης και η ανάκτηση 0,5 εκατ. ευρώ για ανεπαρκείς ελέγχους στον τομέα των φρούτων και λαχανικών. Παράλληλα, ζητείται η επιστροφή 71, 5 εκατ. ευρώ για διορθώσεις σε ελλείψεις που αφορούν τον τομέα της σταφίδας και 21,3 εκατ. ευρώ για παρατυπίες στον τομέα του οίνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανία:Ψωνίζεις δωρεάν αρκεί να είσαι γυμνός video

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει εμάς μας ακούγεται ανήκουστο!!! Σε διάφορες χώρες γίνονται διάφορα events τέτοιας δράσης, αλλά εν προκειμένω το βλέπουμε και δεν το πιστεύουμε! Ναι κι όμως συμβαίνει και μάλιστα, σε μια...
μικρή γερμανική πόλη την Zyuderlyugum, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Δανία! Ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ "Priss" που άνοιξε πρόσφατα, χάρισε στους 100 πρώτους πελάτες που θα έφταναν γυμνοί, προϊόντα αξίας 270€ εντελώς δωρεάν !
Με απλά λόγια τσιδιδωθείτε, προϊόντα σούπερ μάρκετ τσάμπα να γευτείτε!
Όχι τίποτα άλλο... αλλά τελικά οι Γερμανοί βρίσκουν τρόπους και κίνητρα... να παίρνουν από τον κόσμο.., μέχρι και τα σ*βρ*κα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς «Βοήθεια στο Σπίτι» από την Δευτέρα ο Δήμος Θηβαίων!


Ζητούν άμεσες αποφάσεις …

Έκκληση στους αρμόδιους φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημά τους…

Αποχή από την παροχή των υπηρεσιών τους στους εξυπηρετούμενους, αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, από την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Θηβαίων..

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ληφθεί άμεσα απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου για την συνέχιση του προγράμματος (ΦΕΚ 135/14-6-2012) και την έγγραφη εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των κοινωνικών προγραμμάτων και πέραν της 30/9/2012 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεδομένου ότι κι αν ακόμα υπογραφεί η παράταση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού για το συγκεκριμένο διάστημα, οι εργαζόμενοι δεν εξασφαλίζουν περαιτέρω τις θέσεις εργασίας τους, λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την εξαίρεση της Περιφέρειας από τα συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα.

Οι εργαζόμενοι στα Κοινωνικά Προγράμματα, απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημά μας, για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδικό τουρνουά τένις στη Θήβα



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Θήβας και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σας προσκαλούν να ενισχύσετε την προσπάθεια των μικρών αθλητών του τένις της πόλης μας, από την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 μέχρι και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 στις αθλητικές εγκαταστάσεις τένις του Κοντίτο Θήβας. Οι τελικού του αγωνίσματος καθώς και αγώνες επίδειξης θα γίνουν την Πέμπτη 28 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ.
  


Διαβάστε Περισσότερα »

Στυλιανίδης ο χειρότερος των χειρότερων επιστρέφει...

Τη θέση του Υπ.Εσωτερικών στον Ευριπίδη Στυλιανίδη εμπιστεύτηκε ο Αντώνης Σαμαράς, κάτι που αποτελεί τη με διαφορά χειρότερη επιλογή στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Πρόκειται για τον Υπ.Παιδείας που ήταν στο γήπεδο όταν ... καιγόταν η Αθήνα μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για τον Υπ.Παιδείας που ίδρυσε νέα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ειδικά στην εκλογική του περιφέρεια και για...





...τον άνθρωπο που ως Υπ.Υποδομών ταυτίστηκε με τις παράνομες προσλήψεις στο Μετρό και την ολοκληρωτική διάλυση του ΟΣΕ. Στο πραγματικό του βιογραφικό αναγράφονται λίγες λέξεις όπως "ΟΝΝΕΔιτης" και "γαλάζιος καρεκλοκένταυρος". Πόσες ελπίδες έχουμε να αποδειχθεί χρήσιμος και σε 3ο υπουργικό πόστο κάποιος που απέτυχε παταγωδώς στα δυο προηγούμενα που ανέλαβε;

Τραγική επιλογή. Τουλάχιστον χάρηκε ο κολλητός του, ο Μανόλης Κοττάκης.
parapolitiki.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Bild: «Αντίο Ελληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε»

Bild, Euro 2012, Ελλάδα, Γερμανία, Φερνάντο Σάντος, γερμανική εφημερίδα, Γιόακιμ

Η «Bild» ολόκληρη την εβδομάδα έκανε πικρόχολα σχόλια κατά της Εθνικής Ελλάδας και δεν θα μπορούσε να μην κάνει το ίδιο πριν από τον σημερινό προημιτελικό του Euro 2012, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε».
«Έτσι θα γκρεμίσει ο Γόγκι την ελληνική άμυνα-μπετόν», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας για τον προημιτελικό, ενώ ως υπότιτλο αναφέρει «Αντίο Ελληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε». Το άρθρο συνεχίζει δίνοντας έμφαση στην άμυνα-μπετόν του Φερνάντο Σάντος, τονίζει όμως πως θα είναι μία δύσκολη μάχη στο Γκντανσκ.
«Η Ελλάδα κατάφερε να σωθεί και να παραμείνει στο ευρώ, αλλά τώρα σας λέμε: Αντίο Έλληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε! Με μια νίκη απέναντι στην Ελλάδα (15η στην παγκόσμια λίστα) η Γερμανία (3η αντίστοιχα) πηγαίνει στις τέσσερις ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ημιτελικά, ερχόμαστε! Και ο πρώτος τίτλος μετά το 1996 θα είναι πιο κοντά. Αλλά θα είναι μια δύσκολη μάχη στο Γκντανσκ», αναφέρει αρχικώς ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας και προσθέτει στην συνέχεια:
«Ο Φερνάντο Σάντος θα φτιάξει ένα τείχος από μπετόν για να πέσουν πάνω του οι Γερμανοί επιθετικοί, όπως αυτό με το οποίο η Τσέλσι νίκησε την Μπάγερν στον τελικό του Champions League». Ο Γιόακιμ Λεβ το είπε: "Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τους Έλληνες. Είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Η παρουσία τους στα προημιτελικά ήταν μεγάλη έκπληξη"».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ TAEKWONDO ΣΤΕΡΕΑΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΜΑΠΑΔΗΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ


Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ TAEKWONDO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Α` ΤΟΥ TAEKWONDO ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥΣ  κκ.ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΙΤΕΑΣ  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΗΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.......

Μετά την μάχη οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και σε αντίποινα για τις απώλειές τους άρχισαν την σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν. Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή των Γερμανών στην βάση τους, καθώς σκότωναν όποιον άμαχο έβρισκαν στον δρόμο τους. Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Η μαρτυρία του απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Eλβετού George Wehrly ο οποίος έφτασε στο Δίστομο μετά λίγες μέρες μιλάει για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.
Ένας από τους επί κεφαλής που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την σφαγή στο Δίστομο Χανς Τσάμπελ (Hans Zampel) μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στην Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Στην πορεία ζητήθηκε η μεταφορά του στην Γερμανία για τις εκεί έρευνες όπου και παρέμεινε. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ζει ως σήμερα ελεύθερος.
Ο λοχαγός των SS Φριτς Λάουτενμπαχ (Fritz Lautenbach) είναι ο άνθρωπος που εκτέλεσε την εντολή και συνέταξε την σχετική ψευδή αναφορά. Η αναφορά του Lautenbach αμφισβητήθηκε άμεσα από τον επίσης αυτόπτη μάρτυρα της μυστικης αστυνομίας, Georg Koch, o οποίος συνόδευε την αποστολή
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο : Αποδοχή της δωρεάς παραχώρησης ακινήτου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τσελάς Σταύρος.

ΘΕΜΑ 2ο :Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου «Παρακολούθηση Δυνητικώς Τοξικών Μικροφυκών στις Ζώνες Παραγωγής και Αλιείας Διθύρων Μαλακίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Εύβοιας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τσελάς Σταύρος.

ΘΕΜΑ 3ο : Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Θεμάτων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Π.Ε Ευβοίας.       ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ευβοίας κ. Ιωαννίδου-Αλαμάνου Π.

ΘΕΜΑ 4ο : Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Θεμάτων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Π.Ε Βοιωτίας.         ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Βοιωτίας κ. Καπένης Βασίλειος.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση του 2ου Συγκριτικού Πίνακα και Παράταση προθεσμίας της Μελέτης «Περιφερειακός Δρόμος Λιδωρικίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της Π.Ε Φωκίδας κ. Φωτόπουλος Απόστολος.

ΘΕΜΑ 6ο: Ορισμός εκπροσώπων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιτροπές αρμοδιότητας Λιμενικών Αρχών.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τσάμπρας Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση 2ης Τροποποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, από Πιστώσεις Ιδίων Πόρων, έτους 2012 (Π.Ε.Εύβοιας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 8ο: Τροποποίηση της ΣΑΕΠ 356/2.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση Κατάρτισης των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕ009, ΣΑΜ009, ΣΑΕ409, ΣΑΕ056, ΣΑΜ056, ΣΑΕ540 & ΣΑΜ540, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 10ο : Έγκριση Τροποποίησης Πιστώσεων Έργων της ΣΑΕΠ 056/8 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 11ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Τόκων, έτους 2012 (Π.Ε. Φωκίδας ).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 12ο : Έγκριση 2ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), έτους 2012 (Π.Ε. Φθιώτιδας, Έυβοιας, Φωκίδας). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 13ο: Τροποποίηση του ορίου πληρωμών των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕΠ066 και ΣΑΕΠ166 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Τροποποίηση Πιστώσεων, έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

ΘΕΜΑ 14ο : Θεώρηση – Ανάκληση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Τσακωνίτης Κων/νος.

ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση Απολογισμού έτους 2011 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Π.Σ.Ε κ. Καρπέτας Ευάγγελος . 

ΘΕΜΑ 16ο : Έγκριση 5ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Π.Σ.Ε κ. Καρπέτας Ευάγγελος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 5 ευρώ το εισιτήριο για τον θερινό κινηματογράφο Θήβας


Μόνιμη πολιτιστική δραστηριότητα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το έτος 1985, είναι η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σόνια», ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος που λειτουργεί στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της.

Με γνώμονα τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που σήμερα επικρατούν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης αποφάσισε η τιμή του εισιτηρίου γενικής εισόδου στον κινηματογράφο, να ανέλθει στο ποσό των πέντε (5,00) Ευρώ, για τη φετινή θερινή περίοδο.

Θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων, συμβάλλει στην προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ 

Τηλέφωνα: 2262029729,28062
Telefax: 2262026033
Email: diketh@otenet.gr
Διεύθυνση: Βουρδουμπά 13-Θήβα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΘΡΙΑΜΒΟ!

Click on the slide! Ακόμη ένα ποδοσφαιρικό… θαύμα καλείται να κάνει απόψε η Εθνική Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει τη Γερμανία στην προημιτελική φάση του Euro 2012 (21:45, ΕΤ-1).
Ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, όμως το σημερινό ματς σημαίνει κάτι περισσότερο για εκείνους.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα προσπαθήσει να «πετάξει» εκτός της διοργάνωσης ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και να γεμίσει τους δρόμους της χώρας από Έλληνες, οι οποίοι περιμένουν μία «σπίθα» που θα τους κάνει να ξεχάσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η «γαλανόλευκη» έχει μπροστά της ένα μεγαθήριο, όπως ήταν ο Γολιάθ για τον Δαυίδ και έτσι χαρακτήρισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός την αποψινή αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξη Τύπου. Ποιος ξέρει; Ίσως επαναληφθεί η ιστορία…

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο 57χρονος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη και μπροστά του θα παίξουν – από δεξιά προς αριστερά – οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μάκος και ο Μανιάτης, ενώ λίγο πιο μπροστά θα είναι ο Κατσουράνης. Στα πλάγια θα παίξουν ο Νίνης και ο Σαμαράς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σαλπιγγίδης. Εναλλακτικό πλάνο είναι να παραμείνει δεξιά ο Σαλπιγγίδης και να περάσει στην κορυφή ο Γκέκας.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Φωτάκης, Φορτούνης, Τζόρβας, Μαλεζάς, Μάκος, Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου, ενώ ο Καραγκούνης και ο Χολέμπας είναι τιμωρημένοι και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίας.

Πώς θα αγωνιστούν οι Γερμανοί

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Γιόακιμ Λεβ τη Γερμανία απέναντι στην Εθνική Ελλάδας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πάντσερ» έχει στη διάθεσή του μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και δικαία η «νατσιονάλμανσαφτ» θεωρείται το μεγάλο φαβορί της αποψινής αναμέτρησης. Ο 52χρονος προπονητής δεν σκοπεύει να αλλάξει κάτι στην αρχική σύνθεση της ομάδας του σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

Την γερμανική εστία θα υπερασπιστεί ο Νόιερ, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Μπέντερ (ή Μπόατενγκ), Χούμελς, Μπανστούμπερ και Λαμ. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Σβαϊνστάιγκερ και ο Κεντίρα, ενώ πιο μπροστά θα είναι οι Μίλερ, Εζίλ και Ποντόλσκι. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γκόμεζ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βίζε, Τσίλερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χέβεντες, Σμέλτσερ, Σούρλε, Γκέτσε, Γκουντογκάν, Κρόος, Ρόις και Κλόζε.

Στις εξέδρες του γηπέδου θα βρεθούν περίπου 20.000 φίλαθλοι της Γερμανίας, την ώρα που οι Έλληνες θα είναι κοντά στις 4.000. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα, ο οποίος στη διοργάνωση έχει «σφυρίξει» τους αγώνες Ολλανδία-Δανία (0-1) και Σουηδία-Αγγλία (2-3).
Διαβάστε Περισσότερα »

Πατέρας πυροσβέστη: «Αν υπήρχε ένα ασθενοφόρο, το παιδί μου θα ζούσε»...

Την απουσία ασθενοφόρου από το σημείο της πυρκαγιάς καταγγέλλει ο πατέρας του 28χρονου πυροσβέστη που άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος στην Ελευσίνα.
«Ο γιος μου ξέρω ότι όταν βρέθηκε στον τόπο της φωτιάς με το όχημα που συνόδευε τον περιφερειάρχη Αττικής Βασίλη Παπαγεωργίου, βγήκε έξω ...

προκειμένου να βοηθήσει τους συναδέλφους του. Ήταν πολύ φιλότιμος και αγαπούσε το Πυροσβεστικό Σώμα. Το υπηρετούσε 4 χρόνια, τον τελευταίο ήταν οδηγός», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso.

«Στο σημείο, όπως έμαθα, υπήρχε έντονος καπνός από τα χόρτα και τα διάφορα εύφλεκτα υλικά που καιγόντουσαν: λάστιχα και ό,τι άλλο είχε παραδοθεί στις φλόγες. Ο γιος μου, με θάρρος, άφησε το όχημα σε ασφαλές σημείο και κατευθύνθηκε προς το μέτωπο. Ο δυνατός αέρας που επικρατούσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα σύννεφα πυκνού καπνού να τον καλύψουν", αναφέρει χαρακτηριστικά. Όπως μου είπαν οι συνάδελφοί του, άρχισε να τρέχει για να αποφύγει τον πυκνό καπνό, έχασε την ισορροπία του και έπεσε, αλλά σηκώθηκε και συνέχισε να τρέχει προς το μέρος του αυτοκινήτου του. Μπήκε μέσα, αλλά τότε λιποθύμησε».

Και συμπληρώνει: "Καταγγέλλω πως αν υπήρχε ένα, έστω μόνο ένα ασθενοφόρο στο σημείο της φωτιάς, το παιδί μου σήμερα θα ζούσε. Τον γιο μου τον μετέφερε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του στο Θριάσιο νοσοκομείο μια συνάδελφός του που οδήγησε το αυτοκίνητο. Οπως μου είπε, ο γιος μου μέχρι και λίγα λεπτά προτού φτάσουν στο νοσοκομείο, είχε σφυγμούς. Πνίγηκε από τους καπνούς και τελικά πέθανε από την αδιαφορία των αρμοδίων και όχι από μια τόσο επικίνδυνη φωτιά. Δεν είχαν μεριμνήσει να βρίσκεται στον τόπο της φωτιάς ένα ασθενοφόρο. Και το τραγικό είναι ότι σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων υπήρχε το Θριάσιο».

Η κηδεία του άτυχου πυροσβέστη θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΚΑΔΗΜΙΑ TAEKWONDO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται τη Δευτέρα η τρόικα με... δωράκι 1 δισ.


Click on the slide! Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα εκταμιεύσει πριν από το τέλος Ιουνίου το 1 δισ. ευρώ της «κουρεμένης» δόσης του Μαΐου, όπως ανακοίνωσε μετά το τέλος του Eurogroup ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Το κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την επίσημη πρόσκληση που αναμένεται τη Δευτέρα, και θα ετοιμάσει, από κοινού με τη νέα κυβέρνηση, το επικαιροποιημένο μνημόνιο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

«Αναμένουμε η νέα κυβέρνηση να προσκαλέσει την τρόικα στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ. Από τις υπόλοιπες δηλώσεις, αλλά και με βάσει δηλώσεις του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών, το συμπέρασμα είναι ότι το ταξίδι του κλιμακίου στην Αθήνα θα γίνει την ίδια ημέρα (Δευτέρα).

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ελλάδα διαβεβαίωσε τους εταίρους της ότι θέλει να παραμείνει στο ευρώ.

«Ακούσαμε προσεκτικά τον υπηρεσιακό υπουργό Γιώργο Ζανιά, ο οποίος παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση, και μας διαβεβαίωσε τόσο για τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα, όσο και για την αποφασιστικότητα του νέου πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνεργασίας για την αφοσίωση στο ευρώ και στη δέσμευσή της να τιμήσει τη δέσμευση στο ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Όλι Ρεν, όσο και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι η τρόικα θα εξετάσει την πορεία του προγράμματος, «τι έχει γίνει, τι δεν έχει γίνει», προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Γεγονός είναι ότι τόσο ο κ. Γιούνκερ, όσο και ο Όλι Ρεν και Κριστίν Λαγκάρντ δεν έκαναν αναφορά σε «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου, αλλά σε «επικαιροποίηση».

Η Κριστίν Λαγκάρντ διευκρίνισε ότι η τρόικα δεν θα προετοιμάσει «αναθεώρηση» του μνημονίου, αλλά επικαιροποίησή του. Το κλιμάκιο -είπε- θα βρεθεί στην Ελλάδα κυρίως σε μία αποστολή συλλογής στοιχείων: «Τι έχει γίνει, τι δεν έχει γίνει» και θα επιστρέψει τα αποτελέσματα στην ΕΚΤ την Κομισιόν και το ΔΝΤ. Αλλωστε, πρόσθεσε η κυρία Λαγκάρντ, η τρόικα έχει να βρεθεί στην Ελλάδα από το Μάρτιο.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας για τη γενικότερη κατάσταση, στην Ευρωζώνη, αναφερόμενη σε έκθεση του ΔΝΤ για την κατάσταση στη ζώνη του ευρώ, διαπίστωσε «εντεινόμενες και οξείες πιέσεις» και κάλεσε την ΕΚΤ να ασκήσει «δημιουργική και επινοητική» νομισματική πολιτική.

«Αυτό μπορεί να περάσει μέσα από το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ή με μια πιο παραδοσιακή πολιτική. Εναπόκειται στην ΕΚΤ να αποφασίσει», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ και έκανε επίσης λόγο για ανάγκη δημοσιονομικής ένωσης στην Ευρωζώνη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αν αγοράσεις τρακτέρ απ΄το εξωτερικό δεν το πουλάς για δύο χρόνια


Δύο περιπτώσεις σχετικές με τα αγροτικά μηχανήματα και την καταγραφή τους ξεκαθαρίζει η τροποποιητική απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού, Ναπολέοντος Μαραβέγια: Τι γίνεται στην περίπτωση βίαιης κατάσχεσης του μηχανήματος, που ο ιδιοκτήτης δεν έχει τις πινακίδες για να τις επιστρέψει και τι χρειάζεται στην περίπτωση που αγοράσει κάποιος ένα αγροτικό μηχάνημα από το εξωτερικό.
Σε περίπτωση αναγκαστικής αφαίρεσης αγροτικών μηχανημάτων, η περιφερειακή υπηρεσία απογραφής το ζητά εγγράφως.
Για τη βίαιη κατάσχεση, η απόφαση αναφέρει: «Σε περιπτώσεις αναγκαστικής αφαίρεσης αγροτικών μηχανημάτων με βάση δικαστικό τίτλο, κατά τις οποίες δεν παραδίδονται μαζί με το μηχάνημα η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας, η περιφερειακή υπηρεσία απογραφής αγροτικών μηχανημάτων ζητά εγγράφως από τον προηγούμενο κάτοχο την άμεση παράδοσή τους στην υπηρεσία.
Στην περίπτωση μη παράδοσης της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία για την διαγραφή μεταγραφή αγροτικού μηχανήματος, αυτά αντικαθίστανται από την έκθεση του δικαστικού επιμελητή και η διαδικασία διενεργείται από τον αναγκαστικώς κατασχέσας το αγροτικό μηχάνημα. Η περιφερειακή υπηρεσία απογραφής αγροτικών μηχανημάτων ενημερώνει το Μητρώο της καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της τροχαίας, για τις δικές της ενέργειες».
Για την ταξινόμηση μηχανήματος που αγόρασε μόνος του κάποιος αγρότης προβλέπονται τα εξής: «Για την έκδοση του Δελτίου Ταξινόμησης ενός μηχανήματος το οποίο εισάγεται από φυσικό ή νομικό πρόσωπο για δική του χρήση, απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα παραπάνω (1), (2), (3), (4), (7) και υπεύθυνη δήλωση του Άρθρου 8 του Ν. 1599/86 στην οποία δηλώνεται ότι εισάγει μόνος του το μηχάνημα για δική του χρήση, ότι δεν θα το πωλήσει πριν την παρέλευση 2 ετών από την απογραφή του (χορήγηση άδειας κυκλοφορίας) και αναλαμβάνει ο ίδιος την τεχνική υποστήριξη".
Τα δικαιολογητικά είναι:
1. Αίτηση
2. Τιμολόγιο αγοράς ή δήλωση κατασκευής εάν ο κατασκευαστής είναι ο ίδιος.
3. Πιστοποιητικό ταυτότητας (συμμόρφωσης) του κατασκευαστή για τους διαξονικούς γεωργικούς ή δασικούς ελκυστήρες εφόσον είναι καινούργιο όπως το προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία.
4. Δήλωση πιστότητας (συμμόρφωσης) του κατασκευαστή ή του εντολοδόχου στην κοινότητα στην οποία βεβαιώνεται ότι το μηχάνημα (εκτός των διαξονικών γεωργικών ή δασικών ελκυστήρων) είναι σύμφωνο με τις οδηγίες 89/392/ΕΟΚ, 98/37/ΕΚ κλπ. της ΕΕ που αφορούν την ασφάλεια των μηχανών (CE).
7. Παράβολο (χρηματικό ποσό) όπως προβλέπεται από τον ν. 3147/Α ́/2003 (Φ.Ε.Κ. 135/Α ́/2003), υπ’ αριθμ. οικ.9582/Γ3Γ/1866/2007, κοινή υπουργική απόφαση (Φ.Ε.Κ. 328/Β ́/2007).
Διαβάστε Περισσότερα »

Bρετανικό περιοδικό συγκρίνει την Άνγκελα Μέρκελ με τον Αδόλφο Χίτλερ

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι «η πιο επικίνδυνη ηγέτις της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ, καθώς εξολοθρεύει την ανάπτυξη», υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό New Statesman καταγγέλλοντας την «μανία» της Γερμανίδας καγκελαρίου με τη λιτότητα.


Στο εξώφυλλο του τεύχους της Τετάρτης εικονίζεται η Μέρκελ ντυμένη σαν τον "Εξολοθρευτή", το ανθρωπόμορφο ρομπότ του μέλλοντος από την ομώνυμη σειρά ταινιών με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.


«Η μανία της Άγκελα Μέρκελ για...


τη λιτότητα καταστρέφει την Ευρώπη. Η Γερμανίδα καγκελάριος εξολοθρεύει την ανάπτυξη και μας ωθεί σε μια νέα Ύφεση», γράφει το περιοδικό, παραπέμποντας στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης του 1930.


Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Μάχντι Χάσαν διερωτάται ποιος ηγέτης αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια τάξη και την ευημερία από τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας.


«Η απάντηση είναι: Μια πρώην χημικός, λάτρης της όπερας με αβρούς τρόπους που κατέχει το αξίωμά της εδώ και επτά χρόνια. Ναι λοιπόν, ας περάσει στη σκηνή η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ της Γερμανίας, η λύση της οποίας για την δημοσιονομική κρίση της Ευρώπης έχει φέρει την ήπειρο --ίσως και όλον τον κόσμο-- στο χείλος μιας δεύτερης Μεγάλης Ύφεσης».


«Ας με συγχωρέσει ο Μάικ Γκόντγουιν και ο ομώνυμος κανόνας του, αλλά η Μέρκελ είναι ο πιο επικίνδυνος ηγέτης της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ», προστίθεται στο άρθρο. Ο Γκόντγουιν είναι ένας Αμερικανός δικηγόρος που διατύπωσε τον «κανόνα» πως όσο επιμηκύνεται μια Διαδικτυακή συζήτηση, η πιθανότητα μιας σύγκρισης που θα περιλαμβάνει τους ναζιστές και τον Χίτλερ προσεγγίζει τη μονάδα.


«Οι οκτώ προκάτοχοί της, από τον Κόνραντ Αντενάουερ μέχρι τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, επέβλεψαν ένα κατασκευαστικό θαύμα στην χώρα και την αποκατάσταση της φήμης της Γερμανίας στο εξωτερικό. Υπό την Μέρκελ όμως η χώρα βρίσκεται και πάλι απομονωμένη», καταλήγει ο Χάσαν, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία προκαλεί εξίσου το μίσος και το φόβο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορους


Υπενθυμίζουμε στους ενδιαφερόμενους ότι ο Δήμος Θηβαίων πρόκειται να υποβάλει αίτηση ως  φορέας υλοποίησης στο πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 στο Γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Π.Ε. Βοιωτίας (Νομαρχία) στη Θήβα (τέλος της οδού Μακαρίου). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2262027703, Ιωάννης Σουλιώτης- Παναγιώτα Μπαρώνη.
Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.
Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, κατά την έννοια της παρούσης, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 €, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.
Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.
Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Παιδιά που εγκαταλείπονται σε ιδρύματα, θεωρούνται ως άπορα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χτυπάει «κόκκινο» σήμερα ο υδράργυρος!



 
 
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου και σταδιακή εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ήπειρο.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα νότια τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Είσαι μουν@ρ@ κορίτσι μου», είπε η Βανδή στην Παπαρίζου

«Είσαι μουν@ρ@ κορίτσι μου», είπε η Βανδή στην Παπαρίζου

Το πιο πιπεράτο περιστατικό των χθεσινών Mad Awards έγινε στο παρασκήνιο, όταν συναντήθηκαν οι Έλενα Παπαρίζου, Δέσποινα Βανδή και Ηλίας Ψινάκης. Το πιο περίεργο από όλα είναι ότι πιο κόσμιος από όλους ήταν ο Ηλίας Ψινάκης.
«Είσαι μουν@ρ@», ήταν το αυθόρμητο σχόλιο της Δέσποινας Βανδής (που το τελευταίο πράγμα που μπορείς να της καταλογίσεις είναι ότι είναι αθυρόστομη) όταν συνάντησε την Έλενα Παπαρίζου στο παρασκήνιο των χθεσινών Mad Awards.
Αναφερόμενη τόσο στην εμφάνιση της Έλενας πάνω στην σκηνή -που μόλις είχε προηγηθεί- όσο και στην ανανεωμένη εμφάνιση της γενικότερα.
Η Παπαρίζου δέχτηκε το κοπλιμέντο, που έγινε παρουσία της κάμερας του Ant1. Και την προειδοποίησε ότι το ίδιο σχόλιο είχε κάνει και εκείνη στο μικρόφωνο, όταν πήγε να ακούσει την Νατάσα Θεοδωρίδου στο νυχτερινό μαγαζί που τραγουδούσε, και μετά -όπως είναι λογικό- έπαιζε παντού για μέρες.
Κοσμιότερος όλων ο Ηλίας Ψινάκης που χαιρέτισε ευγενικά την Έλενα, χωρίς να πετάξει κάποια από τις γνωστές ατάκες του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

summer@levadia library-0002Ένα τελείως διαφορετικό καλοκαίρι περιμένει εσάς τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης μας! Αρπάξτε την ευκαιρία να διασκεδάσετε με τρόπο που δεν έχετε ποτέ φανταστεί!
Πάρτε τους φίλους σας και ελάτε να ζήσετε δημιουργικές και όμορφες μέρες παίζοντας, μαθαίνοντας, διασκεδάζοντας! 
Αυτό το καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων για τα παιδιά της πόλης (και όχι μόνο)! Εκδηλώσεις με ταξιδιάρικα παραμύθια και μύθους, με φανταστικές περιηγήσεις αλλά και πραγματικές με διαδρομές μέσα στην πόλη, με όμορφες και δροσερές ιστορίες που θα σας ταξιδέψουν και θα σας εξάψουν τη φαντασία, μουσικά παιχνίδια, graffiti, ζωγραφική και σχέδιο, πρωτότυπες δημιουργίες,δημιουργικές κατασκευές, πειράματα, παιχνίδια γνώσεων, και τόσα άλλα!
27 εκδηλώσεις που θα γεμίσουν δημιουργικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο των παιδιών! Σχεδόν καθημερινά, κυρίως τις πρωινές ώρες, θα υπάρχει μια εκδήλωση! Παιδικές φωνές και γέλια μαζί με το κέφι και τη διάθεση των εμψυχωτών, των εθελοντών και των υπαλλήλων θα πλημμυρήσουν τη Βιβλιοθήκη με νότες χαράς και αισιοδοξίας.
2/7/2012 - Το «ημερολόγιο πρόγραμμα» της καλοκαιρινής εκστρατείας
3/7/2012 - Πειράματα με τον ηλεκτρισμό
6/7/2012 - Τα μονοπάτια των βιβλίων
9/7/2012 - Αναζητώντας τα χνάρια του Ηρακλή…
10/7/2012 - Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΓΩΝΙΑ
10/7/2012 - Οι δικοί μας Πόντιοι
11/7/2012 - Ο μωβ μαρκαδόρος του Χάρη
13/7/2012 - Τα μονοπάτια των βιβλίων
13/7/2012 - Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία
18/7/2012 - Μονοκονδυλιές
20/7/2012 - Τα μονοπάτια των βιβλίων
23/7/2012 – Διαδρομή στην πόλη της Λιβαδειάς
24/7/2012 - ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
25/7/2012 - Τα ζάρια των ιστοριών: Λέμε ιστορίες για ταξίδια
26/7/2012 - ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
27/7/2012 - Τα μονοπάτια των βιβλίων
image10/8/2012 - Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει
20/8/2012 - Το νου σου στους ήχους!
21/8/2012 - ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
22/8/2012 - Μια αυτοσχέδια ορχήστρα
23/8/2012 - ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
24/8/2012 - Τα ζάρια των ιστοριών: Λέμε ιστορίες για ταξίδια
27/8/2012 - Ο μικρός κάστορας και η ηχώ
28/8/2012 - GRAFFITI στη Βιβλιοθήκη
29/8/2012 - Ο ήχος της σιωπής
30/8/2012 - Διαδρομή στην πόλη της Λιβαδειάς
31/8/2012 - Ο μωβ μαρκαδόρος του Χάρη
Ενημερωθείτε, διαδώστε το πρόγραμμα http://goo.gl/vBlHM!  
Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή, είτε περνώντας από τη Βιβλιοθήκη είτε στέλνοντας email στο liblivadia@gmail.com είτε τηλεφωνώντας στα 22610.89970 & 89975. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για ένα αξέχαστο καλοκαίρι: δυο μήνες στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς!
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 2 Ιουλίου ξεκινά η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης για ανέργους

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 22 εκατ. ευρώ για 18.332 άτομα, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος διπλασιάστηκε σε 44 εκατ. ευρώ για 36.664 άτομα.Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης και πιστοποίησης (training voucher) για ανέργους, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Με τις επιταγές αυτές οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί, μπορούν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας, σε επιλεγμένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr το μητρώο ωφελουμένων με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα, στους οποίους εμφανίζονται:

Α. Οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης (36.664 άτομα).

Β. Οι επιλαχόντες που αντιστοιχούν σε ποσοστό έως το 50% του αριθμού των επιλεγέντων δικαιούχων (18.311 άτομα).

Γ. Οι μη επιλεγέντες με τη μοριοδότηση που έλαβαν (102.636 άτομα).

Δ. Οι μη αξιολογηθέντες (χωρίς μοριοδότηση 3.737 άτομα), επειδή δεν τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα (μη ενεργή κάρτα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 25.5.2012, σύμφωνα με το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ).

Οι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης δύνανται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher), από το ΚΠΑ2 που είναι εγγεγραμμένοι. Για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης τής ταυτότητας τού ωφελούμενου.

Η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης θα λήξει την Τρίτη, 31-7-2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνα-σοκ: Σέρνει το γιο του σε καφάσι με το μηχανάκι!

Εικόνα-σοκ: Σέρνει το γιο του σε καφάσι με το μηχανάκι!
Θύελλα διαμαρτυριών προκάλεσε μια φωτογραφία από την Κίνα, όπου μάλλον έχουν μια διαφορετική άποψη για την μεταφορά...



παιδιών!

Την φωτογραφία από την πόλη Xi'an της Κίνας τράβηξε ένας περαστικός και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.
Στην εικόνα ο ασυνείδητος πατέρας σέρνει το παιδί του, μέσα σε ένα καφάσι, με το μηχανάκι!
Το παιδί δεν είναι πάνω από 2 ετών, ενώ ο άνθρωπος που ανέβασε την φωτογραφία είπε ότι ο πατέρας δεν φαίνεται να πτοείται από την κίνηση στο δρόμο, και να μην ανησυχεί για το καφάσι που κρέμεται από ένα λεπτό σκοινί!
Διαβάστε Περισσότερα »

La Repubblica: Στηρίζουμε τα ξαδέλφια μας τους Έλληνες και όχι την Μέρκελ

La Repubblica: Στηρίζουμε τα ξαδέλφια μας τους Έλληνες και όχι την Μέρκελ

Το πλευρό της Εθνικής μας ομάδας παίρνει η ιταλική εφημερίδα, La Repubblica, ενόψει του κρίσιμου αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας για τα προημιτελικά του Euro 2012.
«Η αξιοπρέπεια των φτωχών, η Ευρώπη στηρίζει την Εθνική Ελλάδας», γράφει η εφημερίδα και συμπληρώνει λέγοντας πως «Έλληνες κατά Γερμανών, σημαίνει κάπως, και υπόλοιπη Ευρώπη κατά των Γερμανών, φτωχά νομίσματα και οικονομική περιφέρεια κατά των Γερμανών».
«Εμείς οι Ιταλοί μοιάζουμε, σίγουρα, πολύ περισσότερο στους Έλληνες εξαδέλφους απ' ότι στην κυρία Άγκελα και πρέπει να μας επιτραπεί να ορθώσουμε και εμείς, λίγο αλόγιστα, ίσως, την αξιοπρέπειά μας» γράφει ο αρθρογράφος Μαουρίτσιο Κροσέττι.
«Απλοποιώντας το όλο θέμα, η Γερμανία, ως εθνική ποδοσφαίρου, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Γερμανία, ως κράτος, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις, η αντίσταση μοιάζει σχεδόν αδύνατη», γράφει η La Repubblica.
«Παρά ταύτα- συμπληρώνει-έστω και αν η εθνική Ρωσίας έμοιαζε αχτύπητη, οι φτωχοί Έλληνες κατάφεραν να την βάλουν στο τσεπάκι τους».
Η ιταλική προοδευτική εφημερίδα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, παραλληλίζει την στρατηγική των Ελλήνων παικτών, που «καλύπτουν τα νώτα τους και περνούν στην αντεπίθεση» με εκείνη των αρχαίων πολεμιστών που γνωρίσαμε χάρη στον Όμηρο, και καταλήγει:
«Αύριο, όλο το κοινό θα στηρίζει την ικανότατη ομάδα της Γερμανίας, τους παίκτες με τον κάπως δυσοίωνο αετό στο στήθος. Εκείνη, όμως, η μπλε κουκίδα στις κερκίδες, μοιάζει με μια μικρή παλλόμενη καρδιά. Θα είναι αρκετή για να τους κερδίσει;»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ