Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σταματούν τα συσσίτια λόγω... ΔΙΑΚΟΠΩΝ!!

Χωρίς φαγητό κινδυνεύουν να μείνουν μέσα στο καλοκαίρι οι άποροι του λεκανοπεδίου καθώς, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η εκκλησία θα σταματήσει τη διανομή συσσιτίων σε πολλές ενορίες λόγω έλλειψης εθελοντών.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα...


η διανομή συσσιτίου θα σταματήσει σε 6 από τις 10 Μητροπόλεις της Αττικής από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου εξαιτίας της αναχώρησης των εθελοντριών μαγειρισσών για διακοπές!!


Οι Μητροπόλεις στο λεκανοπέδιο που αναγκάζονται να προχωρήσουν στην περικοπή των συσσιτίων είναι της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Περιστερίου και Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Τα συσσίτια θα συνεχιστούν κανονικά στις Μητροπόλεις Καισαριανής, Νίκαιας, Πειραιά και στην Ομόνοια στο ΚΥΑΔΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χρυσή Αυγή έφτιαξε «κοινωνικό παντοπωλείο» αποκλειστικά για Έλληνες

Η Χρυσή Αυγή έφτιαξε «κοινωνικό παντοπωλείο» αποκλειστικά για Έλληνες
Ένα «κοινωνικό παντοπωλείο», το οποίο θα διαθέτει είδη πρώτης ανάγκης μόνο σε Έλληνες, έθεσε σε λειτουργία η Χρυσή Αυγή, με στόχο να βοηθηθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Τα μέλη του κόμματος, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, με δικές τους πρωτοβουλίες συγκεντρώνουν τα τρόφιμα και τα διανέμουν, ενώ με ανακοίνωσή του το κόμμα είπε πως οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα διαθέσουν το μεγαλύτερο μέρος τους βουλευτικής τους αποζημίωσης, σε δράσεις αλληλεγγύης σε Έλληνες που έχουν ανάγκη.
«Στηρίζουμε αποκλειστικά ελληνικές οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία, ελληνικές πολύτεκνες οικογένειες που θα έπρεπε να στηρίζει το κράτος και να προβάλλει ως παράδειγμα στο λαό μας, αλλά και άτομα μεγάλης ηλικίας που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται από μήνα σε μήνα, όλοι οι Έλληνες που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στα νύχια των αδίστακτων διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υπαλλήλων τους, είναι απαραίτητο να στηριχθούν από ένα δίκτυο ανιδιοτελούς κοινωνικής αλληλεγγύης» επεσήμανε ο βουλευτής Β' Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος, που συντονίζει τις συγκεκριμένες δράσεις του κόμματος.
Από την πλευρά του, βουλευτής επικρατείας Χρήστος Παππάς, που παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στα άτυπα ... «εγκαίνια» επεσήμανε: «Με πίστη και θέληση, μπορούμε και θα κάνουμε τη διαφορά τόσο μέσα στη βουλή, όσο και στους δρόμους και τις πλατείες, αναγκάζοντας το άθλιο πολιτικό κατεστημένο να ξεχάσει αυτά που ήξερε ως τώρα».
Η Χρυσή Αυγή σχεδιάζει μέσα στους επόμενους μήνες να θέσει σε λειτουργία και άλλα κοινωνικά παντοπωλεία σε υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Στόπ» βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στους 500 βουλευτές που ζητούν αναδρομικά

«Στόπ» βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στους 500 βουλευτές που ζητούν αναδρομικά
Τέλος στις αξιώσεις των 500 βουλευτών, πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών που ζητούν αναδρομικές αποδοχές έβαλε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (30-5) να ακυρώσει τις αιτήσεις για αναδομικές αποδοχές.
Στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει περίπου 500 πρώην βουλευτές οι οποίοι διεκδικούν με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, που έγινε το 2006 με αποφάσεις του Μισθοδικείου.
Οι αποδοχές των δικαστών αυξήθηκαν, για την τετραετία 2003 έως 2007, με ανώτατο πλαφόν τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ.
Διευκρινίζεται ότι το ανώτατο ποσό των 10.271 ευρώ αντιπροσωπεύει τις αποδοχές των προέδρων των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων, ενώ οι δικαστές των λοιπών βαθμών λαμβάνουν μικρότερες αποδοχές, σύμφωνα με την αρχή της πυραμίδας.
Να σημειωθεί ότι το σύνολο των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανέρχεται στις 850 περίπου, καθώς ορισμένοι βουλευτές έχουν καταθέσει δύο αιτήσεις για διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Επίσης, ανάλογες αγωγές, πλέον των 240, έχουν κατατεθεί και στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η εφάπαξ έκτακτη παροχή που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί (2003-2007) και με την οποία εξομοιούνται οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με το μισθολόγιο των δικαστών, έτσι ώστε να μπορεί να τεθεί ζήτημα αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης.
Η έκτακτη αυτή παροχή που έλαβαν οι δικαστές, αποφάσισε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνιστά αναγνώριση επιπλέον απολαβών προς τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως αυτές συνδέονται προς τις ειδικότερες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός τους. Συνεπώς, δεν αφορούν άλλους λειτουργούς, των οποίων οι αποδοχές τους εξισώνονται με εκείνες των δικαστών, πρόσθεσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Οι δικαστές την έκτακτη αυτή παροχή, την έλαβαν, επειδή υπήρχε μεγάλος φόρτος εργασίας (μεγάλος όγκος υποθέσεων) στα δικαστήρια και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, λόγω της εισόδου μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών (απελάσεις, άδειες παραμονής, παραβατικές συμπεριφορές, κ.λπ.), των Ολυμπιακών Αγώνων και της επίσπευσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων.
Έτσι, κρίθηκε ότι η επέκταση της επίμαχης παροχής στους βουλευτές συνιστά ανεπίτρεπτη άσκηση νομοθετικού έργου, καθώς ο νομοθέτης κατά πρώτον είχε την πρόθεση να αναγνωριστούν οι απολαβές αυτές προς τους δικαστικούς για συγκεκριμένους λόγους, ενώ κατά δεύτερον είχε την πρόθεση να αποκλείσει άλλες κατηγορίες λειτουργών, οι αποδοχές των οποίων συναρτώνται με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού (δηλαδή τους βουλευτές).
Αναμένεται η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδυνη ποδηλατοβολτα στις γειτονιες της Θηβας


    • Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

      Θηβα-πλατεια Αγιων Θεωδωρων

  •  

    Διαδίδουμε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη και δίνουμε θάρρος σε όσους θέλουν να αρχίσουν να κινούνται με ποδήλατο!
    Μερικοί σημαντικοί κανόνες ασφαλείας:
    ΠΟΔΗΛΑΤΟ
    - Φώτα μπρος και πίσω.
    - Ανακλαστήρες στις ρόδες και στα πηδάλια.
    - Κουδουνάκια.
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΤΑΣ
    - Φέρνουμε την καλή μας διάθεση και το χαμόγελο και καλούμε και άλλους να μας ακολουθήσουν.
    - Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και γι΄αυτόν που συνοδεύει.
    - Σεβόμαστε τον ΚΟΚ και κινούμαστε στο ρεύμα κυκλοφορίας μας, χωρίς να ανεβαίνουμε στο πεζοδρόμιο.
    - Κινούμαστε σε δυάδες κρατώντας απόσταση μεταξύ μας, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να συγκρουστούμε, αλλά και να μην αφήνουμε μεγάλα κενά, γιατί μπορεί να εισχωρήσουν στην βολτα αυτοκίνητα.
    - Δεν γινόμαστε εριστικοί με άλλους χρήστες του δρόμου.
    - Στις διαβάσεις των πεζών οφείλουμε να σταματάμε και να δίνουμε προτεραιότητα.
    ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι μικροί ποδηλάτες να συνοδεύονται από ενήλικο άτομο. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ: Δεν κάνουμε κόλπα όπως σούζες και κόντρες, γιατί έτσι προβάλουμε μιά εικόνα άτακτων και επικίνδυνων ποδηλατών που πρώτα από όλα δεν σέβονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Με αυτή την συμπεριφορά κανείς δεν πρόκειται να μας πάρει στα σοβαρά.

Μετά την ποδηλατοβολτα στην πόλη για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν θα ακολουθήσει η Παλαβοβολτα με πορεία προς την παραλία λουκισιων για σουβλάκι, μπύρες , ροματζαδα και βραδινο μπανακι στην παραλία .. εκτιμώμενη ώρα αναχώρησης παλαβοβολτας 22.30 (οπωσδήποτε φωσφορούχο γιλέκο)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

βιβλιάρια υγείας,πιστοποιητικό υγείας, εργαζομενοι σε καταστηματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Σας γνωστοποιούμε ότι ο έλεγχος βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του Δημοσίου θα γίνεται κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή από 09:00 έως 12:00 π.μ. στο Ιατρείο του Ορθοπεδικού κ. Κατσιμίχα Γεωργίου.
Δ/νση Ιατρείου: Πελοπίδου 5, Θήβα
Τηλέφωνο: 2262023544
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά στη Λάρυμνα

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση ξέσπασε περίπου στις 13:00 στην περιοχή Λάρυμνα Φθιώτιδας.
Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 300 έως 900 ευρώ κόστιζαν τα πλαστά χαρτιά δυσλεξίας για μαθητές

Από 300 έως 900 ευρώ κόστιζαν τα πλαστά χαρτιά δυσλεξίας για μαθητές
Υπάλληλοι δύο νοσοκομείων, του Παίδων Πεντέλης και του Σισμανόγλειου, από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα είχαν στήσει μία απίστευτη κομπίνα και χορηγούσαν ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές. Το κόστος ξεκινούσε από τα 300 ευρώ και έφτανε μέχρι και τα 900. Μάλιστα μετά τη αποκάλυψη του σκανδάλου εκφράζονται και υπόνοιες ότι βεβαιώσεις χρησιμοποιήθηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Το κύκλωμα που είχε στηθεί στα νοσοκομεία και πουλούσε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πως φαίνεται στην παράνομη επιχείρηση εμπλέκονται τρεις γυναίκες υπάλληλοι του Παίδων και του «Σισμανόγλειου» που κατηγορούνται ότι εξέδιδαν πλαστογραφημένα πιστοποιητικά δυσλεξίας, ακόμη και σε μαθητές της Γ' Λυκείου, ώστε να εξετάζονται με ευνοϊκούς όρους προκειμένου να εισαχθούν στα ΑΕΙ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει σήμερα η προετοιμασία του Λεβαδειακού

Στις 2 Ιουλίου ξεκινάει ο Λεβαδειακός
Η προετοιμασία του Λεβαδειακού θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου, όπως όλα δείχνουν, καθώς ο Γιώργος Παράσχος δείχνει πως έχει καταλήξει σε αυτή την απόφαση. Παράλληλα ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν και θα σταματήσουν οι προπονήσεις για την φετινή περίοδο.

Από κει και πέρα ο ίδιος, έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει της νέας περιόδου και ήδη έχει κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην διοίκηση για τις κινήσεις που θέλει να γίνουν στον μεταγραφικό τομέα. Το ρόστερ αναμένεται να έχει κλείσει σε μεγάλο ποσοστό πριν η ομάδα ξεκινήσει την προετοιμασία της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη μάχη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς η Εθνική

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θέλει να κάνει η Εθνική.Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θέλει να κάνει η Εθνική.
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θέλει να κάνει η Εθνική, που αντιμετωπίζει σήμερα την Ιορδανία στην πρεμιέρα της για το Προολυμπιακό Τουρνουά.
Μετά από προετοιμασία που διήρκεσε μόλις τρεις εβδομάδες, η «επίσημη αγαπημένη» είναι έτοιμη να διεκδικήσει την παρουσία της για τρίτη συνεχή χρονιά στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Ο αντίπαλος δεν φοβίζει, αλλά οι ιδιαιτερότητες της πρεμιέρας, η προσαρμογή στις συνθήκες που επικρατούν στη Βενεζουέλα (με κυριότερη τη διαφορά 7:30 ωρών) και το… άγνωστο του αντιπάλου δίνουν έναν βαθμό επικινδυνότητας στον αγώνα.
Σύμφωνα με το sport-fm.gr ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το διάστρεμμα που υπέστη, αλλά είναι αμφίβολο αν θα ριχτεί στη μάχη ή θα προφυλαχθεί εν όψει του πιο δύσκολου ματς της Τετάρτης με το Πουέρτο Ρίκο. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν και οι διεθνείς έχουν αφήσει στην άκρη την κόπωση από την εξουθενωτική σεζόν που είχαν και τον σχεδόν μηδενικό χρόνο ξεκούρασης.
Υπενθυμίζεται πως οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ των τριών. Οι δύο πρώτες περνούν στα προημιτελικά, όπου ακολουθούν νοκ άουτ αγώνες. Οι δύο νικητές των ημιτελικών προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και ο νικητής του μικρού τελικού (δεν προβλέπεται η διεξαγωγή μεγάλου τελικού).
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες (29 Ιουλίου-12 Αυγούστου) έχουν ήδη προκριθεί Αργεντινή, Γαλλία, Τυνησία, ΗΠΑ (Α’ Όμιλος), Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία (Β’ Όμιλος). Οι δύο πρώτες ομάδες του Προολυμπιακού Τουρνουά θα μπουν στον πρώτο όμιλο και η τρίτη στον δεύτερο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα (με ώρες Ελλάδας):
Δευτέρα 2/7
(3ος Όμιλος) Ρωσία-Κορέα 18:30
(1ος Όμιλος) Ελλάδα-Ιορδανία 21:00
(4ος Όμιλος) Ανγκόλα-ΠΓΔΜ 00:30
(2ος Όμιλος) Ελλάδα-Βενεζουέλα 03:00
Τρίτη 3/7
(3ος Όμιλος) Κορέα-Δομινικανή Δημοκρατία 18:30
(4ος Όμιλος) ΠΓΔΜ-Νέα Ζηλανδία
(1ος Όμιλος) Ιορδανία-Πουέρτο Ρίκο 00:30
(2ος Όμιλος) Βενεζουέλα-Λιθουανία 03:00
Τετάρτη 4/7
(4ος Όμιλος) Νέα Ζηλανδία-Ανγκόλα 18:30
(3ος Όμιλος) Δομινικανή Δημοκρατία-Ρωσία 21:00
(2ος Όμιλος) Λιθουανία-Νιγηρία 00:30
(1ος Όμιλος) Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα 03:00
Στα προημιτελικά αναμετρώνται (6/7):
Α: Πρώτος 1ου Ομίλου-Δεύτερος 2ου Ομίλου
Β: Πρώτος 3ου Ομίλου-Δεύτερος 4ου Ομίλου
Γ: Πρώτος 2ου Ομίλου-Δεύτερος 1ου Ομίλου
Δ: Πρώτος 4ου Ομίλου-Δεύτερος 3ου Ομίλου
Στα ημιτελικά αναμετρώνται (7/7):
Νικητής Α-Νικητής Γ
Νικητής Β-Νικητής Δ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Εύβοια, συμπεριλαμβανομένης της...


 Σκύρου, στη Λέσβο, τη Χίο και όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής προβλέπει για τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α..

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε ο αδερφός του Λάμπη Λιβιεράτου

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στον Άλιμο στη συμβολή των οδών Συμωνίδου και Ιωνίας.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες...


ο Ανδρέας Λιβιεράτος, αδερφός του γνωστού τραγουδιστή Λάμπη Λιβιεράτου, ανέβηκε στην 5ο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία φιλοξενούνταν με τη μητέρα του και φέρεται να πήδηξε στο κενό.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραγουδιστής βρίσκεται στην Σουηδία και η επιστροφή του στην Ελλάδα ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα της εβδομάδας!
Διαβάστε Περισσότερα »

Βουλιάζει... η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Κύμη


Βουλιάζει... η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Κύμη


Κάποτε εκατοντάδες πιστοί πήγαιναν σε αυτή την εκκλησία για να προσευχηθούν μιας και έχουν γίνει αρκετά θαύματα.
Τώρα, είναι δύσκολο να πλησιάσεις. Χρόνο με τον χρόνο βουλιάζει η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Κύμη. Ήταν πριν τέσσερα χρόνια όταν το έδαφος ρούφηξε τον ναό. Από τότε μέχρι σήμερα, η κακοκαιρία επιδεινώνει την κατάσταση.
Λίγα μέτρα πιο κάτω είναι η πιο hotspot παραλία της περιοχής. "Μαραζώνουμε όταν ερχόμαστε να κάνουμε μπάνιο και βλέπουμε το εκκλησάκι σε αυτή την κατάσταση" μας είπε λουόμενος ευελπιστώντας να γίνουν έργα επιδιόρθωσης και να περιφραχτεί ο χώρος για να μην γίνει κανένα ατύχημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: Ανοικτή Συνέλευση στη Λιβαδειά


Πρόσκληση
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καλεί σε ανοικτή συνέλευση τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους, τους πολίτες που ενδιαφέρονται και θέλουν να συμβάλουν με τον προβληματισμό τους, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ 10 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ.

Το κείμενο «οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών» κυκλοφορεί μαζικά στο Διαδίκτυο σε διάφορες γλώσσες και αποδίδεται στον αμερικανό φιλόσοφο Noam Chomsky. Στις αρχές του 2010, μεταφράζεται και στα ελληνικά, δημοσιεύεται σε πολλά μπλόγκς και οι αναρτήσεις και τα likes δίνουν και παίρνουν. Το συγκεκριμένο κείμενο σε χρόνο ρεκόρ ανακηρύσσεται σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή κείμενα της παγκόσμιας μπλογκόσφαιρας.


1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.

«Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.


4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του… «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος…

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης… Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.
 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Κύπρο – 14χρονα κορίτσια εκδίδονται για ένα χαρτζιλίκι

Σοκ στην Κύπρο – 14χρονα κορίτσια εκδίδονται για ένα χαρτζιλίκι
Για ένα... χαρτζιλίκι, ένα πολύ μικρό, δηλαδή, χρηματικό ποσό, αναγκάζουν επιτήδειοι 14χρονες να εκδίδονται στην περιοχή της Πάφου. Τις περισσότερες, μάλιστα, φορές, τα κορίτσια πέφτουν θύμα εκβιασμού, αφού συνήθως τις βιντεοσκοπούν και τις κρατούν, ουσιαστικά, ομήρους, αφού τις εκβιάζουν με δημοσιοποίηση του εν λόγω υλικού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φωνή της Πάφου» το φαινόμενο αυτό έχει πάρει, μάλιστα, ιδιαίτερες διαστάσεις.
Τα νεαρά κορίτσια προέρχονται από φτωχές και προβληματικές οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να τις ελέγξουν και να τις συντηρήσουν οικονομικά.
Τις περισσότερες, μάλιστα, φορές, οι ανήλικες πέφτουν θύματα εκβιασμού των επιτηδείων, οι οποίοι όχι μόνο ικανοποιούν τις δικές τους ορέξεις αλλά τις «πλασάρουν» και σε άλλα άτομα. Μάλιστα κάποιοι για να εξαναγκάσουν τις νεαρές να υπακούσουν στους εκβιασμούς τους, τις βιντεοσκοπούν και τις απειλούν με δημοσιοποίηση του βίντεο ακόμη και στο διαδίκτυο.
Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι φορές, που η σεξουαλική εκμετάλλευση συνοδεύεται και από χρήση ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα πάντα με την κυπριακή εφημερίδα, κάποιοι από τους γονείς των κοριτσιών είναι ενήμεροι για το θέμα. Παρόλα αυτά δεν προβαίνουν σε καμία καταγγελία στην Αστυνομία, φοβούμενοι τον κοινωνικό στιγματισμό τους και πιθανό διασυρμό τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αθήνα η Τρόικα - Ξεκινά ο Γολγοθάς της κυβέρνησης Σαμαρά

Στην Αθήνα η Τρόικα - Ξεκινά ο Γολγοθάς της κυβέρνησης Σαμαρά
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο κυβερνητικό επιτελείο ενόψει της άφιξης, εντός της εβδομάδας, της Τρόικα. Η συνάντηση αυτή θα είναι η πρώτη που θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας με τη νέα κυβέρνηση, ενώ η συγκυρία κρίνεται εξαιρετική, λόγω και των πρόσφατων αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής που αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
Δεδομένου ότι η έλευση της Τρόικα σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία θα μπει ξανά στο μικροσκόπιο, ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου σειρά αλλεπάλληλων συσκέψεων στο σπίτι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Συγκεκριμένα το Σάββατο επισκέφθηκαν την πρωθυπουργική κατοικία, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μαζί με τον αναπληρωτή του, Χρήστο Σταϊκούρα.
Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού, αυτή τη φορά με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε ακόμη μία, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Κωνσταντίνος Μπούρας, και ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Γιάννης Μουρούτης.
Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών με την Τρόικα το θέμα της υπαγωγής της χώρας μας στη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τα ταμεία διάσωσης χωρίς να επιβαρυνθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος. Αν αυτό επιτευχθεί θα δώσει στην Ελλάδα μια «ανάσα» ύψους 50 δισ. ευρώ!
Κυβερνητικοί κύκλοι εμφανίζονται συγκρατημένοι και κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Οι ίδιες πηγές όμως αναφέρουν ότι, κατά τον Γιάννη Στουρνάρα, η διαπραγμάτευση αυτή, όπως και όλες οι διαβουλεύσεις με την Τρόικα, είναι θέμα επιχειρημάτων και τεκμηριωμένων προτάσεων.
Ενδεικτικές, πάντως,  των προσδοκιών της κυβέρνησης είναι και η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ τόνισε πως οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να είναι χρήσιμες και για την χώρα μας.
Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, στον Τύπο της Κυριακής ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι εφικτή η τροποποίηση κοινωνικά άδικων και οικονομικά αναποτελεσματικών πολιτικών».
Επίσης, ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε γνωστό στον πρωθυπουργό, ότι στις προθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών, περιλαμβάνεται και μια συνάντηση τόσο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Πάντως, σύμφωνα με το Mega, η συνάντηση των Τροϊκανών με τον κ.Σαμαρά δεν πρόκειται να γίνει πριν την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων, με πιθανότερο να θεωρείται ότι το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή.
Ο έλεγχος της Τρόικα αναμένεται να είναι εξονυχιστικός, και όπως εκτίμησε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Ανδρέας Ρουμελιώτης, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν με άγριες διαθέσεις, ενώ αναμένεται να ζητήσουν αναλυτικές εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις αλλά και συγκεκριμένες απαντήσεις για το πως θα επιτευχθούν οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος.
Εκτός από την Τρoίκα στην Αθήνα αναμένεται τη Δευτέρα και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, προκειμένου να διερευνηθούν οι προτεραιότητες και η τεχνική βοήθεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της εβδομάδας..

Ο Τούρκος αρχιφασίστας Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός του κόμματος ΜΗΡ, στους δρόμους της Ξάνθης, κάνοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων (η φωτογραφία απο την εφημερίδα Μαχητής).

Για όσους πιθανώς δεν το γνωρίζουν, το...  ΜΗΡ είναι το κόμμα του παντουρανισμού (ιδρυθέν απο τον Τουρκές το 1969), η νεολαία του οποίου είναι γνωστή ώς "Γκρίζοι Λύκοι" κι ευθύνονται για εκατοντάδες δολοφονίες και τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταξύ άλλων η δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και πάμπολες δασικές πυρκαγιές στην χώρας μας.
Τι ακριβώς έκανε στην Ξάνθη o Mπαχτσελί.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του επισκέφτηκε γνωστό εστιατόριο όπου γευμάτισε με βουλευτές του κόμματός, στελέχη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και Τούρκους δημοσιογράφους.
Κατόπιν επισκέφθηκε το γραφείο του ψευδομουφτή Α.Μετέ και την -δυστυχώς για τους εγκάθετους της Άγκυρας και τον ΣΥΡΙΖΑ- παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»όπου μίλησε μάλιστα σε πλήθος κόσμου.
Μεταξύ των παρεβρισκομένων οι: πρώην βουλευτές Τσετίν Μάντατζη, Αχμέτ Φαϊκογλου, ο Δήμαρχος Μύκης Τσουκάλ Μουσταφά, ο αντιδήμαρχος Αβδήρων κ.Μπιρόλ. Ανάμεσα στους διάφορους σταθμούς της περιοδείας το χωριό Μέγα Δέρειο, όπου ορισμένοι τουρκόφρονες τον υποδέχτηκαν με....οθωμανικά εμβατήρια, ο Δήμος Αρριανών, το μνήμα του Σαδίκ και φυσικά η σφηκοφωλιά του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.


Κάθε βήμα του αρχηγού του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) ήταν μια προσχεδιασμένη πρόκληση προς το Ελληνικό κράτος και την παρουσία του στην ακριτική Θράκη, λίγα μόνο 24ωρα μετά απο την συνάντηση Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου.


Αλήθεια για ποιόν λόγο αποφασίσατε να μεταβείτε στην Τουρκία στην πρώτη σας επίσκεψη στο εξωτερικό κ.Αβραμόπουλε;

Τι εικόνα εκπέμπει προς τα έξω ΥΠΕΞ που χαμογελάει σαν χάνος την ίδια στιγμή που αμφισβητείται εμπράκτως η εθνική κυριαρχία της χώρας του;

Γιατί αποφεύγετε να δημοσιεύσετε τις ανωτέρω αβροφροσύνες στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ;

Γιατί επετράπει η επίσκεψη του προκλητικού φασίστα Μπαχτσελί;

Γνωρίζετε ότι οι παρακρατικοί Γκρίζοι Λύκοι ευθύνονται μεταξύ άλλων για την δολοφονία Ισαάκ Σολωμού και για πάμπολες καταστροφικές πυρκαγιές στην χώρα μας;

Γνωρίζετε ότι βουλευτές του περιοδεύοντα νεο-οθωμανού χαρακτηρίζουν εδάφη του κράτους που εκπροσωπείτε ώς «τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή»;

Ποιά θα είναι η αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης στις ανωτέρω προκλήσεις, ακόμα ένα νερόβραστο "διάβημα διαμαρτυρίας";

Θα ξυπνήσετε απο τον λήθαργο σας επιτέλους;

Eν Κρυπτώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ


Θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου

Ξεκινάει από σήμερα η νέα απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο ΙΚΑ ή στο κατάστημα των ΕΛΤΑ, από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους ή το εξωιδρυματικό επίδομα προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ η καταγραφή θα γίνεται ξεχωριστά για την κάθε παροχή.

Η φυσική καταγραφή, ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτική κατά το τρέχον έτος για όσους καταστούν προσωρινοί ή οριστικοί συνταξιούχοι από το Σεπτέμβριο 2012. Η απογραφή ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου.

Από σήμερα αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το ΙΚΑ -εκτός και εάν δοθεί νέα παράταση- τη διαδικασία των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα «μυστικά» των κουνουπιών- Γιατί πολλοί πέφτουν συνεχώς... θύματά τους


Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί κάποιοι άνθρωποι δέχονται συνεχώς «επιθέσεις» κουνουπιών το καλοκαίρι, αντίθεται με άλλους που δεν αντιλαμβάνονται καν την παρουσία τους.
Σύμφωνα με το ScienceNordic.com, μπορεί οι επιλογές των κουνουπιών να μοιάζουν αυθαίρετες, όμως απ' ότι φαίνεται είναι καθαρά θέμα οσμής.

«Τα κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα και τη θερμότητα που εκπέμπει ο καθένας. Συγκεκριμένες μυρωδιές όμως, μπορούν να αποτελέσουν, επίσης, πόλο έλξης» αναφέρει ο Καρλ- Μάρτιν Βαγκν Γένσεν, επικεφαλής της σχετικής έρευνας στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Άαρχους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν προσδιοριστεί ποιες είναι αυτές οι μυρωδιές, όμως οι έρευνες δείχνουν ότι κάποιες από αυτές ελκύουν πολύ περισσότερο τα κουνούπια σχέση με άλλες.

«Όλοι οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο» έτριψαν τρυβλία Πέτρι (ρηχά γυάλινα ή πλαστικά κυλινδρικά πιάτα που χρησιμοποιούνται από τους βιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών) στο στομάχι τους. Με αυτόν τον τρόπο οι μυρωδιές τους εγκλωβίζονταν στα πιάτα, τα οποία στη συνέχεια τοποθετούνταν σε ένα περίβλημα γεμάτο κουνούπια» ανέφερε. «Τα κουνούπια επανειλημμένα προσγειώνονταν σε μερικά από τα πιάτα, αλλά δεν πλησίαζαν καθόλου τους άλλους» πρόσθεσε.

Τα πειράματα, παράλληλα, κατέρριψαν και τη θεωρία για τη βιταμίνη Β, ότι μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στα κουνούπια. Πολλοί είναι πάντως αυτοί που θεωρούν ότι το σκόρδο είναι ισχυρό απωθητικό κατά των ενοχλητικών εντόμων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας αν και οι ισχυρισμοί αυτοί είναι μη επιστημονικά αποδεδειγμένοι, μπορεί να μην είναι και τελείως αβάσιμοι, αφού «το σκόρδο ενδέχεται να καλύπτει οσμές που ελκύουν τα κουνούπια».

Η μόνη αξιόπιστη μέθοδος για να μένουν τα κουνούπια μακριά, έως τώρα, είναι τα απωθητικά σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Τα συστατικά τους περιέχουν συγκεκριμένες οσμές που μπερδεύουν τα έντομα. Το πρώτο πράγμα που κάνει ένα κουνούπι, όταν ψάχνει για «θήραμα» είναι να εξετάσει εάν υπάρχουν άνθρωποι ή ζώα στην περιοχή. «Όταν το κουνούπι έρχεται κοντά χρησιμοποιεί την οσμή, τη θερμότητα και το διοξείδιο του άνθρακα για να επιλέξει που θα τσιμπήσει. Εάν όμως μπερδευτεί από ένα απωθητικό δεν θα πλησιάσει καν» επισημαίνει ο κ. Γένσεν.

Παρ' όλα αυτά, τα εντομοαπωθητικά δεν προσφέρουν 100% προστασία, αλλά περίπου 70%. Οπότε, καληνύχτα και καλή... τύχη!





Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Συναγερμός για το νέο επικίνδυνο παιχνίδι των νέων στο Διαδίκτυο!

Συναγερμός για το νέο επικίνδυνο παιχνίδι των νέων στο Διαδίκτυο! Σοκάρει το νέο παιχνίδι που παίζουν οι νέοι...
στο διαδίκτυο καθώς προκαλεί σε πολλούς ιδιαίτερα άσχημα τραύματα.
Ένα 12χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην πλάτη από εγκαύματα δευτέρου βαθμού στην πλάτη τα οποία προκάλεσε στον εαυτό του όταν έπαιξε το νέο διαδικτυακό παιχνίδι «Αλάτι και πάγος. Η πρόκληση».
Ένα 12χρονο αγόρι από το Πίτσμπουργκ έφερε στη πρώτη γραμμή της δημοσιότητας μια παγίδα του διαδικτύου για την οποία πολλοί γιατροί έχουν χτυπήσει καμπανάκι τους τελευταίους μήνες.
Το παιδί προσπάθησε με τη βοήθεια δύο συμμαθητών του να λάβει μέρος στο παιχνίδι του διαδικτύου που προκαλεί τους νέους να χαράξουν στο κορμί τους σύμβολα με τη βοήθεια αλατιού και πάγου, συνδυασμό που μπορεί σοβαρά εγκαύματα. Νικητής: όποιος αντέξει τον πόνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η καταβολή των συντάξεων & επιδομάτων του ΟΓΑ


Σήμερα Δευτέρα, 2 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Ιουλίου αλλά και το επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Αναλυτικά, η Διοίκηση του ΟΓΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Η σύνταξη μηνός Ιουλίου 2012 και το Επίδομα αδείας θα καταβληθεί σε 799.908 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2012 και το Επίδομα αδείας ανέρχεται σε 522,5 εκατομμύρια ευρώ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Iσπανικός θρίαμβος


Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία με θρίαμβο επί της Ιταλίας


Συνεπής στο ραντεβού που είχε με την ιστορία της αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά η Εθνική Ισπανίας.
Το συγκρότημα του Ντελ Μπόσκε συνέτριψε με 4-0 την Ιταλία στον τελικό του Euro 2012, που διεξήχθη στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, κι έγινε η πρώτη εθνική ομάδα που κατακτά δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά τρόπαια κι ενδιάμεσα το Παγκόσμιο Κύπελλο (2010, Νότια Αφρική).
Παράλληλα οι «φούριας ρόχας» με τη σημερινή τους επικράτηση έφτασαν τις 3 κατακτήσεις Euro και έπιασαν στην κορυφή της σχετικής λίστας τη Γερμανία.
Το πρώτο γκολ της ομάδας του Ντελ Μπόσκε σημείωσε στο 14ο λεπτό ο Νταβίντ Σίλβα με κεφαλιά, ενώ το δεύτερο τέρμα της πέτυχε στο 42΄ο Άλμπα με ωραίο πλασέ. Το 3-0 έκανε ο Τόρες στο 84' ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάτα στο 88΄.
Οι Ισπανοί ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στον αποψινό τελικό και  δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους «ατζούρι» να πιστέψουν ότι μπορούν να τους κλέψουν το «στέμμα»

Πάντως το συγκρότημα του Πραντέλι στάθηκε κι άτυχο, αφού για μισή και πλέον ώρα στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο.



Ισπανία- Ιταλία 4-0

Γκολ: 14' Σίλβα, 42' Άλμπα, 84' Τόρες. 88' Μάτα

Κίτρινες: Πικέ - Μπαρτζάλι

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα (87΄ Μάτα), Νταβίντ Σίλβα (59΄ Πέδρο), Φάμπρεγας (75΄ Τόρες)
Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (21΄ Μπαλτζαρέτι), Πίρλο, Μαρκίζιο, Μοντολίβο (57΄ Μότα), Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι, Κασάνο (46΄ Ντι Νατάλε)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ